دستکم یک نظامی عضو نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد در درگیری با مهاجمان مسلح در یک محله شمالی بانگی پایتخت این کشور کشته شده است.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری رویترز از بانگی، ساکنان پایتخت از شنیده شدن صدای تیراندازی شدید با مسلسل در حدود ساعت 3 بامداد به وقت محلی (5:30 به وقت تهران) و ادامه آن به مدت چند ساعت در محله مسلمان نشین پی کی 5 خبر دادند که برخی از ساکنان آن موانعی در گذرگاه ها و خیابان ها ایجاد کرده و لاستیک ها را به آتش کشیده بودند.
به گفته سخنگوی نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد، اعضای این نیرو در هنگام اجرای عملیاتی برای دستگیر کردن یک شخص تحت تعقیب دستگاه قضایی به اتهام ارتکاب چند جرم، مورد حمله شدید قرار گرفتند که در جریان آن یک نیروی پاسدار صلح کشته و چند تن دیگر از آنان زخمی شدند.
جمهوری آفریقای مرکزی از مارس 2013 که شبه نظامیان سلکا به قدرت رسیدند و اقدامات تلافی جویانه شبه نظامیان مسیحی آنتی بالاکا در پی آن، دچار هرج و مرج شده است.
شبه نظامیان آنتی بالاکا، هزاران مسلمان را از جنوب این کشور بیرون رانده و آواره کرده اند.
یک دولت انتقالی در 18 اکتبر سال گذشته برای برگزاری انتخابات و بازگرداندن قدرت دمکراتیک به این کشور، تشکیل شده است.
هر چند حملات مسلحانه در ماه های اخیر در پایتخت کاهش یافته است، اما هنوز هم خشونت های گاه و بیگاه و پراکنده در سراسر این کشور رخ می دهد.
سازمان عفو بین الملل روز شنبه در گزارشی اعلام کرد که شورشیان مسیحی با هدف پاکسازی قومی، مسلمانان جمهوری آفریقای مرکزی را برای تغییر دین و یا ترک کشورشان، تحت فشار قرار می دهند و با بهره برداری از خلاء سیاسی در این کشور، کوشش می کنند تا جامعه مسلمانان این کشور را حذف کنند.
بیش از 30 هزار مسلمان در هفت منطقه تحت حفاظت نیروهای سازمان ملل در سراسر این کشور آفریقایی زندگی می کنند، اما مسلمانان خارج از این مناطق به ویژه در روستاها، هدف حملات شورشیان مسیحی قرار می گیرند.
از زمان آغاز حملات شبه نظامیان مسیحی علیه مسلمانان این کشور در سال 2013، تاکنون بیش از یک میلیون نفر آواره شده اند.
گزارش عفو بین الملل بر اساس مصاحبه با ساکنان مناطق مختلف جمهوری آفریقای مرکزی، تصریح می کند که موجی از خشونت نژادی با هدف بیرون راندن مسلمانان، این کشور را فراگرفته است.
سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) اعلام کرد: تقریبا همه 436 مسجد آفریقای مرکزی در خشونت مسیحیان، تخریب شده و هیچیک از مساجد خارج شهر بانگی (پایتخت) هنوز تعمیر نشده است.
از زمان تشدید درگیری ها در سال 2013، بیش از شش هزار نفر در آفریقای مرکزی کشته شده اند.