نگاه آفران > آفران: تحولات مصر (33)

آفران: تحولات مصر (33)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۲/۷

تحولات مصر 33

وقایع مهم مصر از تاریخ 26/1/92 الی 2/2/92
• رئیس‌جمهور مصر بر مخالفت با هر گونه تعرض به اماکن عبادی تاکید و اعلام کرد هرگز به خرابکاران اجازه اهانت به انقلاب داده نخواهد شد.
به گزارش المصری الیوم، "محمد مرسی" طی اظهاراتی در دیدار با هیئت امنای کتابخانه اسکندریه گفت که با هر گونه تعرض به اماکن عبادی مخالف است و هرگز به خرابکاران اجازه اهانت به انقلاب داده نخواهد شد.
مرسی اظهار داشت: با وجود همه چالش‌ ها و مشکلات اقتصادی و اجتماعی، به جهانیان تاکید می‌کنم که ما با هر گونه تعرض به آزادی شهروندان مصری مخالف هستیم و اجرای اقدامات استثنائی و اعمال تبعیض بر اساس جنس، رنگ و یا دین را رد می‌کنیم همچنانکه در قانون اساسی نیز بر آن تاکید شده است.
وی تصریح کرد، محبت و حس احترام به هموطنان در وجود ما هست و همگی در برابر قانون اساسی و همه قوانین برابر هستیم و هرگز به احدی اجازه تعرض به اماکن عبادی را نخواهیم داد و نمی‌گذاریم خرابکاران به دستاوردهای ملت ما که در یک انقلاب مسالمت‌آمیز و بی‌نظیر آن را محقق کرده‌اند، اهانت کنند، انقلابی که به سرنگونی رژیم مستبد منجر شد، چشم جهانیان از شرق تا غرب را متحیر ساخت و باب دموکراسی را گشود تا ملت رئیس جمهور خود را انتخاب نماید و با وجود احزاب و طیف‌های مختلف و در فضای آزادی بیان که قبل از آن شاهد چنین فضایی نبودیم، سخن خود را به زبان آورد.

• در پی فشارهای آمریکا و اتحادیه اروپا ریاست جمهوری مصر و اخوان المسلمین با جبهه نجات ملی به ویژه حزب الوفد وارد رایزنی های فشرده ای شدند تا امکان برکناری "هشام قندیل" و تشکیل دولت به رهبری یک شخصیت ملی را بررسی کنند.
آغاز رایزنی فشرده نهاد ریاست جمهوری مصر و اخوان المسلمین با جبهه نجات ملی به ویژه حزب الوفد به منظور بررسی امکان برکناری دولت هشام قندیل و تشکیل دولت به رهبری یک شخصیت ملی به مثابه پاسخ به فشارهای آمریکا و اتحادیه اروپا در این خصوص است.
این رایزنی ها در چارچوب واکنش ریاست جمهوری به شروط نجات ملی از جمله برکناری دادستان کل و اجرای اصلاحات بندهای جنجال برانگیز قانون اساسی جا دارد.
بنابر اعلام منابع مصری نهاد ریاست جمهوری و اخوانی‌ها چند شخصیت ملی را برای دولت جدید معرفی کرده‌اند که "کمال الجنزوری" و "حازم بیلاوی" و "نبیل العربی" دبیر کل اتحادیه عرب و چند نفر دیگر از جمله این افراد هستند اما معرفی این افراد با استقبال چندانی روبه رو نشد.
در این میان اخوانی‌ها و حزب آزادی و عدالت بازوی سیاسی آن از حزب الوفد خواستند به منظور مشارکت گسترده خود به عنوان یک حزب قدیمی در دولت وحدت ملی، سه نفر را برای پست نخست وزیری معرفی کند اما حزب مزبور برای پاسخ به این درخواست مهلت خواسته است و در واقع به نظر می‌رسد در شرایط نامساعد کنونی، تمایل آن بیشتر به سمت رد این درخواست است.
اما سیاستمدارن محافظه کار، نهاد ریاست جمهوری و اخوانی‌ها را به بررسی یک گزینه دیگر مجبور کرده‌اند که شامل امکان اجرای ترمیم کابینه در دولت هشام قندیل و به عبارت بهتر تغییر هفت وزیر از جمله وزیر اقتصاد و خدمات در راستای پاسخگویی به درخواست جبهه نجات بوده و احتمال تغییر "محمد ابراهیم" وزیر کشور که "محمد مرسی" از عملکرد او راضی است بعید دانسته اند.
علاوه بر این، اخوانی ها تمایلی به تغییر وزیر نفت و خوار و بار نداشته و آن را بعید دانسته اند به ویژه اینکه دستاوردهای بزرگی را محقق ساخته اند به اضافه اینکه برکناری دو وزیر مزبور که اخوانی هستند به معنی شکست اخوانی ها در انجام وظایف خود خواهد بود.
"علی زیدان" از اعضای ارشد حزب مصر دمکراتیک و عضو جبهه نجات ملی اظهارداشت: این جبهه از نهاد ریاست جمهوری قول‌هایی دریافت کرده است که در چند روز آینده پنج وزیر دولت هشام قندیل را تغییر خواهد داد و حتی از این نیز فراتر رفته و از امکان برکناری دولت قندیل سخن گفته است زیرا عدم برکناری او هرگونه اصلاح در کابینه را بی مفهوم می سازد و بحران سیاسی را حل و فصل نخواهد کرد.
زیدان در عین حال از استقبال جبهه نجات از این تغییرات خبر داده و تاکید کرد: این تغییرات وزارت توسعه و جوانان و دادگستری را نیز شامل خواهد شد.
"سعد عمارة" عضو هیئت عالی حزب آزادی و عدالت با اشاره به اینکه ترمیم کابینه در حوزه اختیارات ریاست جمهوری است تاکید کرد که باید با هرگونه تلاش برای پایان خفقان و جنجال سیاسی رویکرد مثبتی داشت.

• "حسنی مبارک" رئیس جمهور مخلوع مصر در جلسه دادگاه رسیدگی به آزادی وی از زندان، در آکادمی پلیس حاضر شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مبارک در آکادمی پلیس حاضر شد تا دادگاه به درخواست آزادی وی از زندان که از سال 2011 به اتهام قتل انقلابیون و فساد مالی در بازداشت موقت بسر می‌برد، رسیدگی نماید.
قرار است دادگاه استیناف قاهره به درخواست ارائه شده از سوی "فرید الدیب" وکیل مبارک مبنی بر آزادی وی، رسیدگی کند.
روز شنبه "مبارک"، "علاء" و "جمال" پسران وی، "حبیب العادلی" وزیر کشور و 6 نفر از معاونان وی در دادگاه معروف به «محاکمه قرن» حاضر شدند تا بار دیگر به اتهام قتل انقلابیون و فساد مالی محاکمه شوند اما قاضی دادگاه از برگزاری جلسه دادگاه انصراف داد.
در همین رابطه منابع قضایی مصر گزارش دادند که قضات این کشور از برگزاری جلسه محاکمه مجدد مبارک، خودداری می‌کنند.

• دادگاه جنایی قاهره در جلسه‌ای پس از رسیدگی به درخواست وکیل "حسنی مبارک" مبنی بر آزادی موکلش با ادعای به پایان رسیدن حبس موقت با آزادی وی موافقت کرد.
به گزارش رسانه‌های خبری مصر، دادگاه جنایی جنوب قاهره در آکادمی پلیس تشکیل جلسه داد تا به درخواست آزادی مبارک که به اتهام قتل انقلابیون در جریان انقلاب 25 ژانویه در زندان بسر می‌برد، رسیدگی نماید.
جلسه دادگاه به ریاست مستشار قضایی "محمد رضا شوکت" و عضویت "حسین قندیل"، "احمد ابوالفتوح" و حضور "محمود الحفناوی" وکیل اول و نماینده دادستانی کل تشکیل شد.
در ابتدا دادگاه از حضور مبارک در داخل قفس اطمینان حاصل کرد و به اظهارات "فرید الدیب" وکیل مبارک گوش فرا داد و وی تاکید کرد که مدت حبس موقت مبارک به اتمام رسیده است.
بر اساس این گزارش نماینده دادستانی نیز تاکید کرد که دادگاه، قانون را درباره مبارک اجرا نماید و دادگاه نیز اشاره کرد که مبارک حبس موقت را بر اساس قانون سپری کرده و دلیلی برای حبس وی وجود ندارد.
الدیب نیز تصریح کرد که حبس موقت موکلش از 12 آوریل 2011 آغاز شد و با گذشت 2 سال حبس موقت که در مورد جرم‌هایی که مجازات آن ها اعدام است، اعمال می‌شود اکنون دیگر دلیلی برای ادامه حبس مبارک وجود ندارد.
قرار بود روز شنبه جلسه محاکمه مجدد مبارک برگزار شود و طی آن دادستانی ادله جدیدی مبنی بر دست داشتن مبارک در قتل انقلابیون ارائه نماید اما قاضی دادگاه از برگزاری جلسه انصراف داد.

• نیروهای امنیتی مصر در شهر طنطا در استان الغربیه در جریان درگیری‌ها در مقابل استانداری، ۲۵ معترض را دستگیر کردند.
به گزارش المصری الیوم، نیروهای امنیتی مصر یکشنبه (92.01.25) در جریان درگیری‌ ها در شهر طنطا 25 معترض را دستگیر کردند که در میان آن ها تعدادی از اعضای دو حزب «الدستور» و «مصر قوی» که برای اعلام همبستگی با کارگران بخش حمل و نقل داخلی تظاهرات کرده بودند، دیده می‌شود. بر اساس این گزارش این افراد پس از دستگیری به اتهام تحریک برای یورش به ساختمان استانداری الغربیه به دادستانی ارجاع داده شدند.
در این درگیری‌ها که بین کارگران حمل و نقل داخلی و نیروهای امنیتی رخ داد، 9 نفر زخمی و یا دچار خفگی شده و برای درمان به بیمارستان انتقال داده شدند. بنابر این گزارش روز گذشته درگیری‌های خشونت‌باری بین نیروهای امنیتی و صدها نفر از کارگران بخش حمل و نقل داخلی که در مقابل استانداری الغربیه تجمع کرده بودند، رخ داد و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان به استفاده از گاز اشک‌آور روی آوردند و خیابان‌های اطراف شاهد تعقیب و گریز بین نیروهای امنیتی و معترضان بود.

• وزیر خارجه مصر اواخر ماه جاری میلادی به واشنگتن سفر می‌کند و با همتای آمریکایی خود دیدار و گفتگو خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، "محمد کامل عمرو" اواخر ماه جاری میلادی در واشنگتن با "جان کری" دیدار و درباره روابط مصر و آمریکا و راهکارهای حمایت از آن، اوضاع منطقه و به خصوص بحران سوریه گفتگو خواهد کرد.
بررسی روند سازش، اوضاع شاخ آفریقا و برنامه هسته‌ای ایران از دیگر موارد گفتگوی بین وزرای خارجه مصر و آمریکاست.
برخی منابع دیپلماتیک مصری نیز گفتند که کامل عمرو در چارچوب یک هیئت وزارتی عربی 28 آوریل (8 اردیبهشت) به واشنگتن سفر می‌کند تا به نمایندگی از سوی کمیته طرح صلح عربی در مورد روند سازش رایزنی نماید.
بر اساس این گزارش این هیئت متشکل از وزرای خارجه مصری، قطری، اردنی، فلسطینی و مغربی خواهد بود که با دولت آمریکا درباره روند به بن‌بست رسیده سازش بین دو طرف فلسطینی و صهيونيستي گفتگو خواهند کرد. به گفته این منابع انتظار می‌رود که وزیر خارجه مصر پیش از سفر به واشنگتن به نیویورک رفته و در نشست مجمع عمومی سازمان ملل که به بررسی حل ‌و فصل مسالمت ‌آمیز درگیری ‌ها در آفریقا خواهد پرداخت، شرکت نماید.قرار است وی در این نشست دیدگاه مصر درباره راه‌حل منازعات در آفریقا را که امنیت و ثبات در این کشور را تهدید می‌کند، ارائه نماید.

• دبیرکل اتحادیه عرب اخبار مربوط به پیشنهاد ریاست جمهوری مصر به وی برای عهده‌داری منصب نخست ‌وزیری را رد کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "نبیل العربی" پیش از سفر به آلمان گفت: ریاست جمهوری مصر و یا حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی جماعت اخوان‌ المسلمین هیچ پیشنهادی به بنده برای تشکیل دولت جدید در مصر ارائه نکرده است. وی در پاسخ به سوالی درباره درخواست "اخضر ابراهیمی" فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه مبنی بر معاف کردن وی از ماموریتش، تصریح کرد، ابراهیمی از برخی مشکلات شکایت می‌کند و من در سفر هفته آینده به نیویورک در دیدار با "بان کی مون" دبیرکل سازمان ملل این قضایا را مطرح خواهم کرد.
العربی اشاره کرد که در سفر به آلمان و سوئیس با وزیر خارجه آلمان دیدار و درباره تحولات منطقه از جمله قضیه فلسطین و همکاری اروپایی - عربی به منظور انجام تحرکاتی در رابطه با قضیه فلسطین با هدف پایان دادن به اشغالگری رژيم صهيونيستي و نیز موضوع "سامر العیساوی" اسیر فلسطینی که از مدت‌ها پیش دست به اعتصاب غذا زده است، گفتگو خواهد کرد.

• رئیس دستگاه اطلاعات مصر یکشنبه (92.01.25) در رأس یک هیئت امنیتی عازم نیویورک شد.
به گزارش رسانه ‌های خبری مصر، برخی منابع در فرودگاه بین‌المللی قاهره گفتند که سرلشگر "رأفت شحاته" در رأس یک هیئت از مسئولان امنیتی، قاهره را به مقصد نیویورک ترک کرد. بر اساس این گزارش شحاته در سفر چند روزه به نیویورک با تعدادی از مسئولان آمریکایی و بین‌المللی دیدار خواهد کرد.
به گفته این منابع انتظار می‌رود که وزیر خارجه مصر پیش از سفر به واشنگتن به نیویورک رفته و در نشست مجمع عمومی سازمان ملل که به بررسی حل‌وفصل مسالمت‌آمیز درگیری‌ها در آفریقا خواهد پرداخت، شرکت نماید.
قرار است وی در این نشست دیدگاه مصر درباره راه‌حل منازعات در آفریقا را که امنیت و ثبات در این کشور را تهدید می‌کند، ارائه نماید.

• دادستان کل مصر در تلاش برای پیگیری قضیه استرداد اموال به سرقت رفته مصر، در رأس یک هیئت قضایی این کشور برای سفری چند روزه وارد قطر شد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، "طلعت عبدالله" شنبه (92.01.24) در رأس یک هیئت قضایی مصر به قطر سفر کرد و این نخستین سفر خارجی وی از زمان تصدی منصب دادستانی کل مصر است.
برخی از منابع در فرودگاه قاهره گفتند که دادستان کل با یک هواپیمای قطری و با یک هیئت پنج نفره قاهره را به مقصد دوحه ترک کرد.
قرار است عبدالله در این سفر با همتای قطری و تعدادی از مسئولان این کشور دیدار و راهکار همکاری و تبادل تجربیات و نحوه حمایت قطر از تلاش‌های مصر برای استرداد اموال به سرقت رفته مصر به خارج و کشورهای اروپایی از سوی شخصیت‌های دوره مبارک و نیز میانجی‌گری قطر در این تلاش‌ها را بررسی کند.
بنابر این گزارش "هشام قندیل" نخست‌وزیر مصر نیز اخیرا به قطر سفر کرد و طی آن "حمد بن جاسم آل ثانی" نخست‌وزیر قطر اعلام کرد که این کشور 3 میلیارد دلار به مصر وام می‌دهد.

• مسئولان مصری تصمیم دارند با هدف مقابله با هر گونه هجوم افراد مسلح، مراکز امنیتی در جنوب شبه‌جزیره سینا را به سلاح‌های سنگین مجهز کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سرلشگر "خالد فوده"‌ استاندار جنوب سینا گفت که وزرای دفاع و کشور برای نخستین بار با تجهیز پایگاه ‌های ثابت و سیار در جنوب سینا به آر پی جی ضد زره موافقت کرده‌اند.
وی افزود که این تصمیم به منظور مقابله با افراد راهزن، شورشیان و گروهک‌های مسلح که رعب و وحشت در میان شهروندان ایجاد می‌کنند، اتخاذ شده است.
سرلشگر فوده اشاره کرد که یک حمله مسلحانه به مرکز وادی فیران در جنوب سینا رخ داد که دستگاه‌ های امنیتی مجبور به استفاده از سلاح سنگین برای مقابله با آن شدند. استان جنوب سینا متشکل از 15 مرکز امنیتی ثابت و چند پایگاه سیار است.
دستگاه‌های امنیتی مصر پیش از این اعلام کردند که یک انبار زیرزمینی مهمات و مواد منفجره در منطقه صحرایی واقع در جنوب شهر العریش در مرکز استان شمال سینا کشف کرده‌اند.

• وزیر امور خارجه مصر تاکید کرد این کشور تا زمانی به توافقنامه صلح با رژيم صهيونيستي پایبند است که تل‌آویو نیز به آن احترام بگذارد.
"محمد کامل عمرو" در مصاحبه با روزنامه فرامنطقه‌ای الحیات گفت که امنیت خلیج فارس امنیت مصر و «خط قرمز» است. وی افزود که مصر مرحله انتقالی را تجربه می‌کند که مرحله آسانی نیست اما با این حال مصر نقش منطقه‌ای و بین‌المللی خود را ایفا و به مسئولیت‌ های خود عمل می‌کند.
عمرو پیش‌بینی کرد که چنانچه استمرار سرخوردگی و رکود روند صلح ادامه داشته باشد، وقوع انتفاضه‌ها در فلسطین و پایتخت‌های کشورهای عربی را شاهد خواهیم بود. وی تاکید کرد که مصر تا زمانی به توافقنامه صلح با رژيم صهيونيستي احترام می‌گذارد که طرف مقابل نیز به آن احترام بگذارد.

• منابع صهیونیستی گزارش دادند احداث دیوار امنیتی در مرز فلسطین اشغالی با مصر در حال تکمیل شدن است و بزودی به پایان خواهد رسید.
هفته ‌نامه فلسطینی المنار نوشت که رسانه‌ های خبری ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کردند که کار احداث دیواری مرزی با مصر رو به اتمام است. بر اساس این گزارش، تیم کاری مستقر در مناطق نزدیک به مرزها خود را برای تحویل گرفتن ابزارهای پیشرفته نظارت و جمع‌آوری اطلاعات به منظور کار گذاشتن آن ها، آماده می‌کنند.
بنابر این گزارش، از جمله ماموریت ‌های محوله به نیروهای نظامی مستقر در مرز، نظارت بر دیوار مرزی و ممانعت از هر گونه تلاش برای آسیب ‌رسانی و تخریب دیوار است و در این زمینه به گردان ‌های میدانی برای جمع‌آوری اطلاعات اتکا شده است.

• فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب پیش از آنکه به نیویورک سفر کند، به دیدار رئیس‌جمهور مصر رفت.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "اخضر الابراهیمی" که قرار است اواخر هفته جاری به منظور ارائه گزارشی از وضعیت سوریه در سایه تلاش‌ های صورت گرفته برای حل بحران این کشور به نیویورک سفر کند، با "محمد مرسی"‌ دیدار و گفتگو کرد. ریاست جمهوری مصر اعلام کرد که ابراهیمی در این دیدار مرسی را در جریان تحولات سوریه و ارزیابی وی از چشم‌انداز راه‌حل مسالمت‌ آمیز و تلاش‌های منطقه‌ای و بین ‌المللی برای توقف خونریزی‌ ها در سوریه قرار داد و بر ضرورت هماهنگی بین طرح‌های مختلف و آمادگی مناسب برای آن به گونه‌ای که به حل بحران سوریه منجر شود، تاکید کرد.
ابراهیمی همچنین به بیان وضعیت کنونی ائتلاف ملی معارضین سوریه به دنبال تصمیمات اجلاس عربی اخیر در دوحه پرداخت و بر اهمیت حمایت از این ائتلاف تاکید کرد.
مرسی نیز نقش ابراهیمی را ستود و بر موضع مصر در حمایت از ابراهیمی و تصمیم قاهره برای تداوم این حمایت جهت موفقیت ماموریت وی تاکید کرد و افزود که گشایش در بحران سوریه نیازمند تمایل این کشور و محافل بین‌المللی برای اقدام فوری در جهت حل بحران سوریه است و اینکه شورای امنیت باید به مسئولیت خود عمل کرده و تمامیت ارضی سوریه نیز حفظ و قدرت به صورت سازماندهی شده و به دور از گزینه نظامی انتقال یابد.
مرسی و ابراهیمی همچنین درباره اهمیت وحدت معارضین سوریه و دور کردن آن از هر گونه تهدید و موارد منفی که به طولانی شدن درگیری منجر شود، توافق کردند و مرسی به تلاش ‌های مصر در چارچوب کمیته چهارجانبه متشکل از مصر، عربستان، ترکیه و ایران و پیشنهادات قاهره برای توسعه آن اشاره و تاکید کرد که پرونده سوریه اولویت سیاست خارجی مصر باقی خواهد ماند و قاهره نسبت به استمرار هماهنگی و رایزنی با مقامات جهان برای بررسی طرح‌های آینده حریص است.
ابراهیمی نیز ارائه پیشنهادات مصر برای توسعه سند ژنو را ستود و بر اهمیت آغاز فوری مذاکرات جدی بین نظام سوریه و معارضین تاکید کرد.
• یک کارشناس اقتصادی مصر تاکید کرد که اعطای وام قطر به مصر خطری برای این کشور محسوب می‌شود.
به گزارش هفته‌نامه فلسطینی«المنار»، "هانی سری‌الدین" رئیس اسبق سازمان نظارت مالی مصر از دولت این کشور به نخست‌وزیری "هشام قندیل" خواست تا طرح روشنی را برای پیشبرد روند اقتصادی تدوین کند.
وی تاکید کرد که گرفتن وام از خارج بدون وجود طرح اقتصادی یک مسئله خطرناک برای نسل‌های آینده است و نباید با ملت مصر بر این اساس که جنگ یک فریب است، تعامل داشته باشیم.
وی طی اظهاراتی تلفنی در برنامه «اینجا پایتخت» که از شبکه ماهواره ‌ای سی بی سی پخش شد، گفت که وام قطر برای مصر یک خطر محسوب می‌شود و ما را به کسری بودجه‌ای که در سال 1991 با آن مواجه بودیم، بازخواهد گرداند و طرفی که این بدهی را پرداخت خواهد کرد ملت مصر است نه دولت.

• وزیر دادگستری مصر پیشنهاد کرد که دادگاهی برای استرداد اموال به سرقت رفته کشورهای عربی تشکیل شود.
به گزارش المصریون، "احمد مکی" گفت که مصر در چهارمین کنفرانس شبکه عربی تقویت شفاف‌سازی و مبارزه با فساد که در بیروت در حال برگزاری است، تشکیل دادگاهی برای استرداد اموال به سرقت رفته کشورهای عربی را پیشنهاد خواهد کرد.
وی دوشنبه (92.01.26) طی اظهاراتی گفت: کشورهای پیشرفته که با فساد مبارزه می‌کنند، تعهدی دارند مبنی بر اینکه اجازه ندهند این اموال غارت شود و اجازه دهند که از طریق دادگاه‌ها، این کشورها بتوانند اموال به سرقت رفته خود را بازگردانند. مکی اشاره کرد که در جلسات این کنفرانس همچنین تجربه مصر در زمینه مبارزه با فساد را در راستای تقویت دموکراسی ارائه خواهیم کرد زیرا جلوگیری از فساد بسیار ساده‌تر از مبارزه با آن است. وی ابراز امیدواری کرد که کشورهای عربی با پیشنهاد مصر مبنی بر تشکیل دادگاهی برای استرداد اموال به سرقت رفته موافقت نمایند.

• جوانان جنبش 6 آوریل مقابل منزل "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر در اعتراض به بازداشت تعدادی از فعالان این جنبش تظاهرات کردند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، جوانان 6 آوریل با برگزاری تظاهراتی در مقابل منزل مرسی در التجمع الخامس نسبت به استمرار بازداشت فعالان این جنبش به دلیل برگزاری تظاهرات در مقابل منزل وزیر کشور، اعتراض کردند.
"احمد ماهر" موسس جنبش 6 آوریل در اظهاراتی گفت که این جنبش در راستای اعتراض به بازداشت "محمد مصطفی یوسف"، "ممدوح حسن ممدوح" و "عبدالعظیم" که در تظاهرات مقابل منزل وزیر کشور در روز 29 مارس گذشته شرکت داشتند، در مقابل منزل مرسی تظاهرات کردند. وی افزود که تظاهرات‌ کنندگان همچنین به شرایط غیرانسانی و شکنجه فعالان جنبش 6 آوریل در زندان اعتراض کردند.
ماهر اظهار داشت که تظاهرات‌کنندگان تصاویر بازداشت‌ شدگان را بر روی در منزل مرسی در التجمع الخامس نصب خواهند کرد تا وجود این افراد در بازداشت را فراموش نکند و به یاد بیاورد که وعده داده بود هیچ فرد صاحب رأی و نظر را بازداشت نخواهند کرد.

• دستگاه‌ های امنیتی مصر دوشنبه (92.01.26) از کشف چهارمین انبار سلاح در استان شمال سینا طی یک هفته خبر دادند.
به گزارش پایگاه الشروق، یک منبع امنیتی در شمال سینا اعلام کرد که نیروهای پلیس موفق شدند یک انبار مواد منفجره را در جنوب شهر العریش کشف کنند.
به گفته این منبع نیروهای پلیس مصر پس از دریافت اطلاعاتی در خصوص وجود مواد منفجره در یک انبار زیر زمینی در نزدیکی مرکز نخل در منطقه صدر الحیطان واقع در مرکز سینا، به این مکان یورش بردند و افرادی از اداره کشف مواد منفجره نیز این نیروها را همراهی می‌کردند.
بر اساس این گزارش این انبار که چهارمین انبار کشف شده طی یک هفته است شامل مقادیر زیادی از جمله 30 مین زمینی و 7 راکت ضد هوایی است که از بقایای سلاح‌های جنگ‌های قبلی است. بنابر این گزارش هیچ فردی در این رابطه دستگیر نشده است.

• وزارت امور خارجه مصر در اعتراض به سفر وزیر خارجه کانادا به قدس شرقی، کاردار این کشور در قاهره را احضار کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت امور خارجه مصر کاردار سفارت کانادا در قاهره را در اعتراض به سفر وزیر خارجه این کشور به قدس شرقی برای دیدار با "زیپی لیونی" وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی، احضار کرد.
در بیانیه وزارت خارجه مصر آمده است: وزارت خارجه کاردار سفارت کانادا در قاهره را احضار و از وی درباره علل دیدار وزیر خارجه این کشور با لیونی در پایتخت فلسطین توضیح خواست.
"عمرو رشدی" سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر در این باره گفت که معاون وزیر خارجه مراتب اعتراض به این اقدام وزیر خارجه کانادا را به اطلاع کاردار سفارت این کشور رساند. وزارت خارجه مصر همچنین اعلام کرد که دیدار وزیر کانادایی با لیونی در قدس شرقی پیامدهایی دارد که کانادا را شریک تجاوزات رژيم صهيونيستي به عنوان یک رژیم اشغالگر به حقوق قانونی ملت فلسطین در قدس اشغالی قرار می‌دهد.

• رئیس جمهور مصر تصمیم دارد با هدف تقویت همکاری اقتصادی و سرمایه ‌گذاری، ماه مه آینده به برزیل سفر کند.
به گزارش "عصام الحداد" معاون رئیس جمهور مصر در امور روابط خارجی و همکاری بین‌المللی طی اظهاراتی در صفحه شخصی خود در فیس بوک نوشت که "محمد مرسی" ماه مه آینده به برزیل می‌رود.
به نوشته الحداد، سفر مرسی در چارچوب سفرهای وی به کشورهای گروه اقتصادی بریکس است که شامل برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی می‌شود. وی افزود که هدف اصلی از سفر مرسی به برزیل حمایت از همکاری اقتصادی و سرمایه‌گذاری با این کشور است که موفقیت اقتصادی در سطح آمریکای جنوبی و جهان کسب کرده و ششمین کشور بزرگ اقتصادی در سطح جهان است.
قرار است مرسی به روسیه نيز سفر کرده و با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور این کشور دیدار و درباره راهکارهای تقویت روابط دوجانبه در زمینه‌های مختلف بویژه فعال ‌سازی مبادلات تجاری و جذب سرمایه‌ های روسی به مصر در بخش‌ های انرژی، حمل و نقل و صنایع مهندسی و تقویت همکاری در زمینه‌ های دفاعی گفتگو نماید.

• مذاکرات مصر و صندوق بین‌المللی پول بدون دستیابی به توافقی درباره اعطای وام 4.8 میلیارد دلاری جهت کمک به حل بحران اقتصادی مصر، پایان یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، صندوق بین‌المللی پول با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که مذاکرات با مصر درباره وام 4.8 میلیارد دلاری به هیچ نتیجه‌ای نرسید.
صندوق یاد شده در عین حال تاکید کرد که پیشرفت‌هایی در این مذاکرات حاصل شده و این گفتگو ادامه خواهد داشت.
در این بیانیه که در ساعات سه‌شنبه (92.01.27) منتشر شد، آمده است که صندوق بین‌المللی پول پیشرفت‌هایی در گفتگو با مسئولان مصری درباره برنامه اقتصادی آن ها و کمک مالی احتمالی به این صندوق حاصل کرده است. بنابر این گزارش رایزنی‌ها با مقامات مصری برای دستیابی به توافقی جهت ارائه کمک مالی به مصر ادامه خواهد داشت.
این دومین بار طی چهار ماه گذشته است که مذاکرات مصر و صندوق بین ‌المللی پول به بن‌بست می‌رسد و این در حالی است که توافق اولیه با صندوق در نوامبر گذشته حاصل شد اما مصر به دلیل اوضاع سیاسی کشور اجرای آن را به ماه بعد محول کرد.

• جمعیت اسلامی مصر با هشدار نسبت به تلاش بازماندگان نظام سابق برای تحریک کشاورزان به منظور افزایش قیمت محصول گندم و در نتیجه فشار بر وزارت کشاورزی و خواربار، جوانان اسلامگرا را به مقابله با این تحرکات فراخواند.
جمعیت اسلامی مصر هشدار داد که با نزدیک شدن فصل برداشت محصول گندم، بازماندگان نظام سابق، فعالیت های خود را در روستاهای سراسر مصر افزایش داده و در صدد تحریک کشاورزان برای افزایش قیمت گندم هستند تا به این ترتیب آنان را از عرضه محصولات خود به دولت باز داشته و بحرانی را برای وزارت کشاورزی و خواربار رقم زده که بتوانند از آن برای اعمال فشار بر نظام حاکم بهره برداری کنند.
"عاصم عبدالماجد" عضو شورای مشورتی جمعیت اسلامی فاش کرد که بازماندگان نظام سابق و حامیان آنان در روستاها و استان های مختلف تلاش دارند که کشاورزان را به فروش محصولات خود به بخش خصوصی و افراد مشخص در برابر قیمت های بالاتر از قیمت رسمی و مصوب دولت تشویق کنند. وی در توضیح این مطلب افزود، هدف این افراد از تلاش های مزبور این است که میزان محصولی را که کشاورزان به قیمت رسمی و مصوب به دولت عرضه می کنند کاهش داده و در نتیجه با ایجاد بحران کمبود گندم و آرد، از افزایش قیمت آن به نفع خود و علیه دولت استفاده کنند.
عبدالماجد به دولت هشدار داد که نباید در قبال تکاپوی بازماندگان نظام سابق سکوت کند به ویژه که این افراد اکنون با تحریک کشاورزان و بحران آفرینی در صدد هستند دولت را در حل مشکلات مردم ناکام بگذارند.
وی با اشاره به اینکه مصر از بزرگترین وارد کنندگان گندم در جهان به شمار می آید، وزارت کشاورزی و خواربار را به هوشیاری در قبال چنین اقداماتی فراخواند و تاکید کرد: پیش از فرارسیدن زمان برداشت محصول گندم باید تلاش بازماندگان نظام سابق را ناکام بگذارند.
• وزارت كشور مصر اعلام كرد كه يك افسر پليس مصري در جريان حادثه تيراندازي در شمال صحراي سينا كشته يك افسر ديگر نيز در جريان اين حادثه مجروح شده است.
به گزارش خبرگزاري رويترز، منابع امنيتي مصر اعلام كرد كه نمي توانند تاييد كنند كه اين حمله نظامي از سوي چه گروهي انجام شده است.

• شاخه سیاسی اخوان المسلمین مصر با صدور بیانیه‌ای حمله تروریستی بوستون را محکوم کردند.
به گزارش سایت حزب عدالت و آزادی مصر با صدور بیانیه‌ای بمب گذاری تروریستی در بوستون آمریکا را اقدامی غیرقابل قبول دانست و محکوم کرد.
حزب حاکم مصر در این بیانیه ضمن همدردی با خانواده قربانیان به آن ها از صمیم قلب تسلیت گفت و برای مجروحان این حادثه آرزوی بهبودی کرد.
حزب عدالت و آزادی به عنوان شاخه سیاسی اخوان المسلمین مصر تصریح کرد که اسلام حمله به شهروندان و ترور مردم بی گناه را به شدت محکوم می‌کند. اخوان المسلمین مصر در این بیانیه آورده است، وقوع حادثه بوستون بر لزوم نیاز به اتحاد جامعه جهانی برای دستیابی به عدالت و یک زندگی مناسب برای همه مردم تاکید می‌کند.
• رؤسای‌ جمهوری روسیه و مصر به توافق رسیده‌اند روابط تجاری- بازرگانی خود را تنوع بخشیده و همکاری‌های اقتصادی خود را توسعه دهند، ضمن اینکه دولت مصر دریافت اعتبار مالی هنگفتی از طرف روس را خواستار شده است.
به گزارش خبرگزاری «نووستی»، "ولادیمیر پوتین" رئیس‌جمهوری روسیه در پایان مذاکرات خود با "محمد مرسی" رئیس‌جمهوری مصر به خبرنگاران گفت که مسکو و قاهره قصد دارند روابط تجاری-اقتصادی خود را متنوع سازی کنند.
پوتین در خصوص مسائل دوجانبه مورد بررسی در جریان مذاکرات سران دو کشور یادآور شد، ما به توافق رسیدیم که روابط تجاری-اقتصادی خود را تنوع بخشیده و روی همکاری‌ها در زمینه سرمایه گذاری، افزایش جریان متقابل سرمایه و کار بر روی طرح‌های مشترک در زمینه‌های مختلف صنعتی، از جمله در عرصه انرژی و کشاورزی توجه بیشتری داشته باشیم.
ضمن اینکه "یوری اوشاکوف" مشاور رئیس‌جمهوری روسیه نیز در پایان مذاکرات سران دو کشور اعلام کرد که قاهره از مسکو تقاضای اعتبار مالی هنگفتی کرده که قرار است جزییات این مسئله از طریق وزارتخانه‌های مالی دو کشور مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. وی از نام بردن میزان این وام خودداری کرده و تنها یادآور شد که صحبت از «مبلغ بسیار زیادی» است.
"دیمیتری پسکوف" سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه پیش از این اعلام کرده بود که دولت فدراسیون روسیه در حال بررسی مسئله ارائه کمک مالی قابل توجهی به دولت مصر است که در حال سپری کردن دوره دشوار اقتصادی بعد از تحولات سیاسی سال 2011 در این کشور است.
لازم به یادآوری است که حجم مبادلات بازرگانی بین روسیه و مصر طی دو سال اخیر تقریبا 70 درصد افزایش داشته و در پایان سال 2012 به 3.5 میلیارد دلار رسیده است. در ساختار صادرات روسیه به مصر سهمی اصلی را گندم (بیش از 50 درصد) داشته و ماشین آلات و تجهیزات فنی نیز 18 درصد است. بیشترین واردات روسیه از مصر نیز میوه جات (عمدتا پرتقال) و دیگر محصولات کشاورزی است که 90 درصد صادرات مصر به روسیه را تشکیل می‌دهد.
ضمن اینکه سهم روسیه در صنعت توریزم مصر هم بدین ترتیب است: در سال 2011 ، 1.8 میلیون نفر و در سال 2012، 2.5 میلیون نفر از شهروندان روسی از مصر دیدن کردند و این کشور بعد از ترکیه و چین، جایگاه سوم را جریان توریزم روسیه به خود اختصاص داده است.

• طرفداران و مخالفان رئیس جمهور مصر بار دیگر در خیابان‌های قاهره و اسکندریه با یکدیگر درگیر شدند.
به گزارش المیادین، تظاهرات ضد دولتی در مصر با درگیری بین طرفداران "محمد مرسی" و مخالفان وی بار دیگر به خشونت کشیده شد. بنابر گزارش ‌ها در اسکندریه و قاهره افراد ناشناس به نیروهای دفتر اخوان المسلمین حمله کردند.
نیروهای امنیتی در خیابان رامسیس در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری برای پایان درگیری وارد عمل شدند و با گاز اشک آور تلاش کردند تا تجمع کنندگان را متفرق کنند. از سوی دیگر در درگیری بین اعضای اخوان با تعدادی از جوانان در اسکندریه صدای تیراندازی شنیده شد. این درحالی است که همزمان با این ناآرامی‌ها طرفداران اخوان المسلمین با برگزاری تظاهرات خواستار برکناری قضات شده‌اند.

• تعدادی از معترضان مصری حاضر در اطراف دیوان عالی قضایی ساختمان آن را به آتش کشیدند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، تعدادی از معترضان با پرتاب کوکتل مولوتف و آتش زدن لاستیک‌های خودرو و پرتاب آن به سمت در اصلی ساختمان دیوان عالی قضایی آن را آتش زدند. در همین رابطه تعدادی از صاحبان مغازه‌های موجود در خیابان 29 جولای توانستند آتش را مهار کنند و نیروهای امنیتی نیز با دو خودروی زرهی اقدام به تعقیب معترضان در خیابان رمسیس و شلیک گاز اشک‌آور کردند. از سوی دیگر نیروهای امنیت مرکزی تعقیب و گریز معترضان در میدان عبدالمنعم ریاض و شلیک گاز اشک‌آور برای پراکنده کردن معترضان را آغاز کردند.

• رسانه‌های مصری گزارش دادند نخست‌ وزیر مصر به دلیل خودداری از اجرای یک حکم قضایی از پست خود برکنار و به یک سال زندان محکوم شده است.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، "هشام قندیل" نخست وزیر مصر به دلیل خودداری از اجرای یک حکم قضایی از پست خود برکنار و به یک سال زندان محکوم شد.
روزنامه المصری الیوم نیز با درج این خبر نوشت: بعضی از کارکنان شرکت طنطا از نخست وزیر شکایت کرده بودند و مدعی شده بود که قندیل بدون دلایل روشن حکم داده را درباره بطلان خصوصی سازی این شرکت اجرا نکرده است.
بر اساس این گزارش، قندیل متهم شده بود که حکم قضایی دادگاه اداری مصر در مورد بازگشت شرکت «طنطا» به اموال دولت را اجرا نکرده است.
دادگاه اداری مصر حکمی صادر کرده بود که بر اساس آن فروش این شرکت به "عبدالله کعکی" تاجر عربستانی باطل اعلام شده بود و این کارخانه به دارایی‌های دولت بازگردانده می‌شد و شرایط پیش از خصوصی سازی برای همه کارکنان این شرکت فراهم شود.

• جبهه نجات ملی معارض مصر در بیانیه‌ای بر مشارکت در انتخابات پارلمانی این کشور تاکید و اعلام کرد این انتخابات تنها راه نجات کشور از بحران کنونی است.
به گزارش الشروق، جبهه نجات ملی پنج‌شنبه (92.01.29) در بیانیه‌ای تاکید کرد که انتخابات پارلمانی به شرط تضمین آزادی و سلامت آن تنها راه نجات کشور از بحران کنونی است. این جبهه تصریح کرد که شرکت در انتخابات وظیفه ملی است که جبهه نجات ملی نیز خود را برای آن آماده می‌کند و از سوی دیگر مبارزه برای فراهم شدن شرایط مناسب برگزاری این انتخابات و عدم تقلب در آن ادامه دارد.
جبهه نجات ملی در بیانیه خود همچنین بار دیگر بر خواسته‌های خود برای تضمین سلامت انتخابات تاکید کرد و خواستار تشکیل دولت بی‌طرف و تعیین دادستان کل بر اساس اقدامات قانونی و تضمین نظارت موثر از سوی جامعه مدنی بر این انتخابات شد. این جبهه همچنین نسبت به آنچه اخوانی کردن دستگاه‌ های دولت به منظور تقلب در انتخابات خواند، ابراز نگرانی کرد و بر مخالفت خود با ادامه فعالیت دادستان کل جدید که دادگاه حکم وی را ابطال کرده است، تاکید نمود. در این بیانیه همچنین نسبت به احتمال حملات شدید علیه دستگاه قضایی که قرار است بنا به دعوت اخوان‌المسلمین جمعه در مقابل دفتر دادستان کل تظاهرات برگزار شود، هشدار داده شده است.
اعضای دفتر سیاسی جبهه نجات ملی چهارشنبه در مقر حزب مصری‌های آزاده نشست برگزار کرده و در مورد ضرورت مشارکت در انتخابات به توافق رسیدند و مواضع این جبهه در قبال وام صندوق بین‌المللی پول را مورد بررسی قرار دادند.

• رئیس حزب «مصر قوی» با تاکید بر اینکه "حسنی مبارک" بزرگ‌ترین جنایتکار است، اعلام کرد اعدام مبارک و عناصر آن کافی نیست.
به گزارش المصریون، "عبدالمنعم ابوالفتوح" گفت که بازماندگان رژیم سابق مصر برای به شکست کشاندن انقلاب اقدام به ایجاد فتنه طایفه‌ای کرده‌اند.
وی طی اظهاراتی در کنفرانس خبری در میان جوانان مسلمان در اسیوط تصریح کرد، مبارک بزرگ‌ترین جنایتکار در مصر است و حکم اعدام برای مبارک و عناصر وی کافی نیست و اینها همگی مصر را نابود کردند.
ابوالفتوح همچنین ضمن ابراز ناراحتی از شیوه مدیریت کشور اظهار داشت: متاسفانه "مرسی" محبوبیت مردمی خود را به میزانی که ارزیابی آن دشوار است به دلیل عملکرد مبهم و عدم شفاف‌سازی درباره حوادثی که در کشور رخ می‌دهد به خصوص حادثه قتل سربازان، از دست داده است.
وی اشاره کرد که نگرانی‌های مصری‌ها از گسترش تشیع در مصر بی‌مورد است زیرا مصر کشور سنی و ایران کشور شیعه باقی خواهد ماند و اگر مصر از رابطه با هر کشور دیگری زیان ببیند سریعا این رابطه را قطع خواهد کرد.

• شیخ الازهر مصر برای نخستین بار از زمان تصدی منصب خود در سال 2010، عصر به عربستان سعودی سفر کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "احمد الطیب" شیخ الازهر در رأس هیئتی از علمای ارشد الازهر در سفری چند روزه به ریاض رفت. شیخ الازهر به محض ورود به فرودگاه بین‌المللی ملک خالد مورد استقبال شیخ "صالح بن عبدالعزیز" وزیر امور اسلامی و اوقاف و ارشاد عربستان و "عفیفی عبدالوهاب" سفیر مصر در عربستان و تعدادی از مسئولان سعودی قرار گرفت.
این نخستین سفر شیخ الازهر به عربستان از زمان تصدی منصب خود در مارس 2010 است و هدف از این سفر نیز تحکیم روابط بین الازهر و عربستان سعودی و تقویت روابط بین علمای دو کشور به منظور حمایت از همبستگی اسلامی است. شیخ الازهر در جریان این سفر با شاهزاده "سلمان بن عبدالعزیز" ولیعهد دیدار می‌کند و همچنین مناسک حج عمره را در مکه مکرمه به جا خواهد آورد. وی در دیدار با مقامات سعودی تقویت همکاری بین دو کشور در زمینه‌های مختلف و مسائل اسلامی و عربی را مورد بررسی قرار خواهد داد.

• منابع مصری اعلام کردند یک گروه جهادی مسئولیت شلیک موشک به شهر ایلات رژیم صهیونیستی را پذیرفت.
به گزارش پایگاه الیوم السابع در خبری گزارش داد که یک گروه جهادی مسئولیت شلیک موشک به شهر ایلات رژيم صهيونيستي را پذیرفت. از سوی دیگر منابع صهیونیستی گزارش دادند که مسئولان صهيونيست به دنبال شلیک 3 راکت به شهر ایلات واقع در جنوب سرزمین اشغالی، فرودگاه ایلات را تعطیل کردند. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که دو موشک از سینا به سمت سرزمین اشغالی شلیک شده است.
منابع امنیتی اين رژيم نیز گفتند که سامانه ضد موشکی گنبد آهنین در رهگیری و ساقط کردن این موشک‌ها موفق عمل نکرده است.
"میکی روزنفیلد" سخنگوی پلیس رژیم صهیونیستی نیز گفت که یک موشک در نزدیکی یکی از محله‌ها در ایلات اصابت کرده است اما آسیبی به کسی نرسیده است و بررسی منطقه توسط تیم کارشناسی مواد منفجره ادامه دارد. یک منبع امنیتی مصر نیز در این باره گفت که رژیم صهیونیستی پیش از ادعای شلیک موشک از سینا به ایلات ابتدا آن را بررسی کرده و بعد علیه مصر ادعا کند.

• معاون دبیرکل اتحادیه عرب در امور فلسطین تاکید کرد که شلیک موشک به سمت شهر ایلات کار خود این رژیم برای ایجاد بحران در مصر بوده است.
"سعید کمال" گفت که شلیک موشک به ایلات کار اين رژيم بود تا مصر را در برابر جامعه جهانی وارد بحران دیپلماتیک و امنیتی نماید.
وی اظهار داشت که هدف از این قبیل اقدامات این است که رژيم صهيونيستي در امور امنیتی سینا وارد شود و این موضوع را گزارش ‌های رسانه‌های رژيم صهيونيستي نیز نشان می‌دهد و به این ترتیب اين رژيم بتواند پا در سینا گذاشته و پس از آن فلسطینیان را از غزه به سینا به عنوان وطن جایگزین مهاجرت دهد و این طرح‌ را بر اساس طرح‌های صهيونيستي که از مدت‌ها قبل برای آن تلاش می‌کرد، اجرا کند.
کمال تاکید کرد که از دیگر اهداف شلیک این موشک‌ ها در تنگنا قرار دادن حماس بویژه پس از توافقنامه آتش‌بسی است که اخیرا به دنبال جنگ 8 روزه بین رژيم صهيونيستي و حماس به امضا رسید و اين رژيم سعی دارد مصر و به خصوص سینا را ناامن نشان دهد.
• رئیس‌جمهور مصر تاکید کرد اوضاع کنونی مصر از لحاظ سیاسی, اقتصادی و امنیتی در سایه مرحله انتقالی پس از انقلاب طبیعی است و بزودی تغییراتی در کابینه با هدف تحقق اهداف انقلاب و خدمت به شهروندان صورت می‌گیرد.
"محمد مرسی" در مصاحبه با الجزیره بر استمرار تلاش برای تحقق اهداف انقلاب تاکید کرد و گفت که مصری‌ها اقدام به انقلاب گرسنگان نکرده‌اند بلکه این انقلاب تمایل به آزادی و عدالت اجتماعی و از بین بردن فساد و تلاش برای دستیابی به دموکراسی است.
وی درباره قانون حداقل و حداکثر دستمزدها نیز اظهار داشت که اقدامات برای تحقق عدالت اجتماعی صورت گرفته است و اجرای قانون در رابطه با حداکثر دستمزدها تقریبا به انجام رسیده و و تلاش برای تحقق حداقل دستمزدها نیز همچنان ادامه دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اتهاماتی که معارضین به وی در خصوص منع آزادی ‌ها و اعمال محدودیت‌ ها در رسانه‌ ها منتشر می‌کنند، تصریح کرد، اوضاع متفاوت از آن چیزی است که پیش از انقلاب بود و حجم روزنامه ‌ها و شبکه‌ هایی که در دوره اخیر مجوز گرفته‌اند (59 مجله و روزنامه و 22 شبکه ماهواره‌ای) بوده است که این علاوه بر حجم آزادی‌هایی است که رسانه‌ها برخوردارند و حبس در مورد مسائل مربوط به نشر نیز لغو شده است.
مرسی تاکید کرد که نقش رسانه‌ ها باید تلاش برای تحقق مصلحت ملت مصر باشد و منشور اخلاقی رسانه‌ها باید از درون بخش رسانه‌ها سرچشمه گیرد که از میزان آزادی ‌های زیادی برخوردار است.
وی اشاره کرد که تصمیم دارد تغییراتی در کابینه به منظور تحقق مصلحت کشور و شهروندان انجام دهد اما در مورد اینکه کدوم وزارتخانه‌ها شاهد تغییرات خواهند بود، توضیحی نداد و تنها گفت که شایسته ‌ترین فرد مسئولیت ‌ها را بر عهده خواهد گرفت.
رئیس جمهور مصر در خصوص وام صندوق بین‌المللی پول نیز گفت که این صندوق روش و ابزارهایی دارد و مصر نیز همینطور و گفتگوها با صندوق برای تحقق مصلحت شهروندان مصری در آینده ادامه دارد و آنچه در مورد شکست مصر در دستیابی به توافق با صندوق بین‌المللی پول گفته می‌شود نشان می‌دهد که مصر در برابر شروط هر طرفی که باشد، تسلیم نمی‌شود و مستقل عمل می‌کند.
وی درباره گرفتن وام از طرف‌ها و کشورهای مختلف نیز بیان داشت که سرمایه‌ گذاری را به وام ترجیح می‌دهد اما گرفتن وام احیانا ممکن است ضرورت پیدا کند و برای یک دوره موقت و به منظور بهبود اقتصاد مصر لازم باشد و سرمایه‌ گذاری‌ها نیز نیاز موقتی است و مصر امکانات زیادی در این زمینه دارد.
مرسی در پاسخ به سوالی درباره درگیری‌ها جمعه گذشته در تظاهرات معروف به «پاکسازی دستگاه قضایی» نیز تاکید کرد، ملت مصر از آگاهی کافی برای بیان دیدگاه خود برخوردار است، دستگاه قضایی بخشی از انقلاب بود و نقش قابل توجهی در این راستا از جمله ممانعت و مقابله با تقلب در انتخابات در دوره حسنی مبارک ایفا کرد اما مردم از احکامی که احیانا صادر می‌شود و بُعد عدالت در آن نامشخص است، نگران هستند.
وی خواستار تفکیک بین قوا شد و تاکید کرد که سازمان‌ های نظارتی در دستگاه قضایی مجازات قانون‌شکنان را بر عهده بگیرند.
مرسی همچنین درباره رابطه خود با اخوان‌المسلمین نیز تصریح کرد از اینکه به این جماعت و حزب آزادی و عدالت منتسب است افتخار می‌کند اما به عنوان رئیس جمهور منتخب، رئیس جمهور همه مصری‌ها و مسئول کشور است.
مرسی در ادامه حرف و حدیث‌های مربوط به اینکه تصمیمات وی تحت تاثیر جماعت اخوان‌المسلمین است، محکوم کرد و گفت که این سخنان وقت تلف کردن است و هیچ مغایرتی بین وابستگی وی به اخوان‌المسلمین و رئیس جمهور بودن وی وجود ندارد و وی از آزادی کامل برخوردار است و در قبال تصمیماتی که صادر می‌شود مسئولیت کامل دارد و جماعت اخوان‌المسلمین هیچ تاثیری بر تصمیمات رئیس جمهور ندارد.
رئیس جمهور مصر درباره همکاری امنیتی بین مصر و رژيم صهيونيستي نیز تصریح کرد، این همکاری از بیش از سه دهه بین دو طرف وجود داشت و علت استمرار آن در این دوره این است که این همکاری بر اساس برابری بین دو طرف صورت می‌گیرد.
وی تاکید کرد، هیچ کس نه مستقیم و نه غیرمستقیم خواسته خود را به ما دیکته نمی‌کند، مصر به تعهدات خود احترام می‌گذارد و معاهده صلح با رژيم صهيونيستي نیز به طور روشن بر تضمین حقوق فلسطینیان تاکید دارد.
مرسی در پایان گفتگو نیز به مصری‌ها، قبطی‌ها و زنان مصر اطمینان خاطر داد و آن ها را به صبر در این مرحله تا زمان تحقق اهداف انقلاب در همه زمینه‌ها دعوت و اعلام کرد که مصر قادر به اداره امور کشور است.

• خبرگزاری رویترز گزارش داد رئیس‌ جمهور مصر که برای عقد قراردادهای اقتصادی با مقامات روسیه به این کشور سفر کرده بود، دست خالی بازگشت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، "محمد مرسی" دست خالی از روسیه بازگشت و موفق نشد در دیدار با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه حتی یک توافقنامه در رابطه با آرد و یا گرفتن وام از مسکو امضا نماید.
بر اساس این گزارش مسئولان روسیه گفتند که مسکو به درخواست وام که بنا به گفته‌ برخی‌ها به مبلغ 2 میلیارد دلار است و نیز در خصوص اعطای کمک در زمینه حبوبات در صورتی که محصول امسال در سطح مطلوب باشد، رسیدگی می‌کند.
در همین رابطه "نیکلای فیودورف" وزیر کشاورزی روسیه اشاره کرد که هیچ توافق فوری با مصر حاصل نشده است و اگر محصول آرد روسیه امسال به 95 میلیون تن برسد در آن صورت می‌توان درخواست مصر را بررسی کرد.
اتحادیه حبوبات روسیه نیز اعلام کرد که دولت می‌تواند به مصر وام دهد تا حبوبات روسیه را خریداری نماید اما نمی‌تواند حبوبات از ذخیره دولت به مصر اعطا نماید.

• منابع آگاه دولت مصر از آغاز رایزنی‌های "هشام قندیل" نخست‌وزیر این کشور برای تغییر وزرا در آینده نزدیک خبر دادند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، منابع آگاه مصر گفتند که قندیل نشست‌های فشرده‌ای را برای نهایی کردن اسامی وزرایی که قرار است در کابینه تغییر پیدا کنند، تشکیل می‌دهد. به گفته این منابع وزارت امور پارلمانی از جمله وزارتخانه ‌هایی است که وزیر آن تغییر می‌کند بویژه اینکه دکتر "عمر سالم" نیز اخیرا استعفای خود را ارائه کرده است.
بر اساس این گزارش از جمله اسامی مطرح برای تصدی منصب وزیر امور پارلمانی و حقوقی "عمر الشریف" معاون وزیر دادگستری است به خصوص اینکه وی در حال حاضر به عنوان جانشین عمر سالم نماینده دولت در مجلس شورا است.
بنابر این گزارش همچنین قرار است در وزارتخانه‌هایی که وزرای آن قصد استعفا دارند از جمله وزارت فرهنگ، تغییراتی صورت ‌گیرد.
این منابع همچنین اشاره کردند که اجرای این تغییرات قطعی است بویژه اینکه وزرای زیادی از شایستگی عالی برخوردار هستند و تغییرات تنها به وزرا منحصر نخواهد بود بلکه در درون وزارتخانه‌ ها نیز برخی از افراد تغییر خواهند کرد.
بر پایه این گزارش دکتر "باسم عوده" وزیر خواروبار از جمله وزرایی است که با استمرار فعالیت وی موافقت شده است زیرا در طول مدت خدمت خود دستاوردهای زیادی کسب کرده است.

• دادگاه عالی اداری مصر با رد اعتراض ریاست جمهوری این کشور به حکم توقف برگزاری انتخابات پارلمانی، توقف این انتخابات را تائید کرد.
به گزارش شبکه العربیه در خبری گزارش داد که دادگاه عالی مصر اعتراض نهاد ریاست جمهوری درباره حکم توقف برگزاری انتخابات پارلمانی را رد و با توقف برگزاری انتخابات موافقت کرد.
قرار بود بنابر اعلام "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر انتخابات پارلمانی مصر در ماه آوریل برگزار شود اما دادگاه قانون اساسی این کشور با رد قانون انتخابات تائید شده از سوی مجلس شورا، برگزاری انتخابات در این زمان را باطل کرد. رسانه‌های مصری هنوز این خبر را تایید نکرده‌اند.

• برگزاری تظاهرات‌ میلیونی «پاکسازی دستگاه قضایی» در قاهره و تلاش دولت برای طرد بازماندگان مبارک از دستگاه قضایی، جنجال آفرید.
به گزارش رسانه‌های مصری گزارش دادند که باشگاه قضات مصر به رئیس مجلس شورا درباره هر گونه بحث و بررسی قانون قوه قضائیه هشدار داد.
مکی در استعفانامه خود نوشت که از اوضاع قضات و اهانت به آنها و نیز اقدام جماعت اخوان‌المسلمین برای برگزاری تظاهرات میلیونی تحت عنوان «جمعه پاکسازی دستگاه قضایی» ناراضی است.
وی همچنین اشاره کرد که از ارسال قانون قوه قضائیه به مجلس شورا به منظور اجرای اصلاحات لازم در آن و کاهش سن بازنشستگی قضات بدون نظرخواهی از خود قضات ناراضی است.

• منابع خبری مصر گزارش دادند که وزیر دادگستری این کشور استعفانامه خود را تقدیم "هشام قندیل" نخست‌وزیر مصر کرد.
به گزارش پایگاه الشروق، "احمد مکی" در حالی استعفانامه خود را به قندیل تحویل داد که جمعه گذشته تظاهرات میلیونی برای «پاکسازی دستگاه قضایی» در قاهره برگزار شد.
احمد مکی در اعتراض به اقدام جماعت اخوان‌المسلمین برای برگزاری تظاهرات علیه قضات و اهانت به آن ها و تلاش برای صدور قانون قوه قضائیه بدون ارائه آن به قضات، از سمت خود استعفا کرد. "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر در مصاحبه با الجزیره گفت که بزودی تغییراتی در کابینه قندیل اجرا خواهد شد.
قرار است تغییرات در کابینه شامل حداقل 6 وزیر از جمله وزیر دادگستری باشد که تا کنون بارها درخواست معافیت از منصبش را داده است. برخی منابع مصری نیز گزارش دادند که مکی تا کنون در پاکسازی دستگاه‌ قضایی از عناصر بازمانده مبارک و ممانعت از صدور احکامی که مغایر با انقلاب مصر است، ناکام بوده است.

• رئیس‌جمهور مصر بر اهمیت نقش ایران در حل بحران سوریه تاکید و اعلام کرد روابط تهران ـ قاهره نباید کسی را نگران کند.
"محمد مرسی" در مصاحبه با الجزیره گفت که روابط مصر و ایران به ضرر کسی نیست و همه کشورهای حوزه خلیج فارس با ایران روابط دیپلماتیک دارند و روابط ما با ایران نباید کسی را نگران کند. وی اشاره کرد که انقلاب، دشمنانی دارد و ما دخالت در امور مصر را نمی‌پذیریم.
مرسی همچنین تصریح کرد که ایران بخشی از حل مشکل سوریه است و ما سعی داریم با همکاری همه کشورها این مشکل را حل نماییم. به گفته وی، ریخته شدن خون سوری‌ها خواب را از چشم همه ما گرفته است. وی در ادامه اظهار داشت که ثبات در فلسطین به نفع امنیت ملی مصر است.

• مصری‌ها با برگزاری تجمعی در قاهره پرچم قطر و رژیم صهیونیستی را به آتش کشیدند.
به گزارش روزنامه مصر الوفد، ده‌ها نفر در قاهره در اعتراض به دخالت‌های قطر در مصر پرچم این کشور را به آتش کشیدند. مصری ‌ها در اعتراض به دخالت‌ های قطر در امور سیاسی کشورشان پرچم قطر را در کنار پرچم رژیم صهیونیستی قرار دادند و آتش زدند. این تجمع با شعارهایی علیه دولت و حزب حاکم مصر نیز همراه بود.
این تجمع توسط فعالان سیاسی مصری از جمله حزب الحره و 6 آوریل در محله مهندسین قاهره برگزار شد. نیروهای امنیتی مصر با سه خودرو زرهی برای به خشونت کشیده نشدن این تجمع در اطراف سفارت قطر در قاهره استقرار یافتند.

• به گزارش خبرگزاری الشرق الأوسط، دادستانی عالی امنیت دولت مصر دستور حبس 7 نفر به مدت 15 روز را به اتهام انتساب به گروه بلک بلوک معارض رئیس ‌جمهور این کشور و اخوان‌المسلمین، صادر و آن ها را از سفر به خارج از کشور ممنوع کرد.
در همین رابطه تعدادی از فعالان دستور دادستانی را محکوم و اعلام کردند که دولت سرکوب عمدی جوانان معترض لیبرال را بر اساس اتهامات ساختگی آغاز کرده است.
چند روز پیش نیز عناصر گروه بلک بلوک با اعضای جماعت اخوان‌المسلمین مصر در خیابان‌ها درگیر شده و چندین نفر را زخمی کردند.

• یک منبع کلیسای مصری گزارش داد تماس‌هایی برای دیدار 3 جانبه رئیس جمهور، شیخ الازهر و رهبر قبطی‌های مصر در جریان است.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، به گفته یک منبع کلیسای مصر تماس ‌هایی در خصوص برگزاری نشست سه ‌جانبه بین "محمد مرسی"، شیخ "احمد الطیب" و پاپ تواضروس دوم در جریان است تا در آن بحران ‌های اخیر مصر مورد بررسی قرار گیرد. این منبع افزود که به محض بازگشت شیخ الازهر از سفر عربستان سعودی، زمان دیدار 3 جانبه تعیین خواهد شد.
به گفته وی هفته گذشته معاونان مرسی و کلیسا با یکدیگر دیدار و درباره برگزاری نشست 3 جانبه گفتگو کردند اما سفر شیخ الازهر به عربستان که بنا به دعوت این کشور صورت گرفت، تعیین زمان برگزاری نشست را به تعویق انداخت و به محض بازگشت شیخ الازهر زمان دیدار تعیین خواهد شد.

• منابع مصری گزارش دادند که جماعت اخوان‌المسلمین و جریان‌ های اسلامی این کشور تصمیم دارند فعالیت‌های خود را برای پاکسازی دستگاه قضایی از بازماندگان مبارک شدت بخشند.
اسلام‌گراها تصمیم دارند برگزاری تظاهرات‌های میلیونی در راستای تلاش برای پاکسازی دستگاه قضایی از بازماندگان رژیم سابق را که از بزرگ‌‌ترین دشمنان انقلاب 25 ژانویه به شمار می‌آیند و از هیچ فرصتی برای احیای رژیم "مبارک" فروگذار نیستند، افزایش می‌دهند.
بر اساس این گزارش، صدور حکم آزادی مبارک در قضیه مربوط به قتل انقلابیون و صدور حکم دادگاه جنایی الجیزه مبنی بر حبس "هشام قندیل" نخست‌وزیر مصر به مدت یکسال و احتمال صدور احکام مربوط به انحلال مجلس شورا و نیز احتمال حبس "مهدی عاکف" رهبر سابق و "محمد بدیع" رهبر کنونی جماعت اخوان‌المسلمین و رسیدگی به دادخواست مربوط به تقلب در انتخابات ریاست جمهوری نوعی خشم شدید در داخل جماعت اخوان‌المسلمین و گروه‌های اسلامی درباره خطر براندازی حکومت اخوان‌المسلمین بوجود آورده است.
برخی منابع نیز گزارش دادند که گفتگوهای محرمانه دستگاه قضایی با اخوان ‌المسلمین شکست خورده و آن ها در دستیابی به سازش با دستگاه قضایی درباره مسائلی همچون انحلال مجلس شورا و احتمال اعتراض به انتخابات ریاست جمهوری که مشروعیت مرسی را تهدید می‌کند، ناکام مانده‌اند.
بنابر این گزارش جماعت اخوان‌المسلمین به برگزاری تظاهرات میلیونی برای پاکسازی دستگاه قضایی اکتفا نکرده و تصمیم دارد چندین راهپیمایی میلیونی برای پاکسازی دستگاه‌ قضایی و نهادهای دولت از بازماندگان رژیم سابق بویژه دستگاه قضایی و پلیس و دیگر نهادهای دولت برگزار نماید زیرا دستگاه قضایی بزرگ‌ترین خطر برای انقلاب و حامی اول ضد انقلاب است بلکه بنا به گفته "محمد البلتاجی" از رهبران اخوان‌المسلمین تنها صدور دو حکم باقی است تا توطئه علیه انقلاب کامل شود و آن صدور حکم تبرئه مبارک و "العادلی" در قضیه قتل انقلابیون و اعتراض به برکناری مبارک از قدرت و مامور کردن شورای عالی نیروهای مسلح به اداره امور کشور است.
بر پایه این گزارش، حزب آزادی و عدالت طی چند روز آینده از طریق دولت طرح‌ های قانونی به مجلس شورا برای پاکسازی نهادهای دولت از بازماندگان رژیم مبارک و کاهش سن بازنشستگی قضات به 65 سال و تلاش برای بازسازی وزارت کشور و برکناری تمامی عناصر وابسته به حبیب العادلی وزیر کشور دوره مبارک، ارائه خواهد کرد.
در همین راستا برخی منابع نیز از رایزنی جماعت اسلامی با تعدادی از گروه‌ های اسلامی و ملی برای برگزاری تظاهرات میلیونی علیه ضد انقلاب، انجام می‌دهد و پس از آن نیز تظاهرات میلیونی پاکسازی دستگاه قضایی برگزار خواهد شد و احتمالا جریان‌های اسلام‌گرا چندین تظاهرات میلیونی برای مقابله با تلاش‌ های بازماندگان مبارک برای بازگشت به صحنه مصر، برگزار نمایند.
در همین رابطه مهندس "صالح جاهین" وکیل موسسه حزب اسلامی شاخه سیاسی جماعت الجهاد در اظهاراتی گفت که اکتفا کردن به تظاهرات میلیونی روز جمعه برای مبارزه با بازماندگان مبارک کافی نیست و ما به برگزاری تظاهرات‌های میلیونی دیگر برای پاکسازی نهادهای دولت از بازماندگان مبارک و مقابله با ضد انقلاب نیاز داریم. وی افزود که اکتفا کردن تنها به یک تظاهرات میلیونی هرگز اهداف مورد نظر را محقق نخواهد کرد.

• جمعیت الجهاد مصر اخبار مربوط به فراخواندن اعضای ارشد این گروه به ظن ارتباط با القاعده از سوی پلیس فدرال آمریکا را تکذیب کرد.
جمعیت الجهاد مصر با اشاره به تحقیق پلیس فدرال آمریکا در خصوص انفجار های اخیر در بوستون تاکید کرد، اخبار مربوط به فراخواندن اعضای ارشد این گروه و کسانی را که در دهه گذشته با القاعده در ارتباط بودند، صحت نداشته و بی اساس است. این در حالی است که گفته می شود پلیس فدرال آمریکا سرگرم تحقیق در مورد گروه موسوم به هسته های نرم القاعده و ارتباط آن با انفجارهای اخیر در آمریکا است.
"مجدی سالم" مشاور حقوقی جمعیت الجهاد و گفت: هیچ یک از اعضای ارشد این گروه از سوی مراجع امنیتی و رسمی برای تحقیقات و بازجویی در ارتباط با اتهام های مربوط به دست داشتن در انفجارهای اخیر در آمریکا فراخوانده نشده اند.
وی تاکید کرد که نهاد ریاست جمهوری و نهادهای امنیتی مصر باید در خصوص اخبار مربوط به حضور هیئت امنیتی آمریکایی در مصر برای تحقیق در خصوص هسته های نرم القاعده، موضع رسمی اتخاذ کند.
سالم در توضیح این مطلب افزود، چنین اتهاماتی بی اساس و فاقد هرگونه دلیل و سند است و آمریکا نیز تاکنون هیچ دلیلی مبنی بر دست داشتن هیچ تبعه مصری در این حوادث دریافت نکرده است بنابراین اجازه انجام تحقیق و بازجویی آمریکایی ها از مصری‌ها به مثابه نقض حاکمیت مصر و ادامه سیاست های رئیس جمهور مخلوع و به عبارت دیگر وابستگی به آمریکا است.
وی فاش کرد که نهادهای امنیتی مصری پیش از این با درخواست آمریکا برای انجام تحقیقات از مصری ها مخالفت کرده و اجازه نداد هیچ یک از نمایندگان سفارت آن در قاهره دست به چنین اقدامی بزند.
سالم تاکید کرد که باید چنین مواضعی از سوی مصر در قبال آمریکا ادامه یابد زیرا این مواضع با حاکمیت ملی و انقلاب عظیم مردم تناسب دارد.
وی همچنین یادآور شد که بنابر گزارش های موجود، تحقیقات اولیه آمریکا حاکی از دست داشتن گروه های افراطی آمریکایی در انفجارهای اخیر شهر بوستون است.

• یک کارشناس اقتصادی در مرکز مطالعات سیاسی الاهرام مخالفت خود را با هرگونه وام گرفتن مصر از خارج از جمله دریافت قرض از قطر اعلام کرد..
"احمد السید النجار" کارشناس اقتصادی در مرکز مطالعات سیاسی الاهرام، مخالفت خود را با دریافت هرگونه کمک یا وام خارجی از سوی قطر یا صندوق بین المللی پول به ویژه کمک های مشروط چه شروط سیاسی و چه اقتصادی اعلام کرد.
وی تصریح کرد، کمک هایی که هدف از آن تسلیم کردن دولت ها است، غیر قابل قبول بوده و به نفع مردم نخواهد بود و این اقدام شبیه شرط صندوق بین المللی پول برای کمک به مصر است که از آن تحت عنوان سیر کردن فقیران یاد کرده است.
النجار با ابراز نگرانی از وضعیت نابسامان اقتصادی به ویژه نحوه برخورد دولت با بحران اقتصادی و شروطی که صندوق بین المللی پول برای کمک به مصر مطرح کرده است، اظهار داشت، این وضعیت بر فقرا و قشر کم در آمد و طبقه متوسط تاثیر بدی خواهد داشت زیرا منجر به افزایش قیمت کالاهای اساسی و نیز سوخت و افزایش مالیات خواهد شد.
 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶