سیاست        0  1581 reads

1) حکومت

نوع حكومت سنگال جمهوری است.
نام پیشین سنگال سنگامبیا ( سنگال و گامبیا و مالی) بوده است. این کشور در سال ۱۹۶۰ از زیر سلطه فرانسه خارج شد و از آن زمان تاکنون به صورت جمهوری دمکراتیک اداره می‌شود. با این حال اغلب سیستم‌های اداری این کشور هنوز هم به شیوه فرانسوی اداره می‌شوند.

توصیف پرچم
سه نوار رنگی عمودی سبز در قسمت بالا، زرد و قرمز با یک ستاره 5 گوش کوچک سبز در مرکز نوار زرد رنگ با استفاده از رنگهی عمومی پان‌افریکن اتیوپی
سنگال با یران سه و نیم ساعت اختلاف دارد. (سنگال 3.5 ساعت عقب است)

سیستم حكومتی (قوه هی كشور)
قوه مجریه؛ رئیس جمهور ( رئیس دولت و فرمانده كل قو)
قوه قانون گذاری؛ پارلمانی ( مجلس ملی - مجلس سنا‌)
قوه قضائیه؛‌ دادگاه تجدید نظر نهیی، شوری دولتی

احزاب مهم و رهبران آنها
حزب آفریقیی استقلال، حزب دموکراسی و سوسیالیسم ، جبهه نیروهای ترقی خواه (AFP)، كنوانسیون نیروهی دموكرات و میهن پرست ( CDP )، لیگ دموكراتیك جنبش كارگری سنگال (LD-MPT ) عبدالله باتیلي‌، جبهه دموكراسی و سویالیسم (FSD) شیخ عبدالله بامبا، جبهه مركزی توسعه (BGC) ژان پل دیاس، حزب استقلال و كارگر (PIT) امات دانسوخ، Jef-Jel طلا سیلا، حزب دموكراتیك همبستگي‌(RND) مادیور دیوف، حزب خلق كارگر(PTP )الحاج دیوف، حزب اصلاحات (Pt) عبدالرحیم آژن، حزب دموكرات سنگال (PDS) عبدالله واد، حزب سوسیالیست (PS) عثمان تنور، ائتلاف سنگال عبدالله واد، اتحاد بری بازسازی دموكراتیك سنگال (URD)

گروه هی فشار مهم و رهبران آنها
كارگران، معلمان، دانشجویان، صوفیه، برادران هود

عضویت در سازمان هی مهم منطقه ی و بین المللی
سازمان ملل متحد (UN)، سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، گروه ۷۷ (G-۷۷)، سازمان بین‌المللی کار (ILO)، صندوق بین‌المللی پول (IMF)، سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO)، سازمان بین‌المللی پلیس جنایی (INTERPOL)، کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی (IOC)، سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM)، جنبش عدم تعهد (NAM)، سازمان وحدت آفریقا (OAU)، سازمان کنفرانس اسلامی (OIC)، سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW)، کمیسیون سازمان ملل برای تجارت و توسعه (UNCTAD)، سازمان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ملل متحد (UNESCO)، سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO)، کنفدراسیون جهانی کارگران (WCL)، فدراسیون جهانی اتحادیه کارگری (WFTU)، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO)، سازمان تجارت جهانی (WTO) ، بانک جهانی (WB)


2) سیستم اجرایی
در سنگال رئیس‌جمهور قدرت زیادی دارد. رئیس جمهور بر اساس تغییری که در قانون اساسی سنگال در سال ۲۰۰۱ ایجاد شد، هر پنج سال یک بار انتخاب می‌شود. پیش از آن دوره ریاست جمهوری هفت ساله بود. برای انتخاب رئیس‌جمهور انتخابات عمومی برگزار می‌شود و رای مردم رئیس جمهور را تعیین می‌کند. نخست وزیر در سنگال رئیس کابینه است و وزیران را تعیین می‌کند. خود نخست‌وزیر را رئیس‌جمهور تعیین می‌کند. سنگال بیش از ۸۰ حزب دارد.


3) سیستم قانون گذاری

مجمع ملی

مجلس این کشور ۱۵۰ کرسی دارد که نمایندگان ۹۰ کرسی آن با رای مستقیم مردم تعیین می‌شوند. دوره نمیندگی نمایندگان مجمع عمومی پنج سال است.

مجلس سنی نمیندگان

با داشتن 100 کرسی نمیندگی از ین میان 35 کرسی به شکل غیر مستقیم از سوی اعضی مجمع ملی، محلی و شهرداریها و شوری منطقه ی به اضافه شوری عالی سنگالی هی مقیم خارج انتخاب می گردند و 65 نفر باقی از سوی رئیس جمهور منصوب می گردند. طول دوره نمیندگی در مجلس سنا پنج سال است.


4) سیستم قضایی

قوه قضائیه سنگال مركب است از دادگاه قانون اساسی، شوری یالتی ، دادگاه استیناف نهیی و دادگاه فرجام ثانوی.
به موجب سیستم حقوقی مدنی در فرانسه، بررسی قضیی قوانین مصوب در دادگاه قانون اساسی شوری یالتی اداره حسابداری دولت را بررسی می کند و نظرات قضیی قوانین مصوب در دادگاه قانون اساسی شوری یالتی اداره حسابداری دولت را بررسی می کند و نظرات قضیی ی سی جی تکمیلی را با برخی تحقیقات مورد نظر خود مورد پذیرش قرار می دهد.


5) شخصیت ها




عبدالله واد
عبدالله واد (Abdoulaye Wade) متولد 29 می سال 1926 میلادی، از سال 2000 میلادی رییس جمهور كشور سنگال می باشد. او در ناحیه "كبمر" واقع در منطقه "لوگا" در قسمت شمال غرب سنگال به دنیا آمده است.

واد در رشته حقوق در مدرسه "لیسی كوندور ست" در پاریس تحصیل نموده و مدرك دكتری خود را در رشته هی حقوق و اقتصاد از دانشگاه سوربون فرانسه دریافت نموده است. او در فرانسه استاد رشته حقوق و همچنین به شغل وكالت مشغول بوده است. سپس به سنگال بازگشته و در دانشگاه داكار به تدریس مشغول گردید. واد در سال 1974 میلادی حزب PDS را تاسیس نموده و در سال 1978 میلادی به مجلس سنگال راه یافت.

او در انتخابات ریاست جمهوری در سال هی 1978، 1983، 1988 و 1993میلادی شركت و در انتخابات شكست خورد.
او در خلال سال هی 1991 تا 1992 میلادی و همچنین 1995 تا 1998 وزیر یالتی بوده است. در نهیت وی در انتخابات سال 2000 میلادی به مقام ریاست جمهوری كشور رسید و در انتخابات سال 2007 نیز پیروز گردید.

عبدالله واد در انتخابات سال 2012میلادی در رقابت با مکی سال شکست خورد و جایگاه ریاست جمهوری خود را از دست داد.
او داری یك فرزند پسر به نام "كریم" و یك فرزند دختر به نام "سیندجلی" می باشد.

 

 

 

 

مکی سال
مکی سال یا ماکی سال (به انگلیسی: Macky Sall) (زاده ۱۱ دسامبر ۱۹۶۱) رئیس‌جمهور وقت سنگال از آوریل ۲۰۱۲میلادی، نخست وزیر دولت عبدالله واده از سال ۲۰۰۴میلادی تا ۲۰۰۷میلادی و رئیس مجلس ملی سنگال از ۲۰۰۷میلادی تا ۲۰۰۸میلادی بوده است. وی دانش آموخته رشته زمین شناسی است.

مکی سال از سال ۲۰۰۰میلادی، در دولت عبدالله واده در پست های مختلف چون وزارت انرژی و معادن و وزارت آب و به عنوان شهردار فعال بوده است. وی که تحصیلات خود را در سنگال و فرانسه به انجام رسانده است ، تا پیش از آن مدیر کل شرکت نفت سنگال بود.

وی با اعطای ریاست برگزاری اجلاس سران اسلامی در داکار در سال ۲۰۰۷میلادی، به کریم واده پسر عبدالله واده مخالفت کرد و همین مخالفت سرآغاز درگیری واده و سال شد. واده با تصویب قانونی از مدت ریاست مجلس کاست و عملاً مکی سال از ریاست مجلس کنار گذاشته شد.
در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲میلادی سنگال، مکی سال توانست با کسب ۶۵٫۸ درصد آرا بر عبدالله واده رئیس‌جمهوری وقت که ۱۲ سال قدرت را در دست داشت، پیروز شد.

 

View this article in PDF format Print article
Other articles in this category
سنگال در یک نگاه
جغرافیا
تاریخ
فرهنگ
اقتصاد
سیاست
نظامی
روابط با ایران