تحولات آفریقای غیر عربی (22)
وقایع مهم ساحل عاج از تاریخ 2/11/91 تا 8/11/91
بیانیه ای که در تلویزیون دولتی ار تی ای ساحل عاج قرائت شد اعلام می کند شارل بله گوده در چارچوب روندهای قضایی که علیه او در ساحل عاج آغاز شده است به قاضی تحقیق معرفی شد. او به ویژه به ارتکاب جرایم جنگی، قتل، سرقت جمعی و تخریب اموال دیگران متهم است .
این بیانیه می افزاید: او تفهیم اتهام و با قرار بازداشت راهی زندان شد. این بیانیه مکان بازداشت این فرد را مشخص نکرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ابیجان، این فرمانده سابق "جوانان میهن پرست" طرفدار باگبو هفده ژانویه (28 دی) در غنا بازداشت و یک روز بعد به ابیجان تحویل داده شد. وکلای مدافع شارل بله گوده استرداد سریع او را در اکرا محکوم کردند.
جبهه باگبو یعنی جبهه مردمی ساحل عاج بازداشت و تفهیم اتهام بله گوده را محکوم اما در عین حال اعلام کرد متعهد است با دولت الحسن واتار رئیس جمهوری ساحل عاج در مسیر صلح و آشتی به پیش برود.
روز
دوشنبه (91.11.02) آثار
اعتصاب در بخش عمومی ساحل عاج در منطقه ای از ابیجان که
نهادها و ادارات دولتی را در
خود جای داده است،کاملا مشهود بود.
"اپولینر
تاپه"، رئیس کنفدراسیون
اتحادیه های کارکنان دولتی ساحل عاج در تماسی تلفنی
با خبرگزاری شین هوا گفت
اعتصاب 99 درصد از فعالیت های بخش دولتی از
جمله حمل و نقل، وزارت
تجارت، وزارت مسکن، وزارت اشتغال، کشاورزی و
جهانگردی را فلج یا کند کرده
است اما فعالیت بخش های آموزش و بهداشت همچنان
ادامه دارد.
کارمندان و کارگران بخش عمومی ساحل
عاج خواستار آن هستند که
دولت علاوه بر افزایش حقوق
ماهانه، حق مسکن و حق حمل و نقل آن ها را افزایش
دهد و پاداش معوقه آن ها را
نیز از سال 2009 به طور کامل پرداخت
کند. رئیس کنفدراسیون
اتحادیه های کارکنان دولتی ساحل عاج هفته پیش تهدید
کرده بود که اگر دولت برای
تحقق خواسته های کارکنان بخش عمومی هیچ گامی
برندارد، اعضای اتحادیه های
کارکنان و کارمندان ساحل عاج از 21 ژانویه به مدت 72
ساعت فعالیت خود را در سرتاسر کشور متوقف خواهند
کرد.
دست اندرکاران بخش های
اجتماعی و مشاغل مختلف ساحل عاج از دولت
خواسته اند در پرداخت حقوق
به کارمندان و کارگران این بخش ها تجدید نظر کند.
به
گزارش خبرگزاری شین هوا از
ابیجان، در مجمع اجتماعی که ماه اوت در ساحل
عاج برگزار شد، دولت الحسن
واتارا، رئیس جمهور ساحل عاج، تعهد کرد پیمان
اجتماعی پویاتری با اتحادیه
های کارگری امضا کند. همچنین در این مجمع،
مقامات ساحل عاج به منظور
کمک به صلح و انسجام اجتماعی در کشورشان خواستار
آن شدند که یک پل دایمی میان
دولت و شرکای اجتماعی آن ایجاد شود.
"پل کوفی کوفی"، وزیر دفاع ساحل عاج که روزهای شنبه (91.11.07) و یکشنبه (91.11.08) چند ساعتی را در مناطق جنگلی اگبوویل در جنوب کشورش گشت زده بود، به افراد مسلحی که در مناطق جنگلی فعالیت های غیر قانونی می کنند، هشدار داد.
وی تاکید کرد
دولت ساحل عاج ابزار لازم را
برای متلاشی کردن این گروه ها دارد و در اجرای
قانون و مقررات درباره این
گروه ها به هیچ وجه اغماض نخواهد کرد.
وزیر دفاع ساحل عاج در عین
حال از خانواده ها خواست مانع از آن شوند که جوانان و نوجوانانشان وارد گروه های
خلافکار شوند.
در این اواخر شاهدان در ساحل عاج بارها اعلام کردند افراد مسلحی را دیده اند که در جنگل ها آموزش های نظامی می بینند. مسئولان ابیجان می گویند این افراد شبه نظامیان جوان طرفدار "لوران باگبو"، رئیس جمهور پیشین ساحل عاج هستند که در انتخابات ریاست جمهوری گذشته ساحل عاج از "الحسن واتارا" شکست خورد اما از ترک قدرت خودداری کرد و با اینکار ساحل عاج را برای چند ماه وارد یک مناقشه خونین کرد. باگبو در حال حاضر در دادگاه کیفری بین المللی محاکمه می شود.
منابع نظامی ساحل عاج اعلام کرده اند تا کنون نیروهای نظامی این کشور چندین نفر را که در جنگل ها مشغول آموزش های نظامی و رزمی بودند، بازداشت کرده اند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از ابیجان، در هفته های اخیر حملات پراکنده افراد مسلح ناشناس به نیروهای نظامی ساحل عاج، چندین کشته بر جا گذاشته است. مقامات ابیجان ابراز اطمینان کرده اند که تمام تدابیر لازم را برای جلوگیری از حملات جدید گروه های مسلح ناشناس و حفظ تمامیت ارضی کشورشان اتخاذ کرده اند.
این نفتکش به نام آی تی آر آی حامل حدود پنج هزار تن سوخت بوده است.
"روایی جبریل" رییس شرکت انرژی بریل گفت: کل محموله کشتی تخلیه شده و خدمه در یک اتاق زندانی شده بودند.
وی افزود: تمام ۱۶ خدمه کشتی بدون آسیب در اطراف بندر لاگوس نیجریه آزاد شدند اما کشتی در این حمله خسارت دیده است. وی به جزییات بیشتر در مورد مهاجمان اشاره نکرد.
یک بازرس برای ارزیابی وضعیت این نفتکش اعزام شده است. در حالی که دزدی دریایی در خلیج گینه در غرب آفریقا در سطح سومالی قرار دارد، دیگر بخش های این قاره اتفاقی که برای نفتکش آی تی آر آی افتاد دومین مورد در آب های ساحل عاج است.
تحلیلگران میگویند تلاشهای هماهنگی مقامات نیجریه و کشورهای همسایه دزدان دریایی نیجریه را مجبور کرده که به اهداف آسانتری در خارج از آبهای این کشور حمله کنند.
اولین حمله در آبهای ساحل عاج در ماه اکتبر اتفاق افتاد، زمانی که دزدان دریایی یک نفتکش را که با پرچم باهاماس حرکت میکرد و حامل ۳۲ هزار تن بنزین بود در حوالی بندر آبیجان ربودند و ۲۴ خدمه این نفتکش را بعدا آزاد کردند.
وقایع مهم جمهوری دموکراتیک کنگو از تاریخ 2/11/91 تا 08/11/91
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، سازمان کاتولیک کاریتاس سه شنبه (91.11.04) در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرد: درگیری بین ارتش جمهوری دموکراتیک کنگو و شبه نظامیان گروه "رایا موتومبوکی" از دوم ژانویه 2013 موجب شده است بیش از پنج هزار و 800 خانواده از منطقه والونگو در استان کیووی جنوبی فرار کنند.
این نهاد مدنی تاکید کرد: در صورتی که هر خانواده را شش نفره حساب کنیم شمار آوارگان بالغ بر 34 هزار و 800 نفر می شود.
این خانواده ها از چند منطقه والونگو به مولامبا در حدود 70 کیلومتری شمال غرب بوکاوو، مرکز ایالت کیووی جنوبی فرار کردند.
یک افسر بلند پایه ارتش به خبرگزاری فرانسه گفت: "رایا موتومبوکی" از نیمه دوم دسامبر به مواضع ما در برخی مناطق والونگو حمله می کرد.
وقایع مهم مالی از تاریخ 2/11/91
تا 08/11/91
· یک فرمانده آمریکایی بدرفتاریهای اخیر نظامیان دولتی مالی با ساکنان مناطق شمالی این کشور را از آموزشهای غلط ارتش آمریکا به این نظامیان ناشی دانست.
یکی از فرماندهان بلندپایه آمریکا از برنامههای آموزش نظامی وزارت دفاع آمریکا در مالی که فاقد جنبههای اخلاقی لازم بوده است، انتقاد کرده است.
به گزارش رسانه دولتی بیبیسی، ژنرال "کارتر هام" که فرماندهی نیروهای آمریکا در آفریقا را به عهده دارد از بدرفتاریهای نیروهای دولتی مالی با ساکنان مناطق شمال این کشور ابزار نگرانی کرده و آن ها را نشأت گرفته از عدم تأکید بر اخلاق و ارزشهای انسانی در برنامههای آموزشی آمریکا به نظامیان دولتی مالی دانست.
منظور ژنرال کارتر هام از «بدرفتاریهای» نیروهای دولتی مالی هجوم ارتش این کشور به مناطق شمالی این کشور در روزهای اخیر و انجام قتلهایی با انگیزههای قومیتی در آن مناطق بوده است.
فعالان حقوق بشر میگویند نظامیان دولتی مالی در جریان حمله به این مناطق، ده ها نفر را در عملیاتی انتقامجویانه و بر مبنای انگیزههای قومی به قتل رساندهاند.
آموزش نیروهای نظامی مالی طی سال های اخیر به عهده آمریکا بوده است. ژنرال کارتر هام گفته است مربیان آمریکا در این آموزشها تنها بر دانش فنّی تأکید کرده و آموزشهای اخلاقی را از یاد بردهاند.
· نظامیان ارتش مالی و فرانسه در مسیر پیشروی خود به سوی شمال این کشور شهری دیگر را از چنگ شورشیان خارج کردند و این در حالی است که شورشیان یک پل راهبردی در مرز مالی با نیجر را منفجر کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نظامیان مالی و فرانسوی نیمه شب گذشته شهر «هومبوری» را در مسیر منتهی به شهر گائو یکی از بزرگ ترین شهرهای شمال مالی که در تصرف گروه های مسلح است بازپس گرفتند.
یک معلم این شهر که در 920 کیلومتری باماکو، پایتخت مالی واقع است به خبرگزاری فرانسه گفت: نظامیان مالی و فرانسوی هومبوری را تحت کنترل خود گرفتند و هیچ نیروی تندرویی در این شهر نیست.
منابع امنیتی مالی و دیگر ساکنان هومبوری نیز تصرف این شهر را به دست ارتش مالی و نیروهای فرانسوی تایید کردند و گفتند که گشتی های امنیتی در شهر مستقر شده اند.
منابع امنیتی مالی گفتند که نظامیان فرانسوی و مالی پیشروی خود را به سوی گائو که 200 کیلومتر از هومبوری فاصله دارد ادامه می دهند.
شهر گائو و اطراف آن از زمان مداخله نظامی فرانسه در یازدهم ژانویه (91.10.22) هدف حملات هوایی ارتش فرانسه قرار گرفته است.
از سوی دیگر عناصر مسلح شب گذشه یک پل راهبری را در جنوب شهر گائو منفجر کردند.
این پل یکی از دو مسیری است که نظامیان چاد و نیجریه که اکنون خود را به خاک نیجر رسانده اند از آنجا می توانند وارد مالی شوند.
در شهر هومبوری دو تبعه فرانسوی در نوامبر سال 2011 ربوده شده اند و سازمان القاعده در کشورهای مغرب عربی مسئولیت این عملیات ربایش را برعهده گرفته است.
تاکنون هفت فرانسوی در گروگان عناصر تندرو در منطقه ساحل آفریقا هستند.
· در حالی که وزیر دفاع فرانسه از مشارکت سه هزار و 700 نظامی فرانسه در جنگ مالی سخن میگوید پیشروی ارتش مالی به سوی شمال این کشور به منظور مقابله با شبه نظامیان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، منابع نظامی اعلام کردند که نیروهای دولتی در مالی امروز جمعه به پیشروی خود در شمال مالی ادامه دادند و به شهر هومبوری در 160 کیلومتری جنوب شهر گائو پایگاه شورشیان رسیدند.
این در حالی است که در پی حملات هوایی هفته گذشته فرانسه علیه این مناطق گفته شده است که جنگجویان از آنجا رفته اند.
این منابع تاکید کردند که ارتش مالی پس از تصرف دو شهر دوینتزا و دیابالی در مرکز مالی در دوشنبه گذشته (91.10.25) به پیشروی خود ادامه داده اند.
از سوی دیگر "ژان ایو لودریان" وزیر دفاع فرانسه پنجشنبه شب (91.11.05) اعلام کرد که دو هزار و 400 نظامی فرانسوی اکنون در چارچوب عملیات سروال که از دو هفته پیش آغاز شد ،در خاک مالی مستقر هستند.
وی افزود: از یازدهم ژانویه، فرانسه وارد مداخله نظامی در مالی علیه گروه های تندرو شده است که می خواستند این کشور را به پناهگاه تروریست ها مبدل کنند.
وی افزود: در زمانی که من با شما سخن می گویم، سه هزار و 700 نظامی فرانسوی از جمله دو هزار و 400 نیروی زمینی در کنار نیروهای ارتش مالی و نیروهای آفریقایی هستند.
این در حالی است که اعزام نیروهای آفریقایی به مالی به کندی صورت می گیرد.
160 نظامی بورکینا فاسو پنجشنبه (91.11.05) وارد مارکالا در 270 کیلومتری شمال باماکو شدند.
بیش از دو هزار نظامی از کشور چاد و 500 نظامی نیجریه ای در اوالم در نیجر که در فاصله نزدیکی از مرز مالی قرار دارد، مستقر شده اند.
· هواپیماهای جنگی فرانسه نیمهشب گذشته برای هدف گرفتن دو پایگاه عناصر شبهنظامی نزدیکی شهر گائو ـ از مهمترین شهرهای شمال مالی ـ را بمباران کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هواپیماهای جنگی فرانسه نیمه شب گذشته پایگاههای جنگجویان در شمال مالی و به خصوص در اسونگو در 80 کیلومتری جنوب شهر گائو نزدیک مرز نیجریه را بمباران کردند.
یک مقام ارتش مالی گفت که حمله هوایی فرانسه به اسونگو و اطراف آن موفقیت آمیز بود اینها حملاتی کاملا مشخص است و تلفاتی را به جبهه دشمن وارد آورد.
وی افزود: پایگاههایی از جنگجویان در شهر سینا سونرای در 5 کیلومتری اسونگو نیز در حمله هوایی فرانسه نابود شد.
یک منبع امنیتی نیجریه نیز با تایید این خبر گفت: نیروی هوایی فرانسه دو پایگاه شبه نظامیان در اسونگو را نابود کردند و یک انبار سلاح و سوخت آن ها را نیز تخریب کرد.
شهر اسونگو در 80 کیلومتری جنوب گائو در مسیر منتهی به مرزهای نیجریه واقع است، شهر گائو یکی از شهرهای مهم و اصلی شمال مالی است که تحت اشغال نیروهای مسلح است.
· روزنامه فرانسوی اکسپرس مجموعهای از شواهد و تصاویری را جمع آوری کرده است که جرایم جنگی سربازان ارتش مالی علیه غیرنظامیان شامل سوزاندن و یا گردن زدن در مناطق شمالی این کشور را ثابت میکند.
به گزارش روزنامه اکسپرس فرانسه در گزارشی خبری از موارد بی شمار نقض حقوق بشر در مالی از سوی نیروهای دولتی این کشور از جمله اقدامات انتقام جویانه و اعدامهای میدانی خبر داد.
این روزنامه به نقل از شاهدان نوشت که میگویند: "کافی است یک فرد عرب باشد یا لباسی سنتی بر تن داشته باشد و از ساکنان محلی یک منطقه نباشد تا به راحتی از سوی نظامیان مالی به قتل برسد."
این روزنامه اظهارات شاهدان و تصاویری را جمع کرده است که از موارد متعدد جرایم نیروهای ارتش مالی در کشتار و اعدام غیرنظامیان در شهر سفاری که تحت سیطره دولت درآمده است حکایت میکند.
در این گزارش آمده است: شاهدان گفتند نیروهای ارتش اجزایی از بدن عریان یک فرد کشته شده را به طرز خشونت باری در یکی از اماکن دور افتاده دفن میکردند.
با وجود اینکه ارتش مالی افتخار خود را سرکوب عناصر مسلح این شهر میداند اما اهالی این شهر از رفتار نظامیان ارتش هراس دارند.
شهردار شهر موبتی یکی از شهرهای نزدیک سفاری نیز گفت: همکاری ما با ارتش و پلیس نتیجه معکوس داده است و به کشته شدن تعداد زیادی از مردم بی گناه این منطقه منجر شده است.
بر اساس گفته شاهدان، شهر سفاری شاهد اعدامهای عدیده و بریدن سر افراد مظنون به عضویت در گروههای مسلح در سه میدان شهر بوده است.
یک جوان دیگر اهل سفاری میگوید که جسد بدون سری را در درون چاهی در این شهر دیده است و روز بعد چند نظامی اجساد چند تن دیگر را آورده و درون این چاده انداختند و گفتند اینها شورشیان بودند.
دو جوان دیگر با اشاره به اینکه مردم جرات بیرون آمدن از خانه از ترس کشته شدن را ندارند گفت: کافی است از قوم الطوارق باشی یا عرب باشی و یا لباسی سنتی بر تن کرده باشی یا ریش گذاشته باشی تا سربازان تو را بکشند.
شاهد دیگری میگوید که یک مرد و فرزندش که از شمال مالی آمده بودند و از سفاری میگذشتند سربازان با خنجر به آن ها حمله کرده و سپس سوزانده شده و در چاهی انداخته شدند.
اکسپرس در ادامه با آوردن موارد دیگری از جرایم نیروهای ارتش مالی آورده است: این در حالی است که از چند روز پیش دیده بان حقوق بشر و سازمان عفو بینالملل نسبت به کشتار و اعدامهای خودسرانه از سوی سربازان مالی در مناطق شمال این کشور ابراز نگرانی کردهاند.
· سازمانهای صهیونیستی در پی تحولات مالی، اسلام گرایان را تهدیدی برای مسیحیان و یهودیان فرانسه خواندند.
صهیونیسم بینالملل در تلاش است تا از مداخله نظامی در کشور مالی به عنوان فرصتی در راستای اهداف صهیونیسم سود برده و با بهره گیری از این شرایط به منافع خود نزدیکتر شود. یکی از اهداف مهمی که سازمانها، گروهها و لابیهای صهیونیستی به دنبال آن هستند، گسترش اسلام هراسی در اذهان عمومی جهان است. بر این مبنا تحولات مالی فرصت مناسبی را برای اجرای این هدف در اختیار صهیونیستها قرار داده است.
سازمان صهیونیستی سایمون ویزینتال به عنوان یکی از بازوان قدرتمند صهیونیسم بینالملل از اسلام گرایان به عنوان یک تهدید مهم نام برد و به مسیحیان و یهودیان فرانسه هشدار داد.
سازمان صهیونیستی سایمون ویزنتال در گزارشی نوشت: «مرکز سایمون ویزینتال در پی رویدادهای الجزایر و مالی ابراز نگرانی شدید خود را از خطر اسلام گرایان برای یهودیان و مسیحیان فرانسه ابراز میدارد.»
"شیمون ساموئلز" یکی از مقامات ارشد این سازمان صهیونیستی ادعا کرد: «تهدیدات جدی از سوی گروههای تروریستی اسلام گرای الجزایر ما را بیش از پیش نگران کرده است. اظهارات این گروههای تروریستی مبنی بر تهدید یهودیان و مسیحیان فرانسه به دلیل مداخله نظامی فرانسه در شمال مالی، نشان میدهد که شبکه عظیمی از اسلام گرایان در فرانسه وجود دارند که به گروه تروریستی القاعده مرتبط بوده و زیر نظر آنها آموزش دیدهاند.»
سازمان صهیونیستی سایمون ویزنتال از مقامات فرانسه درخواست کرد تا وضعیت فوق العاده اعلام کرده و اقدامات امنیتی لازم را برای مقابله با اسلام گرایان انجام دهد. این سازمان صهیونیستی همچنین از شهروندان فرانسوی خواست تا نسبت به تهدیدات اسلام گرایان هوشیار باشند.
در واقع سازمان و گروههای صهیونیستی در تلاشند تا در راستای گسترش موج اسلام هراسی، مسیحیان و یهودیان را در جبهه مقابل مسلمانان قرار داده و بذر تفرقه و کینه توزی را میان آنها شعلهور کنند. برای این هدف آنها تمام مسلمانان را با عنوان «اسلام گرایان افراطگرا» میخوانند و از این کانال سعی دارند تا اسلام هراسی را بیش از پیش پیاده کنند.
· جنگنده هاي فرانسوي مواضع مخالفان دولت مالي را در مناطق شمال شرقي اين کشور هدف حملات خود قرار دادند.
نيروي هوايي ارتش فرانسه مواضع مخالفان دولت مالي در جنوب شهر گائو واقع در شمال شرقي اين کشور را هدف حملات خود قرار دادند. به گفته منابع نظامي در مالي، اين حملات در ساعات ابتدايي روز پنجشنبه (91.11.05) عليه مواضع مخالفان در 80 کيلومتري جنوب شهر گائو Gao و در نزديکي مرز مشترک مالي- نيجر انجام گرفته است. اين حملات در حالي انجام گرفتند که گروهي از نيروهاي انصار الدين تحت عنوان جنبش اسلامي ازاواد، خواستار حل مسالمت آميز اختلافات در کشور آفريقايي مالي شده اند. به گفته منابع آگاه 2500 نظامي آفريقايي در حال استقرار در خاک نيجر، در نزديکي مرز با کشور مالي هستند. اين نيروها جبهه جديدي عليه مخالفان دولت مالي ايجاد خواهند کرد.
"فرانسوا اولاند" رئيس جمهوري فرانسه در يازدهم ژانويه (91.10.22) سال جاري، با تقليد از روش آمريکايي ها و با شعار "مبارزه با تروريسم" فرمان حمله به کشور آفريقايي مالي را صادر کرد. منتقدان تصميم اولاند را تلاش وي براي انحراف افکارعمومي فرانسه از بحران اقتصادي شديد حاکم بر اين کشور عنوان مي کنند.
· فرانسه در حملات هوایی به شهر تمبوکتو مالی، ساختمان متعلق به معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی را که ادعا کرد به مقر فرماندهی گروههای مسلح شمال مالی تبدیل شده بود، ویران کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مقام وزارت دفاع فرانسه که خواست نامش فاش نشود، دیروز سهشنبه (91.11.03) تایید کرد: یک جنگنده فرانسوی پایگاه بزرگ القاعده در مغرب عربی در نزدیکی تمبوکتو را یکشنبه شب بمباران کرد.
یک منبع امنیتی کشور مالی با بیان اینکه هیچگونه تلفات غیرنظامی در این حمله وجود نداشته است گفت: در جریان آخرین بمباران، چند شبه نظامی کشته شدند و ساختمان قذافی که به مقر فرماندهی تندروها تبدیل شده بود، ویران شد.
یکی از ساکنان محلی گفت: سه یا چهار منطقه دیگر نیز که محل اقامت تندروها بود، بمباران شده است و همچنین سه خانه متعلق به قاچاقچیان مواد مخدر نیز هدف قرار گرفت.
"محمد ولد لمین" یک مقام محلی گفت: در حمله هوایی فرانسه ساختمان قذافی آتش گرفت و انبار سوخت گروههای مسلح و تسلیحات آنها نابود شد.
· رهبران دو کشور آلمان و فرانسه در مراسم سالگرد عقد پیمان دوستی بین دو کشور در خصوص آینده اروپا و دخالت نظامی فرانسه در مالی اتفاق نظر داشتند.
شبکه پنج تلویزیون فرانسه گزارش داد: فرانسه و آلمان پنجاهمین سالگرد عقد پیمان دوستی بین دو کشور موسوم به پیمان الیزه را برگزار کردند. گزارشگر این شبکه در برلین گفت: جلسات متعددی در حاشیه این مراسم برگزار می شود. "فرانسوا اولاند" رئیس جمهوری فرانسه و "آنگلا مرکل" که روابط شان چندان خوب نیست، از تمایل خود برای تقویت اتحاد اقتصادی و مالی سخن به میان آوردند. در این مراسم بیشتر از آنکه در باره طرح های آینده صحبت شود، در خصوص سابق و فواید پنجاه سال دوستی بین دو کشور صحبت شد. روزنامه آلمانی اشپیگل امروز (91.11.04) در پایگاه اینترنتی خود از روابط بین دو کشور، به عنوان روابط دشوار یاد کرد.
مجری خاطر نشان کرد نمایندگان فرانسوی و آلمانی در پارلمان آلمان در باره مسایل اقتصادی و دخالت نظامی فرانسه در مالی به بحث نشستند. گزارش گر در این رابطه گفت: دو طرف در این خصوص اتفاق نظر دارند. نمایندگان دو کشور خواستار مشارکت بیشتر در عملیات نظامی مالی هستند. مرکل امروز (91.11.04) از فرانسه به خاطر دخالت نظامی در مالی قدردانی کرد. لازم به ذکر است که اتخاذ تدابیری برای تقویت دوستی بین دو آلمان و فرانسه نیز در دستور کار نمایندگان دو کشور قرار دارد.
· فرانسه در حملات هوایی به شهر تومبوکتو مالی، ساختمان متعلق به "معمر قذافی" دیکتاتور سابق لیبی را که به مقر افراطیون مالی تبدیل شده بود، ویران کرد.
یک مقام وزارت دفاع فرانسه که خواست نامش فاش نشود، روز سهشنبه (91.11.03) تایید کرد: هواپیماهای فرانسوی پایگاه بزرگ القاعده در مغرب عربی را در نزدیکی تومبوکتو بمباران کردند.
این حملات یکشنبه شب (91.11.01) صورت گرفت. یک منبع امنیتی اهل مالی با بیان اینکه هیچ گونه تلفات غیرنظامی وجود ندارد گفت: در جریان آخرین بمباران ، چند افراطی کشته شدند و عمارت قذافی که به مقر افراطیون تبدیل شده بود، ویران شد. یکی از ساکنان محلی گفت: سه یا چهار منطقه دیگر که محل اقامت افراطیون بود، بمباران شد و همچنین سه خانه متعلق به قاچاقچیان مواد مخدر هدف قرار گرفت.
"محمد ولد لمین" یک مقام محلی گفت: عمارت قذافی آتش گرفت و انبار سوخت افراطیون و اسلحه های آن ها نابود شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شهر تومبوکتو در 900 کیلومتری باماکو (پایتخت مالی) واقع شده است.
· وزرای کشور مغرب، اسپانیا، فرانسه و پرتغال جمعه هفته جاری به منظور بررسی مسائل امنیتی و جنگ مالی در رباط پایتخت مغرب گرد هم میآیند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، خبرگزاری رسمی مغرب (ماپ) امروز (91.11.04) به نقل از یک منبع وزارت کشور مغرب اعلام کرد: در این نشست "محند العنصر"، "خورخه فرناندز دیاز"، "مانوئل والس" و "میگوئل دی ماسدو"، به ترتیب وزیران کشور مغرب، اسپانیا، فرانسه و پرتغال با هدف تحکیم همکاری های منطقه ای فراگیر برای مقابله با تهدیدهای منطقه ای که ثبات و امنیت را بر هم می زند گرد هم میآیند.
این منبع افزود: در این نشست علاوه بر گفت وگو درباره همکاریها در زمینه آموزش نیروهای پلیس یا تبادل اطلاعات، اوضاع امنیتی در منطقه با توجه به اوضاع بحرانی در کشور مالی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
انتظار می رود مداخله نظامی فرانسه در کشور مالی برای مقابله با گروه های مسلح و نیز قضیه گروگان گیری در تاسیسات گازی ان امیناس الجزایر در این نشست مورد بررسی قرار گیرد.
مغرب همانند الجزایر از جمله کشورهای مغرب عربی است که به فرانسه اجازه داده است از حریم هوایی این کشور برای حمله به مالی استفاده کند.
وزارت کشور مغرب همچنین هفته جاری اعلام کرد که پنجمین باند تروریستی ظرف چند ماه اخیر را شناسایی و متلاشی کرده است.
· نظامیان فرانسوی امروز سه شنبه (91.11.03) از دو شهر دیابالی و دوینتزا عقب نشینی کردند و هنوز خبری از رسیدن نیروهای آفریقایی به مالی نیست.
به گزارش خبرگزاری فرانسه گزارش داد، نظامیان مالی با گشتیهای خود امروز سه شنبه (91.11.03) در شهر دیابالی و دوینتزا واقع در غرب مالی مشغول گشت زنی هستند اما نیروهای ارتش فرانسه از این دو شهر عقب نشینی کرده اند.
نیروهای فرانسوی می گویند که این دو شهر را از چنگ شورشیان درآورده اند و با بمباران نیروی هوایی فرانسه در هفته گذشته عناصر شبه نظامی از این شهر فرار کرده اند.
پس از 11 روز از آغاز مداخله نظامی فرانسه در مالی که مانع پیشروی شبه نظامیان به مناطق جنوبی این کشور شدند رئیس ستاد کل ارتش مالی امروز سه شنبه (91.11.03) اعلام کرد که آزادسازی گائو و تمبکتو که پایگاه عناصر گروه های مسلح در شمال مالی است بیش از یک ماه طول نخواهد کشید.
ژنرال "ابراهیم داهیرو دمبیلی" در گفت وگو را رادیو بین المللی فرانسه گفت: هدق ما آزادسازی کامل مناطق شمال مالی است اگر حمایت ها مناسب بود آزادی گائو و تمبکتو بیش از یک ماه زمان نمی برد.
شهر گائو در هزار و 200 کیلومتری باماکو، پایتخت مالی و شهر تمبکتو در 900 کیلومتری پایتخت واقع است.
گائو و تمبکتو دو شهر اصلی در شمال مالی است که از بیش از 9 ماه پیش در چنگ گروه های مسلح است.
صبح امروز سه شنبه (91.11.03) نظامیان مالی با گشتی های خود در خیابان های دیابالی در 400 کیلومتری شمال باماکو مشغول گشت زنی بودند این درباره شب قبل نیز صدق می کند.
نظامیان فرانسوی نیز دوشنبه شب این شهر را ترک کردند.
سرهنگ "فردریک" فرمانده عملیات نیروهای فرانسوی در این منطقه مالی گفت: نیازی به ماندن ما در دیابالی نیست شهر را به دست نیروهای مالی می سپاریم.
نظامیان فرانسوی و مالیایی دیروز دوشنبه به شهر دیابالی و دوینتزا در غرب مالی که در سیطره گروههای مسلح بود وارد شدند.
شهر دیابالی یک هفته پیش در چهاردهم ژانویه (91.10.25) به تصرف شبه نظامیان درآمده بود که شماری از آن ها پس از بمباران نیروی هوایی فرانسه، این شهر را ترک کرده بودند اما برخی نیز در منازل مسکونی این منطقه مخفی شدهاند.
30 خودرو زرهی که حدود 200 سرباز مالی و فرانسوی در آن ها هستند حدود ساعت 9 صبح دیروز دوشنبه (91.11.02) به وقت محلی بیآن که با مقاومتی روبه رو شوند، وارد دیابالی و دوینتز شدند.
ارتش مالی در این شهر شبه نظامیان را تحت تعقیب قرار داده است.
نیروهای فرانسوی پیشروی خود را به سوی شهرهای شمالی مالی آغاز کردهاند.
نزدیک به 2دو هزار و 150 نظامی فرانسوی در مالی هستند و قرار است طی روزهای آتی تعداد آن ها بیشتر هم بشود.
این در حالی است که نزدیک به شش هزار نیروی آفریقایی نیز قرار است از 26 ژانویه (91.11.07) به نیروهای فرانسوی در مالی ملحق شوند.
اما تا به امروز تنها 150 نظامی افریقایی به نام نیروهای پیشاهنگ وارد مالی شده اند.
· دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد که راه حل سیاسی و توافق آشتی ملی در مالی از طریق مذاکره با شورشیان به جنگ و عملیات نظامی در این کشور اولویت دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "بان کی مون"، دبیر کل سازمان ملل امروز (91.11.04) در نشستی خبری در نیویورک نسبت به پیامدهای جنگ مالی برای غیرنظامیان و حقوق بشر در این کشور ابراز نگرانی کرد.
وی افزود: درباره خطراتی که فعالیت هیئت های مدنی سازمان ملل در مالی را تهدید می کند هشدار داده ام.
دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد: سازمان ملل در قبال کمک به مالی متعهد است اما این کمک محدود به قوانین سازمان ملل به خصوص در زمینه حقوق بشر است.
بان کی مون افزود: ارائه کمک مستقیم به عملیات نظامی در مالی، هیئت های غیرنظامی ما را در این منطقه در معرض خطر قرار می دهد و من به این مشکل با جدیت تمام نگاه می کنم.
وی تاکید کرد: به موازات دخالت نظامی اولویت باید ایجاد راه حلی از طریق روند سیاسی یا توافق آشتی ملی در باماکو و مذاکره با شورشیانی باشد که از تروریسم فاصله گرفته اند.
دبیر کل سازمان ملل همچنین گفت که سه گزینه درباره شیوه حمایت تدارکاتی از نیروی بین المللی در مالی به شورای امنیت ارائه داده است.
· یک هفتهنامه آلمانی با زیر سوال بردن اهداف فرانسه در حمله نظامی به مالی، دستیابی فرانسویها به منابع طبیعی از جمله اورانیوم را یکی از اهداف این کشور در حضور نظامی در مالی برشمرد.
به گزارش هفتهنامه «اشپیگل»، فرانسه خطرات عملیات نظامی در مالی را پذیرفته است و "اولاند" نیروهای خود را به این کشور بحرانزده که سرشار از مواد خام است، فرستاده است. حال این پرسش مطرح میشود پاریس واقعا کدام اهداف را دنبال میکند؟
در این گزارش آمده است که درگیری ها در شمال مالی شدیدتر می شود، نیروهای امنیتی فرانسوی حملات هوایی را در منطقه انجام دادهاند و نیروهای زمینی فرانسوی نیز به شمال مالی رفتند. هنوز مشخص نیست که این عملیات چه مدت طول خواهد کشید. مالی در حال حاضر یک کشور کاملا متزلزل بدون هر گونه نظم و قانون است.
این هفتهنامه آلمانی نوشت که اقدامات فرانسه در مالی سابقه طولانی مدت دارد. ماههاست که این کشور برای مداخله نظامی در مالی، محافل بینالمللی را تحت فشار گذاشته است و در نهایت باید گفت که این فشارها بینتیجه نیز نبوده است. چرا که در واقع فرانسه به عنوان یکی از قدرتهای استعمارگر سابق، تنها برای زندگی حدود هفت هزار فرانسوی که در مالی زندگی می کنند احساس خطر نمیکند.
در ادامه این گزارش با اشاره به نقش منابع غنی معدنی مالی در مداخله نظامی فرانسه در مالی آمده است که علاوه بر مسئله مبارزه با القاعده، پاریس همچنین منافع اقتصادی خود را نیز دنبال میکند. در شمال مالی تعداد زیادی از منابع غنی اورانیوم وجود دارد که فرانسه از آن ها بهره برداری کرده است و پاریس نیاز فراوانی به این منابع اورانیوم برای نیروگاه های اتمی خود دارد.
بر اساس این گزارش، شرکتهای اتمی دولتی فرانسه (آروا)، اورانیوم را از نیجریه کشور همسایه مالی که بزرگترین تولیدکننده اورانیوم در آفریقاست استخراج میکنند. این موضوع توجه منتقدان به حمله نظامی فرانسه در مالی را به خود جلب کرده است. چرا که به نظر میرسد که این کشور قصد دارد تا با نفوذ در مالی به منابع تامین انرژی دست یابد.
اشپیگل نوشت که مالی یکی از فقیرترین کشورهای جهان است و امکان کاشت برنج و سبزیجات در این کشور وجود ندارد. ضمن اینکه بیشتر مردم مالی از آب نوشیدنی تمیزی بیبهرهاند. اما این کشور از ذخایر و منابع معدنی بسیاری برخوردار است که بیشتر آن ها هنوز استخراج نشدهاند. کارشناسان پیشبینی میکنند که در این کشور علاوه بر اورانیوم، منابع نفت و گاز، طلا، الماس و مس وجود دارد. افشای این موضوع توجه شرکتهای بینالمللی و دیگر کشورها را معطوف مالی کرده است.
· گروه مسلحی که به دستور "مختار بالمختار" به تاسیسات گازی ان أمیناس الجزایر حمله کردند، به حملات دیگری علیه منافع غربیها به ویژه فرانسه تهدید کردند.
به گزارش پایگاه خبری المنار، "جلیبیب" (با نام اصلی حسن ولد خلیل)، سخنگوی گروه مسلحی که به تاسیسات گازی ان امیناس حمله کرد در گفت وگویی تلفنی با هفته نامه فرانسوی پاری ماچ اعلام کرد: فرانسویهای صلیبی و یهودیان صهیونیست بهای تجاوز خود به خاک مسلمانان در شمال مالی را خواهند پرداخت اما نه تنها فرانسه بلکه این تهدید علیه شرکای فرانسه نیز است.
این سخنگو گفت عملیات ان أمیناس تا 90 درصد موفقیت آمیز بود زیرا توانستیم تنها با 40 نفر، به تاسیساتی راهبردی نفوذ پیدا کنیم که با 800 سرباز محافظت میشد.
بر اساس اعلام منابع الجزایری در حادثه چهار روزه گروگان گیری در تاسیسات گازی ان امیناس در جنوب شرق این کشور که با حمله یک باند مسلح 32 نفره صورت گرفت، 37 خارجی از هشت ملیت مختلف و یک الجزایری و 29 تن از افراد مسلح کشته شدند و سه تن آن ها بازداشت شدند.
جلیبیب گفت: امیدوارم که فرانسه توجه داشته باشد که دهها تن شبیه "محمد مراح" (فردی که در سال 2012 پس از کشتن هفت تن در تولوز به ضرب گلوله پلیس فرانسه کشته شد) و "خالد کلکال" (عامل حملهای تروریستی در فرانسه در دهه نود) در فرانسه وجود دارند و حمله به ان أمیناس شروع ماجرا بود.
این سخنگو افزود: گروه بالمختار برای برگزاری مذاکرات با مقامات فرانسوی در تماس است، مسئلهای که از سوی فرانسه تکذیب میشود.
گروه الموقعون بالدماء که بلمختار سرکردگی آن را بر عهده دارد خواستار توقف حمله فرانسه به گروه های مسلح مالی و آزادی "شیخ عمر عبدالرحمان" معروف به" شیخ نابینا" که به اتهام دست داشتن در حمله به مرکز تجارت جهانی در سال 1993 در آمریکا زندانی است و همچنین آزادی "عفیه صدیقی"، دانشمند پاکستانی که به اتهام تروریسم در آمریکا زندانی است، خواستار هستند.
مختار بالمختار در روزهای اخیر چندین بار تهدید کرده است که اگر جنگ مالی متوقف نشود، حملات دیگری را ساماندهی خواهد کرد.
· رئیسجمهور موقت مالی حالت فوقالعاده در این کشور را برای مدت سه ماه دیگر تمدید کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، دولت مالی دیروز دوشنبه (91.11.02) در یک جلسه فوق العاده به ریاست "دیونکوندا ترائوره"، رئیس جمهور موقت این کشور حالت فوق العاده را در مالی به مدت سه ماه تمدید کرد.
دولت مالی در این نشست دلیل تمدید حالت فوق العاده را پیشرفت خوب نیروهای نظامی این کشور برای آزادسازی مناطق اشغالی از سوی گروه های مسلح در شمال و نیاز به ادامه این امر برای بازپس گیری کامل این مناطق و برقراری نظم اجتماعی در آنجا عنوان کرد.
دولت مالی در یازدهم ژانویه (91.10.22) با آغاز جنگ علیه گروه های مسلح برای مدت 10 روز در سراسر مناطق تحت حاکمیت این کشور از تاریخ دوازدهم ژانویه حالت فوق العاده اعلام کرد.
· وزیر امور خارجه نروژ از احتمال مشارکت نظامی این کشور در مالی خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی ان.آر.کی، وزیر امور خارجه نروژ از احتمال مشارکت کشورش در عملیات نظامی در مالی خبر داده است.
"اسپن بارت ایده" در این خصوص ضمن دفاع از انجام عملیات نظامی در مالی اعلام کرده است که هنوز تصمیم قطعی در خصوص مشارکت نروژ در عملیات نظامی در غرب آفریقا گرفته نشده است.
همچنین وزارت دفاع نروژ نیز از دعوت اتحادیه اروپا از اسلو برای مشارکت در عملیات نظامی در مالی خبر داده است.
در جریان گروگان گیری اخیر در الجزایر نروژ به یکی از کشورهای درگیر در این ماجرا تبدیل شد. هنوز سرنوشت 5 گروگان نروژی در الجزایر مشخص نیست. نخست وزیر نروژ قبلا اعلام کرده بود که کشورش باید خود را برای شنیدن اخبار بد از الجزایر آماده کند.
این در حالی ست که عملیات نظامی فرانسه در مالی با انتقادات زیادی مواجه شده است و هنوز در خصوص موفقیت آمیز بودن این عملیات تردیدهای زیادی وجود دارد.
· یکی از مقامات آمریکایی اعلام کرد که کشورش انتقال پرسنل نظامی و تجهیزات از جنوب فرانسه به کشور در حال جنگ مالی را در راستای تحقق اهداف فرانسه آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مقامات آمریکایی امروز اعلام کرد که آمریکا انتقال نظامیان فرانسوی و تجهیزات به مالی را بعنوان بخشی از کمکهای لجستیکی به نیروهای فرانسه که با شبهنظامیان مالی مبارزه میکنند، آغاز کرده است.
پاریس چند هفته است که به بهانه مبارزه با گروه های افراطی، عملیات نظامی در کشور آفریقایی مالی را آغاز کرده است و اعلام کرده که این اقدام به درخواست دولت مالی صورت گرفته است.
"بنجامین بنسون" سخنگوی فرماندهی آمریکا در آفریقا (AFRICOM) اعلام کرد: ما عملیات انتقال پرسنل نظامی فرانسه و تجهیزات از «ایسترس» به «باماکو» را آغاز کردیم.
رویترز گزارش کرد که یک فروند هواپیمای نظامی با پرچم آمریکا از پایگاه هوایی «ایسترس» در جنوب فرانسه، با پرسنل نظامی فرانسه و تجهیزات به سمت مالی پرواز کرد.
بنسون اعلام کرد که پروازهای آمریکا از روز دوشنبه (91.11.02) آغاز شده است اما جزئیاتی درباره شمار این هواپیماها که برای این مأموریت مورد استفاده قرار گرفته است، منتشر نشده است.
وی ادامه داد: ما تاکنون 2 پرواز داشتهایم. یک پرواز در اوایل صبح امروز سه شنبه (91.11.03) و یک پرواز نیز قبل از آن بوده است. ما میخواهیم در روزهای آینده به مأموریت خود ادامه دهیم تا نیازهای فرانسه را محقق کرده و تجهیزات مورد نیاز آن ها را به مالی انتقال دهیم.
"تیری برکارد" سخنگوی نیروهای مسلح فرانسه روز دوشنبه (91.11.02) اعلام کرد که انگلیس، بلژیک، کانادا و دانمارک نیز از پیش برای فرانسه تجهیزات منتقل کردهاند.
بنسون ادامه داد که آمریکا با فرانسه در زمینه موضوعات اطلاعاتی همکاری میکند اما از گفتن اینکه آیا هواپیماهای بدون سرنشین جاسوسی نیز برای فرانسه مورد استفاده قرار داده، امتناع کرد.
· سخنگوی مسئول حمله به تاسیسات گازی ان امیناس الجزایر، تهدیدهای جدیدی را علیه فرانسه مطرح کرد.
به گزارش روزنامه فرانسوی «فیگارو»، بر اساس اطلاعات منتشره از سوی پایگاه اینترنتی «پاری مچ»، سخنگوی "مختار بلمختار" مسئول حمله به تاسیسات گازی ان امیناس الجزایر، تهدیدهای جدیدی را علیه فرانسه مطرح کرده است.
وی در گفتوگو با پاری مچ اعلام کرد: «من امیدوارم که فرانسه متوجه این موضوع باشد که دهها محمد مراح و خالد کلکال وجود دارد. حمله به ان امیناس تنها آغاز کار است.»
· "تیری بورکار" سخنگوی رسمی ارتش فرانسه روز دوشنبه (91.11.02) اعلام کرد هزار نظامی آفریقایی در چارچوب نیروهایی که شمار آن ها به چند هزار نفر خواهد رسید درحال حاضر در مالی حضور دارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس ، بورکار به خبرنگاران گفت :« 830 نظامی از کشورهایی شامل توگو ، بنین ، نیجر و نیجریه به اضافه 170 نفر از چاد ، نظامیان فرانسه را در مالی همراهی می کنند.»
وی افزود درحال حاضر دو هزار و 150 نظامی فرانسوی به ارتش مالی برای مقابله با شورشیان کمک می کنند.
· «مرکز پایش جمعیت های بی خانمان» روز دوشنبه (91.11.02) اعلام کرد نگران ایمنی ده ها هزار نفر از مردم مالی است که به دنبال حمله علیه شورشیان شمال این کشور خانه و کاشانه خود را ترک کرده و بی خانمان شده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، «مرکز پایش جمعیت های بی خانمان» به طور ویژه از گزارش های دریافتی در خصوص وقوع تجاوز، آدم ربایی و قتل در شمال مالی ابراز نگرانی کرد.
این مرکز که با سازمان ملل متحد همکاری می کند اعلام کرد: «در خلال چند هفته گذشته افراد بی خانمان در شمال مالی به مناطق بیابانی و صحرایی فرار کرده اند و از امکانات ابتدایی مانند مسکن، غذا، آب و بهداشت محروم هستند.»
· "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس، گفت: انگلیس به الجزایر کمک های اطلاعاتی و ضد تروریستی می دهد و ممکن است کمک های نظامی بیشتری به فرانسه در مالی ارائه دهد.
نخست وزیر انگلیس وعده داد پاسخ امنیتی سختی به حمله گروگان گیری در الجزایر بدهد . وی گفت کشورهای شمال آفریقا به آهن ربایی برای جذب جهادگرها تبدیل شده اند.
در حمله گروگان گیری به تاسیسات گازی ان امیناس در الجزایر 37 گروگان خارجی کشته شدند.
البته دیوید کامرون در سخنانش هیچ اشاره ای به دخالت نظامی در مالی نکرد.
کامرون، گفت: ما دارایی های اطلاعاتی و ضد تروریسم خود را در تلاش های بین المللی برای کشف و پاکسازی شبکه ای که چنین حملاتی را انجام داده است ، مشارکت خواهیم داد.
کامرون تهدید تروریسم در شمال آفریقا را با تهدید تروریسم در افغانستان و پاکستان مقایسه کرد و وعده داد که ارتباطات انگلیس با منطقه بیشتر خواهد شد.
نخست وزیر انگلیس همچنین درباره نقش این کشور در عملیات نظامی فرانسه در مالی گفت: کمک بیشتر به فرانسه را در نظر خواهد گرفت اما انگلیس نقش نظامی در عملیات را برعهده نخواهد گرفت.
کامرون گفت: نقش انگلیس در کمک به فرانسه در حوزه حمل و نقل و فعالیت های نظارتی خواهد بود.
نخست وزیر انگلیس که در پارلمان این کشور به سوالات نمایندگان پاسخ می داد، افزود: ارائه کمک های بیشتر به فرانسه در مالی روز سه شنبه در شورای امنیتی دولت بررسی خواهد شد.
انگلیس همکاری نزدیک دفاعی با فرانسه دارد و هم اکنون دو فروند هواپیمای 17-30 ترابری در اختیار فرانسه قرار داده است.
سخنگوی کامرون نیز روز دوشنبه (91.11.02) به خبرنگاران گفته بود،اگرچه انگلیس به فرانسه در عملیات مالی کمک می کند،اما نقش نظامی در این کشور نخواهد داشت.
· نخست وزیر الجزایر با اعلام اینکه افراد مسلحی که به تاسیسات گازی ان امیناس این کشور حمله کردند از شمال مالی آمده بودند گفت که در این حادثه 37 گروگان خارجی کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "عبدالمالک سلال" نخست وزیر الجزایر امروز دوشنبه (91.11.02) اعلام کرد که افراد مسلحی که چهارشنبه گذشته (91.10.27) به تاسیسات گازی ان امیناس در جنوب شرق الجزایر حمله و عملیات گروگان گیری را انجام دادند از شمال مالی آمده بودند.
نخست وزیر الجزایر در نشستی خبری که برای بیان جزئیات حادثه چهار روز گروگان گیری در کشورش حضور یافته بود گفت: 32 فرد مسلحی که به ان امیناس حمله کردند از شمال مالی آمده بودند.
وی افزود: هدف اصلی مهاجمان در ابتدا ربودن گروگآن هایی بوده است که سوار بر اتوبوسی به سوی فرودگاه ان امیناس در حرکت بودند تا آن ها را با خود به شمال مالی ببرند و در آن جا بر سر آن ها با کشورهای خارجی وارد مذاکره شوند.
سلال گفت: از 32 مهاجم 29 تن آن ها در حمله ارتش الجزایر کشته شدند اما سه تن آن ها زنده دستگیر شدند.
وی ادامه داد: فرمانده گروه مسلحی که عملیات گروگان گیری را انجام داد یک تبعه الجزایر موسوم به محمد علی بالشنب بوده است.
نخست وزیر الجزایر تاکید کرد که 37 خارجی و یک الجزایری در حادثه گروگان گیری تاسیسات گاز جنوب شرق الجزایر کشته شدند.
سلال افزود: گروگآن های کشته شدن متعلق به 8 کشور هستند اما هنوز هویت هفت تن از آن ها مشخص نشده است.
وی همچنین گفت که در حادثه ان امیناس 5 خارجی و 2 الجزایری ناپدید شدهاند.
یک کانادایی حمله به تاسیسات ان امیناس را طراحی کرده بود.
نخست وزیر الجزایر همچنین گفت یک کانادایی که در بین مهاجمان بود حمله به تاسیسات ان امیناس را طراحی کرده بود.
یک منبع امنیتی الجزایر دیروز اعلام کرد که اجساد دو کانادایی در بین گروگان گیران کشته شده است.
عبدالمالک سلال تاکید کرد بسیاری از خارجیها در حادثه ان امیناس به ضرب گلوله مهاجمان به ناحیه سرشان کشته شده بودند.
وی افزود: فرمانده این گروه مهاجم دستور داده بود که همه گروگان ها کشته شوند.
· نیروهای ارتش مالی به همراه نظامیان فرانسوی صبح امروز (91.11.02) وارد دو شهر دیابالی و دوینتزا که در چنگ شورشیان بوده، شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نظامیان فرانسوی و مالیایی امروز دوشنبه (91.11.02) به شهر دیابالی و دوینتزا در غرب مالی که در سیطره گروه های مسلح بود وارد شدند.
شهر دیابالی یک هفته پیش در چهاردهم ژانویه (91.10.25) به تصرف شبه نظامیان درآمده بود که شماری از آن ها پس از بمباران نیروی هوایی فرانسه، این شهر را ترک کرده بودند اما برخی نیز در منازل مسکونی این منطقه مخفی شدهاند.
30 خودرو زرهی که حدود 200 سرباز مالی و فرانسوی در آن ها هستند حدود ساعت 9 صبح به وقت محلی بیآنکه با مقاومتی روبه رو شوند، وارد دیابالی و دوینتز شدند.
ارتش فرانسه در این شهر شبه نظامیان را تحت تعقیب قرار داده است.
نیروهای فرانسوی پیشروی خود را به سوی شهرهای شمالی مالی آغاز کردهاند.
وزیر دفاع فرانسه به دنبال آن در هفدهم ژانویه (91.1028) اعلام کرد که دیابالی و دوینتزا که در 800 کیلومتری شمال غرب باماکو پایتخت مالی واقع هستند با بمباران نیروی هوایی فرانسه تا حدی از چنگ شورشیان خارج شده است.
شهر دوینتزا در 100 کیلومتری شهر کونا در مرکز مالی واقع است که ارتش مالی آن را از چنگ شورشیان درآورده است و اکنون در صورت سیطره ارتش مالی بر دوینتزا که در سپتامبر گذشته به دست شورشیان جنبش توجید و جهاد در غرب آفریقا سقوط کرده است پیشروی به سوی شمال مالی آسان تر می شود.
شهر دوینتزا منطقه ای راهبردی برای ارتش مالی است که از آن جا می تواند عملیات خود را برای بازپس گیری شهرهای بزرگ شمال این کشور از جمله تمبکتو، گائو و کیدال آغاز کند.
· رئیس جمهور مصر دوشنبه (91.11.02) در افتتاحیه اجلاس توسعه اقتصادی و اجتماعی عربی در ریاض، مخالفت خود با دخالت نظامی فرانسه در مالی را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد مرسی" طی سخنانی در افتتاحیه اجلاس عربی در ریاض در مقابل سران عرب بر مخالفت قاهره با دخالت نظامی فرانسه در مالی تاکید کرد.
وی افزود: ما با دخالت نظامی فرانسه در مالی موافق نیستیم زیرا این امر میتواند درگیری در منطقه را بحرانیتر کند و به همین دلیل ما خواهان مداخله مسالمتآمیز هستیم.
از سوی دیگر "احمد فهمی" رئیس مجلس شورای مصر با تاکید بر حمایت از مصر اعلام کرد که قاهره با دخالت نظامی مستقیم در مالی مخالف است.
وی طی سخنانی در هشتمین نشست اتحادیه بین المجالس اسلامی در خارطوم خواستار حمایت از حقوق ملت مالی برای دستیابی آن ها به آزادی و استقلال شد.
وی تصریح کرد که قاهره با هر گونه دخالت نظامی در مالی مخالف است.
· یک مسئول نظامی بنین اعلام کرد که این کشور به جای ۳۰۰ نظامی ۶۵۰ نظامی به مالی اعزام میکند.
به گزارش پایگاه خبری المنار، یک مسئول بلندپایه نظامی بنین اعلام کرد که این کشور به جای 300 نظامی، 650 نظامی به مالی اعزام خواهد کرد.
دریادار "دنیس گبسملان"، رئیس ستاد مشترک ارتش بنین به خبرگزاری فرانسه گفت: بنین این تعداد نظامی را برای مشارکت در نیروهای آفریقایی به منظور مبارزه با گروه های مسلحی که شمال کشور مالی را اشغال کردهاند، به این کشور اعزام میکند.
وی افزود: ما دیگر در زیر مجموعه گردان نظامیان کشور توگو در مالی نخواهیم بود بلکه گردان رزمی مستقل بنین را در مالی تشکیل میدهیم.
· یک مسئول جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) اعلام کرد که هزینه جنگ نیروهای بینالمللی در مالی دستکم ۵۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده است.
به گزارش پایگاه خبری المنار، یک مسئول غرب آفریقا اعلام کرد که مداخله نیروهای آفریقایی در مالی برای مقابله با گروه های مسلح در شمال این کشور بودجهای نزدیک به 500 میلیون دلار هزینه میبرد.
"قادری دیزیریه وایدراوگو"، رئیس کمیته جامعه اقتصادی غرب آفریقا گفت: بر اساس ارزیابیهای اولیه هزینه لازم برای جنگ در مالی نزدیک به 500 میلیون دلار تخمین زده شده است.
این مسئول آفریقایی به تلویزیون ساحل عاج گفت: ممکن است این رقم بر اساس نیازهای میدانی بالاتر هم برود.
اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است در تامین هزینه جنگ مالی تا 50 میلیون یورو معادل 67 میلیون دلار مشارکت کند.
وایدراوگو تاکید کرد که جامعه بینالمللی باید کمکهای مالی و لجستیکی به نیروهای غرب آفریقا در کشور مالی کند.
انتظار میرود کنفرانس اعانه دهندگان در بیست و نهم ژانویه (91.11.10) در آدیس آبابا پایتخت ساحل عاج با نظارت اتحادیه آفریقا برگزار شود تا بودجه جنگ را هر چه سریع تر تامین شود.
قرار است 2000 نیروی بینالمللی برای پشتیبانی از نظامیان مالی تا 26 ژانویه (91.11.07) به این کشور اعزام شوند.
نیروهایی از هشت کشور آفریقایی شامل نیجریه، توگو، بنین، سنگال، نیجر، گینه، غنا و بورکینافاسو و همچنین چاد که از کشورهای غرب آفریقا نیست که شامل پنج هزار و 800 نظامی می شوند در مالی مستقر خواهند شد.
· وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد که علاوه بر چند کشور اروپایی و کانادا، روسیه هم پیشنهاد کمک برای انتقال نیروهای نظامی فرانسوی به کشور مالی را داده است.
به گزارش خبرگزاری «نووستی»، "لورن فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد که مقامات مسکو به این کشور پیشنهاد کمک در خصوص انتقال نیروهای نظامی فرانسوی به کشور مالی را داده است.
فابیوس روز یکشنبه (91.11.01) در پاسخ به سئوالی در مصاحبه با شبکه رادیویی «یورو 1» در این مورد که نیروهای فرانسوی چگونه به کشور مالی انتقال داده خواهند شد، یادآور شد که انتقال نیروهای نظامی با مشارکت فرانسه، چند کشور اروپایی دیگر و کانادا صورت خواهد گرفت.
وزیر خارجه فرانسه همچنین افزود که روسیه هم پیشنهاد ارائه کمک برای انتقال نیروهای فرانسوی را داده است.
ضمن اینکه وزرای امور خارجه روسیه و فرانسه روز شنبه مذاکرات تلفنی به منظور نزدیک کردن مواضع دو کشور در شورای امنیت سازمان ملل در قبال بحران کنونی در کشور مالی و حمایت از قطعنامه شماره 2085 شورای امنیت در تاریخ 20 دسامبر سال 2012م (91.09.30) انجام دادند.
· وزیر اطلاعرسانی الجزایر با تاکید بر اینکه تنها راهحل مناقشه مالی، گزینه سیاسی و نه جنگ است، اعلام کرد جستوجو در تاسیسات گاز ان امیناس در پی عملیات مینروبی ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "محند اوسعید بلعید" وزیر اطلاع رسانی الجزایر یکشنبه شب (91.11.01) اعلام کرد که تصمیم درباره اجازه یا عدم اجازه برای عبور جنگندههای فرانسوی از آسمان الجزایر برای رسیدن به مالی را مقامات الجزایری را بر اساس آنچه منافع عالی الجزایر ایجاب میکند، اتخاذ میکنند.
وی در گفت وگوی تفصیلی با شبکه خبری فرانس 24 درباره اینکه آیا الجزایر به دنبال حادثه خون بار گروگان گیری در کشورش همچنان به جنگندههای فرانسوی اجازه عبور به مالی را خواهد داد گفت: در این گونه شرایط منافع عالی الجزایر در نظر گرفته می شود و مقامات عالی کشور در این باره حکم خواهند داد.
"لوران فابیوس"، وزیر خارجه فرانسه اخیرا گفت: الجزایر بدون محدودیت زمانی به جنگندههای فرانسوی برای مشارکت در مداخله مالی اجازه عبور از آسمان این کشور را داده است.
این وزیر الجزایری گفت که جنگ در مالی جنگ در پشت درهای الجزایر است.
بلعید همچنین بر ضرورت ایجاد حل سیاسی برای مالی تاکید کرد: به نظر من هیچ راه حل دیگری برای مالی غیر از راه حل سیاسی وجود ندارد.
محند اوسعید بلعید گفت که تامین امنیت همه تاسیسات گازی و نفتی الجزایر همواره نگرانی دائم مقامات این کشور بوده است و حادثه گروگان گیری اخیر موجب شد که دستگاه امنیتی الجزایر دقت بیشتری برای حفظ امنیت مرزها و همه تاسیسات حیاتی به خرج بدهند.
وزیر الجزایری گفت: الجزایر امنیت را در مرزها برقرار کرده و مرزهای خود را بسته است و همه تدابیر برای سرایت نیافتن جنگ مالی به کشورش اتخاذ کرده است.
وزیر اطلاع رسانی الجزایر در واکنش به پیشنهاد مختار بلمختار سرکرده عملیات گروگان گیری در الجزایر برای مذاکره با این کشور و کشورهای غربی در صورتی که بمباران شمال مالی متوقف شود، گفت که کشورش به هیچ عنوان با تروریستها مذاکره نخواند کرد.
بلمختار مسئولیت سرکردگی عملیات گروگان گیری در تاسیسات گازی ان امیناس را برعهده گرفت.
محمد سعید بلعید با اشاره به ادامه عملیات نظامی در تاسیسات گازی ان امیناس افزود: این عملیات برای یافتن اجساد دیگری است که احتمالا در ماجرای گروگان گیری جان خود را از دست دادند.
وزیر اطلاع رسانی الجزایر با اشاره به احتمال افزایش شمار قربانیان حادثه گروگان گیری گفت: هنوز جستجوها به پایان نرسیده زیرا این تاسیسات مین گذاری شده است و مین روبی ادامه دارد.
وی همچنین گفت که در تاسیسات ان امیناس چاههایی است که باید در این چاهها جستجو به خوبی صورت گیرد.
· دولت واشنگتن از تقاضای خود برای گرفتن پول از فرانسه در ازای استفاده از هواپیماهای باری نیروی هوایی آمریکا جهت انتقال نظامیان فرانسوی و تجهیزات آن ها به مالی صرف نظر کرد.
به گزارش روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال»، در حالیکه مقامات فرانسوی و آمریکایی هفته گذشته اعلام کردند که دولت واشنگتن از پاریس انتظار دارد که در ازای استفاده از هواپیماهای باری نیروی هوایی آمریکا جهت انتقال نظامیان فرانسوی به مالی و تامین تجهیزات نظامیان در این منطقه جنگی هزینه ای معادل 17 تا 19 میلیون دلار به واشنگتن پرداخت کند، مقامات آمریکایی در واکنش به شکایت های دولت پاریس از این انتظار واشنگتن، اعلام کردند که تصمیم گرفته اند که پولی را از فرانسه مطالبه نکنند.
در این خبر به اظهارات "جورج لیتل" سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اشاره شده که گفته است: ما نمی خواهیم از فرانسه پولی بگیریم.
این روزنامه آمریکایی نوشته است که سایر کشورها به جز آمریکا نیز از جمله کانادا هواپیماهای باری خود را جهت حمایت از حملات فرانسه در مالی بدون درخواست بازپرداخت از دولت پاریس، به کار گرفته اند.
مقامات فرانسوی در انتقاد از درخواست واشنگتن برای پول در ازای کمک به فرانسه از طریق حمل و نقل تجهیزات و نظامیان این کشور به مالی با استفاده از هواپیماهای باری نیروی هوایی آمریکا اعلام کرده اند که چنین تقاضایی حمایت محدود واشنگتن از جنگ مالی علیه شبه نظامیان وابسته به القاعده را تضعیف می کند.
این خبر در شرایطی گزارش می شود که دولت فرانسه کمتر از دو هفته قبل به بهانه ضعیف بودن ارتش مالی در مبارزه با شبه نظامیان مستقر در شمال این کشور که در حال پیشروی سریع به سمت «باماکو» پایتخت مالی بوده اند، جنگ علیه این کشور آفریقایی را آغاز کرد و هم اکنون حدود دو هزار نظامی در مالی مستقر کرده است.
جدیدترین گزارش ها از تلفات و خسارات متعاقب حملات فرانسه به مالی حاکی از کشته شدن 60 سرباز مالی و سرنگونی 2 بالگرد فرانسوی در این کشور آفریقایی است.
· گروه انصار الدین یکی از گروه های مسلح شمال مالی اعلام کرد که نیروهایشان در طول ده روز درگیری با ارتش مالی و نظامیان فرانسوی 60 سرباز مالی را کشته و دو بالگرد فرانسوی را سرنگون کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گروه انصار الدین امروز یکشنبه (91.11.01) در بیانیه ای که در پایگاه خبری موریتانی منتشر شده بود اعلام کرد: از دهم ژانویه (91.1021) مبارزان ما 60 نظامی مالی را کشتند و دهها تن دیگر از آن ها را زخمی کردند و دو بالگرد فرانسوی را نیز سرنگون کردند.
در این بیانیه آمده است: هشت تن از مبارزان ما نیز در درگیریهای شهر کونا در 700 کیلومتری شمال شرق باماکو و دیابالی در 400 کیلومتری شمال باماکو کشته شدند.
شهر دیابالی در چهاردهم ژانویه (91.10.25) در حمله نیروهای گروه های مسلح شمال مالی سقوط کرد و به تصرف آن ها درآمد.
این اولین آماری است که گروه های مسلح شمال مالی از آمار تلفات جنگ در مرکز این کشور که به مداخله زمینی و هوایی فرانسه منجر شد ارائه می دهند.
مقامات مالی اعلام کرده بودند که تاکنون یازده نظامی مالی کشته و 60 تن دیگر در درگیری های اطراف منطقه کونا زخمی شدند.
چندین سایت خبری نیز از ناپدید شدن دو بالگرد فرانسوی خبر داده بودند اما دولت فرانسه آن را تایید نکرده و تنها گفته بود که یک افسر خلبان جوان خود را در یازدهم ژانویه (91.10.22) از دست داده است.
· ورود به جنگ زمینی نشان داد که حمله هوایی فایدهای ندارد و شکی نیست زمانی که تلفات جنگ زمینی در مقابل افکار عمومی فرانسه قرار گیرد، سؤالات فراوانی از دلایل شروع این جنگ مطرح خواهد شد.
به گزارش شبکه المنار در گزارش به بررسی اهداف اصلی و ابعاد پنهان حمله فرانسه به مالی پرداخت. این شبکه در گزارش خود تاکید کرد: «سال 2011م (1389ه.ش) گزارشی منتشر شد که در آن عنوان شده بود "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهور سابق فرانسه به "مصطفی عبدالجلیل" رئیس شورای انقلابی بنغازی گفته بود که یک سال پس از لیبی نوبت الجزایر است.» اکنون یک سال و 4 ماه پس از این گزارش الجزایر با فشارهای فرانسه و غرب وارد جنگ مالی شده و اولین آثار آن به این کشور سرایت کرد.
نیروهای القاعدهای که امروز در مالی (91.11.02) حضور دارند همان نیروهایی هستند که در لیبی با حمایت فرانسه با رژیم قذافی جنگیدند. فرانسویها طی چند هفته گذشته در گزارش های فوری اطلاعاتی از پیشروی القاعده به سمت باماکو پایتخت مالی خبر دادند و مدعی شدند که ماهوارههایشان حرکت 1200 شبه نظامی با 150 خودرو «پیکاپ» به سمت جنوب مالی را زیر نظر دارند.
فرانسویها تاکید کردند که القاعده به شهر «موبتی» رسیده، جایی که ذخایر سلاح قرار دارد و نیروهای ارتش مالی از ترس شبه نظامیان سلاح خود را به زمین گذاشتند و فرار کردهاند.
المنار در ادامه میافزاید که فرماندهان ارتش فرانسه به بهانه این گزارشها و اینکه اگر به سرعت جلوی القاعده گرفته نشود آن ها به 70 درصد مالی مسلط خواهند شد؛ "فرانسوا اولاند" رئیس جمهور را برای دخالت در مالی متقاعد کردند.
مقامات نظامی فرانسه با این ادعا که تسلط القاعده به شهر موبتی پیش زمینه تسلط بر باماکو و سقوط مالی خواهد بود، از خطر تسلط القاعده بر ساحل عاج، سنگال و موریتانی نیز سخن گفتند و تاکید کردند که تسلط القاعده به کشور ثروتمند ساحل عاج که دارای منابع نفتی است، خطرناک خواهد بود.
المنار در گزارش خود تصریح میکند که الیزه به سرعت قبول کرد تا جنگندههای رافائل و میراژ، بالگردهای تایگر و هواپیماهای لجستیکی فرانسه که در کشورهای منطقه غرب آفریقا حضور دارند را به سرعت وارد عمل کند تا با ماکو پایتخت مالی به کنترل افراد مسلح سلفی و القاعده نیفتد.
بنابراین گزارش نیروهای فرانسوی از ماهها قبل برای اهداف خود در مالی اتاق عملیات تشکیل دادند و با هواپیماهای آتلانتیک 2 به طور دائم بر فراز مالی گشتزنی کردند تا اطلاعات کاملی از نیروهای القاعده به دست آورند و با شنود مکالمات آن ها تحرکاتشان را زیر نظر گرفته که مرکز این عملیات اطلاعاتی در شهرهای بورکینا و سافاریه مالی بود.
این گزارش با اشاره به شکست کماندوهای فرانسوی برای نجات یک گروگان که منجر به کشته شدن یک کماندو و فرد گروگان گرفته شد، مقاومت نیروهای القاعده، جابجایی گروگان و پیادهروی سه کیلومتری کماندوها در صحرا را عامل شکست فرانسویها دانست.
المنار به نقل از کارشناسان تاکید میکند که القاعده در مالی از افراد بومی که منطقه را به خوبی میشناسند که غالباً جوانان بیکار هستند، تشکیل شده که آماده ورود به جنگ هستند؛ آن ها آموزش دیده و مجهز به سلاحهای جدید و تلفنهای ماهوارهای هستند و از طریق راهزنی و قاچاق مواد مخدر تامین درآمد میکنند.
این گزارش تصریح میکند که با وجود حملات هوایی فرانسه افراد مسلح همچنان در مواضع خود حضور دارند و نیروهای زمینی فرانسه وادار شدهاند برای عقب راندن افراد مسلح به جنگ رو در رو وارد شوند که این باعث ناکارآمد شدن نیروی هوایی فرانسه در این جنگ می شود.
المنار در گزارش خود با اشاره به نقش پر رنگ فرانسه در سرنگونی قذافی تاکید میکند که سقوط رژیم لیبی باعث شده تا القاعده تا این حد در غرب آفریقا قدرتمند شود.
این گزارش میافزاید که ورود فرانسه به جنگ زمینی نشان داد که حمله هوایی فایدهای ندارد و شکی نیست زمانی که تلفات و خسارات جنگ زمینی نیز در مقابل افکار عمومی فرانسه قرار گیرد، سؤالات فراوانی از دلایل شروع این جنگ مطرح خواهد شد.
این گزارش در پایان با اشاره به مقالات چهرههای سیاسی مخالف دولت فرانسه از جمله "مارین لوپن" رهبر حزب راست گرا که از حمله به مالی به شدت انتقاد میکند، تاکید دارد که فرانسه باید رویکرد خود در جنگ سوریه که از تروریستهای القاعده حمایت میکند را کنار بگذارد، هرچند پس از آغاز جنگ مالی بورس فرانسه به دلیل افزایش ارزش سهام شرکتهای تسلیحاتی شاهد رشد بود و صاحبان این شرکتها از ادامه این جنگ خارجی استقبال خواهند کرد.
· رئیس جمهور موریتانی اعلام کرد که برای دفاع از تمامیت ارضی و شهروندان کشورش در برابر گروههای مسلح در کشور مالی اقدام خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "محمد ولد عبدالعزیز" طی نطقی در شهر تیشیت در مرکز موریتانی گفت: روابط تاریخی، فرهنگی و مرزهای طولانی مشترک با مالی محافظت از منافع مشترک ما را ایجاب میکند که در راس آن حفظ امنیت و آرامش در مرزهای ما است.
رئیس جمهوری موریتانی تاکید کرد که کشورش نخستین کشوری بود که درباره وخامت اوضاع امنیتی در شمال مالی به دلیل گروه های مسلحی که در آنجا حکمرانی میکردند هشدار داد.
ولد عبدالعزیز گفت: هنگامی که این گروه ها به تمامیت سرزمین ما تعرض کردند و فرزندان ما را با خیانت به قتل رساندند، ما با تکیه بر خداوند ، نیروهای مسلح خود و مشروعیت هدف خود ،حتی یک لحظه برای حمله به آنان درنگ نکردیم و آنان را تا پناهگاه هایشان تعقیب کردیم.
رئیس جمهور موریتانی بر پایبندی به اصول برای دفاع از خاک این کشور و شهروندان آن تاکید کرد.
رئیس جمهور موریتانی با مشارکت کشورش در نیروی بین المللی افریقایی در مالی مخالفت کرد اما تاکید کرده است که به هر حمله ای علیه موریتانی پاسخ خواهد داد.
موریتانی به منظور مقابله با نفوذ جنگجویان مالی به داخل خاک کشورش گشتی های نظامی در مرز با مالی مستقر کرده است.
موریتانی بیش از دو هزار کیلومتر مرز مشترک با مالی دارد.
· جنبش توحید و جهاد در غرب آفریقا یکی از گروههای مسلحی که شمال مالی را تحت کنترل خود گرفته است از آمادگی خود برای مذاکره با فرانسه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جنبش توحید و جهاد در غرب آفریقا اعلام کرد که آماده مذاکره با فرانسه بر سر آزادی یک شهروند فرانسوی است که از دو ماه پیش پس از ربودن وی در مالی نزد خود گروگان گرفته است.
"ولید ابوصرحاوی" سخنگوی جنبش توحید و جهاد در غرب آفریقا اعلام کرد: جنبش توحید و جهاد آماده مذاکره بر سر آزادی گیلبرتو است.
"گیلبرتو رودرگیز" در نوامبر 2012 در غرب مالی ربوده شده است.
سخنگوی این گروه مسلح در مالی ادامه داد: ما آماده مذاکره هستیم و درباره جنگ علیه مسلمانان میتوانیم به تفاهم برسیم.
"گیلبرتو رودریگز"، 61 ساله در بیستم نوامبر 2012م (91.08.30) در حالی که سوار بر خودروی خود از موریتانی آمده بود توسط شش مرد مسلح در نزدیکی مرز سنگال در مالی ربوده شد.
با ربوده شدن این تبعه فرانسوی شمار فرانسویهایی که در منطقه ساحل در اسارت به سر میبرند به 7 نفر رسیده بود.
· جنگندههای فرانسوی در سومین هفته از مداخله نظامی خود در مالی سحرگاه امروز شنبه (91.11.07) دو شهر اصلی گائو و تمبکتو در شمال این کشور را بمباران کردند.
به گزارش پایگاه خبری الجزیره، جنگندههای نیروی هوایی فرانسه سحرگاه امروز شنبه (91.11.07) دو شهر تمبکتو و گائو را بمباران کردند.
این در حالی است که نظامیان فرانسوی به همراه نیروهای ارتش مالی به پیشروی خود به سوی مناطق شمالی مالی برای بازپس گیری این مناطق از دست گروه های مسلح ادامه می دهند.
خبرنگار الجزیره از تمبکتو گزارش داد که با بمباران هوایی جنگنده های فرانسوی علیه مواضع گروه مسلح انصار الدین در حومه تمبکتو وضعیت برای غیرنظامیان نیز خطرناک شده است.
این در حالی است که منابع محلی می گویند که عناصر انصار الدین تقریبا به طور کامل شهر تمبکتو را ترک کرده اند و جمعیت زیادی از ساکنان این شهر از ترس جنگ و حملات هوایی فرانسه خانه و کاشانه خود را رها کرده اند و به دیگر مناطق و با خارج از این کشور فرار کرده اند.
الجزیره همچنین گزارش داد که جنگنده های فرانسوی مواضع شورشیان در شهر گائو را نیز بمباران کردند.
این در حالی است که گروه های مسلح اشغالگر در شمال مالی اعلام کرده اند که این بمباران های هوایی تلفات جانی در صفوف نیروهای آنها به جا نگذاشته است.
در پی حملات هوایی فرانسه در شمال و مرکز مالی که وارد سومین هفته خود شده است جنگجویان انصار الدین و جنبش توحید و جهاد در غرب آفریقا وابسته به القاعده شهرهای اصلی در شمال مالی از جمله گائو وتمبکتو را ترک کرده اند و از مناطق کونا و دیابالی در مرکز مالی نیز به سوی منطقه کیدال در شمالی ترین نقطه مالی عقب نشینی کرده اند.
· وزیر دفاع فرانسه در اظهاراتی با اشاره به مذاکرات جاری میان فرانسه و متحدان این کشور، خواستار تقویت حمایت لجستیکی اروپا از عملیات نظامی کشورش در مالی شد.
به گزارش شبکه رادیویی «RTBF»، وزارت
دفاع فرانسه روز گذشته اعلام
کرد: «فرانسه از متحدان غربی خود خواسته است
حمایت لجستیکی خود از عملیات
نظامی فرانسه در مالی را به ویژه با
هواپیماهای تدارکاتی تقویت
کند.»
یکی از اطرافیان "ژا ایو
لودریان"
وزیر دفاع فرانسه در اظهاراتی در این باره اعلام کرد: «مذاکراتی میان
فرانسه و برخی متحدان آن به
ویژه متحدان غربی این کشور در خصوص تقویت حمایت
لجستیکی در جریان است که
بخشی از آن به هواپیماهای تدارکاتی مربوط
میشود.
وی افزود: «در حال حاضر بحث مذاکره
مطرح است و این درخواست
به کشورهایی که از ظرفیتها
و تواناییهایشان آگاهی داریم، ارائه شده
است.
بر اساس این گزارش، یک
سخنگوی وزارت دفاع آلمان در گفتوگو با
خبرگزاری فرانسه ضمن تایید
دریافت درخواست کمک از سوی فرانسه اعلام کرد که
آلمان سیستمی که در پرواز
هواپیماهای فرانسوی به سوختگیری آنها کمک کند،
در اختیار ندارد.
بر اساس این گزارش، حدود ده کشور به ویژه کشورهای غربی، از عملیات فرانسه در مالی حمایت نظامی میکنند که این پشتیبانی اغلب در زمینه حمل و نقل و ترابری است.
بر اساس این گزارش، انگلیس، دانمارک، آلمان، هلند، اسپانیا، بلژیک و همچنین آمریکا و کانادا با موافقت با اعزام هواپیماهای C17، C130 و C160 برای جابجایی نیرو و تجهیزات، به درخواست کمک فرانسه پاسخ مثبت دادهاند.
· نخستوزیر فرانسه در اظهاراتی با اشاره به عدم وجود خطر مواجه کشورش با بنبست در مالی، اعلام کرد که پاریس به اهداف تعیین شده خود در این کشور دست یافته است.
به گزارش روزنامه فرانسوی اکسپرس، "ژان مارک ایرو" نخستوزیر فرانسه روز گذشته، جمعه (91.11.06) در حاشیه سفر به آرژانتین در گفتوگو با رسانهها در اظهاراتی اعلام کرد: «هیچگونه خطر به بن بست خوردن و غرق شدن فرانسه در مالی وجود ندارد.»
وی افزود: «فرانسه به اهداف تعیین شده خود در مالی دست یافته است.»
نخستوزیر فرانسه در ادامه خاطرنشان کرد: «ماموریت بینالمللی نیروهای آفریقایی اندک اندک در حال اجراست و با هدف جایگزینی ماموریت نیروهای فرانسوی انجام میشود.»
ژان مارک ایرو افزود: «هدف نخست آن بود که فرانسه به منظور جلوگیری از نفوذ گروههای تروریستی در باماکو وارد عمل شود که در نتیجه این گروههای تروریستی متوقف شده و عقبنشینی کردند و هماکنون هدف این است که آنها را همچنان به عقب رانده و با آن ها مبارزه کرد.»
وی همچنین گفت: «از جمله دیگر اهداف، سازماندهی انتقال سیاسی قدرت در مالی است و در همین حین اروپا باید اقدام به مشارکت در برنامه توسعه کند. من در جریان نشست اتحادیه اروپا و آمریکای لاتین در شهر سانتیاگو شیلی از این فرصت استفاده خواهم کرد که بار دیگر در برابر شرکتکنندگان در نشست، به این مسئله اشاره کنم.»
اظهارات نخستوزیر فرانسه در حالی صورت می گیرد که وی روز چهارشنبه گذشته (91.11.04) مقابل نمایندگان مجمع ملی فرانسه اعلام کرد که فرانسه که از روز 11 ژانویه (91.10.22) برای دفع گروههای مسلح اقدام به مداخله نظامی در مالی کرده، به ماموریت خود ادامه میدهد اما قصد ندارد در شمال این کشور باقی بماند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه گزارش داد، شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا در پایان نشست خود در آدیس آبابا در بیانیهای اعلام کرد: از اتحادیه آفریقا، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا، سازمان ملل، اتحادیه اروپا و دیگر هم پیمانان خود میخواهیم با همکاری یکدیگر تعداد نظامیان تشکیل دهنده نیروی بینالمللی حمایت از مالی را افزایش دهند.
این شورا همچنین از کشورهای عضو اتحادیه آفریقا که میخواهند به مالی نیرو اعزام کنند خواست ظرف یک هفته، کمیسیون اتحادیه آفریقا و جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا را از تصمیم خود مبنی بر شمار نیروهای اعزامی به مالی آگاه کنند تا در روند تلاشها برای تقویت این نیروی بینالمللی تسریع شود.
"رامتان لامامرا" کمیسیر صلح و امنیت اتحادیه آفریقا بدون اشاره به پیش بینیها در مورد افزایش تعداد نظامیان تشکیل دهنده نیروی بینالمللی مامور حمایت از مالی، گفت: در مورد تعداد نیروهای بینالمللی در مالی، فرماندهان ستاد مشترک ارتش کشورهای غرب آفریقا تصمیم گیری خواهند کرد.
وی افزود: اما آنچه مسلم است، بر تعداد این نیروها قطعا افزوده خواهد شد.
شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا همچنین در بیانیه خود از شورای امنیت سازمان ملل خواست هر چه زودتر اجازه آغاز عملیات نیروی بینالمللی مامور حمایت از مالی را صادر کند.
لامامرا تاکید کرد: سازمان ملل باید برای تامین نیازهای فوری نیروی بینالمللی از جمله کمکهای لجستیکی، تامین مواد غذایی، دارو و بیمارستانهای صحرایی، اقدامات فوری و خارج از نوبت ترتیب دهد.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا نخستین بار طرح ایجاد نیروی بینالمللی حمایت از مالی را برای مقابله با گروههای مسلح اشغالگر در شمال این کشور پیشنهاد داد.
سازمان ملل متحد نیز با تصویب قطعنامه 2085 در ماه دسامبر گذشته، مجوز استقرار نیروی بینالمللی در مالی را صادر کرد.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواز) در ابتدا اعلام کرد که حدود چهار هزار نظامی به این نیرو اعزام کند که کمتر از هزار تن از این نظامیان هم اکنون در مالی هستند.
چاد که عضو جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا نیست هم برای حمایت از ارتش مالی، اعزام 2 هزار نظامی به مالی را آغاز کرده است که این نیروها هم اکنون در نیجر هستند و خود را برای حضور در مالی آماده میکنند.
وزارت دفاع فرانسه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد نیروهای مالی و فرانسوی گائو را آزاد کردند. این وزارتخانه افزود شماری از افراد نیروهای ویژه فرانسوی شب گذشته فرودگاه گائو و پل راهبردی این شهر را که در 1200 کیلومتری شمال شرق باماکو قرار دارد تصرف کرده بودند.
وزارت دفاع فرانسه افزود، عصر روز شنبه (91.11.07) "سادو دیالو" شهردار گائو که به باماکو گریخته بود توانست به شهر خودش بازگردد.
پاریس اعلام کرد نیروهای آفریقایی متشکل از نیروهای نیجری و چادی در حال ورود به منطقه هستند تا جایگزین نیروهای فرانسوی شوند.
یک منبع امنیتی در مالی اعلام کرد «نیروهای فرانسوی و آفریقایی کنترل کامل شهر گائو را در دست دارند. مردم جشن گرفته اند و همه خوشحال هستند».
نظامیان نیجری و چادی از طریق هوایی از نیامی وارد گائو شدند. نظامیان مالی به فرماندهی سرهنگ الحاجی آغ گامو که سال گذشته بعد از شکست در برابر جنگجویان اسلام گرا به نیجر فرار کرده بودند نیز این نظامیان را همراهی می کنند.
سخنگوی ستاد ارتش فرانسه گفت جنگی واقعی در منطقه گائو روی نداد بلکه حملاتی پراکنده علیه تروریست هایی که به سوی مواضع ما تیراندازی می کردند صورت گرفت.
نزدیکان "ژان ایو لو دریان" وزیر دفاع فرانسه اعلام کردند آماد روزنامه فرانسوی لوموند به نقل از منابع نظامی درباره کشته شدن صدها نفر از جنگجویان اسلام گرا از زمان آغاز مداخله فرانسه در مالی «معقول» است.
مواضع اسلام گرایان در گائو بارها هدف حملات هوایی جنگنده های فرانسوی قرار گرفته بود. گائو پایگاه اسلام گرایان عضو جنبش توحید و جهاد در غرب آفریقا محسوب می شد که خواستار گفتگو برای آزادی گروگان فرانسوی شده است که از دو ماه پیش او را در اسارت دارد.
به موازات سیطره نیروهای فرانسوی بر شهر گائو، کاروانی از نظامیان چادی و نیجری که در نیجر مستقر بودند بعد از ظهر روز شنبه راهی مرزهای مالی شدند.
مداخله نظامی فرانسه در مالی یازدهم ژانویه (91.11.22) آغاز شد و هواپیماهای فرانسوی به همراه باقیمانده ارتش مالی، علیه اسلام گرایان مسلح وارد عمل شدند تا از پیشروی آن ها به سوی جنوب مالی و پایتخت آن باماکو جلوگیری کنند. نظامیان فرانسه و مالی شهرهای دیابالی (غرب) و کونا و دوینتزا (مرکز) را بازپس گرفتند و روز جمعه (91.11.06) روستای همباری در 920 کیلومتری شمال شرق باماکو را که در 200 کیلومتری گائو قرار دارد تصرف کردند. ستون دیگری از نیروهای ارتش های فرانسه و مالی بعد از تصرف دیابالی در حال پیشروی به سوی شهر لیری در شمال مالی هستند تا بتوانند شهر تومبوکتو را تصرف کنند.
اسلام گرایان روز جمعه (91.11.06) یک پل راهبردی را نزدیک مرز مالی با نیجر منفجر کردند و یکی از دو مسیری را از بین بردند که نظامیان چادی که از نیجر به راه افتاده اند می توانند بپیمایند.
روسای ستاد کشورهای غرب آفریقا روز شنبه (91.11.07) در نشستی اضطراری در ابیجان راههای تسریع ارسال نیروهای کمکی به مالی را بررسی کردند و شورای صلح و امنیت در اتحادیه آفریقا روز جمعه تصمیم گرفت تعداد نیروهای آفریقایی در مالی را افزایش دهد. گروه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا قصد دارد چهار هزار نیرو به مالی بفرستد که تاکنون یک هزار نفر از آنان وارد مالی شده اند. چاد نیز به نوبه خود وعده داده است دوهزار نظامی به مالی می فرستد.
این مبلغ در بر گیرنده 460 میلیون دلار برای ماموریت بین المللی حمایت از مالی برای آزادسازی شمال این کشور آفریقایی و سیصد میلیون دلار برای بازسازی ارتش ملی مالی است.
نمایندگانی که در نشست های مقدماتی بیستمین نشست سران اتحادیه آفریقا حضور داشتند، این براورد را انجام داده اند.
نشست سران کشورهای عضو اتحادیه آفریقا قرار است روز یکشنبه (91.11.08) در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، برگزار شود.
این رقم در کنفرانس اهدا کنندگان کمک که قرار است روز سه شنبه (91.11.10) در آدیس آبابا برگزار شود، مطرح خواهد شد.
این کنفرانس در پی بیستمین نشست سران اتحادیه آفریقا که قرار است طی روزهای یکشنبه و دوشنبه (8 و 9 بهمن ماه) برگزار شود، برگزار خواهد شد. بحران در مالی در راس دستور کار نشست سران اتحادیه آفریقا قرار خواهد داشت.
نیروی بین المللی حمایت از مالی اعزام و استقرار سه هزار و 300 نظامی وعده داده شده کشورهای عضو جامعه اقتصادی غرب آفریقا موسوم به اکوواس را آغاز کرده است. جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد تصمیم گرفته است نیروی چند ملیتی سه هزار و 300 نفره ای را برای کمک به مبارزه دولت مالی علیه شورشیانی که شمال این کشور را اشغال کرده اند، به مالی اعزام کند.
چاد که عضو اکوواس نیست نیز متعهد شده است دو هزار نظامی به مالی اعزام کند.
"وین القاسم" رئیس اداره صلح و امنیت اتحادیه آفریقا به خبرگزاری شینهوا گفت 460 میلیون دلار تخمین زده شده برای ماموریت بین المللی حمایت از مالی، هزینه های نظامیان چادی را نیز در بر می گیرد.
نمایندگانی از کمیسیون اتحادیه آفریقا و سازمان ملل متحد روز شنبه (91.11.07) مذاکراتی را در آدیس آبابا در خصوص درخواست این قاره درباره مسئله مالی آغاز کردند.
بر اساس قطعنامه سازمان ملل متحد که بیستم دسامبر سال 2012 میلادی (30 آذرماه) تصویب شد، استقرار نیروی بین المللی حمایت از مالی برای یکسال باید با آموزش و بازسازی نیروهای مالی و احیای تمامیت ارضی این کشور دنبال شود.
"اروه لادسوس" معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور ماموریت های صلح بانی این سازمان روز شنبه (91.11.07) گفت در حال حاضر، مشارکت سازمان ملل متحد در مالی سیاسی باقی خواهد ماند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از آدیس آبابا، وی افزود سازمان ملل متحد در حال حمایت از اکوواس و اتحادیه آفریقاست.
"جرج لیتل" سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت لئون پانه تا وزیر دفاع شب گذشته در گفتگو تلفنی با همتای فرانسوی خود ژان ایو لودریان گفت پنتاگون برای در اختیار قرار دادن یک ناوگان بزرگ هواپیماهای سوخت رسان برای کمک به نیروهای فرانسوی در مالی آمادگی دارد.
انها در مورد حمایت نظامی آمریکا برای جلوگیری از این که مالی به مکان امنی برای تروریستها تبدیل شود تبادل نظر کردند.
لیتل در ادامه افزود:« وزیر دفاع در این گفتگو به همتای فرانسوی خود اطلاع داده است فرمانده نیروهای آمریکا در آفریقا با اجرای عملیات سوخت رسانی به هواپیماهای جنگی فرانسه از جنگ در مالی پیشتیبانی خواهد کرد.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن ، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا همچنین گفت این دو همچنین در خصوص کمک هواپیماهای آمریکایی در مورد انتقال نظامیان کشورهای آفریقایی شامل چاد و توگو به مالی برای کمک به جنگ علیه شورشیان گفتگو کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "حما اغ سید احمد" سخنگوی رئیس شورای جنبش ملی آزادی بخش ازواد در گفتوگو با روزنامه الجزایری لوسوار گفت که شورشیان الطوارق هرگز به ارتش مالی، نظامیان فرانسوی و نیروهای جامعه اقتصادی غرب آفریقا در حمله به شمال مالی کمک نمیکند.
وی افزود: نیروهای غرب آفریقا که میخواهند در مالی جنگ کنند منطقه را به خوبی نمیشناسند و ممکن است اهالی شمال مالی از جمله قوم الطوارق و عربها غیر از آفریقاییهای سیاه پوست از این جنگ در امان نمانند.
وی افزود: این بسیار خطرناک خواهد بود نیروهای آفریقایی و فرانسوی بین اهالی غیرنظامیان و گروههای مسلح فرقی قائل نخواهند شد.
این رهبر جنبش آزادی بخش ازواد از دولت باماکو خواست نیروهای فرانسوی را به منطقه ازواد شمال مالی اعزام نکند.
سید احمد از جدا شدن گروهی از عناصر مسلح انصار الدین و تشکیل گروهی جدید با نام جنبش اسلام گرای آزادی بخش ازواد استقبال کرد و گفت: با این کار، گروه انصار الدین موجودیت خود را از دست داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "ژنرال صومالیا باکایوکو"، رئیس ستاد مشترک ارتش ساحل عاج اعلام کرد که کشورهای عضو جامعه اقتصادی غرب آفریقا تصمیم دارند حدود شش هزار نیرو به مالی اعزام کنند.
وی که کشورش ریاست کنونی جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) را برعهده دارد گفت: روسای ستاد مشترک ارتش کشورهای اکواس طی نشست فوق العاده دیروز شنبه (91.11.08) خود در ابیجان پایتخت ساحل عاج، تصمیم گرفتند شمار نیروهای بینالمللی که قرار است برای مقابله با گروههای مسلح مالی به این کشور اعزام شود به پنج هزار و 700 نفر افزایش یابد.
این در حالی است که کشورهای غرب آفریقا تاکنون تصمیم داشتند نزدیک به چهار هزار نظامی در مالی مستقر کنند.
کشور چاد نیز که از کشورهای غرب آفریقا محسوب نمیشود قرار است دو هزار نظامی برای کمک به ارتش مالی به این کشور اعزام کند.
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۶/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد |
۱۳۹۲/۸/۱۸ |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۶ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
تحولات آفریقای غیر عربی (22) |
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک |
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق |
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی |
۱۳۹۱/۳/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
|
آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر |
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۸/۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر |
۱۳۹۰/۴/۶ |
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۶ |