نگاه آفران > آفران: تحولات آفريقاي عربي

آفران: تحولات آفريقاي عربي

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۶/۶

مصر

"محمد مرسي"، رئيس جمهور مصر در ديدار با "عبدالله الاشعل" معاون اسبق وزير خارجه اين كشور، گفت؛ سفر به ايران در جهت منافع ملي مصر و به نفع اين كشور است.

به گزارش المحيط؛ مرسي با اعلام اين مطلب افزود ايران كشوري تعيين كننده در مسائل منطقه اي و بويژه در قضيه سوريه است و در روابط خود با ايران، به موضع گيري كشورهاي ديگر توجهي نمي كنيم. وي همچنين در ديدار با الاشعل، از تحكيم روابط با ايران استقبال كرد و حمايت خود را از آن اعلام كرد.

گفتني است؛ طي روزهاي اخير و همزمان با سفر مرسي به ايران و حضور وي در اجلاس سران جنبش عدم تعهد، بسياري از كشورهاي غربي و بويژه آمريكا، بيشترين تلاش خود را براي ممانعت از حضور وي در اجلاس تهران انجام دادند كه مرسي با رد درخواست آن ها، قرار است پس از سفر به چين، به ايران سفر كند.

 

نخست‌وزیر مصر اعلام کرد، پیش‌نویس قانون اساسی جدید این کشور تا پایان ماه سپتامبر آتی آماده و به همه‌پرسی گذاشته خواهد شد.

به گزارش روزنامه المصریون، "هشام قندیل"، نخست‌وزیر مصراعلام کرد که پیش‌نویس قانون اساسی جدید مصر تا اواخر سپتامبر آینده آماده و سپس به همه‌ پرسی گذاشته خواهد شد. قندیل با اشاره به تلاش‌ مجلس موسسان برای تدوین قانون اساسی جدید مصر از احزاب و گروه‌های سیاسی خواست برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام آماده شوند تا بتوان به پارلمان قدرتمند دست یافت.

 

رسانه های مصری اعلام کردند؛ "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر در سفر به ایران از نیروگاه هسته ای بوشهر بازدید می کند.

به گزارش المحیط؛ مرسی در سفری که برای حضور در اجلاس سران جنبش عدم تعهد به ایران دارد، در راس هیئتی بلندپایه به بوشهر رفته و از نیروگاه این شهر دیدن می کند.

 

ارتش مصر خرید هواپیماهای بدون سرنشین را بررسی می کند.

به گزاش روزنامه هاآرتص، ارتش مصر در حال بررسی خرید هواپیماهای بدون سرنشین و استفاده از آن در صحرای سینا به منظور کنترل بیشتر و جلوگیری از فعالیت گروه های تروریستی در این منطقه است .روز نامه هاآرتص به نقل از مطبوعات مصر نوشت،"محمد مرسی" رییس جمهور مصر در سفر ماه آینده خود به آمریکا و دیدار با مقامات این کشور موضوع خرید هواپیماهای بدون سرنشین را مطرح خواهد کرد.

پایگاه های هوایی ارتش مصر تاکنون به هواپیماهای بدون سرنشین مجهز نبوده است. پس از حمله پنجم اوت به نیروهای مرزی مصر که در جریان آن 16 مرزبان مصری کشته شدند، ارتش مصر اقدامات امنیتی خود را در صحرای سینا افزایش داده و تانک ها و بالگردهای خود را به این منطقه اعزام کرده است .
مقامات مصر هنوز نتوانسته اند مشکل ناامنی فزاینده در صحرای سینا را که به پناهگاه افراط گرایان و کانون انواع قاچاق تبدیل شده است، حل و فصل کنند.

 

نماینده مصر در سازمان ملل متحد گفت: جنبش غیرمتعهدها به اصول 50 ساله خود پایبند بوده است و پس از نیم قرن فعالیت همچنان به این اصول پایبند خواهند ماند.

"معتز احمد خلیل" در مراسم افتتاحیه شانزدهمین اجلاس کارشناسان ارشد غیر متعهد ها افزود، این اجلاس فرصت مغتنمی برای رفع چالش ‌ها و نگرانی‌هایی است که اعضای این جنبش با آن مواجه‌اند.

وی گفت: سازماندهی موفق اجلاس تهران در سه بخش مرتبط با اقدام مقدماتی در نیویورک است که در این باره از "محمد خزایی" و گروه توانای او برای اقدامات مقدماتی برگزاری این اجلاس قدردانی می‌کنم. نماینده مصر در سازمان ملل متحد افزود، ‌پیش‌نویس نهایی اجلاس تهران نتیجه کار گروهی بسیار فشرده‌ای است که در سطح کارشناسان و سفرای غیرمتعهدها در نیویورک انجام شده است. معتز احمد خلیل همچنین با ابراز خرسندی از حضورش در تهران و نیز ابراز تاسف از وقوع زلزله در استان آذربایجان شرقی این واقعه را به زلزله‌زدگان تسلیت گفت.

وی در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از وزیر امور خارجه کشورمان به علت حضور در مراسم آغازین کارشناسان ارشد ، حضور "صالحی" را نشان دهنده اهمیت این اجلاس دانست. نماینده مصر در سازمان ملل متحد همچنین از ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران به پاس میزبانی اجلاس سران غیرمتعهدها و میهمان‌ نوازی قدردانی کرد. وی با ابراز خرسندی از نخستین سفرش به تهران گفت: من در نخستین سفر به این شهر باشکوه، مجذوب زیبایی و فرهنگ استثنایی و طبیعت الهام‌بخش تهران شدم.

 

"عمرو رمضان" معاون وزیر خارجه مصر در امور غیرمتعهدها، ابراز داشت که روابط ایران و مصر روابطی تاریخی است و اکنون آمادگی برای احیای این روابط ایجاد شده است.

عمرو رمضان معاون وزیر خارجه مصر در امور غیرمتعهدها، در گفت‌وگویی در جمع خبرنگاران ابراز داشت که روابط ایران و مصر روابطی تاریخی است و اکنون آمادگی برای احیای این روابط ایجاد شده است. وی اظهار داشت که اکنون روابط بین دو کشور وجود دارد به طوریکه دفاتر حافظ منافع در تهران و قاهره مشغول به کار هستند که این سطح روابط تقریباً در سطح سفارت عمل می‌کنند. عمرو رمضان تأکید کرد که دو طرف باید به یکدیگر اعتماد کنند تا بتوانند از برخی مشکلات عبور کنند و دو کشور چاره‌ای جز مصالحه و حل برخی مسائل فی‌مابین ندارند. وی در ادامه تأکید کرد که مصر حمایت کامل از ریاست ایران در مجموعه عدم تعهد خواهد داشت و افزود، بنده به عنوان رئیس کمیته اختصاصی این نشست انتخاب شده‌ام و تمام همکاری‌های لازم را با طرف ایرانی انجام خواهم داد.

رمضان در ادامه با اشاره به حق تمام کشورهای دنیا برای بهره‌مندی از انرژی هسته‌ای مسالمت‌آمیز آن را حقی بر پایه قوانین بین‌المللی دانست. معاون وزیر خارجه مصر در امور غیرمتعهدها درباره آینده جنبش عدم تعهد در دوره ریاست ایران گفت: که جنبش نم در آینده با چالش‌های جدی مواجه می‌شود چرا که با دوره‌ای مهم رو به رو خواهد بود. این دیپلمات مصری با بیان اینکه برخی پس از فروپاشی شوروی و تشکیل نظام دوقطبی و تک‌قطبی مدعی بی‌فایده بودن جنبش عدم تعهد بودند، تصریح کرد: جنبش عدم تعهد با وجود تغییرات بین‌المللی همچنان در حال حرکت است، و اعضای آن دارای نگاهی مشترک به آینده نظام بین‌المللی هستند.

وی توجه ایران بر متمرکز کردن تلاش‌ها در مجموعه عدم تعهد را راه موفقیت ایران دانست و افزود،‌ اگر ایران به مسائلی بپردازد که فقط مربوط به خودش است، نمی‌تواند کاملاً موفق باشد. رمضان در ادامه با اشاره به توانایی‌های سیاست‌ خارجه و دیپلمات ‌های ایرانی نسبت به آینده جنبش عدم تعهد به ریاست ایران ابراز خوشبینی کرد. عمرو رمضان در پایان در پاسخ به سؤالی درباره روابط مصر با رژیم صهیونیستی با اشاره به 4 جنگ مصر و رژيم صهيونيستي از احتمال تغییر در معاهده کمپ‌دیوید خبر داد.

 

قائم مقام وزیر خارجه مصر با تاکید بر اینکه قاهره خواستار بهترین سطح روابط با ایران است، گفت: بسیار خرسندیم که ریاست نم را به ایران واگذار می‌کنیم؛ این در حالی است که شرایط منطقه و جهان بسیار حساس‌تر و با اهمیت ‌تر از گذشته به نظر می‌رسد.

"رمزی عزالدین رمزی"، قائم مقام وزیر امور خارجه مصر اظهار داشت، به نظر بنده همگان شاهد تحولات و تغییرات کلانی که در سطح منطقه صورت پذیرفت، بودند. مخصوصاً در این برهه حساس که منطقه و جهان در آن به سر می‌برند. وی افزود، برای تحقق اهداف اجلاس تهران نیاز به همسویی و تشریک مساعی تمامی اعضای جنبش داریم و مصر از سه سال پیش رهبری و هدایت این جنبش را به عهده گرفت و ما هم‌اکنون بسیار خرسندیم که این مسئولیت را به جمهوری اسلامی ایران واگذار می‌کنیم. البته این در حالی است که شرایط منطقه و جهان بسیار حساس‌تر و با اهمیت‌تر از گذشته به نظر می‌رسد. عزالدین رمزی ادامه داد، همانطور که پیش از این اشاره کرده‌ام افزایش همکاری‌ها و همسو کردن مواضع کشورهای عضو جنبش نم کارایی و قدرت تصمیم‌گیری این جنبش را بیش از پیش خواهد کرد و باید نقش این سازمان بر اساس افزایش قدرت تصمیم‌گیری در مناقشات و معادلات منطقه‌ای و جهانی پررنگ‌تر شود. مطمئناً اگر این امر صورت پذیرد سازمان‌های بین‌المللی از دموکراسی بیشتری برخوردار می‌شوند و ما به عنوان یک تروئیکا (ریاست سه‌گانه) این اهداف و سازوکار را برای تقویت جنش عدم تعهد پیش خواهیم برد. قائم مقام وزیر امور خارجه مصر در پاسخ به این سؤال که چه آینده‌ای را برای چشم‌انداز روابط ایران و مصر بعد از سه دهه قطع رابطه پیش‌بینی می‌کند، گفت: البته طی این سه دهه قطع کامل رابطه بین مصر و ایران وجود نداشت و هر دو کشور با یکدیگر از طریق دفترهای حافظ منافع در قاهره و تهران در ارتباط بوده‌ایم. البته در شرایط کنونی و به ویژه پس از پیروزی انقلاب مردمی مصر دو کشور شرایط و فرصت‌های جدیدی را تجربه می‌کنند و کشور مصر نیز در شرایط جدید خود خواستار برقراری بهترین روابط با تمام‌ کشورهای جهان از جمله ایران است که این روابط مبتنی بر احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی کشورها است.

عزالدین رمزی در ادامه با اشاره به کمیته چهار جانبه مربوط به برون‌رفت از بحران سوریه گفت: این کمیته بر اساس پیشنهاد رئیس جمهور مصر دکتر "محمد مرسی" تشکیل شد و ما در حال حاضر در حال رایزنی با کشورهای ذیربط جهت هماهنگی و رسیدن به یک سازوکار مناسب هستیم.

 

"احمد شفيق" رقيب انتخاباتي "محمد مرسي"، با تاكيد بر اين كه به دلايل شخصي به مصر بازنمي‌گردد، اظهار كرد كه دادستان كل مصر تاكنون به اتهام كشتار مردم وي را احضار نكرده است.

وي با تاكيد بر اين كه به دلايل شخصي به مصر بازنمي‌گردد، اظهار كرد كه دادستان كل مصر تاكنون به اتهام كشتار مردم وي را احضار نكرده است.

به گزارش روزنامه مصري اليوم السابع، احمد شفيق، در تماس تلفني با برنامه القاهره اليوم اظهار كرد كه دادستاني كل مصر تاكنون با هيچ ابلاغيه رسمي در خصوص كشتار مردم يا هر رخداد ديگري دريافت نكرده است.

وي بر اين مساله تاكيد كرد، من پنج ميليون دلار براي حمايت از تظاهرات 24 اوت نپرداختم و هر چند كه به دليل مسالمت‌آميز بودن اين تظاهرات با آن همبستگي كامل داشتم؛ اما هيچگاه مردم را دعوت به حضور در آن نكردم و هر چند كه خودم در اين تظاهرات حضور نداشتم، اما 10 ميليون "احمد شفيق" به جاي من در آنجا حضور داشتند. شفيق با تاكيد بر آن كه پيام‌هاي تهديدآميز براي بازگشت به مصر دريافت كرده است،‌ اعلام داشت: هيچ كس نمي‌تواند مرا از فعاليت در كشورم باز دارد و تمام سخنان مبني بر اين كه شكايت ‌هاي مطرح شده عليه من مانع بازگشتم شود دروغ است و من اين اهانت را نمي‌پذيرم. وي در ادامه افزود، به دلايل شخصي به مصر باز نگشته‌ام، اما در آينده در عرصه سياسي كشورم فعاليت مي‌كنم، چرا كه من شخصي نيستم كه خود را حبس كنم و به نفع كشورش فعاليت نكنم.

شفيق تاكيد كرد: "صفوت حجازي" و "محمد البلتاجي"، از رهبران برجسته اخوان المسلمين از طرف خود و نه از سوي اخوان المسلمين عليه من ابلاغيه‌اي ارائه دادند و ادعا كردند كه من مسئول كشتار افراد هستم. وي در پاسخ به سوالي مبني بر امكان تقلب در انتخابات رياست جمهوري گفت: الان از اين مساله پرده برنمي‌دارم.

 

"صلاح حسب الله"،‌ استاد علوم سیاسی دانشگاه بنهای مصر گفت: سفر "مرسی" به تهران و نزدیکی او به ایران می‌تواند، یکی از راه‌های مقابله با ایجاد رعب و وحشت ساختگی از ایران در منطقه باشد.

صلاح حسب الله،‌ استاد علوم سیاسی دانشگاه بنها مصر و وکیل بنیانگذار حزب «شهروند» این کشور تاکید کرد که برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران و حضور محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر در آن به مثابه آغاز مرحله‌ای جدید و جاری شدن خونی تازه در رگ‌های روابط مصر و ایران خواهد بود. این کارشناس مصری همچنین برگزاری این اجلاس را گامی در راه حمایت از همکاری کامل دو کشور ایران و مصر با یک‌دیگر برشمرد و تاکید کرد که سفر مرسی به تهران از این جهت بسیار اهمیت می‌یابد، چون به این وسیله قاهره ثابت می‌کند که در سیاست خارجی به سوی استقلال و عدم وابستگی گام برمی‌دارد.

یک روزنامه مصری از سفر محرمانه فرستاده رژیم صهیونیستی به قاهره برای دیدار با مسئولان امنیتی مصر و گفتگو با آن ها درباره تحولات سینا خبر داد.

روزنامه الاهرام نوشت که فرستاده رژيم صهيونيستي در سفری چند ساعته به قاهره آمده و با تعدادی از مسئولان امنیتی دیدار و آخرین تحولات مربوط به سینا را بررسی کرد. منابع آگاه در فرودگاه قاهره گفتند که فرستاده اين رژيم به همراه دو نفر دیگر با یک هواپیمای ویژه وارد قاهره شد و پس از دیدار با تعدادی از مسئولان امنیتی و بررسی آخرین تحولات مربوط به سینا در سایه عملیات «عقاب» ارتش مصر علیه گروه‌های تروریستی در منطقه سینا، قاهره را به مقصد تل‌آویو ترک کرد.

 از سوی دیگر مصر سلاح‌های سنگین در سینا و مرز فلسطین اشغالی مستقر کرد و این در حالی است که مقامات غربی نسبت به این مسئله ابراز نگرانی کرده و گفته‌اند که ممکن است مصر از این سلاح‌ها برای توقف عملیات نظامی علیه نوار غزه استفاده کند.

 

رئیس سازمان کانال سوئز فاش کرد که آمریکا از نیروهای دریایی مصر خواسته بود که کشتی ایرانی را در کانال سوئز هدف قرار دهد.

"سپهبد مهاب ممیش" رئیس سازمان کانال سوئز مصر اعلام کرد که آمریکا از نیروی دریای مصر خواسته بود که کشتی ایرانی را که در حال عبور از کانال سوئز به طرف سوریه بود را هدف قرار دهد. وی گفت: نیروهای دریایی مصر با این درخواست آمریکا مخالفت کرد. مهاب ممیش تصریح کرد: شورای نظامی همچنین به حضور کشتی‌های آمریکایی در ورودی جنوبی کانال سوئز در زمان انقلاب 25 ژانویه اعتراض کرد. رئیس سازمان کانال سوئز خاطر نشان كرد: كانال سوئز يك كانال تنگ دريايي است كه انجام هرگونه عمليات نظامي در آن غيرممكن است. به گزارش العالم، وي سپس تاكيد كرد كه نيروهاي دريايي مصري با تخصص بسيار بالا، امنيت اين گذرگاه را تامين مي كنند.

سپهبد مميش در پايان با بيان اين كه قصد تعريض كانال سوئز را دارد در واكنش به برخي شايعه‌ها مبني بر اجاره يا فروش كانال سوئز تاكيد كرد كه به دستور "محمد مرسي" رييس جمهور مصر، تعريض اين كانال تنها توسط شركت‌هاي بومي مصري انجام خواهد گرفت و هيچ يك از اين شايعات صحت ندارد.

 

منابع امنیتی مصر از کشته شدن یک فرد مسلح در حمله هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در شبه جزیره سینا خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع امنیتی مصر اعلام کردند، در حمله موشکی یک فروند هواپیمای بدون خلبان ارتش رژیم صهیونیستی در نزدیکی مرزهای مصر با فلسطین اشغالی یک فرد مسلح کشته شد.

منابع مذکور در این‌باره گفتند، یکی از عناصر گروه‌های تکفیری به نام "ابراهیم عویضه ناصر مضعان" یک‌شنبه (91.06.05) بر اثر اصابت یک فروند موشک کشته شد که موتور سیکلت وی را در تجمع بدوی‌ها در منطقه خریزه در جنوب روستای الفیسه در مرکز سینا هدف قرار داد. این منابع در ادامه افزودند: مضعان از اعضای گروه‌های تکفیری بود و چند روز پیش در عملیات نظامی ارتش مصر بازداشت شده بود، اما سازمان‌های امنیتی مصر او را آزاد کرده بودند. منابع مذکور گفتند: مضعان در حادثه حمله به یک دستگاه خودروی گردشگران صهيونيست در شبه جزیره سینا دست داشت که در جریان آن شماری از صهيونيست ها کشته شده بودند.

 

منابع خبری از تلاش قاهره برای برگزاری نشستی منطقه‌ای درباره بحران سوریه با شرکت مصر و ایران و عربستان سعودی و ترکیه خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مسئولان مصری اعلام کردند که وزیر خارجه مصر درصدد برگزاری نشست منطقه‌ای مشترک با حضور ایران، مصر، عربستان سعودی و ترکیه جهت بحث و رایزنی درباره بحران سوریه و یافتن راه‌ حل مسالمت‌ آمیز برای بحران این کشور است.

"مرسی" ایده تشکیل گروه تماس منطقه‌ای را در نشست سازمان همكاري هاي اسلامی در مکه مطرح کرد که اخیرا در عربستان سعودی برگزار شده بود. "عمرو رشدی"، سخنگوی وزارت خارجه مصر در گفتگو با رویترز گفت: مصر هم اکنون در حال بررسی‌ امکان برگزاری این نشست چهار جانبه است. سخنگوی وزارت خارجه مصر سخنی از زمان و مکان برگزاری این نشست به میان نیاورد اما در این باره توضیح داد که وزیر خارجه مصر تماس‌هایی با مقامات ترک، ایرانی و سعودی داشته‌ است و با آن ها در این‌باره بحث و گفتگو کرده است.

 

دادستان مصر دستور تحقیق درباره برپاکنندگان تظاهرات 24 اوت (91.05.03))  را صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، "عبدالمجید محمود"، دادستان کل مصر دستور داد، درباره اتهامات مربوط به توطئه و دریافت کمک مالی خارجی توسط «"حمد ابوحامد"، نماینده سابق پارلمان و عامل اصلی تظاهرات روز جمعه علیه "محمد مرسی"، رئیس جمهور مصر تحقیق شود. دفتر اطلاع رسانی دادستان کل مصر همچنین اعلام کرد: محمود دستور داده است، درباره اتهامات این نماینده سابق پارلمان مبنی بر اینکه او مسیحیان قبطی مصر را به قیام علیه اختیارات رئیس جمهور اسلام خواه تحریک کرده، تحقیق شود.

دادستان مصر می‌گوید، در صدور دستور تحقیق درباره اتهامات ابوحامد به اظهارات یک فعال سیاسی به نام "محمد عثمان" استناد کرده است.

محمد عثمان به دادستانی مصر اعلام کرده است که درباره کمک‌های مالی داخلی و خارجی که ابوحامد برای تحریک به شورش و طغیان دریافت کرده است، اسناد و شواهدی در دست دارد.

 

الحیات نوشت بزرگترین مشکل پیش روی نظام جدید حاکم بر مصر، آمریکا است.

این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم "جهاد الخازن" نوشت، "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر پس از اولین سفر خارجی اش به عربستان سعودی، روز 27 آگوست (91.06.06) به چین  ، روز سی ام همین ماه برای حضور در اجلاس کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها به ایران و در روز بیست و سوم ماه آینده میلادی به آمریکا سفر خواهد کرد.

رئیس جمهور مصر در خواهد یافت که اکثر کشورهای جهان از رژیم جدید حاکم بر مصر استقبال می کنند و خواهان تعامل با آن هستند؛ همان گونه که خواهان تعامل با رژیم سابق بودند. او همچنین درخواهد یافت بزرگترین مشکلش به آمریکا مربوط می شود. مصر اگر با "باراک اوباما" رئیس جمهور میانه رو مخالف جنگ مشکلی نداشته باشد، با باند شرور جنگ طلب نومحافظه کاران، لابی صهينيستي و اعضای لیکود قطعا مشکل خواهد داشت. الخازن افزود در این مقاله قصد دارم به برخی موارد حمله روزانه به رژیم جدید حاکم بر مصر در رسانه های امریکایی حامی رژيم صهيونيستي اشاره کنم. من در این موارد صد در صد موافق اخوان المسلمین هستیم.

"عصام العریان" (عضو ارشد حزب آزادی و عدالت مصر) می گوید پس از وقوع یک انقلاب عظیم، یک حاکم یا یک حزب نمی تواند آزادی مطبوعات را محدود کند. به نظر من این کلام زیبا و بجا است؛ اما تا به این لحظه خلاف این مطلب رخ داده است. وی همچنین می گوید فقط افراد باقیمانده از رژیم سابق درمورد نتیجه انتخابات تردید دارند و باید از آنان خواست تا به خواست مردم احترام بگذارند. تاریخ حقیقت را برملا خواهد کرد.

 

"محمد مرسي" ریاست جمهوری مصر از سوی "آنجلا مرکل" صدر اعظم آلمان دعوتنامه ای مبنی برای دیدار از آلمان و آمادگی این کشور برای حمایت مالی از مصر، دریافت کرده است.

به گزارش روزنامه الاهرام، دکتر "یاسر علی"، سخنگوی رسمی ریاست جمهوری مصر نیز اعلام کرد، محمد مرسی با استقبال از تحکیم روابط دوجانبه و افزایش حجم سرمایه گذاری آلمان در مصر، و همچنین برای بررسی مسائل منطقه ای از جمله بحران سوریه، در اولین فرصت ممکن به آلمان خواهد رفت.

 

منابع نزدیک به "جمال مبارک" از تلاش فرزند رئیس جمهوری مخلوع مصر برای خرید 50 درصد از سهام شبکه عربی الجزیره خبر دادند.

به گزارش پایگاه خبری المحیط، منابع نزدیک به "جمال مبارک"، فرزند حسنی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر اعلام کردند که جمال مبارک از دو ماه گذشته در حال رایزنی با یک سرمایه‌دار سوئیسی است. این منابع گفتند که هدف از رایزنی پسر مبارک با این سرمایه‌دار سوئیسی که رئیس یکی از بانک‌های شهر بازل است، تلاش برای جلب رضایت وی جهت خرید 50 درصد سهام شبکه خبری الجزیره است.

این منابع مدعی شده‌اند که جمال مبارک به همراه یکی از مسئولان ارشد حزب ملی منحل مصر در حال رایزنی برای خرید 50 درصد از سهام شبکه الجزیره است تا این شبکه خبری را ببندد. این پایگاه خبری همچنین گزارش داد که جمال مبارک و دبیرکل کمیته سیاسی حزب ملی منحل مصر که هم اکنون به اتهام فساد در زندان به سر می‌برند، تلاش دارند برای خرید 50 درصد شبکه الجزیره 2 میلیارد دلار پرداخت کنند و در صورتی‌که رایزنی‌های آن ها در این‌باره با موفقیت همراه باشد و بتوانند این سهام را از آن خود کنند، شبکه خبری الجزیره را تعطیل خواهند کرد. این منابع اعلام نکردند که هدف جمال مبارک از این اقدام چیست.

 

روزنامه روسی "نزاویسیمایاگازتا" با اشاره به سفر رییس جمهوری مصر به تهران نوشت: محافل دیپلماتیك معتقدند، حضور "مرسی" در تهران به او فرصت پاسخگویی به پیش قدمی ایران را می دهد و منجر به عادی سازی كامل روابط می شود.

نزاویسیمایا گازتا اشاره كرد، "محمد مرسی" بعد از به قدرت رسیدن شروع به حركت در جهت بهبود روابط با ایران كرد. بهبود روابط با ایران نشان دهنده تمایل قاهره به حفظ تعادل است. روزنامه روسی افزود، سفر محمد مرسی رئیس جمهور جدید مصر به تهران برای شركت در نشست جنبش عدم تعهد (30 اوت) اولین دیدار رئیس جمهور مصر از تهران در طول 30 سال گذشته است.

روزنامه روسی با بیان اینكه روابط تجاری بین دو كشور توسعه می یابد اما فعلاً روابط كاملاً عادی نشده است. ادامه داد: تغییر رژیم در مصر شرایط بهبود روابط را مهیا كرد. در تهران بهار عربی به نوعی تداوم انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود كه منجر به از بین بردن رژیم سكولار وقت شد. ایرانی ها از انتخابات ریاست جمهوری مصر و سیاست های مرتبط با جنبش اسلامی اخوان المسلمین استقبال كردند. رئیس جمهور ایران نه تنها برای مرسی پیام تبریك فرستاد، بلكه حمید بقائی معاون اجرایی رئیس جمهور ایران برای تقدیم دعوتنامه حضور در كنفرانس جنبش عدم تعهد به مصر سفر كرد.

نزاویسیمایا گازتا افزود: قاهره احتیاط و توجه ویژه ای در زمینه اعمالی كه بین سنی ها و شاخه های شیعه اسلام ایجاد تشنج می كنند، دارد. كارشناسان بر این باورند كه نسل فعلی اخوان المسلمین اسلامگرایان میانه رو هستند. بر اساس ارزیابی آن ها، وهابی های عربستان سعودی در تلاش برای نفوذ به وقایع كشورهای عربی از طریق این جنبش نیستند، آن ها خواهان نفوذ از طریق حامیان سلفی هستند. نزاویسیمایا گازتا این اقدامات مرسی را نشانه تثبیت اوضاع داخلی و ورود به سیاست خارجی فعال دانست و افزود، همه مسائل نشان می دهند كه مصر به زودی از بن بست مبارزه سیاسی داخلی به مرحله تثبیت و سیاست خارجی فعال تر گذر می كند. بزرگ ترین كشور عربی از لحاظ جمعیتی فرصت دارد به آرامی جایگاه اصلی و پیشروی خود را در خاورمیانه را دوباره به دست آورد.

 

تحليل

 

سفر "محمد مرسی" رییس جمهور مصر به چین و ایران از تغییر رویکرد مصر و سیاست‌های غرب گرایانه دوران "حسنی مبارک" حکایت دارد.

به گزارش موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، محمد مرسی رییس جمهور مصر قرار است به دعوت "هو جیان تائو" رییس جمهور چین به این کشور سفر کند. مرسی در این سفر به دنبال جذب سرمایه گذاری چین است تا از این طرق بتواند بدهی ‌های مصر را بازپرداخت کند.

رییس جمهور مصر پس از آن به تهران سفر خواهد کرد تا در اجلاس جنبش غیرمتعهدها شرکت کند. مرسی تنها دو ماه پس از روی کارآمدن درصدد آشتی و برقراری روابط با تهران است. تمامی این اقدامات درست در مقابل سیاستی است که "انور سادات" در پیش گرفت و با جدا شدن از اردوگاه بلوک شرق در سال 1972 با دولت‌های غربی رو به ائتلاف آورد.

تلاش قاهره برای آشتی با ایران بارزترین شاخصه سیاست خارجی مرسی محسوب می‌شود. از زمان پیروزی انقلاب ایران در سال 1979 تا کنون هیچ رییس جمهور مصری به ایران سفر نکرده است. این واقعیت که مصر متحد آمریکا است، اما در جنبش غیرمتعهدها عضویت دارد به خودی خود نفرت برانگیز است. هر چند تحمل این شرایط در دوره حسنی مبارک تا حدودی قابل توجیه بود، اما سفر مرسی به تهران آن هم در شرایطی که تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران به اوج خود رسیده است، به طور آشکار اقدامی تحریک کننده است. از سوی دیگر، افزایش مناسبات مصر با چین نیز موجب بروز نگرانی شدید شده است. با توجه به بروز تنش میان مصر و رژيم صهيونيستي و حتی احتمال قطع روابط با چین می‌تواند جایگزین مناسبی برای مصر باشد. با توجه به اینکه چین نیزمنافع خود را در لیبی از دست داده، این کشور نیز خواستار گسترش روابط با مصر است. چین همچنین با نزدیک شدن به مصر می‌تواند در مدیترانه نیز برای خود جایگاه مناسبی به دست آورد. این کشور همچنین می‌تواند به فناوری ‌های آمریکا در مصر نیز دسترسی پیدا کند. گزارش ‌های منتشر شده از سوی سایت ویکی لیکس نشان می‌دهد مصر مهمترین ناقض قانون کنترل صادرات تسلیحات آمریکا است. به همین دلیل نیز روابط نظامی مصر و چین به پکن اجازه خواهد داد تا به فناوری نظامی آمریکا دسترسی پیدا کند. از سوی دیگر، مرسی در حال متنوع ساختن منابع خارجی مصر است و از این رو چین می‌تواند شریکی بالقوه برای این کشور باشد. گسترش روابط مصر با چین موجب پیچیده‌تر شدن روابط مصر با آمریکا و همچنین سیاست‌های آمریکا در خاور میانه خواهد شد. البته تغییر در رویکرد سیاست خارجی مصر برای این کشور هزینه‌هایی درپی خواهد داشت و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نیز از نزدیک شدن مصر به ایران ناخرسند هستند.

 

لیبی

"فوزی عبدالعالی" وزیر کشور لیبی روز یکشنبه (91.06.05) به علت انتقادها از وی برسر عملکرد نیروهای امنیتی لیبی در افزایش خشونت ها که این کشور را به لرزه درآورد، از سمت خود استعفا کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از طرابلس، یک مقام وزارت کشور لیبی با اشاره به شورشیان سابق که اکنون بخشی از دستگاه امنیتی این کشور را تشکیل می دهند گفت وی در اعتراض به انتقاد اعضای کنگره از دولت و در دفاع از انقلابیون، از سمت خود استعفا کرده است .دستگاه امنیتی لیبی پس از انفجار دو خودروی بمب گذاری شده در روز عید فطر در طرابلس که براثر آن دو نفر کشته شدند و همچنین پس از حملات اخیر اماکن مذهبی مسلمانان طی چند روز گذشته، با انتقادهای شدیدی روبرو شد .

"عبدالرحیم الکیب" نخست وزیر لیبی نیز در دفاع از عملکرد دولت خود گفت: نهادهای امنیتی کار خودشان را به خوبی انجام داده اند . آن ها چند توطئه را خنثی و عاملان اقدامات خرابکارانه را بازداشت کرده اند.

الکیب همچنین از پارلمان لیبی خواست با تصویب قانونی، حمل سلاح و حمله به اماکن مذهبی و تاریخی را در این کشور جرم اعلام کند .

 

کنگره ملی لیبی روز یکشنبه (91.06.05) با برگزاری نشستی فوق العاده به بررسی خشونت و ناامنی های اخیر در این کشور پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، کنگره ملی لیبی یکشنبه جلسه ای فوق العاده به درخواست "محمد یوسف مقریف"، رئیس کنگره ملی برگزار کرد.

در این نشست عبدالرحیم الکیب"، نخست وزیر لیبی و همچنین وزیر دفاع، رئیس ستاد مشترک ارتش، رئیس اطلاعات و معاون وزیر کشور و شمار دیگری از مقامات لیبی حضور داشتند. در این نشست حوادث امنیتی طی چند روز گذشته در برخی شهرهای لیبی مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس کنگره ملی لیبی در آغاز نشست طی نطقی تاکید کرد: ما باید به مسئولیت خود در قبال کشور و امنیت و وحدت و ثبات و حفظ جان شهروندانش عمل کنیم. این در حالی است که فوزی عبد العال، وزیر کشور لیبی در اعتراض به انتقادهایی که به عملکرد وی به ویژه پس از افزایش خشونت‌ها در این کشور شد، از سمت خود استعفا کرد. برخی اعضای کنگره ملی لیبی نیز شنبه گذشته اعلام کردند که خواستار برکناری وزرای دفاع و کشور به دنبال حوادث امنیتی اخیز در این کشور هستند.

عبد العال درباره استعفای خود گفت: استعفای من در اعتراض به انتقادهایی صورت گرفت که اعضای کنگره ملی (پارلمان) از کمیته‌های امنیتی به عمل آوردند. وی در ادامه افزود، نمی‌دانم استعفایم پذیرفته می‌شود یا خیر، اما تحت هیچ شرایطی از موضع خود عقب‌نشینی نخواهم کرد.

پس از انفجارهای اخیر طرابلس و زلیتن اعضای کنگره ملی لیبی، وزارت کشور و کمیته‌های امنیتی را مسئول این ناامنی دانسته و خواستار انحلال کمیته‌های امنیتی شده بودند.

 

حزب عدالت و سازندگی شاخه سیاسی گروه اخوان المسلمین لیبی نامزد پیشنهادی این حزب را برای مقام نخست وزیری دولت جدید لیبی معرفی کرد.

حزب عدالت و سازندگی در بیانیه رسمی اعلام کرد "عوض البرعصی" نماینده رسمی این حزب برای تصدی مقام نخست وزیری آینده دولت خواهد بود. البرعصی در حال حاضر وزیر برق و انرژی دولت انتقال لیبی است.

"محمد صوان" رئیس حزب عدالت و سازندگی گفت: عوض الرعصی شخصیت سیاسی معروف و سرشناسی است و به نظر می رسد گزینه مناسبی برای ریاست دولت لیبی در مرحله آینده باشد.

صوان افزود البرعصی در دوره فعالیتش در وزارت برق کارنامه بسیار خوب و درخشانی داشته است. به گزارش خبرگزاری شین‌هوا از طرابلس، ائتلاف گروه های ملی به رهبری "محمود جبریل" رئیس دفتر اجرایی ( نخست وزیر) سابق شورای ملی انتقالی لیبی رقیب اصلی حزب عدالت و سازندگی برای مقام نخست وزیر لیبی است .ائتلاف گروه های ملی توانست در انتخابات ماه گذشته کنگره ملی ( پارلمان موقت) لیبی بیشترین کرسی را به خود اختصاص دهد. شاخه سیاسی گروه اخوان المسلیمن امیدوار است با حمایت اعضای مستقل کنگره ملی ریاست دولت آینده کشور را در اختیار بگیرد.

 

مقامات لیبی از مصادره بیش از 100 دستگاه تانک و موشک از شبه نظامیان هوادار نظام "معمر قذافی" در منطقه ترهونه در غرب این کشور خبر دادند.

به گزارش پایگاه اینترنتی المختصر، "عبدالمومن الحر" سخنگوی کمیته امنیت عالی وابسته به وزارت کشور لیبی گفت: بیش از 100 دستگاه تانک و 26 موشک در پایگاهی نظامی نزدیک ترهونه در جنوب شرقی طرابلس کشف و ضبط شده است. وی تصریح کرد، تحقیقات درباره دو حمله با خودروی بمب گذاری شده که دو کشته و چهار زخمی در طرابلس به جا گذاشت نقش موثری در کشف این تجهیزات داشته است.

 

شبه نظاميان تندروي ليبي در مقابل پليس اين كشور با حمله به مسجدي كه مقبره ده‌ها تن از رهبران صوفيه در آنجا قرار داشت، اين مسجد را با خاك يكسان كردند.

ده‌ها فرد مسلح با استفاده از سلاح‌هاي سنگين و سبك به مسجد "سيدي الشعاب" در مركز طرابلس پايتخت ليبي حمله كردند و در مقابل ديدگان پليس و ارتش ليبي به دليل آنكه اين مسجد را مخالف با عقايد خود مي‌دانستند، با خاك يكسان كردند. اين افراد كه گفته مي‌شود از افراد تندرو و سلفي‌هاي ليبي بودند با حمله به مسجد مذكور كه در آن مقبره نزديك به 50 تن از بزرگان صوفيه از جمله مقبره "عبدالله الشعاب" رهبر صوفي‌هاي ليبي قرار دارد اين مسجد را با خاك يكسان كردند. به گفته يك مسئول ليبيايي كه خواست نامش فاش نشود، پليس و نيروهاي نظامي ليبي ابتدا براي ممانعت از اين اقدام افراد مسلح راهي منطقه شدند و ميان پليس و شبه نظاميان درگيري‌هاي جزئي روي داد اما به دليل قوي‌تر بودن مخالفان پليس مجبور به عقب‌نشيني شد و تنها اطراف مسجد را محاصره كرده تا درگيري با ساكنان منطقه رخ ندهد.

به گفته اين مقام ليبيايي، شبه نظاميان با خونسردي كامل و با استفاده از بيل مكانيكي مسجد را با خاك يكسان و پس از انهدام كامل مسجد منطقه را ترك كردند.
اين اقدام افراد مسلح با واكنش مقامات ليبيايي همراه بود و وزارت كشور ليبي اقدام اين افراد را محكوم و تاكيد كرد، در صورتي كه بسياري از مردم براي زيارت به اين مكان مي‌روند انهدام آن توهين به خواسته‌هاي ملت است.

 

مردم لیبی دولت را به بی توجهی به تخریب امکان مقدس صوفی ها متهم کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی برخی از زیارتگاه های صوفی ها در شهرهای طرابلس و زلیتان در لیبی با بمب و بولدوزر تخریب شدند. مقامات لیبی این حملات را به گروه های افراطی سلفی نسبت می دهند. این زیارتگاه ها برای مسلمانان صوفی مقدس است اما سلفی ها صوفی ها را کافر و عبادتگاه های آن ها را از مظاهر کفر می دانند. مردم لیبی از واکنش دولت به این حملات راضی نیستند. "عبدالصمد شماله" از ساکنان زلیتان گفت متاسفانه با همه ویرانی هایی که در این بناها ایجاد شده نه وزیر دفاع و نه وزیر کشور از این مکان دیدن کرده اند. کنگره ملی لیبی حملات اخیر را به زیارتگاه های مذهبی و مساجد محکوم کرد. محمد یوسف المقاریف رئیس کنگره لیبی از نیروهای مسلح خواست تا جلوی این حملات را بگیرند.

 

رئیس اداره سازمان‌‌های بین‌المللی لیبی با اشاره به نقش مستقل ایران در عرصه بین‌المللی تصریح کرد که ریاست سه ‌ساله ایران نقش مهمی در موفقیت جنبش عدم تعهد خواهد داشت.

"احمد یعقوب یوسف" رئیس اداره سازمان‌های بین‌الملی لیبی در حاشیه شانزدهمین نشست کشورهای عضو عدم تعهد گفت: ریاست ایران طی سه سال آینده نقش مهمی در موفقیت جنبش عدم تعهد خواهد داشت. وی با اشاره به سیاست خارجی مستقل جمهوری اسلامی تأکید کرد که این رفتار همسو با اصول مجموعه عدم تعهد است.

یعقوب یوسف روابط تهران - طرابلس را رو به گسترش و خوب توصیف کرد و تأکید کرد که ایران و لیبی پس از انقلاب بیش از گذشته بر اساس منافع دو ملت به یکدیگر نزدیک خواهند شد چرا که در گذشته روابط بر اساس علایق یک نفر بوده است. یعقوب با اشاره به حمایت لیبی از نقش‌آفرینی ایران در جنبش عدم تعهد تأکید کرد که داشتن انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز حق ملت و کشور ایران است.

 

تونس

وزیر امور خارجه تونس تاکید کرد دولت ائتلافی به ریاست جنبش النهضه در این کشور سال ها در قدرت باقی خواهد ماند.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، "رفیق عبدالسلام" در گفتگو با این شبکه تصریح کرد، دولت شراکت ملی به ریاست جنبش النهضه سال های طولانی حکومت تونس را در دست خواهد داشت. عبدالسلام افزود، دولت کنونی قویترین دولت در تاریخ کشور تونس است و مشروعیت خود را از مردم می گیرد. وی با اشاره به اتهامات اخیر رئیس جمهور تونس به جنبش النهضه ادامه داد: ملت تونس به این دولت ائتلافی مشروعیت داده است. مردم بر حمایت از این دولت تاکید خواهند کرد. وی خاطر نشان کرد، مردم تونس با اراده آزاد خود این دولت را انتخاب کردند تا اهداف انقلاب را محقق کند. قطعی است که ملت تونس در انتخابات های آینده هم بر اعتماد به این دولت تاکید خواهد کرد.

 

"رفیق عبدالسلام" وزیر امور خارجه تونس به وجود مشکلاتی اشاره کرد که مانع از بازگرداندن تونسی های بازداشت شده در سوریه می شود.

به گزارش خبرگزاری شین‌هوا از تونس، خبرگزاری رسمی تونس یکشنبه (91.06.05) شب به نقل از عبدالسلام که به شهر حمام سوسه سفر کرده است اعلام کرد این مشکلات ناشی از اقدام تونس به قطع روابط دیپلماتیک خود با سوریه است. وی افزود، وزارت امور خارجه تونس با برقراری تماس با سازمان های بشر دوستانه و حقوقی بین المللی تلاش زیادی در این زمینه انجام می دهد.

مقامات سوری پیش از این از بازداشت ده ها جوان تونسی به اتهام مشارکت در درگیریها در سوریه در کنار گروه موسوم به ارتش آزاد و برخی گروه های نزدیک به سازمان القاعده خبر داده بودند.

 

عضو دفتر رسانه ای جنبش النهضه تونس، اتهامات رئیس جمهور این کشور علیه جنبش النهضه درباره انحصارطلبی در قدرت را رد کرد.

"فیصل الناصر" در گفتگو با شبکه تلویزیونی العالم، درباره انتقاد شدید رئیس جمهور تونس از جنبش النهضه تصریح کرد، "منصف مرزوقی"، جنبش النهضه را مسئول ناکامی دولت تونس دانست. من فکر می کنم این سخنان، نظر شخصی مرزوقی است و حزب کنگره برای جمهوریت چنین موضعی ندارد. واقعیت خلاف آن چیزی است که مرزوقی بیان کرد. الناصر افزود، نشانه ای درباره تسلط جنبش النهضه بر دولت و تصمیم گیری های آن وجود ندارد. فضای دوستانه در دولت ائتلافی حاکم است و تصمیم گیری ها بر اساس اصل شراکت اتخاذ می شود. ما عملکرد دولت را تاکنون موفقیت آمیز می دانیم.
دستاوردهای دولت این مسئله را ثابت می کند. وی اضافه کرد، جنبش النهضه به تعهدات خود نسبت به دیگر احزاب پایبند است و تلاش می کند تجربه شراکت سیاسی در تونس موفقیت آمیز باشد. همه طرف ها در تونس باید در مرحله انتقالی کنونی با یکدیگر همکاری کنند. ما موفقیت های خوبی در زمینه برقراری امنیت و مسایل اقتصادی داشته ایم. اتهامات علیه جنبش النهضه درست نیست. ما از مشارکت دیگر طرف های سیاسی در ائتلاف حاکم استقبال می کنیم. ما حق داریم که از دیدگاه سیاسی خود حمایت کنیم. نگرانی درباره ادامه فعالیت ائتلاف حاکم وجود ندارد. مردم به این ائتلاف اعتماد دارند و ما امیدواریم حمایت مردمی از آن افزایش یابد.

 

الجزاير

 جنبش توحید و جهاد غرب آفریقا تهدید به كشتن گروگان های الجزایری كرد.

در صورتی كه دولت الجزایر به خواست آن ها مبنی بر آزادی "ابواسحاق السوفی" رییس كمیته قضایی این جنبش و عضو برجسته 'القاعده' در مغرب عمل نكند، سه دیپلمات الجزایری را خواهد كشت.

روزنامه الخبر روز یكشنبه (91.06.05) به نقل از "ابوالولید الصحراوی" سخنگوی این جنبش اعلام كرد، بزودی نوار ویدیویی دیپلمات های به گروگان گرفته شده خطاب به مسوولان الجزایری را در اختیار آنان قرار خواهد داد.

جنبش موسوم به توجید و جهاد در غرب آفریقا شش دیپلمات الجزایری از جمله كنسول این كشور در مالی را به گروگان گرفته بودند كه با تلاش های دولت این كشور سه نفر از این گروگان ها آزاد شدند. جنش جهاد و توحید در بیانیه خود افزود كه پیشتر پیشنهاد تبادل گروگان ها را به مقامات الجزایری ارایه كرده اند. این جنبش تاكید كرد كه كنسول الجزایر را پس از پایان مهلت تعیین شده، خواهند كشت. كنسول الجزایر و شش همكار وی پنجم آوریل در شهر گائو در شمال شرقی مالی توسط جنبش توحید و جهاد غرب آفریقا ربوده شدند.
جنبش توحید و جهاد در غرب آفریقا كه برای آزادی گروگان های الجزایری 15 میلیون یورو نیز درخواست كرده بود، در پایان ماه آوریل شكست مذاكره با الجزایر را درباره این موضوع اعلام كرد. این گروه پیش از این نیز با صدور بیانیه ای تهدید كرده بود، در صورتی كه خواسته هایشان عملی نشود، به منافع الجزایر حمله خواهد كرد. جنبش توحید و جهاد همچنین مسوولیت حمله انتحاری به یك مقر پلیس در منطقه ای در جنوب الجزیره كه 23 زخمی برجا گذاشت را برعهده گرفته بود.

 

سفیر الجزایر در تهران از سطح بالای این کشور در اجلاس عدم تعهد و حضور وزیر خارجه و رئیس پارلمان الجزایر در تهران خبر داد.

"سفیان میونی" سفیر الجزایر در تهران درباره سطح مشارکت الجزایر در شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران اظهار داشت که این کشور در سطح بالایی در اجلاس عدم تعهد در تهران شرکت کرده است. وی با بیان این مطلب افزود، "مراد مدلسی" وزیر خارجه الجزایر در نشست وزرای خارجی اجلاس عدم تعهد شرکت می کند. میمونی همچنین اعلام کرد که در سطح سران نیز "سید عبدالقادر بن صالح" رئیس پارلمان الجزایر حضور خواهد داشت.

 

میزان بیكاری در الجزایر در سال 2011 همانند سال قبل از آن 10 درصد بود، اما نرخ بیكاری فارغ التحصیلان به میزان قابل توجهی كاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از الجزیره، سازمان ملی آمار الجزایر روز یكشنبه  (91.06.05) با اعلام این خبر افزود، شمار بیكاران این كشور در سال 2011 یك میلیون و 63 هزار نفر بوده كه 10 درصد نیروی كار این كشور به شمار می رود. خبرگزاری رسمی الجزایر به نقل از این سازمان گزارش داد میزان بیكاری در سال 2010 نیز 10 درصد بوده كه نسبت به سال 2009 كه 10.2 درصد بوده، كاهش اندكی نشان می دهد. این در حالی است كه میزان بیكاری در الجزایر در سال 2008 میلادی 11.3 درصد بوده است كه در سال پس از آن كاهش چشمگیری داشته است. بر اساس این آمار، میزان بیكاری فارغ التحصیلان در سال های 2010 تا 2011، از 21.4 درصد به 16.1 درصد كاهش یافته است.
این آمار نشان می دهد: سطح بیكاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاه ها در بالاترین حد قرار داشته و پس از آن فارغ التحصیلان موسسات آموزش عالی و آموزشگاه های فنی و حرفه ای با 12.4 درصد قرار دارند.

میزان بیكاری در میان جمعیت الجزایر كه فاقد تحصیلات عالیه هستند نیز 8.2 درصد است. همچنین اختلاف زیادی در نرخ بیكاری جنسیت ها وجود دارد، به گونه ای كه میزان بیكاری مردان 19.1 درصد و برای بانوان 38.1 درصد ارزیابی شده است. میزان كل بیكاری الجزایری های 25 سال و بالاتر نیز 7.2 درصد برآورد شده است.

 

سودان

 دولت خارطوم اعلام کرد گفتگو با دولت آمریکا مشروط به تغییر سیاست‌ها و راهبرد کاخ سفید در قبال سودان است.

به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع،‌ "بدر الدین احمد ابراهیم"،‌ سخنگوی رسمی حزب کنگره ملی حاکم بر سودان در اظهاراتی گفت: حزب کنگره ملی در برقراری روابط دوجانبه جدید با کشورهای غربی و از جمله آمریکا و از سرگیری گفتگوی سیاسی، اقتصادی و امنیتی با این کشورها جدی است.

این مقام دولت سودان در عین حال تاکید کرد ایجاد تغییرات مثبت در گفتگوی خارطوم با واشنگتن وابسته به تغییر سیاست و راهبرد آمریکا در قبال سودان است. وی افزود، دولت آمریکا گزارش‌‌های بین‌المللی و منطقه‌ای اشتباه از اوضاع سودان را معیار موضع‌گیری در قبال سودان قرار داده است.

بدر الدین افزود، در مرحله پیش‌رو سودان باید روابط راهبردی و سیاسی سازنده با کشورهای غربی و اروپایی بر اساس منافع مشترک برقرار کند. سخنگوی حزب حاکم بر سودان برداشت‌ها و گزارش‌های اشتباهی که فرستاده‌های غربی از اوضاع سودان برای دولت‌هایشان می‌برند محکوم کرد و گفت: این اطلاعات برخاسته از گزارش‌های نادرستی است به ویژه بخشی که درباره جنگ با تروریسم، روند صلح و آشتی در سودان و رابطه با سودان جنوبی منتشر می‌شود.  

 

ارتش سودان و شورشیان روز یکشنبه (91.06.05) از کشته شدن ده ها تن در درگیری بین دو گروه در سه روز گذشته در ایالت کردفان جنوبی در جنوب این کشور خبر دادند.

شورشیان شاخه شمال جنبش آزادیبخش خلق سودان (شورشیان سابق جنوب) اعلام کردند درگیری هایی که روز جمعه در روستای الموریب در شمال شرق کردفان جنوبی آغاز شد، ادامه دارد. این گروه با صدور بیانیه ای اعلام کرد تاکنون 61نفر از افراد دشمن (ارتش) کشته و شمار زیادی سرباز زخمی شده اند. از مبارزان ما نیز پنج نفر به شهادت رسیده و هفت تن دیگر زخمی شده اند.

شورشیان روز جمعه اعلام کردند 16 سرباز را که به روستای الموریب کردفان جنوبی حمله و آن را غارت کرده بودند، کشته اند. کرفان جنوبی از بیش از یک سال قبل با مناقشه خونین روبرو است. ارتش روز شنبه اعلام کرد شورشیان را که مردم را به وحشت می انداختند و آن ها را مورد آزار و اذیت قرار می دادند،‌ از این منطقه بیرون کرده است. دسترسی به این منطقه ممنوع است و به همین علت نمی توان این آمار را تایید کرد. شورشیان، دولت سودان را به افزایش حملات به کردفان جنوبی به منظور ممانعت از رسیدن کمک های بشر دوستانه به صدها هزار غیر نظامی آسیب دیده بر اثر درگیری هایی که از ژوئن 2011 آغاز شده است، متهم کرده اند. خرطوم با رد این اتهامات بر تعهد خود نسبت به رسیدن کمک های بشر دوستانه به این منطقه بر اساس توافقنامه پنجم اوت با سازمان ملل متحد، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب تاکید کرده است.

 

مراكش

 صدها نفر از فعالان جنبش 20 فوریه در مغرب روز یکشنبه (91.06.05) برای درخواست آزادی همه زندان سیاسی در رباط، پایتخت مغرب، و دارالبیضا تظاهرات کردند.

اکثر تظاهر کنندگان از فعالان جنبش بیستم فوریه بودند. در دارالیضا، پایتخت اقتصادی مغرب، نزدیک به 400 نفر با راهپیمایی در خیابان های محله پرجمعیت برنوسی به تظاهرات پرداختند. تظاهر کنندگان که در حضور سنگین پلیس تظاهرات کردند، به هیچ خشونتی دست نزدند.

"یونس فکری"، یکی از فعالان این جنبش به خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفت: ما برای درخواست آزادی همقطاران زندانی خود که به طور ناعادلانه در زندان های مغرب محبوسند، تظاهرات می کنیم.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از دارالبیضا، فکری افزود، ما تلاش می کنیم برای بیان مسالمت آمیز مطالبات مان جهت برقراری عدالت اجتماعی گسترده تر در خیابان ها راهپیمایی کنیم.

 

جمعیت مغربی حقوق بشر به نقض گسترده حقوق بشر در بحرین از سوی رژیم حاکم و نیروهای سپر جزیره اعتراض کرد.

به گزارش شبکه اللؤلؤه، جمعیت مغربی حقوق بشر تاکید کرد نیروهای سپر جزیره به فرماندهی عربستان مسئول سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز مردم در بحرین برای دستیابی به آزادی و دموکراسی هستند. این جمعیت در نامه ای به سفیر بحرین در مغرب از وی خواست از دعوت ها برای آزادی بدون قید و شرط زندانیان سیاسی در بحرین حمایت کند. این جمعیت تاکید کرد شهرها و روستاهای مختلف بحرین همچنان شاهد برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز مردمی است.

115458-91.06.06

 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶