اقتصاد        0  1661 reads

کومور یکی از فقیرترین کشور های جهان و متشکل از سه جزیره است که راه های ارتباطی بین آن ها ناکافی مي باشد (60% مردم كومور زير خط فقر به سر مي برند و نرخ تورم در آن 3 درصد است). کومور پس از استقلال به خاطر قطع کمک فرانسویان به قحطی تهدید گردید که بر اثر کمک های بین‌المللی و دولت های عربی، مردم از گرسنگی نجات یافتند.
کومور جمعیتی جوان با سرعت رشد بالا و منابع طبیعی کمی در اختیار دارد. نیروی کار با سطح تحصیلی پائین اين كشور باعث شده تا فعالیت های اقتصادی در این کشور تنها در سطح گذران زندگی بماند و این کشور با نرخ بیکاری بالا و وابستگی به کمک های مالی و فني خارجی دست و پنجه نرم کند.
دولت که خود با مشکلات داخلی سیاسی دست به گریبان است، در پی تلاش برای ارتقاء سطح آموزش و توانایی های فنی، خصوصی سازی فعالیت های تجاری و صنعتی، ارتقاء سطح بهداشت، تنوع بخشی به صادرات، ارتقاء صنعت گردشگري و کاهش نرخ رشد جمعیت می باشد.
اقتصاد آن بر کشاورزی متکی است و برنج و سیب زمینی از محصولات مهم آن است.
با این حال کومور واردکننده مواد غذایی است. صنایع آن عبارت‌اند از: وانیل سازی، عطر سازی، قایق سازی، زینت آلات و عتیقه‌جات. واحد پول آن فرانک سی اف آ (CfA.f) و برابر صد سانتیم است.
کشاورزی شامل ماهیگیری، شکار و باغداری می شود، 40% تولید ناخالص داخلی و 80% نیروی کار و بخش اعظم صادرات این کشور را به خود اختصاص داده است. این کشور در تولید غذا خودکفا نیست و برنج که اصلی ترین ماده غذايي این کشور است، وارد می شود.
زمین قابل کشت این کشور، 35%، کشاورزی 40%، صنعت 4% و خدمات 56% اقتصاد كومور را تشكيل مي دهد. تولید ناخالص ملي آن 741.4 میليون دلار (جايگاه 208 در ميان كشورهاي جهان) و نرخ رشدش 0.5% است.
كومور 144.500 نیروی کار دارد كه 20% آن ها بيكار هستند.80% شاغلين در كشاورزي و بقيه در صنعت و خدمات مشغولند. درکل، طرف مهم دادوستد با کومور، کشور های فرانسه، ماداگاسکار، آلمان غربی کنیا، ایتالیا هستند.
محصولات صادراتی این کشور شامل وانیل، اسانس عطر و مغز نارگیل است که به کشورهای هلند(35.8 درصد)، فرانسه (18.3درصد(، ایتالیا) 8.12 درصد)، سنگاپور (8.7 درصد)، ترکیه(5 درصد) و آمریکا (6.4درصد) صادر می‌شود.
شرکای صادراتی كومور ترکیه (38%)، فرانسه (27.5%) سنگاپور (9.2%) و عربستان سعودی (4.1%) و کالاهای وارداتی برنج و سایر مواد غذایی کالاهای مصرفی، محصولات سوختی، سیمان و تجهیزات حمل و نقل از فرانسه (2/18%)، امارات (10.8%)، آفریقای جنوبی (8.5%)، پاکستان (7.2%)، کنیا (5.7%) چین (5.4%) و هند (5%) مي‌باشد. (2007)
محصولات وارداتی این کشور شامل برنج و دیگر مواد خوراکی، کالاهای مصرفی، محصولات پتروشیمی، سیمان و تجهیزات حمل و نقل است که از کشورهای فرانسه (24.8درصد)، امارت متحده عربی (9.9درصد)، آفریقای جنوبی (6.4درصد)، پاکستان (6.3درصد)، کنیا) 5 درصد(، چین8.4)درصد(، هند(4.4درصد) و ایتالیا (2 درصد) وارد می‌شود.
 

View this article in PDF format Print article
Other articles in this category
مجمع الجزاير كومور در يك نگاه
جغرافيا
تاريخ
فرهنگ
اقتصاد
سياست
روابط با ايران