وقایع مهم ساحل عاج از تاریخ 24/10/91 تا 01/11/91
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، مخالفان و دولت ساحل عاج جمعه (91.10.29) گفتوگوهای خود را به منظور آمادگی کشور برای برگزاری انتخابات محلی از سر گرفتند.
مذاکرات حزب جبهه خلق حزب متبوع لوران باگبو، رئیس جمهور پیشین ساحل عاج با دولت این کشور، پس از ماه ها توقف از سر گرفته شد تا راه برای مشارکت اصلی ترین تشکل مخالف دولت در انتخابات آتی ساحل عاج باز شود.
"سیلون میاکا اورتو"، رهبر جبهه خلق ساحل عاج در راس هیئتی از اعضای این حزب با "دانیل کابلان دونکان"، نخست وزیر و چند تن از وزرای این کشور دیدار و گفت وگو کرد.
پس از این دیدار یک منبع نزدیک به جبهه خلق ساحل عاج مذاکرات را مثبت ارزیابی و تاکید کرد امکان شرکت کردن این حزب در انتخابات آتی شهرداری ها مهمترین خواسته آنها است.
از سوی دیگر دولت ساحل عاج اعلام کرد که "شارل پله گوده"، دستیار مهم لوران باگبو، پس از دستگیری در غنا جمعه (91.10.29) به ساحل عاج تحویل داده شد.
وزارت دادگستری و وزارت کشور ساحل عاج با صدور بیانیه مشترکی اعلام کردند: در جریان عملیات مشترک پلیس ساحل عاج و غنا، شارل بله گوده پنجشنبه گذشته در غنا دستگیر شد و حال حاضر در ساحل عاج در بازداشت به سر می برد.
"شارل بله گوده" وزیر سابق جوانان در کابینه باگبو به علت دست داشتن در بحران و درگیری های پس از انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج که از دسامبر 2010 میلادی تا آوریل2011 میلادی ادامه داشت و طی آن دست کم سه هزار نفر کشته شدند تحت پیگرد قرار داشت.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، شنبه (91.10.30) نشستی مهم درباره استقرار نیروهای کشورهای غرب آفریقا در مالی برای کمک به ارتش این کشور در مقابله با گروه های تندرو مسلح در شمال مالی برگزار میکند.
این در حالی است که اخبار ضد و نقیضی درباره وضعیت شهر دیابالی در غرب مالی در 400 کیلومتری شمال باماکو منتشر شده است جایی که گروهی نزدیک به القاعده افرادی که در الجزایر گروگان گرفته بود در گروگان نگاه داشته است.
وزارت دفاع فرانسه گفت که اکنون در دیابالی هیچ درگیری جریان ندارد و این شهر هنوز در چنگ تندروها است.
تاکنون بیش از هزار و 800 نظامی فرانسوی به همراه چندین فروند هواپیما و بالگرد جنگی به مالی رسیده اند.
پاریس اعلام کرده است که پیش بینی می شود شمار نیروهای فرانسوی در مالی به 2 هزار و 500 نفر افزایش یابد.
از سوی دیگر پنجشنبه شب (91.10.28) نزدیک به یکصد نظامی از توگو نیجریه که نیروهای پیشاهنگ آفریقایی را تشکیل می دهد وارد مالی شدند. قرار است 30 نظامی از بنین نیز به آن ها ملحق شود.
کشورهای غرب آفریقا جمعه (91.10.29) در ابیجان تاکید کردند که می خواهند هر چه سریع تر نیروهای نظامی خود را در خاک مالی مستقر کنند.
قرار است در نشست فوق العاده سران جامعه اقتصادی غرب آفریقا برنامه زمانی برای استقرار نیروهای آفریقایی در مالی تعیین شود.
"لوران فابیوس"، وزیر خارجه فرانسه نیز در این نشست حضور خواهد داشت.
پیش بینی می شود که نزدیک به دو هزار نظامی آفریقایی تا 26 ژانویه وارد باماکو شوند و نزدیک به هزار و 300 تن دیگر در هفته های بعد اعزام شوند.
هشت کشور غرب آفریقا شامل نیجریه، توگو، بنین، سنگال، نیجر، گینه، غنا و بورکینافاسو و همچنین چاد در نیروی بینالمللی مستقر در مالی برای مشارکت در مقابله با گروههای تندرو مشارکت دارند و فرماندهی این نیروها را ژنرال شیهو عبدالقادر از نیجریه برعهده دارد.
وقایع مهم آفریقای مرکزی از تاریخ 24/10/91 تا 1/11/91
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، نمایندگان طرفهای درگیر در جمهوری آفریقای مرکزی شامل دولت، شورشیان سلکا، مخالفان و اعضای جامعه مدنی در بانگی پایتخت این کشور گرد هم آمدند تا رئیس جمهور نخست وزیر این کشور را معرفی کند.
بر اساس فرمانی که در پایان این نشست به امضای "فرانسوا بوزیزه" رئیس جمهو آفریقای مرکزی رسید، "نیکولا تیانگایه" به عنوان نخست وزیر دولت وحدت ملی جمهوری آفریقای مرکزی انتخاب شد.
بوزیزه پیش از امضای این فرمان در جمع خبرنگاران، گفت: ما نیکولا تیانگایه را به نخست وزیری منصوب و برای وی آرزوی موفقیت میکنیم.
تیانگایه نیز به خبرنگاران گفت: این تسکینی برای حل مشکلات مردم جمهوری آفریقای مرکزی است ما چشم انداز صلح را آشکارا میبینیم.
تیانگایه
که یک وکیل و مدافع حقوق بشر
مشهور در جمهوری آفریقای مرکزی گفت: دولت
باید برای برقراری صلح در
کشور و تغییر ساختار در ارتش کار کند.
تیانگایه گفت که رایزنیها
برای تشکیل کابینه را به زودی آغاز میکند.
وقایع مهم مالی از تاریخ 24/10/91 تا 1/11/91
· نخست وزیر مالی ضمن بازدید از پایگاه نظامیان خارجی در باماکو گفت حضور این نیروها، اطمینان دوباره ای به او بخشیده است.
"جانگو سیسوکو" نخست وزیر مالی روز شنبه (91.10.01) از پایگاه هوایی نظامیان فرانسوی در باماکو، پایتخت این کشور دیدار کرد و پس از آن نیز ملاقاتی با نیروهای نیجریه ای مستقر در این شهر داشت.
سیسوکو ضمن ایراد سخنرانی در حضور حدود دو هزار نفر از نظامیان فرانسوی اعزام شده به مالی، از بالگردهای جنگنده ی «پوما» متعلق به این نیروها نیز دیدار کرد.
طبق اعلام مقامات فرانسوی، نیروهای این کشور تا زمان برقراری دوباره ی ثبات در مالی، در این کشور باقی خواهند ماند، اما این نیروها علاقمند هستند تا در سریع ترین زمان ممکن، فرماندهی مأموریت های نظامی را به نیروهای اعزامی از سوی کشورهای غرب آفریقا تحویل دهند. انتظار می رود سران کشورهای غرب آفریقا با عمل به وعده ی خود، حدود پنج هزار نفر از نظامیان خود را به منظور کمک رسانی به نظامیان مالیایی به باماکو، پایتخت مالی اعزام کنند.
نخست وزیر مالی در بخشی از اظهارات خود گفت: «ما نباید از مبارزه ی خود دست برداریم. ما در میدان جنگ حضور داریم و به پیروزی امیدوار هستیم اما این کافی نیست. ما باید در میدان جنگ به یک پیروزی شفاف و قطعی دست یابیم تا مالی بتواند باز هم تمامیت ارضی خود را بدست آورد».
تاکنون کشورهای نیجریه و توگو اعزام نیروهای نظامی خود به مالی را آغاز کرده اند و کشورهای نیجر، بورکینافاسو و چاد نیز قرار است به زودی نیروهای خود را اعزام کنند. اما به گفته ی نخست وزیر مالی، این مأموریت نظامی که در راستای تضمین تصمیم سال گذشته ی شورای امنیت سازمان ملل متحد در این خصوص صورت می گیرد، همچنان «نامشخص و متغیر» باقی مانده است.
طبق این گزارش، در تصاویری ویدیویی، نیروهای نظامی مالیایی در حالی که به تسلیحاتی سنگین مسلح بودند، در خیابان های شهر نیونو در 350 کیلومتری شمال شرق باماکو مشاهده شدند. در روز جمعه (91.10.29) نیز این نیروها به همراه نظامیان فرانسوی شهر دیابالی را تحت کنترل خود درآورده بودند.
سرهنگ "کِبا سانگاره"، که پیش از آغاز درگیری ها در مالی، فرماندهی نیروهای این کشور در منطقه تومبوکتو را عهده دار بوده است، ضمن اشاره به این نکته که نمی توان گفت تمامی شورشیان افراطی منطقه را ترک کرده اند، گفت: «نیروهای دشمن فوق العاده در حرکت هستند. آن ها ردا و قبای خود را از تن درآورده و در لباس مردم معمولی، همرنگ جمعیت شده اند. به همین خاطر ما نمی توانیم به سرعت متوجه شویم که آیا آن ها صد در صد نابود شده اند یا خیر؟ به هر شکل، آن ها باید بدانند که ما پاسخی قدرتمندانه به آن ها خواهیم داد».
قرار است رهبران کشورهای آفریقایی با شرکت در اجلاسی در ساحل عاج آغاز ماموریتی منطقه ای را به امضا رسانده و جنگ با شبه نظامیان مرتبط با القاعده در مالی را از نظامیان فرانسوی تحویل بگیرند. اما این کشورها همچنان برای اجرای این مأموریت با کمبود منابع مالی و ضعف در برنامه ریزی مواجه هستند.
· کارشناس فرانس 24 گفت: اعضای جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا در ابیجان زمان اعزام نیرو به کشور آفریقایی مالی را جلو انداختند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: "الحسن واتارا" رئیس جمهوری ساحل عاج در ابتدای اجلاس اضطراری سران کشورهای عضو جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا که در ابیجان پایتخت اقتصادی ساحل عاج برگزار شد، خواستار مشارکت فعالانه جامعه بین الملل در تحولات مالی شد.
آرمل شاریه کارشناس مسایل سیاسی درباره این اجلاس گفت: کشورهای عضو این نهاد آفریقایی می بایست زودتر از آن چه که قبلا در نظر گرفته شده بود، به مالی نیرو اعزام کنند. تصمیمات اتخاذ شده در این اجلاس باید به مرحله اجرا در بیایند. به این معنی که کشورهای افریقایی که قبلا برای اعزام نیرو به مالی اعلام آمادگی کرده بودند و ارقامی را نیز در این رابطه اعلام کرده بودند، این نیروها را به مالی اعزام کنند.
نیجریه به اعزام 1200 نیرو، توگو و سنگال هر کدام 500 نیرو، گینه بیسائو و نیجر نیز به اعزام صدها نیرو به مالی متعهد شده اند. اما امروز یک شنبه (91.1101) می بینیم که تنها 150 نیرو از نیجریه و 100 نیرو از توگو به مالی اعزام شده اند. 30 نیروی نظامی از بنین نیز در راه مالی هستند. چاد که عضو این نهاد آفریقایی نیست در چهارچوب مبارزه باتروریسم تصمصم گرفته است دو هزار نیروی نظامی به مالی اعزام کند. البته تاکنون 150 نیرو به این کشور اعزام کرده است. رواندا نیز شنبه به اعزام نیرو به کشور مالی اعلام آمادگی کرده است. کشورهای آفریقایی دیگری نیز که عضو جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا نیستند نیز به اهمیت مبارزه با تروریسم پی برده اند. اتحادیه آفریقا، سازمان ملل و این نهاد آفریقایی می بایست هزینه های این جنگ را تامین کنند. بحث در خصوص نحوه تامین هزینه ها و مکانیسم مربوط به آن و تعیین محل تامین بودجه نیز در دستور کار اجلاس ابیجان قرار داشت. جامه عمل پوشاندن به وعده های داده شده در خصوص مشارکت برای حل بحران مالی مسئله ای است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
· گزارش گر شبکه فرانس 24 از استقرار تانک های فرانسوی و نیروهای ارتش مالی در شهر نیونو برای حمله به شهر دیابالی خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس 24، دو هزار نیروی فرانسوی در مالی مستقر شده اند. این نیروها پس از بازپس گیری شهر کونا برای تسخیر شهر دیابالی در غرب مالی آماده می شوند. نیروهای فرانسوی اکنون در شهر نیونو متمرکز شده اند. گزارشگر این شبکه در نیونو گفت: ساعت هفده و ده دقیقه به وقت محلی ما وارد شهر نیونو شدیم. یک واحد از تانک های فرانسوی و خودروهای ارتش مالی وارد شهر شده اند. نیروهای مستقر در نیونو برای حمله به دیابالی تنها منتظر درخواست رئیس جمهوری مالی هستند. شمار زیادی از خبرنگاران رسانه های بین المللی در این شهر حاضر هستند. اکنون بسیاری از شبه نظامیان برای ورود به روستاهای دورافتاده تلاش می کنند.
· وزارت خارجه آمریکا به تمامی کارکنان سفارت خود در مالی دستور داد تا این سفارتخانه را تخلیه کنند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزارت خارجه آمریکا به تمامی کارکنان خود در سفارت مالی دستور داد که هرچه سریعتر سفارتخانه را ترک کنند.
روز جمعه هفته گذشته (91.10.22)، یک هشدار سفر به مالی صادر شد و به تمامی شهروندان آمریکایی توصیه شد که از سفر به منطقه غرب آفریقا خودداری کنند.
وزارت خارجه آمریکا گروگانگیری غربیها، نبود غذای کافی در مالی و عدم توانایی دولت مالی برای کنترل این کشور را از جمله دلایل منع سفر به مالی اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، رهبران غرب آفریقا امروز شنبه (91.10.30)، برای برگزاری یک نشست درباره مالی به منظور بحث درباره طرحهای افزایش نقش نظامی در کنار ارتش فرانسه در این کشور آفریقایی گرد هم آمدند.
فرانسه در 11 ژانویه سال جاری میلادی به بهانه مبارزه با گروه های افراطی در مالی، حملات هوایی صورت داد و کشورهای غرب آفریاق نیز در صدد هستند تا حدود 3 هزار نظامی برای کمک به فرانسه به مالی اعزام کنند.
· وزیر دفاع فرانسه از استقرار 2 هزار نظامی فرانسوی در خاک مالی خبر داد و از احتمال افزایش شمار نظامیان فرانسوی به بیش از 2 هزار و 500 نفر سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه فرانسوی «فیگارو»، «ژان ایو لودریان» وزیر دفاع فرانسه امروز اعلام کرد: «2 هزار نظامی فرانسوی صبح امروز در مالی حضور دارند و شمار نظامیان فرانسوی ستقر در این کشور که 2 هزار و 500 نفر پیشبینی شده، احتمالا فراتر خواهد رفت.»
وی افزود: «امروز 2 هزار نظامی فرانسوی در خاک مالی مستقر هستند و با احتساب نظامیان فرانسوی که در چارچوب عملیات سروال در خاک کشورهای همسایه مالی حضور دارند، شمار آن ها به 2900 نفر میرسد.»
وزیر دفاع فرانسه در ادامه خاطرنشان کرد: «در ابتدا پیشبینی شده بود که 2 هزار و 500 نظامی فرانسوی در مالی حضور یابند اما احتمال دارد این رقم فراتر برود و در مجموع نزدیک به 4 هزار نفر برای این عملیات در مالی حضور یابند.»
· یک روزنامه آمریکایی گزارش داد که کاخ سفید و پنتاگون درباره مداخله مستقیم نظامی در کشور «مالی» دچار جدال و اختلاف شدهاند.
به گزارش روزنامه آمریکایی «لسآنجلس تایمز»، جنگ رو به گسترش «مالی»، اختلافاتی را بین «کاخ سفید» و «پنتاگون» در خصوص خطری که گروه های افراطی در این کشور به همراه دارند به وجود آورده است.
بر اساس این گزارش، گرچه هیچکس بر این باور نیست که گروه های افراطی در مالی که برخی از آن ها به القاعده وابسته هستند، تهدید فوری و قریبالوقوعی برای آمریکا به همراه داشته باشند اما مداخله نظامی فرانسه در مالی و حمله تروریستی علیه تأسیسات گاز بینالمللی در الجزایر، دولت "باراک اوباما" رئیسجمهوری آمریکا را وارد این بحث کرده که آیا حضور این شبه نظامیان در مالی به اندازه کافی خطری برای متحدان و منافع آمریکا محسوب میشود تا آن ها (آمریکا) حکم حضور نظامی در مالی را صادر کند یا خیر.
برخی از مقامات ارشد پنتاگون و افسران نظامی هشدار دادهاند در صورتی که آمریکا اقدام تهاجمی بیشتری در مالی صورت ندهد، این کشور آفریقایی به پناهگاهی برای گروه های افراطی شبیه به گروه های افراطی افغانستان قبل از وقوع حملات تروریستی 11 سپتامبر 2011، تبدیل میشود.
«ژنرال کارتر هام» رئیس فرماندهی آمریکا در آفریقا در مصاحبهای تصریح کرد: در صورت عدم مقابله با شبهنظامیان مالی، آن ها قابلیت محقق کردن اهداف خود را پیدا میکنند و میتوانند وسعت دسترسی به اهداف خود را گسترش دهند و منافع آمریکا را مورد حمله قرار دهند.
این در حالی است که بسیاری از مشاوران ارشد اوباما میگویند که هنوز مشخص نیست که گروه های مسلح مالی که شامل اعضای گروه القاعده میشوند، تهدیدی برای آمریکا محسوب میشود یا خیر.
این مشاوران همچنین نگران هستند در حالی که نیروهای آمریکایی در حال عقبنشینی از افغانستان هستند، وارد یک جنگ طولانیمدت و آشفته علیه یک دشمن گریزان در مالی شوند.
یکی از مقامات دولت اوباما که خواست نامش فاش نشود اعلام کرد: هیچ کس خطری که شبه نظامیان القاعده شاخه «AQIM» به همراه دارند را زیر سوال نمیبرد. سوالی که باید اینجا مطرح شود این است که این شبهنظامیان چه خطری را برای کشور و سرزمین آمریکا به همراه دارند؟ جوابی که تاکنون به سوال داده شده است این است که هیچ خطری برای آمریکا به همراه ندارند.
یکی دیگر از مقامات آمریکایی اعلام کرد که اهداف این شبهنظامیان قابل تشخیص نیست و همین مسئله مباحثات داخلی درباره خطرات شبهنظامیان مالی برای منافع آمریکا، بحثهایی را در دولت اوباما و پنتاگون به وجود آورده است و آمریکا همچنان کمک به فرانسه در جنگ مالی را به تأخیر انداخته است.
فرانسه هفته گذشته صدها تن از ارتش خود را به مالی اعزام کرد و حملات هوایی را به منظور متوقف کردن گروه های شبهنظامی در این کشور آغاز کرد.
پنتاگون در صدد است تا تجهیزات و نظامیان بیشتری فرانسوی را با جتهای «سی 17» آمریکایی در حمایت از فرانسه به مالی ارسال کند.
آمریکا همچنین اطلاعات جاسوسی درباره شبهنظامیان در اختیار نیروهای فرانسه قرار میدهد اما با این حال دولت آمریکا از اعزام هواپیمای سوخت رسان و کمک به سوخت گیری جنگنده های فرانسوی در حین پرواز امتناع کرده است زیرا هنوز تصمیم ندارد که به طور مستقیم در عملیات نظامی علیه شبهنظامیان در مالی مشارکت کند.
مقامات آمریکا حاضر نشده است که ارتش خود را به مالی بفرستد، و فقط تعداد کمی از نیروهای خود را در حمایت از فرانسه اعزام کرده است.
· وزیر امور خارجه فرانسه امروز یک شنبه (91.11.01) خواستار استقرار هر چه سریعتر نیروهای آفریقایی در مالی شد.
به گزارش شبکه یوروپ 1، "لوران فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه امروز یک شنبه (91.11.01) در اظهاراتی در آبیجان اعلام کرد: «نیروی مداخله آفریقایی باید در اسرع وقت در کشور مالی که نظامیان فرانسوی و مالی در آن در حال مبارزه با گروه های مسلح هستند، مستقر شود.»
وی در آغاز نشست رهبران غرب آفریقا درباره بحران مالی افزود: «عملیات فرانسه در مالی که 11 ژانویه (91.10.22) آغاز شد قصد ندارد جایگزین اقدام ماموریت بینالمللی حمایت از مالی شود.»
وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه افزود: «نیروهای آفریقایی باید در اسرع وقت در مالی مستقر شوند و این هدف نشست ماست.»
نشست رهبران غرب آفریقا درباره بحران مالی امروز در آبیجان کار خود را آغاز کرد.
· صندوق بینالمللی پول مناقشه جاری در مالی را منبع تزلزل و آسیبپذیری اقتصاد کشورهای منطقه دانست.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مقام بلندپایه صندوق بینالمللی پول روز گذشته اعلام کرد: مناقشه مالی که اخیرا به گروگانگیری در یک مجتمع گازی در الجزایر کشیده شده است، منبع آسیبپذیری و تزلزل برای اقتصاد منطقه است.
"مسعود احمد" مسئول امور خاورمیانه و آسیای میانه صندوق بینالمللی پول در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد: «[این مناقشه] بیشک منبع آسیبپذیری برای اقتصادهای کشورهای همسایه مالی خواهد بود.»
وی افزود: «مناقشه جاری میان نیروهای فرانسوی و مالی با شورشیان بیشترین تاثیر را بر کشورهای منطقه ساحل خواهد داشت. در خصوص الجزایر نیز که هماکنون صحنه خونین گروگانگیری در مجتمعی در جنوب این کشور است، باید گفت که تاثیر بلندمدت این بحران هنوز نامشخص است.»
این مقام صندوق بینالمللی پول در ادامه اقتصاد الجزایر را پایدار توصیف کرده و خاطرنشان کرد: «در خصوص تلفات انسانی، حادثهای فاجعهبار رخ داده است اما اظهارنظر درباره تاثیر بلندمدت آن بر سرمایهگذاران و تولید در الجزایر هنوز بسیار زود است.»
· شبکه تلویزیونی المنار لبنان در گزارشی به جزئیات طراحی چند ماهه فرانسه برای دخالت نظامی در مالی و عواقب و پیامدهای آن و سود شرکت های اسلحه سازی این کشور پرداخته است.
"نضال حماده" در گزارشی در مورد آخرین تحولات مالی در پایگاه خبری شبکه المنار لبنان نوشت: الجزایر زیر فشارهای غرب مجبور شد وارد جنگ مالی شود؛ الجزایر از یکسال پیش تقریبا به بهانه حضور القاعده در این کشور و پیشروی آن به سمت باماکو پایتخت خواستار آن شده بود.
نضال حماده نوشت: در واقع، افراد مسلح دارای تفکر القاعده موجود در مالی همان کسانی هستند که فرانسه یک سال و نیم پیش تقریبا آن ها را مبارزان جنگ علیه رژیم سابق لیبی میدانست که به طور خاص زیر فشار نظامی و سیاسی فرانسه سرنگون شد و آن طور که روزنامه لوکانارد انشینیه در آن زمان نوشت جنگ با کشته شدن سرهنگ معمر قذافی بوسیله یک هواپیمای فرانسوی پایان یافت.
چگونه تصمیم دخالت نظامی فوری در مالی گرفته شد؟
به گزارش شبکه خبری العالم، از چند هفته پیش، گزارشهای فوری به فرماندهی کل ارتش فرانسه و کاخ الیزه می رسید که حکایت از وضعیت نظامی خطرناک در مالی به علت پیشروی سریع افراد مسلح شبکه القاعده به سمت باماکو پایتخت داشت و به طور مشخص در نهم ماه جاری میلادی، ماهوارههای فرانسه دو ستون نظامی متشکل از 1200 جنگجو را سوار بر 150 تا 200 خودروی دارای تیربارهای سنگین رصد کردند که این دو ستون از شمال مالی درحال حرکت به سمت جنوب بودند و هدف آن ها شهرهای کوتا و موبتی بود.
این گزارش ها همچنین افزود: ارتش مالی در شهر کوتا از کمبود شدید مهمات رنج میبرد و نظامیان نیز در هر صحنه نبرد با افراد مسلح در هرمکانی سلاح خود را رها کرده و فرار می کنند.
براساس اطلاعات، فرماندهی کل ارتش فرانسه خطر پیشرو را به سرعت درک کرد و بدون دشواری ارزیابی کرد که افراد مسلح می توانند به 70 کیلومتری جنوب برای تسلط بر شهر سیفاری و باند هواپیمای آن بروند که این باند برای فرود هواپیماهای باری پهن پیکر مناسب است و فرماندهی کل ارتش فرانسه آن را نقطهای راهبردی می داند.
افراد مسلح از شهر سیفاری میتوانند به سرعت به سمت باماکو حرکت کنند جائی که در داخل شهر گروه های مسلح پنهان منتظر آن ها هستند که شورشیان را قادر میسازد تا بر همه مالی تسلط یابند و سپس افراد مسلح این کشور بزرگ از نظر مساحت و موقعیت جغرافیایی را سکویی برای کنترل کامل بر غرب آفریقا کنند که دربردارنده مالی، ساحل عاج، سنگال و موریتانی میشود. روشن است که مالی دارای مرزهای دریایی نیست و کالاهای خود را از طریق ساحل عاج نفت خیز وارد می کند که فرانسه در دوره ریاست جمهوری سارکوزی، لوران گباگبو را در جنگی چند ماهه سرنگون کرد.
این اطلاعات به سرعت به کاخ الیزه رسیده و "ژنرال گیو" فرمانده ستاد ارتش فرانسه تلاش کرد تا فرانسوا اولاند رئیس جمهوری این کشور را درخصوص ضرورت اقدام سریع قبل از اینکه بسیار دیر شود، متقاعد کند.
فرمانده ستاد مشترک ارتش فرانسه به اولاند گفت که ارتش مالی بسیار ضعیف است و تنها اسم ارتش را یدک میکشد و درصورت افتادن باماکو بدست افراد مسلح سلفی تنها از طریق جنگ خیابانی میتوانیم آن ها را بیرون کنیم و این امر تلفات جانی و ویرانیهای زیادی به همراه خواهد داشت؛ ما 12 هواپیما و بالگرد اعم از جنگنده میراژ و بالگرد و هواپیمای باری و سوخت رسان داریم که در چاد و بورکینافاسو مستقر هستند و نیروهای ما نیز در پایگاههای فرانسه در آفریقا حضور دارند و علاوه بر آن هواپیماههای رافائل و بالگردهای تایگر در اختیار داریم که میتوانند به سرعت در صحنه نبرد وارد عمل شوند.
فرماندهی کل ارتش فرانسه از چند ماه پیش اتاق عملیاتی را ایجاد کرد که ماموریت آن زمینه سازی برای دخالت نظامی فرانسه در مالی بود؛ بویژه جمع آوری اطلاعات از "افراد جهادی" از طریق هواپیماهای آتلانتیک 2 که برفراز مالی پرواز میکنند و مکالمههای افراد مسلح را شنود و از آن ها تصویر برداری میکنند، همچنین ماهواره 140 کیلوگرمی بلیادیس که ماموریت نظارت الکترونی را بر عهده دارد و فرماندهی عملیات ویژه فرانسه در شهرهای بورکینا و سافاریه در مالی. جائی که مرکز فرماندهی ارتش فرانسه در پایگاههای نظامی ارتش مالی وجود دارد.
جنگی طولانی با نتایج تضمین نشده
عملیات کماندویی یک یگان ویژه اداره کل امنیت خارجی فرانسه با عنوان (د ج أس او) در آزاد سازی گروگان فرانسوی شاغل در وزارت اطلاعات فرانسه که در بازداشت یک گروه تکفیری با تفکرات القاعده – در سومالی - به سر میبرد، شکست خورد و به گفته جان ایف لودریان، این عملیات منجر به کشته شدن یک سرباز فرانسوی و گروگان شد.
محافل فرانسه شکست عملیات را در چند عامل میدانند؛ نخست مقاومت شدید افراد مسلح در جریان عملیات می باشد و علاوه بر آن، براساس گفته وزیر دفاع فرانسه، سه تیم تشکیل دهنده گروه کماندویی فرانسه در فاصله سه کیلومتری محل عملیات با چتر فرود آمدند به گونهای که ساکنان روستاهای آن منطقه آن ها را مشاهده کرده و به ربایندگان خبر دادند و طولی نکشید که ربایندگان گروگان فرانسوی را به خانه دیگری بردند و خواستار نیروهای کمکی شدند. از زبان وزیر دفاع فرانسه همچنین نقل شد که کار کردن در "این سرزمین بسیار دشوار است زیرا از بیش از 20 سال پیش دولتی در آن نبوده است".
"مارک لاورنی" مدیر تحقیقات موسسه ملی تحقیقات و علوم گفت: افراد مسلح منطقه را میشناسند و غریبه نیستند و از ساکنان شهرکها و روستاهای آن جا می باشد. آن ها جوانان بیکار آماده جنگ هستند که خوب مسلح شدهاند و تلفنهای ماهوارهای دارند و دزدان دریایی و قاچاقچیان مواد مخدر از آن ها حمایت مالی می کنند.
با وجود بمباران هوایی ارتش فرانسه، افراد مسلح همچنان در مواضع تحت اشغال خود هستند و این امر باعث میشود که ارتش فرانسه زمینی وارد عمل شده و رو در رو با افراد مسلح القاعده بجنگد و این امر کارایی نیروی هوایی را در درگیریهای پیشرو و جنگ شهری خواهد گرفت و حادثه چاه نفت «ان امیناس» و واکنش ارتش الجزایر به آن که دولت های غربی را خشمگین و فرانسه را به چالش کشید، روی داد تا به این نکته اشاره کند که موافقت الجزایر در کمک به فرانسه در جنگ مالی زیر فشار بوده است و عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهوری الجزایر - اگر اطمینان دادنهای هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نبود- کمک به فرانسه را قبول نمیکرد.
کلینتون اطمینان داد که تحت هیچ بهآن های الجزایر هدف قرار نگیرد و این در حالی است که حکومت الجزایر با دیده شک به فرانسه مینگرد؛ فرانسهای که (به طور مستقیم به منطقه شمال آفریقا) بازگشته است و از چهار جهت الجزایر را احاطه کرده است. الجزایر در پیروزی نظامی فرانسه در مالی نظیر لیبی علاقهای ندارد. ارتش الجزایر از پس گروه های مسلح بر میآید و اگر فرماندهی فرانسه در ائتلاف بینالمللی که قذافی را با نبرد نظامی سرنگون کرد نبود، القاعده به این میزان در منطقه قدرت نمیگرفت.
واکنش فرانسه درباره گروگانگیری در منطقه گازی یاد شده به منزله پیامی برای فرانسویها و غرب بود و بمباران گروگآن های غربی با ربایندگان آن ها گواه این است که حمایت الجزایر با شروط فرانسه نخواهد بود به خصوص ایده فرانسه برای بیرون راندن فرانسویها از مالی این سوال را مطرح میکند که به کجا؟
فرانسه طولی نکشید که زمینی وارد عمل شد زیرا دریافت که بمباران هوایی سودی نخواهد داشت و بدون شک ورود زمینی محاسبات و تلفات و خسارتهای خودش را دارد که باعث خواهد شد تا در پی رسیدن خبر تلفات ارتش فرانسه در جنگ مالی به افکار عمومی فرانسه، سوالاتی را درباره این جنگ و بازخواست عاملان مطرح شود.
اولین نشانهها در بیانیه "مارین لوپن" – سیاستمدار فرانسوی - بود که به ضرورت تغییر شیوهای که فرانسه در سوریه دنبال میکند اشاره کرد و "فیلپ دویلپن" وزیر امور خارجه سابق فرانسه نیز در مقالهای در نشریه ژورنال دی دیمانش از تصمیم برای دخالت نظامی در مالی انتقاد کرد.
درپایان نیز به افزایش قابل توجه شاخص بورس در فرانسه با آغاز دخالت فرانسه در مالی به علت افزایش قیمت سهام شرکتهای اسلحه سازی و صنایع نظامی اشاره میکنیم که این امر بوضوع اشاره میکند که صاحبان این شرکتها معتقدند جنگ طولانی مدت، دشوار و هزینه بر خواهد بود و ممکن است آخرین جنگ فرانسه درخارج از این کشور باشد.
· وزرای امور خارجه روسیه و فرانسه در جریان مذاکراتی تلفنی به بررسی بحران در کشور مالی با هدف نزدیک کردن مواضع مسکو و پاریس در این خصوص در شورای امنیت پرداختند.
به گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، روسیه و فرانسه در حال انجام رایزنیهایی برای نزدیک کردن مواضع دو کشور در شورای امنیت سازمان ملل در قبال بحران کنونی در کشور مالی هستند. در همین رابطه امروز، شنبه، مذاکرات تلفنی بین "سرگئی لاوروف" و "لورن فابیوس" وزرای امور خارجه روسیه و فرانسه صورت گرفت.
بر اساس بیانیهای که در سایت رسمی وزارت خارجه روسیه منتشر شده، در جریان این مذاکرات طرفین برای نزدیک کردن مواضع دو کشور در شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با بحران کنونی در کشور مالی و حمایت از قطعنامه شماره 2085 شورای امنیت در تاریخ 20 دسامبر سال 2012 (91.09.30) به رایزنی پرداختند.
روز پنج شنبه (91.10.28) "ویتالی چورکین" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفته بود که سخنان مقامات فرانسوی در خصوص حمایت کامل همه اعضای شورای امنیت از عملیات نظامی در کشور مالی، سخنی اغراق آمیز است.
· گروه انصارالدین یکی از گروه های مسلحی که شمال مالی را تحت اشغال خود درآوردهاند اعلام کرد این گروه ها برای چند سال جنگ با فرانسه و مزدورانش سلاح و نیرو در اختیار دارند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "سند ولد بوعمامیه" رهبر جنبش انصار الدین در مالی در اظهاراتی که امروز شنبه منتشر شد تاکید کرد: گروه هایی که شمال مالی را تحت کنترل خود درآورده اند برای چندین سال سلاح و نیرو به منظور جنگ با فرانسوی ها و همه ارتش های جهان در اختیار دارند.
این رهبر انصار الدین گفت که فرانسه درباره سقوط شهر کونا که تحت کنترل نیروهای مسلح است دروغ می گوید.
ولد بوعمامه در گفتوگو با روزنامه ای الجزایری گفت: درگیری ها برای دفع هر گونه حمله ارتش فرانسه و یا مزدوران آن ها ادامه دارد.
این رهبر انصار الدین که روزنامه الجزایری وی را سخنگوی این گروه مسلح معرفی کرد: گفت فرانسه درباره خارج شدن مناطقی از دست افراد مسلح دروغ می گوید فرانسه در جنگ علیه ملت ما به تبلیغات رسانه ای دروغین پرداخته است.
وی تاکید کرد: حمله به تاسیسات گازی ان امناس الجزایر و گروگان گیری در این منطقه به دست گروه الموقعون بالدماء به رهبری مختاربلمختار نیز از نتایج جنگ در مالی است.
· در حالی که حملات هوایی فرانسه به مالی به بهانه مبارزه با شبهنظامیان در شمال این کشور ادامه دارد، وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیهای، به اتباع خود درباره خطرات سفر به این کشور آفریقایی هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، وزارت امور خارجه آمریکا از وابستگان کارمندان خود در سفارت این کشور واقع در «باماکو» مالی خواست تا این کشور را ترک کنند.
در این هشدار مسافرتی که روز جمعه (91.10.29) صادر شد، وزرات خارجه آمریکا همچنین به اتباع آمریکایی درباره سفر به کشور آفریقایی مالی به دلیل درگیری ها و فعالیت های شبه نظامیان در شمال و مناطق مرکزی آن هشدار داد.
وزارت خارجه آمریکا درباره حملات و آدم ربایی اتباع غربی در مالی و همچنین کمبود مواد غذایی، فقدان نظارت های دولتی در برخی مناطق مالی و همچنین حضور شبه نظامیان وابسته به القاعده در این کشور آفریقایی هشدار داده است.
این خبر در شرایطی منتشر می شود که دولت فرانسه با هدف بازیابی نظارت این کشور بر مناطقی از مالی که به دست شبه نظامیان افتاده است، حملات هوایی خود را علیه این کشور آفریقایی آغاز کرده و نظامیان خود را نیز به این مستعمره سابق خود اعزام کرده است.
· وزارت امور خارجه ترکیه با تاکید بر برقراری صلح و آرامش در مالی از پیگیری مداوم تحولات جاری در این کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «دنیا بولتن» ترکیه، وزارت امور خارجه ترکیه طی بیانیهای اعلام کرد: «ما تحولات مالی را از نزدیک دنبال میکنیم.»
وزارت امور خارجه ترکیه همچنین طی این بیانیه حمایت خود را از تلاشهای بینالمللی به منظور برقراری تفاهم ملی و ایجاد فضای دموکراتیک برای انتخابات آزاد در مالی اعلام کرد.
وزارت امور خارجه ترکیه با تأکید بر ایجاد صلح و دوستی در مالی خاطرنشان کرد: «ترکیه اجرای قطعنامه 2085 شورای امنیت در خصوص مالی را ضروری میداند و از تصمیمات اتحادیه آفریقا و جامعه اقتصادی غرب آفریقا درباره مالی حمایت میکند.»
انتشار این خبر در حالی صورت میگیرد که گروهی از مردم مسلمان ترکیه نیز در حرکتی معترضانه با تجمع مقابل سرکنسولگری فرانسه در استانبول که به پیشگاهی بنیاد کمکهای انساندوستانه ترکیه موسوم به «آی اچ اچ» و انجمن دفاع از آزادیها ترتیب داده شده بود، حمله ارتش فرانسه به کشور مالی را محکوم کردند.
· ارتشهای نیجریه و توگو پنجشنبه (91.10.28) به مالی نیرو اعزام کردند تا به نیروی بینالمللی برای مقابله با گروه های مسلح در این کشور ملحق شوند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نخستین گروه از نظامیان نیجریه شامل 80 نفر دیروز پنجشنبه این کشور را ترک کردند تا به نیروهای بین المللی در مقابله با گروه های مسلح در شمال مالی بپیوندند.
این نظامیان با یک فروند هواپیمای باری که حامل کامیون های نظامی، سلاح و مهمات نیز بود فرودگاه کادونا را در شمال نیجریه ترک کردند.
نیجریه وعده داده است 900 نظامی به مالی اعزام کند.
"ژنرال عثمان عبدالقادر" از کشور نیجریه، فرماندهی نیروهای بین المللی شامل سه هزار و 300 نظامی غرب آفریقا را به عهده خواهد داشت.
حدود 40 نظامی توگویی نیز دیروز پنجشنبه (91.10.28) به عنوان نخستین گروه نیروهای کشورهای غرب آفریقا وارد باماکو پایتخت مالی شدند.
رئیس کمیته روسای ستاد کل ارتش کشورهای عضو جامعه اقتصادی غرب آفریقا موسوم به اکواز دیروز پنجشنبه اعلام کرد: نیروهای بین المللی حمایت از مالی عملیات خود را هجدهم ژانویه آغاز خواهد کردند و این ماموریت تا بیست و سوم نوامبر 2013 ادامه خواهد داشت.
· وزیر امور خارجه فرانسه گفت: تمام کشورهای اروپایی از عملیات نظامی فرانسه در مالی حمایت میکنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "لوران فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد این کشور حمایت تمامی کشورهای اروپایی از عملیات نظامیاش در مالی را دارد.
فابیوس که پس از نشست اضطراری وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا درباره بحران مالی در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، گفت: تمامی کشورهای اروپایی همبستگی خود با مالی را اعلام کرده و تمامی همکارانم بدون هیچگونه استثنایی گفتند که از اقدام فرانسه حمایت میکنند.
پیشتر وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا نشستی را در بروکسل برگزار کردند که در آن با برگزاری ماموریت آموزشی در مالی برای آماده سازی نیروهای دولتی برای مبارزه با افراد مسلح موافقت کردند.
· پایگاه صهیونیستی دبکا مدعی شده است که فرانسه زمانی در مالی وارد عمل شده است که نیروهای القاعده قصد تسری نفوذ خود به جنوب مالی و ایجاد یک تهدید تروریستی بر ضد اروپا را داشتند.
به گزارش پایگاه صهیونیستی دبکا، نزدیک به منابع نظامی و اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس، در گزارشی کوتاه مدعی شده است که فرانسه در حال جبران کوتاهی ایالات متحده در آفریقا پس از سقوط معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی است.
بنابراین گزارش، دبکا به مرگ سفیر ایالات متحده در بنغازی اشاره کرده است و آن را به القاعده نسبت داده که هر روز در حال تقویت توانمندیهای خود در قاره سیاه است.
دبکا ایالات متحده را بهخاطر عدم دخالت نظامی مستقیم علیه القاعده پس از مرگ "کریس استیونز" مورد سرزنش قرار داده و مدعی شده است که القاعده در حال افزایش تسلط خود بر شمال مالی است و با به اجرا در آوردن برداشت تندروانه خود از اسلام در این منطقه باعث شده تا بسیاری از ساکنان آن پا به فرار بگذارند.
این گزارش در پایان مدعی شده است که فرانسه زمانی در مالی وارد عمل شده است که نیروهای القاعده قصد تسری نفوذ خود به جنوب مالی و ایجاد یک تهدید تروریستی بر ضد اروپا را داشتند.
· روزنامه انگلیسی ایندیپندنت تنها دلیل حمایت غرب از حکام عرب منطقه خلیج فارس را قراردادهای تسلیحاتی دانست و تأکید کرد: فرانسه از حامیان القاعده در عراق و سوریه برای جنگ در مالی درخواست کمک کرده است.
"پاتریک کاکبرن" امروز چهارشنبه (91.10.27) در مطلبی در روزنامه ایندیپندنت نوشت: تا هنگامی که پول میرسد، به نظر نمی آید که غرب از تفکرات پادشاهی در منطقه خلیج فارس ناراضی باشد.
کاکبرن افزود: از دو سال قبل و با آغاز انقلاب در کشورهای عربی، تناقض بسیاری بر روابط آمریکا و هم پیمانان اروپایی آن با پادشاهان عرب در منطقه خلیج فارس سایه افکنده است.
وی خاطرنشان کرد: براساس اظهارات "لوران فابیوس" وزیر امورخارجه فرانسه، پاریس توقع دارد که همپیمانان عربش به عملیات نظامیان این کشور در مالی کمک کنند. این درخواست بسیار تعجب برانگیز است چرا که طبق اذعان برخی طرفها، شماری از این کشورها از مهمترین حامیان القاعده در عراق و سوریه هستند!
این نویسنده انگلیسی تصریح کرد: آمریکا و کشورهای غربی همواره از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای طرح های خود در دنیای اسلام و دیگر مناطق دنیا درخواست حمایت می کنند و در برخی از موارد، این کمکها مستقیم و آشکار است؛ مانند موضوع لیبی در سال 2011 میلادی. در برخی موارد هم این کمک ها به صورت غیر مستقیم است؛ مانند جنگ افغان ها با نیروهای شوروی سابق.
به گزارش العالم، کاکبرن افزود: غرب مدعی است که رژیم های پادشاهی عرب با آن ها در حمایت از تحولات سوریه و لیبی هم پیمان هستند؛ از دیگر تناقضات غرب آن است که عربستان سعودی و مسئولان کشورهای عربی منطقه درحالی هم پیمان غرب هستند که این کشورها، جریآن های افراطی سلفی را در دنیای اسلام تحریک می کنند و این جریآن ها که تفکراتی شبیه به القاعده دارند، به اقدامات خشونت آمیز دست می زنند.
· سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اینکه کمک نظامی مستقیم به مالی که ارتش آن درگیر کودتا است، در قانون آمریکا منع شده، گفت که آمریکا بودجه نظامیان مالی را تامین و به متحدان خود در این جنگ کمک می کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی «سی ان ان»، همزمان با ملحق شدن سایر کشورها به جنگ آغاز شده توسط فرانسه علیه شورشیان مسلح در شمال مالی، "ویکتوریا نولاند" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده که تا زمانیکه یک روند دیپلماتیک از طریق انتخابات ترمیم نشود، آمریکا نمی تواند مستقیما به ارتش مالی کمک کند.
بر اساس این خبر، از آن جائی که دولت مالی توسط کودتا به قدرت رسیده است، قوانین آمریکا کمک نظامی مستقیم به این کشور را منع می کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که: تا زمانیکه شاهد احیای دموکراسی در مالی نباشیم، در جایگاهی نیستیم که ارتش مالی را آموزش دهیم.
در این خبر امده است که جامعه بین المللی نگران است که شبه نظامیان در شمال مالی یک پناهگاه تروریستی در این منطقه کویری ایجاد کنند که این امر از دیدگاه تحلیلگران به معنای احتمال تبدیل شدن مالی به یک افغانستان جدید است.
درحالی که بسیاری در جامعه بین المللی به بهانه کمک به تضعیف شبه نظامیان در مالی و دفع بی ثباتی در این کشور که می تواند در سراسر جهان با واکنش روبرو شود به کمک نیروهای فرانسوی در حمله به مالی شتافته اند، اما آمریکا تاکنون صرفا به همکاری های اطلاعاتی از طریق ماهواره با فرانسه پرداخته است.
بر اساس این خبر، پنتاگون همچنین ارسال هواپیماهای سوخت رسانی برای تمدید سوخت گیری جت های جنگنده فرانسه در مالی و طولانی شدن مدت حملات آن ها در این کشور را تحت بررسی دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جلسه مطبوعاتی روز گذشته (سه شنبه 91.10.26) اعلام کرد که: ما با تعدادی درخواست برای حمایت از فرانسه و پشتیبانی از عملیات آن ها (در مالی) روبرو شده ایم. آن ها از ما درخواست به اشتراک گذاری اطلاعات و حمایت از ترابری های هوایی نظامیان به مالی و پشتیبانی از سوخت گیری های هوایی را داشته اند.
نولاند افزود: ما اکنون در حال تامین اطلاعات هستیم و به شدت در حال بررسی درخواست ترابری هوایی نظامیان به مالی هستیم تا به فرانسه در انتقال نیرو به مالی کمک کنیم.
سی ان ان نوشته است که اگرچه آمریکا در زمینه مداخله نظامی در مالی با احتیاط رفتار می کند، اما راه های کمکی دیگری را پیدا کرده و به تلاش های خود برای مستقر کردن نظامیان غرب آفریقا در مالی سرعت بخشیده است.
بر اساس این خبر، نولاند همچنین اعلام کرده است که آمریکا پیشنهاد آموزش پیش از استقرار نظامیان غرب آفریقا و همچنین تامین تجهیزات و کمک به ترابری آن ها به مالی را مطرح کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود که تامین بودجه نظامیان در مالی به منظور توانایی آن ها برای جنگیدن با شبه نظامیان در این کشور نقض کننده قوانین آمریکا نیست.
نولاند گفت: ما تحت محدودیت های ضد کوتا از تامین بودجه ارتشی که درگیر یک کودتا است، تا زمانیکه دموکراسی احیا شود، منع شده ایم اما از کمک به متحدان و شرکای خود که در تلاش برای احیای امنیت در چنین کشوری هستند، منع نشده ایم.
این خبر در شرایطی منتشر می شود که نظامیان و جنگنده های فرانسوی هفته گذشته به نیروهای دولتی مالی پیوستند تا با شبه نظامیان مسلح در این کشور بجنگند. شبه نظامیان در مالی بیشتر منطقه شمالی این کشور آفریقایی را تصرف کرده اند.
· در حالي كه شمال مالي به صحنه عمليات نظامي عليه شورشيان مسلح تبديل شده است ، دولت مالي از همسايه خود ، الجزاير ، درخواست كمك نظامي و مالي كرد.
به گزارش خبرگزاري ريانووستي ، روزنامه الخبر الجزاير روز چهارشنبه (91.10.27) اين خبر را اعلام كرد و نوشت اين درخواست كمك به ويژه تامين تجهيزات ، خودروهاي نظامي و ديگر جنگ افزارها را شامل مي شود.
به نوشته اين روزنامه ، الجزاير در حال بررسي اين درخواست است و به احتمال زياد با آن موافقت خواهد كرد. مقامات الجزايري خواستار تعهد باماكو براي استفاده نكردن از تسليحات عليه غيرنظاميان جنبش أزواد هستند.
پس از سقوط رژيم معمر قذافي در ليبي ، شرايط مالي نيز دگرگون شد. سرازير شدن طوارق كه از حمايت قذافي برخوردار بودند ، به سمت شمال مالي ، گرايش هاي جدايي طلبانه را در اين كشور افزايش داد. اين مسئله نيز موجب شد شورشيان طوارق و اسلام گراهاي انصارالدين ، اواخر مه 2012 (اردیبهشت 1391) اعلام استقلال كنند و دولتي تحت عنوان دولت اسلامي أزواد تشكيل دهند.
دولت مالي كه به تنهايي قادر به شكست شورشياني كه بخش وسيعي از كشور را تحت كنترل خود درآورده اند ، نبود ، از فرانسه درخواست كمك كرد. فرانسه نيز در پاسخ به اين درخواست ، روز جمعه (91.10.29) مداخله نظامي خود را در اين مناقشه آغاز كرد تا مانع پيشروي شورشيان به سمت باماكو ، پايتخت مالي شود.
الجزاير كه در آغاز با سناريوي توسل به زور مخالف بود ، مرز خود را با مالي بست و به نيروي هوايي فرانسه اجازه داد تا بر فراز اين كشور پرواز كند.
· سلفيان مصر با صدور بيانيه اي حمله فرانسه به مالي را محكوم كرده و آن را متجاوز دانستند و اعلام كردند اگر فرانسه از تجاوز دست برندارد فعاليت هاي خود بر ضد آن را تشديد خواهيم كرد
به گزارش الاسلام اليوم، سلفيان مصر با اعلام هبستگي با مسلمانان مالي از اشغال اين كشور به دست فرانسه انتقاد كرده و از مردم خواستند تا روز جمعه (91.10.29) پس از اقامه نماز در مقابل سفارت فرانسه تجمع كرده و مراتب اعتراض خود را به گوش مسئولين اين كشور برسانند.
سلفيان در بيانيه اي اظهار داشتند: "ملت ها يكي پس از ديگري رو به استقلال و آزادي پيش مي روند و هر كس در برابر اين مسير بايستد بازنده خواهد بود. اسلام هويت ديني و فرهنگي ملت هاي امت ماست و دنيا بايد ما را بدون قيد و شرط با همين هويت ديني بپذيرد، ما براي خوشايند ديگران از اعتقادات خود دست بر نمي داريم. فرانسه با حمله به مالي كارنامه خود در دشمني با اسلام و مسلمين را سياه تر كرده و اگر از تجاوز خود دست بر ندارد ما به بيانيه اكتفا نكرده و بلكه فعاليت هاي خود را تشديد خواهيم كرد. "
· سخنگوی گروه انصار الدین در ویدئویی به تاریخ روز دوشنبه (91.10.25) تایید کرد گروه های افراطی هنوز کنترل شهر کونا در مرکز مالی را که دهم ژانویه به تصرف خود در آورده بودند و موجب مداخله ارتش فرانسه در مالی شد در اختیار دارند.
"ژان ایو لو دریان" وزیر دفاع فرانسه سه شنبه (91.10.26) اعلام کرده بود نیروهای مالی کنترل کونا را از نیروهای افراطی بازپس نگرفته اند و این درحالی است که یکی از افسران ارتش مالی شنبه برعکس این سخنان را مطرح می کرد.
در این ویدئو که سه شنبه در یکی از پایگاه های اینترنتی موریتانیایی خصوصی موسوم به «شریعه مدیا» منتشر شده است ،ابو حبیب سیدی محمد که در برابر یک خودرو زرهی با پرچم افراطیون سخن می گفت، اعلام کرد:« ما اکنون در کونا هستیم ،این چیزی را که شما مشاهده می کنید یک خودرو زرهی ارتش مالی است.»
این سخنگو تهاجم غافلگیرانه جنگجویان افراطی را به کونا درحالی که جبهه بین ارتش و گروه های افراطی از چند ماه پیش غیرفعال بود، توجیه کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نواکشوت، این سخنگو به زبان عربی می گوید:« پس از آنکه ما نتوانستیم دولت مالی را به گفتگو برای راه حلی صلح آمیز از طریق مذاکره متقاعد کنیم این ابتکار را انجام دادیم و هدف ما فقط محافظت از مردم بود.»
کونا که در 700 کیلومتری باماکو قرار دارد دهم ژانویه در اختیار افراطیونی قرار گرفت که از نه ماه پیش شمال مالی را در کنترل خود دارند.
· قطر روز سه شنبه (91.10.26) در مورد کارآمدی اقدام نظامی فرانسه بر ضد گروه های افراط گرا در مالی ابراز تردید و اعلام کرد توسل به خشونت مشکل را حل نمی کند.
"شیخ حمد بن جاسم آل ثانی" نخست وزیر قطر در دوحه به خبرنگاران گفت:«امیدواریم که این مشکل از طریق گفتگو حل شود. من معتقدم گفتگوی سیاسی در این مورد مهم و لازم است. من فکر نمی کنم با توسل به زور مشکل حل شود.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دوحه ،وی افزود:«کشورهای همسایه ،اتحادیه آفریقا و شورای امنیت سازمان ملل باید موضوع مالی را بررسی کنند.»
نخست وزیر قطر که کشورش طی سال های اخیر از انقلاب در کشورهای عربی حمایت کرده است، اعلام کرد این کشور برای میانجی گری با هدف دست یابی به توافق در مالی آمادگی دارد.
حمد بن جاسم افزود:«اگر کسی از ما درخواست کمک کند، ما برای کمک به حل موضوع آماده خواهیم بود ولی تنها میانجی در این پرونده نخواهیم بود.»
فرانسه یازدهم ژوئن با هدف متوقف کردن پیشروی افراط گرایان مالی که کنترل شمال این کشور را در اختیار دارند، مداخله نظامی در این کشور را آغاز کرد.
فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه روز سه شنبه (91.10.26) در حالی که از دبی دیدار می کرد اعلام کرد حمایت امارت را در خصوص عملیات نظامی در مالی جلب کرده است. اولاند تصریح کرد :«اهداف فرانسه، متوقف کردن پیشروی تروریست ها،تامین امنیت باماکو و کمک به مالی در حفظ تمامیت ارضی این کشور است.»
سازمان ملل متحد از اقدام فرانسه در مالی حمایت کرده است. این در حالی است که اکمل الدین احسان اوغلو دبیر کل سازمان همکاری اسلامی آتش بس فوری در مالی و بازگشت به مذاکرات را خواستار شد. مالی عضو سازمان همکاری اسلامی است.
· فرستاده ویژه روسیه در آفریقا تاکید کرد مالی به دلیل منابع غنی طلا، نفت و گاز خود و دیگر موقعیت های بی نظیر آن مورد توجه و اهتمام قدرتهای بزرگ قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری المنار، "میخائیل مارگیلوف"، فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه به آفریقا گفت که مالی سرشار از معادن طلا و معادن غنی از نفت و گاز است و منطقه ای شمرده می شود که منافع جغرافیایی سیاسی و اقتصادی کشورهای بزرگ جهان در آنجا است.
مارگیلوف در گفتوگو با روسیا الیوم گفت: مسکو از عملیات نظامی فرانسه در مالی حمایت می کند زیرا فرانسه زیر پرچم سازمان ملل با گروه های تروریستی در مالی مقابله می کند.
مارگیلوف گفت که موضع روسیه از همان آغاز این بود که حق ملت مالی است که از حاکمیت و تمامیت ارضی کشورشان دفاع کنند و از شر گروه های تروریستی خلاص شوند و مردم مالی خود باید سرنوشت کشورشان را تعیین کنند.
وی ادامه داد: شورای امنیت طی روزهای آتی نشستی را برای بررسی آینده مالی برگزار می کند.
این مقام روسی تاکید کرد: منافع کشورهای زیادی در مالی است که از جمله آن ها روسیه است روسیه شریک اصلی مسکو در قاره آفریقا است و هم اکنون در مالی شرکت های بزرگ روسی مشغول به کاره هستند.
مارگیلوف گفت: مالی از جمله مشهورترین کشورهای آفریقایی در استخراج طلا است این کشور همچنین غنی از اورانیوم و نفت و سنگ های قیمتی است و امکانات کشاورزی در این کشور بی نظیر است.
وی تاکید کرد: فرانسه، چین، روسیه و دیگر کشورها منافع بزرگی در مالی دارند بنابراین سرنوشت این کشور مورد اهتمام بین المللی قرار دارد.
· جنگده های ارتش فرانسه امروز سه شنبه (91.10.26) شهر دیابالی در غرب مالی را که به تصرف شورشیان در امده بمباران کردند و این در حالی است که 40 خودروی زرهی فرانسه وارد پایتخت مالی شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جنگنده های فرانسوی اوایل روز سه شنبه منطقه دیابالی در غرب مالی را که از دیروز دوشنبه به تصرف جنگجویان تندرو درآمده هدف حمله هوایی قرار دادند.
یک منبع امنیتی در مالی امروز سه شنبه (91.10.26) اعلام کرد: در حمله ارتش فرانسه به دیابالی در غرب مالی دستکم پنج تندرو کشته و ده ها تن دیگر زخمی شدند.
"پییر کوییو" مشاور رسآن های نیروهای فرانسوی در پایتخت مالی اعلام کرد: کاروانی مرکب از 40 خودروی زرهی نیروی لیکورن (نظامیان فرانسوی مستقر در ساحل عاج) دوشنبه صبح پایتخت ساحل عاج را ترک کرده و این نیروها تمام روز را در راه بودند و حدود ساعت سه صبح امروز سهشنبه وارد بخش نظامی فرودگاه باماکو شدند.
· وزیر امور خارجه بلژیک امروز از آمادگی کشورش برای پشتیبانی لجستیکی از دخالت نظامی فرانسه در مالی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «دیدیه ریندرز» وزیر امور خارجه بلژیک در اظهاراتی اعلام کرد: «بلژیک امروز آماده است در حمایت از مداخله نظامی فرانسه در مالی پیشنهاد اعزام دو فروند هواپیمای C-130 و یک فروند بالگرد پزشکی را ارائه دهد.»
وی افزود: «اعلام حمایت لجستیکی بلژیک از مداخله فرانسه در مالی در حالی صورت میگیرد که قرار است شورای وزیران بلژیک امروز در بروکسل جلسهای ویژه درباره اوضاع مالی تشکیل دهد.»
وزیر امور خارجه بلژیک در ادامه خاطرنشان کرد: «پس از آغاز مداخله نظامی فرانسه در مالی در روز جمعه گذشته، درخواستی از جانب فرانسه دریافت کردیم و هماکنون یکی از هواپیماهای C-130 که در آفریقا مستقر است آماده استفاده و عملیات میباشد اما هواپیمای دیگر روز چهارشنبه آماده خواهد بود و بالگرد امدادی نیز هفته آینده در دسترس خواهد بود.»
· سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود برای کمک به حل و فصل موضوع و ارائه کمکهای انسان دوستانه به مردم مالی را اعلام میکند.
"رامین مهمانپرست" سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص مداخله نظامی فرانسه در مالی گفت: مالی یک کشور مسلمان بوده و ضروری است مشکلات آن به صورت ریشهای حل و فصل شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از کشته شدن انسآن های بیگناه و آواره شدن هزاران نفر از مردم منطقه تحت درگیری متأسف است.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: ما ضمن تأکید بر صلح و ثبات در منطقه آفریقا بر این اعتقادیم که مشکلات این قاره باید توسط کشورهای آفریقایی و در چارچوب تشریک مساعی و رویکردهای همکاری جویانه حل و فصل شود.
وی در پایان افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود برای کمک به حل و فصل موضوع و ارائه کمکهای انسان دوستانه به مردم مالی را اعلام میکند.
· جدیدترین گزارشها از تصمیم دولت آمریکا برای تشدید حمایت از حملات هوایی فرانسه علیه مالی و برنامهریزی برای اعزام هواپیماهای بدون سرنشین جاسوسی دولت واشنگتن به این کشور آفریقایی خبر میدهند.
به گزارش آمریکایی «لس آنجلس تایمز» از برنامه ریزی دولت "باراک اوباما" رئیس جمهوری این کشور برای تشدید پشتیبانی خود از حملات هوایی فرانسه علیه شورشیان در مالی خبر داد.
بر اساس این خبر، ارتش آمریکا که در حال حاضر به فرانسه در حمله به مالی کمک اطلاعاتی ارائه می دهد، در نظر دارد تا کمک های خود را از طریق کمک به اعزام صدها نظامی فرانسوی دیگر به این کشور آفریقایی گسترش دهد و از این طریق به مداخله نظامی پر سرعت علیه مالی کمک کند.
این در حالیست که پیشتر بنا بر دستور "فرانسوا اولاند" رئیس جمهوری فرانسه، 550 نظامی این کشور به مالی اعزام شده اند.
مقامات آمریکایی آگاه در این باره اعلام کرده اند که در حال بررسی اعزام هواپیماهای بدون سرنشین جاسوسی و سایر هواپیماهای نظارتی و کمک به سوخت گیری هوایی جت های جنگنده فرانسه نیز هستند.
در این خبر آمده است که نظامیان سایر کشورهای آفریقایی نیز به زودی به جنگ علیه مالی ملحق خواهند شد اما هیچ برنامه ریزی برای دخیل شدن نظامیان آمریکایی در این جنگ صورت نگرفته است.
این روزنامه نوشته است که این نوع تصمیم گیری های وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نشان دهنده افزایش نگرانی واشنگتن از پیشرفت های شورشیان در مالی و تصمیم دولت اوباما برای حمایت از عملیات فرانسه بعد از سال ها اهمال است.
در این خبر ادعا شده است که دولت اوباما همزمان با پایان بخشیدن به جنگ طولانی و پرهزینه آمریکا در افغانستان، روی نگرانی های دولت واشنگتن در عرصه فعالیت های تروریستی متمرکز شده و بنابراین، تمرکز خود را به مکان هایی از جمله یمن، سومالی و شمال نیجریه معطوف کرده است.
· رئیسجمهور فرانسه گفت نیروهایش تا زمانی که مالی از ثبات، امنیت و نظام سیاسی مستحکمی برخوردار شود، در این کشور باقی خواهند ماند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه که امروز سه شنبه در سفری رسمی به امارات رفته است در نشست خبری دبی گفت که کشورش قصد ندارد در مالی بماند و تنها می خواهد که تا قبل از خروج نیروهای فرانسه در آنجا تهدید تروریست ها کاملا از بین برود و قدرت ها و نهادهای قانونی روی کار بیاید و انتخابات نیز در این کشور باشد.
رئیس جمهور فرانسه افزود: فرانسه به محض اینکه ثبات و امنیت در مالی محقق شود و نظام سیاسی محکمی در این کشور روی کار بیاید مالی را ترک خواهد کرد.
550 نیروی فرانسوی با پشتیبانی جنگنده ها و خودروهای زرهی برای مقابله با گروه های تندرو مسلح در مالی هستند.
· دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، خواستار آتشبس در مالی و حل مناقشه این کشور از طریق گفتوگو شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اکمل الدین احسان اوغلو، دبیر کل سازمان همکاری اسلامی خواستار آتش بس فوری در این کشور عضو این سازمان شد.
وی همچنین تاکید کرد: بحران مالی باید از طریق گفتوگوی بین مقامات مالی و عناصر تندرو مسلحی که شمال این کشور را به اشغال خود در آوردهاند حل شود.
عملیات نظامی علیه گروه های تندرو در مالی در حالی از جمعه گذشته با پشتیبانی ارتش فرانسه آغاز شده است که تا پیش از آن الجزایر و بورکینافاسو در حال تلاش برای حل سیاسی بحران و ایجاد مذاکره با نمایندگان دولت باماکو و شورشیان مالی بودند.
· رئیسجمهور فرانسه گفت امارات به طور کامل از عملیات نظامی فرانسه در مالی حمایت میکند.
به گزارش پایگاه خبری العهد، "فرانسوا اولاند" رئیس جمهور فرانسه گفت در جریان سفر به امارات با حمایت این کشور از عملیات نظامی فرانسه در مالی مواجه شد.
وی که در کنفرانس خبری در دبی صحبت میکرد، گفت: مقامات امارات بر حمایت کامل از عملیات نظامی که انجام میدهیم تاکید کردند.
رئیس جمهور فرانسه ادامه داد: امارات کمکهای انسانی، مادی، مالی و شاید نظامی از فرانسه بکنند.
اولاند پیشتر از امکان مشارکت چاد و امارات در عملیات نظامی فرانسه در مالی خبر داده بود.
· صدراعظم آلمان گفت این کشور حمایت لجستیکی و بشردوستانه در عملیان نظامی مالی را بررسی میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان روز سهشنبه گفت آلمان مشارکت لجستیکی و بشردوستانه از عملیاتی که هم اکنون علیه افراد مسلح در مالی انجام میشود را بررسی میکند.
وی که برای اولین بار درباره اوضاع مالی صحبت میکند، گفت: ما درباره فراهم کردن حمایت لجستیکی یا کمک های انسانی فکر میکنیم.
صدر اعظم آلمان ادامه داد که آلمان کمکهایی در زمنیه حمل و نقل در راستای حملاتی که ارتش فرانسه علیه افراد مسلح در مالی انجام میدهد، خواهد داشت.
وی همچنین درباره خطرات تحت کنترل قرار گرفتن مالی در دستان افراد افراطی هشدار داد.
آنگلا مرکل گفت: فروپاشی دولتها یعنی قاچاق مواد مخدر و حملات تروریستی و سرازیر شدن پناهندگان، به همین دلیل رد کردن کمکهای بینالمللی برای کمک کردن درست نیست.
وی گفت آلمان هم اکنون درگیر تعهدات دیگری نظیر تعهدات در افغانستان است. آلمان در حال حاضر 4 هزار و 300نظامی در افغانستان دارد که سومین کشور از لحاظ بیشترین تعداد نظامی در افغانستان است.
صدر اعظم آلمان گفت: نباید فراموش کنیم که آلمان هم اکنون در مناطق دیگری نظیر افغانستان و کوزوو که دیگر کشورها حضور ندارند، از لحاظ نظامی بسیار فعال است.
· یک حزب موریتانی ضمن محکوم کردن تهاجم فرانسه به مالی تاکید کرد استعمارگر دیروز نمیتواند ناجی امروز باشد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، حزب اسلام گرای تجمع ملی برای اصلاح و توسعه اسلامی در موریتانی جنگ فرانسه در مالی را محکوم و تاکید کرد: هواپیماهای فرانسه شهرها و مردم بی گناه اعم از زنان و کودکان و همه شهروندان را در شمال مالی هدف گرفته اند.
این حزب در بیانیه ای که امروز سه شنبه (91.10.26) صادر کرد گفت: استعمارگر دیروز نمی تواند ناجی امروز باشد.
این حزب معارض موریتانی در عین حال تاکید کرد: رفتار گروه های تندرو و خشونت طلب که به مردم مالی ضربه می زنند و اسلام واقعی را بدنام می کنند و به افراط گرایی و گروگان گیری می پردازند قابل قبول نیست.
حزب تجمع ملی مخالفت خود را با هر گونه مشارکت موریتانی در این جنگ به طور مستقیم و یا به واسطه کمک رسانی و تسهیل عملیات نظامی و یا اطلاعاتی اعلام کرد.
این حزب ادامه داد: کمک موریتانی به مالی باید به صورت ممانعت از گسترش جنگ و بازگشت به راه حل های مسالمت آمیز برای بحران مالی باشد.
حزب تجمع مالی از نیروهای مسلح موریتانی خواست در حفاظت از مرزهای شرقی و استان های مرزی و ساکنان این مناطق به مسئولیت خود عمل کنند.
این حزب گفت وگو را تنها راه حل بحران در مالی خواند و خواستار توقف فوری درگیری ها و بازگشت امور به شرایط قبل از تحولات اخیر و از سر گیری مذاکرات برای دستیابی به راه حلی درست شد.
حزب معارض موریتانی از میانجی گران حل بحران مالی خواست به ماموریت خود برای حل مسالمت آمیز بحران این کشور ادامه دهند.
· سازمان ملل متحد اعلام کرد که دهها هزار نفر از شهروندان مالی به دنبال حملات ارتش فرانسه در مناطق شمالی این کشور پناهنده و یا آواره شدهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دفتر هماهنگی امور انسان دوستانه سازمان ملل امروز سه شنبه اعلام کرد نزدیک به 150 هزار نفر تاکنون مالی را به دلیل وقوع درگیری ها به مقصد کشورهای همسایه ترک کرده اند و بیش از 230 هزار نفر در داخل این کشور آواره شده اند که ارتش درگیری ها به مناطق دیگر این کشور پناه برده اند.
کمیساریای عالی پناهندگان شمار آوارگان مالی را 144 هزار و 500 نفر اعلام کرد که از جمله آن ها 54 هزار و 100 نفر به موریتانی، 50 هزار نفر به نیجر، 38 هزار و 800 نفر به بورکینافاسو و هزار و 500 نفر به الجزایر پناه بردهاند.
از سوی دیگر سازمان برنامه جهانی غذا که از طریق سازمآن های غیردولتی مواد غذایی بین مردم مالی توزیع می کند اعلام کرد که 129 میلیون دلار برای رفع تامین مایحتاج ضروری مردم مالی نیاز دارد.
· رئیسجمهور فرانسه امروز در جریان سفر به امارات، از دخالت نظامی کشورش در مالی دفاع کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "فرانسوآ اولاند" رئیسجمهور فرانسه امروز در سفر به امارات عربی متحده از دخالت نظامی کشورش در مالی حمایت کرد.
وی در جریان بازدید از پایگاه نظامی دریایی «کمپ صلح» که نظامیان فرانسوی در آن مستقر هستند، در اظهاراتی اعلام کرد: «فرانسه در جبهه نخست قرار دارد. اگر فرانسه در مالی حضور نمییافت، امروز مالی کاملا تحت اشغال تروریستها و دیگر کشورهای آفریقایی که آن را تهدید کردهاند، قرار داشت.»
رئیسجمهور فرانسه در ادامه خاطرنشان کرد: «اقدام فرانسه به خوبی انجام شده است. فرانسه در حال ایفای نقشی برجسته و ممتاز است و از این بابت افتخار میکند چرا که فعالیت آن در تطابق با قوانین بینالمللی است و به آفریقاییها این امکان را میدهد که ظرف روزهای آینده بمنظور سرنگونی تروریستها و بازیابی حاکمیت مالی در کنار این کشور حضور داشته باشند.»
فرانسوآ اولاند صبح امروز در چارچوب سفری وارد ابوظبی شد.
به گفته اطرافیان رئیسجمهور فرانسه، سفر اولاند به امارات که پیش از این قرار بود با محوریت اقتصادی صورت گیرد، با مداخله نظامی فرانسه در مالی تغییر جهت یافته و محور آن تغییر کرد.
رئیسجمهور فرانسه به محض ورود به ابوظبی، در دیداری از پیش تعیین نشده با "محمد ولد عبدالعزیز" رئیسجمهور موریتانی ملاقات کرد.
بر اساس این گزارش، رئیسجمهور فرانسه در سفر به امارات همچنین به مشارکت لجستیکی و مالی چاد و امارات در عملیات نظامی فرانسه در مالی اشاره کرد.
اولاند همچنین ضمن دیدار با «شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان» رئیس حکومت امارات و حاکم ابوظبی اظهار داشت: «این امکان وجود دارد که اماراتیها در حمایت از عملیات نظامی فرانسه در مالی فورا تصمیم به مداخله لجستیکی یا مالی بگیرند.»
· وزیر امور خارجه تونس در واکنش به مداخله نظامی فرانسه در مالی اعلام کرد که کشورش مخالف دخالت خارجی در مالی است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "رفیق عبدالسلام"، وزیر امور خارجه تونس در واکنش به مداخله فرانسه در مالی گفت:ما عقیده داریم مشکلاتی که در آفریقا مطرح است ،باید در چارچوبی آفریقایی حل و فصل شود.
وزیر امور خارجه تونس افزود: به طور کلی ما موافق مداخله خارجی در همه مناقشه ها و پرونده ها نیستیم.
پاریس از جمعه گذشته (91.10.22) حملات خود را علیه گروه های تندرو مسلح در مالی آغاز کرده است و تاکنون 750 نیرو در مالی مستقر کرده است و قصد دارد شمار نظامیان خود را به دو هزار و 500 تن افزایش دهد.
این در حالی است که بر اساس قطعنامه 2085 شورای امنیت مجوز تنها برای سه هزار و 300 نیروی از کشورهای جامعه اقتصادی غرب آفریقا و آن هم در صورت حل نشدن موضوع از طریق سیاسی صادر شده بود و کشورهای غیر غرب آفریقا حق اعزام نیرو به مالی را نداشتند.
"منصف المرزوقی" رئیس جمهور تونس نیز پیش از این از اعلام حمایت خود از مداخله نظامی فرانسه خودداری و اعلام کرده بود ترجیح می دهد راه حلی از طریق گفتوگو برای بحران مالی پیدا شود.
· نیروهای مسلح غنا اعلام کرد که 120 نیروی مهندسی برای کمک به ارتش مالی در مقابله با گروه های تندرو به این کشور اعزام میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "ام باوین آتینتانده" سخنگوی نیروهای مسلح غنا امروز دوشنبه (91.10.25) اعلام کرد: غنا تصمیم دارد دست کم 120 تن از نیروهای مهندسی خود را به منظور کمک به مالی در برابر گروه های تندرو که کنترل شمال این کشور را در دست گرفته اند، اعزام کند.
وی افزود: نیروهای اعزامی از غنا آماده و آموزش دیده اند و همه تجهیزات لازم را در اختیار دارند آن ها مسئولیت تامین سامانه های دفاعی، تامین برق و غیره را بر عهده خواهند داشت.
این مقام نیروی مسلح غنا تاکید کرد که این کشور منتظر دستور جامعه اقتصادی غرب آفریقا برای اعزام نیرو به مالی است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد با اعزام سه هزار و 300 تن از نیروهای نظامی غرب آفریقا به منظور حمایت از مالی در برابر گروه های مسلح تندرو موافقت کرده است.
شماری از کشورهای غرب آفریقا تا کنون متعهد به اعزام نیروهای نظامی خود به مالی شده اند.
· نیروهای ارتش الجزایر به طور گسترده در امتداد نوار مرزی با مالی در فاصله 1400 کیلومتری مستقر شده و مرز این کشور با مالی به صورت دائمی بسته شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، الجزایر بنا به دلایل امنیتی مرز خود با مالی را مسدود کرد و تنها در موارد انسانی و فعالیت تجاری بین شهروندان تاجر الجزایر و شمال مالی مرز دو طرف مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
یک منبع مسئول الجزایر در این باره اظهار داشت که تصمیم کنونی برای مسدود شدن مرز یک تصمیم امنیتی است و ارتباطی به تصمیمات مسئولان سیاسی دولت ندارد و آن ها تصمیم نهایی را در مورد بسته شدن و یا بازگشایی مرز اتخاذ خواهند کرد.
بر اساس این گزارش ساکنان نقاط مرزی مالی از بسته شدن مرز نگران هستند زیرا مشکلات زیادی را برای ساکنان آن که در 80 درصد امرار معاش خود به الجزایر وابسته هستند، به وجود خواهد آورد.
در همین راستا "لوران فابیوس" وزیر خارجه فرانسه گفت که الجزایر با عبور هواپیماهای جنگی فرانسه از حریم هوایی این کشور به منظور اجرای عملیات نظامی علیه گروههای مسلح در مالی موافقت کرد.
· جنگجویان تندرو در مالی با اشغال دیابالی درگیری ها را به نزدیکی پایتخت گسترش داده اند و فرانسه را به حملات تلافی جویانه تهدید می کنند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، یک مقام نظامی مالی اعلام کرد که درگیری بین نیروهای ارتش با شورشیان به باماکو نزدیک شده است و این در حالی است که فرانسه اعلام کرده است که عملیات نظامی در مالی کوتاه مدت خواهد بود.
این منبع افزود: نیروهای ارتش یکشنبه شب شورشیان را از دو شهر گائو و تمبکتو بیرون رانده اند.
"مودیبو ترائوری"، سخنگوی ارتش مالی گفت: از دیروز یکشنبه درگیری ها در شهر دیابالی در منطقه سایگو جریان دارد، منطقه سایگو در 250 کیلومتری شمال شرق باماکو واقع است.
ترائوری گفت که نیروهای ارتش در منطقه سایگو مورد حمله شورشیان تندرو قرار گرفته اند.
از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری فرانسه، "لوران فابیوس" وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد که دخالت نظامی در مالی تنها چند هفته به طول خواهد انجامید.
منابع نظامی مالی و ساکنان اعلام کردند تندروها که شب گذشته (91.10.24) در دسته های کوچک وارد شهر دیابالی شده اند با آغاز یک حمله متقابل به شدت با نیروهای دولتی درگیر هستند.
"ژان ایو لودریان" وزیر دفاع فرانسه نیز امروز دوشنبه (91.10.25) اعلام کرد: شورشیان کنترل شهر دیابالی در مرکز مالی را برعهده گرفتند.
لودریان گفت: همزمان با تلاش نیروهای مالی برای بیرون دادن شورشیان از شهر دیابالی، درگیری ها ادامه دارد.
لودریان به تلویزیون بی اف ام گفت: ارتش مالی فعلا قادر به مقابله با شورشیان در دیابالی نیست و این شهر به کنترل شورشیان درآمده است.
سخنگوی گروه تندرو موجوه که یکی از گروه های اصلی ائتلاف شورشیان مالی است اعلام کرد: شهروندان فرانسه بهای حملات هوایی روز یکشنبه (91.10.24) به گائو را می پردازند.
در حملات هوایی روز یکشنبه (91.10.24) جنگنده های رافال فرانسه به این منطقه دهها تن از جنگجویان کشته شدند.
عمر عولد هماهه به رادیو اروپا 1 گفت: اگر مرد هستند در روی زمین با ما مقابله کنند، ما با سلاح هایمان از آن ها استقبال می کنیم، فرانسه دروازه جهنم را به روی همه فرانسوی ها بازکرده است، این کشور در تله ای افتاده است که بسیار خطرناک تر از عراق، افغانستان یا سومالی است.
· وزیر دفاع فرانسه تاکید کرد که نیروهای فرانسوی در غرب مالی برای درگیری با شبه نظامیان تندرو با ماموریتی دشوار رو به رو هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "ژان-ایو لودریان" وزیر دفاع فرانسه امروز دوشنبه (91.10.25) اعلام کرد: گروه های اسلام گرای مسلح از بخش شرقی مالی عقب نشینی کرده اند اما بخش غربی این کشور همچنان منطقه دشواری برای نیروهای فرانسوی باقی مانده است.
لودریان در چهارمین روز از عملیات نظامی نیروهای فرانسوی علیه گروه های افراطی مسلح در مالی، پس از پایان نشست شورای دفاع درکاخ الیزه گفت: تحولات اوضاع با دستورالعمل های رئیس جمهور فرانسه مطابقت دارد است و اوضاع روند مثبتی دارد.
وی افزود: در شرق مالی راه بر گروه های تروریستی بسته شده است شهر کونا در مرکز مالی کاملا از شبه نظامیان پاکسازی شده و گروه های تروریستی به سوی شهر دوینتزا عقب نشینی کرده اند.
وزیر دفاع فرانسه گفت: در شهر گائو دیروز یکشنبه (91.10.24) پایگاه مخفی گروه توحید و جهاد در غرب آفریقا هدف چند حمله هوایی قرار گرفت که نتایج بسیار مثبتی داشت و به پراکنده شدن عناصر این گروه تروریستی به سوی شرق و جنوب مالی منجر شد.
لودریان تصریح کرد: همچنان غرب مالی برای نیروهای فرانسوی سخت و پیچیده است اما نیروهای فرانسوی در آنجا با تسلیحات کافی حضور دارند و عملیات تا این لحظه ادامه دارد.
وزیر دفاع فرانسه همچنین اعلام کرد که نیروهای شورشی مالی شهر دیابالی در مرکز مالی را به کنترل خود درآوردند.
· شورشیان جنبش جدایی طلب ازواد در شمال مالی آمادگی خود را برای کمک به ارتش مالی در مقابله با گروه های تندرو این منطقه اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یکی از مسئولان جنبش ملی آزادیبخش ازواد (طوارق) امروز دوشنبه (91.10.25) اعلام کرد: شورشیان طوارق برای کمک به ارتش فرانسه به منظور مبارزه با گروه های افراطی مسلح در شمال مالی آماده اند و در عملیات زمینی مشارکت می کنند.
"موسی آگ آسارید"، در گفتوگوی تلفنی از تینزاواتانه در شمال مالی محلی که اخیرا جنبش ملی آزادی بخش ازواد کنفرانسی را برگزار کرده بود گفت: ما یقینا از مداخله نیروی هوایی فرانسه حمایت می کنیم و برای کمک به ارتش فرانسه و مشارکت در عملیات زمینی آماده ایم.
وی افزود: ما آماده ایم در جایگاه خود به عنوان ساکنان اصلی مالی که برای حقوق ملت ازواد می جنگند نقش خود را ایفا کنیم.
منطقه گسترده ازواد که مساحت آن با کشور فرانسه و بلژیک با یکدیگر برابری می کند شامل مناطق کیدال، تومبوکتو و گائو است که به این مناطق سه گانه با یکدیگر شمال مالی اطلاق می شود که در شرایط کنونی در اشغال گروه های تندرو است.
آگ اسارید گفت: جنبش ازواد سلاح و نیرو برای مبارزه با تروریسم در منطقه ازواد در اختیار دارد و از آنجایی که ما با این منطقه و ساکنان آن آشنایی داریم بهتر از نیروهای خارجی آفریقایی که قرار است برای کمک به ارتش مالی وارد این کشور شوند به سرنگونی تروریست ها کمک کنیم.
جنبش ملی آزادی بخش ازواد شورشیان قوم الطوارق مالی را شامل می شود که خواستار استقلال منطقه ازواد از مالی هستند آن ها در ژانویه 2012 به شمال مالی حمله کردند اما گروه های تندرو مسلح وابسته به القاعده این نیروها را از شمال مالی بیرون راندند.
جنبش ازواد در دسامبر گذشته وقتی خود را برای مقابله با دولت ناتوان و ضعیف دید با دولت باماکو وارد مذاکره شد و با کنار گذاشتن خواسته خود مبنی بر استقلال منطقه ازواد از مالی خواستار تعیین سرنوشت این منطقه شده است.
این مقام ازواد در عین حال از دولت باماکو خواست قبل از آغاز عملیات گسترده در شمال مالی با جنبش ازواد تسویه حساب سیاسی کرده و به خواسته های آن ها پاسخ بدهد.
· نخستوزیر سابق فرانسه با انتشار یادداشتی به شدت از تهاجم جنگندههای فرانسوی به مالی انتقاد کرد و هشدار داد که این مداخله میتواند به آغاز جنگی طولانی بیانجامد.
به گزارش شبکه فرانس24، "دومینیک دو ویلپن" نخستوزیر سابق فرانسه امروز نسبت به تبعات مداخله نظامی در مالی هشدار داد و گفت این مداخله میتواند فرانسه را درگیر جنگی طولانی مدت کند. وی طرح حمله نظامی به مالی را فکری نادرست خواند و گفت این کار «روش فرانسویها نیست».
دو ویلپن با انتشار یادداشتی در نشریه فرانسوی «دیمانش» حمله نیروهای نظامی فرانسه به مالی را با «یک دهه جنگ شکستخورده در افغانستان، عراق و لیبی» مقایسه کرد و نوشت پاریس نتوانسته از درسهای تاریخ عبرت بگیرد.
این سیاستمدار نامآشنای فرانسوی بیش از همه به دلیل سخنرانی سال 2003 خود در سازمان ملل و اعلام مخالفت با تهاجم آمریکا به عراق شناخته شده است.
وی در یادداشت امروز (91.10.25) خود جنگطلبی را ویروسی دانسته که از نومحافظهکارهای آمریکایی به فرانسه نفوذ کرده است. او همچنین نوشت که روحیه جنگطلبی و عجله مقامات فرانسوی برای آغاز جنگ، وی را نگران کرده است. نخستوزیر سابق فرانسه در این مورد نوشته است: ما با چشمان بسته و بدون هیچ دلیل مشخصی به نبرد رفتهایم و میجنگیم.
دو ویلپن در یادداشت خود دولت مالی را نیز مورد انتقاد قرار داد و آن را حاصل یک کودتا خواند.
وی در این مورد نوشت: ما در حالی میجنگیم که حتی یک شریک مالیایی قابل اتکا نیز نداریم.
با پایان دوره رئیسجمهور مالی در ماه مارس و پایان دوره نخستوزیر مالی در ماه دسامبر، با فروپاشی ارتش به شدت متفرق مالی و مجموعا احتمال فروپاشی کلی دولت مالی، واقعا ما به چه کسی میتوانیم اتکا کنیم؟
وی روش سیاسی و گفتوگو را تنها راه برون رفت از وضعیت موجود دانست و به کشورهای همسایه مالی توصیه کرد در کنار مذاکرات، وضعیت منطقه «بیقانون ساحل» را نیز مشخص کنند.
جنگندههای فرانسوی از دو روز قبل با حمایت آمریکا و انگلیس حمله به کشور مالی را آغاز کردند. این حمله به درخواست دولت مالی و با هدف عقب نشاندن گروههای مسلح مخالف دولت انجام گرفته است و تاکنون دهها کشته برجای گذاشته است.
· منابع امنیتی و محلی در مالی اعلام کردند که بیش از 60 تن از عناصر گروههای شبه نظامی شمال این کشور در بمباران جنگندههای فرانسوی کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ساکنان محلی و یک منبع امنیتی مالی اعلام کردند: بیش از 60 تن از جنگجویان شورشی در مالی در بمباران شدید نیروهای فرانسه علیه شهر گائو در شمال مالی و پایگاههای گروههای تندرو در نزدیکی این شهر کشته شدند.
یکی از ساکنان گائو گفت: شبه نظامیان شبانه از مخفیگاههای خود بیرون آمده تا اجساد همقطاران خود را بردارند.
وی افزود: یکی از جنگندههای فرانسوی دیروز نشست عناصر گروههای تندرو در اردوگاهشان در گائو را هدف گرفت که به کشته شدن دهها تن از این جنگجویان منجر شد.
یک منبع امنیتی مالی نیز به خبرگزاری فرانسه گفت: که تندروها متحمل خسارت سنگینی از لحاظ تجهیزاتی و نیروی انسانی شدهاند و شمار کشتههای تندروها در گائو از 60 تن بسیار فراتر است.
در همین حال "عبدالله الچینگوئتی" از رهبران شورشیان در مالی ضمن محکوم کردن مداخله نظامی فرانسه تهدید کرد که جنگجویان، نیروهای متجاوز را در شنزارهای مالی مدفون خواهند کرد.
الچینگوئتی که از وی به عنوان سخنگوی شورشیان نزدیک به القاعده نام برده شده است گفت: مردم فرانسه باید بدانند که هنوز هم دیر نشده است و اگر به تجاوزات ارتش خود به مالی پایان ندهند، با دستان خود گور سربازان فرانسوی را خواهند کند.
آخرین خبرهای دریافتی از مالی حاکی است، نبرد بین ارتش مالی، نیروهای فرانسوی و جنگجویان وابسته به القاعده در شمال غرب مالی ادامه دارد و شورشیان مسلح از ترس بمبارآن های هواپیماهای جنگی فرانسه به سوی کوههای منطقه عقب نشینی کرده و در آنجا سنگر گرفتهاند.
· وزیر دفاع آلمان با جانبداری از مداخله نظامی فرانسه در مالی اعلام کرد که کشورش به طور کامل از این اقدام حمایت میکند.
"توماس دیمیتزیره" وزیر دفاع آلمان در گفتوگو با روزنامه آلمانی "فرانکفورترآلگماینه" از مداخله نظامی فرانسه در مالی حمایت کرد.
دیمیتزیره گفت: حمله نظامی فرانسه در مالی اقدامی صحیح است چرا که ارتش مالی در شرایطی نیست که بتواند هجوم تروریستها را از شمال و جنوب متوقف کند. اقدام فرانسه به نوعی ضروری است. وضعیت در مالی نباید بیش از این وخیم شود. ضمن اینکه فرانسه در چارچوب شورای امنیت سازمان ملل متحد و قوانین حقوق بشر عمل کرده است. آلمان از این اقدام اطلاع داشته و فرانسه را حمایت خواهد کرد.
نیروهای فرانسوی روز جمعه گذشته (91.10.22) اقدام به مداخله نظامی در کشور مالی کرده و اعلام کردند که گروههای مسلح را از شهر «کونا» در مرکز این کشور به عقب راندهاند.
این در حالی است که حملات هوایی فرانسه به مالی همچنان ادامه دارد و جنگندههای رافال با برخاستن ار پایگاههای خود در فرانسه حملات نظامی خود را به سوی پایگاههای گروههای مسلح در شمال مالی گسترش داده و مواضع شورشیان در شهر راهبردی گائو در شمال مالی را نیز بمباران کردند.
· وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی از الجزایر به دلیل گشودن حریم هواییاش به روی فرانسه در جریان مداخله نظامی این کشور در مالی تشکر کرد.
به گزارش روزنامه فرانسوی «فیگارو»، "لوران فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه از الجزایر به دلیل گشودن حریم هوایی خود و همکاری با پاریس در حمله به مالی تشکر کرد.
وی افزود: «الجزایر به فرانسه اجازه پرواز بر فراز خاک خود را داد و من به این خاطر از این کشور تشکر میکنم.»
وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه درباره مدت زمان مداخله نظامی فرانسه در مالی گفت: «این مسئله چند هفته طول میکشد.»
اظهارات وزیر امور خارجه فرانسه در حالی صورت میگیرد که سربازان چند کشور آفریقایی برای کمک به این عملیات وارد مالی شدهاند و جنگندههای فرانسوی به بمباران مناطقی در شمال مالی ادامه میدهند.
نیروهای فرانسوی روز جمعه گذشته (91.10.22) اقدام به مداخله نظامی در کشور مالی کرده و اعلام کردند که گروههای مسلح را از شهر «کونا» به عقب راندهاند.
وزیر دفاع فرانسه روز گذشته ضمن تایید حمله هوایی کشورش به شمال مالی تاکید کرد که فرانسه دهها نیروی اضافی و چندین فروند جنگنده رافال به مالی فرستاده است.
· وزیر خارجه آلمان از تمایل کشورش برای حمایت از فرانسه در جریان اقدام نظامی این کشور در مالی خبر داد.
به گزارش روزنامه آلمانی «زوددویچه»، "گیدو وستروله" وزیر خارجه آلمان به فرانسه پیشنهاد کمک داد.
دولت آلمان در مذاکره با دولت فرانسه قصد دارد روشن کند که در چه مواردی از این کشور در مالی حمایت خواهد کرد.
وستروله در این مورد گفت: «ما همکاری با فرانسه از جمله در زمینه اعزام نیرو، حمایت سیاسی، لجستیکی و یا بشردوستانه و درمانی را مد نظر داریم.»
وستروله در حالی دست کمک به سوی فرانسه دراز میکند که پش از این همکاری در مداخله نظامی در مالی را رد کرده بود.
"توماس دیمیتزیره" وزیر دفاع آلمان نیز در گفتوگو با روزنامه آلمانی "فرانکفورترآلگماینه" از مداخله نظامی فرانسه در مالی حمایت کرد.
نیروهای فرانسوی روز جمعه گذشته (91.10.22) اقدام به مداخله نظامی در کشور مالی کرده و اعلام کردند که گروههای مسلح را از شهر «کونا» در مرکز این کشور به عقب راندهاند.
این در حالی است که حملات هوایی فرانسه به مالی همچنان ادامه دارد و جنگندههای رافال با برخاستن ار پایگاههای خود در فرانسه حملات نظامی خود را به سوی پایگاههای گروههای مسلح در شمال مالی گسترش داده و مواضع شورشیان در شهر راهبردی گائو در شمال مالی را نیز بمباران کردند.
· وزیر امور خارجه فرانسه از برگزاری نشست فوقالعاده وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا درباره بحران کشور مالی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، "لوران فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه روز دوشنبه (91.10.25) گفت اتحادیه اروپا بحران کشور مالی را در نشست فوقالعاده هفته جاری وزیران امور خارجه بررسی خواهد کرد.
وی که در کنفرانس مطبوعاتی صحبت میکرد، گفت: ما تصمیماتی اتخاذ خواهیم کرد که بر اساس آن استقرار تجهیزات اروپایی و گروههای آموزش ارتش مالی تسریع خواهد یافت.
وزیر امور خارجه فرانسه تاکید کرد این کشور هر آنچه که در توان دارد انجام میدهد تا اطمینان حاصل کند که نیروهای آفریقایی به سرعت در مالی مستقر خواهند شد.
· نخستوزیر سابق فرانسه با انتشار یادداشتی به شدت از تهاجم جنگندههای فرانسوی به مالی انتقاد کرد و هشدار داد که این مداخله میتواند به آغاز جنگی طولانی بیانجامد.
به گزارش شبکه فرانس24، «دومینیک دو ویلپن» نخستوزیر سابق فرانسه امروز نسبت به تبعات مداخله نظامی در مالی هشدار داد و گفت این مداخله میتواند فرانسه را درگیر جنگی طولانی مدت کند. وی طرح حمله نظامی به مالی را فکری نادرست خواند و گفت این کار «روش فرانسویها نیست».
دو ویلپن با انتشار یادداشتی در نشریه فرانسوی «دیمانش» حمله نیروهای نظامی فرانسه به مالی را با «یک دهه جنگ شکستخورده در افغانستان، عراق و لیبی» مقایسه کرد و نوشت پاریس نتوانسته از درسهای تاریخ عبرت بگیرد.
این سیاستمدار نامآشنای فرانسوی بیش از همه به دلیل سخنرانی سال 2003م (1382ه.ش) خود در سازمان ملل و اعلام مخالفت با تهاجم آمریکا به عراق شناخته شده است.
وی در یادداشت امروز خود جنگطلبی را ویروسی دانسته که از نومحافظهکارهای آمریکایی به فرانسه نفوذ کرده است. او همچنین نوشت که روحیه جنگطلبی و عجله مقامات فرانسوی برای آغاز جنگ، وی را نگران کرده است. نخستوزیر سابق فرانسه در این مورد نوشته است: ما با چشمان بسته و بدون هیچ دلیل مشخصی به نبرد رفتهایم و میجنگیم.
دو ویلپن در یادداشت خود دولت مالی را نیز مورد انتقاد قرار داد و آن را حاصل یک کودتا خواند.
وی در این مورد نوشت: ما در حالی میجنگیم که حتی یک شریک مالیایی قابل اتکا نیز نداریم.
با پایان دوره رئیسجمهور مالی در ماه مارس و پایان دوره نخستوزیر مالی در ماه دسامبر، با فروپاشی ارتش به شدت متفرق مالی و مجموعا احتمال فروپاشی کلی دولت مالی، واقعا ما به چه کسی میتوانیم اتکا کنیم؟
وی روش سیاسی و گفتوگو را تنها راه برون رفت از وضعیت موجود دانست و به کشورهای همسایه مالی توصیه کرد در کنار مذاکرات، وضعیت منطقه «بیقانون ساحل» را نیز مشخص کنند.
جنگندههای فرانسوی از دو روز قبل با حمایت آمریکا و انگلیس حمله به کشور مالی را آغاز کردند. این حمله به درخواست دولت مالی و با هدف عقب نشاندن گروههای مسلح مخالف دولت انجام گرفته است و تاکنون دهها کشته برجای گذاشته است.
· در حالی که نیروهای فرانسوی از دو روز قبل (جمعه 91.10.22) به بهانه مبارزه با تروریسم به مالی حمله کردند، بسیاری از کارشناسان این اقدام را تلاش اولاند برای تغییر ذهنیت مردم فرانسه نسبت به خود و البته تصمیمی پرخطر ارزیابی کردهاند.
به گزارش شبکه خبری بیبیسی با انتشار یادداشتی در پایگاه اینترنتی خود مداخله نظامی اخیر فرانسه در مالی را ریسک بزرگی برای "فرانسوا اولاند" رئیسجمهور فرانسه توصیف کرد.
"هاگ اسکافیلد" نویسنده این مطلب در ابتدا اشاره کرده است که صدور دستور آغاز جنگ از سوی "فرانسوا اولاند" نشان داد که وی برخلاف انتقاداتی که علیه وی میشد، میتواند تصمیمات جسورانه و البته خطرناکی نیز اتخاذ کند.
وی در مورد نتایج احتمالی این مداخله نظامی نوشته است: نتیجه این حمله برای فرانسه میتواند هنگفت باشد، از ریسک شکست عملیات نظامی، تا تبعات بد در روابط فرانسه و آفریقا، تا تهدید کاملا محسوس اقدامات تروریستی تلافیجویانه هم علیه گروگآن ها و هم در خاک فرانسه.
نویسنده این مطلب برای آنکه این تهدید را بیشتر محسوس کند، اشاره میکند که فرانسه در قالب تعهد دفاع نظامی از کشورهای فرانسهزبان آفریقا، سه هزار و 500 نیروی نظامی در کشورهای همسایه مالی دارد.
اسکافیلد به توجیهات اولاند برای آغاز این نبرد نیز اشاره میکند و مینویسد اولاند با این توجیه که اگر شورشیان پایتخت مالی را بگیرند این احتمال وجود دارد که دولتی تروریستی روی کار آید، دستور حمله را صادر کرد.
وی میافزاید: در چند یا حتی چند هفته اول از آغاز این عملیات گرایشی خودکار نسبت به جمع شدن زیر پرچم فرانسه و حمایت از تصمیم رئیسجمهور وجود دارد، اما نکته قابل توجه آن است که از قبل هم سوالاتی در مورد هدف این عملیات، نحوه سنجش و ارزیابی موفقیت آن و زمان پایانش وجود داشته است.
او مینویسد: تنها دستاورد این عملیات آن هم در صورتی که فرانسویها خوششانس باشند، این است که شورشیان یک موافقتنامه کاغذی را بپذیرند، به صحراها بازگردند و کنترل شهرها را به ودولت بسپارند. اما هیچکس نباید اینطور خیال کند که نتیجه این نبرد حتما اینطور میشود.
وی نهایتا به فرانسویها هشدار میدهد و مینویسد: فرانسویها اکنون از اینکه رئیسجمهور قاطعی دارند مفتخرند. آن ها فکر میکنند که او کار درستی انجام داده است. اما این جهان جدیدی است که پر از مخاطرات است.
نیروهای فرانسوی از دو روز قبل به بهانه مبارزه با گروههای مسلح مخالف دولت مرکزی مالی به این کشور حمله کردند. این حمله که با حمایت انگلیس و آمریکا انجام شده، تاکنون دهها کشته برجای گذاشته است. در درگیریهای دو روز گذشته حداقل دو نظامی فرانسوی نیز کشته شدهاند.
· خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که شبه نظامیان تندرو مالی به دنبال حملات هوایی فرانسه از شهرهای بزرگ شمال مالی خارج شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شاهدان محلی اعلام کردند که تندروها مسلح دوشنبه از شهرهای بزرگ در شمال مالی به دنبال حملات هوایی جنگنده های فرانسوی خارج شدند.
این در حالی است که سخنگوی گروه های تندرو گفت که این یک عقب نشینی تاکتیکی است.
عناصر تندرو در مقابل با ضدحمله در غرب مالی شهر دیابالی واقع در 400 کیلومتری شمال باماکو را در درگیری با ارتش مالی تصرف کردند.
· یک روزنامه فرانسوی، به تفصیل طرح اشغال نظامی کشور مالی توسط فرانسه را که با حمایت غرب و از جمله آمریکا و انگلیس به اجرا گذاشته شد، افشا کرد.
به گزارش مجله العصر، روزنامه فرانسوی امروز (le journal d`aujourd hui) در گزارشی از طرح اعلام جنگ آمریکا و فرانسه در کشور مالی پرده برمیدارد و در این ارتباط مینویسد:
روز دوشنبه 8 ژانویه (91.10.19) از طریق استراق سمع و پروازهای شناسایی اطلاعات جدیدی توسط سرویسهاس اطلاعاتی فرانسه درباره مالی منتشر شد که نشان می دهد، جهادیهای این کشور بار دیگر صفوف خود را سازماندهی کرده و خود را برای حمله به شهر «موبتی» آماده میکنند که دارای جمعیتی بالغ بر 115 هزار نفر است.
از سوی دیگر شهر موبتی را باید حد فاصل مناطق تحت تصرف اسلام گرایان مالی و افراد مسلح قبیله الطوارق از یک سو و مناطق تحت تصرف دولت مالی دانست.
«اطراف این شهر را زرهپوشها فراگرفتهاند، چون موبتی به هیچ وجه نباید سقوط کند»، این جمله اظهارات یک دیپلمات فرانسوی است که در ادامه میافزاید: «اگر اسلامگرایان شهر موبتی را تصرف کنند، زمینه برای تصرف باماکو، پایتخت مالی فراهم خواهد شد».
همچنین یک افسر ارشد فرانسوی نیز گفت:«اگر اسلامگرایان موبتی را تصرف کنند، ما را از دسترسی و بهرهمندی از تنها فرودگاه منطقه محروم خواهند کرد».
این موضوع موجب میشود تا مقامات فرانسوی از وضعیت خطرناک حاکم بر مالی سخن بگویند و در این ارتباط وزیر دفاع فرانسه گفت که «اوضاع در مالی خطرناک است و این اوضاع طی چند روز اخیر به سرعت بحرانی و خطرناک شده و حملات اسلامگرایان آشکارا امنیت و ثبات مالی را هدف گرفته است».
فرانسویهایی که در منطقه حضور داشتند، پیشتر به یکی از مسئولان سازمان ملل متحد تاکید کرده بودند که پاریس نیازی به اجازه این سازمان جهت دخالت در مالی ندارد.
روز ده ژانویه (91.10.21) در وزارت دفاع فرانسه جلسهای برای بررسی اوضاع جاری در مالی تشکیل و در جریان آن تاکید میشود که گروههای مسلح مالی خیلی زود در صدد حمله به شهر «کونا» هستند که به مرکز فرماندهی عملیات ارتش مالی بسیار نزدیک است و تاکید میشود که «دیونکوندا تراوری»، نایب رئیس جمهوری مالی از پاریس خواستار کمکهای نظامی برای مقابله با حملات آن ها شده است.
در این ارتباط شاهدان عینی تاکید میکنند که مردان سفید پوستی را در منطقه دیدهاند و منابع نظامی به این روزنامه فرانسوی تاکید کردهاند که حدود 30 نظامی فرانسوی از نیروهای ویژه ارتش این کشور به همراه 8 زرهپوش وارد کونا شدهاند.
از سوی دیگر "جرار ارو"، سفیر فرانسه در سازمان ملل طی سخنانی گفت که «پاریس به زودی تصمیمهای خود درباره مالی را به اطلاع اعضای شورای امنیت خواهد رساند». این درحالی است که "سوزان رایس"، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز طی پیامی به همتای فرانسوی خود خواستار دخالت فرانسه در مالی و کمک به حکومت این کشور شد. در همان روز یکی از مسئولان گروه «انصار الدین» مالی از تصرف تقریبا کامل شهر کونا توسط این گروه خبر داد.
این خبر موجب شد تا شورای دفاع و ابسته به وزارت دفاع فرانسه روز جمعه گذشته (91.10.22) برابر با 11 ژانویه در کاخ الیزه در پاریس اولین نشست خود را منعقد کند. تا پس از آن طی روزهای شنبه و دوشنبه برابر با 12 و 13 ژانویه دو نشست دیگر را هم برگزار کند که در آن رئیس جمهوری فرانسه و شماری از اعضای کابینه دولت و رئیس ستاد مشترک ارتش و وزیر دفاع و امنیت ملی و مدیر کل امنیت خارجی فرانسه نیز حضور داشته باشند.
در این جلسات سهگانه مقامات و مسئولان فرانسوی تاکید کردند که کشتارهای گستردهای در مالی در حال انجام است و یکی از وزرای فرانسه با اشاره به نقشهای که روی دیوار بود، تاکید کرد که سقوط شهر موبتی به معنای سقوط نظام در مالی است.
در اینجا بود که طرح دخالت فرانسه به "فرانسوا اولاند"، رئیس جمهوری فرانسه ارائه شد تا وی با آن موافقت کند. در همین زمینه بود که یکی از مسئولان نظامی ارشد ارتش فرانسه با خشم و عصبانیت وارد گفتوگوها شد و گفت: «دیگر بس است .. جنگندههای میراژ 2000 فرانسه از خاک چاد و بالگردهای جنگنده فرانسه از بورکینافاسو برای بمباران مراکز تجمع و زرهپوشها و تجهیزات نظامی و اماکن تجمع و تمرکز آن ها به هوا برخاسته و وارد عمل خواهند شد».
وی تاکید کرد که «هدف از این عملیات واداشتن اسلامگرایان کشور مالی جهت بازگشت به مراکز خود در شمال این کشور است و در آینده فرانسه دست به چنین اقدامی در مالی خواهد زد».
اینگونه بود که رئیس جمهوری فرانسه روز جمعه اعلام کرد که عملیات نظامی فرانسه در مالی بنا به درخواست رئیس جمهوری مالی و حمایت کشورهای آفریقای غربی آغاز خواهد شد تا در همان بعد از ظهر روز جمعه اعلام شود که اولین نظامی فرانسوی به نام "دامیان بواتوکس" براثر شدت جراحات وارده جان خود را در مالی از دست داد.
روز دوم دخالت نظامی فرانسه در مالی درحالی ادامه یافت که پرواز جنگندههای فرانسوی از چاد ادامه یافت و گروه های مسلح اندکی به شمال عقب رانده شدند.
در همان روز وزیر دفاع فرانسه برای توجیه حضور نظامی کشور متبوعش در مالی با حضور در کنفرانسی خبری گفت که ما تهدید به تشکیل دولتی تروریستی در مالی هستیم که در نزدیکی اروپا و به خصوص فرانسه قرار دارد و باید پیش از آنکه فرصت از دست برود، وارد عمل شد.
· پس از این سخنان بود که صدها نظامی فرانسوی در باماکو پایتخت مالی پراکنده و مستقر شدند و انگلیس نیز دو هواپیما برای انتقال نظامیان فرانسوی در اختیار فرانسه قرار داد.
سیاستمدار آلمانی با حمایت از اقدام فرانسه در مداخله نظامی در مالی اعلام کرد که کشورش میتواند در چارچوب ماموریت سازمان ملل به منطقه نیرو اعزام کند.
به گزارش نشریه آلمانی «فوکوس»، "روپرت پولشت" نماینده سیاست خارجی حزب دموکرات مسیحی در پارلمان آلمان در واکنش به اقدام نظامی فرانسه در مالی اعلام کرد که کشورش میتواند در جارچوب ماموریت اتحادیه اروپا، فرانسه را همراهی کند.
پولشت به روزنامه آلمانی "اوزنابورگر تسایتونگ" گفت: «در صورتی که "کاترین اشتون" نماینده سیاستخارجی اتحادیه اروپا برنامهای را با مسئولیتپذیری ارائه دهد، آلمان خود را کنار نخواهد کشید و اگر نیاز به اعزام نیرو به مالی باشد، همکاری میکند.»
حزب سوسیال دموکرات – بزرگترین حزب مخالف دولت نیز با حمایت از این اقدام اعلام کرد که آلمان با هدف آموزش نیروهای (محلی) می تواند به مالی نیرو بفرستد.
"گیدو وستروله" وزیر خارجه آلمان اعزام نیروهای این کشور به مالی برای جنگ را رد کرد و خواستار راه حل سیاسی برای درگیریها در مالی شد.
نیروهای فرانسوی از روز جمعه (91.10.22) جنگ علیه مخالفان مالی را آغاز کردهاند. وستروله در ادامه سخنانش گفت: فرانسه این حق را دارد که درخواست کمک دولت مالی را پاسخ دهد اما اعزام نیروهای آلمانی به این کشور موضوع بحث نبوده است.
· اخوان المسلمین الجزایر دخالت نظامی فرانسه در مالی را به شدت محکوم کرد و خواستار ارائه راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران در این کشور شد.
به گزارش پایگاه خبری «اکانومیک نیوز»، جنبش جامعه آرام (المجتمع السلم) شاخه اخوان المسلمین در الجزایر در بیانیهای که به امضای "ابوجره السلطانی" رئیس جنبش رسیده، آورده است: جنبش جامعه آرام درباره اوضاع خطرناک منطقه ساحل در آفریقا هشدار میدهد و دخالت نظامی فرانسه در مالی را که به بهانه درخواست یکی از گروههای فعال در این کشور بحران زده انجام شده است محکوم میکند.
این جنبش افزود: عملیات نظامی فرانسه موجب ایجاد چالش بزرگ در مسیر تلاشهای سیاسی رو به رشدی میشود که الجزایر و بورکینافاسو با کمک کشورهای همسایه پیگیر آن هستند.
جنبش جامعه آرام تاکید کرد: دخالت نظامی میتواند مانعی در برابر تلاشهای سیاسی باشد و با بینالمللی کردن مشکل مالی و تحمیل راهبرد نظامی بر این کشور موجب بروز مشکل برای همه به ویژه همسایگان این کشور و پیچیده تر شدن بحران شود.
دولت الجزایر که مرز مشترک طولانی با شمال مالی دارد پیش از آغاز عملیات نظامی فرانسه در مالی همواره خواستار حل سیاسی بحران این کشور بود.
· گروههای تندرو مسلح در شمال مالی اعلام کردند که در پاسخ به حملات فرانسه عمق این کشور را هدف خواهند گرفت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گروههای تندرو در شمال مالی امروز دوشنبه (91.10.25) به دنبال حملات هوایی فرانسه علیه مواضع آن ها در مالی تهدید کردند که عمق فرانسه را هدف قرار خواهند داد.
"ابو دردار" یک مسئول جنبش توجید و جهاد در غرب آفریقا از گروههای تندرو مسلحی که شمال مالی را به اشغال خود درآوردهاند در تماس تلفنی با خبرگزاری فرانسه از باماکو گفت: فرانسه به اسلام حمله کرده است و ما عمق فرانسه را هدف خواهیم گرفت.
نیروهای فرانسوی روز جمعه گذشته (91.10.22) اقدام به مداخله نظامی در کشور مالی کرده و اعلام کردند که گروههای مسلح را از شهر «کونا» در مرکز این کشور به عقب راندهاند.
این در حالی است که حملات هوایی فرانسه به مالی همچنان ادامه دارد و جنگندههای رافال با برخاستن ار پایگاههای خود در فرانسه حملات نظامی خود را به سوی پایگاههای گروههای مسلح در شمال مالی گسترش داده و مواضع شورشیان در شهر راهبردی گائو در شمال مالی را نیز بمباران کردند.
وزیر دفاع فرانسه دیروز یکشنبه (91.10.23) اعلام کرد که کشورش تاکنون 550 سرباز به مالی اعزام کرده است.
این نیروهای فرانسوی در باماکو، پایتخت مالی و شهر موبتی که 500 کیلومتر تا شمال این کشور فاصله دارد مستقر شدهاند.
· توان شبه نظامیان در مالی به گونه ای است که فرانسه نمی تواند با قطعیت از توقف پیشروی شبه نظامیان به سوی مناطق جنوبی سخن بگوید.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: سومین شورای دفاع فرانسه یکشنبه در کاخ الیزه برگزار شد. مجری از "گوتیه ربینسکی" کارشناس مسایل بین المللی سوال کرد، چرا شرکت کنندگان در پایان این گردهمایی بیانیه ای صادر نکردند. ربینسکی پاسخ داد: همانقدر که "فرانسوا اولاند" رئیس جمهوری معتقد است پیشروی شبه نظامیان به سوی جنوب متوقف شده است، "ژان - ایو دریان" وزیر دفاع بر این باور است که هنوز عملیات متوقف کردن شبه نظامیان موفق نشده است. چرا که وسعت این منطقه از مالی که شبه نظامیان با عبور از آن قصد پیشروی به سوی مناطق جنوبی را دارند، بسیار زیاد است و امکان نفوذ و عبور این شبه نظامیان به سوی مناطق جنوبی و غربی همچنان وجود دارد. از طرف دیگر شبه نظامیان به سلاح های پیشرفته از جمله موشک های زمین به هوا مجهز هستند و خوبی از این سلاح ها بهره برداری می کنند. باید به این نکته اشاره کرد که سازماندهی خوب شبه نظامیان مقامات فرانسوی را حیرت زده کرده است. اکنون جنبش های مختلف به خوبی توانسته اند با یکدیگر ائتلاف تشکیل بدهند، در حالی که در گذشته اختلاف نظر حاکم بین گروه های شبه نظامی، ضرورت دخالت نظامی غربی ها و آفریقایی ها در مالی را از میان برده بود. اما اکنون شبه نظامیان با هم متحد شده اند و این اتحاد، غربی ها و آفریقای ها را به دخالت نظامی بین المللی در مالی متقاعدکرده است.
· شبکه تلویزیونی بی بی سی گزارش داد:انگلیس هیچ نیروی نظامی به مالی نمی فرستد و تنها از عملیات فرانسه پشتیبانی لجستیکی می کند.
"تام سینگلتون" خبرنگار این شبکه تلویزیونی گزارش داد:فرانسه روز جمعه (91.10.22) نیروهای ارتش خود را برای مقابله با عوامل وابسته به القاعده به مستعمره سابقش فرستاد. عوامل وابسته به القاعده کنترل بیشتر بخش های مالی را در اختیار گرفته اند. در مالی وضع فوق العاده اعلام شده است و با اعزام نیروهای ارتش فرانسه به این کشور آفریقایی و حملات هوایی آن ها به مواضع شورشیان آن ها کنترل بخش هایی از جمله مناطق مرکزی شهر کونا را که اوایل هفته به تصرف خود درآورده بودند از دست داده اند.
انگلیس از فراهم آوردن پشتیبانی لجستیکی در عملیات فرانسه به مالی خبر داده است.
"دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس در گفتگویی تلفنی با "فرانسوا اولاند" رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد که کشورش پشتیبانی لجستیکی نظامی را برای انتقال نیروهای فرانسوی و تجهیزات آن ها به مالی انجام می دهد اما هیچ نیروهای نظامی انگلیسی را به این کشور آفریقایی اعزام نمی کند.
دولت انگلیس از آن بیم دارد که تبعات درگیریها در مالی امنیت شهروندان انگلیسی را تحت تاثیر خود قرار دهد.شورای امنیت ملی انگلیس تبعات ناشی از درگیریها در مالی را روز سه شنبه بررسی می کند.
· "پیتر فام" تحلیلگر مسائل سیاسی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بی بی سی گفت: هرگونه پیشداوری درباره موفقیت فرانسه در کشور مالی زودهنگام است و باید منتظر روزهای آتی بود.
فام گفت: نیروهای فرانسه مطمئنا پیشرفت شورشیان به سمت جنوب کشور مالی را متوقف کرده اند اما به نظر نمی رسد که با شرایط موجود در جبهه نبرد از جمله نبود اهداف استراتژیک در بخش شمالی مالی و همچنین نبود نیروهای مورد نیاز برای انجام عملیات در این بخش به این زودی شاهد موفقیت فرانسه در این عملیات باشیم و احتمال می دهم به زودی شاهد بن بست در جبهه های نبرد بین بخش های شمالی و جنوبی مالی باشیم بنابراین ما عملا شاهد حل بحران در کشور مالی نیستیم و باید منتظر حوادث روزهای آینده باشیم.
وی درباره حضور نداشتن نیروهایی از اتحادیه آفریقا در عملیات مالی افزود:شورای امنیت سازمان ملل ماه گذشته طرحی را به تصویب رساند که بر اساس آن سه هزار و سیصد نیرو را به مالی اعزام کند.اعزام این تعداد نیرو از اتحادیه آفریقا که هیچ تجربه ای در زمینه جنگ در صحرا ندارند و از تجهیزات و استراتژی مورد نیاز برای این نبرد در برخوردار نیستند کاری بیهوده است. شمال کشور مالی به مکانی امن برای گروه های تندرو فعال در شمال آفریقا و کشورهای منطقه صحرا بدل شده است.در این مناطق حتی افراد تندرو که از آمریکا به این مناطق آمده اند هم حضور دارند به طوریکه چندی پیش دو نفر از افرادیکه قصد داشتند از آمریکا برای آموزش نظامی به مالی بروند بازداشت و محاکمه شدند.در حال حاضر فرانسه باید درباره مالی به دو هدف عمده برسد.در مرحله اول مقابله با شورشیان و سرکوبی آن ها و در مرحله دوم ایجاد اتحاد بین بخش های شمالی و جنوبی این کشور.
· شورای امنیت امروز دوشنبه (91.10.25) به درخواست فرانسه درباره بررسی اوضاع مالی تشکیل جلسه میدهد.
باریاک بان سخنگوی هیئت فرستاده فرانسه در سازمان ملل اعلام کرد، شورای امنیت بعد از ظهر امروز دوشنبه (91.10.25) به درخواست فرانسه درباره مالی نشستی را برگزار می کند.
وی افزود: این اقدامی از جانب فرانسه برای در جریان گذاشتن شورای امنیت درباره اوضاع مالی و تبادل نظر بین اعضای شورای امنیت با دبیر خانه سازمان ملل در این باره است.
این مقام فرانسوی گفت که این نشست به دنبال نامه جمعه شب (91.10.22) فرانسه به شورای امنیت مبنی بر مداخله این کشور در مالی به درخواست باماکو برگزار می شود و فرانسه همچنان شورای امنیت را در جریان اوضاع مالی خواهد گذاشت.
نیروهای فرانسوی روز جمعه گذشته (91.10.22) اقدام به مداخله نظامی در کشور مالی کرده و اعلام کردند که گروههای مسلح را از شهر «کونا» در مرکز این کشور به عقب راندهاند.
این در حالی است که حملات هوایی فرانسه به مالی همچنان ادامه دارد و جنگنده های رافال با برخاستن ار پایگاه های خود در فرانسه حملات نظامی خود را به سوی پایگاه های گروه های مسلح در شمال مالی گسترش داده و مواضع شورشیان در شهر راهبردی گائو در شمال مالی را نیز بمباران کردند.
وزیر دفاع فرانسه دیروز یکشنبه اعلام کرد که کشورش تاکنون 550 سرباز به مالی اعزام کرده است.
این نیروهای فرانسوی در باماکو، پایتخت مالی و شهر موبتی که 500 کیلومتر تا شمال این کشور فاصله دارد مستقر شدهاند.
· منابع خبری از اعزام قریبالوقوع یک فروند هواپیمای نظامی انگلیسی برای حمایت از نیروهای فرانسوی مستقر در مالی خبر دادند.
به گزارش شبکه اسکاینیوز به نقل از منابع خود اعلام کرد یک فروند هواپیمای نظامی انگلیسی عصر امروز دوشنبه (91.10.25) برای کمک به نیروهای فرانسوی به مالی اعزام میشود.
بنا بر این گزارش، این هواپیمای نظامی و باربری مدل RAF C17 است و پیش از آغاز مسیر ده ساعته خود به سمت این کشور آفریقایی، ابتدا در پاریس بارگیری میکند.
پیشتر "دیوید کامرون" نخستوزیر انگلیس از حمایت نظامی لجستیکی این کشور به نظامیان فرانسوی حاضر در مالی خبر داده بود. کامرون روز گذشته برای اطلاع از وضعیت عملیات نیروهای فرانسوی در مالی، با "فرانسوا اولاند" رئیسجمهور فرانسه تماس گرفته بود.
البته خبر اعزام این جنگنده به مالی هنوز رسما از سوی دولت انگلیس تائید نشده است.
مداخله نظامی نیروهای فرانسوی از روز گذشته با ادعای حمایت از دولت مالی و مبارزه با گروههای مسلح مخالف دولت آغاز شد. گفته میشود این مخالفان از شاخههای مرتبط با القاعده هستند.
· در درگیریهای دیروز حداقل 100 شبه نظامی کشته شدند و در مقابل یک خلبان فرانسوی نیز جان خود را از دست داد. 11 سرباز ارتش مالی هم تاکنون در این درگیریها کشته شدند.
رئیس جمهور مالی تلفات ارتش این کشور در درگیری با گروه های مسلح در شهر «کونا» در مرکز این کشور را 11 کشته و 60 زخمی اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "دیونکوندا ترائوری" رئیس جمهور مالی شب گذشته (91.10.24) طی نطقی در تلویزیون این کشور گفت:شجاعت 11 تن از مردان مالی را که با ریختن خونشان در مبارزه دلیرانه نام خود را در تاریخ این کشور به ثبت رساندند می ستاییم و اگرچه از زخمی شدن 60 تن دیگر از نیروهای خود ابراز تاسف می کنیم.
وی افزود: یک افسر فرانسوی جوان نیز جان خود را در این عملیات در راه مالی و البته کشورش فرانسه فدا کرد.
این در حالی است که منابع خبری از کشته شدن نزدیک به 100 تن از گروههای مسلح در درگیری جمعه گذشته با ارتش مالی و نیروهای فرانسوی در شهر کونا خبر داده اند.
رئیس جمهور مالی ادامه داد: اوضاع در جبهه نیروهای مالی تحت کنترل است ارتش مالی با کمک شریک خود فرانسه خسارت سنگینی را به دشمن وارد می کند.
ترائوری گفت: این جنگ به حول و قوه الهی به پیروزی نهایی و قطعی ما خواهد انجامید.
وی تاکید کرد: پیروزی بی شک از آن ما است چون حق با ما است دوستان ما نیز در کنار ما هستند و ارتش ما قدرت کافی را دارد و آماده دفاع از حتی یک وجب از خاک کشورش است.
رئیس جمهور مالی از غیرنظامیان کشورش خواست تا به دولت برای مقابله با آنچه که وی از آن ها گروه های تندرو نامید، کمک کنند.
· وزیر دفاع فرانسه امروز در اظهاراتی از ادامه حملات نظامی فرانسه به کشور مالی به بهانه مقابله با شورشیان و گروههای مسلح این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "ژان ایو لودریان" وزیر دفاع فرانسه امروز در اظهاراتی اعلام کرد: «حملات هوایی ارتش فرانسه به مالی امروز یکشنبه (91.10.24) نیز به منظور مقابله با گروههای مسلحی که هنوز پیشروی آن ها به سوی جنوب این کشور کاملا متوقف نشده، ادامه دارد.»
وی با اشاره به عدم توقف کامل پیشروی گروههای مسلح به سوی جنوب مالی افزود: «حملات همچنان ادامه دارد. این حملات هماکنون ادامه دارد و امشب و فردا نیز ادامه مییابد.»
وزیر دفاع فرانسه در ادامه خاطرنشان کرد: «تروریستها از روز پنجشنبه (91.10.21) از دو جبهه پیشروی کردند یکی غربی و دیگری شرقی. در خصوص جبهه شرقی میتوانیم بگوییم که مداخلات مختلفی که ما انجام دادیم، پیشروی شورشیان را متوقف کرد اما در خصوص جبهه غربی درگیریها هنوز ادامه دارد و به پایان نرسیده است.»
لودریان همچنین گفت: «مداخلات و حملات هنوز در جریان است و ما به تلاش خود برای جلوگیری از پیشروی شورشیان به سمت جنوب کشور ادامه میدهیم البته تا حدودی این کار را انجام دادهایم اما هنوز ممانعت کامل به عمل نیامده است.»
نیروهای فرانسوی روز جمعه گذشته (91.10.22) اقدام به مداخله نظامی در کشور مالی کرده و اعلام کردند که گروههای مسلح را از شهر «کونا» به عقب راندهاند.
· جنگندهها و بالگردهای فرانسوی امروز یکشنبه (91.10.24) مواضع گروههای مسلح افراطی را در شمال این کشور بمباران کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع محلی گزارش دادند: فرانسه حملات نظامی خود را به سوی پایگاه های گروه های تندرو مسلح در شمال مالی گسترش داده است و جنگنده ها و بالگردهای فرانسوی امروز یکشنبه مواضع شورشیان در شهر راهبردی گائو در شمال مالی را بمباران کردند.
اهالی شهر گائو گفتند که دو بالگرد امروز یکشنبه (91.10.24) پایگاه های تندروها را بمباران کرد و گروه های مسلح نیز به دنبال دفع حملات هستند اما این هواپیماها بسیار سریع هستند و فقط صدای آن ها در آسمان شنیده می شود.
سخنگوی گروه انصار الدین یکی از گروه های مسلح که شمال مالی را به اشغال خود درآورده است گفت: نیروی هوایی فرانسه همچنین مواضعی از این گروه را در شهرهای لیری و دوینتزا را بمباران کرده است.
نیروهای فرانسوی روز جمعه گذشته (91.10.22) اقدام به مداخله نظامی در کشور مالی کرده و اعلام کردند که گروههای مسلح را از شهر «کونا» در مرکز این کشور به عقب راندهاند.
· دولت فرانسه اعلام کرد که از تجهیزات نظامی و پیشرفته گروه های تندرو مسلح در مالی و نیروهای آموزش دیده آن ها غافلگیر شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نزدیکان "فرانسوا اولاند" رئیس جمهور فرانسه امروز یکشنبه (91.10.24) اعلام کردند: نیروهای نظامی فرانسوی در مالی با گروه های مسلحی روبه رو هستند که از تجهیزات نظامی خوب، پیشرفته و مدرنی برخوردارند و به خوبی نیز آموزش دیده اند.
این منابع گفتند: ما گمان می گردیم که عناصر تندرو تنها برخی سربازان مزدور و مسلحی سوار بر خودروهای تویوتا هستند.
وی افزود: اما معلوم شد که که آن ها در واقع کاملا مجهز و آموزش دیده هستند، گروه های تندرو در لیبی بر ذخایر سلاح های مدرن و پیشرفته ای با کارایی بیش از حد تصور فائق آمده اند.
این منبع تاکید کرد: آنچه که ما را شوکه کرده توانایی آن ها در دستیابی به این تسلیحات و قدرت به کارگیری آن است آن ها خوب می دانند که چگونه یک بالگرد را سرنگون کنند.
یک افسر خلبان نیروی هوایی فرانسه جمعه گذشته (91.10.22) در جریان مداخله برای حمله به یک گروه از عناصر تندرو که به سمت جنوب این کشور در حرکت بودند هدف تیراندازی این گروه قرار گرفت و در بیمارستان بر اثر شدت جراحات وارده کشته شد.
· نخست وزیر مالی امروز یک شنبه (91.10.24) در راس هیئت وزارتی و نظامی بزرگی به الجزایر رفت تا با مقامات این کشور همسایه درباره تقویت همکاری ها برای سرکوب تروریسم در کشورش رایزنی کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "دیانگو سیسوکو" نخست وزیر مالی امروز یکشنبه (91.10.24) در راس هیئتی بزرگ از وزرا در سفری دو روزه به الجزایر رفت.
این سفر به دنبال تشدید بحران در مالی و درگیری ارتش این کشور با پشتیبانی نیروهای فرانسوی با گروههای تندرو مسلح صورت می گیرد.
"عبدالمالک سلال" نخست وزیر الجزایر نیز به استقبال سیسوکو و هیئت وزارتی و نظامی همراه وی که وزیر دفاع در صدر آن ها است، رفت.
دولت الجزایر اعلام کرد که با مقامات مالی درباره راه های تحکیم همکاری ها برای مقابله با تروریسم و جرایم سازمان یافته که خطری برای ثبات و امنیت در منطقه ساحل شمرده می شوند گفتوگو خواهد کرد.
· وزیر دفاع فرانسه حمله هوایی کشورش به شمال مالی را تایید و تاکید کرد که فرانسه امروز ده ها نیروی اضافی و چندین فروند جنگنده رافال به مالی فرستاده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "ژان ایو لودریان" وزیر دفاع فرانسه امروز یکشنبه (91.10.24) در بیانیه ای اعلام کرد: چهار جنگنده فرانسوی از نوع رافائل امروز یکشنبه (91.10.24) اطراف شهر گائو در شمال مالی را هدف حملات هوایی قرار دادند.
در این بیانیه آمده است: اردوگاه های آموزشی و انبار تسلیحات گروه های تندرو مسلح مستقر در این منطقه بمباران و نابود شده است.
این هواپیماهای جنگی از خاک فرانسه به پرواز درآمده و مواضع شورشیان در منطقه گائو را هدف گرفتند.
"ژان ایو لودریان" در اظهاراتی تلویزیونی نیز اعلام کرد: حملات هوایی ارتش فرانسه به مالی امروز یکشنبه (91.10.24) نیز به منظور مقابله با گروههای مسلحی که هنوز پیشروی آن ها به سوی جنوب این کشور کاملا متوقف نشده، ادامه دارد.
وی با اشاره به عدم توقف کامل پیشروی گروههای مسلح به سوی جنوب مالی افزود: حملات همچنان ادامه دارد. این حملات هماکنون ادامه دارد و امشب و فردا نیز ادامه مییابد.
وزیر دفاع فرانسه گفت: که کشورش امروز یکشنبه نیز 80 سرباز اضافی به مالی اعزام می کند تا شمار سربازان فرانسوی به 550 تن برسد.
این نیروهای فرانسوی در باماکو، پایتخت مالی و شهر موبتی که 500 کیلومتر تا شمال این کشور فاصله دارد مستقر شده اند.
ایو لودریان تاکید کرد که امروز یکشنبه (91.10.24) جنگنده های رافال برای تحکیم عملیات نظامی فرانسه به مالی اعزام می شوند.
· وزیر امور خارجه آلمان اعزام نیروهای این کشور به مالی را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "گوئیدو وستروله" وزیر امور خارجه آلمان اعزام نیروهای این کشور به مالی برای جنگ را رد کرد و خواستار راه حل سیاسی برای درگیریها در مالی شد.
این در حالی است که نیروهای فرانسوی از روز جمعه (91.10.22) جنگ علیه مخالفان مالی را آغاز کردهاند.
وستروله در ادامه سخنانش گفت: فرانسه این حق را دارد که درخواست کمک دولت مالی را پاسخ دهد اما اعزام نیروهای آلمانی به این کشور موضوع بحث نبوده است.
با ادامه پیشروی گروههای مسلح به سمت «باماکو» پایتخت کشور مالی و تصرف شهر استراتژیک «کونا» دولتهای اروپایی بالاخره بخشی از تهدیدات خود علیه این گروهها را اجرا کردند و مداخله نظامی در مالی با هدف مقابله با شبهنظامیان رسماً از سوی فرانسه آغاز شد.
دولت فرانسه میگوید عملیات موسوم به «یوزپلنگ» به درخواست دولت مالی که از مقابله و مهار شبهنظامیان عاجز شده انجام گرفته است.
· وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد که الجزایر اجازه عبور جنگنده های فرانسوی از آسمان این کشور برای رسیدن به مالی را داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "لوران فابیوس"، وزیر خارجه فرانسه امروز یکشنبه (91.10.24) در گفتوگو با شبکه خبری «ال سی ای»، اعلام کرد که الجزایر به هواپیماهای فرانسوی برای عبور از آسمان این کشور به منظور بمباران اهداف گروه های تندرو در مالی اجازه داده است.
جنگنده های رافائل امروز یکشنبه (91.10.24) با برخاستن از پایگاه های خود در فرانسه مواضع شورشیان در اطراف شهر راهبردی گائو در شمال مالی که تحت تصرف شورشیان است بمباران کردند.
وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد که الجزایر برای عبور جنگنده های فرانسوی از آسمان این کشور هیچ شرطی نگذاشته است.
الجزایر همواره خواستار حل سیاسی مناقشه مالی از طریق گفت وگوی دولت با گروه های تندرو بود و طی چند ماه گذشته بارها نمایندگانی از برخی گروه های تندرو همچون انصار الدین و طوارق مالی را به الجزیره فراخوانده و با آن ها وارد مذاکره شده بود.
کشور الجزایر مرز مشترک طولانی با مالی از شمال این کشور دارد و همواره نگران این موضوع بود که هر گونه مداخله خارجی در شمال مالی منجر به فرار هزاران تن از افراد قوم الطوارق از این منطقه به داخل خاک الجزایر و بحرانی شدن اوضاع شود.
· یک مسئول بلندپایه انصار الدین از گروه های مسلحی که شمال مالی را تحت اشغال خود درآوردهاند در درگیری روزهای گذشته ارتش این کشور با عناصر این گروه کشته شده است.
یک منبع امنیتی مالی امروز یکشنبه (91.10.24) به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که "عبدالکریم" یک مسئول بلندپایه گروه مسلح انصار الدین معروف به کوجاک در درگیری روزهای گذشته ارتش مالی با پشتیبانی نیروهای فرانسه و گروه های تندرو مسلح در شهر کونا کشته شد.
این منبع امنیتی گفت: تندروها با مرگ عبدالکریم دچار شکستی واقعی شدند.
گروه انصار الدین یکی از گروه های مسلح تندرویی است که شمال مالی را از ژوئن گذشته به همراه عناصری وابسته به القاعده در مغرب اسلامی و جنبش توحید و جهاد در غرب آفریقا اشغال کرده اند.
همه این گروه ها خواستار پیاده شدن شریعت اسلامی با عقاید افراطی خود هستند.
گروه انصار الدین بیشتر از افرادی از قبایل جدایی طلب الطوارق مالی تشکیل شده است.
· درگیریها در مالی با ورود نیروهای فرانسوی تشدید شده و تاکنون بیش از 100 نفر در این درگیری کشته شدهاند.
به گزارش المنار، نیروهای فرانسوی به بهانه حمایت از دولت مالی در مقابل نیروهای شورشی شمالی این کشور اقدام به دخالت نظامی در این کشور کردند.
نیروهای مسلح شمال مالی نیز با اعلام اینکه آتش بس با دولت لغو شده درحال نبرد با نیروهای ارتش مالی هستند و تلاش دارند به سمت جنوب پیشروی کنند.
ارتش مالی با کمک نیروهای فرانسوی طی 24 ساعت گذشته حملات خود را به مواضع افراد مسلح افزایش داده و مدعی شده که بیش از 100 نفر از این نیروها را کشتهاند.
همچنین مقامات مالی اعلام کردند که 11 نیروی ارتش این کشور و یک افسر فرانسوی نیز کشته شده است.
جنگندههای فرانسوی عملیات موسوم به «یوزپلنگ» را از روز گذشته به بهانه مبارزه با تروریستها در مالی آغاز کرده است.
· سران کشورهای عضو جامعه اقتصادی غرب آفریقا با هدف بررسی اوضاع مالی و اعزام نیرو به این کشور نشست اضطراری برگزار میکنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا که نیروهای بینالمللی مداخلهجو در مالی را تشکیل خواهد داد، چهارشنبه هفته جاری (91.10.27) نشستی را در سطح سران کشورهای عضو در آبیجان، پایتخت ساحل عاج برگزار میکند.
"سونس اوگو" سخنگوی این جامعه که 15 کشور غرب آفریقا را شامل میشود امروز یکشنبه اعلام کرد: این نشست اضطراری جامعه اقتصادی غرب آفریقا است و تنها به موضوع مناقشه مالی اختصاص خواهد داشت.
از سوی دیگر روسای ستاد مشترک ارتش کشورهای عضو اکواز نیز طی روزهای آتی گرد هم خواهند آمد.
انتظار می رود که نیروهایی که کشورهای غرب آفریقا وعده آن را به دولت مالی داده بودند از امروز یکشنبه (91.10.24) به نیروهای ارتش مالی ملحق شوند.
ارتش مالی روز جمعه (91.10.22) با پشتیبانی نیروی هوایی فرانسه مانع پیشروی جنگجویان تندرو به جنوب این کشور شد. شورای امنیت در دسامبر گذشته (دی ماه) مجوز تشکیل نیروی بینالمللی افریقایی مرکب از سه هزار و 300 عضو برای استقرار در مالی با هدف مقابله با گروههای مسلح را صادر کرد.
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۶/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد |
۱۳۹۲/۸/۱۸ |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۶ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21) |
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک |
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق |
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی |
۱۳۹۱/۳/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
|
آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر |
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۸/۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر |
۱۳۹۰/۴/۶ |
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۶ |