نگاه آفران > آفران: تحولات مصر (46)

آفران: تحولات مصر (46)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۵/۱۳

تحولات مصر 46




وقایع مهم مصر از تاریخ 31/4/92 الی 7/5/92


• درحالی که رئیس جمهوری موقت مصر و و وزیر کشور مصر بر عدم بازگشت مصر به عقب تاکید کردند، ائتلاف حمایت از مشروعیت ، گروه طرفدار مرسی از ادامه تظاهرات تا سقوط دولت کودتا خبر دادند.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، در جریان حمله نیروهای امنیتی مصر به تظاهرات کنندگان هوادار "محمد مرسی"، رئیس جمهوری برکنار شده مصر در نزدیکی میدان «رابعه العدویه» در شهر «نصر» قاهره دست‌کم 55 نفر کشته و حدود هزار نفر نیز زخمی شدند.
این حادثه ساعاتی پس از آن روی داد که "محمد ابراهیم"، وزیر کشور مصر در سخنانی تاکید کرد که به تحصن هواداران مرسی به زودی و در چارچوب قانونی پایان داده خواهد شد و خطاب به تحصن کنندگان گفت که این اقدام آن ها بی‌فایده بوده و مصر به عقب باز نخواهد گشت.
مسئولان یک بیمارستان میدانی در میدان رابعه العدویه در این ارتباط تاکید کردند که بیش از 50 نفر از تحصن کنندگان هوادار مرسی کشته و بیش از هزار نفر زخمی شدند.
آنان گفتند که بسیاری از این افراد توسط گلوله کشته و زخمی شده‌اند و امکانات محدود بیمارستان توان پذیرش و مداوای همه زخمی‌های این حادثه را ندارد.
در واکنش به این حادثه وزارت کشور مصر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور با اقدام شماری از تظاهرات کنندگان میدان رابعه العدویه که درصدد مسدود کردن پل 6 اکتبر در شهر نصر و منع تردد در آن بودند، مقابله کردند.
این بیانیه تاکید کرده است که دستگاه‌های امنیتی مصر به اقدامات خود برای مقابله با هرگونه تلاش‌ برای ضربه زدن و از بین بردن امنیت عمومی شهروندان مصری ادامه می‌دهد.
این بیانیه توضیح نداده است که نیروهای امنیتی مصر چگونه به تظاهرات هواداران مرسی پایان داده، همان‌گونه که به کشته و زخمی شدن شماری از تظاهرات کنندگان نیز اشاره نکرده است.
از سوی دیگر "عدلی منصور"، رئیس جمهوری موقت مصر نیز ضمن درخواست از تظاهرات کنندگان هوادار محمد مرسی جهت پایان دادن به تحصن خود، متعهد شد که آن ها را تحت پیگرد قرار ندهد.
با این حال منصور تاکید کرد که هرکس به هر طریق چه با تحریک و فتنه انگیزی و چه در عمل اقدام به جنایت علیه مردم مصر کرده باشد، قانون در خصوص وی اعمال شده و مذاکره و گفتگویی با وی صورت نخواهد گرفت.
وی در گفتگو با شبکه تلویزیونی «الحیاه» خطاب به تظاهرات کنندگان هوادار مرسی گفت: من به همه کسانی‌که در میدان رابعه العدویه و میدان النهضه حضور دارند، می‌گویم که بازگشتی به عقب وجود ندارد.
در مقابل «ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت» اعلام کرد که به تظاهرات خود طی دو روز آینده برای سرنگونی آنچه آن را کودتا نامید، ادامه می‌دهد.

• در پی انتشار عکسی از موسس جریان تمرد مصر در شبکه‌های اجتماعی و انتقاد گروه‌های سلفی از این تصویر، "محمود بدر" ضمن تأیید این عکس گفت منتقدانش به اصول مقاومت پایبند نیستند.
به گزارش پایگاه خبری «النهار»، تصویری از محمود بدر فعال سیاسی، روزنامه نگار و موسس جریان تمرد مصر در کنار پوستر "سید حسن نصر الله" دبیرکل حزب الله لبنان منتشر شده بود.
این عکس موجی از انتقادات تند از سوی گروه‌های سلفی مصر را علیه او و جریانش به راه انداخته بود. در پی این انتقادها، موسس جریان تمرد در صفحه رسمی خود در شبکه‌های اجتماعی ضمن تأیید این عکس تأکید کرد که تصویر سید حسن نصرالله مربوط به بعد از پیروزی سال 2006 در جنگ 33 روزه است که در همه خانه‌های مصری وجود داشته است.
وی با انتقاد از پایبند نبودن منتقدانش به اصول مقاومت افزود: این عکس را در همان روزی گرفتم که «مهدی عاکف» رهبر گروه اخوان المسلمین اعلام کرده بود، آماده است بیش از 10 هزار نیرو برای کمک به حزب الله اعزام کند.
موسس 28 ساله جریان تمرد در پی ادامه اعتراض‌ها علیه مرسی با جمع آوری بیش از 22 میلیون امضا به یکی از شخصیت‌های تأثیر گذار در تحولات اخیر مصر تبدیل شده است.
وی همچنین جزو افرادی بود که در نشست وزیر دفاع مصر با جریان‌های سیاسی معارض، شیخ الازهر و رهبر قبطی‌های مصر حضور پیدا کرده بود.
وی پیشتر درخواست سفارت آمریکا را برای گفتگو با سران جریان تمرد را رد کرده و مخالفت خود را با رژیم صهیونیستی و آمریکا به صورت علنی اعلام کرده است.

• "هشام قندیل" نخست‌وزیر سابق مصر طرحی را برای حل بحران سیاسی این کشور پیشنهاد داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هشام قندیل، نخست وزیر دوره ریاست جمهوری "محمد مرسی" طرحی را برای حل و فصل بحران مصر ارائه کرد.
قندیل در نواری ویدیویی که در اینترنت منتشر شد، گفت: این طرحی است که برای طرف های مختف مطرح کردم و آن را در برابر افکار عمومی مصر ارائه می کنم تا بتوانیم این کشور را نجات بدهیم.
وی افزود: این طرح سه مرحله ای است که مرحله نخست آن اقدامات برای برقراری آرامش و رفع مناقشات است از جمله اینکه همه بازداشتی های پس از 30 ژوئن آزاد و بلوکه کردن اموال رهبران اخوان متوقف شود و سپس کمیته حقیقت یاب مستقلی برای بررسی حوادث مقابل گارد ریاست جمهوری و دیگر حوادث تشکیل شود.
قندیل همچنین گفت: باید اجازه ملاقات با مرسی داده شود تا از سلامت وی اطمینان حاصل شود و حملات رسانه ای بین دو طرف متوقف و تجمعات اعتراضی در مکان های مشخصی برگزار شود.
هشام قندیل تاکید کرد بعد از این تدابیر در مرحله دوم دو طرف باید به توافقی بر سر اصول کلی دست یابند که شامل سه موضوع پایبندی به مشروعیت و منافع عالی مصر، پیشبرد روند دموکراسی و توجه به نظر ملت در اختلافات است.
در مرحله سوم از طریق بحث و بررسی طرفین، جزئیات نقشه راهی مشخص می شود که پایبندی به مشروعیت را محقق می کند و به صدای ملت گوش فرا می دهد.
هشام قندیل گفت: باید این را درک کرد که اگرچه انبوه مردم در سی ام ژوئن به خیابان ها آمدند تا حرف خود را بزنند اما انبوه مردم از 25 روز پیش تاکنون نیز در حمایت از مرسی به خیابان ها آمده اند باید به همه آرای ملت گوش فرا داد.

• دادستانی مصر قرار بازداشت مرسی به اتهام آنچه جاسوسی برای حماس و فرار از زندان اعلام شد، برای ۱۵ روز دیگر را صادر کرد.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، "حسن سمیر" قاضی دادگاه تجدید نظر مصر، قرار بازداشت "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده این کشور را برای 15 روز دیگر را صادر کرد.
در پی بازجویی قاضی تحقیق و تفهیم اتهام، مرسی متهم شده که با حماس برای انجام اقدامات خصمانه در کشور همکاری کرده است و به جاسوسی برای حماس و فرار از زندان، 15 روز دیگر بازداشت خواهد شد.
مرسی متهم است که به تأسیسات و نیروهای پلیس و سربازان و افسران ارتش حمله کرده است.
وی همچنین متهم است که به ساختمان زندان «وادی النطرون» حمله کرده و آن را به آتش کشیده است و با فراری دادن تعدادی از زندانیان این زندان خود نیز فرار کرده است.
رئیس جمهور برکنار شده مصر همچنین متهم شده که اقدام به قتل و ربایش عمدی تعدادی از افسران و سربازان این زندان کرده است و اسناد و مدارک مربوط به این زندان را از بین برده است.
قاضی این پرونده رسانه‌های مصری را ملزم به خودداری از نشر اطلاعاتی در زمینه این پرونده کرده و تأکید کرد که برای حفظ روند محرمانه بودن این پرونده و حساسیت آن در زمینه امنیت ملی کشور به اخباری که دادستانی منتشر می‌کند، اکتفا کنند.

• گروه اخوان‌المسلمین در واکنش به حکم دادستانی مصر در بازداشت مرسی به اتهام جاسوسی و فرار از زندان، این اقدام را بازگشت به دوران مبارک خواند.
به گزارش روزنامه مصری "الاهرام"، گروه اخوان المسلمین در واکنش به خبر صدور قرار بازداشت برای "محمد مرسی" به مدت 15 روز دیگر این اقدام را بازگشت به دوران مبارک خواندند.
"احمد عارف" سخنگوی اخوان المسلمین تأکید کرد که با توجه به فشار بر دادستانی مصر بر لزوم آزادی مرسی با توجه به اینکه جرمی مرتکب نشده است، ارتش از نهاد قضایی خواسته تا با صدور چنین حکمی، بازداشت او را توجیه کند.
عارف افزود: این حکم به جامعه جهانی نشان می‌دهد که مرسی به صورت حقوقی محاکمه می‌شود. سخنگوی اخوان همچنین با تأکید بر نامشخص بودن محل حضور مرسی گفت: آیا در مدت بازجویی‌ها مرسی وکیل داشته؟ آیا به او فرصت داده شده تا از خود دفاع کند؟
پیشتر دادستانی مصر قرار بازداشت مرسی به اتهام آنچه جاسوسی برای حماس و فرار از زندان اعلام شد، برای 15 روز دیگر را صادر کرد.

• شیخ الازهر تأکید کرد فراخوان روز جمعه (92.05.04) برای تظاهرات در واقع برای وحدت بیشتر ملت مصر است و از مردم خواست کشور را از شر بدخواهانش نجات دهند.
به گزارش پایگاه خبری «اخبار مصر»، "احمد الطیب" شیخ الازهر از ملت مصر خواست این کشور را از شر بدخواهانش نجات دهند.
الطیب در بیانیه‌ای که در شبکه یک تلویزیون مصر منتشر شد تأکید کرد که الازهر به همه مردم مصر با هر گرایشی اطمینان کامل دارد و می‌داند که این مردم دیدگاه خود را به صورت متمدنانه ابراز خواهند کرد بدون اینکه در دام خشونت و هرج و مرج بیافتند.
وی افزود: ملت فرهیخته مصر کشور خود را تنها نخواهد گذاشت و به همه دنیا در زمینه مسئولیت پذیری و بیان دیدگاه خود درس خواهد داد.
شیخ الازهر ابراز اطمینان کرد که فراخوان تظاهرات روز جمعه همانگونه که سخنگوی نیروهای مسلح عنوان کرد فراخوانی برای همه مردم مصر برای وحدت، هماهنگی، دوری از خشونت و کینه توزی است.
وی همچنین از مردم مصر خواست از نیروهای مسلح، نیروهای امنیتی، پلیس و دستگاه قضایی کشور در مقابله با هرگونه خشونت و تروریسم و خطراتی که کشور را تهدید می‌کند، حمایت کنند.

• محمد العریفی مفتی سلفی عربستانی با انتشار بیانیه‌ای علیه ارتش مصر اعلام جهاد کرد.
به گزارش روزنامه مصری «الاهرام»، "محمد العریفی" مفتی سلفی عربستانی با انتشار بیانیه‌ای علیه ارتش مصر اعلام جهاد کرد. روزنامه الاهرام گزارش داد تصاویری از العریفی نیز منتشر شده است که به همراه چند تن دیگر فرم ارتش مصر را به تن کرده‌‌‌اند و به نظر می‌رسد العریفی، اطرافیان خود را به مبارزه با ارتش مصر تشویق می‌کند.
اخیرا فرم رسمی ارتش مصر به صورت گسترده در داخل و خارج از این کشور منتشر شده است. العریفی در پی فراخوان‌های مکرر برای جهاد در سوریه و اظهار نظر درباره مصر و ارتش این کشور تحت حصر خانگی قرار گرفته است.

• کاخ سفید در شرایطی که فرمانده ارتش مصر فراخوان تظاهرات عمومی در روز جمعه صادر کرده است از ارتش این کشور خواست خویشتنداری به خرج دهد.
کاخ سفید از ارتش مصر خواسته است حداکثر خویشتنداری را به خرج دهد و تمام تلاشش برای جلوگیری از درگیری بین تظاهرات‌کنندگان رقیب را انجام دهد.
بنا به گزارش خبرگزاری انگلیسی رویترز، "جاش ارنست" سخنگوی کاخ سفید گفت واشنگتن از "هر گونه لفاظی" که منجر به دامن زدن به تنش‌ها شود نگران است.
سخنگوی کاخ سفید این سخنان را در حالی اعلام کرده که ژنرال "عبدالفتاح السیسی"، فرمانده ارتش مصر خواسته است مردم روز جمعه (92.05.04) برای اعلام حمایت از ارتش به خیابان‌ها بیایند.
ارنست به خبرنگاران گفت: «دولت آمریکا از نیروهای امنیتی خواسته است بیشترین خویشتنداری و احتیاط را به خرج دهند.»
"عبدالفتاح السیسی" چهارشنبه (92.05.02) در مراسم فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده نیروی دریایی ضمن تأکید بر سرنوشت‌ساز بودن انتخابات آینده از مردم مصر خواست برای آنچه به زعم وی «تأکید بر استقلال در تصمیم‌گیری مصر و مقابله با تروریست‌ها» بود، روز جمعه آینده به خیابان بیایند.

• نخست‌وزیر دولت موقت مصر اعلام کرد وزیر خزانه‌داری آمریکا در تماس تلفنی با او بر درک شرایط اقتصادی و حمایت واشنگتن از مصر تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری پایگاه خبری «الیوم السابع»، "حازم الببلاوی" نخست وزیر دولت موقت مصر اعلام کرد که «جک لیو» وزیر خزانه داری آمریکا در تماسی تلفنی با وی بر درک شرایط اقتصادی مصر و آمادگی واشنگتن از حمایت از این کشور تأکید کرد. لیو در این تماس تلفنی ابراز امیدواری کرده که قاهره شرایط اقتصادی پیشین خود را بازیابد و گفت که واشنگتن آماده است که با پا در میانی در موسسات جهانی از جمله صندوق بین المللی پول از مصر حمایت کند.

• رئیس ستاد ارتش امارات بعد از سفری کوتاه و چندساعته و دیدار با مقامات مصری فرودگاه قاهره را به مقصد ابوظبی ترک کرد.
به گزارش خبرگزاری «اونا»، ژنرال "حمد محمد الرمیثی" رئیس ستاد ارتش امارات بعد از سفری چند ساعته به مصر و دیدار با مقامات این کشور، فرودگاه قاهره را ترک کرد.
ژنرال الرمیثی را در این سفر تعدادی از چهره‌های امنیتی این کشور همراهی می‌کرد که مورد استقبال اعضای سفارت امارات در قاهره و تعدادی از اعضای سازمان اطلاعاتی مصر قرار گرفته بودند.
رئیس ستاد ارتش امارات در این سفر با تعدادی از مقامات مصری دیدار کرد و آخریت تحولات منطقه و به ویژه مصر را بررسی کرد. بعد از برکناری "محمد مرسی"، امارات یکی از اولین کشورهایی بود که از این مسئله استقبال کرد و وزیر خارجه این کشور در سفری به قاهره وعده کمک چند میلیارد دلاری به مصر داده بود.

• وزیر کشور مصر مسئولیت حوادث اخیر کشور را به گردن اخوان المسلمین انداخت و تأکید کرد که با هماهنگی ارتش تظاهرات رابعه العدویه بزودی به پایان می‌رسد.
به گزارش شبکه خبری «المیادین»، "محمد ابراهیم" وزیر کشور در نشستی خبری آنچه استفاده ابزاری از خون و جان مردم نامید، محکوم کرد و گروه اخوان المسلمین را مسئول ریخته شدن خون شهروندان مصری دانست.
وی از همه خواست که برای پایان دادن به بحران کشور تعقل داشته باشند و تأکید کرد که خون همه مردم مصر برای نیروهای پلیس ارزشمند است و ادعا کرد، نیروهای پلیس به سوی مردم حتی یک گلوله شلیک نکرده‌اند.
وزیر کشور مصر با اشاره به اقدامات افراطی در برخی از تظاهرات های اخوان المسلمین ادعا کرد که از میدان النهضه 6 جسد و منطقه الرابعه 3 نفر در پی شکنجه‌ کشته شده‌اند.
وزیر کشور مصر تاکید کرد: تظاهرات الرابعه منجر به بسته شدن و کُند شدن عبور و مرور در شرق قاهره شده است.
وی همچنین افزود که 73 نفر دیگر در خیابان «المنصه» قاهره، 14 نفر در اسکندریه دستگیر شده‌اند که به ادعای وی سلاح به همراه داشته‌اند و در درگیری‌ها نقش داشته اند‌.
محمد ابراهیم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شرایط امنیتی سینا به درگیر‌های سیاسی و آنچه در رابعه العدویه اتفاق می‌افتد مرتبط است از عملیات گسترده پلیس و نیروهای ارتش در سینا خبر داد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اخبار منتشر شده درباره انتقال مرسی به زندان «طره» گفت: قاضی پرونده مرسی مسئول انتقال او به زندان خاصی خواهد بود و اگر دستور داده شود به زندان «طره» منتقل خواهد شد.
وزیر کشور مصر تأکید کرد که تظاهرات النهضه و رابعه العدویه به زودی بر اساس قانون به پایان خواهد رسید و وزارت کشور با ارتش در این زمینه همکاری خواهد کرد.
وی با اشاره به حمایت معترضان رابعه العدویه از برخی رهبران تحت تعقیب اخوان گفت: به محض پایان یافتن اعتراض‌های رابعه العدویه، سران اخوان بازداشت خواهند شد.
محمد ابراهیم تغییرات ایجاد شده در بخش امنیت ملی مصر بعد از انقلاب 25 ژانویه را دلیل اصلی چالش های امنیتی کشور و به ویژه در منطقه سینا دانست و از تشکیل دوباره بخش مبارزه با افراط گرایی و تندروی در وزارت کشور خبر داد.

• دادستان مصر دستور تشکیل پرونده ویژه برای بررسی حوادث «رابعةالعدویه» و خیابان «النصر» که منجر به کشته‌ شدن تعداد زیادی از حامیان "مرسی" شد را صادر کرد.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، "هشام برکات" دادستان کل مصر دادستانی منطقه شرق قاهره را مکلف به تشکیل پروند‌ه‌ای برای بررسی حوادث اتفاق افتاده در منطقه «رابعه العدویه» و خیابان «النصر» کرد.
در پی خروج حامیان مرسی برای انتقال از منطقه «رابعه العدویه» به خیابان «النصر» نیروهای وابسته به وزارت کشور با حامیان مرسی درگیر شدند که این درگیری‌ها منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از حامیان گروه اخوان المسلمین شد.

• بخش رسانه‌ای وزارت کشور مصر در بیانیه‌ای به حامیان مرسی مهلت داد که ظرف 48 ساعت به تحصن خود در منطقه «رابعه العدویه» پایان دهند تا جان شهروندان به خطر نیفتد.
به گزارش پایگاه خبری «الدستور الاصلی»، بخش رسانه‌ای وزارت کشور مصر اعلام کرد که معترضان منطقه «رابعه العدویه» 48 ساعت فرصت دارند تا به تحصن خود در این منطقه پایان دهند تا جان معترضان که در تظاهرات‌های مسالمت آمیز شرکت کرده‌اند به خطر نیفتد.
وزارت کشور مصر هشدار داد که با افرادی که با خود سلاح حمل می‌کنند یا با نیروهای امنیتی روبرو شوند به شدت روبرو خواهیم شد و این افراد جان خود را به خطر می‌اندازند.
بخش رسانه‌ای وزارت کشور مصر ابراز امیدواری کرد که معترضان به این بیانیه عمل کنند تا جان شهروندان به خطر نیفتد و نیروهای امنیتی بتوانند گروه‌ها تروریستی را شناسایی و بازداشت کنند.

• در پی درگیری‌های نیروهای پلیس با حامیان مرسی در اطراف «رابعةالعدویه» و اطراف دانشگاه «الازهر» بیش از ۱۰۰ نفر کشته و ۴ هزار تن زخمی ‌شده‌اند. گروه اخوان‌المسلمین آمار قربانی‌های رابعةالعدویه را ۸۰ نفر اعلام کرد.
به گزارش شبکه خبری «المیادین»، گروه «اخوان المسلمین» اعلام کردند که درگیری‌ها در «رابعه العدویه» دست کم 80 نفر از حامیان "مرسی" کشته و بیش از 1500 نفر زخمی شدند.
خبرنگار المیادین در رابعه العدویه گزارش داد که در درگیری‌های «المنصه» و دانشگاه «الازهر» 120 نفر کشته و بیش از 4500 نفر زخمی شده‌اند.
به این ترتیب دست کم در درگیری‌های دانشگاه الازهر 83 تن کشته و بیش از 3200 نفر زخمی شده‌اند که وضعیت 50 تن از آنها وخیم گزارش شده است.
پیشتر "هشام ابراهیم" مدیر بیمارستان صحرایی «رابعه العدویه» اعلام کرد که آمار قربانی های درگیری حامیان مرسی و نیروهای پلیس به 75 کشته و بیش از 1000 زخمی رسیده است.
بیش از 2000 نفر از حامیان مرسی تلاش کردند که پل اکتبر را مسدود کنند که با مقابله پلیس مواجه شدند و نیروهای پلیس مصر آن ها را وادار کرد که از پل عقب نشینی کنند.

• روزنامه‌های مصر و منطقه‌ ضمن پوشش تظاهرات روز جمعه (92.05.04) طرفداران و مخالفان "مرسی" در مصر تیترهایی مانند جنگ تظاهرات میلیونی در مصر، "السیسی" نفوذ خود در مصر را تقویت می‌کند و میلیون‌ها مصری در میدان التحریر را برای گزارش‌های خود برگزیدند.
القدس العربی: جنگ میلیون‌ها در مصر
روزنامه فرامنطقه‌ای «القدس العربی» با پوشش خبر این تظاهرات از تیتر «جنگ میلیون‌ها در مصر» استفاده کرده و پیش بینی کرد که ارتش مصر با پایان مهلت داده شده از سوی "عبدالفتاح السیسی"، فرمانده نیروهای مسلح این کشور برای پایان دادن به «تروریسم» وارد عمل شد.
تظاهرات طرفداران ارتش درپی فرخوان فرمانده نیروهای مسلح از ساعت چهار بعد از ظهر به وقت محلی از مقام سیده زینب و مصطفی محمود و میدان شبرا به سمت میدان التحریر آغاز شد.
الحیات: السیسی نفوذ خود در مصر را تقویت می‌کند
روزنامه «الحیات»، دیگر روزنامه فرامنطقه‌ای نیز از با اشاره به متهم بودن "محمد مرسی"، رئیس جمهوری برکنار شده مصر به جاسوسی از تیتر «السیسی نفوذ خود در مصر را تقویت می‌کند» برای اقدام اخیر وزیر دفاع این کشور در پایان دادن به تظاهرات هواداران مرسی استفاده کرد.
الشرق الاوسط: میلیون‌ها مصری در میدان التحریر
روزنامه فرامنطقه‌ای «الشرق الاوسط» نیز با پوشش خبرهای مربوط به تظاهرات طرفداران مرسی در میدان رابعه العدویه و با انتشار تصویری بزرگ در صفحه نخست خود از تظاهرات طرفداران ارتش در میدان التحریر،‌سعی کرد که طرفداران ارتش را بیشتر از طرفداران مرسی نشان دهد و در این باره نوشت: «صدها هزار مصری دیروز در میدان التحریر حضور یافتند».
الشرق الاوسط برای تظاهرات روز گذشته مصر از تیتر «مرسی با دو اتهام جاسوسی و قتل .. و میلیون‌ها مصری در میدان‌ها» استفاده کرد.
این روزنامه در متن خبر نیز تصاویر دو زن مصری را نشان دادکه تصاویر السیسی وزیر دفاع مصر را به گردن آویخته‌اند. الشرق الاوسط همچنین تصاویری از درگیری طرفداران و مخالفان مرسی در شهر اسکندریه را منتشر کرد.
السفیر: میلیون‌ها به ارتش اجازه حمله به تروریسم را می‌دهند
روزنامه لبنانی «السفیر» نیز در گزارشی از تظاهرات روز گذشته در مصر، تیتر «میلیون‌ها مصری به ارتش این کشور اجازه سرکوب تروریسم را دادند» را برای گزارش خود برگزید.
الاهرام: میلیون‌ها نفر در میدان برای دادن اختیار به السیسی
اما روزنامه مصری «الاهرام» با برگزیدن تیتر «میلیون‌ها مصری در میدان برای دادن اختیار به السیسی» در گزارشی درباره تظاهرات روز گذشته این کشور نوشت که یاران و هواداران مرسی درحالی در میدان الرابعه العدویه تظاهرات کردند که درگیری‌های متعددی در این میدان روی داد.
الاهرام همچنین نوشت، تظاهرات روز گذشته مصری‌ها در میدان‌های مختلف این کشور برگزار شد که ارتش و نیروهای پلیس به حمایت از تظاهرات کنندگان پرداخته و بالگردهای ارتش نیز در آسمان به پرواز درآمدند.
این روزنامه از تظاهرات روز گذشته با عنوان یکی از روزهای «انقلاب شکوهمند مصر» یاد کرد.
المصری الیوم: مردم به درخواست ارتش پاسخ دادند
روزنامه مصری «المصری الیوم» نیز با پوشش تظاهرات روز گذشته مصر نوشت که میلیون‌ها شهروند مصری با تظاهرات در میدان التحریر به ارتش این کشور اختیار مبارزه با تروریسم و و خشونت را در کشور دادند و تیتر «مردم ندا را پاسخ داده و دستور خود را به ارتش صادر کرد» را برای گزارش خود برگزید.
الجمهوریه: اجازه مردم بزرگ مصر به نیروهای مسلح و پلیس
روزنامه مصری «الجمهوریه» نیز برای تیتر تظاهرات روز گذشته مصر از تیتر «اجازه مردم بزرگ مصر به نیروهای مسلح و پلیس: به شما دستور می‌دهیم از امنیت و ثبات کشور محافظت کنید» استفاده کرد.
این روزنامه در ادامه نوشت که تظاهرات کنندگان مصری شعار «مردم و ارتش ید واحده هستند» را سر دادند و پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن ها جمله «متشکریم» نوشته شده بود.

• یک روزنامه آمریکایی از تصویب اصلاحیه‌هایی در قالب لایحه بودجه دفاعی آمریکا خبر داد که بر اساس این اصلاحیه‌ها، کمک نظامی آمریکا به مصر محدود و تامین بودجه مربوط به اقدام نظامی آمریکا علیه سوریه منع شده است.
به گزارش روزنامه آمریکایی «ورلد تریبیون» در خبری اختصاصی از شروع جلسات قانونگذاران کنگره آمریکا جهت تحمیل محدودیت در کمک های نظامی واشنگتن به مصر و در عین حال رد تامین بودجه مربوط به مداخله نظامی آمریکا در سوریه خبر داد.
بر اساس این خبر، مجلس نمایندگان آمریکا لایحه هزینه های دفاعی آمریکا را با 409 رای موافق و 12 رای مخالف به تصویب در آورد که بر اساس این لایحه، تخصیص بودجه خارجی آمریکا کم و از طرف دیگر محدودیت هایی نیز در کمک های مالی آمریکا به کشورهای خاورمیانه لحاظ شد.
ورلد تریبیون در ادامه نوشت که بر اساس یکی از اصلاحیه های وارد شده در لایحه هزینه های دفاعی آمریکا که در ساعات پایانی 24 ژوئیه جاری به تصویب رسید، دولت واشنگتن از پرداخت پول به ارتش و نیروهای امنیتی مصر منع شد.
بر اساس این خبر،‌ "تام ماسی" یکی از حامیان اصلاحیه وارد شده در لایحه کمک های نظامی آمریکا به مصر گفته است که: از آنجائی که منافع امنیت ملی ما در سوریه و مصر نامشخص هستند، ما با خطر دادن پول و کمک نظامی به دشمنانمان روبرو هستیم.
بر اساس اعلام ماسی، قانون اساسی آمریکا رئیس جمهور این کشور را از هزینه های یک جانبه دلارهای مالیات دهندگان آمریکایی روی عملیات های نظامی بدون تصویب کنگره منع می کند؛ مردم آمریکا باید شاهد یک بحث عمومی و یک رای گیری توسط مقامات منتخب خود درباره این موضوعات مهم باشند.
ورلد تریبیون نوشت که بر اساس اصلاحیه لایحه بودجه های دفاعی آمریکا، دولت واشنگتن از تخصیص بودجه به عملیات های نظامی و یا شبه نظامی در مصر منع می شود.
مصر 1.3 میلیارد دلار از آمریکا کمک مالی دریافت می کند و در حال حاضر منتظر است تا 12 فروند جنگنده پیشرفته اف 16 خود را که ساخت شرکت «لاکهید مارتین» است، از آمریکا تحویل بگیرد و این در حالیست که پنتاگون در تاریخ 24 ژوئیه جاری، از تعویق در تحویل این جنگنده ها به مصر خبر داد.
نمایندگان کنگره آمریکا می گویند که بعید است که این اصلاحیه مانع طرح های آمریکا برای آغاز مانور نظامی مشترک خود با مصر با عنوان «ستاره درخشان» (Bright Star) شود؛ این مانورهای نظامی چند ملیتی که هر دو سال برگزار می شوند، قرار است در ماه اکتبر و همزمان با شروع سال مالی جدید آمریکا، اجرایی شوند.
بر اساس یکی دیگر از اصلاحیه های وارد شده به لایحه بودجه دفاعی آمریکا، تامین بودجه هر گونه مداخله نظامی این کشور در سوریه محدود می شود.
این اصلاحیه با حمایت «تد یوهو» ارائه شده است؛ این مقام آمریکایی اعلام کرده است که اصلاحیه پیشنهادی وی به معنای هشدار به "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا در رابطه با مشورت با کنگره قبل از صدور دستور عملیات های نظامی علیه سوریه و حمایت از شورشیان سنی در این کشور است.

• الازهر در بیانیه‌ای در واکنش به حوادث خیابان النصر، کشتار مردم در این درگیری‌ها را محکوم کرد و نسبت به توسل به خشونت هشدار داد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "احمد الطیب" شیخ الازهر در بیانیه خود تاکید کرد که هیچ جایگزینی برای گفتگو وجود ندارد و بنا به فرموده پیامبر اکرم (ص) «اگر مسلمانی بر مسلمان دیگر شمشیر بکشد در آن صورت قاتل و مقتول هر دو در جهنم خواهند بود».
در این بیانیه آمده است که قلب الازهر به دلیل خونریزی‌های که در مصر رخ می‌دهد، به درد آمده است و ما به شدت این کشتارها را محکوم و تاکید می‌کنیم که این درگیری‌های خونین، تلاش‌های تمامی خردمندان و افراد دانا برای حل اختلافات و ایجاد وحدت بین فرزندان ملت را تباه می‌کند.
الازهر در این بیانیه همچنین تاکید کرد: الازهر همچنان به این اصل معتقد است که مقاومت در برابر خشونت و خروج از قانون تنها با قانون و احترام گذاشتن به حقوق بشر ممکن است.
در این بیانیه از دولت انتقالی خواسته شده است تا سریعا درباره حادثه های اخیر تحقیقات بعمل آورده و مجرمان را صرف نظر از هر گونه وابستگی ‌ها و جایگاهشان به سزای عمل خود برسانند. الازهر همچنین همه مصری‌ها را به حضور در میز گفتگو به منظور خروج از بحران و پیامدهای خونین آن فراخواند.

• منابع مصری از آغاز بزرگ‌ترین عملیات ارتش مصر در صحرای سینا علیه افراد تحت تعقیب امنیتی خبر دادند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، برخی منابع در سینا و شاهدان عینی گفتند که عملیات نیروهای ویژه وابسته به نیروهای مسلح که عملیات هلی برن برای دستگیری عناصر تحت تعقیب امنیتی را انجام می‌دهند، آغاز شد.
بر اساس این گزارش ماموریت این نیروها تعقیب افرادی است که در حملات علیه پایگاه‌های امنیتی و پادگان‌های ارتش و پلیس در سینا از تاریخ 30 ژوئن تا کنون دست داشته‌اند که طی این عملیات بیش از 25 نفر اعم از نظامی و غیرنظامی کشته و 60 نفر دیگر نیز زخمی شدند و همچنین خسارت‌هایی به تعدادی از مقرها و خودروهای امنیتی وارد آمد.
یک منبع امنیتی در این باره گفت که بالگردها و هواپیماهای نظامی حامل نیروهای ویژه، تحرکات عناصر تحت تعقیب را رصد کرده و پس از آن طی عملیات هلی برن به کانون‌های تجمع این افراد در جنوب العریش، جنوب شیخ زوید و غرب بئرالعبد یورش برده و پس از محاصره آن ها را دستگیر می‌کنند.
از سوی دیگر شاهدان عینی در منطقه شیخ زوید گفتند که یک گروه امنیتی در حین انجام عملیات هلی برن مشاهده شده‌اند که تعدادی از افراد مظنون را بازداشت و به مقر امنیتی برای بازجویی انتقال دادند.

• یکی از رهبران گروه اخوان‌المسلمین مصر در واکنش به درگیری‌ها میان حامیان "مرسی" و نیروهای پلیس و کشته شدن تعداد زیادی از حامیان اخوان تأکید کرد این گروه دچار نسل‌کُشی می‌شوند.
به گزارش پایگاه خبری «رصد»، "محمد البلتاجی" یکی از رهبران گروه اخوان المسلمین با درخواست کمک از نهادها و سازمان‌های حقوق بشری و حقوقی گفت: گروه اخوان المسلمین از نیمه شب گذشته هدف گلوله‌های جنگی قرار گرفته و در معرض نسل کُشی قرار دارد.
وی افزود: عملیات تیر اندازی از بالای ساختمان‌ها با استفاده از گلوله‌های جنگی صورت می‌گیرد و کشتار ادامه دارد، چرا آزادگان جهان برای پایان دادن به این کشتار تلاش نمی‌کنند.
البلتاجی تعداد کشته شده‌های درگیری‌های شب گذشته را بیش از 100 نفر دانست و تأکید کرد که بیش از 5 هزار نفر نیز زخمی شده‌اند.
پیشتر اخبار ضد و نقیضی از آمار تلفات درگیری‌های شب گذشته مصر منتشر شده بود آخرین‌ آمارهای غیر رسمی حاکی است که دست کم 200 نفر کشته و 4000 تن زخمی شده‌اند.
وزارت کشور مصر نیز استفاده از گلوله جنگی در مقابله با حامیان مرسی را رد کرد.

• یک روزنامه آمریکایی با اشاره به فضای غبارآلود مصر، قضاوت درست درباره عملکرد رئیس جمهور برکنار شده و رهبران اخوان المسلمین را بعید دانست و نوشت: در این میان، دولتمردان آمریکایی مایل به حمایت از ارتش مصر هستند تا تنبیه آن.
به گزارش روزنامه «واشنگتن پست» در مطلبی به بررسی وقایع اخیر مصر پرداخت و نوشت: سه روز بعد از کودتای ارتش که به نام حفظ دموکراسی در مصر انجام شد، هزاران نفر از مصری‌ها، جمعه در میدان تحریر قاهره حضور یافتند تا «علاقه مردم» به "عبدالفتاح السیسی" نشان داده شود؛ ژنرالی که هفته گذشته خواستار «فرمان» مبارزه با تروریسم و خشونت بالقوه شد. در این میان، تانک‌ها و بالگردهای نظامی از جمعیت محافظت می‌کردند و رسانه دولتی نیز علیه اخوان المسلمین وارد عمل شد؛ حزبی که "محمد مرسی"، رئیس جمهور برکنار شده این حزب به قتل و جاسوسی محکوم شده است.
این روزنامه آمریکایی با نگارش مطالب فوق افزود: با قضاوت این اتفاقات به این نتیجه می‌رسیم که مصر به سمت شروع دوباره دموکراسی حرکت نمی‌کند. به جای آن، ارتش شرایط را برای سخت‌گیری و فشار بر حزبی فراهم می‌کند که برنده اولین انتخابات دموکراتیک (در مصر) بود و همزمان شرایط را برای ترفیع قهرمان جدید نظامی فراهم می‌‌کند.
در ادامه این گزارش آمده: انتقال حقیقی به دموکراسی نیازمند آن است که مقامات نظامی و کابینه غیرنظامی که تعیین شده، با مرسی و اخوان المسلمین وارد مذاکره شوند. اما ظاهرا ژنرال‌ها تصمیم گرفته‌اند، با تروریست خواندن اخوان‌ المسلمین، این گروه را خشمگین کنند؛ تاکتیکی که به همان اندازه تحریک‌کننده بودن، غیر قابل توجیه نیز است.
واشنگتن پست نوشت: دولت "مرسی" در اداره کشور سوء ‌مدیریت داشت و به دنبال آن بود که ارتش قدرت را در دست گرفت. از زمان برکناری دولت، رهبران آن موضع سرسختانه‌ای در پیش گرفته‌اند و بر بازگشت دولت و برگزاری تظاهرات تاکید دارند. به علاوه، در حالی که اخباری درباره شلیک گلوله به دست مبارزان اسلامگرا در تظاهرات منتشر شده، هیچ مدرکی وجود ندارد که اخوان المسلمین خشونت را به عنوان راهبرد خود در برگزیده باشد. اغلب افرادی که از زمان کودتا تاکنون کشته شده‌اند به دست سربازان و افراد ناشناس حامی دولت صورت گرفته است.
در ادامه این گزارش آورده شده؛ در فضایی که تحت تاثیر تظاهرات با مدیریت ارتش و نیز عملیات تبلیغاتی است، انجام تحقیقات یا برگزاری دادگاه عادلانه برای رئیس جمهور برکنار شده و سایر رهبران اخوان المسلمین دشوار به نظر می‌رسد. البته برخی گروه‌های مصری که به شدت مخالف دولت مرسی بودند، علیه اقدامات ژنرال السیسی نیز سخن می‌گویند. ائتلافی از گروه‌های حقوق بشری، بیانیه‌ای صادر کردند که بر یک موضوع روشن اشاره داشت؛ «ارتش مصر برای مبارزه با تروریسم به اختیارات نیاز ندارد و «حکم و دستوری» که مردم تصدیق کرده‌اند، با حکومت قانون در تضاد است.»
به نوشته واشنگتن‌پست، دولت "اوباما"، رئیس جمهور آمریکا نیز با اعلام خبر تعلیق تحویل جت‌های اف-16 به ارتش، یک ژست میانه و معتدلی از نگرانی در پیش گرفته است. البته بعید است این اقدام مانع بلندپروازی‌های ژنرال السیسی شود. علاوه بر این، آمریکا هنوز مایل است برای حمایت از نیروهای مسلح، بیشتر کار انجام دهد تا تنبیه آن ها. از این رو، مانورهای سالانه میان آن ها قرار است برگزار شود. وزارت خارجه آمریکا نیز یک ترفند و حیله قانونی به کار گرفته تا مانع قضاوت درباره این موضوع شود که آیا این کودتا، کودتا بوده است یا خیر؛ موضوعی که در صورت تایید آن، باعث قطع کمک آمریکا به ارتش مصر خواهد شد.
با توجه به اوضاع مصر، روزنامه واشنگتن‌پست توصیه کرد: با این حال، اگر دولت آمریکا مایل به مشاهده سرکوبگری‌های گسترده یا تولد یک دیکتاتوری جدید در مصر نیست، لازم است سریعا اقدامات بیشتری در این باره انجام دهد.

• وزیر امور خارجه آمریکا بعد از وقوع اقدامات خشونت آمیز و خونریزی های اخیر در مصر نگرانی عمیق خود را درباره اوضاع این کشور ابراز داشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اقدامات خشونت آمیز در جریان درگیری بین طرفداران "محمد مرسی" رئیس جمهوری برکنار شده مصر از یک سو و مخالفان و نیروهای پلیس مصر از سوی دیگر روی داد که در جریان آن ده ها نفر کشته و صدها نفر دیگر زخمی شدند.
"جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا بعد از تماس های خود با مسئولان مصر و اتحادیه اروپا درباره این خشونت ها، از مسئولان مصری خواست تا تحقیقات مستقل و بی طرفانه‌ای را درباره حوادث 24 ساعته اخیر این کشور انجام دهند.
وی تاکید کرد: مسئولان مصری وظیفه اخلاقی و قانونی دارند که به حق تجمع مسالمت آمیز و آزادی بیان احترام بگذارند.
جان کری افزود: این لحظه ای محوری برای مصر است. کمتر از دوسال پیش انقلابی بوقوع پیوست که هنوز پایان نیافته است اما سرنوشت آن تا ابد با توجه به آنچه امروز روی می دهد، رقم خواهد خورد.
وی گفت: خشونت روند آشتی و دموکراسی در مصر را به عقب بازمی گرداند و همچنین بر ثبات منطقه نیز تاثیر منفی می گذارد.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت که با "محمد البرادعی" معاون رئیس جمهور موقت مصر در امور بین الملل و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلفنی گفتگو کرده است.
جان کری بر اهمیت وجود یک روند سیاسی در مصر تاکید کرد که در نزدیکترین زمان ممکن به تشکیل دولتی منتخب منجر شود و این دولت تکثرگرا و اهل تسامح باشد. گفتگوی سیاسی با محتوایی که خود دولت انتقالی به آن دعوت کرده است باید با نمایندگان همه طیف های جامعه مصر صورت گیرد.
وی تصریح کرد: برای اینکه امکان این گفتگو فراهم شود آمریکا بار دیگر درخواست خود را برای پایان یافتن بازداشت‌های سیاسی و آزادی مسئولان احزاب سیاسی براساس مفاد قانون تکرار می کند.

• رئیس بخش سیاسی و امنیتی ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد که نیروهای مصری با هماهنگی با این رژیم و به صورت موقت در سینا مستقر شده‌اند.
به گزارش "عاموس گلعاد" در مصاحبه با رادیو رژیم صهیونیستی گفت که ارتش مصر به صورت جدی اجرای عملیات علیه عناصر تروریستی در سینا را آغاز کرده است و این امر نیز تنها به خاطر منافع مصر است.
وی اظهار داشت که فرماندهان ارتش مصر می‌دانند که تروریسم مصر را تهدید می‌کند و رژیم صهیونیستی آمادگی مقابله با هر گونه تجاوزات عناصر تروریستی وابسته به تشکیلات القاعده در سینا را دارد.
گلعاد تصریح کرد که استقرار نیروهای مصری در سینا در راستای الحاقیه نظامی معاهده صلح صهیونیستی - مصری و با هماهنگی با دفتر ارتباطات رژیم صهیونیستی صورت گرفته است و تقویت نیروهای مصری در این منطقه موقت است.

• وزارت خارجه انگلیس ضمن محکوم کردن رفتارهای خشونت‌آمیز علیه معترضان مصری، آزادی رهبران سیاسی یا اعلام اتهام آن‌ها را خواستار شد.
وزارت خارجه انگلیس برخورد خشونت‌آمیز با تظاهرات‌کنندگان مصری را محکوم کرده و خویشتنداری همه طرف‌ها را خواستار شد.
در بیانیه "ویلیام هیگ" وزیر خارجه انگلیس آمده است: من عمیقا از وقایع اخیر در مصر نگرانم و استفاده از قوای قهریه در برخورد با تظاهرات‌کنندگان را که منجر به مرگ افراد شده، محکوم می‌کنم.
این بیانیه می‌افزاید: من همه طرف‌ها را به خویشتنداری از خشونت فرامی‌خوانم. الان زمان گفت‌وگو است، نه تقابل. سران همه طرف‌ها وظیفه دارند گام‌هایی در جهت تنش‌زدایی بردارند.
وزارت خارجه انگلیس از مقامات مصری خواسته است به حق تظاهرات ‌های مسالمت‌آمیز احترام بگذارند و از شلیک گلوله‌های جنگی به سمت تظاهرات‌کنندگان خودداری کنند. هیگ همچنین محاکمه عاملان اعمال خشونت علیه تظاهرات‌کنندگان را نیز خواستار شده است.
وی می‌افزاید: من از مسئولان مصری می‌خواهم که رهبران سیاسی را که بعد از رخداد‌های سوم جولای بازداشت شده‌اند را آزاد کنند و یا اینکه اتهامات قانونی آن‌ها را اعلام کنند. این اتهامات نباید طوری باشد که این ظن به وجود آید که دارای انگیزه‌های سیاسی بوده‌اند.
در پایان این بیانیه آمده است: به عقیده ما، مصر نیازمند روندی سیاسی است که همه گروه‌ها به صورتی برابر توان حضور در انتخاب زودهنگام عادلانه را داشته باشند و بتوانند با هم رقابت کنند.

• مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا با ابراز تاسف از کشته شدن شماری در مصر، همه طرف‌ها را به دوری از خشونت فراخواند.
به گزارش «ورلد بولتن»، "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از کشتار اخیر در مصر ابراز تاسف کرد. وی از همه طرف‌ها خواست تا از خشونت دوری کنند.
یکی از سخنگویان اشتون گفت که وی با نگرانی تحولات اخیر مصر را دنبال می‌کند و درخواست کرد که طرف‌ها به برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز و به دور از خشونت احترام بگذارند.
اخوان المسلمین اعلام کرد که نیروهای امنیتی مصر دست‌کم 129 نفر از حامیان "محمد مرسی" رئیس‌جمهور مخلوع مصر را به قتل رساندند.

• وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیه‌ای ضمن «غیرقابل قبول» خواندن سرکوب تظاهرات‌کنندگان در مصر، رفتار مسئولانه‌تر نیروهای امنیتی را خواستار شد.
به گزارش روزنامه «حریت»، وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیه‌ای سرکوب تظاهرات‌کنندگان در مصر را به شدت محکوم کرد.
در جریان درگیری میان موافقان و مخالفان "محمد مرسی" رئیس‌جمهور برکنار شده مصر، ده‌ها نفر کشته و زخمی شدند. منابع اخوان‌المسلمین می‌گویند بیش از صد نفر از هواداران مرسی به دست نیروهای نظامی و مخالفان مرسی کشته شده‌اند.
در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است: ما این حادثه غیرقابل قبول و خطرناک را به شدت محکوم می‌کنیم. ما با نگرانی نسبت به احتمال افزایش آمار تلفات، تحولات را پیگیری می‌کنیم. روی آوردن به خشونت و اسلحه علیه تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم، وجدان عمومی را جریحه‌دار کرده است.
این بیانیه می‌افزاید: روشن است که چنین اقداماتی که موجب مرگ افراد می‌شود، کمکی به رسیدن به صلح داخلی مصر نمی‌کند. اخلاق انسانی آتش گشودن روی تظاهرات‌کنندگانی را که برای دفاع از خواسته‌های دموکراتیکشان به خیابان آمده‌‌اند را قبول نمی‌کند.
وزارت خارجه ترکیه همچنین رفتار مسئولانه‌تر نیروهای امنیتی مصری را خواستار شده و اعلام کرده است که رفتارهای کنونی علیه غیرنظامیان، هیچ منفعتی برای گذار دموکراتیک در مصر ندارد.

• خبرگزاری آناتولی ترکیه از دیدار دبیر کل سازمان همکاری اسلامی و تعدادی از اعضای شورای ملی حقوق بشر با مرسی در قاهره خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی»، ترکیه از دیدار "اکمل الدین احسان اوغلو" دبیر کل سازمان همکاری اسلامی و تعدادی از اعضای شورای ملی حقوق بشر با "محمد مرسی" در قاهره خبر داد.
آناتولی به نقل از اوغلو گزارش داد که وی روز گذشته با مرسی در قاهره دیدار کرده است. در صورت تائید این خبر، این اولین باری است که یک مقام بین المللی با مرسی که اخیرا توسط ارتش از قدرت عزل شده، دیدار می‌کند.

• سخنگوی دولت منتخب فلسطین در غزه در واکنش به برگزاری راهپیمایی جنبش فتح در حمایت از ارتش مصر، ملت فلسطین را به مقابله با آنچه «سیاست سیاه» فتح خواند، دعوت کرد.
به گزارش الحیات، "ایهاب الغصین" از برگزاری راهپیمایی جنبش فتح در حمایت از ارتش مصر و "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع این کشور، در رام‌الله انتقاد کرد.
وی افزود که برگزاری راهپیمایی فتح در کرانه باختری در حمایت از کشتاری که در مصر صورت می‌گیرد و حمایت از السیسی برای مقابله با حماس و نیز اظهارات سخنگوی فتح در رابطه با تائید جنایت‌های صورت گرفته در مصر و از سوی دیگر دست داشتن این جنبش و دستگاه‌های امنیتی آن در حوادث امنیتی در مصر و تبلیغات رسانه‌‌ای علیه ملت فلسطین، دلیل قاطعی بر انحطاط سیاست فتح است که بر هدایت ملت فلسطین و قضیه آن به سمت مسیر تاریک، اصرار دارد.
وی تصریح کرد: ترس ما از این است که فتح طی روزهای آینده با سوء استفاده از اوضاع کنونی، توافقنامه جدیدی با رژیم اشغالگر امضا کرده و باقی‌مانده فلسطین را بفروشد و از اصول و مقدسات ما چشم‌پوشی نماید.
فلسطینیان ساکن کرانه باختری بنا به دعوت جنبش فتح در حمایت از "عبدالفتاح السیسی" و مخالفت با اقدام دولت حماس در غزه برای تعطیلی دفاتر شبکه العربیه و خبرگزاری معا، تظاهرات کردند.
شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی که بنا به دعوت جنبش جوانان دانشجو شاخه دانشجویی فتح برگزار شد، خواستار اعطای تابعیت فلسطینی به السیسی شدند.

• سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص تنش‌های اخیر در مصر همه طرف‌ها در این کشور را به خویشتنداری و پرهیز از خشونت دعوت کرد.
سید عباس عراقچی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تنش های اخیر در مصر اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با دقت تحولات مصر را دنبال نموده و ضمن ابراز تاسف از کشته شدن تعدادی از مردم این کشور در روزهای اخیر، همه طرف های مصری را به خویشتنداری و پرهیز از خشونت دعوت می کند.
عراقچی افزود: تردیدی نیست که مردم مصر در مقابل هرگونه تلاش دشمنان برای به انحراف کشاندن مسیر انقلاب خویش، هوشیار بوده و در این برهه حساس با خردورزی، مانع بروز انحراف و شکست در آرمان های انقلابی خویش خواهند شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه، ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به عواقب این بحران و پیامدهای آن، تصریح کرد: ما از همه نهادها، سازمان ها و شخصیت های ملی و اسلامی در مصر می خواهیم با ارج نهادن به وحدت ملی، حقوق اساسی مردم و اصول روند دموکراتیک؛ در جهت فراهم نمودن زمینه های گفتگو، آشتی ملی و فرآیند شکل گیری جامعه مدنی، تلاش کنند.
• یک پایگاه خبری مصری از دستگیری رهبر اخوان المسلمین مصر خبر داد اما گروه اخوان المسلمین هنوز این خبر را تائید نکرده است.
به گزارش پایگاه خبری مصری «الفجر»، منابع آگاه امنیتی از دستگیری "محمد بدیع" رهبر اخوان المسلمین مصر خبر دادند.
هنوز خبر بازداشت بدیع از سوی گروه اخوان المسلمین تائید نشده است.
دادستان کل مصر، چهارشنبه گذشته، دستور بازداشت رهبر اخوان المسلمین و 8 تن از مقامات آن را به اتهام تحریک به خشونت، صادر کرده بود.
این اقدام پس از آن انجام شد که "عبدالفتاح السیسی" فرمانده عالی نیروهای مسلح، مصری ها را به برگزاری تظاهراتی گسترده فراخواند تا به این ترتیب ارتش برای مقابله با خشونت های خیابانی پس از عزل "محمد مرسی" رئیس جمهوری برکنار شده این کشور، مجوز دریافت کند.
بر اساس بیانیه دادستان کل، لیست بازداشت شدگان شامل محمد بدیع، رهبر اخوان المسلمین، "محمد البلتاجى"، "صفوت حجازى"، "عبد الرحمن البر"، "جمال عبد الهادى" و "عبدالله برکات" از رهبران اخوان المسلمین و "باسم عوده" وزیر بازرگانی، "أسامة یاسین" وزیر سابق جوانان و "محمد عبد المقصود" است.

• تدابیر امنیتی در فرودگاه بین‌المللی قاهره برای جلوگیری از ورود افراد مشکوک از لیبی، افغانستان، پاکستان و یمن تشدید شده است.
به گزارش پایگاه خبری «المنار»، مقامات فرودگاه بین‌المللی قاهره، اعلام کردند که تدابیر امنیتی را درباره مسافرانی که از 4 کشور، افغانستان، پاکستان، لیبی و یمن وارد مصر می شوند، تشدید می‌کنند تا مانع ورود افراد مشکوک به این کشور شوند.
سرتیپ "مجدی السمان" مدیر بخش گذرنامه‌های فرودگاه قاهره گفت که نیروهای امنیتی این فرودگاه بین‌المللی تدابیر امنیتی را درباره مسافران این 4 کشور تشدید کرده‌اند و پیش از صدور روادید برای این مسافران باید هویت این افراد و هدف آن ها از سفر به مصر، مشخص شود.

• تحصن کنندگان در میدان رابعة العدویة مصر از هواداران مرسی متعهد شدند تا بازگشت "محمد مرسی" به قدرت با وجود خونریزی‌ها به تحصن خود ادامه دهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، تحصن کنندگان در میدان رابعة العدویة در شهرک نصر قاهره متعهد شدند که با وجود خونریزی‌هایی که تاکنون باعث کشته شدن 65 نفر از شهروندان حامی محمد مرسی رئیس جمهور مخلوع این کشور شده است، در تحصن خود باقی خواهند ماند.
کشته شدن هواداران مرسی و یک روز بعد از آن انجام شد که "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع این کشور خواستار خروج مردم برای مقابله با خشونت و ترور در این کشور شده بود.
وزارت بهداشت اعلام کرد که در حمله و تیراندازی های گسترده علیه هواداران محمد مرسی در این کشور 65 نفر کشته شده‌اند، اما جماعت اخوان المسلمین معتقدند که 61 نفر دیگر نیز بر اثر ضرب و شتم افراد سیاه پوش و کلاه‌خود دار زیر دستگاه‌های تنفس مصنوعی هستند. اورژانس مصر معتقد است در این حملات 72 نفر کشته شده‌اند.
هواداران مرسی اعلام کرده‌اند در اعتراض به کودتای نظامی در این کشور اعتراضات خود را دنبال می‌کنند و تا بازگشت محمد مرسی رئیس جمهور منتخب به قدرت، این تحصن را دنبال می‌کنند.
"محمد کمال" یکی از رهبران اخوان المسلمین در این زمینه گفت که حاضران در میدان رابعة العدویة دیدگاه‌های خود را به صورت مسالمت‌آمیز دنبال می‌کنند و دولت غیر قانونی جدید باید به حرف‌های آن ها گوش دهد.

• جریان ۶ آوریل با محکوم کردن کشته‌ شدن تعداد زیادی از حامیان "مرسی" در مسیر نصر، خواستار برکنار شدن وزیر کشور شد و جریان تمرد تلاش وزیر کشور برای کنترل تحرکات سیاسی را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری «اونا»، جریان 6 آوریل مصر حوادث جمعه در مسیر «النصر» در قاهره را که منجر به کشته شدن تعداد زیادی از حامیان مرسی و وابستگان به گروه اخوان المسلمین شد را محکوم کرد و با خانواده‌های جان باختگان ابراز همدردی کرد.
این جریان مسئولیت کشته شدن شهروندان مصری را به گردن دولت انتقالی، ارتش و رهبران گروه اخوان المسلمین انداخت و تأکید کرد که دست آن ها به خون مردم مصر آغشته شده است.
در این بیانیه همچنین از همه طرف‌های نزاع خواسته شده که دست از خشونت بکشند و از دولت انتقالی خواست برای اثبات تعهدش به نقشه راه، وزیر کشور و مسئولان کشتارهای اخیر را برکنار کند.
در همین راستا جریان «تمرد» مصر نیز اظهارات وزیر کشور مصر درباره بازگشت حالت آماده باش و مبارزه با فعالیت‌های افراطی را رد کرد و افزود: این اقدامات در واقع جلوگیری از فعالیت‌ها سیاسی و مذهبی در وزارت کشور است که با اصول اولیه انقلاب 25 ژانویه در تضاد است.
"محمود بدر" موسس و سخنگوی جریان تمرد تأکید کرد که با وجود حمایت از دولت موقت مصر اما از هر اقدامی که آزادی‌های عمومی و حقوق بشر را مورد تعرض قرار می‌دهد حمایت نخواهد کرد.
تمرد افزود: انقلاب ژانویه و ادامه آن در ژوئن برای تحقق آزادی برای همه مردم مصر ایجاد شده است نه اینکه با گروه و جریان خاصی برخورد شود و اهداف اولیه آن آزادی و عدالت اجتماعی است و نمی‌توان تعقیب فعالان سیاسی را تحت هر عنوانی پذیرفت زیرا این مسئله به معنای بازگشت به دوران مبارک است.
وزیر کشور مصر در نشستی خبری برای بررسی حوادث دو روز گذشته در این کشور تأکید کرده بود که نبود موسسات و بخش‌های مبارزه با فعالیت‌های افراطی در وزارت کشور یکی از عوامل اصلی بروز ناآرامی و اختلال در امنیت کشور بوده‌است و تأکید کرد که این بخش‌ها را که بعد از سقوط مبارک حذف شده بود، دوباره احیاء و فعال خواهد کرد.

• رئیس اتحادیه علمای مسلمانان جهان با اشاره به تحولات اخیر مصر خواستار اتخاذ موضعی مشخص نسبت به حوادث اخیر مصر شد و از مسلمانان جهان دعوت کرد برای شهادت به مصر بیایند.
به گزارش روزنامه مصری «الوطن»، "یوسف القرضاوی" رهبر اتحادیه علمای مسلمانان و مفتی سلفی قطری-مصری، با انتشار ویدیویی در رسانه‌ها از اتحادیه عرب، سازمان همکاری‌های اسلامی، اتحادیه آفریقا، سازمان ملل و شورای امنیت خواست موضع قاطعی در قبال تحولات اخیر مصر اتخاذ کنند و با دخالت در امور داخلی مصر از حامیان مرسی و گروه اخوان المسلمین حمایت کنند.
قرضاوی همچنین از مسلمانان در اقصی نقاط جهان از جمله اندونزی، سنگال، مالزی، نیجریه، پاکستان، هند، سومالی، ایران، لیبی، تونس، سوریه، لبنان، فلسطین و اردن خواست که به مصر سفر کنند و از گروه اخوان المسلمین حمایت کنند و در مصر شهید شوند.
وی افزود: خداوند روز قیامت از شما خواهد پرسید که چگونه این کشتار ها را دیدید و اقدامی نکردید.
وی پیشتر نیز در برنامه «زندگی و شریعت» که از شبکه الجزیره قطر پخش می‌شود تأکید کرده بود که ریختن خون عوامل کودتا علیه "مرسی" جایز است.

• دبیرکل هیئت علمای ارشد الازهر اعلام کرد اعضای این هیئت خواستار برگزاری نشستی فوری در رد و محکومیت حملات اخیر قرضاوی به شیخ الازهر شدند.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، "عبدالله شومان" دبیرکل هئیت علمای ارشد الازهر تأکید کرد که در پی حملات تند و انتقادی اخیر "یوسف القرضاوی" رئیس اتحادیه علمای مسلمان علیه "احمد الطیب" شیخ الازهر، اعضای هیئت علمای الازهر خواستار تشکیل جلسه‌ای فوری در رد این ادعاها شدند.
شومان افزود: قرضاوی تلاش می‌کند چهره و مواضع ملی شیخ الازهر را مخدوش کند در حالی که احمد الطیب بدون داشتن گرایش به گروه و یا حزب خاضی تنها برای ایجاد ثبات در کشور به صف ملت پیوسته است.
در چند روز اخیر قرضاوی با انتشار بیانیه‌ های متعددی شیخ الازهر را به دلیل موضعش در قبال انقلاب 30 ژانویه و تأیید نقشه راه ارتش مورد انتقاد قرار داده بود.

• سفارت آمریکا در قاهره طی بیانیه‌ای اعلام کرد که این سفارتخانه یکشنبه (92.05.06) تعطیل خواهد بود و خدمات کنسولی ارائه نخواهد داد .
در ادامه این بیانیه از شهروندان آمریکایی خواسته شده که از محل‌هایی که شاهد تجمعات اعتراضی است دوری کنند و تأکید شده که با وجود اینکه ممکن است این تظاهرات ظاهرا مسالمت آمیز باشد اما ممکن است به خشونت کشیده شود.
سفارت آمریکا همچنین از شهروندان آمریکایی خواست که تحولات محلی مصر را پیگیری کنند و فعالیت‌های خود را بر اساس این تحولات برنامه ریزی کنند.
این سفارتخانه از شهروندان خود خواسته برای حفظ امنیت در منطقه سکونت خود در مصر در حالت هشدار باشند.

• یک خبرگزاری آمریکایی در تحلیلی به موضع دولت واشنگتن در قبال تحولات اخیر مصر پرداخت و نوشت که اذعان دولت واشنگتن به وقوع کودتای نظامی در مصر برای این کشور هزینه خواهد داشت.
درحالیکه از زمان سرنگونی حکومت "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر توسط ارتش این کشور، دولت آمریکا از به کار بردن واژه «کودتای نظامی» در توصیف تحولات مصر خودداری کرده است، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در تحلیلی نوشت که ارتش کشورهای خارجی که کمک های دولت واشنگتن را دریافت می کنند، دهه هاست که می دانند که سرنگون کردن رهبران غیرنظامی و منتخب آن ها به معنای تعلیق کمک های آمریکا است، با این حال، با وجود تحولات جاری در مصر، دیگر اینطور به نظر نمی‌رسد.
قانون کودتای آمریکا به معنای این است که وقتی واشنگتن به وقوع کودتای نظامی در یک کشور اذعان کند، دیگر قادر نخواهد بود به ارتش این کشور که دولت خود را سرنگون کرده، کمک نظامی داشته باشد.
در این تحلیل آمده است که دولت "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفته است که سرنگونی مرسی به عنوان اولین رئیس جمهور منتخب دموکراتیک این کشور توسط ارتش مصر را کودتای نظامی توصیف نکند و در واقع، با این تصمیم، به لحاظ فنی نوعی حرکت قانونی انجام داده است زیرا چنین تصمیمی از سوی اوباما منجر به ایجاد یک فرصت مناسب شده است تا واشنگتن از طریق آن از اجرای قانون مصوبی (قانون کودتای آمریکا) که هدف از آن حمایت از ارزش هایی همچون حاکمیت قانون، حکومتداری خوب و حقوق بشر در سراسر جهان است، اجتناب کند.
تصمیم درباره وقوع و یا عدم وقوع کودتا در مصر به سود منافع ملی آمریکا نیست.
در ادامه این تحلیل به اظهارات "جان پساکی" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره مصر اشاره شده که گفته است: این قانون (قانون کودتای آمریکا) نیازمند این نیست که ما یک تصمیم رسمی بگیریم درباره اینکه آیا کودتا اتفاق افتاده است یا خیر، این نوع تصمیم گیری به سود منافع ملی ما نیست.
بر اساس این خبر، اذعان آمریکا به وقوع کودتای نظامی در مصر به معنای تعلیق کمک 1.5 میلیارد دلاری سالانه دولت واشنگتن به مصر است که 1.3 میلیارد دلار از این بودجه به ارتش مصر اختصاص پیدا می کند.
پساکی این اظهارات را یک روز بعد از آن مطرح کرد که به صورت محرمانه به قانونگذاران کنگره آمریکا اطلاع داده شده که قانون کودتای آمریکا دیگر لزوما اجرایی نیست.
بر اساس این تحلیل، چنین تفسیری از قانون کمک های خارجی 1961 آمریکا احتمالا باعث تعجب دسیسه گران سیاسی و ارتش کشورهای «مالی»، «ماداگاسکار»، «هندوراس» و سایر کشورهایی می شود که به دلیل کودتا، با تعلیق کمک های آمریکا در طول دهه گذشته روبرو بوده اند؛ در هر یک از این موارد، فرض بر این بود که آمریکا به وقوع کودتا بر اساس قوانین آمریکا اذعان می کند و این کار را نیز کرد.
زمانی که ارتش کشوری علیه دولت دموکراتیکش کودتا می کند، قانون کمک های خارجی 1961 آمریکا تنها زمانی اجازه از سرگیری ارائه کمک ها به ارتش این کشورها را می دهد که دولت منتخب دموکراتیک در این کشورها احیا شود. اما با این حال، اجرای این قانون به ویژه در قبال پاکستان با استثناء صورت گرفت.
بر اساس این تحلیل، دولت آمریکا در حالی تصمیم به عدم اذعان به وقوع کودتای نظامی در مصر گرفته است که حقایق بلامنازعی وجود دارد مبنی بر اینکه ارتش مصر مرسی را از قدرت برکنار کرد و هفته هاست که او را در مکان نامعلومی بازداشت کرده است.
به نظر می رسد که تصمیم آمریکا برای اجرای گزینشی آنچه مشخصه حمایت واشنگتن از دموکراسی به حساب می آید، منجر به طرح سؤالاتی درباره تعهد تزلزل ناپذیر و مدعیانه آمریکا به دموکراسی در سراسر جهان خواهد شد.

• منابع آگاه امنیتی از کشته شدن ۱۰ تروریست و بازداشت ۲۰ تن دیگر در عملیات مشترک ارتش و نیروهای پلیس مصر موسوم به عملیات «طوفان صحرا» در سینا خبر دادند.
به گزارش پایگاه خبری «الشرق الاوسط»، منابع امنیتی بلند پایه از کشته شدن 10 تروریست در 48 ساعت گذشته در عملیات مشترک ارتش و نیروهای پلیس مصر در شمال سینا خبر دادند.
در این عملیات که به «طوفان صحرا» موسوم شده است دست کم 20 تروریست دیگر بازداشت و تعدادی نیز زخمی شده‌اند.
وزیر کشور مصر از عملیات مشترک ارتش و نیروهای پلیس در شمال سینا موسوم به طوفان صحرا خبر داده بود.

• هیئتی از اتحادیه آفریقا به منظور بررسی و پیگیری وقایع تحولات قاهره در سفری چند روزه وارد این کشور شد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، هیئتی از کمیته داوران اتحادیه آفریقا به ریاست "آلفا عمر کوناری"، رئیس جمهور سابق مالی و رئیس اسبق اتحادیه آفریقا از اتیوپی در سفری چند روزه وارد قاهره شد.
منابع دیپلماتیک مصری که به استقبال هیئت آفریقایی رفته بودند گفتند: این هیئت با شماری از مقامات و شخصیت‌های مصری دیدار خواهد کرد تا واقعیت اوضاع در مصر را پیگیری کرده و گزارشی را از اوضاع مصر پس از سی ام ژوئن برای اتحادیه آفریقا تهیه کنند تا معلوم شود که در مصر کودتای نظامی و یا انقلابی دیگر صورت گرفته است.
قرار است اتحادیه آفریقا بنا بر گزارش این هیئت درباره رفع تعلیق عضویت مصر در این اتحادیه تصمیم گیری کند.
این هیئت 11 شخصیت آفریقایی برجسته را شامل می‌شود که از جمله آن ها "دلینا عمر دالینا"، رئیس جمهور سابق جیبوتی و "فستوس موگای"، رئیس جمهور سابق بوتسوانا است.

 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶