نگاه آفران > آفران: تحولات آفريقاي عربي

آفران: تحولات آفريقاي عربي

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۴/۱۳
New Page 1

مصر

- سخنگوي رياست جمهوري مصر از ديدار "محمد مرسي" با وزير خارجه آمريكا در 24 تير خبر داد.
فلسطين اليوم گزارش داد، "ياسر علي" سخنگوي رياست جمهوري مصر اعلام كرد كه محمد مرسي 14 جولاي (24 تير) با "هيلاري كلينتون" در قاهره ديدار خواهد كرد.
در اين ديدار روابط دو جانبه و رويدادهاي منطقه مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت و كلينتون پيروزي محمد مرسي در انتخابات رياست جمهوري مصر و اعتماد مردم اين كشور به وي را تبريك خواهد گفت.

- سفر "جان مک کین" سناتور ارشد جمهوری خواه آمریکا به مصر به علل نامعلوم به تعویق افتاد.
مسئول سفارت آمریکا در قاهره روز دوشنبه (91.04.12) در بیانیه ای اعلام کرد سفر جان مک کین به قاهره که قرار بود چهارشنبه (91.04.14) صورت گیرد تا زمان نامعلومی به تعویق افتاد .
مسئول سفارت آمریکا به علل تعویق سفر این سناتور آمریکایی به مصر اشاره ای نکرد. به گزارش خبرگزاری آلمان قاهره، سفارت آمریکا در قاهره پیش از این در بیانیه ای اعلام کرده بود جان مک کین پس از دیدار با مقامات مصر روز پنجشنبه (91.04.15) با حضور در کنفرانس خبری در یکی از هتل های قاهره به سئولات خبرنگاران پاسخ خواهد داد .

- فرزند رئيس جمهور مصر با رد ديدار با رهبر حزب نهضت تونس گفت كه وي تابحال "راشد الغنوشي" را نديده است.
"اسامه مرسي" ، انتشار اخباري مبني بر اقدام وي به إهداي مدال به شيخ راشد الغنوشي رهبر حزب نهضت تونس در فرودگاه قاهره را به طور كلي رد كرد.
وي هدف از پخش اين گونه تبليغات را مخدوش كردن چهره خانواده رئيس جمهور منتخب مردم مصر دانست. "أسامه مرسي" طي اظهاراتي كه روز دوشنبه (91.04.12) در قاهره منتشر شد تاكيد كرد كه به رغم تصميم وي و ساير افراد خانواده رئيس جمهور مبني بر دور شدن از رسانه ها ولي وي مجبور به پاسخ دادن به اين خبر شد.
وي افزود، من هيج ارتباطي با نهاد رياست جمهوري ندارم و تاكنون به كاخ رياست جمهوري نيز نرفته ام و تصور نمي كنم كه شيخ راشد الغنوشي اطلاعي از اين نهاد داشته باشد.
وي همچنين از رسانه ها خواست نسبت به خبرهاي پخش شده توسط برخي ازخبرگزاري ها اطمينان حاصل كنند.
اسامه مرسي با تقدير از رسانه ها در مصر گفت: من فقط عدالت و انصاف را طلب مي كنم زيرا من مانند ساير شهروندان اين سرزمين هستم و دوست ندارم با من بعنوان فرزند رئيس جمهور تعامل كنند زيرا چنين دوراني گذشت و مردم مصر ديگر اجازه نخواهند داد به اين مرحله بازگردند.
در اين رابطه روزنامه (الوطن) كه به "سعدالكتاتني" رئيس مجلس سابق مصر تعلق دارد در شماره روز دوشنبه (91.04.12) خود نوشت كه فرزند رئيس جمهور مصر به سالن فرودگاه قاهره رفت و خواستار ديدار با رهبر حزب نهضت تونس به منظور تسليم هديه پدرش به وي شد.
اين روزنامه مدعي شد، رهبر حزب نهضت تونس از سالن فرودگاه بيرون آمد و مدال رئيس جمهور مصر را دريافت كرد.

- میهمانان شبکه خبری سی‌ان‌ان در یکی از معروف‌ترین برنامه‌های این شبکه از" محمد مرسی" به عنوان شخصیتی مبارز نام بردند که می‌تواند نفوذ نظامیان را در مصر کاهش دهد و رابطه مصر و رژیم صهیونیستی را بی‌معنا سازد.
برنامه مشهور میزگرد سیاسی که با مجری‌گری "فرید زکریا" در شبکه سی‌ان ان برگزار می‌شود، روز دوشنبه (91.04.12) به انقلاب مصر و پیروزی محمد مرسی در انتخابات این کشور اختصاص داشت. فرید زکریا از رئالیست‌های تهاجمی و نظریه‌پردازان معروف سیاست بین‌الملل است.
بنابراین گزارش،"دکتر طارق مسعود"، استاد دانشگاه هاروارد، یکی از میهمانان این برنامه، از محمد مرسی به عنوان شخصیتی مبارز یاد کرد که قدرت آن را دارد نظامیان را از ساختار قدرت مصر بیرون کند. وی تصریح کرد که حضور اخوان‌المسلمين در پست ریاست ‌جمهوری، به این نهاد اهمیت بیشتری بخشیده است.
"استفان کوک"، دیگر میهمان این برنامه با اشاره به منافع خاص نظامیان در بخش‌های مختلف مصر، تصریح کرد که نظامیان تلاش خواهند کرد تا این منافع را با قدرت حفظ کنند. اخوان‌المسلمين سعی دارد این سیستم را تغییر دهد اما به نظر نمی‌رسد نظامیان به راحتی کوتاه بیایند.
"طارق مسعود" نیز بر این نظر کوک صحه گذاشته و ابراز داشت که ساده‌لوحانه است که فرض شود نظامیان به سادگی قدرت را از دست می‌دهند.
زکریا سپس نظر میهمانان برنامه را در خصوص رابطه مصر با رژیم صهیونیستی در دوران مرسی سوال کرد و به کمپ دیوید اشاره نمود.
مسعود، تصریح کرد که مرسی در خصوص رژیم صهیونیستی بسیار تند صحبت کرده است و همچنین افزود که مرسی تنها زمانی به کمپ دیوید احترام خواهد گذاشت که کشور مستقل فلسطین نیز به مرکزیت قدس تشکیل شده باشد.
استفان کوک نیز اضافه کرد که مرسی احتمالا روابط مصر و رژیم صهیونیستی را از هرگونه معنا تهی خواهد کرد.

- خبرنگار شبكه النيل مصر كه در دوران "حسني مبارك" ديكتاتور مخلوع از اين شبكه جدا شده بود، تأكيد كرد كه تنها با شرط داشتن حجاب اسلامي، همكاري خود را با اين شبكه از سر مي گيرد.
شبكه العالم گزارش داد، خانم"نرمين خليل" تأكيد كرد كه بازگشتش باحجاب اسلامي به شبكه خبري النيل حق او است، و در صورت مخالفت مسئولان با اين امر، شكايت خود را به رئيس جمهور منتقل خواهد كرد.
"نرمين خليل" پس از مطرح كردن اين مسأله، بعنوان نخستين كارمند زن با حجاب اسلامي در تلويزيون مصر حاضر شد.
"نرمين خليل" در دوران مبارك پس از جدا شدن از شبكه "النيل" به شبكه "العالم" پيوست، و بدين ترتيب توانست با پوشيدن حجاب اسلامي، به فعاليت رسانه اي خود در مصر ادامه دهد.
"نرمين خليل" كه در جريان انقلاب 25 ژانويه، نقش فعال و مؤثري را در انعكاس رويدادهاي ميدان "التحرير" كانون انقلاب مردم در پايتخت مصر ايفا كرده بود، در دومين همايش بين‌المللي خبرنگاران زن جهان اسلام، از ميان 180 خبرنگار بعنوان برترين خبرنگار زن جهان اسلام انتخاب شد.

- جماعت اسلامي مصر از سخنان "محمد مرسي" مبني بر تلاش براي آزادي "عمر عبدالرحمان" اسلامگراي مصري از زندان آمريكا استقبال كرد.
اين گروه با صدور بيانيه اي اعلام كرد، التزام رئيس جمهوري براي آزادي عمر "عبدالرحمان" شايسته تقدير است.
به گزارش پايگاه اينترنتي روزنامه الشروق مصر، در اين بيانيه برخي از اتهامات مطرح شده عليه عمر عبدالرحمان درداخل مصر بي اساس و حتي واكنش چهره هاي سياسي آمريكا به سخنان اخير محمد مرسي درباره شيخ عمر عبدالرحمان ناشي از اطلاعات غلط آن ها دانسته شد و آمده است، عبد الرحمن نه به دليل دست داشتن در انفجار مركز تجارت جهاني، بلكه به دليل مخالفت آشكارش با حسني مبارك مجازات شده است زيرا اتهام اصلي وي تلاش براي ترور حسني مبارك درمقر سازمان ملل متحد بوده است .
اين جماعت افزود، آنچه بي گناهي شيخ عمرعبدالرحمان را ثابت مي كند اظهارات "فريدريك وايت هورست" يكي از مزدوران دفتر تحقيقات فدرال آمريكاست كه اعتراف كرده بود در پرونده دادستان كل آمريكا عليه عمر عبدالرحمان، فشارهاي زيادي به او وارد شد .

- رئیس جمهور اسبق آمریکا اعلام کرد ارتش مصر تعهدش درباره انتقال کامل قدرت را نقض کرده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه الخلیج امارات "جیمی کارتر" گفت: ارتش مصر تعهدش درباره انتقال کامل قدرت را نقض کرده است.
وی در مقاله ای در فصلنامه دانشگاه آمریکایی در قاهره با نام کایرو ریویو امور بین المللی که سه شنبه (91.04.13) منتشر مي شود، گفت انقلاب مصر پیشرفت غیر قابل انکاری داشته است اما حکام نظامی تعهد سابقشان را به انتقال کامل قدرت به دولت مدنی منتخب نقض کردند.
کارتر پس از آن چنین اظهار نظر کرده بود شورای نظامی در آخرین ساعات بسته شدن مراکز اخذ رای در انتخابات ریاست جمهوری، قانون اساسی مکمل را اعلام کرد که اختیارات رئیس جمهور را محدود می کند.
کارتر از مصری ها خواست یک نظام سیاسی بنیان گذارند که رئیس جمهور و قوه مقننه سلطه مدنی بر تصمیمات خاص ارتش داشته باشد. وی گفت رئیس جمهور باید فرمانده کل نیروهای مسلح باشد و مقامات مدنی منتخب درباره قوانین مربوط به بودجه ارتش، حقوق افسران و اعضای ارتش، ویژگی ها و شرایط بازنشستگی و انواع اسلحه که باید در اختیار ارتش باشد، تصمیم گیری کنند. کارتر افزود من به عنوان رئیس جمهور فرمانده کل نیروهای مسلح بودم و همه نیروها باید تصمیمات مرا اجرا می کردند بنابراین همه نظام ها در جوامع دمکراتیک باید اینگونه باشند و امیدواریم مصر نیز چنین نظامی داشته باشد. وی افزود انقلاب مصر پیشرفت غیر قابل انکاری داشته است اما از برخی حوادث که نشان می دهد انتقال قدرت در مصر مسیر غیر دمکراتیک می یابد ناراحت شده است و گواه این مطلب انحلال پارلمانی است که بصورت دموکراتیک انتخاب شده بود و پیشنهادی که درباره بازگرداندن برخی عناصر قانون نظامی مطرح شده است.

- رئيس جمهوري مصر در پيامي به نشست مخالفان سوريه در قاهره بر مخالفت خودبا تجزيه سوريه تاكيد كرد.
پايگاه اليوم السابع گزارش داد، "محمد مرسي" در پيامي به نشست موسوم به وحدت مخالفان سوريه كه از سوي "محمد كامل عمرو" قرائت شد ضمن خوشامد گويي به حاضران اعلام كرد، سوريه امتداد امنيت قومي مصر است و ما كشور و ملت واحد هستيم.
مرسي بيان كرد، همبستگي مصر با سوريه قبل از اينكه استراتژي باشد يك واجب اخلاقي محسوب مي شود و ما آينده آزادي را براي سوريه آروز مي كنيم و كرامت سوريه براي تنيدن روح جديد در امت لازم است.
در اين پيام آمده است، مصر از موضوعات جهان عرب و اسلام غافل نيست و مصر بر وحدت سوريه، پرهيز از تجزيه و نيز دوري مشكلات طايفه اي از آن تاكيد دارد زيرا نهضت امت تنها با وجود سوريه و وحدت آن ميسر مي شود.
مرسي بيان كرد، اولويت كنوني توقف فوري خشونت ها در سوريه است و جامعه بين الملل بايد به مسئوليت خود در اين باره عمل كند.

- دولت ترکیه رسما از رییس جمهوری جدید مصر دعوت کرد که به این کشور سفر کند.
"احمد داود اوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه دوشنبه (91.04.12) در دیدار با "محمد مرسی" رییس جمهور مصر در قاهره ضمن تبریک پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری دعوت رسمی دولت ترکیه را برای سفر به این کشور به وی ابلاغ کرد. وزیر امور خارجه ترکیه در این دیدار همچنین خرسندی خود را از اینکه به عنوان اولین وزیر غیرعرب وارد قاهره شده و پیروزی مرسی را به وی تبریک گفته ، ابراز کرد.
داوود اوغلو در پایان این دیدار گفت که از مرسی دعوت کرده است به ترکیه سفر کند و محمد مرسی نیز قول داد در اولین فرصت این دعوت را پاسخ دهد.
وی همچنین گفت که برگ سفیدی را به رییس جمهوری جدید مصر داده و از وی خواسته است که خواسته های خود را در زمینه همکاری بین ترکیه و مصر در آن ذکر کند زیرا ترکیه برای همکاری های بین دو کشور در تمامی زمینه ها، مرز و حدودی نمی شناسد.
این وزیر ترک تصریح کرد که در دیدار با مرسی بر تلاش در کنار مصر به منظور تحقق ثبات و صلح در منطقه تاکید و ابراز اطمینان کرد که رهبری جدید مصر در کنار ملت خود به موفقیت های زیادی دست خواهد یافت و موفقیت مصر موفقیت برای همه منطقه است.
احمد داوود اوغلو خاطر نشان کرد که شورای همکاری های راهبردی ترکیه و مصر که سال گذشته در جریان سفر رجب طیب اردوغان به قاهره تاسیس گردید فعال خواهد شد و نشست های این شورا به ریاست نخست وزیران دو کشوربرگزار می شود.
اوغلو گفت با وجود دشواری های دوره انتقالی در مصر، اما حجم مبادلات تجاری و سرمایه گذاری های بین دو کشور روند صعودی دارد و ما به این روند سرعت خواهیم داد و به عمل مشترک بین دو کشور در تمامی زمینه ها ادامه خواهیم داد.

- پس از اعلام پيروزي مرسي، دستگاه اطلاع رساني عربستان در دو روز ابتدايي با سردي و تنها به نقل خبر اكتفا و به درج تيترهاي دو پهلو و مقالات هشدار دهنده اقدام كرد و هيچ موضع رسمي از سوي دولت و پادشاه عربستان اتخاذ نشد.
پيروزي "محمد مرسي"، نامزد اسلامگراها با استقبال سرد مقامات سعودي همرا ه بود، به طوري كه پادشاه اين كشور، آخرين مقام عربي بود كه پيروزي انتخابات را به محمد مرسي تبريك گفت.
نگاهي اجمالي به تحولات گذشته در روابط عربستان و مصر نشان مي‌دهد كه دولت سعودي از آغاز تحولات مصر همسو با دولت آمريكا و رژيم صهيونيستي، در كنار دولت ساقط شده مصر بوده و تمام تلاش خود را در سطوح مختلف دولتي و رسانه‌اي و ديپلماتيك به منظور عدم حاكميت جريان اسلامگرا به رهبري اخوان المسلمون بر مصر انجام داده است.
در خلال اين تلاش‌هاي دولت عربستان، شهروندان انقلابي مصر ضمن آگاهي يافتن از بخشي از اهداف حكام آل سعود به منظور حفظ مبارك و وابستگان وي، همزمان با اشغال سفارت رژيم اشغالگر قدس در قاهره، بخشي از سفارت عربستان به همراه خودروهاي ديپلماتيك اين سفارت را به آتش كشيدند و بار ديگر طي ماه‌هاي گذشته به هنگام دستگيري "جيزاوي" وكيل فعال مصري، به سفارت و كنسولگري اين كشور در مصر هجوم آورده و به تخريب ديوارها و ابراز انزجار از پادشاه عربستان و دستگاه حاكم بر آن پرداختند.
متعاقب بروز اين حوادث، انتخابات رياست جمهوري مصر با كش و قوس‌هاي فراوان انجام و ده‌ها ميليارد دلار عرستان به پاي نامزدهاي غير اخواني از جمله "احمد شفيق" آخرين نخست وزير مبارك هزينه شد و مقالات متعددي نيز عليه رويه اخواني‌ها در تاريخ مبارزاتي آن ها در مصر در جرايد عربستان درج شد. اما پس از تمامي اين فراز و نشيب‌ها محمد مرسي نامزد اخوان المسلمون به پيروزي رسيد.
پس از اعلام پيروزي مرسي، دستگاه اطلاع رساني عربستان در دو روز ابتدايي با سردي و تنها به نقل خبر اكتفا و به درج تيترهاي دو پهلو و مقالات هشدار دهنده اقدام كرد و هيچ موضع رسمي از سوي دولت و پادشاه عربستان و وزارت امور خارجه اين كشور اتخاذ نشد.
روزنامه الوطن نزديك به وزارت امور خارجه عربستان با تيتر "رياست جمهوري به اخواني‌ها رسيد" به سردي از مرسي استقبال كرده و در سرمقاله خود نوشت: رئيس جمهور جديد مصر با چالش‌هاي فراوان منطقه‌اي و بين‌المللي و مشكلات داخلي و ساماندهي اقتصادي روبروست!
الشرق الاوسط نيز با تيتر "نامزد اسلامگراها رئيس جمهور مصر شد" اين موضوع را منعكس و با درج گزارشي شبهه‌ناك از ترس و بيم مسيحيان و قبطي‌ها در دوران حاكميت اسلامگراها (اخواني‌ها) سعي در القاي اخوان هراسي كرده است.
عكاظ و الحيات نيز به همين ترتيب پايبند بودن به تعهدات بين‌المللي مصر را مطرح كردند تا اينكه روز سه شنبه (91.04.06) هيئت وزيران عربستان به رياست ملك عبدالله تشكيل و در خلال آن با تأخير دو روزه، انتخاب مردم مصر را به عنوان رئيس جمهور جديد اين كشور تبريك گفت.
اين در حالي است كه بسياري از كشورهاي عربي و شوراي همكاري خليج فارس از جمله قطر، امارات، اردن، سوريه، كويت و حداقل براي حفظ ظاهر و عرف ديپلماتيك، 24 ساعت پيش از عربستان سعودي به مرسي تبريك گفته بودند كه اين مسئله به نوبه خود از ابراز نارضايتي نانوشته مقامات سعودي از انتخاب محمد مرسي حكايت دارد.

- تحلیل های مصر

- "مهاجراني" در مقاله اي كه در الشرق الاوسط نوشت، بدون اشاره به صراحت آيات قرآن براي حفظ حجاب (مثلا آيه 30 سوره نور يا آيه 58 سوره احزاب) به كتاب "قاسم امين" اشاره كرد كه مدعي شده بود: "حجاب كنوني زنان، دستور اسلام نيست و دعوت به كنار گذاشتن اين حجاب موجب خروج از دين نمي شود".
مهاجراني در پايان مقاله اش ادعا كرد به عقيده من هيچ دليل قاطعي بر واجب بودن حجاب وجود ندارد! از اين رو "محمد مرسي" نبايد حجاب را اجباري كند. خداوند تعالي در برابر تقصيرات بندگانش گذشت مي كند و همه گناهان را مي بخشد!

- "علي اكبر سيبويه" با تحليل تحولات اخير مصر گفت: از تمامي رسانه‌ها به عنوان يك ضرورت مي‌خواهم، شرايط كنوني مصر را درك كرده و از اقدامات شتابزده پرهیز کنند.
علي اكبر سيبويه كارشناس مسائل سياسي در گفت‌وگو با خبرنگار بين الملل خبرگزاري دانشجو، در ارتباط با تحولات اخير مصر و نقش اخوان المسلمين گفت: حركت مردم مصر را نمي‌توان يك انقلاب كامل ناميد زيرا ساختار حكومتي زمان مبارك همچنان در اين كشور پابرجاست و شاهد آنيم كه شوراي نظامي همچنان به مانند 50 سال گذشته به عنوان قدرت برتر محسوب مي‌شود.
سيبويه اقدامات ارتش مانند انحلال پارلمان و رد صلاحيت برخي كانديدها را دليلي براي اثبات سخنانش ذكر كرد و گفت: علي‌رغم روي كارآمدن "محمد مرسي" نبض كشور همچنان در دست نظاميان است.
اين استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به نقش پررنگ ارتش در تحولات پنج دهه اخير مصر گفت: شوراي نظامي در روند برگزاري انتخابات به همراه غربي ‌ها به گونه‌اي كاملاً زيركانه رفتار نموده‌ آن ها علي‌رغم اينكه ابتدا به نظر مي‌رسيد "عمر موسي" كانديداي مورد تاييدشان ‌باشد با پنجم اعلام كردن وي تلاش كردند اينگونه وانمود كنند كه هيچگونه دخالتي در روند برگزاري انتخابات نداشته‌اند اين در حالي است كه با بالاآوردن احمد شفيق به دنبال خط و نشان كشيدن براي انقلابيون بودند.
استاد دانشگاه تهران به تاخير افتادن زمان قطعي نتايج انتخابات رياست جمهوري را امري كاملاً حساب شده دانست و گفت: ارتش و غربي ‌ها با كش دادن اعلام نتايج، به دنبال برقراري برخي ارتباطات بودند.
به گفته‌ي سيبويه نتايج اعلام شده از سوي كميته انتخابات غيرواقعي به نظر مي‌رسد زيرا تصور همگان بر پيروزي مرسي با كسب بيش از 70 تا 80 درصد آراء در مرحله دوم انتخابات بود.
- "عمر سليمان" مهره پشت پرده
وي در ادامه به بررسي چهره پشت پرده عمر سليمان رئيس سابق دستگاه ‌هاي امنيتي مبارك اشاره كرد و گفت: اينگونه به نظر مي‌رسد كه سليمان به عنوان يك مهره كليدي در پشت تحولات اخير مصر همچنان به ايفاي نقش مي پردازد.
سيبويه ادامه داد: غربي ‌ها و ارتش علي‌رغم برخورد با مبارك و اطرافيان وي، سليمان را به عنوان مهره‌اي كليدي حفظ كرده‌اند تا در زمان لازم از او استفاده كنند.
سيبويه نقش عمر سليمان را در حوادث اخير مصر پر رنگ مي‌بيند و مي‌گويد: علي رغم در سايه ماندن وي، سليمان نقش مهمي را در اقدامات ارتش و عناصر وابسته به رژيم سابق ايفا مي‌كند به واقع عمر سليمان عنصري است كه غرب و صهيونيست‌ها بيشترين اعتماد را به وي دارند.
- اهميت مصر در استراتژي غرب
اين كارشناس مسائل سياسي در ادامه گفت: اهميت مصر براي غرب بسيار حياتي است از اين رو آن ها به هيچ عنوان مايل به تغيير سياست‌هاي كلان مصر با روي كارآمدن المرسي نيستند و در اين راستا از هيچ كوششي دريغ نمي‌كنند. سيبويه با اشاره به روي كارامدن اسلامگرايان در الجزاير در دهه 80 ميلادي گفت: اگرچه اهميت مصر به عنوان محوريت جهان عرب بسيار بيشتر از الجزاير است، اما در همان جا هم غرب و به خصوص فرانسه نتوانست پيروزي اسلام‌گرايان را تحمل نمايد از اين رو اقدام به سركوب آنان نمودند.
سيبويه در ادامه به برسي نقش اخوان المسلمين در قيام مردم مصر پرداخت و گفت: به واقع جريان اخوان هم اكنون به عنوان پرنفوذ‌ترين جريان در فضاي فعلي مصر محسوب مي‌شود.
وي قيام مردم مصر را حركتي كاملاً مردمي دانست كه در آن هيچ گروه و جرياني به شكل سازماندهي شده در آن حضور نداشت بلكه اين قاطبه مردم بودند كه به دنبال سرنگوني حكومت مبارك تا به امروز همچنان در صحنه حضور دارند.
به گفته‌ ي سيبويه با وقوع قيام، بسياري از چهره‌هاي ارشد اخوان خواهان عدم شركت اين جريان در به دست آوردن مناصب سياسي بودند، اما چهره‌هاي جوان‌تر و تحصيلكرده عدم شركت اخوان را كار درستي ندانستند. از ديد اين جوانان با شركت نكردن اخوان در فعاليت‌هاي سياسي فضا براي كسب اين مناصب از سوي وابستگان به رژيم سابق مهيا مي‌شود.
- مشكلات آتي در مصر
به گفته‌ اين استاد دانشگاه يكي از دلايل به سرانجام نرسيدن قيام در مصر عدم يكپارچگي ميان گروه‌هاي مختلف و فقدان رهبري واحد و كاريزما بوده است.
سيبويه با مقايسه انقلاب ايران و قيام مردم مصر گفت: نبود چهره‌اي به مانند امام (ره) يك خلاء بسيار حياتي براي دستيابي انقلابيون مصري به اهداف خويش ويكسره كردن كار محسوب مي گردد.
وي گفت: ارتش و غرب نيز از چنين فضايي بهره برداري كرده و با وجود دوگانگي اهداف و با استفاده از ظرفيت‌هاي قانوني كه براي خويش ايجاد كرده به قلع و قمع مخالفين پرداختند.
اين كارشناس مسائل سياسي افزود: رد صلاحيت "محمدالبرادعي"، "خيرت الشاطر" و برخي ديگر از افراد به بهانه‌هاي گوناگون در راستاي همين سياست بود، آن ها اكنون نيز در تلاش‌اند با استفاده از برخي فضاسازي‌ها مانند گوشزد نمودن خطر روي كارآمدن اسلامگرايان براي جريان‌هاي مسيحي در روند دولت تشكيل شده از سوي اخوان المسلمين در صورت مقتضي سنگ اندازي نمايند.
سيبويه وجود جريان‌هاي متفاوت در مصر با خواسته‌هاي متفاوت، وضعيت نابسامان اقتصادي اين كشور و ساختار فساد برجاي مانده از زمان مبارك را از جمله مشكلات پيش روي دولت اسلامگراي مصر دانست و گفت چه بسا المرسي ناچار است جهت رفع برخي مشكلات از برخي مواضع خويش تا حدودي عدول نمايد.
به گفته اين استاد دانشگاه بسياري از انقلابيون، نسبت به مواضع رهبران اخوان در پذيرش انحلال پارلمان از سوي ارتش و اعلام نتايج انتخابات معترض‌اند و آن را نوعي انفعال قلمداد مي‌كنند.
- تاريخچه روابط ايران و مصر
دكتر علي‌اكبر سيبويه به بررسي روابط ايران و مصر در پي وقوع قيام مردمي در مصر نيز پرداخت و گفت: نگاهي به تاريخ نشان از رابطه عميق ميان دو ملت ايران و مصر دارد؛ به واقع آغاز اين ارتباط به هجرت امام رضا (ع) به ايران بر مي‌گردد كه طي آن خواهر ايشان، "نفيسه خاتون" جهت آمدن به ايران از سرزمين مصر عبور كردند؛ خواهر امام رضا (ع) به دليل كسالت، مدتي را در مصر ماندند و در همان جا نيز رحلت كردند
به گفته اين كارشناس سياسي، نفيسه خاتون در مدتي كه در مصر اقامت داشتند، رابطه‌اي بسيار صميمي را با مردم اين كشور برقرار مي‌كنند؛ ايشان در طول اقامت خويش در مصر صاحب كرامات عديده اي بودند و بسياري از زائران مصري را كه عمدتاً جزو اهل سنت بودند، شفا مي‌دهند و بسياري از نابيناها توسط ايشان بينا مي شوند، از اين رو ملت مصر ارادت ويژه‌اي به اهل بيت پيامبر (ص) دارند.
سيبويه به سفرهاي خويش به مصر اشاره كرد و گفت: اكنون نيز شاهد استقبال و زيارت هزاران شهروند مصري از اين بارگاه مقدس هستيم؛ بسياري از زوج هاي مصري اعم از شهروندان غني و فقير خطبه عقد خويش را در اين مكان متبرك مي‌خوانند و لحظه‌اي را نمي‌توان ديد كه اين بارگاه شاهد حضور هزاران مصري نباشد كه براي زيارت و دعا به اين مكان مراجعه كرده اند.
سيبويه وجود اين بارگاه در كنار مكان راس‌الحسين (ع) و مرقد حضرت زينب (س) را به عنوان سه مكاني برشمرد كه به نزديكي آداب و سنن فرهنگي خاصه ي ميان شيعيان و مصري‌ها كمك كرده است.
به گفته وي برخلاف سني بودن غالب مصري‌ها، بسياري از هنجارهاي موجود در آن فرهنگ، شباهت بسيار نزديكي با فرهنگ ايرانيان دارند.
استاد دانشگاه تهران گفت: بسياري از روايات از وجود مرقد حضرت زينب (س) در مصر حكايت دارد و اين روايات معتبرتر از رواياتي است كه براساس آن، مرقد ايشان را در دمشق مي‌دانند.
سيبويه در ادامه به تاريخچه معاصر روابط في‌مابين اشاره كرد و گفت: با مرگ ناصر در مصر "محمدرضا پهلوي"، شاه مخلوع ايران تلاش زيادي براي برقراري رابطه با مصر كرد و از آن طريق، واسطه‌اي ميان برقراري رابطه دو كشور متخاصم رژیم صهیونیستی و مصر شد.
به گفته سيبويه شاه مخلوع ايران نقش كليدي جهت زمينه سازي گفت و گو ميان رژیم صهیونیستی و رژيم سادات را ايفا كرد و آن را افتخار بزرگي براي خود مي دانست. از اين رو بود كه ورود سادات به رژیم صهیونیستی را مستقيما پخش ماهواره اي كردكه اين امر اعتراضات گسترده اي را در داخل ايران من جمله در سطح حوزه علميه قم در بر داشت.
سيبويه دو كشور ايران و مصر را دو بال جهان اسلام ناميد و گفت: آينده روابط دو كشور به نيرومندي و اقتدار بيش از پيش جهان اسلام منجر خواهد شد. و آمريكا نخواهد توانست مسير حركت مردم را متوقف كند. بر خلاف رژيم مبارك، ارتقاي سطح روابط ميان تهران و قاهره در حال حاضر در دستور كار دولت جديد اين كشور قرار دارد. لازم به ذكر است در حال حاضر تمامي تحولات منطقه حكايت از افول روز افزون رژيم صهيونيستي و سير قهقرهايي آن دارد. فروپاشي غرب بسان اتحاد جماهير شوروي سابق كه افق آن چندان دور نخواهد بود خود مقدمه اي بر شكست اضمحلال و يكسره شدن كار صهيونيست ها در فلسطين اشغالي خواهد بود.
اين استاد دانشگاه با نگاهي به روابط آتي ايران و مصر پس از قيام مردم اين كشور گفت: برخلاف موانع موجود داخلي و خارجي جهت عدم نزديكي روابط دو طرف، از نظر من آينده اين دو كشور بسيار روشن است، اما تا مساعد شدن شرايط در مصر بايد ملاحظاتي را ملحوظ داشت.
وي گفت: تصاوير و پلاكاردهايي با مضامين «ما خواهان برقراري رابطه با انقلاب اسلامي هستيم»، در جريان قيام مردم مصر به راحتي قابل مشاهده بود؛ تصاويري كه توسط ملت مصر و نه جرياني خاصي حمل مي‌شد، از اين رو ملت مصر علاقه قلبي جهت برقراري رابطه با جمهوري اسلامي دارد.
سيبويه بيان داشت: البته ملاحظاتي نيز بايد از جانب ما جهت برقراري رابطه رعايت شود و از گفتن هر گونه اظهارنظري كه منجر به تنش در روابط يا تحت فشار قرار دادن مسئولان مصري جهت‌ موضع‌گيري عليه ايران پرهيز كرد.
وي گفت: فضاي فعلي مصر همچنان غبارآلوده است، بنابراين بايد اندكي صبر پيشه كنيم تا اين غبار فرو نشيند و آرامش در اين كشور حكمفرما شود؛ در آن شرايط است كه مي‌توان به ارتقاي روابط دو طرف همت گماشت.
وي گفت: از تمامي رسانه‌ها به عنوان يك ضرورت مي‌خواهم، شرايط كنوني مصر را درك كرده و از اقدامات شتابزده در اين باره پرهيز كنند.
دكتر علي‌اكبر سيبويه در ادامه به بررسي تحولات اخير در منطقه‌ و تاريخچه برخي روابط دول منطقه پرداخت.

لیبی

- اولين انتخابات پارلماني در ليبي پس از حدود نيم قرن ديكتاتوري رژيم "قذافي" از امروز براي ليبيايي هاي مقيم خارج آغاز مي شود و به مدت پنج روز به طول خواهد انجامید.
پايگاه خبري الجزيره گزارش داد، ليبيايي هاي مقيم خارج از امروز سه شنبه (91.04.13) در اولين انتخابات پارلماني ليبي پس از گذشت نزديك به نيم قرن ديكتاتوري رژيم سرنگون شده قذافي شركت مي كنند تا نمايندگان خود براي كنگره ملي (پارلمان) را برگزينند.
اين انتخابات تا پنج روز در خارج از كشور ادامه دارد و زمان آن به انتخابات داخل ليبي كه شنبه آينده (91.04.17) است ملحق مي شود.
پارلمان آتي اولين قدرت قانون گذار منتخب در ليبي از زمان تاسيس دولت ليبي جديد است.
اين در حالي است كه شرق ليبي شاهد تظاهرات اعتراض آميز به روند برگزاري انتخابات و تقسيم ناعادلانه سهميه كرسي هاي پارلماني است.
بيش از 2.8 ميليون نفر براي شركت در اين انتخابات ثبت نام كرده اند كه 80 درصد كل واجدين شرايط را شامل مي شوند.
مبارزات انتخاباتي نامزدها نيز در شرايطي جريان دارد كه موجي از خشونت ها در مناطق مختلف ليبي به راه افتاده است كه بنا بر اعلام دولت ليبي تاكنون بيش از 150 كشته و 500 زخمي برجاي گذاشته است.
در اولين انتخابات ليبي از سال 1964 تاكنون دو هزار و 501 نامزد با يكديگر رقابت مي كنند كه از اين بين هزار و 206 نفر آن ها در 377 فهرست كه 142 هيئت سياسي را شامل مي شود حضور دارند.
پارلمان آتي ليبي كه مجلس موسسان اين كشور نيز ناميده مي شود در كنار وظيفه قانون گذاري كه از شوراي انتقالي ليبي تحويل خواهد گرفت، مسئوليت تدوين قانون اساسي و تشكيل دولت جديد را برعهده دارد و در اولين جلسه پارلمان پس از تشكيل، شوراي انتقالي منحل خواهد شد.
پارلمان منتخب ظرف سي روز از اولين نشست خود نخست وزير جديد را انتخاب مي كند و تركيب كابينه موقت وي را تصويب مي كند.
پارلمان همچنين هيئتي براي تدوين قانون اساسي انتخاب مي كند كه اين هيئت بايد پيش نويس قانون اساسي را در مدتي كم تر از 60 روز از تشكيل اولين نشست پارلمان به پارلمان ارائه دهد تا پس از تاييد از سوي پارلمان به همه پرسي گذاشته شود.

- مردم شرق ليبي با برپايي تظاهرات به اقدام شوراي انتقالي در تقسيم ناعادلانه سهميه كرسي هاي پارلماني براي اين منطقه اعتراض كردند.
پايگاه خبري الجزيره گزارش داد، صدها تن از شهروندان شهر بنغازي در اعتراض به نحوه تقسيم سهميه كرسي هاي پارلماني بين مناطق مختلف تبليغات 258 نامزدهاي انتخابات در سطح شهر را پاره كرده و پس از آن به مقر كميته انتخاباتي اين شهر هجوم بردند.
معترضين بيانيه ها و مدارك و برگه هاي اخذ راي براي انتخابات را در مقر كميته انتخاباتي بنغازي به آتش كشيدند و همه دستگاه هاي رايانه را منهدم كردند.
تظاهرات كنندگان معتقدند شهرهاي غربي ليبي سهميه 100 كرسي به آن ها اختصاص داده شده است در حالي كه شهرهاي شرق ليبي 60 كرسي و جنوب نيز سهميه 38 كرسي به آن ها اعطا شده است.
آتش خشم ساكنان شرق ليبي به شهر طبرق نيز كشيده شد و نزديك به هزار تظاهرات كننده در اين شهر با ريختن به خيابان ها عليه انتخابات كنگره ملي پارلماني ليبي و"مصطفي عبدالجليل"، رئيس شوراي انتقالي شعار دادند و خواستار بركناري وي شدند.
اين در حالي است كه اعضاي شوراي محلي بنغازي اين اقدامات معترضين را محكوم و تاكيد كردند انتخابات بايد در موعد مقرر خود برگزار شود.
بيش از 2.8 ميليون شهروند ليبي واجد شرايط براي شركت در انتخابات ثبت نام كرده اند كه 80 درصد كل واجدين شرايط را شامل مي شوند.
مبارزات انتخاباتي نامزدها نيز در شرايطي جريان دارد كه موجي از خشونت ها در مناطق مختلف ليبي به راه افتاده است كه بنا بر اعلام دولت ليبي تاكنون بيش از 150 كشته و 500 زخمي برجاي گذاشته است.
در اولين انتخابات ليبي از سال هزار و 964 تاكنون دو هزار و 501 نامزد با يكديگر رقابت مي كنند كه از اين بين هزار و 206 نفر آن ها در 377 فهرست كه 142 هيئت سياسي را شامل مي شود حضور دارند.

- رئيس شوراي انتقالي ليبي روز دوشنبه (91.04.12) در تماس تلفني با رئيس جمهور موريتاني خواستار استرداد رئيس دستگاه اطلاعات قذافي به طرابلس شد.
يك منبع ديپلماتيك به خبرگزاري فرانسه گفت: "مصطفي عبدالجليل"، رئيس شوراي انتقالي ليبي در تماس تلفني با "محمد ولد عبدالعزيز"، رئيس جمهور موريتاني خواستار استرداد "عبدالله السنوسي" رئيس دستگاه اطلاعاتي رژيم سابق ليبي شد.
در اين گفتگو روابط بين دو كشور و راه‌هاي تحكيم آن نيز مورد بررسي قرار گرفت.
السنوسي از سوي دادگاه جنايي بين المللي به ارتكاب جنايات غيرانساني در شهر بنغازي در شرق ليبي كه انقلاب عليه قذافي از آنجا آغاز شد متهم است.
خبرگزاري ليبي آورده است مصطفي عبدالجليل به رئيس جمهور موريتاني گفته است هر تصميمي كه برادران ما در موريتاني در قبال عبدالله السنوسي اتخاذ مي كنند اساس روابط آتي بين دو كشور خواهد بود.
شوراي انتقالي ليبي رئيس دستگاه اطلاعاتي قذافي را به دست داشتن در فاجعه زندان بوسليم طرابلس در سال 1996 متهم مي كند كه در آن بيش از هزار و 200 زنداني ظرف چند دقيقه به دست نيروهاي قذافي قتل عام شدند.
يك هيأت عالي رتبه ليبيايي پيش از اين به رياست "مصطفي ابوشاقور" معاون نخست وزير اين كشور پيام سران طرابلس مبني بر درخواست استرداد رئيس سابق دستگاه اطلاعات اين كشور را به "محمد ولد عبدالعزيز" ارائه كرده بود.
از جمله سؤالاتي كه السنوسي بايد به آن پاسخ بدهد، موضوع سقوط هواپيماي آمريكايي در لاكربي، سقوط يك هواپيماي فرانسوي و سقوط هواپيماي حامل نخست وزير موريتاني در سال 1979 است.
همچنين انتظار مي رود كه السنوسي درباره سرنوشت "امام موسي صدر" كه در خاك ليبي ناپديد شد، مورد بازجويي قرار گيرد.
فرانسه، انگليس و ديوان بين المللي كيفري خواستار استرداد عبد الله السنوسي به عنوان حافظ اسرار قذافي براي محاكمه او به اتهام ارتكاب جنايات تروريستي هستند.
با اين حال برخي مقامات موريتاني و فعالان حقوقي اين كشور مي گويند السنوسي بايد در داخل موريتاني محاكمه شود و براساس معاهدات بين المللي تحويل وي به ليبي غير ممكن است.

- تحلیلگر مسائل سیاسی لیبی، گفت: شیوخ قبایل و مقامات ارشدی که از رژیم "معمر قذافی" حمایت می کردند، اکنون تحت سلطه شورای همکاری خلیج فارس به خصوص قطر قرار دارند.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه العالم، "اشرف القره بوللی" در مصاحبه با این شبکه، جدایی طلبان منطقه برقه را مسئول حمله مسلحانه به مقر کمیساریای عالی انتخابات لیبی در شهر بنغازی دانست و گفت: این افراد که مدعی هستند برقه به عنوان منطقه سیاسی ویژه باید از پیکره لیبی جدا شود، برخی از جوانان فریب خورده را برای حمله به مقر کمیساریا تحریک کردند، زیرا می دانند که انتخابات به وحدت لیبیایی ها منجر خواهد شد.
وی افزود: دخالت های خارجی در امور لیبی به حدی رسیده است که بسیاری از مقامات ارشد و شیوخ حامی رژیم قذافی اکنون تحت حمایت شورای همکاری خلیج فارس هستند؛ این افراد به قطر سفر کردند و در یک برنامه تلویزیونی قطر گفتند اگر لیبی از نظر جغرافیایی به قطر نزدیک بود، وزیر خارجه قطر را به عنوان امیر لیبی منصوب می کردند. "القره بوللی" با اشاره به اینکه مردم لیبی در رژیم گذشته سختی های بسیاری را متحمل شده اند و اکنون خواستار کشوری کاملا آزاد هستند، از همه مردم و گروه های لیبیایی خواست متحد شوند و با کسانی که خواستار تجزیه لیبی هستند، مقابله کنند.
القره بوللی با اشاره به دخالت های گسترده قطر در امور لیبی و حمایت این کشور از تبلیغات گسترده انتخاباتی حزب الوطن به رهبری "عبدالحکیم بلحاج"، گفت: برخی طرف های خارجی خواهان تجزیه لیبی و فدرالی شدن این کشور هستند، و از گروهی مشخص حمایت می کنند تا کرسی های حزب کنگره ملی در لیبی را به دست آورد.

تونس

- یک منبع امنیتی تونس روز سه شنبه (91.04.13) از درگیری یک گروه مسلح و گشت گارد ملی تونس در مرز تونس و لیبی خبر داد.
این منبع امنیتی گفت شامگاه یکشنبه (91.04.11) یک گروه مسلح لیبیایی و گشت گارد ملی تونس در مرز دو کشور با یکدیگر درگیر شدند. این تیراندازی ها هیچ تلفاتی در پی نداشت و گروه مسلح عقب نشینی کرد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از تونس، هنوز مشخص نشده است که آیا این گروه در قاچاق یا دیگر فعالیت های غیرقانونی دست دارد یا خیر.

الجزاير

- "نورالدين زرهوني" معاون نخست وزير و مجاهد الجزايري، سياست كوچ اجباري ميليون ها الجزايري توسط استعمارگران فرانسوي از مناطق روستايي به مراكز تحت كنترل را فجيع ترين جنايت در جهان توصيف كرد.
زرهوني در همايشي كه در آستانه پنجاهمين سالگرد استقلال الجزاير با عنوان 'كوچ اجباري يكي ديگر از حربه هاي استعمار' برگزار شد، گفت: استعمارگران فرانسوي در دوران استعمار و حكومت بر الجزاير با كوچ دادن اجباري روستائياي الجزايري به شهرها ، فجيع ترين جنايت را در حق ملت الجزاير روا داشتند.
اين مجاهد دوران مبارزات ملت الجزاير در برابر استعمار فرانسه در اين همايش كه از سوي روزنامه المجاهد با همكاري جمعيت مشعل الشهيد در پايتخت الجزاير برگزار شد، افزود: در زمان استعمار ، جمعيت الجزاير از هشت ميليون نفر تجاوز نمي كرد.
وي، افزود نزديك به شش ميليون نفر از اين جمعيت در مناطق روستائي و كوهستاني زندگي مي كردند و استعمارگران فرانسوي براي فشار بر انقلابيون و دستگيري مبارزين و همچنين جلوگيري از حمايت مردم روستائي از انقلابيون، حدود سه و نيم ميليون نفر از آنان را بصورت اجباري از محل زندگي خود كوچ دادند.
معاون نخست وزير الجزاير با اشاره به افزايش و تشديد مشكلات مادي و معيشتي روستائيان الجزايري به خاطر ترك خانه و زمين هاي زراعيشان، يادآورشد كه سربازان فرانسوي در دوران استعمار بسياري از روستائيان را در شرايط نامناسب در مراكز تحت كنترل اسكان مي دادند.
اين مجاهد دوران مبارزات مردم الجزاير با استعمار فرانسه، تصريح كرد يك و نيم ميليون نفر ديگر از ساكنين مناطق روستايي نيز پس از به آتش كشيده شدن اراضي كشاورزي شان توسط استمارگران، به شهرها پناه آوردند.
زرهوني در ادامه اين نشست كه تعدادي مسوولان فرهنگي و مجاهدان و مبارزان دوران استعمار فرانسه در الجزاير نيز حضور داشتند بر ثبت و نگارش دقيق وقايع تاريخي اين كشور بويژه ظلم و ستم استعمارگران بر ملت الجزاير تاكيد كرد.
وي در عين حال گفت متاسفانه آرشيوي غني از كتب و اسناد دوران استعمار در كشور وجود ندارد.
مردم الجزاير پنج شنبه اين هفته پنجم ژانويه ( 15 تيرماه )، پنجاهمين سالگرد استقلال كشورشان را جشن مي گيرند.

- الجزاير پيشنهاد دولت تونس مبني بر لغو رواديد و سفر اتباع دو كشور تنها با اوراق شناسايي را نپذيرفت.
روزنامه الجزايري 'الخبر' دوشنبه (91.04.12) به نقل از وزارت امور خارجه اين كشور نوشت: دولت الجزاير بدليل مسائل امنيتي پيشنهاد تونس مبني بر لغو رواديد براي شهروندان دو كشور را نمي پذيرد.
اين روزنامه به نقل از وزارت امور خارجه الجزاير، افزود: بدليل وجود نا امني در مناطق شرقي مرزهاي ليبي امكان لغو رواديد براي سفر اتباع كشورها به كشورهاي همسايه امكان پذير نيست.
اين مقام مسئول در وزارت خارجه الجزاير يادآورشد كه مقامات تونس تنها شرايط خودرا در اين خصوص مد نظر داشته درحالكيه الجزاير آمادگي اجراي اين پيشنهاد را ندارد و نمي تواند با تونس در زمينه لغو رواديد همكار كند.
وي كه به نامش اشاره اي نشده است، افزود: شرايط فعلي و مسائل امنتي موجود در منطقه شرق ليبي براي همسايه هاي شرقي اين كشور شرايط خاصي را بوجود آورده است.
روزنامه الخبر، يادآورشد: الجزاير در شرايط فعلي نمي تواند به شهروندان تونسي تنها با داشتن اوراق شناسايي اجاره ورود به خاكش را بدهد و ملزم به رعايت رفتار متقابل در اين زمينه با كشور همسايه خود نمي باشد.
دولت تونس در هفته گذشته با هدف افزايش سفرهاي توريستي به اين كشور بويژه افزايش سفر اتباع الجزايري اقدام به لغو رواديد كرد و خواستار اقدام مشابه از سوي اين كشور شد.
تونس اعلام كرده بود كه اتباع الجزايري مي توانند از اول ژانويه بدون گرفتن ويزا به اين كشور سفر كنند.
براساس اعلام مراجع مسوول در اين كشور، 37 درصد از توريست هايي كه امسال به تونس سفر كرده اند عمدتا از كشورهاي همسايه اين كشور يعني الجزاير و ليبي بوده اند.
تنها طي شش ماه گذشته كشور تونس شاهد افزايش بي سابقه در حوزه گردشگري بوده است كه تا حد چشمگيري سبب افزايش درآمد اين كشور از محل توريسم شده است.

- نشست تخصصی بررسی مسائل، مشکلات و ارایه راهکارهای حضور در بازار جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران آغاز شد.
این نشست در آستانه سفر هیأت تجاری ایران برای بازاریابی در الجزایر و با حضور فعالان اقتصادی استان تهران برگزار می شود.
ارایه گزارش های آماری از روابط تجاری ایران و الجزایر، توزیع راهنمای تجارت با الجزایر که با تلاش سازمان توسعه تجارت ایران آماده شده است و برگزاری کارگاه های تخصصی و جلسه پرسش و پاسخ از جمله برنامه های این تخصصی یک روزه است.

 

130115-90.04.13


 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶