نگاه آفران > آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۷/۲۳

تحولات آفریقای غیر عربی 57


واقعه مهم سنگال از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• حدود هزار نفر از مخالفان سنگال روز سه شنبه (92.07.16) با برپایی تظاهراتی در داکار، پایتخت این کشور، به سیاست "مکی سال" رئیس جمهور سنگال اعتراض کردند.
یک عکاس خبرگزاری فرانسه اعلام کرد تظاهر کنندگان آزادی "کریم واد"، پسر "عبدالله واد"، رئیس جمهور سابق سنگال را که از ماه آوریل تاکنون در زندان به سر می برد، خواستار شدند.
این تظاهرات که با مجوز دولتی و با حضور گسترده نیروهای امنیتی برگزار شد، به درخواست حزب دموکرات سنگال، حزب واد انجام شد و در جریان آن هیچ حاثه ای رخ نداد.
تظاهر کنندگان علیه رئیس جمهور سنگال و "آمیناتا توره"، نخست وزیر این کشور در اعتراض به هزینه بالای زندگی، قطعی آب و برق شعارهایی دادند و با سر دادن شعار « کریم را آزاد کنید»، آزادی فوری کریم واد را خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از داکار، کریم واد 44 ساله در دوران ریاست جمهوری پدرش از سال 2000 تا 2012 مشاور ویژه سابق و از وزیران دولت وی بود که از هفدهم آوریل بازداشت شده است.

وقایع مهم مالی از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• "محمد علی باتیلی"، وزیر دادگستری مالی گفت که قرار است حکم بازداشت برخی رهبران گروه های مسلح را که در شمال این کشور مستقر بودند و وارد مذاکرات صلح با دولت شدند، لغو کند.
وی مشخص نکرد حکم بازداشت چند نفر و چه زمانی لغو می شود.
این تصمیم در چارچوب توافق رهبران گروه های مسلح برای مذاکره با دولت مالی که در ماه ژوئن گذشته در واگادوگو به امضا رسید، اتخاذ شده است.
جنبش ملی آزادی بخش ازواد، شورای عالی وحدت ازواد و جنبش عربی ازواد با دولت باماکو توافقنامه صلح امضا کرده اند.
دادستانی باماکو هشتم فوریه سال 2018 حکم بازداشت رهبران گروه های مسلح را به اتهام « آشوبگری » و « تروریسم » صادر کرد.
این گروه های مسلح شهرهای بزرگ شمال مالی را ژانویه 2012 تصرف کردند اما در پی مداخله نظامی فرانسه و کشورهای آفریقایی ژانویه 2013 این گروه ها شمال مالی را ترک کردند.

• به رغم ادعای فرانسه در سرکوب گروه‌های تندرو در شمال مالی از طریق مداخله نظامی در این کشور، حملات انتقام جویانه عناصر وابسته به القاعده در مغرب عربی در این منطقه از سر گرفته شد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، گروه وحدت و جهاد در غرب آفریقا سه شنبه (92.07.16) مسئولیت تیراندازی با سلاح سنگین به سوی گائو در شمال مالی و همچنین انهدام پلی در جنوب این شهر را برعهده گرفت و به حملات دیگر تهدید کرد.
"ابو ولید الصحراوی" سخنگوی گروه وحدت و جهاد در غرب آفریقا اعلام کرد: ما به نمایندگی از همه مجاهدان، مسئولیت حمله به مزدوران را در گائو و حمله به پلی که قرار بود برای انتقال دشمنان اسلام مورد استفاده قرار گیرد، برعهده می‌گیریم.
الصحراوی افزود: حملات به دشمنان اسلام ادامه می‌یابد. شهر گائو دوشنبه (92.07.15) هدف حملات خمپاره‌ای قرار گرفت.
پلیس و منابع دولتی محلی مالی اعلام کردند: تندروهای مسلح یک پل کوچک را در شهر گائو، بزرگترین شهر در شمال مالی منفجر کردند که سبب زخمی شدن دو غیر نظامی شد.
"ابراهیم سیسه" از مقامات محلی شهر گائو گفت: تندورها یکی از دو پل کوچک را در نزدیکی بنتیا در حدود 50 کیلومتری نیجر منفجر کردند که سبب زخمی شدن دو غیر نظامی شد.
گروه‌های تندرو در مالی که با القاعده مرتبط هستند در پی حمله اوایل سال جاری میلادی نظامیان فرانسوی به شمال این کشور سرکوب شدند اما از همان زمان تهدید کردند که کنترل این منطقه را بازپس خواهند گرفت.

• جنبش وحدت و جهاد در غرب آفریقا سه شنبه (92.07.16) مسئولیت تیراندازی با سلاح سنگین به سوی گائو در شمال مالی و همچنین انهدام پلی در جنوب این شهر را برعهده گرفت و مقامات مالی را به اقدامات دیگر تهدید کرد.
"ابو ولید" صحراوی سخنگوی جنبش وحدت و جهاد در غرب آفریقا اعلام کرد: ما به نمایندگی از همه مجاهدان ، مسئولیت حمله به مزدوران را در گائو و حمله به پلی که قرار بود برای انتقال دشمنان اسلام مورد استفاده قرار گیرد، برعهده می گیریم.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از باماکو، صحراوی افزود : حملات به دشمنان اسلام ادامه می یابد.
تیراندازی با سلاح سنگین به سوی گائو دوشنبه (92.07.15) و انهدام پل در بنتیا در جنوب گائو سه شنبه (92.07.16) به وقوع پیوست.

• نقشه‌هاي محرمانه به دست آمده از سازمان القاعده در مغرب اسلامي در شمال مالي راهبردهاي سري اين گروه تروريستي را در آفريقا بر ملا كرده است.
به گزارش فرانس24، پس از بازپس گيري مناطق شمال مالي، اسنادي محرمانه كشف شد كه امروز اهميت خاصي پيدا كرده است. در شانزدهم فوريه در محل تلويزيون دولتي تومبوكتو اسناد القاعده كشف شد. اعضاي القاعده پيش از ورود نظاميان فرانسوي، شهر را ترك كرده بودند. خبرنگاران راديو بين المللي فرانسه و روزنامه ليبراسيون در مقر غارت شده راديوتلويزيون مالي سندي صحافي شده به زبان عربي كشف كردند كه نيروهاي القاعده پيش از ترك شهر آن را جا گذاشته بودند. "عبدالملك دروكدل" امير القاعده در مغرب اسلامي در اين سند نقشه‌هاي خود را براي تسخير مالي و منطقه ساحل(صحراي آفريقا) تشريح كرده است. وي در اين اسناد نوشته است در زمينه جهاد بين المللي مستقل عمل مي‌كند و براي گروگانگيري اتباع غربي از كسي دستور نگرفته است. وي همچنين در اين اسناد گفته است مي‌خواهد از حمايت گروه انصار الدين و جنبش ملي آزاديبخش آزواد (طوارق) در مالي برخوردار شود تا بتواند در شمال مالي مستقر شود. او همچنين پس از شكست در ايجاد اتحاد بين اين گروه با طوارق از نيروهايش انتقاد كرده است.
بدالملك دروكدل در اين اسناد نوشته است:« خطاي بزرگ شما جنگ با جنبش ملي آزاديبخش آزواد بوده است.

• یکی از مقامات ستاد فرماندهی ارتش مالی در گائو اعلام کرد گروه های افراطی صبح دوشنبه (92.07.15) چندین گلوله خمپاره به این شهر شمال مالی شلیک کردند.
وی مشخص نکرد در این حمله کسی کشته یا زخمی شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از باماکو، این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت: افراطیون از دور چندین گلوله خمپاره به شهر گائو شلیک کردند. فعلا ، من نمی توانم بگویم آیا کسی بر اثر این حمله کشته یا زخمی شده است. شاهدان این خبر را تایید کرده اند.

• "الذهبی ولد سیدی محمد" وزیر امور خارجه مالی روز یکشنبه (92.07.14) پس از ملاقات با "محمد ولد عبد العزیز" رییس جمهور موریتانی اعلام کرد نواکشوت همچنان مایل به همکاری برای صلح و ثبات در مالی است.
وزیر خارجه مالی که حامل نامه ای از "ابراهیم بوبکر کیتا" رییس جمهور کشورش برای همتای موریتانیایی وی بود، گفت : نزد رییس جمهور موریتانی علاقه به افزایش همکاری را در خصوص صلح و ثبات در مالی مشاهده کردم. وی از من خواست به رییس جمهور کشورم بگویم موریتانی همیشه در کنار مردم مالی می ماند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نواکشوت،‌ موریتانی اعلام کرده است در صورتی که نیروهای سازمان ملل در مالی در مرز دو کشور مستقر شوند آمادگی دارد با اعزام 1800 نظامی در این ماموریت سازمان ملل مشارکت کند.
دولت انتقالی مالی خواستار استقرار این نیروها در مرز مالی ، نیجر و بورکینوفاسو است.

وقایع مهم نیجر از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• هزاران نفر شنبه (92.07.20) در شمال نیجر در اعتراض به گروه هسته ای فرانسوی آروا تظاهرات کردند.
تظاهرات کنندگان به فعالیت گروه هسته ای آروا که بیش از 40 سال است در شهرک معدنچیان آرلیت در شمال نیجر استخراج اورانیوم انجام می دهد معترض بودند.
آن ها شعارهایی علیه آروا سر دادند و این گروه را به آلوده کردن محیط زیست و تولید ضایعات هسته ای متهم کردند.
یکی از مقامات محلی که در این تظاهرات حضور داشت، گفت: مردم این منطقه میراث دار 50 میلیون تن ضایعات هسته ای هستند که در آرلیت انبار شده است و آروا به پمپاژ مجانی 20 میلیون متر مکعب آب در سال ادامه می دهد. در حالی که مردم این منطقه از تشنگی می میرند.
نیجر که از بزرگترین تولیدکنندگان جهانی اورانیوم است همچنان یکی از کشورهای بسیار فقیر جهان است.
این کشور اواخر اکتبر از مشارکت بسیار نابرابر و نامتوازن با آروا انتقاد کرد.

• مدیر عامل شرکت هسته‌ای «آره وا» روز دوشنبه (92.07.15) با "محمدو ایسوفو"، رئیس جمهور نیجر، در نیامی پایتخت این کشور دیدار کرد.
این دیدار در حالی صورت گرفت که دولت نیجر قصد دارد در باره قراردادهای استخراج اورانیوم با این شرکت بزرگ فرانسوی دوباره مذاکره کند.
یکی از کارکنان شرکت آره وا، گفت سفر لوک اورسل، مدیر عامل این شرکت به نیجر بخشی از گفتگوهای طولانی مدت آره وا و نیجر بود که قبلا پیش بینی شده بود.
به گفته وی مقامات شرکت به طور مرتب با نمایندگان دولت نیجریه دیدار می‌کنند.
دفتر ریاست جمهوری نیجر در باره این دیدار اظهار نظر نکرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیامی، "بریجی رافینی" نخست وزیر نیجر روز یکشنبه(92.07.14) اعلام کرد این کشور قصد دارد قراردادهای خود با آره وا را به دقت بررسی کند. شرکت فرانسوی نزدیک نیم قرن است که از معادن نیجر اورانیوم استخراج می‌کند و بیش از یک سوم اورانیوم مورد نیاز خود را از معادن این کشور استخراج می‌کند. نیجر از بزرگترین تولید کنندگان اورانیوم جهان محسوب می‌شود اما همچنان جزو کشورهای بسیار فقیر جهان است. این کشور اواخر اکتبر سال 2012 از همکاری «بسیار نامتعادل » با شرکت آره وا انتقاد کرد و خواستار اصلاحات مهم در این قراردادها شد.


واقعه مهم نیجریه از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92

• روزنامه کریستین ساینس مانیتور نوشت: سازمان عفو بین الملل در گزارش خود به طور مفصل در مورد کشتار معلمان و دانش آموزان در نیجریه و هراسی که این روند در بین مردم ایجاده کرده توضیح داده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی این روزنامه آمریکایی، در این گزارش که کمتر از یک هفته پس از قتل عام بیش از 40 دانشجو در دانشکده کشاورزی منتشر شده آمده است: از اول ژانویه سال 2012 دست کم 70 معلم و بیش از صد دانش آموز در این کشور کشته شده اند. دست کم 50 مدرسه ویران شده و 60 مدرسه دیگر هم به اجبار تعطیل شده اند. سازمان عفو بین الملل معتقد است احتمالا آمار واقعی بیشتر از این است.
براساس این گزارش حمله به مدارس از سال 2012 افزایش یافته و ماهیت آن ها نیز تغییر کرده است.
اوایل مدارس شبها زمانی که دانش آموزان و معلمان در آنجا حضور نداشتند ویران می شدند اما اکنون حملات در طول روز صورت می گیرد و در بیشتر موارد معلمان مقابل چشم دانش آموزان به قتل می رسند و خود دانش آموزان هم کشته می شوند.
عفو بین الملل به نقل از "ابوبکر شکائو"، رهبر گروه تروریستی بوکو حرام نوشت: ما معلمانی که فرهنگ غرب را آموزش می دهند، خواهیم کشت. ما اگر مدارس اسلامی نباشند می توانیم آن ها را به آتش بکشیم. ما به کودکان کم سن آسیبی نخواهیم رساند زیرا دین ما اجازه چنین کاری را نمی دهد اما مدارس را خواهیم سوزاند.

وقایع مهم شرق آفریقا از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• وزرای خارجه اتحادیه آفریقا در نشستی فوق‌العاده ضمن انتقاد از رفتار ظالمانه دادگاه جنایی بین‌المللی علیه آفریقایی‌ها تصویب کردند از شورای امنیت بخواهند پیگرد رئیس جمهور سودان و رئیس جمهور کنیا و معاونش را متوقف کند.
پایگاه خبری المنار گزارش داد، "تدرس اضانوم گیبریسوس"، وزیر خارجه اتیوپی که کشورش ریاست دوره‌ای اتحادیه آفریقا را برعهده دارد جمعه شب (92.07.19) اعلام کرد که اتحادیه آفریقا از سازمان ملل خواهد خواست اقدامات دادگاه جنایی بین المللی علیه عمر البشیر، رئیس جمهور سودان و "اوهورو کینیاتا"، رئیس جمهور کنیا" ویلیام روتو"، معاونش را متوقف کند.
وزیر اتیوپی در پی نشست فوق العاده وزرای خارجه اتحادیه آفریقا گفت: اتحادیه آفریقا معتقد است که نباید روسای جمهور و نخست وزیران کشورها در حالی که به انجام وظیفه خود در مقام خود هستند تحت تعقیب قرار بگیرند.
وی افزود: تصمیم گرفتیم که با صدایی واحد این درخواست را بدهیم تا به نگرانی های ما اهمیت داده شود وزرای خارجه اتحادیه آفریقا توصیه کردند که گروه تماسی تشکیل شود که ارتباط با شورای امنیت در این پرونده را ادامه بدهد.
وزیر اتیوپی گفت: گروه تماس تلاش می کند تا شورای امنیت را قانع کند که به موجب ماده 16 معاهده رم که بر اساس آن دادگاه جنایی بین المللی تاسیس شد، اقدامات علیه رئیس جمهور کنیا و معاونش و رئیس جمهور سودان را به تعویق اندازد.
بر اساس ماده 16 معاهده رم امکان درخواست شورای امنیت از دادگاه جنایی بین المللی برای به تعویق انداختن تعقیب افراد به مدت یک سال و سپس تمدید این دوره وجود دارد.
وزیر خارجه اتیوپی تاکید کرد: رفتار ظالمانه دادگاه جنایی بین المللی در قبال آفریقا هرگز قابل قبول نیست.
وزرای خارجه اتحادیه آفریقا به منظور آماده سازی زمینه نشست سران این اتحادیه تشکیل جلسه دادند که قرار است به درخواست کنیا برای بررسی اقدام دادگاه جنایی علیه رئیس جمهور و معاون این کشور برگزار شود.
وزیرخارجه اتیوپی گفت: شیوه تعامل دادگاه در قبال آفریقا معتبر نیست زیرا از زمان آغاز به کار خود در سال 2002 تنها آفریقایی ها را تحت پیگرد یا محاکمه قرار داده است.
وزیر امور خارجه کنیا نیز در سخنانی در نشست وزرای خارجه اتحادیه آفریقا گفت: دادگاه جنایی بین المللی نه تنها کمکی به برقراری عدالت، آشتی،صلح و ثبات سیاسی در قاره ما نکرده بلکه برعکس به ابزاری سیاسی علیه آفریقا و آفریقایی ها تبدیل شده است.
وی افزود: این رفتار دادگاه جنایی بین المللی غیرمنصفانه و کاملا غیرقابل پذیرش است.
در همین باره نخست وزیر اتیوپی نیز دادگاه جنایی بین المللی را به پیگرد نژادی محکوم کرد که منظور وی از بیان این جمله آن بود که این نهاد تنها سیاهپوستان را تحت پیگرد قضایی قرار می دهد.
"پل کاگامه" رئیس جمهور رواندا هم به تازگی گفته بود دادگاه جنایی بین المللی تلاش می‌کند آفریقا را تحقیر کند.

واقعه مهم کنیا از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• پلیس کنیا اعلام کرد که بین چهار تا شش نفر حمله به مرکز خرید نایروبی را انجام دادند که بسیار کمتر از تصور اولیه بود. همچنین صحنه‌هایی که به تازگی از حمله به مرکز خرید منتشر شده‌اند، نشان می‌دهند که مهاجمان با اسلحه در دست‌شان با آرامش فعالیت می‌کنند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، این در حالی است که کنیا هویت چهار فردی را که در حمله به مرکز خرید نایروبی مشارکت داشتند، اعلام کرد. اسامی این افراد "ابو برا السودانی"، "عمر نبهان"، "خطاب کینی" و "عمیر" اعلام شده است.
دولت کنیا ابتدا اعلام کرده بود که بین 10 تا 15 نفر فرد مسلح در حمله به مرکز خرید "وست گیت" شهر نایروبی مشارکت داشتند که به کشته شدن حداقل 67 نفر انجامید.
"دیوید کیمائیو"، رئیس پلیس کنیا با تایید اینکه مهاجمان بین چهار تا شش نفر بودند، اظهار کرد که هیچ یک از آنها تلاشی برای فرار نکرده و همگی در درگیری‌ها کشته شدند.
کیمائیو تاکید کرد که "سامانتا لوتوآیت" معروف به بیوه سفید در این حمله دخیل نبوده است.
پلیس اعلام کرد که تاکنون حداقل یک کنیایی و دو سومالیایی دخیل در این حمله شناسایی شده‌اند اما همچنان مشخص نیست که آیا هیچ غربی در این حمله حضور داشته است یا خیر؟
مقامات کنیایی ادعا کرده بودند که پنج تروریست را در این حمله کشته‌اند اما فیلم‌های ضبط شده تنها چهار نفر را نشان می‌دهند.

واقعه مهم اتیوپی از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• رئیس جمهور سودان به منظور شرکت در نشست های اجلاس سران اتحادیه آفریقا جمعه (92.07.19) راهی آدیس آبابا پایتخت اتیوپی می شود .
سران آفریقا در آدیس آبابا مسائل و احکام مربوط به دادگاه کیفری بین المللی را بررسی خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی قطر از خارطوم، "عمر البشیر" در حاشیه اجلاس سران اتحادیه آفریقا با روسای جمهوری برخی کشورهای آفریقایی درباره روابط دوجانبه و برخی چالش های مهم قاره آفریقا گفتگو خواهد کرد .


واقعه مهم اریتره از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92

• دولت اریتره آمریکا را مسئول مرگ صدها مهاجر غیرقانونی دانست که کشتی حامل آن ها هفته گذشته در در لامپه‌دوزا در ایتالیا غرق شد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، دولت اریتره چهارشنبه شب (92.07.17) با انتشار بیانیه ای در پایگاه اینترنتی خود به وضوح مشخص نکرد چرا واشنگتن را مسئول این حادثه می داند اما اعلام کرد دولت آمریکا و مزدوران وی در همه جهان نخستین مسئول تلفات انسانی هستند.
دولت اریتره تاکید کرد: دشمنان اریتره از قاچاق انسان به عنوان حیله ای برای فلج کردن دولت و مردم شکست ناپذیر اریتره استفاده می کنند.
گارد ساحلی ایتالیا بیش از 300 جسد را در پی غرق شدن یک کشتی حامل مهاجران در لامپه‌دوزا در هفته گذشته از آب بیرون آورده است که اغلب این مهاجران اریتره ای بودند.
این کشتی حامل 500 تا 550 مهاجر بود که تنها 155 نفر از آن ها نجات یافتند.
اسمره معمولا آمریکا به ویژه دستگاه اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را به تلاش برای بی ثبات کردن اریتره متهم می کند بخصوص که آمریکا با اتیوپی، رقیب بزرگ اریتره روابط تنگاتنگ دارد.

وقایع مهم سومالی از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• یک مقام بلند پایه آمریکا روز سه شنبه (92.07.16) گروه الشباب سومالی را تهدید اصلی در شرق قاره آفریقا توصیف کرد.
"آماندا داری"، معاون وزیر دفاع آمریکا در حضور نمایندگان این کشور گفت: با توجه به اینکه الشباب احتمال دارد برخی مواقع تهدید اصلی علیه ثبات شرق آفریقا و سومالی باشد، ما در آینده نزدیک باید روی سومالی متمرکز شویم و از اقدامات امنیتی این کشور حمایت کنیم.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، وی در کمیسیون امور خارجی مجلس سنا خاطر نشان کرد هر چند الشباب بر اثر حملات سومالی، اتیوپی و نیروی اتحادیه آفریقا در سومالی ( آمیسوم ) تضعیف شده است اما همچنان خطرناک است و توانایی انجام حملات را دارد.
معاون وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد حمله ماه گذشته به یک مرکز تجاری در نایروبی که الشباب سومالی مسئولیت آن را به عهده گرفت، ضرورت ادامه کمک آمریکا به سومالی را نشان می دهد.
"لیندا توماس گرینفیلد"، معاون امور آفریقای وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد این حمله که چهار روز طول کشید و به کشته شدن 67 نفر و ناپدید شدن 39 تن منجر شد، نمونه ای از چالش هایی است که سومالی و منطقه باید انتظار آن را داشته باشد.


• "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه (92.07.16) بعد از دو حمله جداگانه هفته گذشته در سومالی و لیبی وعده داد کشورش به حمله به افراطیون ادامه دهد. اما وی از اظهار نظر درباره قانونی بودن عملیات طرابلس خودداری اوباما در کنفرانسی خبری در کاخ سفید گفت: ما هسته مرکزی القاعده را که در افغانستان و پاکستان عمل می کرد، نابود کردیم. اما اکنون گروه های منطقه ای وجود دارد که برخی آشکارا با القاعده مرتبط هستند.
اوباما تاکید کرد ما به حملات خود علیه آن ها ادامه خواهیم داد. اما باید با شیوه های متفاوت تروریست ها را تعقیب کنیم.
عملیات لیبی به دستگیری ابو انس اللیبی از رهبر منظون القاعده منجر شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، دولت لیبی این عملیات را نقض جدی حاکمیت ملی خود توصیف کرد و از واشنگتن خواست او را فوری تحویل دهد.
حمله دیگر روز شنبه (92.07.13) در سومالی علیه "عبدالقادر محمد عبدالقادر" کنیایی سومالیایی تبار، یکی از رهبران گروه افراطی الشباب انجام شد.
باراک اوباما از این دو عملیات استقبال و اعلام کرد « آنها توانایی، فداکاری و استعداد فوق العاده نیروهای مسلح » را نشان می دهد.
اما وی از اظهار نظر درباره قانونی بودن دستگیری اللیبی بر اساس حقوق بین الملل خودداری کرد.
باراک اوباما گفت:‌ ما می دانیم که اللیبی به برنامه ریزی و اجرای حملات منجر به کشته شدن صدها نفر از جمله شماری آمریکایی کمک کرده است. ما اسناد محکمی داریم و او را محاکمه خواهیم کرد. عفو بین الملل دستگیری اللیبی را محکوم کرده است.

• پنتاگون اعلام كرد، ارتش آمريكا عملياتي عليه "عبدالقادر محمد عبدالقادر" كه با عنوان "عكرمه" شناخته مي‌شود و فرمانده ارشد الشباب است، انجام داد اما نتوانست او را دستگير كند.
خبرگزاري شينهوا گزارش داد، "جورج ليتل"، سخنگوي پنتاگون طي بيانيه‌اي گفت: اگرچه عمليات منتهي به دستگيري عكرمه نشد، اما پرسنل ارتش آمريكا عمليات را با دقت بي‌نظير انجام دادند و نشان دادند آمريكا، هر زمان كه بخواهد مي‌تواند فشار مستقيم بر رهبري الشباب وارد كند.
ليتل اعلام كرد: ارتش آمريكا با همكاري با دولت سومالي به رويارويي با تهديد ايجاد شده توسط الشباب ادامه مي‌دهد.
وي افزود: ارتش آمريكا توانايي‌هاي بي‌نظيري دارد و مي‌تواند بر هر كدام از آن ها تكيه كند تا شبكه‌ها و توطئه‌هاي تروريستي را مختل كند.
رسانه‌هاي آمريكا پيشتر گزارش دادند كه نيروهاي ويژه تفنگداران دريايي آمريكا در جريان حملات در سومالي روز جمعه (92.07.12) و پس از آنكه با خبر شدند با شروع تبادل شديد آتش نمي‌توانند عكرمه را زنده دستگير كنند، از منطقه بيرون رفتند.
بعضي از گزارش‌ها به نقل از مقامات آمريكايي حاكي است علت اينكه نيروهاي ويژه آمريكا تصميم به عقب نشيني گرفتند اين بود كه شبه نظاميان در داخل يك ويلاي كنار دريا در شهر "براوه" كه تحت كنترل الشباب و در جنوب سومالي است از كودكان به عنوان سپر انساني استفاده مي‌كردند.


• يك روزنامه انگليسي در شماره جديد خود هدف از حمله نيروهاي ويژه ايالات متحده به سومالي را بازداشت "بيوه سفيد پوست" به همراه يكي از رهبران اصلي الشباب بيان كرده است.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از ديلي تلگراف، هدف از حمله آمريكا به سومالي بازداشت مردي بود كه به او عنوان "هدفي با ارزش بالا" را داده اند.
اين مرد "عبدالقدير محمد عبدالقدير" نام دارد و رهبر يك گروه ترورويستي خطرناك محسوب مي شود.
در حمله روز شنبه (92.07.13) نيروهاي ويژه آمريكايي به سومالي قرار بود به غير از عبدالقدير، زني به نام "سامانتا ليوسوايت" و فردي ديگر به نام "جرمني گرانت" كه هر دو انگليسي هستند نيز بازداشت شوند.
سامانتا همان زني است كه در حمله ماه گذشته به مركز خريدي در نايروبي و گروگان گيري دست داشت و در رسانه هاي جهان به بيوه سفيد معروف شده است. پس از مشخص شدن حضور اين زن در ناآرامي هاي نايروبي، اينترپل دستور بازداشت وي را صادر كرد.
هر چند حمله آمريكا به ليبي موفقيت آميز بود و فردي به نام "انس الليبي" بازداشت شد، اما حمله به سومالي موفقيت آميز نبود و آمريكا نتوانست اين سه نفر را بازداشت كند.
سامانتاي 29 ساله، دختر يك سرباز سابق بريتانيا است كه در سن 15 سالگي، به اسلام گرويد و نام "شريفه" را براي خود برگزيد. سامانتا در سال 2002 با "جرمي" (همسر اولش) آشنا شد و از وي صاحب دو فرزند است.
پس از كشته شدن جرمي، با يك تروريست متخصص در زمينه مواد منفجره به نام "حبيب صالح الغني" كه اسم مستعار "اسامه" را برگزيده، ازدواج كرد. سامانتا در سال 2009 براي زندگي كردن با اسامه به كنيا رفت و صاحب فرزند سوم خود از او شد.
وي در رابطه با حمله تروريستي سال گذشته به يك رستوران در نزديكي نايروبي پايتخت كنيا كه محل تجمع شهروندان انگليسي و ايتاليايي براي مشاهده بازي نهايي جام ملت هاي اروپا بودند، متهم است. در اثر آن حمله، سه نفر كشته و 30 نفر زخمي شدند.

• نشریه «تایم» در گزارشی به تحلیل نقاط ضعف و قوت عملیات آمریکا در مقابله با تروریسم پرداخت و نوشت: حملات روز شنبه (92.07.13) آمریکا علیه اهداف تروریستی در سومالی و لیبی نشان داد این کشور چگونه توانسته در بخشی از راهبرد ضدتروریستی خود موفق عمل کند و در بخش دیگر به ناکامی برسد.
این نشریه ادامه داد:‌ دو چیز به افراطی‌ها اجازه می‌دهد آمریکا را تهدید کنند؛ رهبران بلندپرواز این گروه‌ها و پناهگاه‌های امن. آمریکا در خنثی سازی مورد اول بسیار خوب عمل کرده اما در محدود کردن مورد دوم، بسیار ضعیف ظاهر شده است. از 11 سپتامبر، آمریکا در کشتار یا بازداشت بیشتر رهبران اصلی القاعده موفق بوده است. طبق گزارش رسانه‌ها و مقامات آمریکایی، در بُردی دیگر، پلیس فدرال آمریکا – اف‌بی‌آی- و سازمان سیا با حمایت نیروهای نظامی آمریکا توانستند انس اللیبی، رهبر القاعده در طرابلس را بازداشت کنند.
بر اساس این گزارش، هر چند آمریکا رهبران اصلی القاعده را بازداشت کرده، متحدان ایدئولوژیک القاعده در سراسر غرب، شمال و شرق آفریقا، شبه جزیره عرب، سوریه و عراق پراکنده شده‌اند و در جنوب آسیا نیز کماکان حضور دارند.
اعضا القاعده اغلب بر اهداف منطقه‌ای متمرکز شده‌اند تا حمله علیه آمریکا اما به خاطر داشتن رهبری شجاع، این گروه‌های کوچک می‌توانند چنین حملات بزرگی را طراحی و اجرا کنند. القاعده در شبه جزیره عرب بارها طرح‌های خود برای بمباران خطوط هوایی آمریکا را به اجرا در‌آورده‌اند. گروه تروریستی الشباب و سایر سازمان‌ها در آفریقا و خاورمیانه رسما به نیروهای القاعده پیوسته‌اند و هدف خود برای حمله به آمریکا و متحدان آن را اعلام کرده‌اند.
تایم نوشت: حذف رهبران خلاق و بلندپرواز این خطر را کاهش می‌دهد. این منطق حمله علیه رهبر گروه الشباب در سومالی به دست نیروهای ویژه آمریکایی بود. مقامات آمریکایی هدف خود از انجام این عملیات را اعلام نکردند اما یک نفر گفت، هدف این حمله دستگیری رهبر تروریست الشباب بوده است.
به نوشته این نشریه، این رویکردی منطقی برای این مشکل به شمار می‌آید و تردیدی نیست این اقدام به امنیت آمریکا کمک می‌کند. اما مسئله اصلی این است که آیا آمریکا موفق خواهد شد از طریق همکاری با دولت‌های محلی پناهگاه‌های امن این گروه‌های تروریستی را محدود کند یا خیر. در حال حاضر، آمریکا در از بین بردن رهبران تروریست خطرناک موفق بوده است اما با وجود پناهگاه‌های امن در برخی کشورهای دردسرساز، تهدید این گروه‌های تروریستی کماکان وجود دارد.

• وزیر امور خارجه آمریکا دو عملیات نیروهای ویژه کشورش در لیبی و سومالی را نشانه قاطعیت واشنگتن در به دام انداختن کسانی دانست که مسئول تروریسم هستند.
صدای روسیه گزارش داد، جان کری یکشنبه (92.07.14) در اندونزی به خبرنگاران گفت: حملات اخیر آمریکا در لیبی و سومالی نشان می‌دهد واشنگتن در به دام انداختن افرادی که مسئول تروریسم هستند، قاطعیت دارد.
وی افزود: امیدواریم این موضوع شفاف سازد آمریکا هرگز تلاش خود برای دستگیری مسئولان اقدامات تروریستی را متوقف نمی‌سازد.

• در پی افشای حمله نیروهای آمریکایی به پایگاه گروه الشباب در جنوب سومالی، نخست وزیر این کشور بر همکاری با شرکای بین‌المللی خود برای مبارزه با تروریسم تاکید کرد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، نخست وزیر سومالی یکشنبه (92.07.14) اعلام کرد: این کشور در جنگ با تروریسم با شرکای خارجی همکاری می کند.
عبدی فرح شیرودون در نشستی خبری گفت: همکاری ما با شرکای بین المللی در مبارزه با تروریسم محرمانه نیست، منافع ما در داشتن سومالی در صلح و آزاد از تروریسم است.
وی این سخنان را یک روز پس از حملات نیروهای ویژه آمریکایی در لیبی و سومالی برای دستگیری دو تن از سرکرده های القاعده بیان کرد.
این در حالی است که لیبی با اظهار بی اطلاعی از عملیات آمریکایی در خاک خود، توضیحات واشنگتن را در این خصوص خواستار شده است.
نیروهای آمریکایی در لیبی ابو انس اللیبی را که تحت تعقیب قرار داشت در طرابلس پایتخت لیبی دستگیر کردند.
وی به دلیل دست داشتن در انفجارهای سال 1998 سفارتخانه های آمریکا در تانزانیا و کنیا که به کشته شدن بیش از 200 تن منجر شد، از 13 سال پیش تحت تعقیب بود.
در سومالی نیز آمریکا یکی از پایگاه های الشباب در جنوب این کشور را هدف قرار داد اما به نظر می رسد این حمله ناکام بوده است.
نخست وزیر سومالی تاکید کرد: الشباب تهدیدی برای ما و کشورهای همسایه است کشورهای دیگر الشباب را به عنوان گروهی تروریستی می شناسند در نتیجه الشباب برای سومالی، کشورهای همسایه و همه جهان خطرناک است.

• کارشناسان عقیده دارند آمریکا برای عملیات همزمان خود در کشورهای لیبی و سومالی، هفته ها تدارک دیده بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، سازمانهای اطلاعات آمریکا کشورهای لیبی و سومالی را به دقت زیر نظر قرارداده اند. این سازمان ها روز شنبه (92.07.13) همزمان دو حمله را در طرابلس لیبی و براوه سومالی پیش بردند.
نیروهای کماندویی آمریکایی با قایق به ساحل براوه رسیدند و در این عملیات یک دستگاه بالگرد نیز از آنها پیشتیبانی می کرد. هدف آنان فردی به نام "ایکریماه" سرکرده محلی این جنبش بود که گفته می شود در این حمله کشته شده است. تیراندازی مدت یک ساعت به طول انجامید.
براوه یکی از قلمروهای مهم الشباب به شمار می رود. این گروه مسئولیت حمله ماه سپتامبر به مرکز تجاری وست گیت نایروبی را برعهده گرفته بود.
جان کری وزیر خارجه آمریکا که در اندونزی به سر می برد به دشمنان واشنگتن هشدار داد و گفت : امیدواریم این عملیات به وضوح ثابت کند آمریکا هرگز از تلاشهایش برای حساب پس دادن مسئولان اعمال تروریستی دست نمی کشد. اعضای القاعده یا دیگر سازمان ها می توانند فرار کنند اما نمی توانند مخفی بمانند.

وقایع مهم آفریقای مرکزی از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است روز پنجشنبه (92.07.18) درباره قطعنامه ای با هدف کمک به پایان خشونت ها در جمهوری آفریقای مرکزی رأی گیری کند .
سازمان ملل متحد اعلام کرد خشونت ها در جمهوری آفریقا مرکزی، ثبات را در این منطقه بی ثبات و مناطق اطراف آن تهدید می کند.
پیش نویس این قطعنامه- که دیپلمات های انتظار دارند به اتفاق آراء تصویب شود - با قاطعیت از نیروهای جدید صلحبان اتحادیه آفریقا در این کشور حمایت می کند و خواستار اجرای سریع روند انتقال سیاسی در این کشور و برگزاری انتخاباتی آزاد در کمتر از 18 ماه می شود.
در پیش نویس این قطعنامه بر آمادگی شورای امنیت سازمان ملل به منظور بررسی اتخاذ اقدامات مناسب علیه آن هایی که سبب تضعیف صلح، ثبات و امنیت و همچنین مانع از انتقال سیاسی و افزایش خشونت ها می شوند، تأکید شده است.
جمهوری آفریقای مرکزی - یکی از فقیرترین کشورها با سابقه ای پر از کودتا - از زمان پیوستن ائتلاف گروه های شورشی به گروهی از نیروهای دیگر به منظور سرنگونی رئیس جمهور این کشور در ماه مارس و به قدرت رساندن رهبر خود، در آشوب به سر می برد.
گروه های حقوق بشری، شورشیان را از زمان در اختیار گرفتن قدرت در جمهوری آفریقای مرکزی به خشونت، غارتگری گسترده، کشتار، تجاوز و استخدام کودک سربازان کودک متهم می کنند.
در پیش نویس قطعنامه شورای امنیت آمده است استقرار سریع نیروهای اتحادیه آفریقا کمک به ایجاد کشوری باثبات و دموکراتیک می شود که می تواند از غیر نظامیان خود محافظت کند.
در این پیش نویس به تمایل شورای امنیت برای بررسی گزینه های حمایت از نیروهای اتحادیه آفریقا تأکید شده است و از دبیرکل سازمان ملل متحد می خواهد جزییات این طرح را ظرف 30 روز ارائه کند.
به گزارش آسوشیتدپرس از سازمان ملل متحد، این قطعنامه از بان کی مون می خواهد کارشناسانی را برای کمک به اتحادیه آفریقا و جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای مرکزی در برنامه ریزی به منظور استقرار نیروهای اتحادیه آفریقا تعیین کند.

• مسئولان بخش بهداشت در آفریقای مرکزی روز سه شنبه (92.07.16) اعلام کردند دست کم سه غیرنظامی در درگیری های جدید بین شورشیان اسلام گرای عضو ائتلاف سیلیکا و گروه های مسیحی در این کشور کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری آلمان از بانگی، این حملات دوشنبه شب (92.07.15) آغاز شد و تا صبح سه شنبه (92.07.16) در روستاهای گاگا در منطقه اوهام ویالوکی در استان ام بوکو در 200 کیلومتری شمال غرب بانگی ادامه یافت. در این درگیری ها دست کم بیست غیرنظامی زخمی شدند.
مسئولان بیمارستان محلی در یالوکی گفت در بیمارستان به تعداد کافی متخصص برای کمک به مجروحان وجود ندارد و ما از دولت و موسسات بین المللی کمک می خواهیم.
"میشل گاتودیا" رئیس جمهور آفریقای مرکزی که رهبری ائتلاف سیلیکا را در کودتای سال 2012 بر عهده داشت در ماه سپتامبر امسال این گروه را منحل کرد ولی شورشیان حاضر به کنار گذاشتن سلاح هایشان نیستند. شورشیان سیلیکا به رهبری گاتودیا، رئیس جمهور فرانسوا بوزیزی را در مارس گذشته سرنگون کردند و در ایجاد بحران انسانی در آفریقای مرکزی نقش داشتند. این بحران به آواره شدن 300 هزار نفر از جمعیت چهار و نیم میلیون نفری آفریقای مرکزی منجر شد و دهها نفر نیز کشته شدند.
گاتودیا از زمان برعهده گرفتن ریاست جمهوری در ماه اوت تلاش می کند نظم و قانون را به کشوری که مرز دریایی ندارد ولی غنی از منابع الماس و طلا است بازگرداند.

• "بان کی مون"، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی در مورد اوضاع جمهوری آفریقای مرکزی ، اعلام کرد اوضاع این کشور همچنان « ناپایدار ، غیرقابل پیش بینی و آشفته » است.
براساس بیانیه ای که سخنگوی دبیرکل سازمان ملل روز یکشنبه (92.07.14) منتشر کرد ، بان کی مون در مورد افزایش حملات و اقدامات تلافی جویانه هدفمند علیه مسلمانان و مسیحیان ، از جمله حوادث اخیر در محور بوسانگوآ-بوسِمبِله ابراز نگرانی و این حملات را به شدت محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از نیویورک، بان کی مون ضمن دعوت شورشیان سابق سلکا، گروه های مسلح و همه طرف های دیگر به خودداری از اقدامات خشونت آمیز علیه غیرنظامیان و رعایت حقوق بشر ، از مقامات جمهوری آفریقای مرکزی خواست از همه شهروندان در برابر این حملات محافظت و عاملان این کشتارها را تسلیم دستگاه قضایی کنند.
پس از آن که "فرانسوا بوزیزه"، رئیس جمهور پیشین جمهوری آفریقای مرکزی ماه اوت اعلام کرد قصد دارد دوباره به قدرت بازگردد، در درگیری بین طرفداران بوزیزه و نیروهای دولت میشل جوتودیا ، رئیس دولت انتقالی در ماه سپتامبر حدود 100 تن کشته شدند.
از زمانی که شورشیان سلکا کنترل بانگی، پایتخت این کشور را به دست گرفتند و بوزیزه را در ماه مارس از قدرت برکنار کردند ، این کشور دچار هرج و مرج و آشفتگی شد
"میشل جوتودیا"، از سرکرده های پیشین شورشیان سلکا ، ماه اوت رسما به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور سوگند یاد کرد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد حدود 170 هزار نفر از مردم این کشور به علت درگیری های اخیر و از بیم جانشان مجبور به فرار از خانه هایشان شده اند.


وقایع مهم کنگو دموکراتیک از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• نماینده ویژه سازمان ملل در منطقه گریت لیکس افریقا، حمله شورشیان کنگویی را به یک فروند بالگرد حامل نیروهای صلحبان سازمان ملل ، «غیرقابل قبول» خواند.
"ماری رابینسون" در بیانیه ای اعلام کرد متأسفانه متوجه شدم یک فروند بالگرد متعلق به سازمان ملل MONUSCO از طرف جنبش شورشی 23 مارس در منطقه «رومانگابو» هدف تیراندازی مستقیم قرار گرفت.
وی گفت: "این حادثه خطرناک را که امنیت نیروهای صلحبان سازمان ملل را تهدید می کند، به شدت محکوم می کنم."
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک سیتی، این نماینده ویژه سازمان ملل همچنین به رهبران شورشی یادآور شد هرگونه اقدامی با هدف مانع تراشی در برابر مأموریت نیروهای صلحبان سازمان ملل که در قطعنامه 2098 شورای امنیت سازمان ملل تصریح شده است، غیرقابل قبول است.
شورشیان جنبش 23 مارس بعد از ظهر جمعه به سوی یک فروند بالگرد نظامی سازمان ملل که در منطقه رومانگابو در شرق جمهوری دمکراتیک کنگو سرگرم انجام مأموریت نظارت و مراقبت بود ، تیراندازی کردند.

• منابع موثق اعلام کردند شورشیان جنبش 23 مارس در کنگو روز جمعه (92.07.19) به طرف بالگرد سازمان ملل متحد که بر فراز منطقه تحت کنترل آن ها در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو پرواز می کرد، تیراندازی کردند.
یک منبع رسمی کنگو اعلام کرد یک بالگرد ماموریت سازمان ملل برای برقراری ثبات در جمهوری دموکراتیک کنگو، هنگام پرواز بر فراز رومانگابو هدف نیروهای جنبش 23 مارس واقع شد اما سقوط نکرد
در منطقه رومانگابو، واقع در استان ناآرام کیوو شمالی، یکی از پایگاه های نظامی مهمی که توسط شورشیان اشغال شده است، قرار دارد. این پایگاه در حدود 40 کیلومتری شمال گوما، مرکز استان کیووی شمالی واقع شده است.
سرهنگ دوم ویانی کازاراما، سخنگوی نظامی شورشیان اعلام کرد این بالگرد ساعت 16 به وقت محلی در ارتفاع کوتاهی بر فراز رومانگابو پرواز می کرد.
وی افزود «وقتی من از نظامیان 23 مارس در این باره پرسیدم گفتند آنها فکر کرده اند این بالگرد به کماندوهای ارتش دولتی تعلق دارد که می خواهند جنگ را آغاز کنند». وی تصریح کرد آن ها با تیربار به طرف بالگرد سازمان ملل تیراندازی کرده اند.
وی همچنین گفت اطلاع ندارد که آیا به بالگرد خسارتی وارد شده است یا خیر.
یک منبع از مونوسکو نیز در پاسخ به سوالی در این باره، اصابت گلوله به بالگرد را تایید کرد. این واقعه در حدود 400 متری پایگاه رومانگابو رخ داد اما در این حادثه کسی زخمی نشد. بالگرد در حال ماموریت شناسایی بود و هنگامی که هدف تیراندازی قرار گرفت، پایین تر از ارتفاع معمول پرواز نمی کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کینشازا، به اعتقاد سرهنگ دوم کازاراما از هر دو طرف اشتباهاتی رخ داده است و در این حادثه بیشتر هیات سازمان ملل مقصر است تا جنبش 23 مارس. وی افزود بر اساس بررسی هایی در محل به عمل آمده است، من معتقدم خلبان مسیر خود را گم کرده و به فضای اردوگاه رومانگابو وارد شده است.


واقعه مهم زیمبابوه از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• زیمبابوه روز سه شنبه (92.07.16) اعلام کرد به دلیل بازدید بدنی از وزیر امور خارجه این کشور در سفر اخیرش به نیویورک ، سفیر آمریکا در هراره احضار شده است.
"سیمباراشه مومبنگیگوی" وزیر امور خارجه زیمبابوه در فرودگاه جان اف کندی نیویورک بازدید بدنی شد.
مقامات وزارت امور خارجه زیمبابوه روز دوشنبه (92.07.15) پس از حادثه فرودگاه جان اف کندی با بروس وارتون سفیر آمریکا در هراره دیدار کردند.
این مقامات گفتند سفیر آمریکا عذرخواهی کرده و گفته درباره آنچه رخ داده است تحقیق می کند.
وزیر امور خارجه زیمبابوه پس از شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به کشورش بازگشت.
روابط زیمبابوه با آمریکا پس از اعمال تحریم ها بر ضد این کشور در پی انتخابات سال 2002 میلادی تیره شد.
ناظران غربی در آن زمان اعلام کردند در این انتخابات به نفع رابرت موگابه رئیس جمهوری زیمبابوه تقلب شده است.
این تحریم ها شامل محدودیت سفر موگابه و اعضای محافل داخلی وی و مسدود شدن دارایی های متحدان رئیس جمهوری زیمبابوه یا شرکت های مرتبط با وی و حزبش می شود.
زیمبابوه در سال 2005 میلادی تهدید کرد "کریستوفر دل" سفیر آمریکا را به اتهام دخالت در امور سیاسی داخلی این کشور اخراج می کند.
آمریکا نتایج انتخابات ژوییه گذشته را رد کرد و این انتخابات را فاقد اعتبار خواند.
در این انتخابات حاکمیت 33 ساله موگابه تمدید شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از هراره، "مورگان چانگرای" رقیب اصلی موگابه نیز این انتخابات را «تقلبی بزرگ » خواند.

وقایع مهم آفریقای جنوبی از تاریخ 15/7/92 الی 22/7/92
• آفریقای جنوبی بار دیگر اصلاح ساختار شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین الحاق یک کشور آفریقایی به کرسی های دایم آن را خواستار شد.
"نکوانا ماشابانی" وزیر روابط بین الملل آفریقای جنوبی روز سه شنبه (92.07.16) در سخنانی در شهر پرتوریا در این باره گفت: آفریقای جنوبی خواستار وجود و فعالیت یک شورای امنیت بین الملل اصلاح شده ، فراگیر تر ، دموکراتیک تر و دارای نمایندگانی بیشتر از کشورهای جهان است.
ماشابانی افزود: نگرانی ما در شرایط کنونی این است که شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنان غیر دموکراتیک و تنها در انحصار چند کشور است و فراگیر نیست و این برای کشورهای در حال توسعه و کوچکی که اکثریت اعضای سازمان ملل متحد را تشکیل می دهند عادلانه نیست.
قابل ذکر است قاره آفریقا که متشکل از 54 کشور است فقط سه کشور آن عضو غیر دایم و بدون حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل هستند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی به عنوان توسعه یافته ترین کشور اقتصادی قاره آفریقا در سال های اخیر علاقه مندی اش را به کسب کرسی دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد مخفی نکرده است.

• یک مقام بلندپایه آفریقای جنوبی روز سه شنبه(92.07.16) اعلام کرد "فرانسوا اولاند" رئیس جمهور فرانسه اواسط ماه اکتبر به آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد تا درباره تقویت روابط دو کشور گفتگو کند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از ژوهانسبورگ، "مایته انکوآنا ماشابانه" وزیر روابط بین الملل و همکاری آفریقای جنوبی (‌وزیر امور خارجه)‌ افزود جاکوب زوما رئیس جمهور آفریقای جنوبی 14 و 15 اکتبر میزبان همتای فرانسوی خود خواهد بود.
زوما ماه مارس سال 2011 سفری دو روزه را به فرانسه انجام داده بود.
ماشابانه با تاکید بر اهمیت همکاری راهبردی فرانسه و آفریقای جنوبی تصریح کرد همکاری بین دو کشور در بخش های مختلف ازجمله دفاعی، علوم، فناوری، هنر، فرهنگ، انرژی و کشاورزی رو به افزایش است.
فرانسه سومین شریک تجاری و سرمایه گذاری آفریقای جنوبی در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا به شمار می رود.




 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶