نگاه آفران > آفران: تحولات مصر (54)

آفران: تحولات مصر (54)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۷/۱

تحولات مصر 54



وقایع مهم مصر از تاریخ 25/6/92 الی 1/7/92


• حزب مصر قدرتمند به ریاست «عبدالمنعم ابوالفتوح» حکومت و دولت موقت مصر را به تمامیت‌خواهی و فاشیسم و ناتوانی متهم کرد که فاقد چشم‌اندازی برای ارائه به ملت است.
به گزارش پایگاه خبری «الشرق»، حزب «مصر قدرتمند» به ریاست "عبدالمنعم ابو الفتوح" حکومت و دولت موقت این کشور را به فاشیسم و تمامیت خواهی متهم کرد و گفت که ادامه ارائه راهکار‌های امنیتی از سوی دولت نشان می‌دهد که ما در برابر حکومتی فاشیست، قرار گرفته‌ایم که چشم اندازی برای آینده سیاسی کشور ندارد تا به ملت ارائه دهد بنابراین با توسل به بهانه‌ی نگرانی‌های امنیتی و نظامی این ناتوانی و ضعف خود را پنهان می‌کند.
وی افزود، ما در حزب مصر قدرتمند، به شدت تمدید حالت فوق العاده را در کشور محکوم می‌کنیم که برقراری آن تاکنون در ایجاد امنیت مورد نظر که منجر به بازگشت اجرای قانون شود، موفق نبوده است.
رئیس حزب مصر قدرتمند و نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری مصر تأکید کرد که تمدید حالت فوق العاده و صدور حکم‌های بی‌گناهی متهمان به قتل انقلابی‌های انقلاب 25 ژانویه و ارجاع پرونده شهروندان مصری به دادگاه‌های نظامی نشان دهنده بازگشت حکومت امنیتی و نظامی در کشور است.
حزب مصر قدرتمند در سال 2012 به ریاست ابوالفتوح تأسیس شد که یکی از احزاب چپ معتدل به شمار‌ می‌آید و عناصری با گرایش‌های اسلامی و لیبرال را در خود جای داده است.
پیشتر "عدلی منصور" رئیس جمهور موقت مصر حالت فوق العاده را با توجه به شرایط امنیتی کشور تا دو ماه دیگر تمدید کرد.

• تظاهرات حامیان "مرسی" و گروه اخوان‌المسلمین برای دومین روز پیاپی ساعاتی پیش آغاز شده است و نیروهای امنیتی با حضور در میدان رابعةالعدویه اقدام به بستن این میدان کردند.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، تظاهرات حامیان مرسی از منطقه «المصر الجدیده» آغاز شده است و معترضان بعد از گذشت یک ماه از عملیات نیروهای وزارت کشور مصر برای پایان دادن به اعتراض‌های رابعه العدویه در اعتراض به این اقدام دولت موقت به خیابان‌ها آمده‌اند.
این در حالی است که نیروهای امنیتی ورودی‌ها و خروجی‌های منتهی به میدان رابعه العدویه را با استفاده از سیم خار دارد مسدود کرده‌اند و تعداد زیادی از نیروهای امنیتی از بیم تظاهرات حامیان مرسی در این منطقه مستقر شده‌اند.
معترضان در این تظاهرات پلاکارهایی بالای سر می‌برند که بر روی آن در اشاره به حوادث «رابعه» عدد 4 نشان داده می‌شود.

• وزیر خارجه مصر در آستانه سفرش به مسکو در گفتگو با خبرگزاری «ریانووستی» روسیه تأکید کرد قاهره منتظر عقب نشینی مقامات ترکیه از مواضع پیشینشان است.
"نبیل فهمی" وزیر خارجه مصر در آستانه سفر به مسکو در گفتگو با خبرگزاری «ریانووستی»، روسیه تأکید کرد که قاهره در انتظار عقب نشینی آنکارا از مواضع غیر قبال توجیه پیشینش است.
وی همچنین تأکید کرد در حال حاضر سفیر مصر به ترکیه باز نخواهد گشت.
وزیر خارجه مصر ضمن تأکید بر پیشرفت روابط مسکو و قاهره تأکید کرد که کشورش علاقه مند است که روبط دو کشور در سطوح مختلف اقتصادی و سیاسی و امنیتی پیشرفت کند.
فهمی همچنین در قبال بحران سوریه گفت: می‌خواهیم بر اساس اصول ژنو2 به راهکاری سیاسی برای بحران سوریه برسیم و با تقسیم طائفه‌ای سوریه مخالفیم و اجرای موفقیت آمیز طرح روسیه منجر به نجات منطقه از خطر تقسیم خواهد شد.

• رئیس دادستانی جنوب قاهره تأکید کرد: این دادستانی حکم آزادی یکی از رهبران اخوان‌المسلمین در پرونده قتل معترضان در برابر دفتر ارشاد را صادر کرده است.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، "اسماعیل حفیظ" رئیس دادستانی جنوب قاهره تأکید کرد که دادستانی جنوب قاهره امروز حکم آزادی "صفوت حجازی" یکی از رهبران اخوان المسلمین در پرونده تحریک برای قتل معترضان در برابر دفتر ارشاد وابسته به گروه اخوان المسلمین در جریان حوادث 30 ژوئن را صادر کرد.
پیشتر دادستانی مصر حجازی را به همراه تعداد دیگری از رهبران اخوان و حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی اخوان المسلمین مصر به اتهام تحریک برای قتل معترضان در برابر دفتر ارشاد بازداشت و به دادگاه ارجاع داده بود.

• در پی گمانه‌هایی درباره احتمال کاندیدا شدن وزیر دفاع مصر برای انتخابات ریاست جمهوری، دیکتاتور پیشین مصر تأکید کرد رئیس‌جمهور این کشور باید از میان نظامیان ارتش باشد و وزیر دفاع مصر فردی زیرک است.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، از "حسنی مبارک" رئیس جمهور مخلوع مصر منتشر کرده است، مبارک تأکید می‌کند که گمان می‌کرده "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع مصر، از اعضای وابسته به اخوان المسلمین بوده اما به این نتیجه رسیده که السیسی فردی زیرک است.
مبارک همچنین ضمن اشاره به اینکه "حبیب العادلی" وزیر کشور دوران حاکمیتش توانایی این را داشت که شرایط کشور را در سه روز آرام کند، گفته که رئیس جمهور مصر باید از میان نظامیان ارتش باشد.
مبارک همچنین گفته که افرادی که در «رابعه العدویه» تظاهرات می‌کردند دچار شستشویی مغزی شده بودند. روز گذشته دومین جلسه از محاکمه مبارک خارج از زندان برگزار شد، دیکتاتور سابق مصر در حال حاضر به دلیل شرایط امنیتی خاص در حصر اجباری در بیمارستان نظامی «المعادی» به سر می‌برد.

• نائب رئیس کمیته 50 نفره تدوین قانون اساسی مصر ترکیب این کمیته را متعادل خواند و گفت: امید بالایی می‌رود که کمیته مذکور ، قانونی اساسی را تدوین کند که شایسته ملت مصر باشد.
"کمال هلباوی" نائب رئیس کمیته 50 نفره تدوین قانون اساسی مصر ترکیب کمیته مذکور را متعادل خواند و افزود: هیچ گروه خاصی بر کمیته 50 نفره تدوین قانون اساسی مصر سیطره ندارد. این در حالی است که اخوان المسلمین و جریان اسلامگرا بر جمعیت تاسیسی سابق سیطره داشتند و چنین امری باعث بروز مشکلاتی در کمیته تدوین قانون اساسی شده است.
وی ماده 219 قانون اساسی مصر را بزرگترین چالش بر سر راه کمیته 50 نفره خواند و افزود: این ماده که متعلق به اصول دینی است بویژه بعد از چنگ زدن حزب نور به آن، بزرگترین بحران را برای این کمیته ایجاده کرده است ولی آن را بررسی خواهیم کرد و حزب نور را قانع خواهیم کرد زیرا ماده دوم قانون اساسی مصر که اسلامیت کشور را بیان می‌کند برای این موضوع کفایت می‌کند و نیازی به ماده 219 وجود ندارد.
هلباوی در پاسخ به سئوالی درباره وضعیت فعلی اخوان المسلمین گفت: اخوان المسلمین به علت رفتار تجمع کنندگان و طمع کنندگان به قدرت زیان بسیاری دیدند. مشکل تنها در رویارویی با ارتش و پلیس نیست بلکه باعث ایجاد نوعی نفرت نزد ملت مصر شد. تا اینکه امروزه جماعت اخوان المسلمین روی لبه پرتگاه قرار گرفته است و موضوع بازگشت به ترورهای سیاسی بحران‌های وخیمی را برای آن ها در پی خواهد داشت ولی اعتماد بالایی به توان نیروهای مسلح و پلیس در حفظ امنیت داریم.

• حزب سازندگی و توسعه مصر پیشنهاد داد برای حل بحران سیاسی این کشور محمد مرسی رئیس‌جمهور برکنارشده این کشور با آزادی از بازداشت ارتش دوره ریاست جمهوری خود را تکمیل یا سمت نخست وزیری را برای دوره انتقالی بر عهده بگیرد.
به گزارش پایگاه خبری بوابه فیتو، حزب سازندگی و توسعه شاخه سیاسی جماعت اسلامی مصر پیشنهاد کرد "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده این کشور، نخست وزیری را برعهده بگیرد.
"علاء ابوالناصر" دبیرکل حزب سازندگی و توسعه مصر اعلام کرد که منتظر پاسخ ارتش به پیشنهادهای خود برای خارج کردن کشور از بحران کنونی است. وی تاکید کرد جماعت اسلامی همچنان به مخالفت با کودتا در مصر ادامه خواهد داد.
بر اساس طرح حزب سازندگی و توسعه محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده مصر از بازداشت آزاد می‌شود تا دوره ریاست جمهوری خود را کامل کند و یا منصب نخست وزیری را برعهده خواهد گرفت و دعوت به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و یا همه پرسی برای نقشه راه مرحله انتقالی کنونی می‌شود.

• ارتش مصر یکشنبه (92.06.24) حمله گسترده‌ای به مکان‌های گروه‌های مسلح در یکی از روستاهای جنوب رفح انجام داد.
به گزارش خبرگزاری سما، ارتش مصر در راستای اجرای عملیات علیه گروه‌های مسلح در سینا، حملات گسترده‌ای را علیه گروه‌های مسلح جهادی در یکی از روستای جنوب رفح انجام داد و این در حالی است که بالگردهای جنگی مصری نیز در حال پرواز بر فراز نوار غزه هستند.
شاهدان عینی گفتند که نیروهای ارتش مصر با پشتیبانی بالگردهای جنگی خود اقدام به حمله زمینی به روستای المهدیه در جنوب رفح کردند و صدای انفجارهای قوی در نتیجه بمباران اهدافی در این روستا و اطراف آن به گوش می‌رسید.
از سوی دیگر بالگردهای جنگی مصر بر فراز نوار غزه به پرواز درآمده‌اند تا هر گونه تحرکاتی را زیرنظر بگیرند.
این در حالی است که مقامات جنبش حماس اعلام کرده‌اند که حمله ارتش مصر علیه نوار غزه بعید است.
ارتش مصر از زمان عزل مرسی عملیات‌های گسترده‌ای را علیه گروه‌های مسلح در سینا که تاکنون طی چندین عملیات تعداد زیادی از سربازان مصری را کشته و یا زخمی کرده‌اند، آغاز کرده است.

• سخنگوی نیروهای مسلح مصر تاکید کرد ارتش این کشور بیش از 154 تونل در مرز با غزه را تخریب کرده است.
به گزارش شبکه المیادین، "احمد محمد علی" گفت که ارتش مصر بیش از 154 تونل را در مرز نوار غزه تخریب کرد و عملیات خود در سینا تا تحقق کامل اهداف را توسعه داد.
وی افزود که موشک‌های ضد هوایی در سینا کشف و ضبط شد و 309 نفر در جریان عملیات امنیتی در سینا، بازداشت شدند. سخنگوی نیروهای مسلح مصر همچنین اظهار داشت که اوضاع امنیتی در سینا پس از 28 ژانویه 2011 تاکنون از هم پاشیده است.
وی تصریح کرد که آنچه در سینا رخ می‌دهد، تهدیدی برای امنیت ملی مصر است.

• یکی از رهبران برجسته حزب الوفد مصر با تکذیب وجود اختلافات در کمیته ۵۰ نفره تدوین قانون اساسی این کشور، بر لزوم برگزاری انتخابات پارلمانی مصر قبل از انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد.
"حسام الخولی" از رهبران برجسته حزب الوفد مصر با بیان اینکه همه امور در داخل کمیته 50 نفره تدوین قانون اساسی بر اساس مصلحت کشور و با توافق بین گروه‌های سیاسی به پیش می‌رود، وجود هر گونه اختلاف در این کمیته را نفی کرد.
وی قانون انتخابات را بزرگترین چالش بر سر راه کمیته 50 نفره دانست و با اشاره به وجود اختلاف دیدگاه‌ها مبنی بر برگزاری انتخابات بر اساس نظام انتخاب فردی یا گروهی، گفت: گرچه نظام گروهی که در سال 2011 اجرا شد به نتایج دلخواه نرسید ولی معتقدم که بر ماست که نظام انتخابی فردی و گروهی را اجرا کنیم تا مردم بر اساس برنامه‌های انتخاباتی افراد را انتخاب کنند.
الخولی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری قبل از انتخابات پارلمانی را امری دشوار خواند و با اشاره به محرومیت مصر از قوه قانونگذاری و نبود پارلمان از مدت‌ها قبل، بر لزوم برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور قبل از انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره عزل سیاسی اخوان المسلمین افزود: عزل توسط مردم بهترین نوع عزل است زیرا در آن صورت هیچ شک و شبهه‌ای مبنی بر تسویه حساب یا حذف کسی وجود نخواهد داشت. اما در خصوص عزل اخوان المسلمین در قانون اساسی، هر چند چنین امری بعید به نظر می‌رسد ولی می‌توان آن را در کمیته 50 نفره تدوین قانون اساسی به بحث و بررسی گذاشت.

• خبرگزاری رسمی مصر گزارش داد: مصر یک شهروند ترکیه را به اتهام جاسوسی و همدستی با جماعت اخوان‌المسلمین بازداشت کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری الشرق الاوسط، بازداشت شهروندان ترکیه به اتهام جاسوسی و همدستی با اخوان المسلمین می‌تواند منبع جدیدی برای تنش بین آنکارا و قاهره باشد که اخیرا روابط آنها نابسامان شده است.
بر پایه این گزارش، اگر چه روابط آنکارا و قاهره از زمان عزل "محمد مرسی" در 3 جولای گذشته قطع نشده است اما روابط آن ها شاهد تنش بوده است زیرا اخوان المسلمین که مرسی نیز منتسب به این جماعت است، روابط تنگاتنگی با حزب عدالت و توسعه حاکم در ترکیه دارد.
برخی منابع امنیتی نیز گفتند که "رشاد اوز" تبعه 46 ساله ترکیه در شهر اسماعیلیه واقع در شمال شرقی قاهره روز 28 اوت در حین تصویربرداری از موسسات نظامی بازداشت شده است.
بر اساس این گزارش دو نماینده از هیئت ترکیه در قاهره قضیه بازداشت این تبعه ترکیه را پیگیری می‌کنند و با وی در محل بازداشتگاه ملاقات کرده‌اند.

• پلیس مصر بار دیگر به تظاهرات‌کنندگان اسلام‌گرا و هواداران "مرسی" هشدار داد و تاکید کرد با هر تهدیدی علیه امنیت شهروندان با قاطعیت برخورد می‌کند.
به گزارش روسیا الیوم، پلیس مصر در هشداری شدیداللحن به هواداران محمد مرسی رئیس جمهور عزل شده مصر تاکید کرد که اگر آن ها اقدام به مسدود کردن راه و یا کارشکنی در برابر عبور و مرور افراد بکنند، با قاطعیت با آن ها برخورد خواهد شد.
پلیس مصر در بیانیه خود مدعی شد که تظاهرات‌کنندگان اسلام‌گرا مرتکب چند جرم شده‌اند که از جمله آن ایجاد مشکل در برابر تردد شهروندان، ربودن خبرنگاران و مصادره وسایل آن هاست که با این قبیل اقدامات با قاطعیت و جدیت برخورد خواهد شد.
این هشدار پس از آن صورت گرفت که هزاران نفر از هواداران مرسی روز جمعه گذشته و شنبه در قاهره تظاهرات کرده و به «کودتا علیه مشروعیت» اعتراض کردند.

• وزیر خارجه مصر به رغم اعلام خوش‌بینی از سیاست‌های دولت جدید در ایران در قبال کشورهای عربی حوزه خلیج فارس مدعی شد اقدامات تهران در منطقه خلیج فارس به ضرر امنیت ملی مصر تمام می‌شود.
به گزارش پایگاه خبری «مصر الیوم»، "نبیل فهمی" وزیر خارجه مصر گفت: به رغم روابط تاریخی میان مصر و ایران، اقدامات این کشور در منطقه خلیج [فارس] امنیت ملی مصر را نقض می‌کند و این مشکلی میان ما و تهران است. اختلاف میان مصر و ایران در دوره رژیم سابق، اختلاف میان سنی و شیعه بود و در دوره نظام مبارک این اختلافات مربوط به امنیت ملی بود.
فهمی در ادامه به تلاش مصر برای بهبود روابط با ایران اشاره کرد و گفت که نشانه‌های مثبتی از مواضع دولت جدید ایران در قبال کشورهای حوزه خلیج فارس وجود دارد هرچند که این امر تاکنون ملموس نشده است.
وی همچنین به اقدام برخی کشورهای حوزه خلیج فارس مبنی بر فرستادن نمایندگانی برای حضور در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایران اشاره کرد و گفت که مصر نماینده‌ای در این مراسم نداشت.
وزیر خارجه مصر گفت که مصر با ایران با هدف خاصی تعامل خواهد کرد. اگر با ایران وارد گفتگو ‌شویم، این گفتگو صریح، شفاف و کاملاواقعی و به دور از هرگونه انفعال و احساسات خواهد بود و در آن منافع مصر، کشورهای حوزه خلیج [فارس] و مشرق عربی لحاظ خواهد شد. ما با ایران در مسئله‌ای که به ضرر منافع کشورهای حوزه خلیج [فارس] باشد، همکاری نخواهیم کرد.

• وزیر خارجه مصر اظهار داشت که دلیل عدم بازگشت سفیر مصر به ترکیه، مشکلات میان دو کشور است.
وی در ادامه بر ضرورت احترام جامعه بین‌الملل به دولت کنونی مصر تاکید کرد و گفت که باید صدای مردم مصر شنیده شود اما آنچه که ما از ترکیه دیدیم، اظهارات غیرمناسب و سیاست‌های غیرقابل‌پذیرش بود. همین امر موجب توقف رزمایش‌های دریایی مشترک ترکیه و مصر تا دستیابی به توافق‌های جدید شد.
وزیر خارجه مصر طی یک گفتگوی تلویزیونی اظهار داشت: ترکیه از تمام عرف‌های بین‌المللی عبور کرد و آرام شدن آنکارا در این اظهارنظرهای تند برای ما کافی نیست. ما تغییر سیاست ترکیه و گرفتن مواضعی مشخص در قبال مصر را می‌خواهیم. در صورت تحقق چنین امری، به نفع ما خواهد بود که سفیرمان را به استانبول بازگردانیم.
وی افزود: این امر قابل قبول نیست که با طرف غیرمصری که علیه صدای انقلاب 30 ژوئن اقدام می‌کند، همکاری کنیم. هرکسی نیز که به مصر تعدی کند، بهای سنگینی را برای مصالحه باید بپردازد.

• ارتش مصر با ورود به شهری در استان المنیا که در کنترل طرفداران "محمد مرسی" بود، 50 نفر را دستگیر کرد.
به گزارش المنار، نیروهای ارتش مصر پس از ورود به شهر دلجا در استان المنیا 50 نفر از طرفداران محمد مرسی در این شهر را دستگیر کردند.
این درحالی است که شهر دلجا تحت کنترل شبه نظامیان بود و ارتش مصر از صبح امروز طی عملیاتی با ورود به این شهر اقدام به تفتیش خانه به خانه کرد. رسانه‌های نزدیک به دولت مصر مدعی هستند که طرفداران مرسی در روزهای اخیر اقدام به آتش زدن کلیساهای مسیحیان شهر دلجا کرده‌اند.
شهر 120 هزار نفری دلجا که بسیاری از ساکنان آن مسیحی هستند از 31 روز قبل در کنترل طرفداران مرسی بود.

• در حمله افراد مسلح به اتوبوس حامل نیروهای ارتش مصر در سینا یک غیرنظامی کشته و 8 سرباز ارتش زخمی شدند.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، منابع پزشکی مصری اعلام کردند که در حمله تروریستی افراد مسلح به اتوبوس حامل سربازان ارتش مصر در سینا، یک غیر نظامی کشته و 8 سرباز دیگر زخمی شدند.
در پی این حادثه نیروهای امنیتی مصری بزرگراه بین‌المللی «شیخ الزوید» در سینا را مسدود کرد‌ه‌اند که به گفته اهالی این منطقه این اقدام منجر به تجمع تعداد زیادی از خودروها در این مسیر شده است.
از سوی دیگر در ادامه عملیات نیروهای ارتش مصر این نیروها وارد روستای مسیحی نشین دلجا شدند و 20 فرد مسلح را که متهم به ترویج خشونت و ایجاد آتش سوزی هستند بازداشت کردند.

• وزیر خارجه مصر در نشست خبری مشترک با همتای روس خود در مسکو تأکید کرد: مصر در پیچی تاریخی قرار گرفته است و این کشور همواره از راهکار سیاسی برای حل بحران سوریه بر اساس ژنو ۲ پافشاری می‌کند.
"نبیل فهمی" وزیر خارجه مصر در نشست خبری مشترک با "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه در مسکو تأکید کرد که قاهره از توجه روسیه به تحولات مصر تقدیر می‌کند.
فهمی این نشست خبری که به صورت مستقیم از شبکه خبری المیادین، پخش می‌شد افزود: مردم مصر تلاش کردند که به آینده‌ای همراه با دموکراسی دست پیدا کنند و با همه گروه‌هایی که اهداف مسالمت آمیز خود را در کشور مطرح می‌کنند همکاری می‌کنیم. فهمی گفت: ما با خطر تروریست‌هایی نیز در کشور مقابله می‌کنیم که به قانون احترام نمی‌گذارند و با این وجود باید به همه فرصت‌های برابری بدهیم زیرا مصر در پیچی تاریخی قرار دارد.
وی همچنین افزود، روابطی تاریخی مسکو و قاهره را به هم پیوند می‌دهد که باید از آن استفاده شود و سفر من به روسیه نشان دهنده همکاری‌های ما با هم درباره تحولات منطقه از جمله پرونده سوریه است زیرا ما خواهان راهکاری سیاسی برای حل بحران سوریه از طریق نشست ژنو2 هستم.
وی در ارتباط با سوالی درباره عملیات‌های ارتش مصر در شبه جزیره سینا گفت که مسئله امنیتی سینا بسیار مهم و خطرناک است زیرا بیش از یک ماه پیش به نیروهای ارتش حمله شده بود و امروز نیز شاهد حمله دیگری بودیم، بعد از گذشت زمان زیادی به دلیل بی توجهی، در این منطقه بحران امنیتی ایجاد شده که ما تلاش خواهیم کرد این مسئله را برای همیشه حل کنیم.
وزیر خارجه مصر در اتباط با بحران سوریه نیز تأکید کرد که این کشور با همه شرکای منطقه‌ای خود برای داشتن مواضعی مشترک در قبال شرکت داشتن همه طرف‌های سوری در ژنو 2 همکاری خواهد داشت.

• شهروندان زن طرفدار جماعت اخوان‌المسلمین با برپایی راهپیمایی و در پی آن تشکیل زنجیره انسانی خواستار آزادی رهبران بازداشت‌شده اخوان و بازگشت مرسی به قدرت شدند.
به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، شهروندان زن طرفدار جماعت اخوان المسلمین مصر در شهر اسکندریه راهپیمایی از میدان مسجد القائد ابراهیم در منطقه محطة الرمل در مرکز شهر آغاز کردند.
شهروندان زن اسکندریه با رسیدن به منطقه الشاطبی نیز یک زنجیره انسانی تشکیل دادند و خواستار بازگشت "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده به قدرت و آزادی بازداشت شدگان شدند.
یکی از شرکت کنندگان در این زنجیره انسانی گفت: تحرکات زنان طرفدار اخوان هرگز متوقف نمی شود. شرکت کنندگان در این تظاهرات تصاویری از شهدای میدان رابعه العدویه قاهره و پرچم های مصر را حمل می کردند.

• به گزارش مجله الجزیره العربیه، "ایهاب بدوی" سخنگوی دولت مصر اعلام کرد: "عدلی منصور" رئیس جمهوری موقت مصر قصد دارد که بزودی سفری به عربستان و امارات داشته باشد تا از این طریق، تشکر مصر از این دو کشور را به خاطر حمایت آن ها از قاهره در این برهه ابراز دارد.
وی افزود: بحث و گفتگو برای تعیین زمان این سفرها در جریان است و رئیس جمهور مصر تمایل زیادی برای سفر به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس دارد اما مشغله کاری وی و سران این کشورها در دوره گذشته مانع از این کار شده بود.
سخنگوی دولت مصر گفت: سفر رئیس جمهور مصر به عربستان در چارچوب سفر دوره ای آتی به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و تحولات داخلی باعث شد که رئیس جمهور، "نبیل فهمی" وزیر خارجه را مامور حضور در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل کند.
وی تصریح کرد، سفر کنونی "مصطفی حجازی" مشاور رئیس جمهور مصر به امارات در چارچوب ارج گذاری تلاش های امارات برای حمایت نامحدود از مصر در مرحله کنونی صورت می گیرد.
عربستان و امارات اخیرا از اقدام ارتش مصر در عزل کردن "محمد مرسی" رئیس جمهوری مصر و تعیین رئیس جمهور و نخست وزیر در این کشور استقبال کرده و بر کمک مالی گسترده از مصر تاکید کردند.

• رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در تماس تلفنی با رئیس دستگاه اطلاعات مصر، از وی برای اجازه عبور دانشجویان و بیماران غزه از گذرگاه رفح درخواست کرد.
به گزارش خبرگزاری سما، "محمود عباس" دوشنبه (92.06.25) با سرلشکر "محمد تهامی" تلفنی گفتگو کرد.
عباس در این گفتگوی تلفنی از تهامی خواست تا مسئولان مصری به دانشجویان و بیماران غزه اجازه خروج از نوار غزه را بدهند.
رئیس دستگاه اطلاعات مصر نیز به عباس قول داد که طی روزهای آینده به دانشجویان و بیماران غزه اجازه خروج از نوار غزه داده می شود.
این در حالی است که دانشجویان فلسطینی دوشنبه در مقابل گذرگاه رفح تظاهرات کرده و پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آن نوشته شده بود ما خواهان حل سریع مشکل تردد خود در سایه تعطیلی گذرگاه رفح هستیم.
در همین رابطه "مومن بارود" نماینده دانشجویان گفت که اقدامات مصر در تردد آن ها به دانشگاه‌ها مانع ایجاد می‌کند و آینده ده‌ها دانشجوی فلسطینی را تهدید می‌کند زیرا تعداد زیادی از دانشجویان در دانشگاه ‌های مصر و دیگر دانشگاه‌ ها تحصیل می‌کنند و این نگرانی وجود دارد که دانشجویان نتوانند در دانشگاه حاضر شوند و سال تحصیلی آن ها از دست برود.

• مقامات مصری طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (27 و 28 شهریور92) گذرگاه رفح را به صورت محدود بازگشایی می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری الجزیره، دولت "اسماعیل هنیه" در غزه اعلام کرد که مقامات مصری گذرگاه زمینی رفح با غزه را در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه به صورت محدود بازگشایی خواهند کرد.
"ماهر ابو صبحة" مدیرکل هیئت گذرگاه‌ها و مرزها در بیانیه‌ای مطبوعاتی در این راستا تاکید کرد که طرف مصری اعلام کرده که این گذرگاه در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه به مدت 4 ساعت بازگشایی می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه عبور از گذرگاه از طریق نام نویسی انجام می شود، گفت که اولویت‌ها و نیازهای فوری تر در انجام این سفرها رعایت خواهد شد. وی از طرف مصری خواست تا برای کاستن از سختی‌های مسافران غزه در طول هفته این گذرگاه را باز نگه دارند.
وی تاکید کرد که نام نویسی کنندگان در وزارت کشور برای عبور از گذرگاه بالغ بر 5 هزار نفر هستند که همگی جزو نیازهای اساسی و دانشجویان و بیماران هستند. خبرگزاری مصری الشرق الاوسط نیز به نقل از یک منبع امنیتی نوشت که مصر تصمیم گرفته برای حالت های فوری گذرگاه رفح را در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه باز کند. این مرزها از ساعت 10 صبح تا 2 بعد از ظهر باز خواهد بود. وی تاکید کرده که این اقدام بنا به درخواست محمود عباس انجام می شود.

• رئیس حزب «التجمع» مصر با اشاره به دیدار اخیر احزاب مختلف این کشور با رئیس جمهوری موقت، آن را مفید دانسته و گفت: در این دیدار، تمام مسائل و حوادث جاری کشور به ویژه موضوع اصلاح قانون اساسی در فضایی دوستانه مورد بررسی قرار گرفت.
"عبدالعال"، رئیس حزب «التجمع» مصر اظهار داشت، در جریان دیدار اخیر احزاب مختلف مصری با "عدلی منصور"، رئیس جمهور موقت مصر، تمام حوادث جاری کشور و نقشه راه و همچنین طرح اصلاح قانون اساسی در مرحله کنونی در فضایی دوستانه و مثبت مورد بررسی قرار گرفت.
وی تصریح کرد، در این دیدار، در خصوص قانون اساسی و لزوم اجرای انتخابات پارلمانی براساس ارائه فهرست انتخاباتی و نه به شکل شخصی، تبادل نظر و اعلام شد که هدف از این تغییر این است که اشتباهات دوران حسنی مبارک تکرار نشود.
عبدالعال در توضیح این موضوع گفت: در زمان مبارک، انتخابات پارلمانی به شکل شخصی و انفرادی برگزار می‌شد و در نتیجه مسائلی مانند روابط قبیله‌ای و پرداخت رشوه‌های انتخاباتی پیش می‌آمد تا جایی‌که این خطر مجلس را تهدید می‌کرد که نتواند نقش و وظیفه خود را به خوبی ایفا کند.
وی لزوم برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش از انتخابات پارلمانی را خواستار شده و اظهار داشت: به این ترتیب یک رئیس جمهور منتخب روی کار می‌آید و این گام نخست به سمت موفقیت و ایجاد دولت مدنی دموکراتیک است.

• یکی از بندهای نقشه راه مصر بعد از برکناری "محمد مرسی" تشکیل کمیته ۵۰ نفره قانون اساسی مصر بود که از طریق صدور فرمان "عدلی منصور" رئیس جمهور موقت این کشور صورت گرفت.
به گزارش پایگاه خبری «بی بی سی» عربی، یکی از بندهای نقشه راه مصر که بعد از برکناری "محمد مرسی" اعلام شده بود تشکیل کمیته 50 نفره برای تعدیل قانون اساسی بود که به دستور عدلی منصور رئیس جمهور دولت موقت این کشور ایجاد شد.
بعد از تعلیق قانون اساسی مصر در 3 جولای گذشته کمیته پنجاه نفره تعدیل قانون اساسی مسئولیت بخش دوم از اصلاح قانون اساسی این کشور را به عهده گرفته است.
در این کمیته نمایندگانی از بخش‌ها و نهادهای مختلف دولتی و مدنی مصر حضور دارند.
فهرست اعضای این کمیته به تفکیک گرایش و وابستگی شان به شرح زیر است:
نهادهای مذهبی: "شوقی علام" (مفتی مصر)، "محمد عبدالسلام" (مشاور قانونی شیخ الازهر)، "عبدالله مبروک النجار"( استاد دانشکده شریعت و قانون دانشگاه الازهر)، "الانبا پولا"(اسقف طنطا)، "الانبا انطونیوس"(اسقف کاتولیک‌های مصر)، "صفوت البیاضی" (کشیش فرقه انجیلی‌های مصر)
جوانان: "محمود بدر" (رهبر جریان تمرد)، "محمد عبدالعزیز" (عضو جریان تمرد)، "احمد عید" ( ائتلاف جوانان جبهه 30 ژوئن)، "عمرو صلاح"(ائتلاف جوانان جبهه 30 ژوئن)
اتحادیه‌های کارگری و انجمن و شوراهای ملی: "محمد سلماوی" ( رئیس کانون نویسندگان مصر)، "جبالی المراغی" (رئیس اتحادیه عمومی کارگری)، "خالد یوسف" (کارگردان مصری و نماینده کانونهای هنری)،‌ "محمد عبله" (نقاش و نماینده هنرمندان هنرهای تجسمی)، "سید حجاب"(شاعر و عضو شورای عالی فرهنگی)، "احمد خیری" (رئیس اتحاد ملی)، "محمد عبدالقادر" (رئیس اتحادیه کشاورزی)، "ممدوح حماده" (رئیس شورای عالی اتحادیه تعاونی‌‌های کشاورزی)، "سامح عاشور" (نماینده وکلای مصری)، "خیری عبدالدایم" (نماینده پزشکان مصری)، "اسامه شوقی" ( رئیس سازمان نظام مهندسی، بخش قاهره)، "ضیاء رشوان"(نماینده کانون خبرنگاران)، "الهامی الزیات"(رئیس اتحادیه اتاق‌های گردشگری و نماینده بخش گردشگری)، "عبله محی الدین عبداللطی"( مشاور وزارت صنایع و نماینده اتاق های صنعتی)، "احمد الوکیل" (رئیس اتحادیه اتاق های بازرگانی)، "محمد مصطفی بدران"(رئیس اتحادیه دانش آموزی)، "طلعت عبدالقوی" (نماینده اتحادیه عمومی مدنی)، "میروت التلاوی" (شورای عمومی زنان)، "عزه محمد سعید العشماوی" (نماینده شورای عمومی مادر و کودک)، "منی ذوالفقار" (نماینده شورای عمومی حقوق بشر)، "احمد محمدان"(رئیس دانشگاه کانال سوئز و نماینده شورای الی دانشگاهی)، "حسام المساح" (نماینده اتحادیه معلولان)، "محمد مجد الدین برکات" ( نماینده نیروهای مسلح)، "علی محمد عبدالمولی (معاون وزیر کشور در امورحقوقی و نماینده نیروهای پلیس)
احزاب: "بسام الزرقا"(معاون حزب سلفی نور)، "السید البدوی" (رئیس حزب الوفد)، "محمد ابوالغار" (رئیس حزب مصر دموکراتیک)، "حسین عبدالرازق (معاون رئیس حزب التجمع)، "محمد سامی" (رئیس حزب الکرامه)
شخصیت‌های عمومی: "مجدی یعقوب" (جراح قلب)، "عمرو موسی" (نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری)، "کمال هلباوی" (عضو پیشین گروه اخوان المسلمین و فعال سیاسی)، "عبد الجلیل مصطفى" (یکی از رهبران حزب الدستور)، "جابر جاد نصار" (استاد قانون اساسی)، "عمرو الشوبکی" (اندیشمند سیاسی)، "سعد الدین الهلالی" (استاد فقه دانشگاه الازهر)، "هدی الصده" (فعال حقوق زنان) "محمد غنیم" (پزشک)، "حجاج الدول"( منطقه النوبه)، "مسعد ابو فجر" (نماینده سینا)
این در حالی است که روز گذشته نیز نماینده حزب سلفی نور در اعتراض به کم کردن نقش گروه‌های اسلامگرا در امور دولتی از این کمیته کناره گیری کرد.

• برخی منابع خبری مصر از وجود فهرستی از چهره های سیاسی و رسانه‌ای سرشناس این کشور و هشدار به آنان در مورد طراحی عملیات ترور خبر داده و اعلام کرده‌اند، با توجه به هشدارهای منابع امنیتی به این افراد، رفت و آمد آنان محدود شده است.
به گزارش برخی منابع مصری با اشاره به فراهم شدن فهرستی از چهره‌های سرشناس سیاسی و رسانه‌ای و نیز وزیران کابینه "حازم الببلاوی" از طراحی عملیات ترور آنان در شرایط ناامن کنونی، خبر دادند.
یک منبع نزدیک به "حمدین صباحی"، نامزد سابق ریاست جمهوری اعلام کرد که وی اکنون بیشتر اوقات خود را در منزل به سر می‌برد و رفت و آمدهای او اندک و بسیار محدود و با اتخاذ تدابیر امنیتی صورت می‌گیرد.
این منبع با بیان اینکه حمدین تاکنون با نزدیکان خود در مورد اینکه آیا مورد تهدید قرار گرفته یا خیر سخنی نگفته است با این حال به نظر می‌رسد، تدابیر امنیتی جاری در مورد او بنابر اطلاعات امنیتی صورت گرفته است.
در عین حال "حسین عبدالغنی"، از اعضای ارشد جریان مردمی مصر اظهار داشت، حمدین از مرگ نمی‌ترسد، زیرا عمر خود را در مبارزه گذرانده و نیروهای امنیتی نمی‌توانند در رفت و آمدهای او محدودیت ایجاد کنند، بلکه فقط اتخاذ برخی تدابیر ساده امنیتی امکان‌پذیر است و این اقدامات نیز با توجه به ناامنی کشور و عملیات خشونت آمیز در آن، صورت می‌گیرد.
از سوی دیگر یک منبع در وزارت کشور مصر اعلام کرد که اکنون تدابیر امنیتی در مورد برخی افراد از جمله حمدین صباحی در جریان است، اما محافظ ویژه برای آنان تعیین نشده، بلکه در واقع هنگام برگزاری کنفرانس مطبوعاتی که در آن سیاستمداران و چهره‌های رسانه‌ای حضور دارند، برخی تدابیر امنیتی به منظور تامین امنیت آنان اتخاذ می‌شود.
این منبع با اشاره به اینکه هدف از این اقدامات جلوگیری از بروز درگیری و یا تعرض به افراد مزبور است، تصریح کرد: فقط وزیران و دادستان کل و نیز پناهندگان سیاسی از سایر کشورها، تحت محافظت همیشگی قرار دارند، اما وزارت کشور پس از آنکه "عمرو موسی"، ریاست کمیته اصلاح قانون اساسی موسوم به کمیته پنچاه را برعهده گرفت، از بیم اینکه مبادا وی هدف ترور قرار بگیرد، وی را مورد محافظت قرار داده است.
همچنین برخی منابع آگاه مصری از توصیه‌هایی به تعدادی از افراد سرشناس مبنی بر خودداری از حضور در کنفرانس‌های مطبوعاتی مگر با در نظر گرفتن تدابیر امنیتی لازم خبر داده و اعلام کردند که به این افراد گفته شده است، فقط در صورت موافقت مسئولان امنیتی در چنین اماکنی حضور یابند، زیرا اطلاعاتی در خصوص احتمال ترور آنان از سوی برخی اعضای اخوان المسلمین به دست رسیده است.
از جمله این افراد "نجیب ساویرس"، بناینگذار حزب «مصری‌های آزاد»، حمدین صباحی، عمرو موسی و "محمد حسنین هیکل"، نویسنده معروف مصری به اضافه "ابراهیم عیسی"،از چهره‌های رسانه‌ای سرشناس مصر هستند.
منابع مزبور همچنین یادآور شدند که به منظور حفظ جان و امنیت "منصور عیسوی"، وزیر کشور پیشین مصر تدابیر امنیتی شدیدی برای او اتخاذ شده است، زیرا احتمال دارد، وی در دادگاهی که پیش بینی می‌شود، در آن اخوانی‌ها به دلیل سرکوب تظاهرات کنندگان متهم شناخته شده و محکوم شوند، شهادت دهد.
علاوه بر این تدابیر امنیتی در خصوص وزیر دفاع و کشور، شیخ الازهر، برخی فرماندهان ارتش و پلیس و نیز مدیران امنیتی در استان‌های مختلف اتخاذ شده است.
در همین ارتباط، "طلعت مسلم"، کارشناس نظامی مصر گفت: اتخاذ تدابیر امنیتی برای حفظ جان برخی وزیران در شرایط کنونی، ضروری است.
"فؤاد علام"، سرپرست نهاد تحقیقات امنیتی در کابینه سابق نیز تصریح کرد: نهاد امنیتی مصر اکنون به منظور تامین امنیت برخی شخصیت‌های امنیتی غیر دولتی، تدابیر استثنایی اتخاذ کرده است.

• سخنگوی ریاست جمهوری مصر تاکید کرد که تامین امنیت مرز غزه، مسئولیت مشترک مصر و طرف فلسطینی است.
به گزارش شبکه خبری فلسطین الیوم، "ایهاب بدوی" سخنگوی ریاست جمهوری مصر گفت که افراطی‌گری می‌تواند امنیت ملی مصر را تهدید کند و تعامل با این پدیده در سینا نیز سقف زمانی مشخصی ندارد.
وی تاکید کرد که مصر در زمینه مبارزه علیه تروریسم در سینا پیشرفت محسوسی داشته است.
بدوی اشاره کرد که عملیات در سینا هرگز به به پایان نخواهد رسید مگر اینکه اهداف کامل آن محقق شود.
وی تاکید کرد که تونل‌ها پدیده غیر قانونی هستند و امنیت ملی مصر را تهدید می‌کنند و به همین دلیل نیروهای مصری تصمیم گرفتند این تونل‌ها را تعطیل کنند. سخنگوی رسمی ریاست جمهوری مصر همچنین اشاره کرد که تامین امنیت مرزها مسئولیت مشترک طرف مصری و فلسطینی است و از جنبش حماس می‌خواهیم که آنچه ضروری است برای تامین امنیت مرزها انجام دهد.

• خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش داد که محمد مرسی رئیس جمهور برکنار شده مصر که از بعد جریان تحولات 30 ژوئن تاکنون در حصر به سر می‌برد پنج روز پیش با خانواده خود تماس تلفنی داشته است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، "محمد مرسی"» رئیس جمهور برکنار شده مصر که از بعد از تحولات 30 ژوئن گذشته تا کنون در مکان نا معلومی در حصر به سر می‌برد، پنج روز پیش با خانواده خود تماس تلفنی داشته است.
یک منبع نزدیک به خانواده مرسی تأکید کرد که وی پنج روز پیش با خانواده خود تماس گرفته و هشت روز پیش نیز در تماس تلفنی کوتاهی به خانواده خود درباره شرایط جسمی اش اطمینان خاطر داده است.
در همین راستا "مصطفی عزب" سخنگوی تیم حقوقی مرسی گفت: در جریان تماس مرسی با خانواده‌اش هستم که این تماس از 30 ثانیه تجاوز نکرده و وی تنها توانسته درباره سلامتی خود به خانواده‌اش اطمینان خاطر دهد.

• نیروهای امنیتی قاهره «جهاد حداد» سخنگوی جماعت اخوان المسلمین مصر و دو تن از همراهانش را در شهرک نصر قاهره بازداشت کردند.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، نیروهای امنیتی قاهره "جهاد حداد" یکی از رهبران و سخنگوی جماعت اخوان المسلمین را به همراه "حسام ابوبکر" و "محمد ابو زید" دو عضو دیگر گروه اخوان المسلمین را در آپارتمانی در شهرک نصر قاهره بازداشت کردند.

• یک روحانی حامی "محمد مرسی" رئیس‌جمهور برکنار شده مصر، تأکید کرد که رفتار وزیر دفاع مصر با مردم این کشور از رفتار رپیم صهیونیستی با فلسطینی‌ها بدتر است.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، شیخ "محمد عبدالمقصود" روحانی مصری و از حامیان گروه اخوان المسلمین و "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده این کشور تأکید کرد که در مقایسه وزیر دفاع رپیم صهیونیستی با "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع مصر، یک «جانی» است.
وی افزود: السیسی خون و ناموس ما را مباح دانسته بود و سراسر مصر را به زندان تبدیل کرده بود و رفتارش با ما حتی از رفتار با مستعمره نشینان نیز بدتر بود.
وی تأکید کرد که نیروهای ویژه ارتش رژیم صهیونیستی تظاهرات مسلمانان در مسجد الاقصی را با استفاده از گاز اشک آور و اسپری های فلفل متفرق کردند.
وی همچنین در اشاره به عملیات مشترک ارتش و وزارت دفاع مصر در صحرای سینا گفت: رفتار اشغالگرها با اهالی سینا بهتر از رفتار وزیر دفاع مصر بود.
عبدالمقصود گفت: نیروهای رژیم صهیونیستی دستور دور کردن "شیخ رائد صلاح" را به مدت 6 ماه از قدس صادر کرده بودند که وی با مراجعه به نهاد قضائی رژیم صهیونیستی به این حکم اعتراض کرد و این حکم باطل اعلام شد، آیا اکنون تفاوت نهاد قضائی «عالی» ما با یهودی‌ها را درک می‌کنید؟ آیا تفاوت وزیر دفاع رژیم صهیونیستی با وزیر دفاع مصر را می‌توانید تشخیص دهید.

• پنتاگون اعلام کرد که وزیر دفاع آمریکا با همتای مصری خود تماس تلفنی برقرار و امنیت قبطی‌های مصر را بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی پنتاگون اعلام کرد که "چاک هیگل" با "عبدالفتاح السیسی" تلفنی گفتگو کرد و اوضاع قبطی‌ها را مورد بررسی قرار داد.
دو طرف در این تماس تلفنی تلاش‌های مصر برای تامین امنیت و بازسازی اماکن متعلق به قبطی‌ها که در جریان حوادث خشونت‌بار اخیر آسیب دیده‌اند و نیز برقراری امنیت در سینا را بررسی کردند.
منابع امنیتی مصر گفتند که ده‌ها کلیسا، فروشگاه، مدارس و موسسات مسیحی دیگر طی هفته های گذشته از سوی افراد مسلح مورد غارت و آتش‌سوزی قرار گرفته‌اند.
• کمپین حمایت از "عبدالفتاح سیسی" وزیر دفاع مصر برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده اعلام کرد تاکنون ۲ میلیون امضا در حمایت از نامزدی وی جمع‌آوری کرده است.
"محمد حکیم" عضو کمپین «السیسی رئیس جمهور من است» در مصاحبه با پایگاه الیوم السابع گفت که جوانان این کمپین در مقابل دیوان عالی قضایی 6 هزار امضا جمع آوری کرده‌اند تا از السیسی برای نامزدی در ریاست جمهوری دعوت کنند.
وی افزود که جمعه (92.06.29) نیز جوانان این کمپین در خیابان‌ها و کوچه‌های قاهره مستقر می‌شوند تا در حمایت از السیسی امضا جمع آوری کنند و این در حالی است که شهروندان نیز از این طرح استقبال کرده‌اند.
از سوی دیگر "محمد الروبی" هماهنگ‌کننده کمپین مذکور در استان قاهره اعلام کرد که تاکنون 2 میلیون امضا در سطح استان در حمایت از نامزدی السیسی جمع آوری شده است.

• نیروهای امنیتی مصر با هدف پاکسازی شهر کرداسه در استان الجیزه از عناصر تروریستی که در حمله به یک مرکز پلیس و کشته شدن تعدادی از نیروهای پلیس دست داشتند، به این شهر یورش بردند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، در جریان یورش نیروهای امنیتی به شهر کرداسه و درگیری با افراد مسلح یک افسر مصری کشته شد.
دستگاه‌های امنیتی مصر اعلام کردند که سرلشگر "نبیل فراج" معاون مدیر امنیت الجیزه در اثر تیراندازی گروه‌های مسلح و شدت جراحت وارده به وی، کشته شد.
یک منبع امنیتی نیز گزارش داد که تعداد تروریست‌هایی که در جریان یورش به کرداسه و پاکسازی این شهر دستگیر شدند به 21 نفر رسید.
منابع خبری از بازداشت تعدادی از رهبران جماعت اسلامی از جمله "طارق" و "عبود الزمر" و "محمد عبدالرحیم الزمر" خبر دادند.

• دادستان کل مصر حکم بازداشت مفتی مصری- قطری "یوسف قرضاوی" را صادر کرد که به محض ورود به مصر اجرا خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری «پانوراما الشرق الاوسط»، "هشام برکات" دادستان کل مصر حکم بازداشت مفتی مصری-قطری یوسف القرضاوی را به اتهام تحریک برای جهاد علیه نیروهای ارتش مصر، درخواست برای دخالت خارجی، طرح توهین و اتهام قتل معارضان به نیروهای ارتش در شبکه الجزیره را صادر کرده است. قرضاوی که بیش از 40 سال را در قطر زندگی کرده و تابعیت این کشور را نیز داراست در صورت ورود به مصر بازداشت خواهد شد.
وی در جریان اتفاقات بعد از برکناری "مرسی" گفته بود که رفتار ارتش رژیم صهیونیستی از رفتار ارتش مصر با مردم این کشور بهتر است و خواستار دخالت خارجی در کشور شده بود.
• هواداران "محمد مرسی" در مصر برای پیگیری اعتراضات خود تدابیر جدیدی را اتخاذ کردند و خواستار اعتصاب، خارج کردن سپرده ها از بانک، تحریم تلفن همراه، تحصن در مترو و برگزاری تظاهرات در قاهره شدند.
جنبش «امتنا» از جنبش های هوادار محمد مرسی در فراخوانی اینترنتی از مردم خواست برای پیگیری اعتراضات، روز یکشنبه (92.06.31) اعتصاب عمومی کنند و روز دوشنبه حساب های خود را از بانک ها خارج نمایند.
به گزارش پایگاه خبری المختصر، بر اساس این فراخوان که در صفحه شخصی جنبش «امتنا» در فیس بوک منتشر شد، آمده است، روز سه شنبه نیز روز تحریم تلفن های همراه است زیرا از این ابزار برای حمایت از کودتا استفاده شده است. در فراخوان جنبش امتنا روز پنجشنبه روز تحصن در مترو و روز جمعه، روز برگزاری تظاهرات باشکوه در قاهره عنوان شده است.

• رئیس سابق ستاد نیروهای مسلح مصر تصمیم خود برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور را تکذیب کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، "سامی عنان" گفت: آنچه که بعضی از پایگاه های خبری درباره تصمیم من برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام کردند، به هیچ وجه درست نیست.
پیش از این، گمانه زنی هایی درباره احتمال نامزدی "عبدالفتاح السیسی" فرمانده نیروهای مسلح مصر در انتخابات آینده ریاست جمهوری مطرح شده بود.

• "حمدین صباحی" پایه‌گذار جریان ملی مصر و نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری این کشور اعلام کرد وزیر دفاع مصر تأکید کرده در انتخابات ریاست جمهوری آتی نامزد نخواهد شد.
به گزارش روزنامه مصری «الوطن»، حمدین صباحی پایه گذار جریان ملی مصر اعلام کرد که هدف اولیه باید به توافق رسیدن بر یک نامزد انتخاباتی انقلابی باشد تا اشتباهات گذشته تکرار نشود.
وی همچنین ضمن اعلام آمادگی برای نامزدی در انتخابات در صورتی که توافق و اجماعی در مورد او وجود داشته باشد تأکید کرد که آماده است تا از نامزدهای انقلابی که توافقی درباره آن ها وجود دارد حمایت کند.
نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری مصر در اشاره به گمانه‌هایی درباره احتمال نامزد شدن "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع این کشور در انتخابات آتی تأکید کرد که السیسی بعد از تحولات 30 ژوئن جایگاهی مردمی پیدا کرده و در صورت حضور در انتخابات شانس برتر خواهد بود اما مطرح کردن مسئله‌ای فرضی با توجه به اینکه خود وزیر دفاع اعلام کرده در انتخابات حضور نخواهد داشت تنها موضع انقلابی‌ها را دچار تنش خواهد کرد.
صباحی تأکید کرد که او همچنان با کنار گذاشتن و مجازات گروهی هر بخشی از جامعه مخالف است و جریان‌های اسلامگرا حق دارند با معرفی نامزد خود در انتخابات حضور داشته باشند و حق انتخاب با مردم مصر خواهد بود.

• معاون حزب آزادی و عدالت وابسته به جماعت اخوان المسلمین مصر تاکید کرد نظام کودتاچیان فاشیستی و خونخوار بودن خود را ثابت کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، "عصام العریان" از تظاهرات روز گذشته در شهرهای مختلف مصر در حمایت از "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده این کشور تقدیر کرد.
العریان گفت: جوانان با حضور گسترده در تظاهرات روز جمعه بار دیگر ثابت کردند ملت به انقلاب خود ادامه می دهد و تظاهرات مسالمت آمیز مردم قدرتمندتر از گلوله های رژیم کودتاچی است.

• به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت موقت مصر مقررات آمد و شد در برخی نقاط کشور از جمله در قاهره را کاهش می‌دهد.
بر اساس بیانیه‌ای که دولت موقت مصر منتشر کرده است از روز شنبه (92.06.30) محدودیت‌های رفت و آمد از ساعت 11 شب به ساعت 12 نیمه شب کاهش می‌یابد.
هنوز جزئیات بیشتری درباره این محدودیت‌ها منتشر نشده است.

• وزیر اقتصاد دولت منتخب فلسطین در غزه اعلام کرد خسارت‌های ناشی از تخریب تونل‌های واقع در مرز مصر که توسط ارتش این کشور صورت می‌گیرد، از مرز ۲۵۰ میلیون دلار عبور کرده است.
به گزارش خبرگزاری سما، "علاء الرفاتی" گفت: خسارت‌هایی که از عملیات ارتش مصر برای تخریب تونل‌های نوار غزه به این منطقه وارد شده است، بیش از 250 میلیون دلار است.
وی اظهار داشت که در نتیجه محاصره و تخریب تونل‌هایی که از آن برای واردات کالاها و مواد ضروری استفاده می‌شد، اوضاع انسانی در غزه وارد مرحله دشوار و خطرناکی شده است.
وی تصریح کرد که ارتش مصر از آغاز عملیات خود تا کنون 126 تونل واقع در مرز مصر و غزه را تخریب کرده است که این امر باعث بحرانی شدن اوضاع انسانی، بهداشتی و زیستی غزه شده است.
وی پیش بینی کرد که این عملیات موفقیت‌آمیز نخواهد بود و تا زمانیکه جایگزین رسمی برای حل این بحران و تسهیل ورود و خروج کالاها به غزه ارائه نشده، این تونل‌ها نیز باقی خواهند ماند.
الرفاتی از مصر خواست تا گذرگاه مرزی رفح را به صورت رسمی بازگشایی کرده و اجازه تردد مسافران و واردات کالاها را بدهند.

 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶