مصر
- کمیسیون انتخابات مصر اعلام کرد که دور دوم انتخابات ریاستجمهوری این کشور میان "محمد مرسی" نماینده اخوانالمسلمین و "احمد شفیق" ژنرال پیشین نیروی هوایی مصر، باید احتمالا در دهها حوزه تکرار شود.
به گزارش دویچهوله، پایگاه اینترنتی الاهرام آنلاین که به محافل دولتی مصر نزدیک است گزارش داد که دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر به احتمال زیاد باید در حدود ۱۰۰ حوزه انتخابی تکرار شود.
طبق این گزارش، در این حوزهها انتخابات با استفاده از برگههای رایگیری جعلی دستکاری شدهاست. این گزارش اما میافزاید که تصمیم مبنی بر تکرار انتخابات در این حوزهها هنوز بهطور قطعی اتخاذ نشدهاست. قرار بود نتایج رسمی دور دوم انتخابات روز پنجشنبه اعلام شود، ولی کمیسیون انتخابات آن را به تعویق انداخت و اعلام کرد که علت این دیرکرد شکایات زیادی است که از طرف هر دو نامزد دور دوم انتخابات به این کمیسیون ارائه شده است.
- میدان تحریر قاهره بار دیگر به شهر چادرها تبدیل شده است.
به گزارش تلویزیون الجزیره انگلیسی، "احمد شفیق" نخست وزیر سابق مصر در یک کنفرانس خبری با قطعیت درباره پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری صحبت کرده است.
این در حالی است که "محمد مرسی" نامزد اخوان المسلمین نیز چنین ادعایی دارد. اما معترضان در میدان تحریر قاهره جمع شده اند و در حمایت از مرسی شعار می دهند. معترضان همچنین خواستار کنار رفتن شورای نظامی حاکم هستند. آن ها می گویند تا وقتی این اتفاق نیفتد، در میدان تحریر باقی می مانند. خبرنگار این شبکه از میدان تحریر گزارش داد، این میدان بار دیگر به شهر چادرها تبدیل شده است. مردم برای مدت نامعلوم در میدان اردو زده اند. یکی از کسانی که در میدان تحریر حضور دارد، می گوید، مصر باید برای همه مصری ها باشد.
ما باید احساس کنیم که مصر به همه ما تعلق دارد. معترض دیگری می گوید، ما به شورای نظامی هشدار می دهیم که قدرت را به رئیس جمهوری منتقل کند که ما او را اینجا در میدان تحریر انتخاب کرده ایم. یک معترض دیگر می گوید، ما سه خواسته داریم. اول اینکه اصلاحات قانون اساسی را که نظامیان به عمل آورده اند، لغو شود، پارلمان شروع به کار کند و سوم اینکه نظامیان به پادگان های خود بازگردند و قدرت را به رئیس جمهور واگذار کنند.
- "شيخ حازم صلاح ابواسماعيل"، از اعضاي اخوان المسلمين مصر، جمعه (91.04.02) همراه طرفداران خود براي مشاركت در تظاهرات ميليوني وارد ميدان التحرير قاهره پايتخت مصر شد.
ابواسماعيل با بلندگو از تظاهركنندگان حاضر در ميدان التحرير خواست كه با وجود پيروزي" محمد مرسي" نامزد اخوان المسلمين در انتخابات رياست جمهوري ميدان را ترك نكنند. ابواسماعيل به تظاهركنندگان گفت: در صورت باقي ماندن شوراي نظامي حاكم در قدرت، محمد مرسي دوام نخواهد آورد و امنيتي نيز برقرار نخواهد شد. ابواسماعيل افزود: اگر رئيس جمهوري جديد طبق اعلاميه قانون اساسي(قانون اساسي موقت)در ديوان عالي قانون اساسي سوگند ياد كند، به رسميت شناخته خواهد شد ولي ما مي خواهيم كه رئيس جمهوري جديد در ميدان التحرير يا در مجلس نمايندگان سوگند ياد كند. ابواسماعيل بر لزوم ماندن تظاهركنندگان در ميدان التحرير تأكيد كرد و گفت: تظاهركنندگان بايد تا بركناري شوراي نظامي حاكم از قدرت ، لغو اعلاميه مواد قانوني ، اعلام نتايج نهائي انتخابات رياست جمهوري و فعاليت دوباره مجلس نمايندگان در ميدان التحرير بمانند.
"محمد مرسی" نامزد اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری مصر بر ادامه اعتراض علیه اقدامات حاکمان نظامی این کشور تاکید کرد.
محمد مرسی در یک کنفرانس خبری گفت: به اعتراض خود علیه اقدامات حاکمان نظامی مصر برای ایجاد موانع بر سر قدرت رئیس جمهور ادامه خواهد داد. وی افزود: مشکلی بین ما و نیروهای نظامی وجود ندارد. آن ها فرزندان مصر هستند و از همین مردم تشکیل شدند اما زمانی که ما به این صورت مقاومت می کنیم علیه حکم هایی که شورای نظامی صادر کرده صحبت می کنیم. آن ها گاهی درست و گاهی نادرست عمل می کنند. حاکمان نظامی این روزها در حکم خود درباره قانون اساسی و منحل کردن پارلمان اشتباه کردند بنابراین ما می می گوییم در این مورد توافق نداریم.
محمد مرسی گفت: همه کسانی که در میدان تحریر و دیگر میادین در کشور ایستاده اند می گویند و ما می گوییم به مقاومت ادامه می دهیم زیرا ما خوبی و ثبات مصر را می خواهیم. نامزد اخوان المسلمین در انتخابات مصر گفت: ما منتظر هستیم تا کمیسیون عالی بدون تاخیر نتایج انتخابات را اعلام کند. وائل غنیم از اعضای جوانانی که انقلاب مصر را سازماندهی کردند، گفت: ما اساسا با اتحاد ملی موافق هستیم و می خواهیم اطمینان یابیم که پس از اعلام نتایج وی (محمد مرسی) برنده انتخابات است. اساسا حزب وی یا همان اخوان المسلمین به دنبال کنترل کشور نیست بلکه ما مردم می خواهیم کنترل کشور را در دست داشته باشند.
- جنبش ششم آوریل از جنبش های انقلابی مصر درباره هرگونه تلاش شورای نظامی حاکم بر مصر برای اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری به نفع "احمد شفیق "آخرین نخست وزیر رژیم مخلوع "حسنی مبارک" هشدار داد.
نتایج غیر رسمی اعلام شده از پیروزی "محمد مرسی" نامزد گروه اخوان المسلمین مصر حکایت دارد. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، جنبش ششم آوریل در بیانیه ای اعلام کرد هرگونه تلاش برای تغییر نتایج انتخابات برای پیروز اعلام کردن احمد شفیق شاید کشور را به جنگ داخلی و درگیری بین انقلابیون و ضد انقلاب ها وارد کند. این جنبش در بیانیه خود تصریح کرد در مقابل تلاش های شورای نظامی برای کودتا علیه مشروعیت از طریق متمم اعلامیه قانون اساسی خواهد ایستاد. این جنبش تأکید کرد با هرگونه تلاشی برای تقلب در انتخابات برخورد خواهد کرد. این جنبش همچنین تصریح کرد شورای نظامی، قدرتی بالاتر از ملت نخواهد بود و هرگز نمی پذیرد که شورای نظامی، دولت در داخل دولت باشد.
- "مروان الاشعل" کارشناس حقوق بین الملل درخصوص اتفافقات اخير بعد از انتخابات رياست جمهوري مصر گفت: جامعه مصر بسیار ملتهب است. اگر "احمد شفیق" به عنوان فرد پیروز در انتخابات ریاست جمهوری مصر معرفی شود بی تردید این کشور به سمت جنگ داخلی حرکت خواهد کرد و هدف انقلاب مصر کاملا از بین خواهد رفت.
احمد شفیق با این کار نظام و رژیم "حسنی مبارک"، رئیس جمهور مخلوع را دوباره برپا خواهد کرد با این تفاوت که این بار خود او در این عرصه حضور ندارد. این تحول، ضربه مهمی برای انقلاب مصر خواهد بود.
"جیمز جاتراس"، مشاور سابق سنای آمریکا در این خصوص گفت: مردم مصر نگران نتایج انتخابات ریاست جمهوری کشورشان هستند. شورای نظامی حاکم می خواهد ساز و کار های دوران حکومت حسنی مبارک حفظ شود بدون آن که خود وی در مسند قدرت باشد. مردم مصر از حکومت حسنی مبارک خوششان نمی آمد اما به همان نسبت نگران قدرت گرفتن اخوان المسلمین هستند. ژنرال های مصری نیز بسیار گیج و سردرگم هستند.
"کریس بامبری"، روزنامه نگار و نویسنده انگلیسی در این خصوص گفت: مردم مصر به هیچ یک از دو نامزد مطرح در انتخابات ریاست جمهوری به چشم نامزدهای مطلوب نگاه نمی کنند. مصری ها از آن بیم دارند که دوران حکومت حسنی مبارک بار دیگر در کشورشان تکرار شود. اگر "محمد مرسی" رئیس جمهور شود، شورای نظامی حاکم احتمالا به شدت اختیارات رئیس جمهور را کاهش خواهد داد. در این صورت، مردم مصر بار دیگر به خیابان ها خواهند آمد و مصر بار دیگر به تنش و درگیری کشیده خواهد شد. مردم مصر هم از این مساله بیم دارند. آن ها می خواهند رویای انقلابی آن ها به واقعیت بپیوندد.
"مروان الاشعل" در ادامه افزود، جامعه مصر بسیار قطبی شده است. این درحالی است که جامعه مصر خودش، جامعه چند دسته و چندلایه است. این لایه های مختلف مصر به سمت تقابل می روند. این تقابل با شورای نظامی حاکم خواهد بود. بی تردید، نظامیان حاکم بر مصر باید با مردم مواجه شوند و درنهایت از قدرت کناره گیری کنند. بی تردید، نظامیان حاکم در مصر حاضر نخواهند شد بدون توسل به زور، عرصه قدرت را ترک کنند. باید با زور آن ها را از قدرت کنار گذاشت. باید منتظر ماند و دید که این درگیری به چه صورت خواهد بود. شورای نظامی حاکم در چند ماه گذشته ثابت کرده است که حاضر نیست قدرت را واگذار کند. مصر کشوری است که نظامیان از سال ها قبل در آن حاکم بوده اند و هرگز نیز حاضر نخواهند بود از روند گذشته دور شوند.
- "خیرت الشاطر" در گفتگوی اختصاصی با روزنامه لوفیگاروی فرانسه هشدار دارد که خبرهای ضد و نقیض روزهای اخیر درباره نتایج انتخابات ریاست جمهوری و همچنین خبرهای مربوط به وضع سلامت "حسنی مبارک" احتمالا با هدف زمینه سازی برای اعلام پیروزی "احمد شفیق" در انتخابات صورت گرفته است.
خیرت الشاطر درباره حس و حال خود در آستانه اعلام رسمی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مصر گفت: وضع کنونی هم پیچیده و هم مبهم است. اولین هدف انقلاب این بود که در کمال شفافیت و با رعایت معیارهای بین المللی، امکان ایجاد سیستم سیاسی جدید مبتنی بر انتقال مسالمت جویانه قدرت به نمایندگان دموکراتیک منتخب فراهم شود. بر اساس نقشه راه تعریف شده از سوی شورای عالی نیروهای مسلح، این امر قرار بود تا قبل از ماه ژوئن محقق شود. اما ما چند روز پیش شاهد این بودیم که مجلس الشعب بدون هیچ دلیل قانونی منحل اعلام شد. بیانیه ای نیز (درباره کاهش اختیارات و قدرت رئیس جمهور آینده مصر) از سوی این شورا منتشر شد که آن نیز هیچ پایه حقوقی نداشت. به این ترتیب حاکمیت مردمی با شکستی بزرگ مواجه شد.
الشاطر در این باره که آیا به نظرش پیروزی محمد مرسی نامزد اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری مصر قطعی است یا نه؟ گفت: بر اساس نتایج اعلام شده از سوی نمایندگان ما در حوزه های رای گیری و همچنین بر اساس گفته های هیئت های مسئول کنترل انتخابات، نامزد ما با یک میلیون رای پیش است. اما ما روز سه شنبه شاهد انتشار گسترده شایعات و اخبار دروغ بودیم که هدف از آن ایجاد شک و تردید در بین مردم بود. من این گزینه را منتفی نمی دانم که این تحریکات با هدف زمینه سازی برای تقلب در نتیجه انتخابات به نفع احمد شفیق صورت گرفته باشد. شایعات مطرح شده درباره وضع سلامت حسنی مبارک نیز ظاهرا در راستای تحقق همین هدف است. در این شرایط، هیچ کس نمی تواند پیش گویی کند که کمیسیون انتخاباتی چه اعلام خواهد کرد. وی در این باره که اگر محمد مرسی به عنوان پیروز انتخابات اعلام نشود، اخوان المسلمین چه خواهد کرد گفت: برای اعلام هشدار درباره هر گونه تلاش برای تقلب در نتایج انتخابات و همچنین برای اعتراض به انحلال مجلس و انتشار بیانیه مذکور بود که مصری ها سه شنبه شب به خیابان ها آمدند. اوضاع بسیار پرتنش است و تا زمانی که شورای عالی نیروهای مسلح از این دو تصمیمش (انحلال مجلس و انتشار بیانیه) بازنگردد اوضاع به همین گونه باقی خواهد ماند. باید رئیس جمهور آینده از قدرت واقعی برخوردار باشد. مساله ثبات کشور در بین است.
الشاطر در این باره که آیا وی نیز همچون برخی از اعضای اخوان المسلمین معتقد است که ارتش به طراحی کودتا متهم است یا نه؟ گفت: به هر حال اوضاع خطرناک است و این اوضاع بدون شک ویژگی هایی مشابه ویژگی های کودتا را دارد. با این حال، من نمی خواهم از چنین عباراتی استفاده کنم که ذاتا مناقشه زا هستند. ما ترجیح می دهیم به گفتگو ادامه دهیم و از قرار دادن مصر در مسیر خشونت یا مناقشه نظامی، آنگونه که در یمن، لیبی یا در سوریه شاهدش بودیم، خودداری می کنیم. در مقابل، ما قصد داریم از همه ابزارهایی که در اختیار داریم، بویژه فشار مسالمت جویانه مردمی و همچنین ابزارهای قضایی استفاده کنیم. ما همچنین به حمایت های بین المللی نیز امید داریم.
وی در این باره که آیا این موارد برای تغییر موضع شورای عالی نیروهای مسلح کافی خواهد بود یا نه؟ گفت: در غیر این صورت، مصر احتمال دارد در وضع مبهمی قرار گیرد که شاید با شورش های ناشی از گرسنگی همراه شود. وضع اقتصادی مصر در ماه های اخیر بی وقفه تنزل یافته است، 40 درصد مردم زیر خط فقر زندگی می کنند و 12 میلیون نفر از مصری ها بیکار هستند. چنین قیام مردمی نه از سوی ارتش و نه از سوی هیچ نیروی سیاسی دیگر قابل کنترل نخواهد بود. این وضع همچنین احتمال دارد باعث به راه افتادن موج بی ثباتی در کل خاورمیانه شود. الشاطر در این باره که آیا نگران به راه افتادن موج جدیدی از سرکوبگری در مصر است یا نه؟ گفت: من به خوبی می فهمم که ایجاد نظام دموکراتیک مدرن زمان بر است و احتمال دارد با موانعی مواجه شود. افرادی که امروزه در راس کشور هستند از شیوه هایی که مبارک به مدت 30 سال از آن استفاده کرد گسست پیدا کرده اند. من در نظام سابق 12 سال در زندان بودم. به این ترتیب ما برای هر احتمالی آماده ایم. اما این چشم انداز، ما را نمی ترساند و باعث منحرف شدن تلاش های مسالمت جویانه ما برای ایجاد سیستم دموکراتیک مدرن، به هر بهای ممکن، نخواهد شد.
- یکی از سخنگویان ستاد انتخابات "محمد مرسی" نامزد جماعت اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری مصر گفت: ملت مصر با سیاست های قیم مآبانه شورای نظامی مخالف است.
"ولید الحداد" در گفتگو با شبکه تلویزیونی العالم از قاهره درباره نتایج انتخابات ریاست جمهوری مصر و کنفرانس "احمد شفیق" در این زمینه گفت: احمد شفیق برای اثبات ادعای پیروزی خود در این انتخابات هیچ دلیلی و مدرکی را ارائه نکرده است. وی از باقی مانده های رژیمی است که در طول 30 سال گذشته از وعده ها و واقعیت ها سخن می گفتند ولی هیچ دلیل و مدرکی ارائه نکردند. اما محمد مرسی نامزد انقلاب ملت مصر است و ستاد انتخابات وی آمار و ارقام را اعلام کرده است. دو روز پیش کنفرانس خبری برگزار ارائه کردیم و اسناد خود را که از سوی قضات ناظر بر روند انتخابات به دست آوردیم، اعلام کردیم. این آمارها نشان می دهد محمد مرسی با به دست آوردن 52 درصد در این انتخابات پیروز شده و احمد شفیق نیز 48 درصد آرا را به خود اختصاص داده است.ما همچنین شکایت های خود را به کمیته عالی انتخابات ارائه کردیم. کمیته انتخابات نمی تواند آنچه را که بر خلاف گزارش قضات ناظر بر انتخابات مصر اعلام کند.
وی در ادامه درباره اقدامات شورای نظامی در انحلال پارلمان مصر گفت: شورای نظامی می خواهد خود را قیم کشور، رئیس جمهور و اختیارات وی بداند و این که باید رئیس جمهور تسلیم خواسته های شورای نظامی باشد و این موارد را می توان در اعلامیه قانون اساسی مشاهده کرد. آیا ملت مصر می پذیرد که رئیس جمهوری فاقد اختیارات داشته باشد و ملت رئیس جمهوری را انتخاب کند که تحت سیطره یک شورای نظامی باشد؟
ملت مصر هرگز چنین مسئله ای را نمی پذیرد. حزب آزادی و عدالت و بیش از 30 میلیون مصری که پارلمان این کشور را با رای دادن به نمایندگان خود تشکیل دادند با قیمومیت هر نهادی بر این ملت مخالفت می کنند. ملت رئیس جمهور خود را انتخاب کرده است که اختیارات خود را خواهد داشت و دولت خود را تشکیل می دهد. ما نمی خواهیم به دولتی نظامی بازگردیم. ما به دنبال تشکیل دولت مدنی و دموکراتیک هستیم که در آن چرخش قدرت وجود داشته باشد. گروه های سیاسی در این دولت ائتلافی مشارکت داشته باشند. همان طور که محمد مرسی اعلام کرد مشاوران وی از زنان، مسیحيان و جوانان خواهند بود.
- شبکه تلویزیونی روسیاالیوم گزارش داد، این نگرانی وجود دارد با اعلام پیروزی "احمد شفیق" در انتخابات ریاست جمهوری مصر اوضاع این کشور به شدت ناامن شود.
به گزارش این شبکه، هزاران مصری با تجمع در میدان التحریر شهر قاهره به درخواست گروه های سیاسی مصر برای برگزاری تظاهرات میلیونی پاسخ مثبت دادند. تظاهرکنندگان مخالف متمم اعلامیه قانون اساسی و انحلال پارلمان هستند و خواهان آن هستند "محمد مرسی" به عنوان رئیس جمهور جدید این کشور اعلام شود. تظاهرکنندگان، کمیته های مردمی برای حمایت از امنیت این تظاهرات تشکیل داده اند. از سوی دیگر شورای عالی نیروهای مسلح مصر با صدور بیانیه ای درباره اقدامات غیرقانونی هشدار داد.
این شورا صدور متمم اعلامیه قانون اساسی را در این مرحله ضروری دانست. این شورا اعلام کرد از همه گروه های سیاسی حمایت های یکسانی می کند. این شورا تاکید کرد هر گونه آسیب زدن به دارایی های عمومی و خصوصی قاطعانه برخورد خواهد شد.
این شورا مخالفت با احکام دستگاه قضایی این کشور را جرم دانست.
"عبداللطیف الصدیق" گزارشگر این شبکه افزود: تنش های سیاسی در مصر که از هفته گذشته در این کشور تشدید شده این نگرانی را ایجاد کرده است مصر به سوی وضع خطرناکی حرکت کند.
- رئیس مجلس شعب مصر درباره احتمال طولانی شدن حکومت شورای نظامی بر مصر هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم "محمد سعد الکتاتنی" اعلام کرد فرماندهان ارتش قوانینی سیاسی را تدوین کرده اند که ممکن است به بقای ارتش در قدرت به مدت چند سال منجر شود. الکتاتنی ضمن اعلام این مطلب افزود مردم مصر از طریق موسسه های قانونی به مبارزات و تحصن های خود در میدان ها ادامه می دهد. وی افزود اقدامات اخیر شورای نظامی نشان دهنده عزم این شورا برای حفظ قدرت و خودداری از تحویل آن به غیرنظامیان است.
- شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی از ادامه نارضایتی سیاستمداران و مردم مصر از اقدامات اخیر شورای نظامی در این کشور خبر داد.
"عبد القادر بلحاج" خبرنگار این شبکه تلویزیونی با تهیه گزارشی درباره تظاهرات میدان التحریر در مصر گفت: تحولات مصر روز به روز تغییر می یابد؛ به ویژه اینکه مصری ها هر بار که تصور می کنند اوضاع بهبود خواهد یافت، می بینند که اوضاع پچیده تر شده است. در حالی که همه مردم مصر منتظر اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری بودند، کمیته ناظر بر این انتخابات اعلام کرد اعلام نتیجه را برای رسیدگی به اعتراض های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به تعویق انداخته است.
به نظر می رسد تاخیر اعلام نتیجه به تشدید تنش های سیاسی منجر شود؛ به ویژه اینکه مصری ها اکنون این سئوال را مطرح می کنند که در چه زمانی شورای نظامی قدرت را واگذار خواهد کرد؟ و نقش این شورا در مرحله بعدی چگونه خواهد بود؟
عبد القادر بلحاج در ادامه افزود، مصری ها برای اعمال فشار بر شورای نظامی به تحصن نامحدود در میدان التحریر دست زده اند. یکی از معترضان خاطرنشان کرد، به تعویق انداختن اعلام نتیجه انتخابات یک معنا دارد و آن این است که این طرح از پیش برای ضربه زدن به رئیس جمهور منتخب مردم تهیه شده است و سناریوی برخورد با پارلمان که از سوی 30 میلیون مصری انتخاب شدند، تکرار خواهد شد .خبرنگار این شبکه با اشاره به اعلام ستاد انتخاباتی "احمد شفیق"، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، مبنی بر اینکه نتیجه این انتخابات را هرچه باشد خواهد پذیرفت، گفت: به نظر می رسد عرصه سیاسی مصر روز به روز پیچیده تر می شود؛ زیرا بحران پارلمان ادامه دارد و مصریها اصرار دارند متمم قانون اساسی لغو شود.
- ممکن است نظامیان حاکم بر مصر "محمد مرسی" را به عنوان نامزد پیروز در انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام کنند ولی برنامه ریزی برای تضعیف او را از مدت ها قبل آغاز کرده اند و تلاش خواهند کرد او را به رئیس جمهوری دست بسته و بدون اختیارات واقعی تبدیل کنند.
روزنامه الشرق چاپ قطر در مقاله ای به قلم "عدنان سلیم ابوهلیل" با عنوان مرسی پیروز شد، اما... نوشت، تا زمان نگارش این سطور، هنوز به طور رسمی پیروزی محمد مرسی در انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام نشده است هرچند بر اساس آنچه کمیسیون های فرعی انتخابات مصر اعلام کرده اند پیروزی مرسی در این انتخابات واقعگرایانه تر به نظر می رسد.
همچنین بعید است 12 شکایتی که علیه محمد مرسی در برابر 140 شکایت علیه "شفیق" مطرح شده است بتواند فاصله یک میلیون و 300 هزار رای را که بین آن ها است به نفع شفیق پر کند. با این حال همان گونه که در یک سال و نیم اخیر مشاهده کردیم شورای نظامی مصر عمق وابستگی و وفاداری خود را به رئیس جمهور سرنگون شده و ایدئولوژی او نشان داده است. این مسئله موجب می شود احتمال اقدام شورای نظامی به اعلام پیروزی نامزد مورد حمایت خود احمد شفیق همچنان وجود داشته باشد.
یا این که شورای نظامی دست کم فاصله آراء بین دو نامزد را کاهش دهد تا حدی که این فاصله به چند هزار رای کاهش یابد و به این ترتیب پیروزی مرسی کمرنگ و شخصیت کاریزماتیک او از بین برود و شفیق و اطرافیانش بتوانند به بهانه برخوردار بودن از حمایت مردمی، برای خود حزب تشکیل دهند.
چنین کاری از شورای نظامی بعید نیست به ویژه بعد از آن که این شورا بخش اعظم اختیارات رئیس جمهور آینده مصر را به خود منتقل و پارلمان را به نفع خود منحل کرد که این اقدام، اهانت به ملت مصر محسوب می شود که برای نخستین بار نمایندگانش را در انتخاباتی آزاد و شفاف برگزیده بود.
روشن است که شورای نظامی مصر برخلاف تعهدات و سوگند خود، قدرت را به رئیس جمهور منتخب مصر واگذار نخواهد کرد. روشن است که این شورا به دموکراسی احترام نمی گذارد و ارزشی برای اراده مردم قائل نیست و خود را وصی و قیم انقلاب و مردم و نمایندگان پارلمان و نهادهای دولتی و حتی رئیس جمهور مصر می داند. دوره حکومت محمد مرسی -در صورتی که به پیروزی برسد- آسان و عادی نخواهد بود و نظامیان تلاش خواهند کرد از تحقق یافتن برنامه های او جلوگیری کنند تا حکومت او به الگوی اسلامی موفق در برابر حکومت نظامیان تبدیل نشود. در صورت پیروز اعلام شدن محمد مرسی، شورای نظامی او را رئیس جمهوری فرمانبردار می خواهد که از آمریکا و غرب و رژیم صهیونیستی اطاعت کند.
به یاد می آوریم که شورای قانونگذاری قبلی فلسطین که در کنترل جنبش فتح بود در سال 2006 چند روز پیش از آن که شورای قانونگذاری جدید کار خود را آغاز کند بسیاری از اختیارات قانونگذاری و نظارتی خود را سلب و آن را به رئیس تشکیلات خودگردان واگذار کرد تا شورای جدید که تحت کنترل حماس بود نتواند از این اختیارات استفاده کند. این اقدام، عمق کینه و خصومتی را نشان داد که در نهایت به درگیری های خونین بین فتح و حماس منجر شد و دو دستگی بین آن ها تاکنون ادامه یافته است.
مرسی در دوره ریاست جمهوری خود درگیر رویا رویی واقعی و جنگ هر روزه با بقایای رژیم سابق خواهد شد که در همه زوایای دولت و در وزارتخانه ها و استانداری ها و بخش های عمومی و دستگاه قضایی و اقتصاد و مراکز فکری ریشه دوانده اند و از حمایت دستگاه های امنیتی و رسانه ها و نظامیان و اوباش و دشمنان داخلی و خارجی مصر برخوردارند. مرسی در چنین وضعی باید موقعیت خود را تحکیم بخشد و حمایت انقلابیون میدان التحریر و اصحاب رسانه و الازهر و همه طوایف را به خود جلب کند.
- "سونیا دریدی" خبرنگار شبکه فرانس 24 در قاهره گفت شایعات درباره مرگ "حسنی مبارک" احتمالا برای انحراف توجه مردم به نتایج انتخابات است.
خبرنگار شبکه خبری فرانس 24 گفت به گفته منابع پزشکی احتمالا زنده ماندن مبارک وجود دارد. ژنرال های مصری اطمینان داده اند اگر اوضاع جسمانی وی بهتر شود، به زندان بازگردانده خواهد شد. هنوز ارتش بیانیه ای در این خصوص صادر نکرده است. وی افزود در حالی که این نگرانی وجود دارد پس از اعلام نتایج انتخابات شاهد بروز تنش هایی باشیم، شاید این شایعات برای انحراف توجه مردم مطرح شده باشند. این پرسش نیز نزد برخی ها به وجود آمده است که آیا این هیجان برای فراهم کردن زمینه ای برای انتقال مبارک به بیمارستانی نظامی نیست؟
خبرنگار شبکه فرانس 24 در ادامه ضمن اشاره به بی توجهی مردم مصر به سرنوشت مبارک، به موضوع تعویق اعلام نتایج انخابات ریاست جمهوری پرداخت و گفت از نظر اخوان المسلمین هیچ توجیهی برای به تعویق انداختن نتایج این انتخابات وجود ندارد. آنان درباره پیروزی خود هیچ تردیدی ندارند. سخنگوی اخوان المسلمین حتی از ژنرال" احمد شفیق" خواسته است به پیروز واقعی این انتخابات، یعنی "محمد مرسی"، تبریک بگوید. طرفداران اخوان المسلمين باردیگر در میدان التحریر قدرت نمایی کردند. حتی برخی از آنان دست به تحصن زده و اعلام کرده اند اگر محمد مرسی برنده انتخابات اعلام نشود، این میدان را ترک نخواهند کرد. وی افزود از سوی دیگر جناح احمد شفیق بیشتر بدنبال آرام کردن اوضاع است. آخرین نخست وزیر زمان حسنی مبارک خواهان وحدت ملی شده و اطمینان داده است در دولت اخوان المسلمین مشارکت خواهد کرد.
به هرحال با نزدیک شدن به زمان اعلام نتایج رسمی انتخابات ، تنش ها بالا گرفته است. او همچنین خاطرنشان کرد تدابیر امنیتی شدیدی در مصر در حال برقراری است. حتی گفته می شود امکان دارد بعد از اعلام نتایج مقرارت منع آمد و شد برقرار شود.
- با افزایش مخالفت مردمی در مصر با رژیم صهیونیستی، وزارت امور خارجه این رژیم با صدور بیانیه ای از ناتوانی اش در تعیین مکان ثابت برای ساختمان سفارت تل آویو در قاهره خبر داد.
در این بیانیه با اشاره به حمله ماه سپتامبر مصریان مخالف با توافقنامه کمپ دیوید به ساختمان اصلی سفارت رژيم صهيونيستي در قاهره، که منجر به تعطیلی موقت سفارتخانه شده بود، آمده است، از آن زمان تاکنون مقر سفارت اين رژيم در مصر مکان مشخصی ندارد و به نوعی کارکنان سفارت در مصر در آوارگی به سر می برند و وزارت خانه نیز تا الان موفق نشده است مکانی مناسب را برای استقرار کارکنان سفارتش انتخاب کند.
به گزارش پایگاه خبری الرساله نت، در این بیانیه با اشاره به اینکه درخواست ها در مصر برای لغو توافقنامه سازش و همچنین تعطیلی کامل سفارتخانه رژيم صهيونيستي بیشتر شده است، آمده است، این مسائل سبب شد تا کسی در این کشور جرات نکند ساختمانش را به وزارت خارجه رژيم صهيونيستي اجاره دهد در نتیجه این مسئله کار ما را دشوار کرده است.
وزارت امور خارجه رژيم صهيونسيتي همچنین تاکید کرد "یعقوب آمیتای" سفیر رژيم صهونيستي در قاهره همچنان به ماموریتش در مصر ادامه می دهد. این خبر در شرایطی منتشر می شود که روزنامه صهيونيستي معاریو نوشت، شورای عالی نیروهای مسلح مصر در نامه ای به "اسحاق مولخو" نماینده ویژه نخست وزیر رژيم صهونيستي خبر داد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مصر هر چه باشد هرگز تاثیری در روابط میان تل آویو و قاهره نخواهد داشت.
- روزنامه اماراتی نوشت پیروزی نامزد گروه اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری مصر، واشنگتن و تل آویو را وحشت زده کرده است.
پایگاه اینترنتی روزنامه اماراتی البیان نوشت اگر چه مسئولان آمریکایی در واشنگتن و همچنین مسئولان رژيم صهيونيستي در تل آویو با اعلام خبر تقریبا نهایی پیروزی "محمد مرسی" در انتخابات ریاست جمهوری مصر، دچار تپش قلب شده اند، اما شادمانی فلسطینیان در غزه جالب توجه است.
ناظران بر این باروند که خوشحالی و استقبال مردم غزه از پیروزی محمد مرسی به این معنا است که جنبش حماس، گروه های جهادی، گردان های مقاومت و مخالفان پیمان اسلو این پیروزی را در جهت تقویت آرمان ملت فلسطین و در مقابل موجب تضعیف اشغالگران صهيونيست قلمداد کرده اند. اما از سوی دیگر می توان گفت نگرانی آمریکا و رژيم صهيونيستي پیش از پیروزی نامزد اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری مصر بوده است، زیرا با آغاز انقلاب مصر، رژيم صهيونيستي از به خطر افتادن روابطش با مصر به شدت نگران شد. روزنامه البیان در ادامه به نقل از "تزیپی مزئیل" سفیر سابق رژیم صهیونیستی در مصر نوشت، به قدرت رسیدن اسلام گرایان در مصر و بدست گرفتن پست ریاست جمهوری در این کشور، به معنای حکم اعدام روابط قاهره و تل آویو است، زیرا رئیس جمهور جدید با اجرای احکام اسلامی به قطع روابط با رژيم صهيونيستي حکم خواهد داد و از طرف دیگر رهبران اخوان المسلمین همواره از ملاقات و گفتگو با طرف صهيونيستي خودداری کرده اند.
- کارشناس ارشد مرکز مطالعات شرق شناسی مسکو گفت: تنش در روابط شورای نظامی و جماعت اخوان المسلمین مصر به زیان منافع آمریکا و رژيم صهيونيستي در منطقه است.
"ولادیمیر احمدوف" در گفتگو با این شبکه تلویزیونی روسیاالیوم در مسکو درباره وضع انتخابات ریاست جمهوری مصرگفت: تا کنون توافقی میان شورای نظامی و اخوان المسلمین رخ نداده است و نمونه های این مسئله در صدور اعلامیه قانون اساسی و کاهش اختیارات رئیس جمهور آینده است. این وضع به معنای آن است که نظامیان می خواهند در مذاکرات با اخوان المسلمین از قدرت بیشتری برخودار باشند. نظامیان می خواهند امتیازات سابق خود را به ویژه در عرصه اقتصادی حفظ کنند. نظامیان 20 درصد اقتصاد مصر را در اختیار دارند. در صورتی که این وضع در مصر ادامه داشته باشد باید اوضاع مشتنج تری در این کشور باشیم. وی درباره درخواست آمریکا از شورای نظامی برای تسلیم قدرت به رئیس جمهور منتخب در مصر تصریح کرد: آمریکا نگران است در صورتی که چرخش قدرتی در مصر یا توافقی میان نظامیان و اخوان المسلمین رخ ندهد، ممکن است این تنش ها باعث تغییر در موازنه قوای منطقه ای شود و حتی این تنش ها در مصر در اردن و فلسطین نیز تاثیر داشته باشد. در صورتی که این تنش ها در مصر ادامه داشته باشد،باعث زیان هایی برای آمریکا و رژيم صهيونيستي در منطقه می شود. از سوی دیگر این وضع ممکن است به سود روسیه باشد و واشنگتن نیز خواهان این مسئله نیست.
- شبکه پنج تلویزیون فرانسه گزارش داد، بیم آن می رود که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مصر مردم و ارتش این کشور را در مقابل یکدیگر قرار دهد.
دور دوم انتخابات مصر برگزار شد اما با گذشته چهار روز مردم همچنان در انتظار اعلان رسمی نتیجه آن هستند. اخوان المسلمین مصر هواداران خود را به تظاهرات و اعتراض گسترده خیابانی دعوت کرده اما ارتش این کشور اعلام کرده است هرگونه بر هم زدن امنیت و نظم عمومی را به شدت پاسخ خواهد داد. تلویزیون دولتی مصر بیانیه ای را پخش کرد که شورای عالی نیروهای مسلح در آن به تظاهرکنندگان میدان التحریر قاهره به شدت هشدار داده بود. در بخشی از این بیانیه آمده است: اعلان پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری پیش از انتشار رسمی نتیجه غیر قانونی است و یکی از مهمترین علل اختلاف و تنش در صحنه سیاسی است.
در این بیانیه شورای نظامی حاکم بر مصر بر حق مردم مصر بر برپایی تظاهرات مسالمت آمیز صحه گذاشته اما با این حال درباره هرگونه تلاش علیه امنیت و منافع مردم هشدار داده است. شبکه پنج تلویزیون فرانسه افزود: اما این بیانیه نیز نتوانست ده ها هزار نفر از هواداران اخوان المسلمین که در میدان التحریر تجمع کردند را به خانه هایشان بازگرداند. یکی از هواداران اخوان المسلمین در این باره می گوید: حرکت ما شورش و بلوا نیست. شورای نظامی و همچنین "طنطاوی" مشروعیت ندارند. محمد مرسی رئیس جمهور منتخب ما است و "احمد شفیق" بازنده این انتخابات است. هواداران اخوان المسلمین مصمم هستند تا زمانی که نامزد مورد نظر خود را به کرسی ریاست جمهوری نشانده اند، میدان التحریر را ترک نکنند. یکی دیگر از هواداران اخوان المسلمین می گوید، مهمترین خواسته ما انتخاب محمد مرسی به عنوان رئیس جمهور و اعتبار بخشیدن به نتیجه انتخابات پارلمانی است که شورای نظامی آن را منحل کرد.
از سویی نامزد اسلام خواه اخوان المسلمین تاکید کرده است که قصد رویارویی با ارتش را ندارد و تنها اعلان شفاف و بدون تقلب نتیجه انتخابات را خواستار است. احمد شفیق نیز به نوبه خود نیز روز گذشته تاکید کرد که اطمینان داد پیروز انتخابات ریاست جمهوری است. شبکه پنج فرانسه افزود، دو رقیب که هر کدام از آن ها ادعای پیروزی می کنند، ارتشی که قصد ندارد قدرت را به غیر نظامیان تحویل دهد، رئیس جمهور مخلوعی که در بیمارستان است و وضعیت سلامتی اش مشخص نیست، این است مصری که در آستانه انفجاری دیگر قرار دارد.
- فعال سیاسی بحرینی از وجود طرحي براي قتل "حسني مبارك" رييس جمهوري مخلوع مصر و "عبدالله بن عبدالعزيز" پادشاه كنوني عربستان خبر داد.
به گزارش العالم، "قاسم الهاشمي" گفت: اخيرا نشستي ميان سیا، موساد و سازمان هاي جاسوسي عربستان در بحرين به دليل ترس از احتمال خارج شدن اوضاع از كنترل برگزار شد. وي ادامه داد: از جمله نتايج نشست مي توان به صدور حكم قتل مبارك، امير عبدالله، سوق دادن مصر به سوي جنگ داخلي، افزايش كمك به رژيم آل خليفه در بحرين و رژيم عربستان پس از عبدالله اشاره نمود. وي خاطر نشان كرد، در اين نشست سه روزه روساي بخش هاي مختلف سازمان هاي جاسوسي آمريكا، انگليس، رژيم صهيونيستي، بحرين و عربستان شركت داشتند كه همچنان در بحرين هستند. به گفته الهاشمي، منامه به اتاق عمليات سازمان هاي جاسوسي تبديل شده كه از طريق آن، واشنگتن، لندن و رژيم صهيونيستي از نحوه انجام امور آگاه مي شوند. اين شخصيت بحريني يادآور شد: كشورهاي مزبور از حركت مردمي در مصر و خارج شدن آن از كنترل نگرانند و معتقدند، خروج مصر از سلطه آمريكا و صهيونيست ها، رژيم صهيونيستي را به شدت زير فشار قرار مي دهد. وي در ادامه، سركوب ملت بحرين توسط رژيم آل خليفه و اشغالگران سعودي و حضور سازمان هاي جاسوسي آمريكا، رژيم صهيونيستي و عربستان در كشورش را محكوم كرد.
- نخست وزیر ترکیه گفت: تحولات مصر را با نگرانی دنبال می کنیم.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه زمان چاپ ترکیه، "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه که برای شرکت در اجلاس توسعه پایدار در برزیل بسر می برد، در گفتگو با خبرنگارانی که وی را در سفر به برزیل همراهی می کنند، گفت: "محمد مرسی" در انتخابات ریاست جمهوری مصر پیروز شده است اما به نظر می رسد تلاش هایی برای اینکه ریاست جمهوری به وی واگذار نشود، صورت می گیرد. اردوغان گفت: شورای نظامی مصر در پی طرح هایی برای تغییرات فوری در قانون اساسی مصر است. نخست وزیر ترکیه گفت: درباره این مسئله با "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا گفتگو کردیم. ما بر این موضوع تاکید کردیم که از دست بردن در آرای مردم مصر باید خودداری شود.
لیبی
- سخنگوی دولت انتقالی لیبی گفت در درگیری های یک هفته گذشته در منطقه جبل نفوسه در جنوب طرابلس بیش از 100 نفر کشته و حدود 500 نفر دیگر زخمی شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، "ناصر المانع" افزود کمیته خردورزان لیبی با قبایل قنطرار و مشاشیه برای برقراری آتش بس به توافق رسید که به اجرا گذاشته شده است. رسانه های لیبی اعلام کردند این توافق شامل آتش بس و قرار دادن بیمارستان شهر مزده تحت نظارت کمیته ناظر بیطرف است تا این بیمارستان مسئولیت درمان مجروحان را به عهده بگیرد. این توافق همچنین بر ورود نیروهای ارتش به شهر مزده و نظارت بر ساز وکار آتش بس و برخورد با عوامل تیراندازی صحه گذاشته است.
- "مصطفي عبدالجليل" رئيس شوراي انتقالي ليبي از پيدا شدن لباس هاي "امام موسي صدر" در ليبي خبر داد و گفت: براي ما محرز شده كه امام موسي صدر برخلاف ادعاي "قذافي"، ليبي را ترك نكرده است.
به گزارش تلويزيون ليبي، مصطفي عبدالجليل شنبه (91.04.03)در گفتگويي تلويزيوني اعلام كرد، فردي كه قذافي مدعي خروج وي از ليبي بوده، فردي مشابه امام موسي بوده و نه خود ايشان؛ جدا از اينكه ما لباس هاي امام موسي را هم اخيرا در ليبي پيدا كرديم. وي افزود: ما همچنين قبر دسته جمعي را پيدا كرديم كه معتقديم جنازه امام موسي صدر هم بين اجساد پيدا شده بوده اما دولت لبنان خواستار بررسي دي ان اي اين جنازه با استفاده از آخرين تكنولوژي روز در بيروت شد و پس از گذشت 3 ماه هنوز جوابي به ما نداده است. عبدالجليل در پايان به طور تلويحي به علت شهادت احتمالي امام موسي صدر اشاره كرد و گفت: آخرين گفتگوي ميان وي و معمر قذافي چندان دوستانه نبوده چرا كه قذافي تغيير در برخي مفاهيم اسلامي را از ايشان درخواست كرده بود.
- منابع امنيتي ليبي از ترور "جمعه الجازوي" قاضي صدور حكم بازداشت عناصر رژيم ديكتاتوري معمر قذافي در شهر بنغازي خبر دادند.
به گزارش آسوشيتدپرس، يك منبع امنيتي ليبي اعلام كرد كه جمعه الجازوي قاضي صدور حكم عناصر رژيم ديكتاتوري معمر قذافي از جمله "عبدالفتاح يونس" شب گذشته توسط افراد مسلح ناشناس ترور شد. وي به هنگام بازگشت از مسجد و اداي نماز مغرب در شهر بنغازي هدف تيراندازي افراد ناشناش قرار گرفت. الجازوي پيش از اين نيز در ماه مارس هنگام خروج از منزل مورد سوء قصد قرار گرفت كه از ناحيه كتف و قسمت بالاي ريه آسيب ديده بود. گفته مي شود اين قاضي ليبيايي در ماه ژانويه نيز از يك عمليات ترور با خودروي بمب گذاري شده جان سالم به در برده بود.
- دیوان بین المللی کیفری جمعه (91.04.02) اعلام کرد به تحقیق درباره رفتار چهار کارمند خود که از هفتم ژوئن پس از دیدار با "سیف الاسلام" قذافی فرزند "معمر قذافی "دیکتاتور سابق لیبی بازداشت شده اند پایبند است.
مسئولان دیوان بین المللی کیفری روز جمعه پس از گفتگو با دادستان کل لیبی در لاهه در بیانیه ای اعلام کردند، پس از بازگشت چهار کارمند دیوان بین المللی کیفری و بر اساس قوانینی که در این دادگاه اجرا می شود ، اطلاعاتی را که مقامات لیبی ارائه کرده اند مورد تحقیق و بررسی کامل قرار خواهیم داد. در این بیانیه آمده است، پس از پایان تحقیقات، دیوان بین المللی کسانی را که رفتار نامناسب داشته اند مورد مجازات قرار خواهد داد. این دادگاه از طرابلس خواست اقدامات ضروری لازم را برای آزادی این چهار کارمند انجام دهد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاهه، چهار کارمند دیوان بین المللی کیفری از جمله "ملیندا تیلور" وکیل استرالیایی از هفتم ژوئن گذشته تاکنون در شهر زنتان 170 کیلومتری جنوب غربی طرابلس در بازداشت بسر می برند. آن ها برای دیدن سیف الاسلام قذافی به این شهر رفته بودند. طرابلس این افراد را به تهدید امنیت ملی لیبی متهم می کند. مقامات محلی اعلام کردند تیلور که با وکیلی که دادگاه به عنوان وکیل فرزند معمر قذافی مشخص کرده است همکاری می کند، نامه ای از "محمد اسماعیل" که تحت تعقیب است برای سیف الاسلام به همراه داشته است.
تونس
- گفتگوها در تونس برای دستیابی به طرحی مشترک درباره اجرای عدالت در دوره انتقالی آغاز شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره کمیته فنی گفتگوی ملی درباره عدالت در دوره انتقالی در تونس از آغاز گفتگوهایی برای دستیابی به طرح مشترکی بین گروه های سیاسی و مدنی تونسی درباره عدالت در دوره انتقالی جهت ارائه آن به مجلس ملی موسسان خبر داد. این کمیته که از هیأت های مدنی تخصصی تشکیل می شود این مطلب را درحالی بیان کرد که برخی طرف های سیاسی درباره تعلل در خصوص مسئله عدالت در دوره انتقالی هشدار می دهند. "لطفی حجی" خبرنگار این شبکه در تونس در گزارشی در این باره گفت: هر چند همه گروه های شرکت کننده در این گفتگوها در خصوص هدف مشترک با یکدیگر توافق نظر دارند اما اختلافاتی نیز درباره برخی مسائل بین آن ها وجود دارد که تضمین مسئله استقلال از دولت از آن جمله است.
- آمار رسمی نشان می دهد سرمایه گذاری خارجی در تونس در پنج ماه گذشته نسبت به دوره مشابه سال 2011 به میزان 42.8 درصد افزایش داشته است.
بر اساس این آمار که شامگاه جمعه (91.04.02) منتشر شد میزان سرمایه گذاری خارجی در پنج ماه گذشته در تونس به 942 میلیون و 300 هزار دینار (619 میلیون و 900 هزار دلار) رسید. میزان سرمایه گذاری خارجی در دوره مشابه پارسال در تونس به 434 میلیون دلار رسیده بود. به گزارش خبرگزاری شین هوا از تونس، 322 میلیون دلار از کل این سرمایه گذاری ها در بخش انرژی و 139 میلیون دلار هم در بخش کارخانجات صنعتی انجام شده است که بیشترین میزان سرمایه گذاری بوده است.
الجزاير
- وزارت امور خارجه الجزاير اخبار منتشر شده از سوي "عايشه قذافي" دختر ديكتاتور معدوم ليبي در خصوص تحولات اين كشور و تهديد دولت ليبي را رد كرد.
عايشه قذافي دختر ديكتاتور معدوم ليبي طي دو روز گذشته به نوشته برخي روزنامه هاي الجزاير در بيانيه اي با اشاره به تحولات كنوني در ليبي، ضمن مخالفت با هرگونه آشتي ملي، خواستار نبرد و مبارزه با دولت جديد اين كشور شده بود. "عمار بلاني" سخنگوي وزارت خارجه الجزاير جمعه (91.04.02) در گفتگو با خبرگزاري رسمي اين كشور اخبار منتشر شده از سوي برخي نشريات در خصوص اظهارات عايشه قذافي در روزهاي اخير را نادرست خواند. سخنگوي وزارت خارجه الجزاير بار ديگر بر روابط برادرانه و دوجانبه كشورش با ليبي تاكيد كرد. عمار بلاني، افزود، الجزاير هرگونه دخالت در امور داخلي اين كشور را كه باعث تضعيف حاكميت آن شود را محكوم مي كند.
روزنامه الجزايري الشروق' گزارش داده بود كه دختر قذافي در بيانيه جديد خود بار ديگر دستگاه ديپلماسي الجزاير را در تنگناي سياسي قرار داد.
منابع خبری رسمی در الجزایر از کشته شدن سه مظنون افراط گرا به دست نیروهای نظامی این کشور خبر دادند.
نیروهای امنیتی الجزایر در عملیاتی در منطقه بلیده در 50 کیلومتری جنوب غربی پایتخت، سه فرد مسلح مظنون به دست داشتن در فعالیت های تروریستی را به قتل رساندند. مسئولان امنیتی الجزایر می گویند این سه نفر از اعضای گروه افراط گرایی بودند که در سال 2007 خود را شاخه القاعده در مغرب عربی نامید. این سه مظنون با نیروهای ویژه الجزایر که مشغول پاکسازی منطقه بودند درگیر شدند و به ضرب گلوله کشته شدند.
یکی از این سه نفر ملقب به "ابوهاشم" بود که ریاست یک گروه مسلح وابسته به شاخه القاعده در مغرب عربی را بر عهده داشت. به گزارش خبرگزاری شین هوا از الجزیره، روزنامه الاخبار الجزایر به نقل از منابع رسمی نوشت نیروهای ویژه ارتش ملی الجزایر از عملیات گسترده ای را برای برقراری امنیت در نواحی کوهستانی اطلس در منطقه بلیده و پاکسازی این منطقه از نیروهای مسلح افراط گرا آغاز کرده اند.
سودان
- پلیس ضد شورش سودان برای متفرق کردن شمار کمی از دانشجویان معترض در دانشگاه خرطوم از گاز اشک آور استفاده کرد.
آن ها در اعتراض به طرح های دولت برای کاهش یارانه سوخت و افزایش کرایه وسایل حمل و نقل - که بخشی از برنامه دولت برای کاهش هزینه ها محسوب می شود - تظاهرات کرده بودند. شاهدان اعلام کردند خودروهای پلیس حین برگزاری این تجمع در تقاطع های منتهی به دانشگاه خرطوم مستقر بودند .
"عمر البشیر" رئیس جمهور سودان طرح های ریاضت اقتصادی را اعلام کرد و گفت سودان دیگر یک صادر کننده نفت محسوب نمی شود و باید از هزینه ها کاسته شود. او همچنین به هزینه های درگیری با سودان جنوبی اشاره کرد که سال گذشته اعلام استقلال کردند.
- مسئولان گامبیا از عزیمت 196 سرباز حافظ صلح از این کشور به منطقه دارفور در سودان خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از بانجول، انتظار می رود سربازان و افسران وابسته به نیروهای مسلح و پلیس و نیروی دریایی در گامبیا جمعه (91.04.2) وارد دارفور شوند همچنین گروهی دیگر برای شرکت در عملیات حفظ صلح در سودان اماده می شوند. لازم به ذکر است نیروهای حافظ صلح گامبیا به نیروهای چند کشور افریقایی تحت نظارت سازمان ملل متحد و اتحادیه افریقا در دارفور ملحق خواهند شد.
- دیده بان حقوق بشر جمعه (91.03.02) با انتشار گزارشی بازداشت های خود سرانه و شرایط وحشتناک بازداشتگاه ها در سودان جنوبی را محکوم کرد.
دراین گزارش آمده است یک سوم زندانیان در سودان جنوبی بدون محاکمه و حتی اتهام در بازداشت به سر می برند و مقامات این کشور باید دستگیری های خودسرانه را متوقف و شرایط وحشتناک زندان ها را اصلاح کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از جوبا، این سازمان غیردولتی ضمن محکوم کردن موارد نقض حقوق بشر و نقض آزادی های اساسی در این کشور اعلام کرد آیین های دادرسی ناعادلانه، بازداشت های غیرقانونی و شرایط هولناک در زندان های سودان جنوبی بهبود نظام قضایی این کشور را می طلبد.
گزارش دیده بان حقوق بشر نشان می دهد در حدود 2000 هزار نفر از زندانیان در سودان جنوبی به هیچ جرمی محکوم نشده اند و در برخی موارد حتی بدون این که مقصر شناخته شوند مدت ها است که در زندان در بازداشت به سر می برند. همین گزارش حاکی است بیشتر این زندانیان وکیلی برای رسیدگی به پرونده خودشان ندارند. دیده بان حقوق بشر در گزارش خود همچنین به بازداشت عقب مانده های ذهنی، بستن زنجیر به پاهای زندانیان و ناکافی بودن سرویس های بهداشتی در زندان ها اشاره کرده است. در این گزارش آمده است 15 زندانی سال گذشته در دو زندان سودان جنوبی جان خود را از دست دادند و علت مرگ بیشتر آن ها ابتلا به بیماری هایی بوده که نیاز به مراقبت داشته است. دیده بان حقوق بشر که مقر آن در شهر نیویورک قرار دارد در گزارش خود علاوه بر این از مشکلات مربوط به آب آشامیدنی و غذای ناکافی در زندان ها خبر داده است. این نهاد به مدت ده ماه قبل و بعد از اعلام استقلال سودان جنوبی در این زمینه تحقیق کرده است. مسئولان دیده بان حقوق بشر از 12 زندان از مجموعه 79 زندان موجود در سودان جنوبی بازدید کرده اند. در پی این بازدید مشخص شد بیشتر زندان ها تخریب شده و سلول ها آلوده و پر از جمعیت است. در حالی که چند روز تا نخستین سالگرد اعلام استقلال سودان جنوبی در نهم ژوئیه باقی مانده دیده بان حقوق بشر در این گزارش بر ضرورت ایجاد یک نظام قضایی اصولی برای برقراری حکومت قانون در این کشور تاکید کرده است.
115375-91.4.03
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۶/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد |
۱۳۹۲/۸/۱۸ |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۶ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
آفران: تحولات آفريقاي عربي |
۱۳۹۱/۴/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک |
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق |
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی |
۱۳۹۱/۳/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
|
آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر |
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۸/۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر |
۱۳۹۰/۴/۶ |
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۶ |