نیروی نظامی منطقه ای مبارزه با گروه افراط گرای مسلح بوکو حرام به زودی عملیاتی خواهد شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، بر اساس اخباری که ژوئن گذشته در پایان نشست مسئولان نظامی منطقه در ابوجا منتشر شد، نیروی چندملیتی مداخله مشترک بر ضد بوکو حرام که نظامیان آن را کشورهای نیجر، چاد، کامرون و بنین تامین خواهند کرد، حداکثر سی ام ژوئیه در منطقه فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. این کشورها در آغاز سال کنونی میلادی توافق کردند همکاریهای خود را برای مهار تهدیدهای منطقه ای گروه افراط گرای مسلح بوکو حرام که از سال دو هزار و نه تا کنون بیش از پانزده هزار نفر از ساکنان منطقه را نابود کرده است، تقویت کنند.
اما در این اواخر اخبار و اطلاعاتی مبنی بر تعویق احتمالی آغاز فعالیت این نیروی منطقه ای مشترک منتشر شد. توکور یوسف، ژنرال نیجریه ای، که برای هدایت عملیات این نیروی چندملیتی انتخاب شده بود، چندی پیش به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش نیجریه منصوب شد اما هیچ فرمانده دیگری به جای وی انتخاب نشده است.
کریس اولوکولاد، سخنگوی ارتش نیجریه، تصریح کرد عملیات نیروی مداخله بر ضد بوکو حرام به زودی آغاز خواهد شد. وی در پاسخ به سوال یک روزنامه نگار مبنی بر این که آیا تاریخ عملیاتی شدن این نیرو سی ام ژوئیه خواهد بود، گفت در حال حاضر نمی تواند اطلاعات بیشتری در این زمینه بدهد. وی تصریح کرد ماموریت های نیروی چندملیتی مداخله برضد بوکو حرام بخش بندی شده است ، فرماندهان بخشهای مختلف در خصوص مسئولیت ها و وظایف خود توجیه شده اند، نشست هایی نیز در سطوح مختلف در حال برگزار است و فرمانده جدید این نیروی مشترک به زودی معرفی خواهد شد.
پویایی محمدو بوهاری ، رئیس جمهور هفتاد و دو ساله جدید نیجریه در مبارزه با بوکو حرام با سالها بی تحرکی گودلاک جاناتان رئیس جمهور پیشین این کشور کاملا تضاد دارد. رئیس جمهور جدید نیجریه که در گذشته از افسران کودتاگر نیجریه بوده و به داشتن مشت آهنین شهرت دارد، دستور داده است مرکز فرماندهی نظامی نیجریه از ابوجا به میدوگوری که بزرگ ترین شهر شمال شرقی این کشور محسوب می شود و در کانون مبارزه با افراط گرایان نیجریه قرار دارد، منتقل شود.
تشکیل نیروی مداخله آفریقا که مه گذشته تصویب شد و ابتدا قرار بود از ماه نوامبر عملیاتی شود، از حمایت اتحادیه آفریقا، انگلیس، آمریکا و فرانسه برخوردار است. مقر این نیروی چندملیتی جدید انجامنا پایتخت چاد است.