دو سال است که از قول نظامیان در در تامین امنیت مصر می گذرد؛ اما آنها باعث ناامنی در کشور شده اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، به نقل از شبکه خبری فرانس 24 در گزارشی درباره اوضاع امنیتی مصر اعلام کرد در روزهای اخیر عملیات تروریستی و بمب گذاری ها در این کشور افزایش یافته است. در یک نمونه در حمله ای که در منطقه سینا مصر روی داد حدود یکصد نفر کشته شدند.
روشن است طرفداران اخوان المسلمین می خواهند با این گونه عملیات ، انتقام خود از قدرت حاکم بر مصر به خاطر سرکوب اعضای این گروه بگیرند.
موج خشونت ها در مصر از دو سال پیش تاکنون به حد بی سابقه ای رسیده است. در یکی از عملیات تروریستی که روز پنجشنبه روی داد، هشام برکات دادستان کل مصر کشته شد. پیش تر نیز اعضای یک گروه که خود را وابسته به داعش می دانستند به چندین پایگاه ارتش مصر در شبه جزیره سینا حمله کردند که در نتیجه آن 17 سرباز کشته شدند و حدود یکصد نفر از اعضای همین گروه به گفته مقامات مصر کشته شدند.
عبدالفتاح السیسی در پی این حملات خبر از اجرای اقدامات شدیدی علیه عوامل و آمران عملیات تروریستی در کشورش خبر داد و گفت ما از این به بعد برای محاکمه کسانی که ما را به قتل می رساند پنج تا 10 سال صبر نمی کنیم. اگر کسی به اعدام محکوم شود مجازات اعدام اجرا خواهد شد. اگر کسی به زندان ابد محکوم شود تا ابد در زندان خواهد بود. مجازات هایی که السیسی از آنها سخن به میان آورد در گذشته علیه مخالفان حکومت وی و طرفداران اخوان المسلمین طی دو سال گذشته، در محاکمات دسته جمعی صادر شده است.
اوضاع امنیتی در مصر از ژوییه دو سال پیش تاکنون بدتر شده است. در سوم ژوییه 2013 ، عبدالفتاح السیسی فرمانده سابق ارتش و رئیس جمهور کنونی مصر، محمد مرسی را در پی تظاهرات بزرگی که علیه وی برگزار شده بود برکنار کرد. از آن زمان به بعد،روند سرکوب و بازداشت اعضای جنبش اخوان المسلمین شدت گرفت. در نتیجه این سرکوب ها و خشونت ها تاکنون بیش 2400 نفر توسط ماموران پلیس و ارتش کشته و بیش از 41 هزار نفر بازداشت شده اند. از این تعداد بازداشتی حدود یکصد نفر از جمله محمد مرسی به اعدام محکوم شده اند.
در تلافی،جنبش اخوان المسلمین عملیات تروریستی در کشور و به ویژه در شبه جزیره سینا شدت بخشیده است.
مهند صبری کارشناس مسائل مصر می گوید شبه نظامیان وابسته به جنبش اخوان المسلمین ، در طول مدتی که با نیروهای ارتش درگیر بودند شهری با حدود 60 هزار نفر جمعیت به گروگان خود گرفتند و این دقیقا همان چیزی است که در محل درگیری نیروهای ارتش با گروههای شبه نظامی وابسته به گروه داعش در شبه جزیره سینا روی داد.
اوضاع امنیتی در مصر در حالی رو به وخامت گذاشته است که عبدالفتاح السیسی هنگامی که مرسی را کنار گذاشت و خودش قدرت را به دست گرفت برقراری امنیت را شعار خود و در دستور کار خود قرار داده بود.
السیسی برای رسیدن به این هدف،ابتدا اعضا و طرفداران جنبش اخوان المسلمین را محدود کرد .اما این محدودیت ها بعدا به جناح های چپ و لاییک نیز کشیده شد که خود از عوامل انقلاب مصر بودند.همانایی که در سال 2011 با خیزش خود حسنی مبارک از قدرت پایین کشیدند.