نگاه آفران > آفران: تحولات مصر

آفران: تحولات مصر

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۶/۷

وقایع مهم مصر از تاریخ 01/06/91 تا 06/06/91

 

 

  • روزنامه مصری المصریون به نقل از منابع آگاه در جماعت اخوان المسلمون این کشور نوشت که این جماعت کمیته‌ای برای بازنگری در پیمان «کمپ دیوید» تشکیل داده است.

روزنامه المصریون در شماره سه شنبه (91.05.31) خود به نقل از منابع آگاه در جماعت اخوان المسلمون نوشت که این جماعت کمیته‌ای را جهت بازنگری در پیمان «کمپ دیوید» تشکیل داده است.

المصریون درباره این کمیته نوشت که اعضای این کمیته را کارشناسان مسائل حقوقی، دیپلماسی و نظامی تشکیل می‌دهند تا به بررسی برخی توافقات و تصمیم گیری‌های رژیم سابق حاکم بر مصر با دیگر طرف‌های بین‌المللی بپردازند.

روزنامه المصریون به نقل از منابع می‌گوید که این کمیته قرار است طرحی برای تجدید نظر و تغییر توافقنامه کمپ دیوید تدوین و تهیه کند، چون این توافقنامه در عمل با اعزام نیروهای مسلح مصری به شبه جزیره سینا که به دستور "محمد مرسی"، رئیس جمهوری مصر صورت گرفت، کنار گذاشته شد.

"محسن راضی"، عضو برجسته پارلمان مصر از جماعت اخوان المسلمون با بیان اینکه منافع ملی مصر بالاتر از هر چیز است، گفت که در حال حاضر دولت مصر فقط منافع ملت خود را مد نظر دارد و هر توافقنامه‌ای که به ضرر این کشور باشد، باید لغو شود.

وی افزود: توافقات سیاسی مصر دیگر مانند گذشته نخواهد بود و توافقنامه کمپ دیوید برای ملت مصر توافقنامه‌ای ظالمانه به شمار می‌آید.

این نماینده پارلمان مصر گفت: ارتش مصر برای حمایت از مردم این کشور باید شکاف امنیتی منطقه سینا را پر کند و از طرف دیگر با این تعداد از نیروهای نظامی نمی‌توان امنیت منطقه سینا را تامین کرد.

همچنین "جمال حشمت"، عضو حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمون مصر نیز در این ارتباط گفت که لغو توافقنامه کمپ دیوید نیازمند تشکیل پارلمان منتخب و مردمی است و این خواسته اصلی محمد مرسی است، چون او قصد ندارد این تصمیم را به تنهای اتخاذ کند، به همین دلیل تا تشکیل پارلمان جدید منتظر خواهد ماند.

همچنین "هیثم ابو خلیل"، از رهبران سابق اخوان المسلمون در خصوص توافقنامه کمپ دیوید گفت: به نظر می‌رسد اخوان المسلمون طرحی در این‌باره تهیه کرده،‌ اما تصور نمی‌کنم، محمد مرسی به سرعت با آن موافقت کند، زیرا این توافقنامه ارتباط تنگاتنگی با دیگر کشورها دارد و تصمیم‌گیری نهایی تنها به قاهره محدود نمی‌شود.

 

  • مسئولان مصری اعلام کردند که گذرگاه مرزی رفح که از بیش از دو هفته پیش بسته شده بود، از امروز به صورت دو طرفه بازگشایی می‌شود.

خبرگزاری"الشرق الجدید" گزارش داد، مسئولان مصری به دنبال حمله گروه‌های مسلح به نیروهای امنیتی این کشور در شمال صحرای سینا گذرگاه رفح را از ششم ماه جاری به صورت دو طرفه بسته بودند و پس از آن از تاریخ دهم اوت این گذرگاه را به صورت یکطرفه تنها برای ورود مسافران فلسطینی به غزه باز کردند.

"ماهر ابوصبحه" مدیر اداره کل گذرگاه‌ها و مرزهای نوار غزه گفت که مراجع مصری اعلام کردند که تصمیم دارند گذرگاه مرزی رفح را از امروز به صورت دو طرفه بازگشایی کنند و مسافرانی که پیش از عید فطر ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند از این گذرگاه عبور کنند.

این در حالی است که بسته شدن گذرگاه رفح باعث شد که سه هزار زائر حج عمره دهه آخر ماه رمضان را نتوانند از این گذرگاه عبور کنند و به همین دلیل از به جا آوردن مناسک حج محروم شدند و از طرف دیگر خسارت‌های زیادی به شرکت‌های متولی امور حجاج وارد آمد.

 

  • نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اعتراض به حضور تانک‌های مصری در صحرای سینا از مصر خواست تانک‌های خود را از این منطقه خارج کند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد، روزنامه صهیونیستی «معاریو» در شماره سه شنبه (91.05.31) خود نوشت که "بنیامین نتانیاهو" به تازگی با ارسال پیامی، از قاهره خواسته است تانک‌های خود را هرچه سریع‌تر از شبه جزیره سینا خارج کند.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این پیام از مقامات مصری خواسته است، مطابق پیمان صلح کمپ‌دیوید اعزام نیروهای کمکی به صحرای سینا بدون هماهنگی قبلی با رژیم صهیونیستی را متوقف کنند.

این روزنامه در ادامه نوشت: با توجه به وخامت روابط دستگاه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی و مصر این پیام را تل‌آویو با میانجی گری کاخ سفید ارسال کرده است.

معاریو به نقل از یکی از مقامات ارشد صهیونیستی نوشت: تل‌آویو از حضور تانک‌های مصری در شمال سینا نگران است و آن را نقض آشکار توافقنامه صلح می‌داند.

دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از هرگونه اظهار نظر در این ارتباط خودداری کرد.

معاریو در ادامه گزارش خود تاکید کرد که رهبران رژیم صهیونیستی از آن بیم دارند که مصر از اوضاع برای باقی نگاه داشتن تانک‌ها و نیروهای نظامی خود به صورت دایم در صحرای سینا استفاده کند، هر چند مقامات صهیونیستی می‌دانند تهاجم نیروهای مصر به نفع منافع این رژیم است، زیرا هدف از آن فعالانی است که همچنین می‌خواهند به سرزمین های اشغالی حمله کنند.

این روزنامه افزود: مقامات صهیونیستی علاوه بر این به تازگی به ارتش مصر اجازه داده‌اند که از بالگرد جنگی در صحرای سینا استفاده کند.

مصر اعلام کرده است که برای سرکوب گروه‌های تکفیری در شبه جزیره سینا به این منطقه تانک اعزام کرده است.

 

  • نماینده سابق آمریکا در خاورمیانه از دولت اوباما خواست کمک‌های خود به مصر را به حفظ معاهده صلح با رژیم صهیونیستی منوط کند.

به نوشته روزنامه «واشنگتن پست»، "دنیس راس" از دولت آمریکا خواست اگر قاهره به نقض پیمان صلح خود با رژیم صهیونیستی ادامه داد، حمایت مالی خود از مصر را مورد بازبینی قرار دهد.

راس که پیشتر مشاور ارشد شورای امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه بوده با انتقاد شدید از دولت جدید مصر تحت ریاست جمهوری "محمد مرسی" گفت:‌ رئیس جمهور جدید مصر و مردم این کشور باید بدانند آمریکا آماده است نهادهای مالی و بین‌المللی سراسر جهان را بسیج کند تا به قاهره کمک کنند اما تنها به شرطی که دولت مصر آماده رعایت شرایط و قوانین خاص باشد.

در این گزارش آمده است:‌ شرایط مد نظر دنیس راس، احترام به اقلیت و حقوق زنان،‌ پذیرش کثرت‌گرایی سیاسی و به رسمیت شناختن قوانین بین‌المللی است که یکی از آن ها پیمان صلح قاهره با تل‌آویو به شمار می‌آید.

نماینده سابق آمریکا در امور خاورمیانه با اشاره به اینکه گزارش‌ عملکرد دولت مصر تاکنون خوب نبوده، افزود: مرسی بدون اطلاع رژیم صهیونیستی و بر خلاف معاهده صلح، دستور اعزام نیروهای مسلح به صحرای سینا را صادر کرده است.

دنیس راس در پایان این گونه نتیجه‌گیری کرده است:‌ آمریکا باید دقیقا به اطلاع مصر برساند، این کشور برای دریافت حمایت مالی بین‌المللی و همین طور آمریکا باید روش‌های خود را تغییر دهد.

 

  • وزارت امور خارجه آمریکا سه شنبه (91.05.31) اعلام کرد واشنگتن از تقویت حضور نظامیان مصر در سینا برای مقابله با شبه نظامیان تندرو حمایت می کند اما بر ضرورت هماهنگی قاهره با رژیم صهیونیستی و احترام به توافق صلح بین این رژیم و مصر نیز تاکید کرد.

"ویکتوریا نولند" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا گفت : ما از تلاش های مصری ها که برای مبارزه با تروریسم و از بین بردن تهدیدات امنیتی دیگر در سینا انجام می شود حمایت می کنیم.

وی افزود : از این تلاش ها که نه فقط به نفع بهبود اوضاع امنیتی در مصر بلکه به نفع همسایگان این کشور نیز است حمایت می کنیم و آن ها را به ادامه هماهنگی و احترام به بندهای معاهده صلح با رژیم صهیونیستی تشویق می کنیم.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی اخیرا نامه ای برای طرف مصری ارسال کرده و در آن خروج فوری تانک های مصر را از شبه جزیره سینا خواستار شده است.

نتانیاهو در این نامه از قاهره خواسته است بر اساس معاهده صلح امضا شده بین دو طرف در سال 1979 از ارسال تجهیزات نظامی به سینا بدون هماهنگی با رژیم صهیونیستی خودداری کند.

نولند افزود: آمریکا مطمئنا در این خصوص با صهیونیست ها صحبت کرده است، آن ها امنیت بهتر را در سینا می خواهند اما با احترام به بندهای معاهده صلح.

 

  • پژوهشگر اندیشکده الاهرام، روابط ایران و مصر را به نفع جهان اسلام و منطقه دانست و گفت: سفر "محمد مرسی" به تهران زمینه را برای گشودن سفارتخانه‌های دو کشور فراهم می‌کند.

"مسعود ابراهیم حسن" استادیار زبان فارسی دانشگاه «کفر الشیخ» در قاهره تاکید کرد که حضور محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر و مقامات این کشور در نشست سران غیرمتعهدها در تهران که 29 و 30 اوت برگزار می‌شود، در واقع آزمونی برای رهبران کنونی مصر است تا به وعده‌های انتخاباتی خود مبنی بر از سرگیری روابط با تهران عمل کنند، این درحالی است که مرسی بارها نشان داده که مایل به برقراری این روابط است.

وی افزود: زمان پیروزی محمد مرسی در انتخابات تاکنون نشانه‌های بسیاری دال بر نزدیک شدن دو کشور به یکدیگر مشاهده می‌شود، از جمله اینکه شخص محمد مرسی نیز به شدت از توسعه و گسترش این روابط حمایت کرده است و این توسعه و گسترش روابط بی‌تردید به قضایای جهان اسلام و منطقه خدمت خواهد کرد.

پژوهشگر الاهرام در امور ایران سفر مرسی به ایران را گشودن صفحه جدیدی در مناسبات دو کشور دانست و تاکید کرد که این سفر زمینه را برای بالا بردن سطح دیپلماتیک و گشودن سفارتخانه در دو کشور فراهم می‌کند.

 

  • با استقرار و ادامه لشگرکشی‌های مصر و رژیم صهیونیستی به سوی مرزهای مشترک به نظر می رسد جنگ سردی بین آن ها ایجاد شده که مقدمه فروپاشی معاهده کمپ دیوید خواهد بود

ارتش رژیم صهیونیستی اخیرا اعلام کرد که سامانه‌های دفاع موشکی این رژیم موسوم به گنبد آهنین در شهر ایلات در مرز با مصر مستقر شدند تا حملات موشکی را ردیابی کرده و آن ها را نابود کنند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که مقامات رژیم صهیونیستی مدعی شدند دو موشک از سمت مصر به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شده و گروه‌های اسلام‌گرا مسئولیت آن را بر عهده گرفتند.

  • صف آرائی نظامی مصر و رژیم صهیونیستی

این اولین بار نیست که رژیم صهیونیستی بعد از سقوط هم‌پیمان استراتژیک خود در مصر اقدامات امنیتی خود علیه مرزهای این کشور در صحرای سینا را تشدید می کند، این در حالی است که ساخت دیوار الکترونیکی بین مصر و سرزمین های اشغالی نیز به قوت خود باقی است و با سرعت به پیش می رود.

از سوی دیگر منابع امنیتی مصری اعلام کردند که ارتش این کشور خود را آماده می‌کند تا برای اولین بار از سال 1973 و جنگ با رژیم صهیونیستی تاکنون تانک و هواپیمای جنگی به شبه جزیره سینا ارسال کند. این منابع تاکید کردند که ارسال این تجهیزات با هدف مبارزه با گروه‌های مسلح و شبه نظامیان فعال در این منطقه صورت می‌گیرد.

همچنین منابع مذکور گفتند که "عبد الفتاح السیسی"، وزیر دفاع مصر نقشه نهایی حمله به این شبه نظامیان در شبه جزیره سینا را برنامه ریزی کرده و در صدد اجرای آن است. این در حالی است که براساس معاهده ننگین کمپ‌دیوید که در سال 1979 بین مصر و رژیم صهیونیستی منعقد شده، مصر اجازه استقرار ارتش خود در شبه جزیره سینا که متعلق به خاک این کشور است را ندارد.

  • نگرانی صهیونیست ها از آینده روابط تل آویو –قاهره

روزنامه معاریو در این راستا نوشت که رژیم صهیونیستی از مصر خواسته است تا تانک های خود را از صحرای سینا خارج کند، بر اساس این گزارش این پیام با واسطه گری آمریکا به قاهره ارسال شده است. اما قاهره با رد این درخواست نقض های مکرر معاهده کمپ دیوید از سوی رژیم صهیونیستی را به آن ها یادآوری کرده است.

پایکاه خبری دبکا فایل با اشاره به این تحرکات نوشت که تانک های مصری در سینا به موضوعی مین گذاری شده در روابط قاهره با تل آویو و واشنگتن تبدیل شده، بویژه بعد از اینکه به مسایل دیگری نظیر مبارزه با تروریسم و سیاست های دولت آمریکا در مورد اخوان المسلمون در مصر نیز ارتباط پیدا کرده است، علاوه بر این ها بعد دیگر پیچیدگی این موضوع تلاش قاهره برای همگرایی با ایران است.

همچنین "اوی دیماتروف" نویسنده صهیونیست در روزنامه هاآرتص اعلام کرد که برای اولین بار از زمان جنگ سال 1967 تاکنون ، مصر سامانه موشکی سام 7 را در صحرای سینا مستقر کرد.

  • استراتژی "محمد مرسی" برای لغو معاهده کمپ دیوید

در حالیکه دولت آمریکا علیرغم میل باطنی خود و به علت قدرت و محبوبیت مردمی اسلامگرایان در مصر مجبور به تعامل و پذیرش دولت اسلام خواهان در مصر است، اما به نظر می رسد روابط تل آویو با قاهره به سوی نوعی جنگ سرد پیش می رود، جنگی که هر دو طرف به بهانه ظاهری مقابله با تروریسم در مرزها به دنبال مانور تسلیحات و نیروهای نظامی خود هستند و با این شرایط فضای مرزهای دو طرف هر روز ملتهب تر از روز قبل شده است.

از تحرکات میدانی و تحولات سیاسی در مصر بر می آید که اوضاع صرای سینا در مصر و استقرار نیروهای نظامی این کشور فراتر از ایجاد امنیت در این منطقه است، محمد مرسی رئیس جمهور منتخب مصر که این روزها با تصمیم های انقلابی خود مردم را خوشحال کرده، سعی دارد به مرور توافقنامه کمپ دیوید میان مصر و رژیم صهیونیستی را که در زمان ذلت مصر و حاکمیت دیکتاتورها در این کشور به امضا رسیده، کنار بگذارد. این همان نکته ای بود که بسیاری از تحلیلگران سیاسی و امنیتی صهیونیست به آن اشاره و نسبت به آن ابراز نگرانی کرده بودند. البته مشخص است که لغو معاهده کمپ دیوید از سوی مصر به صورت علنی و یکباره نخواهد بود، بنابراین زمزمه ایجاد تعدیلات یا بازنگری در بندهای این معاهده می تواند نافرمانی دولت مردمی مصر در برابر رژیم صهیونیستی را کلید بزند.

همه شاخص‌ها نشان می دهد که محمد مرسی با استقرار بیشتر در کرسی ریاست جمهوری سیاست های ضد صهیونیستی خود را روز به روز بیشتر آشکار می کند. برکناری شماری از مقامات نظامی مصر نیز در همین راستا بود، شدت نگرانی های تل‌آویو از برکناری ها به حدی بود که نتوانست خود را در موضوعی که کاملا داخلی است، بی طرف نگه دارد و نسبت به این اتفاقات به سرعت واکنش نشان داد، هنوز 24 ساعت از این انتصابات نگذشته بود که مقامات سیاسی و تحلیلگران مطبوعاتی این رژیم از پیامدهای نظامی و سیاسی این «زلزله» ابراز نگرانی کردند.

یک مقام بلندپایه دولت رژیم صهیونیستی که خواست نامش فاش نشود، در این زمینه گفت که همه چیز در مصر در حال تغییر است. «الکس فیشمن» کارشناس مسایل دفاعی روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز اوضاع جدید در مصر را نوعی زلزله خطرناک برای رژیم صهیونیستی دانست و معاریو نیز این اقدام مرسی را نوعی پاکسازی خواند که برای این رژیم خوش یمن نیست.

  • مرسی، پرچمدار جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی یا حلقه بعدی محور مقاومت

سفر قریب الوقوع محمد مرسی به تهران برای شرکت در اجلاس سران عدم تعهد یکی دیگر از نمودهای تسلیم ناپذیری مرسی در برابر صهیونیست‌هاست، با انتشار برخی اخبار در مورد شرکت محمد مرسی در اجلاس سران عدم تعهد در تهران، مقامات و رسانه های صهیونیستی که نگران بهبود روابط دوجانبه تهران و قاهره هستند، واکنش نشان داده و آن را زنگ خطری برای خود خواندند.

روزنامه صهیونیستی معاریو در این‌باره نوشت: حضور مرسی در نشست سران جنبش عدم تعهد یک ماجراجویی است که وی باید از آن پرهیز کند. معاریو دو هفته پیش مدعی شده بود که مرسی به هیچ وجه در اجلاس تهران شرکت نخواهد کرد.

روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز به نوبه خود، از حضور مرسی در این نشست انتقاد کرده و نوشت: این اقدام در واقع یک زنگ خطر است که باید از آن پرهیز کرد. بویژه اینکه اخوان المسلمون مصر تمایل دارد سطح روابط مصر با تهران را بهبود ببخشد. اما مهمتر از همه این است که این بهبود روابط می‌تواند در نهایت به ضرر رژیم صهیونیستی تمام شود.

به هر حال چیزی که در این میان مهم است، این است که در آشفته بازار اوضاع سیاسی منطقه مواضع آینده مصر در قبال تحولات مهم منطقه ای نظیر آغاز جنگ احتمالی از سوی رژیم صهیونیستی علیه یکی از محورهای مقاومت چیست؟ صهیونیست ها به این نکته می اندیشند که اسلامگرایان مصری آیا پتانسیل تبدیل شدن به یکی دیگر از حلقه های محور مقاومت در منطقه و بازیابی نقش اصلی خود در درگیری اعراب و رژیم صهیونیستی را دارند و آیا در این مسیر گام خواهند گذاشت؟ چرا که آن ها می دانند که گام نهادن مصر در این مسیر یک گام دیگر آنها را به فروپاشی نهایی نزدیک خواهد کرد.

 

  • شماری از نیروهای سیاسی که خواهان پایان تسلط اخوان المسلمین بر نهادهای دولتی هستند خواستار برپایی تظاهرات در قاهره و دیگر شهرهای مصر شدند.

به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی، این نیروها خواستار تحقیق از رهبران اخوان المسلمین و حزب آزادی و عدالت درباره تامین منابع مالی این گروه و حزب هستند.

تظاهرکنندگان "محمد مرسی" را متهم کردند که وی می خواهد قدرت را در انحصار خودش قرار دهد.

در این حال برخی از نیروهای سیاسی شرکت در این تظاهرات را رد کردند و گفتند کسانی که این تظاهرات را هدایت می کنند از بازماندگان رژیم سابق هستند.
این در حالی است که برخی نیروهای دیگر این تظاهرات را اقدامی علیه قانون، تهدید امنیت و ثبات کشور در مرحله کنونی دانسته اند.

 

  • روزنامه مصری الیوم السابع اعلام کرد که منطقه شمال اسکندریه شاهد درگیری‌های شدید بین هواداران اخوان المسلمون و مخالفان آن بود.

الیوم السابع نوشت که در این درگیری‌ها شماری از افراد مسلح به سلاح‌های سرد و شمشیر و باتوم بودند.

این درحالی است که اوضاع در قاهره و به ویژه در میدان التحریر قاهره همچنان ناآرام گزارش شده و هواداران اخوان المسلمون و محمد مرسی و مخالفان آن با یکدیگر درگیر هستند.

ماجرای این تظاهرات و درگیری‌ها از آنجا آغاز شد که محمد مرسی در این اواخر در تصمیماتی که ناظران آن را غافلگیر کننده و جسورانه تعبیر کردند، ژنرال «حسین طنطاوی»، وزیر دفاع و شماری از مقامات ارشد نظامی این کشور را که از زمان مبارک تاکنون در قدرت بودند، از سمت‌های خود برکنار کرد.

این تصمیمات پس از حمله به یک پست مرزی در رفح گرفته شدند که در جریان آن 16 نظامی مصری کشته و هفت نفر دیگر زخمی شدند.

این حمله تحرکات نظامی جدید مقامات نظامی جدید مصر را به دنبال داشت که بالطبع برای آمریکا و رژیم صهیونیستی نگرانی‌های بسیاری را هم به دنبال داشت، براین اساس واشنگتن و تل‌آویو حتی به صورت علنی هم نارضایتی خود از تصمیمات مرسی را اعلام کردند.

اما این مخالفت‌ها به طرف‌های خارجی محدود نمی‌شد، بلکه در داخل مصر نیز تحرکاتی توسط بازماندگان رژیم سابق، شکست خوردگان در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری به همراه نظامیان ارشد و کهنه‌کار آغاز شد که باید آن ها را سه جریان اصلی مخالف مرسی در داخل مصر دانست.

در این راستا این جریان‌های مخالف با دادن فراخوانی خواستار تظاهرات علیه محمد مرسی و پایان تسلط اخوان المسلمون بر نهادهای دولتی و برپایی تظاهراتی در قاهره و دیگر شهرهای مصر شدند.

این نیروها ادعا کرده‌اند که خواستار تحقیق از رهبران اخوان المسلمون و حزب آزادی و عدالت درباره تامین منابع مالی این گروه و حزب هستند.

آن ها همچنین محمد مرسی را متهم کرده‌اند که قصد دارد، قدرت را در انحصار خود بگیرد.

در این حال برخی از نیروهای سیاسی شرکت در این تظاهرات را رد و اعلام کردند، نیروها و افرادی که این تظاهرات را هدایت می‌کنند از بازماندگان رژیم سابق هستند.

این در حالی است که برخی نیروهای دیگر این تظاهرات را اقدامی علیه قانون، تهدید امنیت و ثبات کشور در مرحله کنونی دانسته‌اند.

ناظران نیز اعتقاد دارند، هم اکنون زود است که به کار دولت جدید مصر انتقاد کرد و باید فرصت لازم به رئیس جمهوری و دولت این کشور داد تا بتواند چالش‌های موجود را یکی پس از دیگری از سر راه بردارد.

 

  • سخنگوی رئیس جمهور مصر بر حمایت "محمد مرسی" از برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز در این کشور تاکید کرد.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، "یاسر علی" تصریح کرد: ریاست جمهوری مصر حق تظاهرات مسالمت آمیز را یکی از دستاوردهای انقلاب 25 ژانویه می داند.
وی افزود: مرسی به حمایت کامل از حق آزادی بیان اعتقاد دارد. تا زمانی که آزادی بیان در چارچوب قانون باشد چه به نفع ریاست جمهوری و چه علیه آن، ما از این حق حمایت می کنیم.

از سوی دیگر یک مقام مسئول در وزارت کشور مصر در مورد آشوب و آسیب رسیدن به اموال عمومی و خصوصی در صورت برگزاری تظاهرات در این کشور هشدار داد.

وی افزود: وزارت کشور مصر به حق تظاهرات مسالمت آمیز پایبند است، اما کسانی که تظاهرات را برگزار می کنند مسئول آشوب احتمالی هستند.

 

  • یک وکیل مدافع مصری روز پنجشنبه (91.06.02) گفت نخستین شکایت رسمی را علیه سپهبد "محمد حسین طنطاوی" رئیس سابق شورای عالی نیروهای مسلح مصر ارائه کرده و او را به قتل تظاهرکنندگان و هدر دادن اموال عمومی متهم کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، پیش از این فعالان و سازمان های زیادی که در زمینه دفاع از حقوق بشر فعالیت می کنند اعلام کرده بودند مسئولان امنیتی مصری باید به علت کشتن صدها تظاهرکننده در اعتراضات پس از سقوط حسنی مبارک رئیس جمهور مصر در یازدهم فوریه سال گذشته، مجازات شوند.

در حادثه ای که در ماه فوریه امسال روی داد 74 شهروند مصری در ناآرامی هایی که پس از یک مسابقه فوتبال روی داد کشته شدند. عده زیادی گفتند نیروهای ارتش و پلیس برای جلوگیری از این خشونت ها که قابل پیش بینی بود مداخله نکردند.

"عاصم قندیل" وکیل مدافع مصری گفت شکایتی که روز چهارشنبه (91.06.01) تسلیم دادستان کل کرده است همچنین شامل سرتیپ "حمدی بدین" فرمانده سابق پلیس نظامی و دیگر مسئولان سرشناس از جمله دو وزیر کشور سابق مصر می شود.

وی به رویترز گفت: این کار را کردم زیرا همه آن ها را به قتل تظاهرکنندگان در یک رشته اعتراضات خونین در مصر پس از قیام سال گذشته و هدر دادن اموال عمومی در انتخابات پارلمانی متهم می کنم.

انتخابات پارلمانی در مصر زیر نظر شورای نظامی در فاصله بین نوامبر سال گذشته تا ژانویه امسال برگزار شد. شواری نظامی در ماه ژوئن امسال پارلمان را منحل کرد زیرا دادگاه عالی قانون اساسی حکم داد قانونی که انتخابات بر اساس آن برگزار شده است مغایر با قانون اساسی است.

این شکایت همچنین سرتیپ "محمود وجدی" و سرتیپ "منصور عیسوی" وزیران کشور سابق در دولت های تعیین شده از طرف شورای نظامی را شامل می شود.

 

  • دفتر ریاست جمهوری مصر روز پنجشنبه (91.06.02) اعلام کرد روزنامه نگار مصری که به طور موقت بازداشت شده است، به دنبال دستور محمد مرسی، رئیس جمهور مصر، آزاد خواهد شد.

"اسلام عفیفی"، سردبیر نشریه مستقل الدستور، در جلسه نخست محاکمه خود در دادگاهی در قاهره، پایتخت مصر، به اتهام تحریک به اغتشاش، تا جلسه بعدی دادگاه تحت بازداشت قرار گفت. جلسه بعدی دادگاه به 16 ماه سپتامبر موکول شده است. خبرگزاری رسمی مصر، منا، به نقل از "یاسر علی"، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری مصر اعلام کرد مرسی طی حکمی چند ساعت بعد از بازداشت عفیفی تصمیم گرفت این نوع بازداشت برای خطاهای مطبوعاتی را لغو کند و بر اساس این حکم عفیفی به زودی آزاد خواهد شد.

علی همچنین افزود این نخستین بار است که مرسی بعد از به دست گرفتن قدرت دستوری صادر می کند که از قدرت قانون برخوردار است.

عفیفی در پایان جلسه یک ساعت و نیمی در دادگاه از بازداشت شدن خود اطلاع یافت. وی برای انتشار اخبار کذب و تحریک به ایجاد بی ثباتی در کشور تحت تعقیب قرار گرفته بود.

عفیفی نخستین روزنامه نگاری است که بعد از سقوط حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق مصر در ماه فوریه سال 2011، محاکمه می شود.

عفیفی پیش از اطلاع از بازداشت شدن خود در گفتگو با خبرگزاری فرانسه محاکمه شدن خود را محکوم و تاکید کرد شکایت هایی که علیه وی طرح شده است، توسط اشخاصی با انگیزه های سیاسی بوده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، وی افزود این محاکمه آزمونی واقعی برای یکی از مطالبات اساسی انقلاب مصر خواهد بود.

 

  • بیش از هزار نفر در مصر به علت نوشیدن آب آلوده روانه بیمارستان شدند.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، از شنبه گذشته تا کنون بیش از هزار نفر در شهر منوفیه در شمال مصر به علت آشامیدن آب آلوده روانه بیمارستان شده اند. همه این بیماران علائمی نظیر تهوع و اسهال داشته اند که معمولا ناشی از آلودگی روده ای است که علت آن آب آلوده است. شمار مراجعه کنندگان به بیمارستان ها در این مدت به حدی زیاد بوده است که مراکز درمانی از حداکثر توان خود استفاده کرده اند. بررسی ها نشان داده است عامل بیماری مردم آلوده بودن آب لوله کشی است به همین علت دولت چند روز است آب لوله کشی را قطع کرده و با تانکر آبرسانی می کند.

مردم منوفیه از این وضع خشمگین هستند و از دولت پاسخ می خواهند که چه چیزی عامل آلودگی آب لوله کشی است و آب لوله کشی چه زمانی دوباره پاک و قابل آشامیدن می شود.

"محمود ریش" نماینده پارلمان منحل شده مصر گفت دولت علاقه چندانی به مشکلات مردم ندارد. شاید آن ها مشکلات ما را درک نمی کنند. تا کنون شاید حدود پنج هزار نفر با آشامیدن آب آلوده بیمار شده باشند و شاید عده ای هم جان خود را از دست داده باشند.

برخی معتقدند فرسودگی و خرابی تاسیسات زیربنایی و تصفیه آب علت اصلی این مشکل است. کارشناسان نمونه های آب آلوده را برای آزمایش گرفته اند و همه منتظر نتیجه آزمایش ها هستند.

"عاطف الهلالی" رئیس شورای شهر منوفیه گفت تا زمانی که نتیجه آزمایش ها مشخص نشده نمی توان گفت مقصر کیست.

گرچه این مشکل شهری کوچک در مصر است اما تصویری کلی از مشکلات اساسی کل مصر است. آب آشامیدنی سالم حق اساسی مردم است و مردم مصر یاد گرفته اند اگر فریادشان به اندازه کافی بلند باشد، می توانند تغییر ایجاد کنند.

 

  • افراد مسلح ناشناس صبح روز جمعه (91.06.03) به یکی از پادگان های ارتش مصر در شهر شیخ زوید و یک ایستگاه ایست و بازرسی در شهر العریش از شهرهای استان سینای شمالی حمله کردند.

افراد مسلح که سوار بر یک دستگاه خودرو بودند به سوی پادگان ارتش در شهر شیخ زوید در استان سینای شمالی آتش گشودند و نیروهای مستقر در پادگان نیز واکنش نشان دادند.

تلاش برای بازداشت عوامل هجوم در این شهر آغاز شده است.

در شهر العریش نیز افراد مسلح ناشناس به یک ایست و بازرشی امنیتی در جنوب این شهر حمله کردند و نیروهای امنیتی اعم از پلیس و ارتش به شلیک گلوله مهاجمان پاسخ دادند.

هنوز خبری از آمار تلفات یا مجروحان در این درگیری ها مخابره نشده است.

به گزارش پایگاه خبری محیط، هم زمان از مصر خبر می رسد صبح امروز (91.06.03) نیروهای ارتش چهار فرد نقابدار را که تلاش داشتند با پریدن از روی دیوار موجود میان بخش مصری و فلسطینی مرز رفح، به نوار غزه وارد شوند بازداشت کردند.

منابع امنیتی تحقیق از این افراد را آغاز کرده اند.

در شهر سفاجا در استان دریای سرخ مصر نیز جسد یکی از نظامیان مصری که روز گذشته در عملیات ارتش برای پاک سازی صحرای سینا کشته شد تشییع شد.

گفته می شود در پاک سازی شبه جزیره سینا از حضور گروه های مسلح تندرو تاکنون 100 نفر بازداشت شدند و تحقیق از آن ها ادامه دارد.

 

  • مشاور رسانه اي حزب آزادي و عدالت مصر تاكيد كرد بايد در معاهده كمپ ديويد تجديد نظر شود.

شبكه تلويزيوني العالم گزارش داد، "احمد سبيع" گفت: معاهده كمپ ديويد لكه ننگي براي مردم مصر بوده است و فشار زيادي بر مردم مصر وارد مي كرد و به حاكميت اين كشور آسيب مي زند.

وي افزود: با توجه به اينكه اين توافقنامه خسارت هاي زيادي به مردم مصر وارد كرده است، بايد در آن در رابطه با حاكميت مصر بر سرزمين هاي خود تجديد نظر كرد. مصر نياز دارد كه حاكميت كاملي بر سرزمين هاي خود داشته باشد.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا حزب آزادي و عدالت ديدگاه مشخصي درباره نحوه تجديد نظر در اين توافقنامه دارد، تصريح كرد: بله، ديدگاهي درباره ضرورت تغيير در توافقنامه صلح براساس شرايط كنوني وجود دارد. توافقنامه صلح 30 سال پيش ميان دو طرف امضا شده است و قطعا شرايط و زمان امضاي اين توافقنامه با شرايط كنوني تفاوت دارد.

"جمال فهمي" نايب رئيس اتحاديه روزنامه نگاران در مصر نيز تاكيد كرد همواره از معاهده كمپ ديويد حتي در زمان "حسني مبارك" به عنوان ابزاري براي باج خواهي از مصر استفاده شده است.

وي گفت: توافقنامه امضا شده بين مصر و رژيم اشغالگر صهیونیست، زيان شديدي به مصر وارد كرده و از حاكميت و قدرت مصر براي تسلط بر بخشي از خاك اين كشور به نفع دشمن صهیونیستی كوتاه آمده است.

وي افزود: هميشه از اين توافقنامه حتي در زمان حسني مبارك رئيس جمهور مخلوع مصر به عنوان ابزاري براي باج خواهي از اين كشور و وادار كردن آن به تبعيت از راهبرد آمريكا در منطقه و سياست هاي آمريكا و رژیم صهیونیستی در منطقه استفاده مي شده است.

جمال فهمي در پاسخ به اين سوال كه آيا نيروهاي مصر با اجازه رژیم صهیونیستی وارد منطقه سينا شده اند، تصريح كرد: به نظر من نوعي هماهنگي وجود داشته است و هماهنگي امنيتي ادامه دارد. آن ها (صهیونیست ها) به طور علني گفتند كه از اقدامات نيروهاي مصري در سينا راضي اند اما اين مانع از باج خواهي نمي شود.

وي افزود: ما شاهد بوديم كه در آغاز دوره رياست جمهوري محمد مرسي چگونه نشانه هاي خوبي به سوي ايران از طرف رياست جمهوري مصر ارسال مي شد سپس به سرعت از آن عقب نشيني صورت مي گرفت. اين نشان مي دهد كه فشارهاي خارجي از سوي آمريكا در اين زمينه وجود دارد.

 

  • وزیر دفاع مصر بر پایبندی کشورش به «معاهده صلح» تاکید کرد.

به نوشته شماره روز جمعه (91.06.03) پایگاه اینترنتی روزنامه الحیات، منابع مسئول در گفتگو با این روزنامه فاش کردند "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع مصر در گفتگوی تلفنی با "ایهود باراک" همتای صهیونیستی خود بر پایبندی کشورش به «معاهده صلح» تاکید کرده است. همچنین درباره ماهیت حوادث سینا به همتای صهیونیستی خود اطمینان خاطر داده و بر حصول تفاهم بین قاهره و تل آویو درمورد اقدامات نظامی که افراد مسلح را در سینا هدف قرار می دهد، تاکید کرده است.

 

  • "محمود الزهار" از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) خبر انتقادش از سیاست های مصر در کنترل گذرگاه رفح را بی اساس خواند و تکذیب کرد.

به گزارش خبرگزاری آکی از غزه، روز پنجشنبه (91.06.02) خبری منتشر شد که در آن آمده است محمود الزهار در نوشته ای که در صفحه شخصی اش در فیس بوک منتشر شد به شدت از سیاست مصر مبنی بر فعالیت سه روز در هفته گذرگاه رفح انتقاد کرد اما دفتر رسانه ای جنبش حماس این خبر را تکذیب و اعلام کرد، الزهار هیچ صفحه ای در فیس بوک ندارد و حتی ارتباطی با شبکه اجتماعی ندارد در نتیجه خبر منتشر شده کاملا بی اساس است و تکذیب می شود.

 

  • مرشد عام (رهبر) سابق اخوان المسلمین مصر خبر داد توافق رئیس جمهوری مصر با نخست وزیر فلسطین برای بازگشایی کامل گذرگاه رفح به زودی عملی می شود.

"محمد مهدی عاکف" تصریح کرد:‌ در حال حاضر فعالیت سه روز در هفته گذرگاه رفح موقتی است و به زودی این گذرگاه به طور دائم فعال خواهد شد تا توافق "محمد مرسی" و "اسماعیل هنیه" که در دیدار اخیرشان در قاهره صورت پذیرفته بود محقق شود.

به گزارش پایگاه خبری محیط، عاکف افزود: ‌مرسی تلاش زیادی دارد تا یک منطقه آزاد میان مصر و غزه گشوده شود و از این طریق به مشکلات اقتصادی و بشری موجود در نوار غزه پایان داده شود.

 

  • رسانه هاي خبري از حمله يك شهروند مصري به سفارت آلمان در اعتراض به نمايش كاريكاتورهاي موهن عليه پيامبر اسلام (ص) خبر دادند.

خبرگزاري فرانسه گزارش داد، پليس قاهره روز چهارشنبه (91.06.01) يك شهروند مصري را كه دراعتراض به نمايش كاريكاتور موهن عليه پيامبراسلام (ص) توسط افراطيون راستگراي آلماني در برلين دو بمب دست ساز به سوي سفارت آلمان پرتاب نمود، بازداشت كرد.

منابع امنيتي گفتند يكي از اين بمب ها مقابل ورودي سفارت منفجر شد ولي خسارتي در پي نداشت.

اين اعتراض كننده مصري بمب ديگري را نيز به سوي ساختمان سفارت آلمان پرتاب كرد، ولي منفجر نشد.

وي قصد داشت با اين كار به اقدام روز شنبه (91.05.28) يك گروه 50 نفره از افراطيون راستگراي آلماني مبني بر نمايش كاريكاتورهاي موهن مقابل مسجدي در برلين كه خشم مسلمانان را بر انگيخت، اعتراض كند.

 

  • منابع رسمی از آلمان خبر دادند صدر اعظم این کشور از رئیس جمهوری مصر دعوت کرد تا دیداری از آلمان داشته باشد.

"اشتفن زایبرت" سخنگوی دولت آلمان در این باره گفت: "‌آنگلا مرکل" در تماس تلفنی با "محمد مرسی" از وی خواست دیداری از آلمان داشته باشد و محمد مرسی نیز این دعوت را پذیرفته است.

به گزارش پایگاه خبری محیط، زایبرت افزود: در این تماس تلفنی صدر اعظم آلمان با رئیس جمهوری مصر درباره عمق روابط میان برلین و قاهره، دیدگاه های مشترک دو کشور و اهمیت همکاری های مصر و آلمان در ثبات منطقه ای سخن گفت.

محمد مرسی قرار است پس از دیدار از چین روز 23 سپتامبر وارد آمریکا شود.

 

  • "هو جين تائو"، رييس جمهوري چين از "محمد مرسي" همتاي مصري خود دعوت كرده است كه به پكن سفر كند.

سايت وزارت امور خارجه چين روز پنجشنبه (91.06.02) اعلام كرد، رييس جمهوري مصر سفر رسمي دو روزه اي را هفته آينده به پكن انجام مي دهد.

مرسي و هيات همراه 28 تا 30 اوت ( هفتم تا نهم شهريور) به چين سفر مي كنند.

مرسي در پنجمين كنفرانس سران همكاري هاي آفريقا و چين موسوم به 'فوكاك' كه اوايل مرداد ماه امسال در پكن برگزار شد شركت نكرد.

اما "محمد كامل عمر" وزير امور خارجه مصر به عنوان نماينده ويژه رئيس جمهوري در جلسه افتتاحيه اين كنفرانس شركت و پيام مرسي را قرائت كرد.

رييس جمهوري مصر گفت: طي دهه گذشته، چين و آفريقا موفقيت هاي زيادي كسب كرده اند و همچنين با چالش هاي زيادي به ويژه در زمينه تجاري مواجه بوده اند.

وي افزود: نقش چين در حمايت از تلاش هاي آفريقا براي دستيابي به تعامل منطقه اي از طريق شركت در توسعه زير ساخت ها، ‌بخش انرژي و ارتباطات و همچنين همكاري براي ايجاد صلح و ثبات در آفريقا هم اكنون امري بديهي است.

محافل سياسي و كارشناسي چين نسبت به تحولات مصر توجه ويژه اي دارند.

روزنامه دولتي 'گلوبال تايمز' دو هفته قبل مقاله اي به قلم يك محقق موسسه مطالعات بين الملل معاصر چين با عنوان "مصر احتمالا با ناآرامي هايي مواجه خواهد شد"، منتشر كرد.

اين روزنامه با مدنظر قرار دادن تحولات اخير مصر و بركناري وزير دفاع اين كشور توسط مرسي رييس جمهور نوشت: جابجايي وزير دفاع و فرمانده ارتش، بركناري فرماندهان نيروهاي دريايي و هوايي و قبل از آن بركناري سرپرست سازمان اطلاعات و فرمانده گارد رياست جمهوري همگي اقداماتي در رابطه با تضعيف ارتش و افزايش قدرت رييس جمهور ارزيابي شده است.

به نوشته اين روزنامه، با توجه به اختلاف ماهيتي كه بين ارتش و اخوان المسلمين وجود دارد اين اقدامات رييس جمهوري مصر ممكن است منجر به تكرار داستاني شبيه به قضيه الجزاير در سال 1991 شود كه بعد از پيروزي اسلام گرايان ارتش با كودتا مانع حكومت آن ها شد.

نويسنده اين مقاله با اشاره به اختلاف هاي ريشه اي و تفكري بين ارتش و اخوان المسلمين، مي نويسد: هر چند مبارك سقوط كرده اما طرز تفكر و انديشه سياسي او با مشخصه حمايت از آمريكا و رژیم صهیونیستی هنوز باقي است.

وي معتقد است براي اين كه انگيزه ها و زمينه هاي بروز اختلاف ها و ناآرامي هاي مجدد از بين برود نياز به تغيير تفكر سياسي است اما با توجه به اينكه اين وضعيت همچنان باقي است، احتمال بروز تنش و درگيري همچنان در مصر وجود دارد.

كارشناسان سفر مرسي به چين را براي آينده روابط قاهره - پكن مهم ارزيابي مي كنند.

 

  • خبرگزاری آلمان گزارش داد، "عمر رمضان" معاون وزیر امور خارجه مصر در امور عدم تعهد و همکاری اسلامی روز جمعه (91.06.03) گفت که باید به نشست جنبش عدم تعهد که در پایتخت ایران برگزار می‌شود به عنوان همایش بزرگی بنگریم که 120 کشور در آن حضور خواهند یافت و بعد از سازمان ملل بزرگرین گردهمایی بزرگ است.

وی در پاسخ به سوالی که برگزاری این نشست در تهران به معنای حمایت از ایران است گفت: برخی گفته‌ها درباره برگزاری این نشست در تهران به معنای حمایت از ایران بوده بی ربط است.

عمرو رمضان تاکید کرد: این کنفرانس در واقع، کنفرانسی بین‌المللی است که با توافق کشورهای عضو برگزار می‌شود و بر اساس توافق کشورهای عضو، ایران میزبان نشست است.

آمریکا و رژیم صهیونیستی طی روزها گذشته به شدت تلاش داشتند کشورهای عضو و بان‌کی‌مون دبیر کل سازمان ملل را از حضور در نشست عدم تعهد در تهران بازدارند.

بر اساس گفته عمرو رمضان، "محمد مرسی" روز پنجشنبه (91.06.09) و در نشست افتتاحیه سران در تهران سخنرانی خواهد کرد و درباره «صلح پایدار در سایه حکومت مشترک جهانی» صحبت می‌کند.

قرار است که محمد مرسی در نشست روز پنجشنبه (91.06.09) ریاست جنبش عدم تعهد را به "محمود احمدی‌نژاد" رئیس جمهور ایران تحویل دهد.

 

  • كارشناس مسائل سياسي و نظامي مصري با اشاره به سفر مهم مرسي به تهران تاكيد كرد: انتظار مي رود روابط مصر و ايران در آينده نزديك گسترش يابد و اين موضوع رژیم صهیونیستی و آمريكا را نگران كرده است.

شبكه العالم گزارش داد؛ "محمد امين" در مصاحبه با اين شبكه افزود :ادعاهايي كه آمريكا و رژیم صهیونیستی در روزهاي اخير مطرح مي كنند، تنها تلاش اين دو طرف براي تحت فشار قرار دادن رئيس جمهوري مصر است به ويژه اينكه محمد مرسي اعلام كرده است كه روابط با ايران را در پي حضور در اجلاس غيرمتعهدها در تهران ازسر خواهد گرفت.

وي افزود : برخي از شخصيت هاي نزديك به رياست جمهوري مصر اعلام كرده اند كه مرسي در حاشيه اجلاس غيرمتعهدها ديدارهايي انجام خواهد داد و انتظار مي رود يخ روابط مصر و ايران در آينده نزديك آب شود و اين همان چيزي است كه رژیم صهیونیستی و آمريكا را نگران كرده است.

وي در ادامه درپاسخ به اين سوال كه آيا آنچه اكنون در سينا رخ مي دهد نقض پيمان صلح امضا شده بين مصر و رژيم اشغالگر صهیونیستی به شمار مي رود، گفت: آنگونه كه آمريكا يا رژیم صهیونیستی ادعا مي كند، آنچه در حال حاضر در شمال سينا و مناطق مرزي رخ مي دهد نقض توافقنامه نيست، نيروهاي مصر براي پاكسازي سينا در اين منطقه حضور دارند.

 

  • نتایج نظرسنجی یک روزنامه مصری حاکی است اکثر مردم این کشور به نتایج سفر رئیس جمهورشان به ایران برای شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد خوش بین هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، روزنامه المصری الیوم پس از برگزاری یک نظرسنجی اعلام کرد، 71 درصد از پرسش شوندگان اطمینان دارند که سفر "محمد مرسی" به تهران برای شرکت در اجلاس کشورهای جنبش عدم تعهد، موفقیت آمیز خواهد بود.

بر اساس این نظرسنجی، 71 درصد از شرکت کنندگان تأکید کرده اند که این سفر موجب از سرگیری روابط دو کشور خواهد شد.

خبرگزاری الشرق الاوسط مصر به نقل از یک منبع مسئول در ریاست جمهوری این کشوراعلام کرده است که مرسی هفته آینده در رأس هیأتی بلندپایه برای شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد به تهران سفر می کند.

  • عدم استقبال مردم مصر از درخواست تظاهرات و اعتصاب علیه دولت اسلامگرای قاهره، مخالفان مرسی را وادار به ترک کردن چادرهایشان کرد.

شبکه الجزیره گزارش داد، تظاهرات کنندگان مخالف محمد مرسی که در اطراف کاخ ریاست جمهوری تجمع کرده بودند، وادار به ترک چادرهایشان شدند.

این افراد که روز جمعه (91.06.03) علیه رئیس جمهور تظاهرات کردند و با چادر زدن تلاش داشتند تا اعتراضات را از میدان التحریر به مقابل کاخ ریاست جمهوری انتقال دهند، پس از عدم استقبال مردم وادار به جمع کردن چادرهایشان شدند.

دعوت این گروه‌ها برای تظاهرات با استقبال مواجه نشد و آن ها تنها چهار چادر برپا کردند که در یکی از خیابان‌های منتهی به کاخ ریاست جمهوری برچیده شد.

جمعی از بازماندگان رژیم سابق از دو روز قبل با برگزاری تظاهرات و حمله به مردم تلاش کردند تا شرایط را ناامن کنند که این اقدام توسط طرفداران مرسی مهار شد.

پیش از این نیز افرادی که مصری‌ها آن ها را «بلطجیه» به معنی مزدور می‌نامند با حمله به مردم مقابل وزارت دفاع و ایجاد آشوب در ورزشگاه فوتبال اسکندریه کشور را ناامن کرده بودند.

 

  • نخست وزیر مصر اعلام کرد پیش نویس قانون اساسی جدید این کشور تا پایان سپتامبر ارائه می شود و قاهره برای برگزاری همه پرسی آماده خواهد بود.

"هشام قندیل" به تاریخ دقیق برگزاری همه پرسی اشاره نکرد. تهیه پیش نویس قانون اساسی جدید مصر از زمان ناآرامی ها و اعتراضات سال گذشته که به برکناری حسنی مبارک منجر شد، مسئله چالش برانگیزی بوده است.
انتظار می رود در قانون اساسی جدید محدودیت هایی برای اختیارات رئیس جمهوری تعریف شود.

پیش نویس قانون اساسی جدید تا پایان سپتامبر ارائه می شود و احتمالا ظرف مدت سی روز همه پرسی درباره آن برگزار خواهد شد.

به گزارش پایگاه اینترنتی "تایمز آو ایندیا"، دولت مصر با تقاضای زیادی برای افزایش حقوق میلیون ها نفر از کارکنان بخش های خدمات شهری و دولتی روبه‌روست.
حدود 40 درصد از جمعیت 82 میلیون نفری این کشور زیر خط فقر زندگی می کنند.

 

  • وزیر دفاع مصر شنبه (91.06.04) با فرمانده نیروهای چند ملیتی مستقر در منطقه صحرای سینا دیدار و گفتگو کرد.

"عبدالفتاح السیسی" در دیدار با "دیوید ساترفیلد"، درباره ماموریت و وظایف نیروهای چند ملیتی مستقر در سینا و زمینه های همکاری های مشترک بین نیروهای مسلح مصری و نیروهای چند ملیتی در این منطقه بحث و گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی عربستان سعودی از قاهره، عبدالفتاح السیسی و دیوید ساترفیلد در این دیدار همچنین درباره نقش و وظایف نیروهای مسلح مصر برای تسهیل انجام وظایف و ماموریت خود در صحرای سینا با توجه به حوادث و رخدادهای جاری در این منطقه به تبادل نظر و رایزنی پرداختند.
شایان ذکر است وزیر دفاع مصر شنبه (91.06.04) با "ایهود باراک" وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز درباره اوضاع منطقه سینا تلفنی گفتگو کرده بود.

 

  • سرلشکر بازنشسته و کار‌شناس نظامی مصری درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به مصر، با هدف تسلط مجدد بر شبه جزیره سینا، هشدار داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، "طلعت مسلم" در گفتگو با این شبکه تاکید کرد: رژیم صهیونیستی معاهده صلح با مصر به گونه‌ای طراحی کرد تا بتواند نیروهایش را ، پیش از آنکه مصر نیرو‌هایش را از غرب کانال سوئز به شرق این کانال منتقل کند، به مواضع قبلی و پیش از امضای معاهده صلح بازگرداند.

مسلم افزود: رژیم صهیونیستی ممکن است خود را برای گزینه‌های مختلفی همچون حمله به برخی اهداف در سینا، اشغال بخش‌هایی از آن یا ایجاد اختلال در روند دریانوردی در کانال سوئز آماده کند.

این کار‌شناس مصری گفت: رژیم صهیونیستی و آمریکا در گذشته تلاش کرده اند تا موازنه قدرت با کشورهای عربی به نفع این رژیم باشد.

وی خاطر نشان کرد: حادثه اخیر سینا و حوادث پس از آن آزمونی برای اراده سیاسی مصر و نحوه برخورد قاهره با این حوادث است.

سرلشکر طلعت مسلم درباره برخی خبرهای روزنامه‌های صهیونیستی درباره برنامه رژیم صهیونیستی برای ویران کردن کانال سوئز گفت: ویران کردن سوئز نامفهوم است، اما تعطیل کردن موقت و متوقف کردن دریانوردی در این کانال با انجام برخی حملات قابل تصور است.

رژیم صهیونیستی پس از استقرار نیرو‌ها و تجهیزات نظامی مصر در شمال شبه جزیره سینا درحال برنامه ریزی برای تقابل نظامی با این کشور است.

 

  • قرار است شماری از مسئولان اقتصادی آمریکا هفته آینده در سفری به مصر، اوضاع اقتصادی این کشور را پس از انقلاب 25 ژانویه مصر بررسی کنند.

وزارت خارجه آمریکا شنبه (91.06.04) در بیانیه‌ای اعلام کرد که شماری از مسئولان اقتصادی آمریکا هفته آینده در سفری به مصر، اوضاع اقتصادی این کشور را پس از انقلاب 25 ژانویه مصر بررسی خواهند کرد.

بیانیه وزار خارجه آمریکا اظهار کرد که این دیدار طی روزهای 27 تا 30 ‌ام ماه اوت صورت خواهد گرفت.

در این بیانیه آمده است که عزیمت این مسئولان در پی دیدار ماه ژوئیه "هیلاری کلینتون"، وزیر خارجه آمریکا با "محمد مرسی"، رئیس جمهوری مصر و دیگر مسئولان ارشد این کشور در قاهره صورت می‌گیرد.

بر اساس این بیانیه در گفت‌وگوی کلینتون با مسئولان مصری بر لزوم رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی در این کشور به عنوان دو اولویت مشارکت آمریکا و مصر تاکید شده بود.

"رابرت هورماتس"، معاون امور رشد اقتصادی، انرژی و محیط زیست وزارت خارجه آمریکا ریاست این هیئت را به عهده خواهد داشت و شماری از مسئولان کاخ سفید،‌ وزارت خزانه‌داری و دیگر وزارت‌خانه‌های آمریکا نیز وی را در این سفر همراهی خواهند کرد.

 

  • پایگاه اینترنتی محیط در گزارشی به نقل از روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، کمک های نظامی امریکا به مصر را عاملی مهم در پیشبرد اهداف واشنگتن در صنایع نظامی این کشور ذکر کرد.

این منبع به نقل از پروفسور "رابرت اسپرنبورگ" استاد دانشکده مطالعات عالی دریایی نوشت کمک های نظامی امریکا به مصر نسبت به زمانی که مصر و رژیم صهیونیستی توافقنامه صلح را با نظارت امریکا امضا کردند،به وسیله فشار ضعیف سیاسی تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: کمک های نظامی تخصیصی به مصر که به یک میلیارد و پانصد و هفتاد میلیون دلار می رسد منافع آن نخست عاید اقتصاد امریکا می شود به نحوی که میلیاردها دلار صرف خرید سلاح مصر از پیمانکاران نظامی امریکایی چون ژنرال دینامیکس و هونیویل می شود. این روزنامه صهیونیستی درباره اهمیت کمک های نظامی امریکا به مصر و دیگر منافع آن نوشت به گفته "مارگریت اسکوپی" سفیر امریکا در مصر ارتش امریکا در برابر این کمک ها از اولویت ورود به کانال سوئز و حریم هوایی این کشور برخوردار است.

جورازلم پست می نویسد با شعله ور شدن انقلاب مصر و افزایش گرایش های کینه توزانه نسبت به امریکا بسیاری از تحلیلگران چون "اریک تراگر" وابسته به موسسه سیاست های شرق نزدیک و "شادی حامد" از موسسه بروکنز خواستار لغو این کمک ها شدند اما منابع دولت امریکا این درخواست را نپذیرفتند و زیان کننده اصلی این اقدام را واشنگتن دانستند که نفوذ باقیمانده خود را در دولت جدید مصر از دست خواهد داد و اقتصاد نظامی امریکا با بحران مالی گسترده مواجه خواهد شد.

 

  • رئیس جمهور مصر و صدر اعظم آلمان در گفتگوی تلفنی روابط و مناسبات دو جانبه و تحولات  مهم منطقه خاور میانه را بررسی کردند .

"یاسر علی" سخنگوی ریاست جمهوری مصر اعلام کرد "محمد مرسی" و "آنگلا مرکل" در تماس تلفنی دیشب (91.06.04) درباره حمایت از روابط دو جانبه قاهره و برلین، افزایش سرمایه گذاری آلمان در مصر و رویدادهای مهم کشورهای عربی گفتگو کردند.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی از قاهره، یاسر علی یادآور شد مرکل تاکید کرد آلمان از اقتصاد مصر در مرحله گذر به دموکراسی در این کشور پشتیبانی می کند.

مرکل همچنین از محمد مرسی دعوت کرد به آلمان سفر کند.

 

  • نویسنده مصری از سکوت در قبال عربستان سعودی و قطر که با همه توان به تروریست های مسلح در سوریه برای سرنگونی نظام این کشور حمایت می کنند انتقاد کرد.

به گزارش شبکه تلویزیونی سوریه،" رفعت رشاد" در مقاله ای در روزنامه الاخبار چاپ مصر درباره خطرات حمله ائتلاف غرب و عرب به سوریه و منطقه هشدار داد.

رشاد افزود آنچه در منطقه عربی در برهه اخیر رخ داده توطئه است که هدفش تجزیه کشورهای عربی است.

رشاد نوشت برخی طرف های غربی و عربی برای تجزیه سوریه ائتلاف کرده اند اما برای کمک به سوریه یا آزادی ائتلاف نکرده اند و آن ها از سلاح دین و پول استفاده می کنند.

رشاد افزود ما چرا از مداخله عربستان سعودی و قطر که با تمام توان از گروه های مخالف مسلح حمایت و آن ها را برای سرنگونی نظام سوریه به سلاح مجهز می کنند سئوال نمی کنیم .

 

  • سازمان های حقوق بشر خواستار محاکمه عادلانه شهروند زندانی مصری در عربستان سعودی شدند.

به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی، تعدادی از سازمان ها و گروه های حقوق بشر  از مقامات مصر و عربستان خواستند برای حل مسئله "نجلاء وفا" شهروند مصری که در عربستان  به پنج سال زندان و 500 ضربه شلاق محکوم شده است، وارد عمل شوند. این سازمان ها خواستار محاکمه عادلانه این شهروند مصری شدند. نجلاء در مسئله ای به علت اختلافات  مالی بین او و یکی از شاهزادگان عربستان محکوم شده است.

این مسئله به سپتامبر سال 2009 مربوط می شود که نیروهای عربستان نجلاء وفا را بازداشت کردند.

این شهروند مصری سه سال از مجازات خود را گذرانده و 300 ضربه شلاق متحمل شده  و 200 ضربه شلاق باقیمانده است. مجازات وی با 50 ضربه شلاق در هفته اجرا می شود.

این مسئله واکنش های زیادی به دنبال داشته است و برخی ، اقداماتی را که علیه نجلاء صورت می گیرد، نقض همه حقوق او در محاکمه عادلانه می دانند. علاوه بر این، این اقدامات با همه پیمان ها و اصول انسانی و شرعی تناقض دارد و به حد شکنجه منظم می رسد. اما بیانیه های تعدادی از سازمان های حقوق بشر در محکومیت این اقدامات و درخواست از مقامات مصر و عربستان برای دخالت، این مسئله را حل نکرده است.

 

  • سفیر دائم مصر در سازمان ملل گفت: همه تجربیاتمان در دوران ریاست سه ساله بر جنبش غیرمتعهدها را در اختیار ایران قرار خواهیم داد.

"معتز خلیل" در حاشیه نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین اجلاس غیرمتعهدها در جمع خبرنگاران افزود: آقای "مرسی" در روزهای آینده ریاست این اجلاس را تقدیم آقای "احمدی نژاد" خواهد کرد و امیدوارم ایران بتواند در سه سال آینده بیش از گذشته منافع کشورهای در حال توسعه را دنبال و تامین کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مصر چه برنامه ای برای حل بحران سوریه دارد افزود: بر اساس طرح آقای مرسی چهار کشور مصر ، ترکیه ، ایران و عربستان جزو کشورهای موثر منطقه هستند و می توانند در این باره اعمال نظر کنند.

 

  • "محمد مرسي"، رئيس جمهور مصر در ديدار با "عبدالله الاشعل" معاون اسبق وزير خارجه اين كشور، گفت؛ سفر به ايران در جهت منافع ملي مصر و به نفع اين كشور است.

به گزارش المحيط؛ مرسي با اعلام اين مطلب افزود ايران كشوري تعيين كننده در مسائل منطقه اي و بويژه در قضيه سوريه است و در روابط خود با ايران، به موضع گيري كشورهاي ديگر توجهي نمي كنيم. وي همچنين در ديدار با الاشعل، از تحكيم روابط با ايران استقبال كرد و حمايت خود را از آن اعلام كرد.

گفتني است؛ طي روزهاي اخير و همزمان با سفر مرسي به ايران و حضور وي در اجلاس سران جنبش عدم تعهد، بسياري از كشورهاي غربي و بويژه آمريكا، بيشترين تلاش خود را براي ممانعت از حضور وي در اجلاس تهران انجام دادند كه مرسي با رد درخواست آن ها، قرار است پس از سفر به چين، به ايران سفر كند.

 

  • نخست‌وزیر مصر اعلام کرد، پیش‌نویس قانون اساسی جدید این کشور تا پایان ماه سپتامبر آتی آماده و به همه‌پرسی گذاشته خواهد شد.

به گزارش روزنامه المصریون، "هشام قندیل"، نخست‌وزیر مصراعلام کرد که پیش‌نویس قانون اساسی جدید مصر تا اواخر سپتامبر آینده آماده و سپس به همه‌ پرسی گذاشته خواهد شد. قندیل با اشاره به تلاش‌ مجلس موسسان برای تدوین قانون اساسی جدید مصر از احزاب و گروه‌های سیاسی خواست برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام آماده شوند تا بتوان به پارلمان قدرتمند دست یافت.

 

  • رسانه های مصری اعلام کردند؛ "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر در سفر به ایران از نیروگاه هسته ای بوشهر بازدید می کند.

به گزارش المحیط؛ مرسی در سفری که برای حضور در اجلاس سران جنبش عدم تعهد به ایران دارد، در راس هیئتی بلندپایه به بوشهر رفته و از نیروگاه این شهر دیدن می کند.

 

  • ارتش مصر خرید هواپیماهای بدون سرنشین را بررسی می کند.

به گزاش روزنامه هاآرتص، ارتش مصر در حال بررسی خرید هواپیماهای بدون سرنشین و استفاده از آن در صحرای سینا به منظور کنترل بیشتر و جلوگیری از فعالیت گروه های تروریستی در این منطقه است .روز نامه هاآرتص به نقل از مطبوعات مصر نوشت،"محمد مرسی" رییس جمهور مصر در سفر ماه آینده خود به آمریکا و دیدار با مقامات این کشور موضوع خرید هواپیماهای بدون سرنشین را مطرح خواهد کرد.

پایگاه های هوایی ارتش مصر تاکنون به هواپیماهای بدون سرنشین مجهز نبوده است. پس از حمله پنجم اوت به نیروهای مرزی مصر که در جریان آن 16 مرزبان مصری کشته شدند، ارتش مصر اقدامات امنیتی خود را در صحرای سینا افزایش داده و تانک ها و بالگردهای خود را به این منطقه اعزام کرده است .
مقامات مصر هنوز نتوانسته اند مشکل ناامنی فزاینده در صحرای سینا را که به پناهگاه افراط گرایان و کانون انواع قاچاق تبدیل شده است، حل و فصل کنند.

 

  • نماینده مصر در سازمان ملل متحد گفت: جنبش غیرمتعهدها به اصول 50 ساله خود پایبند بوده است و پس از نیم قرن فعالیت همچنان به این اصول پایبند خواهند ماند.

"معتز احمد خلیل" در مراسم افتتاحیه شانزدهمین اجلاس کارشناسان ارشد غیر متعهد ها افزود، این اجلاس فرصت مغتنمی برای رفع چالش ‌ها و نگرانی‌هایی است که اعضای این جنبش با آن مواجه‌اند.

وی گفت: سازماندهی موفق اجلاس تهران در سه بخش مرتبط با اقدام مقدماتی در نیویورک است که در این باره از "محمد خزایی" و گروه توانای او برای اقدامات مقدماتی برگزاری این اجلاس قدردانی می‌کنم. نماینده مصر در سازمان ملل متحد افزود، ‌پیش‌نویس نهایی اجلاس تهران نتیجه کار گروهی بسیار فشرده‌ای است که در سطح کارشناسان و سفرای غیرمتعهدها در نیویورک انجام شده است. معتز احمد خلیل همچنین با ابراز خرسندی از حضورش در تهران و نیز ابراز تاسف از وقوع زلزله در استان آذربایجان شرقی این واقعه را به زلزله‌زدگان تسلیت گفت.

وی در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از وزیر امور خارجه کشورمان به علت حضور در مراسم آغازین کارشناسان ارشد ، حضور "صالحی" را نشان دهنده اهمیت این اجلاس دانست. نماینده مصر در سازمان ملل متحد همچنین از ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران به پاس میزبانی اجلاس سران غیرمتعهدها و میهمان‌ نوازی قدردانی کرد. وی با ابراز خرسندی از نخستین سفرش به تهران گفت: من در نخستین سفر به این شهر باشکوه، مجذوب زیبایی و فرهنگ استثنایی و طبیعت الهام‌بخش تهران شدم.

 

  • "عمرو رمضان" معاون وزیر خارجه مصر در امور غیرمتعهدها، ابراز داشت که روابط ایران و مصر روابطی تاریخی است و اکنون آمادگی برای احیای این روابط ایجاد شده است.

عمرو رمضان معاون وزیر خارجه مصر در امور غیرمتعهدها، در گفت‌وگویی در جمع خبرنگاران ابراز داشت که روابط ایران و مصر روابطی تاریخی است و اکنون آمادگی برای احیای این روابط ایجاد شده است. وی اظهار داشت که اکنون روابط بین دو کشور وجود دارد به طوریکه دفاتر حافظ منافع در تهران و قاهره مشغول به کار هستند که این سطح روابط تقریباً در سطح سفارت عمل می‌کنند.
عمرو رمضان تأکید کرد که دو طرف باید به یکدیگر اعتماد کنند تا بتوانند از برخی مشکلات عبور کنند و دو کشور چاره‌ای جز مصالحه و حل برخی مسائل فی‌مابین ندارند. وی در ادامه تأکید کرد که مصر حمایت کامل از ریاست ایران در مجموعه عدم تعهد خواهد داشت و افزود، بنده به عنوان رئیس کمیته اختصاصی این نشست انتخاب شده‌ام و تمام همکاری‌های لازم را با طرف ایرانی انجام خواهم داد.

رمضان در ادامه با اشاره به حق تمام کشورهای دنیا برای بهره‌مندی از انرژی هسته‌ای مسالمت‌آمیز آن را حقی بر پایه قوانین بین‌المللی دانست. معاون وزیر خارجه مصر در امور غیرمتعهدها درباره آینده جنبش عدم تعهد در دوره ریاست ایران گفت: که جنبش نم در آینده با چالش‌های جدی مواجه می‌شود چرا که با دوره‌ای مهم رو به رو خواهد بود. این دیپلمات مصری با بیان اینکه برخی پس از فروپاشی شوروی و تشکیل نظام دوقطبی و تک‌قطبی مدعی بی‌فایده بودن جنبش عدم تعهد بودند، تصریح کرد: جنبش عدم تعهد با وجود تغییرات بین‌المللی همچنان در حال حرکت است، و اعضای آن دارای نگاهی مشترک به آینده نظام بین‌المللی هستند.

وی توجه ایران بر متمرکز کردن تلاش‌ها در مجموعه عدم تعهد را راه موفقیت ایران دانست و افزود،‌ اگر ایران به مسائلی بپردازد که فقط مربوط به خودش است، نمی‌تواند کاملاً موفق باشد. رمضان در ادامه با اشاره به توانایی‌های سیاست‌ خارجه و دیپلمات ‌های ایرانی نسبت به آینده جنبش عدم تعهد به ریاست ایران ابراز خوشبینی کرد. عمرو رمضان در پایان در پاسخ به سؤالی درباره روابط مصر با رژیم صهیونیستی با اشاره به 4 جنگ مصر و رژيم صهيونيستي از احتمال تغییر در معاهده کمپ‌دیوید خبر داد.

 

  • قائم مقام وزیر خارجه مصر با تاکید بر اینکه قاهره خواستار بهترین سطح روابط با ایران است، گفت: بسیار خرسندیم که ریاست نم را به ایران واگذار می‌کنیم؛ این در حالی است که شرایط منطقه و جهان بسیار حساس‌تر و با اهمیت ‌تر از گذشته به نظر می‌رسد.

"رمزی عزالدین رمزی"، قائم مقام وزیر امور خارجه مصر اظهار داشت، به نظر بنده همگان شاهد تحولات و تغییرات کلانی که در سطح منطقه صورت پذیرفت، بودند. مخصوصاً در این برهه حساس که منطقه و جهان در آن به سر می‌برند.
وی افزود، برای تحقق اهداف اجلاس تهران نیاز به همسویی و تشریک مساعی تمامی اعضای جنبش داریم و مصر از سه سال پیش رهبری و هدایت این جنبش را به عهده گرفت و ما هم‌اکنون بسیار خرسندیم که این مسئولیت را به جمهوری اسلامی ایران واگذار می‌کنیم. البته این در حالی است که شرایط منطقه و جهان بسیار حساس‌تر و با اهمیت‌تر از گذشته به نظر می‌رسد.
عزالدین رمزی ادامه داد، همانطور که پیش از این اشاره کرده‌ام افزایش همکاری‌ها و همسو کردن مواضع کشورهای عضو جنبش نم کارایی و قدرت تصمیم‌گیری این جنبش را بیش از پیش خواهد کرد و باید نقش این سازمان بر اساس افزایش قدرت تصمیم‌گیری در مناقشات و معادلات منطقه‌ای و جهانی پررنگ‌تر شود. مطمئناً اگر این امر صورت پذیرد سازمان‌های بین‌المللی از دموکراسی بیشتری برخوردار می‌شوند و ما به عنوان یک تروئیکا (ریاست سه‌گانه) این اهداف و سازوکار را برای تقویت جنش عدم تعهد پیش خواهیم برد. قائم مقام وزیر امور خارجه مصر در پاسخ به این سؤال که چه آینده‌ای را برای چشم‌انداز روابط ایران و مصر بعد از سه دهه قطع رابطه پیش‌بینی می‌کند، گفت: البته طی این سه دهه قطع کامل رابطه بین مصر و ایران وجود نداشت و هر دو کشور با یکدیگر از طریق دفترهای حافظ منافع در قاهره و تهران در ارتباط بوده‌ایم. البته در شرایط کنونی و به ویژه پس از پیروزی انقلاب مردمی مصر دو کشور شرایط و فرصت‌های جدیدی را تجربه می‌کنند و کشور مصر نیز در شرایط جدید خود خواستار برقراری بهترین روابط با تمام‌ کشورهای جهان از جمله ایران است که این روابط مبتنی بر احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی کشورها است.

عزالدین رمزی در ادامه با اشاره به کمیته چهار جانبه مربوط به برون‌رفت از بحران سوریه گفت: این کمیته بر اساس پیشنهاد رئیس جمهور مصر دکتر "محمد مرسی" تشکیل شد و ما در حال حاضر در حال رایزنی با کشورهای ذیربط جهت هماهنگی و رسیدن به یک سازوکار مناسب هستیم.

 

  • "احمد شفيق" رقيب انتخاباتي "محمد مرسي"، با تاكيد بر اين كه به دلايل شخصي به مصر بازنمي‌گردد، اظهار كرد كه دادستان كل مصر تاكنون به اتهام كشتار مردم وي را احضار نكرده است.

وي با تاكيد بر اين كه به دلايل شخصي به مصر بازنمي‌گردد، اظهار كرد كه دادستان كل مصر تاكنون به اتهام كشتار مردم وي را احضار نكرده است.

به گزارش روزنامه مصري اليوم السابع، احمد شفيق، در تماس تلفني با برنامه القاهره اليوم اظهار كرد كه دادستاني كل مصر تاكنون با هيچ ابلاغيه رسمي در خصوص كشتار مردم يا هر رخداد ديگري دريافت نكرده است.

وي بر اين مساله تاكيد كرد، من پنج ميليون دلار براي حمايت از تظاهرات 24 اوت نپرداختم و هر چند كه به دليل مسالمت‌آميز بودن اين تظاهرات با آن همبستگي كامل داشتم؛ اما هيچگاه مردم را دعوت به حضور در آن نكردم و هر چند كه خودم در اين تظاهرات حضور نداشتم، اما 10 ميليون "احمد شفيق" به جاي من در آنجا حضور داشتند. شفيق با تاكيد بر آن كه پيام‌هاي تهديدآميز براي بازگشت به مصر دريافت كرده است،‌ اعلام داشت: هيچ كس نمي‌تواند مرا از فعاليت در كشورم باز دارد و تمام سخنان مبني بر اين كه شكايت ‌هاي مطرح شده عليه من مانع بازگشتم شود دروغ است و من اين اهانت را نمي‌پذيرم.
وي در ادامه افزود، به دلايل شخصي به مصر باز نگشته‌ام، اما در آينده در عرصه سياسي كشورم فعاليت مي‌كنم، چرا كه من شخصي نيستم كه خود را حبس كنم و به نفع كشورش فعاليت نكنم.

شفيق تاكيد كرد: "صفوت حجازي" و "محمد البلتاجي"، از رهبران برجسته اخوان المسلمين از طرف خود و نه از سوي اخوان المسلمين عليه من ابلاغيه‌اي ارائه دادند و ادعا كردند كه من مسئول كشتار افراد هستم. وي در پاسخ به سوالي مبني بر امكان تقلب در انتخابات رياست جمهوري گفت: الان از اين مساله پرده برنمي‌دارم.

 

  • "صلاح حسب الله"،‌ استاد علوم سیاسی دانشگاه بنهای مصر گفت: سفر "مرسی" به تهران و نزدیکی او به ایران می‌تواند، یکی از راه‌های مقابله با ایجاد رعب و وحشت ساختگی از ایران در منطقه باشد.

صلاح حسب الله،‌ استاد علوم سیاسی دانشگاه بنها مصر و وکیل بنیانگذار حزب «شهروند» این کشور تاکید کرد که برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران و حضور محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر در آن به مثابه آغاز مرحله‌ای جدید و جاری شدن خونی تازه در رگ‌های روابط مصر و ایران خواهد بود. این کارشناس مصری همچنین برگزاری این اجلاس را گامی در راه حمایت از همکاری کامل دو کشور ایران و مصر با یک‌دیگر برشمرد و تاکید کرد که سفر مرسی به تهران از این جهت بسیار اهمیت می‌یابد، چون به این وسیله قاهره ثابت می‌کند که در سیاست خارجی به سوی استقلال و عدم وابستگی گام برمی‌دارد.

 

  • یک روزنامه مصری از سفر محرمانه فرستاده رژیم صهیونیستی به قاهره برای دیدار با مسئولان امنیتی مصر و گفتگو با آن ها درباره تحولات سینا خبر داد.

روزنامه الاهرام نوشت که فرستاده رژيم صهيونيستي در سفری چند ساعته به قاهره آمده و با تعدادی از مسئولان امنیتی دیدار و آخرین تحولات مربوط به سینا را بررسی کرد. منابع آگاه در فرودگاه قاهره گفتند که فرستاده اين رژيم به همراه دو نفر دیگر با یک هواپیمای ویژه وارد قاهره شد و پس از دیدار با تعدادی از مسئولان امنیتی و بررسی آخرین تحولات مربوط به سینا در سایه عملیات «عقاب» ارتش مصر علیه گروه‌های تروریستی در منطقه سینا، قاهره را به مقصد تل‌آویو ترک کرد.

 از سوی دیگر مصر سلاح‌های سنگین در سینا و مرز فلسطین اشغالی مستقر کرد و این در حالی است که مقامات غربی نسبت به این مسئله ابراز نگرانی کرده و گفته‌اند که ممکن است مصر از این سلاح‌ها برای توقف عملیات نظامی علیه نوار غزه استفاده کند.

 

  • رئیس سازمان کانال سوئز فاش کرد که آمریکا از نیروهای دریایی مصر خواسته بود که کشتی ایرانی را در کانال سوئز هدف قرار دهد.

"سپهبد مهاب ممیش" رئیس سازمان کانال سوئز مصر اعلام کرد که آمریکا از نیروی دریای مصر خواسته بود که کشتی ایرانی را که در حال عبور از کانال سوئز به طرف سوریه بود را هدف قرار دهد. وی گفت: نیروهای دریایی مصر با این درخواست آمریکا مخالفت کرد. مهاب ممیش تصریح کرد: شورای نظامی همچنین به حضور کشتی‌های آمریکایی در ورودی جنوبی کانال سوئز در زمان انقلاب 25 ژانویه اعتراض کرد. رئیس سازمان کانال سوئز خاطر نشان كرد: كانال سوئز يك كانال تنگ دريايي است كه انجام هرگونه عمليات نظامي در آن غيرممكن است. به گزارش العالم، وي سپس تاكيد كرد كه نيروهاي دريايي مصري با تخصص بسيار بالا، امنيت اين گذرگاه را تامين مي كنند.

سپهبد مميش در پايان با بيان اين كه قصد تعريض كانال سوئز را دارد در واكنش به برخي شايعه‌ها مبني بر اجاره يا فروش كانال سوئز تاكيد كرد كه به دستور "محمد مرسي" رييس جمهور مصر، تعريض اين كانال تنها توسط شركت‌هاي بومي مصري انجام خواهد گرفت و هيچ يك از اين شايعات صحت ندارد.

 

  • منابع امنیتی مصر از کشته شدن یک فرد مسلح در حمله هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در شبه جزیره سینا خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع امنیتی مصر اعلام کردند، در حمله موشکی یک فروند هواپیمای بدون خلبان ارتش رژیم صهیونیستی در نزدیکی مرزهای مصر با فلسطین اشغالی یک فرد مسلح کشته شد.

منابع مذکور در این‌باره گفتند، یکی از عناصر گروه‌های تکفیری به نام "ابراهیم عویضه ناصر مضعان" یک‌شنبه (91.06.05) بر اثر اصابت یک فروند موشک کشته شد که موتور سیکلت وی را در تجمع بدوی‌ها در منطقه خریزه در جنوب روستای الفیسه در مرکز سینا هدف قرار داد. این منابع در ادامه افزودند: مضعان از اعضای گروه‌های تکفیری بود و چند روز پیش در عملیات نظامی ارتش مصر بازداشت شده بود، اما سازمان‌های امنیتی مصر او را آزاد کرده بودند. منابع مذکور گفتند: مضعان در حادثه حمله به یک دستگاه خودروی گردشگران صهيونيست در شبه جزیره سینا دست داشت که در جریان آن شماری از صهيونيست ها کشته شده بودند.

 

  • منابع خبری از تلاش قاهره برای برگزاری نشستی منطقه‌ای درباره بحران سوریه با شرکت مصر و ایران و عربستان سعودی و ترکیه خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مسئولان مصری اعلام کردند که وزیر خارجه مصر درصدد برگزاری نشست منطقه‌ای مشترک با حضور ایران، مصر، عربستان سعودی و ترکیه جهت بحث و رایزنی درباره بحران سوریه و یافتن راه‌ حل مسالمت‌ آمیز برای بحران این کشور است.

"مرسی" ایده تشکیل گروه تماس منطقه‌ای را در نشست سازمان همكاري هاي اسلامی در مکه مطرح کرد که اخیرا در عربستان سعودی برگزار شده بود. "عمرو رشدی"، سخنگوی وزارت خارجه مصر در گفتگو با رویترز گفت: مصر هم اکنون در حال بررسی‌ امکان برگزاری این نشست چهار جانبه است. سخنگوی وزارت خارجه مصر سخنی از زمان و مکان برگزاری این نشست به میان نیاورد اما در این باره توضیح داد که وزیر خارجه مصر تماس‌هایی با مقامات ترک، ایرانی و سعودی داشته‌ است و با آن ها در این‌باره بحث و گفتگو کرده است.

 

  • دادستان مصر دستور تحقیق درباره برپاکنندگان تظاهرات 24 اوت (91.05.03))  را صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، "عبدالمجید محمود"، دادستان کل مصر دستور داد، درباره اتهامات مربوط به توطئه و دریافت کمک مالی خارجی توسط «"حمد ابوحامد"، نماینده سابق پارلمان و عامل اصلی تظاهرات روز جمعه علیه "محمد مرسی"، رئیس جمهور مصر تحقیق شود. دفتر اطلاع رسانی دادستان کل مصر همچنین اعلام کرد: محمود دستور داده است، درباره اتهامات این نماینده سابق پارلمان مبنی بر اینکه او مسیحیان قبطی مصر را به قیام علیه اختیارات رئیس جمهور اسلام خواه تحریک کرده، تحقیق شود.

دادستان مصر می‌گوید، در صدور دستور تحقیق درباره اتهامات ابوحامد به اظهارات یک فعال سیاسی به نام "محمد عثمان" استناد کرده است.

محمد عثمان به دادستانی مصر اعلام کرده است که درباره کمک‌های مالی داخلی و خارجی که ابوحامد برای تحریک به شورش و طغیان دریافت کرده است، اسناد و شواهدی در دست دارد.

 

  • الحیات نوشت بزرگترین مشکل پیش روی نظام جدید حاکم بر مصر، آمریکا است.

این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم "جهاد الخازن" نوشت، "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر پس از اولین سفر خارجی اش به عربستان سعودی، روز 27 آگوست (91.06.06) به چین  ، روز سی ام همین ماه برای حضور در اجلاس کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها به ایران و در روز بیست و سوم ماه آینده میلادی به آمریکا سفر خواهد کرد.

رئیس جمهور مصر در خواهد یافت که اکثر کشورهای جهان از رژیم جدید حاکم بر مصر استقبال می کنند و خواهان تعامل با آن هستند؛ همان گونه که خواهان تعامل با رژیم سابق بودند. او همچنین درخواهد یافت بزرگترین مشکلش به آمریکا مربوط می شود. مصر اگر با "باراک اوباما" رئیس جمهور میانه رو مخالف جنگ مشکلی نداشته باشد، با باند شرور جنگ طلب نومحافظه کاران، لابی صهينيستي و اعضای لیکود قطعا مشکل خواهد داشت. الخازن افزود در این مقاله قصد دارم به برخی موارد حمله روزانه به رژیم جدید حاکم بر مصر در رسانه های امریکایی حامی رژيم صهيونيستي اشاره کنم. من در این موارد صد در صد موافق اخوان المسلمین هستیم.

"عصام العریان" (عضو ارشد حزب آزادی و عدالت مصر) می گوید پس از وقوع یک انقلاب عظیم، یک حاکم یا یک حزب نمی تواند آزادی مطبوعات را محدود کند. به نظر من این کلام زیبا و بجا است؛ اما تا به این لحظه خلاف این مطلب رخ داده است. وی همچنین می گوید فقط افراد باقیمانده از رژیم سابق درمورد نتیجه انتخابات تردید دارند و باید از آنان خواست تا به خواست مردم احترام بگذارند. تاریخ حقیقت را برملا خواهد کرد.

 

  • "محمد مرسي" ریاست جمهوری مصر از سوی "آنجلا مرکل" صدر اعظم آلمان دعوتنامه ای مبنی برای دیدار از آلمان و آمادگی این کشور برای حمایت مالی از مصر، دریافت کرده است.

به گزارش روزنامه الاهرام، دکتر "یاسر علی"، سخنگوی رسمی ریاست جمهوری مصر نیز اعلام کرد، محمد مرسی با استقبال از تحکیم روابط دوجانبه و افزایش حجم سرمایه گذاری آلمان در مصر، و همچنین برای بررسی مسائل منطقه ای از جمله بحران سوریه، در اولین فرصت ممکن به آلمان خواهد رفت.

 

  • منابع نزدیک به "جمال مبارک" از تلاش فرزند رئیس جمهوری مخلوع مصر برای خرید 50 درصد از سهام شبکه عربی الجزیره خبر دادند.

به گزارش پایگاه خبری المحیط، منابع نزدیک به "جمال مبارک"، فرزند حسنی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر اعلام کردند که جمال مبارک از دو ماه گذشته در حال رایزنی با یک سرمایه‌دار سوئیسی است. این منابع گفتند که هدف از رایزنی پسر مبارک با این سرمایه‌دار سوئیسی که رئیس یکی از بانک‌های شهر بازل است، تلاش برای جلب رضایت وی جهت خرید 50 درصد سهام شبکه خبری الجزیره است.

این منابع مدعی شده‌اند که جمال مبارک به همراه یکی از مسئولان ارشد حزب ملی منحل مصر در حال رایزنی برای خرید 50 درصد از سهام شبکه الجزیره است تا این شبکه خبری را ببندد. این پایگاه خبری همچنین گزارش داد که جمال مبارک و دبیرکل کمیته سیاسی حزب ملی منحل مصر که هم اکنون به اتهام فساد در زندان به سر می‌برند، تلاش دارند برای خرید 50 درصد شبکه الجزیره 2 میلیارد دلار پرداخت کنند و در صورتی‌که رایزنی‌های آن ها در این‌باره با موفقیت همراه باشد و بتوانند این سهام را از آن خود کنند، شبکه خبری الجزیره را تعطیل خواهند کرد. این منابع اعلام نکردند که هدف جمال مبارک از این اقدام چیست.

 

  • روزنامه روسی "نزاویسیمایاگازتا" با اشاره به سفر رییس جمهوری مصر به تهران نوشت: محافل دیپلماتیك معتقدند، حضور "مرسی" در تهران به او فرصت پاسخگویی به پیش قدمی ایران را می دهد و منجر به عادی سازی كامل روابط می شود.

نزاویسیمایا گازتا اشاره كرد، "محمد مرسی" بعد از به قدرت رسیدن شروع به حركت در جهت بهبود روابط با ایران كرد. بهبود روابط با ایران نشان دهنده تمایل قاهره به حفظ تعادل است. روزنامه روسی افزود، سفر محمد مرسی رئیس جمهور جدید مصر به تهران برای شركت در نشست جنبش عدم تعهد (30 اوت) اولین دیدار رئیس جمهور مصر از تهران در طول 30 سال گذشته است.

روزنامه روسی با بیان اینكه روابط تجاری بین دو كشور توسعه می یابد اما فعلاً روابط كاملاً عادی نشده است. ادامه داد: تغییر رژیم در مصر شرایط بهبود روابط را مهیا كرد. در تهران بهار عربی به نوعی تداوم انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود كه منجر به از بین بردن رژیم سكولار وقت شد. ایرانی ها از انتخابات ریاست جمهوری مصر و سیاست های مرتبط با جنبش اسلامی اخوان المسلمین استقبال كردند. رئیس جمهور ایران نه تنها برای مرسی پیام تبریك فرستاد، بلكه حمید بقائی معاون اجرایی رئیس جمهور ایران برای تقدیم دعوتنامه حضور در كنفرانس جنبش عدم تعهد به مصر سفر كرد.

نزاویسیمایا گازتا افزود: قاهره احتیاط و توجه ویژه ای در زمینه اعمالی كه بین سنی ها و شاخه های شیعه اسلام ایجاد تشنج می كنند، دارد. كارشناسان بر این باورند كه نسل فعلی اخوان المسلمین اسلامگرایان میانه رو هستند. بر اساس ارزیابی آن ها، وهابی های عربستان سعودی در تلاش برای نفوذ به وقایع كشورهای عربی از طریق این جنبش نیستند، آن ها خواهان نفوذ از طریق حامیان سلفی هستند. نزاویسیمایا گازتا این اقدامات مرسی را نشانه تثبیت اوضاع داخلی و ورود به سیاست خارجی فعال دانست و افزود، همه مسائل نشان می دهند كه مصر به زودی از بن بست مبارزه سیاسی داخلی به مرحله تثبیت و سیاست خارجی فعال تر گذر می كند. بزرگ ترین كشور عربی از لحاظ جمعیتی فرصت دارد به آرامی جایگاه اصلی و پیشروی خود را در خاورمیانه را دوباره به دست آورد.

 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶