انتخابات ریاست جمهوری بوروندی به رغم اعتراض و تحریم از سوی مخالفان حزب حاکم آغاز شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، به نقل از خبرگزاری رویترز، یک مقام مسوول در کمیسیون انتخابات بوروندی روز سه شنبه اعلام کرد که رای گیری در مناطق روستایی آغاز شده است. این انتخابات در حالی برگزار می شود که جناح مخالف نتیجه این رای گیری را باعث عمیق تر شدن بن بست سیاسی این کشور دانسته و از رای دهندگان خواسته است این رای گیری را تحریم کنند.
تلاش پیر انکورونزیزا رییس جمهوری کنونی بوروندی برای تصاحب سومین دوره قدرت در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) جرقه بروز بحران را در این کشور زد. تنش های سیاسی که در نتیجه این تصمیم در بوروندی ایجاد شد از زمان پایان جنگ داخلی این کشور در سال 2005 تاکنون بی سابقه بوده است. هرچند اعتراض های خیابانی و تلاش برای کودتا در این کشور سرکوب شد، اما خشونت های روزانه فضا را در این کشور آفریقایی متشنج کرده است.
دوشنبه شب پیر انکوریکیه سخنگوی معاون پلیس بوجومبورا (پایتخت) از انفجار نارنجک در مرکز شهر خبر داد. گفته می شود دست کم دو نفر در خشونت های شب گذشته کشته شدند. در انتخابات پارلمانی این کشور که چندی پیش برگزار شد نیز انفجار چندین نارنجک باعث اختلال روند رای گیری در برخی مراکز شد.
دیپلمات ها نگران هستند که ناآرامی بار دیگر این کشور را به ورطه جنگ داخلی سوق دهد.
دولت انکورونزیزا به رغم درخواست اتحادیه آفریقا، سازمان ملل و دیگر قدرت های غربی برای تعویق انتخابات، اصرار دارد که انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ تعیین شده برگزار شود. مقامات همچنین وعده داده اند که انتخاباتی آزاد و عادلانه برگزار خواهند کرد. این در حالی است که نامزدهای جناح مخالف چند روز قبل از شرکت در این رقابت انصراف دادند و از حامیانشان خواستند که در رای گیری شرکت نکنند. آن ها می گویند در شرایط کنونی برگزاری انتخاباتی سالم و معتبر غیر ممکن است.
با این حال، کمیسیون انتخابات اعلام کرده است که اسامی نامزدهای مخالف بر روی برگه های رای قرار دارد و آرای آن ها شمرده خواهد شد. این کمیسیون همچنین آرای نامزدهای مخالفان در انتخابات پارلمانی را شمارش کرد. انتخابات مذکور نیز از سوی مخالفان تحریم شده بود.
اتحادیه آفریقا روز دوشنبه تایید کرد که هیات منطقه ای برای نظارت در انتخابات بوروندی به این کشور اعزام نخواهد شد، زیرا شرایط برای برگزاری انتخابات معتبر، شفاف و آزاد فراهم نیست.
بر اثر خشونت های اخیر در بوروندی حدود یکصد نفر کشته شده و هزاران نفر به کشورهای همسایه از جمله روآندا و جمهوری دمکراتیک کنگو گریخته اند.