فرهنگ        0  2321 reads

1) فرهنگ عمومی

بیشتر مردم بخش شمالی کشور مسلمانان چادر نشینی هستند که به گله چرانی گوسفند و بز و گاو مشغول هستند. بیشتر غذای آنها را لبنیات و خرما تشکیل می دهد. مردم چاد جنوبی بیشتر سیاه پوست کشاورز هستند که غلات، مخصوصاً جو وجو دو سر می کارند. غذای آنان اغلب حریره فرنی و آبجوست.
صدها سال است که دشمنی میان عرب های چاد شمالی و سیاهان چاد جنوبی ادامه دارد.

اعراب شمالی به ناحیه جنوبی چاد دارالعبید می گویند زیرا در روزگار رواج برده داری، سیاهان چاد را می ربودند و به عنوان برده به بازرگانان برده می فروختند.

نرخ باسوادي
 33.6%
(15 سال به بالا که توانایی خواندن و نوشتن به فرانسه و عربی را دارند.)

ن
ژاد و قبايل
نژاد‌های این کشور به این ترتیبند:27.7درصد سارا، 12.3درصدعرب، 11.5درصد مایوکبی، ۹درصد کانم بورنو و 39.5درصد بقیه.
داراي 200 قبيله است كه مهمترين آنها عبارتند از: گورنه (توبو، دازا، كردا)، زغاوه، كانمبو، اودايي، عرب، حدجراي، كوتوكو، هوسه، بولالا و مابا (در شمال و بيشتر مسلمان)؛ سارا (نگامبايه، مبايه، گولايه)، موندانگ، موسسي، ماسا ( در جنوب و بيشتر مسيحي و آنيميست)

ارتباطات

از نظر راههای مواصلاتی نیز بیش از ۲۳ فرودگاه بزرگ و کوچک و ۹۲ هزار کیلومتر جاده اصلی و فرعی در این جمهوری وجود دارد. البته تنها فرودگاه «انجامنا» توانایی پذیرش هواپیماهای بزرگ را دارد.

  

 تعداد فرودگاه هاي مهم
 7

 توسعه نیافتگی چاد حتی در بخش مخابرات نیز به چشم می‌خورد به گونه‌ای که در پایان سال ۲۰۰۰ بسیاری از مناطق شهری و روستایی این کشور از نعمت امکانات مخابراتی محروم بودند.

 تا پایان سال ۱۹۹۹ حداکثر ۶۵ هزار شماره تلفن ثابت دراین جمهوری فعال بود ولی آمار دقیقی از تعداد خطوط تلفن همراه در دست نیست‌. 


 
 

تعداد مشتركين تلفن هاي ثابت و همراه

13.000 اشتراك تلفن ثابت و 466.100 اشتراك تلفن همراه (2006)

 تعداد كاربر هاي اينترنتي و كد اينترنتي كشور
 60.000(2006)-
td.


2) ادیان و مذاهب

55%مسلمان، 35%مسيحي، 10% آنيميست می باشند.


3) رسانه های گروهی

ايستگاه هاي راديويي و تلوزيوني

ايستگاه هاي راديويي اي ام 2، اف ام 4 و موج كوتاه 5 (2001)

ايستگاه هاي تلويزيوني 1 (2001)


4) گردشگری

دریاچه چاد، صحرای کبیر

 

شهر هاى مهم چاد 

ابشر (به فرانسه آبشه)
پایتخت سلطنت ودای در سرزمین چاد واقع در جنوب واره (پایتخت قدیم) می‌باشد. شهر ابشر در 1850 تأسیس گشت. این شهر از مراکز مهم بازرگانی، حمل و نقل میان سودان و مصر با چاد است. یک مدرسه فرانسوی و عربی در 1951 در شهر ابشر ایجاد گشت. این شهر در دشتی پهناور بنا گردیده که کوههای منفردی بر آن مشرف می‌باشند. دارای چندین روستای بزرگ و شهرک اروپائی نشین است.

نحامنا Ndjamena

نحامنا با جمعيت 828.000 نفر، شهر مهم و پایتخت کشور چاد که سابقا”‌فور- لامی نام داشت و در 1973 نجامنا نام یافت. بندری درجنوب غربی کشور و برکرانه رود چاری قراردارد و مرکز ارتباطی بر سر راههایی که به نیجریه، سودان و جمهوری آفریقای مرکزی میرسد. نجامنا در درجه اول عنوان مرکزی اداری و مرکز داد و ستد دام، نمک، خرما و غلات دارد.


 

 

View this article in PDF format Print article
Other articles in this category
چاد در یک نگاه
جغرافیا
فرهنگ
تاریخ
اقتصاد
سیاست
نظامی
روابط با ایران