نگاه آفران > آفران: تحولات مصر (62)

آفران: تحولات مصر (62)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۸/۲۸

تحولات مصر 62


وقایع مهم مصر از تاریخ 20/8/92 الی 27/8/92

• عضو جمعیت ملی تغییر مصر، انحلال مجلس شورای قاهره را پاسخی به اراده ملت این کشور خواند و تاکید کرد که مجلس مذکور هیچ نقشی در گذشته نداشته و نخواهد داشت.
"احمد بهاء الدین شعبان" هماهنگ کننده جمعیت ملی تغییر مصر و از رهبران جبهه نجات ملی این کشور با بیان اینکه افکار عمومی مصر مخالفت خود با فعالیت مجلس شورا اعلام کرده‌اند، انحلال مجلس شورای قاهره را پاسخی به اراده ملت این کشور خواند و تاکید کرد که مجلس مذکور هیچ نقشی در عرصه سیاسی کشور نداشته و نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه نقش مجلس شورا در پاداش دادن و تحکیم جایگاه دولتمردان رژیم سابق و اعطای صیانت به آن ها خلاصه می‌شد، افزود: مجلس شورا خزانه کشور و میلیون‌ها جنیه (واحد پول مصر) را به خدمت حاکمیت درآورده و هیچ سودی برای شهروندان قائل نبوده است.
شعبان در ادامه تاکید کرد که کمیته 50 نفره تدوین قانون اساسی مصر به فعالیت خود ادامه می‌دهد و هیچ مشکلی در خصوص مدت زمان تعیین شده وجود ندارد.
هماهنگ کننده جمعیت ملی تغییر مصر زمان تقریبی اتمام فعالیت کمیته تدوین قانون اساسی مصر را ابتدای ماه میلادی آینده خواند و از احتمال به همه پرسی گذاشتن قانون اساسی جدید در واپسین روزهای همان ماه و یا ابتدای سال میلادی آینده سخن گفت و افزود: بعد از برگزاری همه پرسی قانون اساسی، ‌انتخابات پارلمان و بعد از آن انتخابات ریاست جمهوری برگزاری می‌شود. انتخابات پارلمانی در سه مرحله برگزار می‌شود، این انتخابات (پارلمانی و ریاست جمهوری) تنها با فاصله مهلت تبلیغات انتخاباتی برگزار خواهند شد.

• "محمود عباس" رئيس‌تشكيلات خودگردان فلسطين با ژنرال "عبدالفتاح‌ السيسي" وزير دفاع مصر ديدار كرد.
به گزارش اسكاي‌نيوز، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين براي ديدار و گفتگو با مقامات مصري و بحث و تبادل نظر در خصوص اوضاع فلسطين و روند مذاكرات صلح با رژيم صهيونيستي و برخي از مسائل مهم منطقه به اين كشور سفر كرده است.
رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در قاهره با رئيس جمهور موقت مصر و وزير دفاع اين كشور ديدار كرد.
در این دیدار السيسي نيز در اين ديدار تاكيد كرد كه مصر حامي دائمي خواسته‌هاي به حق ملت فلسطين از جمله تشكيل دولت مستقل فلسطين باقي خواهد ماند.
از سوي ديگر برخي منابع آگاه فلسطيني گفتند كه عباس در اين ديدار ايفاي نقش بزرگ مصر در حمايت از موضع فلسطينيان در مذاكرات با رژيم صهيونيستي را درخواست كرده و بر تلاش‌ هاي السيسي براي بازگشايي گذرگاه رفح و در عين حال حمايت از مرزهاي مصر و عدم اجازه به گروه‌ هاي افراطي براي تجاوز به مرزهاي مصر و نيز تلاش براي تخريب تونل‌ها تاكيد كرده است.

• جنبش تمرد مصر از هماهنگي با ائتلاف جريان مدني-اجتماعي متشكل از 13 حزب براي ورود به انتخابات پارلماني خبر داد.
به گزارش پايگاه پانوراما الشرق الأوسط، "محمد نبوي" عضو كميته مركزي جنبش تمرد در يك كنفرانس خبري كه در يكي از هتل‌هاي منطقه الهرم برگزار شد، اعلام كرد كه احزاب ائتلاف جريان مدني با پيوستن به ائتلاف گسترده كه اين جنبش در صدد تشكيل آن است، موافقت كرده‌اند.
وي تصريح كرد كه موافقت احزاب ائتلاف جريان مدني در حالي است كه برخي از احزاب جبهه نجات ملي نيز عضو آن هستند.
ائتلاف جريان مدني- اجتماعي شامل 13 حزب است كه بارزترين آن ها حزب الجيل، الاحرار، حزب سوسياليست عربي مصر است.
بر اساس اين گزارش، جبهه نجات ملي كه به عنوان جمعيت معارض مرسي تشكيل شده بود، اواخر ماه گذشته اعلام كرد كه تصميم دارد با ليست يكپارچه وارد انتخابات پارلماني شود و به گفته «السيد البدوي» رئيس حزب الوفد و يكي از رهبران جبهه نجات ملي، اين جبهه موافقت با ائتلاف با جنبش تمرد را به عذرخواهي آن از اظهارات خود عليه اين جبهه مشروط كرده بود.
ناظران معتقدند كه اختلافات كنوني بين جبهه نجات ملي و جنبش تمرد به چند علت بازمي‌گردد كه از جمله آن اين است كه جبهه نجات ملي خواهان برگزاري انتخابات رياست جمهوري پيش از پارلمان است كه جنبش تمرد قاطعانه با اين مسئله مخالفت مي‌كند و بر پايبندي به نقشه راه براي برگزاري انتخابات پارلماني پيش از انتخابات رياستي تاكيد كرد.
بر پايه اين گزارش، اختلافات بين تمرد و نجات ملي پس از آن بالا گرفت كه تمرد اعلام كرد كه قصد دارد براي تصاحب اكثريت كرسي‌هاي پارلمان در انتخابات شركت كند و با همه گروه‌هاي سياسي ائتلاف تشكيل خواهد داد به شرط آنكه همه اين گروه‌ها با نام جنبش تمرد در انتخابات شركت كنند.
نبوي در اين باره اظهار داشت كه هنوز هم فرصت براي پيوستن احزاب ديگر به اين ائتلاف وجود دارد و احزاب الدستور و مصري‌هاي آزاده در چند قدمي پيوستن به اين ائتلاف قرار دارند.
"ناجي الشهابي" رئيس حزب الجيل و هماهنگ‌كننده كل جريان مدني-اجتماعي گفت كه تماس‌هاي بين اين جريان و جنبش تمرد به دليل تمايل براي وجود فراكسيون‌هاي قوي سياسي جهت ورود به پارلمان آينده است كه نماينده جامعه مصري باشند.
در تاريخ 3 جولاي گذشته ارتش مصر با مشاركت گروه‌هاي سياسي و ديني چند تصميم اتخاذ كرد كه از جمله آن عزل "محمد مرسي" و تعيين "عدلي منصور" رئيس دادگاه قانون اساسي به عنوان رئيس جمهور موقت تا برگزاري انتخابات جديد رياست جمهوري و نيز باطل كردن قانون اساسي سال 2012 بود. پس از آن در تاريخ 8 همان ماه، عدلي منصور بيانيه قانون اساسي كه بر نقشه راه تاكيد داشت، صادر كرد كه در آن بر تعديل قانون اساسي سال 2012 و برگزاري همه‌پرسي درباره آن و سپس برگزاري انتخابات پارلماني و پس از آن نيز انتخابات رياست جمهوري طي 9 ماه از زمان صدور بيانيه قانون اساسي تاكيد شده است.

• يك منبع آگاه مصري در قاهره از سفر محرمانه وزير دفاع اين كشور به روسيه با هدف دعوت از "ولاديمير پوتين" براي سفر به مصر پرده برداشت.
به گزارش پايگاه اسرار عربيه، يك منبع آگاه مصري در قاهره از سفر محرمانه "ژنرال عبدالفتاح السيسي" وزير دفاع اين كشور به روسيه با هدف دعوت از "ولاديمير پوتين" براي سفر به مصر خبر داد و گفت:اين همان دعوتي است كه "بندربن سلطان" رئيس سرويس اطلاعاتي عربستان در سفر به روسيه از "پوتين" در مقابل كمك به خريد سلاح قاهره از مسكو مطرح كرده بود.
براساس اطلاعاتي كه اين منبع آگاه مصر اعلام كرده است، ژنرال السيسي در طول سفر محرمانه خود به روسيه در پي قانع كردن مقامات اين كشور براي سفر به مصر بوده تا آنچه كه وي كودتا عليه دولت "محمد مرسي" خواند را به رسميت بشناسند كه اين اقدام با واكنش آمريكا روبرو شده و "جان كري" در سفر دوره اي اخير خود به منطقه به قاهره سفر كرده وبا مقامات مصري ديدار و گفتگو كرده است.

• دو تن از وزراي ارشد دولت روسيه براي رايزني هاي اقتصادي و امنيتي روز چهارشنبه (92.08.22) قاهره مي روند.
به گزارش روزنامه صهيونيستي "جروزالم پست"، "سرگئي لاوروف" وزير خارجه و "سرگئي شويگو" وزير دفاع روسيه روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه ديداري دو روزه از قاهره پايتخت مصر خواهند داشت.
به گفته سخنگوي وزارت خارجه مصر در اين ديدار طرف هاي روسي و مصري درباره ارتقاء همكاري هاي اقتصادي، سياسي، امنيتي به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
بنا به اعلام وزارت خارجه مصر در اين ديدارها همچنين مسائل مربوط به سوريه و فلسطين هم مورد تبادل نظر قرار خواهند گرفت.
سفر وزاي خارجه و دفاع وسيه بعد از ديدار وزير اطلاعات روسيه از اين كشور صورت مي گيرد.
بنا بر اين گزارش تلاش هاي مصر براي نزديك شدن به روسيه بعد از آن صورت مي گيرد كه آمريكا بخشي از كمك هاي خود به ارتش مصر را متوقف كرده است ، هر چند "عبد العاطي" سخنگوي وزارت خارجه مصر گفته است روابط مصر و آمريكا قوي است و ديدار هيئت روسي ارتباطي به روابط مصر و آمريكا ندارد. اين مقام مصري اعلام داشت: ما در حال جايگزين كردن يك متحد با يك متحد ديگر نيستيم.
در هفته هاي گذشته مقاماتي از مصر از مسكو ديدار كرده اند و خبرها حكايت از توافق دو كشور بر سر يك معامله تسليحاتي 15 ميليارد دلاري داشتند.
شايان ذكر است مقامات روسي اعلام كرده اند در صورت تامين مالي اين قرار داد، روسيه آماده فروش تجهيزات پيشرفته نظامي به مصر است.
همچنين خبرها از موافقت ضمني عربستان سعودي براي فاينس كردن خريد تسليحاتي مصر از روسيه خبر داده بودند.

• رزم ناو موشك انداز ناوگان اقيانوس آرام روسيه براي يك ديدار غيررسمي 6 روزه براي نخستين بار وارد بندر اسكندريه در خاك مصر شد.
به گزارش خبرگزاري «نووستي»، رزم ناو موشك انداز «وارياگ» مهمترين كشتي ناوگان اقيانوس آرام روسيه كه در حال انجام ماموريت نظامي در درياي مديترانه است، براي نخستين بار طي ده‌ها سال اخير وارد بندر اسكندريه در خاك مصر شد.
كاپيتان اول "رومان مارتوف" سخنگوي ناوگان اقيانوس آرام روسيه با اعلام اين خبر به خبرنگاران يادآور شد: در جريان سفر اين غيررسمي 6 روزه ملوانان روسي از پايگاه نظامي-دريايي و فرمانداري استان اسكندريه ديدن كرده، همچنين از چند كشتي نظامي نيروي دريايي جمهوري عربي مصر بازديد نموده و در يك مسابقه فوتبال دوستانه با همتايان خويش در نيروي دريايي مصر بازي خواهند كرد.
به گفته اين مقام نظامي، نمايندگان ديپلماتيك روسي و فرمانده پايگاه نظامي-دريايي اسكندريه مصر در بدو ورود رزمناو «وارياگ» تحت فرماندهي كاپيتان اول "الكساندر پاتاپوف" از اين كشتي نظامي استقبال كردند.
سفر اين رزم ناو تا 16 نوامبر (92.08.25) طول كشيده و اين كشتي نظامي از بندر اسكندريه مجددا به تركيب كشتي‌هاي روسي مستقر در درياي مديترانه خواهد پيوست.

• دادگاه استیناف قاهره روز نهم دسامبر (18 آذر) را برای برگزاری جلسه محاکمه رهبر جماعت اخوان المسلمین مصر تعیین کرد.
خبرگزاری آلمان گزارش داد، دادگاه استیناف قاهره اعلام کرد که "محمد بدیع" رهبر جماعت اخوان المسلمین مصر روز نهم دسامبر (18 آذر) به همراه چند تن دیگر از رهبران این جماعت از جمله «عصام العریان» محاکمه خواهند شد.
بر اساس این گزارش، اتهام این رهبران اخوان قتل 6 شهروند و اقدام به قتل 101 نفر دیگر، تحریک به خشونت و تجاوز علیه شهروندان در حوادث مربوط به میدان الجیزه تعیین شده است و در همین راستا دادگاه استیناف، دایره 18 جنایی الجیزه را برای رسیدگی به این پرونده مامور کرد.
این متهمان عبارتند از: "باسم عوده" وزیر سابق خواربار، "صفوت حجازى"، "محمد البلتاجى"، "أنور على حسن"، "هشام إبراهیم کامل"، "أحمد ضاحى محمد"،" محمد طلحة"، "عاصم عبد الماجد"، "عزت صبرى حسن"، "الحسینى عنتر محروس"، "جمال فتحى یوسف"، "عزب مصطفى موسى" و "أبو الدهب حسن محمد".

• کمیته 50نفره اصلاح قانون اساسی در مصر تغییراتی را در چگونگی انتخاب نخست وزیر در این کشور تصویب کرد.
شبکه خبری «روسیا الیوم»،کمیته 50 نفره اصلاح قانون اساسی در مصر تغییراتی را در شیوه انتخاب نخست وزیر در مصر تصویب کرد.
کمیته 50 نفره اصلاح قانون اساسی مصر به ریاست عمرو موسی در جلسه امروز خود متن قانون اساسی مرتبط با چگونگی انتخاب نخست وزیر را در زیر عنوان ساختار حکومت تصویب کرد.
این کمیته با تمامی بندهای متن پیشنهادی کمیته تدوین قانون اساسی موافقت کرد.
این متن پیشنهادی چگونگی انتخاب نخست وزیر و اختیارات او را مشخص می‌کند. بر اساس این متن رئیس جمهور شخصی از گروه سیاسی یا ائتلافی که بیشترین کرسی را در پارلمان دارد را مکلف به تشکیل کابینه می‌کند.
این قانون شرط مهمی را برای انتخاب نخست وزیر تعیین می‌کند که بر طبق آن نخست وزیر باید اکثریت اعضای حزب خود را کسب کند و باید برنامه‌های خود را به پارلمان ارائه دهد و اگر که موافقت اکثریت اعضای پارلمان را کسب نکرد، فرد مورد نظر از سوی پارلمان رد می‌شود.
در همین زمینه یک منبع آگاه گفت: این جلسه شاهد بحث‌های در مورد حق رئیس جمهور در مورد اعلام حالت فوق العاده و مدت زمان آن بود که گروهی معتقد بودند که در زمان انحلال پارلمان که رئیس جمهور بخواهد زمان حالت فوق العاده را تمدید کند باید نظر نخست وزیر را جویا شود و پارلمان را برای این منظور فرابخواند ولی این پیشنهاد رد شد.
این منبع افزود که پیشنهاد دوم مبنی بر آن بود که در صورت انحلال پارلمان رئیس جمهور باید نظر نخست وزیر یا رئیس کمیته امنیت کلی را در این زمینه جویا شود که کمیته 50 نفر به تصویب این پیشنهاد گرایش دارد.

• نیروهای مسلح مصر دیروز یک انبار سلاح و تجهیزات نظامی را در منطقه نزدیک شهر رفح مصر واقع در شمال منطقه سینا کشف و ضبط کردند.
به گزارش خبرگزاری سوریه سانا از قاهره، منابع اطلاع رسانی در مصر به نقل از یک منبع نظامی این کشور اعلام کردند نیروهای مسلح ارتش مصر در عملیاتی بر ضد گروه های تروریست و تکفیری در منطقه سینا ، یک انبار سلاح حاوی مقادیری بمب و موشک ضد هوایی سام هفت و مقادیری تجهیزات نظامی در منطقه نزدیک رفح کشف و ضبط کردند.
گفتنی است نیروهای مسلح مصر مسئولیت مبارزه و درگیری با تروریسم را در منطقه سینا بعهده دارد و این نیروها با حمایت و همکاری ساکنان محلی وارد مرحله ای جدید از دستیابی به شبکه های تکفیری شده اند و بتازگی یکی از کانون های خطرناک تروریست ها را در شمال منطقه سینا کشف کرده اند.
همچنین نیروهای مرزبانی مصر در مرز با لیبی تلاش برای قاچاق مقادیر زیادی سلاح به این کشور را خنثی کردند.

• عضو شوراي اداري تبليغات سلفي استان " صعيد" مصر در اقدامي فرقه گرايانه از همه دستگاه هاي ذيربط خواست كه مانع برگزاري مراسم عاشوراي حسيني شوند.
شبكه العالم گزارش داد؛ سلفي هاي مصر در اين فراخوان با توهين به اعتقادات شيعيان، از دستگاه هاي ذيربط خواسته شده است كه اجازه ندهند شيعيان مراسم عاشورا را در مسجد الحسين (ع) برگزار كنند.
"عادل نصر" عضو شوراي اداري تبليغات سلفي و مسئول تبليغات در "صعيد" مصر دوشنبه (92.08.20) در بيانيه اي از الازهر، اداره اوقاف و ساير دستگاه هاي تبليغاتي مانند "جماعت انصار السنه" و "الجمعيه الشرعيه" مصر خواست كه نقش خود را در زمينه شيعه ستيزي به طور كامل ايفا كنند.
اين سلفي كينه توز در ادامه با مطرح كردن ادعاي جريان سلفي درباره "گسترش تشيع" تأكيد مي كند كه شيعيان از شرايط مصر به نفع خود استفاده مي كنند تا به امنيت ملي كشور ضربه بزنند.
عادل نصر با دعوت از همه مصري ها براي احساس مسئوليت در برابر گسترش تشيع در اين كشور، ادعا مي كند "شيعيان با توجه به موقعيت راهبردي مصر و اهميت آن براي جهان عرب و اسلام، اين كشور را هدف قرار داده اند "!!
وي مي گويد: "با توجه به وجود طرحي جهاني براي گسترش تشيع همگان بايد دست در دست هم در برابر آن بايستند."

• طرفداران "محمد مرسي"، رئيس جمهور بركنار شده مصر در استان هاي مختلف اين كشور تظاهرات گسترده برپا كردند.
پس از پايان يافتن وضع فوق العاده سه ماهه در مصر، هزاران نفر در شهرهاي مختلف اين كشور در حمايت از "محمد مرسي"، رئيس جمهور بركنار شده اين كشور دست به تظاهرات زدند. در درگيري ميان طرفداران مرسي در قاهره يك نفر كشته و 9 تن ديگر زخمي شدند. تظاهركنندگان در برابر كاخ رياست جمهوري مصر در منطقه اتحاديه شعارهايي عليه دولت موقت اين كشور سردادند و بازگشت مرسي به قدرت را خواستار شدند.
چند هزار تظاهركننده مصري در اين منطقه پلاكارد رابعه را در دست داشتند كه اشاره اي به ميدان رابعه العدويه است كه نيروهاي پليس مصر تظاهرات طرفداران اخوان المسلمين را در اين ميدان متفرق كردند. تظاهركنندگان همچنين شعارهايي عليه نيروهاي پليس و ارتش مصر سردادند. نيروهاي گارد رياست جمهوري نيز تدابير امنيتي را در اطراف كاخ رياست جمهوري تشديد كردند.
تظاهرات ديگري در برابر كاخ رياست جمهموري در منطقه القبه برگزار شد و تظاهركنندگان عليه ارتش شعار دادند. طرفداران مرسي در استان الجيزه در جنوب غربي قاهره در خيابان الهرم تظاهرات كردند. در استان اسكندريه درگيري هاي شيديدي ميان طرفداران و مخالفان مرسي در منطقه السيوف رخ داد. نيروهاي امنيتي مصر از بازداشت7 نفر خبر دادند كه آنان را آشوب طلب توصيف كردند.
تظاهرات طرفداران مرسي در استان هاي سوئز، الغربيه، الدمياط و الدقهليه نيز برگزار شد. تظاهرات در قاهره و ديگر استان هاي مصر به درخواست ائتلاف حمايت از مشروعيت با شعار نه به عدالت انتقامجويانه برگزار شده است.

• در نخستين جمعه (92.08.24) بدون وضعيت اضطراري و مقررات منع آمد و شد در مصر، در جريان درگيري‌هايي بين موافقان و مخالفان مرسي ۲ نفر كشته شدند.
به گزارش القدس العربي، دو نوجوان مصري در تظاهرات حاميان مرسي در شهر اسكندريه واقع در شمال مصر كشته شدند كه يكي از آن ها توسط اتوبوس دولتي زير گرفته شد و ديگري نيز هدف گلوله ساچمه‌اي قرار گرفته و كشته شد.
يك منبع پزشكي در اسكندريه گفت كه بيمارستان «مبره العصافره» واقع در غرب كشور پذيراي "عبدالرحمن طارق" (13 ساله) بود كه به شدت خونريزي مي‌كرد و چند دقيقه بعد آخرين نفس‌هاي خود را كشيد.
برخي منابع اخوان المسلمين گفتند كه اين نوجوان در حال فرار از دست نيروهاي امنيتي، توسط يك اتوبوس مسافربري دولتي زير گرفته شد.
اين در حالي است كه اداره امنيت اسكندريه مدعي شد كه اين حادثه ارتباطي به تظاهرات حاميان مرسي و نيروهاي امنيتي نداشته است.

از سوي ديگر در منطقه الرمل واقع در شرق مصر، "ايهاب احمد سليم" (16 ساله) در اثر اصابت گلوله ساچمه‌اي در ناحيه سينه و گردن وي در جريان درگيري بين موافقان و مخالفان مرسي، كشته شد.
دولت مصر از روز پنج شنبه (92.08.23) به دنبال صدور حكم دادگاه، لغو وضعيت اضطراري و منع آمد و شد در كشور را اعلام كرد.
اتحاد ملي حمايت از قانون مردم مصر را دعوت كرده بود تا در حمايت از قانون روز جمعه تظاهرات كنند. اين تظاهرات يك روز پس از لغو قانون فوق‌العاده در مصر صورت مي گيرد كه از روز گذشته در اين كشور به مورد اجرا گذاشته شد.
از ديد ناظران سياسي اين تظاهرات چالشي براي دولت كنوني كشور و موفقيتي ديگر براي طرفداران اخوان ارزيابي مي شود كه با گذشت چندين ماه از عزل وي، طرفدارانش همچنان در خيابان‌‌هاي مصر حضور دارند و خواستار بازگشت او به قدرت و سرنگوني كودتاگران در اين كشورند.

• وزارت اوقاف مصر براي جلوگيري از برگزاري مراسم حسيني توسط شيعيان اين كشور دستور بسته شدن مسجد الحسين در مركز قاهره را صادر كرد.
به گزارش روزنامه‌هاي مصري «الدستور» و «الوطن» وزارت اوقاف براي جلوگيري از ورود شيعيان به مسجد الحسين جهت انجام مراسم عاشوراي حسيني دستور داد از ورود سوگواران به داخل مسجد جلوگيري شود.
به گزارش الوطن، نيروهاي امنيتي مامور تامين امنيت مقام رأس الحسين در قاهره تمامي درهاي ورودي آن را بستند تا از برگزاري هر گونه مراسم شيعيان در اين مسجد در روز عاشورا ممانعت بعمل آورند.
يكي از متوليان مسجد در اين باره گفت كه اين مسجد در طول روز به جز اوقات شرعي براي به جا آوردن نماز، بسته خواهد بود. اما به گزارش "الدستور" برخي از شيعيان پس از پايان نماز مغرب و عشاي روز عاشورا قصد برگزاري عزاداري را داشتند كه از برگزاري آن نيز جلوگيري شد. الدستور نوشت كه در اوايل محرم امسال جريان سلفي مصر مخالفت خود را با برگزاري مراسم عزاداري امام حسين(ع) در مصر اعلام كرده بود. اين روزنامه در ادامه افزود، رئيس اسبق كميته فتواي الازهر پيشتر در گفتگو با روزنامه «صدي البلاد» مصر با بيان اينكه كسي حق ندارد شيعيان را از انجام شعائرشان منع كند، گفت: تهديدات سلفي‌ها به شيعيان درباره مراسم عاشورا موجب ايجاد تفرقه در ميان امت اسلامي مي‌شود؛ تفرقه‌اي كه دين اسلام همگان را از آن نهي كرده است.

• يك مامور پليس مصر جمعه شب (92.08.24) به ضرب گلوله مهاجمان مسلح ناشناس در جنوب شرق شهر العريش در شمال شرق اين كشوركشته شد .
به گزارش خبرگزاري آلمان، منابع امنيتي اعلام كردند "محمد زايد" 40 ساله و از ماموران پليس شهر العريش ديشب در حين عبور با موتورسيكلت در منطقه معاصر الزينون در جنوب شرق العريش هدف حمله افراد مسلح قرار گرفت و كشته شد. از زمان بركناري محمد مرسي رئيس جمهور مصر از قدرت در اوايل ژوئيه گذشته ، نيروهاي امنيتي مصر در شبه جزيره سينا بارها هدف حملات افراد مسلح قرار گرفتند و حمله به مراكز پليس در اين منطقه امري عادي شده است . افراد مسلح دو روز پيش نيز يك مامور پليس را در خانه اش در العريش كشتند .

• به گزارش پايگاه خبري پانوراما الشرق الاوسط، "اسامه مرسي" فرزند "محمد مرسي" رئيس جمهور بركنار شده مصر ضمن ابراز نگراني از سلامتي پدرش گفت كه مقامات زندان «نجلاء محمود» همسر محمد مرسي را از ملاقاتش منع كرده‌اند.
اسامه مرسي فرزند محمد مرسي رئيس جمهور بركنار شده مصر دليل اين ممانعت را پيامي دانست كه محمد مرسي از طريق وكلاي خود براي ملت مصر فرستاده بود.
"محمد مرسي" رئيس‌جمهور بركنار شده مصر در پيامي كه توسط وكلاي وي قرائت شد، گفته بود كه وي از تاريخ 2 جولاي گذشته ربوده شده است. مرسي در اين پيام تاكيد كرده بود كه مصر هرگز روي آرامش را نخواهد ديد مگر اينكه همه آنچه با كودتا بوجود آمده، از بين برود و كساني كه خون مصري‌ها را ريختند، مجازات شوند.
فرزند مرسي اعلام كرد كه مقامات امنيتي ملاقاتي را كه قرار بود محمد مرسي با خانواده خود روز پنج شنبه (92.08.23) برگزار كند رد كرده است. اين مسئله چند ساعت قبل از انتقال مرسي به زندان انفرادي در زندان برج العرب در اسكندريه اتفاق افتاده است.
اسامه مرسي در يك مصاحبه اختصاصي با خبرگزاري اناتولي تركيه گفت «بعيد نمي‌دانم كه با رئيس جمهور قانوني بد رفتاري شده باشد مقامات كودتا مرسي را قبلا نيز مخفي كرده بودند و با اين كار بر قانون نيز كودتا كرده‌اند و امروز نيز خانوداه وي را از ملاقاتش محروم مي‌كنند».
وي تاكيد كرد كه از صحت و سلامتي وي مطمئن نيستم.

• سازمان اطلاعات آمريكا با انتشار سندي فاش كرد "معمر قذافي"، اخوان المسلمين مصر را براي بركناري "انور سادات"، حمايت‌ تسليحاتي و مالي مي‌كرد.
به گزارش پايگاه خبري پانوراما، سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) اخيرا با انتشار سندي محرمانه فاش كرد كه معمر قذافي، ديكتاتور مخلوع ليبي از اخوان المسلمين مصر حمايت‌هاي مالي و تسليحاتي مي‌كرده تا اين گروه با نفوذ در ارتش مصر زمينه‌هاي سقوط نظام انور سادات، رئيس جمهوري وقت مصر را فراهم كنند.
در اين اسناد كه مربوط به معاهده «كمپ ديويد» بوده و در 1400 صفحه تنظيم شده‌ است، از تلاش قذافي براي حمايت اخوان المسلمين مصر در براندازي دولت انور السادات پرده برداشته شده است.

• "يوسف القرضاوي" رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمان با تشويق جنگ بين مسلمانان فتوا داد ملت مصر از نظام جديد اين كشور اطاعت نكنند.
به گزارش پايگاه خبري مصري اليوم، "يوسف القرضاوي" خطبه روز جمعه (92.08.24) خود در شهر دوحه پايتخت قطر را به حمله عليه مصر اختصاص داده و فتواي عدم اطاعت از نظام كنوني اين كشور را صادر كرد.
وي همچنين درسخنان خود نبرد و درگيري بين مسلمانان را تشويق كرد و خواستار قتل پيروان اهل بيت (ع) به بهانه ياري رساندن به آنچه آن را "انقلاب سوريه" خواند؛ شد.
القرضاوي گفت: ملت مصر همچنان به آزادي پافشاري خواهند كرد. ملت مصر و همه آزادگان درجهان نمي پذيرند كه ملت همانند گاو يا گوسفند دنباله روي ارباب خود باشد. ملت مصر، ملتي آزاد است و نمي پذيرد كه دنبال ذلت و خواري برود. وي بر ضرورت بازگشت زندگي آزادانه به مصر تاكيد و نظام كنوني اين كشور را متهم كرد كه هزاران نفر را به قتل رسانده و هزاران نفر را به زندان انداخته است. قرضاوي گفت: مسئولان مصري دهها و صدها نفر از زنان را زنداني مي كنند.
وي اين مسئولان را "ظالمان مستكبر در روي زمين" توصيف كرد. رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمان گفت: ملت مصر صبر خواهد كرد و براي دستيابي مصر به آزادي جانفشاني خواهد نمود و خداوند مومنان را بر كافران پيروز خواهد گرداند و اسلامگرايان را بر ليبرال ها و بي دين ها پيروز خواهد كرد.
قرضاوي با بيان اينكه "پيروزي نزديك است" بر ضرورت پافشاري و پايبندي به مشروعيت محمد مرسي رئيس جمهور معزول مصر تاكيد كرد.
وي شركت كنندگان درعزل مرسي را افرادي دانست كه بر ملت و مشروعيت و قانون اساسي مصر خروج كرده اند و اطاعت از آن ها جايز نيست و هركسي از آن ها اطاعت كند خلاف شرع مرتكب خواهد شد زيرا آن ها مشروعيت ندارند.
القرضاوي گفت: ملت مصر بايد از قانون اساسي و رئيس جمهور (مرسي) و نظام قانون اساسي دموكراتيك خود محافظت كند.
وي همچنين از افراد مسلح و تكفيري ها در سوريه خواست تا براي مقابله با كساني كه آنها را "تشكل شيعي" خواند؛ متحد شوند.
قرضاوي هم اكنون در قطر ساكن است. قطر بعد از روي كار آمدن محمد مرسي و گروه اخوان المسلمين در مصر چندين ميليارد دلار به اين كشور و مرسي كمك كرد اما بعد از اقدام ارتش در عزل مرسي اين كمك ها را قطع كرد.
قطر هم اكنون با استفاده از اهرم هاي سياسي و رسانه اي خود بويژه شبكه الجزيره همچنان از گروه اخوان حمايت مي‌كند.

• پس از قطع موقت كمك هاي مالي و نظامي آمريكا به مصر، دولت اين كشور براي خريد تجهيزات نظامي با روسيه وارد مذاكره شده است. خبرگزاري آلمان با اعلام خبر ديدار وزيران خارجه و دفاع روسيه با همتايان مصري خود در قاهره، تاكيد كرده است كه كشورهاي مصر و روسيه در آستانه عقد يك قرارداد تسليحاتي هستند.
اين خبرگزاري به نقل از "روسلان پوخوف"، يكي از مشاوران "سرگئي شويگو"، وزير دفاع روسيه گفته است كه حجم قرارداد نظامي نزديك به 2 ميليارد دلار (يك و نيم ميليارد يورو) خواهد بود. "شويگو" و "سرگئي لاوروف"، وزير خارجه روسيه روز گذشته را هم براي مذاكره با همتايان خود در قاهره به سر بردند.
به خبرگزاري آلمان، مصر از روسيه خواهان سيستم پدافند هوايي و موشك هاي ضد تانك است. با اين حال رسانه هاي روسي بعيد مي دانند كه اين قرارداد در مدت اقامت لاوروف و شويگو در قاهره به امضا برسد. خبرگزاري آلمان همچنين به نقل از يك كارشناس نظامي مقيم مسكو مي نويسد، احتمال اينكه مصر بتواند در كوتاه مدت مقادير زيادي تجهيزات جنگي از روسيه خريداري كند كم است.
در دهه هاي اخير مصر بيشتر جنگ افزارهاي خود را از ايالات متحده آمريكا وارد كرده است. "باراك اوباما"، رييس جمهوري آمريكا در ماه ژوئن در اعتراض به بركناري "محمد مرسي"، رييس جمهوري مصر توسط ارتش، كمك هاي نظامي كشورش به مصر را به طور موقت قطع كرد. از آن پس نظاميان مصر به روسيه رو آورده اند.
پيش از سفر دو وزير روسي به مصر، "بدر عبدالعاطي"، سخنگوي وزارت خارجه مصر، در گفتگو با خبرگزاري نووستي اعلام كرده بود كه مصر به شدت تمايل دارد، روابط خود را با روسيه گسترش دهد. عبدالعاطي روسيه را "قدرتي بزرگ و پرنفوذ" خواند و ابراز اميدواري كرد كه اين كشور در تربيت كادرهاي متخصص ارتش و بالا بردن توان نظامي به مصر كمك كند. در ماه اكتبر مقامات بلندپايه امنيتي ارتش روسيه با مقامات نظامي مصر در قاهره ملاقات كردند. پيش از آن چند بار هيئت هاي مصري براي مذاكره به روسيه رفته بودند. علاوه بر اين ناو هواپيمابر روسي وارياگ به مدت شش روز در بندر اسكندريه اقامت خواهد داشت. از سال ۱۹۹۲ اين نخستين بار است كه يك ناو جنگي روسي در بندري مصري لنگر مي اندازد. از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۲ كشور "اتحاد جماهير شوروي" كه فروپاشيد و به چند كشور از جمله روسيه تقسيم شد از مصر در مقابل اسراييل حمايت مي كرد. به گزارش نووستي در آن سال ها در مصر بيش از ۲۰ هزار مستشار نظامي روسي مستقر بودند. پس از روي كار آمدن محمد انورالسادات در مصر، همكاري نظامي 2 كشور قطع شد و آمريكا به مرور جاي "اتحاد شوروي" را در مصر گرفت.
نزديك شدن مصر به روسيه در حالي است كه پيش از اين نمايندگان آمريكايي در اين باره هشدار داده بودند. 2 هفته پيش معاون وزير دفاع آمريكا در امور امنيت بين الملل، در جلسه مجلس نمايندگان اين كشور اعلام كرده بود: «تصميم دولت آمريكا در تعليق برخي كمك هاي تسليحاتي به نيروهاي مسلح مصر، بر توانايي هاي ارتش قاهره در شبه جزيره سينا تاثيري نمي گذارد. من از دولت مي خواهم تا در تصميم تعليق كمك هاي تسليحاتي به مصر كه قاهره را در مبارزه با سازمان هاي تروريستي ياري مي كند، بازنگري كند.» معاون وزير خارجه آمريكا نيز اعلام كرده بود كه هدف از اتخاذ اين تصميم تقويت منافع آمريكا در مصر و منطقه از طريق وادار كردن مقامات مصري به پيشبرد روند دموكراسي است. اعضاي كميسيون خارجه در مجلس نمايندگان آمريكا اعلام كرده بودند كه كاهش كمك نظامي واشنگتن به مصر بر روابط استراتژيك مستحكم با اين كشور مهم عربي كه كانال سوئز در آن قرار دارد، تاثير مي گذارد. به گزارش الجزيره، يكي از نمايندگان دموكرات آمريكا گفته بود: «من در ابتدا از اين تصميم حمايت كردم اما حالا معتقدم كه تعليق اين كمك ها باعث تبديل مصر به كشوري دموكرات تر نمي شود و نفوذ آمريكا را در اين كشور بيش تر نمي كند. بلكه به عقيده من اين مسئله تاثير منفي داشته و قراردادهاي نظامي امضا شده ميان آمريكا با مصر را تهديد مي كند.» برخي از دموكرات هاي آمريكايي نيز نگراني خود را نسبت به تعليق كمك هاي تسليحاتي واشنگتن به قاهره اظهار و اين سوال را مطرح كردند كه چرا كاخ سفيد قبل از اتخاذ اين تصميم خود با تل آويو مشورت نكرده است؟ در همين راستا، نماينده نيويورك در كميسيون خارجه مجلس نمايندگان آمريكا خاطرنشان كرد: «به تعليق درآوردن كمك ها مي تواند باعث شود كه همكاري مستحكم آمريكا با ارتش مصر در دهه هاي گذشته در معرض خطر قرار گيرد.»

• ائتلاف جوانان انقلاب مصر طي فراخواني از مردم اين كشور خواست كه در مقابل منزل سفير تركيه در قاهره تظاهرات بر پا كنند.
به گزارش اليوم السابع، ائتلاف جوانان انقلاب و شماري از جنبش ها و فعالان سياسي مصر طي فراخواني از مردم اين كشور خواستند كه در مقابل منزل سفير تركيه در منطقه الجيزه در قاهره تظاهرات برپا كنند.
اين تظاهرات براي اعلام مخالفت با دخالت هاي تركيه در امور داخلي مصر و تلاش آنكارا براي احداث شبكه ماهواره اي موسوم به «رابعه العدويه» برگزار خواهد شد. اين شبكه ماهواره اي به 5 زبان برنامه پخش خواهد كرد.
«محمد عبدالغني شادي» عضو ائتلاف جوانان انقلاب در اين رابطه اظهار داشت: مردم مصر با هر گونه دخالت در امور مصر مخالف هستند و از دولت مي خواهند كه موضع قاطع و صريحي را در قبال تركيه و سفير آن در قاهره اتخاذ كند و در مقابل هر كسي كه تلاش مي كند در امور داخلي مصر دخالت كند بايستد.

• نخست وزير دولت حماس با بيان اينكه دشمني عليه فلسطين جز از رژیم صهیونیستی انتظار نمي‌رود، از مقامات مصري خواست تا فلسطين را ياري كرده و براي پايان دادن به محاصره نوار غزه تلاش كنند.
به گزارش پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره، "اسماعيل هنيه"، نخست وزير حماس در سخناني پس از اقامه نماز جمعه در غزه، از مصر خواست تا ضمن ياري ملت فلسطين، در تلاش‌ها براي پايان دادن به محاصره نواز غزه مشاركت كند.
وي خاطرنشان كرد: محاصره غزه همچنان ادامه دارد و روز به روز بيش‌تر مي‌شود و رهبران فلسطين به منظور پايان دادن به وخامت اوضاع در نوار غزه تماس‌هاي زيادي را با كشورهاي جهان برقرار كرده‌اند.
هنيه با بيان اينكه حفظ امنيت مصر حق قانوني اين كشوراست تاكيد كرد: مصر بايد امنيت خود را حفظ كند اما نه به قيمت ضرر زدن به غزه و مقاومت آن.
وي در ادامه از مسئولان مصري خواست تا به تهديدها عليه غزه پايان دهند.
هنيه همچنين با تاكيد بر اين كه دشمني عليه فلسطين جز از اسرائيل انتظار نمي‌رود، آمادگي دولت حماس را براي همكاري با دستگاه‌ هاي امنيتي مصر اعلام كرد.
نخست وزير حماس در پايان از مقامات مصري خواست تا گذرگاه رفح را به روي ساكنان غزه باز كنند. پيشتر حماس در بيانيه‌اي از اتحاديه عرب خواست تا به تعهدات خود مبني بر پايان دادن به محاصره نوار غزه و گشايش گذرگاه رفح عمل كند.
• دادگاه مصر در حالي دستور انحلال حزب آزادي و عدالت، شاخه سياسي اخوان المسلمين مصر را صادر كرد كه اخوان‌المسلمين مذاكره با دولت جديد را پذيرفت.
به گزارش سايت اينترنتي النشره، دادگاه مصر حكم انحلال حزب آزادي و عدالت را صادر كرد. براساس حكم دادگاه اموال و دارايي‌هاي اعضاي اين حزب نيز مصادره خواهد شد.
پيش‌تر دستگاه قضايي مصر اخوان المسلمين را ممنوع الفعاليت كرد. از سوي ديگر اخوان المسلمين مصر اعلام كرد، با آغاز مذاكرات ملي با هدف پايان بحران سياسي اين كشور كه از زمان بركناري "محمد مرسي"، رئيس‌جمهور سابق مصر در اين كشور شروع شده موافق است.

• نيروهاي امنيتي مصر براي متفرق كردن تظاهركنندگان هوادار "محمد مرسي" در سوئز از گاز اشك‌آور استفاده كرده و اقدام به شليك تير هوايي كردند.
نيروهاي امنيتي مصر به تظاهرات هواداران محمد مرسي رئيس‌جمهوري بركنار شده اين كشور در شهر «سوئز» حمله كردند.
به گزارش آناتولي، شاهدان عيني گفتند كه نيروهاي امنيتي مصر براي متفرق كردن تظاهركنندگان هوادار مرسي در سوئز از گاز اشك‌آور استفاده كرده و اقدام به شليك تير هوايي كردند.
اين شاهدان گفتند كه در اثر شليك گاز اشك‌آور تعدادي از تظاهركنندگان در ميدان «الخضر» و خيابان «الجيش» دچار حالت خفگي شدند.
در همين حال، هواداران مرسي در شهرهاي قاهره، «اسكندريه»، «المنوفيه»، «الجيزه»، «بني سويف» و «الفيوم» تظاهرات شبانه برگزار كردند.
شركت‌كنندگان در اين تظاهرات كه دو روز پس از لغو حالت فوق‌العاده برگزار شد، خواستار پايان دادن به حاكميت نظاميان و بازگشت به مشروعيت شدند.

• مشاور رسانه‌اي رئيس جمهور موقت مصر اعلام كرد كه "عدلی منصور" در انتخابات رياست جمهوري آتي مصر كه تابستان سال ۲۰۱۴ برگزار مي‌شود، حضور نخواهد داشت.
به گزارش شبكه خبري «روسيا اليوم»، "احمد المسلماني" مشاور رسانه‌‌اي رئيس جمهور موقت مصر تأكيد كرد كه عدلي منصور در انتخابات رياست جمهوري آتي مصر كه قرار است تابستان سال ميلادي آينده برگزار شود حضور نخواهد داشت.
وي افزود: منصور تصميم خود را گرفته و نمي‌خواهد در رقابت‌هاي انتخاباتي حضور داشته باشد و به دادگاه عالي قانون اساسي كه رياست آن را به عهده دارد باز خواهد گشت.
مسلماني در برنامه «قاهره اليوم» بود تأكيد كرد كه هيچ منع قانوني براي مشاركت منصور در انتخابات رياست جمهوري وجود ندارد اما او علاقه دارد كه به كار خود در نهاد قضائي ادامه دهد.
وي تأكيد كرد كه منصور كه در حال حاضر رياست جمهوري موقت مصر را به عهده دارد به همه وظايف خود متعهد است و براي از بين بردن محوريت در تصميم گيري مسئوليت بررسي و تصميم گيري درباره اغلب موضوعات را به دولت محول كرده و علاقه چنداني به حضور در رسانه‌ها ندارد.
بعد از بركناري مرسي از سوي ارتش و نيروهاي انقلابي مصر و تعيين نقشه راه، منصور به عنوان رئيس جمهور موقت اين كشور انتخاب شد، دولت مصر پيشتر اعلام كرده بود كه انتخابات رياست جمهوري و پارلماني اين كشور در تابستان سال 2014 برگزار خواهد شد.
"حمدين صباحي" نامزد پيشين انتخابات رياست جمهوري و "عبدالفتاح السيسي" وزير دفاع اصلي ترين گزينه‌هاي احتمالي حضور در انتخابات رياست جمهوري مصر‌ به شمار مي‌روند.

• يكي از اعضاي كميته 50 تدوين قانون اساسي مصر گفت، اين كميته مقتدرانه و با گام‌هاي استوار به اصلاح و تدوين قانون اساسي جديدي كه مورد پذيرش مردمي باشد، ادامه مي‌دهد.
"حسين عبد الرزاق"، عضو كميته 50 تدوين قانون اساسي مصر و دبيركل حزب «التجمع» اين كشور گفت: كميته 50 همچنان در راستاي تكميل مواد قانوني با گام‌‌هاي ثابت به وظايف خود عمل مي‌كند.
"عبد الرزاق" با بيان اينكه همچنان برخي از مواد جاي بحث و بررسي دارند و هنوز قطعي نشده‌اند، گفت: از جمله اين مواد مي‌توان به قوانين مربوط به قوه قضائيه و نيروهاي مسلح اشاره كرد، اما ظرف روزهاي آينده اين مواد هم تصويب خواهد شد.
دبيركل حزب «التجمع» مصر در ادامه افزود، انتظار مي‌رود كه قانون پس از اعمال اصلاحات روي آن به دليل شفافيت در تعامل با مسائلي كه مربوط به شهروندان است و شنيدن نظرات و ديدگاه‌هاي مختلف درباره مواد مختلف قانون اساسي و اصلاح برخي از آن ها براساس آنچه كه منافع عمومي اقتضا مي‌كند مورد قبول و توافق مردمي قرار گيرد. اتفاقي كه بنابر گفته او در قانون اساسي تدوين شده در سال 2012 توسط اخوان رخ نداد.
عبد الرزاق با استقبال از لغو مجلس شوراي مصر تاكيد كرد: مصر در مرحله آينده نيازي به اتاق قانونگذاري ديگري ندارد و مجلس نمايندگان با اختيارات قانونگذاري و نظارتي كه دارد، كاملا بر تصويب قوانين و عملكرد دولت نظارت دارد.
وي در پايان اظهاراتش گفت: درون كميته پنجاه اين گرايش وجود دارد كه نسبت كارگران و كشاورزان به شكل سابق در قانون و در مواد مربوط به دوره انتقالي باقي بماند كه اين امر مدت زماني مشخصي را در برخواهد گرفت و پس از آن لغو مي‌شود.

• دادگاه كيفري قاهره محاكمه "حسني مبارك"، "حبيب العادلي" و شش تن از معاونان مبارك را به اتهام كشتار تظاهركنندگان مصري و فساد مالي از سر گرفت.
دادگاه كيفري قاهره بار ديگر محاكمه حسني مبارك، ديكتاتور سابق مصر، "جمال" و "علاء مبارك"، پسران مبارك، حبيب العادلي، وزير كشور اسبق و شش تن از معاونان مبارك را از سر گرفت.
بنا به گزارش اين پايگاه خبري، در این جلسه كه به منظور بررسي اتهامات متهمان درباره كشتار تظاهركنندگان مصري در جريان انقلاب «25 ژانويه» و فساد مالي برگزار مي‌شود، به پرونده "حسين سالم"، يكي از سرمايه‌داران مصري نيز رسيدگي كرد.
علاوه بر اين در جلسه دادگاه كه پشت درهاي بسته و بدون حضور رسانه‌ها برگزار شد، قرار بود "احمد نظيف"، نخست‌وزير اسبق و "وفاء نسيم"، معاون وزير خارجه اسبق مصر شهادت دهند.

• وزارت خارجه مصر اعلام كرد كه قاهره در شرايط فعلي قصد ندارد سفير مصر را به تركيه بازگرداند.
به گزارش پايگاه خبري «پانوراما الشرق الاوسط»، وزارت خارجه مصر اعلام كرد كه قاهره قصد ندارد در شرايط فعلي سفير خود را به تركيه بازگرداند.
سخنگوي وزارت خارجه مصر بار ديگر اظهارات "رجب طيب اردوغان" نخست وزير تركيه در ارتباط با تحولات مصر را محكوم كرد و آن را «دخالت آشكار در امور داخلي مصر» خواند.
پيشتر قاهره در اعتراض به اظهارات مقامات تركيه "حسين عوني بوتسالي" سفير اين كشور در مصر را احضار كرده و سفير خود در آنكارا را به كشور بازگردانده بود.
رياست جمهوري مصر نيز اعلام كرده بود كه در روابط خود با تركيه بازنگري خواهد كرد. بعد از بركناري "محمد مرسي" از رياست جمهوري مصر، تركيه كه از منتقدان اصلي اين اقدام به شمار مي‌رود تأكيد كرده بود كه تنها مرسي را به عنوان رئيس جمهور قانوني مصر به رسميت مي‌شناسد و بارها بر ادامه حصر وي اعتراض كرده بود؛ اين مسئله منجر به تيرگي روابط دو كشور شده است.

• وزارت كشور مصر اعلام كرد يك پليس مصري روز يكشنبه (92.08.26) بر اثر تيراندازي افراد ناشناس در قاهره كشته شد.
به گزارش خبرگزاري رويترز، خبرگزاري رسمي مصر (منا) اعلام كرد "محمد مبروك" مأمور بخش امنيت ملي پليس مصر كه مسئوليت نظارت بر فعاليت‌هاي اخوان المسلمين را بر عهده داشت، غروب يكشنبه هنگام خروج از خانه‌اش در محله «نصر سيتي» هدف گلوله افراد ناشناس قرار گرفت.
وي همچنين يكي از افسران امنيتي پيگيري كننده موضوع ترور نافرجام سرلشكر "محمد ابراهيم" وزير كشور مصر بود.
مقامات دولت موقت مصر كه پس از بركناري "محمد مرسي" توسط ارتش قدرت را در كشور بر عهده دارند، روز پنجشنبه حالت فوق العاده و مقررات منع رفت و آمد را كه از اواسط ماه اوت اعلام شده بود، لغو كردند.

• به رغم ادامه تظاهرات حاميان "محمد مرسي" در شهرها و استان‌هاي مختلف مصر و اعلام آمادگي اخوان‌المسلمين براي آغاز مذاكرات ملي، منابع آگاه در دفتر رياست جمهوري مصر اعلام كردند كه هيچ آشتي با اخوان المسلمين صورت نمي‌گيرد.
به گزارش پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره، منابع آكاه در دفتر رياست جمهوري مصر اعلام كردند كه هيچ آشتي با اخوان المسلمين صورت نخواهد گرفت. اين منابع تاكيد كردند، در حال حاضر مشكل، آشتي يا عدم آشتي با اخوان المسلمين نيست، بلكه مشكل اصلي اين است كه برخي گروه‌هاي هم‌پيمان با كشورهاي عربي و خارجي كه منافعي در خاورميانه دارند، در صدد براندازي دولت كنوني مصر هستند.
منابع مذكور خاطرنشان كردند، اخوان‌المسليمن در صدد است تا با كمك‌هاي طرف‌هاي خارجي قدرت خود را افزايش دهد و اين امر از طريق اخذ حمايت ‌هايي مالي جهت ايجاد اغتشاش در كشور و يا با تبليغات نادرست از تظاهرات مردمي صورت مي‌گيرد.
منابع آگاه در دفتر رياست ‌جمهوري مصر تاكيد كردند، هيچ شخص عاقلي باور نمي‌كند اخوان المسلمين كه دست به اعتراضات در خيابان‌ها مي‌زنند، در صدد تحقق آشتي با دولت باشند.
از سوي ديگر، كميته 50 نفره مسئول اصلاح قانون اساسي در صفحه خود در پايگاه اجتماعي "توييتر" نوشت: پيش‌نويس قانون اساسي جديد سه‌شنبه (92.08.28) آماده مي‌شود.
"محمد سلماوي"، سخنگوي اين كميته اظهار كرد كه اين كميته ظرف دو روز آتي مسائل مربوط به نيروهاي مسلح را مورد بررسي قرار مي‌دهد. اين مسائل به ويژه مساله تعيين وزير دفاع و محاكمه نظامي افراد غيرنظامي و فعاليت‌هاي اقتصادي نيروهاي مسلح از بيشترين مسائل مورد مناقشه است.
از سوي ديگر، "ائتلاف حمايت از مشروعيت"، متشكل از گروه‌هاي حامي اخوان المسلمين در بيانيه‌اي از مصري‌ها خواست تا در سالروز حوادث خشونت ‌آميز خيابان "محمد محمود" تظاهرات "ميليوني يك در خواست" را در ميدان‌ها و در نزديك خانه‌هاي قربانيان اين رخداد برگزار كنند.
در درگيري‌هاي خيابان "محمد محمود" در قاهره كه در تاريخ 19 نوامبر 2011 رخ داد، صدها تن كشته و زخمي شدند.
از سوي ديگر، جمعي از حاميان اخوان المسلمين مصر روز يكشنبه (92.08.28) در دانشگاه الازهر قاهره راهپيمايي اعتراض‌آميزي را برگزار كردند.
شركت‌كنندگان شعارهايي از جمله "ازهري‌ها مخالف كودتا هستند"، "برادران ما را از زندان‌ها بيرون بياوريد"، و "حكومت نظامي سرنگون شود"، سر دادند.
دانشجويان دانشگاه "الزقازيق" در استان "الشرقيه" نيز در اعتراض به سركوب دانشجويان و حمله نيروهاي امنيتي مصر به تظاهركنندگان تجمع كردند.

• وزير همبستگي اجتماعي مصر از اخوان خواست كه انقلاب ۳۰ ژوئن در مصر را به عنوان انقلاب مردمي به رسميت بشناسد، از ملت مصر عذرخواهي كرده و اقدامات خشونت بار خياباني خود را متوقف كند. دولت مصر براي گفتگو با اخوان المسلمين شرط گذاشت
دولت مصر براي گفتگو با جماعت اخوان‌المسلمين درباره حل بحران سياسي حاكم بر اين كشور چندين شرط تعيين كرد.
به گزارش الجزيره، "احمد البرعي" وزير همبستگي اجتماعي مصر در پاسخ به دعوت «ائتلاف حمايت از مشروعيت» براي گفتگو درباره حل بحران سياسي مصر، گفت كه اين ائتلاف بايد پيش از آغاز هر گونه گفتگويي با چندين شرط موافقت كند.
البرعي افزود كه ائتلاف حمايت از مشروعيت بايد انقلاب ۳۰ ژوئن در مصر را به عنوان انقلاب مردمي به رسميت بشناسد. وزير همبستگي مصر تصريح كرد كه ائتلاف بايد نقشه راه را كه تنها نقشه راهي است كه ملت مصر براي ايجاد دولت مدرن بر سر آن به توافق رسيد نيز به رسيمت بشناسد. اين نقشه راه كه پس از بركنار "محمد مرسي" رئيس‌جمهوري سابق تدوين شد، اساس مرحله انتقالي را تعيين و بر برگزاري انتخابات رياست پارلماني در فوريه يا مارس آينده و انتخابات رياست‌جمهوري در تابستان سال آينده تاكيد مي‌كند.
وي در ادامه تاكيد كرد كه جماعت اخوان‌المسلمين بايد موافقت كند كه اعضاي اين جماعت كه به اتهام قتل و تروريسم در حال محاكمه هستند از آشتي ملي مستثني مي‌شوند.
اين وزير همچنين از اخوان خواست كه از ملت مصر عذرخواهي كرده و اقدامات خشونت‌بار خياباني خود را متوقف كنند.
البرعي علاوه بر آن از اخوان خواست بپذيرند كه مرحله آينده در مصر دولتي روي كار بيايد كه دين را از سياست جدا كند.
اين در حالي است كه ائتلاف حمايت از مشروعيت كه اخوان‌المسلمين آن را هدايت مي‌كند با صدور بيانيه‌اي خواستار برگزاري گفت‌و‌گو براي خروج از بحران سياسي اين كشور شد؛ بحراني كه از زمان بركناري مرسي رئيس‌جمهوري سابق توسط ارتش ايجاد شد.
ائتلاف حمايت از مشروعيت در اين بيانيه از همه نيروهاي انقلابي، احزاب سياسي و شخصيت‌هاي ملي براي ورود به گفتگوي عميق در مورد چگونگي خروج از بحران كنوني دعوت كرده است.

• یکی از رهبران «همپیمانی ملی در حمایت از مشروعیت» اعلام کرد که درهای گفتگو به روی همه جریان‌های سیاسی مصری باز است و این پیشنهاد به معنای لزوم بازگشت "محمد مرسی" به قدرت است.
به گزارش پایگاه خبری «الشرق»، "محمد علی بشر" یکی از رهبران «همپیمانی ملی در حمایت از مشروعیت» مصر تأکید کرد که درهای گفتگو به روی همه جریان‌ها و احزاب سیاسی مصری باز است و این پیشنهاد به معنای لزوم بازگشت مرسی به قدرت است.
وی تأکید کرد که حامیان اخوان نمی خواهند که ارتش مصر را وارد روند سیاسی کشور کنند تا ارتش بتواند به مسئولیت اصلی خود در زمینه حفظ امنیت کشور و مبارزه با هرگونه تجاوزی به بهترین شکل ممکن اجرا کند.
علی بشر افزود که همپیمانی ملی باید مشروعیت بر اساس قانون اساسی را که به معنای بازگشت مرسی و مجلس شوراست را اساس هرگونه گفتگویی با دیگر احزاب و جریان‌ها برای برون رفت از بحران قرار دهد.
پیشتر گروه اخوان المسلمین در ابتکار عملی خواستار گفتگوی همه طرف‌های سیاسی مصری برای پایان دادن به بحران کنونی این کشور شده بودند.
در پی این درخواست دولت موقت مصر اعلام کرد که گروه اخوان المسلمین به عنوان پیش شرط باید دولت موقت را به رسمیت بشناسند.

• حاميان "عبدالفتاح السيسي" وزير دفاع مصر قصد دارند،تا روز پنج شنبه يك تظاهرات ميليوني را در ميدان رابعه العدويه سازماندهي كنند.به گزارش العربيه: حاميان عبد الفتاح السيسي وزير دفاع مصر قصد دارند روز پنج شنبه آينده (92.08.30) همزمان با گذشت صدمين روز از پراكنده كردن تجمع حاميان "محمد مرسي" رئيس جمهور بركنار شده مصر در ميدان "رابعه العدويه" يك تظاهرات ميليوني در حمايت از وزير دفاع اين كشور برگزار كنند
 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶