تحولات آفریقای غیر عربی 83
وقایع مهم نیجریه از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· مقامات روز دوشنبه (1/2/93) اعلام کردند: «"ممنون حسین" رئیس جمهور پاکستان به طور نامحدودی سفر رسمی سه روزه خود به نیجریه را به تعویق انداخت.» ممنون حسین برخی نگرانی های مهم در کشورش را علت به تعویق انداختن این سفر اعلام کرده است. سفر ممنون حسین به نیجریه ابتدا قرار بود روز دوشنبه (1/2/93) آغاز شود، اما مقامات سفارت پاکستان در نیجریه اعلام کردند: «رئیس جمهور پاکستان ضمن به تعویق انداختن این سفر، در واقع جزئیاتی در خصوص "نگرانی های مهمی" که بر سفر وی به نیجریه تاثیر گذاشت، ارائه نکرد.» معاون کمیسر عالی پاکستان در نیجریه گفت: «سفر رئیس جمهور به نیجریه به تعویق افتاد. ما باید از کانال های دیپلماتیک خود برای موافقت در خصوص تاریخی جدید استفاده کنیم ». یک مقام نیجریه ای که خواست نامش فاش نشود، گفت با مقامات مسئول محلی در این کشور منطقه غرب آفریقا در خصوص این تحول تماس گرفته شده است. سفر برنامه ریزی شده ممنون حسین به نیجریه قرار بود نخستین سفر یک رئیس جمهور پاکستان به نیجریه در سه دهه گذشته باشد. ممنون حسین در ابوجا قرار بود با رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور و مقامات ارشد نیجریه دیدار کند. مقامات از بیان تاریخی مجدد برای این سفر خودداری کردند. به گزارش خبرگزاری شینهوا از ابوجا، میزان مبادلات تجاری بین پاکستان و نیجریه به طور قابل توجهی افزایش یافته است. میزان کل مبادلات تجاری بین دو کشور اخیرا از 30 میلیون و 677 هزار دلار در سال 2011 - 2012 میلادی (1390-1391ه.ش) تقریبا دو برابر شد و به 67 میلیون و 361 هزار دلار در سال 2012 - 2013 میلادی (1391-1392ه.ش) رسید.
· فرمانداران ایالت های نیجریه خواستار تشکیل جبهه ای متحد در مقابل گروه تروریستی بوکوحرام و مقابله با حملات آن علیه مسلمانان و مسیحیان این کشور شدند. به گزارش خبرگزاری رویترز، "گودلاک جاناتان" رییس جمهوری نیجریه روزپنجشنبه (4/2/93) به منظور یافتن راهکاری برای پایان دادن به شورش های پنج ساله گروه افراط گرای بوکوحرام، نشستی امنیتی را با حضور فرمانداران 36 ایالت در هر دو قسمت جنوبی مسیحی نشین و شمالی مسلمان نشین این کشور برگزار کرد. مقام های نیجریه پس از این نشست در بیانیه ای اعلام کردند: «جنگ بوکوحرام در نیجریه جنگی مذهبی نیست و درنتیجه قربانیان آن را هم مسلمانان و هم مسیحیان تشکیل می دهند.» گروه تروریستی بوکوحرام 14 آوریل (25/1/93) 230 دانش آموز دختر را ربود، که هنوز از بیشتر ربوده شدگان خبری در دست نیست. در همان روز، بمبی نیز در ایستگاه اتوبوسی در حومه شهر ابوجا پایتخت نیجریه منفجر شد که در نتیجه آن 75 نفر کشته شدند. مسوولیت این بمب را نیز گروه بوکوحرام بر عهده گرفت. رویترز افزود: «این دو حمله نشان می دهد که نیروهای امنیتی نیجریه قادر به حمایت از شهروندان این کشور در مقابل گروه افراط گرای بوکوحرام، که مهم ترین تهدید علیه این کشور نفت خیز آفریقایی محسوب می شود، نیستند.» "تئودور اورجی" فرماندار ایالت جنوبی آبیا پس از این نشست اضطراری گفت: «هم مسلمانان و هم مسیحیان در حملات بوکوحرام کشته می شوند، زیرا برای این گروه فرقی نمی کند قربانیانش چه کسانی باشند.» وی افزود: «جنگ بوکوحرام یک جنگ مذهبی نیست و مردم هم نباید تصویری نادرست از آن ارایه دهند.»
· درگیری شدید میان نیروهای دولتی نیجریه و اعضای گروه تندرو بوکو حرام در شمال شرقی این کشور، 44 کشته برجای گذاشت. به گزارش پایگاه خبری روزنامه فرانسوی لوموند، دراین درگیری، 40 تن از شبه نظامیان بوکوحرام و 4تن از سربازان دولتی کشته شدند. مقامات دولتی نیجریه روز جمعه (5/2/93) اعلام کردند که دلیل این درگیری، تلاش برای بازداشت فرمانده محلی شبه نظامیان اسلامگرای بوکوحرام در منطقه آلاگارمو در شمال شرقی نیجریه بوده است.
واقعه مهم مالی از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· یک گروه افراطی در کشور مالی روز سه شنبه (2/2/93) از مرگ گروگان فرانسوی که در نوامبر سال 2012 م (آبان ماه 91ه.ش) گروگان گرفته بود، خبر داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از باماکو، گروه موسوم به وحدت و جهاد در غرب آفریقا (MUJAO) از گروه های وابسته به القاعده اعلام کرد که: «"گیلبرتو رودریگز لیل" مرده است زیرا فرانسه دشمن ما است». "یورو عبدالسلام" سخنگوی گروه مزبور جزئیات بیشتری از تاریخ یا شرایط مرگ این گروگان فرانسوی اعلام نکرد. این گروه افراطی در مالی در ماه نوامبر 2012م (آبان ماه 91ه.ش) در واکنش به مداخله نظامی فرانسه در مالی مسئولیت ربودن این تبعه فرانسه را بر عهده گرفت. رودریگز لیل 61 ساله متولد کشور پرتغال بود اما تابعیت فرانسه را داشت.
واقعه مهم سنگال از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· "عبدالله واد" رییس جمهوری سابق سنگال پس از دو سال تبعید روز جمعه (5/2/93) در میان تدابیر شدید امنیتی وارد داکار پایتخت این کشور شد. به گزارش روز شنبه (5/2/93) خبرگزاری فرانسه، واد 87 ساله که بین سال های 2000 تا 2012م (1379تا1391ه.ش) قدرت را در سنگال در دست داشت، اواخر وقت روز جمعه (5/2/93) وارد داکار پایتخت سنگال شد. وی دو سال پیش، پس از شکست سنگین سیاسی در مقابل مکی سال رقیب سرسخت خود و رییس جمهوری کنونی سنگال، به فرانسه مهاجرت کرد. بازگشت وی که به نشانه حمایت از پسرش کریم صورت می گیرد، با 48 ساعت تاخیر مواجه شد. کریم به اتهام فساد چند میلیون دلاری در بازداشت دولت حاکم سنگال به سر می برد. واد دولت مکی سال را به مانور علیه خود و عدم صدور عامدانه مجوز فرود هواپیمایش متهم کرد. به گفته وی این اقدام که باعث تاخیر 48 ساعته در ورود واد به سنگال شد، با هدف متفرق کردن حامیانش که برای استقبال از رییس جمهوری سابق سنگال تجمع کرده بودند، صورت گرفته است. واد پنجشنبه گذشته (4/2/93) و پس از فرود در شهر کازابلانکا مراکش، به خبرگزاری فرانسه گفت: «خیلی پیش از اینها فهمیده بودم که مکی سال تمایلی به بازگشت من ندارد.» سنگال گزارش ها مبنی بر این که مانع از ورود هواپیمای واد به داکار شده است را تکذیب کرد. سخنگوی دولت تغییر برنامه پرواز و لزوم تهیه مجوز جدید برای فرود را عامل این تاخیر دانست. حزب دمکراتیک سنگال، برنامه هایی را برای استقبال از واد تدارک دیده بود که به دلیل تدابیر شدید امنیتی که دولت سنگال اجرا کرد، از جمله این که مناطق اطراف فرودگاه را تحت کنترل شدید پلیس قرار داد، تنها عده اندکی از اعضای ارشد این حزب اجازه یافتند تا برای استقبال از واد در فرودگاه حاضر شوند. از هفته گذشته، خبر بازگشت واد به تیتر اصلی روزنامه های سنگال تبدیل شد. رسانه ها نیز گزارش کردند که نیروهای امنیتی این کشور به مناسبت ورود واد در آماده باش به سر می برند. پلیس ضد شورش سنگال از چهارشنبه گذشته (3/2/93) در سراسر داکار مستقر شد و هر گونه تجمع را از بیم هرج و مرج عمومی ممنوع کرد. واد اعلام کرده است که به تدابیر امنیتی سنگال احترام خواهد گذاشت و قصد برهم زدن ثبات حکومت مکی سال را ندارد، اما وی در عین حال وعده داد که نشست ها با اعضای حزب ممنوعه اش را نیز برگزار خواهد کرد. وی پنجشنبه گذشته (4/2/93) در مصاحبه با تلویزیون ˈفرانس 24ˈ گفت: «من اهل کودتا نیستم آن هم در این سن و سال و خوشبختانه قادر هستم که فعالیت های خود و حامیانم را کنترل کنم. هوادارانم هرکاری را که من بگویم انجام می دهند، حتی اگر در داکار نباشم.» پسر 45 ساله واد که ثروتش شامل زمین هایی در داکار، ناوگانی از خودروهای مجلل و رسانه ها و شرکت های مالی در سراسر قاره آفریقا می شود، یک سال است در بازداشت به سر می برد و قرار است در ماه ژوئن (خرداد ماه93ه.ش) محاکمه شود. مقامات سنگالی او را به جمع آوری ثروت نامشروع 246 میلیون دلاری در دوره وزارتش در کابینه پدرش متهم کرده اند. او اتهامات مطرح شده را در زمینه فساد رد کرده و می گوید که ثروتش به صورت مشروع و از طریق شرکت ها، املاک و مستقلات و حساب های بانکی اش جمع شده است. حزب دمکراتیک سنگال نیز در مقابل، حکومت مکی سال را به تعقیب و آزار مقامات دولت واد از زمان به قدرت رسیدن متهم کرده اند.
واقعه مهم ساحل عاج از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· شورای امنیت سازمان ملل در نظر دارد ممنوعیت صادرات الماس و نیز بخش هایی از تحریم تسلیحاتی ساحل عاج را لغو کند. بر اساس این گزارش، قطعنامه ای که به ابتکار عمل فرانسه و در اختیار 15 عضو این شورا قرار داده شد، پیشنهاد می دهد تحریم تجارت الماس علیه ساحل عاج و نیز بخش هایی از تحریم تسلیحاتی سال 2004م ( 1383ه.ش) علیه این کشور را لغو کند تا بدین ترتیب نیروهای دولتی بتوانند بدون کسب مجوز از کمیته مربوطه در سازمان ملل نسبت به خرید اسلحه سبک اقدام کنند. در این صورت باز هم ساحل عاج ناگزیر خواهد بود هرگونه معامله تسلیحاتی را به اطلاع این کمیته برساند. کمیته مذکور طی هفته جاری این قطعنامه را به رای خواهد گذاشت. یک دیپلمات شورای امنیت که خواست نامش فاش نشود از اجماع نظر درباره تصویب قطعنامه مذکور خبر داد. شورای امنیت سال گذشته نیز درباره سومالی تصمیمی مشابه اتخاذ کرد و به دولت موگادیشو اجازه داد تا نیروهای امنیتی خود را تقویت کند. یکی دیگر ازدیپلمات های این شورا که خواست نامش فاش نشود، گفت: «لغو ممنوعیت تجارت الماس با ساحل عاج به کاهش تجارت غیرقانونی این کالا که در نتیجه ممنوعیت صادرات قانونی تشدید شده است، منتهی خواهد شد.»
واقعه مهم گامبیا از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· گامبیا روز جمعه (5/2/93) گذرگاه های مرزی زمینی خود را با همسایه اش سنگال باز کرد. در حالی که از شش روز پیش به دلایلی که رسما اعلام نشد مرزهای زمینی گامبیا با تنها همسایه اش سنگال بسته شده بود، مقامات بانجول روز جمعه (5/2/93) اعلام کردند گذرگاه های مرزی کشورشان را با سنگال دوباره باز کرده اند. یک مقام دولتی گامبیا در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: «دستور بازگشایی گذرگاه های مرزی با سنگال صبح روز جمعه (5/2/93) توسط دولت صادر شد و این تمام چیزی است که من می توانم به شما بگویم.» این منبع رسمی تصریح کرد فعلا نمی تواند درباره علل بسته شدن مرز با سنگال در تاریخ نوزدهم آوریل و بازشدن مجدد آن در روز جمعه چیزی بگوید. "عثمان درامه"، رئیس اتحادیه حمل و نقل گامبیا، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد تردد در گذرگاه های مرزی با سنگال از سر گرفته شده است. درامه تصریح کرد: «مرز گامبیا با سنگال دوباره باز شده است، نیروهای پلیس گامبیا در گذرگاه های مرزی با سنگال موانع امنیتی را برداشته اند و رفت و آمد خودروها میان دو کشور از سر گرفته شده است.» ساکنان دو سوی مرز و همچنین رانندگان کامیون ها نیز اعلام کردند فعالیت در گذرگاه های مرزی گامبیا و سنگال که به طور ناگهانی در تاریخ نوزدهم آوریل (30/1/93) بسته شدند، از سر گرفته شده است. اوایل این هفته یک منبع وابسته به سرویس های اطلاعاتی گامبیا به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: «تصمیم برای بستن گذرگاه های مرزی با سنگال توسط "یحیی جامه" رئیس جمهور گامبیا در جریان سفرهای استانی وی اتخاذ شد اما این منبع نیز از علل اتخاذ چنین تدبیری اظهار بی اطلاعی کرد.» گامبیا تنها یک مرز زمینی با گامبیا دارد و قسمت های دیگر آن توسط اقیانوس اطلس محصور شده است. گامبیا منطقه طبیعی کازامانس در جنوب سنگال را از دیگر بخش های این کشور جدا می کند. به این ترتیب گامبیا اصلی ترین گذرگاه برای آن دسته از سنگالی هایی است که می خواهند میان شمال و جنوب کشورشان جابجا شوند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از بانجول، به گفته برخی از منابع، بسته شدن مرزهای زمینی گامبیا با سنگال کمتر از یک هفته پس از انعقاد توافق نامه میان مسئولان حمل و نقل دو کشور برای ایجاد تسهیلات در تردد بین مرزها اتفاق افتاد.
واقعه مهم موریتانی از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· رییس جمهوری موریتانی به عنوان نخستین نامزد ریاست جمهوری در انتخابات آتی این کشور درخواست خود را برای حضور در این رقابت ها ارایه کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، دادگاه قانون اساسی موریتانی خبر دریافت مدارک و تقاضای نامزدی "محمد ولد عبدالعزیز" را در روز پنجشنبه (4/2/93) تایید کرد. عبدالعزیز در سال 2008م (1387ه.ش) و به دنبال کودتایی نظامی به قدرت رسید و یک سال بعد در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد. در حال حاضر تلاش هایی برای از سرگیری گفت و گو میان مخالفان و دولت موریتانی در جریان است تا شفافیت و سالم بودن این انتخابات تضمین شود و همه گروه های سیاسی در این انتخابات شرکت کنند. اما احزاب مخالف دولت موریتانی، معتقدند اعضای کمیسیون انتخابات که مسوولیت نظارت بر روند انتخاب رییس جمهوری را بر عهده دارند، به دلیل نزدیکی به عبدالعزیز از وی جانبداری می کنند. بر اساس این گزارش ، ده حزب مخالف از جمله فراکسیون نیروهای دمکراتیک به رهبری "احمد ولد دادا" انتخابات پارلمانی ماه دسامبر (آذر ماه 92ه.ش) را تحریم و دولت این کشور را به تقلب در انتخابات متهم کرد. در انتخابات مذکور، حزب حاکم "اتحاد برای جمهوری" پیروز شد. اواخر ماه مارس (فروردین ماه 93ه.ش)، احزاب مخالف شرایطی را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آتی موریتانی مطرح کردند و خواستار اعمال تغییراتی در شیوه برگزاری این انتخابات شدند. به جز رییس جمهوری این کشور، "بیرام ولد عبید" فعال ضد برده داری که هنوز درخواست رسمی خود را ارایه نکرده، تنها کسی است که در این رقابت ها حضور خواهد داشت. نامزدهای احتمالی تا 8 ماه مه (18/2/93) مهلت دارند تا تقاضای خود را برای شرکت در این رقابت ها اعلام کنند. قرار است انتخابات ریاست جمهوری موریتانی در تاریخ 21 ژوئن (31/3/93 ) برگزار شود. چنانچه نامزدها موفق به کسب اکثریت آرا نشوند، دور دوم انتخابات با حضور دو نامزد برتر در پنجم ژوئیه (14/4/93) برگزار خواهد شد.
وقایع مهم سومالی از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· رسانه های سومالی گزارش دادند که افراد مسلح روز سه شنبه (2/2/93) یک قانونگذار این کشور را به ضرب گلوله کشته شدند. این دومین قانون گذار پارلمان سومالی است که در 24 ساعت اخیر در این کشور کشته شد. به گزارش خبرگزاری شینهوا، "عبدالعزیز اسحاق مورسل" قانون گذار سومالیایی روز سه شنبه (2/2/93) در یکی از مناطق موگادیشو در زمان ترک خانه اش به ضرب گلوله افراد مهاجم کشته شد. رادیو موگادیشو در این رابطه گزارش داد: «مهاجمان پس از کشتن این قانونگذار سومالیایی از محل حادثه گریختند و نیروهای امنیتی این کشور بلافاصله در این محل حاضر شدند.» این قانون گذار پارلمان سومالی در حالی روز سه شنبه (2/2/93) کشته شد که روز دوشنبه (1/2/93) نیز "اسحاق محمد ریتو" قانون گذار پارلمان سومالی به دنبال انفجار بمبی در خودرواش کشته شد. این قانون گذار سومالیایی در حالی کشته شد که گروه الشباب وابسته به القاعده به خبرگزاری رویترز اعلام کرد که یک بمب را برای تنبیه کردن نمایندگان پارلمانی که از نیروهای خارجی در سومالی حمایت کرده اند، منفجر کرد و این گروه همچنین تهدید کرد که حملات این چنینی بیشتری را ترتیب دهند. کشته شدن این دو قانون گذار سومالی به شدت از سوی دولت این کشور، نماینده سازمان ملل در سومالی و هیات اتحادیه افریقا در سومالی محکوم شده است. رییس جمهوری سومالی روز دوشنبه (1/2/93) اعلام کرد که کشته شدن اسحاق محمد ریتو این قانون گذار سومالیایی حمله وحشیانه بوده که اقدام های در راستای ایجاد صلح پایدار در سومالی را منحرف نخواهد کرد. "نیکلاس کی" نماینده سازمان ملل در سومالی این کشتارها را اقداماتی تروریستی خواند و خواستار انجام تحقیقات کامل در مورد ترور این دو قانون گذار سومالیایی شد. هیات اتحادیه آفریقا در سومالی نیز این ترورها را غیرقابل قبول خواند. مقام های دولت سومالی قول داده اند تا هر چه بیشتر با ناامنی ها در موگادیشو به شدت برخورد می کنند. در عین حال، گروه شورشی الشباب سومالی مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت، این گروه پیشتر نیز حملات مشابهی را علیه مقامات دولتی سومالی انجام داده و وعده بیشتر کردن این حملات را داده بود. انفجار روز سه شنبه (2/2/93) موگادیشو در حالی روی داد که نشستی مهم در خصوص بهبود اوضاع امنیتی در سومالی در موگادیشو برای دومین روز ادامه دارد.
· سخنگوی ماموریت سازمان ملل در سومالی روز چهارشنبه (3/2/93) اخبار منتشره شده در مورد ترک قریب الوقوع خاک سومالی را رد کرد. پیشتر گزارش هایی منتشر شده بود مبنی بر این که اگر سازمان ملل با حملات چشمگیر شبه نظامیان در سومالی روبرو شود، خاک سومالی را ترک خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری شین هوا از موگادیشو، "علیم صدیق" سخنگوی این هیات سازمان ملل در سومالی خاطر نشان کرد که سازمان ملل قصدی برای خروج از سومالی ندارد. وی افزود: «ما قصدی برای ترک سومالی به این زودی ها نداریم. لازم است اوضاع متشنج امنیتی در سومالی مورد توجه قرار بگیرد و نباید به حال خود رها شود.» اظهارنظر این سخنگوی هیات سازمان ملل در سومالی به دنبال کشته شدن دو قانون گذار مجلس سومالی طی دو روز گذشته در موگادیشو به دست افراد مسلح مطرح شد. صدیق بر تعهد سازمان ملل نسبت به سومالی تاکید کرد و گفت: «سازمان ملل از مردم و دولت سومالی حمایت می کند.» وی خاطر نشان کرد: «سازمان ملل در هفته جاری روند استقرار یگان هایی از 400 سرباز را برای تضمین فعالیتهای سازمان ملل در موگادیشو آغاز کرده است.»
· دولت اسپانیا عصر چهارشنبه (3/2/93) اعلام کرد: «مادرید آماده همکاری با سومالی در مبارزه با تروریسم و گروه الشباب است.» وزارت امور خارجه اسپانیا در بیانیه ای که در سایت رسمی این وزارتخانه منتشر شد، قتل دو نماینده مجلس سومالی و یک خبرنگار سومالیایی توسط گروه الشباب را به شدت محکوم کرد. وزارت امور خارجه در این بیانیه گفت: «این قتل ها و حملات ناجوانمردانه با هدف تضعیف دولت و رسانه ها و مطبوعات کشور به عنوان دو پایه اساسی ثبات و توسعه سومالی است، صورت می گیرد.» دولت اسپانیا ، صمیمانه و عمیق ترین تسلیت های خود را به خانواده های قربانیان، مجروهان، مقامات، نمایندگان مجلس و ملت سومالی ابلاغ کرد.
وقایع مهم جمهوری دموکراتیک کنگو از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· یک مقام محلی جمهوری دمکراتیک کنگو روز چهارشنبه (3/2/93) اعلام کرد که 56 تن براثر حادثه خروج واگن های قطار در استان کاتانگا این کشور کشته شدند. به گزارش خبرگزاری رویترز از کینشازا، یک شاهد نیز گفت که 37 جسد را در صحنه حادثه شمارش کرده است. "دیکانگا کازادی" مقام محلی استان کاتانگا شمار کشته های این حادثه را 56 نفر و تعداد مصدومان را 69 تن اعلام کرد، اما در عین حال گفت که: «انتظار می رود بر تعداد تلفات این حادثه افزوده شود. وی خاطر نشان کرد که تیمی از کارشناسان برای بررسی اوضاع و علت وقوع حادثه به محل اعزام شده اند.» این حادثه زمانی اتفاق افتاد که یک قطار باری گروهی از مردم را نزدیک شهر معدنی لیکاسی که در حدفاصل بین دو شهر لوبومباشی و کولوزی قرار دارد، حمل می کرد. مناطق جنوب شرقی جمهوری دمکراتیک کنگو از معادن غنی مس و کبالت برخوردار است.
· وزارت امور خارجه آمریکا از سفر یک هفته ای منطقه ای جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به اتیوپی، جمهوری دموکراتیک کنگو و آنگولا از سه شنبه (9/2/93) برای گسترش ارزش های دموکراتیک و حقوق بشر خبر داد. به گزارش روز شنبه (6/2/93) خبرگزاری رویترز از واشنگتن، "جن ساکی" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد : «کری در سفر منطقه ای به آفریقا با "هایلی ماریام دسالین" نخست وزیر اتیوپی و "تدروس ادهانام" وزیر امور خارجه این کشور در آدیس آبابا برای بررسی تلاش ها به منظور استقرار صلح در منطقه و تقویت روابط با این کشور دیدار و رایزنی می کند. وی در کینشاسا پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو با ژوزف کابیلا رییس جمهوری این کشور ملاقات و روند پیشرفت های آن را به سوی خلع سلاح گروه های خطرناک مسلح بررسی می کند، همچنین رایزنی در مورد بهترین روش ها برای استقرار دموکراسی و ثبات دراز مدت در این کشور از طریق برگزاری انتخابات شفاف در زمان مقرر از دیگر محورهای مذاکرات دو طرف است. ساکی ادامه داد: «کری با "ژوزه ادواردو دوس سانتوس" رییس جمهوری آنگولا در لوآندا نشستی خواهد داشت تا در مورد نقش وی در دریاچه های بزرگ آفریقا با وی رایزنی کند.» بر اساس این گزارش سفر جان کری به سه کشور آفریقایی از 29 آوریل تا 5 ماه مه (9 تا 15 اردیبهشت 93ه.ش) به طول می انجامد.
واقعه مهم کنیا از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· دولت کنیا اعلام کرد: «انفجار یک اتومبیل بمب گذاری شده در خارج یک ایستگاه پلیس در نایروبی در نزدیکی یک منطقه مهم سومالیایی نشین دست کم چهار نفر از جمله دو مامور پلیس را کشت.» به گزارش خبرگزاری فرانسه از نایروبی، وزارت کشور کنیا گفت: «پلیس دو نفر را در منطقه پانگانی دستگیر و مورد بازجویی قرار داده است.» هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را به عهده نگرفته ولی منطقه مجاور ایست لی چند بار هدف حملات نسبت داده شده به شورشیان الشباب وابسته به القاعده قرار گرفته است. وزارت کشور کنیا در شبکه اجتماعی اعلام کرد: «ماموران یک اتومبیل مشکوک را جلوی چراغ راهنمایی مورد رهگیری قرار داده و سرنشینان آن را به ظن دخالت در انفجار برای بازجویی بازداشت کرده اند.» تنش ها در منطقه ایست لی که به دلیل جمعیت بالای سومالیایی تبارش به "موگادیشوی کوچک" معروف شده از زمان سخت گیری دولت در مورد شورشیان اسلام گرا طی ماه جاری بالا گرفته است. در پی کشته شدن شش نفر در چند انفجار تقریبا همزمان در منطقه در تاریخ 31 مارس (11/1/93) که دو رستوران و یک کلینیک را در این منطقه پرجمعیت حومه نایروبی هدف قرار داده بودند، بیش از 650 مظنون دستگیر شدند.
واقعه مهم اتیوپی از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· نماینده ویژه آمریکا به منظور میانجی گری در روند گفتگوها بین دولت سودان و جنبش آزادی بخش خلق سودان شاخه شمال روز شنبه (6/2/93) وارد آدیس آبابا پایتخت اتیوپی شد. منابع خبری سودان گزارش دادند "دونالد بات" به منظور پیگیری گفتگوها میان نمایندگان دولت سودان و جنبش آزادیبخش خلق شاخه شمال درباره دو منطقه النیل الازرق و کردوفان جنوبی وارد آدیس آبابا شد. منابع خبری تاکید کردند دونالد بات روز شنبه (6/2/93) پس از ورود به آدیس آبابا با "ابراهیم غندور" رئیس هیئت مذاکره کننده دولت سودان دیدار کرد. به گزارش خبرگزاری آلمان از خارطوم، بر اساس گزارش منابع خبری سودان ، غازی صلاح الدین العتبانی رئیس جنبش موسوم به اصلاحات اکنون ( جدا شده از حزب حاکم کنگره ملی )، روز شنبه (6/2/93) وارد ادیس آبابا شد و با هیئت جنبش آزادیبخش خلق شاخه شمال ملاقات کرد. بنا بر اعلام منابع خبری، دور نخست گفتگوها میان دولت سودان و شاخه شمال جنبش ازادیبخش خلق برای پایان دادن به اختلاف های طرفین درباره دو منطقه نیل الازرق و کردوفان جنوبی روز پنجشنبه (4/2/93) به ریاست "تابو امبیکی" میانجی ارشد اتحادیه آفریقا برگزار شد اما این نشست نتیجه مطلوبی به دنبال نداشت. "یاسر عرمان" دبیر کل جنبش آزادی بخش خلق سودان شاخه شمال در پایان نشست روز پنجشنبه (4/2/93) به خبرنگاران گفت: «مواضع طرفین درباره مسایل مورد اختلاف بسیار دور است.» عرمان افزود: «ما خواهان حل فراگیر و پایان جنگ در سراسر خاک سودان هستیم.» گروه های مسلح و مخالف دولت سودان، خارطوم را به انزوای سیاسی و اقتصادی ایالت های النیل الازرق و کردوفان جنوبی متهم می کنند و از طرف دیگر دولت سودان می گوید شورشیان می کوشند با ادامه حملات مسلحانه ناامنی ، بی ثباتی و هرج و مرج را درکشور گسترش بخشند.
واقعه مهم ماداگاسکار از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· آمریکا روز جمعه (5/2/93) از تشکیل دولت جدید در ماداگاسکار استقبال و اعلام کرد: «این رویداد می تواند برای مقامات این کشور شرایطی فراهم کند که سرانجام به پنج سال بحران سیاسی عمیق کشورشان پایان دهند.» "جنیفر ساکی" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه (5/2/93) در بیانیه ای تاکید کرد تشکیل دولت جدید در ماداگاسکار یک مرحله تعیین کننده برای پایان دادن به بی ثباتی سیاسی و اقتصادی و بازگرداندن دموکراسی به این کشور است. انتصاب روژه کولو به عنوان نخست وزیر ماداگاسکار که یک هفته پیش صورت گرفت، فرصتی است برای ماداگاسکار تا با گذشته بی ثبات و بحرانی خود خداحافظی کند، اقتصاد خود را احیا نماید، حکومت قانون را برقرار کند و نهادهای دموکراتیک خود را تقویت نماید. تشکیل دولت جدید در ماداگاسکار همچنین فرصت مناسبی است تا مقامات این کشور برای حفاظت از تنوع زیستی منحصر به فرد کشورشان تلاش های جدیدی را آغاز کنند و رعایت حقوق بشر را بهتر از گذشته در کشورشان نهادینه کنند. در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است که دولت آمریکا برای همکاری با دولت جدید ماداگاسکار آماده است. دولت آمریکا در سال 2013م (1392ه.ش)، 55 میلیون دلار به ماداگاسکار کمک کرد. "روژه کولو" 18 آوریل (29/1/93) یک "دولت باز" تشکیل داد که اکثر اعضای آن را شخصیت های جدیدی تشکیل می دهند. بیشتر اعضای دولت جدید ماداگاسکار تکنوکرات هایی هستند که در عرصه سیاسی ماداگاسکار چندان شناخته شده نیستند. روژه کولو 11 آوریل (22/1/93) پس از چندین هفته رایزنی فشرده و پرتنش به عنوان نخست وزیر ماداگاسکار منصوب و مسئول تشکیل دولت جدید شد. روژه کولو یک پزشک هفتاد ساله است که سی سال از عمر خود را در فرانسه و سوئیس گذرانده است. وی تاکید کرده است تلاش خواهد کرد از ماداگاسکار یک کشور نوظهور، صادر کننده محصولات باارزش بسازد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، انتظار می رود ماداگاسکار با تشکیل دولت جدید، از پنج سال بحران سیاسی عمیق که اوایل سال دو هزار و نه با سرنگونی مارک راوالومانانا از ریاست جمهوری آغاز شد، خارج شود.پس از انتخاب اری راجائوناریمامپیانینا به سمت ریاست جمهوری و تشکیل یک مجمع ملی جدید در دسامبر سال دو هزار وسیزده، تشکیل دولت جدید در ماداگاسکار به معنای بازگشت این کشور به مسیر قانون اساسی است.
واقعه مهم زیمبابوه از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· یکی از جناح های حزب اصلی مخالف دولت زیمبابوه، رهبر این حزب را از سمتش برکنار کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، گروهی که تحت رهبری "تندای بیتی" دبیر کل جنبش حرکت به سوی تغییر دمکراتیک قرار دارد، روز شنبه (6/2/93) اعلام کرد: «"مورگان چانگیرای" رهبر حزب و جانشین وی به اتهام گرایش های فاشیستی و ناتوانی در برکناری رابرت موگابه از قدرت، از سمت هایشان برکنار شدند.» طبق اعلام گروه مذکور، این دو مقام حزب مخالف دولت زیمبابوه، پس از شکست در سومین انتخابات عمومی این کشور در ژوییه گذشته (تیرماه92 ه.ش) که به پیروزی موگابه منتهی شد، در مقابل تغییر رهبری مقاومت کرده و در برابر چالش های داخلی به خشونت متوسل شده اند. ناآرامی در میان رقبای سیاسی، موهبتی مهم برای موگابه 90 ساله محسوب می شود که به عنوان پیرترین رهبر آفریقا که از سال 1980م (1369ه.ش) و همزمان با استقلال این کشور بر مسند قدرت است. موگابه با انتقاد غرب درباره نقض حقوق بشر و نیز اتهامات مربوط به سوء مدیریت اقتصادی هم مواجه است. جناح بیتی اعلام کرد که: «چانگیرای و قایم مقامش "توکوزانی خوپه" به دلیل فاصله گرفتن از دمکراسی و ضعف در مقابل موگابه، از این حزب اخراج شده اند.» این جناح در بیانیه ای تصریح کرد که حزب حرکت به سوی تغییر دمکراتیک از ارزش ها و اصول اساسی خود فاصله گرفته است، زیرا این حزب توسط دسته ای خطرناک و فاشیست که کمر به نابودی آن و نیز قشر کارگر زیمبابوه بسته، به سرقت رفته است. جناح چانگیرای این اقدام را غیرقانونی و بی معنا توصیف کرد. "داگلاس مونزورا" سخنگوی این حزب به خبرنگاران گفت: «گروهی اقلیت و تشنه قدرت و در مجمع حزب هم قادر به کسب رهبری نیستند و صلاحیت تغییر رهبری حزب حرکت به سوی تغییر دمکراتیک را ندارند.» طبق این گزارش، چانگیرای پس از شکست انتخاباتی اش در سال گذشته در مقابل فشارها برای کناره گیری از سمتش در این حزب به شدت مقاومت کرده است. وی انتخابات مذکور را مخدوش می داند. تحلیل گران پیش بینی می کنند که این حزب به زودی تجزیه خواهد شد.برخی از مقامات حزب مخالف با وجود متهم کردن موگابه به استفاده از خشونت و تقلب در انتخابات به منظور حفظ قدرت، معتقدند که چانگیرای نیز در نتیجه رسوایی های اخلاقی و نیز ناتوانی در بکارگیری تاکتیک های مناسب برای پیروزی، اکنون زمین گیر شده است. "التون مانگوما" یکی از متحدان بیتی نیز اوایل سال میلادی جاری در نامه ای سرگشاده به چانگیرای از وی خواست تا از سمت خود در حزب کناره گیری کند. وی گفت که چانگیرای از این پس قادر به اجرای برنامه اصلاحات زیمبابوه نیست و طی چهار سالی که نخست وزیر این کشور بود و سهمی از قدرت داشت، نتوانست این آرمان ها را محقق کند.
وقایع مهم آفریقای جنوبی از تاریخ 1/2/93 الی 8/2/93
· آفریقای جنوبی روز یکشنبه (7/2/93) بیستمین سالگرد نخستین انتخابات دمکراتیک خود را که به ده ها سال سرکوب نژادپرستانه تحت نظام آپارتاید پایان داد، جشن می گیرد. خبرگزاری فرانسه در گزارشی با موضوع سالگرد آزادی آفریقای جنوبی از یوغ نژادپرستی آپارتاید نوشت: «مراسم بزرگداشت این روز شامل برنامه های متنوعی از جمله رژه، سخنرانی و مراسم نیایش خواهد بود.» "جاکوب زوما" ریس جمهوری این کشور میزبانی مهم ترین جشن های این روز را در ساختمان ریاست جمهوری که محل استقرار دولت در پرتوریا پایتخت آفریقای جنوبی است بر عهده خواهد داشت. در این ساختمان چندین نسل از رهبران آپارتاید، قوانین نژادپرستانه بی شماری را تصویب کردند که بخش اعظم زندگی "نلسون ماندلا" قهرمان فقید آفریقای جنوبی و نخستین رهبر سیاه پوست این کشور در مبارزه با آپارتاید صرف مبارزه با آن ها شد.
· آفریقای جنوبی در آستانه برگزاری انتخابات عمومی این کشور به صحنه ناآرامی ها و اعتراض کارگران معدن تبدیل شده است. خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (8/2/93) به نقل از سخنگوی پلیس منطقه کمربند پلاتین آفریقای جنوبی از به آتش کشیده شدن چند ساختمان وابسته به شهرداری و شورای حزب حاکم کنگره ملی آفریقا در روز یکشنبه (7/2/93) به دست معترضان خبر داد. وی همچنین خبر حمله عده ای از اعضای کانون کارگران معدن و ساختمان (AMCU) آفریقای جنوبی به "فیکیل مبالولا" وزیر ورزش این کشور و فعالان حامی وی که قصد برگزاری نشست های تبلیغاتی را در شهر فریدم پارک واقع در شمال غربی ژوهانسبورگ داشتند، تایید کرد. "سیدول دوکولوانا" دبیر منطقه ای اتحادیه ملی کارگران معدن (NUM) که از متحدان حزب حاکم و رقیب کانون یاد شده به شمار می آید نیز خبر حمله به وزیر و ضرب و جرح عده ای از همراهان وی را تایید کرد. وی تعداد مهاجمان را 100 نفر ذکر کرد و افزود: «این افراد لباس هایی با علامت کانون رقیب (AMCU) به تن داشتند.» به گفته دوکولوانا، شورشیان اعلام کردند تنها در صورتی که برای افزایش دستمزدهایشان اقدام شود، به آن ها اجازه تبلیغات انتخاباتی را خواهند داد. هفته گذشته، کارگران معادن مهم پلاتین در آفریقای جنوبی همین درخواست را مطرح کردند، اما مذاکره درباره افزایش دستمزد به دو برابر میزان کنونی که با هدف پایان دادن به اعتصاب 13 هفته ای کارگران صورت گرفته بود، بی نتیجه به پایان رسید. 70 هزار نفر از اعضای این کانون هم اکنون در اعتصاب به سر می برند. مقامات AMCU درباره خشونت های روز یک شنبه (7/2/93) اظهار نظری نکردند. به نوشته رویترز، رقابت های میان دو اتحادیه کارگران معادن نیز به اوضاع وخیم این منطقه که آمیزه ای از مشکلات اجتماعی و سیاسی است دامن می زند. به گزارش رویترز، تشدید اعتراض ها در منطقه کمربند پلاتین نشان دهنده بالا بودن تنش در کشوری است که هر چند به خاطر تنوع نژادی به ملت رنگین کمان معروف شده است، اما نابرابری دستمزدها در آن بیداد می کند. آفریقای جنوبی بزرگ ترین معادن پلاتین را در خود جای داده و 80 درصد از سهم تولید جهانی این فلز گران بها به این کشور متعلق است.
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۶/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83) |
۱۳۹۳/۲/۹ |
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد |
۱۳۹۲/۸/۱۸ |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۶ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک |
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق |
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی |
۱۳۹۱/۳/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
|
آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر |
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۸/۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر |
۱۳۹۰/۴/۶ |
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۶ |