کنگره آمریکا با ازسرگیری کمک مالی خود به قاهره به شرط آنکه به تعهداتش در قبال واشنگتن عمل کند و به پیمان سازش با رژیم صهیونیستی پایبند باشد موافقت کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، مخالفان می گویند ازسرگیری این کمک به معنای آن است که واشنگتن حکومت عبد الفتاح السیسی را که در سال2013با کودتا روی کار آمد به رسمیت می شناسد.
شرط کنگره آمریکا برای موافقت با بودجه وزارت خارجه آمریکا در سال 2016 میلادی از جمله پرداخت کمک به
مصر که بیشتر آن نظامی است آن است که قاهره به شراکت راهبردی خود با واشنگتن ادامه دهد و به پیمان صلح با اسرائیل پایبند باشد.
واشنگتن برنامه کمکهای خود به قاهره را که حدود یک میلیارد و سیصد میلیون دلار است پس از کودتا در تابستان سال 2013میلادی متوقف کرده بود.
آمریکا حوادث مصر را کودتا ننامید و توجیه واشنگتن در توقف کمکها آن بود که اقدامات ارتش مصر بر خلاف اصول دموکراسی آمریکایی است علاوه بر اینکه اوضاع حقوق بشر نیز در مصر وخیم شده است.
مصر نیز تهدید کرد به روسیه متوسل خواهد شد.
کمک آمریکا به مصر به معنای به رسمیت شناختن اوضاع در مصر پس از کودتا علیه رئیس جمهور منتخب است.
ازسرگیری این کمکها باعث انتقاد سازمانهای حقوقی بین المللی شده است و آن را حمایت واشنگتن از نقض حقوق بشر در مصر دانسته اند به خصوص آنکه از سرگیری کمکها پس از آن صورت می گیرد گزارشی آمریکایی در انتقاد از حکومت عبدالفتاح السیسی عرضه شد.
در این گزارش آمریکایی به دوری از دموکراسی ،بازداشت هزاران نفر از مخالفان سیاسی ، باز خواست نشدن نیروهای امنیتی به سبب قتل غیر قانونی انتقاد شده بود.
اما این گزارش در نهایت نتیجه گیری کرده بود که مصر برای امنیت ملی آمریکا یک کشور مهمی است به همین سبب نمی توان به کمکهای سالانه پایان داد.بیشتر این کمکها نیز نظامی است.
گزارشگر الجزیره گفت: این کمک باعث می شود باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در برابر رسانه های مصری طرفدار کودتا تبرئه شود. این رسانه ها می گویند اوباما طرفدار اخوانی هاست و دولت وی از یک شبکه تروریستی حمایت می کند.
اما ازسرگیری کمکها نشان می دهد آمریکا فقط منافع خودش را در نظر می گیرد و بس.