پس از یک هفته خشونت و درگیری بین دو گروه الجزایری، اکنون آرامش به شهرهای استان گاردایا در 600 کیلومتری جنوب الجزیره بازگشته است.
به گزارش ایرنا، با پایان درگیری ها زندگی عادی به شهرهای بریان، القاره، سهل و دره میزاب بازگشته و فعالیت های اقتصادی و تجاری در این شهرها بعد از سه روز اعتصاب از سر گرفته شده است، اما همچنان ترس از ناامنی و فتنه در این شهرها احساس می شود.
با این حال آرامش به وجود آمده هنوز در مرحله هشدار است و نیروهای پلیس به طور گسترده در شهرهای این استان مستقر شده و نیروهای ارتش نیز موانعی در ورودی و خروجی های شهر تعبیه کرده اند.
ساکنان شهر القراره (120 کیلومتری غردایه) که هنوز اثرات درگیری ها در بسیاری از ساختمان های آن دیده می شود از بازگشت آرامش به این منطقه اظهار خشنودی کردند.
شهروندان القراره بر ضرورت اجرای قاطعانه قوانینی که دولت برای آرامش پایدار و همیشگی در منطقه به تصویب رسانده، تاکید نمودند.
استاندار گاردایا با ارسال بخشنامه ای به شوراها و جمعیت های شهری هرگونه تجمع و تحصن در شهرهای این استان را ممنوع اعلام کرده است.
منابع محلی در گاردایا به خبرنگار ایرنا گفتند که احتمالا مسوول امنیتی این استان از سمت خود کنار می رود.
در همین حال نیروهای امنیتی نزدیک به 40 فرد مشکوک به دست داشتن در خشونت ها را به همراه تعدادی سلاح گرم و سرد بازداشت کردند.
حسین منقلاتی نماینده جمهوری الجزایر در دادگاه گاردایا روز گذشته گفت: افراد مظنون به دست داشتن در درگیری ها در شهرهای این استان بر اساس قوانین جمهوری و در چارچوب تحقیقات قضایی بازداشت شده اند.
وی افزود: با افراد دستگیر شده طبق قانون و بر اساس احترام به کرامت انسان و قوانین جاری کشور عمل شده و هیچ برخورد ظالمانه و خارج از چارچوب قوانین با آنان نشده است.
منقلاتی انتشار شایعات از سوی کمال الدین فخار فعال حقوقی را که گفته به اشتباه در دست داشتن در تحریک مردم و فتنه افروزی بازداشت و از حقوق قانونی اش محروم شده، تکذیب کرد.
در همین حال جمعیت های مدنی در شهرهای مختلف الجزایر مانند البلیده، الجلفه و سطیف در میدان های عمومی و سالن های بزرگ به منظور ایجاد صلح و دوستی بین ساکنان غردایه ضیافت افطار برگزار کردند.
بزرگان و شیوخ استان گاردایا نسبت به اطلاع رسانی رسانه های الجزایر که حوادث اخیر را مذهبی و قومی خوانده اند، انتقاد نموده و تاکید کردند این حوادث از سوی باندهای مواد مخدر املاک و مستغلات و افراد ذینفع صورت گرفته است.
جنوب الجزایر همواره صحنه درگیری های قومی می باشد؛ در پایان سال 2013 تخریب یک آرامگاه متعلق به بربرها موجب بالاگرفتن خشونت ها در این منطقه شد که پنج کشته نیز برجای گذاشت.
اما این بار درگیری ها به اندازه ای شدید است که وزیر کشور الجزایر به منطقه سفر کرده است.