سردبیر یکی از مهم ترین نشریات سودانی که از شش دهه پیش در این حرفه مشغول به کار است دوشنبه گفت مطبوعات سودانی به طور مرتب سانسور ، توقیف و یا جریمه می شوند و در دوره دشواری قرار گرفته اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محجوب محمد صالح 88 ساله که کار پوشش اخبار سودان را از سال 1949 آغاز کرده است گفت :« ما در دشوارترین دوره برای کار کردن به عنوان روزنامه نگار قرار داریم .»
بنیانگذار روزنامه مستقل الیوم که در سال 1953 منتشر شد گفت :« من هر روز صبح دست به دعا بر می دارم تا به من کسی زنگ نزد و بگوید روزنامه ام بین خوانندگان توزیع نشده است .»
بخش ملی اطلاعات و امنیت امسال دو عملیات گسترده علیه مطبوعات انجام داد و همه نسخه های 14 نشریه را در فوریه و سپس بار دیگر نسخه های 10 نشریه را در ماه مه ، توقیف کرد.
سازمان گزارشگران بدون مرز این « توقیف گسترده را که سانسوری غیرقابل تحمل محسوب می شود» محکوم کرد.
توقیف نشریات در سطوح کمتر نیز رایج است و هرچند روزنامه صالح از این دو موج توقیف گریخته است ،این روزنامه در عین حال شمار نسخه های خود را به سبب ترس از پیامدهای مالی توقیف احتمالی به 3000 نسخه کاهش داده است .
وی گفت :« نشریه ای که در سطح 20 هزار نسخه منتشر می شود در واقع در صورتی که این نسخه توقیف شود 30 هزار لیره سودانی متضرر خواهد شد . این رقم برای نشریاتی که هر شماره خود را دو لیره می فروشند ،ضرر زیادی است .
به گزارش خبرگزاری فرانسه از خرطوم ، با وجود لغو سانسور پیش از چاپ در سال 2009 ،سودان هنوز در میان 180 کشور در طبقه بندی گزارشگران بدون مرز در خصوص آزادی مطبوعات در ردیف 174 قرار دارد.
نشریات سودانی می دانند مقالات در خصوص فساد مالی، مناقشه دارفور و یا برخی از موضوعات سیاسی می تواند به بازداشت ،محاکمه و حتی شلاق منجر شود.