سیاست        0  1170 reads

1) حکومت

حکومت سائوتومه و پرینسیپ جمهوری دمکراتیک است و ۵۵ عضو مجمع ملی خلق با رأی تمامی افراد بالغ برای پنج سال انتخاب می‌گردند. رئیس جمهور – که نخست وزیر و شورای وزیران را انتصاب می‌کند – نیز مستقیماً انتخاب می‌شود.
ا
حزاب سیاسی شامل جنبش آزادیبخش سائوتومه و پرینسیپ (چپگرا و تنها حزب قانونی تا سال ۱۹۹۰) و حزب همبستگی دموکراتیک (PCD ؛میانه رو) است.
طبق قانون اساسی اختیار وقدرت کامل ازآن مجلس قانونگزاری خلق است که مرکب از اعضاء ونمایندگانی است که برای دوره چهار ساله میگردند. این مجلس رئیس جمهور را از میان نامزدهایی که جنبش برای آزادی سائوتومه و پرینسیپ (تنها حزب قانونی کشور است) معرفی میکند، برمی گزیند.
قانون اساسی آن در ۱۹۷۵ تدوین و طبق آخرین تقسیمات کشوری از دو استان جزیره‌ای تشکیل گردیده‌است.قانون اساسی جدید در همه‌پرسی اوت ۱۹۹۰ با ۷۲ درصد آراء‌ به تصویب رسید و از قید انحصار جنبش برای آزادی سائوتومه و پرینسیب خارج گشت.
رئیس جمهور با رای مجلس خلق به مدت ۴برگزیده می‌شود در انتخابات ژانویه ۱۹۹۱ تنها نامزد میگوید تراوادا (زاده ۱۹۴۶) به دست آوردن ۸۰ درصد آراء‌ برگزیده شد.


2) شخصیت ها



فرادیك دومنز
فرادیك دومنز (Fradique Melo de Menezes) متولد 21 مارس سال 1942 میلادی از سال 2001میلادی رییس جمهور ین كشور می باشد. او در سائوتومه متولد گردیده و پدر وی پرتغالی و مادرش از سائوتومه می باشد.
دومنز دوران دبیرستان را در كشور پرتغال گذرانده و سپس تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه شهر لیسبون پرتغال به پیان رساند.
او یك تاجر بسیار موفق و در خلال سال هی 1986 تا 1987 میلادی وزیر امور خارجه كشور نیز بوده است. دومنز در انتخابات سال 2001 میلادی با كسب حدود 55% كل آراء به مقام ریاست جمهوری برگزیده گردید.
در جولی سال 2003 میلادی در هنگامی كه او در نیجریه به سر میبرد یك كودتی نظامی علیه دولت او شكل گرفت كه ناكام مانده و او مجدداً از تاریخ 23 جولی سال 2003 قدرت را در دست گرفت.
در تاریخ 30 جولی سال 2006 میلادی در انتخابات ریاست جمهوری مجدداً با كسب 61% كل آراء به مقام ریاست جمهوری انتخاب گردید.

 

 

 

 

مانوئل پینتو دا کوستا
مانوئل پینتو دا کوستا (به انگلیسی: Manuel Pinto da Costa) (زاده ۵ اوت ۱۹۳۷میلادی)، اقتصاددان، سیاست‌مدار و رئیس‌جمهور وقت جمهوری دموکراتیک سائوتومه و پرینسیپ از سپتامبر ۲۰۱۱ میلادی تا کنون است.سائوتومه و پرینسیپ تا سال ۱۹۷۵میلادی مستعمره پرتغال بود و پینتو دا کوستا به عنوان اولین رئیس‌جمهور سائوتومه و پرینسیپ از سال ۱۹۷۵میلادی تا ۱۹۹۱میلادی بوده است و دوباره در انتخابات ریاست جمهوری اوت ۲۰۱۱میلادی انتخاب شد. داکوستا تحصیلکرده در آلمان شرقی است و به زبان های پرتغالی و آلمانی مسلط است. وی تا اوایل سال ۱۹۹۰ روابط گسترده با آنگولا و حزب ام‌پی‌ال‌ای داشت و رابطه دوستانه با ژوزه ادوآردو دوس سانتوس، رئیس‌جمهور وقت آنگولا داشت. این روابط ریشه در زمانی که هر دو آن ها مردان جوان بودند، باز می‌گردد.

پینتو دا کاستا، در می ۱۹۹۸میلادی به عنوان رهبر MLSTP انتخاب شد و در فوریه سال ۲۰۰۵میلادی از این حزب استعفا داد. دا کاستا در انتخابات ژوئیه ۲۰۱۱میلادی، به عنوان نامزد مستقل شرکت کرد. نخست وزیر سابق این کشور، ماریا داس نوز ادعا کرد برنامه‌های پینتو دا کوستا می‌تواند امید بیشتری را برای کشور به ارمغان آورد. با این حال، برخی از تحلیلگران، نگران این مسئله هستند که پیروزی رئیس‌جمهور سابق ممکن است بازگشت به حکومت استبدادی وی در دوره‌های قبلی که قدرت را در دست داشت، آغاز شود.

View this article in PDF format Print article
Other articles in this category
سائوتومه و پرنسیپ در یک نگاه
جغرافیا
تاریخ
فرهنگ
اقتصاد
سیاست
روابط با ایران