نگاه آفران > آفران: تحولات مصر

آفران: تحولات مصر

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۶/۲۶
New Page 1

تحولات مصر(4)

 

مهم مصر از تاریخ 19/06/91 تا 25/06/91

• رسانه هاي مصري اعلام كردند كه جلسه محاكمه "علاء" و "جمال مبارك" دو فرزند رئيس جمهور سابق مصر، در دادگاه جنايي قاهره برگزار مي شود.
به گزارش روزنامه المصريون مصر؛ منابع نزديك به دادگاه قاهره با تائيد اين خبر، افزودند، محاكمه علاء و جمال مبارك به همراه 7 تن ديگر به اتهام اختلاس در بورس مصر، به رياست "محمدرضا شوكت" در اين دادگاه برگزار مي شود.
قرار است، در جلسه محاكمه به اتهامات دو فرزند حسني مبارك كه در بين آن ها به دست آوردن مبالغ غير قانوني از بانك ملي مصر و اختلاس در بورس اين كشور است، رسيدگي شود. گفتني است؛ علاء و جمال دو تن از فرزندان حسني مبارك تاكنون از سوي دادستاني عمومي مصر، با اتهاماتي همچون سوء استفاده مالي و اختلاس در دوران رياست جمهوري حسني مبارك روبرو شدند كه جلسات محاكمه اين دوتن و برخي از نزديكان آنان، همچنان در دادگاه قاهره پيگيري مي شود.

• نيروهاي مسلح مصر در جريان نشست خبري روز شنبه (91.06.18) از جزئيات عمليات نظامي اخير خود در سيناء پرده برداشتند.
به گزارش مركز اطلاع رساني فلسطين، نيروهاي مسلح با همكاري ماموران پليس مصر مشتركا دست به عمليات عقاب 2 زدند. اين عمليات به دنبال حمله تروريستي به شماري از نيروهاي مرزي مصر صورت گرفت كه در پي آن 16 تن از سربازان و افسران يگان مرزي مصر جان باخته و 7 تن ديگر هم زخمي شدند. نتايج اين عمليات در حالي اعلام مي گردد كه "مجدي سالم" رهبر سازمان الجهاد مصر تاكيد كرد، نامه اي را كه برخي شيوخ و رهبران سلفي جهادي به دست وي رساندند به دكتر "محمد مرسي" ارسال كرد.
اين نامه شامل اطلاعاتي در مورد جزئيات كشتار سيناء مي شود و در آن دلايل و مستنداتي ذكر شده كه از دست داشتن سازمان اطلاعات برون مرزي رژيم صهيونيستي موساد و "محمد دحلان" رهبر اخراجي جنبش فتح در اين كشتار حكايت دارد. از سوي ديگر، رهبر سلفي هاي جهادي، مقامات سابق وزارت دفاع مصر را به همدستي و تباني در اين كشتار متهم كرد. رهبر سلفي هاي جهادي منطقه شيخ زويد تصريح كرد كه اگر وزارت كشور جرات دارد هويت اجسادي را كه صهيونيست ها تحويل داده اند، مشخص كند.

• يكي از سران اخوان المسلمين مصر در قاهره تاكيد كرد آمريكا از طريق كشورهاي حاشيه خليج فارس به ويژه عربستان تلاش مي كند مصر را از ايران دور كند.
به گزارش شبكه الميادين، "حلمي الجزار" در گفتگو با اين شبكه، در برنامه «سخن مصر» درباره سياست خارجي "محمد مرسي" تصريح كرد، مرسي براساس جايگاه مصر در منطقه عمل مي كند. متاسفانه سياست هاي "مبارك" و "سادات" باعث تضعيف نقش مصر شد. سادات كاملا خود را به آغوش آمريكا انداخت و مبارك هم پس از او همين راه را در پيش گرفت. اكنون مرسي مي خواهد مصر بار ديگر به يك كشور منطقه اي و محوري تبديل شود. وي اضافه كرد، سفر مرسي به ايران براي تاكيد بر توجه مصر به توازن در روابط بين دو طرف بود. به همين علت مرسي بر حق ايران براي داشتن فناوري صلح آميز هسته اي تاكيد كرد. اين عضو جنبش اخوان المسلمين مصر گفت: ما به هيچ وجه از دخالت نظامي خارجي در سوريه حمايت نمي كنيم. ما نمي خواهيم شاهد حضور دخالت نيروهاي نظامي غربي در سوريه باشيم. آمريكا نشان داده كه ممكن است خارج از چارچوب شوراي امنيت عليه سوريه وارد عمل شود. واشنگتن در مورد جنگ كويت هيچ توجه به خواست بين المللي و عربي نداشت. حلمي الجزار افزود: مصر براي اينكه در عرصه منطقه اي و بين المللي تاثير گذار باشد بايد از نظر اقتصادي و نظامي قدرتمند شود و با كشورهاي عربي، اسلامي و آفريقايي روابط برقرار كند. بايد به مرسي براي كار بيشتر فرصت داد.

• مسئول اداره رژيم صهيونيستي در وزارت خارجه مصر ادعاي مربوط به دعوت تل‌آويو از "محمد مرسي" جهت سفر به فلسطين اشغالي را تكذيب كرد.
به گزارش مركز اطلاع رساني فلسطين، "علاء الحديدي"، رئيس اداره رژيم اشغالگر قدس در وزارت خارجه مصر تصريح كرد، هفته گذشته با "يعقوب اميتاي"، سفير رژيم صهيونيستي در قاهره ديدار كردم و اين ديدار به منظور آشنايي صورت گرفت. چرا كه من به تازگي در اين پست فعاليتم را شروع كرده‌ام. ما در اين ديدار هيچ پيام كتبي در زمينه دعوت از مرسي براي سفر به تل‌آويو دريافت نكرديم. رسانه‌هاي عبري و عربي زبان به نقل از تعدادي از مسئولان وزارت خارجه رژيم اشغالگر قدس گزارش دادند: اميتاي يك پيام كتبي به الحديدي تحويل داد كه به لزوم فراهم آوردن مقدمات ديدارها و گفت و گوها و دعوت از رئيس جمهور مصر براي سفر به تل‌آويو مربوط مي‌شد.

• "محمد سعد الكتاتني" دبير كل حزب آزادي وعدالت مصر و رئيس پارلمان انحلال يافته اين كشور، از آغاز به كار پارلمان مصر با حكم قضايي خبر داد.
به گزارش اليوم السابع، الكتاتني با اعلام اين مطلب افزود همچنان تعدادي از قضاياي مربوط به پرونده انحلال پارلمان در دادگاه قضائي اداري مصر موجود است و ما در انتظار صدور راي در اين باره واز سرگيري كار نمايندگان پارلمان هستيم. وي در حين خروج از مقر حزب آزادي وعدالت در منطقه المنيل قاهره با ابراز اميدواري درمورد آغاز به كار دوباره پارلمان مصر، درباره ديدار با "اياد السامرائي "رئيس حزب اسلامي عراق با رسانه ها سخن گفت.

• سخنگوي ارتش مصر با اعلام پايان بخش اول عمليات ارتش در شبه جزيره سيناء تاكيد كرد كه مصر قصد ندارد تجهيزات نظامي خود را از اين منطقه خارج كند.
به گزارش اسكاي نيوز عربي، "احمد محمدعلي"، اعلام كرد، در عمليات ارتش در شبه جزيره سينا32 تن از افرادي كه باعث ناامني در اين منطقه مي‌شدند، كشته شدند. محمد علي با اشاره به نگراني‌هاي رژيم صهيونيستي از حضور نظامي مصر در صحراي سيناء گفت: عمليات انجام شده در سيناء با هماهنگي رژيم صهيونيستي انجام شد و نگراني‌هاي اين رژيم در اين زمينه لحاظ شد. وي در خصوص احتمال مشاركت گروه‌ هاي فلسطيني در نا آرامي ‌هاي سيناء‌ نيز گفت: نمي‌توان به طور قطع چنين چيزي را اعلام كرد.

• مصر روز شنبه (91.06.18) اعلام کرد عملیات پاکسازی امنیتی در صحرای سینا را با هماهنگی با رژیم صهیونیستی به اجرا گذاشته است.
به نظر می رسد این موضع گیری مصر در واکنش به نگرانی های امریکا و رژيم صهيونيستي درباره عملیات ارتش مصر در صحرای سینا بوده است. به گزارش اسوشیتدپرس از قاهره،‌ از زمان معاهده صلح بین مصر و فلسطين اشغالي در سال 1979 تا کنون،‌ استقرار این حجم از نیروها و تجهیزات نظامی مصری در صحرای سینا سابقه نداشته است.
سرهنگ احمد محمد علی،‌ سخنگوی نیروهای مسلح مصر،‌ گفت نیروهای مصری در این عملیات 32 جنایتکار را کشته 38 نفر دیگر،‌ از جمله چند قاچاقچی خارجی مواد مخدر ‌را دستگیر کردند. عملیات ارتش مصر در صحرای سینا بعد از آن صورت می گیرد که در حمله پنجم اوت گذشته شبه نظامیان مسلح به نیروهای مصر در نزدیکی مرز مصر با سرزمين هاي اشغالي و غزه 16 سرباز مصری کشته شدند. ارتش مصر اعلام کرده است در این عملیات تنها اسلامگرایان تندروی را که مسئول حمله به نیروهای مصری تلقی می شوند هدف قرار نخواهد داد،‌ بلکه قاچاقچیان مواد مخدر و دیگر افراد جنایتکاری را که در این منطقه بیابانی پناه گرفته اند هدف حملات خود قرار خواهد داد. احمد محمد علی گفت مصر بر اساس تعهدات خود در معاهده (صلح)، در زمینه سیاست های امنیتی در سینا با رژيم صهيونيستي مشورت می کند.
وی گفت: در خصوص حضور نیروهای مسلح مصر در صحرای سینا با صهيونيست ها هماهنگی شده است.‌ او افزود: به گمان من عملیات نظامی نیروهای مصر در صحرای سینا به سود همه است.
یک مسئول صهيونيست که خواست نامش فاش نشود گفت دو طرف درباره این موضوع تبادل نظر می کنند.

• کارشناس امور نظامی و راهبردی مصری تاکید کرد، همچنان هدف اصلی مصر از انجام عملیات نظامی در صحرای سینا محقق نشده است.
"طلعت مسلم" در گفتگو با شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی توضیح داد: هدف اصلی این عملیات دستیابی به کسانی است که مرتکب جنایت حمله به نقطه مرزی رفح و کشتن 16 سرباز مصری شده بودند اما با این حال باید گفت نیروهای نظامی مصر در این امر تا اندازه ای پیشرفت داشته و مظنونانی را دستگیر کرده اند که تحقیقات از آن ها ادامه دارد ولی تا کنون مشخص نشده است که چه کسانی دست به این جنایت زده اند.
وی افزود، علاوه بر این عملیات نظامی در صحرای سینا دارای اهداف دیگری نیز بود از جمله مبارزه با تروریسم، تخریب تونل هایی که غزه را به صحرای سینا متصل می کرد و همچنین مبارزه با قاچاق اسلحه و مواد مخدر از دیگر اهداف این عملیات نظامی بود. طلعت مسلم گفت: با وجود اینکه ما می پذیریم تونل هایی که میان غزه و صحرای سینا حفر شده غیر قانونی است اما باید گفت تخریب این تونل ها به نتیجه مطلوب منجر نخواهد شد زیرا تا زمانی که غزه در محاصره است به ناچار مردم غزه به شیوه هایی برای فائق آمدن بر محاصره غره و واردات کالاهای اساسی از مصر به غزه متوسل می شوند. وی در پایان خاطرنشان کرد، نیروهای امنیتی مصر برای اینکه فلسطینی ها دوباره اقدام به حفر تونل نکنند تدابیر زیادی اتخاذ کرده اند اما این تدابیر نتیجه مطلوب را محقق نکرده است یکی از علل موفق نبودن این اقدام ها این است این تونل از داخل یک خانه در غزه شروع می شود و در داخل یک خانه در صحرای سینا ختم می شود.

• به گزارش خبرگـزاري رويترز، دادگاهي در مصر روز شنبه (91.06.18) جلسه استماع شكايت هاي مطرح شده عليه شوراي تدوين قانون اساسي اين كشور را به تعويق انداخت.
اعلام اين موضوع از سوي دادگاه، شادماني سران گروه هاي اسلامخواه مصر را در پي داشت. خبرگزاري دولتي منا در اين باره اعلام كرد جلسه استماع دادرسي به دوم ماه اكتبر موكول شد. بدين ترتيب تهديدي كه مي توانست فرآيند گذار مصر را به دموكراسي ناكام سازد براي مدت زماني هر چند كوتاه به تعويق افتاد. بر اساس گزارش هاي منتشر شده، تا كنون دست كم 23 پرونده حقوقي عليه شوراي تدوين قانون اساسي مصر طرح شده است.
اين شورا تنها 100نفر عضو دارد. شاكيان اين پرونده ها هم به فرآيند تشكيل شوراي تدوين قانون اساسي اعتراض دارند و هم به نفوذ عميق و تاثير گذار اسلامخواهان بر اين شورا. اين در حالي است كه نفوذ اسلامخواهان در پارلمان مصر نيز موضوعي است كه نمي توان مورد بي اعتنايي قرار داد. بسياري از سياستمداران ليبرال مصر، زنان و به ويژه مسلمانان قبطي اعلام مي كنند شوراي تدوين قانون اساسي مصر به شكلي مناسب بازتاب دهنده گوناگوني ها در جامعه اين كشور نيست.
اهميت شوراي تدوين قانون اساسي مصر از آن جهت است كه اين شورا مي تواند در خصوص ميزان اقتدار و اختيارات رئيس جمهور جديد كشور تصميم گيري كند. اين شورا همچنين نقش ارتش مصر را كه تا پيش از اين كانون قدرت در اين كشور تلقي مي شد تعيين خواهد كرد. از مهمترين مسائل مورد اختلاف در خصوص عملكرد شوراي تدوين قانون اساسي مصر، نقش اسلام در عرصه جديد سياست در اين كشور است. ساير احزاب و گروه هاي مصر به غير از اسلامخواهان پيشتر در اين خصوص كه قانون اساسي جديد مصر ممكن است محتواي اسلامي تري داشته باشد اظهار نگراني كرده اند.

• نویسنده آمریکایی تاکید کرد مصر در وخیم تر کردن شرایط زندگی مردم غزه، با رژيم صهيونيستي همراه شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی، "رئالف شوئنمن" تحلیلگر و نویسنده مقیم شهر برکلی آمریکا گفت: دولت مصر اخیرا به ویران کردن تونل های زیرزمینی فلسطینی ها در شبه جزیره سینا روی آورده است که در مرز مصر با غزه قرار داشت و از طریق آن اقلام مختلف مصرفی برای مردم غزه ارسال می شد. این اقدام ارتش مصر در منهدم کردن تونل های مذکور نشان می دهد "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر نه تنها کاملا با تشکیلات نظامی مصر تبانی کرده است بلکه با ارتش رژيم صهيونيستي نیز کاملا همسو شده است.
سخنگوی ارتش مصر روز گذشته مطالبی بیان کرد که بسیار جالب توجه است. وی نه تنها از تصمیم مصر برای نابودی تونل های زیرزمینی فوق سخن گفت بلکه اعلام کرد مصر و رژيم صهيونيستي در این زمینه باهم همکاری می کنند و این همکاری ها ادامه خواهد داشت. بی تردید ادامه این همکاری ها سبب خواهد شد زندگی برای مردم غزه از قبل هم دشوارتر شود.
رئالف شوئنمن در ادامه با تشریح اوضاع غزه افزود، درحالی مصر به چنین اقداماتی مبادرت می کند که سازمان کار و امداد سازمان ملل متحد اعلام کرده است اگر وضع کنونی در غزه ادامه پیدا کند، غزه تا سال 2020، دیگر حیات و کارایی خودش را از دست خواهد داد بطوریکه یک و نیم میلیون فلسطینی ساکن غزه به آب آشامیدنی و برق دسترسی نخواهند داشت. همین شرایط سبب خواهد شد غزه در وضعی فاجعه بار قرار بگیرد. مردم غزه در اشغال و محاصره قرار دارند و به کمک های خارجی نیاز دارند. باید برای مردم غزه ،کمک های دارویی و درمانی ارسال شود. اگر وضع کنونی ادامه پیدا کند، تا سال 2016، مردم غزه حتی آب آشامیدنی سالم نخواهند داشت. فاضلاب نیز مشکل جدی غزه است. بخش کوچکی از فاضلاب غزه تصفیه می شود. همین مسئله سبب می شود منابع آب زیرزمینی در غزه آلوده شود. واقعیت این است که مردم غزه برای ادامه حیات خود به تونل های زیرزمینی در مرز غزه و مصر وابسته هستند اما مصر به نابود کردن این تونل ها روی آورده و همین مسئله سبب شده است زندگی مردم مصر دشوارتر شود.
این وضع نیز نتیجه همدست شدن رئیس جمهور مصر با ارتش این کشور و نیروهای صهیونیستی برای نابود کردن این تونل ها است. درحالی این اقدامات صورت می پذیرد که حملات به غزه هم ادامه دارد. ادامه این وضع برای مردم غزه بسیار خطرناک است و جان فلسطینی ها را به شدت تهدید می کند.

• دادگاه قاهره روز شنبه (91.06.18) چهار نفر را از اتهام توهين و پرتاب كفش به طرف كاروان حامل "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر تبرئه كرد.
روزنامه الاهرام مصر نوشت، سه مرد و يك زن ماه گذشته در اعتراض به كشته شدن 16 مرزبان مصري در نزديكي مرز غزه با مصر، به كاروان حامل محمد مرسي حمله كردند. بستگان متهمان هنگام شنيدن حكم دادگاه، عليه حزب اخوان المسلمين مرسي شعار دادند. سردبير يك روزنامه ليبرال و يك مجري تلويزيون نيز به علت توهين به محمد مرسي محاكمه خواهند شد.

• روزنامه تشرين در مطلبي نوشت "مرسي" با وارونه جلوه دادن حقايق به دشمني عليه مردم سوريه ادامه مي دهد.
اين روزنامه چاپ سوريه در پايگاه اينترنتي خود افزود رئيس جمهور مصر همواره در حال اداي نقشي است كه به وي محول شده است و آخرين دسيسه هاي ضد سوري را پيگيري مي كند و از امكانات گمراه كننده خود استفاده كرده و واقعيت ها را معكوس جلوه مي دهد و تمام سخنراني هايش را به خدمت مخالفان سوري گرفته است.
كساني كه عمليات تروريستي را وسيله اي براي اجراي اهداف پليد خود به كار مي برند. بنابراين گزارش مرسي با حضور در كنفرانس وزراي خارجه عرب در محل برگزاري نشست هاي اتحاديه عرب در قاهره سخنان ضد و نقيضي را ارائه كرد به طوري كه از احساس خود از كم رنگ بودن نقش مصر از زمان هاي گذشته در بين اعراب و منطقه سخن به ميان آورد. به عقيده وي اين نقش در زير لواي دلارهاي نفتي وهابيت تكفيري يا زير چتر كاخ سفيد كه حامي رژيم صهيونيستي غاصب حقوق مردم فلسطين است، نهفته است.
در اين گزارش آمده است، مرسي در سخنراني هايش هميشه قرباني را به جاي تروريست و تروريست را به جاي قربانيان معرفي مي كند و از تروريست ها، عدالتخواه و از ناقضان حقوق بشر قهرمان اخلاق و شجاعت مي سازد. اما مردم سويه از اين دروغگويي ها و ادعاها از كساني كه قدرتمندتر و مهمتر از مرسي هستند نيز بسيار شنيده اند اما چيزي از صلابت و مقاومت آنان كاسته نشده است و البته اين مدعيان در اجراي دسيسه هايشان پيروز نخواهند شد. بنابراين گزارش رئيس جمهور مصر تمام حقايق و واقعيت هاي تاريخي مصر و سوريه را وارونه جلوه داد تا وانمود كند كه محافظت از سوريه فقط با هم پيمان شدن با دشمنان اين كشور امكان پذير است دشمناني كه با انواع حيله ها به كمك تروريست هاي مخالف مردم سوريه پرداخته اند و جنگي مزدورانه به نيابت از وهابي ها و تكفيري ها عليه سوريه به راه انداخته اند كه تمام اين مزدوران تحت آموزش ها و حمايت هاي دشمن اصلي مصر يعني رژيم صهيونيستي صورت مي گيرد. اين گزارش حاكي است مرسي به راه هاي گسترش همكاري ها بين كشورهاي عربي پرداخت، حفاظت و صيانت از تماميت ارضي كشورهاي عربي را خواستار شد و هرگونه تهديدي را كه تماميت ارضي اين كشورها را به خطر بيندازد محكوم كرد. بنابراين گزارش مرسي با وارونه كردن حقايق و مفاهيم سياسي، كنار گذاشتن احزاب و قدرت هاي ديگر مصر و احتكار موسسه هاي دولتي و كنترل آن ها براي حفظ منافع طرفداران خود را نوعي از دموكراسي خواند كه مي خواهد آن را انتشار و گسترش دهد.

• "ياسر علي" اعلام كرد؛ "محمد مرسي" رئيس جمهور اين كشور، در ماه دسامبر سال جاري به آمريكا سفر كرده و با مقامات آن كشور ديدار مي كند.
به گزارش يونايتدپرس عربي؛ ياسر علي سخنگوي رياست جمهوري مصر، با تائيد اين خبر افزود: مقامات آمريكايي با دعوتي رسمي از محمد مرسي، خواهان ديدار با وي شدند كه قرار است سفر به آمريكا و ديدار با مقامات حكومتي آن در ماه دسامبر انجام شود. مرسي در اين سفر، همچنين با مصري هاي مقيم آمريكا هم ديدار كرده و با آنها به گفتگو مي پردازد.

• "شيخ خليفه بن زايد آل نهيان" رئيس امارات متحده عربي در پيامي رسمي از رئيس جمهور مصر براي سفر به اين كشور دعوت كرد.
به گزارش پايگاه اينترنتي المختصر، "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر در مقر رياست جمهوري در قاهره پيام دعوت رسمي رئيس امارات متحده عربي را از شيخ عبدالله بن زايد وزير امور خارجه اين كشور دريافت كرد. دو طرف همچنين راه هاي تقويت روابط دو جانبه را در زمينه هاي مختلف از جمله پروژه هاي مشترك و تقويت سرمايه گذاري هاي امارات در مصر و تازه ترين تحولات در جهان عرب را بررسي كردند.

• شبكه تلويزيوني المنار در خبري به نقل از منابع امنيتي اعلام كرد 14 دستگاه فرستنده پيشرفته از اتباع مصري و سوري در فرودگاه بيروت كشف و ضبط شد.
به گزارش المنار، مقامات فرودگاه بين المللي بيروت 14 دستگاه فرستنده پيشرفته از يك تبعه مصري و دو زن سوري در يك هواپيماي مصري كشف و ضبط كردند.

• رئيس جمهور مصر دستور داد ساختمان جديد سفارت رژيم صهيونيستي در قاهره هر چه زودتر آماده شود.
به گزارش روزنامه يديعوت آحارونوت، "محمد مرسي" از مسئولان مصر خواست هرچه سريعتر ساختمان جديدي براي سفارت رژيم صهيونيستي در قاهره پيدا كنند. پس از حمله هوايي اخير ارتش رژيم صهيونيستي به مرزهاي مشترك اين رژيم با مصر در صحراي سينا كه با كشته شدن شماري از نظاميان مصري همراه بود، صدها نفر از انقلابيون مصري به ساختمان قديمي سفارت اين رژيم در قاهره حمله كردند.

• "ياسر علي" سخنگوي رياست جمهوري مصر، هرگونه مشاوره بين رياست جمهوري مصر و سفارت رژيم صهيونيستي در مورد تغيير مكان اين سفارتخانه را تكذيب كرد.
به گزارش يونايتدپرس عربي ياسر علي با بيان اين مطلب، افزود: مشاوره هاي صورت گرفته بين مقامات وزارت امور خارجه مصر و همتايان صهيونيست خود، در راستاي همكاري ديپلماتيك بوده و ارتباطي به تغيير مكان سفارتخانه رژيم صهيونيستي در قاهره نداشته است. وي با بيان اينكه تاكنون هيچ گونه درخواستي از سوي رژيم صهيونيستي مبني بر تغيير مكان سفارتخانه اين رژيم در قاهره به مقر رياست جمهوري نرسيده است، خبر روز گذشته برخي روزنامه هاي اين رژيم مبني بر دستور فوري "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر، براي اختصاص سفارتخانه جديد براي اين رژيم در قاهره را تكذيب كرد.

• به گفته يكي از مقامات ارتش مصر، اين كشور براي مبارزه با شبه نظاميان در صحراي سينا در حال همكاري با رژيم صهيونيستي است.
به گزارش الجزيره، به گفته يكي از مقامات ارتش مصر اين كشور براي مبارزه با شبه نظاميان در صحراي سينا به عنوان بزرگترين مشكل امنيتي دوران كنوني مصر در حال همكاري با رژيم صهيونيستي است. در رابطه با فعاليت هاي ارتش مصر در صحراي سينا، سرهنگ" محمد علي" از سخنگويان ارتش مصر در يك كنفرانس خبري اعلام كرد كه ارتش 32 تن از شبه نظاميان را كشته و 37 تن ديگر كه شامل افرادي غير مصري نيز مي شود را دستگير كرده است. همچنين اين مقام ارتش مصر با بيان اينكه فعاليت ارتش مصر در صحراي سينا نقض كننده توافقنامه صلح با رژيم صهيونيستي نمي باشد، بيان داشت: آن ها در جريان اقدامات مصر قرار دارند و نوعي همكاري بين دو طرف وجود دارد. در اين رابطه يك مقام صهيونيستي نيز در گفتگوي اختصاصي خود با تاييد سخنان مقامات مصري اعلام كرده است كه يك گفتگوي سيال بين دو طرف براي همكاري وجود دارد.

• پايگاه عبري زبان قضايا مركزيه اعلام كرد؛ بزودي "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر، طي دستوري به شكل دائم به محاصره غزه پايان مي دهد.
اين پايگاه عبري زبان، با بيان اينكه برخي منابع نزديك به محمد مرسي رئيس جمهور مصر از مشاوران وي با آن ها در مورد پايان محاصره غزه به شكل دائمي سخن گفته و هم اكنون در حال بررسي تاثير اين موضوع در سطح بين المللي مي باشد. اين پايگاه خبري همچنين از بازگشايي كامل گذرگاه رفح براي مبادله كالاهاي تجاري خبر داد كه طي آن كالاهايي كه در قانون مصر به آن اشاره شده از اين گذرگاه رد و بدل مي شود. پايگاه قضايا مركزيه همچنين با اشاره به وعده هاي محمد مرسي در زمان نامزدي رياست جمهوري، مبني بر رفع محاصره از نوار غزه، از تغييرات سياسي صورت گرفته در دولت جديد سخن گفت.

• نيروهاي دريايي مصر و عربستان رزمايش مشترك دريايي را در آب‌هاي درياي سرخ آغاز كردند.
يك منبع نظامي مصري در گفتگو با روزنامه الجريدة كويت اعلام كرد، نيروي دريايي مصر رزمايش مشترك دريايي را با مشاركت نيروي دريايي عربستان آغاز كرده است كه اين رزمايش قرار است تا 20 ماه جاري ميلادي ادامه يابد. وي افزود، رزمايش مشترك مصر و عربستان كه قرار است در آب‌هاي منطقه‌اي عربستان و در درياي سرخ برگزار شود، "مرجان 13" نام دارد. بنا به گفته اين مسئول مصري، در رزمايش مذكور عمليات نبرد دريايي، امدادرساني، كاوش و نجات و مبارزه با تروريست و دزدان دريايي تمرين خواهد شد.

• "اياد السامرايي" دبيركل حزب اسلامي عراق و عضو پارلمان اين كشور، از سفر قريب الوقوع محمد مرسي رئيس جمهور مصر به اين كشور خبر داد.
به گزارش روزنامه الصباح عراق؛ السامرايي با بيان اين خبر، افزود، در سفر خود به مصر و ديدار با مسئولان اين كشور، در مورد افزايش همكاري و سرمايه گذاري بين دو كشور توافقاتي صورت گرفته و از استقبال مقامات مصري براي تحكيم روابط دو كشور سخن گفت. وي با بيان اينكه در سفر خود و هيئت همراهش به مصر از مقر حزب آزادي و عدالت مصر وابسته به جماعت اخوان المسلمين اين كشور ديدار و با "اسامه العريان" رئيس اين حزب و "سعد الكتاتني" رئيس پارلمان منحل شده مصر، ديدار و گفتگو كرد. السامرايي در پايان سخنانش، از سفر قريب الوقوع "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر به عراق در ضمن سفر وي به كشورهاي عربي سخن به ميان آورد.

• "هشام قندیل" نخست وزیر مصر گفت: رشد اقتصادی و کاهش کسری بودجه از موضوعاتی است که دولت وی بر روی آن ها تمرکز کرده است.
قندیل گفت: امسال امیدواریم به رشد سه تا چهار درصد برسیم و امیدواریم پس از آن از چهار درصد به پنج درصد برسیم و رشد هفت درصد را هم شاهد باشیم. ما باید به موضوع هزینه ها توجه ویژه ای داشته باشیم و در حال حاضر 20 تا 25 درصد از بودجه ما صرف موضوع یارانه ها می شود و در این بخش به جای کمک به مردم مستحق این هزینه به مردمی که غیرمستحق هستند داده می شود که این نتیجه کارا نبودن سیستم موجود است که از گذشته وجود داشته است. احداث لوله گاز بوتان به زودی به پایان می رسد و مردم مطمئن باشند با ارائه کارت های هوشمند می توانند از سهمیه های خود در طول ماه با قیمت یارانه ای استفاده کنند و از طرف دیگر امکان استفاده از گاز غیر یارانه های برای سایر بخش ها هم وجود دارد. این هفته سرفصل های برنامه اصلاح اقتصادی به بحث گذاشته می شود و پس از بررسی آن را به رئیس جمهور ارائه می دهیم و در اوایل اکتبر این برنامه بار دیگر بررسی می شود و به نظر من برنامه اصلاح اقتصادی مطابق برنامه صندوق بین المللی پول است.
حقیقت این است که اقتصاد کشور ما در زمان فعلی و در کوتاه مدت به تزریق نقدینگی نیازمند است اما در میان مدت و دراز مدت به سرمایه گذاری نیاز شدید دارد زیرا ثبات اقتصادی ما تاثیر مهم و حیاتی بر اقتصاد منطقه داشته و همه به این موضوع واقف هستند و این لازمه ادامه کار رئیس جمهور و دولت کشور است و به همین خاطر نگاه ما به آینده و سرمایه گذاری است.

• وكلاي مصري در واكنش به اقدام صهيونيست ها در اهانت به مقدسات اسلامي لغو پيمان سازش كمپ‌ديويد بين قاهره و تل آويو را خواستار شده اند.
به گزارش پايگاه خبري نهرين نت؛ اين دو وكيل مصري اعلام كرده اند به علت آنكه طرف صهيونيست به بندهاي پيمان كمپ ديويد پايبند نبوده است بايد اين پيمان توسط مصر ملغي اعلام شود.
پايگاه اينترنتي اخبار مصر اعلام كرد، "رزق ملا" و "احمد امام" با شكايت در دادگاه اداري از "محمد مرسي" رئيس جمهور، "هشام قنديل" نخست وزير و "محمد كامل عمرو "وزير امور خارجه مصر خواسته اند به اين موضوع رسيدگي كنند. در شكايت اين دو وكيل آمده است رژيم صهيونيستي به اهانت به مقدسات اسلامي عادت كرده و تصميم گرفته است جشنواره ميگساري در داخل يكي از مساجد كه غاصبان صهيونيست قصد تصرف آن را دارند برگزار كند.
اين دو وكيل افزوده اند، چند شركت صهيونيست براي برگزاري جشنواره ميگساري در مسجد بزرگ شهر بئر السبع در منطقه نقب اعلام آمادگي كرده اند كه اهانت به مسلمانان تلقي مي شود.
اكمل الدين احسان اوغلو دبير كل سازمان همكاري اسلامي درباره خطرناكي اين اقدام صهيونيست ها هشدار داده و آن را حركتي خطرناك توصيف كرده است.

• تهدیدات تل‌آویو علیه قاهره برای ممانعت از خرید زیردریایی آلمانی
به گزارش المصری الیوم، رژیم صهیونیستی از آلمان خواسته است که پیش از عقد قرارداد فروش سلاح به کشورهای عربی با تل‌آویو هماهنگی بعمل آورد تا قدرت بازدارندگی این رژیم در خاورمیانه حفظ شود. بر اساس این گزارش رژیم صهیونیستی تهدید کرده است چنانچه قاهره 2 زیردریایی از آلمان خریداری کند، کمک ‌های مالی آمریکا به مصر قطع خواهد شد.
روزنامه بیلد آلمان به نقل از مقام‌های دیپلماتیک رژيم صهيونيستي نوشت که تل‌آویو تصمیم دارد از اقدام مصر برای خرید دو زیردریایی نوع 209 از آلمان ممانعت کند. بنابراین گزارش مقامات صهيونيست در دیدار با "گیدو وستروله" وزیر امور خارجه آلمان که به سرزمین اشغالی سفر کرده است، گفتند: "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر ابتدا باید ثابت کند که می‌توان به وی اطمینان کرد. این منابع افزودند در صورت پافشاری مصر برای خرید زیردریایی از آلمان، رژيم صهيونيستي از نفوذ خود در آمریکا برای قطع کمک‌ های مکالی به مصر استفاده خواهد کرد زیرا غیرمنطقی است که دولت مصر از واشنگتن میلیون‌ها دلار کمک مالی تقاضا کند و آن ها را برای خرید سلاح استفاده نماید. روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز نوشت که رژیم صهیونیستی سعی دارد به نوعی تفاهم با آلمان به منظور تضمین برتری نظامی ارتش این رژیم در خاورمیانه دست یابد و در همین راستا "عاموس گلعاد" رئیس هیئت سیاسی-امنیتی وزارت جنگ این رژیم هفته گذشته به برلین سفر کرد.

• فرستاده ویژه سازمان ملل به منطقه خاورمیانه یکشنبه شب با وزیر امور خارجه مصر در قاهره دیدار کرد .
"رابرت سری" و "محمدکامل عمرو" درباره آخرین تحولات فلسطین و گفتگوهای بین تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی و مشکلات پیشروی آن گفتگو کردند. "سری و عمرو "بر ضرورت بکار گیری همه تلاش ها و ظرفیت های ممکن برای بهبود شرایط زندگی فلسطینیان و کاهش مشکلات و رنج های آنان تاکید کردند.
مسئول سازمان ملل در پایان دیدار با وزیر خارجه مصر گفت: علاقمند بود با مقامات دولت جدید مصر از نزدیک گفتگو کند و برای رایزنی درباره برخی مسائل به قاهره سفر کرده است.
سری ابراز امیدواری کرد همکاری خوب درباره روند صلح در منطقه خاور میانه با جدیت ادامه داشته باشد به ویژه اینکه نشست های مجمع عمومی سازمان ملل و نیز کمیته چهار جانبه خاور میانه در ماه سپتامبر برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری آلمان از قاهره، رابرت سری در دیدار با محمد کامل عمرو بر حمایت سازمان ملل از تلاش های مصر در حل بحران داخلی و آشتی ملی فراگیر میان گروه های فلسطینی تاکید کرد.
اوضاع نوار غزه و نقش سازمان ملل در این منطقه از دیگر موضوعات مورد بحث بین سری و کامل عمرو بود. گفتگوهای بین رژيم صهيونيستي و فلسطینیان از اکتبر سال 2010 و در پی مخالف تل آویو با توقف شهرک سازی در اراضی فلسطین متوقف شد .

• ائتلاف 14 فوريه بحرين از رئيس جمهوري مصر به خاطر ناديده گرفتن قيام مردمي در اين كشور و ادامه اقدامات سركوبگرانه آل خليفه و آل سعود انتقاد كردند.
به گزارش شبكه المنار، ائتلاف 14فوريه بحرين با صدور بيانيه اي از "محمد مرسي" به خاطر ناديده گرفتن موضوع بحرين در سخنانش دراجلاس نم در تهران و نشست وزيران خارجه كشورهاي عضو اتحاديه عرب در قاهره انتقاد كردند. در اين بيانيه آمده است، محمد مرسي بايد بداند كه انقلاب 25 ژانويه مصر عليه استبداد فرعون مصر مخلوع "حسني مبارك"- همپيمان آمريكا، سعودي، قطر و كشورهاي حوزه خليج فارس- بود.
ائتلاف 14 فوريه بحرين بيان كرد، ملت مصر عليه استبداد داخلي و هيمنه آمريكا و صهيونيست ها، سعودي ها و كشورهاي حوزه خليج فارس به پاخاست.
در اين بيانيه آمده است: رژيم پادشاهي بحرين نمي تواند دست به اصلاحات بزند و اصولا قابل اعتماد نيست و نمي توان به گفتگو با آن براي خروج از بحران سياسي كنوني دلخوش كرد. ائتلاف 14فوريه بحرين بيان كرد، بحرين تحت اشغال سعودي ها است و رژيم بحرين از سعودي ها خواسته است كه دست به پاكسازي طايفه اي در بحرين بزنند. در اين بيانيه آمده است، تلاش براي مرتبط كردن تظاهرات كنندگان با خارج، اقدامي براي به شكست كشاندن انقلاب مردمي و فرار از انجام اصلاحات فراگير و ريشه اي است.
ائتلاف 14 فوريه از دبيركل سازمان ملل متحد و شوراي امنيت خواست به واشنگتن و لندن براي طرح موضوع بحرين در اين سازمان ملل و شوراي امنيت فشار وارد كنند.

• تلاش اخوان‌المسلمين برای تغییر نام برخی خیابان‌های قاهره
به گزارش المصریون، برخی منابع نزدیک به جماعت اخوان‌المسلمين گفتند که بحث‌های داغی در داخل این جماعت و بین برخی رهبران حزب سیاسی آزادی و عدالت وابسته به این جماعت وجود دارد مبنی بر اینکه ادارات محلی را برای نامگذاری برخی خیابان‌های بزرگ قاهره و استان‌های مصر به نام برخی رهبران تاریخی اخوان‌المسلمين تحت فشار قرار دهند.
بر اساس این گزارش جماعت اخوان‌المسلمين در همین راستا تصمیم دارد خیابان "صلاح سالم" یکی از خیابان ‌های بزرگ قاهره که به نام نخستین عضو شورای رهبری انقلاب مصر و یکی از افسران انقلاب 23 ژوئیه نامگذاری شده است، به نام "حسن البنا" بنیانگذار این جماعت تغییر دهند.
به نوشته المصریون گروه‌های سیاسی و انقلابی مصر با این طرح مخالف بوده و معتقدند که با این کار آثار باستانی مصر از بین می‌رود.

• يك كارشناس مصري با اشاره به اين كه آمريكا پس از شكست در عراق و افغانستان سياست جنگ داخلي را براي فروپاشي سوريه از درون در پيش گرفته است افزود تصور نمي كنم كميته پيشنهادي رئيس جمهور مصر به راه حل منصفانه اي درباره بحران سوريه دست پيدا كند..
"محمد ماهر" در گفتگويي با شبكه تلويزيوني العالم از قاهره درباره مسئله سوريه و ماموريت "اخضر ابراهيمي" فرستاده سازمان ملل به اين كشور گفت: كاملا روشن است كه توطئه اي عليه سوريه شكل گرفته و آمريكا كه جنگ مستقيم در عراق و افغانستان را تجربه كرده و در اين جنگ ها شكست خورده است اخيرا سياست جنگ داخلي را از طريق مزدوران در پيش گرفته است تا سوريه را از طريق اين افراد از درون نابود كند. "بشار اسد" رئيس جمهور سوريه به سبب آن كه نماد وحدت سوريه و حمايت از مقاومت لبنان و فلسطين است در اين توطئه هدف قرار گرفته است.
وي در ادامه گفت: از اتحاديه عرب در خصوص بحران سوريه نقش منفي ايفا كرد. آن ها در صدد اعمال فشارهاي بيشتر براي ارتكاب جنايات بيشتر در سوريه هستند تا گروه هاي مسلح و حاميان آن ها از موضع قوت سر ميز مذاكره بنشينند و اسد و سوريه را به منظور تحقق خواسته هاي خود تحت فشار قرار دهند. وي درباره ماموريت اخضر ابراهيمي كه مصر سفر مي كند و اين كه آيا ابراهيمي تحت فشارهاي اتحاديه عرب و قطر قرار خواهد گرفت گفت: ابراهيمي از حل سياسي سخن مي گويد اما حل سياسي كه مخالفان به دنبال آن هستند به ارتكاب جنايات بيشتر در داخل سوريه براي نشستن سر ميز مذاكره بستگي دارد تا بتوانند از موضع قدرت سر ميز مذاكره بنشينند. بنابراين ارتش سوريه بايد به عمليات خود براي حفظ وحدت سوريه و حفظ موضع اين كشور در خصوص حقوق اعراب ادامه دهد.
ماهر در ادامه سخنان خود درباره طرح پيشنهادي مصر براي تشكيل كميته چهارجانبه از مصر، ايران، تركيه و عربستان براي حل بحران سوريه گفت: گمان نمي كنم اين كميته به حل منصفانه اي براي بحران سوريه دست پيدا كند زيرا آن ها در صدد هستند كه سوريه دست از حمايت از مقاومت و ايستادگي در برابر طرح هاي آمريكا و رژيم صهيونيستي بردارد و به حياط خلوت شمالي رژيم صهيونيستي تبديل شود. بنابراين حكومت كنوني مصر موضعي منفي در قبال بحران سوريه اتخاذ كرد و موضع سياسي مصر در اين خصوص توفيقي نداشته است بنابراين گمان نمي كنم اين كميته به راه حلي منصفانه درباره بحران سوريه دست پيدا كند.

• جبهه آزاد براي تغيير مسالمت آميز مصر از رئيس جمهوري اين كشور خواست كه دنباله رو حزب و گروه خاصي نباشد و مستقل عمل كند.
به گزارش پايگاه الاهرام، جبهه آزاد براي تغيير مسالمت آميز مصر با صدور بيانيه اي اخوان المسلمين مصر را به شدت مورد انتقاد قرار داد. در اين بيانيه آمده است، در صورتي كه اخوان المسلمين براي نهادهاي مصر اهميتي قائل نشود و آن ها را زير مجموعه قوه مجريه قرار دهد، دوباره به خيابان ها مي آييم. جبهه مذكور بيان كرد، تلاش براي احياي پارلمان نشانه بي توجهي اخوان المسلمين به قانون است و دادگاه اداري صلاحيت تفسير احكام دادگاه عالي قانون اساسي را ندارد، زيرا دادگاه عالي بالاترين مرجع قضايي است. در اين بيانيه از "محمد مرسي" رئيس جمهوري مصر خواسته شده است كه دنباله رو جماعت و حزب اخوان المسلمين نباشد و به همه گروه هاي سياسي با ديد يكسان بنگرد. اين تشكل مصري بيان كرد، فساد نظام سابق به علت دنباله روي از حزب و جماعت سياسي بود.

• يك پايگاه عرب زبان با اشاره به كمك هاي مالي و سرمايه گذاري برخي كشورهاي حوزه عربي خليج فارس در مصر از آن به عنوان ابزاري براي مهار انقلاب مصر نام برده است.
به گزارش پايگاه نهرين نت، راديو اوستن نروژ از تلاش هاي آمريكا و رژيم صهيونيستي طي ماه هاي گذشته براي تاثيرگذاري بر مواضع "محمد مرسي" رئيس جمهوري مصر و اخوان المسلمين كه پس از پيروزي در انتخابات تصميم گيرندگان اين كشور هستند، پرده برداشت.
راديو اوستن بيان كرد، آمريكا و رژيم صهيونيستي به دنبال تاثيرگذاري بر سياست خارجي مصر در دو بعد هستند؛ نخست، تخريب تلاش هاي ايران و مصر براي از سرگيري روابط ميان دو كشور، دور كردن دو كشور در موضوعات منطقه اي از جمله موضوع سوريه، دامن زدن به اختلافات شيعي - سني در مصر و تحريك جريان سلفي عليه شيعه است. در اين گزارش آمده است، آمريكا و رژيم اشغالگر قدس همچنين تلاش مي كنند با استفاده از برخي كشورهاي ثروتمند حوزه خليج فارس مانند قطر، امارات و عربستان، سياست هاي خود را در مصر دنبال كنند. آن ها مي كوشند كه بهار عربي را مهار كنند و با تشويق كشورهاي حوزه خليج فارس براي سرمايه گذاري در مصر، اين كشور را در ائتلاف آمريكا – رژيم صهيونيستي نگه دارند و مانع نزديك شدن مصر به ايران شوند.
راديو اوستن بيان كرد، مبالغ هنگفتي كه از سوي اين كشورها اختصاص داده شده است از ديد آمريكا و رژيم صهيونسيتي مانعي براي جهت گيري ضد پيمان كمپ ديويد خواهد شد و پل ميان قاهره و تل آويو همچنان فعال خواهد بود. در اين گزارش آمده است: گزارش هاي كشورهاي غربي از تلاش قطر و عربستان براي احياي تصميمات رژيم مبارك از طريق نظام كنوني مصر حكايت دارد.

• منابع آگاه غربي از راز سرمايه گذاري كلان قطر در مصر و اهداف ضد ايراني اين اقدام پرده برداشتند.
به گزارش پايگاه خبري نهرين نت، اين منابع فاش كردند ديدار اخير مقامات قطر با "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر و سرمايه‌گذاري 18 ميليارد دلاري اين كشور در قاهره، در راستاي متقاعد كردن قاهره براي عدم برقراري ارتباط با ايران انجام شده است. مصر جديد و بدون "حسني مبارك" و تلاش ها براي برقراري روابط ديپلماتيك ميان تهران و قاهره پس از 30 سال، حكومت هاي عربي را به تكاپو و وحشت انداخته است.

• نیمی از مردم مصر موافق حضور یک زن در پست معاون اول رئیس‌جمهور هستند.
به گزارش پایگاه خبری «اجیپت ایندیپندنت»، نظرسنجی‌ به عمل آمده توسط مرکز افکارسنجی عمومی مصر نشان می‌دهد که بالغ بر نیمی از مردم مصر مایلند که رئیس‌جمهور جدید یک زن را به عنوان معاون اول خود برگزیند. این نظرسنجی نشان داد که 55.2 درصد جمعیت این کشور از حضور یک زن در پست معاون اول رئیس‌جمهور حمایت می‌کنند. این نظرسنجی در روز 11 جولای به صورت تلفنی انجام گرفته و از 2065 شهروند 18 سال به بالا این سوال پرسیده شد. مرکز افکارسنجی عمومی مصر میزان مشارکت افراد در این نظرسنجی را 90 درصد و احتمال خطا را کمتر از 3 درصد اعلام نمود.
پیش از این "احمد ضیف"، مشاور سیاسی "محمد مرسی" گفته بود که مرسی تصمیم دارد، 2 معاون خود را از میان زنان و قبطی‌ها انتخاب کند.
ضیف در ادامه افزود، انتخاب یک زن در سمت مشاور رئیس‌جمهوری برای نخستین‌بار در طول تاریخ مصر رخ می‌دهد. وی با بیان‌ این‌که این منصبی فرمایشی نخواهد بود، گفت: معاونان رئیس‌جمهوری مصر از نفوذ و اختیارات فراوانی برخوردار خواهند بود.

• "محمد حسین طنطاوی" رئیس شورای عالی نیروهای مسلح و "سامی عنان" رییس سابق ستاد ارتش به کشتن تظاهر کنندگان در مصر متهم شده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم کیفر خواستی که جنبش ششم آوریل و شماری از وکلاء تقدیم دادگاه نظامی این کشور کرده اند در آن ها محمد حسین طنطاوی رئیس سابق شورای عالی نیروهای مسلح مصر و سامی عنان ، رئیس ستاد مشترک سابق مصر به کشتار تظاهرکنندگان در انقلاب 25 ژانویه مصر متهم شدند. علاوه بر این دادستانی مصر شکوائیه دیگری را به دادگاه قضایی مصر ارائه کرد که در آن سامی عنان به کسب درآمد غیرمشروع متهم شده و در آن آمده است، سامی عنان به طور غیرقانونی در منطقه‌ مرفه‌نشین قاهره یک قطعه زمین را تصاحب کرده که براساس قوانین مصر این اقدام کاملا غیر قانونی بوده است.

• "احمد زكي عابدين" وزير توسعه محلي مصر، از ساخت اماكني جديد در ميدان التحرير اين كشور براي برگزاري تجمعات، خبر داد.
به گزارش روزنامه الاهرام مصر؛ وي با اعلام اين مطلب افزود، به دليل بروز برخي مشكلات عبور و مرور در زمان تجمع مردمي در ميدان التحرير، اين اماكن براي حضور معترضين تا پايان هفته آينده ساخته مي شود. وي همچنين ساخت اين اماكن را براي حضور مردم و برگزاري تظاهرات صلح آميز دانست كه براي جلوگيري از مشكلات عبور و مرور و حل معضل ترافيك در زمان تجمعات مردمي است.

• سخنگوی ریاست جمهوری مصر از پیشنهاد ایران برای مشارکت فرانسه در کمیته چهارجانبه حل بحران سوریه خبر داد.
به گزارش روزنامه الشرق الأوسط، "یاسر علی" اعلام کرد که ایران پیوستن برخی کشورها به طرح ابتکاری کمیته چهارجانبه پیشنهادی "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر برای حل بحران سوریه را مطرح کرد. وی افزود که برخی کشورها پیوستن برخی طرف‌ها از جمله فرانسه به طرح ابتکاری مرسی را پیشنهاد کرده‌اند. مرسی طی سخنانی در اجلاس عدم تعهد در تهران تشکیل کمیته چهارجانبه متشکل از ایران، عربستان، ترکیه و مصر برای حل بحران سوریه را مطرح کرد و احتمالا نشست این کمیته تا چند روز آینده در قاهره برگزار خواهد شد. هنوز تاریخ دقیق برگزاری این نشست مشخص نشده است.

• تحلیلگر عرب تاکید کرد که دولت مصر باید خود را از اسارت 30 ساله آزاد کند.
به گزارش تلویزیون راشاتودی، برخی از شرکت های بزرگ آمریکا وارد مصر شده اند تا شاید در سایه بهار عربی بتوانند روابط تجاری خود را با این کشور احیاء کنند.
گوگل، کوکا کولا و لاکهید مارتین از جمله این شرکت ها هستند. "رمزی بارود" تحلیلگر عرب و سردبیر نشریه فلسطین کرانیکل درباره این خبر به راشاتودی گفت: اگر به سابقه سیاست اقتصادی آمریکا در منطقه و مصر نگاهی بیفکنیم، می بینیم که این سیاست عمدتا سیاسی بوده است و دولت آمریکاست که عمدتا این سیاست را تعریف می کند، البته آن ها ادعا می کنند که عنصر سیاسی فعالیت هایشان کم اهمیت است و ابعاد اقتصادی و سرمایه گذاری بیشتر اهمیت دارد. آن ها می گویند که با مصر مثل یک شریک تجاری برخورد می کنند. اما واقعیت این نیست. در فوریه 2011 بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب مصر، "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس همراه با یک هیات بزرگ به مصر رفت تا از فرصت ها استفاده کند. آن ها همیشه به مصر به عنوان یک بازار بالقوه برای بهره برداری اقتصادی و سیاسی نگاه می کنند. سعودی ها، ترک ها و قطری ها میلیون ها دلار پول نقد در اختیار دولت مصر قرار می دهند تا با آن حقوق کارکنان خود را بپردازد اما این کار باعث می شود دست دولت بسته شود. "محمد مرسی" قطعا در شرایط دشواری قرار خواهد گرفت، شرایطی که در آن مرسی و سیاست هایش تحت کنترل خارجی ها قرار خواهد گرفت.
وی افزود، دولت بعد از انقلاب در مصر باید در حوزه اقتصاد نیز انقلابی عمل کند. 44 درصد مصری ها در فقر به سر می برند.از این رو دولت باید بر توسعه و بازسازی زیرساخت های اساسی کشور که از هم پاشیده است، تمرکز کند. دولت نباید مدلی را دنبال کند که "حسنی مبارک" به مدت 30 سال دنبال کرد. مبارک با این رویه سیاست خارجی و حاکمیت اقتصادی و سیاسی مصر را به خارجی ها فروخت. محمد مرسی باید به جای روی آوردن محض به آمریکا، صندوق بین المللی پول و یا سعودی ها و قطری ها به سرمایه گذاران مختلف روی آورد و بدین طریق مصر را از اسارت 30 ساله اش آزاد کند.

• وزیر گردشگری مصر از افزایش 23.4 درصدی سفر گردشگران خارجی به این کشور از آغاز سال جاری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری اجیپت ایندیپندنت، "هشام زعزوع" اعلام کرد که بین ماه‌های ژانویه و جولای 2012 حدود 5 میلیون و 472 هزار و 700 گردشگر خارجی از کشور مصر دیدن کردند که این مسئله بیانگر افزایش 23.4 درصدی تعداد کل توریست‌های خارجی در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته است. زعزوع این افزایش تعداد توریست‌های خارجی را حاصل تلاش‌های مستمر وزارت گردشگری برای ارتقای این صنعت در مصر دانست.
وزیر گردشگری مصر در حاشیه اولین جلسه جشنواره مشترک فیلم اروپایی و مصری «لوکسور» گفت که مصر در حال گذار از دوران حساسی است زیرا طی 19 ماه گذشته روند دموکراسی‌سازی در این کشور بر صنعت گردشگری نیز تاثیر بسزایی گذاشته است.
وی همچنین افزود که اگر دولت جدید گردشگری را در اولویت‌های مهم قرار نمی‌داد، احیای این صنعت امری غیرممکن بود.
بخش گردشگری مصر 11.3 درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد و اشتغال 4 میلیون کارگر و 12.6 درصد نیروی انسانی فعال در این حوزه را به خود اختصاص داده است و نیز 20 درصد ارز خارجی نیز از طریق این صنعت وارد مصر می‌شود. زعزوع در ادامه یادآور شد که سفر اخیر "مرسی" به کشور چین با هدف اجرای طرح پیشنهادی وزارت گردشگری مبنی بر گشودن در بازارهای جدید و توسعه بازارهایی نظیر چین برنامه‌ریزی شده بود.

• "احمد شفيق" نامزد شكست خورده در انتخابات رياست جمهوري مصر و آخرين نخست وزير دوران رژيم "حسني مبارك"، مخالفان خود را به انتقام گيري تهديد كرد.
به گزارش روزنامه المصريون مصر، شفيق با بيان اين مطلب كه در وقت مناسب به مصر بازخواهد گشت و با مواضع خصمانه و غير عادلانه به مقابله با برخي از مخالفانش خواهد پرداخت، در صورت امكان از انتقام گيري از مخالفان خود در هر مكاني كه بتواند سخن گفت. احمد شفيق، با ادعاي اينكه برخي از مخالفان درصدد تسويه حساب با وي هستند، دست داشتن "طنطاوي" در خروج از مصر و سفر به امارات را تكذيب كرد.
• مرسی از سخنرانی های آتشین پرهیز کند زیرا این سخنرانی ها برای مردم آب و نان نمی شود.
پایگاه اینترنتی روزنامه الحیات چاپ لندن در مقاله ای به قلم "عبدالله ناصر العتیبی" با مقایسه میان "جمال عبدالناصر" و "محمد مرسی" نوشت: مرسی تا جائیکه می تواند از سخنرانی های آتشین پرهیز کند زیرا این سخنرانی ها سطح انتظارات مردم را افزایش می دهد در حالی که فضا برای عمل کردن به این انتظارات محدود است.
مرسی باید گروه کاملی را تشکیل دهد که برای رشد کشور تلاش کنند. همچنین وی باید در داخل مصر از طریق تثبیت مفاهیم عدالت اجتماعی، آزادی و دمکراسی تلاش کند جایگاه مصر را ارتقا بخشد و از این راه تاثیر گذار باشد. هر اندازه که بازوی سیاسی و نظامی مصر در خارج قوی، اما اوضاع اقتصادی، آموزشی و اجتماعی آن در داخل ضعیف و شکننده باشد، محال است بتواند از تاثیر گذاری لازم برخوردار شود.
مصر زمانی می تواند در محیط عربی قدرتمند باشد که از درون قوی باشد و اگر سران کشور بخواهند مشکلات داخلی را نادیده بگیرند و به محیط عربی بپردازند، ضعیف خواهند شد. تمرکز بر امور داخلی مصر مرسی را به یک نماد ملی جاودانه تبدیل خواهد کرد در حالی که دعوت های تمامیت خواهان مصری که طرفدار مفهوم سروری و پیشگامی مصر هستند، مصر را در یک دریای بی بن غرق خواهند کرد و وی را به جایی خواهند کشاند که عبدالناصر رسیده بود و شاید وی را به سوی اتحاد با یک دولت عربی دیگری بکشانند و نام مصر را از نقشه پاک کنند.
همه می دانند سخنرانی های شیوا نان و آب نمی شود و همه می دانیم خطاب قرار دادن احساسات و عواطف مردم هیچ فایده ای ندارد و آنچه ملاک قرار خواهد گرفت کار بی سر و صدایی است که تاثیرش در سطح زندگی مردم ملموس باشد. در پایان این مقاله آمده است مرسی در یک مقطع تاریخی بزرگی برای مصر قرار دارد یا اینکه مسولانه رفتار می کند و در یاد و خاطر جهانیان به عنوان شخص تغییر دهنده تاریخ مانند "شارل دوگل" ، "جرج پومپیدو"، "جرج واشنگتن" و "مهاتما گاندی" خواهد ماند یا اینکه جبرتاریخ وی را لگدکوب خواهد کرد و در تابوت عبدالناصر، فرانکو ، تیتو و دیگر سیاستمداران دیکتاتور قرار خواهد داد.

• نخست وزير مصر با اشاره به اينكه رئيس جمهور اين كشور به دنبال روابط قويتر با آمريكا است، تاكيد كرد روابط مصر با آمريكا به نفع همه در منطقه است.
به گزارش شبكه تلويزيوني سي ان ان، "هشام قنديل" نخست وزير مصر در گفتگو با سي ان ان با دعوت براي سرمايه گذاري در اين كشور، از شرايط آسان ورود و خروج براي سرمايه گذاران خبر داد.
قنديل با اشاره به اينكه تمركز سياست هاي وي بر روي رشد اقتصادي است، درباره بازگشت گردشگران به اين كشور، گفت: امنيت يكي از مهمترين موضوعات براي گردشگري است و ما به سختي براي تامين امنيت در حال فعاليت هستيم و در حال حاضر وضع امنيتي در اين كشور بهبود خوبي يافته است و بسياري از كشورها ممنوعيت سفر به قاهره و جنوب مصر را لغو كرده اند. قنديل ادامه داد، ما دو راه را در پي خواهيم گرفت. يك، تلاش براي كاهش كسري بودجه مصر است و مساله دوم احياي اقتصاد با فراهم كردن سرمايه گذاري هاي بيشترو ايجاد فرصت هاي شغلي براي مردم مصر است.
هشام قنديل سفر هيئت اقتصادي از آمريكا به مصر را نشانه خوبي از مسير فعاليت هاي دولت مصر دانست و گفت در ماه گذشته بيش از ده كشور براي سرمايه گذاري در مصر اعلام امادگي كرده اند. نسخت وزير مصر، گفت: دولت مصر در مبارزه با فساد بسيار جدي است. قنديل درباره روابط دولت جديد مصر با آمريكا، گفت: "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر از زمان به دست گرفتن قدرت با بسياري از مقامات و تجار آمريكايي ديدار كرده است. وي به اين فكر مي كند كه چگونه مي توان اين روابط را قويتر كرد كه به نفع منطقه باشد. من فكر مي كنم اين به نفع همه باشد كه ما رابطه خوبي با آمريكا داشته باشيم. قنديل درباره روابط مرسي با شوراي نظامي گفت: اقدامات مرسي در ارتش و بركناري برخي از فرماندهان ارشد نظامي از بين بردن ابهاماتي بود كه در پي به رياست جمهوري رسيدن وي به وجود آمده بود. درخواست مرسي از "طنطاوي" براي ترك ارتش بدون هيچ مقاومتي از سوي طنطاوي روبرو شد.
نخست وزير مصر درباره محدوديت براي رسانه ها در اين كشور مثل محاكمه چند خبرنگار به اتهام توهين به رئيس جمهور و برخي مسائل ديگر، گفت: آنچه دولت انجام داده اقدام قانوني است. در مصر رسانه ها از آزادي اي برخوردار هستند كه در دوره هاي پيشين نداشتند. موضوع توهين به رئيس جمهور نيست، موضوع رواج شايعاتي است كه امنيت ملي را به خطر مي انداخت و طبيعي است كه ما براي توقف آن بايد اقدام مي كرديم.

• شبکه الجزیره در خبری اعلام کرد که مدیر اداره امنیت صحرای سینا در حمله افراد مسلح زخمی شده است.
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری گزارش داد که معاون اداره امنیت جنوب صحرای سینا و سه افسر ارتش مصر در حمله افراد مسلح در منطقه «وادی فیران» زخمی شدند.

• وزیر امور خارجه انگلیس دوشنبه شب (91.06.20) گذشته وارد قاهره شد و قرار است با رئیس جمهور مصر دیدار و گفتگو کند.
به گزارش رسانه‌های مصر، "ویلیام هیگ" پس از ورود به فرودگاه قاهره مورد استقبال "جیمز وات" سفیر انگلیس در قاهره قرار گرفت.
هیگ قرار است با "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر و پس از آن نیز با "محمد کامل عمرو" همتای مصری خود دیدار و گفتگو کند. هیگ همچنین در سمیناری که با موضوع تشویق برای سرمایه ‌گذاری در طرح‌ های جدید و تقویت مهارت‌های شغلی در مصر و نقش انگلیس در آن در سفارت انگلیس در قاهره برگزار خواهد شد، سخنرانی می‌کند.

• نشست چهارجانبه حل چالش امنیتی سوریه در قاهره برگزار شد
به گزارش خبرگزاری الشرق الأوسط، نشست چهارجانبه در قاهره با حضور نمایندگانی از چهار کشور ایران، عربستان سعودی، ترکیه و مصر برگزار شد.
در این نشست "شوقی اسماعیل" معاون وزیر امور خارجه مصر در امور کشورهای عربی، "ناصر البریج" قائم مقام وزارت خارجه عربستان، "عمر اوهون" سفیر سابق ترکیه در دمشق و "حسین امیر عبداللهیان" معاون وزیر امور خارجه ایران در امور عربی و آفریقایی شرکت داشتند.
وزارت امور خارجه مصر نیز در بیانیه‌ای تاکید کرد که این نشست در راستای طرح ابتکاری "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر که در اجلاس سازمان همکاری اسلامی در جده مطرح کرده بود، برگزار می‌شود. مرسی در این اجلاس خواستار تشکیل کمیته چهارجانبه متشکل از ایران، عربستان، ترکیه و مصر برای توقف خونریزی‌ها در سوریه و ارائه راهکار سیاسی به منظور تحقق خواسته‌های ملت سوریه برای انتقال به یک جامعه دموکراتیک شده بود.
"نزیه النجاری" معاون سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر نیز در بیانیه‌ای پیش از برگزاری این نشست اعلام کرد که در این نشست دیدگاه‌ها درباره تحولات اوضاع فاجعه‌آمیز سوریه و راهکارهای لازم برای توقف خونریزی‌ها و تحقق خواسته‌های ملت سوریه بررسی خواهد شد بویژه اینکه در صورت عدم دستیابی به راهکاری برای حل بحران سوریه پیامدهای منفی آن همه را درگیر خواهد کرد. وی افزود که مصر سعی خواهد کرد از این نشست به نتیجه‌ و توافقی در خصوص چندین اصل اعم از توقف فوری خشونت‌ها، حفظ وحدت سوریه و حاکمیت و تمامیت ارضی آن، مخالفت با دخالت نظامی خارجی در سوریه و ارائه راهکار سیاسی با مشارکت همه طیف‌های ملت سوریه به منظور تحقق خواسته‌های ملت دست یابد.

• وزیر امور خارجه مصر اعلام کرد که نشست کمیته چهارجانبه حل بحران سوریه، مقدمه‌ای برای دیدار وزیران خارجه این چهار کشور است.
به گزارش الجزیره، "محمد کامل عمرو" اعلام کرد که نشست چهارجانبه که در سطح نمایندگان وزرای خارجه چهار کشور ایران، عربستان، ترکیه و مصر برگزار شد مقدمه‌ای برای دیدار وزیران خارجه این چهار کشور طی روزهای آینده است.
در رابطه با برگزاري اين نشست، واشنگتن سعی کرد که این نشست را کم‌ اهمیت جلوه داده و در همین راستا "ویکتوریا نولاند" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که از دیدگاه واشنگتن ایران نمی‌تواند نقش کمکی و مثبت در سوریه ایفا کند.
از سوی دیگر "اخضر ابراهیمی" فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در سوریه که به قاهره سفر کرده است، با "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر دیدار و گفتگو کرد. ابراهیمی پس از این دیدار در یک کنفرانس خبری حاضر شد و تاکید کرد، سوریه در خطر است و باید برای رفع درد و رنج ملت آن تلاش کرد اما انتظار معجزه در این باره نیست.
وی ماموریت خود در سوریه را دشوار خواند و افزود که طی چند روز آینده برای نخستین بار از زمان تصدی این منصب به سوریه سفر می‌کند و امیدوار است با "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه دیدار کند.

• ایران کشورهای عراق و ونزوئلا را به منظور ارتقای سطح نشست قاهره پیشنهاد داده است.
در نشست قاهره که به منظور بررسی بحران سوریه با حضور نمایندگان عربستان، ایران، مصر و ترکیه برگزار شد، حضور عراق به عنوان رئیس اتحادیه عرب و ونزوئلا به عنوان عضو تروئیکای جنبش عدم تعهد از پیشنهادات ایران برای نشست‌ آتی بوده است.
پیش از این اخباری منتشر شده بود مبنی بر اینکه عراق نیز به این نشست دعوت خواهد شد. برخی نشریات از جمله شرق الاوسط چاپ لندن و الوطن مصر احتمال حضور فرانسه در نشست را مطرح کرده بودند.

• "احمد داوداوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه در نشست قاهره که با شرکت نمایندگان چهار کشور در خصوص موضوع سوریه هفته آینده برگزار می شود ، شرکت می کند.
منابع خبری محلی ترکیه دوشنبه شب (91.06.20) به نقل از منابع آگاه سیاسی نوشتند، این نشست با حضور نمایندگان ایران، مصر، ترکیه و عربستان سعودی در قاهره برگزار خواهدشد.
منابع آگاه سیاسی عنوان کردند که شرکت داوداوغلو در این نشست نشانگر ، اهمیت موضوع سوریه برای ترکیه است.

• روزنامه وال استریت ژورنال نوشت یک هیئت 100 نفره تجاری از آمریکا این هفته به قاهره سفر کرده است.
این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم "مت بردلی" نوشت، این سفر بخشی از تلاش کاخ سفید برای بهبود تصویر مصر به عنوان محلی برای سرمایه گذاری و کمک به احیای اقتصاد ضعیف این کشور است. سفر این هیئت به مصر تلاش گسترده آمریکا را برای جلوگیری از بی ثباتی بیشتر اقتصاد این کشور نشان می دهد کشوری که واشنگتن به آن به عنوان یک متحد امنیتی مهم می نگرد.
واشنگتن و قاهره در حال مذاکره برای حل مشکل بدهی یک میلیارد دلاری مصر هستند . رئیس جمهور جدید مصر و نخست وزیر این کشور روز یکشنبه به شرکت های آمریکایی فعال در منطقه اطمینان دادند برای برقراری ثبات سیاسی و رشد اقتصادی این کشور که پیش از انقلاب سال گذشته یک قدرت اقتصادی در منطقه بود برنامه هایی دارند. سفر این هئیت بزرگ آمریکایی به مصر تسکینی برای بی ثباتی و ناکارآمدی سیاسی این کشور است که ادامه این وضعیت می تواند رشد اقتصادی و سرمایه گذاری خارجی در این کشور را به تاخیر انداخته یا با مشکلاتی مواجه کند.
کارشناسان اقتصادی و ناظران بین المللی امیدوارند دولت منتخب مصر به سرمایه گذاران اطمینان دهد که دوران انتقالی مصر به آرامی و بدون مشکل به سوی دموکراسی در حرکت است. اما دولت "مرسی" هنوز پارلمان یا قانون اساسی دائمی ندارد. وی ماه گذشته در تصمیمی اختیارات اجرایی و قضائی کشور را به دست گرفت و ارتش قدرتمند این کشور را به حاشیه کشاند.
اما با وجود این اختیارات، نه وی و نه "هشام قندیل"، نخست وزیر وی طرحی برای نجات اقتصاد مصر اعلام نکرده اند. بر اساس گزارش بانک مرکزی مصر، سرمایه گذاری خارجی در این کشور در فاصله زمانی ماه ژانویه تا مارس امسال .54.9 میلیون دلار بوده است در حالی که در سال 2010 در همین مقطع زمانی، میزان سرمایه گذاری خارجی 155 میلیون دلار بوده است. بسیاری از تجار با ورود به فرودگاه قاهره متوجه می شوند که چگونه مشکلات سیاسی به اقتصاد مصر ضربه زده است. یکی از این مسائل اعتصاب کارکنان شرکت هواپیمایی ملی اجیپت ایر، و در نتیجه تاخیر پروازها است.
اعتصاب های مداوم کارگری رشد صنعتی کشور را با مشکل مواجه کرده است. سیاست کارگری یکی از مسائلی است که سرمایه گذاران خارجی امیدوارند تغییراتی در آن ایجاد شود.
"ممتاز السعید"، وزیر دارایی مصر به تجار آمریکایی گفت: مصر به 270 میلیارد پوند مصر (حدود 45 میلیون دلار) برای سرمایه گذاری احتیاج دارد تا بتواند به رشد اقتصادی سالانه 4/5 درصد برسد اما برای کمک به حل مشکل بیکاری، رشد اقتصادی این کشور باید هفت درصد باشد.

• براي نخستين بار مهمانداران زن در مصر مي‌توانند با داشتن حجاب اسلامي در خطوط هوايي اين كشور حضور داشته باشند.
به گزارش العربيه، "سمير امبابي"، وزير امور هواپيمايي مصر در نشستي با حضور نمايندگان مهمانداران هواپيمايي اين كشور با حضور مهمانداران زن مصري با حجاب اسلامي در خطوط هوايي مصر موافقت كردند.
گفته مي‌شود مهمانداران زن مصري خود تقاضاي حضور زنان محجبه در اين بخش را خوستار شده بودند. در اين نشست همچنين مقرر شد كميته‌اي براي بررسي مشكلات و موضوعات مربوط به مهمانداران خطوط هواپيمايي مصر تشكيل شود. از سوي ديگر آژانس مركزي تنظيم و مديريت خطوط هوايي مصر با ايجاد بخش مستقل براي مهمانداران خطوط هوايي مصر موافقت كرد.
اين در حالي است كه طي دوران حكومت "حسني مبارك" مهمانداران زن محجبه حق حضور در خطوط هوايي مصر را نداشتند. علاوه بر اين مجريان زن با حجاب اسلامي نيز نمي‌‎توانستند در بخش‌هاي مختلف تلويزيوني جلوي دوربين بروند كه اخيرا اين محدوديت هم كنار گذاشته شده است.
• شبکه تلویزیونی العالم در خبری فوری گزارش داد جمعی از معترضان مصری به تحصن در نزدیکی سفارت آمریکا در قاهره برای محکومیت توهین به اسلام ادامه می دهند.
شبکه العالم تصاویر زنده از اطراف سفارت آمریکا در قاهره پخش کرد. تظاهرکنندگان همچنان در مقابل سفارت آمریکا تجمع کرده اند. نیروهای امنیتی و پلیس مصر نیز تلاش می کنند از یورش تظاهرکنندگان به سفارت آمریکا جلوگیری کنند.

• در تظاهرات ضد امریکایی جمعه (91.06.24) مقابل سفارت امریکا در قاهره در اعتراض به تولید و پخش فیلم اهانت به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص)، یکی از تظاهرکنندگان کشته و پنجاه و سه افسر پلیس زخمی شدند.
منابع امنیتی ضمن اعلام این خبر گفتند پیکر "اسماعیل رشاد احمد" تظاهرکننده 35 ساله مصری که براثر جراحات ناشی از اصابت گلوله جان باخته بود به یک بیمارستان محلی انتقال یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه و به نقل از خبرگزاری رسمی دولت مصر (منا )، منابع امنیتی همچنین گفتند 53 تن از افسران پلیس در درگیری با تظاهرکنندگان زخمی شدند که جراحت هفت از آن ها براثر اصابت گلوله بوده است.
تظاهرات ضد امریکایی در اعتراض به تولید و پخش این فیلم موهن از روز سه شنبه (91.06.21) آغاز شد که در آن تظاهرکنندگان مصری پرچم امریکا را در سفارت این کشور پایین کشیده و پرچم لااله الا الله را به جای آن نصب کردند
این اعتراضات بتدریج محدودتر شد تا این که روز جمعه (91.06.24) با اجتماع مسلمانان در مساجد برای برگزاری نماز جمعه بار دیگر این اعتراضات در مصر و سایر کشورهای اسلامی اوج گرفت.

• وزارت بهداشت مصر اعلام كرد: دستكم 224 نفر در درگيري ها مقابل سفارت آمريكا در قاهره زخمي شدند.
خبرگزاري شين ‌هوا گزارش داد، درگيري ها عصر پنج شنبه (91.06.23) ميان معترضان به فيلم ضد اسلامي كه در آمريكا ساخته شده است و نيروهاي امنيتي مقابل سفارت آمريكا در قاهره ادامه يافت.
نيروهاي امنيتي با معترضان درگير شدند كه در اين درگيري ده ها نفر زخمي شدند.
درحالي كه پخش فيلم ضد اسلامي خشم مسلمانان را در سراسر جهان مردم برانگيخته است، مردم مصر نيز اعتراض خود را به اين فيلم اعلام كردند.
آمريكا هم از واكنش مسلمانان به فيلم موهن آمريكايي به شدت ترسيده است.
واكنش هايي كه مسلمانان به ساخت فيلم توهين آميز آمريكايي نشان داده اند دولت اين كشور را به هراس انداخته و تدابير امنيتي براي حفاظت از سفارتخانه ها و كنسولگري هاي خود را افزايش داده است.
واكنش شديد مسلمانان به فيلم موهن آمريكايي باعث شد تا خود باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا وارد گود شود. اوباما كه در ابتدا سخناني براي كنترل اوضاع و خشم مسلمانان بيان كرده بود در ادامه با "محمد المقرف" رئيس پارلمان ليبي تماس گرفت و با وي در خصوص تحقيقات درباره حمله به كنسولگري آمريكا در بنغازي توافق هايي كرد.
همچنين اوباما با محمد مرسي همتاي مصري اش نيز تماس گرفت و از وي خواست تا اقدام هاي لازم را براي حمايت از سفارت آمريكا در قاهره انجام دهد.
يك مسئول آمريكايي اعلام كرد: كشورش تدابيري براي افزايش امنيت تمام مكان هاي ديپلماتيك اين كشور در جهان انديشيده و خواستار اتخاذ تدابير ضروري براي افزايش امنيت اين اماكن در هنگام نياز شده است.
از سوي ديگر خبرگزاري‌ها از انفجار خودرويي در نزديكي سفارت آمريكا در قاهره، پس از به آتش كشيدن آن توسط معترضان مصري خبر دادند.

• گروهی از مسیحیان مصری جمعه 91.06.24)) با تجمع در برابر کلیسای جامع قاهره نوشته هایی را با خود حمل می کردند و جسارت به ساحت پیامبر اسلام (ص) تقبیح شده بود.
مسیحیان مصری نگران این مسئله هستند که مسلمانان این کشور بخواهند خشم و عصبانیت شان را از این فیلم با انتقام جویی از اقلیت مسیحی در این کشور فرو بنشانند.
جمعیت هشت میلیونی مسیحیان قبطی مصر، از قبل به نحو فزاینده ای از به قدرت رسیدن اسلامخواهان تندرو در مصر پس از سرنگونی "حسنی مبارک"، ابراز نگرانی کرده بودند.
اکنون مقامات امریکا یک گروه مسیحی قبطی مقیم ایالت کالیفرنیا را شناسایی کرده اند که نقشی اساسی در ساخت این فیلم فتنه انگیز ایفا کرده است و بنابر این جامعه اقلیت مسیحیان قبطی داخل مصر نگران آن است که ضربه ناشی از چنین اقدام ناشایستی گریبانگیر آن ها شود.
سیاستمداران اسلامخواه مصر از مسیحیان قبطی مقیم خارج به سبب ساخت این فیلم به شدت انتقاد کرده اند اما گفته اند اجازه نخواهند داد که این فیلم موجب دامن زدن به تنفر فرقه ای و مذهبی در داخل مصر شود. با این حال نگرانی قبطی های مصر همچنان پابرجاست و از ساخت چنین فیلمی که به احساسات ضد مسیحی بیش از هر زمانی دامن می زند، به خشم آمده اند.
کلیسای مسیحیان قبطی مصر با انتشار بیانیه ای ساخت این فیلم را محکوم و « اهانت » به اعتقادات مسلمانان را مردود اعلام کرده است. همچنین مقامات این کلیسا وعده داده اند که مسیحیان در اعتراض به این فیلم به «برادران مسلمان» خود ملحق خواهند شد و در یک تحصن شرکت خواهند کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: این بخشی از یک مبارزه زشت علیه مذاهب با هدف ایجاد تفرقه میان ملت ها به ویژه مصری هاست.
به گزارش آسوشیتدپرس از قاهره، مسیحیان قبطی زمانی در مصر از اکثریت برخوردار بودند اما اکنون فقط ده درصد جمعیت 85 میلیونی این کشور را تشکیل می دهند. آن ها بزرگترین جامعه مسیحیان خاورمیانه به شمار می روند و کلیسای آن ها یکی از قدیمی ترین کلیساهای مذهبی محسوب می شود.

• مشاور رئیس‌جمهور مصر با اشاره به تهدیدات‌ رسانه‌ای رژیم صهیونیستی علیه قاهره، اصلاح پیمان کمپ دیوید را اجتناب‌ناپذیر دانست.
پایگاه خبری «اجیپت ایندیپندنت» گزارش داد، "محمد عصمت سیف الدوله" اعلام کرد که پیمان کمپ دیوید با تل‌آویو باید اصلاح و کنترل صحرای سینا به طور کامل به دولت مصر واگذار شود.
سیف الدوله به کمیسیون امور عربی مجلس شورا گفت: پیشرفت واقعی در صحرای سینا فقط با حفاظت از آن بوسیله نیروهای مسلح امکان‌پذیر است.
این عضو جنبش کفایه افزود: معاهده صلح با رژیم صهیونیستی مانع از حفاظت صحرای سینا توسط نیروهای مسلح مصر می‌شود زیرا در دو سوم از منطقه (شبه‌جزیره) نباید هیچ نیروی نظامی مصری وجود داشته باشد.
معاهده صلح کمپ دیوید در سال 1979 بین "انور سادات" رئیس‌جمهور وقت مصر و "مناخیم بگین" نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی به امضا رسید و به موجب آن اعزام نیروهای مسلح مصر به داخل منطقه سینا ممنوع است و به دولت قاهره فقط اجازه می‌دهد تا با کمک نیروهای پلیس مجهز به سلاح سبک از مرز سینا با سرزمین های اشغالی محافظت نماید.
سیف الدوله که از مخالفان جدی "حسنی مبارک" است، همچنین اظهار داشت: رسانه‌های صهیونیستی تهدید کرده‌اند برای افزایش فشار به دولت مصر به صحرای سینا حمله می‌کنند و بر این اساس مصر باید در جهت اصلاح معاهده صلح با تل‌آویو و بدست گرفتن کنترل کامل سرزمین سینا گام بردارد.

• دادگاه استیناف مصر از آغاز دوباره محاکمه "احمد شفیق" آخرین نخست‌وزیر مبارک و نامزد سابق ریاست جمهوری این کشور در ماه آینده خبر داد.
رسانه‌های خبری مصر گزارش دادند، دادگاه استیناف مصر اعلام کرد که محاکمه احمد شفیق که اکنون در امارات بسر می‌برد، روز 14 اکتبر(23 مهر) دوباره از سر گرفته می‌شود.
شفیق به اتهام فروش زمینی به مساحت 40 هزار متر مربع در اسماعیلیه که به تعاونی مسکن افسران نیروی هوایی ارتش تعلق داشت، محاکمه خواهد شد.
احمد شفیق که در زمان این معامله فرمانده ستاد نیروی هوایی ارتش بود، این زمین را در دهه 1990 زیر قیمت بازار به "پسران حسنی مبارک" فروخت.
براساس این گزارش، 13 اتهام جداگانه علیه متهمان پرونده اقامه دعوی شده است که همگی به این ماجرا ارتباط دارند که از جمله آن گرانفروشی، دست درازی به بیت‌المال، تضییع عمدی حقوق بیت‌المال و غیره است.
علاوه بر اتهامات فوق، آخرین نخست‌وزیر مبارک با چهار اتهام دیگر نیز روبرو است.
احمد شفیق از زمان اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری مصر در ماه ژوئن در امارات عربی متحده حضور دارد.
شفیق در مصاحبه با شبکه ماهواره‌ای خصوصی الحیات دو ، تمامی اتهامات وارده را تکذیب کرد. وی با اشاره به این مسئله که هرگز از کشور فرار نکرده است، تصریح کرد: من اصطلاح فراری را قبول ندارم مردی هستم که برای این کشور جنگیدم.
شفیق در پاسخ به این سوال که هنوز به مصر بازنگشته است، گفت: فضای حاکم بر جامعه هنوز اطمینان‌بخش نیست.


• قائم مقام سابق دانشگاه الازهر با اشاره به اینکه دین، ارزش‌ها و معتقدات دینی خط قرمز ماست، تاکید کرد که سازنده فیلم موهن به ساحت مقدس پیامبر(ص) از هر تابعیتی که باشد، باید بازخواست شود.
شیخ "محمود عاشور"، یکی از علمای مصر و قائم مقام سابق دانشگاه الازهر در قاهره تاکید کرد، اعتراض‌هایی که مصر هم اکنون مقابل سفارت آمریکا در قاهره شاهد آن است، ‌نتیجه خشم و غضب مسلمانان این کشور است و دولت مرسی می‌تواند، این بحران را آرام کند و دولت آمریکا باید سازنده این فیلم موهن را بازخواست کند.
شیخ عاشور در پاسخ به سوالی در خصوص ادعای رسانه های غربی که اعتراض‌های مردمی مقابل سفارت آمریکا در قاهره را تنها به نیروهای سلفی و سازمان القاعده نسبت می دهند و مدعی هستند که مردم مصر در آن مشارکت ندارند،‌ گفت: این اعتراض‌ها بیانگر خشم و غضب مسلمانان مصری به خاطر تکرار توهین به ساحت مقدس پیامبر (ص) است، به ویژه آنکه مشاهده می‌کنیم که این‌بار توهین بسیار جری‌تر از دفعات پیش بوده و به شدت احساسات مسلمانان را جریحه‌دار کرده است، به همین دلیل نمی‌توان گفت که این اعتراض‌ها و تظاهرات‌ها وابسته به جریان سیاسی یا اسلامی خاص است. بی‌تردید‌ همه این معترضین مسلمان و از تمام اقشار و طوایف جامعه مصر هستند.
قائم مقام سابق دانشگاه الازهر درباره اینکه این تظاهرات‌ها آیا بر روابط مصر و آمریکا تاثیر می‌گذارد یا خیر گفت: موضوع این حوادث و اینکه آیا بر آینده روابط مصر و آمریکا تاثیر می‌گذارد، یا خیر موضوعی سیاسی است، اما به نظر من دولتمردان کنونی مصر می‌توانند،‌ بحران پیش آمده را بدون ورود به برخی مسائل و قضایای مشکل‌ساز حل کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا واکنش آمریکا در قبال پخش این فیلم موهن با تاخیر همراه بود،‌ در حالی‌که واشنگتن در قبال بسیاری از قضایا به سرعت واکنش نشان می‌دهد، گفت: ما امیدواریم که دولت آمریکا عاملان این بحران را تحت پیگرد قرار دهد و آن ها را به خاطر آنچه که در حق آیین اسلام و مسلمانان جهان انجام دادند، بازخواست کند،‌ چون همه باید به ادیان آسمانی و ارزش‌ها و معتقدات مردم ادیان مختلف احترام بگذارند.
شیخ عاشور در پاسخ به سوالی درباره دخالت رژیم صهیونیستی در تهیه این فیلم با توجه به اینکه سازنده این فیلم موهن یک صهیونیستی مقیم آمریکاست گفت: تابعیت این کارگردان هرچه باشد، چه آمریکایی، چه صهیونیستی یا هرچیز دیگر، او باید به خاطر اقدام توهین ‌آمیزش مورد بازخواست قرار گیرد و اگر در این بین احساس می‌شود که رژیم صهیونیستی در این امر دخیل است، باید موضعی جدی در برابر آن اتخاذ شود، چون دین، ارزش‌ها و معتقدات دینی خط قرمز ماست.

• رئيس جمهور مصر براي نخستين بار هفته آينده رئيس دفتر سياسي جنبش حماس و شماري از رهبران اين جنبش را به حضور خواهد پذيرفت.
خبرگزاري سما (خبرگزاري مستقل فلسطين) گزارش داد، "محمد مرسي" هفته آينده هيئتي از رهبران جنبش حماس به رياست "خالد مشعل" رئيس دفتر سياسي اين جنبش را به حضور خواهد پذيرفت.
علاوه بر رهبران حماس كه در خارج فلسطين به سر مي برند شماري از اعضاي دفتر سياسي حماس در غزه نيز هفته آينده براي ديدار با رئيس جمهوري مصر راهي قاهره مي شوند.
از سوي ديگر "اسماعيل هنيه" نخست وزير دولت منتخب فلسطين روز گذشته بنا به دلايل فني سفر خود را به قاهره لغو كرد. وي قرار است در جريان سفر به قاهره روز دوشنبه (91.06.27) با "هشام قنديل" نخست وزير مصر ديدار و درباره مسائل مورد اهتمام طرفين به ويژه ايجاد منطقه آزاد تجاري رايزني كند.
هنيه دو ماه پيش به قاهره سفر كرده بود و با محمد مرسي و "مراد موافي" رئيس سابق دستگاه اطلاعات مصر ديدار كرده بود.

• كانادا به دنبال حملات به سفارت خانه هاي آمريكا در كشورهاي مختلف سفارت خود در قاهره را بست.
راشاتودي گزارش داد، دليل اين اقدام دولت كانادا رعايت جوانب احتياط به دليل ناآرامي‌هاي رخ داده در بيرون سفارت آمريكا اعلام شده است.
سفارت آمريكا در مصر شاهد تظاهرات مسلماناني بود كه اعتراضشان را به ساخت فيلم موهن به ساحت پيامبر اكرم (ص) نشان دادند.
مسلمانان علاوه بر مصر، در كشورهاي ليبي و يمن نيز به سفارت‌خانه‌هاي آمريكا حمله كردند.

• رئیس جمهور مصر در ادامه سفر خود به اروپا پس از دیدار با مقامات اروپایی در بروکسل، پنجشنبه (91.06.23) به ایتالیا رفت.
پایگاه خبری «اجیپت ایندیپندنت» گزارش داد، "محمد مرسی" پس از یک توقف کوتاه در بروکسل، عصر پنجشنبه (91.06.23) برای دیدار و گفت‌وگو با مقامات ایتالیا وارد فرودگاه نظامی «کامبینو» شد.
یکی از مقامات بلندپایه دولت مصر گفت: اولین سفر مرسی به ایتالیا بسیار حائز اهمیت است زیرا این سفر روابط دوجانبه بین مصر و ایتالیا را استحکام می‌بخشد.
مرسی در این سفر با "ماریو مونتی" نخست‌وزیر ایتالیا و هیئتی بلندپایه از مقامات این کشور دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.
یکی از اعضای انجمن بازرگانی ایتالیا و مصر اظهار داشت: از جمله اولویت‌های مرسی در این سفر تاکید او بر مسئله ثبات در مصر و بحث‌و‌گفت‌وگو پیرامون فرصت‌های مغتنم سرمایه‌گذاری خارجی در این کشور است.
محمد مرسی برای تقویت همکاری اقتصادی بین دو کشور و اجرای پروژه‌های مشترک با هدف ورود به بازارهای آفریقا ابراز علاقه کرده است. وی همچنین شرکت‌های کوچک و متوسط ایتالیا را به عنوان الگویی برای توسعه اقتصادی مصر خواند.

• رئيس جمهور مصر بر ايفاي نقش گروه چهار جانبه در خصوص تحولات سوريه تاكيد كرد.
"محمد مرسي" رئيس جمهور مصر پس از ديدار با مقامات اروپايي در كنفرانسي خبري با "خوزه مانوئل باروسو" رئيس كميسيون اروپا شركت و تاكيد كرد: ما اميد زيادي به كميته چهار جانبه نه تنها در حل مشكل (سوريه ) داريم بلكه انتظار داريم اين گروه چهار جانبه هسته هاي فعاليت و اقدام عربي از طريق اتحاديه عرب و كشورها و ملت هاي عربي و همچنين فعاليت بين المللي از طريق سازمان ملل متحد باشد. اين چيزي است كه "نبيل العربي" دبير كل اتحاديه عرب به عنوان كسي كه دستش در كار است و همچنين اخضر ابراهيمي براي آن تلاش مي كنند.
رئيس جمهور مصر خاطر نشان كرد: اكنون مردم زيادي در جهان به اين گروه چهار جانبه اتكا كرده اند و ما هرگز نمي خواهيم در امور داخلي سوريه مداخله كنيم. ملت سوريه خودشان هستند كه سرنوشتشان را تعيين مي كنند ولي ما همه تلاش خود را انجام مي دهيم و بسيار جدي و مصر هستيم كه ناآرامي ها در سوريه را متوقف كنيم.

 

تاریخ: 26/6/91




 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶