سازمان ملل متحد روز یکشنبه اعلام کرد که عبدالله باتیلی دیپلمات سنگالی به عنوان نماینده ویژه برای تسهیل مذاکرات میان جناح های رقیب در بحران سیاسی بروندی، منصوب شده است.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز از بوجومبورا، انتصاب باتیلی به این سمت پس از آن صورت گرفت که گروه ها و احزاب مخالف دولت بروندی، سعید جینیت میانجی پیشین را به جانبداری از دولت متهم کردند.
سازمان ملل متحد در بیانیه ای اعلام کرد: باسیلی که قبلا نماینده ویژه این سازمان در امور آفریقای مرکزی بود، روز یکشنبه برای کمک به میانجیگری در مذاکرات وارد بوجومبورا خواهد شد.
این کشور کوچک واقع در شرق آفریقا پس از آن در اواخر آوریل دچار بحران شد که پیر نکورونزیزا رییس جمهوری اعلام کرد که قصد دارد برای سومین دور ریاست جمهوری در انتخابات شرکت کند.
در پی اعلان این تصمیم، تظاهرکنندگان مخالف به مدت چند هفته برای اعتراض به خیابان ها ریختند و این اقدام را ناقض قانون اساسی و توافق صلح دانستتد که به جنگ داخلی قومی این کشور در سال 2005 پایان داد.
جینیت میانجی پیشین سازمان ملل متحد پس از روبرو شدن با انتقاد مخالفان که وی به سوی دولت متمایل است، ضمن رد این اتهام، از مقام خود کناره گیری کرد.
با این حال جینیت هنوز نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور منطقه دریاچه های بزرگ آفریقا باقی مانده است.
فیلیپه نزوبوناریبا سخنگوی دولت بروندی با استقبال از انتصاب باسیلی، هشدار داد: بوجومبورا قصد ندارد زمان برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری را که قرار است در 29 ژوئن (8 تیر) و 15 ژوییه (24 تیر) برگزار شود، تغییر دهد.
مقام های امنیتی بروندی روز شنبه اعلام کردند که 11 افسر پلیس این کشور در حملات شبانه با نارنجک در بوجومبورا پایتخت زخمی شده اند.
یک مقام ارشد پلیس در این باره گفت: شب گذشته، چند قرارگاه پلیس و همچنین خودروهای پلیس با نارنجک هدف حمله قرار گرفت.
وی با مقصر دانستن مخالفان معترض به تصمیم پییر نکورونزیزا برای نامزدی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری، افزود: 11 افسر پلیس در جریان این حملات زخمی شدند که حال یکی از آنها وخیم است، ضمن اینکه پلیس با تیراندازی مستمر به این حملات واکنش نشان داد.
مقام های بروندی گفتند که این حملات در مناطقی روی داد که اخیرا دستخوش ناآرامی و اعتراض به تصمیم رییس جمهوری بوده است.
یک گروه مدافع حقوق بشر در بروندی هفته گذشته اعلام کرد که از اواخر ماه آوریل (اوایل اردیبهشت ماه) زمانی که مخالفان در اعتراض به تصمیم رییس جمهوری برای ماندن در قدرت به خیابان ها آمدند، دستکم 70 نفر کشته، 500 تن زخمی و بیش از یک هزار نفر به زندان افتاده اند.
بیش از یکصد هزار نفر نیز از خشونت ها در بروندی به کشورهای همسایه گریخته اند.