نگاه آفران > آفران: تحولات مصر (41)

آفران: تحولات مصر (41)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۴/۲

تحولات مصر 41



وقایع مهم مصر از تاریخ 20/3/92 تا 27/3/92


• رئیس جمهور مصر در پیامی آشکار به اتیوپی درباره احداث سد النهضه تاکید کرد که اگر یک قطره از آب نیل کم شود، خون‌های ما جایگزین آن خواهد شد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد مرسی" طی سخنانی در کنفرانسی که درباره حقوق آب مصر در شهر نصر برگزار شد، گفت: قضیه آب‌های نیل فراتر از همه اختلافات سیاسی و حزبی است.
وی افزود، درباره یک قضیه سرنوشت‌ساز که فراتر از همه منافع شخصی است، سخن می‌گویم و قضیه مربوط به رود نیل است که به زندگی همه ما وابسته است و سرنوشت فرزندان مصر با آن گره خورده است.
مرسی تاکید کرد که ملت مصر امروز با وجود همه چالش‌ها پیروز می‌شود و همه آنچه که در اطراف ما در منطقه و جهان و داخل مصر می‌گذرد و اتفاقات سال ‌های گذشته تلاشی برای خارج کردن مصر از معادله تاثیرگذاری در این منطقه است.
وی اظهار داشت: این نخلی که امروز با آب نیل آبیاری می‌شود اگر یک قطره از نیل کم شود، خون‌های ما جایگزین آن خواهد بود.
اتیوپی اخیرا در اقدامی ناگهانی تغییر مسیر رود نیل آبی با هدف احداث سد النهضه را آغاز کرده است که به گفته کارشناسان تاثیرات منفی بر سهم آب مصر از رود نیل و کشاورزی این کشور خواهد داشت.

• رئیس جمهور مصر دوشنبه (92.03.20) با صدور فرمان ریاست جمهوری "عدلی منصور" را به عنوان رئیس دادگاه عالی قانون اساسی برگزید.
به گزارش خبرگزاری الشروق، "محمد مرسی" در اقدامی که به طور ضمنی به هرگونه حرف و حدیث درباره احتمال صدور قانون کاهش سن بازنشستگی در آینده نزدیک پایان می‌دهد، مستشار قضایی عدلی منصور را به عنوان رئیس دادگاه عالی قانون اساسی انتخاب کرد.
بر اساس این گزارش عدلی منصور از اول جولای رسما سمت خود را عهده‌دار می‌شود و جانشین "ماهر البحیری" که 30 ژوئن به سن بازنشستگی می‌رسد، خواهد شد.
مرسی همچنین طی فرمانی "رجب عبدالحکیم سلیم" رئیس کنونی کمیسیون دادگاه را به عنوان معاون رئیس دادگاه برگزید و اعضای 11 نفره این کمیسیون را بر اساس قانون اساسی جدید و مطابق با نظر مجمع عمومی دادگاه تغییر داد.
مجمع عمومی دادگاه روز 19 می گذشته جلسه‌ای تشکیل و تصمیم گرفت دو نفر را به رئیس جمهور به منظور انتخاب آن ها در سمت جدید معرفی نماید.
بر اساس آخرین تعدیل صورت گرفته در قانون دادگاه که در ژوئن سال 2011 صادر شد، صلاحیت تعیین رئیس دادگاه و اعضای جدید آن به مجمع عمومی دادگاه اعطا شد.

• نخست ‌وزیر مصر تاکید کرد که بررسی‌های انجام شده، نشان می‌دهد در صورت تکمیل احداث سد النهضه، مصر با خطرات زیادی مواجه خواهد شد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "هشام قندیل" در جلسه مجلس شورای مصر که به ریاست "احمد فهمی" به منظور بررسی بحران احداث سد النهضه برگزار شد، گفت که اتیوپی بررسی ‌های شفافی درباره احتمال فروپاشی سد انجام نداده است و ما درخواست می‌کنیم که پس از احداث سد این بررسی‌ها انجام شود زیرا در صورت فروریختن سد خطرات زیادی سودان را تهدید می‌کند.
قندیل همچنین تاکید کرد که بیشتر نگرانی‌ها به خاطر عدم روشن بودن دیدگاه اتیوپی درباره خطرات این سد است و به همین دلیل ما توقف احداث آن را خواستار هستیم اما مصر منتظر کشورهای دیگر برای انجام تحقیقات نمی‌ماند و ما کارشناس و بررسی‌های تحلیلی درباره این سد را در اختیار داریم و مصر می‌تواند به اتیوپی درباره این موضوع نظر کارشناسی دهد.
وی اشاره کرد که اتیوپی با تغییر مسیر رود نیل دست به اقدام پیشدستانه زده است اگرچه این امر ممکن است خطرات یا آثار منفی بر مصر نداشته باشد.
نخست‌وزیر مصر در ادامه تصریح کرد که احداث چنین پروژه عظیمی با این روش چالش آشکاری برای مصر است و این در حالی است که مصر از حقوق ملت خود در آب های رود نیل کاملا آگاه است و برای ارائه کمک ‌های فنی و مالی به کشورهای حوزه رود نیل با وجود همه شرایط دشوار کنونی کشور، آمادگی دارد اما هرگز اجازه نمی‌دهد که امنیت ملی آن به خطر بیفتد.

• منابع امنیتی مصر گزارش دادند که افراد ناشناس یک افسر از یگان مبارزه با تروریسم را در استان شمال سینا به قتل رساندند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، "محمد سید عبدالعزیز ابوشقره" افسر مصری از یگان مبارزه با تروریسم بین‌المللی در دستگاه امنیت ملی شمال سینا در اثر تیراندازی از سوی افراد ناشناس در شهر العریش کشته شد.
منبع امنیتی مصر گفت که این افسر با یک خودروی ویژه دستگاه امنیت ملی در خیابان اصلی شهر العریش در حال حرکت بود که از سوی افراد مسلح ناشناس هدف حمله قرار گرفته و در جا کشته شد.
شاهدان عینی گفتند که مهاجمان خودروی ابوشقره را تصرف کرده و فرار کردند. شمال سینا به دنبال این حادثه شاهد آماده‌باش امنیتی ارتش است و گشتی‌های امنیتی و ایست‌های بازرسی در آن را افزایش داده‌اند.

• منابع صهیونیستی گزارش دادند که واشنگتن، مصر را به دستگاه‌ های پیشرفته به منظور ممانعت از قاچاق سلاح در سینا تجهیز کرده است.
به گزارش، سایت صهيونيستي «والا» گزارش داد که نسخه‌‌ای از گزارش صادره از وزارت خارجه آمریکا را بدست آورده است که نشان می‌دهد آمریکا به مصر برای تامین امنیت مرزهای خود با غزه کمک می‌کند.
بر اساس این گزارش، واشنگتن دستگاه‌های پیشرفته به مصر ارائه کرده تا جلوی عملیات قاچاق سلاح از ایران به نوار غزه از طریق شبه جزیره سینا و کانال سوئز را بگیرد.
در این گزارش آمده است که وزارت خارجه آمریکا تلاش‌های قاهره برای تامین امنیت مرزهایش را ستود.
ارتش مصر به دنبال وقوع حوادثی در سینا از جمله کشته شدن 16 سرباز مصری توسط افراد ناشناس در رفح در سال گذشته، عملیات‌های امنیتی در شبه جزیره سینا را به منظور مبارزه با مجرمان و گروه ‌های مسلح آغاز کرده است و در همین راستا اقدام به تخریب تونل‌های واقع در مرز غزه با هدف جلوگیری از قاچاق سلاح کرد.

• سخنگوی رسمی اخوان‌المسلمین با اشاره به اینکه جماعت به دور از رسانه‌‌ها نشست‌هایی را با نیروهای ملی جهت دستیابی به تفاهم برگزار می‌کند، تاکید کرد روز 30 ژوئن برای اخوان‌المسلمین روز آغاز دومین سال ریاست جمهوری "محمد مرسی" است.
"احمد عارف"، سخنگوی رسمی جماعت اخوان المسلمین مصر اعلام کرد که روز 30 ژوئن آینده (92.0409) که نیروها و جریان‌های معارض مصری در آن اعضای خود را به تظاهرات و تحصن برای سرنگونی "محمد مرسی"، رئیس جمهوری مصر فرا خوانده‌اند، تاکنون مورد بحث و مناقشه گروه‌ها و نیروهای حامی و طرفدار مرسی قرار نگرفته تا در خصوص برگزاری تظاهراتی در حمایت از رئیس جمهوری مصر با یکدیگر به توافق برسند.
سخنگوی رسمی جماعت اخوان المسلمین مصر در ادامه افزود: ما به عنوان بخشی از جماعت اخوان المسلمین و عضو این جماعت روز 30 ژوئن را به عنوان دومین سال آغاز ریاست جمهوری محمد مرسی به شمار می‌آوریم و تلاش داریم تا واقعیت‌های جاری و موجود در کشور را برای مردم آنگونه که هست بیان کنیم.
عارف در ادامه گفتگوی خود از دیدار "خیرت الشاطر"، از رهبران جماعت اخوان المسلمین با "عمرو موسی" در منزل "ایمن نور" سخن گفت که به درخواست اخوان المسلمین صورت گرفت و این دیدار به دور از رسانه‌ها و مطبوعات انجام شد.
سخنگوی رسمی جماعت اخوان المسلمین مصر تاکید کرد که این اولین دیدار بین رهبران جماعت اخوان المسلمین با رهبران نیروهای ملی مصر از جمله «جبهه نجات ملی» در نوع خود به شمار نمی‌آید و پیشتر نیز دیدارهایی به دعوت اخوان المسلمین برگزار شده بود.
وی تاکید کرد که هدف این دیدارها تبیین حقیقت و واقعیت بدون تحریف و ابهام است و در همین راستا دیدارهایی بین "سعد الکتاتنی" و "السید البدوی"، رئیس حزب الوفد و "بهاء الدین شعبان"، از رهبران جبهه نجات ملی برگزار شده بود که همگی به دور از رسانه‌ها انجام شده تا با جنجال مطبوعاتی و رسانه‌ای همراه نشود.

• دستیار دادستان کل مصر و رئیس دفتر فنی دادستان در واکنش به صدور حکم دادگاه مبنی بر آزادی "علا و جمال مبارک" اعلام کرد آن ها هرگز از زندان آزاد نخواهند شد.
به گزارش الموجز، "حسن یاسین" گفت که علاء و جمال بنا به 3 قضیه دیگر اعم از کسب درآمد نامشروع، کلاهبرداری از بورس و کاخ‌ های ریاستی و تصرف بیت‌المال در زندان باقی خواهند ماند.
دادگاه جنایی قاهره در جلسه‌ای پس از بررسی اتهامات مبارک، جمال و علاء، "حبیب العادلی" وزیر کشور مبارک و 6 تن از معاونانش و "حسین سالم" بازرگان فراری مصر در خصوص قتل انقلابیون و صادرات گاز به سرزمين هاي اشغالي، طی حکمی علاء و جمال را تبرئه و دستور آزادی آن ها را صادر کرد.
برخی منابع قضایی گفتند که دستگاه کسب درآمد نامشروع حبس 15 روزه احتیاطی علیه علاء صادر کرده و وی از امروز گذراندن این مدت را آغاز می‌کند و در صورتی که وکلای دفاع آن ها اعتراضی در این باره ارائه کنند دادستانی به آن رسیدگی خواهد کرد.
بر پایه این گزارش دادگاه همچنین محاکمه مجدد مبارک را به روز 6 جولای (15 تیر) موکول کرد. برگزاری محاکمه مجدد مبارک به دلیل صدور حکم اخیر دادگاه فرجام مصر مبنی بر تبرئه وی در قضیه قتل انقلابیون در جریان انقلاب 25 ژانویه برگزار می‌شود.

• سخنگوی رسمی ریاست جمهوری مصر تاکید کرد که ما هرگز اجازه نخواهیم داد به منافع شهروندان مصری آسیبی برسد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "عمر عامر" گفت که نهاد ریاست جمهوری از آزادی بیان و آزادی شهروندان برای بیان خواسته‌ ها و دیدگاه ‌های خود حمایت می‌کند.
وی درباره جمع‌آوری 15 میلیون امضا به منظور سلب اعتماد از "مرسی" توسط جنبش تمرد نیز اظهار داشت که مصر دولتی است که قانون در آن حکومت می‌کند.
عامر تصریح کرد که نهاد ریاست جمهوری در رأس قوه مجریه قرار دارد و امور را پیگیری می‌کند و در هر لحظه و هر روزی به منظور عدم اجازه به هیچ گونه تجاوز و یا آسیب رساندن به منافع شهروندان، آمادگی وجود دارد.
وی در خصوص موضوع سد النهضه اتیوپی نیز اظهار داشت که همه گزینه‌ها برای تعامل با آن بر روی میز است و تحرکات دیپلماتیک و مردمی وجود دارد.
وی هر گونه میانجی‌گری رژيم صهيونيستي و یا هر طرف دیگری برای حل بحران با اتیوپی را رد کرد و گفت که مصر همه ابزارهای لازم برای گفتگوی مستقیم با طرف اتیوپی را دارد.
اتیوپی در اقدامی ناگهانی تغییر مسیر رود نیل آبی با هدف احداث سد النهضه را آغاز کرده است که به اذعان کارشناسان تاثیرات منفی زیادی بر کشاورزی مصر و سهم آب آن خواهد داشت.

• سخنگوی رسمی نیروهای مسلح مصر گزارش صادره از سوی وزارت دفاع انگلیس درباره فروش سلاح‌های "اسرائیلی" به قاهر را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری سما، "احمد محمد علی" اعلام کرد که گزارش صادره از دفتر کار و مهارت ‌های وابسته به وزارت دفاع انگلیس درباره فروش سلاح به مصر که روزنامه صهیونیستی هاآرتص آن را منتشر کرد، صحت ندارد.
در این گزارش آمده بود که مصر، امارات عربی متحده، مغرب، الجزایر و پاکستان مابین سال‌های 2008 تا 2012 از رژیم صهیونیستی سلاح‌های جنگی و تجهیزات پیشرفته شامل هواپیماهای بدون خلبان، سیستم‌های رادار، ناوبری نظامی و سیستم‌های دید در شب خریداری کرده‌اند.
"محمد علی" در صفحه فیس‌بوک خود نوشت که نیروهای مسلح مصر ضوابط قاطعی در اجرای برنامه‌های تسلیحاتی ویژه خود دارند که شامل رعایت آنچه «امنیت محصول» نامیده می‌شود، است که هیئت تسلیحات و شاخه ‌های اصلی نیروهای مسلح به اجرای آن و پایبندی به این ضوابط در زمان عقد قراردادها و تحویل گرفتن سلاح‌ها ملزم هستند.
وی از همگان خواست تا به تصمیماتی که نهاد نظامی برای تامین امنیت قراردادهای تسلیحاتی اتخاذ می‌کند، اعتماد کنند و به اطلاعات غلطی که هدف آن نابودی امنیت و ثبات نیروهای مسلح و بی‌اعتماد کردن ملت بزرگ مصر به ارتش ملی خود است، اعتنا نکنند.


• منابع مصری از طرح جامع امنیتی برای تعامل با تظاهرات علیه رئیس جمهور این کشور در روز 30 ژوئن (9 تیر) خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، مسئولان مصری گفتند که یک طرح جامع امنیتی برای تعامل با تظاهرات روز 30 ژوئن (9 تیر) که گروه‌های سیاسی علیه "محمد مرسی" تجمع خواهند کرد، تدارک دیده شده است.
در همین رابطه "محمد ابراهیم" وزیر کشور اعلام کرد که نقش پلیس منحصر به تامین امنیت تاسیسات مهم و حیاتی به عنوان مایملک ملت فلسطین است تا معترضان آسیبی به آن ها نرسانند.
وی اشاره کرد که نیروهای پلیس نسبت به همه جریان ‌ها و گروه ‌های سیاسی مختلف در کشور بی‌طرف هستند. 30 ژوئن (9 تیرماه) همزمان با سالروز به قدرت رسیدن مرسی، گروه‌های سیاسی مخالف وی تصمیم دارند با برگزاری تظاهرات گسترده، برکناری وی از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را خواستار شوند.

• وقوع درگیری بین موافقان و مخالفان وزیر فرهنگ مصر در مقابل وزارت فرهنگ این کشور در حی الزمالک واقع در قاهره، باعث زخمی شدن چند نفر از نیروهای پلیس و معترضان شد.
به گزارش الجزیره، برخی منابع وزارت بهداشت اعلام کردند که در درگیری بین موافقان و مخالفان "علاء عبدالعزیز" وزیر فرهنگ مصر، دو سرباز زخمی شده و به بیمارستان پلیس منتقل شدند و همچنین تعدادی از معترضان نیز زخمی شده و به بیمارستان ‌های نزدیک محل درگیری برای درمان انتقال یافتند.
بر اساس این گزارش پس از چند ساعت درگیری، نیروهای امنیتی موفق شدند معترضان را پراکنده کرده و به درگیری خاتمه دهند.
ده‌ها نفر از موافقان وزیر فرهنگ روز گذشته به سمت مقر وزارت فرهنگ حرکت کردند تا حمایت خود را از سیاست ‌های وزیر در خصوص مبارزه با فساد موجود در این وزارتخانه اعلام کنند در حالی که ده‌ها نفر از معارضان وزیر در انتظار آن ها بودند که برکناری وی را خواستار شده و معتقدند که وی از زمان عهده‌داری این منصب، سعی در اخوانی کردن وزارت فرهنگ را دارد.
بر پایه این گزارش دو طرف شعار می‌دادند و موافقان وزیر علیه فساد و مخالفان وی نیز علیه اخوان‌المسلمین شعار می‌دادند که در نهایت نیز به کتک کاری و درگیری با سنگ منجر شد و پلیس نیز برای پراکنده کردن آن ها مداخله کرده و موافقان از مکان درگیری پراکنده شدند اما مخالفان همچنان در آنجا تحصن کرده‌اند.
از زمانی که عبدالعزیز به عنوان وزیر فرهنگ تعیین شده است، اصلاحاتی را در تعدادی از نهادهای وابسته به این وزارتخانه از جمله تغییر مسئولان هیئت‌ عمومی نویسندگان، خانه موسیقی و دار الکتب انجام داده است که انتقاد تعدادی از شخصیت‌های فرهنگی و فنی را به دنبال داشته است و این در حالی است که وی اعلام کرده که تصمیم دارد وزارتخانه را از انحصار عده‌ای درآورد و همچنان به اجرای اصلاحات ادامه خواهد داد.

• "نایف حواتمه" دبیرکل جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین و هیئت همراه وی با رهبر اخوان‌المسلمین در دفتر وی در المقطم دیدار کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، حواتمه و هیئت همراه وی در دیدار با "محمد بدیع" تلاش‌ های تاریخی صورت گرفته برای آزادی فلسطین از زمان بوجود آمدن قضیه فلسطین و ضرورت یکی شدن تلاش‌ ها و گروه‌ ها برای یاری این قضیه را بررسی کردند.
بدیع در این دیدار بر چندین اصول مربوط به قضیه فلسطین از جمله ضرورت وحدت فلسطینیان، تحقق آشتی در سریع‌ترین زمان ممکن و حفاظت از حقوق تاریخی فلسطینیان تاکید کرد.
وی تصریح کرد که قضیه فلسطین قضیه محوری برای اخوان‌المسلمین است و شهید «حسن البنا» شهید فلسطین است و تلاش‌ها برای یاری قضیه فلسطین ادامه دارد و با وجود سرگرم شدن ملت‌ها به امور داخلی خود اما دست از حمایت از فلسطین برنخواهند داشت.

• دبیرکل سازمان ملل متحد با رئیس جمهور مصر تلفنی گفتگو و تعدادی از موضوعات منطقه‌ای از جمله بحران سوریه و تحولات اخیر مربوط به روابط مصر و اتیوپی را بررسی کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، ریاست جمهوری مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد که بان کی‌مون" در تماس تلفنی با "محمد مرسی" تلاش‌های مصر در خصوص روند تحول دموکراتیک و تحرکات منطقه‌ای را ستود.
مرسی و بان‌کی مون همچنین اوضاع سوریه را بررسی و بر مسئولیت جامعه جهانی در اتخاذ اقدامات لازم درباره توقف خونریزی‌ها در سوریه تاکید کرده و اصول مصر در خصوص تمامیت ارضی سوریه و آغاز روند سیاسی تضمین‌کننده انتقال سازماندهی‌شده قدرت در سوریه را مورد تاکید قرار دادند.
بر اساس این گزارش مرسی در این تماس تلفنی بر حمایت مصر از تلاش‌های مربوط به برگزاری کنفرانس ژنو 2 در نزدیک‌ترین زمان ممکن تاکید کرد و گفت که مصر طرح خود را در این کنفرانس ارائه می‌کند.
بان‌کی مون نیز تلاش‌های مصر و طرح ابتکاری آن برای حل بحران سوریه در چارچوب سیاسی را ستود و تاکید کرد که سازمان ملل برای عمل به مسئولیت خود و هماهنگی با همه طرف‌ها برای پایان دادن به این بحران و موفقیت ژنو 2 تلاش می‌کند.
دو طرف همچنین گزارش کمیته سه‌جانبه مربوط به ارزیابی آثار سد النهضه اتیوپی را مورد بررسی قرار داده و مرسی تصریح کرد که مصر از توسعه اقتصادی همه کشورهای آفریقایی و کشورهای حوزه رود نیل به گونه‌ای که به نفع همه باشد و به منافع آبی مصر لطمه نزند، حمایت می‌کند.
اتیوپی در اقدامی ناگهانی تغییر مسیر رود نیل آبی با هدف احداث سد النهضه را آغاز کرده است که به گفته کارشناسان بر سهم آب مصر و کشاورزی آن تاثیرات منفی زیادی خواهد داشت.

• نخست‌وزیر مصر با اشاره به اینکه احداث پروژه‌های توسعه‌ای نیل حق اتیوپی است، تأکید کرد که ما خواهان حل قضیه سد النهضه به سود دو طرف هستیم.
"هشام قندیل" در مصاحبه با شبکه سی ان ان گفت: دولت مصر گزارش ‌های اتیوپی مبنی بر اینکه احداث سد النهضه آسیبی به سهم مصر نمی‌رساند، در دست بررسی دارد و ما حقوق مربوط به احداث پروژه‌های توسعه‌ای نیل را درک می‌کنیم اما حرف ما این است که این قضیه به گونه‌ای که به سود دو طرف باشد، حل گردد.
وی اظهار داشت: آنچه نخست‌وزیر اتیوپی در سال 2011 گفت، این بود که پروژه سد النهضه بر روی رود نیل هرگز از سهم آب مصر حتی به اندازه یک لیوان کم نمی‌کند و اکنون ما نیز خواهان مطالعات و طرح‌هایی برای اثبات این نظریه هستیم.
قندیل اشاره کرد که تیم سه‌جانبه تحقیقات متشکل از مصر، سودان و اتیوپی به این نتیجه رسیده‌اند که اتیوپی تحقیقات و مطالعات لازم به منظور اطمینان از اینکه این پروژه بر سهم آب مصر تاثیر نمی‌گذارد، انجام نداده است.
نخست‌وزیر مصر در ادامه اظهار داشت: ما این ارقام و بررسی‌ها را با دولت اتیوپی مورد بررسی قرار خواهیم داد و در همین راستا وزیر خارجه مصر اواخر ماه جاری به اتیوپی می‌رود و ما اصرار داریم که این قضیه به گونه‌ای که به سود دو طرف باشد، حل گردد.
وی اشاره کرد که 98 درصد نیازهای آبی مصر از رود نیل تامین می‌شود و در صورتی که این رود را از مصر بگیرند، جفایی در حق مصر خواهد بود.
اتیوپی اخیرا در اقدامی ناگهانی تغییر مسیر رود نیل آبی را با هدف احداث سد النهضه آغاز کرده است که به گفته کارشناسان احداث این سد تاثیرات منفی زیادی بر سهم آب مصر از رود نیل و بخش کشاورزی آن خواهد داشت.

• دبیرکل جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین که در رأس هیئتی از این جبهه به قاهره سفر کرده است، با رئیس دستگاه اطلاعات مصر دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "نایف حواتمه" و هیئت همراه وی در دیدار با "رأفت شحاته" اوضاع فلسطین بویژه پرونده آشتی و تحولات سیاسی را بررسی کرد.
حواتمه پس از این دیدار گفت که از شحاته درخواست کرده است تا مصر ایفای نقش خود را برای پایان دادن به دودستگی‌ها و تحقق وحدت ملی از طریق اجرای توافق ملی امضا شده در قاهره و دیگر توافقات فلسطینیان، ازسر گیرد.
وی افزود که پیشنهادات جدیدی برای پایان دادن به دودستگی‌ها مبنی بر اعلام تشکیل دولت واحد فلسطینی به جای دولت تشکیلات خودگردان و حماس در غزه و نیز سازوکارهایی برای بازسازی موسسات تشکیلات خودگردان و سازمان آزادی‌بخش ارائه کرده است.
وی تصریح کرد که طرف مصری بر نظارت قاهره بر گفتگوی فلسطینیان برای تسریع روند پایان دادن به دودستگی‌ها و اعلام دولت واحد ملی به ریاست "محمود عباس" ادامه خواهد داد.
حواتمه همچنین اظهار داشت که قطعنامه سازمان ملل مبنی بر به رسمیت شناختن دولت فلسطین در مرزهای سال 1967 به پایتختی قدس اشغالی که در تاریخ 29 نوامبر 2012 صادر شد، اساس سیاسی و قانون بین‌المللی برای راه‌حل‌های سیاسی و مذاکرات فلسطینی-صهيونيستي به منظور برون رفت از دایره مذاکرات بیهوده است که طی 20 سال گذشته به بن‌بست رسیده است.

• وزیر امور خارجه مصر که به یونان سفر کرده است با رئیس‌جمهور این کشور دیدار و تحولات منطقه و بحران سوریه را بررسی کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد کامل عمرو" در دیدار با "کارولوس پاپولیاس" روابط دوجانبه بین مصر و یونان و اهتمام مشترک به تقویت این روابط در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و تجاری و نیز همکاری در زمینه گردشگری را بررسی کرد.
در این نشست دو طرف به بررسی تحولات سوریه پرداخته و در مورد اهمیت تشدید تلاش‌ های مشترک برای دستیابی به راه‌حل سریع بحران در این کشور به گونه‌ای که تمامیت ارضی سوریه و بافت جامعه آن حفظ شود، تاکید کردند.
طرفین در این نشست همچنین پرونده‌ فلسطین را مورد بررسی قرار دادند و عمرو در همین راستا از مواضع یونان در حمایت از فلسطین در محافل مختلف و سازمان‌های بین‌المللی بویژه سازمان ملل، یونسکو و غیره قدردانی کرد.

• سخنگوی رسمی نیروهای مسلح مصر تاکید کرد که مداخله نظامی در قضیه مربوط به سد النهضه اتیوپی هنوز زود است.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، سرهنگ "احمد محمد علی" گفت که سخن گفتن درباره اقدام نظامی برای حل قضیه سد النهضه اتیوپی در حال حاضر هنوز زود است. وی اظهار داشت: دولت مصر ابزارهای قدرتمند سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و اطلاعاتی برای حل این قضیه در اختیار دارد.
"محمد مرسی" رئیس جمهور مصر در تاریخ 10 ماه جاری میلادی تاکید کرد که همه گزینه‌ها برای تعامل با سد النهضه و دفاع از منافع مصر بر روی میز است اما در عین حال وی به جنگ دعوت نمی‌کند.
قرار است "محمد کامل عمرو" وزیر خارجه مصر برای بررسی موضوع سد النهضه به زودی به اتیوپی سفر کند.
از سوی دیگر رئیس کمیساریای اتحادیه آفریقا از مصر و اتیوپی خواست تا برای دستیابی به راه‌حل اختلافات دو کشور بر سر سد النهضه با یکدیگر مذاکره کنند.

• معاون وزیر امور خارجه آمریکا که به قاهره سفر کرده است با نخست‌وزیر و مدیر دفتر وزیر خارجه مصر دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش رسانه‌های خبری مصر، "وندی شرمن" که در سفری چند روزه به قاهره سفر کرده است با "هشام قندیل" نخست‌وزیر مصر دیدار و تحولات منطقه و راهکارهای تعامل با تحولات سوریه را بررسی کرد.
قندیل در این دیدار برنامه اصلاحات اقتصادی و اجتماعی دولت مصر و پروژه‌های توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری و همچنین طرح‌های مربوط به جذب سرمایه‌گذاران خارجی را مورد بررسی قرار داد.
شرمن همچنین با "ایهاب فوزی" مدیر دفتر وزیر خارجه مصر دیدار و موضوعات دارای اهتمام مشترک بویژه روابط دوجانبه مصر و آمریکا و اوضاع منطقه از جمله پرونده سوریه، لبنان، آشتی ملی فلسطینیان و روند سازش بین فلسطینیان و اشغالگران قدس را بررسی کرد.
وی همچنین با "نبیل العربی" دبیرکل اتحادیه عرب دیدار کرد و دو طرف در این دیدار به بررسی اوضاع منطقه و تحولات سوریه پرداختند.

• همزمان با دعوت گروه‌های معارض "محمد مرسی" رئیس ‌جمهور مصر برای برگزاری تظاهرات علیه وی، احزاب حامی مرسی نیز برای برگزاری تظاهرات در حمایت از وی در روز ۲۱ ژوئن (92.03.31) فراخوان دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، احزاب حامی مرسی از جمله حزب «آزادی و عدالت» شاخه سیاسی جماعت اخوان‌المسلمین برای برگزاری تظاهرات در روز 21 ژوئن در قاهره فراخوان دادند.
بر اساس این گزارش حزب آزادی و عدالت در سایت اینترنتی خود نوشت: احزاب اسلامی تصمیم دارند روز جمعه 21 ژوئن تظاهرات میلیونی در مقابل مسجد رابعه العدویه در شمال قاهره با شعار «حمایت انقلاب» و «خشونت نه» برگزار کنند.
این احزاب همچنین تاکید کردند امضاهایی که جنبش تمرد به منظور درخواست برکناری مرسی جمع ‌آوری می‌کند، فاقد ارزش است.
جنبش موسوم به «تمرد» (شورش) از مصری‌ها خواسته است تا در روز 30 ژوئن همزمان با سالروز عهده‌داری ریاست جمهوری مرسی علیه وی تظاهرات کرده و برکناری مرسی از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را خواستار شوند.

• رئیس حزب مصر دموکراتیک و از رهبران بارز جبهه نجات ملی معارض این کشور گفت که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته آینده با تعدادی از چهره‌‌های معارض مصر دیدار می‌کند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد ابوالغار" گفت که "کاترین اشتون" درخواست دیدار با تعدادی از روسای احزاب و چهره‌های معارض مصر را کرده است و این احزاب نیز با درخواست وی موافقت کرده‌اند.
وی افزود که دیدار روسای احزاب معارض مصر با اشتون در روز 19 ژوئن (29 خرداد) انجام خواهد شد.
ابوالغار اظهار داشت که این دیدار به منظور بررسی تحولات اوضاع سیاسی همزمان با دعوت احزاب برای برگزاری تظاهرات 30 ژوئن (92.04.09) علیه "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر، صورت می‌گیرد.
جنبش موسوم به «تمرد» (شورش) از مصری‌ها خواسته است تا در روز 30 ژوئن همزمان با سالروز عهده‌داری ریاست جمهوری مرسی علیه وی تظاهرات کرده و برکناری مرسی از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را خواستار شوند.

• یکی از رهبران جماعت اخوان المسلمین مصر با غیرممکن خواندن پذیرش درخواست گروه‌های معارض مصری جهت برگزاری انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری در این کشور تأکید کرد، این اقدام کشور را وارد هرج و مرج می‌کند.
"جمال حشمت"، یکی از رهبران جماعت اخوان المسلمین مصر و عضو مجلش شورا و رهبری این جماعت تاکید کرد که ما حق مردم مصر در برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز و بیان دیدگاه‌ها و مواضع خود را به رسمیت می‌شناسیم، اما به شرط آنکه این راهپیمایی‌ها به امنیت افراد و جامعه و تاسیسات عمومی و خصوصی لطمه وارد نکند.
"حشمت" همچنین تاکید کرد که جماعت اخوان المسلمین هیچ‌گاه نمی‌پذیرد که برای تظاهرات روز 30 ژوئن به پوششی و توجیهی سیاسی برای خشونت‌ها و هرج و مرج در کشور تبدیل شود.
این عضو جماعت اخوان المسلمین مصر در ادامه درخواست برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش از موعد و پافشاری بر آن را امری غیر ممکن دانست که امکان پاسخگویی به آن وجود ندارد، چراکه موجب بروز هرج و مرج و خشونت در کشور خواهد شد.
وی افزود: اگر به این خواسته‌ها و مطالبات پاسخ داده شود و "محمد مرسی" از ریاست جمهوری کناره‌گیری کند، این سوال پیش نمی‌آید که چه کسی جای وی را خواهد گرفت تا با آرامش به اداره امور کشور بپردازد.
"حشمت" در تحلیلی بر اظهارات جماعت اسلامی و احزاب وابسته به جریان اسلامگرا که اعلام کرده بودند، با جان و روح خود از شریعت و دین حمایت خواهند کرد، گفت: تماس‌ها و ارتباطاتی بین احزاب اسلامگرا وجود دارد و ترتیباتی بین آن ها برای روز 30 ژوئن اتخاذ شده و همگی آن ها بر حمایت از شریعت و دین و باقی ماندن مرسی در سمت خود تا پایان دوره ریاست جمهوری‌اش تاکید دارند و اینکه انتخابات و نه خشونت و هرج و مرج تنها راه تغییر و تحول در جامعه و کشور مصر است.
نیروها و جریان‌های معارض مصری با دادن فراخوانی خواستار برگزاری تظاهراتی در میدان‌های مختلف مصر در روز ژوئن آینده جهت سرنگونی نظام و برگزاری انتخابات زود هنگام و لغو دستور قانون اساسی و مجلس شورای مصر شده‌اند.

• الازهر مصر در بیانیه‌ای با دعوت شماری از علمای دین از جمله «یوسف‌القرضاوی» رئیس اتحادیه علمای مسلمان مبنی بر دعوت به آنچه جهاد در سوریه خوانده بودند، مخالفت کرد.
به گزارش پایگاه العهد، الازهر مخالفت خود را با بیانیه تعدادی از علمای دین که در نشستی در قاهره آن را صادره کرده بودند، اعلام کرد.
شیخ "علی شمس" از علمای الازهر طی اظهاراتی در قاهره گفت که الازهر در بیانیه علمای دین موسوم به دعوت به جهاد در سوریه، شرکت نداشته و آن را امضا نکرده است.
برخی افراد همانند "محمد العریفی" و قرضاوی در بیانیه‌ای که به دعوت به جنگ طایفه‌ای شباهت دارد، خواستار قتل مسلمانان شده و به آنچه جهاد در سوریه خوانده شد، دعوت کردند.

• منابع مصری گزارش دادند که هیئت‌های فلسطینی به منظور بررسی آشتی ملی از طریق گذرگاه مرزی رفح وارد قاهره شدند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، منابعی در گذرگاه مرزی رفح گفتند که دو هیئت فلسطینی از نوار غزه از این گذرگاه عبور کردند تا در نشست‌ های قاهره به منظور بررسی آشتی ملی شرکت کنند.
یک منبع مسئول در این گذرگاه گفت که هیئت نخست به ریاست "عبدالسلام صیام" دبیرکل امور هیئت وزیران در دولت حماس و وزیر امور پارلمانی فلسطین به همراه 9 تن از هیئت آشتی بود و هیئت دوم نیز به ریاست "ماهر ابوصیحه" مدیرکل اداره گذرگاه‌ها و مرزها در نوار غزه به همراه 3 تن از اعضای هیئت آشتی بود.
از سوی دیگر منابع فلسطینی گزارش دادند که "خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی حماس فردا جمعه وارد قاهره می‌شود تا در نشست اعضای دفتر سیاسی این جنبش که با حضور "اسماعیل هنیه" معاون وی برگزار خواهد شد، شرکت نماید.
توافقنامه آشتی بین فتح و حماس از دو سال پیش در قاهره به امضا رسیده است اما تا کنون به دلیل کارشکنی‌های تشکیلات خودگردان فلسطین تحت فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی به اجرا درنیامده است. از جمله مفاد این توافقنامه تشکیل دولت وفاق ملی به ریاست «محمود عباس» و برگزاری انتخابات ریاستی و مجلس قانونگذاری است.

• خلبانان مصری پس از وعده وزیر هواپیمایی کشوری برای پاسخگویی به خواسته‌ های آن ها به اعتصاب خود در مقر شرکت هواپیمایی مصر پایان دادند.
به گزارش رسانه‌های خبری مصر، 150 خلبان در اعتراض به پائین بودن سطح حقوق خود و شرایط کاری دست به اعتصاب زدند.
بر اساس این گزارش خلبانان خواستار تعدیل لایحه مالی و اداری شرکت هواپیمایی کشوری مصر و برکناری مسئولان این شرکت هستند. بر پایه این گزارش اعتصاب این خلبانان پس از وعده مهندس "وائل المعداوی" وزیر هواپیمایی کشوری مبنی بر رسیدگی به خواسته‌های خلبانان و پاسخگویی به آن ها، خاتمه یافت.
یکی از خلبانان در این باره گفت که فعالیت خلبانان ازسر گرفته شد و قرار شد پروازهایی که به دلیل اعتصاب خلبانان به تاخیر افتاده بود، انجام شود.

• منابع خبری از تصمیم رئیس جمهور مصر برای قطع همه روابط با سوریه خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر اعلام کرد که کشورش همه روابط با سوریه را قطع خواهد کرد. بنا بر این گزارش، دولت مصر به کارکنان سفارت این کشور در دمشق دستور داده تا سوریه را ترک کنند. قاهره همچنین از دیپلمات‌های سوری خواسته تا از مصر خارج شوند.
علت این تصمیم هنوز اعلام نشده است.

• اقدام رئیس جمهور مصر مبنی بر اعلام قطع روابط همه جانبه با نظام سوریه، با استقبال صهیونیست‌ها مواجه شد.
به گزارش رسانه‌های خبری رژیم صهیونیستی به طور گسترده اظهارات "محمد مرسی" درباره قطع روابط با سوریه و خروج کاردار مصر از دمشق را پوشش داده و آن را ستودند. روزنامه صهیونیستی معاریو ضمن پوشش خبری اظهارات مرسی در این باره، این تصمیم مرسی را به منزله ضربه قوی به "بشار اسد" توصیف کرد.
این روزنامه همچنین انتقادات مرسی از حزب‌الله و مخالفت وی با آنچه دخالت آشکار حزب‌الله در امور سوریه خواند، ستود و این موضع را همان موضع صهيونيست ‌ها در قبال حزب‌الله برشمرد.
کانال دهم تلویزیون رژیم صهیونیستی با این عنوان که «مصر علیه سوریه و اسد شورید» گوشه‌هایی از اظهارات مرسی را پخش کرد همچنانکه کانال دوم تلویزیون این رژیم نیز با عنوان «مرسی علیه اسد» به پوشش خبری اظهارات وی پرداخت.
مرسی طی سخنانی در کنفرانس موسوم به «یاری سوریه» در قاهره، قطع کامل روابط دیپلماتیک با سوریه را اعلام کرد.
وی گفت: مصر از امروز تصمیم گرفت که تمامی روابط خود با نظام کنونی سوریه را قطع و سفارت سوریه در قاهره را تعطیل و کاردار مصر در دمشق را احضار نماید.

• رئیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که شبه جزیره سینا مشکلی برای این رژیم و یکی از چالش‌ های مصر است.
به گزارش خبرگزاری سما، "شیمون پرز" با اشاره به اینکه سینا مشکل مشترک رژيم صهيونيستي و مصر است، تاکید کرد که تل‌آویو با درخواست ارتش مصر برای استقرار نیروهای آن در سینا موافقت کرد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که نسبت به تلاش‌ های "جان کری" وزیر خارجه آمریکا برای ازسرگیری روند سازش خوش‌بین است اگر چه دشواری ‌هایی نیز در این باره وجود دارد اما باید در کنار کری ایستاد و از تلاش ‌های وی حمایت کرد.
پرز بار دیگر اشاره کرد که "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین صد در صد شریک صلح است و منازعه فلسطینی- صهيونيستي نیز حل‌شدنی است.
از سوی دیگر یک منبع مصری گفت که هماهنگی کامل با طرف صهيونيستي حتی پیش از ورود نیروهای مسلح مصر به سینا برای آزادسازی سربازان ربوده شده، وجود داشت.

• رئیس دادستانی عالی امنیت دولت مصر اعلام کرد که شخص متهم به جاسوسی برای رژیم صهیونیستی که در سینا دستگیر شد، اطلاعاتی درباره امنیت ملی مصر به این رژیم ارائه کرده است.
به گزارش رسانه‌های خبری مصر، "شادی البرقوقی" گفت که متهم به جاسوسی برای رژیم صهیونیستی که در سینا دستگیر شد از سال 2011 از طریق ایمیل جذب موساد شده است.
البرقومقی اظهار داشت که این متهم 39 ساله اطلاعات مهمی را درباره امنیت ملی مصر به رژيم صهيونيستي ارائه و در مقابل پول دریافت کرده است.
وی افزود که دستگاه اطلاعات مصر بسیاری از دیدارهای شخصی متهم با عناصر موساد در تعدادی از کشورهای خارجی مابین سال‌های 2012 و 2013 را رصد کرده است.
وی تصریح کرد که دادستانی عالی امنیت دولت این فرد را دستگیر و دستگاه‌های ارتباطات وی را مصادره کرد و این فرد در بازجوئی‌های اولیه به همه اتهامات اعتراف کرد و تحقیقات در این باره همچنان ادامه دارد.
بر اساس این گزارش این فرد مصری صاحب یک شرکت خصوصی است که ماهیت فعالیت آن مشخص نشده است و وی در سال 2011 جذب موساد شده است

• یک روزنامه‌نگار مصری در واکنش به اقدام رئیس جمهور این کشور مبنی بر قطع همه جانبه روابط با نظام سوریه تاکید کرد که ما انتظار داشتیم رئیس جمهور سفارت رژيم صهيونيستي در قاهره را تعطیل کند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "منی الشاذلی" روزنامه‌نگار و مجری برنامه «جمله مفید» اعلام کرد که اظهارات مرسی در کنفرانس موسوم به «یاری سوریه» در قاهره، اعلان جنگ علیه نظام سوریه و تظاهرات 30 ژوئن (9 تیر) است.
وی افزود، ملت مصر به قضیه سوریه اهتمام دارد و ملت آن را یاری می‌کند اما زمانی که این قضیه به درگیری با سلاح تبدیل شد نگرانی ملت از تجزیه سوریه تشدید گشت. وی تصریح کرد: رئیس جمهور درباره تعطیلی سفارت سوریه سخن گفت در حالی که همه ما تصور می‌کردیم وی تصمیم به تعطیلی سفارت رژيم صهيونيستي خواهد گرفت.

• معاون دبیر کل حزب سازندگی و توسعه شاخه جماعت اسلامی مصر تاکید کرد که "محمد مرسی" رئیس جمهور این کشور هرگز با خشونت از قدرت کناره‌گیری نخواهد کرد.
به گزارش الشروق، "جمال سمک" گفت: کسانی که تلاش می‌کنند با خون شهروندان و توانایی‌ها آن ها معامله کنند، ثبات مصر را نمی‌خواهند.
وی افزود که مرسی هرگز با خشونت از قدرت کناره‌گیری نخواهد کرد و ما نیز جایگزین پلیس نیستیم اما با آغوش باز در مقابل تجاوزات دفاع خواهیم کرد.
وی اشاره کرد که تظاهرات 21 ژوئن (92.03.31) مسالمت‌آمیز بوده و به برقراری ثبات در کشور دعوت می‌کند و همچنین برنامه‌های دیگری با مشارکت جریان ‌های مختلف اسلامی تدارک دیده شده است.
احزاب و جریان ‌های اسلامی حامی مرسی با هدف اعلام حمایت از وی برای برگزاری تظاهرات در روز 21 ژوئن فراخوان داده‌اند.
از سوی دیگر جنبش موسوم به تمرد (شورش) طی فراخوانی از مردم مصر خواسته است تا روز 30 ژوئن ( 9 تیر) همزمان با سالروز به قدرت رسیدن مرسی، تظاهرات گسترده در مقابل کاخ ریاست جمهوری برگزار و کناره‌گیری مرسی از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را خواستار شوند.

• حزب مصر قوی به ریاست "عبدالمنعم ابوالفتوح" اعلام کرد که در تظاهرات روز 30 ژوئن (9 تیرماه) به منظور درخواست برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و سلب اعتماد از "محمد مرسی" شرکت می‌کند.
به گزارش الشروق، حزب مصر قوی در بیانیه‌ای اعلام کرد که اعضای هیئت عالی این حزب تصمیم گرفتند که این حزب به تلاش ‌های خود و همکاری با همه گروه‌ های سیاسی برای حل بحران کنونی کشور ادامه دهد.
این حزب همچنین اعلام کرد که در تظاهرات روز 30 ژوئن که تعدادی از گروه‌ های سیاسی و احزاب معارض برای آن فراخوان داده‌اند، شرکت خواهد کرد.
حزب مذکور در بیانیه خود همچنین از مرسی خواست تا مسئولیت ‌پذیر بوده و در پاسخ به خواسته ‌های مشروع ملت کوتاهی نکند.
گروه ‌های سیاسی معارض "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر برای برگزاری تظاهرات گسترده در روز 30 ژوئن (9 تیرماه) همزمان با سالروز به قدرت رسیدن مرسی، فراخوان داده‌اند تا در این تظاهرات برکناری وی و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را خواستار شوند.
این در حالی است که احزاب و جریان‌های اسلامی حامی مرسی از جمله حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی اخوان‌المسلمین نیز برای برگزاری تظاهرات در حمایت از مرسی در قاهره در روز 21 ژوئن (31 خرداد) فراخوان داده‌اند.

• برخی منابع مصری از مرگ "حسنی مبارک" رئیس جمهور مخلوع مصر در بیمارستان زندان طره خبر دادند.
به گزارش «کل الوطن»، برخی منابع مصری گزارش دادند که مبارک در بیمارستان زندان طره مُرده این خبر به طور رسمی اعلام خواهد شد.
تعدادی از فعالان سایت‌های اجتماعی این خبر را ذکر و اشاره کردند که مبارک ساعاتی قبل مُرده است.
"طارق العوضی" عضو حزب مصر دموکراتیک در صفحه شخصی خود در فیس‌ بوک نوشت: اخبار موثق درباره مرگ مبارک در زندان طره وجود دارد و طی ساعات آینده خبر مرگ وی اعلام خواهد شد.
از سوی دیگر سایت "أنا آسف یاریس" بزرگ‌ترین سایت طرفدار مبارک در فیس‌بوک خبر مرگ مبارک را رد کرد.
در این سایت آمده است: ما تاکید می‌کنیم که مبارک در صحت کامل بسر می‌برد و از کاربران محترم می‌خواهیم که از منبع اطلاعاتی که درباره مبارک در سایت‌های اینترنت و سایت‌های اجتماعی منتشر می‌شود، اطمینان حاصل کنند.

• رئیس ‌جمهور مصر با اشاره به چالش‌های پیش روی این کشور، گروه‌های سیاسی را به همکاری و گفتگو فراخواند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد مرسی" گفت که ما با چالش‌ های بزرگی مواجه هستیم و تولید اساس خیزش است و ما برای حفظ امنیت و دستگیری مخلان امنیت تلاش خواهیم کرد.
وی افزود که ما با چالش ‌های بزرگ منطقه‌ای اعم از آب های رود نیل، یهودی ‌سازی قدس و مسئله سوریه مواجه هستیم که نیازمند همکاری همه است و باید مصر ثبات پیدا کند تا بتواند در مقابله با این چالش‌ها قدرتمند شود.
مرسی که در کنفرانس موسوم به «یاری سوریه» در قاهره سخن می‌گفت، اظهار داشت که همه این چالش ‌ها نیازمند ملت مصر برای تضمین ثبات ملت‌ های عربی و بازگرداندن حقوق آن هاست و از همه گروه ‌های سیاسی برای اتحاد درباره مسائل ملی که هیچ کس در مورد آن اختلافی ندارد از قبیل مسائل قدس، رود نیل و سوریه، دعوت می‌کنیم و تمایل داریم که معارضین نیز این ندای ما را پاسخ دهند.
وی تاکید کرد: من به کسانی که می‌گویند رئیس جمهور برای قبیله و عشیره خود سخنرانی می‌کند، می‌گویم که همه مصر و اهالی آن قبیله و عشیره من هستند و من از همه می‌خواهم که ندای مرا برای بررسی مسائل داخلی و منطقه‌ای پاسخ دهند.
پیش از این نیز مرسی در کنفرانس مربوط به بررسی قضیه سد النهضه، گروه‌های معارض را به آشتی ملی و گفتگو دعوت کرد اما جبهه نجات ملی بزرگ‌ترین جریان معارض در مصر با رد دعوت وی تاکید کرد که دعوت مرسی به آشتی ملی دیرهنگام است و تنها راهکار برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری است.

• رئیس‌جمهور مصر با صدور فرمانی ۱۷ استاندار جدید را که هفت نفر از آن ها از اعضای جماعت اخوان‌المسلمین هستند، تعیین کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، "محمد مرسی" طی فرمانی 17 استاندار جدید برای مصر تعیین کرد که 7 نفر از آن ها عضو جماعت اخوان‌المسلمین و یک نفر نیز عضو جماعت اسلامی است.
بر اساس این گزارش منتقدان مرسی معتقدند که دولت وی با تعیین حامیان و اعضای جماعت اخوان‌المسلمین در پست‌های دولتی، برای اخوانی کردن دستگاه‌ های دولت تلاش می‌کند.
از سوی دیگر سایت رسمی سخنگوی ریاست جمهوری مصر نوشت که بر اساس فرمان مرسی، "ماهر محمد بیبرس" استاندار بنی‌سویف که یک فرد مستقل است به عنوان استاندار اسکندریه و "طارق المهدی" عضو سابق شورای عالی نیروهای مسلح نیز به عنوان استاندار بحر الاحمر تعیین شد.

• وزیر امور خارجه مصر در تلاش برای حل بحران بوجود آمده با اتیوپی در خصوص سد النهضه، در رأس یک هیئت دیپلماتیک به آدیس‌آبابا سفر می‌کند.
به گزارش الشروق، "محمد کامل عمرو" یکشنبه در رأس یک هیئت دیپلماتیک به آدیس‌آبابا سفر می‌کند تا با دولت اتیوپی درباره سد النهضه گفتگو نماید.
قرار است وی در دیدار با همتای اتیوپیایی خود چند پیشنهاد در خصوص ازسرگیری مذاکرات بین دو کشور برای برون رفت از بحران به گونه‌ای که هیچ یک از کشورها متضرر نشده و منفعت مشترک آن ها محقق شود، ارائه ‌کند.
بر اساس این گزارش کابینه "هشام قندیل" نخست‌وزیر مصر هفته گذشته پیشنهادات مصر که قرار است عمرو در سفر خود به اتیوپی بیان نماید، بررسی کرد و در همین رابطه دولت مصر حمایت خود از سرمایه‌گذاری و تجارت با اتیوپی را اعلام و بر استمرار طرح‌های همکاری دوجانبه در راستای حمایت از توسعه کشورهای حوزه رود نیل، تاکید کرد.
بر پایه این گزارش وزارت آب مصر نیز در نشست کمیته عالی آب ‌های نیل به نخست ‌وزیری قندیل، گزارشی به قندیل ارائه کرد که در آن توصیه‌های فنی درباره مذاکره با طرف اتیوپیایی در خصوص سد النهضه و چند جایگزین فنی به منظور کاهش خطرات آن پیشنهاد شده بود.
اتیوپی اخیرا در اقدامی ناگهانی تغییر مسیر رود نیل آبی به منظور احداث سد النهضه را آغاز کرده است که به گفته کارشناسان آسیب‌های زیادی به سهم آب مصر و بخش کشاورزی آن وارد می‌سازد.

• یکی از رهبران «جبهه نجات ملی» مصر با اشاره به اینکه این جبهه طرح آشتی ملی حزب اسلامگرای «الوسط» را رد می‌کند، تاکید کرد که جبهه ملی بر انتخابات زود هنگام پافشاری می‌کند.
"عمرو حمزاوى"، یکی از رهبران «جبهه نجات ملی مصر» و رئیس حزب «آزادی» این کشور تاکید کرد که جبهه نجات ملی مصر و حزب آزادی این کشور طرح آشتی ملی ارائه شده از سوی حزب اسلامگرای «الوسط» را از پایه و اساس رد می‌کند و بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زود هنگام تاکید دارد.
حمزاوی در ادامه گفت که جبهه نجات ملی مشارکت کامل در هرگونه مذاکره ملی یا آشتی با نظام حاکم در مصر به این جهت که مشروعیت خود را از زمان اعلام متمم «دیکتاتوری» قانون اساسی از دست داده، رد می‌کند.
حمزاوی در ادامه افزود: بدون تردید مسئولیت امور جاری در کشور و شرایطی که مصر در آن به سر می‌برد، متوجه رئیس جمهوری و جماعت اخوان المسلمین است که تلاش دارند، دولت و قانون اساسی کشور را به سمت اخوانی شدن بیش از پیش و بدون دستیابی به توافق نظر با دیگر گروه ‌ها و جریان‌ های سیاسی پیش ببرند.
وی گفت: نیروهای انقلابی روز 30 ژوئن برای تکمیل انقلاب خود و درخواست برگزاری انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری تجمع و تظاهرات خواهد کرد و این تجمع و تظاهرات مسالمت آمیز خواهد بود و طی آن خواستار استفاده از خشونت نخواهیم شد.

• سخنرانی رئیس جمهور مصر علیه حزب الله و اقدام وی در قطع رابطه کامل با سوریه باعث انتقادات زیادی از وی در داخل این کشور شد.
مصری‌ها در پی تصمیم ناگهانی "محمد مرسی" رئیس جمهور این کشور برای قطع رابطه با سوریه و دعوت از غرب جهت اعمال منطقه پرواز ممنوع، از این اقدام وی انتقاد کردند.
سخنرانی "مرسی" در فضای سیاسی مصر نیز بازتاب زیادی داشته است چراکه این اعلام حمایت قاهره با تصمیم آمریکا برای حمایت نظامی و اجرای پرواز ممنوع همزمان شده است.
همچنین اظهارات مرسی انتقاد ژنرال‌های ارتش را نیز در پی داشته است، گویا وی در هنگام سخنرانی گفته که «دولت و ارتش مصر از مخالفان سوری حمایت می‌کنند» که این مسئله به مذاق ارتش خوش نیامده است.
پیش از این نیز ارتش مصر بارها با حمایت‌های دولت قاهره از مخالفان مسلح در سوریه مخالفت کرده بود.
تلویزیون روسیه در گزارشی از این سخنرانی تاکید کرد که اظهارات مرسی به جنگ شیعه و سنی در منطقه دامن زده است چرا که وی خواستار فراهم شدن زمینه سفر بدون مشکل به سوریه و کمک‌های مالی و نظامی به مخالفان شد.
وی همچنین انتقادات تندی علیه حزب الله لبنان مطرح کرده و خواستار عدم دخالت حزب الله در سوریه شده است. رئیس جمهور مصر از طرح اجرای پرواز ممنوع نیز بر فراز سوریه حمایت کرد.

• وزیر خارجه سابق مصر گفت که تصمیم محمد مرسی در قطع کامل روابط با سوریه آن هم در شرایط کنونی وی را شوکه کرده است.
به گزارش پایگاه خبری الحیات، "عمرو موسی" وزیر خارجه سابق مصر از تصمیم "محمد مرسی" رئیس جمهور این کشور در قطع روابط دیپلماتیک با سوریه ابراز شگفتی کرد.
وی در سخنان مطبوعاتی کوتاهی در فرودگاه قاهره که بعد از بازگشت از ترکیه انجام داد، گفت: از این اقدام در قطع روابط با سوریه آن هم در شرایط کنونی شوکه شدم.
موسی ابراز داشت که روز سی‌ام ژوئن روزی ضروری برای ارزیابی مجدد مواضع این کشور است.
موسی همچنین گفت که طرح حزب الوسط برای آشتی ملی بین گروه های سیاسی در کشور به شکل خوبی آماده نشده است.
قرار است مردم مصر در سی‌ام ماه جاری تظاهرات گسترده ای را در راستای مطالبه خود برای کناره گیری محمد مرسی از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور برگزار کنند، مخالفان مرسی معتقدند که وی در مدیریت اوضاع کشور شکست خورده و اوضاع شهروندان مصری بدتر از قبل شده است.
در مقابل احزاب اسلامگرای مصری از جمله حزب النور که شاخه سیاسی سلفی‌های مصری است، خواستار گفتگو بین دولت و معارضان برای انجام آشتی ملی شده است تا فتنه از این کشور دور شود.

• دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با ابراز خرسندی از تصمیم «محمد مرسی» رئیس‌جمهور مصر درباره قطع روابط همه‌جانبه با سوریه و مواضع وی علیه حزب‌الله، تاکید کرد این موضع مرسی پیام صلح به تل‌آویو است.
به گزارش رادیو رژیم صهیونیستی به نقل از منابعی در دفتر "بنیامین نتانیاهو" گزارش داد که جماعت اخوان‌المسلمین علیه آنچه «محور شر» خواند، ایستاده است و این یک تحول دراماتیک است و این تحول نیز پس از آن رخ داد که مرسی چند ساعت قبل با دولت آمریکا تماس تلفنی برقرار کرده بود.
بر اساس این گزارش دولت آمریکا همچنین با تعدادی از رهبران کشورهای عربی و مقامات رژيم صهيونيستي به منظور تشریح تحولات دراماتیک در خصوص مواضع مربوط به سوریه و دخالت عملی به نفع معارضین سوریه جهت براندازی نظام سوریه گفتگو کرده بود.
این منابع گفتند که مصر به رهبری اخوان‌المسلمین ثابت کرد که می‌تواند به طور موثر در مقابل آنچه دخالت ‌های ایران خواند، بایستد و از این نظر اظهارات مرسی پیام صلح به واشنگتن و تل‌آویو بود مبنی بر اینکه قاهره علیه حزب‌الله و ایران است و براندازی نظام سوریه و تحمیل پرواز ممنوع در سوریه را می‌خواهد در حالی که سفیر رژيم صهيونيستي همچنان در قاهره است و از حمایت کامل برخوردار است و روابط امنیتی و نظامی قاهره با تل‌آویو به گونه‌ای حتی بیشتر از زمان مبارک تقویت شده است.
این منابع همچنین پیش‌بینی کردند که دوره آتی شاهد ارائه تسهیلات به قاهره در زمینه اعطای وام بانک جهانی و تسهیلات اعتباری باشد و کشورهای غربی نیز برای اعمال فشار بر کشورهای حوزه خلیج فارس جهت ارائه کمک به اقتصاد در حال فروپاشی مصر، اقدام کنند.

• وزیر مشاور سابق در امور پارلمانی دولت مصر هدف طرح آشتی ملی ارائه شده از سوی حزب اسلامگرای «الوسط» مصر را متحد و یکپارچه کردن تلاش‌ها برای جلوگیری از ریخته شدن خون مردم این کشور دانست.
"محمد محسوب"، یکی از رهبران حزب «الوسط» مصر و وزیر مشاور سابق در امور پارلمانی دولت مصر تاکید کرد که هدف طرح آشتی ملی حزب الوسط در این کشور یکپارچه و متحد کردن تلاش‌ها برای حفظ مردم مصر از خون و خونریزی و جلوگیری از ورود کشور در موجی از ناآرامی و هرج و مرج است.
محسوب افزود: مردم مصر دیگر بیش از این نمی‌توانند، هرج و مرج و آشوب و ریختن خون‌ها بر زمین را تحمل کنند و باید برای پایان دادن به این اوضاع دست به کاری زد و برای بهبود وضعیت کشور اقدام کرد و نیروها و جریان‌های سیاسی مصری را بار دیگر گرد هم آورد.
محمد محسوب تاکید کرد که می‌توان به تمام خواسته‌ها و مطالبات سیاسی از راه‌های دموکراتیک و انتقال مسالمت آمیز قدرت دست یافت و بدون تردید در صورت خروج از راه‌های مسالمت آمیز دیگر دمکراسی در کشور وجود نخواهد داشت.
محسوب در ادامه گفت: حزب الوسط از تمام طرح‌ها و ابتکارات عملی استقبال می‌کند که نیروها و جریان‌های سیاسی این کشور برای خروج از اوضاع سیاسی متشنجی که مصر در آن گرفتار آمده، ارائه می‌دهند و بدون تردید طرح‌ها و ابتکارات و گفتگوی ملی سازنده بسیار بهتر از خشونت‌ و ریختن خون‌ها در مصر چه از سوی طرف‌های حامی نظام و چه از سوی طرف‌های معارض است، چون هرچه باشد، در پایان همه مصری هستیم.
محسوب افزود: بیان دیدگاه و نظر خود به شیوه مسالمت آمیز حق تضمین شده برای همه و ابتکار عمل تنها روز 30 ژوئن را در بر نمی‌گیرد که شامل جلوگیری از برگزاری تظاهرات و غیر از آن است، بلکه هدف جلوگیری از وقوع هرگونه برخورد است که ممکن است به ویژه در شرایط ملتهب کنونی به خشونت منتهی شود.
حزب اسلامگرای الوسط با برگزاری کنفرانسی مطبوعاتی در مقر حزب طرحی را برای آشتی ملی در مصر ارائه داد و از شماری رهبران نیروهای ملی این کشور دعوت کرد، نشست فوری را طی هفته جاری برگزار کنند.
این طرح تاکنون با عدم موافقت شماری از جریان‌ها و گروه‌های سیاسی مصری مواجه شده است.

• وزیر اطلاع رسانی سوریه در واکنش به اقدام قاهره در قطع روابط دیپلماتیک خود با دمشق تأکید کرد که سوریه اهمیتی برای سخنان و رفتارهای مرسی قائل نیست و می‌تواند میان نقش مصر در جهان عرب با تصمیمات مرسی تمایز قائل شود.
به گزارش شبکه خبری «روسیا الیوم»، "عمران الزعبی" وزیر اطلاع رسانی سوریه تأکید کرد که دمشق اهمیتی برای سخنان "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر قائل نیست و می‌تواند میان نقش مصر در جهان عرب و تصمیمات مرسی تفاوت قائل شود.
وی افزود: برای دمشق مهم نیست که سفارتش در مصر تعطیل شود زیرا عملا به دلیل موضع قاهره از بحران سوریه این سفارت غیر فعال است.
الزعبی به ایمان کشورش به روابط با ملت مصر تأکید کرد و افزود: با وجود اینکه خیلی از این اقدام مرسی تعجب نکرده‌ایم اما امیدوار بودیم مصر سفارت رژيم صهيونيستي را تعطیل کند.
پیشتر «محمد مرسی» طی سخنانی در کنفرانس موسوم به «یاری سوریه» در قاهره، قطع کامل روابط دیپلماتیک با سوریه را اعلام کرد.

• یک کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد که سخنان احساسی و جانبدارانه "محمد مرسی" علیه سوریه و حزب الله نشان از شکست سیاسی و انزوا داخلی وی در مصر است.
"حسن بدیع" کارشناس مسائل سیاسی مصر در گفتگو با تلویزیون روسیا الیوم تاکید کرد که جنگی که امروز در سوریه در جریان است نبرد تکفیری‌های مورد حمایت اخوان المسلمین با ارتش و ملت سوریه است.
این کارشناس با اشاره به سخنرانی اخیر محمد مرسی رئیس جمهور مصر علیه سوریه، تصریح کرد که این سخنان در راستای خروج از انزوای سیاسی در داخل کشور انجام شده است.
بدیع با بیان اینکه مردم مصر به دلیل بحران «سد النهضه» به شدت از مرسی انتقاد می‌کنند، ابراز داشت که رئیس جمهور مصر با این اقدام (قطع رابطه با سوریه) تلاش کرد تا یک گام به جلو بردارد.
وی تاکید کرد که این مواضع احساسی و خشمگینانه است و افزود: این تصمیمات نشان شکست سخت محمد مرسی است که در پایان راه زندگی سیاسی‌اش قرار دارد.
سخنرانی روز گذشته رئیس جمهور مصر علیه حزب الله و اقدام وی در قطع رابطه کامل با سوریه باعث انتقادات زیادی از وی در داخل این کشور شد.

• معاون وزیر کشور و مدیر اداره زندان‌های مصر با رد شایعات مربوط به مرگ «حسنی مبارک» دیکتاتور مخلوع این کشور تاکید کرد حال مبارک خوب است.
به گزارش المصری الیوم، سرلشگر "مصطفی باز" گفت حال "حسنی مبارک" که به دلیل قضایای فساد مالی در زندان بسر می‌برد، خوب است و خبر فوت وی صحت ندارد.
وی افزود که مبارک روز جمعه نماز خود را در مسجد زندان به جا آورد و سپس با ویلچر به بیمارستان زندان المزرعه در طره و از آنجا نیز به اتاق خود در بیمارستان منتقل شد.
مدیر اداره زندان‌های مصر همچنین اشاره کرد که "سوزان ثابت" همسر مبارک و "فرید الدیب" وکیل وی روز جمعه در بیمارستان زندان با وی ملاقات کردند.

 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶