مسئولانی در لیبی روز سه شنبه اعلام کردند در درگیری بین دو قبیله در بزرگترین شهر جنوب لیبی دهها نفر کشته شدند.
اعضای قبیله «طوارق» و قبیله «تبو» از خلاء امنیتی به وجود آمده در لیبی استفاده کرده و برای سیطره بر مناطق گسترده ای در جنوب لیبی رقابت می کنند.
منازعه بر سر قدرت بین دو دولت که برای سیطره بر شمال این کشور می جنگند تاثیر شدیدی بر جنوب لیبی که با مشکل فقر مواجه است گذاشته و موجب شده است انتقال سوخت و مواد غذایی و حتی داراییهای بانک مرکزی نیز با توقف پروازها به طرابلس ، به این منطقه متوقف شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بنغازی ، حامد رافع الخیالی شهردار سبها در جنوب لیبی گفت این درگیریها از چهار روز پیش در یکی از مناطق حاشیه ای این شهر آغاز شده است.
یکی از مسئولان قبیله تبو گفت این درگیریها پس از کشته شدن یکی از اعضای این قبیله در ایست بازرسی نیروهای امنیتی آغاز شد.
الخیالی از سبها که در 700 کیلومتری جنوب طرابلس قرار دارد گفت :« حدود 29 نفر از نیروهای طوارق کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.»
زهره آدم از مسئولان محلی روستای الطیوری که بیشتر ساکنان آن را اعضای قبیله «تبو» تشکیل می دهند گفت هشت نفر از این قبیله کشته و 18 نفر دیگر زخمی شدند.
الخیالی افزود بزرگان دو قبیله تلاش کردند برای آرام کردن اوضاع مذاکره کنند اما این گفتگوها به شکست انجامید.
مسئولان شهر سبها از مسئولان نظامی در طرابلس درخواست کمک کردند اما پاسخی دریافت نکردند.
پس از آنکه سال گذشته یک گروه مسلح توانست نخست وزیر قانونی لیبی را از طرابلس بیرون براند ، در حال حاضر دولتی که از طرف جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نمی شود در طرابلس مستقر است و دولت قانونی لیبی که مورد حمایت بین المللی قرار دارد در طبرق در شرق لیبی مستقر شده است.
رقابت بین دو قبیله تبو و طوارق به قبل از سقوط حکومت معمر قذافی در سال 2011 برمی گردد.