وزیر امور خارجه تونس گفت با وجود حملات تروریستی اخیر که در این کشور رخ داده است، تروریسم پیروز نخواهد شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، به نقل از نوشته روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن طیب البکوش، وزیر امور خارجه تونس در گفتگو با این روزنامه گفت: آینده امنیت و ثبات در تونس و همه منطقه شمال آفریقا و جنوب اروپا به تحولات امنیتی و سیاسی لیبی و تلاش ها برای تشکیل یک دولت وحدت ملی قوی، بستگی دارد. در هر صورت، تونس همه توان خود را برای مقابله با پدیده تروریسم به کار بست و در این راه به توانایی های خود تکیه کرده است. من مطمئن هستم که ما در از بین بردن آفت تروریسم در تونس موفق خواهیم شد.
وی با اشاره به شراکتی که بین دولت تونس، لندن، بروکسل و سایر پایتخت های اروپایی و بین المللی وجود دارد، تاکید کرد: با وجود حملاتی که در باردو و سوسه صورت گرفت، تروریسم پیروز نخواهد شد. به منظور رفع چالش های تونس در زمینه های امنیتی و اقتصادی، به خصوص بعد از حملات تروریستی، با پایتخت های اروپایی وارد شراکت شده ایم.
وی افزود:در این خصوص باید به سفر حبیب السید، نخست وزیر تونس به بروکسل اشاره کنم. ما در بروکسل دیدارهای مهمی با جان کلود یونکر، رئیس کمیساریای اتحادیه اروپا و فدریکو موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و برخی وزیران خارجه عضو این اتحادیه داشتیم و در این دیدارها بر نیازهای فوری تونس در زمینه اقتصادی و امنیتی تاکید کردیم. طرف اروپایی، صراحتا وعده داد حمایت خود را از اقتصاد تونس تقویت کند به خصوص در بخش گردشگری. همچنین قرار است کمک های اروپا در بخش امنیتی افزایش یابد و این مسئله تمایل واقعی کشورهای اروپایی را برای موفق کردن تجربه دمکراتیک در تونس نشان میدهد. محمد الناصر، رئیس مجلس تونس نیز اخیرا در رأس هیئتی بلندپایه به انگلیس سفر کرد. هدف از این سفر، از بین بردن پیامدهای منفی حمله تروریستی به سوسه بود. این سفر تاکید میکند نهادهای کشور، اعم از دولتی یا پارلمانی، برای جلوگیری از پیامدهای منفی این حملات بسیج شده اند.
وزیر امور خارجه تونس درباره اعلام حالت فوق العاده در این کشور گفت: هدف از اعلام حالت فوق العاده، مستحکم کردن کشور و نهادهای آن در برابر تلاش های تروریست ها و کسانی است که در کمین امنیت و ثبات این کشور هستند. رئیس جمهور بعد از رایزنی با طرف های ذیربط حالت فوق العاده اعلام کرد تا گروه های افراطی از فضای آزاد تونس برای بیثبات کردن این کشور استفاده نکنند. هدف از اعلام حالت فوق العاده گروه های افراطی بودند نه گروه های ملی یا شهروندان تونسی.
طیب البکوش در پاسخ به این سوال که روند روابط تونس با کشورهای خلیج (فارس) چگونه خواهد بود، گفت: باید بر قوی بودن روابط تاریخی و برادرانه با کشورهای خلیج (فارس) و اهمیت روابط اقتصادی موجود بین دو طرف تاکید کنم. با توجه به اعتماد و احترام متقابلی که به بین تونس و کشورهای خلیج (فارس) وجود دارد این روابط روز به روز قوی تر میشود.
وزیر امور خارجه تونس درباره روابط کشورش با ترکیه گفت: روابط ما ترکیه نیز قوی است. ما تمایل داریم این روابط قوی تر شود و به بالاترین سطح مد نظر دو کشور برسد.
بر خلاف آنچه برخی طرف ها میگویند سوء تفاهمی بین ما و ترکیه به وجود نیامده بود، بلکه هر چه رخ داده به برداشت های برخی طرف ها درباره خروج شبکه های جهادی تونس به سمت مربوط میشود. ما این مسئله را در زمان خود برای دوستان ترکیه ای توضیح دادیم و درباره افزایش همکاری دوجانبه و همکاری امنیتی و اطلاعاتی با هدف مشارکت در تلاش های بین المللی برای مبارزه با تروریسم، توافق کردیم.