مصر
- به گزارش روزنامه الاهرام چاپ قاهره، شماري از جنبشهاي انقلابي مصر با دادن فراخواني از مردم اين كشور دعوت كردند در تظاهرات ميليوني "عزل احمد شفيق" و "شنبه قصاص" در روز جمعه (91.03.12) اين هفته شركت كنند.
"هيثم الشوان"، هماهنگ كننده ائتلاف نيروهاي انقلابي مصر اعلام كرد كه هدف از برگزاري اين تظاهرات درخواست رد صلاحيت احمد شفيق، آخرين نخست وزير حسني مبارك از شركت در دور دوم انتخابات رياست جمهوري مصر است. الشوان گفت: ما در اين تظاهرات خواهان حذف شفيق از كورس رقابت هاي انتخاباتي با به اجرا گذاشتن قانون عزل سياسي هستيم كه به موجب آن وابستگان رژيم سابق از شركت در فعاليتهاي سياسي از جمله انتخابات رياست جمهوري منع ميشوند. هماهنگ كننده ائتلاف نيروهاي انقلابي مصر در ادامه افزود، اين خواست زماني بيش از پيش مورد تاكيد قرار گرفت كه از شفيق بابت فساد مالي شكايتهايي نيز صورت گرفته است.
وي در ادامه گفت: نيروهاي انقلابي و تشكلهاي سياسي مصر از روز سه شنبه تجمع خود در ميدان التحرير را آغاز ميكنند و تداركات لازم براي برگزاري تظاهرات ميليوني روز جمعه را فراهم ميكنند. الشوان افزود: مردم و نيروهاي انقلابي مصر هيچگاه اجازه نخواهند داد تا انقلاب بزرگ آن ها توسط سران و وابستگان رژيم سابق به سرقت رود و همواره از انقلاب خود محافظت ميكنند. اين درحالي است كه جنبش 6 آوريل نيز در بيانيهاي مخالفت آشكار و صريح خود با سرپوش گذاشتن بر تخلفها و تقلبهاي صورت گرفته در دور اول انتخابات رياست جمهوري مصر را اعلام و تاكيد كرد كه سراسر جهان اين تخلفها به چشم ديده است. جنبش 6 آوريل در بيانيه خود افزوده است، ملتي كه توانست موجبات سرنگوني حسني مبارك، رئيس جمهوري مخلوع مصر را فراهم آورد، بيشك توان غلبه و برجاي نشاندن بازماندگان آن را نيز دارد. اين جنبش خواهان اجراي قانون عزل سياسي درباره احمد شفيق و بركناري رئيس كميته عالي انتخابات رياست جمهوري مصر شد. بسياري از مصريها به آراي به دست آمده توسط شفيق، آخرين نخست وزير حسني مبارك در دور اول انتخابات رياست جمهوري مصر معترض هستند و بسياري از احزاب و گروه ها اعلام كردهاند كه وي با تقلب در انتخابات و صرف اموال عمومي كلان موفق شده اين آرا را به دست آورد.
از سوي ديگر مردم مصر شنبه آينده (91.03.13) شاهد بزرگترين رويداد تاريخ مصر يعني اعلام حكم "حسني مبارك"، رئيس جمهوري مخلوع مصر و دو پسرش "علاء" و "جمال" مبارك و "حبيب العادلي"، وزير داخلي مبارك به همراه 6 معاون بلند پايهاش اعلام خواهند بود.
- نامزد وابسته به اخوان المسلمين مصر با تشريح مواضع خود در خصوص مسائل مختلف اعلام كرد به زنان اجازه خواهيم داد حجاب يا پوششي را كه مناسب مي دانند، انتخاب كنند.
تلويزيون مصر گزارش داد، "محمد مرسي" در يك كنفرانس مطبوعاتي به تشريح مواضع خود درباره مسائل داخلي و خارجي پرداخت. مرسي سخنان خود را با تمجيد از جوانان و نقش آن ها در كشور آغاز كرد و گفت در صورت پيروزي از جوانان در نهاد رياست جمهوري استفاده خواهد كرد. وي همچنين اعلام كرد تعهد مي دهم حزب گرايي را از رياست جمهوري دور كنم و براي جدا كردن نهاد رياست جمهوري از دولت تلاش خواهم كرد.
مرسي همچنين وعده داد در صورت پيروزي در دور دوم انتخابات از حزب آزادي و عدالت (شاخه سياسي اخوان المسلمين) استعفا خواهد كرد. نامزد دور دوم رياست جمهوري مصر اعلام كرد براي تشكيل دولت ملي دموكراتيك تلاش خواهم كرد. مرسي همچنين در ادامه تلاش براي جذب آراي جوانان مصري گفت: جوانان حق برگزاري تظاهرات مسالمت آميز و اعتصابات صلح آميز را دارند. وي به حقوق اقليت قبطي ها (مسيحيان) نيز اشاره كرد واظهار داشت، قبطي ها از تمام حقوق خود برخوردار هستند و آن ها شركاي ما در كشور به شمار مي روند.
مرسي همچنين به زنان اشاره كرد و گفت: حقوق زنان را در تمام زمينه ها حفظ خواهند كرد. چالش انگيزترين بخش سخنان مرسي مربوط به مسئله حجاب بود كه وي اظهار داشت زنان را آزاد مي گذاريم تا هر پوششي را كه مناسب مي دانند، انتخاب كنند. مرسي همچنين گفت: به حل مشكلات بخش گردشگري براي رونق مجدد آن نياز داريم. وي با بيان اينكه، همه مردم مصر در چشم و قلبم جا دارند و آن ها در انتخاب رئيس جمهور مشاركت خواهند كرد، اظهار داشت به تمام حرف هايي كه گفتم، پايبند خواهم بود.
- "خالد حنفی" کارشناس سیاسی مصری گفت: تمایل زیادی میان مصری ها برای رای دادن به "محمد مرسی" وجود دارد.
وي در گفتگوی زنده با شبکه تلویزیونی العالم از قاهره درباره وضع رقابت انتخابات ریاست جمهوری مصر در دور دوم میان "احمد شفیق" و محمد مرسی گفت: هنوز ملت مصر دقیقا نمی داند که به اسلامخواهان یا یکی از ارکان رژیم گذشته رای دهد. احمد شفیق که یکی از ارکان رژیم سابق است، بحث و جدل های زیادی را در میان مردم مصر ایجاد کرده است.
مردم نگران هستند که با پیروزی احمد شفیق در انتخابات، اهداف انقلاب آنان محقق نشود. مصری ها می گویند با پیروزی وی در انتخابات فساد و دزدی دارایی های ملت مصر از سرگرفته خواهد شد. از سوی دیگر پاکی و سلامت مالی اخوان المسلمین بر همه اثبات شده است. مصری ها دو نگرانی دارند. نگرانی نخست این است که رژیم سابق این کشور با همه مصیبت های خود احیا شود یا این که جریان دینی با زور آنان را متدین کند. ولی تحولات سیاسی در مصر نشان می دهد بیشتر مردم پس از اظهارات محمد مرسی به وی و مشخصا اخوان المسلمین رای می دهند و از بقایای رژیم گذشته دور خواهند شد. وی افزود: محمد مرسی در اظهارات خود خواسته های ملت مصر را در ایجاد تغییرات در این کشور مورد تاکید قرار داد. وی از تشکیل دولتی ائتلافی و انتخاب معاون رئیس جمهور از غیر از اخوانی ها خبر داده است.
- حمایت ها از "محمد مرسی" نامزد جماعت اخوان المسلمین مصر در انتخابات دور دوم ریاست جمهوری این کشور افزایش یافته است.
"اسلام ابوالمجد" خبرنگار شبکه العالم در قاهره درباره وضع انتخابات ریاست جمهوری مصر گفت: مهم ترین تحولات اخير، برگزاری کنفرانس خبری "محمد مرسی" نامزد گروه اخوان المسلمین در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر بوده است. وی از چالش ها در مرحله آینده خبر داد و خواهان لغو عمل به قانون وضع فوق العاده در کشور شد. محمد مرسی همچنین بر اجرای اصلاحات اقتصادی و اجتماعی در مصر تاکید کرد و گفت روابط مصر را با برخی از کشورهای اسلامی تقویت خواهد کرد.
همچنین در نشستی سری میان "حمدین صباحی" و "عبدالمنعم ابوالفتوح" دو نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و تا کنون خبری از این نشست درز نکرده است ولی به نظر می رسد این دو در روزهای آینده با صدور بیانیه ای حمایت خود را از یکی از نامزدهای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر حمایت خواهند کرد و به نظر می رسد این دو از محمد مرسی حمایت کنند. همچنین نشست سری دیگری میان حمدین صباحی و "هشام البسطاویسی" نامزد دیگر این انتخابات درباره وضع حقوقی شکایت انتخاباتی نامزدها به کمیته عالی انتخابات برگزار شد. صباحی می گوید در انتخابات ریاست جمهوری تقلب شده است. همچنین نشستی پشت درهای بسته میان گروه ششم آوریل و محمد مرسی برگزار شد و به نظر می رسد طرفین برای ایجاد سازوکاری جهت حمایت از مرسی به توافق رسیدند.
وی در ادامه تصریح کرد، جریان های سلفی در مصر و مشخصا حزب الاصلاح، شمار زیادی از هنرمندان و ورزشکاران حمایت خود را از محمد مرسی اعلام کردند. مردم مصر از اظهارات وی راضی هستند به ویژه آن که اظهارات محمد مرسی خوشایند ملت مصر است. اظهارات وی متفاوت با لحن تهدید آمیز "احمد شفیق" است. محمد مرسی اعلام کرد قوانینی در مصر برای حمایت از مسالمت آمیز بودن تظاهرات تصویب خواهد شد.
- "محمد ماهر قابیل" کارشناس سیاسی مصری گفت: مصری ها اجازه نمی دهند بار دیگر کشورشان تحت سلطه آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گیرد.
وي در گفتگوی زنده با شبکه تلویزیونی العالم درباره وضعیت رقابت انتخابات ریاست جمهوری مصر در دور دوم بین احمد شفیق و محمد مرسی گفت: بسیاری از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پیش بینی شکست خود را داشتند چرا که می دانستند فرصت بسیار محدودی دارند. رقابت حقیقی میان پنج نفر بود. از سوی دیگر حضور نامزدهایی از رژیم سابق که انقلاب علیه آن رخ داد، مخالف با عقل و منطق است. این انقلاب علیه یک رژیم نامشروع رخ داد. حضور نامزدهایی از رژیم گذشته در این انتخابات قابل قبول نیست. ساده ترین اصل منطقی می گوید نباید این افراد در صحنه سیاسی مصر حضور داشته باشند. انقلاب مصر همه کشورها را غافلگیر کرد و همه محاسبات امپریالیستی و صهیونیستی را برهم زد. این محاسبات بر این اصل بود که مصری ها فرهنگ انقلابی ندارند و همیشه تسلیم هستند. وی افزود، صهیونیست ها و آمریکایی ها که سیطره کاملی بر رژیم گذشته داشتند انقلاب ملت مصر را از ابتدا به دقت زیر نظر داشتند. عوامل رژیم گذشته از ابتدا تلاش کردند این انقلاب را از بین ببرند. رژیم سابق مصر همچنان به صورت حکمرانی شورای نظامیان ادامه دارد. بعید می دانم آمریکا و رژیم صهیونیستی از مزدوران خود در مصر چشم پوشی کنند. این مزدوران مصر را در طول 40 سال گذشته به یکی از مستعمرات آمریکا و حیات خلوت رژیم صهیونیستی تبدیل کرده بودند و دارایی های ملت مصر را به غارت بردند. ملت مصر که در راه انقلاب خود شهدای زیادی تقدیم این کشور کرده است نمی تواند انقلاب خود را در اختیار "احمد شفیق" یکی از ارکان رژیم گذشته قرار دهد. ملتی که انقلاب کرده است می تواند از نامزد اسلام خواه و انقلابی خود دفاع کند. این کارشناس سیاسی در ادامه تصریح کرد، در حال حاضر شاهد کارزار سیاسی و رسانه ای شدید علیه اسلامخوهان در مصر هستیم. این وضع شبیه حملات رسانه ای و سیاسی علیه انقلاب اسلامی ایران و مقاومت اسلامی لبنان است. این دشمنان می خواهند مسیحیان، زنان و روشنفکران مصری را از اسلامخواهان بترسانند و این مساله را القاء می کنند که اسلامخواهان مخالف پیشرفت در این کشور هستند.
هیچ کس حق ندارد مسیحیان مصر را از اسلامخواهان بترساند و انقلاب را دور بزند. مسلمانان اجازه نمی دهند به بهانه جلوگیری از پیروزی نامزد اسلامخواه در انتخابات ریاست جمهوری، انقلاب این کشور به بیراهه کشیده شود. مسیحیان مصر که به شدت به کشور خود پایبند هستند اجازه نمی دهند این کشور بار دیگر تحت سلطه آمریکا قرار گیرد.
- بسیاری از شهروندان مصری ضمن مخالفت با نامزدی "احمد شفیق" در انتخابات ریاست جمهوری کشورشان، از روی کار آمدن نظامی شبیه آنچه علیه آن مبارزه کرده اند در هراسند.
به گزارش شبکه تلویزیونی یورونیوز، پس از اعلام نتایج رسمی انتخابات مصر، خشم و اعتراض بار دیگر در میان بسیاری از مصری ها به اوج خود رسید. بسیاری از مردم مصر از خود می پرسند آیا انقلاب سال گذشته با صدها کشته و مجروح برای رسیدن به وضعی بود که اکنون بازماندگان رژیم حسنی مبارک زمام امور را در درست گیرند؟
یک جوان مصری در این باره می گوید، همه در این میدان تجمع کرده اند و من هم یکی از آن ها هستم. وی ادامه داد: به هیچ حزب سیاسی وابستگی ندارم اما نمی خواهم بقایای رژیم گذشته دوباره در صحنه سیاسی حضور داشته باشند. جوان دیگری می گوید: ما می خواهیم قانون جدید را پیاده کنیم که مانع از راه پیدا کردن بازماندگان حسن مبارک به ریاست جمهوری می شود. یک زن مصری در این باره گفت: اگر انقلاب ما را مصادره کنند، ما هم بار دیگر قیام می کنیم و این بار دست به انقلابی بزرگتر خواهیم زد.
"احمد شفیق" نامزد ریاست جمهوری مصر که توانسته است به همواره "محمد مرسی" به دور دوم انتخابات راه یابد، تنها به مدت سه ماه نخست وزیر مبارک بود اما پیش از آن نیز وزیر هوانوردی و فرمانده نیروی هوایی ارتش مصر بود. از این روی انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور مصر برای بسیاری از مصری ها پذیرفتنی نیست.
- عضو ستاد انتخاباتی "محمد مرسی" نامزد جماعت اخوان المسلمین مصر گفت: اخوان المسلمین در میان ملت مصر جایگاهی قوی دارد.
"علی خفاجی" در گفتگوی زنده با شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی از قاهره درباره رقابت میان محمد مرسی و "احمد شفیق" در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر و در پاسخ به این پرسش که آیا نگرانی درباره تسلط اخوان المسلمین بر مصر، مساله ای واقعی است؟ گفت: محمد مرسی در کنفرانس خبری که برگزار کرد به این ادعاها پاسخ داد و تاکید کرد دولتی ائتلافی تشکیل خواهد داد که ضرورتا نخست وزیر آن از اخوان المسلمین نخواهد بود. همچنین هماهنگی و رایزنی هایی قوی میان گروه های سیاسی در مصر برقرار خواهد بود. گروه اخوان المسلمین در پی به پیش بردن طرح نهضت در مصر است. مرسی همچنین از حداقل و حداکثر دستمزدها، استفاده از معلولان در پست های دولتی و حذف بدهی کشاورزان سخن گفته است و این تعهدی برای وی محسوب می شود. محمد مرسی در اردوگاه انقلاب و نه در اردوگاه عوامل رژیم گذشته قرار دارد. همه باید با عوامل رژیم گذشته مقابله کنیم. در صورتی که وی پس از پیروزی در این انتخابات به وعده های خود پایبند باشد از وی حمایت می کنیم و در صورتی که وعده های خود را اجرا نکند در برابر وی می ایستیم.
علی خفاجی افزود: اخوان المسلمین در میان ملت مصر جایگاه قوی دارد و این گروه در چند ماه گذشته در پارلمان این کشور دستاوردهای بزرگی داشته است. ما پیش بینی می کنیم که نامزد اخوان المسلمین در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری نزدیک به 70 درصد آرای رای دهندگان را به دست آورد. این نبرد به معنای آن است که یا باید به اردوگاه انقلابیون یا اردوگاه عوامل رژیم فاسد گذشته رای دهیم.
- سردبیر روزنامه «الیوم السابع» مصر در قاهره تصریح کرد، اگر "احمد شفیق" در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، همان سیاست خارجی حسنی مبارک را اجرا خواهد کرد.
"سعید الشحات" در گفتگو با شبکه تلویزیونی العالم گفت: "حمدین صباحی" در جمع طرفداران خود تاکید کرد که حاضر به پذیرفتن معاونت ریاست جمهوری نخواهد شد. احمد شفیق و محمد مرسی هر دو چنین پیشنهادی را به صباحی داده بودند. حزب آزادی و عدالت وابسته به جنبش اخوان المسلمین مصر برای حفظ وحدت ملی، پیشنهاد تشکیل شورای ریاست جمهوری را مطرح کرده بود، اما صباحی با این پیشنهاد هم مخالفت کرد. طیف های مختلفی به ویژه در روستاها و مناطق فقیرنشین به صباحی رای دادند. صباحی از هیچ کدام از دو نامزد در دور دوم انتخابات حمایت نخواهد کرد. او می گوید نه از رژیم سابق و نه استبداد سیاسی به نام دین، حمایت نمی کند. وی افزود، بقایای رژیم سابق و بازرگانان از احمد شفیق حمایت می کنند و آن ها پول های هنگفتی را به این منظور هزینه می کنند. عده ای با دریافت پول یا قرار گرفتن تحت تاثیر تبلیغات به شفیق رای دادند. بقایای رژیم سابق و بازرگانان، دور دوم انتخابات را فرصت تاریخی برای احیای رژیم سابق می دانند و به همین علت هزینه های نامحدودی را به تبلیغات به نفع شفیق اختصاص خواهند داد. این مسئله بسیار خطرناک است.
الشحات درباره دیدار ولیعهد عربستان با "حسنی مبارک اضافه کرد، روزنامه الوطن مصر این خبر را منتشر کرد، اما سفارت عربستان در قاهره آن را تکذیب کرد. بدون شک بحثها در این مورد ادامه خواهد داشت، زیرا این روزنامه تاکید کرد اطلاعات جدیدی در این باره منتشر خواهد کرد. به طور کلی رژیمهای عربی حاشیه خلیج فارس مخالف انقلابها در کشورهای عربی به ویژه مصر هستند. این رژیمها روابط نزدیک با حسنی مبارک داشتند. احمد شفیق پیش از این حسنی مبارک را الگوی کامل خود خوانده بود. شفیق سال ها به مبارک خدمت کرد و طبیعی است که همان سیاستهای او را در پیش بگیرد. مقامات رژيم صهيونيستي پس از سرنگونی مبارک تاکید کردند که این رژیم گنج راهبردی را از دست داد. اگر شفیق به قدرت برسد، سیاست خارجی او شبیه دوره مبارک خواهد بود و اين رژيم به همین علت از احتمال به قدرت رسیدن او خوشحال است.
- شبكه 'الجزيره' روز چهارشنبه (91.03.10) به نقل از نامزد اخوان المسلمين در دور دوم انتخابات رياست جمهوري مصر اعلام كرد، الزامي براي انتخاب نخست وزير و ساير مقام هاي دولتي از اعضاي 'اخوان المسلمين' وجود ندارد.
"محمد مرسي" كه قرار است اواخر خرداد با "احمد شفيق" آخرين نخست وزير رژيم "حسني مبارك" در دور دوم انتخابات رياست جمهوري رقابت كند، در اولين سخنراني رسمي خود پس از اعلام نتايج دور اول انتخابات رياست جمهوري گفت كه در صورت بر عهده گرفتن پست رياست جمهوري مصر، معاونان و مشاوران خود را از گروه هايي غير از اخوان المسلمين تعيين خواهد كرد. وي افزود، نخست وزير آينده مصر هم نبايد لزوما از اعضاي حزب 'آزادي و عدالت' باشد. اين حزب بزرگ ترين فراكسيون پارلماني در مصر است.
بر اساس گزارش الجزيره، مرسي اولين سخنراني خود را كه در يك كنفرانس مطبوعاتي انجام شد، طوري تنظيم كرد كه حاوي پيام هاي اطمينان بخش براي احزاب و گروه هاي فعال در صحنه سياسي مصر باشد.
وي گفت: مايلم رياست
جمهوري به شكل يك نهاد متشكل از رييس جمهوري و معاونان وي باشد، اما اين معاونان لزوما از
اخوان يا حزب آزادي و عدالت نيستند و اين كافي است كه من
به عنوان رييس اين حزب و عضو
اخوان رييس جمهوري باشم.
وي همچنين
توضيح داد: از ديد من مانعي
ندارد كه يك مسيحي قبطي معاون رييس جمهوري
باشد. مرسي تاكيد كرد كه به ارتباط و تماس خود با ديگر نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر
ادامه مي دهد تا آنان نقش هاي اساسي را در كنار وي در مرحله آينده سياسي كشور ايفا
كنند.
وي در باره تركيب كابينه آينده
مصر نيز قول داد كه دولت وي ائتلافي و نماينده همه مصري ها باشد. وي در بخش
عمده سخنراني خود به اقشار
مختلف ملت مصر و گروه هاي ديني و سياسي پرداخت و
به جوانان قول داد، نقشي
متناسب با فداكاري هايشان در نهادهاي دولت آينده مصر داده شود
.
سخنگوي تبليغاتي 'عبدالمنعم
ابوالفتوح' كه رتبه
چهارم در نتايج شمارش آراي
دور اول انتخابات را كسب كرده، سخنان محمد مرسي را 'اقدامي صحيح'
توصيف و تاكيد كرد كه اين اقدام نياز به توضيحات بيشتر و
اقدامات عملي دارد.
مدير بخش سياسي كميته تبليغاتي ابوالفتوح گفت: مرسي هنوز
اقدامات اجرايي براي مشاركت دادن ساير گروه هاي سياسي را مشخص
نكرده است. وي افزود، تسريع
در تشكيل كميته تدوين قانون اساسي و تعيين
معيارهاي توافقي براي اين كميته مي تواند پيام هاي اطمينان بخش خوبي براي گروه ها و احزاب
سياسي باشد.
- اظهار تأسف "احمد شفيق" نامزد انتخابات رياست جمهوري مصر و آخرين نخست وزير دوران مبارك درباره "پيروزي انقلاب مردم مصر" مانع از رسيدن وي به كاخ رياست جمهوري خواهد شد.
به گزارش روز سه شنبه (91.03.09) پايگاه اطلاع رساني شبكه العالم، "روعي كيس" دبير امور عربي روزنامه صهيونيستي "يديعوت احرونوت" نوشت: احمد شفيق در مصاحبه با شبكه "سي بي سي" جمله "كشنده اي" به زبان آورد و گفت، "متأسفانه انقلاب پيروز شد". اين جمله مانع اصلي رسيدن ژنرال به كاخ رياست جمهوري مصر مي شود.
وي خاطرنشان كرد، بسياري از فعالان مصري اين جمله شفيق را تكرار مي كنند، كه اين امر در نهايت پيامدهايي منفي را براي وي به همراه خواهد داشت. روعي كيس با اشاره به چالش هاي جدي شفيق، تأكيد كرد: در صورت پيروزي شفيق، مصر با بحران هاي سياسي بسياري مواجه خواهد شد، و اين امر انقلابيون را بار ديگر به خيابان ها خواهد كشاند.
- به گزارش پايگاه خبري اليوم السابع، "جيمي كارتر" در جمع شماري از دانشجويان دانشگاه آمريكايي قاهره و اساتيد اين دانشگاه گفت: هرگونه توافق بين المللي به امضا رسيده بين مصر و ديگر كشور ها بايد با توافق دو طرف اصلاح شود.
رئيس جمهوري اسبق آمريكا در ادامه گفت: به همين دليل نميتوان يك جانبه در توافقنامه كمپ ديويد بين مصر و رژيم صهيونيستي تغيير به وجود آورد يا آن را اصلاح كرد. كارتر افزود، لغو توافقنامه كمپ ديويد از بين رفتن صلح بين مصر و رژيم صهيونيستي را به دنبال دارد و به اعتقاد من هيچ يك از رهبران مصر و اين رژيم خواستار اين امر نيستند. وي گفت: با رهبران اخوان المسلمين و ديگر گروههاي سياسي مصر ديدار و گفتگو كرده و همه آنها اين مسئله را قبول دارند كه هرگونه تغيير در معاهده كمپ ديويد بايد بر اساس قوانين بينالمللي باشد. رئيس جمهوري اسبق آمريكا افزود، اگر شرايطي پيش آيد كه معاهده كمپ ديويد نيازمند تغييرات جزئي باشد رئيس جمهوري آينده مصر بايد رضايت طرف صهيونيست را به دست آورد.
- برخي اعضاي اخوان المسلمين مصر با حمله شديد اللحن به "احمد شفيق" نامزد رژيم سابق در انتخابات رياست جمهوري كه به دور دوم راه يافته است وي را متهم به فساد وپرداخت رشوه به منظور كسب آرا براي پيروزي در انتخابات نمودند.
"مصطفي الغنيمي" عضو دفتر ارشاد اخوان المسلمين، نتايج انتخابات اخير را نشان دهنده ميزان وجوهي دانست كه براي پيروزي شفيق در انتخابات هزينه شده است. وي افزود، ما تصور نمي كرديم اين همه پول براي پيروزي شفيق وارد مصر شده باشد اما مشخص شد كه اين مبلغ ده ها ميليارد جنيه (پوند مصري) است. الغنيمي بقاياي حزب ملي منحل سابق را به تخريب دستاورد هاي انقلاب و از بين بردن آن ها با حمايت از شفيق در انتخابات رياست جمهوري وتلاش براي پيروزي وي با همه وسايل متهم نمود. وي در اين زمينه گفت: اطلاع يافتيم كه دستگاه امنيتي كشور با تمام قدرت براي پيروزي شفيق در مقابل "محمد مرسي"نامزد اخوان المسلمين تلاش مي كند. الغنيمي تاكيد كرد كه اخوان المسلمين به ارتباطات خود با نامزدهاي شكست خورده در انتخابات از جمله "عبدالمنعم ابو الفتوح" و "خالد علي" براي هماهنگي وجلب آراي هوادارن آن ها در دور دوم براي پيروزي مرسي در برابر شفيق ادامه مي دهد. "رمضان عمر" عضو پارلمان مصر از حزب آزادي و عدالت نيز گفت: اخوان المسلمين بايد اظهارات سابق احمد شفيق را كه گفته بود حسني مبارك الگوي من است جدي مي گرفت زيرا باعث شد تمام طرفداران حزب ملي منحل از شفيق پشتيباني كنند.
عمر گفت: حزب آزادي وعدالت در آينده براي مقابله با پيروزي شفيق، دور زدن انقلاب ودستاوردهاي آن وجلوگيري از بازگشت بقاياي رژيم سابق به صحنه سياسي تلاش خواهد كرد يك دولت ائتلافي تشكيل دهد.
- رئيس اطلاعات قطر چند روز قبل از برگزاري دور اول انتخابات در مصر با كيفهاي پر از پول در فرودگاه قاهره به دست نيروهاي امنيتي فرودگاه گرفتار شد.
به گزارش خبرگزاري الشرق الجديد، منابع مطبوعاتي اعلام كردند كه شب يك شنبه 20 مي ماه (91.02.031) جاري فردي قطري با مجموعه كيف هايي بزرگ وارد فرودگاه قاهره شد. سفير قطر در مصر در فرودگاه منتظر اين فرد بود و مي خواست در يك "مأموريت ديپلماتيك" كيف ها را بدون بازرسي از فرودگاه خارج كرده و تحويل بگيرد، اما چون موضوع با وزارت خارجه مصر هماهنگ نشده بود، بخش هاي امنيتي فرودگاه اصرار داشتند كه كيف ها بايد بازرسي شوند. بعد از بازرسي كيف ها و مشخص شدن وجود ميليون ها دلار در داخل آن ها سفير قطر مجبور شد تا ماهيت مهمان خود را رو كند، او "احمد ضيف" مدير اطلاعات قطر بود كه اين ميزان از اموال نقدي را شخصا براي دخالت در انتخابات رياست جمهوري در اين كشور به قاهره آورده بود. ميزان بالاي آراء احمد شفيق نشان مي دهد كه هزينه هاي زيادي براي پيروزي وي در انتخابات صورت گرفته و بخش عمده اي از اين هزينه ها را عربستان سعودي و قطر متقبل شده اند. "مصطفي الغنيمي"، از اعضاي دفتر ارشاد جماعت اخوان المسلمون در مصاحبه با روزنامه المصري اليوم تاكيد كرد كه نتايج انتخابات اخير صرف اموال هنگفتي در جريان اين انتخابات با هدف پيروزي احمد شفيق را به اثبات رساند و جاي هيچ شك و ترديدي نسبت به اين موضوع باقي نگذاشت. وي افزود، نميتوان حتي ميزان اموال هزينه شده در حمايت از احمد شفيق را حدس زد، اما اطمينان داريم كه دهها ميليارد دلار براي حمايت از وي و تلاش براي پيروزي شفيق وارد مصر شده است.
- سفیر عربستان سعودی در مصر خبر منتشر شده در برخی از روزنامه های مصری مبنی بر دیدار ولیعهد عربستان با "حسنی مبارک "رئیس جمهوری معزول مصر را بی اساس خواند.
"احمد عبدالعزیز قطان "سفیر عربستان در مصر و نماینده دائم ریاض در اتحادیه عرب با صدور بیانیه ای اعلام کرد، خبر دیدار شاهزاده "نایف بن عبدالعزیز" ولیعهد، معاون نخست وزیر و وزیر کشور عربستان، با حسنی مبارک که در برخی از روزنامه های مستقل مصری منتشر شده است کاملا بی اساس است و ولیعهد عربستان در دو سال اخیر هیچ دیداری از مصر نداشته است.
به گزارش پایگاه خبری البشیر، در بیانیه سفیر عربستان با طرح این سئوال که هدف از انتشار این شایعات توخالی چیست؟ تصریح شده است، انتظار می رود اصحاب مطبوعات برای احترام به خوانندگان روزنامه هایشان و حرمت نهادن به روابط دوجانبه با کشورها در صحت اخباری که منتشر می کنند دقت بیشتری داشته باشند و با انتشار برخی شایعات به واقع در امور داخلی کشور مقابل دخالت نکنند. بیانیه سفیر عربستان در واکنش به خبری است که روزنامه الوطن مصر در شماره روز گذشته خود منتشر کرده است.
دراین خبر آمده است، تعدادی از شخصیت های مهم عربی با حسنی مبارک در مقر اقامتش واقع در مرکز بین الملل پزشکی دیدار داشته اند که نایف بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان، سلطان قابوس بن سعید سلطان عمان، شیخ صباح جابر الاحمد الصباح پادشاه کویت و شیح محمد بن راشد آل مکتوم امیر دبی از جمله این افراد بوده اند.
- شبکه العالم در جریان نخستین انتخابات ریاست جمهوری مصر پس از سقوط دیکتاتور، جایگاه ویژه ای نزد مخاطبان این کشور به دست آورده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه العالم، مرکز رسانه ای مصر وابسته به کمیته نظرسنجی ها در این کشور، پس از یک نظرسنجی برای مقایسه ده ها شبکه خارجی فعال در جریان انتخابات ریاست جمهوری این کشور، شبکه العالم را دومین شبکه برگزیده مردم مصر معرفی کرد. براساس گزارش مرکز رسانه ای مصر، نظرسنجی های انجام شده در جریان رقابت های داغ تبلیغاتی و همچنین نخستین انتخابات ریاست جمهوری مصر پس از سرنگونی حسنی مبارک حاکی است، شبکه العالم از بین ده ها شبکه خارجی فعال در این کشور، توانسته است جایگاه دوم را به دلیل گستردگی فعالیت ها در استان ها و مناطق مختلف و همچنین استقبال مخاطبان مصری از فعالیت حرفه ای و صادقانه این شبکه در پوشش رویدادهای انتخابات کسب کند.
مرکز رسانه ای مصر در کنفرانسی مطبوعاتی در قاهره تأکید کرد، شبکه العالم با وجود فشارهای مستمر جهت محدود کردن فعالیت های این شبکه پیش از آغاز انتخابات و حمله به دفتر آن در قاهره، توانست با مدیریت نیروها و شبکه خبرنگاران خود در همه مناطق مصر، کار ویژه ای را در جریان انتخابات به مخاطبان خود ارایه دهد.
در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مصر، گروهی از نیروهای امنیتی با حمله به دفتر شبکه العالم در قاهره به بهانه نداشتن مجوز، دفتر این شبکه را بستند و تجهیزات آن را توقیف کردند. در این نظرسنجی، الجزیره قطر اول، العالم دوم و العربیه عربستان سوم شدند. شبکه های بی بی سی انگلیس، روسیا الیوم، الحره، المنار لبنان و ده ها شبکه خارجی دیگر، از جمله شبکه هایی بودند که مرکز اطلاع رسانی مصر، نظر مردم این کشور را درباره عملکرد آن ها جویا شد.
- مشاور مقام معظم رهبری در امور بين الملل گفت: با تحولاتی که در مصر رخ داده است به آینده روابط این کشور و ایران بسیار خوشبین هستیم.
"علی اکبر ولایتی" در جمع روزنامه نگاران و اصحاب رسانه مصر در محل حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با ارزشمند توصیف کردن دیدارش با هیئت رسانه ای مصری افزود، چنین دیدارهایی بسیار مفید است زیرا دیدگاه ها و پیشنهادهای فعالان رسانه ای مصر که مرکز انقلاب در جهان عرب است می تواند سازنده باشد .وی افزود، برادران مصری با حضور در ایران می توانند از نزدیک آنچه را که پس از انقلاب اسلامی در ایران رخ داده است مشاهده کنند و این کار در تفاهم میان دو کشور مؤثر است. ولایتی گفت: به شکل مبنایی هیچ مشکلی میان دو ملت مصر و ایران نمی بینیم و برای رفع مشکلاتی که در نیم قرن اخیر در روابط دو کشور اتفاق افتاده است به زمان نیاز داریم که اکنون پس از اتفاقات اخیر در مصر مشکل اساسی در روابط دو کشور وجود ندارد.
لیبی
- "مصطفي عبدالجليل"، رئيس شوراي انتقالي ليبي گفت: روابط آينده كشورش با موريتاني به تصميم اين كشور در قبال تحويل رئيس اطلاعات رژيم سابق ليبي بستگي خواهد داشت.
به گزارش قدس العربي، مصطفي عبدالجليل گفت كه روابط آينده كشورش با موريتاني بستگي به تصميم اين كشور در قبال تحويل رئيس اطلاعات رژيم سابق ليبي خواهد داشت. رئيس شوراي انتقالي ليبي در ديدار با اعضاي جديد اين شورا گفت: تصميم دولت موريتاني در قبال "سنوسي"، اساس روابط آينده ليبي و موريتاني خواهد بود.
وي در ادامه افزود: اميدوارم كه دولت موريتاني نيز در اين رابطه با مردم ليبي همعقيده باشد و سنوسي را به دولت انتقالي ليبي تحويل دهد؛ زيرا وي از جمله متهماني است كه در حادثه كشتار بوسليم و قتل 1200 زنداني سياسي رژيم سابق دست داشت.
- به گزارش پايگاه خبري اليوم السابع، دولت ليبي در نشستي با تشكيل شوراي انرژي هستهاي در ليبي به رياست "رمضان كريدان" موافقت كرد.
از سوي ديگر "الحرمين محمد"، معاون نخست وزير ليبي در سخناني اعلام كرد، ستادي كه براي بررسي پرونده بيماران و مجروحان ليبي به اردن اعزام شده كار خود را با موفقيت به انجام رسانده است، اگرچه در اين راه با مشكلات بسياري مواجه بودند. معاون نخست وزير ليبي افزود: تفاهمنامهاي كه "فاطمه الحمروش"، وزير بهداشت ليبي با وزارت بهداشت اردن در اين خصوص امضا كردهاند به خوبي انجام ميشود.
- شركت ملي نفت ليبي، از كشف يك ميدان نفتي و گازي جديد در منطقه «قدامس» خبر داد.
شركت ملي نفت ليبي روز سه شنبه (91.03.09) با انتشار بيانيه اي اعلام كرد مهندسان شركت نفتي «اگوكو» موفق شده اند ميدان نفتي و گازي جديدي را در منطقه قدامس كه در 400 كيلومتري جنوب طرابلس پايتخت اين كشور واقع شده است، كشف كنند. به گزارش خبرگزاري فرانسه از طرابلس، در بيانيه شركت ملي نفت ليبي آمده است، آزمايش ها بر چاه به عمق هفت هزار پا در اين منطقه نشان مي دهد كه اين ميدان نفتي ظرفيت توليد روزانه 580 تا 594 بشكه را دارد. اگوكو يك شركت نفتي است كه سهام آن كاملا در اختيار شركت ملي نفت ليبي است.
خبر كشف اين ميدان جديد نفت و گاز در ليبي در حالي منتشر مي شود كه شركت انگليسي هلندي شل روز سه شنبه اعلام كرد از طرح هاي كنوني خود براي بهره برداري نفت و گاز در ليبي به علت اقتصادي نبودن اين طرح ها چشم پوشي كرده است.
- شركت نفتي انگليس 'بريتيش پتروليوم'، روز سه شنبه (91.03.09) اعلام كرد بعد از وقفه يكساله فعاليت خود را در ليبي از سر خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از طرابلس، شركت بريتيش پتروليوم موسوم به بي پي 15 ماه مه (26 ارديبهشت) اعلام كرده بود قصد دارد فعاليت هاي خود را براي اكتشاف نفت در ميادين ساحلي و دور از ساحل ليبي متعلق به اين شركت از سر گيرد. اين تصميم بي پي در هنگام نشست با "نوري بروئين"، رييس شركت ملي نفت ليبي، با گروهي بلندپايه از بي پي به رياست "مايك دالي"، معاون اين شركت در امور اكتشاف اتخاذ شد. بي پي از سال 2007 و بعداز امضاي توافقنامه مهمي در زمينه اكتشاف ميادين نفتي با شركت نفت ليبي فعاليت هاي خود را در اين كشور آغاز كرد. اين شركت آماده حفاري در ميدان نفتي اش در شهر 'غدامس' غرب ليبي بود كه قيام مردمي عليه ديكتاتوري 'معمر قذافي' و در پي آن جنگ داخلي آغاز شد.
- وزیر امور خارجه مصر گفت: مسئولان مصری بلافاصله پس از دریافت اسامی افراد تحت پیگرد رژیم سابق لیبی در مصر، آنان را ممنوع السفر و اموالشان را توقیف کردند.
وي ادامه داد كه ما در حال حاضر نیز در پی اندیشیدن تدابیری برای تحویل دادن آنان به طرابلس هستيم. به گزارش پایگاه خبری البشیر، "محمد کامل عمرو" که در دیدار با اعضای کمیسیون امور عربی مجلس نمایندگان سخن می گفت تدابیر اندیشیده شده برای پاسخ به مطالبات مسئولان لیبی را مناسب خواند و از تلاش گسترده قاهره برای تشکیل مثلثی طلایی از طریق توسعه روابط با طرابلس و خرطوم خبر داد.
تونس
- رئيس حزب اسلامي النهضه تونس ضمن تاكيد بر سياست اشتباه غرب در قبال مردم كشورهاي عربي خواستار اصلاح آن شد.
به گزارش پايگاه اليوم السابع، "راشد الغنوشي" گفت: مردم كشورهاي عربي مايل نيستند كه تعاملات آن ها با غرب همانند شرايط قبل از بهارعربي (بيداري اسلامي) باشد. وي افزود، سياست هاي غرب در قبال جهان عرب اشتباه بوده است زيرا فقط به منافع آن ها توجه داشته است در حالي كه بايد اصل منافع مشترك و احترام به حاكميت و استقلال مورد توجه قرار گيرد.
الغنوشي خاطرنشان كرد: بهار عربي سرآغازي براي اصلاح روابط ميان مردم كشورهاي عربي و غرب پس از حمايت آن ها از رژيم هاي استبدادي است. وي گفت: انقلاب هاي عربي با هدف ايجاد اصلاحات داخلي انجام شده است نه با هدف صادر كردن آن، بنابرين اين انقلاب ها تهديدي براي امنيت جهاني نيست. رهبر حزب اسلامي النهضه تونس اظهار داشت، حكومت فردي و ديكتاتوري مردود است و بايد در حكومت داري مردم مورد توجه قرار گيرند.
- صاحب منصبان قضایی تونس در اعتراض به عزل ده ها تن از همکاران خود از روز سه شنبه (91.03.09) اعتصابی نامحدود را آغاز کردند.
این اعتصاب در حالی برپا میشود که دولت "حمدی جبالي" نخست وزیر اسلامگرای میانه رو تونس با اعتراض های فزاینده روبهروست. "نورالدین بحیری" وزیر دادگستری تونس چند روز پیش 81 صاحب منصب قضایی مظنون به فساد مالی و ارتباط مشکوک با دستگاه حکومتی "زین العادین بن علی" رئیس جمهور سابق را،عزل کرد. اتحادیه قضات تونس به نشانه اعتراض اعلام کرد اعضای این اتحادیه تا بازگرداندن دوباره قضات عزل شده بر سرکارشان توسط وزارت دادگستری، دست به اعتصاب میزنند.
"روضه لبیدی"، رئیس اتحادیه قضات تونس در بیانیهای تصریح کرد توسل به عزل با عدالت دولت انتقالی که برای کشف واقعیت، محاکمه عادلانه و رعایت حق متهمان برای دفاع از خود تلاش میکند، مغایرت دارد. با وجود این مدیر امور کارکنان وزارت دادگستری تاکید کرده است این تصمیم به قوت خود باقی خواهد ماند و اخراج این 81 قاضی بخشی از اهداف این وزارتخانه بود زیرا یکی از مطالبات انقلاب تونس پاکسازی در نظام قضایی بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از تونس، دولت ائتلافی تونس به رهبری اسلامگرایان میانه رو النهضه هر روز بیشتر از روز پیش هدف انتقادها قرار میگیرد و بیشتر این انتقادها به شرایط بد اقتصادی این کشور است. منتقدان اصلی این دولت ائتلافی از اتحادیهها و احزاب لائیک چپگرا هستند.
- مسئولان حزب التحریر تونس در کنفرانسی خبری آغاز فعالیت این حزب را اعلام کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی این حزب درخواست خود را برای کسب مجوز فعالیت اواسط این ماه تقدیم مقامات رسمی کرده بود.
این حزب در حالی فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز می کند که هیچ پاسخی از دولت در خصوص موافقت یا مخالفت با درخواست مجوز آن دریافت نکرده است. "رضا بالحاج" سخنگوی رسمی حزب التحریر گفت: هنوز هیچ پاسخی به درخواست ما داده نشده است ولی با این حال حزب التحریر وجود دارد و به خط مشی خود ادامه می دهد. این حزب در سال 1953 تاسیس شد و پیش از این به صورت مخفیانه فعالیت می کرد و هدف آن احیای حکومت اسلامی در این کشور است. به گفته مسئولان حزب التحریر رویکرد های سیاسی این حزب مبتنی بر تعلق حق حاکمیت به مردم است و مردم حق دارند حاکمان خود را انتخاب کنند. این حزب حکومت اسلامی را مناسب ترین نوع حکومت و شریعت اسلامی را بهترین قانون اساسی برای مردم می داند. هر چند این حزب آغاز فعالیت خود را به صورت رسمی اعلام کرد اما دولت هنوز هیچ واکنشی به این امر نشان نداده است. "راشد الغنوشی" رهبر جنبش النهضه در تونس اعلام کرده است احتمال دارد فعالیت این حزب در تونس پذیرفته شود.
سودان
- سخنگوي ارتش سودان اعلام كرد، سودان نيروهاي نظامي خود را روز سهشنبه (91.03.09) از منطقه "ابيي" خارج ميكند و رسانهها نيز ميتوانند عمليات خروج نيروهاي نظامي سودان از اين منطقه را پوشش دهند.
سخنگوي ارتش سودان كه در يك كنفرانس خبري سخن ميگفت، اعلام كرد: اين تصميم به درخواست شوراي امنيت و اتحاديه آفريقا صورت ميگيرد و خارطوم به اين شرط كه حاكميت سودان بر ابيي در هر شرايطي حفظ شود، نيروهاي نظامي خود را اين منطقه از خارج ميكند. خروج نيروهاي نظامي سودان از منطقه ابيي در حالي صورت ميگيرد كه قرار است مقامات خارطوم و جوبا در آديس آبابا، پايتخت اتيوپي و زير نظر اتحاديه آفريقا مذاكرات خود را آغاز كنند. پيشتر شوراي امنيت سازمان از سودان خواسته بود، فورا و بدون هيچ پيش شرطي نيروهاي نظامي خود از منطقه ابيي را خارج كند.
"پاگان آموم"، مذاكره كننده ارشد سودان جنوبي درباره صلح دو سودان گفت: نيروهاي نظامي سودان مناطقي را در مرز سودان - سودان جنوبي مورد حمله قرار دادند كه اين امر افق روشني پيش روي صلح بين دو كشور قرار نميدهد. وي در سخناني مدعي شد: نيروي هوايي سودان حريم هوايي سودان جنوبي را نقض كرده و اقدام به گشتزني هوايي بر فراز شهر جوبا، پايتخت سودان جنوبي و برخي ديگر از شهرهاي مهم سودان جنوبي كرده است.
با اين حال آموم ابراز خوشبيني كرد كه دور جديد مذاكرات دو سودان به توافقهاي خوبي بين دو طرف بيانجامد، چون طرفهاي بينالمللي فشارهاي خود براي به نتيجه رسدن مذاكرات را تشديد كردهاند.
- سودان ارتش خود را از منطقه مرزي و نفتخيز ابيه عقبكشيد.
نمايندگان حافظ صلح سازمان ملل تاييد كردند عقبنشيني نيروهاي مسلح سودان از ابيه آواخر روز سهشنبه (91.03.09) به وقت محلي به پايان رسيد. مركز رسانههاي سودان كه رسانهاي نيمه رسمي است، نيز خبر اين عقبنشيني را منتشر كرد و به نقل از مسئول مشترك كميته ناظر بر تحويل منطقه، "الخير الفهيم مكي" گفت: سربازان اتيوپي جاي آن ها را پر خواهند كرد و تامين امنيت منطقه را بهعهده خواهند گرفت. تصميم براي خارج كردن ارتش از ابيه در حالي گرفته شد كه قرار بود روز سهشنبه 9 خرداد مسئولان سوداني با همتايان كشور سودان جنوبي در پايتخت اتيوپي، آديس آبابا ديدار كنند. اين مذاكرات بهدنبال تشديد درگيري بين دو طرف در ماه گذشته، انجام شد. سخنگوي ارتش سودان، "كلنل ساوارم خالد سعد" به گزارشگران گفت: اين نقل و انتقالها به پيشبرد مذاركات با سودان جنوبي كمك ميكند.
سعد همچنين طي يك بيانيه كه اواخر روز دوشنبه 8 خرداد منتشر شد گزارشهاي مبني بر حمله ارتش سودان به منطقه مرزي شمال و جنوب را در اوايل آن روز، رد كرد. سخنگوي ارتش سودان جنوبي، كلنل فيليپ آگوئه روز دوشنبه گفت استانهاي بحرالغزل غربي، بحرالغزل شمالي و يونيتي 3 روز زير بمباران ارتش سودان قرار داشتند.
- دكتر "محمد عثمان صالح" دبير كل جماعت علماي سودان و رييس دانشگاه اسلامي 'ام درمان' اين كشور اعلام كرد: امام خميني (ره) رهبر كبير انقلاب اسلامي بزرگترين مصلح اسلامي در تاريخ معاصر مي باشد و جهان اسلام از داشتن چنين شخصيتي به خود مي بالد.
"صالح" روز چهارشنبه (91.03.10) خاطرنشان كرد: امام (ره) پايه هاي بيداري اسلامي را در جهان بنا كرد و امروز شاهد فعاليت جنبش هاي بزرگ اسلامي در نقاط مختلف جهان با تكيه بر اصلاح گري هاي ايشان مي باشيم.
وي افزود: امام خميني (ره) در شرايطي در نيم قرن پيش قيام كرد كه ابرقدرت هاي شرقي و غربي همه جهان را ميان خود تقسيم كرده و عرصه اي براي فعاليت جنبش هاي مستقل اسلامي وجود نداشت.
دبير كل جماعت علماي سودان خاطرنشان كرد: امام راحل (ره( ابراهيم وار تمام بت هاي بشريت را به چالش كشيد و كوچك ترين توجهي به تهديدهاي قدرت هاي بزرگ و نوكران و رژيم هاي دست نشانده آن ها نداشت.
وي گفت: رمز پيروزي انقلاب اسلامي ايران و حركت بزرگ رو به جلوي آن هم در قدرت رهبري انقلاب بود كه توانست ميليون ها نفر را در زير لواي اسلام متحد كرده و براي مبارزه با طاغوت هاي زمان خود منسجم و بسيج كند.
دكتر'صالح افزود: امام خميني(ره) اصلاحات اساسي در نگرش و جهان بيني اسلامي و حتي در مذهب شيعه انجام داد و از مهم ترين ايده هاي وي اين بود كه مردم نبايد صرفا منتظر امام زمان (عج) بمانند و بايد در دوره انتظار، فعاليت و مجاهدت كنند؛ ايده اي كه تا پيش از وي اصلا مطرح نبود.
دبير كل جماعت علماي سودان گفت: امام راحل(ره) اصل فناناپذير و مقدس ولايت فقيه را مطرح كرد و به اين وسيله جامعه اسلامي را از گزند مصلح نمايان كه در كمين انقلاب نشسته اند تا آن را از مسير اصلي و مورد نظر انبياء مطهر منحرف كنند، بيمه كرد. وي گفت: رهبر كبير انقلاب اسلامي با دلسوزي خاصي به مسايل مسلمانان جهان مي نگريست و اختلاف ميان شيعيان و اهل تسنن را از مسايل بزرگ امت جهاني اسلامي مي دانست و براي اتحاد مسلمانان سعي و تلاش مي كرد. صالح قرار گرفتن مساله فلسطين در صدر مسايل جهاني را از خدمات بزرگ امام راحل (ره) به جهان اسلام عنوان كرد و افزود، اين حركت در زماني آغاز شد كه مساله فلسطين حتي به عنوان يك مساله منطقه اي هم مطرح نبود و همه فكر مي كردند كه ديگر هيچ اميدي براي بازپس گيري سرزمين هاي اشغالي از غاصبان صهيونيست وجود ندارد.
وي افزود، اما با تلاش هاي امام راحل (ره) مقاومت اسلامي در منطقه شكل گرفت و با تحت تاثير قرار دادن ناسيوناليسم عربي توانست به قدرت اول در منطقه خاورميانه عربي تبديل شود، بطوري كه رژيم صهيونيستي با احساس عجز و زبوني در مقابل آن از ايده هاي گسترش سرزميني از نيل تا فرات كه مورد برنامه ريزي قرار گرفته بود، براي هميشه منصرف شود.
دبيركل جماعت علماي سودان گفت: امروز هم شاهد هستيم كه بيداري اسلامي در كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا، سرزمين هاي اسلامي را يكي پس از ديگري از زير يوغ رژيم هاي دست نشانده آمريكا نجات مي دهد. وي ادامه داد، ما شاهد بوديم كه ليبي، مصر و تونس آزاد شدند و در آينده هم كشورهاي بحرين و يمن و برخي ديگر از كشورهاي اسلامي طعم آزادي را خواهند چشيد. دكتر محمد عثمان صالح خاطرنشان كرد: مسلمانان جهان با برخورداري از شناخت نسبت به جايگاه ايران در معادلات جهان اسلام با نگاه احترام آميز به اين كشور به رهبري آيت الله خامنه اي مي نگرند.
وي افزود: امام خامنه اي ادامه دهنده راه امام خميني (ره) مي باشد و بر حفظ ارزش هاي اسلامي و آرمان هاي حضرت امام تاكيد خاص دارند و من در سفرهايم به ايران به اين واقعيت پي برده ام كه ايران يك كشور به معناي واقعي اسلامي است كه در آن اصول و احكام اسلامي معيار و ملاك براي تصميم گيري مسوولان و زندگي مردم مي باشد.
115352-91.03.10
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۶/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد |
۱۳۹۲/۸/۱۸ |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۶ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک |
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق |
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
آفران: تحولات آفريقاي عربي |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی |
۱۳۹۱/۳/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
|
آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر |
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۸/۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر |
۱۳۹۰/۴/۶ |
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۶ |