کنگو در آفریقای مرکزی، طی دو دهه گذشته به رغم فراز و نشیب های متعدد به رشد اقتصادی مطلوبی رسیده است.
به گزارش ایرنا، کنگو با چهار میلیون و 300 هزار نفر جمعیت و با رشد اقتصادی 5 درصد هنوز تا رسیدن به توسعه کامل سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی فاصله زیادی دارد ولی موفقیت های این کشور طی دو دهه گذشته نشان می دهد که کنگو در مسیر توسعه اقتصادی با سرعتی قابل ملاحظه در حال حرکت است.
کشاورزی گسترده ، نفت ، معادن متعددی از فلزات گرانبها نظیر طلا و آهن و معادن فسفات از جمله منابع عمده درآمد این کشور محسوب می شود که توانسته رشد اقتصادی 5درصد را برای کنگو رقم بزند.
با این وجود نبود مدیریت کارآمد از جمله مشکلات عمده در مسیر توسعه همه جانبه کنگو محسوب می شود.
مزارع قهوه، کاکائو و زمین هایی که در انها میوه های مناطقه حاره رشد می کند به علت نبود مدیریت مناسب رها شده و مورد رسیدگی و برداشت مناسب قرار نمی گیرد.
منابع طلا و آهن همچنان در زیر زمین باقی مانده و به درستی استخراج نمی شود. درختان جنگلهای بریده شده و به کشورهای همسایه نظیر کامرون منتقل می شود تا ازآن طریق به کشورهای دیگر برای مصرف در کارخانجات کاغذ سازی و دیگر محصولات به کار برده شود.
تمامی این شواهد حکایت ازآن دارد که چنانچه منابع طبیعی و زیر زمینی کنگو به درستی مدیریت شده و مورد استفاده قرار گیرد ، این کشور ظرفیت آن را دارد که حتی در شرایط کنونی رکود اقتصادی حاکم بر جهان به رشد اقتصادی 8 درصد و یا حتی بیشتر از آن دست یابد.
دو شهر 'سانگها' و 'پوآن نوار' از جمله مراکز عمده اقتصادی کنگو محسوب می شوند. شهر 'پوآن نوار' با 1/1 نفر جمعیت یک چهارم نفوس کنگو را در خود جای داده است.
این شهر ساحلی علاوه بر بهره مندی از مزایا و ویژگیهای شهری که در کنار اقیانوس قرار گرفته و به عنوان یک بندر با ظرفیت بالا برای کنگو و دیگر همسایگان آن کشور مورد توجه است ، ذخایر نفتی فراوانی را نیز در اختیار دارد.
از سوی دیگر ایجاد راههای مواصلاتی متعدد برای گسترش شبکه راههای کنگو نیز نقش مهمی در توسعه اقتصادی این کشور داشته است. به عنوان مثال چین نزدیک به دویست میلیون یورو برای ایجاد راههای مواصلاتی در کنگو سرمایه گذاری کرده است.
همچنین صندوق توسعه آفریقا نیز با اعتباری بالغ بر 107 میلیون یورو در حال احداث جاده ای بین شهر اقتصادی 'سانگها' در کنگو به کشور کامرون است. همچنین فرودگاه بزرگ بین المللی با اعتبار بالغ بر 610 میلیون یورو در این شهر در حال احداث است .
اجرای این پروژه ها در کنار دیگر ویژگیها و منابع شهر 'سانگها ' می تواند این منطقه را به نقطه ثقل اقتصادی منطقه شمال آفریقا تبدیل کند.
این در حالی است که کنگو از طریق شهر یا بندر 'پوآن نوار' نیز به آبهای ازاد دسترسی دارد.
این دو شهر می توانند همانند دو بال بزرگ ارتباط اقتصادی کنگو با دیگر کشورهای منطقه آفریقا و جهان را فراهم آورند.
همچنین ، کنگو با همکاری چین در زمینه احداث نیروگاههای برق و تولید انرژی الکتریسته نیز گام های موثری برداشته است.
تمامی این ویژگیها حکایت ازآن دارد که کنگو در صورت بهره مندی از مدیریت صحیح اقتصادی در آینده ای نه چندان دور می تواند به توسعه و رشد اقتصادی چشمگیری در قاره آفریقا دست یابد و به یکی از کانون های تاثیر گذار این منطقه تبدیل شود.