انتخابات پارلمانی و محلی در بروندی که نخستین مرحله از انتخابات سراسری جنجال برانگیز این کشور به شمار می رود، صبح امروز دوشنبه در فضایی پرتنش آغاز شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، شعب اخذ رأی در بروندی ساعت شش صبح (ساعت چهار به وقت گرینویچ) امروز دوشنبه کار خود را آغاز کردند. حدود سه میلیون و 800 هزار نفر از مردم بروندی واجد شرایط رأی دادن هستند و این در حالی است که جامعه مدنی و مخالفان این انتخابات را تحریم کرده اند.
جامعه بین الملل، اتحادیه افریقا و کشورهای منطقه که می گویند شرایط کنونی در بروندی اجازه برگزاری انتخابات معتبر را نمی دهد، از مقامات بروندی خواستند زمان انتخابات را به زمانی دیگر موکول کنند، اما مقامات بروندی از تعویق مجدد این انتخابات خودداری کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بوجومبورا، در محله های سیبیتوک (Cibitoke)، نیاکابیگا (Nyakabiga) و موساگا (Musaga) که اعتراضات به نامزدی پییِر انکرونزیزا، رئیس جمهور این کشور برای سومین دوره پیاپی در انتخابات ریاست جمهوری شدید است، شعب اخذ رأی نیم ساعت پس از آغاز رسمی انتخابات، همچنان باز نشده بود.
شهروندان بروندی در این انتخابات 100 نماینده پارلمان را انتخاب می کنند. به این 100 نفر باید سه نماینده قبیله کوچک توآ را که یک درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند، اضافه کرد. این انتخابات براساس مفاد توافقنامه آروشا برگزار می شود. توافق آروشا به جنگ داخلی طولانی در بروندی (1993 تا 2006) خاتمه داد.
انتخابات ریاست جمهوری در این کشور نیز برای تاریخ 15 ژوئیه در نظر گرفته شده است.
بروندی از دو ماه پیش، پس از آنکه انکرونزیزا اواخر آوریل اعلام کرد قصد دارد در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نامزد شود، دچار بحران سیاسی شده است. از 26 آوریل، مردم در اعتراض به نامزدی مجدد انکورونزیزا در انتخابات ریاست جمهوری، هر روز در سراسر کشور تظاهرات برگزار می کنند.
انکرونزیزا سال 2005 توسط پارلمان انتخاب شد و در سال 2010 در انتخابات سراسری بار دیگر انتخاب شد. وی اکنون برای سومین بار، در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نامزد شده است. مخالفان نامزدی مجدد وی، این نامزدی را مغایر قانون اساسی و توافق آروشا می دانند. براساس این توافق، دوره های ریاست جمهوری در این کشور به دو دوره محدود می شود.
در خشونت های دو ماه گذشته در بروندی، دست کم 70 تن کشته شده اند.