شرکت ملی نفت نیجریه اعلام کرد سه هزار و هفتصد مورد خرابکاری در خطوط لوله نفت این کشور در سال دو هزار و چهارده ثبت شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، این حملات و خرابکاریها در خطوط انتقال نفت در نیجریه در سال گذشته دویست و نود و نه میلیون دلار ( دویست و شصت و نه میلیون یورو) به این کشور شرکت زیان زده است.
خرابکاری در خطوط لوله نفت نیجریه با هدف سرقت نفت که در این کشور امری رایج است، صورت می گیرد. نیجریه بزرگ ترین تولید کننده نفت خام در آفریقا محسوب می شود و روزانه بیش از دو میلیون بشکه نفت تولید می کند.
شرکت ملی نفت نیجریه در گزارش سالانه خود از افزایش چهار و نیم درصدی حملات و خرابکاریها در خطوط لوله نفت این کشور در سال دو هزار و چهارده خبر داد.
در این گزارش آمده است در مجموع سه هزار و هفتصد و سی و دو لوله انتقال نفت در سال گذشته در نیجریه آسیب دیدند که از این میان سه هزار و هفتصد مورد نتیجه اقدامات خرابکارانه و تنها سی و دو مورد آن نتیجه فرسایش بود. این خرابکاریها در کل نزدیک به شصت میلیارد نیرا ( واحد پول نیجریه) به اقتصاد کشور لطمه زده است.
این خرابکاریها و حملات تولید نفت در نیجریه را که هشتاد درصد از درآمدهای دولت و تقریبا تمام درآمدهای صادراتی نیجریه به آن وابسته است، به شدت مختل کرده اند.
اما شرکت ملی نفت نیجریه تنها شرکتی نیست که از این پدیده زیان دیده است.
شرکت انگلیسی-هلندی شل و دیگر شرکتهای نفتی خارجی فعال در نیجریه از افزایش اقدامات خرابکارانه در تاسیسات و خطوط انتقال نفت این کشور که با سرقت قابل توجه نفت همراه می شود، شکایت دارند.
شرکت شل به ایجاد آلودگی های نفتی در جنوب نیجریه متهم شده است اما مسئولان این شرکت انگلیسی-هلندی این اتهام را متوجه عاملان اقدامات خرابکارانه در خطوط انتقال نفت کرده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاگوس، خرابکاری در خطوط لوله انتقال نفت در نیجریه و سرقت نفت در این کشور یکی از مشکلات بزرگی است که دولت نیجریه با آن روبرو است. طبق ارزیابی های کارشناسان، این اقدامات هر ساله نزدیک به شش میلیارد دلار ( چهار میلیارد و سیصد میلیون یورو) به اقتصاد نیجریه زیان وارد می کند.
شرکت ملی نفت نیجریه همچنین در گزارش سالانه خود میزان تولید سالانهاش را هفتصد و نود و هشت میلیون و پانصد هزار بشکه خبر داد که نسبت به سال دو هزار و سیزده کاهش اندکی بیست و چهار صدم درصدی را نشان می دهد.
نیجریه که یکصد و هفتاد میلیون نفر جمعیت دارد به دو قسمت مسلمان نشین شمال و مسیحی نشین جنوب تقسیم شده است. علاوه بر شکاف های نژادی و فرقه ای در این کشور پرجمعیت، فعالان مسلح دلتای نیجر در جنوب نیجریه از این مسئله ناراضی هستند که سرزمین آنها از درآمدها و مواهب ذخایر نفتی که در خود جای داده، محروم مانده است.