نگاه آفران > آفران:تحولات مصر

آفران:تحولات مصر

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۷/۱۶
New Page 2

                                                                                     تحولات کشور مصر(7)

وقایع مهم مصر از تاریخ 08/07/91 تا 15/07/91

• "محمد مرسی" یکشنبه (91.07.09) به ترکیه می‌رود و این نخستین سفر وی به آنکارا از زمان عهده‌داری منصب ریاست جمهوری مصر است.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد مرسی" در سفری یک روزه به آنکارا می‌رود و این سفر وی 12 ساعت به طول خواهد انجامید.
"یاسر علی" سخنگوی ریاست جمهوری مصر در این باره گفت که "مرسی" در این سفر با "عبدالله گل" رئیس جمهور و "رجب طیب اردوغان" نخست‌وزیر ترکیه دیدارهای دوجانبه خواهد داشت. هدف از این سفر بحث و تبادل‌نظر پیرامون بهبود روابط دوجانبه و همسو نمودن مواضع دو کشور در خصوص مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی بویژه در خصوص سوریه و فلسطین عنوان شده است. مرسی همچنین قرار است در کنفرانس سالانه حزب حاکم ترکیه یعنی حزب عدالت و توسعه شرکت کند.
به گفته یاسر علی پرونده اقتصادی از مهم‌ترین موضوعات بین ترکیه و مصر در مرحله آینده است. وی اشاره کرد که ترکیه و مصر جزئی از کمیته چهارجانبه حل بحران سوریه هستند که مرسی برای پایان دادن به بحران این کشور پیشنهاد داده است.

• رژیم صهیونیستی به بهانه کشته شدن یک سربازش در حمله افراد مسلح تصمیم گرفته حضور نظامی و اطلاعاتی خود را در صحرای سینا افزایش دهد.
منابع خبری گزارش داده‌اند که رژیم صهیونیستی گردان «کراکال» را در نزدیکی مرز مصر مستقر کرده است. بنابراین گزارش رژيم صهيونيستي تدابیر گسترده‌ای را در نزدیکی صحرای سینا همزمان با افزایش حملات گروه های شبه نظامی به اجرا درآورده است.
ژنرال "تسفی فوگل" فرمانده سابق منطقه جنوبی در ارتش رژیم صهیونیستی در گفتگویی رادیویی تصریح کرده که گردان کراکال به نیروهای صهيونيست در نزدیکی صحرای سینا اضافه شده‌اند. وی ابراز داشت که مرز مصر طی بیش از 30 سال براساس قرارداد کمپ دیوید شاهد آرامش بوده است.
این ژنرال صهیونیست در ادامه ابراز داشت که طی مدت کوتاهی واحدهایی از نیروهای احتیاط ارتش و مرزبان‌ها در نزدیکی سینا حضور خواهند یافت تا مانع از قاچاق و ورود مهاجران غیرقانونی شوند.
همچنین "سیلوان شالوم" وزیر توسعه رژيم صهيونيستي نیز اعلام کرده که تلاش‌های قاهره برای مقابله با افراد شبه نظامی کافی نبوده است.
این اظهارات پس از آن بیان شده که دو روز قبل در حمله افراد مسلح یک سرباز صهیونیست کشته شدند. المیادین نیز گزارش داد که یک مقام بلندپایه صهیونیست که نخواسته نامش فاش شود، اعلام کرده که هشدارها درباره حملات احتمالی که از صحرای سینا طراحی شده از حملاتی که از مرز غزه بوده، بیشتر است.
بنابراین گزارش رژيم صهيونيستي قصد ایجاد حصاری 250 کیلومتری در امتداد مرز با مصر را دارد که 170 کیلومتر آن ساخته شده و پیش بینی می‌شود تا پایان سال جاری این مانع مرزی تکمیل شود. در سوی مقابل یک مرکز اطلاعاتی آمریکایی که مسئول رصد سایت‌های گروه‌های اسلامی است، گروه موسوم به «أنصار بیت المقدس» را مسئول حمله به نیروهای رژيم صهيونيستي معرفی کرده است.
بنابر گزارش سایت أنصار بیت المقدس، حمله اخیر پاسخی به فیلم اهانت آمیز آمریکایی بوده است. "تال روسو" فرمانده نیروهای منطقه جنوبی در ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده که افراد مسلح نیروهای رژيم صهيونيستي را غافلگیر کرده‌اند و ما انتظار داریم که در آینده نزدیک نیز چنین حملاتی به سربازان انجام شود که باید برای مقابله با آن تدابیر محکمی را اتخاذ کنیم.
«یدیعوت آحارونوت» نیز در این باره گزارش داده که اولویت ارتش رژيم صهيونيستي تقویت واحدهای اطلاعاتی در سینا است و از آنجایی که گروه‌های کوچک متعددی در این منطقه حضور دارند، کار دشواری در پیش است. این روزنامه صهیونیستی مدعی شده که ارتش تیم‌های اطلاعاتی سری در منطقه سینا دارد که پیش از این چراغ سبزی از دولت برای انجام عملیات دریافت نکرده بودند.
"آویگدور لیبرمن" وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در پاسخ به پیام‌های مستقیم و غیر مستقیم قاهره برای تعدیل در مفاد کمپ دیوید اعلام کرد که توافق اين رژيم برای تغییر در معاهده صلح غیرمعقول است. وی تصریح کرده که احتمالی برای پذیرش تغییرات در توافق کمپ دیوید وجود ندارد و ما با هیچ تغییری موافقت نمی‌کنیم و مصر باید به توافقاتش پایبند باشد. این در شرایطی است که دو طرف در سال 1979 در چارچوپ کمپ دیوید موافقت کردند که نیروهای خود را از منطقه استراتژیک صحرای سینا خارج کنند اما طی دو ماه اخیر زمانی که مصر به بهانه مقابله با شبه نظامیان بخش زیادی از نیروهای خود را به استان عریش در شبه جزیره سینا وارد کرد، تل آویو ابراز نگرانی کرد.

• نخست ‌وزیر مصر در جریان بازدید از منطقه مرزی مصر و فلسطین اشغالی تاکید کرد که عملیات عقاب در صحرای سینا تا پاکسازی کامل مکان‌های تروریست‌ها ادامه خواهد داشت.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "هشام قندیل" عملیات نیروهای مسلح و نیروهای امنیتی مصر در صحرای سینا موسوم به عملیات عقاب را موفقیت‌آمیز خواند و تاکید کرد که این عملیات تا پاکسازی کامل مکان‌های جنایتکاران و دستگیری تروریست‌ها و قصاص شهدای ماه رمضان که در منطقه مرزی شهید شدند، ادامه خواهد داشت.
وی طی سخنانی در یک کنفرانس خبری که در شهر طابا برگزار شد، تصریح کرد که وضعیت امنیتی در مصر در دوره گذشته در تمامی استان‌ها بهبود یافت و این عملیات در مرحله آینده نیز تا زمان تامین کامل امنیت ادامه خواهد داشت. نخست‌وزیر مصر همچنین به طرح امنیتی برای پاکسازی دریاچه منزله از تروریست‌ها و مجرمان اشاره کرد که در این عملیات بیش از 10 هزار افسر و سرباز شرکت داشتند و همچنان این عملیات ادامه دارد.

• دبیرکل جماعت اخوان‌المسلمین مصر تاکید کرد که رئیس جمهور این کشور هرگز با هیچ مقامي از رژيم صهيونيستي دیدار نخواهد کرد حتی اگر تل‌آویو برای بررسی تعدیل توافقنامه صلح دو طرف درخواست کند.
"محمود حسین" دبیرکل جماعت اخوان‌المسلمین مصر در گفتگو با روزنامه «المصری الیوم» گفت: ما از حقوق ملت فلسطین حمایت می‌کنیم و هر سخنی در مورد بازگرداندن حقوق کامل فلسطینیان پیش از انجام آن تنها سرگرمی است و ما نیز هرگز پیش از آنکه رژیم صهیونیستی به وظایف خود عمل کند، با کسی دیدار نخواهیم کرد زیرا ما مجبور به دیدار با کسی نیستیم. وی تاکید کرد که ابتدا باید رژيم صهيونيستي تجاوزات روزمره خود علیه فلسطینیان و غزه را متوقف و به شهرک‌سازی پایان دهد.
دبیرکل جماعت اخوان‌المسلمین در ادامه در پاسخ به این سوال که اگر رژيم صهيونيستي برای تعدیل الحاقیه امنیتی توافقنامه صلح یا خود این توافقنامه درخواست کند چطور آیا باز هم دیداری صورت نخواهد گرفت؟ اظهار داشت: این قضیه هرگز به دور از قضیه اصلی که همان قضیه فلسطین است، حل نخواهد شد و ما نیز به دنبال حل جزئی نیستیم.

• سخنگوی ریاست جمهوری مصر تاکید کرد که سخن گفتن در مورد اجاره دادن کانال سوئز به قطر «خنده‌دار» است.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "یاسر علی" اظهار داشت که روابط مصر و قطر در حال حاضر در بهترین وضعیت در سطح سیاسی و اقتصادی قرار دارد.
وی طی سخنانی در کنفرانس خبری که در مقر ریاست جمهوری در کاخ الاتحادیه برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگاری که گفت آیا صحت دارد که قطر از فروش گاز طبیعی به مصر صرف‌نظر کرده و این موضوع را به اجاره کردن کانال سوئز مرتبط دانسته است؟ اظهار داشت: این سخن خنده‌دار است و درست نیست که بگوئیم کشوری به عظمت مصر اصل و ریشه خود را اجاره می‌دهد. وی افزود که همکاری مصر و قطر سازنده و روابط دو طرف در بهترین وضعیت قرار دارد و امیر قطر نیز نسبت به حمایت مصر در مرحله تحول دموکراتیک که در حال تجربه آن هستیم، اهتمام نشان داده است.

• رئیس حزب عربی سوسیالیست مصر با تاکید بر ضرورت نابودی سلاح‌های کشتار جمعی در منطقه خاورمیانه اعلام کرد که در غیر این صورت همه کشورها حق دارند چنین سلاح‌هایی داشته باشند.
"وحید الاقصری" خواستار تاسیس وزارتخانه جدید تحت عنوان «وزارت وحدت عربی» شد که مسئول رایزنی، برنامه‌ریزی و دیدارهایی که این وحدت را تقویت می‌کند، بر عهده داشته باشد تا به این ترتیب وحدت عربی که یهودیان، آمریکا و غرب از آن واهمه دارند، حاصل شود.
مذاکرات هیچ نتیجه‌ای برای ملت فلسطین نداشته است. الاقصری درباره قضیه فلسطین نیز گفت که "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل بر تقویت راه‌حل بین حماس و فتح تاکید و تصریح کرد که ثبات بدون حل قضیه بین فلسطین و رژيم صهيونيستي غیرممکن است و این در حالی است که مذاکرات طی‌ سال‌های گذشته هیچ نتیجه‌ای نداشته است و باید راه‌حل و پیشنهادات دیگری برای این هدف ارائه شود.
وی در خصوص موضع مرسی درباره بحران سوریه نیز اظهار داشت، ما می‌دانیم که موضع اخوان‌المسلمین و سلفی‌ها مخالف حضور "بشار اسد" در قدرت است و این که به سوری‌ها کمک شود تا از حمام خون در این کشور نجات یابند و باید بدانیم که برخی قدرت‌های خارجی هستند که نمی‌خواهند نظام قدرتمند و متحد وجود داشته باشد. لازم است مصر به شیوه دیپلماتیک طرحی را به منظور پایان دادن به درگیری بین دو طرف رسمی و مردمی در سوریه ارائه کند و مرسی باید بداند که تنها راه‌ حل این مسئله برگزاری رفراندوم در سوریه در خصوص باقی ماندن بشار اسد یا کناره‌گیری وی از قدرت است و در نهایت نیز باید مردم حرف آخر را بزنند و این همه پرسی باید تحت نظارت بین‌المللی صورت گیرد و صندوق‌های رأی تعیین‌کننده باشد و مطمئنا آمریکا حضور اسد در قدرت را نمی‌خواهد.
وی درباره بحران سومالی نیز اظهار داشت که سومالی به یک نهضت واقعی، حمایت و کمک نیاز دارد و به یک مداخله راهبردی از سوی کشورهای عربی و اسلامی نیازمند است و اینکه طرح مستحکمی برای از بین بردن بحران‌هایی که ملت سومالی با آن مواجه است، ارائه شود؛ اگر ملت سومالی دست مهربانی که از خارج به سمت آن دراز شده است، احساس کند حتما این دست را خواهد فشرد زیرا این ملت به دنبال روزنه‌ای است تا نفس راحتی بکشد.
رئیس حزب عربی سوسیالیست مصر درباره مشکلات در سودان نیز تاکید کرد، مشکلات زیادی بین شمال و جنوب سودان وجود دارد و مصر باید به نقش حیاتی خود که پیش از این" جمال عبدالناصر" آن را ایفا کرد، مبادرت کند و با وجود چند دستگی و اختلافات بین کشورهای عربی و همه ابزارها و روش‌ها باز هم نمی‌توان از نقش مصر بی‌نیاز شد و این در حالی است که کشور های عربی به تقسیم سودان کمک کردند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قطعنامه سازمان ملل مبنی بر عاری شدن منطقه خاورمیانه از سلاح‌های کشتار جمعی در سایه وجود سلاح‌های رژيم صهيونيستي، اجرا خواهد شد، گفت: این اتفاق باید بیفتد زیرا برخی کشور‌های بزرگ همچون هند، پاکستان و کره شمالی این سلاح‌ها را در اختیار دارند اما همه این سخنان تنها ادعاست و واقعیت ندارد و رئیس جمهور باید از کشورهای بزرگ می‌خواست که این سلاح‌ها را نابود کنند در غیر این صورت این حق همه کشورهای جهان است که این سلاح را داشته باشند زیرا در آن صورت عدالت و برابری ممکن نیست و کشورهایی در جهان هستند که با این سلاح‌ها حکومت می‌کنند و برخی کشورهای دیگر نیز به دلیل آنکه این کشورها این سلاح‌ها را دارند، از آن ها اطاعت می‌کنند.
الاقصری در ادامه در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره سخنان "مرسی" در مجمع عمومی مبنی بر این که هر کس با پیامبر و اسلام دشمنی کند، دشمن ماست، چیست؟ اظهار داشت: دولت مصر باید علیه کسانی که این فیلم را تولید کرده‌اند در داخل آمریکا اقامه دعوی کند و واکنش طبیعی این بود که آمریکایی‌ها احساس کنند که ما پس از انقلاب قدرتمند شده‌ایم.

• مشاور رئیس جمهوری مصر در مصاحبه با یکی از پرتیراژترین روزنامه‌های این کشور گفت که اصلاح پیمان کمپ دیوید از اصلیترین اولویت‌های ملی مصر است.
به گزارش "تایمز اسرائیل"، یک مشاور رئیس جمهور مصر یکشنبه (91.07.09) گفت که از بین بردن محدودیت‌های پیمان کمپ دیوید از اولویت‌های ملی مصر است.
"محمد سیف الدوله" مشاور "محمد مرسی" در حوزه مسائل جهان عرب در مصاحبه با روزنامه «الیوم السابع» مصر گفت: رژیم "حسنی مبارک" به رژيم صهيونيستي خدمات رایگان ارائه می‌کرد اما در دولت جدید مصر این اقدامات صورت نخواهد گرفت. "محمد سیف الدوله" در اين مصاحبه با اين روزنامه گفت: منطقه ای در مرزهای شرقی مصر قرار دارد به نام فلسطین اشغالی عربی و این منطقه تا ابد با این نام باقی خواهد ماند و این یک واقعیت تاریخی است.

• منابع سیاسی رژیم صهیونیستی روز یکشنبه (91.07.09) از اظهارات "محمد سیف الدوله" وزیر مشاور رئیس جمهور مصر در امور عربی درباره معاهده کمپ دیوید ابراز تاسف کردند.
وزیر مشاور "محمد مرسی "افزود اقوام مختلف مردم این کشور با عقاید و دیدگاه های متفاوت خواهان تغییر در مفاد توافقنامه کمپ دیوید هستند زیرا آن را تعرض به حاکمیت ملی مصر می دانند. به گزارش خبرگزاری آلمان از تل آویو، منابع سیاسی رژيم صهيونيستي با انتقاد از سخنان محمد سیف الدوله تاکید کردند بر اساس پیمان کمپ دیوید مصر تشکیل کشور "اسرائیل" را به رسمیت شناخته است .
منابع سیاسی به "رادیو اسرائیل" گفتند اگر محمد مرسی و دولت مصر پیمان کمپ دیوید و مفاد آن را قبول دارند باید موضع رسمی خود در قبال سخنان "محمد سیف الدوله" اعلام کنند .منابع سیاسی رژيم صهيونيستي با این همه تاکید کردند روند همکاری و گفتگوها بین اين رژيم و مصر درباره مسایل امنیتی و سیاسی به طور غیر علنی ادامه دارد .

• ائتلاف قبایل عرب در صحرای سینا، با انتقاد از تصمیم دولت مصر برای مسلح کردن افراد قبایل، نسبت به تبدیل شدن این منطقه مرزی مصر با سرزمین‌های اشغالی فلسطین به یک دارفور جدید ابراز نگرانی کرد.
ائتلاف یاد شده با صدور بیانیه ای، از موافقت "احمد جمال الدین" وزیر کشور مصر با پیشنهاد مربوط به مسلح کردن افراد قبایل سینا برای حفاظت از خود انتقاد نموده و تاکید کرد که طرح چنین اندیشه ای، جدایی صحرای سینا را تقویت و این منطقه را به دارفوری جدید تبدیل می کند.
شیخ "راشد السبع" رییس ائتلاف قبایل عرب در این زمینه گفت: قبایل خواسته هایی مهمتر از مسلح شدن نظیر گسترش دایره اختیارات مشایخ و اعطای نقش بیشتر به بزرگ قبیله دارند ولی مسلح کردن افراد قبایل، منطقه را نه به سمت آرامش بلکه به سمت جنگ و درگیری سوق خواهد داد.
از سوی دیگر شیخ "عبدالله الجهامه" شیخ مجاهدین سینا نیز با رد این تصمیم دولت گفت: افراد قبایل سینا در برابر چه کسی باید مسلح شوند؟ آیا نیم میلیون شهروند در اینجا مسلح می شوند؟
وی تاکید کرد، اندیشه مسلح کردن افراد در اینجا اندیشه ای مغایر با تمایلات مربوط به برقراری ثبات و آرامش در منطقه است.
شیخ "عارف عکر" از دیگر مشایخ قبایل سینا نیز گفت: این اندیشه کاملا مردود است و ما به وزارت کشور نسبت به اجرای آن هشدار می دهیم زیرا این اقدام به منزله اعتراف نسبت به ضعف نیروهای امنیتی است و منطقه را به دارفوری دیگر که مردمش به روی یکدیگر سلاح می کشند، تبدیل می کند.

• همزمان با سفر رئیس جمهور مصر به آنکارا، دولت ترکیه با اعطای وام یک میلیارد دلاری به قاهره موافقت کرد.
به گزارش رسانه‌های مصر، "محمد مرسی" به منظور دیدار و گفتگو با مقام‌های ترکیه و شرکت در کنفرانس سالانه حزب حاکم عدالت و توسعه این کشور، روز یکشنبه (91.07.09) به آنکارا سفر کرد.
در جریان این سفر دولت ترکیه اعلام کرد که با اعطای وام یک میلیارد دلاری به قاهره موافقت کرده است. براساس این گزارش، مرسی در سخنرانی خود در محل برگزاری کنفرانس سالانه حزب عدالت و توسعه اظهار داشت: ما از ملت‌هایی حمایت می کنیم که خواستار آزادی و استقلال هستند.
"مرسی" همچنین تاکید کرد که مصر و ترکیه برادرند و قاهره در نوامبر آینده برای استقبال از نخست‌وزیر ترکیه و هیئت وزیران و بازرگان این کشور آماده می‌شود.

• اولین نشست مشترک نمایندگان دایم اتحادیه عرب با نمایندگان کمیته سیاسی و امنیتی شورای اتحادیه اروپا روز یکشنبه (91.07.09) در مقر اتحادیه عرب در قاهره برگزار شد.
در این نشست که به ریاست نمایندگان لبنان و سوئد برگزار شد طرفین آینده روابط کشور های عربی و اروپایی و مسائل مهم دنیای عرب از جمله بحران سوریه، مسئله فلسطین و نیز تحولات داخلی سودان، سومالی و یمن را بررسی کردند .
"امینه طه" رئیس بخش اروپا در اتحادیه عرب با اشاره به اهمیت نشست مشترک اتحادیه عرب و نمایندگان اروپا تاکید کرد این اولین نشستی است که در تاریخ روابط عربی و اروپایی در سطح نمایندگان دائم اتحادیه عرب در قاهره و همتایان اروپایی آنان در بروکسل برگزار می شود .طه افزود در صورت توافق نمایندگان اتحادیه عرب و اتحادیه اروپا از این پس این نشست به طور مستمر و هر ساله برگزار خواهد شد .
به گزارش خبرگزاری آلمان از قاهره ، "امنینه طه" در حاشیه این نشست گفت: نشست قاهره شامل دو بخش بود، بخش اول به گفتگوهای سیاسی درباره مسایل عربی و اروپایی اختصاص داشت و در بخش دوم نیز راه های پشتیبانی از ساز و کارهای همکاری مشترک بین کشورهای عربی و اروپایی در سال های آینده مورد بررسی قرارگرفت .
وی خاطر نشان کرد نشست بعدی در سطح وزیران امور خارجه و در روز 13 نوامبر (91.08.23) در قاهره برگزار و در پایان آن بیانیه قاهره صادر خواهد شد. در بیانیه قاهره مواضع دو طرف درباره مسایل مهم منطقه ای و بین المللی شامل بحران سوریه، مسئله فلسطین، مهاجرت، لزوم احترام به ادیان متذکر خواهد شد. طه درباره پیشنهاد اروپا برای تشکیل اجلاس مشترک سران عرب و اروپا گفت این پیشنهاد در چارچوب تلاش برای تقویت همکاری مشترک کشورهای عربی و اروپایی مطرح شد .

• منبع امنیتی مصر روز یکشنبه (91.07.09) از بازداشت 55 مهاجر غیر قانونی افریقایی در منطقه سینا خبر داد .
منبع امنیتی گفت: مهاجران آفریقایی قصد داشتند به طور غیر قانونی از مصر وارد فلسطین اشغالی شوند. به گزارش خبرگزاری آلمان از العریش، این منبع افزود افراد بازداشت شده از اتباع کشورهای سودان، اریتره و الجزایر هستند . مهاجران غیر قانونی با پرداخت مبالغی پول به قاچاقچیان بدوی در صحرای سینا می کوشند خود به سرزمين هاي اشغالي برسانند .

• صدها فلسطینی روز یکشنبه(91.07.09) با برگزاری تظاهراتی در نزدیکی مرز بین نوار غزه و مصر توقف انهدام تونل ها بین نوار غزه و مصر را خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تظاهرکنندگان که اعضای برجسته جنبش حماس در میان آن ها حضور داشتند، نوشته هایی با خود حمل می کردند که روی آن ها از رییس جمهوری مصر خواسته شده است محاصره نوار غزه را پایان دهد و انهدام و بستن تونل ها بین غزه و مصر را متوقف کند.
"یوسف فرحات" یکی از رهبران حماس در این تظاهرات گفت: تونل ها در وضعیت فوق العاده که در آن به سر می بریم، ایجاد شده است و در صورت پایان یافتن محاصره نوار غزه و بوجود آمدن راه های جایگزین آن ها را خودمان منهدم می کنیم.
وی افزود، اشغالگران صهيونيست با محاصره نوار غزه می خواهند ساکنین منطقه را مجازات کنند اما در به زانو درآوردن ما با شکست مواجه شدند و فلسطینیان راه های جایگزین ایجاد کردند که حفر تونل ها یکی از آن ها است. "فرحات" ضمن محکوم کردن انهدام تونل ها گفت: به دولت مصر به ویژه رییس جمهوری این کشور می گوییم دوستان، ساکنین نوار غزه به شما امیدهای بزرگی دارند و با پایان دادن به محاصره نوار غزه اوضاع را بهتر کنید.
وی آمادگی حماس برای انهدام همه تونل ها در صورت بازگشایی گذرگاه ها بین نوار غزه و مصر را مورد تاکید قرار داد و گفت: به شما و همه جهانیان می گوییم این تونل ها در شرایط فوق العاده ایجاد شدند، شما گذرگاه های قانونی را باز و نیازهای ما را تامین کنید همه تونل ها را با دستان خود منهدم می‌کنیم نه اینکه برادران مصری این کار را انجام می دهند.
"فرحات" بر لزوم ایجاد منطقه آزاد تجاری در مرز بین نوار غزه و مصر تاکید کرد و گفت: چنین منطقه ای باعث می شود که نوار غزه از تونل ها بی نیاز و اقتصاد فلسطینی شکوفا شود و به رژیم صهيونيستي بی نیاز شویم.

• رئیس جمهور مصر که به آنکارا سفر کرده است با همتای ترک خود دیدار و تحولات منطقه را با وی بررسی کرد.
به گزارش رسانه‌ های مصر، "محمد مرسی" در دیدار با "عبدالله گل" تاکید کرد که هدف مشترک قاهره و آنکارا اتحاد در برابر بی‌عدالتی و تبعیض است و آن‌ها در برابر اقدامات غیرقانونی علیه اراده ملت‌ها و دولت‌ها ایستادگی می‌کنند. وی با اشاره به نشست چهار جانبه ترکیه، ایران، عربستان و مصر افزود، قاهره تا زمانی که بحران سوریه حل نشود‌، بیکار نخواهد نشست.
"مرسی "در جمع سیاستمداران حزب عدالت و توسعه حاکم ترکیه نیز تصریح کرد: قاهره هرگز تحمل نمی‌کند که مردم غزه در محاصره باشند، ما خواستار تشکیل دولت فلسطین البته با رای خود مردم فلسطین هستیم که بیت‌المقدس نیز پایتخت آن باشد. رئیس‌جمهور مصر با تحسین دستاوردهای مردم ترکیه تحت رهبری حزب عدالت و توسعه اظهار داشت، کشورهای عربی پس از انقلاب به حمایت ترکیه نیاز دارند. مرسی با تشکر از حمایت‌های آنکارا در زمان انقلاب مصر یادآور شد، رئیس‌جمهور عبدالله گل اولین رئیس‌جمهور جهان بود که پس از برکناری "حسنی مبارک" از قدرت برای عرض تبریک به ملت مصر به قاهره سفر کرد.

• وزیر انرژی و منابع معدنی اردن روز یکشنبه (91.07.09) اعلام کرد واردات گاز این کشور از مصر روزانه به 40 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
"علاء البطاینه" با اعلام این خبر تصریح کرد کاهش حجم صادرات گاز مصر به اردن از سال 2009 آغاز شده و هم اکنون به کمتر از 80 درصد رسیده است. "البطانیه" گفت واردات روزانه 40 میلیون متر مکعب گاز از مصر تنها 16 درصد از کل حجم قرار داد امضا شده بین دو کشور است. وی خاطر نشان کرد دولت اردن تصمیمات متعددی را با هدف تقویت منابع داخلی تولید انرژی و نیز کاهش میزان هزینه های واردات انرژی که سالانه به دو میلیارد و 800 میلیون
دلار می رسد، اتخاذ کرده است .
به گزارش خبرگزاری شین‌هوا از امان، "البطانیه" درباره استفاده از انرژی های نو گفت: دولت در انتظار پیشنهادهای بخش خصوص برای آغاز اجرای طرح‌های تولید 500 مگاوات برق از طریق انرژی باد و نور خورشید است و وزارت انرژی و منابع معدنی در این خصوص 29 یادداشت تفاهم همکاری امضا کرده است .
وی خاطر نشان کرد دولت در تلاش است تا بخشی از کمک های کشورهای حوزه خلیج فارس را برای اجرای طرح های احداث نیروگاه های تولید برق از طریق انرژی باد و خورشید هزینه تا از این طریق بتوان 200 تا 300 مگاوات برق تولید کند.

• "احمد شفیق"، نخست ‌وزیر سابق مصر که هم اکنون در امارات متحده عربی به سر می‌برد، به یک مورد دیگر فساد مالی متهم شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک منبع قضایی مصری اعلام کرد، احمد شفیق، آخرین نخست وزیر "حسنی مبارک" و نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری این کشور که در حال حاضر در امارات عربی متحده به سر می‌برد به اتهام یک مورد دیگر فساد مالی در مصر محاکمه خواهد شد.
این منبع مصری اعلام کرد، شفیق و 10 نفر دیگر از سران رژیم سابق مصر از جمله "توفیق آصی"، رئیس شرکت هواپیمایی «اجیپت ایر» به دیوان کیفری رسیدگی به فساد مالی وزارت هواپیمایی کشوری مصر احضار شده‌اند.
این منبع گفت: تاریخ محاکمه شفیق و دیگر متهمان این پرونده هنوز مشخص نشده است.

• سیاستمداران مصری معتقدند "محمد مرسی" رئیس جمهور این کشور به ویژه در سیاست های داخلی نتوانسته است وعده های خود را محقق سازد.
روزنامه دار الخلیج بحرین در پایگاه اینترنتی خود با انتشار مقاله ای به قلم "انتصار صالح" با عنوان «مرسی در 100 روز از ریاست جمهوری خود 50 درصد از وعده هایش را محقق کرده است. به بررسی تحقق وعده های انتخاباتی رئیس جمهور مصر در زمان نامزدی وی در انتخابات پرداخت.
این روزنامه نوشت، سیاستمداران مصری بر این مطلب تاکید دارند که "محمد مرسی" رئیس جمهور این کشور در سیاست خارجی خود کاملا موفق بوده اما وی با گذشت 100 روز از ریاست جمهوریش فقط 50 درصد از وعده هایش را محقق کرده است.
سیاستمداران با اعلام مطلب فوق در همایش سازمان «جهانی واحد برای پیشرفت» خواستار بررسی عملکرد رئیس جمهور مصر در زمینه وزارت کشور، آزادی بیان، آزادی احزاب و ایجاد گفتگوی ملی در زمینه سیاست های خارجی و داخلی شدند. بنابر این گزارش "سعد الدین ابراهیم" مدیر سازمان پژوهش‌های پیشرفت "ابن خلدون" اظهار داشت: "محمد مرسی" باید در یک جدول زمانی مشخص وعده هایش را محقق کند. وی توانسته است در این 100 روز فقط 50 درصد از وعده هایش راعملی سازد که بیشتر در زمینه سیاست خارجی مصر بوده است.
"سعد الدین ابراهیم" همچنین تاکید کرد: "مرسی" دو راه و روش را در پیش گرفته که در آن ها تناقض وجود دارد.
نخست راهی که بر اساس آن خود را پیرو رهبر فقید مصر یعنی "جمال عبدالناصر" نشان دهد و راه دوم شامل سه گزینه مدیریتی در منشور انقلاب مصر یعنی مدیریت عربی، اسلامی و آفریقایی است. وی برای اثبات اظهارات خود گفت برای نمونه می توان به سفر "مرسی" به چین و مشارکت وی در کنفرانس جنبش عدم تعهد در تهران اشاره کرد.
"مرسی" در اداره کشور می خواهد به روش ترکیه و مالزی عمل کند که در صورت محقق شدن آن محبوبیت زیادی برای خود و اخوان المسلمین ایجاد خواهد کرد. از سوی دیگر "جمال نصار" مدیر سازمان بررسی سیاست های آینده مصر تصریح کرد شفافیت در شرکت دادن مردم در زمینه های مختلف، دولت را برای رسیدن به راه حل کمک خواهد کرد. وی با اشاره به ریشه دار بودن مشکلات در موسسات دولتی اظهار داشت این مشکلات فراوان مانع تحقق وعده های رئیس جمهور مرسی می شود.
این در حالی است که "احمد فوزی" فعال حقوقی اظهار داشت، با وجود بحران های اقتصادی و اجتماعی نمی توان انتظار داشت مرسی تمام وعده های خود را عملی سازد.

• پزشکان بیمارستان های مصر دوشنبه(91.07.10) اعتصابی را برای درخواست حقوق بالاتر و شرایط کاری بهتر آغاز کردند.
این اعتصاب به شمار دیگری از جنبش های اعتراض آمیز افزوده می شود که فشار شدید اجتماعی را بر دولت این کشور وارد می کند.
"خیری عبدالدایم" رئیس اتحادیه پزشکان مصر به رسانه های دولتی گفت: این اعتصاب حدود 540 بیمارستان دولتی یا حدود 40 درصد از خدمات بهداشتی را که در سراسر کشور به مردم عرضه می شود، در بر می گیرد.
خدمات فوریت های پزشکی و بخش های مراقبت های ویژه در عین حال شامل این جنبش اعتراض آمیز نیستند. پزشکان اعتصاب کننده خواستار افزایش حقوق و افزایش 15 درصدی بودجه بخش بهداشت هستند.
آنان همچنین محافظت بهتر از بیمارستان ها را که هدف حملات مختلفی قرار دارند، درخواست کرده اند. بیمارستان های مصر به سبب وخامت اوضاع امنیتی پس از سرنگونی حکومت حسنی مبارک رئیس جمهوری پیشین این کشور در فوریه 2011، با حملات زیادی مواجه بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، شماری از نمایندگان پزشکان هفته گذشته با "محمد مرسی" رئیس جمهوری این کشور که وابسته به اخوان المسلمین است، دیدار کردند اما این دیدار نتیجه ای در برنداشت.

• نایب رئیس دفتر سیاسی حماس در گفتگوی اختصاصی با یکی از شبکه های مصری ابراز نگرانی کرد ممکن است صحرای سینا به تورا بورای جدید در منطقه تبدیل شود.
"موسی ابومرزوق" به شبکه سی بی سی مصر گفت:‌ با نیروهای امنیتی مصر در ارتباط هستیم و طرف فلسطینی متعهد است هر فردی را که در حوادث امنیتی اخیر سینا دست داشته است به قاهره تحویل دهد، نگرانی ما این است که صحرای سینا مثل منطقه کوهستانی تورا بورای افغانستان به پناهگاهی برای گروه های مسلح تبدیل شود.
وی افزود: تاکنون بسیاری از تونل های مرزی بسته شده است و ما خواستار تعطیلی دائمی تونل های بخش شرقی مرز رفح هستیم زیرا این تونل ها بر خلاف تونل های بخش غربی که برای انتقال کالاهای اساسی حفر شدند بدون هیچ گونه نظارتی فعالیت می کنند و می توانند خطری برای فلسطین و مصر به شمار آیند.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه المصریون، "ابومرزوق" از ابراز تمایل فلسطین برای ایجاد منطقه آزاد در مرز مشترک با مصر خبر داد و گفت: ‌مصر در این باره ملاحظاتی دارد اما قطر اعلام کرده است حاضر است هزینه احداث چنین منطقه ای را بپردازد تا منطقه آزاد جایگزین تونل های مرز رفح شود.

• سخنگوی رئیس‌ جمهور مصر با اشاره به گزارشات غیر واقعی رسانه‌ها، شایعه موافقت دولت قاهره مبنی بر مداخله نظامی در سوریه را رد کرد.
به گزارش رسانه‌های مصر، "یاسر علی" سخنگوی رئیس‌ جمهور مصر گفت: قاهره با مداخله نظامی در بحران سوریه موافق نیست و انتشار چنین گزارش هايي کاملاً غیر واقعی است. وی اظهار داشت که عدم موافقت قاهره با مداخله نظامی کشورهای عربی جهت حل بحران سوریه همچنان به قوت خود باقی است.
علی همچنین یادآور شد؛ انتشار هرگونه بیانیه‌ای به غیر از رئیس‌جمهور یا سخنگوی وی بیانگر سیاست رسمی دولت قاهره نیست. این در حالی است که خبرگزاری «آناتولی» ترکیه به نقل از "سیف عبدالفتاح" مشاور رئیس‌جمهور مصر مدعی شده بود که قاهره پیشنهاد قطر مبنی بر مداخله نظامی کشورهای عربی در سوریه و پایان دادن به 18 ماه درگیری و خونریزی در این کشور را بررسی می‌کند.

• یکی از رهبران گروه جماعت اسلامی مصر تاکید کرد، در صورتی که "شیخ عمر عبدالرحمن" در زندان های آمریکا فوت کند آمریکا درهای جهنم را برای خود در مصر و جهان اسلام خواهد گشود.
"شیخ رفاعی طه" یکی از رهبران گروه جماعت اسلامی مصر، با حمله به آمریکا به دلیل عدم آزادی شیخ عمر عبدالرحمن برغم بیماری تاکید کرد، چنانچه آسیبی به وی برسد منافع آمریکا در مصر و جهان اسلام را مورد حمله قرار خواهد داد.
"شیخ رفاعی" در اظهاراتی در قاهره گفت: در صورتی که شیخ "عمر عبدالرحمن" در زندان های آمریکا فوت کند آمریکا درهای جهنم را برای خود در مصر و جهان اسلام خواهد گشود. "شیخ رفاعی" افزود: مقامات مصری باید بصورت جدی مقامات آمریکایی را برای آزاد کردن شیخ عمر عبدالرحمن که سالخورده و بیمار است تحت فشار قرار دهند و دیگر برادران ما را در زندان های مصر آزاد کنند.
"شیخ عمر عبدالرحمن" که نابینا و بیمار است بنیانگذار گروه جماعت اسلامی مصر است و به اتهام حمایت از عملیات تروریستی در آمریکا به زندان ابد محکوم شده است .جماعت اسلامی مصر اتهام حمایت از عملیات تروریستی را رد کرده است.

• وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه (91.07.10) اعلام کرد در کنگره برای آزاد کردن 450 میلیون دلار کمک اقتصادی به مصر که یک نماینده جمهوری خواه روز جمعه از تصویب آن مانع شد، تلاش می کند.
"ویکتوریا نولند" سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما قرار است در روزها و هفته های آینده با کنگره برای توضیح درباره ضرورت اختصاص این مبلغ به مصر در زمانی که این کشور با کسری بودجه حدود 12 میلیارد دلاری روبرو است، همکاری کنیم.
"کی گرانگر" نماینده جمهوری خواه کنگره آمریکا روز جمعه طرح کمک 450 میلیون دلاری به مصر را بر اساس مفاد قانون اساسی و اشاره به اینکه این کمک در لحظه ای صورت می گیرد که « روابط آمریکا - مصر هرگز از نزدیک و به صورت توجیه پذیر بررسی نشده است»، مسدود کرد.
ویکتوریا نولند خاطر نشان کرد این 450 میلیون دلار بخشی از بخشش یک میلیارد دلاری بدهی مصر به آمریکا است و واشنگتن و قاهره از ماه ها قبل درباره آن مذاکره می کنند. دولت های مصر و آمریکا 10 روز قبل خبر واشنگتن پست را مبنی بر اینکه مذاکرات به علت خشونت های ضد آمریکایی در قاهره در ماه سپتامبر متوقف شده است، رد کردند.
مصر که با بحران اقتصادی روبرو است، آخر اوت وام چهار میلیارد و 800 میلیون دلاری از صندوق بین المللی پول درخواست کرد و با واشنگتن درباره بخشش بدهی خود، وعده ای که "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا ماه مه 2011 وعده داده است، وارد مذاکره شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، مصر 15 ماه بعد از سقوط رژیم "حسنی مبارک "رئیس جمهور سابق که تحت حمایت غرب بود، دومین دریافت کننده کمک خارجی آمریکا بعد از رژيم صهيونيستي است.

• یک روزنامه صهیونیستی مدعی دیدار "مرسی" با "پرز" پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شده است.
روزنامه "یسرائیل هیوم" به نقل از یک مقام بلندپایه مصری بدون اشاره به نام وی مدعی شد که محمد مرسی با دیدار با یک مقام بلندپایه رژيم صهيونيستي که احتمالا شیمون پرز باشد، موافقت کرده است.
روزنامه "یسرائیل هیوم" مدعی شد، این مقام بلندپایه مصری که در سفر هفته گذشته مرسی به نیویورک وی را همراهی می‌کرد، افزود: تاکید "مرسی" بر احترام به معاهدات بین‌المللی در سخنرانی خود در مجمع عمومی شروعی برای توافقات خاصی است که دولت آمریکا برای نزدیکی بین دو طرف صهيونيستي و مصر آن را هدایت می‌کند.
این روزنامه صهیونیستی بدون نام بردن از این مقام مصری در ادامه ادعا کرد که دیدار "مرسی" با "پرز" پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و در نیویورک برگزار خواهد شد.

• وزیر دارایی مصر با سفیر هلند در قاهره دیدار و با وی درباره تحولات مربوط به دریافت وام از صندوق بین‌المللی پول بحث و تبادل نظر کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "ممتاز السعید" با "گرارد استیخن" سفیر هلند در قاهره دیدار و گفتگو کرد. براساس این گزارش،‌ محور مذاکرات طرفین پیرامون رشد اقتصادی مصر و سیاست‌های دولت برای رفع رکود اقتصادی و تلاش دولت کنونی مصر برای پشت سر گذاشتن بحران به منظور اطمینان ‌بخشی به بازرگانان و شرکای بین‌المللی مصر بود.
"السعید "اظهار داشت که در این جلسه درباره تلاش ‌های وزارت دارایی برای اصلاح اوضاع مالی، جبران کسری بودجه دولت و نیز آخرین تحولات حاصله در مذاکره قاهره با صندوق بین المللی پول با استیخن بحث و تبادل نظر کرده است. وزیر دارایی مصر همچنین افزود، دولت بر دو استراتژی مهم تمرکز دارد، کاهش هزینه‌ها بویژه در حوزه سوخت و افزایش درآمد ملی از طریق اصلاح رویه‌های اجرایی که در حال حاضر پیرامون آن ها با کارشناسان صندوق بین‌المللی پول تبادل‌نظر می‌کنند. در این جلسه، استیخن بر تمایل دولت هلند برای حمایت از مصر پس از انقلاب تاکید کرد.

• دادستان کل مصر طی ابلاغیه‌ای به دادستانی دمیاط دستور اجرای تحقیقات در خصوص اتهام سفیر هلند در قاهره، رئیس پارلمان هلند و اعضای آن و نیز وزیر خارجه این کشور به اتهام تحریک برای فتنه‌انگیزی در مصر را صادر کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "عبدالمجید محمود" طی ابلاغیه شماره 3405 مربوط به سال 2012 به دادستانی دمیاط دستور داد که تحقیقاتی در مورد سفیر هلند در قاهره، رئیس پارلمان هلند و اعضای آن و وزیر خارجه این کشور به اتهام نقض قوانین دیپلماتیک، تحریک برای فتنه‌انگیزی طایفه‌ای در مصر و ضربه زدن به منافع مصر به عمل آورد.
در این ابلاغیه آمده است که پارلمان هلند با صدور قانونی تنها به مسیحیان مصری حق پناهندگی سیاسی اعطا می‌کند که نوعی تبعیض در میان مصری‌هاست و همین امر باعث ایجاد تنش و فتنه طایفه‌ای می‌شود و باب مهاجرت از مصر را باز می‌کند که بر خلاف قوانین و عرف بین‌الملل است و ممکن است کشورهای غربی نیز شیوه مشابه آن را در پیش بگیرند.
در این ابلاغیه همچنین آمده است که سفیر هلند در مصر اطلاعات غلطی در مورد قبطی‌ها مصر به دولت متبوعش ارائه و با پارلمان هلند برای صدور قانونی که فتنه طایفه‌ای در مصر را تقویت می‌کند، همدستی کرده است.

• وزیر برق و انرژی مصر اعلام کرد که در راستای تقویت روابط مصر و فلسطین، این کشور از هفته آینده صادرات برق به غزه را افزایش می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری سما، مهندس "محمود بلبع" گفت که اقدامات لازم برای افزایش صادرات برق به غزه به اتمام رسیده است و از هفته آینده صادرات برق به غزه به حدود 30 مگاوات خواهد رسید.
وی افزود که یک ترانسفورماتور جدید به ایستگاه شیخ زوید که تغذیه برق غزه را بر عهده دارد، انتقال داده شده است و هم اکنون در حال نصب آن هستیم و از اواسط این ماه فعالیت آن آغاز خواهد شد. وی بر عمق روابط مصر و فلسطین تاکید کرد و گفت که مصر هرگز از هیچ تلاشی برای حمایت از برادران خود در غزه و کاهش درد و رنج ملت فلسطین دریغ نمی‌کند.
وزارت برق مصر در حال حاضر تامین حدود 22 مگاوات برق غزه را بر عهده دارد.

• در پی چاپ تصاویر موهن به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص) در یک نشریه فرانسوی، روزنامه الوطن مصر نیز کاریکاتورهایی را با مضمون انتقاد از دیدگاه غرب به جهان اسلام به چاپ می رساند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی مقامات این روزنامه می گویند پاسخ طنز را با طنز می دهند. اندک زمانی بعد از انتشار فیلم موهن از پیامبر اسلام(ص)، یک هفته نامه فرانسوی نیز کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام را به چاپ رساند که به ادعای گردانندگان این روزنامه، بیشتر جنبه طنز و انتقادی دارد.
البته چاپ این تصاویر اگر چه با اعتراض هایی روبرو شد ولی نتوانست به میزانی که فیلم ساخته شده در آمریکا خشم ایجاد کرده بود، واکنش مسلمانان را برانگیزد. در عین حال مسئولان روزنامه الوطن در مصر نیز تصمیم گرفتند جنبش کاریکاتوری خود را به راه اندازد. این روزنامه در شماره های خود، دو صفحه مشتمل بر 13 کاریکاتور را درباره دیدگاه غربی ها از جهان اسلام اختصاص داده است. این اقدام الوطن با واکنش های مثبت زیادی روبرو شده است و خوانندگان این روزنامه ، اقدام گردانندگان آن را واکنشی مدنی خوانده اند.

• "محمد مرسي" در تركيه: مصر با سرنگوني نظام سوريه آرام مي‌گيرد!
محمد مرسي رئيس‌ جمهور مصر كه به دعوت "اردوغان" براي شركت در كنگره حزب عدالت و توسعه به آنكارا سفر كرده، طي سخناني در اين همايش گفت: مصر با سرنگوني نظام سوريه آرام مي‌گيرد.
وي در اين سخنراني اظهار داشت، مصر تا زماني كه خشونت و كشتار در سوريه متوقف نشود و نظام ظالم فعلي اين كشور سرنگون نشود آرام نخواهد گرفت، از اين رو ما از مردم سوريه و خواسته‌هايشان حمايت مي‌كنيم.
رئيس‌ جمهور مصر در ادامه پيروزي تروريست ‌هاي سوريه را نزديك دانست، اما به اقداماتي كه قرار است براي حل بحران اين كشور اتخاذ شود اشاره‌اي نكرد.
اين درحالي است كه او هفته گذشته اجلاسي را براي پايان دادن به بحران سوريه در قاهره برگزار كرده بود. مشاركت مرسي در جشن كنگره حزب عدالت و توسعه براي تبليغ و خدمت به اردوغان صورت گرفت و تركيه براي جبران سفر مرسي به اين كشور و حضور در مراسم حزب حاكم يك ميليارد دلار به مصر به عنوان قرض در اختيار اين كشور گذاشت.
در همين حال نخست ‌وزير تركيه گفت ماه آينده به همراه 13 وزير كابينه اين كشور به قاهره سفر خواهد كرد. وي اين سفر را در راستاي تحكيم روابط قاهره و آنكارا و به منظور حضور اردوغان در نشست شوراي همكاري راهبردي دو كشور خواند. اردوغان همچنين نقطه نظرات خود و مرسي را در قبال سوريه همسان دانست و خواستار سرنگوني بشار اسد شد.
وي در زمينه سوريه با اشاره صريح به حمايت هاي تركيه از مخالفان "بشار اسد" گفت: ما از مخالفان "اسد" حمايت‌هاي مالي، لجستيك و سياسي مي‌كنيم و به اين حمايت‌ ها ادامه خواهيم داد.
"اردوغان" گفت: به روسيه و چين و در كنار اين‌ها به ايران از همين جا متذكر مي‌شوم كه مواضع خودتان را نسبت به سوريه در يك و نيم سال گذشته يك بار ديگر مرور كنيد چرا كه تاريخ قرارگرفتن در كنار چنين حكومت ظالمي (بشار اسد) را هرگز نخواهد بخشيد."

• سخنگوی رسمی نیروهای مسلح مصر تاکید کرد که در جریان عملیات نیروهای مسلح در سینا طی دوره گذشته 14 موشک ضد تانک کشف و ضبط شد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، سرهنگ "احمد محمد علی" سخنگوی رسمی نیروهای مسلح مصر گفت که در جریان عملیات نیروهای مسلح در سینا طی دوره گذشته 14 موشک ضد تانک مخصوص ارتش رژيم صهيونيستي کشف شد. وی افزود که 6 فروند از این موشک‌ها در سال 1970 مورد استفاده قرار گرفته است که احتمالا از تجهیزات متعلق به ارتش رژيم صهيونيستي پیش از عقب‌نشینی آن از شبه جزیره سینا است.
وی تاکید کرد که این موشک‌ها در صورت اصابت خسارت‌های زیادی بویژه تلفات انسانی زیادی در منطقه مورد اصابت وارد می‌آورد. سخنگوی نیروهای مسلح مصر همچنین بر تداوم عملیات پاکسازی صحرای سینا از تروریست‌ها و عناصر مسلح تا تحقق کامل اهداف تاکید کرد.

• کارگران و بخشی از گروه های مردمی مصر در اعتراض به اوضاع معیشتی خود در مقابل ساختمان نخست وزیری این کشور تجمع کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، بخش های کارگری و مردمی در برابر ساختمان نخست وزیری مصر در قاهره تجمع کردند و تحقق وعده های "محمد مرسی" و ایجاد راه حل هایی را برای خواسته های موجود و بهبود اوضاع معیشتی خود خواستار شدند. "محمد امین" خبرنگار العالم در این خصوص گزارش داد: کارگران شرکت های ریسندگی و بافندگی، دادن حداقل حقوق خود را خواستار شدند. از منطقه صعید مصر، کارگران موقت شرگت گاز مصر، تثبیت موقعیت کاری خود را خواستار شدند.

• سخنگوی دفتر ریاست جمهوری مصر بار دیگر ایجاد منطقه آزاد تجاری در مرز غزه و مصر در آینده نزدیک را رد و تاکید کرد که این مسئله هنوز مطرح نشده است.
به گزارش رسانه‌های مصر، "یاسر علی" سخنگوی دفتر ریاست جمهوری مصر در یک کنفرانس خبری گفت: طرح ایجاد منطقه آزاد تجاری با نوار غزه در منطقه مرزی رفح در شمال سینا اجرا نخواهد شد. وی افزود، چنین پروژه‌ای اجرا نخواهد شد، هرچند این بحث در رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفت اما از سوی دولت هیچ گاه رسماً‌ مورد تایید قرار نگرفت.
"علی" همچنین تصریح کرد، مصر هرگز اجازه نمی‌دهد حاکمیت دولت قاهره بر سرزمین نیل نقض شود. وی با اشاره به باز بودن تونل‌ها برای انتقال کالا و دارو گفت: مصر این حق را دارد که از نقض قوانین و کنوانسیون‌ های بین‌المللی ممانعت به عمل آورد.
سخنگوی ریاست جمهوری مصر در خصوص تحصن فلسطینیان در جنوب نوار غزه در اعتراض به تخریب و بسته شدن تونل ‌ها نیز تاکید کرد که نهاد ریاست جمهوری هیچ توضیحی در این باره ندارد.
این در حالی است که "محمد شوقی" رئیس سازمان توسعه صحرای سینا روز جمعه گذشته گفته بود: دولت طرح ایجاد سه منطقه آزاد تجاری در مرز غزه را در دست بررسی دارد.

• مقام‌هاي فرودگاه قاهره اعلام كردند كه يك هيات عالي رتبه مصري قاهره را به مقصد سوريه ترك كرده است.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، هنوز به طور دقيق ماموريت هيات امنيتي مصر در سوريه مشخص نشده است. در همين حال "ياسر علي"، سخنگوي "محمد مرسي"، رئيس‌جمهوري مصر اين گزارش را رد كرد.
يك مقام امنيتي مصر نيز گفت كه وي اطلاعاتي در مورد اين هيات امنيتي ندارد. اما از رد گزارش سفر اين هيات به سوريه امتناع كرد. به گفته مقام‌هاي فرودگاه قاهره كه نخواستند نامشان فاش شود، هيات امنيتي مصر براي دو روز در سوريه خواهد بود. گزارش‌ها در مورد سفر هيات مصري به سوريه در حالي منتشر شده كه قاهره هدايت يك ابتكار عمل منطقه‌اي با هدف ميانجي‌گري براي پايان دادن به تنش‌ها در سوريه را برعهده گرفته است.

• عفو بین الملل روز سه شنبه (91.07.11) با انتشار گزارش هایی از "محمد مرسی" رییس جمهور مصر خواست اصلاحات اساسی در پلیس و ارتش مصر انجام دهد.
این سازمان در این گزارش ها پلیس و ارتش مصر را به نقض حقوق بشر در دوره انتقالی پس از سقوط رژیم "حسنی مبارک" در اوایل سال 2011، به رهبری شورای نظامی حاکم بر این کشور متهم کرد. این سازمان مدافع حقوق بشر در بیانیه ای تصریح کرد، "مرسی" باید از این فرصت تاریخی برای مقابله با گذشته خونین پلیس و ارتش و نیز تضمین این موضوع که هیچ کس در مصر فراتر از قانون نیست، بهره ببرد و اصلاحات اساسی در مورد این نهادها انجام دهد. عفو بین الملل در این گزارش از «قتل های غیر قانونی، توسل بیش از حد به زور، شکنجه و بدرفتاری نیروهای نظامی و پلیس با تظاهرکنندگان طی 16 ماه (از فوریه 2011 تا ژوئن 2012) که مصر را شورای عالی نیروهای مسلح این کشور اداره می کرد، انتقاد کرد.
در گزارش نخست عفو بین الملل آمده است: نیروهای نظامی، تظاهرکنندگان را مورد ضرب و جرح و آن ها را در معرض شوک الکتریکی قرار دادند، آن ها را به خشونت های جنسی و دیگر انواع نقض حقوق بشر تهدید کردند. هزاران نفر از این افراد نیز در دادگاه های ناعادلانه نظامی محاکمه شده و یا در انتظار محاکمه هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، در گزارش دوم نیز عفو بین الملل به «مصونیت کامل از مجازات» نیروهای پلیس مصر اشاره می کند. عفو بین الملل همچنین در این گزارش از‌ پاسخ سرکوبگرانه پلیس به تظاهرکنندگان، شکنجه طولانی مدت بازداشت شدگان و بی توجهی آشکار به قوانین از سوی نیروهای امنیتی سخن گفته است. عفو بین الملل افزود، پلیس ضد شورش معمولا در برخورد با تظاهرات مسالمت آمیز بیش از حد به زور و خشونت متوسل شده است.
این منبع همچنین فاش کرد، گاز اشک آور و برخی دیگر تجهیزاتی که در سرکوب مردم مصر استفاده شده، ساخت آمریکا است و قبل و بعد از اعتراضات مردمی علیه رژیم سابق مصر در اختیار نیروهای پلیس این کشور قرار گرفته است.

• "رمزی عزالدین رمزی" قائم مقام وزیر خارجه مصر و نایب رییس سابق شورای حکام آژانس، پذیرش یا عدم پذیرش پروتکل های اضافی از سوی ایران را حق تهران دانست.
این دیپلمات ارشد مصری که سال 2005 تا 2006 م نماینده مصر در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و نایب رییس این نهاد بین المللی بود، درباره دیدگاه قاهره درباره مذاکرات تهران و گروه 1+5 گفت: قاهره خواهان راه حلی است که به طور متعادل علایق دو طرف را تامین کند.
وی ابراز امیدواری کرد: مذاکرات در این زمینه به نتایجی مثبت رسیده و در کنار برطرف کردن نگرانی ها، حقوق هسته ای ایران را تامین کند. رمزی درباره پذیرش پروتکل های اضافی ماورای تعهدات در چارچوب ان پی تی برای ایران نیز گفت: جمهوری اسلامی باید برای پذیرش یا رد پروتکل های اضافی مختار باشد و مصر اجبار اعضا از جمله تهران به پذیرش پادمان های ماورای پادمان‌های مورد توافق را قبول ندارد.
وی همچنین درباره تحولات در روابط تهران و قاهره پس از سقوط حکومت "حسنی مبارک" در مصر، گفت: قاهره خواهان برخورداری از روابط مثبت با همه کشورهای دنیا از جمله جمهوری اسلامی است. این مقام مصری، اساس روابط آتی مصر با همه کشورهای دنیا را احترام متقابل و درچارچوب منشور سازمان ملل متحد عنوان کرد. قائم مقام وزیر خارجه مصر همچنین خواهان تمرکز جنبش غیر متعهدها به ریاست ایران روی توسعه کشورهای عضو و گسترش همکاری های دو و چند جانبه اعضا در حوزه اقتصادی شد.
این دیپلمات کهنه کار مصری، امنیت انرژی را نیز از جمله موضوعاتی دانست که می تواند محور مباحثات کشورهای در حال توسعه از جمله اعضای جنبش غیرمتعهدها قرار گیرد.
• بررسی درخواست ابطال تشکل دوم مجمع موسسان تدوین قانون اساسی مصر با تنش بین وکلای حاضر در دادگاه نیمه تمام ماند.
به گزارش شبکه خبری العالم، جلسه دیوان عدالت اداری مصر برای رسیدگی به درخواست انحلال مجمع دوم موسسان، با تنش شدید میان وکلای حاضر در جلسه دادگاه موجب به تعویق افتادن جلسه شد.
"خالد علی" نامزد سابق ریاست جمهوری مصر گفت: برخی تلاش دارند جلوی برگزاری این جلسه را بگیرند، همان طور که پیش از این نیز موفق شدند جلسه را بر هم بزنند؛ در واقع تمام هدف بر هم زنندگان جلسه دادگاه، وقت کشی است، زیرا وقت کشی زمینه نجات مجمع موسسان را فراهم می کند.
درخواست کنندگان انحلال مجمع دوم موسسان تاکید می کنند که اختلافات سیاسی و حقوقی که سبب انحلال مجمع اول موسسان شد، در مجمع دوم موسسان نیز به حال خود باقی است و این در حالی است که سیاستمداران اسلام خواه اکثریت کرسی ها را در انحصارخود گرفته اند.
"کمال زاخر" هماهنگ کننده جبهۀ "قبطی های لائیک" نیز گفت: دلایل منطقی حاکی از آن است که این مجمع، بر پایه هیچ استوار شده است؛ زیرا اعضای آن، از اعضای مجلس الشعب و مجلس شورا بودند و چنین مشکلی در مجمع اول موسسان نیز وجود داشت.
این در حالی است که هواداران مجمع دوم موسسان بر این باورند که حل این مشکل از اختیارات حاکمیتی است و دیوان عدالت اداری، صلاحیت رسیدگی به این موضوع را ندارد. حل نشدن این کشمکش های حقوقی، از نزاعی شدید میان نیروهای سیاسی درباره تدوین قانون اساسی جدید پرده برداشت. در این میان، مجمع موسسان در مجلس شورا به صورت منظم تشکیل جلسه می دهد و اعضای مجمع اعلام کردند که کمیسیون های فرعی تهیه اکثر مواد قانونی را به پایان رسانده اند.
"محمد مرسی" رئیس جمهور مصر، پیش از این با صدور دستوری، مجمع موسسان را از هرگونه اعتراض دادگاه های مختلف مصون کرده بود.

• دولت مصر با اشاره به استقلال دستگاه قضايي اين كشور تاكيد كردمصر اجازه مشاركت آمريكائي ها در تحقيقات حمله به سفارت اين كشور را در قاهره نخواهد داد.
روزنامه الراي العام، منابع ديپلماتيك مصري گفتند "محمد عمرو" وزير امورخارجه مصر و "اليزابت جونز" معاون وزير امورخارجه آمريكا درباره همكاري هاي دوجانبه درباره پيامدهاي بعد از اعتراض هاي مردمي مصر و حمله به سفارت آمريكا در قاهره به خاطر فيلم موهن عليه پيامبر اكرم (ص) ،‌ بحث و گفتگو كردند.
اين منابع افزودند، وزير امورخارجه مصر در اين ديدار به مقام آمريكائي تاكيد كرده است: مصر متعهد به حفظ امنيت نمايندگي هاي سياسي است و تلاش مي كند كه مانع از هرگونه آسيب رسيدن به اين نمايندگي ها شود. این روزنامه در ادامه نوشت: معاون وزير امورخارجه آمريكا قبل از ترك ليبي اعلام كرده بود كه مقامات ليبي با سفر هياتي از دفتر فدرال آمريكا به بنغازي براي همكاري در تحقيق درباره حمله به كنسولگري آمريكا موافقت كرده اند. در همين حال يك ديپلمات مصري به الراي العام گفت چنين چيزي( همكاري با آمريكائي ها) امكان ندارد در مصر اتفاق بيفتد.
وي افزود دولت مصر اصلا اجازه مطرح شدن چنين مسائلي را نمي دهد چرا كه مصر دستگاه قضائي دارد و دستگاه قضائي مصر دراينگونه موارد مستقل تحقيق مي كند.

• رئیس جمهور مصر به همراه تعدادی از وزرای این کشور به منظور پیگیری اوضاع و کسب اطمینان از برقراری آرامش در صحرای سینا به شمال این منطقه سفر می‌کند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد مرسی" در رأس یک هیئت بلندپایه دولت به شهر رفح و العریش سفر می‌کند. وی در سفر به رفح از منازل قبطی‌ها بازدید و از ثبات این منطقه اطمینان حاصل خواهد کرد و انتظار می‌رود که به محض ورود به فرودگاه العریش و پیش از انتقال به رفح، نماز جمعه را در یکی از مساجد شمال سینا به جا آورد. یک منبع مصری نیز گفت که به منظور مهیا کردن زمینه سفر مرسی به سینا، یک هیئت از ریاست جمهوری از چند روز پیش وارد شمال سینا شده است.

• منابع خبري در قاهره اعلام كردند ده ها نفر در مركز اين شهر با برگزاري تظاهرات خواستار آن شدند كه قانون اساسي جديد مصر از حقوق زنان حمايت كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، تظاهركنندگان مصري اعم از زن و مرد در برابر مقر مجلس علياي پارلمان مصر كه 100 عضو مجمع موسسان جلسات خود را در آنجا برگزار مي كند، گردهم آمدند.
بر روي پارچه نوشتۀ بزرگي كه تظاهر كنندگان حمل مي كردند نوشته شده بود: صداي زنان به گوش مسئولان نرسيده است. صداهاي اعتراض آميز زيادي بر ضد محتواي قانون اساسي جديد مصر كه اين روزها اطلاعات و اخباري در رابطه با آن در رسانه هاي مصر منتشر مي شود، بلند شده است.
"ايناس مكاوي" فعال زن مصري و يكي از سازمان دهندگان تظاهرات قاهره، اعلام كرد قانون اساسي جديد به ويژه بند 36 آن براي زنان بسيار خطرناك است.
"صباح فواز ابراهيم" زن مصري كه به گفته خودش به هيچ جناحي تعلق ندارد، مي گويد اطلاعاتي كه درباره قانون اساسي جديد مصر به بيرون درز پيدا كرده، بسيار نگران كننده است. وي تاكيد كرد قانون اساسي جديد مصر در خفا تهيه مي شود. آن ها (نمايندگان) قصد دارند قانون اساسي را تدوين كنند آنگاه به مردم بگويند كه در همه پرسي به آن راي مثبت بدهند.

• وزیر خارجه مصر در واکنش به شایعات اخیر مبنی بر اعزام نیروهای مصری به سوریه، این شایعات را رد و تاکید کرد که مصر هرگز نیرو به سوریه اعزام نمی‌کند.
به گزارش المصری الیوم، "محمد کامل عمر" طی سخنانی در حاشیه اجلاس عربی-آمریکای لاتین در پرو تاکید کرد که موضوع اعزام نیروی نظامی قاهره به سوریه اصلا مطرح نیست.
وی با اشاره به این که قاهره به موضوع اعزام نیرو به دمشق حتی فکر هم نمی‌کند، گفت: اعزام نیروهای مصری به سوریه فقط یک شایعه بوده و چنین ادعایی از نظر ما کاملاً مردود است.
وی افزود، وضعیت بحرانی در سوریه فقط کشورهای همسایه را تحت‌الشعاع قرار نداده بلکه همه کشورهای منطقه همچون مصر را نیز دچار مشکل ساخته است. عمرو ز طی مصاحبه اي با روزنامه سعودی «الحیات» تاکید کرد که اعضای کمیته چهارجانبه حل بحران سوریه متشکل از مصر، ایران، عربستان و ترکیه در خصوص حتمی بودن تغییرات در سوریه به توافق رسیده‌‌اند و تنها اختلاف بر سر نحوه این تغییر است.

• سخنگوي رييس جمهور مصر از اعطاي نمادين نشان نيل به "انور سادات" رييس جمهور معدوم مصر خبر داد.
به گزارش العالم، "ياسر علي" سخنگوي رياست جمهوري مصر چهارشنبه (91.07.12) اعلام كرد، "محمد مرسي" نشان ستاره افتخار نيل را در سالگرد پيروزي در نبرد اكتبر، به طور نمادين به "انور سادات" رييس جمهور اسبق اين كشور اعطا خواهد كرد.
"ياسر علي" در پاسخ به پرسشي پيرامون علت اعطاي اين نشان به "سادات" و عدم اعطاي آن به "جمال عبدالناصر"، تصريح كرد: اين اقدام در راستاي تجليل از قهرمانان شركت كننده در اين نبرد افتخارآميز به "انور سادات" اهدا خواهد شد، زيرا در مناسبت هاي نظامي بايد قهرماناني كه در ثبت آن افتخارات سهم داشتند، مورد تكريم قرار گيرند.

• عفو بين‌الملل اعلام كرد كه پليس و ارتش مصر پس از انقلاب اين كشور يكي از سركوبگرترين ماشين‌هاي نظامي در ميان كشورهاي عربي بوده و از "محمد مرسي" خواست تا براي پايان دادن به اين مساله راهي جدي بيابد.
به گزارش الجزيره، عفو بين‌الملل با انتشار دو گزارش در خصوص تحولات مصر پس از انقلاب اين كشور، اعلام كرد كه پليس و ارتش مصر پس از انقلاب يكي از سركوب‌گرترين نهادهاي نظامي در ميان كشورهاي عربي بوده و در مدتي كه شوراي عالي نظامي مصر حاكميت را برعهده داشت، موارد متعددي از نقض حقوق بشر و شكنجه مخالفان توسط نظاميان مصري انجام شده است.
در گزارش عفو بين‌الملل آمده است: پليس و ارتش مصر بدون هيچ پيگرد قانوني بعد از انقلاب اين كشور اقدام به شكنجه و قتل مخالفان كرده‌ كه اين امر تاكنون به شكل مناسب پيگيري نشده است. در گزارش عفو بين‌الملل به حوادث تظاهرات ماسبيرو، تظاهرات مقابل مقر نخست‌وزيري مصر و تظاهرات ميدان العباسي اين كشور اشاره شده كه در آن ها مجموعا 56 مصري كشته شدند. عفو بين‌الملل از "محمد مرسي"، رئيس ‌جمهوري مصر نيز خواست تا براي «اقدامات وحشيانه پليس و ارتش مصر» چاره‌اي بينديشد و از فرصت تاريخي رياست‌جمهوري خود براي پاكسازي نيروهاي نظامي از افراد نالايق بهره‌ بگيرد.

• "اليزابت جونز" معاون وزير امور خارجه آمريكا در ادامه سفرهاي خود در منطقه خاورميانه وارد قاهره شد.
به گزارش خبرگزاري "شين هوا"؛‌ هدف اين سفر بررسي مسائل منطقه و مذاكره با مقامات مصري اعلام شده است. جونز پيشتر به ليبي و تونس نيز سفر كرده و با مقامات اين كشورها گفتگو كرده است.
گفتني است وي در اين سفرها اعلام كرده كاخ سفيد تصميم دارد كمك مالي به كشورهايي كه سفارت آمريكا در آن ها مورد حمله هاي مردمي قرار گرفته،‌ قطع نمايد .

• رئيس دفتر سياسي جنبش حماس در صدر هيئتي از اعضاي اين جنبش از دوحه قطر وارد قاهره شد.
به گزارش "راشاتودي"، "خالد مشعل"در سفر چند روزه به مصر با شماري از مقامات بلند پايه اين كشور درباره مسايل مهم داخلي فلسطين از جمله پرونده آشتي ملي گفتگو خواهد كرد.
در همين حال وزير خارجه قطر با نخست وزير مصر تلفني گفتگو كرد. شيخ "حمد بن جاسم بن جبر آل ثاني" و "هشام قنديل" روابط و مناسبات دوجانبه قطر و مصر و راه هاي توسعه و تحكيم آن در موضوعات مختلف و نيز برخي مسايل مهم منطقه اي و بين المللي مورد علاقه دوكشور را بررسي كردند .

• يك مقام بلندپايه اقتصادي مصر، از تلاش هاي حكومت كويت براي آزادي "حسني مبارك" خبر داد.
به گزارش "براثا"؛ اين مقام بلندپايه كه نخواست نامش در رسانه ها فاش شود، با بيان اين مطلب افزود، حكومت كويت از مقامات مصري خواسته است كه در مقابل آزادي "حسني مبارك" از زندان طره، به اين كشور كمك مالي و اقتصادي كند.
وي همچنين با اشاره به رد اين درخواست مقامات كويتي از سوي مصر، از محكوميت اين اقدام از سوي احزاب و نيروهاي سياسي اين كشور سخن به ميان آورد. گفتني است؛ تاكنون چندين بار مقامات كويتي آزادي "حسني مبارك" از زندان را شرط كمك مالي به مصر دانستند.





تاریخ : 15/07/91
 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶