روزنامه ایندیپندنت روز چهارشنبه فاش کرد که ژنرال 'کارنزی کاراکه ' رییس دستگاه اطلاعاتی و سرویس های امنیتی رواندا که به اتهام جنایت جنگی علیه افراد غیرنظامی در انگلیس بازداشت شده، در قتل دو شهروند انگلیسی نیز نقش داشته است.
به گزارش ایرنا، روزنامه ایندیپندنت در گزارشی با اشاره به دستگیری 'کارنزی کاراکه ' در روز شنبه گذشته در فرودگاه بین المللی 'هیترو' لندن توسط پلیس اسکاتلندیارد مبتنی بر حکم جلب اروپایی ( ای ای دبلیو) و براساس کیفرخواست یک قاضی اسپانیایی و اعتراض شدید مقامات رواندا نسبت به این دستگیری، نوشت: این مقام رواندایی قرار است روز پنجشنبه در دادگاهی در لندن حاضر شود.
این روزنامه نوشت: قاضی اسپانیایی، ژنرال 'کارنزی کاراکه ' 54 ساله را متهم کرده است که در سال های میانی 1994 تا 1997 میلادی به عنوان رییس دستگاه اطلاعاتی ارتش رواندا، دستور قتل عام مردم از جمله کشتن سه شهروند اسپانیایی که برای یک گروه مدنی فعالیت داشته اند، صادر کرده است.
این روزنامه افزود: وکیل خویشاوندان سه شهروند اسپانیایی که در جریان قتل عام رواندا کشته شده اند، به ایندیپندنت گفته اند که تحقیقات مستقلی علیه این ژنرال و نیز 38 تن دیگر از مقامات رواندایی برای جرایم آنها از جمله قتل دو شهروند انگلیسی به نام 'چالرز مانیون' و 'گراهام ترونبول ' در جریان قتل عام های صورت گرفته، انجام شده است.
به نوشته ایندیپندنت، در کیفرخواست قاضی اسپانیایی، نام 'چارلز مانونیون ' یک میسیونر کاتولیک که در سال 1994 میلادی به ضرب گلوله کشته شد و نام 'گراهام ترونبول ' که با گروه های امدادی همکاری داشته و در سال 1997 میلادی به همراه شمار دیگری از اتباع خارجی در رواندا کشته شد، دیده می شود.
این روزنامه افزود: اسکاتلندیارد تاکنون از پاسخ به این سووال که آیا تحقیقاتی را در مورد ارتباط ژنرال 'کارنزی کاراکه' با قتل این دو شهروند انگلیس صورت داده است یا نه ، خودداری کرده است .
ایندیپندنت نوشت: ژنرال 'کارنزی کاراکه ' عضو جبهه میهنی رواندا ( آر پی اف ) که در حال حاضر حزب حاکم این کشور بشمار می آید، قرار است تا زمان استردادش به اسپانیا همچنان در انگلیس در بازداشت بسر ببرد.
روزنامه ایندیپندنت همچنین با اشاره به واکنش تند مقامات رواندایی به دستگیری ژنرال کارنزی کارکه، افزود: ' لوییس موشیکیوابو ' وزیر خارجه رواندا دستگیری این ژنرال که به طور مکرر از زمان صدور حکم جلب اروپایی اش از سال 2008میلادی به انگلیس سفر می کرده، را یک 'هتک حرمت ' عنوان کرده است.
این روزنامه با اشاره به اینکه مقامات رواندا اتهامات وارده علیه این ژنرال و سایر مقامات این کشور را قاطعانه رد می کنند، نوشت: دستگیری این ژنرال دولت انگلیس را نیز در موقعیت دشواری قرار داده است زیرا این کشور روابط نزدیکی با دولت 'پل کاگامه' رئیس جمهور رواندا و 'آر پی اف' دارد.
روزنامه تایمز اخیرا فاش کرده بود که موسسه تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس درحال حاضر تحت عنوان 'ابتکار حکومت آفریقایی' در حال دادن خدمت مشاوره ای به رهبران برخی از کشورهای آفریقایی از جمله دولت رواندا است که درآمد آن از این محل در طی یک سال 5 میلیون پوند بوده است.
تایمز افزود: تونی بلر در سال 2011 میلادی نیز در جریان نشست مجمع جهانی اقتصادی در داووس سوییس، ریاست نشست 'سرمایه گذاری در رواندا' که به افتخار' پل کاگامه ' تشکیل شده بود، برعهده داشت.
به نوشته تایمز، تونی بلر همچنین در سال 2013 میلادی پس آنکه دولت انگلیس کمک های خود را به رواندا به دنبال گزارش سازمان ملل درخصوص کمک های این کشور به شورشیان جمهوری دمکراتیک کنگو، به حال تعلیق درآورد، با کمک به نوشتن سرمقاله ای به کمک رژیم کاگامه شتافت. در این مقاله اتهامات صورت گرفته علیه کیگالی قویا انکار شده بود.
پل کاگامه در انتخابات ریاست جمهوری رواندا سال 2010 میلادی که دومین انتخابات این کشور پس از نسل کشی سال 1994 میلادی بود به پیروزی رسید و برای هفت سال دیگر به عنوان رئیس جمهور این کشور برگزیده شد.
کاگامه که در سوابقش وزارت دفاع و معاونت ریاست جمهوری به چشم می خورد در اولین دوره ریاست جمهوری اش در سال 2003 میلادی ، با کسب 95 درصد آرا در این سمت برگزیده شده بود.
در نسل کشی رواندا که از هفتم آوریل تا هفدهم ژوئیه 1994 میلادی، به طول انجامید ، 800 هزار رواندایی در برابر دیدگان نیروهای بین المللی کشته شدند. این جنایت هولناک ، در پی سقوط هواپیمای حامل 'جونوال هابیماریا' رئیس جمهوری وقت رواندا از قبیله هوتو، رخ داد.