پارلمان طرابلس متن پيشنهادي سازمان ملل را براي حل بحران ليبي رد کرد
به گزارش واحد مرکزی خبر، پارلمان لیبی مستقر در طرابلس که جامعه بین الملل آن را به رسمیت نمی شناسد، روز سهشنبه متن پیشنهادی سازمان ملل را برای حل بحران سیاسی در این کشور رد کرد با این حال تأکید کرد به مذاکرات در مغرب ادامه دهد.
لیبی که از بعد از سرنگونی رژیم معمر قذافی در سال 2011 دچار هرج و مرج شده است، دو پارلمان و دو دولت دارد که بر سر قدرت با یکدیگر اختلاف دارند، یکی مستقر در طرابلس و دیگری مستقر در طبرق در شرق این کشور. جامعه بین الملل پارلمان و دولت مستقر در طبرق را به رسمیت می شناسد.
برناردینو لئون فرستاده سازمان ملل برای لیبی که از ماه مارس در صخیرات در مغرب تلاش می کند دو طرف درگیر را به یکدیگر نزدیک کند، به تازگی پیشنویس توافقنامهای را که در آن تشکیل دولت وحدت ملی و برگزاری انتخابات جدید پیشبینی شده است، ارائه کرد.
عمر حمیدان سخنگوی پارلمان طرابلس موسوم به «کنگره عمومی ملی» در پایان نشست پارلمان در بیانیهای اعلام کرد: «این پیشنویس توافقنامه در شکل کنونی برای ما رضایت بخش نیست که آن را امضا کنیم».
کنگره عمومی ملی از هیأت سازمان ملل خواست بحث در مورد این متن را از سر بگیرد.
کنگره عمومی ملی خاطر نشان کرد به محض آنکه تاریخی برای گفتگو درباره گنجاندن تغییرات مد نظر کنگره عمومی ملی در این متن مشخص شود، تیم مذاکره کننده آن برای رفتن فوری بر سر میز مذاکره آماده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی روماندی نیوز، از جمله تغییراتی که کنگره عمومی ملی می خواهد وارد متن شود «احترام به حکم قضایی است» که منظور از آن احترام به حکم دیوان عالی در ماه نوامبر است که در آن پارلمان مستقر در طبرق نامعتبر اعلام شد.
هیأت طرابلس به این بهانه که تغییرات مورد نظر او در بازنگری چهارم متن اعمال نشده است، در مذاکرات هفته گذشته در صخیرات حاضر نشد.
هیأت اعزامی طرابلس به این مذاکرات نزدیک به ائتلاف فجر لیبی است که از انقلابیون سابق تشکیل شده است و از نزدیک به یک سال پیش کنترل طرابلس را در دست دارد.
فجر لیبی اعلام کرده بود متن پیشنهادی سازمان ملل «خون شهیدانی را که برای آزادی لیبی و حفظ حاکمیت آن ریخته شد» پایمال می کند.
حدود صد تن از هواداران این ائتلاف سهشنبه مقابل مقر کنگره عمومی ملی بر ضد متن پیشنهادی سازمان ملل تظاهرات کردند. آنها پارچه نوشتههایی در دست داشتند که روی آن «نه به لئون (فرستاده سازمان ملل)» نوشته شده بود.