نگاه آفران > آفران: تحولات مصر

آفران: تحولات مصر

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۶/۱۹
New Page 2

وقایع مهم مصر از تاریخ 12/06/91 تا 18/06/91

• رهبر سابق جماعت اسلامی مصر گفت: معتقدم که مواضع "محمد مرسی" در قبال آرمان فلسطین همنوا با مواضع دو ملت ایران و مصر بیان شد و مشترکات زیادی در سیاست‌های دو کشور به چشم می‌خورد.
"اسامه رشدی" رهبر سابق جماعت اسلامی مصر با اشاره به مواضع مرسی در سخنرانی افتتاحیه اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد بویژه دفاع از آزمان فلسطین در تهران گفت: سفر مرسی به تهران پیامی مبنی بر تغییر سیاست‌ها قاهره در دوران بعد از انقلاب 25 ژانویه به همه جهانیان ارسال کرد.
وی سفر مرسی به تهران را رویدادی بزرگ توصیف کرد و با یادآوری اینکه بعد از سه دهه رئیس جمهور مصر به جمهوری اسلامی سفر می‌کند، شرکت رئیس جمهور منتخب مصر در اجلاس تهران را نوید بخش از سر گیری زودهنگام روابط دوستانه میان دو ملت ایران و مصر برشمرد.
رشدی با بیان اینکه مصر بعد از انقلاب بر برقراری روابط متوازن با همه کشورهای دوست در سرتاسر جهان اصرار دارد، افزود: محمد مرسی به موضوعات مهمی در اجلاس تهران پرداخت که آرمان فلسطین از مهمترین آن موضوعات است و معتقدم که مواضع مرسی در قبال آرمان فلسطین همنوا با مواضع دو ملت ایران و مصر بیان شد .
وی حمایت مرسی از قضیه فلسطین را پیام آشکار قاهره و ریاست جمهوری مصر به ایالات متحده آمریکا و همه حامیان رژیم صهیونیستی دانست و تاکید کرد که مواضع رئیس جمهور منتخب مصر در خصوص فلسطین نشان می‌دهد که قاهره از تهران جدا نیست بلکه مشترکات زیادی در سیاست‌هایشان به چشم می‌خورد.
رشدی با اشاره به نگرانی برخی‌ها مبنی بر احتمال قطع شدن مساعدات مالی آمریکا به مصر به علت مواضع محمد مرسی در قبال آرمان فلسطین تاکید کرد که مصر بعد از انقلاب هیچ گونه فشاری را از جانب غربی‌ها نمی‌پذیرد و هیچ نگرانی از بابت قطع شدن مساعدات آمریکا نداریم.
وی با تاکید بر لزوم بازگشت قاهره به دوران طلایی خود و ایفای نقش شایسته خود در منطقه و عرصه بین‌المللی گفت: به نظر می‌رسد که محمد مرسی در سخنرانی در اجلاس تهران نشان داد که تحت تاثیر فشارهای هیچ کشوری قرار نمی‌گیرد و قاهره به سمت ایفای نقش خود در منطقه و عرصه بین‌المللی سیر می‌کند. سیاست دوران حسنی مبارک به پایان رسیده و معتقدم که مصر امروز با دوران مبارک تفاوت بسیاری دارد.
وی با بیان اینکه همه کشورها باید حاکمیت و اقتدار مصر بعد از انقلاب را بپذیرند، گفت: مصر انقلابی امروزه کاملا مستقل گشته و دوران پیروی از آمریکا به سر آمده است.
وی با تاکید بر ضرورت از سرگیری روابط بین ایران و مصر گفت: بر قراری روابط با کشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران از اولویت‌های قاهره به شمار می‌رود. زیرا ملت‌های ما از تاریخ،‌ فرهنگ و جغرافیای مشترکی برخوردار بوده و لذا بایستی با همکاری همه کشورهای منطقه ،صلح و امنیت را در خاورمیانه بر قرار سازیم.
• "کمال الهلباوی"‌ سخنگوی سابق جماعت اخوان المسلمین مصر خواستار تشکیل دیوان مظالم برای رسیدن به مشکلات مردم شد و اتهام مخالفان برای قبضه کردن قدرت توسط اخوان را رد کرد.
کمال الهلباوى، اندیشمند مسلمان مصری و سخنگوی سابق جماعت اخوان المسلمین در اروپا درباره سخنان "محمد مرسی"، رئیس جمهوری مصر در اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران گفت که به نظر وی این سخنرانی جامع و کامل بود.
وی دلیل این امر را پرداختن مرسی به قضایای مربوط به خیزش عربی و حوادث مرتبط با آن و تبیین نقش مهم مصر در جهان عربی و اسلامی و تلاش قاهره برای حل بحران سوریه دانست.
سخنگوی سابق جماعت اخوان المسلمین مصر خواستار تشکیل دیوان مظالم برای رسیدگی به مشکلات مردم شد و اتهام مخالفان برای قبضه کردن قدرت توسط اخوان را رد کرد.

• تحليلگران سياسي مصر با استقبال از سخنان "محمد مرسي" رئيس جمهور اين كشور، پيرامون از سر گيري استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي، از حق مصر در استفاده از اين انرژي سخن گفتند.
روزنامه الاهرام گزارش داد؛ "نبيل زكي" سخنگوي حزب التجمع مصر، با استقبال از آغاز بكار دوباره نيروگاه هاي هسته اي اين كشور، از انرژي هسته اي به عنوان جايگزيني مناسب براي انرژي هاي رايج مانند نفت و گاز نام برد.
وي با بيان اينكه همه احزاب اين كشور از پروژه نيروگاه هسته اي اين كشور استقبال مي كنند، از كارشكني برخي از مقامات سابق اين كشور در ساخت نيروگاه هاي هسته اي جديد در مصر، انتقاد كرد.
در همين حال، "جرج اسحاق" فعال سياسي و يكي از رهبران جنبش كفايه در مصر، استفاده از انرژي صلح آميز هسته اي در اين كشور را به نفع مصر دانست و از استفاده از تجارب ديگر كشورها براي استفاده از انرژي صلح آميز هسته اي، استقبال كرد.
همچنين؛ "عمرو فاروق" سخنگوي حزب الوسط مصر، گشوده شدن پرونده هسته اي اين كشور را مهم برشمرد و از استفاده صلح آميز انرژي هسته اي كه در شرايط كنوني جهان رايج است، اين انرژي را به عنوان انرژي جايگزين مناسبي ذكر كرد.

• شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد سانسور رسانه ها در دولت اسلام خواه "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر مانند سانسور در نظام دیکتاتوری گذشته ادامه دارد.
این شبکه افزود، "حسنی مبارک" به سرکوب رسانه ها معروف بود و گفته می شد وی به رسانه ها فشار وارد می آورد تا چهره مثبتی از حکومت او ترسیم کنند. منتقدان می گویند محمد مرسی نیز همان کارهای حسنی مبارک را انجام می دهد.
"نیک رابرتسون" خبرنگار سی ان ان در مصر گفت "توفیق عکاشه" که از گزارشگران کارکشته مصر در شبکه تلویزیونی الفراعن است این روزها بجای تهیه خبر به پرورش اسب مشغول است. وی قربانی سرکوب دولتی رسانه ها در دوره رئیس جمهور جدید مصر است.
توفیق عکاشه گفت: انقلاب مردم مصر برای رسیدن به آزادی و نان و عدالت اجتماعی است. اما دولت اخوان المسلمین که محمد مرسی ریاست آن را برعهده دارد پس از به قدرت رسیدن ، شبکه تلویزیونی را تعطیل کرد که من در آن کار می کردم و این نخستین اقدام برای مقابله با آزادی در مصر بود.
خبرنگار سی ان ان گفت فعالیت این شبکه تلویزیونی به اتهام تحریک به ترور رئیس جمهور جدید مصر ممنوع شد. البته توفیق عکاشه این مطلب را انکار می کند.
توفیق عکاشه گفت: برنامه آن ها (دولت مرسی) سرکوب آزادی و خفه کردن مردم است تا اینکه کشور را در کنترل خود دربیاورند و هرکسی را که با حکومت اسلامی مخالف است خفه کنند. آن ها مرا یکی از صداهای اصلی توصیف می کنند که خواهان ایجاد حکومت لیبرالی در مصر است.
"هشام قاسم" فعال حقوق مدنی در مصر در این باره گفت: برنامه های توفیق عکاشه ابعاد طنز داشت. مردم مصر برای تفریح این برنامه ها را تماشا می کردند. البته وی انتقادهای سیاسی خود را در چنین قالبی مطرح می کند. وی به هیچ وجه تهدیدی برای رئیس جمهور مصر نیست. این وضع برخورد با رسانه ها بسیار بد است. به نظر می رسد آن ها می خواهند بازی حسنی مبارک را بار دیگر در مصر تکرار کنند.
خبرنگار سی ان ان گفت هشام قاسم از اینکه محمد مرسی مانند حسنی مبارک منتقدان خودش را خفه می کند بسیار خشمگین است. روزنامه نگاران و خبرنگاران دیگری هم در مصر عصبانی هستند. آن ها به سرعت تظاهراتی را سازماندهی کرده اند تا وضع بغرنج خودشان را در فضای جدید مصر برجسته کنند. تاکنون، دو فعال خبری در مصر به علت تحریک به قتل محمد مرسی تحت پیگرد قضایی هستند. دادستانی مصر هشدار داده است که بسیاری دیگر از فعالان خبری در مصر به شدت تحت نظر قرار دارند. اما متحدان محمد مرسی می گویند فعالان خبری مصر نباید به هیچ وجه نگران باشند.
"مراد العلی" یکی از این افراد است. مراد العلی سخنگوی حزب آینده و عدالت مصر می گوید: اگر به شبکه های تلویزیونی مصر نگاه کنید یا نگاهی به روزنامه ها بیندازید می بینید که 90 درصد مطالب برضد اخوان المسلمین است. اکثر این مطبوعات و رسانه ها از حزب آینده و توسعه مصر و دولت و رئیس جمهور انتقاد می کنند. ما به این مسئله احترام می گذاریم و با آن مخالف هستیم.
خبرنگار شبکه سی ان ان افزود البته شمار دیگری از فعالان خبری مصر می گویند اینطور نیست. "عبله ریونی" یکی از این افراد است. وی که برای روزنامه الاخبار مصر کار می کند، پس از 30 سال کار در مطبوعات دولتی مصر، از سردبیری تنزل درجه پیدا کرده و به یک اتاق کار کوچک عملا تبعید شده است.
بجای وی یکی از افراد منصوب توسط دولت مصر این مسئولیت را برعهده گرفته است.
عبله ریونی می گوید: آن ها می خواهند فعالان عرصه خبر در مصر را بازسازماندهی کنند تا اینکه این فضا با ایدئولوژی، نگرش ها و دیدگاه های سیاسی آن ها مطابق باشد. دیدگاه من کاملا با ایدئولوژی اخوان المسلمین متفاوت است.
خبرنگار سی ان ان در پایان گزارش خود گفت دولت مصر برای افزودن نمک به زخم عبله ریونی به او این مسئولیت را داده است تا در کار سانسور مطبوعات باشد. به گفته او ، ماموریت او این است که این کار را انجام بدهد حال آنکه خودش مخالف این مسئولیت است. تاکنون 50 نفر از سردبیران خبری و مسئولان خبری از رسانه های دولتی مصر تعویض شده اند و بجای آن ها سردبیرانی منصوب شده اند که مدنظر دولت بوده اند. با مجموع این اوصاف، این نگرانی در مصر وجود دارد که سانسور مطبوعات و رسانه ها مسئله ای مربوط به گذشته نباشد و همچنان در این کشور ادامه پیدا کند.

• نیروهای امنیتی مصر یکی از رهبران تکفیری‌ها را به اتهام دست داشتن در کشتن 16 نیروی امنیتی این کشور در شبه جزیره سینا بازداشت کردند.
خبرگزاری آلمان گزارش داد، نیروهای امنیتی مصر شنبه (91.06.11) یکی از رهبران تکفیری‌ها را به اتهام دست داشتن در کشتن 16 نیروی امنیتی این کشور در شبه جزیره سینا بازداشت کردند.
یک مقام امنیتی مصری در این ارتباط گفت: نیروهای پلیس مصر پس از دریافت اطلاعاتی درباره هسته‌های تکفیری و جهادی، به یک مخفیگاه در شهر شیخ زوید در نزدیکی مرز مصر با نوار غزه و سرزمین های اشغالی حمله کردند.
شهر شیخ زوید در منطقه‌ای قرار دارد که بر اساس توافقنامه سال 1979 مصر و رژیم صهیونیستی حضور نیروهای نظامی مصر در آن بسیار محدود است.
ارتش مصر از پنجم اوت عملیات‌هایی را در شبه جزیره سینا برای مقابله با تکفیری‌ها و جهادی‌ها در این منطقه آغاز کرده است که همچنان ادامه دارد.

• "يسري ابوشادي" عضو سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي و ديپلمات ارشد مصري كه به تهران سفر كرده بود، گفت: افزايش سطح روابط سياسي ميان مصر و ايران به نفع هر دو كشور است.
عضو شوراي سياست خارجي مصر در حاشيه شانزدهمين نشست سران كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد افزود: مصر در بالاترين سطح در نشست تهران حضور يافت و اميدواريم كه مناسبات دو كشور ارتقا يابد كه اين به سود هر دو كشور است.
يسري ابوشادي گفت: برخي دولت ها دوست نداشتند كه رييس جمهور مصر به ايران سفر كند كه خوشبختانه اين امر صورت گرفت و اميدواريم كه شروعي براي افزايش مناسبات دو جانبه باشد.

• روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارانوت نوشت: ملاقات "محمد مرسي"، رئيس‌جمهور مصر با "محمود احمدي نژاد"، همتاي ايراني خود از همكاري استراتژيك دو كشور حكايت دارد.
اين روزنامه با اشاره به سفر مقامات بلندپايه مصري به ايران پس از 30 سال نوشت: ديدار روساي جمهور ايران و مصر در فضايي دوستانه برگزار شد و طرفين در اين ديدار اهداف جنبش غيرمتعهدها را بررسي كردند.
ديدار مرسي و احمدي نژاد در فضايي دوستانه برگزار شد و دو طرف در اين ديدار به اهداف جنبش غيرمتعهدها و دغدغه هاي خود و نيز مسائل جهان اسلام پرداختند و در اين باره تبادل نظر كردند.
طي آن احمدي نژاد رياست جمهوري مرسي را به وي تبريك گفت و مرسي نيز در مقابل رياست ايران بر جنبش غيرمتعهدها را فرصتي براي اين جنبش دانست.

• معاون سابق وزير امور خارجه مصر گفت: سازمان ملل تحت تاثير تصميم يك كشور قرار دارد ازاينرو اصلاح ساختار اين سازمان ضروري است
"رخا احمد حسن" بامداد شنبه (91.06.11) درهنگام ترك تهران گفت : مسئله اصلاح ساختار سازمان ملل براي ما امري ضروري است و اين سازمان با اصلاحات مي تواند به كاركردهاي اصلي خود بازگردد.
وي يادآور شد: متاسفانه تصميمات سازمان ملل متحد تحت تاثير تصميم يك كشور و يا تعداد اندكي از كشورها قرار دارد و اين روند به سود كشورهاي عضو اين سازمان نيست.
معاون سابق وزير امور خارجه مصر به مطرح شدن موضوع اصلاح سازمان ملل در مراسم افتتاحيه اجلاس شانزدهم سران جنبش عدم تعهد از سوي رهبر معظم انقلاب اشاره كرد وتوضيح داد: موضوع اصلاح شرايط كنوني سازمان ملل متحد به دليل اثر پذيري اين سازمان ازسوي چند كشور معدود ميان اعضاي جنبش عدم تعهد مطرح شد و كشورهاي حاضر در اجلاس شانزدهم تهران نيز بر اين مهم اتفاق نظر داشتند.
احمد حسن اظهار اميدواري كرد كه اصلاح سازمان ملل متحد محقق شود و اين سازمان به جايگاه حقيقي خود بازگردد.
وي همچنين بر لزوم پيگيري اين موضوع از سوي كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد تاكيد كرد.
معاون سابق وزير امور خارجه مصر وعضو شوراي وزارت امور خارجه اين كشور با حضور در فرودگاه امام خميني (ره) تهران را به مقصد مصر ترك كرد.

• تاخیر بازگشت وزیر خارجه مصر از ایران که برای شرکت در اجلاس عدم تعهد به تهران آمده بود، باعث شد که دیدار وی با فرستاده ویژه کمیته چهارجانبه صلح لغو شود.
"عمرو رشدی" سخنگوی وزارت امور خارجه مصر در اظهاراتی ویژه به پایگاه الیوم السابع گفت که "محمد کامل عمرو" وزیر خارجه نتوانست به دیدار با "تونی بلر" که اکنون در قاهره حضور دارد، برسد.
وی افزود: هواپیمای حامل وزیر خارجه از تهران به قاهره با تاخیر رسید و همین امر باعث شد که دیدار وی با بلر که تنها چند ساعت بیشتر در قاهره حضور نداشت، لغو شود.
بلر شنبه (91.06.11) در سفری چند ساعته وارد قاهره شد تا در مورد روند سازش در خاورمیانه با مقامات مصری گفت‌وگو کند.
بلر با «هشام قندیل» نخست‌وزیر مصر دیدار و با وی در مورد تحولات روند سازش در منطقه خاورمیانه و تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه گفت‌وگو کرد.

• کارشناس سیاسی مصری گفت: عناصر القاعده در سوریه ارتباطات قویی با مقامات آمریکایی دارند.
علی ابوالخیر در گفتگوی زنده با شبکه تلویزیونی العالم از قاهره درباره تلاش آمریکا و عربستان سعودی برای اعزام عناصر مسلح القاعده از یمن به سوریه گفت: معمولا گروه القاعده برای فعالیت های خود به دنبال مکان هایی که در آن تنش و فتنه وجود دارد و تلاش می کند این فتنه را گسترش دهد. از زمانی که نیروهای آمریکایی در سال 2003 عراق را اشغال کردند عناصر القاعده وارد این کشور شدند و فتنه گسترده ای را در عراق ایجاد کردند که هزینه های زیادی بر ملت این کشور تحمیل کرد. پس از انقلاب بیست و پنجم ژانویه مصر، عناصر القاعده وارد شبه جزیره سینا شد.
عناصر وابسته به القاعده دارای عقایدی هستند که هر فردی را که دیدگاه سلفی افراطی نداشته باشد رد می کنند و جنایت های خود را در مصر و سوریه مرتکب می شوند. اخوان المسلمین سوریه و گروه های افراطی دارای عقاید واحدی هستند و فعالیت های القاعده در این کشور مسئله ای طبیعی است.
وی افزود: عناصر القاعده ارتباطات قویی با علمای وهابی در عربستان سعودی دارند. این علمای وهابی بودند که کشتار شهروندان عراقی و از بین بردن زیرساخت های این کشور را از سوی عناصر القاعده مباح اعلام کردند. همین علمای وهابی در عربستان،مصر و قطر از اقدامات القاعده در سوریه حمایت می کنند. هدف القاعده در سوریه از بین بردن نظام سوریه است چرا که این نظام در چارچوب محور مقاومت در منطقه قرار دارد و سرنگونی نظام سوریه به معنای از بین رفتن ایده مقاومت در منطقه است. عناصر القاعده مدهی هستند با آمریکایی ها می جنگند ولی در حقیقت مسلمانان سنی و شیعه را کشتار کرده و به اماکن مقدس حمله می کنند. عناصر القاعده روابطی با آمریکا دارند.

• بي بي سي اعلام كرد به اسنادي دست يافته است كه نشان مي دهد دولت انگليس توافقنامه اروپايي توقيف اموال نزديكان حسني مبارك رئيس جمهور مخلوع مصر را نقض كرده و اين توافقنامه را اجرا نكرده است.
بي بي سي در گزارشي كه جمعه شب (91.06.10) منتشر كرد، اعلام كرده است: در جريان تحقيق در مورد اموال و دارائي هايي كه از مصر به خارج از اين كشور منتقل شده است به اطلاعاتي دست يافته است كه نشان مي دهد اموال، شركت ها و نيز املاك توقيف نشده چند ميليون پوندي در گران ترين محلات لندن متعلق به نزديكان مبارك وجود دارد.
بي بي سي اعلام كرد كه اين اطلاعات را روز دوشنبه (91.06.13) در ساعت نه شب به وقت قاهره در نسخه عربي خود منتشر مي كند.

• "استيون اي كوك" عضو ارشد مطالعات خاورميانه در شوراي روابط خارجي، سفر محمد مرسي رئيس جمهور مصر به ايران را براي شركت در اجلاس كشورهاي غير متعهد با توجه به نبود روابط ديپلماتيك بين ايران و مصر در سي سال گذشته، اقدامي بي سابقه توصيف كرد.
كارشناس مسائل خاورميانه شوراي روابط خارجي آمريكا سفر مرسي به ايران را نشانه تغييري قطعي در سياست خارجي مصر دانست و تاثير ويژه براي آن عنوان كرد.
نخست تاثيري است كه اين سفر بر سياست داخلي مصر دارد. براي محمد مرسي و اخوان المسلمين اهميت دارد كه نشان دهند عصر تازه اي در سياست خارجي مصر شكل گرفته است. سياست خارجي كه در دوران مبارك وجود داشت در بين اكثر مردم اين كشور محبوبيت نداشت.
دوم اين كه اين بخشي از هدف اخوان المسلمين است كه سياست خارجي خود را مستقل از آمريكا نشان دهد. اخوان المسلمين سال ها بر اين باور بود كه ائتلاف راهبردي مبارك با واشنگتن، مصر را به سطح قدرت دوم منطقه تنزل داده است و اين در حالي است كه آن ها بر اين باورند مصر قدرت طبيعي منطقه است و اگر قاهره سياستي مستقل تر را دنبال كند، سياستي كه تصور نشود منافع آمريكا و كمك به رژیم صهیونیستی را دنبال مي كند، مصر بار ديگر مي تواند قدرت و نفوذ از دست رفته خود را بازيابد.
نكته سومي كه بايد مد نظر قرار گيرد اين است كه اين تحولات لزوما براي آمريكا بد نيست. يكي از مسائلي كه آمريكا را به سمت مصر و داشتن ائتلاف راهبردي با اين كشور سوق داد اين بود كه اين كشور يك بازيگر مهم منطقه اي بود. يك سياست خارجي مستقل تر كه مردم مصر نيز از آن حمايت مي كنند و محمد مرسي نيز مي تواند به آن دست يابد، مي تواند مصر را بار ديگر به يك رهبر منطقه اي تبديل كند. در سخنراني مرسي در اجلاس [غير متعهدها] مي بينيم كه وي خواستار تغيير در سوريه مي شود؛ لزوما خواستار مداخله بين المللي نمي شود اما مي خواهد كه يك موضع خيلي قاطع بين المللي در برابر سركوب ها در سوريه اتخاذ شود و اين نه تنها يك موضع اخلاقي است بلكه تلاشي است براي اينكه مصر بار ديگر خود را به عنوان يك رهبر منطقه اي نمايش دهد. اگر مصر بتواند اين كار را انجام دهد مي تواند به يك طرف گفت و گوي مناسب تر براي آمريكا در خاورميانه تبديل شود تا مصري كه به طور گسترده به عنوان يك كشور وابسته به آمريكا تصور مي شود و اين چيزي بود كه در دوره مبارك شكل گرفته بود.

• پايگاه اطلاع رساني حزب عمل مصر روز پنجشنبه (91.06.09) در گزارشي تاكيد كرد: ارزش مبادلات تجاري ايران و مصر مي تواند به 8 ميليارد دلار برسد، امري كه در نظام سابق مصر به آن بي توجهي شده است.
اين گزارش كه همزمان با برگزاري نشست جنبش غير متعهدها در تهران با حضور هيات بلند پايه مصر منتشر شده، افزود: بي توجهي "حسني مبارك" به مبادلات تجاري و روابط اقتصادي با ايران، فرصت هشت ميليارد دلاري اين مبادلات را به هدر داد.
بر اساس اين گزارش، با وجود درخواست هاي مكرر كارشناسان اقتصادي و سياستمداران مبني بر ضرورت گشايش اقتصادي در روابط با ايران، نظام سابق مصر مساله روابط اقتصادي با ايران را پرونده خاص تلقي كرده بود كه هيچ كس نمي توانست به آن نزديك شود.
اين گزارش افزود: استدلال كلي و بدون توضيحات مبارك در آن زمان اين بود كه ايران عامل مشكلاتي براي مصر در روابطش با ابرقدرت هاست.
پايگاه اطلاع رساني حزب عمل در ادامه نوشت: مصر بعدها به مركز سياست تهاجمي آمريكا عليه ايران در موضوع پرونده هسته اي اين كشور تبديل شد و همگان بوضوح دريافتند كه منافع مصر ، آمريكا و رژیم صهیونیستی مستلزم آن است كه مبارك سياست تحريم ايران را دنبال كند و به نداهاي عاقلانه اي كه خواستار افزايش حجم مبادلات تجاري با ايران و حتي همكاري در زمينه هسته اي بودند، بي توجهي كند.
در اين گزارش آمده است: به دليل همين سياست بود كه حجم مبادلات تجاري ميان تهران و قاهره، از رقم كوچك 100 ميليون دلار فراتر نرفت، در حالي كه كارشناسان پيش بيني مي كردند در شرايط روابط طبيعي، اين رقم مي تواند به هشت ميليارد دلار برسد. آن ها در اين زمينه به ويژه به بخش هاي گردشگري ، طرح هاي سرمايه گذاري مشترك و افزايش صادرات مصر به ايران اشاره مي كردند.
اين گزارش پس از ارايه ارقام مربوط به مبادلات تجاري ايران و مصر و كلياتي از شاخص هاي تجارت خارجي مصر، به تشكيل اتاق مشترك بازرگاني دو كشور و عضويت بازرگانان و فعالان تجاري دو طرف در آن اشاره كرده است.
بر اساس اين گزارش، "ناجي البير" فعال اقتصادي و مدير بخش صنعت اتحاديه سرمايه گذاران مصري بر ضرورت همكاري اقتصادي ميان دو كشور تاكيد مي كند و مي گويد: مسايل سياسي كه مانع چنين روابطي بود، بايد پشت سر گذاشته شود.
ناجي البير با اشاره به برخي موفقيت هاي به دست آمده در سال هاي اخير در زمينه مبادلات كالا ميان دو كشور مي افزايد: انقلاب 25 ژانويه مصر دروازه تجديد روابط اقتصادي ميان دو كشور و آغازي براي همكاري هاي بزرگ به ويژه در بخش هاي انرژي، صنعت، نساجي و لوازم برقي است.
در ادامه، اين گزارش مي نويسد: "علاء عز" دبيركل اتحاديه اتاق هاي بازرگاني مصر نيز مخالف مرتبط كردن روابط سياسي و اقتصادي است و مي گويد ممكن است ميان برخي كشورها، روابط سياسي وجود نداشته باشد، اما روابط بسيار خوبي در بخش اقتصادي برقرار باشد كه نمونه آن سرمايه گذاري 200 ميليون دلاري مصر در اتيوپي برغم روابط بد سياسي ميان اين دو كشور است.

• رئیس جمهور مصر ، "محمد فرید التهامی" رئیس هیئت نظارت اداری این کشور را برکنار و محمد عمر وهیبه را به جای وی تعیین کرد.
خبرگزاری رسمی مصر ( منا ) اعلام کرد محمد مرسی همچنین "بدوی محموده" را به عنوان معاون عمر وهیبه انتخاب کرد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از قاهره، "معتصم فتحی" افسر سابق هیئت نظارت اداری مصر پیشتر محمد فرید التهامی را به لاپوشانی جنایات مقامات نظام سابق و مخفی کردن اسناد و مدارک موجود درباره ثروت "حسنی مبارک" و خانواده او متهم کرده است.

• در جریان نشست روز یکشنبه (91.06.12) تیم 17 نفره مشاوران ریاست جمهوری مصر تصمیماتی جدیدی اتخاذ شد.
روزنامه المصریون گزارش داد، "سیف عبد الفتاح"، یکی از مشاوران "محمد مرسی"، رئیس جمهوری مصر از تقسیم مناصب و پست‌ها در گروه مشاوران مرسی خبر داد.
براساس اعلام عبد الفتاح، در جریان این نشست، "عصام العریان" به سمت مشاور رئیس جمهوری مصر در امور خارجه برگزیده شد.
همچنین براساس تصمیمات اتخاذ شده، "عصمت سیف الدوله" به سمت مشاور مرسی در امور بین الملل و عربی و "محمد سلیم العوا" به سمت مشاور رئیس جمهور در امور عدالت و دادگستری انتخاب شدند.

• "عمرو موسی"، دبیرکل سابق اتحادیه عرب به طور رسمی اعلام کرد که «ائتلاف الامه» را تاسیس می‌کند.
روزنامه الیوم السابع گزارش داد، عمرو موسی، دبیرکل سابق اتحادیه عرب و نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری مصر روز یکشنبه (91.06.12) در بیانیه‌ای به طور رسمی اعلام کرد که «ائتلاف الامه» را تاسیس می‌کند.
این بیانیه ذکر می‌کند که "السید البدوی"، رئیس حزب الوفد از جمله طرف‌های اصلی این ائتلاف خواهد بود.
همچنین اعضای ائتلاف نشست مشترکی را برگزار کردند که در آن شماری از شخصیت‌های ملی و احزاب سیاسی و اتحاد جوانان انقلاب و اعضای سندیکاها و اتحادیه‌های شغلی نیز حضور داشتند.
انتظار می‌رود، وثیقه عمومی این ائتلاف طی روزهای آینده منتشر شود.
این بیانیه تاکید می‌کند که هدف اصلی این ائتلاف حمایت از دمکراسی و حقوق مصری‌ها و یاری دولت مدنی است.

• به تازگی شکایت جدیدی علیه "احمد شفیق"، آخرین نخست‌وزیر مبارک به دادستانی مصر ارائه شده که وی را متهم به اهانت به دستگاه قضایی مصر می‌کند.
روزنامه المصریون گزارش داد، جبهه وکلای مدافع دستگاه قضایی مصر با ارائه دادخواستی به "عبد المجید محمود"، دادستان مصر از احمد شفیق شکایت کردند.
این جبهه در شکایت خود احمد شفیق را به توهین به دستگاه قضایی مصر متهم کرده و در این ارتباط توضیح داده که پس از صدور حکم پیگرد شفیق توسط دستگاه قضایی مصر وی این دستگاه و حکم صادره توسط آن را سیاسی خوانده است.
جبهه مذکور ضمن بیان اینکه این سخن شفیق به معنای توهین به دستگاه قضایی مصر به شمار می‌آید، دخالت در آن نیز شمرده می‌شود.
احمد شفیق با حضور در یک برنامه تلویزیونی ضمن رد اتهامات وارده به خود گفت که در شرایط و زمان مناسب به مصر باز خواهد گشت تا اتهامات وارده به خود را رد کند.
وی شیوه اتهامات وارد شده به خود را نادرست خواند و دلیل سکوت خود در برابر این اتهامات را تامل خود برای پایان تحقیقات دانست.
شفیق در این برنامه احکام صادره درباره خود را سیاسی و دستگاه قضایی مصر را نیز سیاسی خوانده بود.

• چهره های فرهنگی و سیاسی مصر دیشب (91.06.12) با برپایی تظاهراتی خواستار توسعه مجمع موسسان قانون اساسی (کمیته تدوین قانون اساسی) شدند و درباره پیامد تسلط اسلام خواهان بر این کمیته هشدار دادند.
تظاهرات با شعار(قانون اساسی برای همه مردم مصر) در برابر مجلس شورا(سنا) در نزدیک میدان تحریر قاهره برگزار شد و در دست حاضران در تظاهرات تصاویری از چهره های ملی مصر و نوشته هایی با عناوین( مردم می خواهند اخوانی ها کنار بروند) و (حکومت رهبر اخوانی ها را نمی خواهیم) دیده می شد ضمن اینکه در این تظاهرات شعارهایی علیه حکومت اخوان المسلمین سر داده شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، این تظاهرات در شرایطی برگزار شد که دادگاه در حال رسیدگی به شکایتی از لیبرال ها و چپگراهای مصری است که در آن خواسته شد مجمع موسسان قانون اساسی لغو شود.
قرار است حکم دادگاه روز 24 سپتامبر اعلام شود.

• پایگاه خبری "الجزیرة" گزارش داد، برای نخستین بار در تلویزیون رسمی مصر، یکشنبه (91.06.12) یک مجری زن باحجاب جلوی دوربین ظاهر شد. این اقدام از زمان شروع به کار این شبکه دولتی در سال 1960 بی سابقه است.
بر اساس این گزارش، این امر بیانگر تغییر در رسانه‌ رسمی دولت مصر از زمان سقوط رژیم مبارک در فوریه 2011 است.
"فاطمة نبیل" برای نخستین‌بار در شبکه یک تلویزیون مصر در یک بخش خبری نیمروزی در حالی که با پوششی مشکی، یک روسری سفید بر سر داشت، ظاهر شد.
وی در گفت‌وگو با الجزیره، ابراز امیدواری کرد که این اقدامش گشایشی برای همه باشد زیرا بسیاری از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران محجبه هستند که شایستگی و توانمندی لازم برای حضور در صدا و سیما را دارند.
فاطمه در گفت‌وگو با روزنامه «الحریة و العدالة» وابسته به اخوان المسلمون مصر گفت: اکنون دیگر انقلاب به رسانه‌های مصر رسیده است.
گفته می‌شود که در دوران حکومت "حسنی مبارک" مقرراتی غیررسمی علیه پوشاندن موی سر برای مجریان زن وجود داشت و افراد محجبه حق نداشتند در مقابل دوربین ظاهر شوند اما در پشت دوربین می‌توانستند مشغول به کار باشند.
"صلاح عبدالمقصود" وزیر اطلاع‌رسانی مصر وابسته به جماعت اخوان المسلمون مصر، شنبه (91.06.11) اعلام کرده بود که دلیلی برای جلوگیری از حضور زنان محجبه در مقابل دوربین در بخش‌های خبری تلویزیون نمی‌بیند.

• بانک مرکزی مصر روز یکشنبه (91.06.12) اعلام کرد ذخایر ارزی این بانک در اوت گذشته به 15 میلیارد و 120 میلیون دلار رسیده است.
بانک مرکزی مصر در بیانیه ای با اعلام این خبر افزود : اوت گذشته ذخایر ارزی این بانک بیشترین افزایش را از زمان انقلاب 25 ژانویه 2011 داشت و با 707 میلیون دلار افزایش از 14 میلیارد و 420 میلیون دلار در ژوئیه گذشته به 15 میلیارد و 127 میلیون دلار در ماه اوت رسیده است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از قاهره، ذخایر ارزی بانک مرکزی مصر ژوئیه گذشته سقوط غیر قابل پیش بینی داشت و از 15 میلیارد و 530 میلیون دلار در ژوئن گذشته به 14 میلیارد و 420 میلیون دلار رسیده بود.

• در ادامه حواثی که اخیرا امنیت مصر را به خطر انداخته است، یك بمب دستی در شبه جزیره سینا كشف شد.
منابع امنیتی مصر روز شنبه (91.06.10) در حالی این خبر را تایید كردند كه كه ارتش این كشور به عملیات گسترده ای را در این منطقه علیه تندروها به اجرا گذاشته است.
به گفته منابع امنیتی مصر، این بمب كه نیروهای امنیتی موفق به خنثی كردن آن شدند، در ساكی در منطقه ای در نزدیكی دریای العریش كار گذاشته شده بود.
بر اساس اخبار مرتبط، یك رهگذر این بمب را كشف و در رابطه با آن به مقامات خبر داده است.
منابع امنیتی مصر اعلام كردند این سومین رویداد مشابهی است كه در چند روز اخیر در سینا رخ می دهد.
پیش از این نیز یك بمب دست ساز در بوستانی عمومی در نزدیكی این روستا كشف شده بود.

• سفیر جدید مصر در اراضی اشغالی یکشنبه (91.06.12) قاهره را به مقصد تل‌آویو ترک کرد.
روزنامه الیوم السابع گزارش داد، "عاطف سالم سید الأهل"، سفیر جدید مصر در اراضی اشغالی قاهره را به قصد تل‌آویو ترک کرد تا کار خود را در اراضی اشغالی آغاز کند.
عاطف سالم سید الأهل جانشین «یاسر رضا»، سفیر سابق مصر در اراضی اشغالی است که مدت مسئولیتش‌ در تل‌آویو پایان یافته است.
منابع آگاه اعلام کردند که سید الاهل کارهای سفر خود را به پایان رسانده و با هواپیمای "ایر سیناء" امروز دوشنبه (91.06.13) راهی تل‌آویو شد.

• اعلام مصر مبنی بر تصمیم به خرید زیردریایی از آلمان، انتقاد رژیم‌صهیونیستی را به دنبال داشته است.
خبرگزاری آلمان گزارش داد،تصمیم به خرید دو فروند زیردریایی مصر از آلمان انتقاد رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته است. نشریه‌ صهیونیستی «یدیحوت آحارونوت» با استناد به منابع دولتی این رژیم، از تیرگی سخت مناسبات آلمان و این رژیم خبر داد.
دولت رژیم صهیونیستی زیردریایی‌های آلمانی خود را به موشک‌های بالدار اتمی مجهز می‌کند. دولت آلمان تاکنون گفته بود که از تجهیز اتمی این زیردریایی‌ها چیزی نمی‌داند.مقام‌های دولتی آلمان نیز بر این نکته تاکید کرده‌اند که می‌توانند در مورد صدور مجوز‌های مربوط به صادرات تسلیحاتی سکوت اختیار کنند.
پیش از این "اسامه الجندی" فرمانده‌ جدید نیروی دریایی مصر در گفت‌وگو با روزنامه دولتی «الاهرام» مصر اعلام کرده بود: ما با آلمان قراردادی منعقد کرده‌ایم تا دو زیردریایی جدید از نوع 209 خریداری کنیم.
این خبر باید در شورای امنیتی دولت آلمان که نشست‌های خود را محرمانه برگزار می‌کند، تایید شود. زیردریایی‌های نوع 209 که اکنون چهار دهه است تولید می‌شوند، در کشتی‌سازی HDW در کیل (واقع در شمال آلمان) با هدف صادرات ساخته می‌شوند. تا کنون 60 فروند زیردریایی از این نوع ساخته و به 12 کشور جهان صادر شده‌ است.
رژیم صهیونیستی در شرایطی به معامله آلمان با مصر اعتراض کرده است که آلمان تاکنون چند فروند زیردریایی از نوع «دلفین» نیز به این رژیم فروخته است که در مقایسه‌ با نوع 209 مجهزتر و مدرن‌تر هستند.

• نمایندگان دائمی شورای اتحادیه عرب دوشنبه (91.06.13) برای بررسی مسائل منطقه از جمله تحولات فلسطین در قاهره نشست برگزار می‌کنند.
خبرگزاری معا گزارش داد، نمایندگان دائمی اتحادیه عرب در حالی نشست برگزار می‌کنند که قرار است روزهای چهارشنبه (91.06.15) و پنج‌شنبه (91.06.16) نیز 138 دور نشست اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه عرب برگزار شود.
"برکات الفرا"سفیر فلسطین در قاهره و نماینده دائمی آن در اتحادیه عرب گفت: در این نشست‌ها مسائل مختلف جهان عرب بررسی خواهد شد اما قضیه فلسطین در اولویت این نشست‌ها قرار دارد.
نشست اعضای دائمی اتحادیه عرب صبح امروز (91.06.13) آغاز می‌شود و فردا (91.06.14) نیز ادامه خواهد داشت اما در نشست دوره‌ای اتحادیه عرب که روز چهارشنبه(91.06.15)آغاز بکار می‌کند،"محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان و "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر حضور خواهند داشت.
الفرا تصریح کرد که نشست امروز بر پیگیری تحولات سیاسی قضیه فلسطین تحت عنوان «قضیه فلسطین و منازعه عربی- صهیونیستی»تمرکز خواهد داشت و طی آن موضوعاتی از قبیل اقدامات صهیونیست در قدس، شهرک‌سازی، دیوار حایل، اوضاع آوارگان فلسطین، کمک‌های آنروا و حمایت از بودجه تشکیلات خودگردان بررسی می‌شود.
الفرا همچنین اظهار داشت که عباس روز چهارشنبه (91.06.15) موضوع سیاسی فلسطین از جمله مراجعه به مجمع عمومی سازمان ملل و نیز پرونده "یاسر عرفات" را مطرح خواهد کرد.

• "دكتر اسامه الشرباصي" رئيس سازمان صلح جهاني در آمريكا، از اعطاي جايزه سال 2012 اين سازمان به "محمد مرسي" خبر داد.
وی افزود: به دليل اقدامات صلح طلبانه محمد مرسي رئيس جمهور مصر و تشكيل كميته اي متشكل از چهار كشور: مصر، عربستان، تركيه و ايران، براي حل صلح آميز بحران سوريه و دفاع از حقوق بشر، اين جايزه به وي تعلق مي گيرد.
الشرباصی با بيان اينكه مرسي در سه ماهه نخست رياست جمهوري خود به دستاوردهاي دموكراسي خواهانه جديد در مصر رسيده كه در 60 سال گذشته در اين كشور بي سابقه است، از تلاش هاي وي براي پيشرفت همه جانبه مصر در زمينه هاي اقتصادي، كشاورزي، آموزش و پرورش و بهداشت اين كشور قدرداني كرد.
رئيس سازمان صلح جهاني در آمريكا وجود يك معاون مسيحي و يك معاون زن در بين معاونان مرسي را از ديگر دستاوردهاي دولت جديد برشمرد و گفت: جايزه صلح جهاني در خلال جشن بزرگ در قاهره، به محمد مرسي رئيس جمهور مصر تقديم مي شود.

• با گذشت سه روز از سفر رئیس جمهور مصر به تهران، رسانه های صهیونیستی همچنان قادر به کنترل خشم خود از این دیدار نیستند و اظهارات توهین آمیزی علیه "محمد مرسی" مطرح می کنند.
روزنامه معاریو نیز که مانند دیگر رسانه های صهیونیستی همچنان از برگزاری اجلاس سران عدم تعهد در تهران عصبانی است، گفت که شرکت 120 کشور از جمله مصر در ایران اقدام بسیار عجیبی بود. این روزنامه با ابراز خشم خود نوشت که کنفرانسی که مدعی است که کشورهای عدم تعهد را در بر می گیرد، جانبداری خود را به ایران که باید به علت فعالیت های هسته ای خود مورد تحریم قرار گیرد را نشان داد.
این روزنامه در مطالبی توهین آمیز مدعی شد که "مرسی" رئیس جمهور مصر به خوبی به حد و مرز خود آشناست، چرا که به اموال آمریکایی و حمایت های غربی نیاز دارد و می داند که در صورت عمل بر خلاف منافع ملت مصر، ممکن است علیه وی انقلاب کنند.
"لیلیخ سیجان" نویسنده این مقاله که خواسته های مردم مصر را در حد نان پائین آورد در مقاله ای توهین آمیز با ادعای اینکه مصری ها از انقلاب خود به دنبال گردشگری، اقتصاد ، لقمه نان و زندگی در رفاه هستند، افزود: مرسی به خوبی می داند که برای راضی کردن رأی دهندگان حد و مرزهایی وجود دارد و نمی‌توان مسایل را به آن ها تحمیل کرد، چرا که ملت مصر ثابت کرد که می‌تواند فرماندهی انقلاب را در دست داشته باشد و نظامی را که تمایلی به آن ندارد را ساقط کند.
این نویسنده صهیونیست در عین حال اشاره ای نکرد، چیزی که مردم مصر را به خیابان‌ها کشاند، احساس عدم کرامت و وابستگی به آمریکا و رژیم صهیونیستی بود و همین وابستگی الان هم اگر ادامه پیدا کند ممکن است آن ها را علیه دولت های دموکراتیک فعلی نیز بشوراند.
به عقیده تحلیلگران سیاسی، تغییر موضع مصر پس از مبارک بیش از بیش موجبات نگرانی سران صهیونیستی را فراهم کرده است.
مرسی در سخنان خود در اجلاس تهران خواستار تغییر و اصلاح ساختار شورای امنیت، حمایت از آرمان ملت فلسطین و مقاومت آنان در برابر اشغالگری صهیونیست شد و در واقع با این موضع گیری از ملت فلسطین و مبارزات مشروع وی علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی حمایت کرد؛ موضع گیری که به مذاق سران صهیونیستی خوش نیامد.
• رئیس جمهور مصر "محمد فرید التهامی"، رئیس هیئت نظارت اداری این کشور را از سمت خود برکنار و محمد عمر وهیبه" را به جای وی تعیین کرد.
به گزارش روزنامه الیوم السابع، "محمد مرسی" طی حکمی محمد فرید التهامی، رئیس هیئت نظارت اداری این کشور را از سمت خود برکنار و محمد عمر وهیبه را به جای وی تعیین کرد. رئیس جمهوری مصر همچنین "بدوی محموده" را به عنوان معاون عمر وهیبه منصوب کرد.
"معتصم فتحی"، افسر سابق هیئت نظارت اداری مصر پیشتر محمد فرید التهامی را به پنهان کردن جنایات مقامات رژیم سابق و مخفی کردن اسناد و مدارک موجود درباره ثروت "حسنی مبارک" و خانواده او متهم کرده بود.

• یک مقام امنیتی مصری دوشنبه (91.06.13) از خارج شدن دست‌کم ۲۰ دستگاه تانک مستقر در شبه جزیره سینا خبر داد.
به گزارش روزنامه الیوم السابع، یک مقام امنیتی مصری اعلام کرد که ارتش مصر دست‌کم ۲۰ دستگاه تانک که در شبه جزیره سینا مستقر شده بود،‌ را از این منطقه خارج کرد. دولت مصر ماه گذشته به منظور مقابله با حملات تروریستی صورت گرفته در شبه جزیره سینا چندین دستگاه تانک را در این منطقه مستقر کرد. استقرار این تانک‌ها در شبه جزیره سینا اعتراضات مقامات صهیونیستی در اوایل ماه‌جاری میلادی را به دنبال داشت، زیرا معاهده صلح 1979میلادی منعقده بین مصر و رژيم صهيونيستي استقرار تسلیحات سنگین نظامی در شبه جزیره سینا را محدود و منع کرده است. این مقام مصری که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود،‌ گفت: خروج این تانک‌ها از شبه جزیره سینا، واکنشی به نگرانی‌های رژيم صهيونيستي است. در پی حمله تروریستی پنجم ماه اوت که سبب کشته شدن 16 نظامی مصری و زخمی شدن 7 نفر دیگر شد، ارتش مصر عملیات‌هایی را در شبه جزیره سینا برای مقابله با افراد مسلح فعال در این منطقه را آغاز کرد.

• "هشام قندیل" نخست وزیر مصر و هیات همراه وی به شکل معجزه آسایی از مرگ حتمی ناشی از ورود هواپیمای حامل آن ها از اتیوپی به داخل یک ابر حاوی رعد و برق و سقوط یکباره آن به ارتفاع دو هزار پایی نجات یافت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خلبانان هواپیما توانستند با مهارت بالایی اوضاع را کنترل کرده و هواپیما را به سلامت نجات دهند.
"سمیر امبابی" وزیر شرکت هواپیمایی مصر خاطر نشان کرد که هواپیمای حامل قندیل نیمه شب گذشته وارد فرودگاه الماظه شد و تمامی سرنشینان آن در صحت و سلامت کامل هستند.
وی با اشاره به اینکه هیچ اتفاق مهمی برای این هواپیما نه افتاد، گفت: تمامی مقامات سیاسی و امنیتی منتظر ورود این هواپیما به قاهره بودند و آمبولانس ها و خودروهای آتش نشانی نیروهای امداد و نجات در فرودگاه در حالت آماده باش قرار داشتند.

• منابع مصری از انتخاب "محمد البرادعی"، به سمت ریاست حزب «الدستور» مصر خبر دادند.
به گزارش روزنامه الیوم السابع، "عماد ابو غازی"، رئیس کمیته تسهیل امور حزب الدستور مصر اعلام کرد که محمد البرادعی، به سمت ریاست این حزب انتخاب شده است. ابو غازی در این ارتباط گفت: البرادعی تا زمان برگزاری کنگره عمومی حزب و انتخابات و انتخاب ساختار سازمانی حزب به عنوان رئیس حزب الدستور ایفای نقش خواهد کرد. وی توضیح داد که اساسنامه حزب تاکید می‌کند که رئیس حزب باید از وکلای بنیانگذار حزب باشد. غازی اخبار منتشره درباره وضعیت جسمانی وخیم البرادعی را رد و تاکید کرد که وی در سلامت کامل بسرمی‌برد.

• برخی منابع فلسطینی از عزم قاهره برای دعوت از گروه‌ های فلسطینی جهت سفر به مصر خبر دادند و اعلام کردند که "محمود عباس" چهارشنبه (91.06.015) به قاهره می‌رود.
منابع فلسطینی به فلسطین الیوم گفتند که قاهره بزودی برای سران گروه‌ها و جریان‌های فلسطینی مانند فتح و حماس و جهاد اسلامی دعوتنامه حضور در مصر ارسال می‌کند. این منابع اعلام کردند که در چند روز آینده دولت مصر برای از سرگیری جلسات گفتگوی آشتی ملی فلسطین در قاهره دعوتنامه ارسال خواهد کرد. این منابع به فلسطین الیوم گفتند، قاهره پس از سفر آتی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در روز چهارشنبه به قاهره، میزبان سران گروه‌های فلسطینی خواهد بود. در حالی که منابع خبری از دعوت مشابه ایران از گروه ‌های فلسطینی خبر داده‌اند، این اولین بار است که دولت جدید در مصر به ریاست "محمد مرسی" چنین دعوتی از گروه‌های فلسطینی به عمل می‌آورد. محمد مرسی در سخنرانی خود در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران نیز بر ضرورت آشتی ملی فلسطینی‌ها و کنار گذاشتن اختلافات و تمرکز کردن بر مقاومت مقابل اشغالگری تاکید کرده بود.

• روزنامه المصری الیوم روز دوشنبه (91.06.13) نوشت: مصر از جنبش حماس در غزه خواسته است تا دو فلسطینی متهم به حمله تروریستی ماه گذشته به منطقه رفح در صحرای سینا واقع در مرز مصر با رژیم صهیونیستی را تحویل دهد.
به گزارش روزنامه مصری، بازجویی های انجام شده از "حماده ابوشیته" که جمعه گذشته در سینا دستگیر شد، جزئیات مهمی را درباره هویت عاملان حمله تروریستی ماه اوت گذشته به منطقه رفح در سینا که به کشته شدن 16 مرزبان مصری انجامید، نشان می دهد. یک مقام نظامی به این روزنامه گفت: اعترافات ابوشیته در دادستانی نظامی در اسماعیله پیرامون این حادثه نشان داد که در میان عاملان حمله به سینا دو فلسطینی نیز وجود داشته اند که روز 31 ماه ژوئیه گذشته از طریق تونل مرزی (مرز مشترک مصر با غزه) وارد مصر شده و با متهم (ابوشیته)، 6 روز در تدارک این حمله بوده اند.
این روزنامه افزود، ولی ابوشیته در بازجویی ها هرگونه آگاهی از نیات این دو نفر برای حمله را منکر شده و تاکید کرده است که میزبانی و پذیرایی وی از این دو نفر به دلیل داشتن رابطه دوستی با آنان بوده است. وی افزود: مقامات مصری اخیرا طی درخواستی از مسئولان جنبش حماس، خواسته اند تا هرچه سریع تر این دو نفر را دستگیر کرده و برای محاکمه به مصر تحویل دهند.

• برای نخستین بار بعد از چهار دهه، در بخش اخبار نیمروزی در تلویزیون مصر، یک مجری زن محجبه، در مقابل دوربین ظاهر شد.
به گزارش پایگاه خبری الجزیرة، برای نخستین بار در تلویزیون رسمی مصر، یک مجری زن باحجاب جلوی دوربین ظاهر شد. این اقدام از زمان شروع به کار این شبکه دولتی در سال 1960 بی سابقه است. بر اساس این گزارش، این امر بیانگر تغییر در رسانه‌ رسمی دولت مصر از زمان سقوط رژیم مبارک در فوریه 2011 است.
"فاطمة نبیل" برای نخستین‌ بار در شبکه یک تلویزیون مصر در یک بخش خبری نیمروزی در حالی که با پوششی مشکی، یک روسری سفید بر سر داشت، ظاهر شد. وی در گفتگو با الجزیره، ابراز امیدواری کرد که این اقدامش گشایشی برای همه باشد زیرا بسیاری از روزنامه‌ نگاران و خبرنگاران محجبه هستند که شایستگی و توانمندی لازم برای حضور در صدا و سیما را دارند. فاطمه در گفتگو با روزنامه الحریة و العدالة وابسته به اخوان المسلمين مصر گفت: اکنون دیگر انقلاب به رسانه‌ های مصر رسیده است.
گفته می‌شود که در دوران حکومت "حسنی مبارک"، رئیس جمهور مخلوع مصر، مقرراتی غیر رسمی علیه پوشاندن موی سر برای مجریان زن وجود داشت و افراد محجبه حق نداشتند در مقابل دوربین ظاهر شوند اما در پشت دوربین می‌توانستند مشغول به کار باشند. "صلاح عبدالمقصود" وزیر اطلاع‌ رسانی مصر وابسته به جماعت اخوان المسلمين مصر، شنبه گذشته اعلام کرده بود که دلیلی برای جلوگیری از حضور زنان محجبه در مقابل دوربین در بخش‌های خبری تلویزیون نمی‌بیند.

• یک مسئول قطری برای حل اختلاف پیش آمده میان قاهره و لندن در موضوع اموال "حسنی مبارک" و ارکان رژیمش، میانجی شده است.
منابع سیاسی در این باره به پایگاه خبری محیط اطلاع دادند دکتر "علی بن محسن بن فطیس" دادستان کل قطر تا چند روز دیگر با سفر به لندن، قاهره و تونس تلاش هایش را برای حل اختلاف پیش آمده میان این سه پایتخت در پرونده رسیدگی به اموال سران نظام مخلوع در مصر و تونس آغاز می کند. لندن اخیرا در برابر تلاش های مصر و تونس برای بازگرداندن اموال سران سابق( حسنی مبارک و "زین العابدین بن علی") چالش ایجاد کرده است.
سفر دادستان کل قطر در چارچوب تلاش هایش در سمت جدیدی است که در دفتر اجرایی مبارزه با فساد سازمان ملل متحد به او واگذار شد. علی بن محسن بن فطیس در نشست اخیر سازمان ملل متحد در وین، به عنوان یکی از اعضای دفتر اجرایی مبارزه با فساد سازمان ملل متحد معرفی شد و دوحه نیز از این امر استقبال کرد. هر چند معاون دبیر کل و رئیس دفتر اجرایی مبارزه با فساد و جرایم سازمان یافته سازمان ملل متحد انتخاب علی بن محسن در سمت جدید را نتیجه دستاوردهای قطر در بخش مبازره با فساد اقتصادی دانست اما برخی از منابع وابسته به سازمان ملل متحد این امر را ناشی از ملاحظات و اهداف سیاسی دانستند و ابراز داشتند، یکی از ماموریت های علی بن محسن بازگرداندن اموال آن دسته از سران عربی است که در پی بروز انقلاب های عربی نظام سیاسیشان فرو پاشید.
علی بن محسن بن فطیس سعی دارد با استفاده از روابط مناسبش با پایتخت های اروپایی، رابطی میان کشورهایی که خواستار بازگرداندن چنین اموالی هستند با کشورهایی که از آنان خواسته شده است تا این اموال را بازگردانند بوده باشد که انگلیس یکی از این کشورها است.

• منابع امنیتی مصری از حمله افراد مسلح ناشناس به نیروهای ارتش مصر در شمال سینا خبر دادند.
به گزارش روزنامه الیوم السابع، منابع امنیتی مصری اعلام کردند که افراد مسلح ناشناس به نیروهای ارتش مصر در شمال سینا حمله کردند. این منابع بلند پایه امنیتی مصری افزودند، این افراد مسلح مقر ارتش مصر در محله الزهور در شهر الشیخ زوید در شرق العریش را گلوله باران کردند.
منابع مذکور در ادامه گفتند، پایگاه ارتش مصر در محله الزهر هدف گلوله باران شدید افراد مسلح از جمله چند گلوله آرپی جی قرار گرفت، اما ارتش مصر نیز به حملات افراد مسلح پاسخ داد و به طرف آنان شلیک کرد. این منابع به میزان تلفات این درگیری اشاره‌ای نکردند.

• منابع نظامی مصر از آغاز رزمایش مشترک نیروی هوایی این کشور و آمریکا به مدت 10 روز در مصر خبر دادند.
به گزارش روزنامه الیوم السابع، منابع نظامی مصری اعلام کردند که نیروی هوایی مصر از سه‌شنبه (91.06.14) به مدت 10 روز رزمایش مشترکی را با نیروی هوایی آمریکا آغاز می‌کند. این منابع در ادامه افزودند که یگان‌ هایی از نیروی هوایی آمریکا برای برگزاری این رزمایش مشترک وارد پایگاه هوایی گناکلیس مصر شده‌‌اند. این منابع مصری می‌گویند، این رزمایش هوایی که «عرصه عقاب 2012» نام دارد، با هدف بالا بردن همکاری‌های مشترک بین نیروی هوایی مصر و آمریکا انجام می‌شود و در آن اداره عملیات‌ نظامی مشترک نیروی دو کشور مورد تمرین و آزمایش قرار می‌گیرد. منابع مذکور همچنین تاکید کردند که در رزمایش مذکور جنگنده بمب‌افکن‌های ارتش آمریکا و مصر توان رزمی خود را به نمایش خواهند گذاشت و هماهنگی‌ بین خلبان‌های دو طرف در حملات فرضی تمرین می‌شود.

• یکی از رهبران برجسته جماعت اخوان المسلمين مصر خروج "محمد مرسی"، رئیس جمهوری این کشور از این جماعت را رد و آن را اقدامی غیرعقلانی دانست.
به گزارش پایگاه خبری البشیر، "عصام العریان" در پاسخ به درخواست‌ های داخلی در مصر مبنی بر جدا شدن محمد مرسی از حزب یا جنبش خاص و پایان یافتن هرگونه ارتباطات حزبی و سیاسی رئیس جمهوری مصر با جریان سیاسی خاص، این خواسته را غیر منطقی خواند.
العریان در این‌باره گفت: غیرممکن است، رئیس جمهوری کشور از حزبی که مدت زمانی ریاستش را در دست و از مردمی جدا شود که از وی حمایت کردند.
العریان که با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی سخن می‌گفت، در ادامه افزود، روابط بین حزب آزادی و عدالت با رئیس جمهوری مصر بر اساس اصول و قوانین است و همین قوانین موجب شدند، اخوان المسلمين از مجموع 35 وزیر کابینه سهمی بیش از 5 وزیر نداشته باشد. این رهبر برجسته جماعت اخوان المسلمين گفت: در بازنگری ساختار مدیریتی استان‌های کشور و تعیین استانداران جدید نیز شرایط برای اخوان المسلمين تغییر نخواهد کرد و به نظر نمی‌رسد، سهم اخوان المسلمين در این حوزه بیش از انگشتان یک دست باشد. العریان انقلاب مصر را انقلاب همه گروه‌های سیاسی و دینی برشمرد و گفت:‌ نباید اینگونه ارزیابی کنیم که مدیریت کشور بر پایه میزان مشارکت گروه‌ها در انقلاب صورت می‌گیرد، زیرا وارد شدن به چنین مباحثی در واقع از بین بردن فرصت‌ها و تلف کردن وقت است.

• مجلس شورای مصر که در کنترل گروه اخوان المسلمین است روز سه شنبه (91.06.14) روسای هیئت مدیره روزنامه های دولتی مصر را تعیین کرد.
روسای قبلی کمتر از یک ماه قبل به این سمت منصوب شده بودند. خبرگزاری مصری الشرق الاوسط اعلام کرد کمیته عمومی مجلس شورا، روسای هیئت مدیره و سردبیران روزنامه های دولتی را منصوب و تصمیم گرفت "ممدوح الولی" رئیس اتحادیه روزنامه نگاران را به عنوان رئیس هیئت مدیره موسسه الاهرام، "احمد سامح سدالله" را به عنوان رئیس هیئت مدیره موسسه اخبار الیوم و "مصطفی احمد هدیب" را به عنوان رئیس هیئت مدیره موسسه دارالتحریر که روزنامه الجمهوریه را منتشر می کند منصوب کند.
برخی فعالان و سیاستمداران مصری، گروه اخوان المسلمین را به تلاش برای سیطره بر رسانه های دولتی متهم می کنند.

• کمیته ملی استرداد دارایی‌های به سرقت رفته مصر اعلام کرده که دیکتاتور سابق مصر از محل کمک ‌های بلاعوض دولت آمریکا اقدام به خرید 29 هواپیما برای کارهای شخصی کرده بود.
به گزارش شبکه العربیه، "معتز صلاح الدین" رئیس کمیته ملی استرداد دارایی‌های به سرقت رفته مصر خبر داد که "حسنی مبارک" اقدام به خرید 29 هواپیما برای کارهای شخصی خود کرده بود. این مجموعه شامل هواپیماهای ایرباس برای سفرهای خارجی، گلف استریم و بالگردهای ویژه برای نجات در شرایط خاص بوده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده خرید این هواپیماها تنها برای استفاده شخصی مبارک و نزدیکان وی بوده است و هزینه آن به طور کامل از محل کمک‌ های آمریکا به مصر پرداخت شده است. صلاح الدین افزوده که فردی به نام دکتر "محمد الجمل" و تعدادی از اعضای کمیته موسوم به ادیان سه گانه در کانادا و آمریکا واسطه این معاملات برای رژیم "حسنی مبارک" بوده است. کمیته ادیان سه گانه کمیته‌ای بود که در زمان حسنی مبارک توانست تا شرایط دیدار "شیمون پرز" رئیس رژیم صهیونیستی با "ملک عبدالله" پادشاه عربستان و "شیخ قرضاوی" رئیس الازهر را در نیویورک فراهم کند.
همچنین اسامی افرادی چون "دیوید برایس" نماینده کارولینای شمالی در کنگره نیز در این لیست دیده می‌شود که دلال فروش این هواپیماها به دولت قاهره از طرف وزارت دفاع آمریکا بود. بنابر گزارش کمیته استرداد دارایی‌های به سرقت رفته، از سال 1996 میلادی تا 2010 دولت حسنی مبارک بیش از یک میلیارد دلار برای خرید این هواپیماها پرداخت کرده است. این در حالی است که گزارش‌هایی از مبالغ هنگفت ثروت مبارک و 103 نفر از نزدیکان وی در بانک‌های مختلف آمریکایی و اروپایی منتشر شده و دولت قاهره تلاش دارد تا این ثروت‌ها را که هم اکنون بلوکه شده به کشور بازگرداند.

• گروهی از وهابی‌ها و سلفی های تندرو مخالف سوری به سفارت دمشق در قاهره حمله کردند که با دخالت پلیس متفرق شدند.
به گزارش روزنامه الیوم السابع، شماری از مخالفان دولت سوریه با حمله به سفارت‌خانه این کشور در قاهره سعی کردند، این سفارت‌خانه را تصرف کنند که با دخالت نیروهای ضد شورش و پلیس مصر این اقدام به خشونت کشیده شد. به گفته شاهدان درگیری‌هایی بین پلیس و مخالفان سوری مقابل سفارت‌ سوریه به وجود آمد و مخالفان با پرتاب سنگ اقدام به مقابله با پلیس کردند. پلیس مصر نیز برای متفرق کردن مخالفان از گاز اشک‌آور استفاده کرد. در جریان درگیری‌های به وقوع پیوسته بین پلیس و مخالفان دولت سوریه 85 نفر زخمی شدند، اما ساعاتی پس از درگیری پلیس مصر توانست اوضاع را به کنترل خود درآورد و تظاهرات‌کنندگان را متفرق کند.
شاهدان از کشیده شدن درگیری پلیس با مخالفان به اطراف سفارتخانه آمریکا در قاهره نیز خبر دادند که این درگیری‌ها تا پاسی از نیمه شب ادامه داشت، اما هم اکنون اوضاع اطراف دو سفارت سوریه و آمریکا در قاهره آرام گزارش شده است. گزارش شده که بسیاری از این معارضان را سلفی‌های مصری تشکیل می‌دادند که عربستان سعودی در آنها نفوذ بسیاری دارد و از حیث دیدگاه و موضع، مواضعی چون وهابی‌های سعودی دارند. حزب النور که در انتخابات پارلمانی الشعب و شورای مصر موفق شد، پس از جماعت اخوان المسلمون بیشیرین آرا و کرسی‌ها را در این دو مجلس به خود اختصاص دهد، از جمله احزابی است که با سرمایه‌گذاری آل سعود در مصر شکل گرفته است. این ایده زمانی تقویت می‌شود که منابع خبری مصری از تلاش جماعت اخوان المسلمين و جنبش 6 آوریل برای متفرق کردن تظاهرات‌کنندگان اطراف سفارت سوریه سخن می‌گفتند.

• "رابرت کار" وزیر امورخارجه استرالیا در سفرش به مصر با محمد مرسی رئیس جمهوری این کشور در قاهره دیدار کرد.
در این دیدار که در کاخ ریاست جمهوری مصر در شهر قاهره پایتخت این کشور برگزار شد دو طرف به بحث و تبادل نظر درباره مسائل دوجانبه از جمله تقویت روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور و همچنین تحولات منطقه پرداختند.
قرار بود کار در ادامه سفرش به مصر دیداری هم با "نبیل العربی" دبیرکل اتحادیه عرب داشته باشد اما این دیدار بدون ارائه هیچ توضیحی در آخرین لحظه لغو شد. وزیر امور خارجه استرالیا در ادامه سفرش به شمال آفریقا به الجزایر می رود.

• نخست وزیر دولت حماس در نوار غزه از رئیس جمهور مصر خواست روند ایجاد منطقه آزاد تجاری بین مصر و نوار غزه و لغو محاصره این نوار را تسریع کند.
به گزارش روزنامه الیوم السابع، "اسماعیل هنیه" در اولین نشست دولت این کشور پس از ترمیم کابینه‌اش گفت: ملت فلسطین و مردم غزه به مصر در دوران جدید این کشور امیدوار است. هنیه افزود، به وزارت امور داخلی دستور داده‌ام، تدابیر امنیتی را در مرزهای فلسطین و مصر تشدید کند. نخست وزیر دولت مردمی حماس همچنین گفت: امنیت صحرای سینا بخشی از امنیت مشترک مصر و فلسطین است. وی از "محمد مرسی"،‌ رئیس جمهوری مصر خواست دستور دهد، ورود سوخت اهدایی قطر به نوار غزه تسهیل شود.
هنیه همچنین از مرسی درخواست کرد، اقدامات لازم برای ایجاد منطقه آزاد تجاری و لغو محاصره نوار غزه را سرعت بیشتری ببخشد.
هنیه در ادامه از دو جنبش فتح و حماس خواست دیدارهای خود برای آشتی ملی و از بین بردن موانع پیش‌رو را از سر بگیرند.

• سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در قاهره اعلام کرد، "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان و "محمد مرسی" رئیس جمهوری مصر پنج‌شنبه این هفته (91.06.16) در قاهره با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "برکات الفرا"، سفیر تشکیلات خودگردان فلسطینی در قاهره سه شنبه اعلام کرد که محمود عباس و محمد مرسی پنج‌شنبه این هفته در قاهره با یکدیگر دیدار و درباره اوضاع فلسطین و روابط دوجانبه گفتگو خواهند کرد.
الفرا افزود، عباس شامگاه چهارشنبه به منظور دیداری دو روزه وارد قاهره خواهد شد و طی اقامت خود در قاهره با وزیران خارجه عرب دیدار و آنان را از تحولات فلسطین و تازه‌ترین نتایج تحقیقات درباره علت مرگ "یاسر عرفات" رئیس سابق تشکیلات خودگردان آگاه خواهد کرد. سفیر تشکیلات خودگردان فلسطینی در قاهره گفت: عباس بعد از ظهر پنج‌شنبه با رئیس جمهوری مصر درباره اوضاع فلسطین و روابط دوجانبه گفتگو خواهد کرد. الفرا بر اهمیت دیدار رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از قاهره و دیدار وی با وزیران خارجه عرب و رئیس جمهور مصر تاکید کرد، به ویژه آنکه این سفر قبل از نشست ‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار می‌شود.
قرار است عباس در سخنرانی خود در این مجمع خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال 1967 به پایتختی بیت المقدس شود. فلسطینیان به طور ضمنی اعلام کرده‌اند در واکنش به بن‌بست در مذاکرات صلح، امسال در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار ارتقا جایگاه فلسطین به کشور غیرعضو خواهند شد. قاهره روز چهارشنبه شاهد نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب نیز می‌باشد.
• صدها مصری با برگزاری تظاهراتی خواستار محاکمه وزیر سابق دفاع مصر و رئیس ستاد نیروهای مسلح این کشور شدند.
به گزارش پایگاه خبری النخیل، بعد از ظهر روز جمعه (91.06.17) قاهره، پایتخت مصر شاهد برگزاری تظاهراتی در میدان «طلعت حرب» در نزدیکی میدان التحریر بود. در این تظاهرات که به دعوت جنبش 6 آوریل مصر برگزار شده بود، تظاهرات‌کنندگان از "محمد مرسی" خواستار گشودن پرونده‌های تحقیق علیه "محمد حسین طنطاوی"،‌ وزیر دفاع سابق مصر و سرلشکر "سامی عنان"، رئیس ستاد نیروهای مسلح این کشور و عفو افسران 8 آوریل شدند. مصری‌های معترض با سردادن شعار «انقلابیون آزاد انقلاب خود را ادامه خواهند داد» و «خروج امنی برای طنطاوی وجود ندارد» با در دست داشتن تصاویر طنطاوی و عنان بر محاکمه آن ها تاکید کردند.

• صدها تظاهرکننده مصری به "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر یک هفته مهلت دادند بازداشت شدگان انقلاب مصر را آزاد کند .
آن ها گفتند در غیر این صورت اعتراضات خود را تشدید خواهند کرد. به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، چندین جنبش سیاسی مصری در مرکز قاهره تظاهرات برپا کردند و آزادی همه بازداشت شدگان انقلاب مصر را خواستار شدند. تظاهرکنندگان همچنین چندین طرح اعضای شورای نظامی را فاش و اعلام کردند اعضای این شورا قصد داشتند این طرح ها را برای به شکست کشاندن انقلاب اجرا و بحران سازی کنند.
"اسلام ابو المجد" خبرنگار العالم در گزارشی با اشاره به انتشار کتابی با عنوان «صد داستان از میدان» گفت: این کتاب به روزهای نخستین انقلاب مصر باز می گردد و داستان اشخاصی است که برای رسیدن به آزادی جانفشانی و فداکاری کردند.
"عامر وکیل" نویسنده این کتاب گفت: در این کتاب ده ها داستان از حوادث انقلاب 25 ژانویه نقل شده است. هر یک از داستان های این کتاب با خون ما نوشته شده است. مردم جانفشانی کردند تا مصر کنونی شکل بگیرد.
"علا صادق" خبرنگار مصری گفت: این کتاب بیانگر وقایع میدانی و انقلاب است. این کتاب صد درصد درباره حقایق انقلاب است. هرکس انقلاب 25 ژانویه را درک نکرده است با خواندن این کتاب می تواند آن را درک کند ».
ابو المجد گفت اما آزادی که این کتاب از آن سخن گفته است همچنان در قید و بند است و همچنان افسران «هشتم آوریل» که با انقلابیون در میدان التحریر ابراز همبستگی و با دستورات نظامی مخالفت کردند در زندان هستند.
همین باعث شد که جنبش های جوانان ‌تظاهرات کنند و آزادی آنان را خواستار شوند. حضور بستگان بازداشت شدگان بر سقف خواسته ها افزوده و شور و اشتیاق معترضان را تشدید کرده است و همگان اکنون در انتظار وعده ریاست جمهوری برای آزادی افرادی هستند که معترضان آنان را عامل اصلی حضور رئیس جمهور در کرسی ریاست جمهوری می دانند. ابو المجد گفت با وجود آنکه مصر درگیر مشکلات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی است اما پرونده های دشواری نیز وجود دارد که به گفته معترضان این پرونده ها کم اهمیت تر از این مشکلات نیست که بحران بازداشت شدگان در رأس این پرونده ها است. آنان از رئیس جمهور مصر می خواهند به وعده اش برای آزادی همه بازداشت شدگان عمل کند در غیر صورت معترضان ا مکان دارد به اعتراضات شدیدتری متوسل شوند.

• شرکت هواپیمایی مصر پروازهای خارجی خود را به مدت 12 ساعت تعطیل کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکت هواپیمایی ملی مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد، با توجه به اعتصاب مهمانداران هواپیماها و تعطیلی برخی پروازها، شرکت هواپیمایی ملی مصر تصمیم گرفت که پروازهای بین‌المللی این شرکت از فرودگاه قاهره از ساعت 4 صبح تا ساعت 4 بعد ازظهر جمعه (91.06.17) تعطیل كند.
در این بیانیه‌ آمده است که پروازهای داخلی از این تعطیلی مستثنی هستند و اعتصاب مهمانداران تاثیری در پروازهای داخلی نداشته است. شرکت هواپیمایی ملی مصر همچنین تاکید کرد که نهایت تلاش خود را برای حل این مشکل بکار خواهد بست.
مهمانداران هواپیمایی شرکت مذکور در اعتراض به شرایط بد کاری دست به اعتصاب زدند و همین امر باعث شد که صدها مسافر نیز در اعتراض به این وضعیت در فرودگاه قاهره تحصن کرده و حتی برخی از آن ها با کارکنان خطوط هوایی مشاجره کلامی داشته باشند.

• یک مسئول بلندپایه در وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه (91.06.17) گفت: دولت "باراک اوباما" رئیس جمهور این کشور امیدوار است طرح بخشودگی بدهی های مصر به ارزش یک میلیارد دلار را به زودی تسلیم کنگره کند.
هدف از چنین اقدامی، کمک به مصر برای بازیابی ثبات اقتصادی و توسعه بخش خصوصی اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، "توماس نایدز" معاون وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانسی تلفنی برای بررسی اهداف سفر هیئت اقتصادی آمریکا به مصر در اوایل هفته آینده به خبرنگاران گفت: امیدوارم به زودی با همراه داشتن دستور کاری برای اجرای توصیه هایمان درباره تخصیص این مبلغ به کنگره برویم. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در ماه مه 2011 وعده کاهش بدهی های مصر به آمریکا را به ارزش یک میلیارد دلار مطرح کرد. بعد از برگزاری نخستین انتخابات آزاد در مصر که موجب به قدرت رسیدن "محمد مرسی" رئیس جمهور اسلام خواه در ماه ژوئن شد، آمریکا بررسی جزئیات نحوه استفاده از مبلغ بخشودگی را با مسئولان مصری آغاز کرد.
نایدز گفت: این رایزنی ها همچنان ادامه دارد و فکر می کنم ما به پایان رایزنی ها نزدیک شده ایم. طبعا باید کنگره آنچه را انجام می دهیم تصویب کند. ما با جمهوری خواهان و دموکرات ها رایزنی می کنیم و در واقع هر دو حزب از این طرح حمایت می کنند.
وی افزود آمریکا همچنین با شرکای بین المللی از جمله صندوق بین المللی پول درباره ارائه بسته ای گسترده تر با هدف بازگرداندن ثبات اقتصادی به مصر از نزدیک همکاری می کند. دولت محمد مرسی خواستار دریافت وامی به ارزش 4.8 میلیارد دلار از صندوق بین المللی پول شده و ابراز امیدواری کرده است مذاکرات درباره این وام تا پایان امسال به نتیجه برسد. نایدز گفت آمریکا خواستار برنامه ای بسیار جدی برای مصر از طرف صندوق بین المللی پول است.

• رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با رئیس جمهوری مصر در قاهره دیدار و درباره مسائل فلسطینیان از جمله عضویت کشور فلسطین در سازمان ملل گفتگو کرد.
به گزارش روزنامه الیوم السابع، "محمود عباس"، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از آمادگی کامل خود برای رایزنی و گفتگو با مقامات مصر درباره مسائل مختلف مربوط به ملت فلسطین از جمله عضویت کشور فلسطین درسازمان ملل متحد خبر داد.
محمود عباس پنج‌شنبه (91.06.16) پس از دیدار با "محمد مرسی"، رئیس جمهوری مصر در کنفرانس خبری اعلام کرد، هیئت فلسطینی اواخر ماه سپتامبر به نیویورک، مقر سازمان ملل خواهد رفت تا در حاشیه نشست‌های مجمع عمومی با اعضای این سازمان درباره تصمیم عضویت فلسطین در سازمان ملل گفتگو کند.
عباس در این کنفرانس خبری گفت: با محمد مرسی درباره مسائل داخلی فلسطین از جمله اوضاع اقتصادی و اجتماعی گفتگو کرده است.
عباس افزود، مرسی در دیدار با او بر ادامه حمایت قاهره از تلاش‌های آشتی ملی و رفع مشکلات و رنج‌های مردم فلسطین و نیز پشتیبانی از تلاش‌ های تشکیلات خودگردان برای عضویت فلسطین در سازمان ملل تاکید کرد.
محمود عباس درباره آشتی ملی گفت: همه گروه‌ های فلسطینی با تصمیماتی موافق هستند که به حل بحران داخلی، ایجاد آشتی ملی فراگیر و تحقق دموکراسی در اراضی فلسطین منجر شود. وی گفت: فلسطینیان خواهان برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری، مجلس ملی، ریاست تشکیلات خودگردان و نیز تعیین زمان برگزاری این سه انتخابات هستند.

• "محمد مرسی" رییس جمهوری مصر روز چهارشنبه (91.06.15) در مراسم افتتاحیه نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب در قاهره گفت: فلسطین همچنان به عنوان یک مساله ضروری و شماره یک جهان عرب باقی خواهد ماند.
به گزارش پایگاه اینترنتی الشروق، وی افزود: جهان عرب بدون حل و فصل عادلانه مساله فلسطین نمی تواند به پا خیزد. وی ادامه داد، ما نمی توانیم بپذیریم که ملت فلسطین زیر آتش اشغال باقی بماند. ما به عنوان کشورهای عرب نیازمند آن هستیم که در کنار حق بایستیم و از برادران فلسطینی خود جهت تشکیل یک کشور مستقل حمایت به عمل آوریم.
وی تاکید کرد، مصر از هر گونه اقدام رهبران فلسطین به منظور دستیابی به عضویت در سازمان ملل حمایت خواهد کرد. موافقت با اصطلاح فرآیند صلح بدون وجود تلاش های جدی جهت تحقق بخشیدن به آن غیرقابل قبول است.
مرسی خاطرنشان کرد، مصر همچنان با قدرت تمام برادران فلسطینی خود را در آغوش خواهد کشید تا آنکه بتوانند تصمیمات لازم جهت دستیابی به توافق و وحدت را اتخاذ نمایند.

• "محمد مرسی" رییس جمهوری مصر روز چهارشنبه (91.06.15) در مراسم افتتاحیه دوره جدید اتحادیه عرب در قاهره اعلام کرد، کشورهای مصر، عربستان سعودی، ایران و ترکیه برای بررسی و یافتن راه حلی برای پایان دادن به بحران سوریه تشکیل جلسه خواهند داد. به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، مرسی بدون اعلام تاریخ نشست این کشورها گفت: این نشست برگزار خواهد شد و این کشورها برای شرکت در این نشست دعوت شده اند و از تلاش های واقعی انجام شده نیز قدردانی و تشکر می کنیم.
وی ادامه داد، مصر مخالف دخالت نظامی خارجی در سوریه است و ما خواهان افزایش تلاش ها برای یک راه حل فوری بدون دخالت نظامی خارجی هستیم. وی افزود، چنانچه عرب ها دست به تحرک نزنند جامعه بین المللی تحرک جدی نشان نخواهد داد و ما باید با قدرت و سرعت به سوی راه حلی در این چارچوب حرکت کنیم.

• نخست وزیر قطر اعلام کرد که کشورش طی پنج سال آینده 18 میلیارد دلار در مصر سرمایه گذاری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "حمد بن جاسم" نخست وزیر قطر در مصاحبه ای با خبرگزاری دولتی مصر منا گفت: قطر در بخش های برق، گاز طبیعی و گردشگری سرمایه گذاری خواهد کرد.
ماه گذشته قطر اعلام کرده بود که دو میلیارد دلار به مصر کمک خواهد کرد که 500 میلیون دلار آن تا به حال پرداخت شده است. "هشام قندیل" نخست وزیر مصر نیز اعلام کرد که این مبلغ در ماه های سپتامبر، اکتبر و نوامبر وازیر خواهد شد.

• مصری‌های خشمگین مقابل سفارت عربستان سعودی برای آزادی بستگان خود که در زندان‌های رژیم سعودی به سرمی‌برند، تظاهرات کردند.
به گزارش روزنامه الیوم السابع، بار دیگر خانواده‌های بازداشت ‌شدگان مصری در عربستان سعودی مقابل سفارتخانه این کشور در قاهره تجمع کردند.
تجمع‌کنندگان مقابل سفارت عربستان سعودی در قاهره خواستار آزادی بازداشت ‌شدگان بدون اتهام یا محاکمه مصری شدند که سال‌ها است، در زندان‌های رژیم سعودی به سرمی‌برند.
مادر یکی از این زندانیان در این‌باره گفت که پسرش "مصطفی" سه سال است که در زندان‌های رژیم سعودی به سر می‌برد، چون پدرش فوت کرد و او تنها نان‌آور خانواده شد، برای تامین نیاز مالی من و برادر کوچکش برای کار به عربستان رفت، اما پس از چهار ماه از سفرش تماس‌هایش با من به طور کامل قطع شد و پس از شش ماه به من زنگ زد و گفت که در زندان‌ است.
مادر دیگر یکی از مصری‌هایی که در عربستان سعودی در زندان به سر می‌برد، نیز گفت: مسئولان سعودی با ما صحبت نمی‌کنند، ما بارها به وزارت خارجه مصر رفته و اینجا مقابل سفارت عربستان تجمع کردیم، اما هیچ فایده‌ای نداشت.
"احمد الجیزاوی"، وکیل مصری و "نجلاء وفا"، زن مصری که به خاطر اختلاف مالی‌اش با یکی از شاهزادگان سعودی چندی پیش شلاق خورد و "مصطفی البرادعی"، وکیل مصری از جمله معروفترین زندانیان مصری در بند رژیم سعودی هستند. یکی دیگر از شهروندان مصری که پسرش در زندان‌های رژیم سعودی بسر می‌برد، می‌گوید، ما انتظار داشتیم پس از انتخاب رئیس جمهور جدید مصر زندانیان ما فوری آزاد شوند، چون آن ها مرتکب هیچ جرمی نشده‌ و هنوز هیچ حکمی ضد آنان صادر نشده است.
این شهروند مصری می‌افزاید، در ابتدا با مقامات زندان تماس می‌گرفتیم و از آن ها سوال می‌کردیم که چرا پسرمان در حبس انفرادی قرار دارد و هنوز اجازه ندارد با ما تماس بگیرد. ما می‌خواهیم دو دقیقه فقط با او صحبت کنیم، تا درباره وی مطمئن شویم و بدانیم که هنوز زنده است. آنان پاسخ می‌دادند و می‌گفتند بازپرس این دستورات را صادر کرده است.
وی گفت: در حالی‌که مصری‌ها به شدت از شیوه تعامل مقامات مصری با این بحران ناراحت هستند و از آن انتقاد می‌کنند، اما وزارت خارجه مصر با صدور بیانیه‌ای به مصری‌ها گوشزد می‌کند که باید به مقررات اقامت و مخالفت نکردن با قوانین داخلی عربستان سعودی احترام بگذارند.
"هانی شنوده"، عضو سازمان اتحادیه «مصر برای حقوق بشر» در این ‌باره گفت: به نظر من "محمد مرسی"، رئیس جمهور مصر و دولت وی عامل اصلی این بحران است، چون هم اکنون یک زن مصری بر خلاف قوانین بین المللی و اعلامیه حقوق بشر در عربستان سعودی شلاق می‌خورد. مرسی نباید این حکم را قبول کند، چون این زن مرتکب گناهی نشده است.

• منابع نزدیک به "حسنی مبارک" اعلام کردند، پس از ناامید شدن رئیس جمهور مخلوع مصر از عفو ریاست جمهوری، وی تلاش می‌کند از طریق معافیت پزشکی از زندان خارج شود.
به گزارش پایگاه خبری النخیل، منابع آگاه و نزدیک به حسنی مبارک اعلام کردند که رئیس جمهور مخلوع مصر چشم امیدی به عفو "محمد مرسی"، رئیس جمهوری مصر نداشته و می‌داند که این عفو شامل حال وی نخواهد شد. این منابع در ادامه افزودند، هم اکنون تمام امید مبارک برای خروج از زندان به عفو پزشکی بسته شده و در این ارتباط نیم نگاهی نیز به تجدید نظر در حکم حبس ابد خود دارد که وکلای مدافع وی آن را به دادگاه جنایی قاهره ارائه داده‌اند.
این درحالی است که قاضی "عادل السعید"، معاون دادستانی مصر و سخنگوی دادستانی این کشور اعلام کرد که دادستان مصر گزارش پزشکی را درباره حسنی مبارک از کمیته پزشکی قانونی دریافت کرده که تاکید می‌کند، وضعیت جسمانی مبارک بسیار خوب است.
این گزارش همچنین تاکید می‌کند که دلایل پزشکی مشاهده نمی‌شود، تا با استناد به آن ها درخواست انتقال رئیس جمهوری مصر از زندان طره به یک بیمارستان صادر شود. در این گزارش خواستار ابقای مبارک در بیمارستان زندان طره شده است.

 

تاریخ: 18/6/91


 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶