نگاه آفران > آفران:تحولات مصر

آفران:تحولات مصر

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۷/۱۰
New Page 1

تحولات مصر 6



وقایع مهم مصر از تاریخ 01/07/91 تا 08/07/91

• كميته مجلس موسسان مصر، در نشست خود با ادامه رياست جمهوري "محمد مرسي"، رئيس جمهور اين كشور تا پايان موعد مقرر موافقت كرد.
به گزارش المحيط، "محمد محيي الدين"، يكي از اعضاي اين كميته با اعلام اين خبر افزود، كميته مجلس موسسان قانون اساسي مصر، با بررسي احكام دوران انتقالي و جمع بندي آنها، با استمرار كار رئيس جمهور كنوني و مجلس شورا موافقت كرده و سيستم انتخاباتي پيشنهادي اين كميته در انتخابات آينده اجرا مي شود. وي همچنين ازپايان يافتن كامل چگونگي برگزاري انتخابات آينده در مصر تا هفته آينده خبر داد.

• رئيس جديد سازمان اطلاعات مصر پنجشنبه(91.06.30) در مقابل رئيس جمهور اين كشور سوگند ياد كرد.
به گزارش پايگاه خبري المنار؛ سرلشگر "محمد رأفت شحاته" در مقابل "محمد مرسي" در كاخ الاتحاديه در منطقه مصر جديد در قاهره سوگند ياد كرد.
مرسي روز نهم اوت گذشته شحاته را پس از بركناري سرلشگر "مراد موافي" به عنوان سرپرست سازمان اطلاعات عمومي مصر منصوب كرده بود. سرلشگر موافي در پي كشتار رفح كه طي آن 16 سرباز مصري در كميني در صحراي سينا در اوايل اوت گذشته كشته شدند از سمتش بركنار شد .

• وزیر امور خارجه مصر تاکید کرد:"محمد مرسی" رئیس‌جمهور این کشور در سفر به نیویورک با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار نخواهد کرد.
به گزارش الشروق، "محمد کامل عمرو" اعلام کرد که مرسی به منظور شرکت در اجلاس دوره‌ای مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر می‌کند ولی دیدار با "باراک اوباما" در دستور کار وی نیست.
وی افزود، برنامه‌ای برای دیدار مرسی با اوباما در نیویورک وجود ندارد زیرا اوباما تنها به حضور در نشست‌ های مجمع عمومی سازمان ملل به مدت یک روز و برای ایراد سخنرانی اکتفا خواهد کرد و پس از آن نیز برای اجرای برنامه‌های انتخاباتی خود نیویورک را ترک خواهد کرد.
"عمرو" همچنین اظهار داشت: برنامه‌های مرسی در سفر به نیویورک واقعا فشرده است و وی صبح روز 26 سپتامبر در مجمع عمومی سخنرانی خواهد کرد و با تعدادی از سران شرکت‌کننده در این اجلاس از جمله رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌ وزیر انگلیس دیدار خواهد کرد.

• لغو معاهده ننگين كمپ ديويد و حذف رژيم صهيونيستي از معادلات سياست خارجي قاهره از اصلي ترين خواسته هاي ملت مصر به حساب می آید.
مشاور رئيس جمهوري مصر ضمن ضروري خواندن تغيير در معاهده سازش كمپ ديويد، خواستار كنترل تمام صحراي سينا از سوي مصر شد."محمد عصمت سيف الدوله" مشاور "محمد مرسي" گفت: پيمان كمپ ديويد به شكل كنوني نمي تواند ادامه پيدا كند و عاقلانه نيست كه پس از سه دهه، هيچ تغييري در آن رخ ندهد. وي بيان كرد: در نظام جديد مصر پيمان كمپ ديويد
نمي تواند به شكل كنوني آن ادامه پيدا كند بويژه اينكه اين معاهده امنيت رژيم صهيونيستي را بيش از امنيت مصر تامين مي كند و ناقض حاكميت مصر است. عصمت بيان كرد: فقط سه كيلومتر در داخل اراضي اشغالي فلسطين منطقه خالي از سلاح محسوب مي شود و به منطقه «د» معروف است، اما در شبه جزيره سينا سه منطقه «آ، ب و ج » وجود دارد كه تعداد نيروهاي مصري در آن بسيار اندك است كه اين به مفهوم فقدان سيطره بر بخش اعظمي از سرزمين مصر و تبديل آن به مكاني براي پرورش و جولان جنايتكاران و شبكه هاي جاسوسي است. وي ضمن مخالفت با به كارگيري سينا به عنوان اهرم فشار بر تصميم گيرندگان مصر افزود، هنگامي‌كه به آمريكايي ها در موضع سازمان هاي مدني غيرقانوني اجازه خروج از كشور داده شد، يكي از كارشناسان نظامي از عمليات نظامي آمريكا از سينا سخن گفت و تاريخ ثابت كرده است كه جنگ هاي سال 1956 و1967 با هدف تاثيرگذاري بر مقامات مصر بوده است. بر اين اساس مردم مصر و گروه هاي سياسي بر ضرورت اصلاح پيمان كمپ ديويد يا لغو آن اتفاق نظر دارند و حادثه رفح نقطه عطف مهمي به شمار مي رود و صددرصد كارشناسان نظامي بر اهميت سيطره مصر بر سينا و اصلاح معاهده كمپ ديويد تاكيد كردند. خبر ديگر اينكه يك هيئت آمريكايي پس از بازديد از تدابير امنيتي ويژه حمايت از سفارت آمريكا در قاهره، مصر را به سوي فرانسه ترك كرد. منابع فرودگاهي مصر ضمن اعلام اين خبر اعضاي اين هيئت را 12 كارشناس امنيتي دانستند كه تدابير امنيتي حمايت از سفارت آمريكا را با همكاري مسئولان مصري بررسي كردند. توفان پيروزي مردم مصر نه تنها خود مصر را دستخوش تغيير و تحول قرارداد، بلكه ساختار سياست ها و ائتلاف هاي منطقه را هم زير و رو خواهد كرد.پيمان كمپ ديويد مصر به عنوان مظهر حفظ امنيت رژيم صهيونيستي و پل ورود اين رژيم به دنياي اسلام به شمار رفت. با توجه به موقعيت مصر از حيث جغرافيايي، فرهنگي و جمعيتي، تحولات مصر اميد بخش شكل گيري روند هاي جديدي در منطقه است.
هم اكنون ملت مصر و ساير ملت هاي اسلامي از "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر انتظار دارند كه هر چه سريع تر پيمان كمپ ديويد را لغو كند. انتظاري كه "مرسي" بايد نسبت به آن پاسخگو باشد .

• وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که لندن به دولت قاهره در خصوص تامین امنیت شبه‌ جزیره سینا پیشنهاد کمک داده است.
به گزارش پایگاه خبری «اهرام آنلاین»، "ویلیام هیگ" گفت: که در جریان سفر اخیر خود به مصر پیرامون وضعیت امنیتی شبه‌جزیره سینا و پیشنهاد دولت انگلیس در خصوص حفظ امنیت این منطقه با "محمد مرسی" رئیس جمهور و دیگر مقامات بلندپایه این کشور بحث‌ و ‌گفت‌وگو کرده است.
"هیگ"پس از بازگشت به لندن در جلسه مشترک با 11 عضو کمیسیون امور خارجی مجلس نمایندگان اظهار داشت: دولت آماده است تا جایی که امکان دارد درحوزه مسائل امنیت داخلی مصر با دولت"مرسی"همکاری داشته باشد. "هیگ"همچنین افزود:اینکه دولت مصر بتواند امنیت داخلی را بویژه در شبه‌ جزیره ناآرام سینا حفظ نماید، بسیار حائز اهمیت است. وزیر امور خارجه انگلیس تصریح کرد که دولت"مرسی" مصمم است تا این هدف را محقق سازد و انگلیس از این موضع رئیس‌جمهور مصر استقبال می‌کند.

• دادستان كل مصر حكم بازداشت كشيش افراط گراي آمريكايي و هفت قبطي مصري را صادر كرد.
به گزارش پايگاه خبري هافينگتن پست اين اقدام براي محاكمه شدن آن ها در دادگاهي درخصوص انتشار فيلم موهن به پيامبر اكرم(ص)و توهين به مقدسات اسلامي در اينترنت صورت گرفته است. گمان مي‌رود كه در حكم بازداشت هفت قبطي مصري و تري جونز، كشيش افراط گراي آمريكايي يك پرونده نمادين باشد. حكم بازداشت اين هفت تن و كشيش افراط گراي آمريكايي دقيقا در روزي مطرح شد كه يك معلم قبطي در جنوب مصر به اتهام انتشار مطالب ضد اسلامي در وب‌سايت فيس‌بوك به زندان محكوم شد. دفتر دادستان كل مصر نيز در بيانيه‌اي اعلام كرد كه اين افراد، به اتهام مخدوش كردن اتحاد ملي، توهين و هتاكي به اسلام و اشاعه اطلاعات نادرست متهم شده‌‌اند و در صورت اثبات اتهاماتشان به اعدام محكوم مي‌شوند. همچنين پرونده اين افراد به دادگاه جنايي ارائه شده است. البته هنوز تاريخ دقيقي براي محاكمه آن ها مشخص نشده است."تري جونز"در مصاحبه‌اي گفته است: ما به حكم صادره از سوي دادستان كل مصر اهميتي نمي‌دهيم و آن را جدي نمي‌گيريم. "تري جونز" پيشتر در آستانه نهمين سالگرد حملات 11 سپتامبر خواستار برگزاري مراسم قرآن سوزي شد و اين اقدام شنيع را انجام داد.

• "عصام عريان" رئيس حزب «آزادي و عدالت» مصر خواستار برخورد قاطع دولت اين كشور با اقدام موهن چاپ كاريكاتور موهن درباره پيامبر اسلام(ص) در مجله طنز فرانسوي «شارلي ايبدو» شد.
به گزارش خبرگزاري رويترز؛"عريان"رئيس حزب آزادي و عدالت مصر، ضمن محكوميت چاپ كاريكاتور موهن درباره پيامبر اسلام(ص)در مجله طنز فرانسوي شارلي ايبدو برخورد قاطع دولت اين كشور با اين اقدام را خواستار شد.

• تشكيلات خودگردان فلسطيني جنبش حماس با صدور بيانيه اي تاكيد كرد كه علت اين بازداشت‌ها ناراحتي رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين از سفر نخست ‌وزير دولت منتخب فلسطين به قاهره است.
جنبش حماس دربيانيه‌اي تاكيد كرد كه دستگاه‌ هاي امنيتي تشكيلات خودگردان بازداشت رهبران، اعضا و كادر حماس در كرانه باختري را افزايش داده‌اند و اين يك اقدام خطرناك است و جنبش فتح مسئول آن است. در اين بيانيه آمده است كه نيروهاي امنيتي تشكيلات خودگردان 60 نفر از رهبران، شخصيت ‌هاي برجسته، اسراي آزاد شده، فعالان جوان و تعدادي از دانشجويان دانشگاه‌ هاي مختلف در كرانه باختري را بازداشت كرده‌اند. برخي منابع حماس نيز اعلام كردند كه تعدادي از بازداشتي ‌ها به محض بازداشت اعتصاب غذاي خود را آغاز كرده‌اند. اين جنبش همچنين تصريح كرد كه بازداشت ده ها نفر از اعضاي اين جنبش بيانگر ناراحتي "محمود عباس" رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين از سفر هيئت حماس و نتايج مثبت سفر اين هيئت است. "فوزي برهوم" سخنگوي حماس اعلام كرد كه عباس با اين بازداشت ‌ها مي‌خواهد سفر هاي هيئت حماس به قاهره را محدود كند همچنان كه پيش از اين سفر نيز سفير تشكيلات خودگردان در قاهره تاكيد كرد كه هنيه حق ندارد در مورد ايجاد منطقه آزاد تجاري با مصر به توافق برسد و پس از آن نيز عباس سفير مصر در رام‌الله را احضار كرده و مراتب اعتراض به سفر هنيه به قاهره را به وي اعلام كرد. "طاهر النونو "سخنگوي دولت حماس از امضاي توافق‌ نامه همكاري ميان مصر و فلسطين درباره افزايش كمك‌ هاي قاهره براي راه‌ اندازي نيروگاه ‌هاي برق غزه خبر داد. با اين حال "سامي ابو زهري"، سخنگوي حماس در بيانيه‌اي، تشكيلات خودگردان را به همكاري با دستگاه امنيتي رژيم صهيونيستي و بازداشت مبارزان فلسطيني ساكن در كرانه باختري متهم كرد.

• منابع آگاه در رياست جمهوري مصر اعلام كردند"محمد مرسي" رئيس جمهور اين كشور سفر برنامه ريزي شده به دو كشور برزيل و پرو را به تعويق انداخت.
به گزارش خبرگزاري آلمان، قرار بود "مرسي" بعد از سفر به آمريكا براي شركت در نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل متحد به دو كشور برزيل و پرو سفر كند. اين منابع دلايل تعويق سفر مرسي به دو كشور برزيل و پرو را اعلام نكردند. قرار است مرسي روز دوشنبه (91.07.03) براي شركت در اجلاس ساليانه مجمع عمومي سازمان ملل عازم آمريكا شود و همچنين قرار بود بعد از اين اجلاس، نيويورك را به مقصد برزيل ترك كند و سپس براي شركت در اجلاس سران كشورهاي عربي و لاتين عازم پرو شود.

• رئیس دفتر اینترپل مصر از صدور قرار بازداشت بین‌المللی علیه هشت متهم پرونده ساخت فیلم موهن به پیامبر اکرم(ص) در آمریکا خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «مصرس»، سرلشگر "مجدی الشافعی" گفت: پس از تشکیل پرونده علیه سازندگان فیلم موهن ضد اسلامی و هتک حرمت پیامبر اسلام در دادستانی مصر، حکم بازداشت علیه متهمان این پرونده صادر شد. وی افزود، دفتر اینترپل مصر از همکاران خود در ایالات متحده آمریکا خواسته است تا در خصوص بازداشت متهمان پرونده اقدام نماید.
شافعی در عین حال تصریح کرد که اگر چه واشنگتن ساخت و انتشار این فیلم را محکوم نموده است اما بعید است که دولت آمریکا با توجه به قانون به اصطلاح آزادی بیان در این کشور سازندگان این فیلم را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.

• یک کاروان ادوات نظامی مصر متشکل از 50 فروند خودروی زرهی و تانک با هدف مبارزه با گروه‌ های مسلح وارد منطقه سینا شد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، منابع امنیتی و شاهدان عینی گفتند که یک کاروان متشکل از تانک‌ و خودروهای زرهی وارد سینا شد و انتظار می‌رود که به نیروهای ارتش مصر که برای مبارزه با گروه‌های مسلح در این منطقه مستقر هستند، بپیوندد. یک منبع امنیتی مصر اعلام کرد که 8 تانک سنگین و مدرن بر روی شناورهای سنگین از کانال سوئز عبور کرده و در راه سینا است. این تانک‌ها از فرماندهی دوم میدانی ارتش در اسماعیلیه ارسال شده است و انتظار می‌رود نیروها و تجهیزات زیادی از ارتش بزودی به سینا ارسال شود. پیش از این ارتش مصر تحت فشارهای رژیم صهیونیستی حدود 20 تانک و خودروی زرهی خود را از منطقه مرزی در رفح خارج کرده بود.
یک منبع آگاه نیز گفت: "عبدالفتاح السیسی" در دیدار با فرماندهان ارتش دوم میدانی بر اهمیت سیطره دوباره بر سینا و پاکسازی کامل آن از گروه ‌های مسلح و تروریستی تاکید کرد. وی همچنین اظهار داشت:ساکنان منطقه سینا برای بازگرداندن امنیت به شبه‌جزیره به نیروهای پلیس و ارتش کمک می‌کنند.

• ارتش رژیم صهیونیستی به دنبال درگیری نظامیان این رژیم با گروه‌های مسلح در مرز مصر با فلسطین اشغالی، نشست اضطراری تشکیل داد.
رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که ارتش این رژیم کشته شدن یک نظامی و زخمی شدن 2 نفر دیگر و نیز کشته شدن 3 فرد مسلح در جریان تبادل تیراندازی در نزدیکی مرزهای مصر و فلسطین اشغالی را تائید کرد.
بر اساس این گزارش، یک گروه مسلح یک بسته انفجاری بزرگی را منفجر کرد و همچنين به روی یک یگان ارتش رژیم صهیونیستی در نزدیکی کوه «حدیف» واقع در مرز مصر با فلسطین اشغالی آتش گشود که نظامیان صهیونیست نیز به آن واکنش نشان دادند. به گفته منابع صهیونیست، تبادل آتش بین گروه مسلح و نظامیان صهیونیست در گرفت که طی آن 3 فرد مسلح و یک نظامی صهيونيست کشته و 2 نظامی دیگر صهیونیست زخمی شدند.
پلیس مصر نیز اعلام کرد که در حمله سه فرد مسلح به نقطه مرزی بین مصر و فلسطین اشغالی یک نظامی از رژيم صهيونيستي کشته شد. ارتش رژیم صهیونیستی در حال تعقیب افراد مسلح در منطقه مرزی است و از اینکه این گروه‌ها به داخل سرزمین اشغالی نفوذ کنند، نگران است.
از سوی دیگر "بنی گانتس" رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی جلسه‌ای را به منظور ارزیابی اوضاع مناطق مرزی با مصر تشکیل داد. یک سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که افراد مسلح سعی داشتند عملیات خطرناکی را انجام داده و تعداد نظامیان زیادی را کشته و عملیات انتحاری در میان نیروهای رژيم صهيونيستي انجام دهند.

• جماعت اخوان المسلمین مصر از دولت فرانسه خواست تدابیری علیه هفته‌ نامه «شارلی ابدو» به دلیل انتشار کاریکاتورهای اهانت‌امیز به پیامبر (ص) اتخاذ کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حزب «آزادی و عدالت»، وابسته به جماعت اخوان المسلمین مصر که انتشار کاریکاتورهای توهین‌آمیز به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام (ص) در هفته‌نامه «شارلی ابدو» را محکوم و از دولت فرانسه خواستار اتخاذ تدابیر قاطع برای مقابله با این اقدام شد. حزب آزادی و عدالت مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد، این حزب از دولت فرانسه می‌خواهد تدابیر قاطع و فوری علیه این مجله اتخاذ کند، همانگونه که از دستگاه قضایی این کشور نیز می‌خواهد، تدابیر بازدارنده‌ای علیه مجله منتشرکننده تصاویر توهین‌آمیز علیه "کاترین میدلتون"، همسر نوه ملکه انگلیس اتخاذ کند.
آزادی و عدالت در بیانیه خود به موضع قاطع مقامات فرانسوی علیه کسانی که هلوکاست را در فرانسه انکار می‌کنند، اشاره کرده است. شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمین مصر زمان انتشار این کاریکاتورهای افراطی که تنها چند روز پس از انتشار فیلم توهین‌کننده به ساحت مقدس پیامبر(ص) صورت گرفته است، را سوال برانگیز دانست.
این حزب در ادامه این سوال را مطرح کرد که آیا این به آن معنا نیست که دست‌های پنهانی در جهان غرب در تلاشند، ملت‌های عرب و مسلمان که به تازگی از رژیم‌های دیکتاتوری و فاسد خلاص شده‌اند، را تحریک کنند و به جان هم بیاندازند. این حزب در پایان از سازمان ملل خواستار تصویب توافقنامه‌ای بین المللی برای محافظت از نمادهای مذهبی شد.

• مدارس و مراکز فرهنگی فرانسه در پایتخت مصر تعطیل شد. به گزارش خبرگزاری واس عربستان، سفارت فرانسه در مصر اعلام کرد مدارس و مرکز فرهنگی آن کشور در قاهره پنج شنبه (91.06.30) به سبب بیم از واکنش ها به انتشار کاریکاتور موهن به ساحت پیامبر اسلام (ص) در یک مجله فرانسوی، تعطیل است .
سفارت فرانسه در قاهره همچنین از تشدید تدابیر امینتی در این سفارتخانه خبر داد و گفت پس از پایان تعطیلات آخر هفته فعالیت مدارس و مراکز فرهنگی فرانسه در قاهره از سر گرفته و درصورت ادامه تعطیلی، اعلامیه دیگری منتشر می شود. وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که همه سفارتخانه ها و مدارس این کشور در 20 کشور جهان روز جمعه تعطیل و تدابیر امنیتی در سفارتخانه های فرانسه در کشورهای جهان تشدید می شود.

• "احمد شفیق" به پرداخت رشوه در جریان مبارزات انتخاباتی خود متهم شد.
به گزارش پایگاه خبری «المصری الیوم» پلیس مصر از پیگیری پرونده شکایت علیه شفیق به اتهام پرداخت رشوه در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور خبر داد. یک شهروند مصری اخیراً علیه "شفیق" به اتهام پرداخت رشوه به دو میلیون شهروند مصری در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری شکایت نموده است.
در این گزارش به وابستگی حزبی یا گرایش‌ های سیاسی این فرد هیچ اشاره‌ای نشده است. این شهروند مصری که "مصطفی عاشور" نام دارد، در شکایت خود اعلام کرده است که این دو میلیون نفر در واقع اعضای 500 هزار خانوار مصری هستند که به صورت غیرقانونی در حال ساخت مسکن بر روی زمین‌های زراعی هستند و ادعا می‌کنند که شفیق به آن ها قول داده بود چنانچه در انتخابات به وی رای بدهند آن ها را از پرداخت جریمه معاف می‌کند.
در گزارش این روزنامه همچنین آمده است: مصطفی عاشور، "شفیق" را متهم کرد که در یک کنفرانس خبری در استان غربیه واقع در 80 کیلومتری شمال قاهره اعلام کرده که اگر در انتخابات ریاست‌ جمهوری پیروز شود، علیه کسانی که از زمین‌های کشاورزی برای ساخت‌ و ساز استفاده کردند، هیچ اقدام قانونی نخواهد کرد."عاشور" در شکایت خود ادعا کرد که وعده‌های شفیق به ساخت‌ و ساز این منطقه رونق بسیاری داد اما از طرف دیگر اداره حفاظت املاک و اراضی وزارت کشاورزی مصر نیز اعلام داشت، در جریان مبارزات انتخاباتی بخش قابل‌توجهی از زمین‌های کشاورزی نابود شده است. شفیق همچنین متهم است که مانع از اقدامات موثر فرمانداری‌ها، وزارت کشاورزی، نیروهای پلیس و ارتش برای مهار نابودی زمین‌های حاصلخیز شده است.
این در حالی است که مقامات دولت مصر نام شفیق را به اتهام فروش ارزان قیمت زمینی به مساحت 40 هزار متر مربع در دهه 1990 به "علاء" و "جمال مبارک" در فهرست افراد تحت تعقیب قضایی قرار داده‌اند. این زمین در منطقه اسماعیلیه بوده و جزء مایملک انجمن تعاونی مسکن نیروی هوایی ارتش است. "شفیق" در زمان فروش این زمین، فرمانده نیروی هوایی ارتش مصر بوده است.

• انفجار بمب دست ساز در ایستگاه قطار استان ˈالدقهلیهˈ مصر در 80 کیلومتری شمال قاهره سه زخمی بر جا گذاشت.
شاهدان عینی گفتند که شنبه (91.07.01) انفجار مهیبی در ایستگاه قطار شهر ˈطلخاˈ به وقوع پیوست و سه تن از حاضران در ایستگاه بر اثر وحشت مسافران هنگام فرار، زخمی شدند. یکی از شاهدان گفت این انفجار خساراتی نیز بر جای گذاشت.
یک منبع امنیتی مصر با تایید این انفجار گفت: یک بمب دست ساز که در سطل زباله ایستگاه رها شده بود؛ منفجر شد.
این منبع امنیتی اعلام کرد که اوضاع تحت کنترل است.

• به گفته یک تیم پزشکی قانونی "حسنی مبارک" هرگز سکته نکرده و حال عمومی او خوب است.
به گزارش تلویزیون پرس تی وی، یک تیم پزشکی قانونی که مامور معاینه حسنی مبارک بوده است، اعلام کرد که حال رئیس جمهور سابق خوب است و او هرگز سکته نکرده است.
وکلای مدافع مبارک می خواهند او را از زندان به بیمارستان منتقل کنند اما تیم پزشکی که از سوی دادستان کل برای بررسی موضوع مامور شده است، می گوید حال او خوب است و نیازی به انتقال به بیمارستان نیست.

• دادگاه عالی اداری مصر روز شنبه(91.07.01)در جلسه‌ای رسیدگی به دادخواست قضایی مربوط به انحلال مجلس الشعب (پارلمان) را به جلسه 15 اکتبر(24 مهر) موکول کرد.
پایگاه الیوم السابع گزارش داد، دادگاه عالی اداری به ریاست قاضی"حسین برکات"نایب رئیس شورای دولت برگزار و طی آن تصمیم گرفته شد که رسیدگی به دادخواست قضایی مهندس "انور درویش" در خصوص انحلال پارلمان به 15 اکتبر موکول شود تا مستندات و یادداشت‌های ارائه شده از سوی وی مورد بررسی قرار گیرد.
درویش با ارائه دادخواست قضایی علیه رئیس کمیته عالی انتخابات خواستار برگزاری مجدد انتخابات به دلیل عدم مطابقت قانون مجلس الشعب (پارلمان) با قانون اساسی شده است و این در حالی است که دادگاه عالی قانون اساسی حکم انحلال پارلمان را صادر کرده است.

• رهبر بزرگترین حزب اسلامگرای مصر روز شنبه (91.07.01) گفت رئیس جمهور مصر و دیگر رهبران مسلمان باید پس از ساخت یک فیلم ضد اسلامی از سازمان ملل متحد بخواهند بی احترامی مذهبی را ممنوع اعلام کند .
حزب سلفی النور برغم اختلاف های اعتقادی و سیاسی با اخوان المسلمین که"محمد مرسی"رئیس جمهور مصر نیز وابسته به آن است، در حمایت از مرسی در انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن مصر نقشی کلیدی داشت .
این حزب که "عماد عبدالغفور "رهبری آن را به عهده دارد اکنون دومین حزب بزرگ در پارلمان مصر به شمار می رود و به عنوان یک نیروی قوی در سیاست های جدید مصر ایفای نقش می کند.
عبدالغفور که یکی از چهار دستیار برجسته رئیس جمهور مصر به شمار می رود روز شنبه(91.07.01)در مصاحبه با رویترز گفت: ما خواستار قانون یا قطعنامه ای هستیم که در آن بی حرمتی به اسلام به عنوان یک دین و همچنین توهین به پیامبر اسلام (ص) ممنوع و غیرقانونی اعلام شود .
سران و همراهان 193 کشور جهان از 25 تا یکم اکتبر در نیویورک گردهم می آیند تا نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را برگزار کنند.
"مرسی" به همراه رهبران جدید لیبی، یمن و تونس، کار خود را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد آغاز خواهد کرد.
"عبدالغفور" تصریح کرد برخی گروه ها ازطریق بدنام کردن اسلام در تلاش برای ایجاد اختلاف بین کشورهای غربی و دولت های اسلام خواه جدید هستند.
وی گفت پس از سرنگونی "حسنی مبارک" و دیگر دیکتاتورها ازطریق برگزاری انتخابات دموکراتیک که روی کار آمدن دولت های اسلام خواه جدید را درپی داشته، یک واقعیت جدید در خاورمیانه ظهور یافته است .
تحلیلگران می گویند اعتراض های خشونت آمیز در سراسر جهان عرب در واکنش به یک فیلم ضد اسلامی می تواند بازتاب تقویت روزافزون گروه های سلفی باشد که از گسترش آزادی در کشورهای بهار عربی سود می برند .
نفوذ سلفی ها در کشورهای بهار عربی به ویژه در مصر، لیبی و تونس افزایش چشمگیری داشته است.
اگرچه اکثر سلفی ها طرفدار خشونت نیستند، اما گفته می شود برخی گروه ها اکنون در جهت توسل به زور و خشونت حرکت می کنند .
"ژان پیر فیلو" تحلیلگر فرانسوی گفت: آن ها به بهانه مقابله با ناقضان قوانین مذهبی، به دنبال ایجاد موازنه قدرت در خیابان هستند.
شبکه های تلویزیونی مذهبی که از عربستان سعودی مرکز اصلی سلفی ها پخش می شوند، ظاهرا از عوامل تقویت سلفی ها در سراسر جهان عرب طی بیست سال گذشته بوده اند.
برخلاف اخوان المسلمین که یک سازمان به خوبی سازمان یافته و کاملا سیاسی است، سلفی ها متشکل از گروه های کوچک در اطراف روحانیون بانفوذ هستند که بیشتر تلاش می کنند از عقاید خودشان دفاع کنند.
"فیلو" گفت: از عبارت سلفی ها بیشتر برای متمایز ساختن اسلامگرایان تحت حمایت عربستان سعودی از اخوان المسلمین استفاده می شود و قطر که در حمایت از قیام های عربی نقش مهمی داشته است، اکنون بیشتر با اخوان المسلمین در ارتباط است.

• "محمد مرسی"، رئیس جمهور مصر، در گفتگویی که شامگاه شنبه (91.07.01)از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد مصر کشوری غیر نظامی، مبتنی بر قانون اساسی است و دموکراتیک باقی خواهد ماند.
"مرسی" همچنین گفت به همین علت حق ابراز عقیده به شرطی که به مصالح عمومی و خصوصی آسیب نزند، برای همه شهروندان تضمین شده است.
"مرسی" خاطرنشان کرد دولت برای حاکم شدن عدالت اجتماعی، افزایش درآمدها و کاهش هزینه های شهروندان تدابیری اتخاذ خواهد کرد.
رئیس جمهور مصر افزود وی برای پاسخگویی به خواسته های مردم مصر جهت بهبود شرایط زندگی خود «طرح تجدید تولد» را به مرحله اجرا خواهد گذاشت.
"مرسی" اعلام کرد متقاعد شده است که مصر قادر است پیشرفت کند و به کشوری صنعتی تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از قاهره، مرسی با اشاره به اینکه دوره انتقال با مشکلات متعددی همراه بود، تاکید کرد بعد از انتخابات اکنون اوضاع به سوی ثبات سیاسی پیش می رود.
• منابع دیپلماتیک در وزارت امور خارجه مصر تاکید کردند که این وزارتخانه در حال بررسی پاسخ به ادعاهای رژیم صهیونیستی است.
پایگاه الیوم السابع گزارش داد، وزارت امور خارجه مصر تصمیم دارد به ادعای رژیم صهیونیستی در مورد سرنوشت مایملک یهودیان در جهان عرب از جمله مصر که اخیرا نیز برای آن تبلیغات زیادی به راه انداخته است، پاسخ دهد.
وزارت خارجه مصر همچنین در حال بررسی پاسخ به تلاش تل‌آویو برای تعامل با یهودیان کشورهای عربی به عنوان پناهندگان در سرزمین های اشغالی، است.
بر اساس این گزارش وزارت خارجه مصر همچنین فاش کرد که تاکنون هیچ ابلاغیه رسمی درباره این ادعاها دریافت نکرده است و رژیم صهیونیستی و سازمان ملل هیچ گونه پاسخ رسمی از مصر درباره مایملک یهودیان درخواست نکرده‌اند.
وزارت خارجه مصر همچنین تاکید کرده است در صورتی که رژیم صهیونیستی این ادعاها را در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در روز 25 ماه جاری مطرح کند، قاهره به آن پاسخ خواهد داد.

• منطقه مرزی مصر و فلسطین اشغالی از شنبه(91.07.01) شاهد استقرار گسترده نیروهای ارتش مصر و گشت‌زنی نیروهای ارتش در این منطقه است.
پایگاه الیوم السابع گزارش داد، منابع امنیتی و شاهدان عینی گفتند که به دنبال حمله روز جمعه (91.06.31) به گشتی صهیونیستی در منطقه مرزی مصر و فلسطین اشغالی این منطقه از شنبه(91.07.01) شاهد استقرار گسترده نیروهای ارتش مصر است و گشتی‌های نظامی صهیونیستی و مصری در حال گشت‌زنی هستند.
بر اساس این گزارش همچنین خودروهای عابر در این منطقه به منظور شناسایی هویت رانندگان آن ها به دقت مورد بازرسی قرار می‌گیرند و در همین راستا یک منبع مسئول امنیتی نیز گفت که تعدادی از ادوات نظامی که از سوی فرماندهی ارتش دوم میدانی به منطقه سینا وارد شده است، به منطقه مرزی جنوب گذرگاه کرم ابوسالم تا شمال گذرگاه زمینی العوجه منتقل خواهد شد.
از سوی دیگر برخی طرف‌ها نیز مشغول بررسی اطلاعات مربوط به کشته شدن سه نفر از عناصر مسلح در جریان حمله به گشتی نظامی رژیم صهیونیستی در نزدیک تابلوی بین‌المللی شماره 47 هستند که در جریان آن یک نظامی صهیونیستی نیز کشته شد.

• پایگاه الیوم السابع گزارش داد،"یاسر علی"سخنگوی ریاست جمهوری مصر اعلام کرد:"محمد مرسی"رئیس جمهوری این کشور بامداد دوشنبه (91.07.03) برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد رهسپار نیویورک خواهد شد.
وی افزود: رئیس جمهوری مصر علاوه بر دیدار با رهبران و روسای برخی کشورها با شبکه پی بی اس آمریکا نیز گفتگو خواهد کرد.
"یاسر علی" بیان کرد: مرسی با برخی رهبران دینی در راستای گفتگو میان ادیان نیز دیدار خواهد داشت. وی در روز سه شنبه (91.07.04) در جلسات مجمع عمومی در صبح و بعد از ظهر مشارکت می کند و دیدارهایی با برخی رهبران دنیا انجام می دهد.
وی تاکید کرد: محمد مرسی، ساعت نه صبح سخنرانی می کند و پس از آن با مصری های مقیم آمریکا دیدار و ساعت هشت شامگاه چهارشنبه (91.07.05)، آمریکا را به سوی مصر ترک می کند.

• "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع مصر، "جیمز ماتیس" فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا و هیئت همراه وی را به حضور پذیرفت.
در دیدار هیئت آمریکایی با وزیر دفاع مصر تحولات منطقه و همکاری های نظامی میان دو کشور مورد رایزنی قرار گرفت.
هیئت آمریکایی ضمن تبریک به السیسی به خاطر تصدی پست وزارت دفاع مصر برای وی آرزوی موفقیت کرد و اهمیت تقویت روابط میان دو کشور را مورد تاکید قرار داد.
همچنین "صدقی صبحی" رئیس ستاد نیروهای مسلح مصر نیز با هیئت آمریکایی دیدار کرد.

• "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر اعلام کرد کشورش و آمریکا «دوستان واقعی» هستند اما لزوما متحد یکدیگر نیستند.
مرسی این مطلب را در پاسخ به پرسشی درباره سخنان اواسط سپتامبر "باراک اوباما"رئیس جمهور آمریکا بیان کرد. اوباما در آن زمان گفته بود آمریکا مصری ها را نه متحد خود می داند و نه دشمن خود.
مرسی از پاسخ دادن به این پرسش که آیا او کشورش را متحد آمریکا می داند طفره رفت و گفت این به تعریف شما از یک متحد بستگی دارد.
مرسی در عین حال گفت دو کشور «دوستان واقعی» هستند.
پس از اظهارات اوباما که در بحبوحه درگیری ها مقابل سفارت آمریکا در قاهره بیان شد، بسیاری از مسئولان آمریکایی درصدد برآمدند سخنان او را اصلاح کنند.
"جی کارنی"سخنگوی کاخ سفید اطمینان داد مصر «یک شریک نزدیک و قدیمی آمریکاست». "ویکتوریا نولاند" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز گفت مصر متحد آمریکا خارج از ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) باقی خواهد ماند.
مصر از سال 1989 وضعیت «متحد بزرگ خارج از ناتو» را دارد که به آن امکان می دهد همکاری نظامی ترجیحی با آمریکا همچنین استرالیا، ژاپن، اردن، رژیم صهیونیستی و تایلند داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هزاران مصری که بیشترشان سلفی بودند 11 سپتامبر با تظاهرات مقابل سفارت آمریکا انتشار فیلم ضد اسلامی «بی گناهی مسلمانان» را که موجی از اعتراضات خشونت آمیز را در جهان اسلام به دنبال داشت، محکوم کردند.
به نوشته نیویورک تایمز، رئیس جمهور مصر دیدار با باراک اوباما را در کاخ سفید خواستار شد اما واشنگتن استقبال سردی از این پیشنهاد به عمل آورد و مرسی در نهایت از تصمیم خود صرف نظر کرد.

• ده‌ها نفر از مردم مصر شنبه (91.07.01) با برگزاری تظاهراتی در مقابل سفارت فرانسه در قاهره انتشار کاریکاتور موهن به پیامبر اکرم(ص) در یکی از نشریات فرانسوی را محکوم کردند.
پایگاه الیوم السابع گزارش داد، مصری‌های خشمگین با تجمع در مقابل سفارت فرانسه شعارهای دینی سر دادند.
تظاهرات‌کنندگان شعار می‌دادند: "ای مسلمان انقلاب، انقلاب"، "ای مصری انقلاب، انقلاب، به رسول خدا اهانت می‌کنند"، "ای آمریکا این آزادی‌ها ظلم و تجاوز است.
"عبدالناصر محمد" یکی از شرکت‌کنندگان در این تظاهرات گفت که آن ها برای ارتکاب خشونت علیه سفارت تجمع نکرده‌اند.
وی بر مسالمت‌آمیز بودن تظاهرات تاکید کرد و گفت که هدف از برگزاری این تظاهرات بیان دیدگاه خود و مخالفت با تجاوزات غرب علیه پیامبر اکرم(ص) است همچنانکه خود نخست‌وزیر فرانسه نیز گفته است که هر شهروندی حق دارد دیدگاه خود را بیان کند.
وی در ادامه تصریح کرد که تمدن اروپا آنگونه که آن ها ادعا می‌کنند تمدن آزادی نیست بلکه بر ظلم و ستم علیه ملت‌های در حال رشد مبتنی است.
این در حالی است که نیروهای امنیتی مصر خیابان‌های اطراف سفارت فرانسه را بسته و صدها نیروی امنیتی و فرماندهان امنیتی برای جلوگیری از هر گونه درگیری در اطراف سفارت مستقر شدند.

• رئیس جمهور مصر در آستانه سفر خود به آمریکا به روزنامه نیویورک تایمز گفت که دوران جدیدی آغاز شده است و آمریکا باید به جهان عرب احترام بگذارد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، در آستانه اولین سفر رئیس جمهور جدید مصر به آمریکا، "محمد مرسی" گفت که آمریکا نیاز دارد رویکرد های خود نسبت به جهان عرب را به طور اساسی تغییر دهد و احترام بیشتری به ارزش‌های جهان عرب بگذارد و به ساخت یک دولت فلسطینی کمک کند. محمد مرسی که از رهبران پیشین حزب اخوان المسلمین و اولین رئیس جمهور دموکراتیک مصر است در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز به معرفی دیدگاه‌های خود برای افکار عمومی آمریکا و همچنین چشم انداز آینده مصر پرداخت. مرسی درباره چشم انداز پیمان «کمپ دیوید» با رژيم صهيونيستي گفت: آمریکا باید به تعهدات خود در زمینه حاکمیت فلسطینی‌ها بر سرنوشت خود عمل کند. وی همچنین گفت: آمریکا باید به تاریخ و فرهنگ جهان عرب احترام بگذارد. رئیس جمهور مصر گفت: آمریکا نباید از مصر انتظار داشته باشد که بر اساس قوانین دیگران حکومت کند.
"مرسی" خطاب به دولتمردان آمریکایی گفت: اگر شما بخواهید عملکرد مردم مصر را بر اساس فرهنگ آلمان، چین و یا آمریکا بسنجید جایی برای قضاوت باقی نمی‌ماند. وی گفت: مصری‌ها هر وقت تصمیمی بگیرند آن را اجرا می‌کنند و این تصمیمات ممکن است با منافع آمریکا تناسب نداشته باشد چرا که آمریکا هم وقتی تصمیم می‌گیرد با توجه به اصول مردم خودش تصمیم می‌گیرد نه کشور دیگری.
وی گفت: مصر هیچ خصومتی با غرب ندارد اما انتظار دوران "حسنی مبارک" نیز انتظار بیهوده‌ای است. مرسی تاکید کرد که مصر اکنون بر اساس انتخاب‌ های مردم خود عمل می‌کند نه هیچ چیز دیگر.
رئیس جمهور مصر گفت: آمریکا در زمینه موضوع فلسطین مسئولیت ویژه ای دارد چرا که پیمان کمپ دیوید را امضا کرده است. براساس این توافق رژيم صهيونيستي باید نیروهای نظامی خود را از کرانه باختری و غزه بیرون بکشد. مرسی در زمینه روابط آینده خود با اخوان المسلمین گفت: من با اخوان المسلمین بزرگ شدم. من یک اخوانی هستم و سیاست را با اخوان المسلمین یاد گرفته ام. من یاد گرفتم کشورم را دوست داشته باشم.
وی گفت هیچ تضادی میان وفاداری من به اخوان المسلمین و وظایفم در ریاست جمهوری وجود ندارد اما من رئیس جمهور همه مردم مصر از جمله همه اقلیت‌ها هستم.

• رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی به همراه تعدادی از افسران ارشد ارتش از منطقه مرزی مصر بازدید کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "بنی گانتس" به همراه تعدادی از افسران ارشد ارتش رژيم صهيونيستي به بازدید میدانی از منطقه مرزی مصر که روز جمعه گذشته شاهد حملات علیه نظامیان صهیونیست بود، پرداخت.
گانتس همچنین در جمع نیروهای گارد مرزی اين رژيم گفت: ما از مرزهای خود دفاع می‌کنیم و کسی که سر جنگ با ما دارد باید این نکته را مورد توجه قرار دهد. وی تصریح کرد که تهدیدات تروریستی از شبه جزیره سینا علیه رژين صهيونيستي همچنان وجود دارد و ما با چالش مستمر از سینا مواجه هستیم و این چالش از دو سال پیش از زمان وقوع انقلاب مصر آغاز شده است و تلاش‌های زیادی کردیم تا مرز را ببندیم اما با این حال تهدیدات همچنان وجود دارد. گانتس همچنین از تلاش‌های نظامیان زن و مرد گردان «کرکال» مستقر در مرز مصر که هفته گذشته 3 نفر از نیروهای مسلح را کشتند، قدردانی کرد.
از سوی دیگر سایت‌های رژيم صهيونيستي فاش کردند که بر اساس تحقیقات اولیه انجام شده درباره حادثه روز جمعه، نظامی صهيونيست در نتیجه عملیات انتحاری یکی از عناصر مسلح کشته شده است.

• گروه موسوم به «أنصار بیت‌المقدس» مسئولیت حمله به نظامیان رژیم صهیونیستی در مرز مصر را پذیرفت و تاکید کرد که این حمله در اعتراض به فیلم موهن به پیامبر اکرم (ص) بوده است.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، گروه أنصار بیت‌المقدس در بیانیه‌ ای مسئولیت حمله روز جمعه گذشته به نظامیان صهيونيست در مرز مصر را که طی آن یک نظامی کشته و 2 نفر نیز زخمی شدند، پذیرفت.
در این بیانیه آمده است که این عملیات در راستای ادب کردن کسانی بود که به پیامبر خدا جسارت کرده‌اند. این بیانیه که از مرکز آمریکایی «سایت» متخصص در زمینه نظارت بر سایت‌های الکترونیکی اسلامی منتشر شد، می‌افزاید: وظیفه ما دفاع از نبی اکرم(ص) است و برادران انصار بیت‌المقدس با این کار یهودیانی را که این کار قبیح را مرتکب شدند، ادب کردند.
این گروه در بیانیه خود تاکید کردند که در این عملیات هشت نظامی رژيم صهيونيستي کشته شدند و این عملیات در واقع برای انتقام‌گیری از کشته شدن یکی از عناصر انصار بیت‌المقدس که اوت گذشته توسط نظامیان صهیونیست کشته شده بود، تدارک دیده شد.

• منابع آگاه امنیتی مصر از نفوذ عناصر سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد» و عرب‌نماها به منطقه سینا برای مقابله با گروه‌های مسلح خبر دادند.
به گزارش روزنامه مصری «الیوم السابع»، منابع آگاه امنیتی مصر گزارش دادند که موساد طرحی را تحت عنوان «بازدارندگی پیشرفته در مرزهای مصر» تدوین کرده است که شامل نفوذ عناصر زیادی از گروه شناسایی و گسترش حضور نیروهای ویژه با تجهیزات و آموزش‌های عالی و نیز یگان‌های عرب‌ نما در استان‌ های سوئز، اسماعیلیه و پورسعید است تا به عنوان پایگاه‌های شناسایی پیشرفته هر گونه تحرکاتی را در سینا و مرزهای سرزمین اشغالی رصد کنند.
این طرح رژیم صهیونیستی شامل یگان ‌های مراقبت مجهز به ماهواره و هواپیماهای بدون سرنشین برای اجرای عملیات سریع به منظور هدف قرار دادن عناصر مسلح در نقاط مرزی است و این یگان‌ها موفق شدند سه عنصر مسلح را که سعی داشتند به گشتی نظامی رژيم صهيونيستي حمله کنند، رصد کرده و آن ها را بکشند.
بنابر این گزارش این طرح که با هماهنگی مصر در حال اجراست در راستای تکمیل طرح دفاع از مرز از طریق تسریع روند احداث دیوار حایل در مرز مصر واقع در شمال ایلات به سمت جنوب گذرگاه کرم ابوسالم و نیز کار گذاشتن سیستم‌های هشدار پیشرفته و سامانه ضد موشکی، رادار به منظور رصد تحرکات با استفاده از ماهواره‌های جاسوسی، استفاده از یگان‌های گولانی و سگ‌های آموزش دیده و تیم‌ صاعقه زنان و تانک‌های مرکاوا 4 است.

• منابع قضایی در قاهره اعلام کردند دیوان عالی اداری مصر روز یکشنبه (91.07.02) به اعضای حزب سابق "حسنی مبارک"، اجازه داد در انتخابات پارلمانی آینده این کشور نامزد شوند.
دیوان عالی اداری مصر با انتشار بیانیه ای اعلام کرد هیچ یک از شهروندان مصر را نمی توان از حقوق مدنی شان از جمله حق نامزد شدن برای تصدی سمت در نهادهای قانونگذاری محروم کرد اما مشروط به اینکه آن ها معیارهای لازم را برای اینکار داشته باشند.
تصمیم دیوان عالی اداری مصر به اعضای پیشین حزب ملی دموکرات (حزب "حسنی مبارک" که اکنون منحل شده است) اجازه می دهد در انتخابات پارلمانی آینده مصر که قرار است در سال 2013 برگزار شود، نامزد شوند.
آوریل سال 2011 چند هفته پس از سرنگونی رژیم حسنی مبارک تحت فشار اعتراضات مردمی، دیوان عالی اداری مصری حزب سیاسی حسنی مبارک را منحل کرد و دستور داد دارایی ها و سرمایه های این حزب در اختیار دولت قرار گیرد.
شنبه گذشته، همین نهاد قضایی مصر حکم دیوان عالی قانون اساسی کشور را تایید کرد. دیوان قانون اساسی مصر در ماه ژوئن انتخابات مجلس سفلی پارلمان مصر را که شش ماه پیش برگزار شده بود، بی اعتبار دانست.
شورای عالی نیروهای مسلح مصر که پس از برکناری حسنی مبارک از ریاست جمهوری، اداره امور کشور را به دست گرفت مجلس نمایندگان مصر را منحل کرده و اختیارات قانونگذاری را به ارتش داده بود تا به این ترتیب امیدهای آن هایی که آرزو داشتند ارتش قدرت را به یک غیرنظامی واگذار کند، کمرنگ شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، قرار است دو ماه پس از تصویب قانون اساسی جدید در مصر، انتخابات پارلمانی جدیدی در این کشور برگزار شود.
کمیته ای که اکثر اعضای آن را اسلامخواهان مصری تشکیل می دهند در حال تدوین متن قانون اساسی جدید مصر است و انتظار می رود تا پایان سال تدوین و تصویب این قانون به پایان برسد.
• شبکه تلویزیونی الجزیره، گزارش داد، برای 14نفر از اعضای گروه موسوم به توحید و جهاد به اتهام قتل نیروهای امنیتی مصر در شبه جزیره سینا حکم اعدام صادر شد.
رویترز نیز با اعلام این خبر نوشت که یک دادگاه مصری علاوه بر صدور حکم اعدام برای 14 متهم تندرو، 4 نفر دیگر را به حبس ابد محکوم کرد.

• ارتش مصر در راستای تشدید عملیات نظامی علیه گروه‌های مسلح یک کاروان از تانک‌های مدرن خود را به منطقه سینا اعزام کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، یک کاروان از تانک‌های مدرن از کانال سوئز عبور کرده و به ورودی استان شمال سینا رسید. منابع امنیتی و شاهدان عینی اعلام کردند که کامیون‌های غول پیکر حامل تانک به سمت شهر العریش در حرکت هستند تا به بقیه تانک‌ها و خودروهای زرهی حاضر در این منطقه بپیوندند و حملات علیه گروه‌ های مسلح تشدید شود. بر اساس این گزارش تعدادی از مناطقی که احتمال حضور عناصر مسلح در آن ها هست، به محاصره درآمده و خودروهای زرهی سبک و نیروهای پیاده نظام به این مناطق یورش خواهند برد تا کنترل این مناطق را به دست گرفته و جلوی فرار عناصر مسلح گرفته شود. بر اساس این گزارش همچنین مرز مصر و سرزمين هاي اشغالي با تعدادی از خودروهای نظامی برای مقابله با هر گونه نفوذ نیروهای مسلح پشتیبانی خواهد شد.
• یک عضو شورای عالی نیروهای نظامی مصر به مقامات صهیونیست هشدار داد که در صورت تجاوز نیروهای این رژیم به صحرای سینا، با واکنش شدید مصر مواجه خواهند شد.
به گزارش روزنامه "تایمز رژیم صهیونیستی"، یکی از اعضای ارشد شورای عالی نیروهای نظامی مصر به رژيم صهيونيستي نسبت به ورود به صحرای سینا هشدار داد. این مقام مصری که خواسته نام وی فاش نشود، در مصاحبه با روزنامه «المصری‌الیوم» گفته است که مقامات مصری به دقت وضعیت صحرای سینا را تحت نظر دارند. وی همچنین ضمن تمجید از فعالیت نیروهای مصری در صحرای سینا، اعلام کرد که مصر دست هر متجاوز داخلی و خارجی به این منطقه را قطع خواهد کرد.
عضو شورای عالی نیروهای نظامی مصر با اشاره به صحبت‌های "بنیامین نتانیاهو" نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی که خواستار پاکسازی صحرای سینا شده بود، نسبت به تلاش رژيم صهيونيستي برای تحریک مصر هشدار داد.
این صحبت‌ها پس از آن بیان می‌شود که "محمد عبدالحلیم" نماینده پارلمان مصر هم در مصاحبه با شبکه العربیه گفته است که اين رژيم تحت هیچ شرایطی اجازه حمله به مصری‌ها در صحرای سینا را ندارد.

• سفیر آلمان در قاهره تاکید کرد که رژیم صهیونیستی نمی‌تواند از فروش زیردریایی آلمانی به مصر ممانعت به عمل آورد.
به گزارش الیوم السابع، "میشائیل بوک" در خصوص فروش زیردریایی آلمانی به مصر گفت: این امور کاملا محرمانه است و هیچ کس مجاز به اطلاع یافتن از آن نیست بلکه این مسئله تنها مربوط به آلمان و مصر است و هیچ کس حق دخالت در آن را ندارد. وی افزود که رژيم صهيونيستي هیچ ارتباطی به معامله زیردریایی بین آلمان و مصر ندارد و نمی‌تواند مانع این کار شود و اگر دولت آلمان تصمیمی اتخاذ کند هیچ کس نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد.
پیش از این رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که رژیم صهیونیستی از آلمان خواسته است که پیش از عقد قرارداد فروش سلاح به کشورهای عربی با تل‌آویو هماهنگی به عمل آورد تا قدرت بازدارندگی این رژیم در خاورمیانه حفظ شود.
بر اساس این گزارش رژیم صهیونیستی تهدید کرده است چنانچه قاهره 2 زیردریایی از آلمان خریداری کند، کمک‌های مالی آمریکا به مصر قطع خواهد شد.

• رئیس جمهور مصر و هیئت همراه وی به منظور شرکت در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل عازم نیویورک شدند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد مرسی" و هیئت همراه وی فرودگاه قاهره را به مقصد نیویورک ترک کردند و این نخستین سفر مرسی به آمریکا از زمان عهده‌داری منصب ریاست جمهوری مصر است.
"یاسر علی" سخنگوی دفتر ریاست جمهوری مصر در این باره گفت که مرسی به محض ورود به نیویورک با روسای پنج کشور دیدار و پس از آن با رهبران جهان و پس از آن نیز گفتگوی تلویزیونی با شبکه «بی بی اس» آمریکا انجام خواهد داد. وی افزود که مرسی در این سفر از مقر هیئت دیپلماتیک مصر در سازمان ملل بازدید و نیز با گروهی از رهبران دینی در چارچوب گفتگو بین ادیان ملاقات می‌کند.
وی همچنین اظهار داشت که مرسی صبح سه‌شنبه (91.07.04) در نخستین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل و پس از آن نیز در جلسه عصر این مجمع شرکت می‌کند و با تعدادی از رهبران کشورها و "بان کی‌مون" دبیرکل سازمان ملل دیدار و گفتگو خواهد کرد.
"یاسر علی" در ادامه تاکید کرد که مرسی روز چهارشنبه 9 صبح به وقت محلی در مجمع عمومی سخنرانی خواهد کرد و طی آن به تشریح اوضاع مصر و تغییر و تحولات آن و نیز تحولات منطقه خواهد پرداخت. مرسی پس از ایراد سخنرانی عصر روز چهارشنبه نیز با اقلیت مصری در نیویورک دیدار و پس از آن نیز نیویورک را به مقصد قاهره ترک خواهد کرد.

• وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به رئیس‌جمهور مصر وعده داد که واشنگتن در قبال تأمین کمک‌های نظامی و اقتصادی به قاهره متعهد است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، "هیلاری کلینتون" در دیدار روز دوشنبه (91.07.03) خود با "محمد مرسی" رئیس‌جمهوری مصر در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بر تعهد آمریکا در قبال تأمین کمک‌های نظامی و اقتصادی به مصر تأکید کرد.
به دنبال ساخت فیلم آمریکایی صهیونیستی موسوم به «بی‌گناهی مسلمانان» که در واقع موهن به پیامبر اکرم (ص) بود، اعتراضات گسترده ای در جهان اسلام از جمله مصر علیه این فیلم به وجود آمد. یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا در خصوص این دیدار که 45 دقیقه به طول انجامید، گفت: البته ما درک می کنیم که از کنگره افرادی ممکن است وجود داشته باشند که کمک آمریکا به مصر را زیر سوال ببرند اما حمایت‌های محکمی از جانب دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه از مصر وجود دارد تا این کشور بتواند به موفقیت دموکراتیک برسد زیرا این به نفع منافع ملی ما است که چنین امری رخ دهد. این مقام آمریکایی ادامه داد: مصر جاده‌های بسیار سختی در مقابل خود دارد تا بتواند اصلاحات بودجه‌ای که ضروری است را صورت دهد و این اصلاحات باید به شیوه‌ای انجام شود که به آنها کمک کند فرآیند دموکراتیک خود را به سمت جلو سوق دهند.
"کلینتون" و "مرسی"همچنین در خصوص مسائل امنیتی با یکدیگر بحث و گفتگو کردند و همچنین در خصوص موضوع ایران نیز تا حدودی وارد بحث شدند البته آمریکا در خصوص پیشنهاد مرسی که «ایران»، «مصر»، «ترکیه» و «عربستان سعودی» یک گروه جدید را برای یافتن راه‌حلی برای مسئله سوریه تشکیل دهند، محتاطانه عمل کرد و تا حدی تأمل کرد.

• وزیر صنایع و بازرگانی خارجی مصر از اصلاح توافقات تجاری این کشور با آمریکا و رژیم صهیونیستی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «المصری الیوم»، "حاتم صالح" اعلام کرد که قاهره با هدف اصلاح توافقات تجاری مناطق صنعتی خود با مقامات آمریکا و رژيم صهيونيستي وارد مذاکره شده است.
وی همچنین اظهار داشت، مصر در نظر دارد از این توافقات تجاری سود بیشتری کسب نماید.
وزارت صنایع و بازرگانی خارجی مصر همچنین اعلام کرده است که قاهره قصد دارد صادرات به سرزمين هاي اشغالي را تا 8 درصد کاهش دهد.

• نتایج دومین نظرسنجی بعمل آمده از سوی مرکز سنجش افکار عمومی مصر «بصیره» طی 80 روز گذشته از زمان ریاست جمهوری "محمد مرسی" نشان داد که 79 درصد مردم مصر از عملکرد مرسی راضی هستند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "ماجد عثمان" مدیر کل و عضو مرکز افکار سنجش افکار عمومی مصر بصیره گفت که بر اساس نظرسنجی به عمل آمده از شهروندان مصری میزان تائید عملکرد مرسی افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش 79 درصد مردم مصر از عملکرد مرسی ابراز رضایت کرده و تنها 13 درصد به عملکرد وی اعتراض داشتند و 8 درصد نیز از پاسخ دادن خودداری کردند. ماجد عثمان اظهار داشت که بیشترین نسبت تائیدکنندگان عملکرد مرسی، مردان به نسبت 81 درصد در مقابل 77 درصد زنان بودند.
این نظرسنجی از یک‌هزار و 665 شهروند در استان‌های مختلف مصر به عمل آمده است و طی آن گروه سنی 50 سال به بالا بیشترین افراد تائیدکننده عملکرد مرسی را به خود اختصاص دادند.
بنابر این گزارش بهبود در وضعیت امنیت به عنوان نخستین موردی بود که شهروندان از آن ابراز رضایت کرده و پس از آن نیز عملکرد دولت مرسی در رابطه با بهبود در حمل و نقل و قضیه زباله‌ها، سوخت و نان را ستودند.

• نیروهای مسلح مصر با حضور وزیر دفاع این کشور مانور نظامی با گلوله جنگی در منطقه نظامی الغربیه برگزار می‌کنند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، ژنرال"عبدالفتاح السیسی" فرمانده کل نیروهای مسلح و وزیر دفاع و تولیدات جنگی مصر امروز در الغربیه شاهد مانور نظامی با گلوله جنگی خواهد بود. این مانور با حضور فرماندهان شاخه‌های اصلی نیروهای مسلح و تعدادی از افسران ارشد ارتش مصر برگزار می‌شود.
ژنرال السیسی نیز با جمعی از فرماندهان، افسران و سربازان نیروهای مسلح مصر در مراسمی که به مناسبت پیروزی ها جنگ اکتبر برگزار شد، دیدار و طی سخنانی هشدار داد که فریب شایعات مربوط به فتنه در داخل ارتش را نخورند و تاکید کرد که این شایعات امنیت و ثبات نیروهای مسلح را تهدید می‌کند و هدف از آن ایجاد فتنه و شکاف در داخل نیروهای مسلح است.
وی تاکید کرد که نیروهای مسلح جزئی از ملت مصر است و دائما به عنوان سپر و شمشیر ملت برای حمایت از آن باقی خواهد ماند.

• رئیس جمهور مصر بار دیگر با هر گونه دخالت نظامی بیگانگان در سوریه مخالفت و تاکید کرد که کمیته چهارجانبه حل بحران سوریه در پایان دادن به خونریزی‌ها در این کشور موثر خواهد بود.
به گزارش فارس، "محمد مرسی" که برای شرکت در نشست ‌های مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، در مصاحبه با تلویزیون «پی بی اس» آمریکا گفت که مصر با هر گونه دخالت بیگانگان در سوریه مخالف است. وی اظهار داشت که تلاش‌های دیپلماتیک کمیته چهارجانبه متشکل از مصر، ایران، عربستان و ترکیه در پایان دادن به جنگ داخلی خونین در سوریه که از 18 ماه قبل آغاز شده است، موثر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه با هر گونه دخالت بیگانگان و اعمال زور آن ها در حوادث سوریه مخالف است، افزود، من این موضوع را تائید نمی‌کنم و معتقدم که اگر این موضوع اتفاق بیفتد اشتباه بزرگی خواهد بود و مصر هرگز با آن موافقت نخواهد کرد."مرسی" در ادامه با تاکید بر اینکه «مهم توقف خونریزی‌های جاری در سوریه است» افزود که مسئولان مصری، ایرانی، ترک و سعودی را دور هم جمع کرده تا راهکارهایی برای پایان دادن به این منازعه ارائه کنند زیرا این کشورها به میزان متفاوت به حوادث سوریه اهتمام دارند و حل بحران سوریه نیز بدون مشارکت این کشورها ممکن نیست. وی ابراز امیدواری که سران این چهار کشور را در یک اجلاس برای بررسی پرونده سوریه دور هم جمع کند.

• وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اشاره به نگرانی شدید مقامات این رژیم از تحولات به وجود آمده در مرز مصر تاکید کرد که مصر خطر حقیقی برای اين رژيم است.
"ایهود باراک"در مصاحبه با روزنامه"یسرائیل هیوم" گفت که رژيم صهيونيستي نسبت به جبهه مصر که به فعال‌ترین جبهه ‌ها تبدیل شده است، احساس نگرانی دارد. وی افزود، نمی‌دانم درست این سخن را بگویم یا خیر و آن اینکه مصری ‌ها اقدام قابل توجهی انجام نمی‌دهند در حالی که در مدت زمان کوتاه 16 سرباز خود از دست دادند اما تنها به اعزام تعدادی نیرو و تخریب برخی تونل‌ها اکتفا کردند."باراک" اظهار داشت که ما از مصری‌ها انتظار داریم که اقدامات بیشتری انجام دهند و نیروهای بیشتری اعزام کنند و کنترل بر قبایل بدوی را به دست گیرند و اگر می‌شد این کار را بدون ورود نیروها انجام داد بهتر بود اما این امر محال است.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره روابط با دولت جدید مصر نیز تاکید کرد که اوضاع در مصر شبیه به گذشته نیست و افزود: ما سفیر جدیدی در مصر داریم که یک دیپلمات عالی رتبه است و ما تماس‌هایی با سطوح نظامی داریم اما با این حال تحولاتی که در داخل ملت مصر رخ می‌دهد تحولات بسیار بزرگی است و همانگونه که انسان پدر و مادرش را خودش انتخاب نمی‌کند ملت نیز همسایگان خود را خودش انتخاب نمی‌کند اما شایسته است که احترام بگذاریم و از آنها نیز می‌خواهیم که به این توافقنامه ‌ها احترام بگذارند. باراک در ادامه تصریح کرد، خطر حقیقی برای رژيم صهيونيستي خطر تروریسم از ناحیه سینا است و اين رژيم باید با همکاری مصر با آن مقابله کند.

• رژیم‌ صهیونیستی از بیم ناآرامی در مرزهای جنوبی خود، جیپ‌هایی پرسرعت با قابلیت تعقیب و گریز سفارش داده است.
به گزارش روزنامه صهیونیستی"تایمز رژیم صهیونیستی"،ارتش رژيم صهيونيستي به یک طراح خودروهای مسابقه‌ای سفارش داده است تا جیپ‌هایی پرسرعت برای به کارگیری در مرزهای جنوبی طراحی کند. این جیپ‌ها باید قادر باشند به سرعت 140 کیلومتر در ساعت دست یابند و قرار است گشت‌های اين رژيم از آن ‌ها برای تعقیب و گریز استفاده کنند.
ناآرامی‌ها در صحرای سینا در مرز با مصر و اخیرا کشته شدن یک سرباز اين رژيم در این درگیری‌ها رژیم‌صهیونیستی را به فکر ساخت این خودروهای زرهی پرسرعت انداخته است.
آنطور که «یدیعوت آحارانوت» گزارش داده، "ایدو کوهن" طراحی است که قرار است این ماموریت را برای صهیونیست‌ها انجام دهد. این خودرو تا 6 ماه دیگر رونمایی می‌شود و رژیم‌ صهیونیستی سفارش داده است تا ده‌ها دستگاه از این خودرو تولید شود.

• هواپیماهای شناسایی مصر بر فراز منطقه مرزی مصر و فلسطین اشغالی و در امتداد دیوار امنیتی رژيم صهيونيستي به پرواز درآمدند.
به گزارش روزنامه صهیونیستی«یسرائیل هیوم» نوشت که مقامات تل‌آویو به نیروهای مصری اجاز داده‌اند تا از هواپیماهای شناسایی برای کنترل مناطق مرزی استفاده کنند.
بر اساس این گزارش رژیم صهیونیستی با درخواست دستگاه‌های امنیتی مصر برای استفاده از هواپیماهای شناسایی وابسته به نیروهای هوایی مصر برای پرواز در امتداد مرز با فلسطین اشغالی و محدوده دیوار امنیتی رژيم صهيونيستي موافقت کرده است. این روزنامه همچنین به نقل از "احمد عبدالحلیم" سرلشگر مصری درباره درخواست رژيم صهيونيستي برای اقدام نظامی ارتش این رژیم در سینا نوشت که مصر هرگز تحت هیچ شرایطی به نیروهای نظامی رژيم صهيونيستي اجازه انجام عملیات در خاک سینا را نخواهد داد. وی به اين رژيم هشدار داد که مصر به هر گونه هجوم رژيم صهيونيستي به خاک این کشور پاسخ قاطع خواهد داد و مصر دست هر متجاوزی را قطع خواهد کرد؛ خواه دشمن خارجی و یا داخلی باشد.

• وزیر صنایع و بازرگانی خارجی مصر از اصلاح توافقات تجاری این کشور با آمریکا و رژیم صهیونیستی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «المصری الیوم»،"حاتم صالح" اعلام کرد که قاهره با هدف اصلاح توافقات تجاری مناطق صنعتی خود با مقامات آمریکا و رژيم صهيونيستي وارد مذاکره شده است. وی همچنین اظهار داشت، مصر در نظر دارد از این توافقات تجاری سود بیشتری کسب نماید.
این توافقنامه در دسامبر 2004 بین مصر، آمریکا و رژیم صهیونیستی امضا شد و در آن تاکید شده است که مصر محدودیتی در صادرات به آمریکا نخواهد داشت مشروط بر اینکه صادرات مصر به سرزمين هاي اشغالي حداقل 11.7 درصد باشد که البته این رقم در سال 2007 به 10.5 درصد کاهش یافت.
وزارت صنایع و بازرگانی خارجی مصر همچنین اعلام کرده است که قاهره قصد دارد صادرات به اين رژيم را تا 8 درصد کاهش دهد.

• یک روزنامه آلمانی در گزارشی با اشاره به رویکرد کنونی رئیس‌جمهور مصر نوشت که وی در مدت زمان پس از تصدی قدرت با وجود فرازو نشیب‌ های فراوان توانست جایگاه خود را تثبیت کند.
به گزارش روزنامه «فرانکفورتر روندشاو»، زمانی که "محمد مرسی" در انتخابات ریاست جمهوری مصر پیروز شد بسیاری وی را یک نامزد ضعیف ارزیابی می‌کردند. با این حال مرسی جایگاه خود را در سمت ریاست جمهور محکم کرد و در برابر مخالفانش ایستاد. به طوری‌که نشریه «Egypt Independent» یک عکس تمام صفحه از محمد مرسی به چاپ رساند و این تیتر را برایش انتخاب کرد که رئیس جمهور مصر خود را با سمتش وفق داد.
بر اساس این گزارش،"مرسی" برای بسیاری از مصری ها سخن می گوید. حتی کسانی که مرسی را انتخاب نکرده بودند و نگرانی های زیادی در این باره داشتند که اخوان المسلمین، قدرت در مصر را در دست گیرد و اکنون به نظر می‌رسد از رئیس ‌جمهور خود راضی هستند."ابو هشام" یکی از تحلیلگران مصری در این گفت که با آمدن مرسی مصر بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است. در این گزارش آمده است که با ریاست جمهوری مرسی یک رویای مصری‌ها یعنی اینکه بالاخره کشورشان یک دولت اسلامی دارد برآورده شد.
این روزنامه آلمانی دربخش دیگری از این مطلب به هجوم اعتراض کنندگان مصری علیه فیلم موهن درباره پیامبر اسلام (ص) اشاره کرد و نوشت که وی از یک طرف بر حمایت های اقتصادی غرب از مصر تاکید داشت و از طرف دیگر باید رعایت حال و احساسات مصری ها را می کرد که مورد دوم ضروری تر به نظر می رسید. "مرسی"، فیلم موهن را محکوم کرد و در پیغامی دیگر از مردم کشورش خواست که از سفارتخانه‌های خارجی حمایت کنند. وی وعده داد که خود شخصا وظیفه دفاع از پیامبر(ص) را بر عهده می‌گیرد. به این ترتیب خشم مردم مصر را فروکش کرد. بعد از پیروزی علیه ارتش نیز وی علیه افراط‌گرایان قد علم کرد. در بخش دیگری از این مطلب آمده است که سیاست های منطقه ‌ای "مرسی" هم مورد استقبال مصری ها قرار گرفته است. نشست صلحی که "مرسی" برای صلح در سوریه ترتیب داد نیز در مصر خوب ارزیابی شد. بالاخره مصریها خود را به عنوان قدرت رهبری در منطقه احساس کردند.
"فرانکفورتر روندشاو" نوشت که "مرسی" در مناسبات خود با غرب نیز راهی برخلاف سلف خود در پیش گرفته است. وی در اولین هفته ریاست ‌جمهوری خود به این مسئله اشاره کرد که می‌تواند شریک مهمی برای آمریکا باشد. "مرسی" نمی‌خواهد اجازه دهد که مانند "حسنی مبارک" پشت درهای بسته و دور از چشم مردم با آمریکا داد و ستد کند.

• مجلس موسسان تدوین قانون اساسی مصر بررسی سرنوشت مجلس شورای این کشور به منظور ادامه فعالیت این مجلس تحت عنوان «مجلس سنا» و یا لغو آن را آغاز کرد.
به گزارش روزنامه الشروق، مجلس موسسان تدوین قانون اساسی مصر در جلسه‌ای به بررسی سرنوشت مجلس شورا و دیدگاه مخالفان و موافقان درباره ادامه حیات این مجلس پرداخت. قاضی "حسام الغریانی" رئیس مجلس موسسان تدوین قانون اساسی در این باره گفت که در این جلسه تنها به بررسی دیدگاه‌ها درباره سرنوشت مجلس شورا پرداخته شد و این جلسه تنها برای اطلاع از دیدگاه مخالفان و موافقان ادامه حیات این مجلس بود.
وی افزود که رأی‌گیری در این جلسه صورت نگرفت و هدف از برگزاری جلسه امروز تنها بررسی دیدگاه‌ ها و ایده‌ ها بود اما موضوع رأی‌‌گیری در این باره بحث دیگری است.
منتقدان مجلس شورا مدتی است که بر این مسئله تاکید دارند این مجلس که توسط "انور سادات" رئیس جمهور سابق مصر و با هدف کمک به وی در جهت کنترل امور رسانه‌ ها تاسیس شد، تنها سرمایه بیت‌المال را هدر می‌دهد.


تاریخ : 08/07/91
 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶