1) تاريخچه
دولت جيبوتي در ارديبهشت سال 1377 سفير خود در يمن را به عنوان سفير آكرديته در تهران معرفي كرد.
2) روابط فرهنگي
شركت آقاي آپتيدون رئيس جمهوري وقت جيبوتي در اجلاس سران كنفرانس اسلامي در تهران در سال 1376 همچنين در اين سفر بر اجراي يك يا چند طرح ملي و داراي اولويت كشور جيبوتي توسط بخش خصوصي يا دولتي ايراني توافق شد.
3) روابط سياسي
برخی از نمونه روابط و همکاری سیاسی میان ایران و جیبوتی به قرار ذیل می باشد:
1. جيبوتي جزو كشورهايي است كه رايشان در مسئله حقوق بشر هميشه منفي و به نفع جمهوري اسلام ايران است.
2. رئيس جمهور جيبوتي آقاي اسماعيل عمر گيله تاكنون دو سفر به ايرن داشتهاند. يكي در سال 1382 و ديگري در سال 1385 پس از دعوت آقاي احمدي نژاد که در حاشيه اجلاس فوق العاده اتحاديه افريقا در گامبيا بوده است.
سطح نمايندگي ايران در جيبوتي
از سال 1372 با معرفي سفير جمهوري اسلامي ايران درآديس آبابا به عنوان سفير آكرديته نزد دولت جيبوتي
سطح نمايندگي جيبوتي در ايران
آقاي سهل اسماعيل نور سفير آكرديته جيبوتي در تهران،پس از تسليم استوار نامه خود به رياست محترم جمهوري اسلامي ايران در 1387 رسما كار خود را به عنوان سفير در ايران آغاز نمود.
ساخت مجلس جیبوتی توسط ایران
احداث ساختمان مجلس جمهوری جیبوتی از طریق اختصاص یک خط اعتباری ۱۰ میلیون یورویی به وسیله بانک توسعه صادرات در سال ۲۰۰۳(۱۳۸۱ه.ش) و دولت هشتم، صورت گرفت و احداث این ساختمان در سال ۲۰۰۷ ( ۱۳۸۵ ه.ش) و در دولت نهم شروع شد.
علت تاخیر در ساخت این بنا نیز بخاطر تاخیر در تخصیص قسط های بعدی این اعتبار در دولت هشتم بوده که با درخواست رئیس مجلس این کشور و مساعدت وزیر وقت اقتصاد در دولت نهم، قسط های بعدی نیز پرداخت می شود.
مجری پروژه ساخت مجلس: دو شرکت ایرانی "استراتوس " و سیما چوب"
در آذر ماه سال 1391 پیرو دعوت وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران و دولت جیبوتی، بازدید اولیه و ارائه طرح و جزئیات مربوط به طراحی و دکوراتیو سالن اصلی مجلس و طراحی، نصب و اجرای سیستم¬های صوتی و تصویری صحن اصلی پارلمان جیبوتی و ساختمان های مجاور آن که شامل تجهیز و چیدمان کامل دو ساختمان سه طبقه (فضای اداری) محل یاد شده می باشد که توسط شرکت سیما چوب تهیه و به دنبال بررسی های انجام شده و طی جلسات متعدد، شروع عملیات اجرایی در ابتدای بهمن سال 1392 آغاز شد و محصولات ساخته شده در کارخانه شرکت سیماچوب، توسط 13 کانتینر 40 فوت، از ایران از طریق بندرعباس به کشور جیبوتی حمل و کار اجرایی در پروژه، توسط 80 نفر از کارگران و کارشناسان کارخانه سیماچوب آغاز گردید. و تجهیز دکوراتیو صحن اصلی مجلس و تجهیز کامل دو ساختمان 3 طبقه ظرف مدت90 شبانه روزبه صورت مستمر در تقسیم کار و استقرار تمام نیروها در کشور جیبوتی اجرا شد.
افتتاح مجلس توسط رییس مجلس ایران
لازم به ذکر است این طرح مصوب شده در دولت هشتم، در دولت روحانی به اتمام رسیده و توسط علی لاریجانی در سال ۹۳ افتتاح شد.
افتتاح مجلس جیبوتی توسط آقای علی لاریجانی
آقای لاریجانی در مراسم افتتاح ساختمان مجلس این کشور گفت که امروز ما شاهد افتتاح ساختمان جدید مجلس ملی جیبوتی هستیم، مجالس در امر توسعه کشورها نقش موثر و بیبدیلی دارند، مجالس با اتخاذ سیاستها، مسیر آینده حرکت دولتها را مشخص میکنند.
وی ادامه داد: «پارلمانها بهعنوان نمایندگان ملت میتوانند در جهت رفع فقر، با تصویب طرحهای توسعهای، قوانین مورد نیاز، تخصیص بودجههای لازم و نظارت بر حُسن اجرای برنامهها، اقدامات ارزشمندی را محقق نمایند.»
سخنرانی آقای لاریجانی در مراسم افتتاحیه مجلس جیبوتی
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: «مجلس ملی جیبوتی همانند کشور من، نقش منحصربهفردی در انسجام ملی و توسعه زیرساختهای کشور ایفا میکند. ما امیدواریم تسهیلاتی که ساختمان جدید به مجلس جدید جیبوتی ارائه میکند، به تقویت بیشتر نقش آن و بهرهمندی مردم جیبوتی از منابع، تصمیمات و تصویب طرحها و مقررات منجر گردد.»
وی اظهار داشت: «اطمینان داریم که تکمیل و تحویل این ساختمان فصل جدیدی در روابط فی ما بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری جیبوتی خواهد گشود و امیدواریم تعاملات میان دو کشور در تمامی زمینهها متنوع گردیده و تقویت یابد.»
آقای لاریجانی با تشکر از شرکتهای ایرانی "استراتوس و سیما چوب" به خاطر اجرای شایسته این پروژه گفت: «مراتب تقدیر خود را از دولت و مجلس ملی جیبوتی به خاطر همکاری و بردباری ارزشمند آنها ابراز میداریم. از خداوند متعال برای مردم و دولت جیبوتی و همچنین مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران سعادت و خشنودی مسئلت مینماییم.»
رئیس مجلس تصریح کرد: «ساختمان جدید مجلس ملی جیبوتی نماد دوستی پایدار جمهوری اسلامی ایران و جیبوتی است.»
وی در پایان یادآور شد: «از مواضع کشور دوست و برادر جمهوری جیبوتی در خصوص حمایت از مواضع هستهای ایران تشکر میکنم.»
تصاویری از نمای بیرونی و داخلی مجلس جیبوتی
4) روابط اقتصادي
برخی از نمونه روابط و همکاری اقتصادی میان ایران و جیبوتی به قرار ذیل می باشد:
1. امضاي موافقت نامه هاي بازرگاني و تفاهم نامه همكاري در موارد بهداشتي و همچنين موافقت نامه احداث ساختمان پارلمان و مركز تجاري جيبوتي ميان دو كشور طي سفر رئيس جمهور جيبوتي آقاي اسماعيل عمر گيله در سال 1382
2. مذاكرات روساي جمهور دو كشور در سال 1385 ميني بر خريد سوخت يا گاز مايع با شرايط مناسب براي دو سال، تامين نيازهاي دفاعي جيبوتي و نيز تحويل پنج دستگاه سمند.
3. جناب آقاي داودي معاون اول رئيس جمهوري اسلامي ايران در راس هيئتي بلند پايه متشكل از وزير دارايي و توسعه اقتصادي و معاونين ديگر بمنظور بسط روابط تجاري ميان ايران و جيبوتي در سال 1386
Other articles in this category |
---|
جیبوتی در یک نگاه |
جغرافیا |
تاریخ |
فرهنگ |
سیاست |
نظامی |
روابط با ایران |