خبرگزاری شین هوا: بانکهای مرکزی چین و آفریقای جنوبی برای انجام تسویه حساب های تجاری دوجانبه با واحد پول 'یوان' چین توافق کردند.
به گزارش ایرنا براساس این گزارش، بانک خلق چین به عنوان بانک مرکزی این کشور (پی بی او سی) امروز با امضای یک یادداشت تفاهم همکاری با بانک مرکزی آفریقای جنوبی (اس ای سی بی) توافق کردند تا با استفاده از واحد ارزی یوان این کشور معاملات تجاری دوجانبه را تسویه حساب کنند.
این بانک امروز اعلام کرد که طبق این یادداشت تفاهم قرار است پس از تعیین یک بانک ثابت برای انجام این مهم، همه محاسبات معاملات مالی - تجاری دو کشور که معمولا به دلار (آمریکا) و یورو انجام می شد به یوان تغییر یابد.
براساس این گزارش، چین امیدوار است با تعیین یوان به عنوان ارز مشترک موسوم به (آر ام بی) در این معاملات، روند تجارت و سرمایه گذاری های میان شرکت ها و موسسات مالی دو کشور را تسهیل نماید.
این گزارش حاکی است که بانک مرکزی چین پیش تر نیز در اقدامی مشابه در کشورهای هنگ کنگ و ماکائو و نیز در شهرهای سنگاپور، لندن و لوکزامبورگ یوان را برای تسویه حسابهای مالی با این کشورها تعیین کرده بود.
به گزارش ایرنا، تلاش پکن برای جهانی کردن یوان و استفاده بیش تر از آن در دادوستدهای جهانی یک کامیابی بسیار بزرگ برای این کشور بوده است.
شین هوا چندی پیش از افزایش چند برابری سپرده های بانکی یوان در هنگ کنگ خبر داده بود و افزود:: از سال 2010 بخش مهمی از داد و ستدهای خارجی چین که پیش تر به دلار آمریکا انجام می شد، با یوان انجام می شود که باعث جمع شدن پول هنگفتی در این بخش شد.
مقامات مالی چین مدتهاست که به ذخایر بزرگ ارز خارجی خود به عنوان سمبلی از افتخار که نشانگر قدرت بزرگ اقتصادی چین است می نگرند و براین باورند که با ترغیب شرکای بازرگانی خود به استفاده از ارز یوان برای انجام تسویه حسابهای بازرگانی خود به جای دلار آمریکا، مشکل این بخش را حل کنند و لذا دیگر نیازی به جمع آوری دلار بی ارزش و در حال افت نبوده و قدرت بازرگانی آنان از یک ضعف تبدیل به قدرت مالی گردد.
مقامات چین خواستار ترغیب بازرگانان خارجی به تسویه حسابهای خود با چین به ارز یوان هستند تا سرعت ورود دلار ناخواسته به ذخایر این کشور را کند سازند.
بنابراین گرچه چین همچنان خریدهای صادراتی خود را به دلار آمریکا انجام می دهد ولی از این درآمد، دلارهای کمتری را در بیرون از این کشور خرج می کند زیرا درحال حاضر هزینه های وارداتی خود را به یوان می پردازد.
البته یوان برای رقابت کردن با دلار آمریکا در بازارهای بین المللی یک راه طولانی در پیش دارد. زیرا بازارهای مالی چین هنوز هم سطحی و توسعه نیافته، بازارهای سرمایه هنوز هم نسبتا بسته و به طور کامل قابل تبدیل نیست.
در سپتامبر سال ۲۰۱۱ بود که چین طرحی را اعلام کرد که براساس آن یوان به طور کامل بتواند تا سال ۲۰۱۵ قابل تبدیل باشد، بنابراین این ارز در جهان در حال رشد است، که این باعث افزایش نفوذ چین در تجارت بین المللی، آزادسازی بخش مالی این کشور و موافقت نامه های مبادله دوجانبه شده است؛ و این یک رشد بسیار سریع است.
در سال های اخیر نقش یوان در معاملات مالی بین المللی به طور چشمگیری افزایش یافته است؛ درحال حاضر به طور معمول هم در پرداخت های جهانی و هم تسویه های متقابل استفاده می شود.
براساس آمار سوئیفت (SWIFT)، جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی ، یوان در ماه دسامبر در ۲٫۱۷ درصد از معاملات جهان مورد استفاده قرار گرفته است.