دست کم 6 تن از جمله یک مامور پلیس روز چهارشنبه در خشونت های بوجومبورا جان خود را از دست دادند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز از بوجومبورا، این آخرین مورد از درگیری های خشونت بار میان ماموران پلیس و تظاهرکنندگان معترض از هنگام برگزاری انتخابات پارلمانی در روز دوشنبه به شمار می رود.
مخالفان پیر نکورونزیزا رییس جمهوری این کشور، انتخابات پارلمانی را تحریم کرده بودند و انتخابات ریاست جمهوری 15 ژوییه (24 تیر) نیز با اعتراض های گسترده روبه رو شده است.
به گفته پیر نکورکیه سخنگوی پلیس، این حادثه بامداد چهارشنبه در محله سیبیتوکه در حومه بوجومبورا با حمله مخالفان دولت به گشت ماموران پلیس رخ داد که 6 کشته برجا گذاشت.
وی افزود: در این حادثه چهار تن دستگیر شدند و مقدار زیادی سلاح و نارنجک ضبط شد.
به گفته شاهدان حاضر در صنحه این حادثه، یک مرد و 2 فرزند پسر 20 و 22 ساله وی از جمله کشته شدگان بودند.
همچنین انفجار روز چهارشنبه نارنجک در پایتخت این کشور به زخمی شدن دست کم 2 مامور پلیس و چند غیرنظامی منجر شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بوجومبورا، همچنین صدای تیراندازی در چند منطقه پایتخت به گوش رسید.
بروندی به واسطه اعتراض ها به تصمیم پییر انکورونزیزا رییس جمهوری این کشور برای نامزدی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری، در شدیدترین بحران سیاسی از زمان پایان جنگ داخلی در یک دهه پیش گرفتار شده است.
گروه مخالف دولت، تصمیم رییس جمهوری را مغایر با قانون اساسی و ناقض توافق صلحی می داند که در سال 2006 به 13 سال جنگ داخلی در این کشور پایان داد.
کمیسیون انتخابات بروندی اعلام کرد که احتمالا نتیجه انتخابات پارلمانی حداکثر تا پنجشنبه همین هفته اعلام می شود.
حدود 140 هزار نفر یعنی بیش از یک درصد از جمعیت 10 میلیونی بروندی، به آن سوی مرزهای این کشور گریخته اند.
این مساله به نگرانی در منطقه ای با سابقه درگیری های قومیتی به ویژه در رواندا دامن زده است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل روز سه شنبه اعلام کرد که تقریبا 10 هزار نفر در روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری و قبل از بسته شدن مرزها در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی بروندی، از این کشور گریخته اند.
بیش از 6 هزار نفر طی این 2 روز وارد تانزانیا شده اند و بدین ترتیب شمار کلی شهروندان بروندیایی پناهنده شده به این کشور به 66 هزار و 600 نفر رسیده است.
همچنین 56 هزار و 500 نفر وارد رواندا، 11 هزار و 500 تن وارد جمهوری دمکراتیک کنگو و بیش از 9 هزار نفر وارد اوگاندا شده اند.
به گفته مقام های بروندی، بستن مرزها امری عادی در جریان برگزاری انتخابات در این کشور است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل روز سه شنبه اعلام کرد که از هنگام آغاز ناآرامی سیاسی در بروندی در ماه آوریل (فروردین ماه)، حدود 144 هزار نفر این کشور را ترک کرده اند.