نگاه آفران > آفران: تحولات مصر (59)

آفران: تحولات مصر (59)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۸/۷

تحولات مصر 59



وقایع مهم مصر از تاریخ 29/7/92 الی 6/8/92

• دادستاني كل مصر در اقدامي حبس رئيس جمهوري سابق اين كشور و برخي رهبران اخوان المسلمين از جمله خيرت الشاطر را به مدت 15 تا 30 روز تمديد كرد.
المصري اليوم گزارش داد، دادستاني كل مصر طي تصميمي، حبس "خيرت الشاطر" معاون دبير كل اخوان المسلمين و "محمد سعد الكتاتني" رئيس حزب آزادي و عدالت شاخه سياسي اخوان المسلمين مصر را به مدت 15 روز ديگر تمديد كرد. اين اقدام در راستاي انجام تحقيقات درباره اتهامات اين افراد درباره جاسوسي اتخاذ شده است.
همچنين حبس "محمد بديع" دبيركل اخوان المسلمين نيز به خاطر تحقيق درباره اتهام وي مبني بر دست داشتن در كشتار معترضان مصري به مدت 15 روز ديگر تمديد شد.
در همين راستا دادستاني كل مصر دستور داد "محمد مرسي" رئيس جمهوري بركنار شده اين كشور به مدت 30 روز ديگر در حبس بماند تا تحقيقات درباره اتهام وي مبني بر جاسوسي براي جنبش حماس و همكاري با اين جنبش براي فراري دادن زندانيان حماس از زندان "وادي النطرون" و يورش به زندان ها در جريان انقلاب 25 ژانويه مصر كامل شود.

• ادامه محاکمه «حسنی مبارک» و پسرانش به یک ماه بعد موکول شد.
المیادین گزارش داد، ادامه دادگاه "حسنی مبارک " و پسرانش و "حبیب العادلی" وزیر کشور وقت که متهم به قتل معترضان و سوء استفاده از دارایی های عمومی به دلیل صادرات گاز به رژیم صهیونیستی شده‌اند پس از سه روز رسیدگی؛ به یک‌ماه بعد موکول شد.
قرار است ادامه این دادگاه طی روزهای 16، 17و 18 نوامبر برای شنیدن اظهارات شهود و بررسی مدارک جدید برگزار شود.
علاوه بر علاء و جمال مبارک پسران حسنی مبارک، شش تن از معاونان پیشین وی که حکم آزادی آنها صادر شده در جلسه دادگاه حضور پیدا کردند.
این محاکمه به ریاست" محمود الرشیدی" در آکادمی پلیس قاهره برگزار می‌شود که به دستور قاضی پرونده پخش زنده جلسات محاکمه نیز ممنوع اعلام شده است.

• خبرگزاری آناتولی ترکیه به نقل از منابع آگاه گزارش داد: معاون پیشین مرسی به عنوان رئیس هیئتی که مسئولیت میانجیگری میان اخوان‌المسلمین و دولت موقت مصر را به عهده دارد، انتخاب شده است.
خبرگزاری «آناتولی»، ترکیه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که "محمود مکی" معاون پیشین "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده مصر که شش ماه قبل از برکناری مرسی استعفا داده بود به عنوان گزینه اصلی برای میانجیگری میان اخوان المسلمین و دولت موقت مصر معرفی شده است.
مکی قرار است ریاست هیئتی را به عهده داشته باشد که مسئولیت حل و فصل اختلافات موجود میان اخوان المسلمین و دولت کودتا را به عهده دارد.
پیشتر گروه اخوان المسلمین مسئله میانجیگری "احمد کمال ابو مجد" را به دلیل جانبداری از کودتاچیان رد کرده بود.
بعد از برکناری مرسی تا کنون صد‌ها تن از حامیان وی به دلیل اعتراض به حصر او و دیگر رهبران اخوان از سوی دولت موقت سرکوب و یا بازداشت شده‌اند؛ در این میان صد‌ها نفر کشته و زخمی شده‌‌اند.

• ائتلاف حمايت از مشروعيت در مصر با محكوم كردن حمله به كليساي عذراء، وزارت كشور را مسئول وقوع اين حادثه دانست.
به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره، ائتلاف ملي حمايت از مشروعيت در مصر حمله به كليساي عذراء در منطقه الوراق در استان جيزه مصر را محكوم كرد.
اين ائتلاف با صدور بيانيه اي بر حرمت و قداست اماكن عبادت و همه موسسه هاي كشور و تاسيسات عمومي و خصوصي تاكيد كرد.
ائتلاف حمايت از مشروعيت، وزارت كشور را به سبب پرداختن به پيگرد دانشجويان و تظاهرات مسالمت آميز كه مانع از پرداختن به تامين امنيت مي شود عامل اين حادثه دانست.
ائتلاف همچنين از مسئولان امنيتي خواست هر چه سريعتر درباره حمله به اين كليسا تحقيق و عاملان آن را شناسايي كنند.

• دبير كل اتحاديه عرب حمله به كليسايي در استان جيزه را حمله تروريستي خواند و محكوم كرد.
به گزارش خبرگزاري آلمان از قاهره، "نبيل العربي" با صدور بيانيه اي با تسليت به خانواده قربانيان اين حمله بر اهميت شناسايي و مجازات عوامل حمله تاكيد كرد و افزود: چنين اقدام جنايتكارانه اي نمي تواند سبب شكاف ميان مردم مصر شود و بر خلاف خواسته جنايتكاران سبب افزايش وحدت در كشور خواهد شد.

• تحلیلگر مسایل امنیتی در قاهره از ضعف سازمان های امنیتی مصر برای مقابله با حملات تروریستی انتقاد کرد.
سرتیپ "خالد عکاشه" در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربیه، درباره کشته شدن چهار نفر در تیراندازی به سوی کلیسایی در مصر گفت: ما از روز شنبه (92.07.27) شاهد موج جدید حملات تروریستی در مصر بودیم که بدون شک انگشت اتهام به سوی جماعت اخوان المسلمین است. این حملات با انفجار علیه ساختمان سازمان اطلاعات نظامی مصر در شهر اسماعیلیه آغاز شد و روز دوشنبه (92.07.29) هم شاهد تظاهرات دانشجویان طرفدار اخوان المسلمین در دانشگاه الازهر بودیم. هدف از این حملات تشدید خفقان در مصر و برهم زدن اوضاع کشور است. اخوان المسلمین با این قبیل اقدامات می خواهد نشان دهد همچنان قدرتمند است. این گروه در گذشته تهدید کرده بود اعتراضات خود را گسترش خواهد داد.
عکاشه افزود: ارتباط بین اخوان المسلمین و گروه های تروریستی در مصر آشکار و قطعی است. حملات به نیروهای ارتش و پلیس که اخوان المسلمین آن ها را دشمن اصلی خود می داند، همزمان با حملات تروریستی ادامه دارد.
هر بار که اخوان المسلمین از تشدید اعتراضات خود خبر می دهد شاهد از سرگیری حملات گروه های تروریستی هستیم.
وی خاطر نشان کرد: نیروهای امنیتی مصر باید کارآیی بهتری داشته باشند. سطح عملکرد این نیروها هنوز به حد مناسب نرسیده است. مردم مصر از عملکرد این نیروها راضی نیستند. البته این نیروها با جنگ تروریستی روبرو هستند و در این نوع جنگ باید از اطلاعات جاسوسی استفاده کرد. این نیروها باید توانایی واکنش سریع داشته باشند. آن ها هم اکنون یک گام از تروریست ها عقب هستند. در هفته گذشته تهدیداتی درباره حمله به کلیساها در مصر مطرح شده بود.

• کارشناس و مشاور امور اقتصادی مصر عملکرد حکومت فعلی این کشور با توجه به شرایط دشوار حاکم بر مصر که بین جنگ داخلی و فشار بین‌المللی در نوسان است، را موفق ارزیابی کرد.
"محمد یوسف"، مشاور امور اقتصادی مصر تصریح کرد حکومت فعلی مصر در شرایط بسیار سخت و دشوار و جنگ‌های داخلی که از سوی برخی افراد و طرف‌ها هدایت می‌شود و همچنین جنگ‌های خارجی و فشارهای بین المللی قرار دارد.
یوسف ادامه داد: با وجود همه این مشکلات باز کشور مصر در برخی حوزه‌ها پیشرفت کرده و ذخایر پولی بانک مرکزی این کشور افزایش و قیمت دلار کاهش پیدا کرده است و تحقق چنین موفقیت‌هایی در این شرایط موفقیت چشمگیری است.
این کارشناس امور اقتصادی با اشاره به اینکه دولت کنونی، بهترین حکومت روی کار آمده در مصر، از زمان انقلاب ژانویه است، گفت: عملکرد دولت در سایه سر درگمی‌ها، نوسانات سریع و افزایش قابل توجه قیمت‌ها که موجب عرضه کمتر برخی کالاها توسط برخی تاجران و بازرگانان و ایجاد فشارهای داخلی و خارجی بر حکومت شده، قابل قبول است.
یوسف ضمن درخواست از ملت مصر برای پیوستن به حکومت، ارتش و نیروهای پلیس جهت مبارزه با محتکران و افزایش قیمت کالاهای اساسی در کشور، بر ضرورت وجود صداقت و صراحت میان حکومت و شهروندان و تسریع در اجرای طرح‌ها و عدم بازگشت به عقب تاکید کرد.
وی افزود: مصر دارای منابع طبیعی و ثروت‌های بسیاری غنی است که باید از سوی خود مردم مصر مورد استخراج و بهره برداری قرار گیرد.
اما پیرامون مسئله حداقل و اکثر دستمزدها، یوسف تاکید کرد که باید هرچه سریع‌تر حد اقل و حداکثرها تعیین شود، هرچند شخصیت‌های زیادی در دولت هستند که با تعیین میزان حداکثر، دستمزدشان به شدت کاهش می‌یابد و این موضوعی است که در گفت‌وگو با تعدادی از کارکنان دولت به آن پی‌بردیم.
یوسف توضیح داد: در مصر کارمندانی وجود دارند که دستمزدشان بیش از دویست و پنجاه هزار پوند مصر است، در حالی‌که کارکنانی هم در دولت هستند که دستمزدشان به 120 پوند نمی‌رسد و این بر ضرورت تعدیل دستمزدها بیش از پیش تاکید می‌کند.

• یک فعال سیاسی مصری و عضو ارشد «جبهه نجات» با تاکید بر مخالفت با قانون جدید تظاهرات، اظهار داشت: این قانون، حق برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز را محدود می‌کند.
"جرج اسحاق"، یک فعال سیاسی مصری و عضو ارشد جبهه نجات ملی تاکید کرد: قانون جدید تظاهرات، غیر قابل قبول است؛ زیرا بر اساس آن، حق شهروندان مصری برای برگزاری تظاهرات و اعلام مسالمت‌آمیز نظرات خود، محدود شده است.
وی تظاهرات را یکی از حقوقی دانست که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و تصریح کرد :اگر تظاهرات نبود، انقلاب ژانویه و 30 ژوئن تحقق نمی‌یافت.
اسحاق تاکید کرد: درصورت تصویب قانون جدید تظاهرات، همه چیز در مصر تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت، زیرا این موضوع فقط سیاسی نیست و در صورت تصویب این قانون، باید پرسید اگر کارمندان دولت و یا کارخانه‌ها و شرکت‌ها مورد ظلم قرار بگیرند، چگونه می‌توانند تظاهرات کنند؟
وی درباره اوضاع سیاسی مصر گفت: در صورت اجرای نقشه راه بدون اشاره به برخی اصلاحات در آن از جمله انتخابات ریاست جمهوری، خفقان سیاسی پایان خواهد یافت.
این فعال سیاسی مصری در توضیح این مطلب افزود: باید نخست موضوع قانون اساسی را نهایی کرد تا نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بدانند که بر اساس قانون، چه حقوق و وظایفی دارند، سپس انتخابات پارلمانی و پس از آن انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود
اسحاق تاکید کرد که باید منتظر نهایی شدن موضوع انتخابات بود و تا اصلاحات قانون اساسی از کشمکش بر سر این موضوع پرهیز کرد، زیرا قانون مرجع نهادهای دولتی از جمله ریاست جمهوری و پارلمان خواهد بود و صلاحیت‌های هر قوه‌ای بر اساس آن مشخص خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در نقشه راه، اعطای اختیارات قوه مجریه و مقننه به رئیس جمهور آینده ممنوع اعلام شده است، اظهار داشت: باید نقشه راه را به شکل کنونی آن به اجرا گذاشت.

• پليس مصر روز دوشنبه (92.07.29) اعلام كرد افراد مسلحي را كه در حمله به يك مراسم عروسي مسيحيان در قاهره چهار نفر را كشتند، تحت پيگرد قرار داده است.
در اين حمله كه يكشنبه شب (92.07.28) مقابل كليساي حضرت مريم در منطقه وراق در قاهره روي داد، همچنين 17 نفر زخمي شدند
يك دختر بچه هشت ساله نخستين قرباني اين حمله به مسيحيان قبطي بعد از بركناري محمد مرسي رئيس جمهور منتخب مصر در سوم ژوئيه است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از قاهره، نيروهاي امنيتي در اطراف اين كليسا مستقر شدند. زناني كه لباس سياه پوشيده بودند، در ورودي اين كليسا تجمع كردند.
"حازم ببلاوي"، نخست وزير مصر اين حمله را محكوم و اعلام كرد نيروهاي امنيتي مهاجمان را تحت پيگرد قرار دادند.
دولت مصر در بيانيه اي اعلام كرد: چنين اقدامات هولناكي نمي تواند بين مسلمانان و مسيحيان تفرقه بياندازد.
به گفته ببلاوي، پليس درباره اين حمله تحقيق مي كند و او از مقامات خواسته است مصدومان اين حمله را تحت مراقبت قرار دهند.
مسيحيان مصر كه قبطي ها اكثر آن ها را تشكيل مي دهند، بعد از بركناري مرسي به ويژه تخليه طرفداران او از دو ميدان قاهره در چهاردهم اوت معمولا هدف حمله قرار مي گيرند.
قبطي ها شش تا ده درصد جمعيت 85 ميليون نفري مصر را تشكيل مي دهند.
• مقامات مصر روز دوشنبه (92.07.29) اعلام كردند نيروهاي امنيتي اين كشور پنج نفر را در ارتباط با حمله شبانه به كليسايي در قاهره كه باعث مرگ چهار نفر شد، دستگير كرده اند.
مقامات مصر همچنين تاكيد كردند يكي از اين افراد به يك سازمان تروريستي وابسته است و چهار نفر ديگر نيز از اعضاي جنبش اخوان المسلمين هستند.
به گفته شاهدان عيني اين حمله توسط دو نفر موتور سواركه با استفاده از سلاح خودكار و به صورت غير هدفمند به روي مردم آتش گشودند، انجام گرفت.
منابع بيمارستاني اعلام كردند در اين حمله دو زن، يك نفر مرد و يك دختر بچه هشت ساله كشته و دوازده نفر ديگر نيز مجروح شده اند.
به گزارش خبرگزاري آلمان از قاهره، از زماني كه "محمد مرسي"، رئيس جمهور مصر اوايل ماه ژوئيه توسط ارتش اين كشور از قدرت بركنار شد، حمله به كليساها و اقليت مسيحي مصر تشديد شده است.

• دستیار دبیر کل حزب «الوسط» مصر تأکید کرد که دو طرف نزاع باید بر سر میز مذاکره برای بررسی بحران کنونی مصر بنشینند و از سوی دیگر نیز گزارش‌های رسانه‌‌ای حاکی از نشست‌های داخلی گروه اخوان برای حل بحران است.
پایگاه خبری «الیوم السابع» گزارش داد، "حسین زاید" دستیار دبیر کل حزب «الوسط» مصر و یکی از اعضای کمیته ارشد این حزب تأکید کرد که دو طرف نزاع در مصر باید بر سر میز مذاکره برای رایزنی درباره بحران کشور بنشینند.
وی افزود: انتخاب هیئتی برای میانجیگری یک سویه بوده و هنگامی که دولت با این مسئله موافقت کند نمایندگان خود را نیز معرفی خواهد کرد تا گفت‌وگوهای مستقیم آغاز شود.
زاید تأکید کرد که ادامه پافشاری اخوان بر مشروعیت از یک سو و ادامه تأکید دولت موقت بر نقشه راه از سوی دیگر بحران کشور را حل نمی‌کند و حالت بی ثباتی در کشور ادامه پیدا خواهد کرد بنابراین دو طرف باید باهم دیدار کنند تا ثبات در کشور ایجاد شود.
از سوی دیگر یکی از رهبران اخوان المسلمین در گفت‌وگو با روزنامه «مصری الیوم» تأکید کرد که "محمود حسین" دبیر کل جماعت اخوان المسلمین و تعدادی از رهبران گروه بین المللی اخوان که در قطر حضور دارند در حضور "یوسف القرضاوی" رئیس اتحادیه علمای مسلمان در چند نشست داخلی این گروه حضور پیدا کرده‌اند.
این نشست‌ها برای بررسی راهکارهای موجود به منظور حل بحرانی که اخوان با آن در مصر روبرو شده‌‌اند برگزار شده است و در این نشست‌ها نیز «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی حماس و "عزت الرشق" عضو دفتر سیاسی حماس نیز حضور پیدا کرده‌‌اند.
روز گذشته گزارش‌هایی درباره ایجاد هیئتی برای میانجیگری میان دولت موقت مصر و گروه اخوان المسلمین به ریاست معاون پیشین مرسی مطرح شده بود.

• وزير امور خارجه مصر عدم عضويت عربستان در شوراي امنيت را نشان دهنده سرخوردگي كشورهاي عربي توصيف كرد.
اليوم السابع گزارش داد: "نبيل فهمي" روز دوشنبه (92.07.29) در سخناني اظهار داشت:عدم عضويت عربستان سعودي در شوراي امنيت به رغم تاييد بين المللي كه با آن همراه بود پيامي آشكار وقوي از سرخوردگي جهان عرب از اجرايي نشدن قطعنامه هاي سازمان مللل در رابطه با خاورميانه است.
وي در ادامه همچنين گفت:عربستان جهان عرب را در شوراي امنيت نمايندگي خواهد كرد و مواضع آن بر اساس منشور سازمان ملل وقوانين بين المللي است.

• مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا عمليات تروريستي روز گذشته در مصر را محكوم كرد.
اسكاي نيوز گزارش داد:"كاترين اشتون" روز دوشنبه (92.07.29) در كنفرانسي خبري اظهار داشت: عمليات تروريستي رخ داده در مصر را محكوم كرده واز جامعه مدني در اين كشور حمايت مي كنيم.
مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در بخش ديگري از سخنان خود با محكوم كردن ربودن "علي زيدان" نخست وزير ليبي،اوضاع كنوني اين كشور را خطرناك توصيف كرد.

• وزارت امور خارجه فرانسه روز دوشنبه (92.07.29) حمله افراد مسلح را كه به كشته شدن چهار نفر در برابر كليساي قبطي ها در قاهره منجر شد محكوم كرد.
"الكساندر جيورجيني" سخنگوي بخش مطبوعاتي وزارت امور خارجه فرانسه اعلام كرد: در مرحله حساس تاريخي كه كل منطقه خاورميانه در آن قرار دارد، فرانسه توجه زيادي به اوضاع مسيحيان شرق دارد.
وي افزود: ما از خشونت هاي زياد كه به ويژه از ماه اوت،مسيحيان قبطي را هدف قرار داده و باعث تخريب ده ها كليسا و ساختمان مسيحي ها شده است بسيار نگران هستيم.
اين سخنگو خاطر نشان كرد آزادي دين يا اعتقادات حقي اساسي است كه براساس پيمان بين المللي مربوط به حقوق مدني و سياسي تضمين شده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، پليس مصر در جستجوي افراد مسلحي است كه يكشنبه شب (92.07.28) شركت كنندگان در مراسم ازدواج قبطي ها را هدف قرار دادند.
دو مرد با موتور وارد شدند و به سوي گروهي كه در برابر كليساي مريم عذرا در محله اي پرجمعيت تجمع كرده بودند تيراندازي كردند.

• نخست وزیر موقت مصر جمعه آینده به امارات عربی متحده می رود .
"حازم ببلاوی" برای دیدار سه روزه از امارات و گفتگو با مقامات بلند پایه این کشور درباره مسایل دوجانبه و تحولات مهم منطقه روز جمعه راهی ابوظبی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری رسمی قطر از قاهره، "حازم ببلاوی" با مسئولان امارات درباره راه های تقویت مناسبات و همکاری دو کشور دربخش های مختلف اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری گفتگو خواهد کرد.
امارات از حامیان اصلی مقامات مصر پس از برکناری محمد مرسی رئیس جمهور سابق از قدرت است.
بنا بر اعلام "هشام رامز" رئیس بانک مرکزی مصر، این کشور تاکنون هفت میلیارد دلار از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله سه میلیارد دلار از امارات دریافت کرده است.
هشام رامز گفت از مجموع 12 میلیارد دلاری که کشورهای عربستان سعودی ، امارات و کویت وعده داده بودند در اختیار مصر قرار دهد، تاکنون هفت میلیارد دلار آن در اختیار مصر قرار گرفته است.
هشارم رامز افزود مصر در آینده کمک های مالی بیشتری از این کشورها دریافت خواهد کرد.

• دستیار دبیر کل حزب «الوسط» مصر تأکید کرد که دو طرف نزاع باید بر سر میز مذاکره برای بررسی بحران کنونی مصر بنشینند و از سوی دیگر نیز گزارش‌های رسانه‌‌ای حاکی از نشست‌های داخلی گروه اخوان برای حل بحران است.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، "حسین زاید" دستیار دبیر کل حزب «الوسط» مصر و یکی از اعضای کمیته ارشد این حزب تأکید کرد که دو طرف نزاع در مصر باید بر سر میز مذاکره برای رایزنی درباره بحران کشور بنشینند.
وی افزود، انتخاب هیئتی برای میانجیگری یک سویه بوده و هنگامی که دولت با این مسئله موافقت کند نمایندگان خود را نیز معرفی خواهد کرد تا گفتگوهای مستقیم آغاز شود.
زاید تأکید کرد که ادامه پافشاری اخوان بر مشروعیت از یک سو و ادامه تأکید دولت موقت بر نقشه راه از سوی دیگر بحران کشور را حل نمی‌کند و حالت بی ثباتی در کشور ادامه پیدا خواهد کرد بنابراین دو طرف باید باهم دیدار کنند تا ثبات در کشور ایجاد شود.
از سوی دیگر یکی از رهبران اخوان المسلمین در گفتگو با روزنامه «مصری الیوم» تأکید کرد که "محمود حسین" دبیر کل جماعت اخوان المسلمین و تعدادی از رهبران گروه بین المللی اخوان که در قطر حضور دارند در حضور "یوسف القرضاوی" رئیس اتحادیه علمای مسلمان در چند نشست داخلی این گروه حضور پیدا کرده‌اند.
این نشست‌ها برای بررسی راهکارهای موجود به منظور حل بحرانی که اخوان با آن در مصر روبرو شده‌‌اند برگزار شده است و در این نشست‌ها نیز "خالد مشعل" رئیس دفتر سیاسی حماس و "عزت الرشق" عضو دفتر سیاسی حماس نیز حضور پیدا کرده‌‌اند.
روز گذشته گزارش‌هایی درباره ایجاد هیئتی برای میانجیگری میان دولت موقت مصر و گروه اخوان المسلمین به ریاست معاون پیشین "مرسی" مطرح شده بود.

• دانشجویان دانشگاه الازهر در ادامه اعتراضات خود برای چهارمین روز متوالی امروز در برابر دانشکده علوم انسانی خواستار برکناری "احمد الطیب" شیخ الازهر شدند.
به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، تظاهرات دانشجویی مصر برای چهارمین روز متوالی در محوطه دانشگاه الازهر ادامه پیدا کرده و دانشجویان با حضور در برابر دانشکده علوم انسانی خواستار برکناری "محمد الطیب" شیخ الازهر و "اسامه العبد" رئیس دانشگاه شدند.
نیروهای امنیتی نیز درهای ساختمان‌های اداری دانشکده را مسدود کرده‌اند تا از ورود احتمالی دانشجویان به این ساختمان جلوگیری کنند.
دانشجویان دانشکده پزشکی و دانشگاه عین الشمس نیز در تجمع اعتراضی خود شعار رابعه العدویه را سر دادند و خواستار آزادی زندانیان سیاسی و رهبران در حصر اخوان المسلمین شدند.
شبکه خبری المیادین نیز به نقل خبرنگار خود از قاهره گزارش داد که درگیری شدیدی بین دانشجویان طرفدار و مخالف محمد مرسی رئیس جمهور برکنار شده این کشور در دانشگاه المنصوره در جریان است.
از سوی دیگر نیز امروز بررسی پرونده‌ای که مسئله قرار دادن گروه اخوان المسلمین و جنبش حماس در فهرست گروه‌های تروریستی را مطرح کرده بود به 17 دسامبر موکول شد.
تدابیر شدید امنیتی نیز در اطراف ساختمان کمیته 50 نفر قانون اساسی نیز اتخاذ شده است، امروز این کمیته به ریاست "عمرو موسی" چند ماده قانون اساسی که بر آن ها توافق ایجاد شده را به رأی می گذارد.

• یکی از رهبران جنبش «تمرد» مصر با اشاره به اینکه قانون جدید برگزاری تظاهرات در این کشور باید اصلاح شود، از رئیس جمهوری موقت مصر خواست آن را تایید نکند.
"محمد عبدالعزیز"، از رهبران جنبش تمرد مصر و عضو کمیته 50 تعدیلات قانون اساسی این کشور تاکید کرد که قانون تظاهرات که از سوی پارلمان تدوین شده، قانونی مردود است و باید هرچه سریع‌تر تعدیل شود.
عبد العزیز با اشاره به اینکه این قانون به حقوق شهروندان در تظاهرات مسالمت آمیز ستم روا می‌دارد، گفت: در قانون جدید باید بر ضرورت مجازات شدید برای هرگونه تظاهرات غیر مسالمت آمیز تاکید شود.
این عضو کمیته پنجاه تعدیلات قانون اساسی مصر در ادامه افزود: حق تظاهرات مسالمت آمیز یکی از دستاوردهای انقلاب 25 ژانویه 2011 و 30 ژوئن 2013 است و تحت هیچ شرایطی نباید از این حق چشم پوشی کرد.
وی به همین دلیل از "عدلی منصور"، رئیس جمهوری موقت مصر خواست تا با این قانون موافقت نکند، چراکه با تصویب چنین قانونی حقوق شهروندان پایمال خواهد شد.
عبدالعزیز افزود، مجموعه‌ای از اصلاحات مربوط به قانون اساسی را در دست داریم که به پارلمان فرستاده شده و انتظار داریم تا حکومت به همه این درخواست‌ها و لزوم انجام تعدیل‌ها پیرامون این مواد پاسخ دهد.
چندی پیش "حازم الببلاوی"، نخست وزیر موقت مصر پیش‌نویس قانون عدم برگزاری تظاهرات را به منظور تائید به رئیس جمهوری موقت این کشور تقدیم کرد.
این قانون با موج مخالفت‌های ملی و سیاسی گسترده در مصر روبه رو شد، چراکه دارای موادی بود که آزادی تظاهرات را از لغو کرده و برگزاری تحصن و اعتصاب را منع می‌کند و اختیارات زیادی به دستگاه پلیس مصر برای منع تظاهرات در شرایطی می‌دهد که این تظاهرات را مخل امنیت تلقی کند.

• مشاور رسانه‌ای شورای وزرای مصر اعلام کرد حالت فوق‌العاده در کشور تا نیمه ماه آینده ادامه پیدا خواهد کرد و قصد و نیتی برای تمدید آن وجود ندارد.
به گزارش شبکه خبری «اسکای نیوز»، "شریف شوقی" مشاور رسانه‌ای شورای وزرای مصر اعلام کرد که حالت فوق‌العاده در کشور تا نیمه ماه «نوامبر» ادامه پیدا خواهد کرد و قصد و نیتی برای تمدید آن وجود ندارد.
در پی برکناری "مرسی" و ادامه تظاهرات مخالفان دولت کودتا، دولت موقت در کشور حالت فوق العاده اعلام کرده بود که این مسئله ممنوعیت آمد و شد در ساعات مشخصی از شب را نیز شامل می‌شده است.
از سوی دیگر تظاهرات دانشجویی در اعتراض به اقدامات دولت کودتا در دانشگاه الازهر و قاهره ادامه دارد.

• دادستان کل مصر چهار تن از افسران پلیس را به اتهام سهل انگاری در انجام وظایف خود که به قتل شماری از شهروندان منجر شده است، تحویل مقامات قضایی داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، دادستان کل مصر دستور داد چهار تن از افسران پلیس در اختیار مقامات قضایی قرار بگیرند. این افراد به قتل در نتیجه اشتباه و سهل انگاری و شلیک گاز اشک آور به سمت 37 تن از مخالفان کودتا در جریان انتقال آن ها به زندان که باعث کشته شدن آن ها شده است، متهم شده اند. تحقیقات دادستانی حاکی از آن است که متهمان در نقل و انتقال بازداشت شدگان سهل انگاری و بی تدبیری کرده اند و به وظیفه حفظ سلامت جان شهروندان که بر اساس مسئولیت بر دوش آنهاست عمل نکرده اند.

• وزیر امور خارجه مصر اعلام کرد گسترش روابط با کشورهای آفریقایی اولویت اصلی سیاست خارجی این کشور است.
"نبیل فهمی" سه شنبه شب (92.07.30) پس از دیدار با "پیرانکو رونزیزا" رئیس جمهور بروندی در بوجوکبورا گفت: توسعه روابط و مناسبات دوجانبه با کشورهای آفریقایی از برنامه های اصلی دولت فعلی مصر است.
فهمی که در چارچوب سفر دوره ای به برخی کشورهای آفریقایی در صدر هیئتی بلند پایه وارد پایتخت بروندی شد با رئیس جمهور این کشور درباره روابط دوجانبه و مسایل مهم مورد علاقه دو کشور گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه مصر اظهار داشت "عدلی منصور" رئیس جمهور و "حازم ببلاوی" نخست وزیر موقت مصر خواهان تقویت روابط با کشورهای حوزه رود نیل در موضوعات مختلف هستند .
به گزارش خبرگزاری آلمان از قاهره، نبیل فهمی تصریح کرد گسترش روابط با کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای حوزه رود نیل اهمیت بسیاری برای مصر دارد و بخش خصوصی مصر تمایل زیادی به تقویت همکاری و سرمایه گذاری با کشورهای بروندی و انگولا با هدف تامین منافع مشترک دو کشور دارند .
فهمی گفت برخلاف ادعاهای مطرح شده، مصر هرگز نمی تواند چالشی در برابر توسعه فراگیر و تکامل کشورهای حوزه رود نیل باشد .
قرار بود وزیر امور خارجه مصر در ادامه سفر دوره ای خود به افریقا به "کنگو دموکراتیک" برود اما با توجه به نشست اضطراری مشترک پارلمان و اعضای دولت کنگو برای بررسی بحران شرق این کشور، سفر فهمی به تعویق افتاد.
تصمیم دولت اتیوپی برای ساخت سد النهضه به تیرگی روابط میان قاهره و ادیس آبابا منجر شده است . مصر نگران است با ساخت این سد سهمیه این کشور از آب رود نیل کم شود .

• الحیات نوشت اخوان المسلمین در کشورهای عربی الگوی حکومتی ندارد.
روزنامه الحیات در شماره امروز خود در اینترنت در مقاله ای به قلم حازم صاغیه نوشت اخوان المسلمین در مصر الگو ندارد. این روزنامه نوشت در جنبشی ایدئولوژی محور، نظیر اخوان المسلمین مصر به دشواری می توان از نبود الگو سخن گفت. اگر عصر طلائی صدر اسلام برای اخوان المسلمین به عنوان الگو قرار داشته باشد باید گفت پس از به قدرت رسیدن اخوان المسلمین در مصر و نزدیک شدن شاخه های دیگر آن به قدرت در کشورهای دیگر، نمی توان الگوی صدر اسلام را کافی دانست زیرا وقتی نمونه کوچکی ارائه می شود توقع بر این است که الگوی این نمونه کوچک به مراتب بزرگتر از خود آن باشد واین درحالی است که الگوی صدر اسلام برای امروز کافی نیست.
وقتی انقلابهای کشورهای عربی شروع شد، ترکیه و حزب عدالت و توسعه الگوی احتمالی این انقلاب ها به شمار می آمد .
اما اکنون به نظر می رسد که این خوشبینی کمی عجولانه بوده است. زیرا درحالی که "داوود اوغلو" به عنوان یکی از ستون های حزب عدالت و توسعه از حل تمامی مشکلات به صورت یکجا سخن می گفت مشکلات زیادی در ترکیه سر برآورد. پس از آن نیز تجمعات میدان تقسیم شروع شد و به این صورت الگوی ترکیه رنگ باخت.
شاید بتوان گفت یکی از الگوهای اخوان المسلمین و حتی دیگر عرب ها، حکومت "عمر البشیر" در سودان بود که رکورد ناکامی در عرصه های مختلف راشکست و طی چند سال از نماد افتخار برای اخوان المسلمین و مسلمانان به موضوعی شرم آور تبدیل شد زیرا جنبش اسلامی سودان به دو نیمه بشیری و ترابی تقسیم شد و طولی نکشید که سودان تجزیه شد و به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم گردید.
در همین اثنا جنبش حماس نیز در نوار غزه در حال انحطاط بود و با گرفتاری در اداره امور داخلی خود مواجه شد و اکنون مشاهده می‌کنیم که در سیاست گزاری و ائتلاف های منطقه ای با مشکلات و موانع بسیاری روبروست.
سیاست های غیر قابل توجیه "محمد مرسی" و اخوان المسلمین در مصر نشان داد که آن ها حتی الفبای سیاست و اداره امور کشور را نمی‌دانند و به این صورت به جای آنکه اخوان المسلمین مصر الگوئی برای اخوان در دیگر کشورها باشد به باری بر دوش آنها تبدیل شد.
به نظر می رسد آگاهی اخوان المسلمین تونس از بحران هنوز کمتر از حجم آن است و هرگونه ثبات و استقرار سیاسی در تونس در گرو شکست جنبش اخوانی النهضه و دور شدن آن ها از قدرت خواهد بود.
بدین شکل به نظر می رسد اخوان المسلمین با سرعتی بی سابقه به همان چیزی رسیده اند که قومیت گرایان درعراق وسوریه به آن رسیده اند یعنی دچار ورشکستگی شدند و الگوی حزب بعث "صدام" و "اسد" به کابوس تبدیل شد. دیگر الگوئی اسلامی و یا دمکراتیک و لیبرالی و یا هر گرایش دیگر باقی نمانده و این خبر بدی برای اخوان المسلمین و همه عربها است.

• شبکه الاخباریه سوریه گزارش داد: سفر آینده ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به مصر سیلی به آمریکاست.
گزارشگر شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه گفت: در حالی که آمریکا از قطع کمک هایش به مصر سخن می گوید، "ولادیمیر پوتین" قصد دارد به قاهره سفر کند. این سفر سیلی محکمی به واشنگتن خواهد بود. رئیس جمهور روسیه اوایل ماه آینده به مصر سفر خواهد کرد تا
روابط جدید بین دو کشور از جمله در زمینه نظامی آغاز شود. همکاری های نظامی بین قاهره و مسکو از سال 1973 متوقف شده بود.
در ادامه این گزارش آمده است: آمریکا از لغو یا تعلیق بعضی از قراردادهای نظامی با مصر از جمله فروش جنگنده های اف 16، بالگردهای آپاچی و لوازم یدکی تانک ها به این کشور خبر داد. قاهره در همکاری با مسکو تلاش می کند نیازهای نظامی و تسلیحاتی خود را تامین کند و با موضع دولت آمریکا مقابله کند. واشنگتن باید هزینه حمایت های خود از جماعت اخوان المسلمین در مصر را پرداخت کند. آمریکا بنابراین در حال از دست دادن نفوذ خود در منطقه شمال آفریقا مانند خاورمیانه است و همزمان نقش روسیه در این مناطق افزایش می یابد.

• یکی از اعضای هیئت امنای جریان مردمی مصر پس از اعلام از سرگیری اجرای برنامه هسته‌ای این کشور در منطقه «ضبعه»، خواستار استفاده مصر از تجارب هسته‌ای ایران در احداث ایستگاه هسته‌ای «ضعبه» شد.
"عمر الشال"، عضو هیئت امنای جریان مردمی مصر از تعیین مجدد منطقه «ضبعه» به عنوان منطقه‌ای که برنامه هسته‌ای مصر در آن اجرا خواهد شد، پس از مدت‌های طولانی توقف اجرای این برنامه، ابراز خرسندی کرد.
الشال گفت: برنامه هسته‌ای مصر، برنامه‌ای ملی – مردمی است که همگان باید در آن مشارکت داشته باشند و به آن اهمیت دهند، همانگونه که در طرح ساخت سد «العالی» به عنوان یک طرح ملی در زمان حکومت "جمال عبدالناصر" مشارکت داشتند و به آن اهمیت دادند.
عضو هیئت امنای جریان مردمی مصر افزود: به طور قطع مصر به زودی این طرح را آغاز خواهد کرد و بی‌شک با برخی مجازات‌ها و تحریم‌ها به خصوص از سوی آمریکا و تحریک رژیم صهیونیستی مواجه خواهد شد، اما حکومت فعلی یا رئیس جمهوری آینده مصر نباید در برابر این اقدامات سر فرود بیاورد، بلکه باید منافع مصر را در صدر همه امور قرار دهد.
الشال همچنین بر ضرورت استفاده از تجربه‌های ایران در حوزه انرژی هسته‌ای تاکید کرد و گفت: همکاری هسته‌ای مصر و ایران به مثابه شکستی بزرگ برای آمریکا بوده و تغییرات زیادی در موازنه قوای منطقه‌ای ایجاد خواهد کرد و باعث نگرانی شدید صهیونیست‌ها خواهد شد.
مصر طرح ساخت راکتور هسته‌ای خود را برای تولید انرژی هسته‌ای اواخر دوران حاکمیت "حسنی مبارک"، رئیس جمهوری مخلوع این کشور در منطقه «ضعبه» بنا نهاد، اما این پروژه پس از مدتی و بعد از برخورد با برخی مشکلات از جمله انقلاب ژانویه 2011، سیطره اهالی بر این منطقه و از بین بردن تمام تاسیسات آن متوقف شد، اما طی روزهای گذشته و پس از برکناری "محمد مرسی"، از منصب ریاست جمهوری و تحولات 30 ژوئن گذشته به ارتش تحویل داده شد.

• دولت موقت مصر در نشستی ساعات مربوط به مقررات منع آمد و شد در این کشور را بار دیگر کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، دولت مصر ساعات منع آمد و شد را به 4 ساعت کاهش داد و به موجب آن منع آمد و شد از ساعت یک شب تا 5 صبح هر روز خواهد بود و تنها در روزهای جمعه این مقررات از 7 عصر تا 5 صبح روز بعد اعمال می‌شود.
"عدلی منصور" رئیس جمهور موقت مصر در تاریخ 14 اگوست گذشته پس از عملیات ارتش علیه جماعت اخوان المسلمین و هواداران مرسی در دو میدان رابعه العدویه و النهضه در قاهره و الجیزه که طی آن دستکم 800 نفر کشته شدند، وضعیت فوق العاده و اعمال مقررات منع آمد و شد را اعلام کرد.
دو روز پیش نیز "شریف شوقی" سخنگوی رسمی دولت مصر در اظهاراتی مطبوعاتی اعلام کرد که اجرای قانون وضعیت فوق العاده اواسط ماه نوامبر متوقف می‌شود. وی تاکید کرد که دولت تصمیم ندارد به خاطر حادثه کلیسای الوراق، قانون وضعیت فوق العاده را تمدید کند.

• همزمان با فراخوان ائتلاف حمایت از مشروعیت برای برگزاری تظاهرات جمعه(92.08.03)، نیروهای امنیتی مصر میادین التحریر، مصطفی محمود و سفنکس در قاهره را بستند.
به گزارش شبکه العربیه، نیروهای ارتش و پلیس مصر به طور گسترده در خیابان‌های اصلی منتهی به میادین التحریر، مصطفی محمود و سفنکس مستقر شده‌اند.
نیروهای ارتش همچنین از ساعات اولیه جمعه در ورودی‌ها و خروجی‌های قاهره مستقر شدند تا امنیت تاسیسات عمومی و خصوصی و میادین عمومی را حفظ کنند. بر پایه این گزارش قاهره در ساعات اولیه صبح به دلیل اعمال مقررات منع آمد و شد، آرام بود و نیروهای مسلح در خیابان‌های پایتخت حضور داشتند.
تعدادی از هواداران جماعت اخوان المسلمین 7 مسیر راهپیمایی از مقابل چند مسجد در قاهره و الجیزه پس از اقامه نماز جمعه را تعیین کرده‌اند.
از سوی دیگر ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت و مخالفت با کودتا که طرفدار مرسی است از هواداران وی خواست تا جمعه نیز در آغاز «هفته پایداری» تحت عنوان «پایداری سوئز راه ما به سوی قدس» تظاهرات کرده و کودتای نظامی را محکوم نمایند.

• نخست‌وزیر دولت موقت مصر با هدف تقویت روابط تجاری و سرمایه‌گذاری با امارات به این کشور سفر می‌کند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، دولت مصر اعلام کرد که "حازم الببلاوی" در رأس یک هیئت وزارتی به امارات می‌رود و در دیدار با مسئولان اماراتی، تقویت روابط تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور را بررسی خواهد کرد.
دفتر نخست‌وزیری مصر در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد که ببلاوی در این سفر با مسئولان ارشد امارات از جمله "خلیفه بن زاید آل نهیان" رئیس امارات، "محمد بن راشد آل مکتوم" معاون وی و "محمد بن زاید" ولیعهد ابوظبی و معاون فرمانده عالی نیروهای مسلح امارات دیدار و گفتگو می‌کند.

• مسئولان مصری جمعه (92.08.03) گذرگاه زمینی رفح را به صورت استثنایی برای عبور حجاج فلسطینی به غزه باز کردند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، برخلاف روال عادی که گذرگاه مرزی رفح در روزهای جمعه همواره تعطیل است، مسئولان مصری این گذرگاه را به منظور عبور حجاج فلسطینی به غزه باز کردند.
یک منبع مسئول امنیتی مصر گفت که مسئولان مصری با بازگشایی گذرگاه مرزی رفح به منظور عبور حجاج فلسطینی به غزه و پرهیز از بلاتکلیفی آنه ا در پشت گذرگاه، موافقت کردند.
این منبع همچنین گفت که مسئولان مصری یک جوان فلسطینی را که با کارت جعلی سعی داشت وارد غزه شود، بازداشت کرده و به دادستانی العریش ارجاع دادند.
مسئولان مصری گذرگاه مرزی رفح را از زمان عزل مرسی در تیرماه گذشته، مسدود کرده و تنها در موارد ضروری و به صورت محدود بازگشایی می‌کنند که این امر در کنار محاصره تحمیلی بر نوار غزه، مشکلات و درد و رنج ساکنان غزه را دو چندان کرده است.

• عضو کمیته 50 تدوین قانون اساسی مصر با اشاره به اینکه درباره لغو ماده ۲۱۹ قانون اساسی اتفاق نظر وجود دارد، گفت: اما توافقی درباره مواد مربوط به نیروهای مسلح حاصل نشده است.
"حسین عبدالرازق"، عضو کمیته 50 تدوین قانون اساسی مصر و دبیرکل حزب «التجمع» این کشور، از عدم حل و فصل اختلافات موجود در قانون اساسی از جمله مواد مربوط به نیروهای مسلح و دستگاه قضایی که همچنان برسر آن ها در کمیته اختلاف وجود دارد، خبر داد.
عبدالرزاق گفت: ما تلاش می‌کنیم، در اسرع وقت این اختلافات را حل کنیم.
دبیرکل حزب «التجمع» مصر ضمن اشاره به پایبندی به سیستم فهرست ‌های نسبی غیر مشروط برای انتخابات آینده پارلمانی این کشور گفت: این سیستم به گروه‌ ها و جریان‌ های به حاشیه رانده شده اجازه حضور در پارلمان بدون هرگونه سهمیه‌بندی را خواهد داد.
وی از دیگر فواید سیستم فهرست‌های نسبی غیر مشروط را ممانعت و جلوگیری از افتادن عرصه سیاسی به دست یک گروه یا جریان خاص مانند اخوان المسلمین ویا حزب ملی منحل را دانست.
اما در خصوص نسبت کارگران و کشاورزان، عبدالرزاق از آمادگی خود برای پذیرش طرح 50 درصد به شرط اینکه موقت شود و بعد از مدتی لغو یا با توجه به الزامات زمان تمدید گردد، سخن گفت.
عبدالرزاق سخنان خود را با این گفته به پایان رساند که کمیته 50 بر لغو ماده 219 که مربوط به دین اسلام است و حزب نور اصرار بر وجود آن در قانون اساسی دارد، به اتفاق نظر رسیده‌اند.
وی افزود، همچنین ماده 2 قانون اساسی بدون لغو کلمه "اصول" آنگونه که نمایندگان حزب نور سلفی خواستار آن بود، باقی ماند.

• ائتلاف حمایت از مشروعیت به رهبری جماعت اخوان المسلمین طی فراخوانی خواستار برگزاری تظاهرات در تاریخ چهارم نوامبر (13 آبان) همزمان با آغاز محاکمه مرسی شد.
به گزارش پایگاه پانوراما الشرق الأوسط، ائتلاف حمایت از مشروعیت در بیانیه‌ خود از مردم مصر خواست تا همزمان با برگزاری دادگاه "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنارشده مصر در روز 4 نوامبر (13 آبان) تظاهرات برگزار کنند.
در این بیانیه آمده است که سازمان‌دهندگان کودتا می‌خواهند اراده انقلابی ملت را بشکنند و ما از همه آزادگان در مصر و خارج از آن می‌خواهیم که در کنار اراده انقلابی که با کودتای نظامی مقابله می‌کند، بایستند.
ائتلاف مذکور همچنین تاکید کرد که فعالیت‌ها همانند سابق و به صورت مسالمت‌آمیز ادامه یابد.
قرار است محاکمه مرسی و 14 تن دیگر از رهبران اخوان المسلمین روز چهارم نوامبر در مقابل دادگاه جنایی قاهره به اتهام تحریک به قتل تظاهرات‌کنندگان در مقابل کاخ ریاست جمهوری الاتحادیه در تاریخ دسامبر گذشته، برگزار شود.
از سوی دیگر ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت و مخالفت با کودتا که طرفدار مرسی است از هواداران وی خواست تا جمعه (92.08.03) نیز در آغاز «هفته پایداری» تحت عنوان «پایداری سوئز راه ما به سوی قدس» تظاهرات کرده و کودتای نظامی را محکوم نمایند.
این فراخوان همزمان با جشن‌های عید ملی استان سوئز و عید پیروزی مقاومت مردمی در برابر نیروهای صهیونیست که در جریان جنگ سال 1967 سعی داشتند وارد این شهر شوند، صادر شده است.

• بنیانگذار حزب «بلادی» مصر با اشاره به اینکه قطر، ترکیه و آمریکا را باید عامل ناآرامی‌ها در مصر دانست، گفت: این موضعی غیر منتظره و شگفت‌آور از سوی این کشورها در قبال قاهره نیست.
"هشام عیاد" در خصوص واقعیت نقش کشور قطر در حمایت از این ناآرامی‌ها که سیاست و امنیت مصر را پس از برکناری "محمد مرسی" از ریاست جمهوری مصر تهدید می‌کند، گفت: من نقش قطر در ناآرامی‌های جاری در مصر به خصوص در صحرای سیناء را تائید می‌کنم.
بنیانگذار حزب «بلادی» در ادامه افزود، تبلیغات رسانه‌ای قطر علیه نظام مصر و تلاش برای تغییر واقعیت‌ ها و حقایق جاری در کشور به طور کامل مشهود است و همه این ها حاکی از حمایت دوحه از نا آرامی‌های سیاسی در سیناء و حمایت کامل آن از آنچه در این منطقه رخ می‌دهد، دارد.
وی گفت: علاوه بر این قطر تنها کشوری نیست که از تروریست‌ها به بهانه اسلام و شریعت حمایت می‌کند، بلکه ترکیه نیز با توسل به این دستاویز به حمایت مادی و معنوی از گروه‌های تروریستی در صحرای سینا و از طریق شبکه‌های دینی و غیردینی که با آن ها در ارتباط است، می‌پردازد.
عیاد گفت: برای مقابله با این اقدامات و فتنه انگیزی‌ها دادخواستی علیه حمایت آمریکا از تروریسم در مصر از طریق حمایت از تروریسم دینی و همکاری با رسانه‌ های قطری که به دنبال افزایش شبکه‌های تروریستی در سیناء هستند، نوشته شده و هیچ دلیلی قوی‌تر از قدرت نمایی شبکه‌های ماهواره‌ای قطری در انتشار اخبار خشونت‌ها و درگیری‌هایی که در سیناء رخ می‌دهد، نیست.
اما در پاسخ به این سوال که آیا حضور قطر در مصر و به طور خاص در صحرای سینا را باید واکنش دوحه به حمایت ریاض از حکومت جدید مصر و رویارویی دوحه و ریاض در مصر ملاحظه کرد، عیاد گفت: ایجاد رقابت میان کشورها اقدامی اشتباه است به خصوص که هر دو، از کشورهای عربی باشند، چون این رقابت تنها وحدت و یکپارچگی جهان اسلام و عرب را نشانه می‌گیرد، علاوه براینکه قطر هیچ‌گاه نمی‌تواند در قبال کشوری همچون عربستان چه از حیث تاریخی و چه مساحت و جمعیت عرض اندام کند.
در رابطه با واقعیت حمایت آمریکا از سیاست قطر د رمصر، هشام عیاد گفت: این امر بدیهی است، آمریکا از زمان برکناری مرسی و محکومیت سیاست‌ هایش در مصر توسط مردم این کشور در تلاش برای حفظ مشروعیت خویش در تنگنا است و این موضوعی است که من پیش از این در مقاله‌ای به آن اشاره کرده بود نوشتم که قطر بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه است و جایگاهی همانند رژیم صهیونیستی، در قلب جهان عرب دارد و این جهان را تهدید می‌کند. وی گفت: به همین دلیل چنین موضع گیری از جانب آمریکا تعجب آور نیست.

• یک هیئت امنیتی صهیونیست در سفر به قاهره اوضاع امنیتی منطقه سینا را با مقامات مصری بررسی کرد.
به گزارش پایگاه خبری روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشت که هیئتی از مقامات رژیم صهیونیستی به قاهره رفتند تا در مورد اوضاع امنیتی منطقه سینا با مقامات مصری رایزنی کنند.
این روزنامه به ذکر جزئیات بیشتر از این دیدار و هویت هیئت صهیونیست اشاره نکرده است، البته بر اساس اطلاعات مطبوعاتی این دومین سفر هیئت صهیونیست به قاهره در اکتبر است.
روزنامه الوفد نیز به نقل از منابع مطلع در فرودگاه بین المللی قاهره نوشت که یک مقام صهیونیست که با هواپیمای اختصاصی از تل آویو به این فرودگاه آمده بود، پس از پیاده شدن از هواپیمای خود فورا برای دیدار با چند مسئول مصری عازم یک مقر امنیتی شد.
این منابع اعلام کرده اند وی در این نشست همراه با مسئولان امنیتی مصری آخرین تحولات سینا را در چارچوب اقدامات امنیتی ارتش مصر به منظور از بین بردن عناصر تروریست و قاچاقچیان سلاح مورد بررسی قرار داده است.

• یک منبع نظامی مصر از کشف و ضبط انبار بزرگ موشک و مواد منفجره در منطقه سینا خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری الشرق، یک منبع نظامی مصر گفت که حملات نیروهای ارتش دوم با حمایت یگان‌های هوایی و پلیس مدنی در داخل شمال سینا، به کشف یکی از بزرگ‌ترین انبارهای موشک و مواد منفجره منجر شد.
بر اساس این گزارش این انبار کشف شده حاوی 5 فروند موشک است که روی آن عبارت «فجر سیاه» نوشته شده است و همچنین شامل 5 بمب دست‌ساز محلی و روسی، چند راکت و خمپاره آر.پی.جی، کمربند انفجاری و مقادیر زیادی گلوله است.
منبع نظامی مصر همچنین افزود که حملات گسترده بر روستای الظهیر، المهدیه و المقاطعه در جنوب رفح و شیخ زوید متمرکز بود و حملات نیز بر این روستاها متمرکز است زیرا اطلاعاتی مبنی بر وجود عناصر تکفیری در این روستا بدست آمده است.

• دادستانی شهر کفرالشیخ مصر پنج‌شنبه (92.06.02) حبس 140 عضو جماعت اخوان‌المسلمین را بار دیگر تمدید کرد.
به گزارش پایگاه خبری الشرق، دادستانی شهر کفرالشیخ برای چهارمین بار حبس 140 نفر از افراد منتسب به جماعت اخوان المسلمین را به مدت 15 روز تمدید کرد. بر اساس این گزارش، دادستانی این افراد را به مشارکت و تحریک به خشونت و اغتشاش متهم کرده است.
این افراد همچنین به ایجاد آشوب و تجاوز علیه شهروندان و مایملک عمومی و خصوص متهم هستند. شهر کفرالشیخ از یک ماه و نیم قبل شاهد درگیری بین هواداران اخوان المسلمین و مخالفان این جماعت است که تا کنون منجر به کشته شدن 6 نفر و زخمی شدن 250 نفر دیگر شده است.
از زمان عزل "مرسی" در جولای گذشته تا کنون، نیروهای امنیتی مصر بازداشت گسترده رهبران و اعضای جماعت اخوان المسلمین را آغاز کرده‌اند.

• معاون مستعفی رئیس‌جمهور موقت مصر تاکید کرد که انقلاب جوانان مصر در نهایت در تحقق اهداف خود موفق خواهد شد.
به گزارش الاهرام، "محمد البرادعی" در تماس تلفنی با "شکری فؤاد" نایب رئیس حزب الدستور گفت که هنوز هم بر این باور است که انقلاب جوانان مصر در نهایت در تحقق اهداف مورد نظر خود با وجود همه سختی‌ها و موانع، موفق خواهد شد. وی افزود که همه طیف‌های ملت مصر می‌دانند که مصر جدید جامعه‌ای خواهد بود که ارزش‌های انسانی و ذهن‌های روشن‌ بر آن حکومت خواهند کرد.
البرادعی که موسس حزب الدستور است، اظهار داشت که نقش وی در مرحله کنونی این است که در خارج از چارچوب رسمی فعالیت داشته باشد.
وی در تاریخ 14 اوت گذشته به دنبال اجرای عملیات ارتش علیه هواداران مرسی که در دو میدان رابعه العدویه و النهضه تحصن کرده بودند و در این عملیات دستکم 800 نفر کشته شدند، از سمت خود استعفا کرد.

• فعال حقوقی مصری تاکید کرد، اعتراض‌های مردمی به قانون تظاهرات و قانون تروریسم امری طبیعی است و اگر به این امر رسیدگی نشود، به از هم پاشیدگی بیشتر در داخل جامعه می‌انجامد، چون مصر از این قوانین بی‌نیاز است.
"نجاد البرعی"، فعال حقوقی مصری گفت که مصر نیازی به قانون تظاهرات یا قانون تروریسم ندارد، چراکه قانون تظاهرات از سال 1923 در مصر وجود داشته است.
البرعی افزود: ممکن است، برخی اصلاحات در قانون تظاهرات طی سال‌های گذشته تاکنون صورت گرفته باشد، اما نیازی به صدور قانون جدید در این خصوص هیچ‌گاه احساس نشده است. اما در رابطه با قانون تروریسم هم این فعال حقوقی مصری گفت: در سال 1986 و در زمان حکومت "حسنی مبارک"، رئیس جمهوری مخلوع مصر قانونی در این زمینه و برای رویارویی با گروه‌های اسلامگرا صادر شد که قانون بسیار سختگیرانه‌ای بود و مجازات در آن به اعدام و حبس ابد نیز می‌رسید، بنابراین در این خصوص نیز مصر از تصویب قانون تروریسم بی‌نیاز است. البرعی از حکومت کنونی مصر خواست تا قوانین جدیدی صادر نکند و به اجرای قوانین موجود بپردازد تا بر تنگناهای موجود در مصر بیش از این افزوده نشود و کسی نپندارد که حکومت سعی دارد آزادی‌های مردم و حق تظاهرات و تحصن را از آنان بگیرد.
وی ادامه داد: من بر این باورم که پارلمان به زودی از فکر صدور قانون تظاهرات یا قانون تروریسم منصرف خواهد شد و به پیاده سازی قوانین قدیمی خواهد پرداخت. البرعی گفت: پیاده کردن قوانین گذشته نیاز به حمایت دستگاه پلیس از سوی ملت به منظور افزایش توانمندی این نیرو و مجهز کردن این دستگاه به سلاح‌ها و تجهیزات پیشرفته به منظور رویارویی با تروریسم در کشور دارد.

• نخست وزیر دولت موقت مصر اعلام کرد که دولت نمی‌تواند امنیت را به صورت صددرصد به کشور بازگرداند اما با این وجود تلاش خود را برای ایجاد احساس امنیت به کار خواهد بست.
به گزارش پایگاه خبری «پانوراما الشرق الاوسط»، "حازم الببلاوی" نخست وزیر دولت موقت مصر تأکید کرد که دولت توانایی ایجاد امنیت صد در صدی را در کشور ندارد اما با این وجود همه تلاش خود را برای ایجاد احساس امنیت به کار خواهد بست.
ببلاوی در جمع شهروندان مصری در ابوظبی گفت که مهم ترین مسائلی که در حال حاضر باید در کشور حل شود مسئله امنیتی و اقتصادی است.
نخست وزیر دولت موقت مصر کشورش را به مرد بیماری تشبیه کرد که در دوران نقاهت به سر می برد.

• یک منبع آگاه قضائی تأکید کرد که هنوز محل دقیق برگزاری محاکمه "محمد مرسی" رئیس‌جمهور برکنار شده مصر اعلام نشده است و احتمالا ۴۸ ساعت مانده به زمان محاکمه، محل آن نیز اعلام خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری «پانوراما الشرق الاوسط»،‌ یک منبع آگاه قضائی مصری تأکید کرد که محل دقیق جلسه آتی محاکمه محمد مرسی رئیس جمهور برکنار شده مصر هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است.
با توجه به اینکه حامیان مرسی اعلام کرده‌‌اند که در روز محاکمه او تظاهرات خواهند کرد و از محاکمه وی جلوگیری خواهند کرد، احتمالا 48 ساعت قبل از محاکمه محل برگزاری جلسه دادگاه وی تعیین خواهد شد.
درخواست‌های وکلا و خبرنگاران برای حضور در جلسه محاکمه مرسی در دادگاه تجدید نظر قاهره ثبت می‌شود. محاکمه مرسی قرار است روز 4 نوامبر (13 آبان) برگزار شود.
از سوی دیگر تعدادی از دانشجویان دانشگاه الازهر در برابر دانشکده زبان عربی این دانشگاه تجمع کردند و خواستار آزادی مرسی شدند.

• خبرگزاری «آناتولی» ترکیه به نقل از فایلی صوتی منتسب به وزیر دفاع مصر گزارش داده که در زمان درگیری‌های اطراف گارد ریاست جمهوری، "مرسی" در ساختمان حضور داشته است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، ترکیه گزارش داد که هنگام درگیری‌های نیروهای امنیتی مصری با حامیان مرسی در اطراف آکادمی گارد ریاست جمهوری مصر، مرسی در ساختمان حضور داشته و بعد از این درگیری‌ها وی به محل نامعلوم دیگری منتقل شده است.
درگیری‌های گارد ریاست جمهوری در بامداد روز 8 جولای در اطراف ساختمان گارد ریاست جمهوری مصر میان نیروهای امنیتی و حامیان مرسی که به بازداشت غیرقانونی و حصر وی بعد از 30 ژوئن، معترض بودند روی داد.
در این درگیری‌ها دست کم 61 عضو اخوان کشته و بیش از 435 تن دیگر زخمی شدند که در پی آن حزب سلفی نور از مشارکت در نقشه راه کناره گیری کرد و "عبدالمنعم ابوالفتوح" رئیس حزب مصر قدرتمند نیز خواستار استعفای "عدلی منصور" رئیس جمهور موقت شده بود.
سرکوب معترضان مصری به همینجا ختم نشد و بعد از آن نیز نیروهای ارتش به بهانه پایان دادن به اعتراض‌های میدان رابعه العدویه و النهضه دست به سرکوب حامیان مرسی و اخوان المسلمین زدند که در طی آن صدها عنصر وابسته به اخوان کشته شدند.

• جوانان مصری با برگزاری تظاهرات در قاهره طرح دولت موقت مصر برای تصویب قانونی تحت عنوان «مبارزه با تروریسم» برای ایجاد محدودیت در فعالیت سیاسی مخالفان را محکوم کردند.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، صدها معترض مصری با هماهنگی گروه‌های انقلابی در اعتراض به تصویب قانون جدید توسط دولت موقت این کشور درباره برگزاری اعتراضات خیابانی، در قاهره دست به تظاهرات زدند.
دولت موقت این قانون را طرح «مبارزه با تروریسم» نامیده و معترضان که اغلب اعضای گروه‌های جوانان انقلابی هستند با سر دادن شعارهایی علیه دولت و تاکید دارند که اجرای این طرح به معنی بازگشت دیکتاتوری به مصر به بهانه مقابله با اخوان است.
الجزیره در گزارشی از جزئیات این قانون که دارای 24 ماده است تاکید کرد که این قانون هرکسی که اقدام به عملی تروریستی، عضویت در سازمان‌هایی که تروریستی شناخته می‌شوند و یا تلاش برای انجام چنین عملی داشته باشند را تروریست می‌داند.
همچنین این قانون هرگونه بکارگیری قدرت،تهدید و یا دعوت و حمایت برای ایجاد اختلال در کارهای حکومت، اموال عمومی و جامعه را مصداق اقدام تروریستی نامیده است.
این قانون مجازات‌های سختی برای آنچه که تروریست‌ نامیده در نظر گرفته و براساس آن کسانی که در کادرهای رهبری و رده‌های بالای گروه‌های تروریستی قرار دارند، باید منتظر حکم اعدام باشند و علاوه بر آن عضویت و یا تلاش برای اقدام یا حمایت از تروریست‌ها نیز محکوم به سال‌های متمادی زندان خواهد بود.
تظاهرات در قاهره در حالی برگزار شده که اعتراضات طرفداران اخوان المسلمین همچنان در مناطق مختلف مصر ادامه دارد و از سوی دیگر دانشجویان نیز که از هفته گذشته سال تحصیلی جدید در مصر آغاز شده به طور مستمر در دانشگاه‌های مختلف علیه دولت کودتا تظاهرات می‌کنند و خواهان بازگشت مرسی به قدرت هستند.

• کمیته 50 قانون اساسی مصر درحالی به کار خود ادامه می‌دهد، که برسر اصلاح و تصویب قانون اساسی جدید این کشور موانع مهمی همچون اختلاف در مواد هویت اسلامی، منصب وزیر دفاع و سیستم انتخاباتی به چشم می‌خورد.
با اینکه شمارش معکوس برای پایان اصلاح و تصویب قانون اساسی جدید مصر از سوی کمیته 50 آغاز شده، اما از زمان برگزاری اولین نشست این کمیته به منظور بررسی پیش‌نویس قانون اساسی مصر، اختلافات به طور گسترده‌ای افزایش یافت تا اصلاح و تصویب قانون اساسی جدید مصر بیش از پیش با مشکل همراه شود.
این درحالی است که برخی نیز برگزاری نشست‌های کمیته 50 به دلیل عدم حضور خبرنگاران و اعضای ذخیره، نشست‌های محرمانه و سری توصیف کردند.
این اختلافات درباره مواد مهم و متعددی از جمله مواد مربوط به نیروهای مسلح مصر و مواد مربوط به دستگاه قضا، هویت اسلامی، سهم کارگران و کشاورزان، ابقای مجلس شورا و همچنین تصمیم درباره سیستم انتخاباتی است و اینکه این سیستم فردی یا لیستی باشد.
تاکنون تصمیم قاطعی در داخل کمیته 50 درباره ماده سوم قانون اساسی اتخاذ نشده و کمیته نتوانسته به راه حلی دست یابد که رضایت همه طرف‌ها را جلب کند. این قانون به تبعیت پیروان ادیان توحیدی به شریعت خود در امور شخصی و انتخاب رهبران دینی می‌پردازد که برخی نیروهای چپگرا و ملی‌گرا، پیشنهاد داده بودند، با تغییر واژه پیروان ادیان توحیدی از واژه «غیر مسلمانان» استفاده شود که موجی از خشم علمای ازهر و مردم مصر را به همراه داشت، به طوریکه تصویب این قانون راه را برای از بین بردن هویت اسلامی و فروپاشی جامعه مصر از طریق دادن اجازه به ملحدان و دیگر افراد برای حضور و فعالیت آسان و آزاد و دست زدن به اقداماتی برخلاف ادیان الهی در مصر را فراهم می‌کند.
در این ارتباط "محمد انور سادات"، رئیس حزب اصلاح و توسعه و از اعضای سابق پارلمان مصر نارضایتی شدید خود از روند کار در کمیته 50 اصلاح قانون اساسی این کشور را اعلام کرد گفت: این کمیته فاقد صلاحیت بوده و گویا گرایشاتی وجود دارد که ملت از آنچه پشت پرده این کمیته در جریان است، بی‌اطلاع بمانند.
سادات افزود، شایعات و سخنانی درباره مواد مربوط به قانون اساسی وجود دارد که هیچ پاسخی درباره آن ها از سوی کمیته داده نشده، گویا این کمیته با آنچه در رسانه‌ها منتشر می‌شود، موافق است و به این طریق با آن ها همراهی می‌کند.
در خصوص موادی از قانون اساسی که در رابطه با آن ها اختلاف نظر وجود دارد، سادات گفت: نمی‌خواهیم کسی بالاتر از قانون باشد، در رابطه با مصونیت وزیر دفاع، وی در صورتی که دارای جایگاهی در میان مردم باشد، مصون خواهد بود، اما قرار دادن این بند به صورت ماده‌ای قانونی به عنوان وزیر دفاع برای مدتی زمانی معین امری مطلوب است، اما در رابطه با دیگر مواد مربوط به نیروهای مسلح باید توافق همه جانبه‌ای میان کمیته و نمایندگان نیروهای مسلح به وجود داشته باشد، چراکه آنان بیشتر به مسائل ارتش و نیروهای مسلح آگاه هستند.
سادات خواستار ابقای قوه قضائیه مصر به عنوان قوه‌ای مستقل شد، به گونه‌ای که روند عملیات سیاسی در آن دخالت و تاثیر نداشته باشد و آن را به ابزاری در دست نظام تبدیل نکند، حال هرقدر هم در این بین شاهد تغییر نظام و حکومت در مصر باشیم.
وی تاکید کرد،‌ این امر باید در نص قانونی به صراحت و آشکارا مورد تاکید قرار گیرد تا از استقلال قوه قضائیه در قانون اساسی مصر حفظ شود.
سادات همچنین بر مخالفتش با سیاسی کردن ماده مربوط به هویت اسلامی جامعه یا ماده سوم قانون اساسی مصر تاکید کرد و گفت: مخالفت الازهر با این بند برای عدم تصویب این بند و مخالفت با از بین رفتن هویت اسلامی کافی است.
از سوی دیگر "عمرو الشوبکی"، رئیس کمیسیون سیستم حکومتی در کمیته پنجاه نیز در گفت که این کمیسیون به صورت منظم به فعالیت‌های خود ادامه می دهد و هیچ اختلافی در هیچ زمینه‌ای میان اعضای آن وجود ندارد، بحث و مناقشه‌هایی که در حال حاضر در این کمیته به چشم می‌خورد به خاطر تنوع دیدگاه‌ها و نظرات و نه اختلاف و تعارض آنهاست.
الشوبکی افزود، در خصوص مواد مربوط به نیروهای مسلح در روزهای آتی با مشورت با نمایندگان نیروهای مسلح به تصمیم نهایی خواهیم رسید و هیچ اختلافی در این رابطه وجود ندارد و ما همه روزه برای اطلاع همگان از روند کاری کمیسیون‌های اصلی و فرعی کنفرانس‌های خبری ترتیب می‌دهیم.
در خصوص سیستم انتخابات پارلمانی، الشوبکی گفت: رویکردی در رابطه با سیستم انتخابات فردی وجود دارد، به طوریکه بیشتر افراد، حدود 75% به سیستم فردی رای داده و 25% به سیستم فهرستی؛ تا برای هر استان فهرستی وجود داشته باشد و حداقل50% از نمایندگان پارلمان را نمایندگان کارگران و کشاورزان تشکیل دهند.
در همین زمینه "فعت السعید" رئیس سابق حزب التجمع نیز قاهره گفت: لازم است هرچه سریع‌تر پیش‌نویس قانون اساسی تهیه و برای بررسی در اختیار همه مردم قرار گیرد تا با مشکل مخالفت مردم با قانون اساسی مواجه نشویم، ما باید از اشتباهاتی که مجلس مؤسسان در سال 2012 با تصویب قانون، بدون به همه‌پرسی گذاشتن آن مرتکب شده بود، درس بگیریم.
السعید گفت کمیته 50راساس نقشه راه عمل می‌کند و ما تنها امیدواریم، تغییراتی در این راه صورت بگیرد که انتخابات ریاست جمهوری پیش از انتخابات پارلمان برگزار شود.

• معاون پیشین رئیس جمهور موقت مصر در پی دادخواست تعدادی از خبرنگاران و نظامیان پیشین مصری علیه وی به اتهام خیانت در امانت، آن ها را منافق خواند.
به گزارش شبکه خبری «روسیا الیوم»، "محمد البرادعی" معاون پیشین رئیس جمهور موقت مصر در حساب کاربری توئیتر خود روزنامه نگاران و نظامیان پیشین مصری که اقدام به طرح دادخواستی علیه وی در دادگاه کرده و او را به خیانت در امانت متهم کرده‌اند، را منافق خواند.
وی که این دادخواست را کینه توزانه خوانده بود گفت: این اقدامات از سوی تعدادی از خبرنگاران پیشین جهت دار و تحریک‌های نظامیان پیشین صورت گرفته است.
پیشتر دادخواستی علیه البرادعی در دادگاه قاهره ارائه شده بود که او را در پی استعفا از معاونت رئیس جمهور به خیانت در امانت متهم و خواستار پرداخت 10 هزار جنیه مصری غرامت شده بود.
دادگاه قاهره بعد از بررسی این پرونده این اتهام‌ها به البرادعی را رد کرد.
بعد از کشته شدن صدها حامی مرسی در پی سرکوب اعتراض‌‌های آن ها از سوی نیروهای امنیتی و ارتش، محمد البرادعی در ماه آگوست به نشانه اعتراض از معاونت رئیس جمهور موقت این کشور استعفا داد.

• برخی منابع صهیونیستی گزارش دادند که رژیم صهیونیستی سفیر خود در سودان جنوبی را به عنوان سفیر خود در مصر تعیین کرد.
به گزارش روزنامه الوطن مصر، پایگاه خبری «والا» رژیم صهیونیستی در گزارشی نوشت که کمیته عزل و نصب‌های وزارت امور خارجه این رژیم تصمیم گرفت که تعدادی از سفرای سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی در سراسر جهان را تغییر دهد.
بر اساس این گزارش، "یعقوب امیتای" سفیر این رژیمدر مصر از جمله سفرایی است که تغییر خواهد کرد و بر این اساس "حاییم کوران" دیپلمات صهیونیست که سفیر این رژیم در سودان جنوبی بود به عنوان سفیر این رژیم در قاهره و جانشین امیتای که از سال 2011 و پس از زمان کوتاهی از آغاز انقلاب 25 ژانویه این سمت را بر عهده گرفت، تعیین شده است.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز نوشت که تصمیم وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حالی است که سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره از دو سال پیش به دنبال یورش به سفارت و پائین کشیدن پرچم رژیم صهیونیستی، تعطیل است.

• وزیر خارجه مصر که به امارات سفر کرده تأکید کرد قاهره آماده‌ است از گفتگوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و ایران برای بهبود روابط دوجانبه، حمایت کند.
به گزارش شبکه خبری «العربیه»، "نبیل فهمی" وزیر خارجه مصر که به امارات سفر کرده ضمن اشاره به اهمیت امنیت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای قاهره، تأکید کرد که کشورش علاقه‌مند است از گفتگویی میان ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس حمایت کند.
وی که در برنامه‌ای تلویزیونی در شبکه العربیه حضور پیدا کرده بود، گفت: تنش در روابط ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس بر موضع مصر تأثیر منفی دارد و ما آماده‌ایم که در صورت درخواست کشورهای عربی، فضا را برای گفتگو با ایران فراهم کنیم.
فهمی افزود: حتی اگر این درخواست مطرح نشد من رایزنی‌های خود با تهران را در راستای منافع مصر و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس انجام خواهم داد و قاهره موضعی اتخاذ نخواهد کرد که امنیت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را تهدید کند.
وی ضمن تأکید بر علاقه قاهره بر بهبود روابط با واشنگتن گفت: با این وجود مصر اجازه نخواهد داد که آمریکا در امور داخلی اش دخالت کند.
فهمی با ابراز امیدواری درباره حضور قاهره در نشست ژنو2 که قرار است ماه آینده برگزار شود تأکید کرد که وجود راهکار سیاسی برای شرایط کنونی سوریه بعید به نظر می‌آید و راهکار نظامی نیز جایز نیست.
 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶