نگاه آفران > آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۱۱/۲۹

مصر

تحولات حکومت

- مطبوعات مصر از برگزاري انتخابات رياست جمهوري اين كشور تا اواخر ماه مه خبر دادند.

مطبوعات مصر به نقل از وزير امور پارلماني و توسعه شهري اين كشور اعلام كردند نخستين انتخابات رياست جمهوري مصر از زمان سرنگوني حسني مبارك ديكتاتور سابق اين كشور تا پيش از پايان ماه مه برگزار خواهد شد.  "محمد عطيه" وزير امور پارلماني و توسعه شهري مصر اعلام كرد انتخابات رياست جمهوري تا اواخر ماه مه برگزار خواهد شد و نامزدها سه هفته براي اعلام نامزدي خود و 45 روز براي مبارزات انتخاباتي فرصت دارند. اين در حالي است كه بسياري از نامزدها از پيشتر فعاليت انتخاباتي خود را به طور غيررسمي آغاز كرده اند. به گزارش خبرگزاري رويترز از قاهره، كميته انتخاباتي مصر تنها نهادي است كه از اختيار تعيين زمان برگزاري انتخابات برخوردار است. بر اساس قوانين جديدي كه در همه پرسي سال گذشته مصر به تصويب رسيد.

- دادگاه جنايي مسئول رسيدگي به جنايات" حسني مبارك"، رئيس ‌جمهور مخلوع مصر، از صدور حكم نهايي دادگاه در روز، چهارشنبه هفته آينده، (90.12.03) خبر داد.

پايگاه اطلاع‌رساني الجزيره گزارش داد، "احمد رفعت"، قاضي ويژه دادگاه مبارك، پس از برگزاري جسله دادگاه در اين باره گفت: چهارشنبه 3 اسفندماه دادگاه به آخرين سخنان و دفاعيات متهمان گوش خواهد سپرد و پس از آن در پايان جلسه در همان روز حكم نهايي دادگاه درباره اتهامات وارده به مبارك قرائت خواهد شد. وي افزود: دادگاه پيش از صدور حكم نهايي، همچنين آخرين سخنان و دلايل دادستان عمومي و وكلاي مدافع را خواهد شنيد.

 - يك منبع آگاه مصري فاش كرد كه "حسني مبارك "حاضر شده است براي فرار از مصر اطلاعاتي جديد در خصوص اموال غارت شده مصر و توافقنامه گاز با رژيم صهيونيستي ارائه دهد.

روزنامه مصري روزاليوسف، به نقل از يك منبع نزديك به خانواده حسني مبارك، رئيس جمهوري مصر نوشت: مبارك از همسرش خواسته است يكي از وكلاي خانوادگي‌شان را براي مشورت در خصوص پيشنهادي مبني بر ارائه اطلاعات جديد در خصوص اموال غارت شده مصر و توافقنامه گاز با رژيم صهيونيستي دعوت كند. بنا به گفته اين منبع، مبارك پيشنهاد كرده است كه حاضر است در ازاي بستن پرونده خود در دادگاه، اجازه خروج وي و خانواده‌اش از مصر به انگليس، اعطاي مهلت 3 روزه براي حساب رسي به‌ دارايي‌هايش در مصر، دريافت مقرري ماهانه به مبلغ 95 هزار پوند در انگليس، اطلاعاتي در خصوص اموال غارت شده مصر كه مسئولان مصر در تلاش براي بازگرداندن آن هستند و نيز اطلاعات جديد درباره توافقنامه گاز با رژيم صهيونيستي را به مسئولان جديد اين كشور ارائه دهد. از سوي ديگر، يك منبع آگاه در مركز بين‌المللي كه مبارك در آن بستري است از پيش‌بيني‌هاي وي در خصوص آينده مصر خبر داد. بنا به گفته اين منبع مبارك يك شب پيش از سالروز بركناري‌اش از قدرت گفته است كه مصر در آينده به خاطر آشوبي كه پس از بركناري وي كشور را فرا گرفته، دچار جنگ‌هاي داخلي خواهد شد. مبارك همچنين اعلام كرده است كه دليلش براي نپذيرفتن پيشنهاد كشورهاي ديگر براي اقامت در آن ها اين بوده كه مي‌دانسته مصر پس از وي دچار جنگ داخلي خواهد شد. وي تاكيد كرده است كه هيچ رئيس جمهوري پس از او نمي‌تواند كشور مصر را حفظ كند و اگر از سرنوشتش خبر داشت، پيشنهاد كشورهاي ديگر را مي‌پذيرفت و مصر را ترك مي‌كرد.

- فرانس 24 گزارش داد: بسياري مقامات رژيم "حسني مبارك" پست هاي بانفوذ در دولت كنوني مصر دارند.

در واقع، با اينكه حسني مبارك از قدرت ساقط شده است و انتخاباتي آزاد در مصر برگزار شد، اما ارتش همچنان به اداره كشور ادامه مي دهد و برخي از مقامات نظام سابق قاهره همچنان در قدرت هستند. شوراي عالي نيروهاي مسلح و در راس آن "طنطاوي"، كه در دوره مبارك بسيار با نفوذ بود همچنان مصر را رهبري مي كند؛ هر چند وي قرار است پس از برگزاري انتخابات رياست جمهوري، قدرت را ترك كند. "عمرو علي" مي گويد: همه كساني كه در نظام سابق مصر مشاركت داشتند همه شان فاسد هستند يا احتمال فسادشان وجود دارد. با اين حال، حدود 20 نفر از مقامات نظام سابق مصر موفق به ورود مجلس اين كشور شدند. برخي از اين افراد با برچسب هاي ديگري وارد گود انتخاباتي شدند. در اين بين مي توان از "عادل عفيفي" نام برد كه از كاركنان بلندپايه مصر و دست راست سابق وزير كشور دولت مبارك بود. وي با فهرست سلفي ها به مجلس راه يافته است. وي مي گويد: من از اينكه به مدت 40 سال در وزارت كشور و در بخش مهاجرت به مردم خدمت كردم به خودم افتخار مي كنم. من كارم را دوست داشتم. اگر كسي سندي عليه من دارم حاضرم به دادگاه برم. بسياري از مقامات نظام سابق مصر امروزه پست هاي بانفوذي در دولت كنوني دارند. يكي از اين افراد يعني "عصام بدراوي" از چهره هاي برجسته و سابق حزب دموكراتيك مصر ترجيح مي دهد به نويسندگي بپردازد. 

احزاب و شخصیت ها

- توافق محرمانه براي رياست جمهوري دبير كل اتحاديه عرب و اظهارات جديد "عمرو موسي "درباره معاهده سازش با رژيم صهيونيستي از آخرين اخبار مصر به شمار مي رود.

به گزارش روزنامه المصري اليوم، منابع آگاه مصر اعلام كردند حزب آزادي و عدالت شاخه سياسي اخوان المسلمين، احزاب ليبرال و شوراي نظامي مصر اخيرا به صورت روزانه نشست هاي محرمانه اي را براي توافق درباره انتخاب رئيس جمهور برگزار كرده اند.

اين منابع كه خواستند نامشان فاش نشود، افزودند: گروه هاي مذكور توافق كرده اند كه نبيل العربي دبير كل اتحاديه عرب به عنوان گزينه مورد نظر آن ها براي تصدي رياست جمهوري معرفي شود. به گفته اين منابع، گروه هاي مذكور همچنين توافق كرده اند قانون انتخابات رياست جمهوري مصر كه اخيرا از سوي شوراي عالي نظامي اين كشور تصويب شده است اصلاح نشود. بر اساس اعلام اين منابع، برخي كشورهاي حاشيه خليج فارس نقش مهمي در طرح نامزدي "نبيل العربي" براي رياست جمهوري ايفا كرده اند و اين كشورها معتقدند وي از توانايي بسياري براي رهبري مصر برخوردار است. از سوي ديگر عمرو موسي نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري مصر در گفتگو با نشريه "فارين پالسي" اصلاح توافقنامه صلح با رژيم صهيونيستي را خواستار شد. دبيركل سابق اتحاديه عرب در ادامه گفت: تجديد نظر در برخي مفاد توافقنامه صلح با رژيم صهيونيستي اجتناب ناپذير است چرا كه توافقنامه اي كه در سال 1979 به امضا رسيد قديمي است و نمي تواند در شرايط كنوني اجرا شود. موسي خاطرنشان كرد: بايد در برخي بندهاي معاهده كمپ ديويد به ويژه در بخش مربوط به امنيت صحراي سينا تجديد نظر شود چرا كه اين معاهده در شرايط فعلي به ناتواني دولت مصر در اعمال حاكميت قانون در صحراي سينا و مرزها منجر شده است و اين در حالي است كه مصر بايد به عنوان يك كشور داراي حاكميت قادر به تامين امنيت كامل مرزهاي خود باشد.

- "عبدالله الاشعل" نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري مصر روز جمعه (90.11.28) براي سفر چند روزه عازم جده عربستان شد.

الاشعل با اقليت مصري هاي مقيم عربستان نيز در يكي از هتل ها در مكه ديدار و گفتگو خواهد كرد. به گزارش خبرگزاري آلمان از قاهره، الاشعل همچنين قرار است با سركنسول و كاركنان كنسولگري مصر در عربستان هم ملاقات كند.

- حزب آزادي و عدالت مصر، بازوي سياسي گروه اخوان المسلمين،‌ روز پنجشنبه (90.11.27) به بازنگري در توافقنامه صلح با رژيم صهيونيستي تهديد كرد. حزب آزادي و عدالت مصر تهديد كرد در صورتي كه واشنگتن كمك هاي سالانه اقتصادي خود را به قاهره متوقف كند در توافقنامه صلح با رژيم صهيونيستي تجديد نظر خواهد كرد. "محمد مرسي" رئيس اين حزب در سخناني كه پايگاه اينترنتي گروه اخوان المسلمين مصر روز پنجشنبه آن را منتشر كرد گفت: كمك آمريكا به مصر بخشي از توافقنامه امضاء شده كمپ ديويد بين مصر و رژيم صهيونيستي است و طرف آمريكايي تضمين كننده و طرف اصلي در آن است. مرسي افزود سخن گفتن درباره كمك هاي آمريكا به مصر فقط در چهارچوب توافقنامه كمپ ديويد ميسر است. وي اظهار داشت اظهارات مقامات كاخ سفيد درباره قطع كمك هاي سالانه به مصر غيرموجه و نادرست بود در غير اين صورت در توافقنامه كمپ ديويد تجديد نظر و چه بسا اين توافقنامه از درجه اعتبار ساقط خواهد شد. مرسي در همين حال تاكيد كرد حزب آزادي و عدالت خواستار ادامه تظاهرات مسالمت آميز تا تحقق مطالبات مشروع مردم مصر است. حزب آزادي و عدالت بعد از پيروزي در انتخابات اخير اكثريت كرسي هاي پارلمان را تصاحب كرد. مصر از زمان امضاي توافقنامه صلح با رژيم صهيونيستي كه با نظارت آمريكا صورت گرفت كمك هاي اقتصادي آمريكا را دريافت مي كند. اين كمك ها شامل يك ميليارد و 300 ميليون دلار كمك نظامي و 800 ميليون دلار كمك اقتصادي ساليانه است. اين كمك ها با تصميم يكجانبه آمريكا در سال هاي اخير شاهد كاهش شديدي است و به تازگي به تنها 200 ميليون دلار در سال مي رسد. به گزارش خبرگزاري شين هوا از قاهره، "هيلاري كلينتون" وزير امور خارجه آمريكا به تازگي اعلام كرده است كشورش در خصوص پرداخت كمك هاي اقتصادي سالانه به مصر تجديد نظر مي كند.

- "عمرو موسي" با تاكيد بر اينكه در صورت نامزدي در انتخابات رياست ‌جمهوري نامزد مستقل خواهد بود، عنوان داشت كه انقلاب مصر از سوي گروه ‌هاي داخلي و خارجي هدف قرار گرفته است.

به نوشته روزنامه فرامنطقه‌اي القدس العربي، عمرو موسي، نامزد احتمالي انتخابات رياست‌جمهوي مصر گفت:چنانچه در اين انتخابات نامزد شوم، نامزد مستقل خواهم بود و كانديداي گروه اخوان‌المسلمين يا شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر نخواهم بود. وي در ادامه افزود: رابطه من با احزاب مختلف يكسان است. بايد توجه داشته باشيم كه انقلاب مصر در معرض توطئه‌ها قرار دارد و از سوي گروه ‌هاي داخلي و خارجي مورد هدف قرار گرفته تا ناكام بماند.

عمرو موسي همچنين تاكيد كرد، بهترين راه خروج از اين شرايط، اتحاد گروه‌ها و جريان‌هاي انقلابي و ملي است تا مصر به امنيت مطلوب خود برسد. وي در ادامه افزود: انتقال قدرت به رئيس‌ جمهوري منتخب بسيار مهم است. ما بايد نسبت به متوقف شدن روند تحقق دموكراسي هوشيار باشيم. مطمئنم كه مرحله انتقالي در مصر در 30 ژوئن به پايان مي‌رسد. عمرو موسي همچنين تاكيد كرد: وظيفه رئيس ‌جمهوري آينده، دولت و پارلمان، بازسازي مصر و سرعت بخشيدن به تحقق اهداف انقلاب اين كشور يعني آزادي، عدالت و كرامت انساني است. در صورت پيروزي در انتخابات سريعا براي حل ‌و فصل مشكلات اقدام مي‌كنم. شرايط اقتصادي در مصر مناسب نيست و نبايد به كمك‌ هاي خارجي تكيه كنيم. وي ادامه داد: مشكل كنوني مصر، عدم اجراي تصميمات و سياست‌ها است. نبايد به كانال سوئز تنها به عنوان يك گذرگاه دريايي نگاه كرد بلكه بايد از آن استفاده كرد.

- یک شبکه تلویزیونی مصری آخرین مصاحبه "جلال عامر" نویسنده فقید مصری را بار دیگر پخش کرد که در آن درباره اشغالگری سعودی در مصر هشدار داده بود.

العالم اعلام كرد، یک شبکه تلویزیونی مصری آخرین مصاحبه جلال عامر نویسنده فقید مصری را بار دیگر پخش کرد. جلال عامر نویسنده فقید مصری در این مصاحبه‌ اعلام کرده است که حملاتی از جانب عربستان سعودی علیه مصر وجود دارد که خطر آن از حملات صهیونیست ها بیشتر است. وی تأکید کرده بود: صهیونیستها به دنبال زمین هستند، ولی سعودی ها خواستار تسخیر عقل و تفکرات هستند.

جلال عامر در این مصاحبه خاطرنشان کرده بود: امروزه حتی لباس مصری ها منقرض شده و لباس رسمی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در مصر رسمیت یافته است. این طنز نویس معروف مصری، در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال جلسه‌ای با رهبر اخوان المسلمين گفته بود: من نمی‌خواهم با اخوان المسلمون ائتلاف کنم؛ زیرا اخوان المسلمون و "مبارک" دو لبه یک قیچی هستند.

- در پي ادامه هتك حرمت مسجدالاقصي از سوي رژيم صهيونيستي، شيخ الازهر به مسئولان اين رژيم نسبت به خشم 1.5 ميليارد مسلمان در جهان هشدار داد.

به گزارش روزنامه اماراتي دارالخليج، "احمد الطيب"، شيخ الازهر در واكنش به افزايش اقدامات رژيم صهيونيستي در يهودي ‌سازي قدس و هتك حرمت مقدسات اسلامي فلسطين از جمله مسجد الاقصي اظهار داشت: مصر هرگز در برابر اين اقدامات رژيم صهيونيستي ساكت نخواهد نشست. وي افزود: در حال حاضر الازهر در حال هماهنگي با همه هيات‌ها و سازمان ‌هاي بين‌المللي، عربي و اسلامي است تا موضعي واحد در برابر تجاوزهاي پياپي رژيم صهيونيستي به مسجدالاقصي اتخاذ شود و به اين وسيله به اقدامات خصمانه اين رژيم عليه مقدسات فلسطين و جهان اسلام پايان داده شود. وي همچنين تاكيد كرد: در صورتي كه مسجدالاقصي با كوچك‌ترين خطر روبه‌رو شود، مسئول آن رژيم صهيونيستي است. شيخ الازهر اعلام كرد: در حال حاضر بيش از 1.5 ميليارد مسلمان در جهان حاضرند كه جان خود را در راه حفظ مسجدالاقصي فدا كنند.

- الازهر ميزبان كنفرانس 'ياري قدس' و اقدام بين المللي براي شكستن محاصره آن خواهد بود.

"سعيد خالد الحسن" دبيركل كنفرانس ياري قدس، گفت كه اين نشست در سالن كنفرانس هاي الازهر آغاز مي شود و هدف از آن، اقدام بين المللي به منظور بررسي آخرين تحولات قدس و سياست هاي اشغالگرانه صهيونيست ها در ويراني اين شهر و كوچ دادن اهالي آن است. وي همچنين هدف از اين كنفرانس را حمايت از مقاومت مردم قدس در مقابله با سياست هاي نژاد پرستانه رژيم صهيونيستي تا پايان محاصره اين شهر دانست. به گفته خالد الحسن، اين كنفرانس سندي را تحت عنوان 'سند قدس' ارائه خواهد داد كه در آن بر پافشاري عرب هاي فلسطين و طوايف مختلف شهر قدس براي حفظ خاك خود و دفاع از هويت آن تاكيد دارد. در اين سند همچنين برمقاومت فلسطيني ها در خاك خود و ارتباط مسلمانان و مسيحيان عرب با امت مسلمان و مسيحيان جهان تاكيد شده است. به گفته وي اين نشست ادامه همايش ياري بيت المقدس است كه در ماه ژوئن گذشته در مصر برگزار شد. خالد الحسن گفت: كه در اين كنفرانس تعدادي ازسرشناس ترين رهبران معنوي قدس و مسلمانان و مسيحيان و نيز نمايندگاني از اتحاديه عرب حضور خواهند داشت و پس از آن نيز يك كنفرانس مطبوعاتي برگزار خواهد شد.

- الازهر مصر براي بي نياز شدن از كمك هاي آمريكا صندوق ويژه اي تاسيس مي كند.

به نوشته روزنامه الاهرام چاپ مصر، "احمد الطيب" شيخ الازهر اعلام كرد ‌براي حمايت از اقتصاد ملي مصر و بي نيازي كامل از كمك هاي امريكا صندوق ويژه اي تاسيس مي شود. وي با بيان اينكه اين كمك ها به اهرم فشار عليه مصر تبديل شده بود، ‌از همه مردم مصر در داخل و خارج اين كشور خواست ‌تا آن جا كه در توان دارند به اين صندوق كمك كنند. الاهرام نوشت ‌پيش بيني مي شود اين صندوق، صندوق عزت و كرامت نامگذاري شود.

- گروهي از علماي اسلامي مصر، طرحي را عرضه كردند تا اين كشور را از پايبندي به توافقنامه كمپ ديويد با رژيم صهيونيستي برهاند.

به گزارش شبكه العالم، "محمد المصري" اظهار داشت: ضرر و زيان كمك هاي مالي آمريكا كه براي حفظ منافع واشنگتن و تل آويو به قاهره ارائه مي شود، بسيار بيشتر از منفعتي است كه عايد مصر مي شود؛ به اين ترتيب اين كمك مالي چيزي جز زيان براي مصر ندارد. در اين ميان احزاب مصري محاكمه همه كساني را كه به نفع آمريكا كمك مالي دريافت مي كردند، خواستار شد و تاكيد كردند برخي از سازمان ها در قبال اين كمك ها براي امريكا جاسوسي مي كردند، و اين كار به مثابه زير پا گذاشتن عزت و كرامت ملت مصر است. "مصطفي خليفه" سخنگوي حزب الوسط مصر در اسكندريه گفت: حساب هاي اين گونه سازمان ها بايد شفاف و تحت نظارت باشد؛ زيرا اين گونه سازمان ها ممكن است پوششي براي عمليات جاسوسي باشند، و امنيت ملي مصر را به خطر انداخته، و حاكميت ملي مصر را دچار اختلال كنند.

"علي عبدالفتاح" دبير روابط عمومي گروه اخوان المسلمين نيز اظهار داشت: از هر مصري ميهن پرست و شريف مي خواهيم كه از پذيرش كمك هاي آمريكايي خودداري كند، زيرا اين كمك ها به ايجاد گسست در جامعه و نفوذ آمريكا به عنوان دشمن مصر و هم پيمان ابدي با رژيم صهيونيستي منجر مي شود. در حالي كه مسئولان مصري در حال تحقيق براي شناسايي متهمان فعاليت به نفع آمريكا هستند، مراكز آمريكايي در مصر تصميم گرفتند كميته اي براي حمايت از متهمان در مصر تشكيل دهند؛ اقدامي كه مي تواند زمينه ساز بروز تنش هايي حقوقي شده و باعث قطع كامل روابط دو كشور شود.

آمریکا، رژیم صهیونیستی، غرب و دیگر کشورها

- رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا پيشنهاد كنگره اين كشور در خصوص قطع روابط نظامي و كمك ها به مصر را اشتباه دانست.

"مارتين دمپسي" گفت: مطمئن است كه مصري ها به خوبي تاثير تصميمات خود را بر روابط با امريكا ارزيابي نكرده اند اما موضع كشورش را پس از سفر به مصر درك كرده اند. با توجه به امكان محاكمه گروهي از فعالان از جمله شماري امريكايي در خصوص پشتيباني مالي غير قانوني از سازمان هاي غير دولتي، دمپسي از كنگره آمريكا خواست كمك هاي نظامي خود را به مصر قطع نكند. به گزارش پايگاه اينترنتي البشير، برخي از قانونگذاران امريكا خواستار قطع كمكها به مصر در صورت خودداري اين كشور از رفع اتهام از برخي فعالان امريكايي و لغو ممنوعيت سفر آنان شده اند. "باراك اوباما" رئيس جمهور امريكا روز دوشنبه كمك هاي نظامي به مصر در سال مالي 2013 را يك ميليارد و 300 ميليون دلار پيشنهاد كرد.

- شبكه خبري محيط فاش كرد كه مقامات مصري از اينترپل خواسته اند 14 متهم فراري آمريكايي را كه به جرم فعاليت از طريق سازمان هاي سياسي در مصر تحت تعقيب قرار دارند؛ بازداشت كند.

به گفته يك منبع آگاه، "سامح ابو زيد" قاضي تحقيق در جرايم كمك هاي مالي غيرقانوني خارجي براي سازمان هاي جامعه مدني مصر خوستار تسريع در دستگيري  14 متهم آمريكايي فراري از مصر شد. انتظار مي رود حكم بازداشت اين افراد توسط اينترپل مصر براي رديابي فراريان و بازداشت آن ها و بازگرداندنشان به مصر به اينترپل بين المللي ارسال گردد. اتهام اين افراد انجام فعاليت هاي سياسي در مصر و پرداخت كمك هاي مالي بدون مجوز مقامات مصري با هدف بي ثباتي و تهديد امنيت ملي اين كشور بوده است . فهرست امريكايي هاي فراري عبارتست از "ژان اريك سورن چاك"، مدير سابق شعبه موسسه بين المللي جمهوريخواه در اسكندريه، "هانز كريس هوليزن" مدير شعبه موسسه بين المللي جمهوريخواه در الاقصر، "جان جورج توماستفبيسكي" مدير آموزش احزاب سياسي شعبه موسسه بين المللي جمهوري خواه در قاهره، "اسامه گاريز" شهروند آمريكايي لبناني تبار معاون برنامه ريزي شعبه موسسه جمهوري خواه قاهره، "سانيا مارك" مدير مالي شعبه موسسه جمهوري خواه در قاهره، "جسيكا اليزابت كيگان" مسئول برنامه ريزي احزاب شعبه موسسه در قاهره، "دانا ياكونو" مسئول برنامه هاي آموزشي موسسه دموكراتيك در مصر، "علي جوده الحاج سليمان" لبناني الاصل ومسئول آموزش و پشتيباني فني موسسه دموكراتيك در مصر، "مارون عبدو صفير"، لبناني الاصل مسئول آموزش و پشتيباني فني موسسه دموكراتيك، "مايكل جيمز بلت سارو" مسئول آموزشي و پشتيباني فني موسسه دموكراتيك، "شريف احمد صبحي منصور" تبعه ايالات متحده مصري الاصل، مدير برنامه هاي سازمان "فريدم هاوس" در مصر، "سمير امين سليم" جراح داراي مليت اردني مسئول اين سازمان در شمال آفريقا و دفتر اردن، "پاتريك باتلر"، معاون مدير كل مركز بين المللي آمريكايي روزنامه نگاران در مصر و خاورميانه ومسئول برنامه هاي آموزشي، "ناتاشا تاينس" نماينده مركز بين المللي آمريكايي روزنامه نگاران در مصر و خاور ميانه و مسئول توسعه آمريكايي و "ميدا ميشل" نماينده مركز در مصر وخاور ميانه ومسئول توسعه و برنامه ريزي .

- رسوايي كمك هاي مالي پنهان آمريكا به برخي گروه هاي مصري براي حفظ توافقنامه كمپ ديويد، نگراني نهادهاي مردمي و احزاب سياسي اين كشور را برانگيخته است.

به گزارش العالم، پرونده حمايت مالي آمريكا از جمعيت ها و سازمان هاي حقوقي مصر و فاش شدن تلاش واشنگتن براي دور زدن انقلاب اين كشور، حفظ منافع خود و رژيم صهيونيستي سبب بروز نشانه هايي از تيرگي روابط ميان مصر و آمريكا شده است. بر اساس اين گزارش، "فائزه ابوالنجا" وزير امور همكاري هاي بين المللي مصر در تحقيقات صورت گرفته پيرامون پرونده حمايت مالي آمريكا از جمعيت ها و سازمان هاي حقوقي، واشنگتن را متهم كرد براي دور زدن انقلاب مصر به نفع منافع خود و صهيونيست ها تلاش هاي فراواني انجام داده است. كارشناسان معتقدند شوراي نظامي و دولت مصر سعي دارند از اين برگ برنده براي ترميم محبوبيت از بين رفته اين شورا نزد افكار عمومي استفاده كنند. "اشرف عبدالغني" هماهنگ كننده كميسيون آزادي ها در اتحاديه وكلاي مصر نيز گفت: دولت آمريكا تهديد كرده بود اگر 19 آمريكايي متهم در اين ماجرا آزاد نشوند، كمك هاي مالي به مصر را قطع مي كند اما اين تهديد با بي توجهي و ناخرسندي نهادها و جمعيت هاي مردمي و حزبي اين كشور مواجه شده است. واشنگتن در تلاش است نقشي كاملا منفي در قبال انقلاب مصر ايفا كند و براي اين منظور از انقلاب معكوس به صورت گسترده حمايت مي كند. مبالغ اعطاء شده و كمك هاي مالي آنان در اين پرونده كاملا مشكوك هستند.

- در اقدامي پنهان و در راستاي تنش ميان تل آويو و قاهره پس از سقوط رژيم "مبارك"، اعضاي كادر هيئت ديپلماتيك رژيم صهيونيستي در قاهره از 180 نفر به تنها 12 نفر كاهش يافته است.

سفير و كاردار نيز جزو فراري ها هستند. كاهش شديد اعضاي كادر ديپلماتيك تل آويو در قاهره در حالي رخ داده كه پيش از اين مقامات قاهره درخواستي را از وزارت خارجه رژيم صهيونيستي در زمينه خطرات پيش روي فعاليت سفير خود در قاهره دريافت كرده بودند. پيش از اين منابع آگاه در قاهره از فرار ديپلمات هاي صهيونيستي در آستانه اولين سالگرد انقلاب 25 ژانويه مصر خبر داده بودند. همچنين مقامات تل آويو پس از خريداري دو ساختمان جديد تلاش براي يافتن مقر جديد سفارت خود را متوقف كرده اند

- شاهدان در مناطق مركز و جنوب شبه جزيره سينا مصر از تقويت حضور ماموران پليس و نيروهاي گارد مرزي رژيم صهيونيستي در مرزهاي مشترك مصر با اين رژيم در سينا خبر دادند.

شاهدان اعلام كردند تحركات و ماموريت هاي گشتي ماموران پليس و گارد مرزي رژيم صهيونيستي در نقاط مرزي سينا به ويژه در مناطق مرزي صحراي نقب و ايلات افزايش يافته است. مصر و فلسطين اشغالي 250 كيلومتر مرز مشترك دارند. به گزارش خبرگزاري آلمان از العريش، تقويت نيروهاي رژيم صهيونيستي در مرزهاي مشترك با مصر پس از دو حمله اخير به سفارت اين رژيم در هند و گرجستان صورت گرفت. به گفته ناظران، در پي وقوع اين حملات تل آويو نگران وقوع حملات جديد از مرزهاي مشترك با مصر است. در همين حال يك منبع امنيتي مصر اعلام كرد تشديد تدابير امنيتي و تحركات نيروهاي رژيم صهيونيستي در مناطق مرزي سينا امري عادي است زيرا هرگاه مواضع اين رژيم در داخل و خارج هدف حمله قرار مي گيرد، شاهد اين تحركات در نقاط مرزي مصر هستيم .

- بانك جهاني از تصويب وام 240 ميليون دلاري براي مصر به منظور كمك به تأمين هزينه احداث طرح نيروگاه برق جيزه شمالي خبر داد.

اين كمك به پشتيباني از كمك 600 ميليون دلاري قبلي براي احداث اين نيروگاه يك هزار و 500 مگاواتي كه عمليات اجرايي آن سال 2010 آغاز شد، ارائه مي شود. اين طرح موثرترين روش براي تقويت ظرفيت برق مصر به منظور پوشش خلأ موجود در اين زمينه است و برق بيش از پنج ميليون خانوار مصري را تأمين خواهد كرد. به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، دولت مصر اوايل فوريه براي كمك به بازسازي اقتصاد خود، يك وام يك ميليارد دلاري از صندوق بين المللي پول درخواست كرده بود. علاوه بر اين، مصر سرگرم گفتگو با مقامات اين صندوق درباره يك وام سه و دو دهم ميليارد دلاري براي كمك به تأمين كسري هاي بودجه خود است.

- وزارت امور خارجه مصر در بيانيه اي از افزايش حجم صادرات اين كشور به تركيه در سال 2011 خبر داد.

در اين بيانيه آمده است آمارهاي رسمي سال 2011 نشان دهنده جهش ملموس در حجم صادرات مصر به تركيه در سال گذشته است. بر اساس اين بيانيه، ميزان صادرات مصر به تركيه در سال 2011 يك ميليارد و 400 ميليون دلار است كه در مقايسه به سال قبل از آن حدود 50 درصد رشد نشان مي دهد. اين ميزان مصر را بعد از عربستان و امارات در جايگاه سوم در ميان كشورهاي عربي صادر كننده به تركيه قرار مي دهد. ارزش صادرات تركيه به مصر نيز در سال گذشته به دو ميليارد و 700 ميليون دلار افزايش يافت بنابراين قاهره بعد از عراق، امارات و عربستان بزرگترين وارده كننده از تركيه در ميان كشورهاي عربي است. به گزارش خبرگزاري آلمان از قاهره، "عبدالرحمن صلاح الدين" سفير مصر در تركيه گفت: اين آمار و ارقام بازتاب دهنده عزم جدي مقامات دو كشور براي تقويت همكاري هاي تجاري و اقتصادي است.

- رهبر جريان صدر عراق با درخواست از مردم مصر براي متحد شدن در برابر توطئه هاي خارجي، رژيم صهيونيستي را عامل بي ثباتي و ناامني در اين كشور معرفي كرد.

السومريه گزارش داد، مقتدي صدر، جمعه (90.11.28) خاطر نشان كرد رژيم صهيونيستي براي بي ثبات كردن مصر تلاش مي كند تا اين كشور به پايگاهي براي فروپاشي اين رژيم تبديل نشود. مقتدي صدر گفت: دشمن مشترك كه منظورم مثلث شوم و به ويژه رژيم صهيونيستي است كه براي بي ثبات و ناامن كردن كشورتان و به خطر انداختن امنيت شما تلاش مي كند، تا سرزمين شما به عنوان نقطه شروعي براي فروپاشي رژيم صهيونيستي تبديل نشود. وي افزود: از شما مي خواهم با اتحاد و يكپارچگي، براي ثبات و امنيت در كشورتان تلاش كنيد تا از ظلم و تروريسم همانطور نجات يابيد.

وي بر اعتماد خود به قدرت ملت مصر براي پايان دادن به حكومت نظاميان تاكيد و اعلام كرده بود كساني كه به تظاهرات مردم حمله مي كنند، دين ندارند.

- بيانات مقام معظم رهبري در اجلاس بين المللي جوانان و بيداري اسلامي، در روزنامه مصري بازتاب داشت.

روزنامه مصري الاهرام در پايگاه اينترنتي خود در گزارشي به قلم "احمد عبدالفتاح" از تهران با اشاره به نقش مهم و تاثيرگذار جوانان در هدايت انقلاب هاي بهار عربي نوشت: مجمع جهاني بيداري (اسلامي)، در جمهوري اسلامي ايران اخيرا يك اجلاس بين المللي را با حضور بيش از 1200 جوان از بيش از 73 كشور عربي و اسلامي برگزار و در آن نقش جوانان را در تحقق انقلاب ها، اهداف آن ها و احياي عزت و كرامت اسلامي بررسي كرده است. هيئت مصر از بزرگترين هيئت هاي شركت كننده در اين كنفرانس بود و در آن نمايندگان همه جريان ها و احزاب سياسي از جمله حزب سلفي النور، حزب آزادي و عدالت شاخه سياسي گروه اخوان المسلمين، جوانان جنبش 6 آوريل، جريان التجديد القومي (تجديد ملي) و ائتلاف جوانان انقلاب حضور داشتند.

رهبر معظم انقلاب اسلامي ايران در ديدار رسمي جوانان انقلابي شركت كننده در اين اجلاس از جوانان كشورهاي عربي و اسلامي خواست به حفظ دستاوردهاي انقلاب اهميت دهند، در توسعه كشورشان مشاركت مثبت داشته باشند و جنبش هاي انقلابي خود را به دور از هرگونه اختلاف عقيدتي يا مذهبي تا زمان تحقق همه اهداف انقلاب و پاكسازي عناصر رژيم هاي فاسد ادامه دهند. ايشان درمورد تلاش هاي غرب براي منحرف كردن آنان از اهدافشان و ترويج تفرقه بين آنان هشدار داد. "آيت الله خامنه اي" با تاكيد بر لزوم وحدت ملت ها خاطرنشان كردند بين مسلمانان اعم از شيعه و سني تفاوتي وجود ندارد و همه مسلمانان وجه اشتراك دارند و بايد در مقابله با دشمنان خود و مقابله با تلاش ها براي ايجاد اختلافات مذهبي و عقيدتي بين آنان متحد باشند. رهبر انقلاب اسلامي ايران در ادامه به اهميت همكاري بين دولت ها و ملت هاي كشورهاي اسلامي به منظور استفاده از امكانات انساني، اقتصادي، جغرافيايي و ثروت هاي طبيعي يكديگر به گونه اي كه آينده اي بهتر را براي مسلمانان و پيشرفت را براي امت اسلامي به ارمغان آورد، اشاره كرد. رهبر انقلاب ايران درمورد برنامه هسته اي كشورش تاكيد كرد ايران به رغم مخالفت كشورهاي غربي به برنامه هسته اي صلح آميز خود ادامه مي دهد .ايشان تاكيد كردند ايران اورانيوم را غني سازي مي كند و از دانش سلول هاي بنيادين، دانش فضا و بيوتكنولوژي در مقاصد صلح آميز استفاده مي كند و اين موضوع به جامعه ايران در شرايط سخت اقتصادي كه امروز با آن دست و پنجه نرم مي كند، كمك مي كند. آيت الله خامنه اي ادعاهاي كشورهاي غربي را مبني بر دخالت ايران در مسائل كشورهاي منطقه تكذيب و بر ادامه همكاري ايران با همه كشورهاي اسلامي و عربي جهان تاكيد كرد. ايشان در ادامه درمورد اثر تحولات كنوني بر ملت هاي عرب هشدار داد. الاهرام با اشاره به سخنان آقاي "محمود احمدي نژاد" رئيس جمهور ايران در جلسه آغازين اين اجلاس و نيز آقاي "علي اكبر ولايتي" دبيركل مجمع بيداري اسلامي نوشت.در جلسه پاياني اين اجلاس، شركت كنندگان بر لزوم حل مشكلات جوانان به ويژه مشكلات اقتصادي، ادغام كردن آنان در جامعه، بهره گيري از انرژي آنان به منظور پيشبرد برنامه هاي توسعه و افزايش آگاهي سياسي، فرهنگي و ديني انان براي مقابله با چالش هاي بين المللي كنوني تاكيد كردند و درمورد تلاش هاي غرب و عناصر وابسته به رژيم هاي سابق براي منحرف كردن انقلاب هاي بهار عربي از اهداف واقعي شان و كارشكني در روند تكميل اين اهداف هشدار دادند و بر اهميت تداوم هماهنگي و رايزني بين جوانان انقلابي كشورهاي عربي به گونه اي كه احتمال به ثمر نشستن اهداف انقلابشان را افزايش دهد، تاكيد كردند. شركت كنندگان با بيان اين كه مساله فلسطين از مهم ترين مسائل جهان اسلام است، بر لزوم تشكيل كشور فلسطين به پايتختي قدس شريف و ادامه مقاومت در برابر رژيم صهيونيستي تاكيد كردند. در اين اجلاس تصميم گرفته شد يك مركز بين المللي تحقيقات و مطالعات در مورد انقلاب هاي بهار عربي، شوراي هماهنگي بين جوانان، يك شبكه ماهواره اي براي حمايت از مسائل جوانان و يك پايگاه اينترنتي ويژه اجلاس جوانان و بيداري اسلامي تاسيس شود تا ارتباط ميان جوانان جهان پررنگ تر شود.

لیبی

تحولات حکومت

- منابع آگاه با اشاره به فرارسيدن سالگرد انقلاب ليبي در روز 17 فوريه (90.11.28) از كشف چندين طرح در زمينه انفجار در نقاط مختلف اين كشور پرده برداشتند.

به گزارش الجزيره، انقلابيون شهر سبها در جنوب ليبي از بازداشت 10 نفر در اين شهر خبر دادند كه در نظر داشتند در روز 17 فوريه انفجارهايي را در سبها و شهرهاي مجاور آن انجام دهند. بنابراين گزارش، اين افراد بازداشت شده به همراه خود تسليحات جنگي و مواد منفجره حمل مي كردند. از سوي ديگر نيروهاي امنيتي ليبي از كشف موشك هاي سام 7 و آر پي جي در يك منقطه دور افتاده در شهر بنغازي خبر دادند. پيش از اين دستگاه هاي امنيتي ليبي با نزديك شدن به سالگرد قيام عليه رژيم قذافي در كل اين كشور حالت آماده باش كامل اعلام كرده بودند. در تحولي ديگر، "مصطفي عبدالجليل" رئيس شوراي انتقالي ليبي از انقلابيون اين كشور تقاضا كرد به نيروهاي امنيت ملي بپيوندند.

- "مصطفي عبدالجليل"، رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي، روز پنج شنبه (90.11.27) هشدار داد در برابر همه كساني كه ثبات كشور را تهديد مي كنند، محكم خواهد ايستاد.

عبدالجليل در آستانه نخستين سالگرد آغاز قيام عليه رژيم "معمر قذافي"، رهبر سابق ليبي، در يك سخنراني تلويزيوني اعلام كرد ما آغوش خود را به روي همه مردم ليبي كه از انقلاب حمايت كرده باشند يا نكرده باشند، گشوده ايم. اما اين تساهل به اين معني نيست كه ما قادر نيستيم ثبات را در كشور برقرار كنيم. عبدالجليل افزود، ما در برابر كساني كه ثبات ما را تهديد مي كنند، محكم خواهيم ايستاد. انقلابيون آماده هستند به هر حمله اي با هدف ايجاد بي ثباتي در كشور پاسخ دهند.  

- رئيس شوراي نظامي ليبي در منطقه غربي تاكيد كرد آمريكا و غرب مردم ليبي را رها كنند تا خود دولتشان را تشكيل بدهند.

سرهنگ "مختار فرنانه" در گفتگوي اختصاصي با شبكه تلويزيوني روسيا اليوم گفت: ما اكنون براي منسجم كردن ارتش تلاش مي كنيم. در اين باره لازم است مسئوليت هاي عالي از سوي وزارت دفاع مشخص شود. وي درباره روابط ليبي با آمريكا وغرب گفت از آمريكا وديگر كشورها انتظار داريم كه بگذارند مردم ليبي دولتشان را تشكيل بدهند.

- قبايل واقع در بخش جنوب شرقي ليبي از كشته شدن ده ها نفر در درگيري هاي افراد دو قبيله متخاصم بر سر تصاحب زمين طي هفته اخير خبر دادند.

"عبدالباري ادريس "مسئول امنيتي قبيله الزوي گفت: افراد مسلح محلي اين قبيله با افراد قبيله التبو به رياست" عيسي عبدالمجيد" در گير شده اند كه تاكنون 15 نفر از افراد قبيله وي كشته و 45 نفر زخمي شده اند.

"محمد ابولبن" از قبيله التبو نيز از كشته شدن 55 نفر از افراد اين قبيله و زخمي شدن بيش از 100 تن خبر داد و گفت: از شوراي ملي انتقالي كشورش نيز درخواست كمك كرده است.

- دولت ليبي روز شنبه (90.11.29) را به عنوان روز تعطيل رسمي در اين كشور اعلام كرد.

كابينه ليبي در بيانيه‌اي اعلام كرد به مناسبت جشن‌هاي اولين سالگرد انقلاب ليبي روز شنبه 18 فوريه در اين كشور تعطيل رسمي است. دولت ليبي در اين بيانيه به ملت ليبي به اين مناسبت تبريك گفته و ابراز اميدواري كرده كه مسئولان جديد اين كشور بتوانند امنيت و ثبات را در ليبي برقرار كنند. اين در حالي است كه سازمان عفو بين‌الملل در گزارشي اعلام كرد: در جريان شكنجه زندانيان از زمان سقوط نظام "معمر قذافي"، رهبر مخلوع اين كشور تاكنون دست كم 12 تن كشته شده‌اند. سازمان عفو بين‌الملل مسئوليت كشته شدن اين افراد را متوجه شبه نظامياني دانسته كه تلاش مي‌كنند از طرفداران قذافي انتقام بگيرند. در بيانيه عفو بين‌الملل همچنين به ديدار هيات اين سازمان با 11 زنداني در طرابلس‌، مصراته و بنغازي اشاره شده و آمده است: اين زندانيان از شكنجه و بدرفتاري با زندانيان شكايت دارند.

احزاب و شخصیت ها

- در اولين سالگرد قيام گسترده مردمي عليه رژيم "قذافي" در ليبي، شماري از ليبيايي ها در شهر بنغازي به تظاهرات و پايكوبي پرداختند.

به گزارش شبكه تلويزيوني يورونيوز، شهر بنغازي در ليبي قلمرو اصلي شورش بود. شش ماه پس از سقوط رژيم و چهار ماه پس از كشته شدن قذافي هنوز كارهاي زيادي بايد براي بازسازي ليبي صورت گيرد. "علي الطرحوني" وزير سابق نفت و دارايي شوراي ملي انتقالي گفت: البته انقلاب به اهداف خود يعني آزاد سازي كشور و پايان دادن به حكومت استبدادي رسيد اما اكنون بايد وارد مرحله جديدي شويم و آن بازسازي كشور است كه براي تحقق آن چالش هاي زيادي در پيش رو خواهد بود. يكي از اين چالش ها سرنوشت نيروهاي سابق وفادار به قذافي است كه پس از درگيري ها بازداشت شدند.

به گفته سازمان ملل چندين هزار تن از آنان در زندان ها به حال خود رها شده اند. نظام قضايي ليبي همانند بخش قابل توجهي از نظام اداري اين كشور به بازسازي نياز دارد. بسياري از ناظران بر ضرورت برقراري امنيت در سراسر كشور تاكيد مي كنند.

- تحليلگر سياسي شبكه فرانس 24 تصريح كرد تاريخ در ليبي در حال تكرار است.

به گزارش شبكه تلويزيوني فرانس24، "گوتيه ريبينسكي" تحليلگر اين شبكه افزود افزادي كه در ليبي طي 40 سال اخير فقط با زبان زور و استبداد آشنا بوده اند، پس از آزادي بارديگر اين زبان را تكرار مي كنند و به همين علت رفتار وحشيانه امروز نيز در ليبي ادامه دارد. بر اساس گزارش عفو بين المللي شكنجه و ضرب و شتم در ليبي امري رايج است. اين خشونت ها را هم هواداران سابق قذافي مرتكب مي شوند و هم انقلابيون.

علت اين پديده اين است كه اوضاع اقتصادي ليبي فاجعه آميز و بيكاري قابل توجه است در نتيجه همه آن هايي كه براي مبارزه با قذافي اسلحه برداشته بودند براي پيداكردن جهت اجتماعي و اقتصادي خود از اين سلاح ها استفاده مي كنند. وي افزود شوراي ملي انتقالي ليبي بين چند گرايش دچار چند دستگي شده است. حتي اگر اين شورا نيات خوب هم داشته باشد از توان قانوني مناسب براي اعمال آن ها برخوردار نيست. در كشورهاي قانونمدار فقط دولت مي تواند به طور مشروع به خشونت متوسل شود. در ليبي اما اين طور نيست. "مصطفي عبدالجليل" در تلاش است اصلاحاتي قضايي آغاز كند و ليبي را به كشوري قانونمدار تبديل كند اما وزيران به او پاسخ مي دهند ما "سيف الاسلام" را در اختيار داريم و به طور مشروط او راتحويل مي دهيم. وي همچنين مجبور به امتيازدهي هاي زيادي به اسلامگرايان است. در هر صورت يك سال پس از سقوط قذافي مردم ليبي از سرنگوني ديكتاتور خونين خود خرسندند.

بهتر آن بود كه قذافي محاكمه مي شد. كشتن قذافي نمادي از اين خشونت بيمارگونه است. اما با توجه به آنكه اولين انقلاب هميشه انقلاب درست نيست، با توجه به آنكه هنوز درآمدهاي نفتي و دارايي هاي خارج از كشور ليبي به طور مناسب سرمايه گذاري نشده است، مي توان تصور كرد كه وضع در آينده بهتر خواهد شد. اين انقلاب همچنين روابط ميان شرق و غرب را به طور عميقي متحول ساخت. قبلا گفته مي شد ما غربي ها چشمان خود را بر روي جنايات و ناديده گرفتن حقوق بشر مي بنديم و شما در امور ما دخالت نكنيد. اينك با سابقه ليبي مي توان گفت رابطه نو استعمار گر با نو مستعمره تغيير كرد. مي توان گفت نوعي تنش زدايي در روابط شرق و غرب آغاز شده است. "كمال معراج" خبرنگار و نويسنده ليبيابي نيز در اين باره گفت يك سال پس از اغاز انقلاب و شش ماه پس ازسرنگوني قذافي، جوي از شادي و نگراني پديد آمده است.

شادي به علت سرنگوني رژيمي ديكتاتوري است كه 42 سال بر مردم حكومت مي كرد. مردم ليبي از شر اين دوره غم انگيز تاريخ خود خلاص شده اند. نگراني از آينده زياد شده است. شش ماه پس از سرنگوني قذافي اوضاع همچنان در هاله اي از ابهام باقي مانده است. ارتش ملي شكل نگرفته، پليسي واقعي وجود ندارد. حتي دولت حضوري پررنگ از خود نشان نمي دهد. حدود 125 گروه شبه نظامي كنترل طرابلس را در دست دارند. مراكز حساس در كنترل اين شبه نظاميان است.

ريبينسكي افزود دشوارترين مشكل امروزي اين است كه جامعه مدني واقعي ايجاد شود كه پس از انتخابات ماه ژوئن بتواند خود را بر قدرت تحميل كند و قدرت را از شبه نظاميان مسلح بگيرد. اين به معناي آن است كه اين نيرو بايد نماينده اكثر مردم ليبي باشد. اين شبه نظاميان عمدتا بر پايه قبيله اي سازماندهي شده اند. تشكيل جامعه اي مدني در چنين وضعي بسيار دشوار است. كمال معراج افزود يكي از علل اين وضع در ليبي دخالت هاي خارجي است براي مثال قطر به گروه هاي اسلامگرا اسلحه و پول مي دهد. بلحاج از مسئولان شوراي انتقالي در طرابلس كه كنترل 60 درصد از طرابلس را در اختيار دارد، نماينده اسلامگرايان افراطي در ليبي محسوب مي شود. با گروههاي شبه نظامي متعدد نمي توان انتخاباتي واقعي و آزاد برگزار كرد.
آمریکا، رژیم صهیونیستی، غرب و دیگر کشورها

- كاخ سفيد جمعه (90.11.28) از ليبيايي ها خواست تا از آزادي هاي به دست آمده در انقلابي كه موجب بيرون راندن "معمر قذافي" از قدرت شد محافظت كنند.

به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، "جي كارني" سخنگوي "باراك اوباما" رئيس جمهوري آمريكا در بيانيه اي اعلام كرد، انقلابيون كه مدت زماني طولاني براي آزادي ها مبارزه كردند اكنون مسئوليت دارند براي برقراري ثبات، صلح و آشتي با همكاري با دولت از آن محافظت كنند.

- "ديويدكامرون" نخست وزير انگليس روز جمعه (90.11.28) اعلام كرد اين كشور به حمايت خود از دولت جديد ليبي ادامه خواهد داد.

به گزارش خبرگزاري آلمان در لندن،‌ كامرون گفت: دولت جديد ليبي بايد به سبب انقلابي كه به رژيم "معمر قذافي" پايان داد، بي نهايت به خود افتخار كند.

نخست وزير انگليس اين اظهارات را در اولين سالگرد انقلاب ليبي بيان كرد. كامرون خاطرنشان كرد سرنگوني قذافي لحظه تعيين كننده اي در بهار عربي بود و براي سراسر جهان الهام بخش بود. وي افزود، بدون شك ليبي چندين سال كارهاي هاي سختي از جمله خلع سلاح ستيزه جويان و تشكيل ارتشي جديد براي اين كشور را پيش رو دارد .

- الن ژوپه وزير امور خارجه فرانسه روز جمعه (90.11.28) از ليبي خواست اقدامات جديدي را براي دفاع از حقوق اقليت ها در نظر گيرد.

ژوپه در اظهاراتي با تجليل از شجاعت و كرامت مردم ليبي گفت: فرانسه اولين سالگرد انقلاب مردم ليبي را تبريك مي گويد. وي همچنين با تاكيد بر حمايت پاريس از آشتي ملي در ليبي، افزود، ولي اين راه همچنان طولاني است.

ژوپه گفت: با وجود اين، خشونت ها و آزار و اذيت ها همچنان در ليبي به ويژه در مراكز بازداشت هاي غير قانوني و در خصوص اقليت هاي قومي ادامه دارد.  وي افزود، مسئولان ليبي با آگاهي از شرايط اقداماتي را براي پايان دادن به كاستي هاي موجود آغاز كرده اند. ادامه اين راه براي برقراري حاكميت قانون اجتناب ناپذير است.  يكي از مسئولان فرانسوي كه خواست نامش فاش نشود اعلام كرد اوضاع در ليبي خوب نيست و تسويه حساب هاي مكرري بين قبايل مشاهده مي شود. فرانسه پيام هايي را به مسئولان ليبي ارسال كرده است ولي آن ها امكانات لازم براي اجراي دقيق قوانين حقوق بشر را ندارند.

- مخاطبان تلويزيون دولتي روسيه تاكيد دارند هدف غرب در ليبي فقط دستيابي به نفت اين كشور است.

به گزارش شبكه تلويزيوني راشاتودي، درحالي كه يك سال از آغاز حركت مردم ليبي مي گذرد مردم اين كشور همچنان با مشكلات زيادي دست به گريبان هستند. در نظرسنجي راشاتودي از مخاطبان اين شبكه پرسيده شد كه انقلاب ليبي چه نتيجه اي را به همراه داشته است و غرب در ليبي به دنبال چه بوده است؟ 48 درصد از شركت كنندگان در اين نظرسنجي اعلام كردند تحولات ليبي فقط سبب شده است منبع عظيم نفتي به دست غربي ها بيفتد. 31 درصد از مخاطبان اين شبكه نيز معتقد بودند تحولات ليبي سبب شده است اين كشور به علت جنگ داخلي به ويرانه تبديل شود.

به نظر 16 درصد نيز تحولات ليبي، اين كشور را به بستر رشد افراد تندروي اسلام خواه تبديل كرده است. پنج درصد نيز مي گفتند ليبي در مسير دموكراسي قرار گرفته است.

تونس

- وزير دفاع تونس تحكيم همكاري‌ها با آمريكا را جهت حمايت از مرزهاي تونس خواستار شد.

"عبدالكريم الزبيدي"، وزير دفاع تونس طي سخناني در جلسه آغاز به كار بيست و ششمين دور نشست كميته نظامي مشترك تونس و آمريكا كه با حضور معاون وزير دفاع آمريكا و مشاركت تعدادي از مسئولان و نظاميان بلندپايه دو كشور برگزار شد‌،‌ تحكيم همكاري هاي نظامي دوجانبه با واشنگتن را جهت آموزش نيروهاي تونسي،‌ تبادل اطلاعات و حمايت لوجستيكي از نيروهاي تونسي خواستار شد تا بدين وسيله به ارتش ملي تونس براي حفظ توانمندي‌هاي عملياتي و ايجاد تضمين براي برقراري ثبات در مناطق مرزي كمك شود. وزير دفاع تونس همچنين از تمايل كشورش جهت افزايش همكاري با كشورهاي همجوار تاكيد كرد. براساس گزارش خبرگزاري كويت، الزبيدي همچنين عنوان داشت، بنا به روابط ريشه ‌اي موجود بين تونس و آمريكا و براساس تمايل اين كشور، تونس خواهان فراهم كردن زمينه‌هاي بيشتر براي موفقيت روند گذار به دموكراسي است و اميدوار است كه همكاري‌هاي تونس و آمريكا به سطحي برجسته و قابل توجه ارتقاء يابد. وي همچنين از موضع‌گيري "باراك اوباما"، رئيس جمهوري آمريكا در قبال انقلاب 14 ژانويه سال 2011 در تونس تقدير كرد و سفرهاي متعدد مسئولان دولت‌ آمريكا و تعدادي از اعضاي كنگره به تونس را طي ماه‌هاي گذشته بيانگر اين موضع‌گيري دانست. معاون وزير دفاع آمريكا نيز بر تمايل واشنگتن جهت كمك به تونس و حمايت از اين كشور در اين مرحله مهم و سرنوشت‌ساز تاكيد كرده و از نقش مهمي كه ارتش ملي تونس پيش از انقلاب و پس از آن به ويژه در تامين امنيت انتخابات مجلس ملي موسسان ايفا كرد، تقدير نمود.

-  هواپيماي رئيس جمهور مخلوع تونس به مبلغ 261 ميليون دلار در فرانسه فروخته شد.

به نوشته روزنامه الشرق چاپ قطر، "محمد منصف المرزوقي"، رئيس جمهور موقت تونس در مصاحبه اي تلويزيوني تاكيد كرد هواپيماي "زين العابدين بن علي" رئيس جمهور مخلوع تونس كه از نوع ايرباس 340 بود به مبلغ 261 ميليون دلار آمريكا در فرانسه فروخته شد. "المرزوقي" نام شخص يا طرفي كه اين هواپيما را خريداري كرده است، فاش نكرد.

الجزاير

- رئيس جمهوري الجزاير 316 قاضي را به عنوان ناظر بر انتخابات پارلماني اين كشور تعيين كرد.

"عبدالعزيز بوتفليقه"، رئيس جمهوري الجزاير 316 قاضي از دادگاه عالي و هيات‌هاي قضايي مختلف از جمله 81 زن را براي نظارت بر انتخاباتي كه قرار است دهم ماه مه در اين كشور برگزار شود، تعيين كرد. به نوشته روزنامه مصري اليوم السابع، كميته ناظران مسئوليت تضمين برگزاري انتخابات سالم را برعهده دارد و فعاليت اين ناظران تا زمان اعلام رسمي نتايج ادامه خواهد يافت. هرچند كه سياستمداران و فعالان حقوق بشر در الجزاير نسبت به تضمين‌هاي ارائه شده از سوي دولت ابراز ترديد كرده و دليل اين ترديد را انتخاب ناظران از سوي دولت دانستند. بوتفليقه در سايه حضور بي‌سابقه احزاب سياسي مختلف در انتخابات اين كشور كه با مشاركت احزابي جديد برگزار مي‌شود‌، متعهد شده كه انتخابات پارلماني در بهار آينده برگزار شود. در همين راستا "مراد مدلسي"، وزير خارجه الجزاير با هياتي از اتحاديه عرب كه مكلف به فراهم كردن شرايط براي فعاليت ناظران اين اتحاديه در انتخابات پارلماني الجزاير شده ديدار كرد. اين هيات اتحاديه عرب در حالي وارد پايتخت الجزاير شد كه در همان روز وزير خارجه الجزاير با "نبيل العربي"، دبيركل اتحاديه عرب در مقر اين اتحاديه در قاهره توافق‌نامه‌اي را براي اعزام هيات ناظران اتحاديه عرب به الجزاير امضا كرد.

-  "عبدالعزيز بوتفليقه" رئيس جمهوري الجزاير جمعه (90.11.28) در پيامي به مناسبت روز شهيد كه هرسال هجده فوريه گرامي داشته مي شود، انتخابات پارلماني دهم مه را سنگ بنايي براي دموكراسي توصيف كرد.

بوتفليقه در پيامي كه در خبرگزاري اي پي اس منتشر شد اعلام كرد، انتخابات پارلماني آينده قرار نيست حادثه غيرمهم باشد بلكه سنگ بناي تكميل دموكراسي است كه ما پايه گذاري كرده ايم. به گزارش خبرگزاري فرانسه از الجزيره، مجمع جديد ملي جديد الجزاير مسئول اصلاح قانون اساسي الجزاير خواهد بود.

- "مراد مدلسي" وزير امور خارجه الجزاير اعلام كرد كه دو كشور الجزاير و مالي بر مبارزه شديد با تروريسم اتفاق نظر دارند و خواستار برون رفت سياسي از موضوع شورشگران طوارق هستند.

مراد مدلسي در ديدار با "سومايلو بوبيي" وزير خارجه و همكاري هاي بين المللي كشور مالي افزود نبايد با گروه 'طوارق' كه در منطقه مالي با دولت مركزي در حال درگيري هستند به ديد تروريست نگاه كرد. وزير خارجه الجزايربر حل و فصل مشكلات اين گروه در چارچوب اقدامات سياسي تاكيد كرد. وي در عين حال اظهارداشت كه اين دو كشور به رايزني هاي خود براي ايجاد ثبات وامنيت در مناطق درگير ادامه مي دهند.

مدلسي تاكيد كرد در نشست اخير روساي جمهور دو كشور الجزاير ومالي در پايتخت الجزاير نيز بر حل وفصل موضوع طوارق با دولت مركزي مالي تاكيد شده است. شورشگران طوارق از چند ماه پيش حملات خود عليه مناطق شمالي مالي آغاز كردند كه اين امر سبب ايجاد عدم ثبات در منطقه شده است.

- وزير خارجه الجزاير اعلام كرد كه روابط اقتصاي بين الجزاير واسپانيا در سال هاي اخير شاهد تحولات قابل توجهي بوده است.

الجزاير و اسپانيا از ده سال پيش تا كنون در چارچوب توافقنامه هاي دوستي، روابط رو به گسترشي دارند. "مراد مدلسي" وزير خارجه الجزاير در يك كنفرانس خبري با "خوسه مانوئل گارسيا" همتاي اسپانيايي خود اعلام كرد كه همكاري هاي دوكشور براساس محورهاي مشترك وخواست دوكشور صورت مي گيرد. وي، افزود الجزاير خواستار افزايش صادرات انرژي و محصولات سوختي به خارج است و در مقابل اسپانيا نيز خواستار افزايش صادرات كالاها خود است. دومقام ياد شده در اين كنفرانس خبري افزودند كه همكاري هاي خود در زمينه هاي جهانگردي، انرژي هاي تجديد يافته امكانات طبيعي در الجزاير وهمچنين تجربيات اسپانيا در زمينه هاي مختلف مورد استفاده دوطرف قرار خواهد گرفت. حجم مبادلات دوكشوردر سال 2010 به بيش از 64 ميليارد رسيده است. براساس گزارش وزارت خارجه الجزاير، در نه ماه اول سال 2011 ميلادي اسپانيا در مقام سوم مشتريان خريد انرژي از الجزاير و چهارمين كشور تامين كننده نيازهاي الجزاير بوده است. بيشتر فعاليت شركت هاي اسپانيايي در الجزاير در چارچوب ساختمان سازي، كاريابي وآبياري است. 

- جبهه نيروهاي سوسياليست به رهبري "حسين آيت احمد" از مخالفان تاريخي دولت الجزاير، جمعه (90.11.28) اعلام كرد انتخابات پارلماني آينده اين كشور مي تواند راهي براي تشويق به تغييرات دموكراتيك باشد.

"علي العسكري" دبير اول اين جبهه اعلام كرد، براي اينكه انتخابات پارلماني راهي براي تشويق به تغييرات دموكراتيك و سرانجام سازوكار قانوني شفاف تر و قابل پيش بيني تر و در نتيجه مطمئن تر باشد، هنوز خيلي دير نشده است. العسكري اين سخنان را در آغاز به كار كنوانسيون ملي اين حزب به منظور تعميق بحث درباره مشاركت يا شركت نكردن جبهه نيروهاي سوسياليست درانتخابات پارلماني بيان كرد.  

مراكش

- وزراي امور خارجه پنج كشور عضو اتحاديه مغرب عربي شنبه (90.11.29) نشستي مشترك در رباط پايتخت مغرب تشكيل مي دهند.

كشورهاي مغرب عربي تلاش مي كنند روند وحدت اجتماعي و اقتصاد اين اتحاديه را تسريع كنند. يك منبع دولتي در رباط اعلام كرد پنج كشور عضو اتحاديه مغرب عربي 18 فوريه در نشست خود در رباط چشم انداز اين اتحاديه و راه هاي تقويت آن را بررسي خواهند كرد. روند وحدت كشورهاي عضو اتحاديه مغرب عربي از چند دهه پيش به علت اختلافات موجود به ويژه مناقشه صحراي باختري متوقف شده است. مغرب، الجزاير، تونس، موريتاني و ليبي اعضاي اين اتحاديه هستند. "منصف مرزوقي"، رئيس جمهور تونس هفته گذشته در سفر خود به مغرب، الجزاير و موريتاني برگزاري نشست سران كشورهاي مغرب عربي را به منظور احياي اين اتحاديه منطقه اي خواستار شده بود.  سران كشورهاي منطقه هفته پيش به مرزوقي قول دادند در سال دو هزار و دوازده درنشستي مشترك در تونس گردهم آيند. 

- 13 نفر به علت شركت در تظاهراتي در يكي از شهرهاي شمال شرقي مغرب به پنج تا 10 ماه زندان محكوم شدند.

منبعي قضايي اعلام كرد هفت نفر به پنج ماه زندان با اعمال شاقه و شش نفر ديگر هم به 10 ماه زندان محكوم شده‌اند. اين تظاهرات اوايل ماه فوريه در شهر تزه برگزار شده بود. اين افراد به اتهام پرتاب سنگ به نيروهاي پليس،ت خريب اموال عمومي و اخلال در نظم عمومي تحت پيگيرد قضايي قرار گرفتند. تظاهرات شهر تزه كه در اعتراض به بيكاري و وضعيت بد اجتماعي برپا شده بود به درگيري و خشونت بين نيروهاي پليس و تظاهركنندگان منجر شد و حدود 150 نفر اعم از پليس و مردم عادي زخمي شدند. به گزارش خبرگزاري فرانسه از تزه، مبارزه با بيكاري، بويژه بيكاري جوانان و نابرابري اجتماعي از اولويت‌هاي دولت جديد و اسلامگراي "عبدالله بنكران" نخست وزير مغرب است. "مصطفي خلفي" وزير اطلاع رساني مغرب يك روز پس از اين تظاهرات گفته بود گفتگو بهترين راه براي حل و فصل اين مشكلات است.

سودان

- رهبر مخالفان سودان جنوبي اعلام كرد كه رئيس جمهور اين كشور براي رضايت خاطر رژيم صهيونيستي، به دنبال جنگ با سودان است.

"ديويد دشان" در گفتگو با روزنامه الشرق چاپ عربستان سعودي اظهار داشت، "سالواكر" رئيس جمهور سودان جنوبي محبوبيت و حمايت مردمي خود را از دست داده است. وي نسبت به اوضاع بد اقتصادي سودان جنوبي كه به سوي قحطي فاجعه بار پيش مي رود هشدار داد و نسبت به توانمندي ارتش سودان جنوبي در برابر ارتش سودان ابراز ترديد كرد.

دشان افزود: سودان جنوبي از مشكلات اقتصادي و فساد مالي بسيار رنج مي برد و تصميم جوبا براي توقف صادرات نفت اين كشور از طريق خط لوله نفت سودان به اين مشكلات دامن مي زند چرا كه نفت به تنهايي 98 درصد درآمدهاي سودان جنوبي را تامين مي كند. رهبر مخالفان جوبا خاطرنشان كرد: مردم سودان جنوبي خواهان جنگ نيستند بلكه به دنبال توسعه و خدمات هستند و سالواكر بايد در راستاي منافع ملت و تحقق خواسته هاي آن ها با سودان تعامل داشته باشد. وي تصريح كرد: سالواكر براي رضايت خاطر طرف هاي بين المللي به ويژه آمريكا، رژيم صهيونيستي و برخي كشورهاي اروپايي به دنبال جنگ با سودان است و وي مصلحت سودان جنوبي را نمي خواهد. فتني است سودان جنوبي پس از استقلال روابط محكمي را با رژيم صهيونيستي برقرار كرده است. در روز تاسيس سودان جنوبي تنها پرچم هايي كه در كنار پرچم اين كشور جديد التاسيس برافراشته شد، پرچم رژيم صهيونيستي و آمريكا بود. در همان زمان برخي از تحليلگران به آينده پرچالش سودان جنوبي كه در معرض دخالتهاي رژيم صهيونيستي قرار گرفته اشاره كردند.

- پليس سودان دانشجويان خوابگاه دانشگاه خرطوم را از محل خارج كرد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه از خرطوم به نقل از شاهدان عيني، در حالي كه شماري از دانشجويان دانشگاه خرطوم پس از هشدار مقامات دانشگاه خوابگاه هاي خود را هنوز ترك نكرده بودند، پليس آنان را با خشونت از محل اقامت خارج كرد. پس از آن كه تظاهرات خشونت بار ماه دسامبر گذشته باعث شد تا مسئولان دانشگاه برپايي كلاس هاي درس را به حال تعليق در آورند، عده اي از دانشجويان حاضر به ترك خوابگاه نشدند. بر اساس اين گزارش، ماموران پليس صبح روز جمعه (90.11.28) وارد خوابگاه شده و از دانشجويان خواستند محل را ترك كنند. اما پس از آن كه عده اي از آنان حاضر به خروج از خوابگاه نشدند، نيروهاي پليس با باتوم به دانشجويان حمله ور شدند. برخي از شاهدان همچنين خاطر نشان كردند نزديك به 200 نفر از دانشجويان نيز بازداشت شدند.

موريتاني

"بشار اسد" رييس جمهوري سوريه ظهر جمعه ( 90.11.28) پيام كتبي "محمد ولد عبدالعزيز" رييس جمهوري موريتاني را در ارتباط با اوضاع دمشق دريافت كرد.

خبرگزاري سوريه (سانا) اعلام كرد، اين پيام توسط "مولاي ولد محمد لقظف" نخست وزير موريتاني در دمشق تسليم اسد شد. رييس جمهوري سوريه هنگام دريافت اين پيام تاكيد كرد كه گام هاي برداشته شده براي اصلاحات سياسي در سوريه در موازات برگرداندن امنيت و ثبات و حمايت از شهروندان سوري است. بشار اسد در اين ديدار از تلاش هاي موريتاني براي كمك به سوريه جهت خروج از بحران تشكر و قدرداني كرد. اين مقام موريتانيايي نيز هنگام تسليم پيام رييس جمهوري موريتاني تاكيد كرد كه ثبات در سوريه براي ثبات و امنيت در كشورهاي عربي و منطقه مهم و حائز اهميت است. نخست وزير موريتاني نيز تصريح كرد: هدف از ايجاد وقايع اخير سوريه تجزيه سوريه و نابودي نقش تاريخي و محوري آن در منطقه مهم خاورميانه است. اين مقام موريتانيايي در جريان سفر به سوريه همچنين با "عادل سفر" همتاي سوري خود نيز ديدار و گفتگو كرده است

115202-90.11.29

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶