خبرگزاری فرانسه روز جمعه در خبری فوری از نیامی، از کشته شدن 38 شهروند غیرنظامی نیجری در حمله تروریست های بوکوحرام در این کشور خبر داد.
به گزارش ایرناف نقل از وزیر کشور نیجر حاکیست که تروریست های بوکوحرام پنجشنبه در یک حمله فرامرزی به جنوب-شرق این کشور 38 تن از شهروندان را که اغلب زنان و کودکان بودند به کام مرگ بردند.
'هاسومی ماسائودو' در گفت وگو با رادیو ملی کشورش گفت که نخستین سرشماری از قربانیان دو روستای' لامانا' و 'انگومائو' حاکی است که 14 مرد، 14 زن و 10 کودک جان خود را در این حمله تروریستی از دست دادند.
به گزارش ایرنا، این دومین حمله در این کشور طی هفته اخیر بود و در ضمن این تروریست ها در کشور همسایه در نیجریه نیز دست به حملات مشابهی زدند و ده ها شهروند آن کشور را نیز قربانی اهداف تروریستی خود کردند.
ساکنان سه دهکده در ایالت ناآرام بورنو در شمال شرقی نیجریه که مرکز اصلی حملات بوکوحرام است، گفتند: 43 تن در تهاجم تازه این گروه به این روستاها جان خود را از دست داده اند.
این در حالی است که فعالیت گروه بوکوحرام در نیجریه به جدی ترین چالش امنیتی برای این کشور تبدیل شده و به رغم عملیاتهای گسترده ارتش این کشور، این شبه نظامیان همچنان به بمب گذاری و حملاتشان در مناطق مختلف ادامه می دهند که در جریان آن هزاران نفر کشته و صدها تن ربوده شده اند.
محمدو بووهاری، رییس جمهور نیجریه از هنگام به قدرت رسیدن در 29 مه (8 خرداد) پایان دادن به فعالیت های تروریستی بوکوحرام را اولویت نخست خود اعلان کرده است، در حالی که این گروه تروریستی از آن هنگام با تشدید عملیات تروریستی در این کشور بیش از 150 تن را کشته است.
پیش از این رییس جمهوری نیجریه که کشورش سالهاست درگیر خشونت های ناشی از حملات گروه بوکوحرام است، بر لزوم تشدید نبرد با این گروه تروریستی تاکید کرده بود.
بوکوحرام از هنگام آغاز حملات تروریستی در سال 2009 تاکنون دستکم 15 هزار تن را کشته و بیش از یک میلیون و 500 هزار تن را نیز بی خانمان و آواره کرده است. کودکان در نیجریه به شدت از اقدامات بوکوحرام آسیب دیده و وحشت زده هستند.
آوارگان نیجریه ای در شرایط بغرنجی در اردوگاه ها زندگی می کنند و شماری از آوارگان نیز به مساجد و کلیساها گریخته اند.
همه این فجایع در نبود دولتی مقتدر و ارتشی قدرتمند رخ می دهد؛ به گونه ای که آنها حتی در حملات فرامرزی متعرض شهروندان کشورهای همسایه نیز می شوند؛ بنابراین ناتوانی دولت و ارتش نیجریه در مقابله با تروریست ها موجب مرگ هزاران غیر نظامی شده است.
به همین دلیل، هفته گذشته (پنجشنبه 21 خرداد) سران پنج کشور آفریقایی در یک نشست سه روزه در ابوجا، پایتخت نیجریه یک ائتلاف مشترک نظامی چند ملیتی علیه بوکوحرام تشکیل دادند و فرماندهی این تشکل نظامی 8700 نفری را به نیجریه واگذار کردند.
این تصمیم پس از آن گرفته شد که محمدو بوهاری، رییس جمهوری نیجریه با پیشنهاد فرماندهی چرخشی میان کشورهای عضو متشکل از نیجریه، کامرون، چاد، نیجر و بنین به علت کند شدن عملیات ضد تروریستی مخالفت کرد.
ارتش نیجریه هفته گذشته اعلام کرد که ژنرال 'توکور بوراتای' را به عنوان فرمانده این نیروهای مشترک چندملیتی منصوب کرده است که ستاد فرماندهی آن در نجامنا پایتخت چاد مستقر شده است و هزینه اداره این آن برای سال نخست 30 میلیون دلار (27 میلیون یورو) تعیین شده است.