در ديدار سفير اوگاندا با وزير بازرگاني کشورمان بر حضور فعال بخش خصوصي ايران در پروژههاي ملي کشور اوگاندا تاکيد شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي وزارت بازرگاني؛ دکتر غضنفري گفت: طبق اصل 44 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، توسعه فعاليتها و سرمايهگذاريهاي جديد به بخش خصوصي واگذار شده و اين بخش با حمايت دولت ميتواند در عرصه توسعه روابط تجاري و بازرگاني با کشورهاي مختلف بويژه اوگاندا همکاري داشته باشد.
وزير بازرگاني کشورمان در ادامه ملاقاتهاي خود با سفرا و نمايندگان کشورهاي خارجي در ديدار با سفير اوگاندا در تهران، با اشاره به برگزاري همايش فرصتهاي تجاري ميان دو کشور در در آينده نزديک، اين همايش را فرصتي براي معرفي ظرفيتها و پتانسيلهاي يکديگر به تجار و بازرگانان دو کشور دانست.
وي همچنين اين همايش را فرصتي مناسب براي کشور اوگاندا به منظور معرفي توانمنديها و يافتن شرکاي تجاري ايراني عنوان کرد و افزود: امضاي قرارداد خط اعتباري ميان دو کشور همچون جاده دو طرفهاي است که نيازمند حرکت با برنامه از سوي تجار دو کشور براي افزايش سطح مبادلات تجاري ميباشد.
دکتر غضنفري در خصوص ايجاد بانک مشترک در کشور اوگاندا، بر تلاش کشور اوگاندا براي يافتن شرکاي ايراني و همکاريهاي مشترک اقتصادي ميان دو کشور تاکيد کرد.
وزير بازرگاني در اين ديدار با اشاره به جايگاه استراتژيک کشور اوگاندا در شرق آفريقا، خصوصاً عضويت آن در اتحاديه گمرکي شرق آسيا و عزم مقامات ارشد جمهوري اسلامي ايران در توسعه مناسبات همهجانبه سياسي، اقتصادي با کشورهاي دوست و برادر آفريقايي به ويژه کشورهاي عضو بازار مشترک شرق و جنوب آفريقا (COMESA) بر نقش مهم و اساسي روابط سياسي و نيز سفيران دو کشور در توسعه همکاريها و رفع موانع تجاري ميان دو کشور تاکيد کرد.
در اين ديدار وزير بازرگاني از آمادگي جمهوري اسلامي ايران در زمينه صدور خدمات فني و مهندسي به ويژه ساخت مسکن توسط شرکتهاي ايراني، استخراج نفت خام و احداث پالايشگاهها، سد و نيروگاههاي برق- آبي، صادرات دارو و تجهيزات پزشکي، ماشينآلات کشاورزي و فرآوري و بستهبندي قهوه و کاکائوي اوگاندا در منطقه آزاد چابهار و ترانزيت آن به کشورهاي CIS خبر داد.
تبادل هياتهاي تجاري، مشارکت در نمايشگاهها، تشکيل شوراي مشترک بازرگاني بين دو کشور، امضاي موافقتنامههاي گمرکي و اجتناب از اخذ ماليات مضاعف و لزوم گسترش همکاريها در زمينه گردشگري از اهم مواردي بود که در اين ديدار از سوي وزير بازرگاني براي توسعه روابط تجاري ميان جمهوري اسلامي ايران و اوگاندا مورد تاکيد قرار گرفت.
سفير جمهوري اوگاندا در تهران نيز در اين ديدار با ابراز علاقهمندي کشورش به توسعه روابط تجاري با جمهوري اسلامي ايران، به وجود صنايع و کارخانههاي توانمند ايراني اشاره کرد و خواستار توسعه روابط با ايران از طريق صدور خدمات از سوي شرکتهاي ايراني به اوگاندا به ويژه در زمينههاي نفت، فراوري محصولات لبني و دامي، ساخت مسکن ارزانقيمت، کارخانه کنسانتره ميوههاي استوايي و توسعه شبکه حمل و نقل شهري و روستايي شد.
محمد احمد کيسوله بر ضرورت آشنايي بيشتر بازرگانان دو کشور نسبت به پتانسيلهاي تجاري يکديگر تاکيد کرد و خواستار ايجاد زيرساختهاي مناسب بانکي و مالي بين دو کشور، صدور محصولات مورد نياز از ايران به کشور اوگاندا و اجرايي شدن توافقات دوجانبه ميان ايران و اوگاندا شد.
کيسوله، از اوگاندا به عنوان سکوي صادراتي ايران به کشورهاي آفريقايي ياد کرد و خواستار همکاري هرچه بيشتر با ايران در زمينههاي دارويي و تجهيزات پزشکي و صدور اين محصولات به اوگاندا شد.
گفتني است براساس آخرين آمار، ميزان صادرات ايران به کشور اوگاندا در سال 87 نسبت به سال 84 چهار برابر شده و به 4 ميليون و 600 هزار دلار رسيده است و واردات ايران از اين کشور فقط 25 هزار دلار بوده است.