نگاه آفران > آفران: تحولات مصر

آفران: تحولات مصر

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۶/۱
New Page 1

تحولات مصر(1)

وقایع مهم مصر از تاریخ 23/05/91 تا 31/05/91

• رئيس جمهور مصر وزير دفاع اين كشور را بركنار و متمم قانون اساسي را كه به نظاميان اين كشور اختيارات گسترده‌اي داده بود، لغو كرد.
به گزارش خبرگزاري مصري "منا" اعلام كرد كه "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر روز يكشنبه (91.05.22) "حسين طنطاوي" را از سمت وزير دفاع بركنار و وي را بازنشسته كرد.
بر اساس گزارش اين خبرگزاري، "عبدالفتاح السيسي" جايگزين طنطاوي به عنوان وزير دفاع مصر شد.
همچنين تلويزيون مصر اعلام كرد كه مرسي "سامي عنان" رئيس ستاد مشترك ارتش مصر را نيز از سمت خود بركنار كرد و "صبحي سيد احمد" را جايگزين وي كرد.
از سوي ديگر "محمد العصار" به عنوان معاون وزير دفاع مصر منصوب شد.
همچنين تلويزيون مصر اعلام كرد كه رئيس جمهور مصر، متمم قانون اساسي كه اختيارات گسترده‌اي را به نيروهاي مسلح اين كشور مي‌داد، لغو كرد.
بر اساس متمم قانون اساسي اكثر اختيارات رياست جمهوري و همچنين اختيار قانونگذاري به نظاميان محول مي‌شود.
محمد مرسي همچنين "محمود محمد مكي" را به عنوان معاون رئيس جمهور تعيين كرد.
همچنين براساس بند يك ماده 53 متمم قانون اساسي، رئيس جمهوري مصر اختيار اعلام جنگ با كشور ديگر را پس از موافقت شوراي عالي نظامي مصر با اين امر خواهد داشت.
بند دو ماده 53 نيز اظهار مي‌كند كه رئيس جمهوري مصر اختيار استفاده از نيروهاي مسلح براي برقراري ثابت و امنيت در كشور در صورت بروز ناآرامي و هرچ و مرج در كشور پس از موافقت شوراي عالي نظامي مصر با اين امر را دارد.
بالطبع ورود ارتش به عرصه براي برقراري آرامش براساس اختيارات داده شده به آن در قانون اساسي خواهد بود و استفاده از زور و قدرت و بازداشت و اختيارات قضايي را دارد.

• مشاور حقوقی رئیس جمهوری مصر صدور حکم برکناری وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش را با آنچه اخیرا در مرز رفح اتفاق افتاد بی ارتباط دانست.
به گزارش پایگاه خبری البشیر، "محمد فواد جادالله" با بیان اینکه با لغو متمم قانون اساسی، بیانیه جدیدی به عنوان قانون اساسی تهیه شده است، افزود: برکناری این مسئولان هیچ ارتباطی به حوادث اخیر در مرز رفح ندارد و صدور این احکام کاملا در حوزه اختیارات رئیس جمهوری است که مسئول منتخب مردم است.
وی با بیان اینکه حکم صادره شده برای "ژنرال طنطاوی" و "سامی عنان" غافلگیرکننده بود افزود: این حق رئیس جمهوری است که با انجام اصلاحاتی در ارتش خونی تازه به رگ های نیروهای مسلح تزریق کند.

• یک منبع نظامی مصر اعلام کرد تغییراتی که روز یکشنبه (91.05.22) به دستور رییس جمهور جدید این کشور و در راس ارتش آن انجام شد با هماهنگی ارتش انجام گرفته است.
خبرگزاری رسمی مصر منا به نقل از این منبع نظامی ، افزود: آنچه امروز روی داد با هماهنگی و مشورت نیروهای مسلح بوده است. این منبع همچنین شایعات در مورد واکنش های منفی به تغییرات در راس نیروهای مسلح را تکذیب کرد.

• مردم مصر در استقبال از تصمیمات اخیر "محمد مرسی"، رئیس جمهوری این کشور یکشنبه شب (91.05.23) به میدان تحریر قاهره آمدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، هزاران تن از مردم مصر یکشنبه شب (91.05.23) به میدان التحریر در پایتخت این کشور آمدند تا تصمیمات اخیر مرسی، از جمله برکناری "حسین طنطاوی"، شخصی را که از 20 سال پیش تاکنون وزارت دفاع مصر را به عهده داشته و پس از سقوط "حسنی مبارک"، به منزله رئیس دولت نظامی به شمار می آمد، جشن بگیرند.
بر اساس این گزارش، تجمع کنندگان مصری، در شعارهای خود، به ویژه از بازنشسته شدن طنطاوی و تقویت قدرت رئیس جمهوری استقبال کردند.

• یک منبع امنیتی در مصر اعلام کرد پاسگاه دوم پلیس مصر در العریش در شمال سینا شامگاه یکشنبه (91.05.23) مورد حمله و تیراندازی قرار گرفت.
این منبع افزود: دو جوان با یک دستگاه خودرو به طرف نیروهای پلیس نزدیک و اقدام به تیراندازی کردند و نیروهای پلیس نیز به اقدام متقابل دست زدند اما دو فرد مسلح توانستند فرار کنند.
وی افزود پس از این حمله حضور نیروهای ارتش و پلیس در منطقه تقویت و حلقه امنیتی در اطراف این منطقه ایجاد شد.
به گزارش خبرگزاری آلمان از عریش (مصر)، نیروهای امنیتی مصر روز یکشنبه (91.05.23) در عملیاتی در منطقه الجوره در مرکز سینا هفت نفر از افراد مسلح را کشته و یک نفر را زخمی کردند.
یک منبع امنیتی گفت : نیروهای امنیتی ارتش و پلیس مصر به پایگاه یک گروه افراطی در این منطقه که در شرق روستاهای نجع شبانه و الجوره واقع شده است حمله و با افراد مسلح درگیر شدند .
وی افزود : ارتش مصر در این حمله از توپخانه استفاده کرد که بر اثر آن هفت تن از افراد مسلح که تحت تعقیب قرار داشتند کشته شدند و یک نفر دیگر به شدت زخمی شد.

• "محمد مرسي" تاكيد كرد انقلاب 25 ژانويه بايد در مسير اهداف ديگر خود ادامه يابد.
الجزيره گزارش داد، رئيس جمهور مصر تاكيد كرد انقلاب 25 ژانويه به برخي از اهداف خود رسيده است و دستيابي به بقيه اهداف بايد ادامه يابد.
از سوي ديگر، مردم قاهره در تاييد تصميمات جديد محمد مرسي رئيس جمهور مصر درباره تغييرات در راس نيروهاي نظامي كشور، به طور گسترده در ميدان تحرير تجمع كرده اند.

• يكي از اعضاي جنبش مقاومت اسلامي فلسطين(حماس)، ضمن درخواست از مصر براي گشودن گذرگاه رفح به تلاش هاي رژيم صهيونيستي براي بي ثبات كردن مصر اشاره كرد.
خبرگزاري معا گزارش داد، "صلاح البردويل" گفت: حماس آماده است در صورتي كه مصر به طور دائم گذرگاه رفح را باز كند تونل هاي حفر شده را ببندد.
وي افزود: تونل ها وسيله اي اظطراري براي مقابله با محاصره ظالمانه نوار غزه و در واقع تلاشي براي مقاومت عليه اشغالگراني كه كودكان و زنان را مي كشند بوده است.
البردويل بيان كرد: روش متمدانانه به جاي تونل ها گشودن دائمي مرز رفح براي عبور افراد و كالاهاست و اميدواريم كه بستن مرز رفح زياد طول نكشد.
عضو حماس گفت: تاكنون نشانه اي از دخالت فلسطيني ها در حوادث سينا به دست نيامده است و اتهامي از جانب مسئولان مصري عليه حماس مطرح نشده است.
البردويل اظهار داشت: نشانه عملي و غير عملي فراواني درباره تلاش رژيم صهيونيستي براي بي ثبات كردن مصر و ايجاد شكاف ميان حماس و مصر وجود دارد به ويژه كه ديدارهايي ميان رهبران حماس با مقامات مصري برگزار شده است و رهبران مصر حمايت قوي از فلسطين به عمل آورده اند.
از سوي ديگر يك منبع مسئول در كميته هاي مقاومت مردمي با اشاره به اخباري كه درباره دخالت اعضاي اين كميته در حوادث سينا به منظور انتقام گيري آنرا تكذيب كرد.
وي ضمن محكوم كردن حوادث سينا گفت: اگر قرار باشد فلسطيني ها انتقام بگيرند از نظاميان صهیونیستی انتقام مي گيرند نه سربازان مصري.

• نخست وزیر دولت مردمی فلسطین در نوار غزه روز یکشنبه (91.05.22) اعلام کرد حکومت وابسته به وی به تحقق امنیت ملی مصر علاقه مند است.
"اسماعیل هنیه" در گفتگوی تلفنی با "حمدین صباحی" نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری مصر مجددا تاکید کرد ممکن نیست یک شهروند فلسطینی ساکن غزه عامل قتل سربازان مصری باشد.
دولت فلسطین در نوار غزه در بیانیه ای اعلام کرد، هنیه این سخنان را یک ماه بعد از حمله به مرزبانان مصری در منطقه شبه جزیره سینا ایراد کرد.
هنیه بار دیگر حادثه جنایتکارانه و تروریستی را که به تازگی در منطقه سینا رخ داد محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از نوار غزه، از سوی دیگر حمدین صباحی گفت: مردم فلسطین در پس جنایت سینا قرار ندارند و برنده اصلی این حادثه رژیم صهیونیستی است.
صباحی خاطرنشان کرد حادثه سینا ثابت کرد که مصر نیاز شدیدی به بازنگری در معاهده کمپ دیوید با رژیم صهیونیستی برای گسترش نفوذ بر منطقه سینا دارد.

• "آلن گرش" معاون مدیر ماهنامه فرانسوی «لوموند دیپلماتیک» اقدام "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر مبنی بر عزل و نصب برخی مقامات نظامی این کشور را اقدامی شگفت انگیز و در عین حال جسورانه خواند.
این روزنامه نگار معروف در مصاحبه با شبکه فرانس 24 گفت: آنچه موجب تعجب من شده این است که یک روز پس از پیروزی مرسی در انتخابات، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی وی را رئیس جمهوری محافظه کار خواندند که در برابر نظامیان قدرت زیادی نخواهد داشت اما این اقدام مرسی خط بطلانی بر تمام این پیش بینی ها کشید.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا مرسی این برهه از زمان را برای چنین تغییرات اساسی انتخابات کرده است، گفت: پس از ماجرای حمله به پاسگاهی مرزی در شبه جزیره سینا که به کشته شدن 16 مرزبان مصری منجر شد، ارتش در این ماجرا از خود ضعف نشان داد و احتمالا یکی از دلایل این تغییرات همین موضوع بوده است.
گرش گفت: همچنین مصر در حال حاضر با مشکلات اقتصادی و اجتماعی بسیار زیادی دست و پنجه نرم می کند و اینگونه اقدامات مرسی به خوبی نشان می دهد که وی می خواهد به جنگ مشکلات برود.

• "محمد كامل عمرو" براي شركت در نشست مقدماتي سران سازمان همكاري اسلامي كه ظرف چند ساعت آينده در سطح وزيران امور خارجه كشورهاي عضو برگزار مي شود به عربستان سفر كرده است.
وزير امور خارجه مصر روز يكشنبه (91.05.22) در راس يك هيئت بلندپايه عازم جده عربستان شد.
محمد كامل عمرو براي شركت در نشست مقدماتي سران سازمان همكاري اسلامي كه ظرف چند ساعت آينده در سطح وزيران امور خارجه كشورهاي عضو برگزار مي شود به عربستان سفر كرده است.
سفر كامل عمرو به عربستان پنج روز طول مي كشد.
نشست سران كشورهاي عضو سازمان همكاري اسلامي روز سه شنبه (91.05.24) در جده برگزار خواهد شد.
يكي از مسئولاني كه عمرو را در اين سفر همراهي مي كند گفت: كامل عمرو به زودي در نشست فوق العاده وزيران امور خارجه عرب براي بررسي تازه ترين تحولات مربوط به اوضاع در سوريه شركت مي كند.
وزيران امور خارجه اتحاديه عرب اين نشست را به منظور هماهنگي ديدگاه ها كمي قبل از نشست وزيران امور خارجه كشورهاي عضو سازمان همكاري اسلامي برگزار مي كنند.
سران كشورهاي شركت كننده در نشست جده درباره مهم ترين مسايل مربوط به جهان اسلام به خصوص تحولات سوريه و راهكار سياسي حل آن بعد از استعفاي كوفي عنان فرستاده ويژه سازمان ملل از سمتش و نسل كشي در ميانمار بحث و تبادل نظر خواهند كرد.
• شبکه تلویزیونی العالم در خبری فوری از انفجار یک دستگاه خودروی حامل مواد سوختی در مقابل ساختمان فرودگاه العریش در صحرای سینا در مصر خبر داد.
از علت انفجار این خودرو و تلفات و خسارات احتمالی آن گزارش منتشر نشده است.

• یک منبع امنیتی مصر اعلام کرد گروهی از افراد مسلح دوشنبه شب (91.05.23) به یکی از مراکز ایست و بازرسی نیروهای امنیتی این کشور در شهر العریش در شبه جزیره سینا تیراندازی کردند.
منبع امنیتی مصر با اعلام این خبر گفت: تیراندازی دیشب افراد مسلح به سوی ماموران مصری تلفاتی نداشت.
منبع مصری یادآور شد پس از حمله افراد مسلح، ماموران امنیتی به طرف آنان
تیراندازی کردند ولی آنان موفق به فرار شدند .
به گزارش خبرگزاری رویترز از العریش ، افراد مسلح یکشنبه گذشته (91.05.15) نیز به یک مرکز پلیس مصر در العریش حمله کرده بودند.
پس از حمله هفته گذشته افراد مسلح به مرکز امنیتی مصر در مرز رفح و کشته شدن 16 مرزبان مصری ارتش مصر عملیات نظامی گسترده ای علیه عناصر مسلح در صحرای سینا آغاز کرد.

• وزیر پیشین دادگستری مصر، دستگاه قضایی این کشور را در دوره رژِیم مخلوع حسنی مبارک، ابزاری برای برای پیشبرد اهداف ظالمانه دانست.
روزنانه المصریون گزارش داد، "عادل عبدالحمید"، وزیر دادگستری دولت "کمال الجنزوری" همچنین از مخالفت برخی از کشورها از جمله امارات و انگلیس با امضای توافقنامه استرداد امواد چپاول شده و نیز سران فراری رژیم حسنی مبارک به مصر خبر داد.
به گفته عادل عبدالحمید دستگاه قضایی در رژِیم های دیکتاتور و مستبد یکی از ابزار رژیم است و استقلالی در تصمیم گیری های قضایی ندارد.
وزیر دادگستری پیشین مصر از قضات این کشور خواست با حفظ وحدت داخلی، برای تحقق عدالت در جامعه مصر بکوشند و در امور سیاسی کشور مداخله نکنند.
عادل عبدالحمید همچنین با اشاره به حادثه حمله مسلحانه به پاسگاه مرزی مصر، بر ضرورت بازگشایی گذرگاه رفح برای کاهش رنج ملت فلسطین و تحقق منافع فلسطینیان تاکید کرد و گفت هیچ کس منکر طرح های بیگانگان و رژیم صهیونیستی برای ایجاد فتنه انگیزی در مصر نیست.
عادل عبدالحمید تجدید نظر در توافقنامه های امضاء شده در زمان رژیم حسنی مبارک را حق دولت جدید مصر دانست و تاکید کرداین توافقنامه ها باعث هدر رفتن اموال ملت مصر شده است و دولت مصر وظیفه دارد که طبق منافع عالی ملی عمل و اموال به یغما رفته عمومی را باز پس گیرد.

• سخنگوی رئیس جمهور مصر اعلام کرد "محمد حسین طنطاوی" وزیر سابق دفاع و "سامی عنان" رئیس سابق ستاد نیروهای مسلح این کشور به اداره ریاست جمهوری پیوستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، "یاسر علی" تصریح کرد: "محمد مرسی" در حکمی طنطاوی و عنان را به عنوان مشاور خود تعیین کرد.
وی خبرهای منتشر شده درباره حبس خانگی طنطاوی و عنان را تکذیب کرد.

• تحلیلگر سیاسی معتقد است تغییر و تحولات جدید در مصر ممکن است یک کودتای جدید به دنبال داشته باشد.
به گزارش تلویزیون راشاتودی ، "پیپ اسکوبار" روزنامه نگار نشریه آسیا تایمز به این شبکه گفت: می توان انتظار داشت بعد از برکناری ژنرال های ارتش در مصر اتفاقاتی مانند یک نوع کودتا از سوی نظامیان روی دهد زیرا شورای نظامی هنوز در این کشور قدرت دارد.
اگر چه اصلاحات قانونی که باعث شد نظامیان قدرت بگیرند، الان لغو شده است اما آن ها هنوز برگ هایی برای بازی کردن دارند.
ارتش مصر روابط بسیار خوبی با پنتاگون دارد. اقدام محمد مرسی، مقامات آمریکایی را به وحشت انداخته است. رژیم صهیونیستی نیز بسیار نگران است زیرا معتقد است که دیکتاتوری اسلامی در مصر برقرار شده است.

• يك منبع سياسي بلندپايه رژيم صهيونيستي از نگراني اين رژيم به خاطر تصميم هاي اخير "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر درباره تغيير مقامات نظامي اين كشور خبر داد.
به گزارش روز دوشنبه (91.05.23) خبرگزاري فلسطين (معا)،اين مقام صهيونيستي احكام صادرشده توسط مرسي را موجب غافلگيري تصميم گيران در رژیم صهیونیستی خواند.
روزنامه صهيونيستي 'اسراييل اليوم' نزديك به 'بنيامين نتانياهو' نخست وزير رژيم صهيونيستي، 'باراك اوباما' رئيس جمهور امريكا را به خاطر به اصطلاح حمايتش از دولت جديد مصر، نابخرد توصيف كرد و افزود كه واشنگتن مفهوم بهار اسلامي را درك نمي كند.
به نوشته اسراييل اليوم،به خاطر آنچه كه اين نشريه آن را 'حمايت اوباما از اخوان المسلمين' عنوان كرد، مصر در رديف كشورهاي اسلامي تندرو قرار مي گيرد.
براساس اين گزارش، مطبوعات فلسطيني چاپ رام الله تصميم هاي مرسي را انقلاب سفيد اخوان المسلمين عليه نظاميان توصيف و فلسطينيان غزه هم شادماني خود را از اين تصميم ها اعلام كرده اند.

• "اسماعيل هنيه" نخست‌وزير دولت منتخب فلسطين طي تماسي تلفني با وزير دفاع جديد مصر گفتگو و انتصاب وي به اين سمت را تبريك گفت.
هنيه در گفت‌وگوي تلفني خود با "عبدالفتاح السيسي" تاكيد كرد، دولت و ملت فلسطين نسبت به حفظ امنيت مصر حريص است و اجازه نخواهد داد امنيت مصر به بازي گرفته شود.
وي در ادامه اطمينان داد، دولت متبوعش در غزه آماده همكاري با دولت مصر به منظور حفظ امنيت اين كشور است.

• اقدام "محمد مرسی" در برکناری ژنرال های ارتش مصر بر آمریکا و پنتاگون نیز تاثیر خواهد داشت.
به گزارش تلویزیون سی ان ان، محمد مرسی اولین رئیس جمهور منتخب مصر در یک اقدام تاریخی ژنرال های ارتش را برکنار کرد و بسیاری ازاختیارات نظامیان را که بعد از انقلاب و سرنگونی حسنی مبارک کسب کرده بودند، از آن ها سلب کرد. این اقدام غافلگیرانه ممکن است پیامدهای جدی برای آمریکا و دیگر کشورها در منطقه در بر داشته باشد.
"باربارا استار" خبرنگار این شبکه در گزارشی گفت: "لئون پانتا" وزیر دفاع آمریکا الان دلایل زیادی برای برقراری تماس با رهبران جدید ارتش مصر دارد.
وزیر دفاع جدید مصر در برابر محمد مرسی ادای احترام کرده است. "عبدالفتاح السیسی" مردی است که از این پس پنتاگون با او سر و کار خواهد داشت.
رابطه با ارتش مصر یک رابطه بسیار حساس نظامی برای آمریکا تلقی می شود. این رابطه شامل برگزاری مانورهای مشترک، کمک چند میلیارد دلاری آمریکا و دسترسی آمریکا به آسمان و پایگاه های مصر است.
مرسی ظاهرا به منظور تقویت وجهه و جایگاه خود برخی از ژنرال های قدرتمند ارتش را برکنار کرد. مرسی همچنین در حال رسیدگی به مسئله تشدید حملات شبه نظامیان در صحرای سیناست. اما در نظر آمریکا بازنشسته شدن "ژنرال طنطاوی" و دیگر متحدان رئیس جمهور سابق "حسنی مبارک" است که اهمیت اساسی دارد. طنطاوی مهره کلیدی در جریانات بعد از انقلاب و به قدرت رسیدن ارتش بود. او همچنین رابط اصلی میان آمریکا و مصر در 18 ماه گذشته بوده است.

• سخنگوي وزارت دفاع آمريكا گفت ارتش آمريكا انتظار دارد روابط نزديكش با نيروهاي مسلح مصر را به رغم بركناري وزير دفاع اين كشور حفظ كند.
خبرگزاري فرانسه گزارش داد، "جرج ليتل" دبير مطبوعاتي پنتاگون به خبرنگاران گفت: ما انتظار داشتيم "محمد مرسي" رئيس جمهوري مصر تا حدي تغييرات در فرماندهي ارتش و معرفي تيم جديد را هماهنگ كند.
وي گفت: آمريكا و به خصوص وزارت دفاع آمريكا منتظر ادامه روابطي بسيار نزديك با شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر هستند.
جرج ليتل گفت: وزير دفاع جديد مصر فردي آشنا براي ماست وي از ميان شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر است كه به اعتقاد ما قادر خواهد بود مشاركت قوي ما با مصر را ادامه دهد.
وي افزود: لئون پانتا وزير دفاع امريكا در سريع ترين زمان ممكن باوي تماس خواهد گرفت.
وزير دفاع آمريكا در جريان سفر كوتاهش به قاهره در سي و يكم ژوئيه هيچ اشاره اي نكرد كه انتظار تغييري در كادر رهبري ارتش مصر را دارد اما بر حمايت آمريكا از انتقال قدرت دموكراتيك در مصر تاكيد كرد.
آمريكا سالانه يك ميليارد و 300 ميليون دلار كمك نظامي در اختيار مصر قرار مي دهد كشوري كه از زمان پيمان صلح مصر و رژیم صهیونیستی در سال 1979 يكي از متحدان اصلي آمريكا بوده است.
مقام هاي آمريكايي نگران هستند رهبري جديد در مصر سياست خارجي اين كشور را تغيير دهند در اين ميان، اين نگراني نيز وجود دارد كه محمد مرسي نخستين رئيس جمهوري اسلام گرايي كه از طريق روندي دمكراتيك به رياست جمهوري انتخاب شده به دنبال بررسي مجدد پيمان صلح مصر و رژیم صهیونیستی باشد.

• شبكه خبري الجزيره گزارش داد، "جي كارني"، سخنگوي كاخ سفيد از دولت و ديگر نهادهاي غيرنظامي مصر خواست تا به همكاري‌هاي خود با نظاميان در اين كشور ادامه دهند و همه با هم در مقابل چالش‌هاي امنيتي موجود در مصر بايستند.
وي در سخناني عنوان داشت: براي واشنگتن اين مهم است كه رهبران سياسي و نظامي مصر با هم متحد باشند و ما اميدواريم اصلاحات اخير در ارتش مصر به نفع ملت مصر باشد و روابط بهتر مصر با همسايگانش را فراهم كند.
وزارت امور خارجه آمريكا نيز با اعلام اينكه امنيت صحراي سيناء بايد به هر طريق ممكن حفظ شود، اعلام كرد مسائل جاري در منطقه سينا نگراني شديد واشنگتن را به دنبال داشته و آمريكا خواستار پايان ناامني در اين منطقه است چرا كه ناامني در صحراي سيناء بر روابط مصر با كشورهاي همجوار و معاهده‌هاي بين‌المللي تاثير سوء مي‌گذارد.
همچنين "جورج ليتل"، سخنگوي وزارت دفاع آمريكا با اعلام اينكه پنتاگون از جابجايي‌هاي اخير در ارتش و تصميم مرسي براي بركناري مقامات ارشد نظامي خبر داشته، آن را اقدامي مثبت خواند.
ليتل اعلام كرد كه ما از انتخاب عبد الفتاح السيسي به عنوان وزير دفاع جديد استقبال مي‌كنيم چرا كه وي يك شخصيت شناخته شده براي پنتاگون است.
عبد الفتاح السيسي،‌ وزير دفاع جديد مصر يكي از نزديكترين افراد به محمد حسين طنطاوي، وزير دفاع پيشين اين كشور است كه روابط بسيار خوبي با آمريكا داشته است.

• شبكه فرانس 24 گزارش داد: "محمد مرسي" تلاش دارد جامعه مصر را به سمت اسلامي تر شدن پيش ببرد.
"آرمل شاريه" كارشناس سياسي شبكه افزود: بركناري طنطاوي در ادامه يك سري بركناري ها صورت مي گيرد. در استان ها برخي فرمانداران تغيير كرده اند. بركناري طنطاوي در حالي صورت مي گيرد كه وي از سوي مرسي بعنوان وزير دفاع معرفي شد. بعلاوه رئيس ستاد مشترك ارتش و برخي از فرماندهان ارشد ارتش نيز بازنشسته شدند. در خلال اين مسائل مي توان اراده مرسي را براي در اختيار گرفتن قدرت و تصميم گيري ديد. فرمانده كنوني ارتش توسط رئيس جمهور مرسي انتخاب شده است.
تحليل گر سياسي شبكه افزود: آنچه مسلم است اين است كه جامعه مصر به سمت اسلامي شدن پيش مي رود. بعلاوه پس از حمله اخير در صحراي سينا گشت هاي هوايي از سرگرفته شد و نيروهاي نظامي بسياري به منطقه اعزام شدند كه شمار آن ها بيش از حد قرارداد صلح ميان رژیم صهیونیستی و مصر است.

• مردم مصر اقدام "محمد مرسی" رئیس جمهوری این کشور در برکناری "ژنرال طنطاوی" از ریاست وزارت دفاع را پایان حکومت نظامیان بر مصر ارزیابی کردند.
شبکه پنج تلویزیون فرانسه گزارش داد: این اقدام محمد مرسی
تیتر اول تمامی روزنامه های مصر بود. حسن طنطاوی که از 21 سال پیش بر این سمت گمارده شده بود، به یکباره برکنار شد. یکی از شهروندان مصری در این باره گفت: می توان گفت که دیگر کشور در کنترل نظامیان نیست. دیگر حاکمیت نظامیان بر مصر پایان یافته است و از این پس غیر نظامیان بر کشور حکومت می کنند.

• شبکه تلویزیونی فرانس 24 گزارش داد: "روبر سُل" کارشناس فرانسوی در ارتباط با برکناری "طنطاوی" وزیردفاع مصر توسط "محمد مرسی" رئیس جمهوری این کشور خاطرنشان کرد که ارتش برای طنطاوی نخواهد گریست.
طنطاوی نماینده رژیم گذشته مصر است که از 21سال پیش در این پست باقی مانده بود. او یک بروکرات است که پس برکناری مبارک، در شورای عالی ارتش مصر مرتکب اشتباهات زیادی شد. طنطاوی در راس این شورا بسیار بد عمل کرد و به همین دلیل محبوبیت خود را از دست داد. این در حالیست که ارتش در زمان سرنگونی مبارک نزد مردم محبوب بود.
مجری با اشاره به تلاش نظامیان مصری برای انحلال مجلس منتخب مردم در مصر، خاطر نشان کرد برخی بر این عقیده اند برکناری طنطاوی، ضد حمله مرسی به نظامیان بوده است.
روبر سل گفت: در داخل ارتش جنگ بین نسل ها در گرفته است و وزیر دفاع جدید مصر به نسل جدید نظامیان مصری تعلق دارد. مرسی در برکناری طنطاوی خیلی خوب عمل کرد. البته باید دانست که او قادر نبود این تصمیم را به تنهایی اتخاذ کند. او قبلا این تصمیم را با اخوان المسلمین در میان گذاشته است. چرا که او یکی از اعضای این حزب است. از طرف دیگر خاطر نشان می کنم که مرسی تصمیم برکناری طنطاوی را بدون جلب نظر آمریکایی ها به اجرا نگذاشته است. آمریکایی ها از زمان سقوط مبارک تلاش می کنند، بین نظامیان و اسلام خواهان مصری یعنی اخوان المسلمین آشتی برقرار کنند.
جلب نظر مساعد عناصر نظامی نیز در اتخاذ این تصمیم مد نظر قرار گرفته است.

• وزیر امور خارجه آلمان از تصمیمات اخیر محمد مرسی رئیس جمهور مصر و اوضاع داخلی این کشور ابراز نگرانی کرد .
"گیدو وستروله" اعلام کرد مصرکشوری مهم و تاثیر گذار در منطقه است و تصمیمات مقامات مصری نباید اوضاع داخلی این کشور را تحت الشعاع قرار دهد .
وی خاطر نشان کرد مصر روزهای حساس و سرنوشت سازی را سپری می کند و تصمیم مقامات مصر اهمیت زیادی برای شهروندان و نهادهای سیاسی این کشور خواهد داشت.
وزیر امور خارجه آلمان ابراز امیدواری کرد مصر مسیر حرکت به طرف دموکراسی را ادامه بدهد
وستروله در ادامه از محمد مرسی خواست به تعهداتش در زمینه ایجاد دموکراسی در کشور پایبند باشد.
به گزارش خبرگزاری آلمان از برلین، گیدو وستروله گفت: در ماه های اخیر دو بار با مرسی ملاقات کرده و در این دیدارها او همواره بر پایبندی خود برای ایجاد دموکراسی در مصر و حمایت از صلح داخلی و خارجی تاکید کرده است.
وزیر امور خارجه آلمان ابراز امیدواری کرد رئیس جمهور مصر به وعده هایش عمل و از اقلیت مسیحی این کشور حمایت و شرایط لازم برای فعالیت احزاب و ادیان مختلف را فراهم کند.

• "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر براي شركت در اجلاس فوق العاده سران كشورهاي اسلامي عازم عربستان سعودي شد.
خبرگزاري آلمان گزارش داد، محمد مرسي در اجلاس سران كشورهاي اسلامي در شهر مكه مكرمه شركت و در حاشيه اين نشست با رهبران و مقامات برخي از كشورهاي شركت كننده در اين اجلاس ديدار خواهد كرد.
اجلاس فوق العاده سران كشورهاي اسلامي به دعوت "ملك عبد الله بن عبد العزيز" پادشاه عربستان در روزهاي سه شنبه (91.05.24) و چهارشنبه (91.05.25) اين هفته در مكه مكرمه برگزار مي شود.
در اين نشست مسايل مهم منطقه اي از اوضاع سوريه بررسي خواهد داشت.
• دادگاه جنایی در شهر اسماعیلیه مصر روز سه شنبه (91.05.24) 14 در استان سینای شمالی، به اعدام محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از اسماعیلیه، دادستان دادگاه امنیت کشور مصر اعلام کرد محکومان و افراد دیگری که قرار است تا ماه سپتامبر حکم آن ها صادر شود، عضو یک گروه اسلام گرای تندرو به نام «توحید و جهاد» هستند.
دادستان، محکومان را مسئول قتل شش نفر از نیروهای پلیس و ارتش و یک شهروند غیر نظامی در حملات مسلحانه در استان سینای شمالی بین ماه های ژوئن و ژوئیه سال گذشته دانست. "حسن محمود فرید" رئیس دادگاه گفت دادگاه حکم 14 نفر از 25 متهم را برای مفتی مصر فرستاده است. این اظهارات به معنای صدور حکم اعدام برای آنان است و نظر مفتی درباره حکم صادر شده صرفا جنبه مشورتی دارد.
12 فرد متهم بعد از حملات مسلحانه به یک پاسگاه پلیس و یک بانک در شهر العریش مرکز استان سینای شمالی بازداشت شدند. 13 نفر نیز به طور غیابی در این پرونده محاکمه شده اند. دادستان این افراد را به تشکیل و مدیریت گروهی به نام توحید و جهاد متهم کرده است که خواستار تکفیر حاکم است و قیام علیه او و مقابله مسلحانه با ارتش و نیروهای پلیس مصر را جایز می داند. این افراد همچنین به تخریب ساختمان ها و اموال عمومی و خودروهای متعلق به ارتش و پلیس و پرتاب بمب و سرقت سلاح گرم و مهمات متعلق به وزارت کشور متهم شده اند.

• به گزارش روزنامه الیوم السابع، منابع امنیتی مصر اعلام کردند که افراد مسلح ناشناس با حمله به یک خودرو حمل پول آن را ربودند.
این منابع گفتند که این حادثه در راه میت غمر و در نزدیکی روستای صهرجت از توابع استان الدقهلیة روی داده است.
مرکز پلیس استان الدقهلیة با اعلام این خبر و بیان اینکه مقدار پول موجود در این خودرو قابل توجه بوده است، تاکید کرد که به تمام مراکز پلیس شماره خودرو و نشانی‌های آن داده شده و تمام مراکز پلیس در حالت آماده باش بسرمی‌برند.

• رئيس ‌جمهوري مصر در ادامه تغيير كادر فرماندهان نيروهاي نظامي اين كشور، فرماندهان فعلي نيروي هوايي، ‌نيروي دريايي و نيروي دفاع هوايي اين كشور را كنار گذاشت.
به گزارش پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره، "محمد مرسي"، رئيس‌ جمهوري مصر در راستاي ادامه نقل و انتقالات در ميان فرماندهان ارشد ارتش و نيروهاي نظامي اين كشور فرماندهان نيروي هوايي، نيروي دريايي و فرمانده دفاع هوايي اين كشور را از كار خود بركنار و افراد جديد را به فرماندهي اين نيروها منصوب كرد.
"ياسر علي"، سخنگوي رياست جمهوري مصر اعلام كرد، محمد مرسي طي حكمي سرلشگر "عبدالمنعم ابراهيم بيومي" را به عنوان فرمانده نيروي هوايي، سر لشگر "اسامه احمد الجندي" را به عنوان فرمانده نيروي هوايي و سرلشگر "يوسف حامد المصري" را به عنوان فرمانده نيروهاي دفاع هوايي اين كشور منصوب كرد و اعلام كرد كه فرماندهان سابق اين نيروها بازنشسته شده‌اند.
وي همچنين اخبار منتشر شده مبني بر هماهنگي مرسي با مقامات آمريكايي براي ايجاد تغييرات در فرماندهي نيروهاي نظامي اين كشور را رد كرد و اعلام كرد كه تصميمات مرسي ربطي به موضع ‌گيري ‌هاي آمريكا ندارد و يك مساله داخلي است.
پيشتر محمد مرسي، وزير دفاع و فرمانده ستاد مشترك ارتش اين كشور را نيز طي حكمي بركنار و افراد جديدي را براي تصدي اين پست‌ها انتخاب كرده بود.
در همين حال تلويزيون مصر تصاويري از مراسم اعطاي نشان افتخار "نيل" (عالي‌ترين نشان مصر) به محمد حسين طنطاوي،‌ وزير دفاع پيشين اين كشور كه مرسي او را بركنار كرده بود، پخش كرد.
در اين مراسم همچنين نشان "جمهوري" از ديگر نشانه‌هاي عالي رتبه مصر به "سامي عنان"،‌ رئيس‌ ستاد مشترك ارتش اين كشور كه او نيز به همراه طنطاوي از فرماندهي ستاد مشترك كنار گذاشته شده بود، داده شد.
در تحولات ميداني مصر نيز مردم اين كشور با برگزاري تظاهرات در برخي مناطق مصر حمايت خود را از اقدامات و نقل و انتقالات در كادر فرماندهي نيروهاي مسلح اين كشور كه توسط مرسي انجام شده بود، اعلام كردند.
تظاهركنندگان مصري با برگزاري تظاهراتي در ميدان التحرير قاهره از مرسي و اقدامات اخير وي دفاع كردند و حمايت كامل خود را تا "كامل شدن دستاوردهاي انقلاب اين كشور" اعلام داشتند.

• سرلشکر "حسن الروینی" فرمانده منطقه مرکزی و معاون وزیر دفاع سابق مصر از شورای عالی نیروهای مسلح این کشور استعفا کرد.
به گزارش پایگاه خبری محیط، روینی در استعفانامه اش آورده است شورای عالی نیروهای مسلح در دوره انتقالی قدرت به وظیفه اش در قبال کشور عمل کرده و حکومت را به یک دولت مدنی تحویل داده است و چنانچه پیش از این وعده داده بودم پس از واگذاری قدرت استعفا کردم.

• افراد مسلح به نیروهای امنیتی مصر در شمال صحرای سینا حمله کردند.
این حمله در منطقه الزهور از توابع شیخ زوید در شمال سینا اتفاق افتاد و نیروهای امنیتی نیز به شلیک گسترده گلوله از طرف مهاجمان پاسخ دادند.
به گزارش پایگاه خبری محیط، ساکنان منطقه می گویند از سه روز پیش نیروهای امنیتی به بازرسی و گشت زنی در این مناطق مشغول شدند و در آپارتمان یکی از اعضای وابسته به گروه های مسلح مقداری اسلحه کشف کردند ضمن اینکه در جنوب شهر شیخ زوید نیز یک کارگاه ساخت مواد انفجاری کشف شده است.

• وزارت كشور مصر از دستگيري و كشته شدن اعضاي دو گروه از عاملان كشتار سربازان مصري در صحراي سيناء خبر داد، در همين حال دو سرباز رژيم صهيونيستي به اتهام انتقال اطلاعات فوق محرمانه به قاچاقچيان در سيناء بازداشت شدند.
به گزارش روزنامه فرامنطقه‌اي القدس العربي، "احمد جمال الدين"، وزير كشور مصر از كشته و دستگير شدن عاملان حمله به صحراي سيناء خبر داد.
جمال الدين اظهار كرد، نيروهاي ارتش و پليس در مرزهاي سيناء توانستند اعضاي دو گروه از عاملان كشتار 16 سرباز مصري را دستگير كنند. وي تصريح كرد، گروه نخست مين ‌هاي ضد تانك، 226 گلوله، دو فروند موشك ضد تانك و چند موشك‌انداز را در اختيار داشتند و گروه دوم كه در منطقه نجع شبانه در نزديكي مرزهاي شرقي مصر دستگير شدند، به سمت نيروهاي امنيتي با آر پي جي شليك كردند و نيروهاي امنيتي نيز پنج تن از تروريست‌ها را كشتند.
وزير كشور مصر از تلاش‌هاي ارتش و پليس براي تحت پيگرد قرار دادن افراد تروريست در صحراي سيناء قدرداني كرد. از سوي ديگر، سايت صهيونيستي "واللا" اعلام كرد، دادگاه نظامي وابسته به فرماندهي ارتش در منطقه جنوبي سرزمين هاي اشغالي كيفرخواستي را در زمينه بازداشت دو سرباز رژيم صهيونيستي به اتهام انتقال اطلاعات فوق محرمانه به قاچاقچيان در مرزهاي مصر صادر كرد. سايت خبري مذكور اعلام كرد كه اين اطلاعات محرمانه شامل مكان‌ نصب دوربين‌هاي ارتش و زمان گشت‌زني‌هاي ارتش در مرزها بوده است و در مقابل اين اقدامات سربازان اين رژيم هزاران دلار دريافت مي‌كردند.
اين دومين مرتبه‌اي است كه سربازان رژيم صهيونيستي به اتهام دادن اطلاعات به قاچاقچيان در سيناء دستگير مي‌شوند. رسانه‌هاي صهيونيستي در نيمه ژوئن گذشته اعلام كردند كه فرمانده ارتش اين رژيم در منطقه جنوب 12 سرباز اين رژيم را كه در قاچاق مواد مخدر از سيناء به داخل اراضي اشغالي دست داشتند، دستگير كرد.
روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارونوت نوشت كه بازداشت‌شدگان اعتراف كردند كه نيروهاي گشتي ارتش رژيم صهيونيستي در مرزهاي اراضي اشغالي و مصر در مقابل دريافت صدها هزار شكل (واحد پول رژيم صهيونيستي) با آن‌ها همكاري مي‌كردند.

• یک منبع نزدیک به ریاست جمهوری مصر از آزادی زندانیان انقلاب 25 ژانویه به دستور محمد مرسی و پیش از عید فطر خبر داد.
به گزارش پاگاه خبری النشره، یک منبع نزدیک به رئیس جمهوری مصر اعلام کرد که "محمد مرسی" به کمیته ویژه پیگیری بازداشت ‌شدگان نظامی بعد از انقلاب 25 ژانویه دستور داده، پیش از عید فطر تمام این زندانیان را آزاد کند.
این منبع در این ارتباط گفت: حضور "حسین طنطاوی"، در شورای عالی نظامی و نیز "سامی عنان" در ریاست ستاد مشترک ارتش تاکنون مانع از آزادی این بازداشت‌شدگان بود.
وی افزود، بسیاری از این بازداشت‌شدگان از مخالفان شورای عالی نظامی مصر بودند که علیه طنطاوی و عنان شعار داده بودند،‌ اما هم اکنون به نظر می‌رسد، با برکناری عنان و طنطاوی مانع آزادی آن ها نیز برطرف شده باشد.

• "عبدالمجيد محمود" دادستان مصر با محاكمه دو تن از افرادي كه در چند روز اخير به "محمد مرسي" رئيس جمهور اين كشور توهين كرده بودند، موافقت كرده است.
به گزارش اخبار مصر؛ "عادل السعيد" سخنگوي دادستاني عمومي مصر، با تائيد اين خبر افزود، دادستاني براي "توفيق عكاشه" رئيس كانال الفراعين و "اسلام عفيفي" سردبير روزنامه الدستور، به اتهام توهين به مرسي، قرار محاكمه در دادگاه جنايات مصر را صادر كرده است. گفتني است؛ "توفيق عكاشه" طي هفته هاي اخير، با توهين و تحريك افراد به ترور مرسي و اسلام عفيفي، با انتشار برخي خبرها در روزنامه الدستور، كه به گفته مقامات مصر توهين به رئيس جمهور اين كشور بوده است، توسط دادستاني مصر به دادگاه جنايات احضار شده و بزودي محاكمه مي شوند. اين در حالي است كه بسياري از اسلامگرايان مصر، اقدامات اين دوتن را در جهت بي ثباتي كشور و ضعيف جلوه دادن چهره مرسي، ارزيابي كردند.

• "صلاح عبدالمقصود" وزیر جدید اطلاع رسانی مصر گفت: پیش از آن که سرزمین های اشغالی فلسطین آزاد شود، رسانه‌های دولتی در مصر اقدام به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نخواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، عبدالمقصود (54 ساله) نخستین وزیر اطلاع رسانی مصر است که عضو گروه اخوان المسلمین محسوب می شود. عبدالمقصود همچنین روزنامه نگار است و قبلا وکیل اتحادیه روزنامه نگاران مصر و جانشین رئیس این اتحادیه بوده است. عبدالمقصود در مصاحبه با رویترز در قاهره گفت: ما با رژيم صهيونيستي به عنوان طرفی تعامل می کنیم که توافقنامه با مصر امضا کرده است. ما هرچند خواستار تغییر برخی بندهای این توافقنامه هستیم ولی رئیس جمهور و نهادهای منتخب کشور اعلام کردند به توافقنامه های امضا شده احترام می گذارند و به این ترتیب وزارت اطلاع رسانی نیز بر این مسئله تاکید می کند.
وی افزود، ولی در همان حال معتقدیم این رژیم سرزمین های فلسطینی را اشغال کرده است از این رو تا آزاد شدن سرزمین های اشغالی، روابط خود را با آن عادی نخواهیم کرد. در خصوص اوضاع داخلی مصر نیز عبدالمقصود گفت: کشمکشی بین ارتش و ریاست جمهوری وجود ندارد. ارتش بخشی از نهادهای کشور و متعلق به مردم است. وی در عین حال گفت در صورت وقوع هرگونه اختلاف یا کشمکش سیاسی داخلی در آینده، تلویزیون و رسانه های رسمی مصر از مشروعیت برآمده از قانون اساسی دفاع خواهند کرد که در انتخابات آزاد ریاست جمهوری مصر تجلی یافت. وی افزود: به عبارت دیگر ما از اراده ملت حمایت خواهیم کرد و به هرکس منتخب ملت باشد احترام خواهیم گذاشت و از او حمایت خواهیم کرد تا زمانی که اراده ملت موجب تغییر او شود.
عبدالمقصود درباره این نگرانی که تعیین فردی از اخوان المسلمین به عنوان وزیر اطلاع رسانی موجب تحویل شدن رسانه ها به «بوق» نظام جدید خواهد شد گفت: من به کارکنان وزارت اطلاع رسانی گفتم که به اینجا آمده ام تا با کمک آن ها رسانه های مصر را از رسانه های دولتی به رسانه های مردمی و از رسانه دولت به رسانه کشور تبدیل کنیم. وی افزود، من نمی خواهم رویکرد خاصی را بر کارکنان این وزارتخانه تحمیل کنم بلکه از آن ها می خواهم به منظور ایجاد رسانه ای حرفه ای و واقعگرا و بی طرف که نماینده همه طیف ها در مصر باشد با ما همکاری کنند.
عبدالمقصود گفت به "هشام قندیل" نخست وزیر و محمد مرسی رئیس جمهور مصر پیشنهاد کرده است که «شورای ملی رسانه» تشکیل و جایگزین وزارت اطلاع رسانی شود تا رسانه های دولتی به دستگاهی در خدمت عموم مردم تبدیل شوند. وی افزود در چنین شورایی باید اصحاب رسانه و سازمان های جامعه مدنی و اتحادیه ها و پارلمان و ریاست جمهوری مصر و نهادهای قضایی نماینده داشته باشند.

• دادگاهی در مصر به نخستین اعتراض قضایی به تصمیم "محمد مرسی" رئیس جمهور این کشور برای لغو متمم قانون اساسی که شورای نظامی مصر صادر کرده و بر اساس آن اختیارات رئیس جمهور را کاهش داده بود، رسیدگی می کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، این شکایت را "محمد سالم" وکیل مدافع مصری در دادگاه اداری قاهره مطرح کرده است. وی قبلا نیز به منظور گرفتن حکم دادگاه برای لغو تابعیت مصری دو نفر از فرزندان مرسی به علت آن که تابعیت آمریکایی دارند تلاش کرده بود. محمد سالم به رویترز گفت مرسی به دنبال بازگرداندن رژیم استبدادی و ایجاد دیکتاتوری جدید از طریق اخوان المسلمین است. وی افزود، مرسی سوگند قانونی را بر اساس همین قانون اساسی یاد کرد که اکنون متمم آن را لغو کرده است. شورای عالی نیروهای مسلح مصر متمم قانون اساسی را همزمان با بسته شدن مراکز رای گیری در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در ماه ژوئن صادر کرد. این شورا که اداره کشور را بعد از سرنگونی "حسنی مبارک" رئیس جمهور سابق در قیام مردمی سال گذشته بر عهده گرفته بود، امور مربوط به ارتش را در انحصار خود قرار داد بدون آن که رئیس جمهور بتواند در آن مداخله کند. شورای نظامی همچنین بر اساس متمم قانون اساسی اختیارات قانونگذاری را بعد از انحلال پارلمان منتخب به دست گرفت. دادگاه عالی قانون اساسی مصر پارلمان را به علت مغایرت برخی بندهای قانون انتخابات با قانون اساسی، منحل کرد.
محمد مرسی متمم قانون اساسی را لغو و سپهبد "محمدحسین طنطاوی" رئیس شورای عالی نیروهای مسلح مصر و معاونش سرلشکر "سامی عنان" را بازنشسته و آن ها را به عنوان مشاوران خود منصوب کرد.

• ژنرال "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع جدید مصر روز سه شنبه (91.05.24) با "لئون پانتا" همتای آمریکایی خود تلفنی گفتگو کرد.
ژنرال السیسی بر تعهد مصر برای حفظ روابط تنگاتنگ بین ارتش های دو کشور تاکید کرد. السیسی، رئیس پیشین دستگاه اطلاعات نظامی مصر روز دوشنبه جایگزین ژنرال حسین طنطاوی شد.
وزیر دفاع آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت:‌ گفتگوی فوق العاده ای با ژنرال السیسی داشتم. او بر تعهد کامل خود برای حمایت از روابط نظامی بین آمریکا و مصر تاکید کرد.
به گفته پانتا، وزیر دفاع مصر اعلام کرد، تعهدات مصر را درباره پیمان صلح کمپ دیوید، جدی تلقی می کند و اجازه نخواهد داد صحرای سینا به پایگاهی برای فعالان افراطی تبدیل شود. وزارت دفاع آمریکا روابط تنگاتنگی با شورای عالی نیروهای مسلح مصر داشت و پنتاگون روز دوشنبه به رغم کنار رفتن ژنرال طنطاوی، رئیس آن بر تقویت روابط دو کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، آمریکا سالانه کمک نظامی یک میلیارد و 300 میلیون دلاری به مصر اختصاص می دهد. واشنگتن، مصر را به عنوان یکی از ستون های ثبات منطقه ای می داند.

• فعالان سياسي مصر، پس از بركناري ژنرال "طنطاوي" و "سامي عنان"، از دادستان اين كشور خواستند اين افراد را محاكمه كند.
به گزارش البيان؛ اين افراد با يادآوري اقدامات شوراي نظامي در مرحله انتقالي مصر، انحلال پارلمان و ورود "احمد شفيق" به انتخابات را از كارهاي اعضاي اين شورا برشمردند و آن را خيانت به مصر ارزيابي كردند. همچنين؛ برخي از احزاب سياسي مصر همچون اخوان المسلمين، از مقامات اين كشور خواستند با محاكمه سران بركنار شده شوراي نظامي، به خواسته مردم مصر احترام بگذارند.

• دبیرکل اخوان المسلمین مصر اعلام کرد اعضای این جنبش در تجمع روز 16 اوت (91.05.26) که در حمایت از "محمد مرسی" برگزار می شود شرکت می کنند.
"محمود حسین امین"، گفت: رهبران اخوان المسلمین و فرزندانشان مشتاقند که در تجمع میلیونی روز پنجشنه 16 اوت مشارکتی گسترده داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری محیط، دبیرکل اخوان المسلمین این تجمع را تجمعی برای ختم قرآن و تایید تصمیمات اخیر محمد مرسی خواند و گفت:‌ برخی از رهبران اخوانی از جمله "رشاد بیومی"، "محمد عزت" (جانشین رهبر اخوان المسلمین)، "خیرت شاطر" و "محمد بدیع" (رهبر اخوان المسلمین مصر) در کنار چهر ه های دیگری از این گروه از جمله افرادی هستند که برای مشارکت در این تجمع اعلام آمادگی کرده اند.

• ناظران سیاسی مصری بر باز بودن دائم گذرگاه رفح بر اساس سازوکار امنیتی جدید تاکید کردند.
به گزارش شبکه العالم، مقامات مصری گذرگاه مرزی رفح با نوار غزه را در برابر مسافران فلسطینی بیمار بازگشایی کردند. این گذرگاه پس از حادثه حمله به مرزبانان مصری در سینا بسته شده بود. ناظران سیاسی خواهان بازگشایی گذرگاه رفح بر اساس سازوکارهای امنیتی شدند. "محمد امین" خبرنگار این شبکه در قاهره در گزارشی در این زمینه افزود، گذرگاه رفح تنها مسیر برای آمد و شد کالا و مسافران میان فلسطینیان و مصری ها است. ناظران سیاسی تاکید می کنند قبل از این که تونل ها به صورت کامل از بین برود باید گذرگاه به صورت کامل باز شود و سازوکار امنیتی برای اداره گذرگاه تدوین شود تا بار دیگر غزه در محاصره قرار نگیرد. سازمان عربی حقوق بشر در انگلیس اعلام کرد ارتش مصر شمار زیادی از تونل ها را از بین برد. این سازمان از رئیس جمهور مصر خواست به مسئولیت های تاریخی خود در برابر فلسطینیان غزه واقف باشد. برخی از ناظران می گویند از بین بردن تونل ها با هدف مقابله با قاچاق و گروه های افراطی است که عامل حمله به مرزبانان مصری بودند.
در این حمله 16 مرزبان مصری کشته شدند. نتایج تحقیقات در این حادثه نشان داده است دو نفر وابسته به "محمد دحلان" از مسئولان سابق امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین و موساد نقش داشتند. روزنامه نگار مصری گفت: باید سازوکار واقعی برای باز بودن دائم گذرگاه رفح طراحی شود. باید کانال رسمی ارتباط میان غزه و مصر وجود داشته باشد چرا که ممکن است تروریست ها برای فرار از تونل های موجود در غزه استفاده کنند.
"سوسن ابوحسین" کارشناس سیاسی مصری گفت: باید توسعه در منطقه سینا را به پیش برد و فلسطینیان و مصری ها تجارت آزادی در مرز داشته باشند.
"ابراهیم الضراوی" رئیس مرکز مطالعات فلسطینی در قاهره گفت: موساد، مقامات امنیتی سابق تشکیلات خودگردان فلسطین مستقر در قاهره و برخی از مسئولان سابق امنیتی مصر درحادثه حمله به مرزبانان مصری نقش دارند.
خبرنگار این شبکه افزود: برخی بر این باورند که از بین بردن تونل ها به سود امنیت مصر است و برخی دیگر این اقدام را تشدید کننده محاصره نوار غزه می دانند اما این دو عده تاکید می کنند باز بودن گذرگاه رفح به صورت منظم باعث تقویت امنیت در مرز غزه و فلسطین و توان دو ملت در رویارویی با اشغالگری رژيم صهيونيستي می شود.

• منابع خبری اعلام کردند که برای اولین بار از سال 1973 تاکنون مصر قصد دارد، به شبه جزیره سینا تانک و هواپیماهای جنگی ارسال کند.
روزنامه الیوم السابع گزارش داد، منابع امنیتی مصری امروز اعلام کردند که ارتش این کشور خود را آماده می‌کند، برای اولین بار از سال 1973 و جنگ با رژیم صهیونیستی تاکنون تانک و هواپیمای جنگی به شبه جزیره سینا ارسال کند.
این منابع تاکید کردند که ارسال این تجهیزات با هدف مبارزه با گروه‌های مسلح و شبه نظامیان فعال در این منطقه صورت می‌گیرد.
همچنین منابع مذکور گفتند که "عبد الفتاح السیسی"، وزیر دفاع مصر نقشه نهایی حمله به این شبه نظامیان در شبه جزیره سینا را برنامه ریزی کرده و در صدد اجرای آن است.
براساس معاهده کمپ‌دیوید که در سال 1979 بین مصر و رژیم صهیونیستی منعقد شده است، مصر اجازه استقرار ارتش خود در شبه جزیره سینا را ندارد، اما به دنبال حادثه مرزی رفح که در جریان آن 16 نیروی مرزی مصری کشته و 7 نفر دیگر زخمی شدند، تل‌آویو به قاهره اجازه حضور ارتش مصر در شبه جزیره را داده است.
مقامات امنیتی گفتند که یک بمب دست‌ساز در زیر خودروی "عبدالحمید رفاعی"،دبیر اول کنسولگری مصر در شهر بنغازی جاسازی شده بود که منفجر شد اما پس از انفجار به کسی آسیبی نرسید.
یک منبع امنیتی دیگر نیز تصریح کرد که افراد ناشناس سوار برخودرویی از مقابل منزل دبیر اول مصر در بنغازی عبور کرده و نارنجکی را به داخل خودروی پارک شده مقابل منزلش پرتاب کردند.


• یادداشت‌های سال 2005 رئیس جدید ستاد مشترک ارتش مصر نشان می‌دهد که وی دارای مواضع و اندیشه‌های ضد آمریکایی است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره رئیس جدید ستاد مشترک ارتش مصر تاکید می‌کند که مطالعه یادداشت‌های سال 2005 " ژنرال صدقی صبحی"، رئیس جدید ستاد مشترک ارتش مصر نشان می‌دهد که وی دارای مواضع و اندیشه‌های ضد آمریکایی است.
رویترز در ادامه می‌نویسد: ژنرال صدقی صبحی در یکی از یادداشت‌هایش به این نکات اشاره کرده بود که نیروهای آمریکایی باید از منطقه خاورمیانه خارج شوند و هر تحول دموکراتیکی که در کشورهای منطقه رخ می‌دهد، باید با خواسته‌های داخلی آن کشورها منطبق باشد، افزون بر اینکه چنین تحولاتی باید مشروعیت دینی هم داشته باشند.
رویترز می‌گوید: هر چند این یادداشت قبل از انتخاب "باراک اوباما" به عنوان رئیس جمهوری مصر و در زمانی نوشته شد که ژنرال صدقی صبحی در دانشکده جنگ آمریکا مشغول سپری کردن دوره کارشناسی ارشد بود،‌ اما بیان چنین دیدگاه‌هایی از سوی یک افسر عالی‌رتبه مصری قابل توجه است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ژنرال صدقی صبحی در یادداشتش توصیه کرده بود که خروج دایمی نیروهای آمریکایی از منطقه خاورمیانه باید به عنوان یک هدف راهبردی مورد نظر واشنگتن باشد.
وی تاکید کرده بود که آمریکا باید منافع راهبردی خود را از طریق ارتباطات اقتصادی، اجتماعی و اجرای بی‌طرفانه قوانین بین المللی پیگیری کند که مورد اخیر کنایه از سیاست‌های جانبدارانه آمریکا از رژیم صهیونیستی است.
در این یادداشت صبحی با ذکر این نکته که تفاهم و ارتباط بین تصمیم‌گیرندگان در آمریکا و دولت‌های منطقه خاورمیانه با کمبودهای بسیاری مواجه است، ذکر می‌کند: به نظر می‌رسد این اختلاف دیدگاه به این دلیل است که سیاستمداران آمریکایی با یک نظام دموکراتیک سکولار سر و کار دارند، اما بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی به دین اسلام پیوند خورده‌اند.
ژنرال صدقی صبحی در این یادداشت خود به واشنگتن توصیه می‌کند: اگر می‌خواهد نفوذ خود را در منطقه حفظ کند، باید در پی اجرای طرحی مشابه با طرح مارشال در منطقه خاورمیانه باشد.
در این توصیه‌ها که پایگاه اینترنتی وابسته به وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون آن را منتشرکرده،‌ آمده است:‌ حضور آمریکا در منطقه خاورمیانه به دستاویزی برای گروه‌های رادیکال تبدیل شده است تا دست به اسلحه ببرند.

• برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب ملت مصر در ژانویه سال 2011 و روی کار آمدن اسلام‌خواهان در این کشور، "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر صبح یکشنبه (91.05.29) در یکی از مساجد شهر قاهره حضور یافت و در نماز عید فطر شرکت کرد.
محمد مرسی دبیرکل سابق حزب آزادی و عدالت است که این حزب را گروه اخوان المسلمین مصر پس از پیروزی انقلاب ملت این کشور تأسیس کرد.
"هشام قندیل" نخست وزیر مصر و شمار دیگری از شخصیت های سیاسی مصری محمد مرسی را در نماز عید فطر همراهی می کردند.
مردم مصر با دادن شعارهای انقلابی از مرسی استقبال کردند.
این مراسم از شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای مصر مانند المصریه و النیل به طور مستقیم پخش شد.

• وزیر دفاع مصر گفت که تا چند روز دیگر اسامی افرادی را اعلام خواهد کرد که در حمله تروریستی به نظامیان مصری در رفح در پنجم اوت دست داشتند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، سرلشکر "عبدالفتاح السیسی"، وزیر دفاع مصر ساعتی پیش اعلام کرد که تا چند روز دیگر نام افرادی را اعلام خواهد کرد که در حمله تروریستی به نظامیان مصری در رفح در پنجم اوت دست داشتند.
در حمله به یک پست مرزی در رفح توسط افراد مسلح ناشناس 16 نظامی مصری کشته و 7 نظامی دیگر زخمی شدند.
این درحالی است که السیسی دوشنبه (91.05.30) در دیدار با شیوخ و بزرگان سینا و شخصیت‌های سیاسی و امنیتی و مردمی در شمال سینا در اظهاراتی گفت که عملیات ارتش مصر برای پاکسازی شبه جزیره سینا از کانون‌های جرم و تروریسم تا زمان تحقق اهداف ادامه خواهد یافت.
وی افزود: برقراری امنیت و ثبات در سینا مسئولیت مشترک نیروهای امنیتی و شهروندان و بزرگان است و خواستار همکاری اهالی این منطقه با ارتش مصر برای پیگرد قانون شکنان شد.
شیوخ و رهبران و بزرگان شمال سینا نیز در این دیدار همبستگی خود را با نیروهای امنیتی و پیگرد قانون شکنان و پاکسازی سینا از کانون‌های تروریستی اعلام کردند.

• پس از حمله مسلحانه اخیر به نیروهای مصری در مرز رفح، مسئولان مصری با هدف حل مشکل در دراز مدت، تصمیم دارند یک میلیون مصری را در صحرای سینا اسکان دهند.
"صلاح عبدالمومن" وزیر کشاورزی و اصلاحات ارضی مصر در این باره گفت:‌ دولت طرحی جامع برای توسعه صحرای سینا در دست دارد و تلاش دارد در اسرع وقت آن را اجرایی کند و از این طریق به امنیت ملی مصر کمک نماید.
وی ایجاد اراضی حاصل خیز و اسکان جمعیت در صحرای سینا را از جمله طرح های دولت دانست که با هدف پاک سازی صحرای سینا از وجودگروه های مسلح در این منطقه به اجرا گذاشته می شود.
به گزارش پایگاه خبری المختصر، عبدالمومن افزود :‌ این طرح به مدت پنج سال در پنج منطقه شبه جزیره سینا اجرا می شود و برای اجرای طرح 150 سرمایه گذار داخلی و خارجی در آن مشارکت داده خواهند شد.

• گفتگوها بین مقامات فلسطین درباره پرونده آشتی ملی فلسطین با میانجی گری مصر پس از عید سعید فطر از سرگرفته می شود .
"یاسر الوادیه" رئیس مجمع شخصیت های مستقل فلسطین روز دوشنبه (91.05.30) اعلام کرد رایزنی مسئولان مصر با نمایندگان گروه های فلسطینی برای ازسرگیری گفتگوها درباره پرونده آشتی ملی و حل بحران داخلی فلسطین پس از تعطیلات عید سعید فطر آغاز خواهد شد.
الودایه در گفتگوی ویژه با خبرگزاری الرساله نت گفت: زمان دقیق گفتگوی مقامات فتح و حماس در قاهره هنوز مشخص نیست.
مقام فلسطینی پیش بینی کرد مصر در دور بعدی گفتگوها مقامات دو جنبش فتح و حماس را برای حل فوری اختلاف ها و عملیاتی شدن مفاد پرونده موافقنامه قاهره که پیشتر بین این دو جنبش به امضا رسید، تحت فشار خواهد گذاشت.
به گزارش خبرگزاری الرساله نت، الودایه تصریح کرد بی تردید حل بحران داخلی و تحقق آشتی ملی فراگیر در فلسطین به عزم مصمم و همکاری همه جانبه رهبران گروه های فلسطینی به ویژه فتح و حماس با تلاش های مصر نیازمند است، زیرا به نظر می رسد قاهره از هیچ تلاشی برای پایان دادن به بحران داخلی فلسطین دریغ نخواهد کرد.
در همین حال اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب حماس در نوار غزه اعلام کرد فشارهای دولت آمریکا بر تشکیلات خودگردان فلسطین از علل اصلی توقف آشتی ملی فلسطین است زیرا واشنگتن از تشکیلات خودگردان خواسته است پرونده آشتی ملی را متوقف کند و مذاکرات صلح با رژیم صهیونیستی را از سرگیرد
در همین راستا نمایندگان برخی احزاب و گروه های فلسطینی در نشست اخیر در غزه به ضرورت ادامه تلاش ها برای فراهم کردن شرایط و تلاش های لازم در مسیر تحقق آشتی ملی و پایان بحران داخلی پس از عید سعید فطر تاکید کردند.
ولید العوض عضو دفتر سیاسی حزب الشعب (خلق) گفت این توافق در نشست اخیر نمایندگان همه گروه ها و طیف های فلسطینی از جمله فتح و حماس در مقر دفتر جنبش جهاد اسلامی درشهر غزه حاصل شد .

• وزرای امور خارجه ترکیه و مصر تلفنی گفتگو کردند.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه ینی شفق چاپ ترکیه ، "احمد داوداوغلو" و "محمدکامل عمرو" در این گفتگوی تلفنی درباره تصمیمات اخیر سازمان همکاری اسلامی علیه سوریه تبادل نظر کردند.
وزیر امور خارجه ترکیه با "نبیه بری" رئیس مجلس لبنان نیز تلفنی گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه ترکیه در این گفتگوی تلفنی خواستار تلاش رئیس مجلس لبنان برای آزادی شهروندان ربوده شده ترکیه در لبنان شد.


تاریخ : 01/06/91






 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶