محققان ميگويند اگر اقدامي براي ريشه كن كردن روند رو به رشد مصرف سيگار در آفريقا صورت نگيرد، اين قاره با افزايش آمار مرگ و مير ناشي از سرطان مواجه خواهد شد.
به گزارش روز شنبه ايرنا از بيبيسي، افزايش مصرف سيگار در آفريقا يكي از موضوعاتي است كه در كنفرانس سرطان در تانزانيا به بحث گذاشته شده است.
محققان جامعه سرطان آمريكا كه در اين كنفرانس شركت داشتند افزودند: اگر اين وضعيت بر همين منوال ادامه يابد بسياري از كشورهاي آفريقايي در دوازده سال آينده شاهد دو برابر شدن ميزان مصرف سيگار خواهند بود.
اين گروه اظهار داشت: ۹۰درصد از مردم آفريقا گريزي از دود سيگار افراد سيگاري ندارند.
به گفته اين پژوهشگران، مجزا كردن مكانهاي ويژه سيگار كشيدن از غيرسيگاريها ، روشي موثر براي محافظت از افراد غيرسيگاري است.
در آفريقا مقررات منع كردن مردم از سيگار كشيدن در اماكن عمومي هنوز جايگاهي ندارد.
در سالهاي اخير بسياري از كشورهاي پيشرفته جهان براي محافظت از سلامت غيرسيگاريها و همچنين منصرف كردن آنها از اعتياد به سيگار، قوانين سخت تري را براي جلوگيري از مصرف سيگار در اماكن عمومي سرپوشيده و وسايط نقليه عمومي به اجرا گذاشته اند.
كارشناسان بهداشتي ميگويند افراد غير سيگاري كه در معرض دود سيگار قرار دارند ممكن است به بيماري سرطان و امراض ريوي مبتلا شوند.
هر چند در دهه گذشته آمار مصرف سيگار در كشورهاي ثروتمند مانند آمريكا، انگليس و ژاپن كاهش داشته اما اين آمار در كشورهاي در حال توسعه رو به افزايش بوده است.
بنا به پيش بيني جامعه سرطان آمريكا، آمار جهاني مرگ و مير ناشي از كشيدن سيگار در سال ،۲۰۱۰شش ميليون نفر خواهد بود كه بيش از هفتاد درصد اين آمار در ارتباط با كشورهايي ميشود كه درآمد سرانه آنها پايين يا متوسط است.