پادشاه لسوتو در مراسم دریافت استوارنامه سفیر آکردیته جمهوری اسلامی ایران در این کشور ضمن تأکید بر گسترش روابط اقتصادی، از حضور شرکت‌های ایرانی در این کشور استقبال کرد.


ادامه | 4176 کلمه در ادامه متن

خشکسالی شدید در کشور آفریقایی لسوتو سازمان های امدارسان را به تکاپو برای کمک رسانی به شمار فزآینده افرادی واداشته که با خطر گرسنگی مواجه هستند.


ادامه | 4900 کلمه در ادامه متن
لسوتو

نتايج اوليه انتخابات پارلماني لسوتو ازپيشتازي حزب متبوع توماس تابانه نخست وزير کنوني اين کشور حکايت دارد.


ادامه | 2054 کلمه در ادامه متن
لسوتو

Open in new windowنتایج اولیه انتخابات پارلمانی لسوتو از پیشتازی حزب متبوع توماس تابانه نخست وزیر کنونی این کشور حکایت دارد.


ادامه | 3499 کلمه در ادامه متن
لسوتو

انتخابات پارلمانی لسوتو پس از گذشت شش ماه از کودتای نافرجام در این کشور امروز (شنبه) آغاز شد.


ادامه | 2578 کلمه در ادامه متن
لسوتو

Open in new windowنخست‌وزیر لسوتو پس از فرار به آفریقای جنوبی، خبر وقوع کودتا در کشورش را تأیید کرد.


ادامه | 2237 کلمه در ادامه متن
لسوتو

واحد مرکزی خبر / نبیل شعث ، یکی از اعضای کمیته مرکزی جنبش فتح اعلام کرد کشور آفریقایی لسوتو ، کشور فلسطین را در مرزهای سال هزار و نهصد و شصت و هفت به رسمیت شناخت و توافقی برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک بین دو کشور حاصل شد.


ادامه | 1212 کلمه در ادامه متن
لسوتو

واحد مرکزی خبر / جامعه توسعه جنوب آفریقا روز جمعه اعلام کرد میانجیگریهای چندین ساله در خصوص مناقشات سیاسی در لسوتو رسما به پایان رسیده و راه برای انتخابات آتی ترسیم شده است. مناقشات لسوتو در پی انتخابات جنجالی مجلس در سال دو هزار و هفت ایجاد شده بود.


ادامه | 1109 کلمه در ادامه متن
لسوتو

پارلمان لسوتو با رای اکثریت نمایندگان به طرح تنظیم سیستم تجاری و بازرگانی در این کشور رای مثبت داد.


ادامه | 1256 کلمه در ادامه متن
لسوتو

خبرگزاري فارس: وزير امور خارجه لسوتو برگزاري نشست سران ايران و آفريقا در تهران را گامي مهم در راستاي گسترش همكاري‌ها بين ايران و كشورهاي آفريقايي عنوان كرد.


ادامه | 1527 کلمه در ادامه متن
لسوتو

وزرای امور خارجه ایران و کشور آفریقائی لسوتو، برلزوم بازنگری در تجدید ساختارهای غیر عادلانه شورای امنیت سازمان ملل متحد بر پایه حقوق برابر همه کشورها تأکید شد.


ادامه | 1984 کلمه در ادامه متن
لسوتو

بیست و پنج درصد مردم کشور افریقایی لسوتو به ویروس ایدز آلوده هستند.


ادامه | 1529 کلمه در ادامه متن
لسوتو

مدیر بخش توسعه فدراسیون بین المللی فوتبال ، فیفا ، روز دوشنبه اعلام کرد این فدراسیون برای شانزده تیم لیگ برتر لسوتو تجهیزات ورزشی ارسال کرده است.


ادامه | 1146 کلمه در ادامه متن
لسوتو

"لتسي سوم" پادشاه لسوتو روز يکشنبه در ديدار با با شيخ "صباح الاحمد الجابر الصباح" امير کويت، روابط دو جانبه مورد بحث و بررسي قرار گرفت. گفت وگو کرد.


ادامه | 1638 کلمه در ادامه متن
لسوتو

وزير امور خارجه لسوتو در ديدار با رئيس جمعيت هلال‌احمر ايران خواستار مساعدت براي ساخت مركز درماني در آن كشور شد.

به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، روابط عمومي جمعيت هلال احمر اعلام كرد: در اين ديدار موهالابي تسكوا وزير امور خارجه لسوتو با اشاره به حضور و اجراي پروژه‌هاي ارزشمند جمعيت هلال‌احمر ايران در كشورهاي آفريقايي خواستار مساعدت و مشاركت هلال‌احمر ايران براي ساخت مركز درماني در لسوتو شد.
سيد مسعود خاتمي نيز با اشاره به اينكه حضور جمعيت هلال‌احمر ايران در بخش‌هاي بين‌الملل با هماهنگي وزارت امورخارجه انجام مي‌شود، خاطرنشان كرد: پس از اعزام هيئتي از جمعيت هلال‌احمر ايران به لسوتو و بازيد از محل احداث مركز درماني، در خصوص جزئيات همكاري بحث و تبادل نظر خواهيم كرد.
همچنين در اين ديدار كه مدير كل شرق و غرب وزارت امور خارجه كشورمان نيز حضور داشت، جمال اخوان مقدم، معاون بهداشت، درمان و توانبخشي جمعيت هلال‌احمر نيز توضيحاتي در خصوص فعاليت‌هاي درماني هلال‌احمر كشورمان در داخل و خارج ارائه كرد.






لسوتو

معاون اول رئيس‌جمهور با تاكيد بر اينكه همه ملت‌ها از جمله ملت هاي آفريقايي بايد از پيشرفت و توسعه برخوردار باشند، تصريح كرد: گسترش و افزايش مناسبات و همكاري ها به منظور رفاه و پيشرفت كشورهاي آفريقايي راهبرد قطعي جمهوري اسلامي ايران است.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از دفتر امور رسانه‌هاي رياست جمهوري، محمدرضا رحيمي معاون اول رئيس جمهور عصر روز گذشته در ديدار وزير خارجه لسوتو، غارت منابع و عدم ارائه فرصت پيشرفت به كشورهاي آفريقايي را شاخص‌هاي استعمارگران برشمرد و اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران براي انتقال دستاوردها و تجربيات در عرصه‌هاي گوناگون به كشورهاي آفريقايي از جمله لسوتو محدوديتي ندارد.
وي با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران همواره به دنبال تحقق صلح و دوستي در منطقه و جهان بوده است، گفت: تروريست‌ها با اهداف شيطاني براي تحقق برنامه‌هاي قدرت‌هاي استعماري و زورگو تلاش مي‌كنند اما پيروزي نهايي مستضعفان و مظلومان به عنوان وعده الهي با تلاش ملت‌هاي جهان از جمله ايران و لسوتو محقق مي‌شود.
معاون اول رئيس جمهور ظرفيت‌هاي همكاري ميان ايران و لسوتو را فراوان عنوان و تأكيد كرد: بايد از همه ظرفيت‌ها براي توسعه روابط و اجراي توافقنامه‌ها استفاده كرد.
وزير امور خارجه لسوتو نيز در اين ديدار با قدرداني از مواضع جمهوري اسلامي ايران در حمايت از ملت‌هاي آفريقايي تصريح كرد: امروز ايران نقشي محوري در برقراري صلح و ثبات در منطقه خاورميانه و جهان دارد.
وزير امور خارجه لسوتو پيشرفت‌هاي علمي ايران در عرصه‌هاي گوناگون از جمله فن‌آوري هسته‌اي را مايه افتخار ملت‌ها و كشورهاي مظلوم از جمله لسوتو دانست و گفت: لسوتو خواستار توسعه و تعميق مناسبات و همكاري‌ها با ايران در عرصه‌هاي گوناگون است.


لسوتو

Open in new window
وزير امور خارجه كشورمان تحولات يمن را امري داخلي خواند و تصريح كرد: مواضع ايران درباره تحولات اين كشور روشن و شفاف بوده است.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امورخارجه كشورمان ظهر امروز چهارشنبه پس از ديدار با وزير خارجه لسوتو در كنفرانس مطبوعاتي مشترك به سؤالات خبرنگاران پاسخ گفت.

*راه‌حل نظامي براي تحولات اخير يمن وجود ندارد

متكي در پاسخ به پرسشي در خصوص برگزاري نشستي توسط كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس در خصوص تحولات يمن و موضع جمهوري اسلامي در خصوص تحولات اين كشور، اظهار داشت: مواضع جمهوري اسلامي پيرامون تحولات يمن همواره روشن و شفاف بوده و آنچه كه در اين كشور مي‌گذرد، مسئله‌اي كاملاً داخلي است.
وي با ابراز اميدواري نسبت به اينكه اين موضوع با رويكردي مسالمت آميز پايان يابد، اظهار داشت: به اعتقاد ما توسل به زور به پيچيده‌تر شدن مشكل مي‌انجامد و هيچگونه راه‌حل نظامي براي اين معضل نيست.
متكي با تاكيد بر ضرورت كمك همگاني و تلاش خيرخواهانه براي آرامش و امنيت يمن خاطرنشان كرد: اين اقدام مي‌تواند در خدمت مردم، دولت و تمامي طيف‌هاي اين كشور باشد و امنيت، ثبات و آرامش را نه تنها براي مردم يمن بلكه براي كل منطقه‌ به ارمغان آورد.
وزير خارجه ادامه داد: نگاه با حسن نيت همه كشورهاي اسلامي و عربي در چارچوب اهتمام ويژه به مصالح كشورهاي اسلامي و امنيت آنها همگي مورد توجه ما است و هرگونه اقدامي در مغايرت با اين رويكرد در خدمت دشمنان كشورهاي اسلامي و عربي مي‌باشد.
متكي با بيان اينكه رويكردهايي غير از اين منافع كشورهاي منطقه را تامين نمي‌كند، گفت: قبلاً نيز تصريح كرديم كه ايران آماده است با دولت يمن و كشورهاي منطقه براي ثبات و امنيت منطقه در تلاشي جمعي و با احترام به حاكميت كشورهاي منطقه مشاركت فعال داشته باشد.

* ادعاهاي تكراري برخي از مسئولين آمريكايي خود مردم آمريكا را نيز خسته كرده است

وزير خارجه در خصوص ادعاي يكي از مقامات آمريكايي مبني بر وجود مدركي موثق در خصوص اينكه ايران پيش از سال 2003 درصدد توليد ابزارهايي براي قرار دادن سلاح هسته‌اي بر روي موشك بوده و آژانس نيز در روزهاي آينده گزارش آن را منتشر مي‌كند،‌خاطرنشان كرد: فكر مي‌كنم ادعاهاي تكراري توسط برخي از مسئولين آمريكايي خود مردم آمريكا را نيز خسته كرده است.
وي ادامه داد: در بيش از دو سال پيش ما در يك چارچوب توافق شده با آژانس در قالب يك مداليتي همه سوالاتي را كه براي آژانس مطرح بود پاسخ داديم و مورد به مورد از آنها امضا و تاييد گرفتيم و آژانس نيز در آن زمان در اين خصوص گام برمي‌داشت كه خاتمه بررسي‌هايش و صلح‌آميز بودن فعاليت هسته‌اي ايران را اعلام كند كه فشارهاي دولت بوش مانع شد.
متكي اظهار داشت‌: همانجا در سال 86 اعلام شد كه موضوع هسته‌اي ايران خاتمه يافته و امروز جمهوري اسلامي به فعاليت قانوني و صلح‌آميز خود در اين زمينه ادامه مي‌دهد و در بحث‌هاي مختلف همواره آماده گفتگوها و مذاكرات است.

*اولويت در پرداختن به مسائل ايران و آمريكاست

به گزارش خبرنگار فارس، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان در ادامه نشست مطبوعاتي با همتاي لسوتويي خود در خصوص اظهارات ويليام برنز معاون وزير خارجه آمريكا كه گفته اين كشور به دنبال رابطه با ايران بر مبناي منافع و احترام دو جانبه است و در پي تغيير رژيم در اين كشور نمي‌باشد، اظهار داشت: ما دو موضوع داريم يكي موضوع مسائل ايران و آمريكا و ديگري روابط دو كشور.
وي در خصوص مسائل ايران و آمريكا اظهار داشت: اين مسائلي است كه ايران با آمريكا را متاثر مي‌كند و دو كشور نسبت به اين مسائل توجه و نظر دارند.
متكي با بيان اينكه اولويت در پرداختن به مسائل ايران و آمريكاست، گفت: نظرداشت ما در اين بررسي تكيه بر ضرورت عملي شدن حرف‌هايي است كه در يك‌سال گذشته در آمريكا مطرح شد.
به گفته وي ضرورت تغيير و تصحيح سياست‌ها مي‌تواند فضاي جديدي را نسبت به مسائلي كه در مناطق مختلف و از جمله منطقه ما وجود دارد به وجود آورد.
متكي اضافه كرد: رسيدن به اين نگاه نزديكتر شايد رمزگشاي حل برخي از اين مشكلات باشد، منوط به اينكه اراده سياسي لازم منطبق بر آنچه كه در قول گفته مي‌شود عملاً وجود داشته باشد.

*نگاه و راهبرد ايران نسبت به آفريقا ثابت و مطالعه شده است

وزير خارجه كشورمان در پاسخ به پرسشي در خصوص جايگاه آفريقا در سياست خارجي دولت دهم نيز گفت: در دولت نهم و در چارچوب سياست اعلامي كشور در روابط خارجي مبني بر متوازن سازي روابط خارجي و استفاده از همه ظرفيت‌ها، آفريقا اولويت خود را در مناسبات خارجي جمهوري اسلامي پيدا كرد.
وي ادامه داد: ما در چهار سال گذشته همت بالايي را براي شناسايي، ايجاد ارتباط و تقويت زمينه همكاري كه در گذشته با كشورهاي آفريقايي وجود داشت، صرف كرديم و موفق شديم دستگاههاي مختلف اجرايي را نسبت به آفريقا، ظرفيت‌هاي موجود در اين قاره و كار با آفريقا طراحي كنيم.
وزير خارجه با اشاره به حضور محمود احمدي‌نژاد در سال نخست مسئوليتش در اجلاس سران آفريقا به عنوان ميهمان ويژه و عضويت ناظر ايران در اتحاديه آفريقا خاطرنشان كرد: در آن زمان آقاي احمدي‌نژاد مذاكرات مستقيمي با روساي كشورهاي آفريقايي داشت و بر ضرورت برنامه‌ريزي و استفاده از اين ظرفيت در هيئت دولت تاكيد كرد.
متكي با بيان اينكه اين خط ادامه يافت، گفت: امروز خرسندم كه به اطلاع مردم برسانم شركتهاي خصوصي ايراني، به ارزش صدها ميليون دلار در پروژه‌هاي مختلف كشورهاي آفريقايي در حال فعاليتند و در ساخت سد، نيروگاه و ساير پروژه‌هاي مختلف در اين قاره حضور خوبي داريم.
وي به ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي آفريقا به خصوص در زمينه كشاورزي و معادن اشاره كرد و افزود: در يك نگاه كلان و راهبردي همه كشورها در روابط ما با آفريقا مي‌توانند ظرفيت‌ خود را داشته باشند و كشوري همچون پادشاهي لسوتو در كنار كشور بزرگي چون آفريقاي جنوبي هر يك در حد و ظرفيت‌هاي خود مي‌توانند شركاي جمهوري اسلامي باشند.
وزير خارجه با بيان اينكه در حال حاضر مناسبات ما با آفريقاي جنوبي بالغ بر چند ميليارد دلار است، اظهار داشت: ما مي‌توانيم همين مقياس را در حد ظرفيت‌هاي دو كشور با لسوتو نيز تعريف كنيم.
وي نگاه، راهبرد و رويكرد ايران نسبت به آفريقا را ثابت،‌ مطالعه شده و تدوين شده خواند و افزود: ما به آينده اين همكاري‌ها بسيار خوشبين هستيم.
وزير خارجه به شركتهاي فعال ايراني توصيه كرد كه ظرفيت‌هاي موجود در آفريقا را بازشناسي كنند چرا كه زمينه حضور آنها در آفريقا در سه حوزه تجارت، اجراي پروژه‌ها و سرمايه گذاري وجود دارد.
متكي همچنين از حضور شركت‌هاي آفريقايي در امر تجارت، سرمايه‌گذاري و اجراي پروژه‌ها در ايران نيز استقبال كرد.

*كميته سياسي مشترك ايران و لسوتو برگزار مي‌شود

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي در ابتداي اين نشست خبري به تشريح گفتگوهايش با همتاي لسوتويي پرداخت و با بيان اينكه پادشاهي لسوتو با گشايش سفارت خود در سال 1353 در تهران روابطش را با ايران برقرار كرد، گفت: در طول اين مدت مناسبات دوستانه بين دو كشور وجود داشت و در اين دوره جديد با توجه به تحولاتي كه در دو منطقه خاورميانه و غرب آفريقا از يك سو و در صحنه بين‌المللي از سوي ديگر اتفاق افتاده رايزني‌هاي ما، بررسي اين تحولات و يافتن راه‌هاي توسعه همكاري‌ها بين دو كشور بوده است.
وي با اشاره به امضاي سند همكاري‌ها بين دو كشور كه امروز صورت گرفت، اظهار داشت: حضور بخش خصوصي و پيمانكاران ايراني در لسوتو و واردات كالاهاي مورد نياز ايران از اين كشور مي‌تواند پايه‌هاي اين مناسبات جديد را تعريف كند.
متكي افزود: در عين حال ايران با توجه به برخي ظرفيت‌ها به ويژه در حوزه داروسازي با كمك دولت لسوتو مي‌تواند نسبت به صدور داروهاي ايراني به آن كشور و ثبت اين داروها در كشور لسوتو و استفاده از اين داروها و در صورت نياز استفاده از پزشكان ايراني در درمانگاه‌هاي آن كشور گامي در اين زمينه نيز بردارد.
وزير خارجه ادامه داد: شركت‌هاي ايراني مقيم آفريقاي جنوبي در پرتوريا مي‌توانند با ترغيب دولت ايران و برخي مساعدت‌ها حضور فعالي را در پادشاهي لسوتو داشته باشند و اين بخشي از مسئوليت دو وزارت خارجه براي برداشتن گام‌هاي جديد در حوزه همكاري‌هاي دوجانبه است.
وي به مواضع بسيار نزديكي كه دو كشور در تحليل و تعامل با تحولات بين‌المللي دارند، اشاره كرد و گفت: دو كشور روند يكجانبه‌گرايي و بهره‌گيري از زور و زورمداري را در مناسبات بين‌المللي همواره محكوم كرده و مي‌كنند و معتقد به چند جانبه‌گرايي، دموكراسي واقعي و اصلاح برخي از ساختارهاي غيردموكراتيك در سازمان ملل و مناسبات جهاني هستند.
متكي با بيان اينكه دو كشور از حقوق همه ملت‌ها در برخورداري از علوم و فناوري قويا حمايت مي‌كنند و اين را حق همه كشورها مي‌دانند، تصريح كرد: به اعتقاد دو كشور علوم و فناوري نبايد در انحصار كشور خاص يا كشورهاي خاصي باشد. دو كشور از فقدان عدالت در بسياري از مناسبات جهاني گله‌مندند و معتقدند بايد اين مناسبات عادلانه و در جهت منافع همه كشورها باشد.
وي ادامه داد: در تحليل شرايطي كه در منطقه و در ساير مناطق جهان جاري است ايران و لسوتو ديدگاه‌هاي مشتركي را در تحليل اين حوادث، چگونگي برخورد با اين تحولات و همچنين پيشنهاداتي را براي ساماندهي يك نظام عادلانه در محيط بين‌الملل دارند.
متكي با بيان اينكه اين سفر در قالب دوجانبه زمينه‌ساز گام‌هاي جديدي در توسعه همكاري‌ها بين ايران و لسوتو خواهد بود، اظهار داشت: برنامه ديدارهاي ديگري را در دستور كار داريم و توافق كرديم كميته سياسي مشترك بين دو كشور به رياست وزرات خارجه‌هاي ايران و لسوتو برگزار و چگونگي گام‌هايي كه در توسعه همكاري‌هاي فيمابين بايد برداشته شود، تدوين كنند.


لسوتو

در ديدار وزراي امور خارجه ايران و لسوتو راه‌هاي توسعه روابط دوجانبه و تقويت همكاري‌هاي تجاري و اقتصادي دو كشور مورد بررسي و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، ‌راه‌هاي توسعه روابط دوجانبه و تقويت همكاري‌هاي تجاري و اقتصادي جمهوري اسلامي ايران و لسوتو در ديدار منوچهر متكي و «ملابي كنت تسكوا» وزيران امور خارجه دو كشور مورد بررسي و تبادل نظر قرار گرفت.
در اين ديدار كه امروز در تهران صورت گرفت منوچهر متكي ابراز اميدواري كرد كه سفر وزير خارجه لسوتو به تهران سرآغازي براي تقويت شالوده و بنيان روابط دو كشور باشد.
وزير امور خارجه كشورمان با استقبال از تبادل هيئت‌هاي متقابل در سطوح مختلف و برگزاري كميسيون مشترك اقتصادي و تجاري، شناخت متقابل از ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي دو كشور را مهم توصيف كرد.
متكي همچنين با برشمردن ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي جمهوري اسلامي ايران در عرصه‌هاي مختلف، ‌خدمات فني، ‌علمي، مهندسي، عمراني، بهداشت را زمينه‌هاي بالقوه همكاري بين دو كشور خواند.
وزير امور خارجه كشورمان سرمايه‌گذاري مشترك در طرح‌هاي توسعه‌اي دو كشور و ترغيب بخش‌هاي خصوصي براي مشاركت فعال در اين زمينه را خاطرنشان كرد و افزود: ‌به منظور آماده‌سازي زمينه توسعه اين همكاري‌ها لازم است با ارائه يك نقشه راه توافقات و چارچوب‌هاي حقوقي و اقتصادي را تدوين كرد.
متكي در تشريح شرايط منطقه و جهان، پيچيده‌تر شدن اوضاع در منطقه به ويژه گسترش تروريسم و افراط‌گرايي در افغانستان و عراق را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: پس از جنگ سرد برخي تصور مي‌كردند كه مي‌توانند با يكجانبه‌گرايي و تحميل نظرات و ارزش‌هاي خود و با رويكرد نظامي، ‌جهان را تحت سلطه خود درآورند ولي شكست اين سياست نشان داد كه براي برخورد با معضلات و مشكلات منطقه بايد رويكردهاي جديدي را در پيش گرفت كه مبتني بر منافع، علائق و ارزش‌هاي كشورهاي منطقه باشد.
وزير امور خارجه لسوتو نيز در اين ديدار ايران را كشوري بزرگ خواند كه با ملتي بزرگ و نظامي مبتني بر مردمسالاري در منطقه يك الگو است.
تسكوا مراتب تاسف و تاثر دولت لسوتو نسبت به حملات تروريستي اخير در سيستان و بلوچستان را ابراز و به خانواده قربانيان اين حادثه تسليت گفت و اقدام به تروريستي را محكوم كرد.
وزير خارجه لسوتو با تاكيد بر علاقه‌مندي كشورش براي توسعه روابط دوجانبه و همكاري‌هاي اقتصادي بين دو كشور خواستار ارتقاء كميسيون مشترك دو كشور به سطح وزير، اجراي توافقات و تفاهمات و انجام سفرهاي متقابل در عالي‌ترين سطوح شد و افزود: اين اقدامات،‌ مناسبات و همكاري‌هاي دوجانبه را احيا و تقويت خواهد كرد و فعال شدن بخش‌هاي خصوصي در اين راستا ضروري است.
وي رسما از متكي براي ديدار از كشور لسوتو دعوت به عمل آورد و افزود كه نخست‌وزير لسوتو در آينده از ايران ديدار خواهند كرد.
ملابي كنت تسكوا با تقدير از تلاش‌هاي جمهوري اسلامي ايران براي كمك به استقرار ثبات و آرامش در منطقه خواهان استمرار اين تلاش‌ها شد.
وي با تاكيد بر اينكه هر كشوري در جهان حق دارد كه براي مقاصد صلح‌آميز از فناوري و انرژي هسته‌اي برخوردار باشد، تصريح كرد: ما از فعاليت‌هاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه خودكفايي در انرژي هسته‌اي با مقاصد صلح‌آميز حمايت مي‌كنيم.
ملابي كنت تسكوا همچنين با ارائه گزارشي وزير امور خارجه كشورمان را از آخرين تحولات سياسي كشورش و همچنين آفريقا مطلع كرد.
در اين ديدار طرفين ضمن انتقاد از سياست‌هاي يكجانبه‌گرايي بر ضرورت تغيير رويكردها، تغيير ساختارهاي ناعادلانه در عرصه‌ها و مجامع بين‌المللي و ايجاد و ساماندهي يك نظام عادلانه بين‌المللي تاكيد كردند.


لسوتو

وزير امور خارجه كشورمان از برگزاري كميته سياسي مشترك بين ايران و لسوتو به رياست وزارت خارجه‌هاي دو كشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان امروز چهارشنبه پس از ديدار و گفتگو با «موهلابي تسه كوا» وزير خارجه لسوتو در كنفرانس خبري مشترك به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ گفت.
منوچهر متكي در ابتداي اين نشست خبري به تشريح گفتگوهايش با همتاي لسوتويي پرداخت و با بيان اينكه پادشاهي لسوتو با گشايش سفارت خود در سال 1353 در تهران روابطش را با ايران برقرار كرد، گفت: در طول اين مدت مناسبات دوستانه بين دو كشور وجود داشت و در اين دوره جديد با توجه به تحولاتي كه در دو منطقه خاورميانه و غرب آفريقا از يك سو و در صحنه بين‌المللي از سوي ديگر اتفاق افتاده رايزني‌هاي ما، بررسي اين تحولات و يافتن راه‌هاي توسعه همكاري‌ها بين دو كشور بوده است.
وي با اشاره به امضاي سند همكاري‌ها بين دو كشور كه امروز صورت گرفت، اظهار داشت: حضور بخش خصوصي و پيمانكاران ايراني در لسوتو و واردات كالاهاي مورد نياز ايران از اين كشور مي‌تواند پايه‌هاي اين مناسبات جديد را تعريف كند.
متكي افزود: در عين حال ايران با توجه به برخي ظرفيت‌ها به ويژه در حوزه داروسازي با كمك دولت لسوتو مي‌تواند نسبت به صدور داروهاي ايراني به آن كشور و ثبت اين داروها در كشور لسوتو و استفاده از اين داروها و در صورت نياز استفاده از پزشكان ايراني در درمانگاه‌هاي آن كشور گامي در اين زمينه نيز بردارد.
وزير خارجه ادامه داد: شركت‌هاي ايراني مقيم آفريقاي جنوبي در پرتوريا مي‌توانند با ترغيب دولت ايران و برخي مساعدت‌ها حضور فعالي را در پادشاهي لسوتو داشته باشند و اين بخشي از مسئوليت دو وزارت خارجه براي برداشتن گام‌هاي جديد در حوزه همكاري‌هاي دوجانبه است.
وي به مواضع بسيار نزديكي كه دو كشور در تحليل و تعامل با تحولات بين‌المللي دارند، اشاره كرد و گفت: دو كشور روند يكجانبه‌گرايي و بهره‌گيري از زور و زورمداري را در مناسبات بين‌المللي همواره محكوم كرده و مي‌كنند و معتقد به چند جانبه‌گرايي، دموكراسي واقعي و اصلاح برخي از ساختارهاي غيردموكراتيك در سازمان ملل و مناسبات جهاني هستند.
متكي با بيان اينكه دو كشور از حقوق همه ملت‌ها در برخورداري از علوم و فناوري قويا حمايت مي‌كنند و اين را حق همه كشورها مي‌دانند، تصريح كرد: به اعتقاد دو كشور علوم و فناوري نبايد در انحصار كشور خاص يا كشورهاي خاصي باشد. دو كشور از فقدان عدالت در بسياري از مناسبات جهاني گله‌مندند و معتقدند بايد اين مناسبات عادلانه و در جهت منافع همه كشورها باشد.
وي ادامه داد: در تحليل شرايطي كه در منطقه و در ساير مناطق جهان جاري است ايران و لسوتو ديدگاه‌هاي مشتركي را در تحليل اين حوادث، چگونگي برخورد با اين تحولات و همچنين پيشنهاداتي را براي ساماندهي يك نظام عادلانه در محيط بين‌الملل دارند.
متكي با بيان اينكه اين سفر در قالب دوجانبه زمينه‌ساز گام‌هاي جديدي در توسعه همكاري‌ها بين ايران و لسوتو خواهد بود، اظهار داشت: برنامه ديدارهاي ديگري را در دستور كار داريم و توافق كرديم كميته سياسي مشترك بين دو كشور به رياست وزرات خارجه‌هاي ايران و لسوتو برگزار و چگونگي گام‌هايي كه در توسعه همكاري‌هاي فيمابين بايد برداشته شود، تدوين كنند.


لسوتو

وزيرخارجه كشورمان با بيان اينكه نگاه و راهبرد ايران نسبت به آفريقا ثابت و مطالعه شده است، گفت: ما به آينده اين همكاري‌ها بسيار خوشبين هستيم.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امورخارجه كشورمان در ادامه نشست مطبوعاتي با همتاي لسوتويي خود در خصوص اظهارات ويليام برنز معاون وزير خارجه آمريكا كه گفته اين كشور به دنبال رابطه با ايران بر مبناي منافع و احترام دو جانبه است و در پي تغيير رژيم در اين كشور نمي‌باشد، اظهار داشت: ما دو موضوع داريم يكي موضوع مسائل ايران و آمريكا و ديگري روابط دو كشور.
وي در خصوص مسائل ايران و آمريكا اظهار داشت: اين مسائلي است كه ايران با آمريكا را متاثر مي‌كند و دو كشور نسبت به اين مسائل توجه و نظر دارند.
متكي با بيان اينكه اولويت پرداختن به مسائل ايران و آمريكاست، گفت: نظرداشت ما در اين بررسي تكيه بر ضرورت عملي شدن حرفهايي است كه در يكسال گذشته در آمريكا مطرح شد.
به گفته وي ضرورت تغيير و تصحيح سياست‌ها مي‌تواند فضاي جديدي را نسبت به مسائلي كه در مناطق مختلف و از جمله منطقه ما وجود دارد به وجود آورد.
متكي اضافه كرد: رسيدن به اين نگاه نزديكتر شايد رمزگشاي حل برخي از اين مشكلات باشد، منوط به اينكه اراده سياسي لازم منطبق بر آنچه كه در قول گفته مي‌شود عملاً وجود داشته باشد.
وزير خارجه كشورمان در پاسخ به پرسشي در خصوص جايگاه آفريقا در سياست خارجي دولت دهم نيز گفت: در دولت نهم و در چارچوب سياست اعلامي كشور در روابط خارجي مبني بر متوازن سازي روابط خارجي و استفاده از همه ظرفيت‌ها، آفريقا اولويت خود را در مناسبات خارجي جمهوري اسلامي پيدا كرد.
وي ادامه داد: ما در چهار سال گذشته همت بالايي را براي شناسايي، ايجاد ارتباط و تقويت زمينه همكاري كه در گذشته با كشورهاي آفريقايي وجود داشت، صرف كرديم و موفق شديم دستگاههاي مختلف اجرايي را نسبت به آفريقا، ظرفيت‌هاي موجود در اين قاره و كار با آفريقا طراحي كنيم.
وزير خارجه با اشاره به حضور محمود احمدي‌نژاد در سال نخست مسئوليتش در اجلاس سران آفريقا به عنوان ميهمان ويژه و عضويت ناظر ايران در اتحاديه آفريقا خاطرنشان كرد: در آن زمان آقاي احمدي‌نژاد مذاكرات مستقيمي با روساي كشورهاي آفريقايي داشت و بر ضرورت برنامه‌ريزي و استفاده از اين ظرفيت در هيئت دولت تاكيد كرد.
متكي با بيان اينكه اين خط ادامه يافت، گفت: امروز خرسندم كه به اطلاع مردم برسانم شركتهاي خصوصي ايراني، به ارزش صدها ميليون دلار در پروژه‌هاي مختلف كشورهاي آفريقايي در حال فعاليتند و در ساخت سد، نيروگاه و ساير پروژه‌هاي مختلف در اين قاره حضور خوبي داريم.
وي به ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي آفريقا به خصوص در زمينه كشاورزي و معادن اشاره كرد و افزود: در يك نگاه كلان و راهبردي همه كشورها در روابط ما با آفريقا مي‌توانند ظرفيت‌ خود را داشته باشند و كشوري همچون پادشاهي لسوتو در كنار كشور بزرگي چون آفريقاي جنوبي هر يك در حد و ظرفيت‌هاي خود مي‌توانند شركاي جمهوري اسلامي باشند.
وزير خارجه با بيان اينكه در حال حاضر مناسبات ما با آفريقاي جنوبي بالغ بر چند ميليارد دلار است، اظهار داشت: ما مي‌توانيم همين مقياس را در حد ظرفيت‌هاي دو كشور با لسوتو نيز تعريف كنيم.
وي نگاه، راهبرد و رويكرد ايران نسبت به آفريقا را ثابت،‌ مطالعه شده و تدوين شده خواند و افزود: ما به آينده اين همكاري‌ها بسيار خوشبين هستيم.
وزير خارجه به شركتهاي فعال ايراني توصيه كرد كه ظرفيت‌هاي موجود در آفريقا را بازشناسي كنند چرا كه زمينه حضور آنها در آفريقا در سه حوزه تجارت، اجراي پروژه‌ها و سرمايه گذاري وجود دارد.
متكي همچنين از حضور شركت‌هاي آفريقايي در امر تجارت، سرمايه‌گذاري و اجراي پروژه‌ها در ايران نيز استقبال كرد.


لسوتو

وزير خارجه كشورمان تحولات اخير يمن را كاملاً داخلي خواند و تصريح كرد: هيچگونه راه‌حل نظامي براي اين معضل وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امورخارجه كشورمان ظهر امروز چهارشنبه پس از ديدار با وزير خارجه لسوتو در كنفرانس مطبوعاتي مشترك در پاسخ به پرسشي در خصوص برگزاري نشستي توسط كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس در خصوص تحولات يمن و موضع جمهوري اسلامي در خصوص تحولات اين كشور، اظهار داشت: مواضع جمهوري اسلامي پيرامون تحولات يمن همواره روشن و شفاف بوده و آنچه كه در اين كشور مي‌گذرد، مسئله‌اي كاملاً داخلي است.
وي با ابراز اميدواري نسبت به اينكه اين موضوع با رويكردي مسالمت آميز پايان يابد، اظهار داشت: به اعتقاد ما توسل به زور به پيچيده‌تر شدن مشكل مي‌انجامد و هيچگونه راه‌حل نظامي براي اين معضل نيست.
متكي با تاكيد بر ضرورت كمك همگاني و تلاش خيرخواهانه براي آرامش و امنيت يمن خاطرنشان كرد: اين اقدام مي‌تواند در خدمت مردم، دولت و تمامي طيف‌هاي اين كشور باشد و امنيت، ثبات و آرامش را نه تنها براي مردم يمن بلكه براي كل منطقه‌ به ارمغان آورد.
وزير خارجه ادامه داد: نگاه با حسن نيت همه كشورهاي اسلامي و عربي در چارچوب اهتمام ويژه به مصالح كشورهاي اسلامي و امنيت آنها همگي مورد توجه ما است و هرگونه اقدامي در مغايرت با اين رويكرد در خدمت دشمنان كشورهاي اسلامي و عربي مي‌باشد.
متكي با بيان اينكه رويكردهايي غير از اين منافع كشورهاي منطقه را تامين نمي‌كند، گفت: قبلاً نيز تصريح كرديم كه ايران آماده است با دولت يمن و كشورهاي منطقه براي ثبات و امنيت منطقه در تلاشي جمعي و با احترام به حاكميت كشورهاي منطقه مشاركت فعال داشته باشد.
وزير خارجه در خصوص ادعاي يكي از مقامات آمريكايي مبني بر وجود مدركي موثق در خصوص اينكه ايران پيش از سال 2003 درصدد توليد ابزارهايي براي قرار دادن سلاح هسته‌اي بر روي موشك بوده و آژانس نيز در روزهاي آينده گزارش آن را منتشر مي‌كند،‌خاطرنشان كرد: فكر مي‌كنم ادعاهاي تكراري توسط برخي از مسئولين آمريكايي خود مردم آمريكا را نيز خسته كرده است.
وي ادامه داد: در بيش از دو سال پيش ما در يك چارچوب توافق شده با آژانس در قالب يك مداليتي همه سوالاتي را كه براي آژانس مطرح بود پاسخ داديم و مورد به مورد از آنها امضا و تاييد گرفتيم و آژانس نيز در آن زمان در اين خصوص گام برمي‌داشت كه خاتمه بررسي‌هايش و صلح‌آميز بودن فعاليت هسته‌اي ايران را اعلام كند كه فشارهاي دولت بوش مانع شد.
متكي اظهار داشت‌: همانجا در سال 86 اعلام شد كه موضوع هسته‌اي ايران خاتمه يافته و امروز جمهوري اسلامي به فعاليت قانوني و صلح‌آميز خود در اين زمينه ادامه مي‌دهد و در بحث‌هاي مختلف همواره آماده گفتگوها و مذاكرات است.


لسوتو

وزير امور خارجه لسوتو تاكيد كرد كه جهان امروز نيازمند سازمان مللي قدرتمند است كه بتواند منافع كشورها را تامين و ساختاري دموكراتيك‌ داشته باشد.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، «ملابي كنت تسكوا» وزير امور خارجه لسوتو امروز سه‌شنبه پس از ديدار و گفتگو با منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان در كنفرانس خبري مشترك با ابراز خرسندي از حضور در ايران، گفت: انگار در خانه خود هستيم، اگرچه از خانه خود دور مي‌باشيم.
وي لسوتو را كشوري كوچك و در حال توسعه خواند و در عين حال يادآور شد: لسوتو بر استقلال و حاكميت خود بسيار مصمم است و بر اين اساس دو كشور در دهه 70 اقدام به برقراري روابط ديپلماتيك كردند.
تسكوا با بيان اينكه مناسبات دوجانبه‌ روز به روز گسترش يافته و مستحكم شده است، يادآور شد: اما در عين حال زمينه‌هاي زيادي براي گسترش روابط وجود دارد. لسوتو در برنامه‌ توسعه‌ خود با چالش‌هايي از جمله فقر، توسعه منابع انساني، سرمايه‌گذاري در بخش آموزش، تامين بهداشت، تامين زيرساخت‌ها از جمله ساخت جاده و ... مواجه مي‌باشد.
وي تجارت را بخش مهم و كليدي براي توسعه اين كشور برشمرد و بر بهبود وضعيت لسوتو در اين زمينه تاكيد كرد.
وزير خارجه لسوتو با ابراز خرسندي از امضاي سند همكاري با ايران، گفت: اين سند مي‌تواند به لسوتو كمك كند و ما از اين كمك، عاقلانه و خوب استفاده و سعي مي‌كنيم در اولويت‌هاي ما كه در بخش كشاورزي، بهداشت، ساختارسازي و توسعه‌ منابع انساني و توليد مواد دارويي است از آن بهره‌‌برداري كنيم.
تسكوا خاطرنشان كرد: خود را متعهد مي‌دانيم كه حيات مجددي به يادداشت‌هاي تفاهم و همكاري‌هاي دوجانبه دهيم كه در نهايت مردم هر دو كشور منافع اين همكاري و همياري را به خوبي ببينند. ما در همه چيز با هم توافق داريم از جمله اينكه جهان نيازمند سازمان ملل قوي‌تري است، سازمان مللي كه بيشتر منافع كشورها را در نظر گيرد و ساختار دموكراتيك‌تري داشته باشد.
به گفته وي اگر بخواهيم صلح و امنيت را در جهان تضمين كنيم نياز به اصلاحات مداوم براي توسعه‌ جهان است و سازمان ملل بايد شئونات انسان را مدنظر قرار دهد.
وي با بيان اينكه در مورد زنان، سازمان ملل دموكراتيكي نداريم و اين چالش عمده‌اي است، اظهار داشت: تمام مناطق دنيا بخصوص كشورهاي فقير و ثروتمند بايد صداي مساوي در سازمان ملل متحد داشته باشند. اين حق هر كشوري است كه از تكنولوژي استفاده و بهره‌برداري كند و ما از ايران در اين زمينه حمايت مي‌كنيم كه از اين تكنولوژي استفاده كند و به دنيا نشان دهد كه اين استفاده در راستاي مقاصد صلح‌آميز است. لسوتو و ايران معتقدند جنگ نابودكننده و مخرب است.
وزير خارجه‌ لسوتو اضافه كرد: پس از امضاي موافقتنامه در تهران، به نخست وزير لسوتو خواهم گفت ديدارش از ايران از موعد خود گذشته است.
وي از منوچهر متكي نيز براي سفر به لسوتو دعوت به عمل آورد.
تسكوا در خصوص روابط اقتصادي ايران و لسوتو نيز گفت: لسوتو و ايران زمينه‌هايي را انتخاب مي‌كنند كه بتواند منافع دوجانبه را تامين كند. لسوتو در زمينه محصولات كشاورزي فعاليت مي‌كند كه مايل به همكاري با ايران در اين خصوص است و علاوه بر آن در بخش بهداشت و توليدات دارويي نيز آماده همكاري هستيم.
وزير خارجه لسوتو انتقال تكنولوژي در بخش كشاورزي را از جمله مواردي خواند كه دو كشور مي‌توانند در اين زمينه با يكديگر همكاري كنند.


لسوتو

يادداشت تفاهم همكاري‌هاي ايران و لسوتو امروز چهارشنبه به امضاي وزراي امور خارجه دو كشور رسيد.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، «ملابي كنت تسكوا» وزير امور خارجه لسوتو امروز چهارشنبه با منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان در تهران ديدار و گفتگو كرد.
پس از ديدار و گفتگوهاي وزراي امور خارجه دو كشور يادداشت تفاهم همكاري بين ايران و لسوتو به امضاي تسكوا و متكي رسيد.
وزراي امور خارجه دو كشور سپس در كنفرانس خبري مشترك به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ گفتند.
منوچهر متكي در اين نشست خبري با اشاره به امضاي سند همكاري‌ها بين دو كشور، اظهار داشت: حضور بخش خصوصي و پيمانكاران ايراني در لسوتو و واردات كالاهاي مورد نياز ايران از اين كشور مي‌تواند پايه‌هاي مناسبات جديد بين دو كشور را تعريف كند.
متكي با بيان اينكه اين سفر در قالب دوجانبه زمينه‌ساز گام‌هاي جديدي در توسعه همكاري‌ها بين ايران و لسوتو خواهد بود، اظهار داشت: برنامه ديدارهاي ديگري را در دستور كار داريم و توافق كرديم كميته سياسي مشترك بين دو كشور به رياست وزرات خارجه‌هاي ايران و لسوتو برگزار و چگونگي گام‌هايي كه در توسعه همكاري‌هاي فيمابين بايد برداشته شود، تدوين كنند.


لسوتو

"تابوخاسيبي " سفير جديد اکردويته لسوتو در ديدار با وزير امور خارجه کشورمان ضمن تسليم رونوشت استوارنامه خود گفت: لسوتو خواهان گسترش مناسبات خود با تهران است.

به گزارش ايرنا به نقل از اداره کل اطلاعات و مطبوعات ، منوچهر متکي با ابراز خرسندي از معرفي پادشاهي لسوتو براي سفير جديد خود در تهران اظهار داشت : ديدار وزراي امور خارجه دو کشور در حاشيه مجمع عمومي در نيويورک و ابراز علاقه لسوتو براي گشايش فعاليت هاي ديپلماتيک با جمهوري اسلمي ايران زمينه فعالسازي مناسبات فيمابين را عملي ساخت.
وي ابراز اميدواري کرد تا گام اخير لسوتو بتواند زمينه همکاريهاي هرچه بيشتر دو کشور را فراهم سازد.
وزير امور خارجه کشورمان با اشاره به زمينه هاي همکاريهاي مورد علاقه دو کشور اظهار داشت : انرژي ، نفت ، فعاليت شرکتهاي خدمات فني مهندسي در ارتباط با سدسازي ، تقويت امور تجاري و کشاورزي ، بهداشت ، آموزش ازجمله زمينه هاي سازنده بوده که جمهوري اسلامي ايران مي تواند در پرتو تجربيات فراوان خويش در جهت توسعه آفريقا گامهاي بلندي را برداشته و در جهت تحقق اهداف و منافع مشترک ملتهاي دو کشور مبادرت ورزد.
سفير جديد لسوتو بااشاره به يادداشت تفاهم منعقده بين دو کشور اظهار داشت : اراده دولت و ملت لسوتو براي گشايش مناسبات دو کشور براي تحقق همکاريهاي سياسي و اقتصادي باجهموري اسلامي ايران مثبت است واميدواريم با شروع اين گام بتوانيم زمينه هاي همکاريهاي دو جانبه در تمامي عرصه ها را تحقق بخشيم.
کشور آفريقايي لسوتو به پايتختي ماسرو در جنوب اين قاره قرار دارد.


لسوتو

رائول کاسترو رييس جمهو کوبا با پاکاليتا موسيسيلي Pakalitha Mosisili نخست وزير لسوتو که هم اکنون در کوبا به سر مي برد ديدار کرد.
رسانه هاي محلي کوبا روز يکشنبه گزارش دادند دو طرف در اين ملاقات که روز شنبه صورت گرفت درباره چالشهاي پيش روي دو کشور مذاکره کردند.
نخست وزير لسوتو نيز بر همبستگي کشورش با کوبا تاکيد و از همکاري کوبا قدرداني کرد.
موسيسيلي روز پنج شنبه سفر خود را به کوبا آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاري شين هوا از هاوانا نخست وزير لسوتو قبلا نيز در سال دو هزار و شش به منظور شرکت در چهاردهمين اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها به کوبا رفته بود.
موسيسيلي در اين سفر همچنين با خوزه رامون ماشادو ونتورا معاون رهبر کوبا ديدار و دسته گلي را تقديم بناي يادبود خوزه مارتي قهرمان استقلال کوبا کرد.
نخست وزير لسوتو همچنين از اماکن تاريخي و مدرسه بين المللي آموزش فيزيک و ورزش هاوانا و همچنين مقبره مبارزان آزادي کوبا بازديد کرد.
کوبا و لسوتو چهارم ژوئن هزار و نهصد و هفتاد و نه روابط ديپلمالتيک برقرار کردند.
دو کشور هم اکنون در زمينه هاي بهداشت ،‌ آموزش و پرورش و ورزش همکاري مي کنند.


لسوتو

Open in new window
سفير جمهوري اسلامي ايران در آفريقاي جنوبي روز جمعه استوار نامه خود را به عنوان سفير اکرديته ايران در پادشاهي لسوتو تقديم پادشاه آن کشور کرد.

به گزارش ايرنا، "اصغر ابراهيمي اصل" پس از شرکت در يک مراسم رسمي در کاخ پادشاهي لسوتو، استوار نامه خود را به "شاه لتسي سوم" پادشاه اين کشور تقديم کرد.
وي در ملاقات خصوصي با "لتسي سوم"، ضمن معرفي دستاورد هاي انقلاب اسلامي ايران در 30 سال گذشته، به تشريح توانمندي ها و ظرفيت هاي جمهوري اسلامي ايران براي همکاري دوجانبه با پادشاهي لسوتو پرداخت.
ابراهيمي اصل پس از شرکت در مراسم سان و رژه، مذاکرات مهمي را در زمينه هاي همکاري هاي اقتصادي، تجاري، بهداشتي و فرهنگي با "پي موسي سيلي" نخست وزير، و "موهلابي کنس تسکوا" وزير امور خارجه آن کشور انجام داد.
وي همچنين در اين ديدارها آمادگي کشورمان را براي همکاري و سرمايه گذاري مشترک در زمينه هاي بهداشتي، فرهنگي، اقتصادي، تجاري، انرژي، نفت و گاز، نيروگاه و پتروشيمي، کشاورزي، صنعت و معدن، شيلات، دامپروري، آموزش، بهداشت، علوم، فناوري و توسعه تجارت و بازرگاني با لسوتو اعلام کرد که با استقبال مقامات اين کشور مواجه شد.
88/02/18