رواندا

دادگاه بدوی 'وست مینستر' لندن روز پنجشنبه ژنرال 'کارنزی کاراکه ' رییس دستگاه اطلاعاتی و سرویس های امنیتی رواندا که به اتهام جنایت جنگی در انگلیس بازداشت شده بود، با قید وثیقه یک میلیون پوندی ( 1.6 میلیون دلار) ، آزاد کرد.


به گزارش ایرنا، ' کارنزی کاراکه ' 54 ساله در روز شنبه گذشته در فرودگاه بین المللی 'هیترو' لندن توسط پلیس اسکاتلندیارد، براساس حکم جلب اروپایی ( ای ای دبلیو) مبتنی بر کیفرخواست یک قاضی اسپانیایی، دستگیر شده بود.

رییس سرویس اطلاعاتی رواندا یکی از 40 مقام فعلی و یا سابق رواندا است که از سوی یک قاضی اسپانیایی متهم به جنایات جنگی شده و برای آنها کیفر خواست صادر شده است.

این قاضی اسپانیایی این افراد را متهم به مشارکت در قتل عام رواندا در سال 1994میلادی که در جریان آن بیش از 800 هزار اقلیت 'توتسی' و سیاستمداران میانه رو 'هوتویی' به قتل رسیدند، کرده است.

براساس حکم دادگاه بدوی 'وست مینستر' لندن، این ژنرال تا روشن شدن وضعیتش بایستی روزانه به پلیس لندن حضورش را اعلام و تنها می تواند در منزل سفیر رواندا در لندن و یا در محلی که از سوی سفارت این کشور اجاره شده است، اقامت داشته باشد.

این دادگاه انگلیسی قراراست در تاریخ 29 و 30 ماه اکتبر آینده در مورد استرداد رییس دستگاه اطلاعاتی و امنیتی رواندا به اسپانیا ، تصمیم گیری کند .

ژنرال کارنزی کاراکه که از حمایت یک تیم حقوقی قوی بهره می برد، در دادگاه وست مینستر گفته است که برای جلوگیری ازاستردادش مبارزه می کند.

به دنبال اعلام حکم دادگاه بدوی 'وست مینستر' لندن، 'ویلیام نکورنززا' سفیر رواندا در انگلیس، در بیرون دادگاه به خبرنگاران گفت: من از این رای خوشحال هستم اما بهتر بود به ژنرال 'کارنزی کارکه ' اجازه می دادند که بتواند با کشورش بازگردد.

ژنرال 'کارنزی کاراکه ' عضو جبهه میهنی رواندا 'آر پی اف' که در حال حاضر حزب حاکم این کشور بشمارمی آید، متهم است که در سال های میانی 1994 تا 1997 میلادی به عنوان رییس دستگاه اطلاعاتی ارتش رواندا، دستور قتل عام مردم از جمله کشتن سه شهروند اسپانیایی که برای یک گروه مدنی فعالیت داشته اند، صادر کرده است.

روزنامه ایندیپندنت روز چهارشنبه گذشته فاش کرد که براساس کیفرخواست قاضی اسپانیایی، ژنرال 'کارنزی کاراکه ' در قتل دو شهروند انگلیسی نیز نقش داشته است.

در همین حال دستگیری این ژنرال رواندایی، سبب شده است که دولت انگلیس که دارای روابط نزدیکی با دولت 'پائول کاگامه' رییس جمهور رواندا، است، دچار مشکل شود و حتی مورد آماج حمله کاگامه قرار گیرد.

به گزارش منابع انگلیسی، رییس جمهور رواندا روز پنجشنبه در واکنش به دستگیری رییس دستگاه اطلاعاتی این کشور در لندن، کشورهای غربی از جمله انگلیس را به شدت مورد انتقاد قرار داد.

کاگامه در سخنانی در پارلمان رواندا، دستگیری ژنرال 'کاراکه ' را ناشی از ادامه تفکرات استعماری انگلیس دانست و گفت: «غرور و خود بزرگ بینی مطلق دلیل اصلی این بازداشت است».

وی گفت: «آنها احتمالا او را با یک مهاجر غیر قانونی اشتباه گرفته بودند. روش برخورد آنها با مهاجران غیر قانونی روشی است که در برخورد با همه ما مورد استفاده قرار می گیرد. سیاهپوستان به هدفی برای تیراندازی آنان تبدیل شده اند. ما نمی توانیم بپذیریم دیگران صرفا به دلیل داشتن قدرت چنین رفتاری با ما داشته باشند».

کاگامه ضمن یاد کردن از کاراکه به عنوان رزمنده آزادی، کشورهای غربی از جمله انگلیس را به نژاد پرستی و تلاش برای تحقیر رواندا و آفریقا با هدف پنهان کردن نقش خود در نسل کشی سال 1994 میلادی در کشورش، متهم کرد.

وی گفت: «آنها می خواهند مسوولیت خود را پنهان کنند و بگویند این جنایات کار آنها نبود و با رضایت آنان انجام نشد. آنها می خواهند این طور نشان دهند که آفریقایی ها وحشی هستند و یکدیگر را به قتل می رسانند'».

رئیس جمهور رواندا همچنین گفت: «انگلیس چه حقی داشت که کاراکه را بازداشت کند. آنها اقدامات خود را براساس غرور و خود بزرگ بینی انجام می دهند'.

'لوییس موشیکیوابو' وزیر خارجه رواندا نیز پیشتر دستگیری ژنرال 'کاراکه' که به طور مکرر از زمان صدور حکم جلب اروپایی اش از سال 2008میلادی به انگلیس سفر می کرده است، را یک 'هتک حرمت ' عنوان کرده بود.

روزنامه ایندیپندنت روز چهارشنبه گذشته با اشاره به اینکه مقامات رواندا اتهامات وارده علیه این ژنرال و سایر مقامات این کشور را قاطعانه رد می کنند، نوشته بود: دستگیری این ژنرال، دولت انگلیس را نیز در موقعیت دشواری قرار داده است زیرا این کشور روابط نزدیکی با دولت 'پل کاگامه' رئیس جمهور رواندا و 'آر پی اف' دارد.

گفتنی است یکی از اعضای تیم حقوقی ژنرال کاراکه در دادگاه لندن، 'چری بوث' همسر تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس است که البته با توجه به روابط نزدیک تونی بلر با رییس جمهوری رواندا چندان تعجب برانگیز نیست.

روزنامه تایمز اخیرا فاش کرده بود که موسسه تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس درحال حاضر تحت عنوان 'ابتکار حکومت آفریقایی' در حال دادن خدمت مشاوره ای به رهبران برخی از کشورهای آفریقایی از جمله دولت رواندا است که درآمد آن از این محل در طی یک سال 5 میلیون پوند بوده است.

تایمز افزود: تونی بلر در سال 2011 میلادی نیز در جریان نشست مجمع جهانی اقتصادی در داووس سوییس، ریاست نشست 'سرمایه گذاری در رواندا' که به افتخار' پل کاگامه ' تشکیل شده بود، برعهده داشت.

به نوشته تایمز، تونی بلر همچنین در سال 2013 میلادی پس آنکه دولت انگلیس کمک های خود را به رواندا به دنبال گزارش سازمان ملل درخصوص کمک های این کشور به شورشیان جمهوری دمکراتیک کنگو، به حال تعلیق درآورد، با کمک به نوشتن سرمقاله ای به کمک رژیم کاگامه شتافت. در این مقاله اتهامات صورت گرفته علیه کیگالی قویا انکار شده بود.

پل کاگامه در انتخابات ریاست جمهوری رواندا سال 2010 میلادی که دومین انتخابات این کشور پس از نسل کشی سال 1994 میلادی بود به پیروزی رسید و برای هفت سال دیگر به عنوان رئیس جمهور این کشور برگزیده شد.

در نسل کشی رواندا که از هفتم آوریل تا هفدهم ژوئیه 1994 میلادی، به طول انجامید ، 800 هزار رواندایی در برابر دیدگان نیروهای بین المللی کشته شدند. این جنایت هولناک ، در پی سقوط هواپیمای حامل 'جونوال هابیماریا' رئیس جمهوری وقت رواندا از قبیله هوتو، رخ داد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران