نگاه آفران > نگاه آفران: تحولات مصر 56

نگاه آفران: تحولات مصر 56

تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۷/۲۰

تحولات مصر 56

 

وقایع مهم مصر از تاریخ 8/7/92 الی 15/7/92

 

  • یکی از رهبران چپگرای جبهه نجات ملی مصر با اعلام مخالفتش با درج ماده‌ «عزل سیاسی» در قانون اساسی جدید این کشور، گفت: مردم از طریق انتخابات، حکم عزل سیاسی برخی‌ را صادر می‌کنند.

"عبدالغفار شکر" از رهبران چپگرای جبهه نجات ملی مصر با اشاره به میل و رغبت جبهه متبوعش، کمیته 50 نفره تدوین قانون اساسی و سایر گروه‌های سیاسی کشورش برای تدوین قانون اساسی شایسته ملت مصر، تاکید کرد که قانون اساسی آینده مصر بایستی آزادی بیان را تضمین کند، به حقوق بشر احترام بگذارد و از آمیخته شدن وظایف قوا (قوای سه گانه) جلوگیری کند.

وی از برگزاری جلسات متوالی در جبهه نجات ملی مصر به منظور بررسی انتخابات آینده پارلمانی و ریاست جمهوری سخن گفت و با تاکید بر اینکه بحث و بررسی قانون اساسی و انتخابات پارلمانی اولویت جبهه نجات ملی مصر را تشکیل می‌دهند، افزود، ترجیح می‌دهیم که در انتخابات پارلمانی امکان انتخاب از طریق دو نظام انتخاب فردی و گروهی وجود داشته باشد. این موضوع باید در قانون اساسی نیز ذکر شود تا از بروز مشکلاتی که در انتخابات 2011 مجلس رخ دادند جلوگیری شود. انتخابات 2011 با حکم دیوانعالی حل شده است.

شکر، از عزم گروهی از اعضای جبهه نجات ملی برای نامزدی در انتخابات پارلمانی آینده خبر داد و با بیان اینکه قرار است جبهه نجات ملی مصر بعد از انتخابات پارلمانی منحل شود، یاد آور شد که این موضوع همچنان در حال بررسی است و تشکیل جلسات برای بحث و بررسی آخرین تحولات در جریان است. وی با اعلام مخالفتش با درج ماده «عزل سیاسی» در قانون اساسی آینده مصر برای دور کردن اعضای حزب حسنی مبارک و جماعت اخوان المسلمین از عرصه سیاسی کشور، گفت: تنها دستگاه قضایی چنین حقی دارد. مردم خودشان در انتخابات برخی‌ها را کنار می‌زنند.

 

  • مسئول هماهنگی اتحاد جوانان برای مصر تأکید کرد که تعدادی از جوانان این گروه با مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور مصر دیدار خواهند کرد تا طرحی برای تشکیل دوباره گروه اخوان المسلمین را ارائه دهند.

به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، "عمرو عماره" هماهنگ کننده اتحاد جوانان برای مصر که تعدادی از جوانان جدا شده از گروه اخوان المسلمین را در خود جای داده است روز سه شنبه (92.07.09) با "احمد مسلمانی" مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور موقت مصر دیدار خواهند کرد تا طرحی برای تشکیل دوباره جماعت اخوان المسلمین را ارائه دهند.

عماره تأکید کرد که اعضای اتحاد جوانان طرحی تحت عنوان «فکر کن و برگرد» را آماده کرده‌اند که هدف آن جذب دوباره جوانان گروه اخوان المسلمین از طریق روش‌های فکری به جای اکتفا به روش‌های امنیتی خواهد بود.

وی افزود که از ریاست جمهوری مصر نیز درخواست خواهند کرد تا در این طرح از آنان حمایت کند و حزب «جوانان برای مصر» را به عنوان جایگزین حزب «آزادی و عدالت» شاخه سیاسی گروه اخوان المسلمین به رسمیت بشناسند. هماهنگ کننده اتحاد جوانان برای مصر تأکید کرد که ریاست جمهوری این کشور از ۲۰ تن از اعضای اتحاد جوانان از جمله 5 دختر که از گروه اخوان المسلمین جدا شده بودند دعوت به عمل آورده است.

پیشتر دادگاهی مصری حکم ممنوعیت فعالیت گروه اخوان المسلمین و مصادره اموال آن ها را صادر کرده بود که در پی آن موج جدیدی از بازداشت‌ها و اقدامات امنیتی علیه این گروه آغاز شده بود.

 

  • دادگاه تجدید نظر «جنح» قاهره به ریاست "خالد عید" حکم حبس "هشام قندیل" نخست وزیر دوران محمد مرسی و عزل وی از پست‌های دولتی را تأیید کرد.

به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، دادگاه تجدید نظر «جنح» قاهره به ریاست قاضی هشام عید حکم یک سال حبس برای هشام قندیل نخست وزیر دوران "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده مصر را به اتهام نافرمانی از اجرای حکم دادگاه را تأیید کرد.

بر این اساس قندیل همچنین از عهده دار شدن پست‌های دولتی منع شده است. قندیل برای نافرمانی از اجرای حکم دادگاه برای باطل کردن قرارداد فروش سهام‌های شرکت عمومی نیل به شرکت «الخلیج الاقطان» به یک سال حبس محکوم شده بود.

بر اساس این خبر دستور بازداشت قندیل نیز به نیروهای امنیتی ابلاغ شده است.

 

  • حمله افراد مسلح ناشناس به نیروهای پلیس مصر در سینا منجر به کشته شدن 3 نیروی پلیس در منطقه العریش شد.

به گزارش شبکه خبری «اسکای نیوز»، در حمله افراد مسلح ناشناس به نیروهای پلیس مصر در منطقه «العریش» سینا دست کم سه پلیس مصری کشته شدند.

منابع امنیتی تأکید کردند که افراد مسلح سرنشین یک خودرو با عبور از کنار نیروهای پلیس که لباس شخصی به تن داشتند آن ها را در مسیر نزدیک به پایگاه پلیس منطقه العریش مورد هدف قرار داده بودند.

در پی تظاهرات اعتراضی دانشجویی در سه دانشگاه قاهره و درگیری حامیان و مخالفان مرسی دست کم 29 نفر زخمی شدند.

در درگیری‌های جنوب قاهره در غیاب نیروهای امنیتی در جیزه نیز دستکم سه نفر کشته شدند و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند. این درگیری‌ها که میان شهروندان عادی و تعدادی از اراذل و اوباش روی داده تعدادی از مراکز تجاری نیز در آتش سوختند.

 

  • علمای الازهر و احزاب سیاسی مصر با محکوم کردن اظهارات و فتواهای "یوسف القرضاوی" رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان، محاکمه وی به اتهام خیانت عظمی را خواستار شدند.

به گزارش پایگاه الاهرام، علمای الازهر و احزاب سیاسی اظهارات و فتواهای قرضاوی مبنی بر دعوت مکرر وی از کشورهای بیگانه برای دخالت در مصر و جهاد علیه ارتش این کشور و نیز انتقاد از مواضع "احمد الطیب" شیخ الازهر در قبال انقلاب 30 ژوئن را محکوم کردند.

دکتر "عباش شومان" قائم مقام الازهر و دبیر کل هیئت علمای ارشد الازهر با ابراز تاسف از اظهارات قرضاوی تاکید کرد که این اظهارات متاثر از انتساب سیاسی و اخوانی وی است و قرضاوی به نوعی هیستری دچار شده است زیرا چگونه ممکن است عالم ازهری که در مصر بزرگ شده و تربیت یافته الازهر است از کشورهای جهان برای دخالت در امور کشور کمک بخواهد.

دکتر "احمد عمر هاشم" عضو هیئت علمای ارشد الازهر نیز گفت که بیانیه‌ها و فتواهای قرضاوی خروج از چارچوب تعالیم اسلامی است زیرا دین به تسامح و صلح اجتماعی و پایان دادن به خشونت و تحریک توصیه می‌کند.

وی اظهار داشت که دعوت قرضاوی برای دخالت بیگانگان در مصر، مردود است.

دکتر "احمد کریمه" استاد شریعت اسلامی دانشگاه الازهر نیز تصریح کرد که فتواهای شیخ قرضاوی تحریک آمیز است و بر اساس قانون اساسی خیانت عظمی محسوب می‌شود که عامل این خیانت باید محاکمه شده و تابعیت ملی وی لغو شود زیرا دعوت به دخالت خارجی در کشور جرمی کمتر از جاسوسی علیه کشور نیست.

دکتر "عبدالله النجار" عضو مجمع تحقیقات اسلامی نیز گفت که دعوت قرضاوی باطل است و صحیح نیست که از یک عالم دینی علیه کشور خود چنین فتوایی صادر شود؛ آنچه قرضاوی می‌گوید امری بیهوده است.

در همین رابطه دو حزب الوفد و المؤتمر نیز اظهارات و فتواهای قرضاوی علیه ارتش و پلیس مصر را رد کردند.

"احمد عوده" معاون رئیس حزب الوفد تاکید کرد که قرضاوی در سخنان خود به تحریک برای قتل و خشونت علیه ارتش و پلیس و ملت ادامه می‌دهد.

"محمد موسی" عضو هیئت عالی حزب موتمر (کنفرانس) نیز گفت که اظهارات قرضاوی تحریک به خشونت است و اتهامات علیه قرضاوی مبنی بر خیانت و مزدوری برای کشورهای بیگانه را اثبات می‌کند.

 

  • یک هیئت بلندپایه آمریکایی برای رایزنی با مقامات مصری در زمینه مسائل دوجانبه و تحولات اخیر در خاورمیانه و آفریقا وارد قاهره شد.

به گزارش المصری الیوم، "دیریک چولیت" معاون وزیر دفاع آمریکا در امور امنیت بین الملل در راس هیئتی بلندپایه و برای دیداری دو روزه وارد قاهره شد.

بنابر اعلام رسانه‌ها مقامات آمریکایی قرار است با مقامات ارشد مصری درباره چگونگی گسترش همکاری‌ها با یکدیگر رایزنی کنند.

کمک‌های نظامی آمریکا به مصر که پس از سرنگونی "محمد مرسی" دچار اختلال شده بود، محور اصلی دیدارهای دوجانبه است.

همچنین همکاری‌های امنیتی بین قاهره و واشنگتن درباره تحولات اخیر منطقه خاورمیانه و آفریقا از دیگر محورهای مورد بحث دو طرف است.

روابط مصر و آمریکا طی چند ماه گذشته پس از به قدرت رسیدن نظامیان در این کشور دچار تنش شده، قاهره انتظار داشت که واشنگتن حمایت جدی‌تری از مخالفان مرسی که متحدان سنتی آن ها هستند، داشته باشند.

 

  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه (92.07.09) برای بررسی اوضاع مصر به این کشور سفر خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سه‌شنبه عصر به مصر سفر خواهد کرد و تا پنجشنبه نیز در این کشور باقی خواهد ماند.

این سومین سفر اشتون به مصر از 30 جولای به این کشور است.

از سوی دیگر یک منبع دیپلماتیک گفت که انتظار می رود اشتون در این سفر با "عدلی منصور" رئیس جمهور موقت و "حازم الببلاوی" نخست وزیر و "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع و "نبیل فهمی" وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کند. اشتون پیشتر آمادگی خود برای بازگشت به مصر برای کمک و مشورت به این کشور اعلام کرده بود.

مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرده که آمادکی کاملی برای بازگشت به مصر دارد در صورتی که این اقدام مداخله در امور داخلی مصر به شمار نیاید.

 

  • دولت قاهره در اعتراض به اظهارات رئیس جمهور تونس و درخواست او برای آزادی "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده مصر، سفیر خود را از تونس فراخواند.

تلویزیون مصر اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور سفیر خود را برای مشورت از تونس فراخوانده است. "منصف المرزوقی" رئیس جمهور تونس در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از مقام‌های مصری خواست محمد مرسی را آزاد کنند.

 

  • وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای از تونس خواست به اراده ملت مصر که در تحولات ۳۰ ژوئن نمایان شد، احترام بگذارد.

به گزارش شبکه خبری «سی ان ان»، در پی بالا گرفتن تنش لفظی میان قاهره و تونس، وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای از تونس خواست به خواست و اراده ملت مصر که در تحولات 30 ژوئن نمایان شده است احترام بگذارد.

سخنگوی وزارت خارجه مصر اعلام کرد که شرایط داخلی تونس خود درگیر تحولات متعدد است اما با این وجود قاهره از اظهار نظر درباره آن تحت هر شرایطی امتناع می‌کند.

قاهره تأکید کرد که ملت مصر تنها و اصلی ترین متخصص ترسیم و بررسی نقشه راه آینده کشور است.

 

  • یک منبع امنیتی مصر اعلام کرد گذرگاه مرزی رفح تا روز جمعه ۴ اکتبر (92.07.12) به منظور عبور حجاج فلسطینی، بیماران و مسافران بلاتکلیف در این گذرگاه، باز خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری سما، یک منبع امنیتی مصر گفت که گذرگاه مرزی رفح تا روز جمعه از ساعت 9 صبح تا 3 عصر به منظور عبور حجاج فلسطینی، بیماران و مسافران بلاتکلیف در این گذرگاه باز است.

مسئولان مصری دو روز پیش گذرگاه زمینی رفح در مرز با نوار غزه را به صورت محدود و به مدت سه روز باز کردند. در همین رابطه "ماهر ابو صبحه" مدیرکل اداره گذرگاه‌ها و مرزهای وزارت امور داخلی و امنیت ملی غزه گفت که طرف مصری ابلاغ کرده است گذرگاه مرزی رفح را سه شنبه (92.07.09) به صورت محدود باز می‌کند.

 

  • رئیس کمیته ۵۰ نفره قانون اساسی مصر اعلام کرد این کمیته به جای تعدیل قانون اساسی در تلاش برای تدوین قانون اساسی جدید است.

به گزارش پایگاه خبری «العهد»، "عمرو موسی" رئیس کمیته 50 نفره تعدیل قانون اساسی مصر اعلام کرد که این کمیته به جای تعدیل قانون اساسی این کشور که تعلیق شده بود در حال تدوین قانون اساسی جدید است.

وی در نشستی خبری تأکید کرد که همه قوانین اساسی پیشین به عنوان مرجع در صورت نیاز مورد استفاده قرار خواهند گرفت و افزود، قانون اساسی جدیدی که توسط کمیته 50 نفره تدوین خواهد شد به آینده‌ای بهتر نگاهی ویژه دارد و از منافع و خواسته‌های شهروندان مصری و سامان بخشیدن به زندگی آنها حمایت می‌کند.

موسی تأکید کرد که این کمیته نمایندگانی از همه طیف‌ ها و احزاب و کانون‌ های مدنی مصری دارد و مانند کمیته 100 نفره پیشین از یک طیف خاص تشکیل نشده است.

رئیس کمیته 50 نفر قانون اساسی مصر ضمن تأکید بر اینکه امیدوار بود اعضای بیشتری در کمیته حضور داشته باشند در پاسخ به سوالی درباره طرح ایجاد مجلس سنا در کنار مجلس نمایندگان گفت: هر دو مجلس نقش قانونگذاری خواهند داشت و با دقت بر این مسئله که مجلس سنا در کار مجلس نمایندگان دخالتی نداشته باشد لوایحی نیز به مجلس سنا ارائه خواهد شد.

بعد از اعمال‌ تعدیل‌هایی که بر قانون اساسی ایجاد شد و بعد از بحث و جدل‌های فراوان، قانون اساسی مصر در دسامبر 2012 به رأی عمومی گذاشته شد که با 64 درصد موافق و 36 درصد مخالف به تصویب رسید.

بعد از برکناری محمد مرسی در 30 ژوئن 2013 به دست نیروهای ارتش قانون اساسی مصر تعلیق و کمیته 50 نفره‌‌ای برای تعدیل آن تشکیل شد.

 

  • هم پیمانی ملی در حمایت از مشروعیت در فراخوانی خواستار حضور حامیان "محمد مرسی" در تظاهرات میلیونی قاهره شد.

به گزارش پایگاه خبری «الشرق»، تظاهرات میلیونی اخوان از برابر دانشگاه «قاهره» آغاز و تجمع‌های مشابهی نیز بعد از نماز ظهر در برابر مساجد بزرگ قاهره تشکیل شد.

این تظاهرات در راستای برنامه‌های جوانان اسلامگرای مصری برای بزرگداشت روز 6 اکتبر ترتیب داده شده است.

 

  • تظاهرکنندگان حامی مشروعیت در مصر برای نخستین بار پس از برکناری "محمد مرسی" رئیس جمهور سابق این کشور به میدان التحریر در قاهره رسیدند.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، تظاهرکنندگان پس از یک روز مملو از اعتراضات که از مقابل دانشگاه قاهره و دیگر دانشگاه ها آغاز شده بود به میدان التحریر رسیدند. تظاهرکنندگان خواستار بازگشت روند دموکراتیک به کشور بودند. تظاهرات به درخواست ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت برگزار شد. این ائتلاف در چارچوب فعالیتهای هفته «جوانان ستون انقلاب هستند» خواستار برگزار تجمعات میلیونی شده است.

"احمد عاشور" گزارشگر شبکه الجزیره در گزارشی گفت تظاهرکنندگان مخالف کودتای نظامی برای نخستین بار پس از عزل مرسی به میدان التحریر رسیدند.

این میدان به میدان انقلاب ژانویه شهرت داشت. مخالفان کودتا حق تجمع در این میدان را نداشتند. تانک ها و جنگ افزارهای ارتش مصر حتی از نزدیک شدن مخالفان به این میدان ممانعت می کنند.

قطار راهپیمایی ها و تظاهرات و اعتراضات به میدان التحریر رسیده است. تظاهرات دیروز از مقابل دانشگاه ها از جمله دانشگاه قاهره آغاز شد و حضور تظاهرکنندگان در این دانشگاه گسترده بود.

شماری از اساتید دانشگاهی به این تظاهرات پیوستند و تظاهرکنندگان به میدان النهضه رسیدند اما نیروهای امنیتی جلوی پیشروی آن ها را گرفتند.

اعتراضات فقط به دانشگاه قاهره محدود نماند و در دانشگاه منصوره نیز دانشجویان علیه کودتا تظاهرات کردند. شماری از اراذل و اوباش به تظاهر کنندگان در منصوره یورش بردند.

نیروهای امنیتی برای نخستین بار به محوطه دانشگاه گازهای اشک آور شلیک کردند. در شهر فیوم نیز دانش آموزان مدارس به اعتراضات پیوستند. بنابراین اول اکتبر در دانشگاه ها و خارج از دانشگاه ها تظاهرات گسترده برگزار شد که مقدمه تشدید اعتراضات مخالفان کودتاست و آن ها به برگزاری تظاهرات گسترده در روز ششم اکتبر دعوت کرده اند.

 

  • رئیس حزب مصر قوی هر گونه تصمیم خود برای نامزدی در انتخابات آینده ریاست جمهوری مصر را رد و تاکید کرد که موضع وی تاکنون تغییر نکرده است.

به گزارش "عبدالمنعم ابوالفتوح" در مصاحبه با یک شبکه ماهواره‌ای مصر با اعلام اینکه قصد ندارد برای ریاست جمهوری آینده نامزد شود، تاکید کرد که همچنان بر این موضع خود اصرار دارد که رئیس جمهور آینده باید از افراد بین 40 تا 50 سال باشد اما اگر دلایلی برای تغییر این موضع وجود داشته باشد آن را تغییر خواهد داد.

ابوالفتوح درباره دعوت برخی گروه‌‌ ها و جریان‌ها برای نامزدی "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع مصر در انتخابات ریاست جمهوری گفت که این امر خطری برای ارتش مصر است و همه می‌دانند که من به نهاد نظامی و ارتش  افتخار می‌کنم ولی خیلی‌ ها سعی دارند آن را به باتلاق سیاست و امنیت بکشانند و آن را به انجام اقدامات و وظایفی خارج از چارچوب اختیاراتش وادار کنند.

وی تصریح کرد، السیسی زمانی که عدم تصمیم خود برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد به خوبی می‌دانست که این امر به نفع نهاد نظامی است و کسانی که از وی می‌خواهند برای ریاست جمهوری نامزد شوند، خیر این نهاد را نمی‌خواهند.

ابوالفتوح تصریح کرد که در صورت نامزدی السیسی برای ریاست جمهوری در آن صورت خواهند گفت که وی کودتا را نه به نفع کشور بلکه برای اینکه به ریاست جمهوری دست یابد، رهبری کرد و این اهانت به ارتش است و به همین دلیل عدم نامزدی وی نشان از درک و آگاهی وی دارد.

 

  • آمریکا از کمک 584 میلیون دلاری به مصر خبر داد.

به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد این مبلغ باقیمانده کمک سالانه یک میلیارد 300 میلیون دلاری به مصر بود.

"جن پساکی" گفت: این مبلغ به صورت کمک نظامی در اختیار مصر قرار گرفت. واشنگتن می تواند به طور مستمر بر چگونگی استفاده از این کمک ها نظارت کند.

 

  • "کاترین اشتون" چهارشنبه (92.07.10) با شیخ "الطیب" در مقر الازهر دیدار و گفتگو می‌کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی سومین سفر خود به مصر از زمان برکناری دولت این کشور از سوی ارتش، با شیخ الازهر در قاهره دیدار می‌کند.

به گزارش پایگاه الیوم السابع، "کاترین اشتون" که شب گذشته وارد قاهره شده است چهارشنبه با شیخ الطیب در مقر الازهر دیدار و گفتگو می‌کند.

اشتون پیش از سفر به قاهره اعلام کرد که هدف از سفرش به مصر مهار کردن بحران سیاسی این کشور است و هدف وی دیکته کردن برای مصری‌ها نیست. وی افزود: من سعی دارم با همه جریان‌ های سیاسی گفتگو کنم و هدف من این نیست که به مصر بروم و به رهبران آن بگویم که چه کار باید بکنند. اشتون با "نبیل فهمی" وزیر خارجه مصر دیدار و درباره مسائل مورد اهتمام دو طرف گفتگو کرد.

 

  • یک کارشناس مصری خواستار اعطای جایزه صلح نوبل به "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران شد.

"محمد محسن أبو النور" روزنامه‌نگار و کارشناس امور ایران در دانشگاه الازهر مصر خواستار اهدای جایزه صلح نوبل به "حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان به خاطر احیای روند سازش و صلح بین غرب و ایران شد.

ابو النور گفت:‌ روحانی همانند "باراک اوباما»" رئیس جمهوری آمریکا که اکتبر سال 2009 و در آغاز دوران ریاست جمهوری خود حائز جایزه صلح نوبل شد، مستحق دریافت این جایزه در سال 2013 است.

وی افزود، من از هیئت نوبل می‌خواهم این جایزه را برای تشویق وی به پای نهادن بیشتر در راه احیای مذاکرات سازش بین آمریکا و ایران به وی اعطا کنند.

 

  • وزیر گردشگری مصر اعلام کرد پرونده تبادل گردشگر با ایران به دلایل مربوط به امنیت ملی مصر تعلیق شده است.

به گزارش پایگاه خبری «الشروق»، "هشام زعزوع" وزیر گردشگری مصر در نشست سرمایه گذاری و پول «جی تی ام» اعلام کرد که 12 کشور اروپایی ممنوعیت سفر توریست‌هایشان به مصر را رفع کرده‌اند.

زعزوع تأکید کرد که مصر به دلایل امنیت ملی پرونده مربوط به تبادل گردشگر با ایران را تعلیق کرده است.

وی همچنین افزود که مصر تلاش می‌کند در مرحله آینده نگرانی‌های ذهنی موجود درباره شرایط امنیتی کشور که در چهار ماه اخیر ایجاد شده را از بین ببرد و هزینه پرواز به مصر را نیز کاهش دهد.

زعزوع افزود: در سال 2010 حدود 7 میلیون توریست وارد مصر شده‌اند که بیش از 5 میلیارد دلار برای کشور سود داشته و بعد از انقلاب 25 ژانویه تعداد توریست‌هایی که از مصر بازدید کرده‌اند به 8 میلیون نفر رسیده و بیش از 8.8 میلیارد دلار برای کشور بازده مالی داشته است.

 

  • رئیس سازمان هواپیمایی مصر اعلام کرد که با وجود تعلیق پرونده تبادل گردشگر با ایران اما توافق حمل و نقل هوایی مصر و ایران همچنان پا برجاست.

به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، "محمد ابراهیم شریف" رئیس سازمان هوایی مصر اعلام کرد که با وجود تعلیق توافق تبادل گردشگر با ایران از سوی وزیر گردشگری این کشور اما توافق حمل و نقل هوایی تهران و قاهره که در سال 2010 تجدید شده، پابرجا خواهد بود.

شریف تأکید کرد که توافق حمل و نقل با تهران که در سال 2010 تجدید شده و جایگزین توافق دیگری در سال 1976 شده بود لغو نشده است و بر اساس این توافق 14 پرواز در هفته میان ایران و مصر برقرار خواهد شد که تا کنون جز تعداد اندکی این توافق به صورت کامل اجرا نشده است.

وی افزود: با وجود اینکه از ماه آوریل تا کنون هیچ پروازی بین دو کشور صورت نگرفته من صلاحیت آن را ندارم که توافقی که میان وزارت خارجه و پارلمان کشور ایجاد شده را لغو کنم.

پیشتر هشام زعزوع وزیر گردشگری مصر اعلام کرده بود که توافق تبادل گردشگر میان تهران و قاهره را به دلایل امنیتی تعلیق کرده است.

 

  • تظاهرات گروه اخوان‌المسلمین از برابر چند مسجد این کشور به سوی وزارت دفاع و میادین التحریر و رابعةالعدویه آغاز شد. نیروهای ارتش مصر نیز تدابیر شدید امنیتی در این زمینه اتخاذ کرده‌‌اند.

به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، در پی آغاز تظاهرات گروه اخوان المسلمین و حرکت به سوی میدان التحریر و وزارت دفاع مصر و میدان رابعه العدویه نیروهای امنیتی تدابیر شدید امنیتی در خیابان‌های منتهی به این میادین اتخاذ کرده‌‌اند.

خودروها زرهی نیروهای ارتش مصر در خیابان الطیران در مسیر شهرک نصر و خیابان‌های منتهی به مسجد السلام در منطقه «الحی» منتهی به رابعه العدویه و قصر اتحادیه، مستقر شده‌اند.

تظاهرات اخوان از خیابان سودان، شهرک نصر، مسجد الریان در معادی، خیابان مهندسین و شبرا و اسکندریه آغاز شده است.

پیشتر سفارت آمریکا در قاهره از حامیان خود خواسته بود از حضور در مناطقی که نزدیک به اعتراضات هستند خودداری کنند.

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی است که در پی درگیری حامیان و مخالفان مرسی نیز چند نفر در پل «عباس» در منطقه وراق زخمی شده‌اند.

 

  • یک مسئول پزشکی مصر اعلام کرد که در جریان درگیری های پراکنده روز جمعه (92.07.12) بین تظاهرات کنندگان طرفدار گروه اخوان المسلمین مصر و نیروهای امنیتی در شهر قاهره و دیگر شهرهای این کشور، ۴ نفر کشته و ۴۵ نفر دیگر زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شاهدان عینی گفتند که نیروهای پلیس مصر روز جمعه برای متفرق کردن تظاهرات طرفداران اخوان که برای ورود به میدان التحریر شهر قاهره تلاش می کردند، تیراندازی هوایی کرده و گازهای اشک آور شلیک کردند.

درگیری های تقریبا خیابانی نیز درپی برخورد تظاهرات طرفداران اخوان با اهالی و نیروهای امنیتی در مناطق مختلف شهر قاهره و سایر شهرها روی داد.

"خالد الخطیب" رئیس اداره مرکزی مراقبت های فوری وزارت بهداشت مصر گفت: چهار نفر در درگیری های مختلف در کشور روز جمعه کشته و 40 نفر دیگر زخمی شدند. در بین این کشته ها نیروی امنیتی وجود ندارد.

در همین حال، "احمد الانصاری" رئیس بخش اورژانس مصر تعداد زخمی ها در شهر قاهره و دیگر شهرهای مصر را 45 نفر برشمرد و گفت که این افراد بر اثر اصابت گلوله و خفگی ناشی از گاز های اشک آور و ضد و خوردها آسیب دیدند.

تظاهرات گروه اخوان المسلمین و طرفداران آن بعد از برگزاری نماز جمعه در شهرهای مختلف مصر آغاز شد.

تظاهرات کنندگان اخوان علیه ارتش و "عبدالفتاح السیسی" وزیر دفاع در محله النیل در غرب قاهره شعار دادند و درپی آن درگیری با سلاح گرم بین اهالی و تظاهرات کنندگان روی داد. این درگیری ها دو روز قبل از جشن های ارتش و مصری ها به خاطر پیروزهای ماه اکتبر روی داد.

 

  • یکی از اعضای کمیته پنجاه اصلاح قانون اساسی مصر تصریح کرد بعضی اعضا احساس می‌کنند توجه ویژه به وزیر دفاع و قرار دادن ماده‌ای برای انتخاب وی در قانون اساسی غیرطبیعی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، جایگاهی که هم اکنون نیروهای مسلح مصر در این کشور دارند، نتیجه نقش‌آفرینی این نیروها در اعتلای نام مصر در عرصه بین المللی و پشتیبانی این نیروها از ملت مصر، به ویژه در اولین انقلاب این ملت در 25 ژانویه 2011 و حوادث 30 جولای گذشته دارند.

در این خصوص، حمایت نیروهای مسلح از اراده ملت مصر، در این دو مقطع تاریخی، بر اهمیت ارتش و فرماندهان آن میان مردم افزوده است.

همزمان با آغاز روند بازنگری در قانون اساسی سال 2012 میلادی، اخباری مبنی بر احتمال ایجاد اصلاحاتی چند، در مواد قانونی مربوط به نیروهای مسلح، جدالی را در میان اعضای کمیته پنجاه از یک سو و از سوی دیگر میان تحلیلگران نظامی درباره ماهیت این اصلاحات ایجاد کرده است.

در این زمینه "عمر موسی"، رئیس کمیته 50 اعلام کرد که مواد مربوط به نیروهای مسلح در قانون اساسی مصر، توسط اعضا و کمیته‌های تخصصی این کمیته، در حال بررسی است تا در نهایت بهترین راه حل در این خصوص، برگزیده شود.

در همین حال، "عمرو الشوبکی"، رئیس کمیته نظام حکومتی کمیته پنجاه، خبر از تغییرات احتمالی در مواد قانونی نیروهای مسلح داد.

"حسام الخولی": مواد اصلاحی باید همچنان ارتش را از ورود به سیاست منع کند.

در همین راستا، "حسام الخولی"، از سران برجسته حزب الوفد مصر در گفتگو گفت: تا زمانی‌که این مواد قانونی، بر جدایی نیروهای مسلح از عرصه سیاسی تاکید و زمینه را برای حفظ امنیت توسط این نیروها فراهم می‌کند، در حقیقت جایگاه نیروهای مسلح را حفظ کرده و ما دلیلی برای اصلاح این مواد قانونی نمی‌بینیم.

الخولی افزود، در خصوص مواد مرتبط با ارتش، در محافل سیاسی و در تشکیلات داخلی ارتش اختلاف نظری وجود نداشت و در این زمینه از همان ابتدا، مسأله اصلاح این مواد قانونی مطرح نبود؛ حال با وجود استقرار شرایط داخلی ارتش و حرکت آن در مسیر صحیح، چرا باید در خصوص اصلاح این مواد بحث‌هایی مطرح شود؟

وی اختلافات موجود در کمیته پنجاه در خصوص شیوه انتخاب وزیر دفاع را منکر نشد و تاکید کرد که به زودی این اختلافات با حصول توافق مورد نظر حل خواهد شد.

خولی همچنین بر ضرورت عدم وضع موادی تاکید کرد که ارتش را وارد سیاست کند. وی با اشاره به اینکه دوری ارتش از سیاست امری مهم شمرده می‌شود، خاطر نشان کرد: نیروهای مسلح باید تحت سلطه دستگاه اجرایی دولت بوده و در این زمینه از این نهاد مستقل نشوند.

"نبیل فواد": جایگاه ارتش در قانون اساسی، دهه‌هاست مشخص شده است

از سوی دیگر "نبیل فواد"، معاون وزیر اسبق دفاع گفت: جایگاه ارتش در قانون اساسی، دهه‌هاست که مشخص شده و نیازی نیست که در خصوص مسائلی بحث شود که بر ارتش تاثیری منفی خواهد گذاشت، زیرا شایسته نیست که در خصوص تعیین وزیر دفاع از سوی شورای عالی نیروهای مسلح، تغییری صورت گیرد.

وی افزود: طبیعی است که وزیر دفاع باید از نیروهای مسلح و از شورای عالی نیروهای مسلح باشد و در این زمینه گمان نمی‌کنم که منعی برای توافق بر وزیری وجود داشته باشد که فرمانده ارتش خواهد بود؛ او باید شخصی باشد که بتواند بر مشکلاتی که معمولا در تعامل با فرماندهان نیروهای مختلف نظامی وجود دارد، غلبه کند.

نبیل فواد با اشاره به ضرورت جدایی و دوری فوری ارتش از سیاست تاکید کرد که اگر هم اکنون پیوندی میان این دو دیده می‌شود، تنها به خاطر نقش امنیتی ارتش در کمک به نیروهای پلیس در مقابله با تروریسم مسلح بوده که گواه این مسأله، حمایت ارتش از ملت در حوادث 30 جولای است و به نمی‌توانیم، ادعا کنیم که حوادث این تاریخ، کودتایی نظامی بوده است.

معاون وزیر اسبق دفاع مصر، گفت: مواد قانونی مربوط به محاکمه شهروندان غیرنظامی در دادگاه‌های نظامی نیازمند اصلاح، قانونگذاری و بازنویسی است؛ زیرا باید شروطی برای محاکمه غیرنظامیان در دادگاه‌های نظامی وضع شود که مهم‌ترین آن ها تجاوز عمدی به دارایی‌های ارتش یا افراد وابسته به نیروهای مسلح است که در محدوده های‌ نظامی حضور دارند یا در حال انجام وظیفه نظامی یا ترک آن وظیفه‌اند؛ اما در غیر از این موارد، محاکمه باید در دادگاه‌های شهروندی انجام پذیرد.

"محمد سامی": اصلاح مواد مربوط به نیروهای مسلح با توافق انجام خواهد شد

از سوی دیگر "محمد سامی"، عضو کمیته پنجاه اصلاح قانون اساسی گفت: ارتش مصر جایگاه ویژه‌ای در دل‌ مصریان دارد و مساله اصلاح مواد مربوط به نیروهای مسلح توسط کمیته نظام حکومتی و دیگر کمیته‌های مسئول، پس از شنیدن دیدگاه‌ های نیروهای مسلح در خصوص این اصلاحات و همچنین انتظارات ارتش از قانون اساسی صورت می‌گیرد و در نهایت باید گفت که هیچ اصلاحی بدون توافق انجام نخواهد شد.

سامی همچنین تاکید کرد که اختلاف موجود درباره دستورات کمیته 10 نفره، مبنی بر انتخاب وزیر دفاع از اعضای شورای عالی نیروهای مسلح، بررسی خواهد شد.

وی افزود، اختلاف در خصوص این مسأله، چندان بزرگ نیست، اما خواسته‌ هایی مبنی بر عدم وضع ویژگی‌های خاص، برای افراد یا مناصب در قانون اساسی مطرح شده و در این زمینه باید اشاره داشت که ارتش بودجه خاص خود را دارد و ویژگی مهم آن این است که این نهاد از دارایی‌های ملت به شمار می‌آید.

"محمد ابوالغار": قانون اساسی تمام ضروریات ارتش را در نظر گرفته است

اما محمد ابوالغار، عضو کمیته پنجاه گفت: مواد قانونی موجود در قانون اساسی، تمامی مسائل ضروری برای ارتش مصر، از جمله بودجه و مشخصات کلی آن را در نظر گرفته است.

وی در خصوص دادگاه‌های نظامی گفت: شهروندان باید در دادگاه‌های عمومی محاکمه شوند، اما نکته اینجاست که جایگاه مهم ارتش و تاثیر بسیار منفی انجام حملات به این نهاد بر امنیت ملی باعث می‌شود که ما با مسئولان دادگاه ‌های نظامی و نمایندگان نیروهای مسلح در این کمیته‌ها، به بحث و بررسی این مسائل بپردازیم تا پس از گفتگوهای متعدد، نگارش مواد قانونی مربوط به نیروهای مسلح به بهترین وجه انجام شود.

ابوالغار با اشاره به این که اختلاف چندانی درباره دستورات کمیته ده کارشناس حقوقی، میان اعضای کمیته پنجاه به وجود نیامده، تاکید کرد که بعضی از اعضا احساس می‌کنند، توجه ویژه به وزیر دفاع و قراردادن ماده‌ای برای انتخاب وی در قانون اساسی، غیر طبیعی می‌نماید و یادآور شد که اعضا تا این لحظه درحال بررسی دستورات کمیته کارشناسان و انجام اصلاحات هستند.

کمیته پنجاه در جلسه‌ای غیر علنی با نماینده دادگاه‌های نظامی، پس از بررسی مسأله محاکمه شهروندان در دادگاه‌های نظامی، به نتیجه یا دستورات مشخصی در خصوص این ماده نرسیده است.

در این‌باره سرلشکر "ممدوح شاهین" تغییر مواد مربوط به نیروهای مسلح را در اصلاحات قانون اساسی، محکوم کرد.

 

  • دولت آمریکا برای اولین بار از زمان وقوع کودتای نظامی در مصر، بیش از یک‌سوم کمک‌های نظامی خود به قاهره را به حالت تعلیق درآورد.

به گزارش روزنامه آمریکایی «ورلد تریبیون» در خبری اختصاصی نوشت که دولت "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا برای اولین بار از زمان وقوع کودتای نظامی در مصر، بیش از یک سوم کمک های نظامی سالانه خود به قاهره را به حالت تعلیق در آورده است.

بر اساس این خبر، دولت اوباما تصمیم گرفته است تا از پرداخت مبلغی معادل 584 میلیون دلار به عنوان کمک های نظامی آمریکا به مصر در سال مالی 2013 میلادی، خودداری کند؛ مقامات آگاه اعلام کرده اند که این بودجه برای استفاده آتی در حساب بانک مرکزی آمریکا، سپرده شده است.

بر اساس نوشته ورلد تریبیون، از زمان وقوع کودتای نظامی در مصر که به سرنگونی دولت "محمد مرسی" اولین رئیس جمهور منتخب با آرای مردمی این کشور منجر شد، این اولین باری است که دولت واشنگتن کمک های نظامی خود به قاهره را مسدود کرده است.

دولت واشنگتن پیشتر نیز روند فروش چهار جنگنده چند کاره اف- 16 مدل «بلاک 52» به قاهره را مسدود کرده است.

"جنیفر ساکی" درباره فروش این جنگنده ها به مصر اعلام کرد که این امر همچنان تحت بررسی است و تصمیمی درباره آن هنوز گرفته نشده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین اعلام کرده است که سپرده بودجه کمک نظامی آمریکا در بانک فدرال رزرو، لطمه ای به برنامه های دولت واشنگتن در مصر وارد نمی کند؛ بر اساس اعلام این سخنگو، کنگره آمریکا پیشتر مبلغی بالغ بر 1.3 میلیارد دلار به عنوان کمک های نظامی آمریکا به مصر در سال مالی 2014 میلادی که از اول اکتبر جاری آغاز شده، به تصویب رسانده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین از احتمال تاثیر تعطیلی دولت واشنگتن بر میزان کمک های نظامی آمریکا به اسرائیل خبر داد؛ رژیم صهیونیستی قرار بود در سال مالی 2014 میلادی آمریکا، معادل 3.1 میلیارد دلار کمک مالی از واشنگتن دریافت کند.

خبر مسدود شدن کمک های نظامی آمریکا به مصر در شرایطی منتشر می شود که دولت واشنگتن از زمان کوتای نظامی در مصر، از توصیف تحولات این کشور تحت عنوان کودتا سر باز زده است زیرا آمریکا، قانونی دارد که در آن کمک نظامی این کشور به ارتش کشور دیگری که علیه دولتش قیام و کودتا کرده باشد، منع شده است.

 

  • "رابرت فیسک" تحلیلگر سرشناس انگلیسی مسائل منطقه تاکید کرد رضایت آمریکا از "عبدالفتاح سیسی" وزیر دفاع مصر به این دلیل است که او امنیت رژیم صهیونیستی" را تامین می‌کند.

به گزارش شبکه تلویزیونی «مصر الاخباریه»، رابرت فیسک تحلیلگر انگلیسی مسائل سیاسی در مصاحبه با این شبکه تاکید کرد آمریکا از ژنرال "عبد الفتاح السیسی" رضایت دارد چرا که او امنیت رژیم صهیونیستی را تامین می کند و به پیمان صلح کمپ دیوید پایبند است.

رابرت فیسک افزود: ژنرال سیسی در ارتش آمریکا آموزش دیده است و همه این موضوع را می دانند. او تحصیلات خود را در دانشکده جنگ امریکا انجام داده و از همین دانشکده کارشناسی ارشد خود را اخذ کرده است و بسیاری از رهبران ارتش آمریکا شخصا او را می شناسند.

فیسک افزورد، ژنرال های آمریکایی ژنرال های مصری را دوست دارند و حاکمان آمریکا علاقمند به همکاری با سیسی هستند و تا زمانی که سیسی امنیت این رژیم را حمایت می‌کند و به پیمان کمپ دیوید پایبند است به حمایت خود از وی ادامه می دهند.

 

  • سفارت آمریکا در مصر با صدور اطلاعیه‌ای به شهروندانش در قاهره هشدار داد از نزدیک شدن به تجمعات گسترده اجتناب کنند.

سفارت آمریکا به شهروندانش در مصر هشدار داد در آستانه آغاز تظاهرات‌ها در این کشور از (4 اکتبر) تا تاریخ 6 اکتبر (92.07.14) از نزدیک شدن به تجمعات گسترده اجتناب کنند.

سفارت آمریکا همچنین از شهروندانش خواسته در حین برگزاری تظاهرات در مصر از مترو برای تردد استفاده کنند.

نیروهای امنیتی وزارت کشور مصر، جمعه 50 نفر از اعضای وابسته به اخوان المسلمین را به اتهام تحریک برای خشونت و حمله به مراکز پلیس و اقدام علیه ارتش در سراسر مصر بازداشت کرده‌‌اند.

جریان‌های وابسته به اخوان المسلمین مصر نیز طی فراخوانی خواستار تظاهرات در برابر مساجد قاهره بعد از نماز جمعه به سوی وزارت دفاع شدند.

یک سرباز ارتش مصر نیز در منطقه «المنایف» در مسیر صحرایی اسماعیلیه قاهره مورد اصابت گلوله افراد مسلح قرار گرفت و جان خود را از دست داد. نیروهای امنیتی نیز امروز برای پنجمین روز متوالی به پاکسازی منطقه «العیاط» ادامه دادند و تا کنون 18 نفر را به اتهام فعالیت‌های مجرمانه و تروریستی بازداشت کردند.

در پی فراخوان اخوان المسلمین برای تظاهرات نیروهای امنیتی میدان «التحریر» را مسدود کرده‌‌اند و تدابیر شدید امنیتی در تمامی خیابان‌های منتهی به میدان اتخاذ شده است.

گزارش ها از درگیری بین طرفداران و مخالفان "مرسی" در مناطق مختلف این کشور حکایت دارد.

 

  • "حمدبن عیسی آل‌خلیفه" پادشاه بحرین به صورت مخفیانه با "حسنی مبارک" دیکتاتور سابق مصر در بیمارستان المعادی قاهره دیدار کرد.

به گزارش پایگاه خبری ائتلاف 14  فوریه بحرین، "حمد بن عیسی آل خلیفه" پادشاه این کشور به صورت مخفیانه با "حسنی مبارک" رئیس جمهور برکنار شده مصر در بیمارستان المعادی قاهره دیدار کرد.

ائتلاف 14 فوریه ضمن محکوم کردن این دیدار افزود، دیدار با موافقت دولت فعلی مصر صورت گرفته است.

در این دیدار که یک ساعت و نیم به طول انجامید حمد بن عیسی آل خلفه به مبارک قول داده است که تمام تلاش خود را برای تبرئه و آزادی مبارک انجام بدهد.

بر اساس گزارش‌ها، پادشاه بحرین برای اینکه شناسایی نشود در پوشش لباس ورزشی به بیمارستان رفته است. ائتلاف 14 فوریه افزود، پادشاه بحرین  از زمان ورودش به قاهره چندین بار با سوزان مبارک همسر حسنی گفتگوی تلفنی داشته است.

این ائتلاف این دیدار را توطئه ای جدید علیه ملت مصر دانست و افزود: حمد با این دیدار به انقلاب جوانان مصری خیانت کرده است.

همچنین در این بیانیه آمده است که دیدار حمد بن عیسی آل خلیفه در چهارچوب تلاش های پادشاه عربستان و دیگر سران کشور های عربی برای جلوگیری از افشای اسراری است که در اختیار خانواده مبارک است. این اسرار شامل مسائل سیاسی، اقتصادی و اخلاقی می شود. سوزان رایس همسر مبارک تهدید کرده بود در صورتی که حکام عرب دست از حمایت همسرش بردارند از جرائم اخلاقی آن ها در مصر پرده برخواهد داشت.

 

  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد اروپا نقش واسطه را در مصر ایفا نمی‌کند و آینده مصر به مصری‌ها اختصاص دارد.

به گزارش شبکه خبری «راشاتودی»، "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در مصر به سر می‌برد در کنفرانس خبری اعلام کرد: اتحادیه اروپا تلاش دارد تا به ملت مصر کمک کند و به اراده این ملت در انتخاب کسانی که بر آن ها حکمرانی کنند احترام می گذارد.

وی تاکید کرد که باید راهی برای مشارکت تمامی گروه‌ها در گستره سیاسی مصر ایجاد کرد. کاترین اشتون گفت: اتحادیه اروپا نقش میانجی در مصر ایفا نمی‌کند و آینده مصر به مصری‌ها اختصاص داشته و آن ها هستند که تصمیم می‌گیرند. از سوی دیگر "عدلی منصور" رئیس جمهور موقت مصر ظهر پنجشنبه در قصر الاتحادیه با کاترین اشتون دیدار و درباره اوضاع سیاسی در مصر و راه‌های حمایت اتحادیه اروپا از رویکرد دموکراسی در این کشور گفتگو کرد. منصور به پایبندی دولت مصر به نقشه راهی که در اعلامیه قانون اساسی بدان اشاره شد و همچنین نتایج انقلاب 30 جولای و اراده ملت تاکید کرد.

 

  • وزیر امور خارجه مصر بر ضرورت دستیابی به توافقی بر سر سازوکار بین‌المللی به منظور ارسال کالاهای ضروری به غزه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری سما، "نبیل فهمی" وزیر خارجه مصر در دیدار با "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر ضرورت دستیابی به توافقی بر سر سازوکار بین‌المللی درباره ارسال کالاهای اساسی به نوار غزه تاکید کرد. فهمی چهارشنبه (92.07.10) با اشتون در مقر وزارت خارجه مصر دیدار و درباره تحولات مربوط به مذاکرات فلسطینی- صهیونیستی و اهمیت توقف سیاست‌های شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی و یورش‌های مکرر به حرم قدس شریف بحث و گفتگو کرد.

از سوی دیگر اشتون بر پایبندی اتحادیه اروپا بر موضع ویژه خود مبنی بر ممنوعیت ورود کالاهای شهرک‌های صهیونیستی به بازارهای اروپا به دلیل غیرقانونی بودن آن تاکید کرد.

 

  • مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا که برای سفری سه روزه وارد مصر شده است، با شیخ الازهر، وزیر خارجه مصر و رئیس کمیته ۵۰ نفره قانون اساسی دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش پایگاه خبری «الشرق»، "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا مقر کمیته 50 نفره قانون اساسی مصر را بعد از دیدار با "عمرو موسی" رئیس این کمیته ترک کرد.

موسی در جمع خبرنگاران بعد از این دیدار که پشت درهای بسته برگزار شده بود گفت: احساس می‌کنم موضع اتحادیه اروپا در قبال تحولات مصر پیشرفت کرده و شرایط کشور را به صورت بهتری درک می‌کنند.

رئیس کمیته 50 نفره قانون اساسی مصر افزود که موضوعاتی که در این نشست بررسی شده در ارتباط با نقشه راه و حمایت از احزاب مصری بوده و درباره شرایط مرسی و یا گروه اخوان المسلمین که دیگر در رأس قدرت نیستند سخنی به میان نیامد.

"بدر عبدالعاطی" سخنگوی وزارت خارجه مصر نیز تأکید کرد که محور موضوعات دیدار اشتون و "نبیل فهمی" وزیر خارجه مصر را روابط دو جانبه اتحادیه اروپا و قاهره و کمک‌های اقتصادی به این کشور و همکاری‌های اقتصادی و سرمایه گذاری میان دو طرف به خود اختصاص داده است.

وی همچنین تأکید کرد که در این دیدار پروژه سد النهضه مصر و تعدادی از موضوعات مهم منطقه مورد بررسی قرار گرفت. پیشتر وزارت خارجه مصر اعلام کرده بود که اشتون برای میانجیگری به مصر نیامده و برنامه‌ای برای دیدار با محمد مرسی ندارد. مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا و هئیت همراهش همچنین با "احمد الطیب" شیخ الازهر در الازهر دیدار کرد و در این دیدار آخرین دستاوردهای تلاش‌های اعمال شده در کشور برای ایجاد ثبات و امنیت و آخرین تحولات مصر و منطقه بررسی شد.

 

  • فرمانده نیروهای گارد مرزی مصر اعلام کرد از ژانویه سال ۲۰۱۱ تاکنون 1055 تونل در مرز با غزه را تخریب کرده‌اند.

به گزارش شبکه خبری فلسطین الیوم، سرلشگر "احمد ابراهیم" گفت که از ژانویه سال 2011 تا کنون 1055 فقره تونل در داخل شهر رفح در مرز با نوار غزه تخریب شده است که 794 مورد آن از ژانویه گذشته تا کنون تخریب شده است.

وی بر تجهیز نیروهای گارد مرزی به مدرن‌ترین سلاح‌ها و تجهیزات برای تامین امنیت همه نقاط مرزی به طول 6 هزار کیلومتر از جمله دریانوری کانال سوئز و سینا تاکید کرد.

وی افزود: نیروهای گارد مرزی، همکاری با سازمان مهندسی نیروهای مسلح و اطلاعات جنگی برای اجرای طرح تامین امنیت کامل مرزهای زمینی شمال شرقی سینا به طول 13.3 کیلومتر و نوار ساحلی به طول 18 کیلومتر را آغاز کرده است که طی آن سیستم‌های مدرن برای شناسایی مکان‌های تونل و تخریب آنها با همکاری نیروهای مهندسی نظامی بکار گرفته می‌شود.

از زمان عزل "مرسی" ارتش مصر نیز به روند تخریب تونل‌ها واقع در مرز نوار غزه شدت بخشیده است و این در حالی است که نوار غزه از 7 سال پیش تحت محاصره از سوی رژیم صهیونیستی قرار داد و گذرگاه مرزی رفح نیز همچنان بسته است و مسئولان مصری تنها در برخی موارد و به صورت محدود آن را بازگشایی می‌کنند.

 

  • رئیس جمهور موقت مصر گفت که مسئولان مصری درپی تحولات 30 ژوئن گذشته سپرده های قطر در مصر را عودت داده اند.

"عدلی منصور" در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط در کاخ الاتحادیه در شرق شهر قاهره پایتخت مصر گفت: نقش راه مصر در وهله اول بر اجرای انتخابات پارلمانی قبل از انتخابات ریاست جمهوری تاکید دارد و قصدی برای اصلاح این امر وجود ندارد و سقف زمانی نقشه راه نیز بستگی به میزان اجرای آن دارد.

وی درباره گروه اخوان المسلمین گفت: این گروه از 30 ژوئن گذشته برای جلب حمایت خارجی از خود تلاش کرد که در سطح مردمی و رسمی در مصر با مخالفت روبرو شد و معتقدم که در نهایت این پیام به گوش آن ها و طرف های حامی مطالبات آن ها در این زمینه رسید و یکی از مهمترین علل سقوط نظام سابق (دولت "محمد مرسی" رئیس جمهور وابسته به گروه اخوان) اقدام عمدی آن درکنار زدن قشر وسیعی از جامعه و تکیه بر اصول "خودی و عشیره ای" بود.

عدلی منصور گفت: اخوان بازنگری در محاسبات خود را آغاز کرده است که این امر در عذرخواهی برخی از رهبران آن از ملت مصر درخصوص سوء مدیریت کشور جلوه کرده است اما این عذرخواهی ها کافی نیست و این تنها نظر من نیست بلکه نظر ملت مصر است و همچنین اهمیت دارد که این عذرخواهی ها با تغییرات عملی همراه باشد زیرا عاقلانه نیست که خشونت آن ها و اقدامات تحریک آمیز علیه ارتش و پلیس ادامه یابد و این گروه باید درک کند و با صراحت بگوید که بخشی از میهن است نه برعکس آن.

وی افزود: ما تلاش می کنیم که با اخوان تعامل کنیم و نمی خواهیم کسی را کنار بزنیم و همواره پیام روشن است و می گوییم کسی که می خواهد حیات سیاسی را بار دیگر در سایه نظام آینده دنبال کند، ما از آن استقبال می کنیم اما به یک شرط و آنهم هم این است خشونت به خرج نداده باشد یا آن را تشویق نکرده باشد.

رئیس جمهور موقت مصر درباره ملاقاتش با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: اشتون در این دیدار بر حمایت اتحادیه اروپا از نقشه راه آینده ملت مصر تاکید و از تلاش های کمیته پنجاه نفری تدوین قانون اساسی مصر و تلاش دولت کنونی برای تماس با همه طرف ها در عرصه سیاسی این کشور ستایش کرد.

وی درعین حال گفت: متاسفانه هنوز برخی از کشورهای اروپایی محتوای انقلاب مصر را درک نکرده اند.

عدلی منصور درباره کمک های خارجی به کشورش گفت: ملت مصر به هیچ وجه شرط و شروطی را همراه با کمک ها نخواهد پذیرفت. این کمک ها منافع مشترک بین مصر و طرف اعطا کننده را تحقق می بخشد و در رد هرگونه کمکی که احساس کنیم همراه با یک نوع شرط و شروع است اصلا درنگ نمی کنیم... همانطور که اخیرا درخصوص سپرده های قطر انجام دادیم که به دوحه حواله شد.

وی درباره نظر خود درخصوص شروط اروپا گفت: همانطور که گفتم، مصری ها به هیچ وجه خدشه به حاکمیت خود را نمی پذیرند و هرگز هرگونه دخالت در امور داخلی خود یا حتی صرفا تاثیر گذاری بر آن را نمی پذیرند.

رئیس جمهور دولت موقت مصر گفت: اگر در موردی احساس کنیم شبهه ای وجود داشته باشد فوری واکنش نشان خواهیم داد؛ همانطور که پیشتر تصمیم گرفتیم که سپرده های قطر را بازگردانیم.

وی در ادامه گفتگو با روزنامه سعودی الشرق الاوسط افزود: کسی که می خواهد براساس دیدگاه و راهبرد دولت مصر از این کشور حمایت کند، استقبال می کنیم اما اینکه کسی توهم داشته باشد که خط مشی مشخصی را درمقابل کمک کردن برایمان تعیین کند؛ باید بگویم مردم و مسئولان مصر با آن مخالفت خواهند کرد. ما درمقابل هرگونه تلاش های عجیب در این زمینه خواهیم ایستاد و به این مناسبت اجازه دهید که از عربستان سعودی به طور خاص اظهارات وزیر خارجه آن ستایش کنم که واضح و بی پرده گفت که اگر کشورها به اعطای کمک های وعده داده شده به مصر عمل نکنند، ریاض آن را جبران خواهد کرد.

عدلی منصور گفت: آمریکا از همان آغاز موضع محتاطانه ای درقبال حوادث مصر داشت و محاسبات معین خود را داشت.نمی خواهم به این مسئله وارد شوم اما فکر می کنم که آنها الان آنچه در مصر روی داد را بهتر درک می کنند و این در سخنرانی اخیر "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا مشهود بود.

 

  • مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور موقت مصر هشدار داد که هرگونه تظاهرات ضد نیروهای مسلح در روز 6 اکتبر، جاسوسی برای کشورهای خارجی به حساب خواهد آمد.

به گزارش پایگاه خبری «الشرق»، "احمد المسلمانی" مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور موقت مصر اعلام کرد که هرگونه تظاهرات ضد نیروهای مسلح و ارتش در روز 6 اکتبر (14 مهر) به عنوان جاسوسی برای کشورهای خارجی تلقی خواهد شد. مسلمانی گفت: تظاهرات علیه نیروهای ارتش در روزی که روز پیروزی به شمار می‌آید کار فعالان نیست بلکه کار جاسوسان خارجی است و این کار به معنای تبدیل دشمنی با حکومت به دشمنی با وطن است.

این هشدارها در حالی مطرح شده است که جریان «همپیمانی ملی برای حمایت از مشروعیت» در فراخوانی خواستار حضور حامیان "مرسی" در تظاهرات امروز شده‌اند.

 

  • در آستانه بزرگداشت روز 6 اکتبر در مصر نیروهای ارتش مصر میدان مصطفی محمود در خیابان مهندسین را با استفاده از سیم‌های خاردار مسدود کرده‌اند و تدابیر شدید امنیتی در سراسر مصر اجرا شده است.

به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، نیروهای ارتش مصر با وجود پایان یافتن حالت ممنوعیت آمد و شد میدان «مصطفی محمود» را در خیابان مهندسین با استفاده از سیم خاردار مسدود کردند.

وزارت کشور مصر و نیروهای ارتش در مصر به مناسبت سالروز 6 اکتبر (14 مهر) و پیش از حرکت مردم به سوی میادین اصلی قاهره، حالت فوق العاده اعلام کرده‌‌ و میدان التحریر را مسدود کرده‌‌اند.

یک منبع آگاه امنیتی در پلیس قاهره نیز اعلام کرد که مراسم بزرگداشت این روز از ساعت چهار عصر آغاز و تا ساعت 22 شب ادامه پیدا خواهد کرد.

وی افزود: بعد از ساعت 22 شب به هیچ گروهی اجازه نخواهیم داد در خیابان‌ها حضور داشته باشند و به اخوانی‌ها و آشوبگرها اجازه نخواهیم داد مراسم جشن را برهم بریزند.

نیروهای گارد ریاست جمهوری نیز خیابان‌های منتهی به قصر ریاست جمهوری را صبح امروز و پیش از آغاز تظاهرات جریان تمرد مسدود کرده‌اند و 20 خودروی زرهی نیروهای امنیت مرکزی نیز در اطراف مسجد «عمر بن عبدالعزیز» مستقر شده‌اند.

پیشتر ریاست جمهوری مصر نیز در بیانیه‌ای هشدار داد که هرگونه تظاهرات ضد ارتش در مراسم بزرگداشت روز 6 اکتبر جاسوسی برای کشورهای خارجی تلقی خواهد شد.

 

  • معاون وزیر کشور اسبق مصر از همکاری و هماهنگی نیروهای پلیس و ارتش مصر برای تامین امنیت جشن‌های سالروز پیروزی اکتبر در میدان‌های اصلی این کشور و جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی از این تجمعات مردمی خبر داد.

سرلشکر "محمد نور الدین" معاون وزیر کشور اسبق مصر، با بیان اینکه پلیس مصر با هماهنگی با نیروهای ارتش تدابیر ویژه‌ای برای تامین امنیت میدان‌های اصلی این کشور از جمله میادین التحریر،‌ رابعه العدویه، رمسیس و النهضة اتخاذ کرده است، افزود، این تدابیر به منظور جلوگیری از رسیدن اخوان المسلمین به آن میادین و جلوگیری از به انحراف کشاندن شادی‌های مردم در سالروز پیروزی اکتبر است.

وی از دستور وزیر کشور دولت موقت مبنی بر تیراندازی به سوی هر کسی که بخواهد به مراکز نظامی و دولتی مصر یورش ببرد، سخن گفت و حمله و یورش به مراکز نظامی و حیاتی دولتی را تهدیدی برای امنیت ملی خواند و تاکید کرد که نباید در حمایت از شهروندان و مراکز دولتی سهل انگاری صورت بگیرد.

نور الدین با بیان اینکه عناصر پلیس با لباس شخصی در میان شهروندان در میادین اصلی کشور حضور خواهند داشت، افزود: این افراد اوضاع امنیتی تظاهرات را بررسی کرده و از بروز درگیری جلوگیری می‌کنند.

معاون وزیر کشور اسبق مصر با نفی موضوع تحت پیگرد قرار دادن کسانی که نشان «رابعه العدویه» را بالای سر می‌برند، تاکید کرد که تنها افرادی تحت پیگرد و تعقیب قرار می‌گیرند که اقدام به شورش و آشوب می‌کنند.

 

  • ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت و مخالفت با کودتا که حامی جماعت اخوان است، برای برگزاری تظاهرات یکشنبه (92.07.14) در سالروز جنگ اکتبر فراخوان داد.

به گزارش پایگاه المنار، ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت و مخالفت با کودتا از هواداران خود خواست تا یکشنبه در چهلمین سالروز جنگ اکتبر سال 1973، علیه کودتای نظامی تظاهرات برگزار کنند.

بر اساس این گزارش، فراخوان این ائتلاف برای برگزاری تظاهرات در حالی است که در درگیری ‌های گذشته در جریان برگزاری تظاهرات هواداران "مرسی" در استان‌ های مختلف مصر چهار نفر کشته شدند.

ائتلاف مذکور در بیانیه خود از هواداران خود خواست تا در همه مکان‌ها به تظاهرات ادامه داده و روز یکشنبه 6 اکتبر به منظور برگزاری جشن پیروزی اکتبر در میدان التحریر تجمع کنند.

در این بیانیه تاکید شده است: میدان التحریر و پیروزی اکتبر از آن همه مصری‌هاست و به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم ما را از برگزاری جشن و تظاهرات در میادین مصر بازدارد.

ائتلاف یاد شده برگزاری این تظاهرات را «تظاهرات میلیونی قاهره پایتخت انقلاب» نام نهاده است.

 

  • جنبش جوانان 6 آوریل ضمن تبریک سالروز پیروزی بزرگ 6 اکتبر، اعلام کرد که در تظاهرات یکشنبه (92.07.14) شرکت نمی‌کند.

این جنبش در بیانیه خود تاکید کرد که همچنان با چالش‌هایی مواجه است که باید آن ها را پشت سر بگذاریم تا به تحقق اهداف انقلاب بزرگ ژانویه دست یابیم همچنانکه آزادی، عدالت و کرامت راه ما برای رسیدن به امنیت و صلح در این سرزمین است.

از سوی دیگر "خالد المصری" سخنگوی جوانان 6 آوریل اعلام کرد که این جنبش هرگز در تظاهرات یکشنبه شرکت نخواهد کرد زیرا تمایلی نداریم در حوادثی که به درگیری بین فرزندان یک کشور واحد منجر می‌شود، شرکت کنیم و نسبت به حفظ خون مصری‌ها با وجود گرایش‌های مختلف آن ها و اختلاف در عقاید حریص هستیم.

 

  • جنبش موسوم به «حشود» مصر شنبه (92.07.13) با ارائه یادداشتی به دولت این کشور نسبت به سفر پادشاه بحرین به قاهره اعتراض کرد.

به گزارش پایگاه المنار، جنبش حشود مصر یادداشتی به دولت این کشور ارائه و به سفر "حمد بن عیسی آل خلیفه" به قاهره اعتراض نمود.

این جنبش در یادداشت خود تجاوزات بحرین علیه حقوق بشر، بازداشت کودکان و زنان بنا به دلایل سیاسی، آزادی قاتلان انقلابیون و تروریست‌ها و نیز تداوم سرکوب‌ها، تعطیلی مجلس اسلامی-سکولار بحرین و بازداشت "خلیل المرزوقی" فعال این کشور را محکوم کرد.

جنبش مذکور از دولت مصر خواست تا در کنار ملت بحرین ایستاده و از خواسته‌های مشروع ملت این کشور برای تحقق عدالت اجتماعی، آزادی و دموکراسی حمایت کند.

پادشاه بحرین روز پنج شنبه (92.07.11) در سفری چند ساعته به قاهره رفت و با "عدلی منصور" رئیس جمهور موقت مصر دیدار کرد.

 

  • نیروهای امنیتی مصر 14 دانشجو که از طرفداران "محمد مرسی" بودند را در میدان رابعه العدویه دستگیر کردند.

به گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، نیروهای امنیتی مصر 14 تن از طرفداران "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده این کشور که همگی دانشجو هستند را دستگیر کرد. این دانشجویان به همراه تعداد دیگری از طرفداران محمد مرسی تلاش داشتند تا به میدان رابعه العدویه وارد شوند.

طرفداران مرسی تلاش کردند تا به منطقه رابعه العدویه وارد شوند تا بار دیگر آنجا اعتصاب کنند ولی دستگا‌ه‌های امنیتی با همکاری نیروهای پلیس آن‌ها را از این کار منع کردند. نیروهای امنیتی مصر در خیابان‌ها و ایستگاه‌های مترو مستقر شده بودند تا از بازگشت تظاهرات کنندگان جلوگیری کنند.

همچنین درگیری‌ها بین نیروهای امنیتی و تظاهرات کنندگان اخوان المسلمین در میدان اوپرا افزایش یافت و نیروهای امنیتی آن‌ها را با گاز اشک‌آور متفرق کردند.

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶