شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار اوضاع خطرناک لیبی و کشمکش میان گروههای مسلح این کشور را به یک بمب ساعتی واقعی توصیف کرد.
گروه «فجر لیبی» که کنترل طرابلس را در اختیار دارد خواستار همکاری جامعه بین اللمللی است.
به گزارش شبکه فرانس 24، هر جمعه طرفداران گروه « فجر لیبی» در میدان شهدا در طرابلس گردهم می آیند.
مصطفی یکی از طرفداران این گروه که کنترل پایتخت را در دست دارد می گوید: این گردهمایی ها با هدف حمایت از انقلابیون 17 فوریه تشکیل می شود. ما ضد تروریسم هستیم. ما داعش را رد می کنیم.
خبرنگار فرانس 24 گزارش می دهد: به زودی یک سال از زمان کنترل طرابلس به دست شبه نظامیان گروه «فجر لیبی» می گذرد. داعش به این گروه اعلام جنگ کرده است اما جامعه بین المللی آن را به رسمیت نمی شناسد. این جامعه دولت مستقر در طبرق را به رسمیت می شناسد که دولتی در تبعید در شرق لیبی و در فاصله هزار کیلومتری از طرابلس است.
فرانس 24 گزارش می دهد: دولت مستقر در طرابلس برای وادار کردن غربی ها و فرانسه به دیالوگ اهرم مهمی به نام مهاجرت غیرقانونی دارد. لیبی کشور ترانزیت برای مهاجران آفریقایی محسوب می شود. هزاران آفریقایی متقاضی مهاجرت به اروپا توسط گروه فجر لیبی بازداشت شده اند و در زندان های تحت کنترل این گروه حضور دارند.
محمد می گوید: من اهل سومالی هستم و از دست الشباب فرار کرده ام. آنها تمام خانواده ما اعم از زنان و خواهران و برادران ما را کشته اند و به این دلیل است که ما به اینجا فرار کرده ایم تا از این جا به اروپا برویم.
فرانس 24 گزارش می دهد: طرابلس که در برابر حجم گسترده مهاجرت غیر قانونی دچار مشکل شده است خواستار کمک های بین المللی است.
محمد شایتر وزیر کشور دولت « فجر لیبی» می گوید: باید کشورهای همسایه و اتحادیه اروپا با ما همکاری کنند و به ما به عنوان شرکایشان نگاه کنند بدون آنکه مسایل داخلی لیبی را سیاسی کنند. البته برخی کشورهای اروپایی به ما به دیده شریک و همکار می نگرند.
فرانس 24 نتیجه گیری می کند: لیبی با وجود تروریسم فراگیر و مهاجرت غیرقانونی در آن یک بمب ساعتی واقعی است. در این میان جامعه بین المللی برای خنثی کردن این بمب تنها به اعمال فشار بر دو دولت مدعی در طرابلس و طبرق برای پیدا کردن یک راه حل سیاسی بسنده کرده است.